LG P760 Optimus L9 - opinie
Telefony LG LG P760 Optimus L9 Opinie o LG P760 Optimus L9

LG P760 Optimus L9

w sumie: 178
  • 0

    2. ~  2012-09-04 21:53:21  host: 82-160-19-2.tktelekom.pl

    fajny smartfon, ale pewnie dla mnie będzie długo nieosiągalny...

  • 0

    5. ~  2012-09-13 09:59:59  host: 85.219.163.130

    ciekawe po ile bedzie :D

  • 0

    6. ~greg  2012-09-13 10:38:24  host: z50-10.opera-mini.net

    na pewno ma full HD video? Z reguły jak jest to w aparatach z conajmniej 8mpx, nie przypominam sobie telefonu z 5mpx i full hd, ale może się mylę

  • 0

    7.  2012-09-13 22:49:55

    Ciekawe po co drugi aparat, jak nie można wideorozmowy prowadzić? Może błąd w opisie?

  • 0

    8. ~Liść  2012-09-22 13:11:02  host: 176-97-251-55.tonetic.pl

    1499 zł - w RTVeuroAGD. Bardzo przyzwoicie jak na przedsprzedaż.

  • 0

    9. ~dmc  2012-10-08 18:48:57  host: user-164-126-18-198.play-internet.pl

    wygląda ładnie ale parametry budżetowe cena max kafel

  • 0

    10. ~  2012-10-23 19:26:05  host: 89-69-160-11.dynamic.chello.pl

    W Play Red Bull na kartę 1249 Hit cena

  • -1

    12.  2012-11-02 23:42:09

    Mały błąd. Akumulator jest SiO+, a nie Li-Ion :D

  • -4

    13. ~tytan  2012-11-03 10:06:19  host: apn-188-125-57-71.dynamic.lte.plus.pl

    no i gorila glass nie ma, ekran będzie się rysował niestety

  • 0

    14. ~  2012-11-03 19:53:40  host: 81.219.84.18

    w abo 79zł play kosztuje 179zł, wiec dość mało jak na 4.7cala

  • -4

    15. ~czopek  2012-11-04 04:37:58  host: chl148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Porównując z L7 praktycznie niczym się nie różni , jedyne co to wyświetlacz zamiast 4.3 to 4.7 cala więc

  • 1

    16. ~felly  2012-11-05 11:12:28  host: apn-95-40-23-54.dynamic.gprs.plus.pl

    drugi aparat jest do aplikacji... np. skype

  • -4

    17. ~  2012-11-06 15:24:13  host: public128567.xdsl.centertel.pl

    jak dla mnie to troche większy L7 z wiekszą baterią którą procesor i tak szybko pożre...Szału niema i nieopyla się za taka kase...

  • 1

    18. ~Wena  2012-11-06 16:36:37  host: 093105091022.legnica.vectranet.pl

    Mam ten telefon od niedawna. Ma on Gorilla Glass, co za głupoty chodzą po necie... Na Allegro są w tej chwili 3 sztuki, od 950 zl do 1200 zł. Telefon jest w porządku, nie jest to high-end, ale za ta kasę to bardzo dobry wybór.

  • 0

    19. ~miszczu  2012-11-06 19:45:44  host: 178-37-177-206.adsl.inetia.pl

    Ciekawe kiedy będzie w Plusie i za ile. Na razie widziałem w Play'u w abonamencie 49zł/2 lata za 369 zł, więc niedrogo.

  • 0

    20. ~"S"  2012-11-06 21:13:22  host: 217.97.228.214

    A wiadomo już czy plus.gsm zamierza wprowadzić go do swojej oferty?? Jeśli tak to w jakiej kwocie ??

  • 0

    21. ~shz  2012-11-07 18:37:49  host: 77-255-215-134.adsl.inetia.pl

    Ma gorilla glass o ile sie nie myle

  • -3

    22. ~bat  2012-11-07 23:55:11  host: 89-78-60-216.dynamic.chello.pl

    gorila glass niestety ma niestety ekrany z gorila glass się rysują niestety tez niestety

  • 1

    23. ~v4n  2012-11-10 00:16:56  host: nsithb27.blokowe.pl

    @13 Jest Gorilla Glass ale o tym nie piszą co mnie dziwi bo to powód do ''dumy'', więc spokojnie :).

  • 0

    24. ~  2012-11-10 20:01:13  host: user-164-127-162-71.play-internet.pl

    jakie wyjście tv ma?

  • 0

    25.  2012-11-11 13:42:46

    Hmmm, ekranem to trzeci gigant, zajmuje 3 miejsce po Samsungu Galaxy S3 i HTC One X. Ekran, jego wielkość zachwyca, no ale brakuje tej gorilli, procesora większego, 1,2 GHz powinien być, ale przynajmniej dwurdzeniowy. A ten tak samo jak poprzednicy z serii L nie ma przycisku aparatu?

  • -4

    26. ~salco  2012-11-12 09:38:04  host: adc226.internetdsl.tpnet.pl

    siemka. Będzie wykonany jak L7 to dziękuję. Aparat 5mega a robi zdjęcia jak 2 mega. Filmy też 640x480

  • 0

    27. ~Dziabaducha  2012-11-12 16:29:10  host: 77-254-247-13.adsl.inetia.pl

    Seria L , odznaczala sie raczej slabymi bebechami bo do l7 wsadzili adreno 200 wiec to troche przestarzala konstrukcja , ciekawe co jest w srodku tego cacka.

  • 0

    28. ~Artur  2012-11-12 22:57:41  host: 194.50.214.15

    A ja go biorę w Play za 213zł w abonamencie 69zł

  • 0

    30. ~Johny11  2012-11-15 22:06:48  host: ip-94-42-233-238.multimo.pl

    W Orange dla Firm jest za 150 netto w abo za 55 netto. W Orange lepsza cena niż w Play.

  • 0

    31. ~Kosma  2012-11-15 23:38:23  host: nat-224-29.man.bydgoszcz.pl

    Według mnie jest to cudo za kwotę 349 w ab 45zł nigdzie podobnego w podobnym ab nie znajdziecie. GPU to PowerVR SGX 540 więc jest ok. Po dwóch dniach użytkowania stwierdzam że, nie "muli" przy odpaleniu kilku aplikacji,jednym słowem chodzi płynnie.

  • 0

    32. ~Artur  2012-11-16 00:07:31  host: 217.98.58.4

    Telefonik mam od 2 dni, jak narazie same pozytywy(extra telefon, świetna bateria, piękny wyświetlacz 4,7cala, nic nie ścina) Do firmy podchodziłem sceptycznie, Myślałem że LG to dobre lodówki, ale tym telefonem pokazali że nie tylko

  • 0

    33. ~  2012-11-19 13:25:51  host: 078088176085.elblag.vectranet.pl

    Kurcze... Analizuje smarty już od dobrego miesiąca. Na drogie nie mam kasy. I bardzo się zastanawiam czy nie wybrać tego lg lub lg s l7.

  • -4

    34.  2012-11-19 14:43:19

    Słabiak z wielkim ekranem, od L7 różni się tylko szybkością internetu, ekranem i dwurdzeniowym procem, ale znów "tylko" 1 GHz. Może i wygląda na jednego z tych najlepszych, ale tak naprawdę taki nie jest, bo nie posiada standardów idealnego smartfona jak na 2012 rok. Poprostu seria L od LG jest tania, słaba, a ma przypominać wyglądem modele z najwyższej półki. Fajnie że taki telefon z tak dużym ekranem jak LG L7 tak niewiele kosztuje, ale gdyby był taki sam jak Samsung Galaxy S2, lub Motorola RAZR kosztowałby tyle samo.

  • 0

    35. ~Karola  2012-11-22 12:35:28  host: 195-211-0-39.dsi-sieci.pl

    Moim zdaniem bardzo fajny telefon. Mam go od paru dni i jak narazie nie znalazlam w nim minusow. Jak by sie ktos zastanawial nad jego kupnem to polecam :)

  • 0

    36. ~lachman12  2012-11-23 17:41:34  host: 77-254-158-117.adsl.inetia.pl

    maciek 20 ten telefon ma ten sam procesor co Motka Razr, a ekran ma wg mnie lepszy bo bez PenTile jak jest w przypadku Razr

  • 0

    37.  2012-11-25 13:00:34

    @12 A SiO+ to niby co? Nie Li-ion?

  • 1

    38. ~  2012-11-27 00:58:20  host: host31-41-137-62.cable.tvk.wielun.pl

    Pierwsze godziny trzymam ten telefonik. Wrażenia użytkowe SWIETNY . Cena jakość 10/10. W nie wysokich abonamentach do łyknięcia za kilka stów. (200pln-400pln bez reklamy sieci.) Miałem w łapkach już wiele smartów. Conajmniej 20 wiec mam pogląd.. Telefon działa bardzo płynnie! UI LG jest wg mnie bardzo intuicyjne, lepsze od sławnego HTC(chmurki tylko spowalniają HTC), Samsunga i Motoroli.Aparat Może nie ma 8Mp ale ma migawkę aktywowaną np słowem "wiskey" genialne bo zawsze podczas klikania poruszało się telefonem i traciło ostrość, może nie jest najszybszy na świecie ale działa płynniej od np HTC One s. Dziwne? Jeśli nie płynniej to tak samo ale moje odczucie jest na korzyść LG. Na benchmarkach sprawuje się podobnie do RAZR ale UI bije na głowę motkę. W motce trzeba było roota robić aby uzyskać podobną płynność. Wyświetlacz jest 10/10, uważam że jest to jeden z najlepszych wyświetlaczy na rynku, śmiem twierdzić że ma lepsze odwzorowanie kolorów od amoleda w SGS3. Bateria spora 2250, ale na razie nie zdążyłem sprawdzić. Wstępnie podsumowując. Nie jest to telefon idealny, ale patrząc na cenę można przymknąć oko na kilka minusów których wcale tak dużo nie ma. Dobrze leży w dłoni jak na taką łopatę Bardzo lekki, lubie lekkie telefony. Ci co lubią cegły mogą być niezadowoleni. Nie grzeje sie podczas długiej pracy, powiedziałbym że jest w czołówce "niskotemperaturowców". W pierwszej chwili wręcz odrzuciłem LG ale teraz widzę że weszli na przyzwoitą drogę. szczerze polecam choćby w ramach eksperymentu

  • 0

    39. ~  2012-11-27 17:17:39  host: v23-15.opera-mini.net

    Mam takie pytanie do osób posiadających ten model lub bardzo dobrze się orientujących w specyfikacji tego urządzenia. Czy ten model poniada HDMI zintegrowane z portem USB (bo oddzielniego portu jakoś nie widzę)? Proszę o odpowiedzi osób w 100% pewnych.

  • 0

    40. ~mjjj  2012-11-28 15:55:24  host: hnn246.internetdsl.tpnet.pl

    jak ktoś już wyrósł z pryszczy i benchmarków, nie musi leczyć kasą swoich kompleksów, potrzebuje fona do dzwonienia, neta i sporadycznie do grania, to L9 będzie w sam raz naprawdę wielki ekran z dobrą rozdzielczością (nie to co bieda w SGSII 800x480) i niezłą baterią w eleganckim i dobrze wykonanym opakowaniu mankamentem tego telefonu jest mała ilość wbudowanej pamięci - 4GB, ale pozostaje niecałe 3GB na aplikacje jest to problem do obejścia, ale wymaga kombinowania dla maniaków gierek po kilka giga przeszkoda poważna, ale oni raczej naciągną rodziców przynajmniej na SGSII po tygodniowym użytkowaniu trudno obiektywnie coś napisać więcej - pierwsze wrażenie i dni użytkowania - pozytywne co do jakości szkła trudno znaleźć potwierdzenie od LG że to gorilla w specyfikacjach producenta nic takiego nie znalazłem, co nie znaczy, że to nie gorilla, ale pewności nie mam

  • 0

    41. ~Obalmit  2012-11-30 00:41:23  host: host-81-190-132-167.olsztyn.mm.pl

    Straszne rzeczy tu piszecie co ma takiego s2 a nie ma ten lg?.Szajsung jest przereklamowany, tylni aparat tak zrównany z obudową że porysowany, słabe robi zdjęcia w pomieszczeniach bo zdjęcia na dworze każdy zrobi nawet lg z 5mpx ale pixele sie nie licza poprostu poraszka. Jak na zdjęcia to obecnie tylko sony xS robi wysmienite foty a filmy full aż łamią oko. Lg ma dobre aparaty i dobre macro z duzego bliska no i ostrość, jeśli chodzi o to, to jest przodownik. Jestem indywidualnym testerem smartfonów, jeszcze żaden mnie nie zadowolił bo każdy ma coś w sobie po trochu lecz nie wszystko. Więc Panowie od sa... yyy szajsungów przecenowanych i przereklamowanych opamiętajta się.

  • 0

    42. ~Obalmit  2012-11-30 00:43:40  host: host-81-190-132-167.olsztyn.mm.pl

    A propo co wy będziecie robić z 4-oma rdzeniami? jak nawet programiści z nich nie korzystają ?!#$%^&

  • 1

    43.  2012-11-30 10:30:49

    @34 a miałeś ten telefon w ręku, że pisać że jest słaby? brak zacinek,w gierkach też sprawuje się bardzo dobrze, wydajnościowo jak Samsung Nexus, świetny ekran ips, bateria trzyma mi już trzeci dzień :O - zostało 10% ale na smartfona już coś, cena na allegro 900zł za nówkę nie ma sobie równych

  • 0

    44.  2012-11-30 10:32:59

    aha telefonik posiada Gorilla Glass 2, układ graficzny to PowerVR SGX540, jedynie co mnie irytuje to słaby aparat ;/

  • 1

    45. ~  2012-12-01 16:02:23  host: v47-16.opera-mini.net

    CO ZA BZDURY OPOWIADACIE??? TEELEFON MAM OD TYGODNIA I NIC SIE NIE RYSUJE!! JEZELI CHODZI CHODZI O PROCESOR TO MA DWURDZENIOWY O NIEBO LEPSZY OD L7 WIDEOROZMOWY W SKYPIE DZIALAJA IDEALNIE!!!!!!!!!! PO CO PISAC JAK SIE NIE WIE???

  • 0

    46. ~sebek  2012-12-01 16:31:17  host: host147.stimo.net

    nie wiecie czy jest już dostępny w mix plusie i za ile ??

  • 0

    47. ~looolek  2012-12-02 10:33:00  host: 178-36-239-53.adsl.inetia.pl

    polecam! Mam 2 dni i jestem pozytywnie zaskoczony :) polecam w play mixtura 30 doładowań za 39 zł a tel 659zł. Wg mnie dobra okazja bo itak konto trzeba ładować ....

  • 0

    48. ~jarek  2012-12-02 18:04:08  host: 87-205-226-184.adsl.inetia.pl

    znalazłem jedyny minus- słaby transfer na kablu USB

  • 0

    49. ~zibi  2012-12-02 21:33:54  host: 088156252176.krosno.vectranet.pl

    Telefonik naprawde super. Wreszcie od lg jest cos z wyzszej polki i porównywalne z seriami s samsungow. Jak ktos zapyta to goraco polecam. Fakt ze na goraco opinia bo jest krotko na rynku ale naprawde laleczka.

  • 2

    50. ~cnk  2012-12-03 20:48:36  host: kyd65.internetdsl.tpnet.pl

    pytanie: czy ktoś z "jadących" po tym telefonie miał go w ogóle w ręku? powiem jedno, nie ma obecnie na rynku telefonu, który mógłby konkurować z tym LG w odniesieniu jakość/cena, NIE MA! jeśli jest, to proszę coś zaproponować, a jeśli nie, to proszę nie pisać totalnych bzdur... szczerze go polecam!!!

  • -1

    51. ~bob  2012-12-06 19:11:52  host: user-31-174-201-151.play-internet.pl

    Mam telefon od kilku dni. Ram nie jest 1GB, a 758MB. Aparat nie ma funkcji zoomu, a zoom przy nagrywaniu mozna ustawic tylko przed wcisnieciem rec. aby wlaczyc lampe blyskowa rowniez trzeba wejsc w ustawienia, nie ma sensowego skrotu. Aby wyjac karte pamieci musimy wyjac baterie co jest minusem. Porownujac z htc desire z na pewno lepszy aparat i wyswietlacz, lg jest szybszy. za to htc sense podchodzil mi bardziej od nakladki lg. telefon ma gorilla glass. bateria przez 8h czuwania zjada 4-5% i po kolejnych 8h uzytkowania zostaje jej 40% wiec bardzo dobry wynik. ogolem telefon bardzo fajny, ale ciut za lekki.

  • 0

    52. ~bob  2012-12-06 19:14:18  host: user-31-174-201-151.play-internet.pl

    A przycisku aparatu nie ma, ale za to telefon pstryka zdjecia na komendy glosowe

  • 0

    53. ~  2012-12-08 14:22:44  host: d203-24.icpnet.pl

    mam ten fon i zdjęcia można robić przytrzymując przycisk do robienia głośniej dzwonków z lewej strony ;) tel jest śliczny jak dla mnie ma duzo aplikacji ale nie ma np jeszcze gier na ten model odtwarza bardzo płynnie filmy w hd, zdjecia takie sobie aparat mogłbybyć lepszy jestem ciekawa ile ta bateria mi wytrzyma przy normalnym stosowaniu, mam nadzieje ze sie nie zawione bo jak na razie same plusy ;D

  • 0

    54. ~54  2012-12-08 17:47:57  host: aerk28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wspaniały tel być może go kupię jakość jest idealna a cena w ofertach zadawalająca

  • 1

    56. ~Paweel  2012-12-10 11:54:06  host: 80.244.156.67.ip4.tnp.pl

    za taką cenę. więcej niż ok. jak ktoś poszukuje super czterordzeniowca z wynikami na antutu lub jest fanem SGSIII to niech odpuści, ale innym polecam. przesiadłem się z samsunga wave I i zaskoczenie na plus. ekran, pomimo S-amoleda w samsungu to daje rade i to nawet więcej niż lepiej 5., płynność systemu 5. wygląd i wykonanie, cóż samsung był alu a ten to pcv ale i tak ok. tu 4 (za pcv) za wykonanie 5. zdjęcia i filmy. dla mnie wystarczająco dobre jak na telefon. (lepsze to robić aparatem) więc 5. bateria 5+ za dużą żywotność. szczerze polecam, jakoś na początku do lg nie byłem przekonany ale po dwóch tygodniach użytkowania stwierdzam że nie ma się czego wstydzić.

  • 0

    57. ~Guru  2012-12-14 16:34:55  host: xdsl.068.c72.petrotel.pl

    Naprawdę nie wiem po co wypowiadają sie eksperci, którzy na oczy nie widzieli telefonu. Jak za tą cenę nie ma drugiego w tej klasie z taką konfiguracją i z takim wyświetlaczem. Telefon jest naprawdę super, mega bateria, wydajny procesor. Internet jest bardzo szybki, FIFA 12, NFS Most Wanted,Nova 3 itd śmigają jak szalone. Jestem z niego bardzo zadowolony i polecam wszystkim niezdecydowanym.

  • 1

    58.  2012-12-19 12:27:28

    Naprawdę jestem mile zaskoczony tym smartfonem pierwszy raz mam telefon marki LG miałem mieszane uczucia biorąc go na przedłużenie umowy , miałem wiele telefonów oprócz LG i muszę przyznać ze ten model im sie naprawde udał, świetnie wygląda i bardzo dobrze leży w dłoni i jest bardzo lekki ze go nie czuć w dłoni, ekran świetnie świeci i jest bardzo czytelny,wyświetlacz Gorilla Glass 2 potwierdzone u producenta LG, jakość rozmów idealna do tego głośne dzwonki mogę śmiało polecić go niezdecydowanym, a chciałem wziąć innej firmy telefon a tu taki rodzynek ja jestem bardzo zadowolony może i duży 4,7 cala ale naprawdę jest bardzo poręczny świetnie leży w dłoni a jego lekkość zapomnimy że go mamy.

  • 1

    60.  2012-12-20 18:58:21

    Według mnie ten model naprawdę się udał LG świetny wygląd,bardzo lekki rozmowy bardzo czyste i wyraźne , dzwonki głośne no i wyświetlacz Gorilla Glass 2 potwierdzone na infolini Lg. Telefon Lg mam pierwszy raz i wziąłem go przedłużenie umowy w T-mobile i jestem mile zaskoczony. Może i duży 4,7 cala ale naprawdę jest bardzo poręczny i nie czuć go w dłoni a kolory i jasność wyświetlacza robi wrażenie.

  • 0

    61. ~Tomi  2012-12-23 22:13:14  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    JEdno pytanie do użytkowników. Jak wygląa sprawa z przenoszeniem aplikacji na kartę SD? Myślałem że to oczywista funkcja Androida a tu podobno w L9 jest z tym problem?? Proszę o dwa słowa w temacie :)

  • 0

    62.  2012-12-27 14:31:47

    Wie ktoś może jak skonfigurować ten telefon w Play? W autokonfiguracji nie ma tego modelu.

  • 0

    63. ~qwerty  2012-12-27 17:23:43  host: 212.160.172.70

    28 Artur, w Orange jest za 8 zł w abo za 69.9 na 24mce

  • 0

    64.  2012-12-29 15:55:51

    Na początku myślałem, że będzie za duży ale jak go już mam to stwierdzam, że jest w sam raz. Przesiadłem się z 3,3'' i widać różnicę:)

  • 0

    68. ~qrek  2012-12-31 14:47:17  host: sdm3147.sdm.am.gdynia.pl

    Użytkuję ten model praktycznie od wejścia na rynek w Polsce. @61. Niestety nie można przenieść aplikacji z pamięci wewnętrznej na kartę :( co napewno jest dużym minusem tego tel. Drugi minus (przynajmniej w moim modelu) to bateria. Spodziewałem się naprawdę wielkich rzeczy po przeczytaniu opinii/obejrzeniu testów, a tu rozczarowanie. Bateria u mnie trzyma tyle ile w "standardowym" smartphonie. Nie odczułem żadnej różnicy. Może to wada akurat mojego modelu? HU NOŁ? :) @62. Mam w nim własnie karte play. Wystarczy skonfigurować ręcznie tel. Wejdź najlepiej na stronkę play: http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/uslugi/transmisja-danych/ i masz tam dokładnie to co musisz wpisać. Poza tymi minusami o których piszę na początku telefon jest naprawdę zajebisty. Polecam każdemu. Wielki wyświetlacz (ale wcale nie za duży jakby mogło się wydawać) do którego po chwili się przyzwyczaiłem. Śmiga wszystko bardzo płynnie. Nagrywa w FULL HD. Zdjęcia też jak na 5Mpix bardzo dobrej jakości. PS @51. oczywiście że jest zoom :) Ogólna moja ocena biorąc pod uwage również cnę 9/10.

  • 0

    69. ~Kisiel  2013-01-02 10:05:26  host: 194.240.3.190

    Przesiadłem się z SE X10 MiniPro. Jestem bardzo mile zaskoczony. Nie polecano mi LG, ja jednak zaryzykowałem i nie żałuję. Po zrobieniu roota i dokupieniu karty 32GB nic już więcej mi nie potrzeba do szczęścia. Bateria jak na tak duży wyświetlacz trzyma zaskakująco długo, internet śmiga aż miło. Polecam.

  • 0

    70. ~Karlajn  2013-01-02 20:42:00  host: aayr155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, czy ktoś kto ma ten tel może napisać ile dni trzyma bateria? Zastanawiam się nad zakupem tego fona. Dzięki za odpowiedzi.

  • 0

    71.  2013-01-04 20:40:25

    pytanie do posiadaczy L9 - czy naprawdę ten telefon nie obsługuje wideorozmów w 3G skoro ma przedni aparat?

  • 0

    72. ~lol  2013-01-05 21:23:27  host: 212.87.240.39

    obecnie żaden nowy telefon nie obsługuje już wideorozmów przez 3G...

  • 0

    73. ~bystry  2013-01-07 08:23:59  host: 6.79.66.86.rev.sfr.net

    nie ma mozliwosci wideo rozmow, bez roota.nie przeniesiesz aplikacji na karte

  • 1

    74. ~Misiek  2013-01-08 00:27:07  host: 77-254-56-98.adsl.inetia.pl

    Super telefon dla mnie 9/10, dla mnie bateria trzymma troszke za krotko, ale przy tym ekranie to normalne. Jestem baaaardzo zadowolony i wszystkim go polecam! Goooood job LG! :)))

  • 0

    75. ~malciak  2013-01-10 23:03:49  host: user-31-174-155-55.play-internet.pl

    Nie ma videorozmów, przednia kamerka działa np. w skype.

  • 0

    76. ~Bart  2013-01-11 21:39:38  host: static-81-219-27-73.devs.futuro.pl

    Telefonik bardzo fajny,warto dodać,że ma wsparcie dla wi-fi 5 GHz, czym nawet na stronach LG się nie chwalą :)

  • 0

    77. ~JakubK  2013-01-14 10:25:44  host: 178-36-124-217.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od kilku dni. Jestem bardzo zadowolony. Bateria ok. W grach radzi sobie bezproblemówi. Nie miałem na nim ani jednej świeczki. Gorąco polecam ten smartfon. Nie kosztuje bardzo dużo, ale sprawuje się znakomicie.

  • 1

    78.  2013-01-14 13:15:57

    Warto oddać,że telefon obsługuje wifi również na 5GHz, o czym nawet w oficjalnej specyfikacji się nie chwalą :)

  • 0

    79. ~marf  2013-01-22 19:46:40  host: 178-36-23-191.adsl.inetia.pl

    A obsługuje filmy z divix? jak jakość obudowy?

  • 0

    80. ~REWELACJA  2013-01-22 20:50:56  host: dynamic-78-8-159-160.ssp.dialog.net.pl

    Posiadam telefon, jest rewelacyjny, duzy nie zawiesza sie dziala baaardzo płynnie, zdjęcia jak na 5Mpx sa fantastyczne a jakość filów zachwyca :) LG się postarało tym razem

  • 0

    81. ~Maćko  2013-01-25 20:34:20  host: 89-77-52-73.dynamic.chello.pl

    Rozterki przed zakupem które miałem i chce na nie odpowiedzieć będąc już posiadaczem To że wszystko działa płynnie jest prawdą do póki nie włoży się karty o dużej pojemności np. 32gb. Ja włożyłem kingstona micro sdhc class 10 i telefon zaczął się minimalnie mulić tzn. przejścia czy animacje nie są już tak płynne. Jak ktoś kupuje kartę to niech nie żałuje i bierze najszybszą dostępną, ja zamierzam wrzucić sandiska ultra. Muzyka? niektórzy pisali że nie jest dobrej jakości. Wcześniej miałem samsunga galaxy ace i w porównaniu z tym LG brział jak radio od ruskich na baterie. Dodam że nei korzystam z jakiś mega słuchawek - zwykłe douszne philipsy za +/-50zł Czy mieści się w kieszeni? tak bez problemu i jakoś się go specjalnie nie odczuwa. To chyba tyle, jak coś mi się przypomni to napiszę :D

  • 0

    83. ~Piechu  2013-01-31 20:56:18  host: aajl40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie do osób które orientują się w taryfach i spadkach cen wraz z kolejnymi miesiącami. Czy w maju ten telefon będzie dostępny w granicy do 200 zł w sieci Plus w taryfie mix na 24 doładowania za 50 zł? ponieważ jego obecna cena 469 zł trochę odstrasza a nie widać żeby ostatnio plus robił jakieś promocje na telefony. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi

  • 0

    84. ~Merlin  2013-02-02 23:19:57  host: nat1.mnc.pl

    @Piechu Zrób tak. Weź sobie mix 40zł i Galaxy Mini 2. Sprzedasz za 400zł to mini i kupisz nówkę L9 za 750zł (za tyle da się wyrwać). Czyli dołożysz 350zł. Dodatkowo mniej o 240zł bedziesz zobligowany wydać na doładowanie wiec jak będziesz trochę szybciej doładowywał to nic się nie stanie. Czyli suma sumarum telefon bedziesz miał za 110zł. Ja tak zawsze robię. Nie dam nikomu na mnie zarobić ;)

  • 0

    85. ~Jujek  2013-02-10 11:11:24  host: acua108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon posiada Corning Gorilla Glass 2.

  • 0

    86. ~jaak  2013-02-10 19:22:30  host: bbr244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    POMOCY! Co wybrać? HTC Windows Phone 8S czy LG l9?

  • 0

    87. ~Yogi BaBu  2013-02-13 00:11:12  host: host-188-122-16-72.finemedia.pl

    @86 jaak - to dość proste, jeśli wybierasz swojego pierwszego smartfona, to kup HTC WP8S, dobra marka, ciekawe oprogramowanie. Jeśli jednak miałeś już fona na Androidzie, to chyba wybór jest prosty - L9 ;) Android jest super, a telefon ma niezłą specyfikację. Ja się przesiadam z HTC Desire na LG i tylko się gryzę czy L7 czy L9, ale chyba wybór padnie na L9 jednak, choć wielkość tej patelni mnie przeraża trochę :D

  • 0

    88.  2013-02-13 12:02:34

    użytkuje już -- 3 MIESIĄCE -- ten telefon i tak jak na początku jest dużym telefonem po tym czasie człowiek się do niego przyzwyczaja, bardzo wygodne przeglądanie internetu i wygoda z korzystania z aplikacji na dużym ekranie jest ogromna, na pewno już nie będę kupował mniejszego, niech tylko teraz baterie rosną i będzie git

  • 0

    89. ~mfp  2013-02-16 23:25:51  host: 91-233-157-108.interkonekt.pl

    Wybrać LG L9 czy Sony Xperia S?

  • 0

    90. ~Ba  2013-02-20 15:56:19  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    @mpf Mam ten sam problem. Niby we wszystkim Xperia S biję prawie głowę LG l9, ale w LG l9 jest lepsza bateria, a podobno w Xperia S jest z nią kiepsko. No i te przyciski funkcyjne w Xperia podobno kiepsko działają i dla mnie to jest minusem przez który się waham czy ją brać. Robił już ktoś jakieś porównanie.

  • 1

    91. ~mis  2013-02-22 07:51:44  host: 82-160-233-78.tktelekom.pl

    Kupiłem ten telefonik na początku roku. Moja opinia: Pamięci niestety w nim za mało jak na możliwości telefonu (jak na lekarstwo) sic! Procesorek daje radę - ale o tym później, grafika, kolorki jak najbardziej ok (żywe ale niecukierkowe - moim zdaniem odpowiednie). wi-fi, bluetooth itp. Tyle mogłem sprawdzić mając niezrootowanego L9 - jednym słowem super wydajna maszyna (jak na tą kaskę) z małą pamięcią. Czyli cegła! Na telefonie L9 jedynie instalujemy aplikacje na pamięci WEWNĘTRZNEJ telefonu i nie ma innej możliwości. Wahałem się ze zrootowaniem tego ustrojstwa, ale Asphalt 7 czekał na mnie na wyciągnięcie ręki (ponad 1,6 GB)... Dziś mogę Wam powiedzieć tak - zrootowany, pamięć programowo "podmieniona", czyli moja pamięć wewnętrzna stała się zewnętrzną, a pamięć zewnętrzna (karta ADATA 32GB 10) stała się wewnętrzną. I tak oto na telefonie mam: Asphalt 7, Temple Run 2, Vector, Dead Trigger (max details) i inne drobne giery na chwilę obecną zajęte ponad 15 GB. I nie MULI! Nie zacina, nic... Telefon ożył - jego procesorek wreszcie jest ciepły! No i czuć tą jego moc... Zadowolony jestem okropnie. Obudowa dobrze wykonana, nic nie trzeszczy, nie piszczy. Jedynie ten guzik główny taki bezpłciowy - twardawy taki. Zdjęcia jak na 5px jest dobrze, tylko niech te ręce moje się tak nie trzęsą... Filmy Full HD. Zdjęcia nocne (wieczorne) nie są takie już super, ale za to nadrabia makrem. Dźwięk? Był dobry, ale dorzuciłem Beats Audio i jest lepszy. Podłączcie tel. do dobrych nausznych słuchawek, a nie "pchełek". Jest to super kombajn multimedialny. No i ta bateria... Bateria może wytrzymać i 5 godzin proszę Państwa - jak się napierdziela w gierki... No i wi-fi wpierdziela ją jak kury ziarno... Jednym słowem źle no ale jest to ale... No właśnie wytrzymałem nie robiąc nic poza dzwonieniem (1-2h dziennie), smsowaniem no i tel może wytrzymać nawet 3 dni! Ale jak tu nie zagr

  • 1

    92. ~mis  2013-02-22 07:54:20  host: 82-160-233-78.tktelekom.pl

    Ale jak tu nie zagrać, mając taką maszynę? Troszeczkę się napracowałem z tym wszystkim, ale było warto. Wszystko jest w sieci

  • 0

    93. ~M.  2013-02-26 22:00:58  host: user-31-175-108-34.play-internet.pl

    Czy robiąc roota traci się gwarancję jeśli bierze się telefon w abonamencie?

  • 0

    94. ~ek  2013-03-03 14:09:26  host: abql249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam posiadam ten telefon od 4 miesięcy jeszcze nigdy mi sie nie zaciął nic nie szwankuje szybciej posiadałam juz rożne modele telefonu większości samsung i z żadnego nie byłam tak zadowolona jak z Lg L9 telefonik według mnie posiada wszystkie potrzebne funkcje i bardzo dobrze się sprawuje polecam kupno tego modelu warto pozdrawiam

  • 0

    95. ~Mati  2013-03-05 11:15:19  host: user-5-173-202-4.play-internet.pl

    telefon posiadam 3-4miesiace i jestem bardzo zadowolony, oczywiscie jak wiekszosc mialem obawy czy nie jest za duzy, ale juz po paru dniach mozna sie przyzwyczaic, no chyba, ze ktos nosi za male spodnie to sobie zgniecie jajka :] telefonik super, nic sie nie wiesza, chodzi szybko, plynnie, grafika spoko, nie rysuje sie, mozna by sie przyczepic tylko do aparatu, na wczesniejszych telefonach jak pstryklem to odrazu mialem ostre zdjecie, a tu czasami musze pstryknac 2-3x a tak po za tym to nie mam sie do czego przyczepic daje mu ocene 10/10

  • 0

    96. ~pytanko  2013-03-06 09:33:21  host: ip-93-154-172-205.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    mam pytanie co posiada w zestawie . czy ma LGtag? wiem ze w L5 i L7 był dodany a w tym takze jest opcja z Tagiem . noi czy słuchawki od LG dają rade?

  • 0

    97. ~MIQ  2013-03-11 11:40:32  host: 89-72-121-162.dynamic.chello.pl

    odp 96. LG zaoszczędziło w wypadku L9 i nie dało TAGów w zestawie. Słuchawki w komplecie są kiepskie.

  • 0

    98. ~FFx  2013-03-13 22:18:30  host: 46.238.226.10

    I jest oficjalny update do Jelly Bean dla LG L9. Najlepszy smartfon w rozsądnej cenie stał się jeszcze lepszy :]

  • 0

    99.  2013-03-14 09:55:39

    Wielu narzeka na 'plastikowość' Samsunga. Więc co powiedzieć o Lg9 ? Plastik ten nie ma porównania w swej miernocie,co daje wynik - chcesz mieć fon z dużym wyświetlaczem a kasy ci brak ,bierzesz Lg. A potem w autobusie ci wstyd Lg z kieszeni wyciągnąć.

  • 0

    100. ~majster  2013-03-14 11:39:32  host: adal62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czemu niby wstyd ? haaha czlowieku wez sie opamietaj a kto ci patrzy czy masz metalowa obudowe czy z plastiku ...

  • 0

    101. ~mwronk  2013-03-14 22:40:41  host: eqf191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ten telefon ma NFC napewno ? (pytam osób, ktore posiadają ten telefon i juz korzystały z NFC, o ile tam jest)

  • 0

    102. ~adas  2013-03-17 10:26:02  host: terminal-1-156.retsat1.com.pl

    pytanie gł. do FFx: czy po aktualizacji o której piszesz do JB(ja sie gdzies oficjalnie pobiera?) jest juz mozliwość instalowania aplikacji na karcie SD? i czy po zainstalowaniu JB mozna zaprogramowac którys z przycisków albo jakas diodę zeby podswietlałą sie czy migała po nieodebranym połaczeniu, czy sms?

  • 0

    103. ~adas  2013-03-17 22:22:46  host: terminal-1-156.retsat1.com.pl

    mam serdeczna prosbę do osób które juz wgrały juz ta aktualizację i moga cos powiedziec o tym problemie z kart a pamiec, gdyz na dniach maja mi przysłąc ta L9 z orange(nie wiem czy bedzie brandowana czy nie-czy tam sie da zainstalowac ta aktualizacje czy bedzie trzeba czekac jak da cos orange) i nie wiem czy ja odbierac czy brac samsunga galaxy s advance, gdzie nie ma tych problemów z pamiecią-bo chce duzo korzystac w niej z nawigacji w aucie i wiem ze te 2,7 wolnej pamieci juz mi raczej nie starczy zeby spokojnie uzytkowac...bo jak bym rootował ten telefon i podmieniał pamieci to mam po gwarancji, tak?prosze o jakies info bo niew iwem co zrobic -brac ja czy nie...

  • 0

    104.  2013-03-17 23:07:36

    @102 i @103 - Po aktualizacji do JB pojawiła się opcja przeniesienia aplikacji na kartę pamięci (bez żadnych komplikacji). Jest możliwość wykorzystania podświetlenia przycisków dotykowych jako diody powiadamiającej ale to już wymaga roota.

  • 0

    105. ~rbol22  2013-03-18 16:59:25  host: cotel.pl

    co do brendowanego z orange,to brend jest niewielki tylko zakladki ustawienia internetu.Nawet pudelko jest od LG,ale mial simlocka.Oficjalna aktualizacja jest jeszcze niedostepna przez oprogramowanie lg, gdyz lg weryfikuje poprzez numer imei telefonu. Ale bezproblemu ja juz wgralem na android.com.pl mozna poczytac jak to zrobic.Zgadzam sie z przedmowca mozna juz przeniesc apki z pamieci wewnetrznej na karte pamieci.Soft fajny ja mam wade wzroku i mozna prawie wszedzie korzystac z powiekszenia szczypiac ekran w kontaktach wiadomosciach czy historii polaczen.Testy benchmarkowe sa podobne jak w androidzie ics.Dla mnie swietna sprawa ze jest pogrubiona czcionka w menu kontekstowym,ale bateria jakby krocej trzyma.Widget pogody to juz accu weather a nie yahoo przez co pogoda jest mniej precyzyjna.oczywiscie jest inny pasek powiadomien.

  • 0

    106. ~pozdrawiam  2013-03-29 15:59:41  host: 89-24-232-56.static.akk.net.pl

    w pleju aktualizacje dostałem 15 marca do Jelly Bean

  • 0

    107. ~tomaszek  2013-03-31 13:02:03  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    No to mam pytanie na czasie do użytkowników. Do ilu osób na raz można obecnie wysłać sms-a z androida. Ale tak bez kombinacji zakładania grup itd. Piszemy np. życzenia dodajemy adresatów i leci.

  • 0

    108. ~niezdecydowany  2013-04-02 08:10:27  host: host-86-111-101-68.tvk.torun.pl

    Czy w tym telefonie skrzypi obudowa? Słyszałem ze jest bardzo kiepskiej jakości. Czy to prawda? Rozważam zakup L9 lub Ace2 i nie wiem który wybrać.

  • 0

    109. ~bolma  2013-04-02 20:47:55  host: 078088209107.walbrzych.vectranet.pl

    mam pytanie dlaczego wszyscy piszą że L9 ma głosowe wybieranie, próbuję na wszelkie sposoby i nie mogę zadzwonić głosowo ze słuchawki BT.

  • 0

    110. ~szczepionki powoduja bialaczke  2013-04-04 13:17:20  host: 108-83-125-174.lightspeed.cicril.sbcglobal.net

    W stanach w walmart mozna go kupic za 199 dolarow tylko ze nie ma 900 mhz na 3g internet tylko 1700 i 2100, pytanie do forumowiczow czy 900 mhz jest niezbedne do 3g internetu w polsce

  • 0

    111.  2013-04-04 20:45:43

    Najdziwniejsze jest to że firma LG przy P760 Optimus L9 nie chwali się tym czym pochwalić się powinna , to bardzo dziwna polityka bo konkurencja potrafi chwalić się na wyrost. A tutaj Gorilla Glass , wifi 5ghz i nawigacja wspierająca rosyjski ??????? bez wzmianki w specyfikacjach.

  • 0

    112.  2013-04-04 23:06:35

    Najdziwniejsze jest to że firma LG przy P760 Optimus L9 nie chwali się tym czym pochwalić się powinna , to bardzo dziwna polityka bo konkurencja potrafi chwalić się na wyrost. A tutaj Gorilla Glass , wifi 5ghz i nawigacja wspierająca rosyjski GLONASS bez wzmianki w specyfikacjach.

  • 0

    113. ~;a  2013-04-05 17:28:06  host: 77-254-128-123.adsl.inetia.pl

    Dla mnie aparat 5mpx go całkowicie zdyskwalifikował

  • 0

    114. ~floodoo  2013-04-06 20:31:30  host: 77-255-100-78.adsl.inetia.pl

    ~tomaszek - wiadomość można wysłać do 20 osób, bo w święta próbowałem. ~niezdecydowany - nic nie trzeszczy i jest ok, jest naprawdę bardzo dobrej jakości

  • 0

    115. ~pawel niemcz  2013-04-10 20:26:43  host: user-94-254-146-112.play-internet.pl

    Mam telefon dzien i sie dopatrzylem 2 artwych pixeli a jak u was z tym Wyglada?

  • 0

    116. ~bob  2013-04-10 23:52:11  host: 87-205-250-141.adsl.inetia.pl

    Tomaszek: do 20 maksymalnie za jednym razem. Mam problem z telefonem, ponieważ po podłączeniu ładowarki i po zakończonej rozmowie włacza mi sie bluetooth

  • 0

    117. ~do Ba  2013-04-11 11:03:41  host: 212.160.194.150

    Jakim cudem wg ciebie xperia s jest lepsza od lg l9 to ja nie wiem. Procesor 1,4 kontra 2x1 - LG wygrywa ; RAM 512 kontra 1024 - LG wygrywa - wyświetlacz - bez porównania zarówno w jakości obrazu jak i wielkości - mój kolega ma xperia s, a ja L9 - nie ma konkurencji - LG L9 pod każdym względem lepiej wypada. Jedyny minus jaki znalazłem w LG L9 to odtwarzanie muzyki i słuchawki - dźwięk tragedia- jeżeli ktoś chce używać jako odtwarzacza mp3 - nie polecam.

  • 0

    118. ~do Ba  2013-04-11 11:04:08  host: 212.160.194.140

    Jakim cudem wg ciebie xperia s jest lepsza od lg l9 to ja nie wiem. Procesor 1,4 kontra 2x1 - LG wygrywa ; RAM 512 kontra 1024 - LG wygrywa - wyświetlacz - bez porównania zarówno w jakości obrazu jak i wielkości - mój kolega ma xperia s, a ja L9 - nie ma konkurencji - LG L9 pod każdym względem lepiej wypada. Jedyny minus jaki znalazłem w LG L9 to odtwarzanie muzyki i słuchawki - dźwięk tragedia- jeżeli ktoś chce używać jako odtwarzacza mp3 - nie polecam.

  • 0

    119. ~do ba  2013-04-11 11:08:53  host: 212.160.194.140

    heh sorki za poprzedni wpis. Ignorant ze mnie wyszedł, ale to przez tez wszystkie blisko leżące nazwy. Mówiłem o xperia arc s. Pozdrawiam :)

  • 1

    120.  2013-04-12 10:56:43

    Dziwną politykę prowadzi LG z P760 Optimus L9 nie chwaląc się istotnymi funkcjami jakie ten smartfon posiada.Z mojego osobistego doświadczenie wiem że ma wifi 5GHz i wspiera obok GPS rosyjski Glonass. Z pewnością decydując się na w/w model trafiamy w dziesiątkę w relacji jakość - cena.

  • 0

    121. ~do niezdecydowany  2013-04-16 13:15:59  host: bsd.szpital.gorzow.pl

    nic nie skrzypi. Jeśli tak to znaczy że niedokładnie założyłeś pokrywkę. ~ do bob: ja wysłałem jednocześnie 9 wiadomości - wszystko ok. jeśli słabo słychać muzykę to przez kiepskie słuchawki. Założyłem swoje stare i jest super. Ja w tym telefonie nie dopatrzyłem się minusów. Są tylko plusy. Jak ktoś chce mieć jeszcze fontannę i do tego podświetlaną pod palmami to niech kupi bilet na karaiby.

  • 0

    122. ~SA10B  2013-04-17 15:56:21  host: host8925228106.bsi.3s.pl

    Jest już brandowany soft 4.1.2 dla Plusa przez LGMobile Support Tool :)

  • 0

    123. ~KapitanWERYKLEWER  2013-04-19 08:04:22  host: 93.154.146.98

    Pokażę wady dla niezdecydowanych : Po pierwsze ilośc pamięci na instalacje programów to tylko 2GB nie da się na kartę zewnętrzną a jak ma się rota nie ma się gwarancji i wirusom łątwiej działać, druga wada aparat jakościowo jak 2MP, bateria trzyma mega krutko ale to normalne, uzytkuje go ponad pół roku i niestety bateria zaczyna trzymać coraz krucej może to tylko u mnie. Ekran okej ale ja mam mocno porycowany. Dotyk działa super w lato w zimie beznadzieja. Telefon nie wiesza się chodzi szybko jednak podczas grania bardzo mocno się nagrzewa. Dźwięk bardzo czysty i soczysty. U mnie nie chodzi tylko z 10% programów a to dobry wynik. Kabel USB wymieniałem razem ze złaczem USB w telefonie wyrobiło sie i nie podlega gwarancji. Ogólnie polecam w innych telefonach też sa jakieś mankamenty, aha i bardzo ważna sprawa ja kupowałem na allegro jako nowy. Jak zaniosłem na gwarancji żeby mi wymienili złącze usb to powiedzieli że na PARAGON Marża jak i Faktura VAT marża nie uznają gdyż telefon jest z trzeciej ręki a marża wystawiana jest tylko na używany sprzęt więc strzeżcie się marż bo nici z gwarancji.

  • 0

    124. ~Mario!  2013-04-25 23:50:24  host: 89-71-48-116.dynamic.chello.pl

    Uwaga! Dziś pojawił się update do JB dla telefonów brandowanych PLAY!

  • 0

    125. ~Kam1llo  2013-04-26 07:19:29  host: cnz204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiem Kapitanie na co trafiłeś ale ja mam telefon mniej więcej tyle co i Ty ale ja tych wad nie dostrzegam, bateria trzyma mi 3-4 dni (kiedyś gdzieś czytałem, że zależy to od koloru ja, ja mam biały, być może seria jest inna), dotyk działa znakomicie w lecie i w zimie. Pamięć to wada i dodatkowo do tego co na jej temat napisał Kapitan dołożę, że np zdjęcia mam na karcie micro sd a mimo to telefon wykrywa, że są na karcie pamięci wewnętrznej, nie wiem czemu. Telefon godny polecenia.

  • 0

    126. ~tomaszek2440  2013-04-27 09:52:53  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    do 123. Po aktualizacji już spokojnie możemy przenosić aplikacje na kartę. Wiem bo mam LG L9 po aktualizacji systemu do 4.1.2. Aktualizacja zrobiła się praktycznie sama przez Wi-Fi bez stresu i podpinania kabelków. Aparat dobrze trzyma zasięg i jakość rozmowy /słyszalność rozmówcy jest na naprawdę dobrym poziomie. Głośniki ok głośne i wyrażne. Ekran pokryty szkłem czy się rysuje nie wiem po położyłem folię i po temacie :) Całość chodzi bardzo dobrze i nic się nie wiesza. Bateria przy normalnym korzystaniu z telefonu styka na 2 dni spokojnego korzystania ze słuchawki. Z całego aparatu najniżej mogę ocenić aparat i zdjęcia wykonane ze jego pomocą. Nie jest żle robi całkiem fajne fotki ale w porównaniu z Nokia Lumia 800 / Lumia 820 lub iPhone 4s widać lekką różnicę. Troszkę szumów, chyba słabsza lampa led itd. Podkreślam że nie ma tu dramatu zdjęcia spokojnie nadają się do edycji i obróbki lub nawet do wywołania na formę papierową. Przeszedłem z systemu windows i tak na nokiach mam poprawki każdego zdjęcia jednym przyciskiem - po takim zabiegu widac była naprawdę znaczną różnicę, zdjęcie było bardziej rozjaśnione itd. Tu tego mi brakuje albo nie wiem jak to zrobić bez zbędnych dodatkowych aplikacji...... W ujęciu kasa/możliwości słuchawkę oceniam na 8 w skali 0-10. POLECAM!!!

  • 0

    127. ~mach  2013-04-29 10:19:15  host: 77-255-112-173.adsl.inetia.pl

    Telefon bardzo w porządku, porównywałem go z HTC ONE X i chyba android chodzi nawet płynniej, mimo że ma tylko 2 rdzenie a nie 4. Mimo że rozdzielczość ekranu jest mniejsza też nie widac różnicy w porównaniu do ekranu HD. Gorzej już wygląda HD z pentitle z SG3

  • 0

    128. ~Penny  2013-04-30 21:36:35  host: 89-70-19-42.dynamic.chello.pl

    Telefon estetyczny i funkcjonalny. LTE zapewni doskonałe połączenie z szybkim internetem (zasięg rośnie coraz szybciej). Szkło Gorilla potrafi znieść naprawdę podłe traktowanie bez jednej rysy !

  • 0

    129. ~paradisechild  2013-05-05 16:03:27  host: net207-42.4web.pl

    Kupiłam go w ofercie w T-mobile za 159zł na dwa lata. Płace za niego 74zł miesięcznie z internetem 2GB. Z telefonu jestem baaaardzo zadowolona. Martwi mnie jednak to, ze czasem musze dwa razy coś kliknąc bo nie łapie za pierwszym razem, ale to zalezy od egzemplarza zapewne. Na ogół serio jestem zadowolona, POLECAM

  • 0

    130. ~bob  2013-05-06 19:47:16  host: 87-205-202-243.adsl.inetia.pl

    Również mam aktualizacje z Play'a. Telefonu używam od listopada czyli ponad pół roku. Co do aparatu to ma świetne makro, zdjęcia w nocy raczej słabsze. Po aktualizacji jest możliwość przeniesienia aplikacji na karte SD. W swoim LG mam kartę 16GB w całości zapchaną i telefon się nie muli. Jedyne wady jakie zauważyłem to to, że podczas rozmowy lub podłączenia pod ładowarkę włącza/wyłącza mi się bluetooth. Drugą wadą (telefonu bądź Play) jest zasięg. Często pokazuje sie literka R (roaming) i nie mogę połączyć się z internetem. Co do ekranu to jest świetnej jakości. Jasny, czytelny i spory kąt widzenia. Bateria myślałem, że mocniejsza. Ekran naogół na 70%, wieczorami ustawiam na 40% i pod koniec dnia bateria wskazuje 20-30%.

  • 0

    132. ~b@rto  2013-05-10 23:01:58  host: host23.164.rako-lan.pl

    super telefon, bardzo dobra bateria, polecam!

  • 0

    133. ~Brreee  2013-05-15 17:57:04  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    maybe dziś będzie mój ..w plusie mix :D wszystko git jak dla mnie ale aparat te 8Mpix mogli walnąć do tego :D

  • 0

    136. ~HMM  2013-05-21 16:28:05  host: 85.219.163.130

    Co to jest LGtag?

  • 0

    137. ~tomolu  2013-05-22 21:22:36  host: public-gprs102321.centertel.pl

    do 136. LGtag to wykorzystanie NFC do uruchamiania aplikacji/funkcji z użyciem specjalnych naklejek.

  • 0

    138. ~majkelo25  2013-05-25 00:25:29  host: aflc106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest zajedwabisty!!! co bym na niego nie wrzucił wszystko śmiga!! dałem za niego 1zł w plusie mix na 30 zasilen po 30zł i była to najlepiej wydana złotówka przeze mnie w życiu!! jeżeli juz mam jakies zastrzeżenia to takie ze bateria mogłaby dłużej trzymac, ale w sumie jak sie nie bawie to trzyma mi ponad tydzien (smsy plus rozmowy), głośnik mógłby miec wiecej basu, ale mozna sciagnąc korektor i to poprawic, a i jeszcze na słońcu słabo widac, ale wystarczy znaleźć troche cieniu i jest git, telefon polecam!!!

  • 0

    139. ~co za idioci  2013-05-28 10:59:47  host: apn-46-215-12-36.dynamic.gprs.plus.pl

    barany, ten telefon bardzo sie rozni od L7, bo ma 2 rdzenie po 1Ghz i dużo mocniejsza grafikę, 1 Gb ramy, ktoś tu nie umie czytać? Po za tym, bateria jest wieksza, a nowsza generacja procka bierze dużo mniej prądu, więc dzieciom z gimnazjum dziękujemy.

  • 0

    140. ~wer  2013-06-02 12:19:15  host: gl96-17.master.pl

    Czy w momencie nie używania telefonu przez "X" godzin np. w nocy telefon sam się wyłącza. Czy jest taka opcja w ustawieniach. Właśnie tak się u mnie dzieje. Co zmienic?

  • 0

    141. ~mariusz  2013-06-07 01:22:13  host: 78.10.51.190

    Jak przenieść aplikacje z z pamięci wew. na kartę pamięci?? Proszę o odpowiedź.

  • 0

    142. ~a  2013-06-07 12:15:11  host: 212.160.172.70

    jak dla mnie bomba ;)

  • 0

    143. ~po  2013-06-14 08:41:28  host: 89-79-146-30.dynamic.chello.pl

    A propo samoistnego wyłączania się, u mnie też tak się dzieje, nie bardzo wiem dlaczego. Po prostu co jakiś czas sam się wyłącza

  • 0

    144. ~danmic  2013-06-14 18:05:30  host: host-31-6-182-69.dynamic.mm.pl

    ~wer* "Czy w momencie nie używania telefonu przez "X" godzin np. w nocy telefon sam się wyłącza. Czy jest taka opcja w ustawieniach. Właśnie tak się u mnie dzieje. Co zmienic?" U mnie ten sam problem. Proszę o podpowiedź

  • 0

    145. ~ola  2013-06-18 22:12:25  host: adpn6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mnie też sie sam wyłączał okazało się że to wina baterii teraz działa w porządku

  • 0

    146. ~a  2013-06-19 11:59:39  host: 212.160.172.70

    a co jaki czas sie wylacza ?

  • 0

    147. ~a  2013-06-24 11:50:53  host: 212.160.172.70

    a czy wam tez telefon sie tak mocno grzeje ?

  • 0

    148. ~Sulivan  2013-06-28 21:46:36  host: ns2296704.ovh.net

    Szybki i naprawdę wygodny telefon od LG. Jest to pełnofunkcjonalny i solidnie wykonany smartphone. Aktualny android i szybki procesor znacznie uprzyjemniają korzystanie z niego.

  • 0

    149. ~jacek  2013-07-02 10:45:03  host: d162-148.icpnet.pl

    Mam. Telefon od 4miesiecy. Telefon dziala plynnie robi dobre zdjecia i bateria dlugo trzyma. Jedyny minus jak dla mnie to tylko mala pamiec

  • 0

    150. ~mnms  2013-07-03 16:24:31  host: v50-06.opera-mini.net

    Telefon bajka! świetny wyświetlacz, idealny do internetu i smsów. Bateria wytrzymuje cały dzień przy na prawdę intensywnym korzystaniu. Transfer kontaktów i wiadomości z htc przebiegł bez problemów. do rozmiarów trzeba się przyzwyczaić ale generalnie bardzo polecam!

  • 0

    152.  2013-07-05 14:21:02

    Syf totalny nie polecam

  • 0

    153. ~LG fajny jest, ale..  2013-07-05 19:26:07  host: 159-205-98-75.adsl.inetia.pl

    Napiszę to dla wszystkich, którzy zastanawiają się nad tym telefonem, bo ja takiej informacji przed kupnem nie znalazłem. PRZENOSZENIE APLIKACJI NA KARTE PAMIECI TO SCIEMA !!! Naszprycowany informacjami z internetu o tym, że L9 po aktualizacji do JB daje mozliwosc przenoszenia aplikacji na karte pamieci, wyzbylem sie wszlekich oporow i nabylem droga kupna tenze telefon w T-Mobile. Opcja przenoszenia na karte jest, rzeczywiscie, ale przenoszą się tylko marginalne części aplikacji - jej zdecydowanie wieksza czesc pozostaje na telefonie. Co wiecej - niektorych aplikacji w ogole nie idzie przeniesc, i to tych z reguly najwiekszych. Dobrze ze w ciemno nie kupilem karty 32 gb tylko uzywam jakiejs starej.. Takze jezeli dla was 4 gb pamieci, a wlasciwie 2 gb dostepnego dla uzytkownika miejsca pod aplikacje to zbyt malo (a niestety jest to zbyt malo..) to telefonu nie kupujcie. Chyba, że z zamiarem rootowania.

  • 0

    154. ~mnms  2013-07-07 20:42:04  host: 77-254-202-184.adsl.inetia.pl

    Bardzo fajny telefon, do smsów i internetu idealny! Wyświetlacz super, synchronizacja i przenosiny z HTC Desire Z bez problemów. Pełna możliwość dopasowania do własnych potrzeb, szybko śmiga, bateria też ok bo trzyma pełne 24h przy intensywnym używaniu wifi, połączenia, sms. Polecam...

  • 0

    155. ~Barthezz  2013-07-09 23:11:26  host: c62-10.icpnet.pl

    A wiecie czy można ustawić jakoś wybieranie głosowe w tym telefonie?

  • 0

    156. ~tata  2013-07-10 20:33:17  host: apn-95-40-211-231.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam swietne urzadzenie,idealne do internetu.Bateria do 2 dni.

  • 0

    157. ~Bartek  2013-07-13 03:35:05  host: ip-94-42-20-178.multimo.pl

    Mialem ten telefon, teraz mam za doplata 300zl za zmiane mnie wyszlo galaxy s3 i powiem tak. Lg wykonanie tandetne, ekran ok ale kolory slabe, aparatem sie zawiodlem (galaxy S1 robil lepsze fotki), pamieci malo, dzialal w miare sprawnie, byl brzydki wg mnie. Galaxy s3 przy nim to bajka. Jezeli nie stac was na lepszy to kupcie go ale jezeli mozecie to dolozcie do sgs3 bo warto naprawde. Kolory amoledow bija lg na glowe. Na plus lg to w miare szybkie dzialanie i stabilne.

  • 0

    158. ~Mathias  2013-08-01 21:56:57  host: 27-169-124-188.rev.pro-internet.pl

    Napiszcie proszę jak skopiować fotkę przesłaną do mnie MMSem na LG-760 od kogoś w formie załącznika.

  • 0

    159. ~a  2013-08-03 13:56:59  host: 212.160.172.70

    ja nie narzekam, a s III nie jest mi potrzebny ;)

  • 0

    160. ~realista  2013-08-04 15:18:47  host: 178235079240.ostrowiec-sw.vectranet.pl

    Telefon ten jest bardzo tani ale niestety co za tym idzie nie dorównuje telefonom, które weszły na rynek w podobnym czasie. W porównaniu z firma samsung lg zostaje daleko w tyle. Jak wytłumaczyć to, że w telefonie, który na rynek wszedł stosunkowo niedawno aparat to tylko 5 mpx, pamięć wbudowana to żenujące 4 GB, oraz to, że nie można wykonać wideo rozmów? I nie chodzi tu o skypa czy inny komunikator internetowy. To, że wyświetlacz jest bardzo dobry mogą pisac ci, którzy nie mieli nigdy styczności z wyświetlaczem amoled. Wtedy dopiero widać prawdziwą różnice i zapewniam, że nikt nie będzie miał wątpliwości co to znaczy bardzo dobry wyświetlacz. L9 próbuje upodobnić się do współczesnych smartfonów, ale przyglądając się bliżej funkcjom widać, że jest to telefon niskobudżetowy, okrojony z czego tylko się dało. Więc nie piszcie prosze, że to bardzo dobry tel. To jest bubel za niskie pieniądze dla tych, którzy nie mogą sobie pozwolić na porządny smartfon. Trzeba mieć tego świadomość.

  • 0

    162. ~  2013-08-04 17:06:14  host: agat110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ogólnie rzecz biorąc telefon fajny, ale: - słaba jakość wykonania (trzeszczy, duże szpary pomiędzy obudową a ekranem) - pokrycie ekranu, ŻENADA, telefon spadł na kamienie z wysokości 20 cm, niefortunnie uderzył rogiem w wystającą część kamienia- skutek: róg ułamany (na szczęście nie odpadł) - konieczny zakup dobrej folii na ekran - mało pamięci wewnętrznej - mocno żre baterię przy przeglądaniu internetu (na HSDPA wytrzyma maks 4-5 h) - bardzo słaby wtyk mini usb- kabel "łazi" na wszystkie strony, trzeba uważać bo lada chwila się wyrobi - wada w playu: po aktualizacji androida bardzo często gubi sygnał sieci i nie informuje o tym użytkownika- nikt nie może się do ciebie dodzwonić i nawet o tym nie wiesz (podobno za mocny system wyszukiwania stacji bazowych zawiesza moduł) - słaba jakość dźwięku tak na słuchawkach (trzeba się posiłkować płatnymi odtwarzaczami) jak i głośnika zewnętrznego - brak czujnika światła (dla jednych wada dla drugich zaleta) - mocne nagrzewanie pod obciążeniem (chyba wada większości produkowanych teraz smartfonów- nie do uniknięcia) - za słaby jak na tą klasę telefonu aparat - brak jakiejkolwiek diody zewnętrznej która informowała by użytkownika o zdarzeniach - trzeba kliknąć żeby sprawdzić czy coś nie przyszło - ekran blokady pojawia się dopiero po 1-2 s od kliknięcia przycisku wybudzającego - przycisk środkowy sprawia wrażenie tandetnego (rysuje się jeszcze łatwiej niż ekran, wygląda jak by miał zaraz wypaść i buja się na wszystkie strony)

  • 0

    163. ~st41  2013-08-06 01:10:05  host: 46.204.102.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam pytanie do posiadaczy LG-L9 (system uaktualniony do v.4.1.2) korzystających z nawigacji czy nie mają problemu z odbiorem sygnału GPS w tym smartfonie. Mój egzemplarz albo w ogóle nie 'łapie' sygnału, albo szybko go traci. Ma to miejsce nawet w całkowicie otwartym terenie i nieważne czy w samochodzie czy podczas wędrówki pieszej. Dotyczy to każdej z testowanych nawigacji (NaviExpert, Google, Targeo ....). Czy to cecha tego typu czy mojego egzemplarza? Czy podlega to reklamacji?

  • 0

    164. ~matt  2013-08-08 01:13:18  host: agfj100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon kupilem pol roku temu za 1 zanim play podniosl ceny telefonow i chwala bo plol bym sobie w brode . Tel po pol roku zacina sie tak ze czasami ciezko go odblokowac, bateria trzyma 5 h przy nie uzywaniu wcale 10h. za ekran wlazly paprochy nawilgly i przykleily sie od spodu, glosnik co raz cichszy a na ful opcji prawie jak na glosno mowiacym i trzeszczy, aparat jak mu sie chce strzeli super foto a jak nie to rozmazana plama, do przegladania internetu ok pod warunkiem ze ma sie ladowarke lub 2 baterie przy sobie. wykonany solidnie bo po 4 upadkach na beton nic sie mu nie stalo po zlozeniu dziala dalej. procesor nagrzewa sie tak ze ciezko utrzymac telefon w rece to jest absolutna porażka za cene ktora oferuja operatorzy obecnie lepiej kupic s advance i cieszyc sie niezawodnym samsungiem

  • 0

    165. ~Cypaw  2013-08-20 14:49:13  host: gate.capgemini.de

    Hej, na poczatku musze przyznać, że telefon u mnie sprawuje sie bardzo dobrze. Przy standardowym użytkownaiu czyli jakies 45 mnut rozmowy, plus używanie internetu jakies 30 minut wytrzymuje mi spokojnie 3 dni, wiec całkiem nieźle (a;e mojej poczciwej noki e52 nie podbije). Co do zalet: -super ekran (ładne kolory, wszytsko ostre i ładne) -nie zdarzyło mi sie że jakakoliwek aplikacja sie zacieła -aparat, jak na komórkę całkiem ok -Hotspot i dobrze działający GPS A teraz minusy: -jedyny jaki zauważyłem, to czasami długo sie przełącza na play gdy był w trybie rooamingu Generalnie polecam każdemu, gdyż cena a jakoś = 10/10

  • 0

    166. ~Tom  2013-08-22 02:37:24  host: dynamic-78-8-220-69.ssp.dialog.net.pl

    Telefon świetny.Ogromny ekran z matrycą IPS (jak w lepszych monitorach lcd - filmy i kolory wyglądają pięknie).Cieniutki,dobrze leży w dłoni.Polecam wersję perłowo -białą i do tego etui s-line w kolorze czarnym.Całość wyglada super.Aplikacje wrzucam z kompa bezposrednio na kartę pamięci,internet działa bardzo dobrze,wszystko chodzi płynnie i nie sprawia problemów.Powiem tak,każdy telefon z ekranem 4.3 cala ,chowa się do tego LG i wygląda przy nim jak zabawka.Jak go weźmiecie do ręki,to zrozumiecie :) Śmiało polecam.

  • 0

    167.  2013-08-27 18:36:19

    Lg swift l9 posiadam 3 miesiące i mogę szczerze powiedzieć, że mam z nim same problemy m.in samoczynne wyłączanie się telefonu gdy jest w trybie zablokowania, czasami nawet 10 razy na dzień. Gdy się chce go uruchomić trzeba wyjąć i włożyć baterię, ale po co jak telefon zaraz zgaśnie. Ostatnio telefon oddałem 3 raz na gwarancję z tym właśnie problemem który opisałem wyżej. Ponadto na ekranie telefonu w słońcu kompletnie nic nie widać, po aktualizacji do androida 4.1.2 telefon cały czas gubi zasięg, telefon krótko trzyma na baterii i rozdzielczość wyświetlacza też nie jest zachwycająca. Jedynymi plusami tego telefonu duży wyświetlacz i fajna nakładka od lg. Ogólnie nie jestem zadowolony z tego telefonu i nie polecam go nikomu chyba że ktoś lubi częste wizyty w serwisie. Wg mnie lepiej za tą cenę jest kupić sony xperie p. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy l9.

  • 0

    168. ~JUstii  2013-08-27 23:00:49  host: public-gprs153108.centertel.pl

    MAm tel juz kilka miesiecy, jest super, szybki dotyk, wydajna bateria, duzy ekran, lekki, i super wyglad :) polecam!

  • 0

    169. ~lgg  2013-08-31 10:25:25  host: aapx115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon godny polecenia. Da sie przyblizac zoom nie wiem o co komus chodzi. djecia nawet w ciemnosci dobre, brak widocznych pikseli nic. Kiedy gramy, sluchamy muzyki, przegladamy internet na wifi to faktycznie bateria trzyma bardzo krotko 4-5 godzin. Sluchawki w pudelku sredniej jakosci, przynajmniej jak dla mnie. Telefon szybki, MOGE PRZENOSIC GRY NA KARTE SD . Mam go w ofercie play za 59 zl, za 380 zl . Mala cena, zajebisty smartfon.

  • 0

    170. ~pytanie  2013-09-05 19:58:42  host: ip-91.189.219.113.skyware.pl

    Mam ten telefon od maja i jestem z niego bardzo zadowolona tylko gubi mi zasieg i nie wiem czy taki egzemplarz czy oddawac go na gwarancje. Ma ktos podobny problem moze ?

  • 0

    171.  2013-09-13 07:21:19

    Witajcie, nie wiem co zrobili w moim LG ale po przyjściu z serwisu bateria chodzi rewelacyjnie ładowałem w niedziele wieczorem dziś jest piątek i bateria wskazuje nadal jeszcze uwaga 43% czy to normalne czy nie? Fakt że z telefonu korzystałem mało w ciągu tygodnia ale wychodzi na to że wytrzyma mi bez ładowania ponad tydzień:) ma się te problemy;)

  • 0

    172. ~danjblige  2013-09-24 13:18:47  host: host85.cybermax.pl

    Witam. Telefon posiadam od tygodnia pozwólcie że podzielę się "pierwszym wrażeniem". Telefon jest bardzo elegancki. Dużo osób zarzuca mu że jest za duży- wg mnie mógłby być większy. Rozmiar telefonu nie stanowi żadnego problemu. Fakt, że ciężko obsługuje się go jedną ręką, ale mieści się do każdej kieszeni. Wyświetlacz- rewelacja! Duży, bardzo czuły (śmieszne są zarzuty z którymi się spotykałem, że ten telefon ma słaby dotyk), barwy bardzo żywe. Da się zauważyć piksele, ale to tylko dla osób przewrażliwionych na tym punkcie. Ogólnie wyświetlacz bez żadnych zarzutów. Po przesiadce z BlackBerry ciężko przyzwyczaić mi się do oprogramowania, ale z czasem może polubię Androida. Telefon działa płynnie, bardzo szybko, nie zacina się. Jakość wykonania- czasami zdarza się pojedyncze skrzypnięcie obudowy. Obudowa plastikowa, plastiki dobrej jakości ale to plastik. Szkoda że obwódka ekranu nie jest np. metalowa. Wg mnie telefon gra trochę za cicho (mówię tutaj o dzwonku). Aparat jak dla mnie super- to telefon a nie lustrzanka. Bateria trzyma jeden, góra dwa dni- w dzisiejszych telefonach to standard. Ogólnie telefon bardzo pozytywny, za te pieniądze to najlepszy możliwy wybór. Polecam ;)

  • 0

    173. ~Darek  2013-09-27 20:55:40  host: 87-206-118-173.dynamic.chello.pl

    Telefon jest naprawde OK. Jak na razie nie spotkałem się z problemami tutaj opisywanymi przez niektórych. Wgrałem najnowsze oprogramowanie free V20H po czym za pomocą paru programów zrobiłem porządki i ustawiłem telefon "pod siebie". Efekt to 13 godzin standbay cały czas 100% baterii w dalszym ciągu. Przy uzytkowaniu normalnym, umiarkowanym, spokojnie 2 dni. Telefon z polskiej dystrybucji, bez locka, z Plusa, używany w Orange. Kupiony nowy w komisie. Natomiast przestrzegam przez tzw "chinolami" a więc telefonami przeznaczonymi na rynek azjatycki. Niby lepiej bo aparat 8 m. ale tylko z "tamtejszym" oprogramowaniem. Polskie oprogramowanie nie obsługuje takiego aparatu bo ma tylko 5 m. Za pierwszym razem kupiłem taki, bo w opisie było "polskie menu". Po aktualizacji okazało się, że połowa oprogramowania zrobiła się po angielsku (w najlepszym wypadku bo reszta to jezyki azjatyckie). Oddałem i bez gadania oddali pieniądze. U innego sprzedawcy kupiłem tel. z polskiej dystrybucji.

  • 0

    174. ~awa  2013-10-03 13:05:39  host: 212.160.172.70

    po aktualizacji do 4.1 zniknela mi nawigacja, ktos tez tak ma ?

  • 0

    175. ~Maciek  2013-10-10 23:11:02  host: 89-78-162-149.dynamic.chello.pl

    Witam, Telefon zakupiłem wczoraj i powiem szczerze, że za tą cene co można go teraz dostać - to jest najlepszy telefon na rynku.

  • 0

    176. ~Twisted  2013-10-13 20:19:54  host: 093105009069.wroclaw.vectranet.pl

    Telefonik zakupiłem wczoraj. Gierki - żadna nie stanowi problemu, klasa. Bateria - no troszkę ją żre. Na czuwaniu spokojnie leżał sobie kilka godzin, parę rozmów odebranych trwających ok. 2 min - bateria zeszła wtedy przez te parę godzin ok. 7%. Przy graniu z włączonym wifi, ekran jasność 90% - godzina grania, zużycie baterii 30%. Przeglądarka i internet bardzo płynny i szybki. Aparat i kamera - żadna rewelacja, aparat powiedziałbym nawet że dość słaby, ponieważ Wave I robi chyba lepsze zdjęcia. Telefon bez żadnych zacinek, wszystko płynnie. Aplikacje normalnie się przenoszą przy androidzie Jelly Beam więc mając teraz ok. 40 aplikacji (w tym gier) zainstalowanych mam zajęte pamięci wewnętrznej około 350 mb. Jakość dźwięku przez słuchawki i bez słuchawek - ok! W takiej cenie jakiej jest polecam! Bije Xperie L na głowę.

  • 0

    177. ~tonny  2013-10-14 14:00:36  host: ppp136232.ostnet.pl

    W tej cenie nie dostaniecie nic lepszego! Osoby, które porównują go ze smartfonami 400-500 zł droższymi, są niepowazne! Ja ze swoim L9 nie ma żadnych problemów. Wszystko chodzi płynnie i nic się nie zacina. Przy średnim użytkowaniu bateria trzyma 2 dni. Wyświetlacz posiada żywe kolory i bije na głowę amoledy sasmunga( mam w domu advanca) 2gb pamięci na aplikację szału nie robi i w zasadzie to jest jeden minus. Da się z tym normalnie funkcjonowac( nie instalowac wszystkiego co popadnie, tylko aplikację, z których rzeczywiście korzystamy). Telefon za 'te' pieniądze godny polecenia.

  • 0

    178. ~Maciek  2013-10-14 22:39:06  host: 89-78-162-149.dynamic.chello.pl

    To może ja podzielę się swoim pierwszym wrażeniem. Telefon posiadam tydzień i jestem nim zachwycony. Telefon jak za tą cenę moim zdaniem jest jednym z najlepszych dostępnych na rynku. Telefon jest elegancki, w swojej cenie wykonany z naprawdę dobrych materiałów, podzespoły spokojnie pozwolą na obsłużenie wszystkich aplikacji. Wyświetlacz duży oraz nie podatny na zadrapania. Generalnie jestem bardzo zadowolonym, że zdecydowałem się na ten telefon bo w tej cenie to co ten telefon prezentuje to naprawdę zostawia konkurencję w tyle.

  • 0

    179. ~Obiektywny  2013-10-25 15:38:35  host: 89-78-162-149.dynamic.chello.pl

    Do wszystkich, ktorzy krytykuja ten telefon - popatrzcie prosze na cene tego telefonu i cene tego do ktorego go poruwnujecie - tyle w temacie, najlepszy w swojej cenie !!!

  • 0

    180.  2013-11-02 22:44:45

    Teraz w cenie jest L7 II - specyfikacja podobna, a nawet w niektórych względach lepsza.

  • 0

    181. ~Brzdyl  2013-11-20 17:36:38  host: host-89-228-14-42.dynamic.mm.pl

    Mam ten telefonik od kilku miesięcy i nie mam żadnych zastrzeżeń. Ekran duży z dobrą rozdzielczością i nawet w małych detalikach nie ma jakiś lagów. Aparat 5MP no cóż troszkę za mało ale ja prawie nie używam fona do nagrywania filmów i robienia zdjęć. Procesor na pierwszy rzut ok 2x 1Ghz ? jak ten telefon chodzi na takim dużym ekranie z tym procesorem? Okazało się super nie ma problemów z nowoczesnymi grami i filmikami podczas gry (w małym okienku). Jestem bardzo ciekawy jak by S3 działał na takim procesorze, założę się że s3 by nie wyrobił i się rozsypał , ale LG umiejętnie tworząc system i nie wkładając kitu i niepotrzebnych apek sprawiło że elefon jest równie szybki i wydajny jak S3. Jedynie przymula gdy podczas surfowania fo sieci instalują się aktualizacje ale są to minimalne przymulenia. jak na tą cenę to telefon cud.

  • 0

    182. ~Galix  2013-11-24 22:04:13  host: public-gprs596302.centertel.pl

    Witam. Posiadam ten telefon od tego czwartku więc mogę o nim nieco napisać. :) według mnie na + mogę zaliczyć: 4,7 cala ekran robi niezłe wrażenie dotyk działa płynnie i bez żadnych przycięć :) .. Jak na taką wielkość jest bardzo lekki i praktycznie wgl nie czuć go w kieszeni co jest bardzo dużym plusem :).. aparat robi średniej klasy zdjęcia w dzień jest super w nocy dużo gorzej ale od tego są aparaty cyfrowe :) 'appki' wręcz śmigają wszystko chodzi płynnie bez nie potrzebnych przycięć.. a to wszystko dzięki procesorze który może nie jest z najwyższej półki ale spokojnie daję sobie radę z dość wymagającymi aplikacjami. Pamięć niby wbudowana 4GB ale prawię połowę 'zjada' system i mamy do dyspozycji około 2,3 GB nie jest źle oczywiście jeśli ktoś nie gra w dość gabarytowe gry :) ja mam w nim jeszcze kartę microSD 2GB i w zupełności mi to wystarcza na kilka albumów moich ulubionych płyt i fotografii :) Na minus na pewno zaliczyłbym dołączone w zestawie słuchawki które w ogóle nie wiedzą co to jest bass.. tak samo jak głośnik do odtwarzania muzyki też pozostawia wiele do życzenia który po prostu jest kiepski. Ogólnie to chyba tyle co mogę o nim na razie powiedzieć po miesiącu napisze może o nim trochę więcej jak na ten czas to poleciłbym każdemu ten telefonik który według mnie jest świetny :)

  • 0

    183. ~Piotr Szewczyk  2013-12-17 13:24:37  host: 89-171-29-2.ip.netia.com.pl

    Wybraliśmy ten telefon dla firmy w związku z b. pozytywną oceną Mobzilli i muszę niestety przyznać że jestem zażenowany jakością oprogramowania sprzętu. Jest to po prostu badziew! Telefon ma problem z podstawową funkcją: wybieraniem i odbieraniem połączeń (PLUS,PLAY). Co jakiś czas gdy chcę zadzwonić pojawia się komunikat "Reorganizacja Procesów Wewnętrznych". W tym czasie nikt nie może się do mnie dodzwonić ani ja się nie mogę nigdzie wydzwonić. Muszę poczekać 2-3 minuty aby móc się "wstrzelić w okienko:. kiedy telefon nic nie reorganizuje. Taka sytuacja zaczyna mieć miejsce po kilku godzinach od restartu. Co chwila dostaję sms-y, że ktoś się do mnie chciał dodzwonić a się nie dodzwonił. Dzwoniący do mnie słyszy komunikat "abonent jest poza zasięgiem". Nie widzę sensu opisywać pozostałych funkcji gdyż ta wada jest po prostu dyskwalifikująca. Kupiliśmy do firmy 14 LG L9 i wszystkie mają ten sam problem. Serwis LG stwierdził, że problemu nie widzi i odesłał nam telefony. Nigdy więcej!

  • 0

    184. ~Uzytkowniczka  2013-12-23 16:38:52  host: ip-91.197.88.49.edial.pl

    Uzywam telefon LG L9 juz prawie rok i jestem z niego bardzo zadowolona- najlepszy telefon jaki mialam. Zadnych problemow technicznych, smiga az milo, nie zacina sie, bateria jak na taki wyswietlacz i uzytkowanie trzyma calkiem dobrze (spokojnie dzien przy sporym uzytkowaniu, bez problemu 5 dni przy uzywaniu tylko budzika i sprawdzaniu pogody). Jedynym minusem telefonu jest aparat, ktory rzeczywiscie do najlepszych nie nalezy, ale co do reszty... perfekcyjnie. Jak bede zmieniac telefon, z pewnoscia wybiore LG z lepszym aparatem :) polecam!

  • 0

    185. ~katrins  2014-01-07 21:14:23  host: user-94-254-196-204.play-internet.pl

    Witam mam ten telefon od kilku dni. Ogolnie nie nazekam na niego ale ma jeden minus bateria noe trzyma.mi wiecej niz pol dnia. Niewiem co robic do serwisu go dac. Prosze o rade:)

  • 0

    186. ~pszczółka  2014-02-15 03:26:01  host: 37.30.17.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Jeśli chodzi o "rozrywkowe" właściwości tego smartfona to i owszem. Gorzej z tymi poważniejszymi. Przykładowo GPS jest w tym smartfonie, a przypuszczam, że i w innych 'Lx' kompletnie nieużyteczny. Podobnie aparat foto mimo swych 5Mpx robi zdjęcia na poziomie aparatu 2Mpx z powodu marnej optyki i algorytmów przetwarzania. Brak szczegółów w światłach i cieniach, zafałszowany kontrast, zniekształcone barwy. Do tego mankamenty, o których już inni pisali takie jak gubienie zasięgu itd.

  • 0

    187. ~Lucyna  2014-07-09 14:15:18  host: 217.153.182.70

    Do jakiej wersji można max zaktualizować androida w tym telefonie ? I czy po aktualizacji działa normalnie czy jednak zaczynają się jakieś problemy ??

  • 0

    188. ~Ola  2014-12-15 12:56:38  host: net.net.pl

    Po 1,5 roku pracy na tym fonie mogę powiedzieć tyle, że od poł roku działa jak ślimak, ciągle wyskakują okienka "ekran główny/aparat/email/facebok przestał działać itd" ładowarka rusza się w porcie tak, ze często mimo podłączenia nie ładuje....fon od 5 mies wielokrotnie wgrywany miał system nawet w serwisie byl gdzie mial wymieniany system i ponoć taśmę niestety po 2 tyg dalej to samo jak dla mnie totalna porażka mam tak dość tego fona, ze tylko czekam aż na dniach wymienię do na samsunga galaxy s4. Aktualnie szykuję go do kolejnej wizyty w serwisie na gwarancji.

  • 0

    190. ~  2014-12-28 12:22:54  host: abql13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie posiadalem lepszego tel ,strach zmienic na inny .

  • 0

    191. ~xXL69  2015-01-02 16:20:36  host: sub206-53.elpos.net

    Mam telefon od dwóch lat. Jestem bardzo zadowolony. Nie mam z telefonem żadnych problemów. Bateria trzyma 1 dzień przy normalnym użytkowaniu. Gps działa idealnie. Ja korzystam z Automapy. Zdjęcia średnia jakość ale na tv wyglądają ładnie. Bardzo ładne filmy w full hd.

  • 0

    192. ~dave  2015-01-17 11:00:53  host: ip-37-152-19-186.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    jak wgrać pliki z muzyką

  • 0

    194. ~Czapka  2015-02-25 13:09:35  host: host-89-229-40-188.torun.mm.pl

    Reorganizacja procesów wewnętrznych i wszystko jasne.. stanowczo odradzam kupowanie tego telefonu, około 1,5 roku śmigał i wszystko było cacy, każdemu mogłem do polecić, jednak od tego momentu zaczął się ten problem.. baardzo dużo użytkowników ma ten problem, a LG ma to w *** W serwisie "nie znaleziono błędu" i tyle. Każdy telefon, byle nie ten.. Po co telefon, którym nie można dzwonić i na który nie można się dodzwonić ? 0/10!

  • 0

    195. ~  2016-03-01 10:55:08  host: host192-155.kaskada.net

    Szkoda ze wideorozmowy brak

  • 0

    196. ~lolo  2016-04-16 14:24:18  host: 73-11.fasternet.pl

    Nie polecam, *** tyle problemów co z tym telefonem nie było z żadnym innym. Ciagle coś nie działało, jakieś problemy, sam się wyłańczał, i aby działał trzeba było nowego rom'a zgrywać co miesiąc, katastrofa.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet