LG Optimus L9 II - opinie
Telefony LG LG Optimus L9 II Opinie o LG Optimus L9 II

LG Optimus L9 II

w sumie: 37
  • 0

    1.  2013-12-06 19:05:28

    W porównaniu do pierwszego L9 czasy czuwania lekko lepsze ale za to czasy rozmów dramatycznie gorsze.

  • 0

    2. ~  2013-12-14 03:27:28  host: 89-77-74-197.dynamic.chello.pl

    niemożliwe by casy rozmów były gorsze. Nie dość, że ma procek w architekturze krait to jest w niższym procesie litograficznym i zjada mniej prądu niż cortex a9 z ti omapa z l9 jedynki. Ciekaw jestem jak z jakością zdjęć w tym telefonie.

  • 0

    3. ~Tomi  2013-12-14 11:10:21  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    Korzystam od kilku dni. Różnica na plus w stosunku do poprzedniego modelu. O niebo lepszy i jaśniejszy wyświetlacz. Całkiem szybki procek gwarantuje nam że wszystko będzie płynnie działało. Różnicę widać również w aparacie fotograficznym. Jest znacznie lepszy - ładniejsze kolory i przede wszystkim szybszy. Jedyny minus jak na tą chwilę to tylna klapka. Wykonana na coś na styl Samsunga Galaxy S3 połysk i to w słabym wydaniu. Bateria niby 2100 ale spokojnie wystarcza na dwa dni. Jakośc rozmów i czułość WiFi bardzo dobra. Przeszkadza troszkę ostra krawędz imitująca stalową obwódkę. Przy dłuższej rozmowie uwiera troszkę w chrząstkę ucha. Dla mnie takie wady to nie wady gdyż lada chwila telefon będzie używany wyłącznie w żelowym etui więc ani krawędz ani tylna klapak nie będzie widoczna. Ogólnie polecam ten model - praktycznie nie ma bezpośredniej konkurencji w cenie zbliżonej do 850 pln.....

  • 0

    4. ~XXX  2013-12-14 22:14:25  host: 095160081095.police.vectranet.pl

    Super telefon !!!! Mam Xperie S i kupiłem tego LG żonie, jest świetny ! Szybki lekki i łatwy w obsłudze! mega fonik !

  • 0

    5.  2013-12-16 02:45:13

    @2 moją opinię opieram na danych z porownania parametrów zamieszczonych na Telepolis. W ręku II nie miałem.

  • 0

    6. ~marek  2014-01-04 21:51:28  host: aajq1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon używałem ok 2 tygodni, aparat robi słabe zdjęcia, ostra krawędz wokoł telefonu naprawdę przeszkadza podczas rozmowy. Bateria ok 2 dni umiarkowanego użytkowania. Wyświetlacz również dobry choć czerń jest delikatnie szara a na białym widać nierównomierne podświetlenie, jakoś wykonania telefonu raczej ok. Telefon kupiłem dlatego że w Plusie nie mieli nic innego ciekawego z ekranem HD w niskiej cenie. W telefonie brakuje fizycznego przycisku home, brak diody powiadomień można zastąpić wibracją co 2 minuty, bardzo fajna opcja. GTA San Andreas na low detalach chodzi płynie, przy maksimum to radzi sobie tylko S4 i taki właśnie jest mój obecy telefon.

  • 0

    7.  2014-01-23 10:14:12

    Potwierdzam info o słabych zdjęciach i tandetności tylnej klapki (łatwo rysujący się, mało elegancki plastik). Wielki plus to czas działania na baterii: nawet tydzień przy 2-3 krótkich rozmowach dziennie i powyłączanych pozostałych modułach łączności. Podczas katowania wytrzymuje całą dobę i jeszcze zostaje. Dobry wyświetlacz, kontrastowy, kolory naturalne, kąty bardzo szerokie. Nie wiesza się, nie przycina. Nakładka jest kwestią gustu, mi się bardzo podoba,

  • 0

    8. ~madmax  2014-02-04 11:46:10  host: 31-128-8-144.ip.xcore.pl

    Witam. Telefon b fajny ma dużo plusów. Jedynym minusem jest tylna klapka co skrzypi jak tylko telefon weźmie się do ręki.

  • 0

    9. ~smartek  2014-02-05 08:59:22  host: d70-177.icpnet.pl

    Zdjęcia jak na średnią półkę cenową nie są złe. Świetny design i bateria, która długo trzyma. Świetny telefon.

  • 0

    10. ~mavi  2014-02-10 09:42:04  host: user-164-126-208-2.play-internet.pl

    Wyswietlacz HD ips i wszystko jasne. Bije na leb S-Amoled. HD-ips 3x lepszy. Samsungi pa pa.

  • 0

    11.  2014-02-25 19:12:00

    Telefon, działa bardzo dobrze i szybko. Długi czas pracy na jednym ładowaniu. Duży plus za wyświetlacz. Bardzo dobry stosunek cena/jakość. W swoim modelu nie uświadczyłem problemów z tylną klapką.

  • 0

    12. ~northwood  2014-02-26 14:57:43  host: 77-253-58-227.adsl.inetia.pl

    Fakt aparat średni, tzn. nie jest zły ale też nie rewelacyjny po prostu typowa średnia półka. Na plus -Dobry wyświetlacz -Szybkość i płynność działania -Dobra bateria -Dobra jakość rozmów -Dobra czułość wifi i gps -Dioda IR, funkcja pilota fajna sprawa -Dobra nakładka LG, nie jest tak ciężka jak Touchwiz od Samsunga a jest bardziej modyfikowalna -Kompaktowe wymiary jak na tak duży wyświetlacz To tak z grubsza. Jeżeli chodzi o negatywy to jak wspomniałem aparat nie zły a po prostu średni. Fakt tylna klapka trochę trzeszczy, brak też podświetlenia klawiszy więc trzeba się przyzwyczaić no i nie wszystkim może podobać się rozmieszenie głośnika od dzwonków znajdującego się na dolnej ściance, do tego sam głośnik też jest średniej jakości, ale ogólnie to bardzo dobry telefonik wyszedł LG.

  • 0

    13. ~andrzej  2014-02-28 14:30:47  host: aaeq45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W funkcjach tego telefonu zaznaczono, że ten model ma kompas cyfrowy. Wie ktoś gdzie on jest, jak z niego korzystać? I jeszcze mam pytanie o GPS, a dokładnie o używanie go w trybie offline. Proszę wybaczyć mi moją niewiedzę. Za odpowiedzi, które pomogą mi lepiej korzystać z tego telefonu dziękuję. A co do opinii na temat telefonu, to nie mogę się zgodzić co do jakości zdjęć jakie robi ten telefon. Zdjęcia są bardzo ostre, ale tylko te robione na dworze. Te w pomieszczeniach są już raczej marne. Dzwonki, to jest moim zdaniem najbardziej irytująca mnie wada. Dzwonki są za ciche. W szumie ulicy prawie ich nie słychać.

  • 0

    14.  2014-03-11 13:29:00

    Telefon uzywam dopiero 1,5 mc ale już co nieco mogę o nim powiedzieć. Poprzednikiem jego byl Iphone 4 z ktorym to byly same problemy nie wspomne o ograniczeniach i braku personalizacji, ktory dla mnie byl bardzo drażniący nie mówiąc już o zanikającym zasięgu w magiczny sposób!!!!!. A co do LG. To telefon opisywany ze ze sredniej polki. Ze Szajsungi sa lepsze. Ze to i owo.....Telefon kupujemy pod wzgledem swoich oczekiwan i kwoty, ktora chcemy przeznaczyc. Telefonik moim zdaniem dziala swietnie. Nie zacina sie, nie grzeje. Plynne dzialanie. Strony otwieraja sie bardzo szybko. Wyswietlacz duzy o super nasyceniu. Troszke brakuje mi opcji Reader. Ale na szczescie ta luke mozna uzupelnic dostepnymi w androidowym sklepiku aplikacjami. Obudowa spasowana calkiem dobrze i nic nie trzeszczy nie skrzypi. Bateria przy włączonym transferze danych okoo 2-3 (w zależności do użytkowania) ale jeszcze krócej niż 2 dni się nie zdazyło

  • 0

    15. ~ZMOG  2014-03-12 18:01:20  host: 89-66-249-1.dynamic.chello.pl

    Prosty, użyteczny smartphone. Wydajny procesor i przyjazny dla ekran IPS. Mimo że telefon jest jakiś czas na rynku nadal jest bardzo popularny. Obecnie można go dostać w P4 w bardzo dobrej cenie.

  • 0

    17. ~PAweł  2014-03-18 19:20:07  host: 89-69-132-71.dynamic.chello.pl

    Nie wiem co wy chcecie od tej tylnej klapki, bardzo się starałem ale ani razu mi nie zatrzeszczała.

  • 0

    18. ~Rycho  2014-04-19 08:08:07  host: ip-37-209-133-231.free.aero2.net.pl

    Jest to najlepszy telefon w tej półce cenowej. Duży ekran w stosunku do małych gabarytów i małej wagi telefonu. Chodzi płynnie, ekran ładnie świeci, nakładka LG bardzo przyjazna. Bateria ok. 2 dni. Aparat też niezły. Oczywiście wykonanie LG, i cna niewielka, więc nie wymagajmy cudów. Nie widzę wielkich różnic w porównaniu do G S3. Średnia-niższa półka tak jak Szajsungi. Wart swojej ceny, wolę tanie, lekkie, małe LG niż drogie cegły Sony, czy wielkie patelnie HTC.

  • 0

    19. ~Peres  2014-04-20 17:19:47  host: 119-048-188.adsl.szeptel.net.pl

    Telefon jest jak najbardziej ok, polecam dla osób, które maja dylemat między Sony Xperia Sp a LG L9 II. L9 to przede wszystkim ładny minimalistyczny wygląd, szybki procesor i ładna biel ekranu. Minusami jest brak minusów. Moduł NFC działa bardzo dobrze, WiFi ma duży zasięg, bateria to wgl poezja. Aparat zaś ma prześwietlone zdjęcia, ale można to ogarnąć jakąś apką ; ).
    Dla Mnie "eldżik" ma te coś co nie ma Sony

  • 0

    20. ~  2014-04-23 22:20:27  host: 77-254-68-57.adsl.inetia.pl

    Już ma Androida 4.4.2

  • 0

    21. ~nenek  2014-04-27 11:28:06  host: 83-238-154-147.ip.netia.com.pl

    Nie wiem o co idzie z tylną klapką. tak samo pisali " znawcy " o starszym l9 i *** prawda. pisze ktoś kto telefonu w ręce nie miał. samsung s3,s4 w niczym nie przebijają tego od lg. starszy l9 kiepsko wypada w słońcy,nowy o niebo lepiej. ja rozmawiam około 5-7 godz dziennie przez słuchawkę BT plantronic ( polecam w 100%):) i nie ładuję w połowie dnia . za takie pieniądze nic lepszego nie znajdziecie

  • 0

    22.  2014-04-27 16:16:07

    Proszę poprawić w specyfikacji: podczerwień jest (funkcja pilota TV), bateria jest wymienna (wpisane brak danych), nie posiada czujnika oświetlenia. To czy funkcja HD Voice jest to nie wiem ale nawet jeśli jej niema to jakość rozmów jest na dobrym poziomie. Ogólnie telefon bardzo dobry, jak za te pieniądze. Ekran czytelny w pełnym słońcu. Bateria przy włączonej transmisji danych pozwala w pełni korzystać z niego przez 2 dni.

  • 0

    23.  2014-05-26 16:59:54

    Specyfikacja podobna do LG 4X HD ... nawet design z przodu podobny... tylko że ma o wiele lepsze wsparcie LG niż 4X HD i dwurdzeniowy procesor 28nm (w 4X 4-rdzeniowy 40nm)

  • 0

    24. ~GM  2014-05-29 14:57:40  host: iig206.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od niemal miesiąca, jestem zadowolony - po przesiadce z samsunga gio to przejście o 4 epoki... :) bardzo wyraźny i duży wyświetlacz, szybkość działania wszystko na + chyba nie mam się do czego przyczepić żeby było jakoś na maxa zepsute, zdjęcia może ciut lepsze by mogły być czy filmy... ale to w końcu telefon a nie aparat czy kamera.

  • 0

    25. ~  2014-07-05 18:23:23  host: host-89-230-147-242.inowroclaw.mm.pl

    W tej chwili na Allegro w bardzo dobrej cenie - 599 zł!!!

  • 0

    26. ~Faraona  2014-08-12 20:18:50  host: aarl49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam
    Telefon mam od miesiąca wszystko pięknie i OK. Chociaż mam problem z YOUTUBE podczas oglądania filmików na aplikacji brak jest kolorów, czy ktoś miała podobny przypadek ?? Przywróciłam ustawienia fabryczne i dalej to samo :(

  • 0

    27. ~Basia  2014-08-18 21:12:10  host: n08-03-07.opera-mini.net

    ja tylko powiem ze jak na telefon z sierpnia 2013 to minus za brak LTE w porownaniu do SONY SP ktory jest z marca 2013 i ma LTE....

  • 0

    28.  2014-08-19 06:41:21

    Powiedzcie mi czy ten telefon dostanie kitekata 4.4.4

  • 0

    29. ~Quiki1327  2014-08-21 21:42:53  host: egk168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mi co jakis czas w ogole klawiatura sie nie pokazuje jak chce cos napisac

  • 0

    30. ~s  2014-08-25 22:52:53  host: 82-160-108-131.tktelekom.pl

    byl nawet nowy za 519 teraz ale wyprzedany

  • 0

    31. ~  2014-09-16 14:05:33  host: agnw170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon du dupy mam go 3 miesiące a strasznie żałuję.

  • 0

    32. ~Raven  2014-09-25 02:09:57  host: 77-253-103-17.adsl.inetia.pl

    Mam już tego lg od miesiąca i mogę gorąco polecić zdj wychodzą bardzo fajne ale przy dobrym oświetleniu telefon bardzo szybki z genialnym wyświetlaczem (czernie są idealne) jedynym minusem jest brak diody powiadomień do której byłem przyzwyczajony w sony. Klapka w moim białym egzemplarzu nie ma żadnej ryski a nie mosze telefony w futerał. Gorąco polecam w tym przedziale cenowym.

  • 0

    33. ~lol  2014-10-28 23:09:05  host: 140-149.beskidmedia.pl

    Super wyświetlacz i bardzo dobry aparat.

  • 0

    34. ~Lukas  2014-12-25 22:31:14  host: apn-5-172-252-236.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam do sprzedania właśnie taki super telefon w stanie idealnym czarny z folią i wszelką dokumentację oraz walencja

  • 0

    35. ~janosik29  2015-03-31 15:55:05  host: 37.31.135.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Najgorszy badziew jaki kiedykolwiek.Nawet teraz gdy to pisze telefon jest doiero po odebraniu z serwisu.Po raz trzeci.Ciagle wymiana plyty glownej.Non stop problemy z GPS.po drugim serwisie calkiem przestal lapac.Odeslalem wiec 3 raz.Przestalo dzialac WiFi.Mojej zonie w identycznym padl wyswietlacz.Dobrze,ze mielismy ubezpieczone to je dobilismy i wzielismy inne za doplata.Serwis tragiczny.W t-mobile w Rzeszowie powiedzieli mi,ze siedza tam Chinczyki i nawet im ciezko czasem sie z nimi dogadac w pewnych kwestiach.Ogolnie slaba jakosc wykonania a serwis tragiczny.Moge niedowierzajacym wyslac skan protoklow napraw.Nigdy wiecej LG.

  • 0

    36. ~beti  2015-04-08 15:23:17  host: cpc5-cmbg14-2-0-cust225.5-4.cable.virginm.net

    Czy ktos moglby mi powiedziec jak ustawic aparat zeby robil wyrazne zdjecia?z giry dziekuje.

  • 0

    37. ~M.  2015-10-17 09:35:33  host: public7214.cdma.centertel.pl

    Mam go od roku i tak średnio jestem zadowolona. Kupiłam go za 700 zł i nie był kompletnie warty tej ceny. Przy większej ilości rzeczy na telefonie zacina sie. Baaardzo duzym minusem jest również że klawiatura często znika gdy chce cos napisac i bardzo słaby aparat przedni. Do tego nie często można znaleźć na niego casea. Jednym zdaniem,są lepsze telefony za taka albo troszke większą cene i tego nie opłaca sie kupować

  • 0

    38. ~dog  2016-08-23 14:20:40  host: 89-66-151-62.dynamic.chello.pl

    a co ty z przodu chcesz mieć lustrzankę. Kup sobie aparat fotograficzny za 100 tys. zł i będzie ok.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-147-69.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet