LG Optimus L5 II - opinie
Telefony LG LG Optimus L5 II Opinie o LG Optimus L5 II

LG Optimus L5 II

w sumie: 33
  • 0

    1. ~  2013-02-27 14:35:22  host: 159-205-110-113.adsl.inetia.pl

    to samo co L7 tylko troszkę mniejszy ekran. Dziwne że zrobili nowe wersje L5 i L7... Aczkolwiek telefony LG u naszych operatorów zawsze były o wiele tańsze od smartfonów konkurencji... Tylko poczekać aż operatorzy je wprowadzą :)

  • 0

    2. ~Pajoł  2013-03-08 21:23:28  host: apn-77-115-183-221.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam. Kiedy i gdzie fon bendzie najszypciej w sprzedarzy ? Prosze informowac bo mam chrapke na ten model dobry i pewnie tani :-)

  • 0

    3. ~robert  2013-03-11 23:46:36  host: 89-79-156-14.dynamic.chello.pl

    do administratora strony: HSPA to skrót mówiący o tym iż urządzenie posiada HSDPA oraz HSUPA gdzie D oraz U znaczą: downlink i uplink czyli transfer z stacji bazowej do telefonu i odwrotnie. Aby nie pisać obu tych nazw jednocześnie stosuje się HSPA. Ważną informacją jest ilość kodów rozpraszających dostępnych w urządzeniu, która decyduje o tym jaką maksymalną szybkość można osiągnąć w łączu. Pozdrawiam

  • 0

    4. ~  2013-03-12 09:26:24  host: 213.192.73.14

    kupno lg optimus black to byl strzal w 10. jak widac lg po kilku latach od premiery blacka nadal pcha ta sama specyfikacje pod inny plastik

  • 0

    5. ~decorator  2013-04-05 14:33:01  host: dummy0.uw-fw1.rtr.net.uw.edu.pl

    L7 II ma dwurdzeniowy procesor, wiec to nie jest to samo.

  • 0

    6. ~Wano  2013-04-08 22:22:44  host: 89-70-19-42.dynamic.chello.pl

    Re-make poprzedniego L5, moim zdaniem bardzo udany. Odświeżony design i oprogramowanie no i wydajniejsza bateria oraz obsługa LTE. Telefon średniej wielkości, kompromis między małymi wymiarami a dobrą rozdzielczością.

  • 0

    7. ~Ira  2013-05-14 21:57:26  host: 46.105.178.226.serv4web.pl

    Osobiście jestem bardziej niż zadowolony z tego LG. Prosty i estetyczny telefon z Androidem i ekranem dotykowym. Polecam każdemu kto chce zacząć przygodę ze smartphonem

  • 0

    8. ~lew 1960  2013-05-23 16:09:19  host: 94.141.153.81

    Właśnie odebrałem telefon z salonu. Pierwsze wrażenia zdecydowanie pozytywne. Zobaczymy jak sprawdzi się w praktyce. To mój pierwszy smartphon. Kupiłem go pod namową kolegi, który jest użytkownikiem L9 i miłośnikiem tej marki.

  • 0

    9. ~Link  2013-06-28 22:13:48  host: ns2296704.ovh.net

    Prosty w obsłudze i niewrogi smartphone. Spełnia doskonale moje wymagania. Ma przyjazny interface, dobry ekran i pojemną baterię. LG zrobiło telefon dla każdego kto chce zacząć przygotę z androidem. LTE bardzo ucieszy wszystkich którzy lubią mieć naprawdę Szybki internet zawsze przy sobie.

  • 0

    10. ~Ing  2013-07-17 23:37:48  host: ip-79-175-220-87.cable.smsnet.pl

    Kilka słów: świetny 4-o calowy ekran. Zarówno rozdzielczość i kolorystyka jak i czułość. Choć designem nie powala może się podobać. Jeśli chodzi o wykonanie no cóż... Plastikowa obudowa może rozczarować ale zaraz przekonałem się że tylni panel dzięki użyciu pozornie tandetnego tworzywa nie jest podatny na zarysowania. Spasowanie elementów wzorowe. Nie ma luzów a klawisze fizyczne trzymają się swojego miejsca. Sprzętowo nie jest to najwyższa półka ale dla osoby która nie jest geekiem w zupełności wystarczy. O możliwościach oprogramowania nie ma co wspominać. Wystarczy napisać że pracuje płynnie i stabilnie. Ogólnie jest genialny. I co najważniejsze obsługa jest banalna dzięki czemu nawet laicy nie będą mieli problemu z jego ogarnięciem. Co jeszcze mnie zdziwiło to waga. Klasyczne piórko. Odtwarzacz plików muzycznych również daje radę (ze słuchawkami) A teraz powody do niezadowolenia: bateria... dla ludzi przyzwyczajonych ładować swój telefon raz na 3-5 dni może to być nie miłe zaskoczenie gdyż przy umiarkowanym, ba symbolicznym użytkowaniu aparat trzyma max 3 dni. I to przy dużym szczęściu. Ale jako że telefon zachęca do zabawy trzeba się liczyć z możliwością zarżnięcia baterii w 1 dzień. Podświetlane klawisze pod ekranem nie zawsze łapią od razu. Czasem to irytuje. Niestety ale na androida nie ma żadnej darmowej aplikacji gps nie wymagającej transmisji danych. Aparat 5mpix może posłużyć tylko do cykania genitaliów gdyż innych zdjęć dobrej jakości nie zrobi. LG ma niby 4 giga wbudowanej pamięci lecz niestety jak w poprzedniku dla użytkownika dostępne jest tylko 2,4. Czyli pasuje zaopatrzyć się w kartę. Są plusy i minusy bynajmniej telefon jest godny polecenia i jeśli mam być szczery to potencjalni konkurenci mogą się bać bo LG wyrzeźbiło telefon który za cenę ok 500 zł (za swój zapłaciłem 499) oferuje to samo co mają inne urządzenia kosztujące 1000+. Jak d

  • 0

    11. ~dawid  2013-08-02 11:06:34  host: aazz241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest naprawde rewelacyjny, mialem l5 teraz l5 II duzo sie nie rozni, ma troche mocniejszy procesor i lepszy ekran. Dla nie wiedzacych telefon jest dostepny w plusie ;)

  • 0

    12. ~David  2013-08-09 19:51:28  host: wyzio-net.aggregate2.citymedia.pl

    Prosze o pomoc !!! Czy ten telefon ma gorillla grass??

  • 0

    13. ~@#%  2013-08-09 21:10:12  host: wyzio-net.aggregate2.citymedia.pl

    Czy ten telefon ma gorilla grass??

  • 0

    15. ~smartek  2013-08-26 16:50:56  host: d70-177.icpnet.pl

    Ulepszona L5 z lepszymi parametrami, baterią i nowszym Androidem. Świetny design, niska cena.

  • 0

    16. ~phone  2013-09-20 17:34:47  host: 67.213.218.72

    Za 600PLN można mieć dużo bardziej wydajnego K&M Liva, który działa jak należy + dragon glass + 1GB RAM + 4 rdzeniowy również z dual sim pod Areo2. Nie wiem dlaczego taka cena ale to jest przepłacanie.

  • 0

    17. ~mediatek  2013-09-26 09:41:55  host: ip-78-30-85-23.free.aero2.net.pl

    nie wiem jak was ale mnie procesor Media Tek-u trochę przeraża

  • 0

    18. ~  2013-09-27 12:15:13  host: 78.9.102.46

    ~phone K&M Live ma 4.5" wyświetlacza, czy tak ciężko zrozumieć, że to nie to samo? I co Ci w LG L5 II nie działa?

  • 0

    19. ~  2013-11-17 16:25:02  host: nat-105-207.ingram.com.pl

    nie napiszę teraz o samym telefonie ale o problemie jakim jest kupienie telefonu z innej sieci bo okazuje się że brak sim locka to nic ale kupno telefonu z innej sieci to problem z łączeniem się z internetem poprzez sieć . W moim przypadku kupiłem tel LG L5 II z sieci plus a ja jestem w T- Mobile i nie mogę łączyć się z internetem a próbowałem chyba wszystkich ustawień w komisach powiedziano mi że to wymaga zmiany softu i że oni to zrobią za 40 zł . A tak w ogóle tel, bardzo fajny jak go bardziej poznam to więcej napiszę

  • 0

    20. ~karola  2013-11-20 13:27:35  host: 85.219.163.130

    jakie wyejscie na karte sim?

  • 0

    21. ~ja@@@  2014-01-14 23:48:01  host: hkh81.internetdsl.tpnet.pl

    *** tel.klapka plastik sciera sie

  • 0

    22.  2014-02-25 22:59:28

    Bardzo kompaktowe urządzenie, wcześniej miałem L5 i myślałem, że L5 II nie zaskoczy mnie niczym ale jak się przesiadłem na drugą odsłone L5 to totalny szok!!!! Wyświetlacz ja żyleta, nic nie tnie a i w nowsze gierki spokojnie można pograć tym bardziej że bateria 3-4 dni trzyma (gram codziennie jadąc do pracy J). 512 mb ram spokojnie starczy aby płynnie chodzić. Dla mnie LG L5II wypada najlepiej na rynku jeśli chodzi o cena do jakości!!!

  • 0

    23. ~Kkk  2014-03-03 17:50:58  host: abgd125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy on posiada drugi aparat??

  • 0

    24. ~***  2014-03-12 22:23:26  host: acn227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie, czy w tym telefonie jest wskaźnik LED ?

  • 0

    25. ~ami93  2014-05-04 11:41:09  host: public-gprs424210.centertel.pl

    Czy ten fon ma videorozmowy?

  • 0

    26. ~Dawid  2014-05-30 19:09:47  host: 176-97-251-162.tonetic.pl

    Telefon mam jeden dzień ogólnie jest okej , ale liczyłem na dobrą baterie jak pokazuje naklejka na ekranie a bateria dosyć mierna gdy kupiłem oczywiście nowego była niecała połowa na oko nie patrzyłem procent a za kilka godzin juz padała myślałem że to normalne bo nówka ale naładowałem do 98 procent i po jakiś 3 godzinach małego użytkowania jest już 78 czyli dosyć kiepsko , ale ogólnie po za tym telefon zajebisty gdyby nie ta lekko oszukana bateria było by 9/10 a tak 8/10 ,polecam

  • 0

    27. ~Ola12lat  2014-05-31 11:51:33  host: apn-46-76-47-233.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam tego smartfona już ponad miesiąc. Wszystko dobrze się sprawuje i nic nie trzeszczy. Jedyna wada tego telefonu to to, że szybka szybko się brudzi. Niedługo po wyczyszczeniu trzeba znów czyścić bo ( przepraszam za wyrażenie) widać PALUCHY. Ogólnie telefon jest warty wydanych tych pieniędzy. POLECAM

  • 0

    28. ~K.T.  2014-06-16 19:45:37  host: apn-5-60-193-114.dynamic.gprs.plus.pl

    Boże, właśnie go kupiłam i boję się dotknąć! Jest piękny - to tyle jak na razie :D

  • 0

    29. ~ODPOWIEDZI  2014-07-29 00:01:06  host: 78.11.38.175

    Aby pomóc wszystkim:
    1. Ma diodę powiadomień.
    2. Ma NFC.
    3. Jakość ekranu świetna.
    4. Mniejszy i bardziej poręczny od poprzedniej wersji.
    5. Wydajność jest wystarczająca - jak ktoś jest świadomy, że telefon za 399 nie służy jako konsola do gier.

  • 0

    30. ~shadow  2014-11-01 19:22:35  host: ip-178-212-220-103.ambit24.net

    Mam l5 ii już 4 miesiące i zaczą bieleć ekran daje 6/10

  • 0

    31. ~olek_skype  2015-04-30 09:42:50  host: 213.158.221.73

    Choruję na ten model LG - jest super - i niedługo go kupię :-)

  • 0

    32. ~kokos  2015-06-12 02:52:47  host: 178-36-37-198.adsl.inetia.pl

    Nic się nie tnie,bateria trzyma nawet 7-9 dni ,bo nie gram w gry i bardzo mało używam wifi,kupiłem za 375 zł.512 mb ram wystarcza,mam kilka zainstalowanych aplikacji i nic się nie wiesza,a żeby chodził lepiej,trzeba wyłączyć procesy w tle w ustawieniach,wtedy i bateria dużo dłużej trzyma

  • 0

    33. ~kasia  2015-08-02 13:15:57  host: user-94-254-132-31.play-internet.pl

    Ma drugi aparat

  • 0

    34. ~ss  2016-03-12 16:48:12  host: 109.207.96.67

    Wszystko z telefonem jest ok..do czasu. Po pół roku zaczął się zwieszać, po roku był niemal niemożliwy do użytku. Włączenie dwóch aplikacji zawieszało cały system, a i na samo włączenie trzeba było czekać kilka-kilkanaście sekund..

    Wyłączał się bez powodu, czasem nie można było wykonać telefonu, gdyż nic nie było słychać.

    Bateria jak na te standardy też nie powala - przy intensywnym użyciu wytrzyma około 7h.

    Po półtora roku siadł wyświetlacz. Zaczęły się pojawiać martwe piksele, przebarwienia ( i nie, nie rzucałam nim o ścianę).

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-168-21.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet