LG Nexus 5 - opinie
Telefony LG LG Nexus 5 Opinie o LG Nexus 5

LG Nexus 5

w sumie: 34
  • 0

    1.  2013-10-31 22:10:35

    Brak fizycznego klawisza menu. Szkoda.

  • 1

    2.  2013-10-31 22:38:39

    Zaskoczenia nie ma, jednak i rozczarowania także. Bardzo dobry telefon za rozsądną cenę i godny następca Nexus 4

  • 1

    3. ~  2013-11-01 01:13:41  host: non-registered.multifox.pl

    Nigdy nie myślałem, że kiedykolwiek będę chciał kupić tel od LG. Wolałbym 4,5' ale jakoś się przyzwyczaję :)

  • -2

    4. ~aero2 user  2013-11-01 20:43:11  host: ip-93-154-148-10.free.aero2.net.pl

    Czy ten telefon bedzie dzial w LTE darmowym od aero2? W zakresie pasm LTE jest 2600 to jak?

  • 1

    5. ~misiek  2013-11-03 08:34:14  host: 10.163.227.176.static.rdi.pl

    kawał solidnego sprzętu który w końcu także dobrze wygląda

  • 0

    6. ~P@weł  2013-11-03 11:26:29  host: public90979.xdsl.centertel.pl

    To jak z tym akumulatorem? Jak ostatnio patrzyłem to pisało, że niewymienny, a teraz jest wymienny... W jednej z aukcji na allegro jest dołączona specyfikacja, w której pisze, że bateria jest "non-removable".

  • -3

    7. ~  2013-11-03 16:29:59  host: drx106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wszystko spoko ale bateria fatalna

  • 1

    8. ~red  2013-11-04 11:05:55  host: 109241002148.pila.vectranet.pl

    aero2 i lte :) chopie zastanow sie co wypisujesz.

  • 0

    9. ~smartek  2013-11-05 09:41:18  host: d70-177.icpnet.pl

    Zaskoczenia nie ma - po prostu dobry telefon, czego można było się spodziewać. Po sukcesie N4 dalsza współpraca z LG nie zaskakuje.

  • 0

    10. ~whan  2013-11-09 08:03:58  host: 87-206-4-78.dynamic.chello.pl

    jednak baza czyli G2 lepszy, zwłaszcza jeśli chodzi o baterię i aparat.

  • 0

    11. ~Quattro  2013-11-09 22:04:21  host: afhy70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    P@weł bateria w nexusie 5 jest nie wymienna aczkolwiek widziałem filmik na którym w bardzo łatwy sposób można samemu wymienić baterie lub w serwisie bez trudu to zrobią za nas. Co do samego Nexusa 5 świetny telefon jak na google i lg przystało ale też jest jeden wielki minus czyli bateria gdyby dali chociaż 2500 mah lub 2600 mah to jeszcze można przeżyć, no chyba że google zrobiło coś z optymalizacją systemu.

  • -1

    12. ~Klient_erygsm  2013-11-12 22:12:48  host: 178.183.231.187.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Mam nadzieję że Nexus 5 będzie w ofercie t-mobile kiedyś, choć jeszcze żadnego nexusa nie oferowali.

  • -1

    13. ~Klient_erygsm  2013-11-13 21:11:35  host: 178.183.235.197.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Mam nadzieję że Nexus 5 będzie w ofercie t-mobile kiedyś, choć jeszcze żadnego nexusa nie oferowali.

  • 0

    14. ~LepikPL  2013-11-22 15:58:08  host: user-31-174-80-160.play-internet.pl

    Mam nadzieję że Nexus 5 nie będzie w ofercie t-mobile, to znowu tego sprzedam na kopy z MNP.

  • -1

    15. ~Neonblade  2013-11-24 15:31:11  host: p5DE60B50.dip0.t-ipconnect.de

    U mnie w Saturnie będzie po 399 Euro wersja 16GB (czarny i biały), jakbym zamawiał z Google to 349. Jednak wolę kupić ze sklepu, łatwiej potem z serwisem. Do tego mam wszędzie LTE i będzie idealny.

  • 0

    16. ~5555  2013-12-03 18:09:33  host: 212.160.172.70

    kiedy i u ktorego operatora w polsce?

  • 0

    17. ~kepke  2013-12-06 23:06:05  host: ees107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiadomo kiedy w końcu będzie w polskiej dystrybucji??

  • 0

    18.  2013-12-09 14:52:46

    Od kilku dni używam N5, kupił mi go kuzyn mieszkający w Londynie i wysłał kurierem do Polski. Mam wersję białą 32 GB, miejsca jest dla mnie wystarczający natomiast jeśli chodzi o design - fenomenalny. Miałem już wiele smartfonów z Androidem i N5 jest chyba najładniejszy. Zupełnie inaczej wygląda na zdjęciach. Największym plusem jest sama radość korzystania z tego urządzenia, walory użytkowe są nie do porównania (przed nim miałem LG G2, HTC One, SGS3). Świetnie leży w dłoni, działa jak burza, zero lagów, ścięcia, nie wyłączałem go od włączenia. W końcu porządny sprzęt, czekam jeszcze na aktualizację do 4.4.1 poprawiającą aparat i zarządzanie pamięcią RAM, bo ponoć zmienia dużo in plus. Z wad cieżko mi coś wymienić, no może baterię - wymierzona jest idealnie na 1 dzień użytkowania (jako smartfona, nieruszany wytrzyma 3 dni). W zasadzie to jestem do tego przyzwyczajony, ale zawsze mogło być lepiej, jak np. w G2. Podsumowując, jeśli ktoś zastanawia się nad kupnem N5 to nie ma co zwlekać. To jest i będzie najlepszy pod względem komfortu użytkowania smratfon aż do czasu Nexusa 6. Polecam go, bez przesady, nie byłem tak zauroczony smartfonem od czasów Desire Z gdy tylko ten wyszedł na rynek :) W razie pytań walić śmiało.

  • 0

    19. ~1234  2013-12-21 21:27:51  host: host-89-229-179-53.lomza.mm.pl

    Czy jego gabaryty nie są zbyt wielkie, mięści się w kieszeni? Czy komfortowo sie go obsługuje?

  • 0

    20. ~mjka  2014-01-03 20:14:05  host: host-89-230-220-10.lublin.mm.pl

    nie mogę się doczekać aż będzie w normalnej sprzedaży, widziałam że w euro można sobie zamówić. Jak na tę klasę telefonu i parametry co cena całkiem przystępna.

  • 0

    21. ~smartek  2014-01-08 08:51:11  host: d70-177.icpnet.pl

    telefon spoko. Dobrze leży w dłoni, przyzwoite parametry, goły Android.

  • 0

    22. ~barbs  2014-01-08 17:26:52  host: host-89-230-216-82.lublin.mm.pl

    LG zrobiło kawal dobrej roboty, sporo ulepszyli i ciężko coś zarzucić temu nexusowi, pewnie ich współpraca z google się na tym modelu nie skończy, dzisiaj premiera w PL, cena jak na taki sprzęt nie najgorsza

  • 0

    23. ~R0zmyTy  2014-01-14 11:10:32  host: inptr-68-2.comarch.com

    świetny tel, nie wiem dlaczego narzekacie na baterie, u mnie trzyma prawie 2 dni przy grach&wifi&rozmowy polecam, bardzo szybko szczególnie jak przesiadłem się z samsunga S1 :)

  • 0

    24. ~Pawlok  2014-01-28 11:37:16  host: adbh25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupowanie tego telefonu to loteria. Miałem 3 egzemplarze. Dopiero 3 był w miarę ok. Podstawowa wada to ruchome boczne przyciski, które grzechoczą. Nawet podczas wibrowania. Kolejny - to przebarwienia ekranu. Tak więk kupując poczytajcie najpierw na forach i sprawdzcie swój tel. przy zakupie. Ale generalnie jakość obudowy jest super poza przyciskami.

  • 0

    25. ~irondick  2014-02-02 23:21:01  host: xt23a3.stansat.pl

    I nie ma radia...?

  • 0

    26. ~Pot  2014-02-12 13:59:28  host: 89-66-249-1.dynamic.chello.pl

    Wydajny i dobrze wykonany telefon, dobrze sprawuje się w codziennym użytku. Nie mam żadnych zastrzeżeń do płynności działania czy pojemności baterii. Godny następca 4-ki

  • 0

    27. ~krzysiaq  2014-03-27 23:11:29  host: pc-55197.zdnet.com.pl

    Niech Się wypowie jakiś właściciel N5. Czy jak są wyłączone dane pakietowe, można wysłać/odebrać MMS?

  • 0

    28. ~melon  2014-04-03 08:14:51  host: 5.172.252.100

    Telefon bardzo wydajny zero zacięć wszystkie apki otwierają sie błyskawicznie bardzo ładne robi zdjęcia wykonany z wysokiej jakości materiałów żadne przyciski nie latają jak w wypowiedzi poprzednika bateria wystarcza mi na 1 dzień ale non stop internet i gry smsy i rozmowy na pkt od 0-10 daje mu 9,0 minus za bateryjke ale duży plus za androida który aktualizuje sie bezpośrednio sam KitKat obecnie mam 4.4.2 polecam w 100%

  • 0

    29. ~Marek  2014-04-05 23:49:45  host: grochowska78.cdp.entel.pl

    Telefon byłby idealny gdyby nie dwie sprawy: tragiczna czułość Wifi i marna bateria.

  • 0

    30. ~krzysiaq  2014-04-16 23:48:49  host: pc-55197.zdnet.com.pl

    nie wiem o co chodzi wam z tą baterią, na samych rozmowach (3g) trochę neta, sms bateria styka na 3-4 dni..więc nie wiem czy mam jakąś wyjątkową baterię. Jak macie odpalone wszystko co możliwe to się nie dziwie, to tak jakby samochodem jechać non stop na maxa, spali 4 razy więcej paliwa

  • 0

    31. ~Grah  2014-10-03 11:01:34  host: 77-253-227-63.static.ip.netia.com.pl

    Użytkuję telefon od połowy roku. Spisuje się znakomicie jeżeli chodzi o szybkość działania i reakcję na polecenia. Takiej szybkości nigdy nie doświadczyłem. Zasięg wifii przeciętny, czas działania na baterii średni albo nawet niski. Latarka działa znakomicie i świeci bardzo mocno. Klawiatura działa precyzyjnie. Do telefonu kupiłem obudowę Ringke Fusion z przeźroczystym tyłem. Telefon SPADŁ Z 2,5 METRÓW na kostkę brukową!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIC się nie stało!! ANI ŚLADU! Bardzo ucieszył mnie ten fakt. Przeszedł najcięższą próbę. Ekran bardzo dobry, ogromny kąt widzenia, świetne kolory. Aparat foto nigdy mnie nie zawiódł. Robi bardzo ostre zdjęcia a stabilizacja działa rewelacyjnie. Gdyby nie ta bateria trzymająca czasem kilka godzin kiedy się w coś zagra... i tak POLECAM!!

  • 0

    32. ~bear  2014-10-06 08:49:19  host: user-164-127-255-113.play-internet.pl

    Fenomenalny telefon. Pięć cali a zgrabny . Plus nielagujący Android z aktualizacjami bez opieszałości. A bateria? Cóż może być -jeden dzień starcza to norma generalnie wśród smart telefonów . Przy moim użytkowaniu jedynie Lumia 1320 dawała radę dłużej.

  • 0

    33. ~xtomix  2014-10-08 19:17:07  host: apn-77-113-10-180.dynamic.gprs.plus.pl

    Lg G2 jest lepszym wyborem w tej samej cenie.

  • 0

    34. ~baśka  2014-12-07 19:33:10  host: google-proxy-66-249-81-217.google.com

    Mam nexusa juz miesiac i jestem bardzo zadowolona :) dziala szybko, płynnie nie ma problemu z wymagajacymi grami, super dźwięk i obraz chociaz glosnik latwo jest zaslonic reka. Mam zastrzezenia do aparatu, nie robi rewelacyjnych zdjec, w ciemnosci tez ma problemy. Szkoda ze nie ma radia ale najgorsza jest bateria bo wytrzymuje 1.5 dnia przy wiekszym uzytkowaniu wiec codziennie trzeba ladowac ale przy malej ilosci widgetow wylaczeniu nfc i uzywaniu aplikacji Greenify trzyma coraz dluzej ;) Polecam!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-216-242.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet