LG Leon LTE - opinie
Telefony LG LG Leon LTE Opinie o LG Leon LTE

LG Leon LTE

w sumie: 30
  • 0

    1.  2015-04-23 09:45:33

    Czy mi się tylko wydaje, że ten telefon to to samo co F60 tyle, że ma słabszą baterię? (Mówię o parametrach)

  • 0

    2. ~fred  2015-04-23 14:02:47  host: user-94-254-193-145.play-internet.pl

    nie ma LTE 1800 ? czy też nawet 800 ?

  • 0

    4. ~Werka  2015-05-05 14:12:22  host: user-188-33-74-65.play-internet.pl

    od jakiegoś czasu właśnie mam ten telefon, polecam go nawet najbardziej wymagającym. Aparat świetny, głośność telefonu również. Dużo pamięci, nie zacina się, nie stwarza żadnych problemów. 10/10

  • 0

    5. ~  2015-06-19 18:39:17  host: 195191162058.dynamic-ra-2.vectranet.pl

    Jest super. naprawde polecam !

  • 0

    6. ~Zdenek  2015-06-20 18:36:31  host: 89-77-148-46.dynamic.chello.pl

    Nabyłem smartfon LG Leon 4G LTE. Poprzednio używałem Samsunga S3 Mini. Okazuje się, że między tymi modelami jest przepaść i
    to na korzyść Samsunga mimo, że jest starszym modelem. Pomijam znacznie lepiej dopracowaną obsługę Samsunga (mówię tu o

    autorskiej nakładce na androida), bo LG jest nijaki. Kolorystyka jest mdła, płaska i bez wyrazu. Ekran w słońcu bardzo

    słabo widoczny ze znacznie mniejszą regulacją podświetlenia niż w S3 Mini. Być może te ułomności są częściowo efektem

    najnowszego androida 5.0.1 który w założeniu miał być taki nijaki. To wszystko może się podobać lub nie, kwestia gustu.
    Gorzej, że ten telefon ma ograniczony dostęp do zewnętrznej pamięci (karty microSD). O tym ograniczeniu nikt nie informuje

    przyszłego użytkownika. Ani producent LG ani sprzedawca Orange. Podobno choć takiej informacji oficjalnie nie znalazłem,

    jest to spowodowane systemem android 5.0 który w ten sposób ma zwiększyć bezpieczeństwo smartfona (ciekawe tylko w jakim

    sensie ?). Ograniczenie to w niektórych przypadkach może być bardzo niekorzystne dla użytkownika. Przejawia się tym, że

    tylko system i aplikacje preinstalowane przez LG mają pełny dostęp i mogą zapisywać na karcie microSD. W przypadku gdy

    urządzenie ma tylko 8GB pamięci wewnętrznej (dla użytkownika zostaje niecałe 4GB) ta niedogodność staje się bardzo istotną

    wadą a w moim przypadku dyskwalifikującą smartfon. Dam przykład. Jeżeli ktoś chce używać np. innego klienta poczty,

    wszystkie wiadomości czy załączniki są zapisywane w pamięci wewnętrznej która, jak łatwo się domyślić szybko się zapełni.

    Totalna bezmyślność ze strony producenta. A wszystko pewnie przez oszczędności.
    W podsumowaniu LG Leon jest jakby z poprzedniej epoki.

  • 0

    7. ~migotka2015  2015-06-25 12:24:46  host: 5.174.164.75

    wiadomość dla Zdenek: Ty jesteś z poprzedniej epoki,ja jestem bardzo zadowolona z tego telefonu jak większość moich znajomych którzy go posiadają,a jak ktoś chce mieć wypasiony telefon na wszystkie gadżety to zawsze coś znajdzie nie tak.

  • 0

    8. ~Agnieszka_Tczew  2015-07-23 12:19:00  host: 212.160.172.84

    Mam pytanie odnosnie tego telefonu.Czy telefon ma slot na tradycyjne standardowe karty sim (tak podaje powyzsza specyfikacja) czy na karty micro sim?

  • 0

    9. ~Mes24  2015-08-18 00:30:10  host: host3-89-206-6.limes.com.pl

    na kartę micro sim

  • 0

    10. ~Monika  2015-08-26 15:35:38  host: bti48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak jest z głośnością rozmówcy? Jest wystarczająca? I czy można głośność regulować?

  • 0

    11. ~Slawko  2015-08-27 13:01:23  host: aasb111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, posiadam Lg Leon , mam na nim MicroSD 32gb i mam pytanie: czy jest jakaś możliwość aby przynieść muzykę na kartę ??

  • 0

    12. ~t4r  2015-08-29 16:36:26  host: 178.212.172.201

    Aga_tczew : tylko micro sim!!

  • 0

    13.  2015-10-04 15:32:41

    1.~Brixen Parametrowo wyglądają tak samo, jednak są 2 różnice : F60 mniejsza pamięć 4GB

  • 0

    14. ~Sylwek  2015-11-01 14:53:51  host: public-gprs351168.centertel.pl

    Witam zaproponowali mi ten telefon w play LG LEON co możecie mi powiedZiec na temat tego telefonu

  • 0

    15. ~Kristoferus_pl  2015-11-09 22:40:14  host: 89-71-57-47.dynamic.chello.pl

    - Do Zdenek - Wystarczy zrobić root'a i odpalić sdfix'a i po kłopocie.Problem z zapisem na sd mają także Twoje ukochane Szajsungi i to te z wyższej półki.

  • 0

    16. ~ania  2015-11-09 23:23:25  host: user-94-254-211-55.play-internet.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy i moja opinia jest taka NIGDY WIĘCEJ!!!!!

  • 0

    17. ~Emeryt  2015-12-11 22:14:41  host: host-31-6-144-178.dynamic.mm.pl

    Mam leona LTE od około miesiąca. Dla mnie bomba. Nie ma moze wodotrysków, rozdzielczośc niewielka (ale za to bateria trzyma dłużej), ma właściwie wszystko czego potrzeba przeciętnemu użytkownikowi. Jakość rozmów super słyszalność, zdjęcia robi wcale wcale jak na 5 MPix, filmiki fajne, . Jeśli ktoś szuka smartfona do rozmów i kuknięcia w internecie (np.jak upiec kaczkę) migiem mu podpowie korzystając z WiFi albo LTE. Wysyłanie i odbieranie wiadomości sms z fotkami b.dobre. Bateria trzyma około 2-3 dni - w zależności od użytkowania (ale nawet jak się pobawisz i sprawdzasz jego możliwości trzyma min.2 dni). Ma nawigacje, ale można pobrać dodatkowe działające offline. Ogólnie - polecam. Jesli ktoś chce mieć smarfona, tableta i laptopa w kieszeni - tez polecam.

  • 0

    18. ~anulka 21  2015-12-22 11:22:53  host: user-94-254-193-62.play-internet.pl

    Witam. mam ogromny problem i potrzebuje pomocy! Lg leon mam od miesiaca i nie moge go rozgryzc a najbardziej mnie denerwuje to iz nie moge polaczyc sie przez wideokonferencje. Nawet takiej aplikacji nie ma wgranej,przeszukalam od A do Z i nic. Prosze o pomoc

  • 0

    19. ~Apap  2016-02-27 09:17:16  host: 77-253-233-158.static.ip.netia.com.pl

    @anulka21
    LG nie obsługują wideokonferencji. W sumie chyba tylko samsung obecnie wspiera ten format rozmów.

  • 0

    20. ~MigotkaBezMozgu  2016-03-18 18:43:55  host: ip-193-239-145-175.multi-telekom.pl

    Nie ma to jak pisać głupoty bez uzasadnienia. Facet pisał konkretne argumenty a ona jak dziecko. Ja niedługo będę go miał to zobaczymy co sobą reprezentuje..

  • 0

    21. ~macko  2016-03-27 14:26:21  host: public118282.cdma.centertel.pl

    Jeșli chodzi o wideo, to może Skype?

  • 0

    22. ~Użytkownik LG340N  2016-03-31 11:30:24  host: host-89-231-15-23.biznes.mm.pl

    Wystarczający sprzęt wart pieniędzy które trzeba na niego wydać. Genialnie pracujący LTE + funkcja hotspot robi z tego telefonu wielozadanowy kombain. Nie gram więc nie wypowiem się na temat jak na nim chodzą gry, natomiast jako telefon + mobilny dostęp do internetu - bez zarzutu.
    Jeżeli nie używam netu (wyłaczone wifi i dane), samo dzwonienie + sms + nonstop włączony bluetooth (zestaw w samochodzie) - bateria trzyma spokojnie 4-6 dni w zależności od tego ile się gada.

  • 0

    23. ~Anonim  2016-04-01 16:13:05  host: ip-37-152-18-120.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Mam problem nie wiem jak zrobic zeby wszystko co pobieram zapisywalo się na karcie pamięci

  • 0

    24. ~magda  2016-04-05 20:48:08  host: public-gprs516616.centertel.pl

    Witam.mam ten tel i mam problem z mms.nie umiem ustawic i tyle.cos jest zle nie konfiguruje. Internet dziala mms nie

  • 0

    25. ~Danpan  2016-05-06 22:28:03  host: user-46-113-237-237.play-internet.pl

    Posiadam Leona 4gLTE kilka dni i kilka minusów się pojawilo, a mianowicie:
    -wyswietlacz i tylna klapka podatne na zarysowania
    -brak ustawienia sily wibracji w telefonie
    -kiepski aparat
    -brak czujnika światła
    -brak możliwości zmiany koloru w menu oraz wiadomosciach

  • 0

    26. ~Danpan  2016-05-06 22:28:06  host: user-46-113-237-237.play-internet.pl

    Posiadam Leona 4gLTE kilka dni i kilka minusów się pojawilo, a mianowicie:
    -wyswietlacz i tylna klapka podatne na zarysowania
    -brak ustawienia sily wibracji w telefonie
    -kiepski aparat
    -brak czujnika światła
    -brak możliwości zmiany koloru w menu oraz wiadomosciach

  • 0

    27. ~  2016-05-31 16:50:27  host: host-81-190-245-230.malbork.mm.pl

    Używam tego smartfona od roku. Jest to urządzenie dla ludzi którzy potrzebuja telefonu, a przy okazji kuknąć do netu, skorzystac z nawigacji i takie tam. Nie ma wodotrysków, ale jak za 399 zł ( na raty) może byc. Wkurza mnie, ze mój komputer z Windowsem XP nie "widzi" go po podłączeniu. Podobno młodsze jak Win7 czy 8 widzą. Zeby obejrzec zdjecia z karty, musze ja wyciągnąć z telefonu. To wkurzające, ale trzeba sie przyzwyczaic. Zdjecia robi (jak na smartona )całkiem całkiem. Podobnie filmiki. Wszystkie można zapisać na karcie SD trzeba tylko wejść w ustawienia aparatu.

  • 0

    28. ~dorota24  2016-06-02 14:54:20  host: user-94-254-128-108.play-internet.pl

    Witam mam problem z telefonem lg leon stukne go lekko jak klade go na stol czy gdzie kolwiek a nawet gdy mam go w kieszeni to mi sie wylacza i wlacza jaki moze byc tego problem czy ktos cos wie?

  • 0

    30. ~hdvd  2016-07-28 11:08:32  host: host-9-45.internetunion.pl

    Na karte. Przenosisz plik w ustawienia pote ogulne aplikacje i naciskasz na rzecz i tam jest przenieś na karte sim.
    powdzenia

  • 0

    31. ~hdvd  2016-07-28 11:08:35  host: host-9-45.internetunion.pl

    Na karte. Przenosisz plik w ustawienia pote ogulne aplikacje i naciskasz na rzecz i tam jest przenieś na karte sim.
    powdzenia

  • 0

    32. ~aga  2016-09-26 13:30:46  host: hostB20.stimo.net

    jak odzyskać radio utracone przez pomyłke w tel LG leon4

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-185-107.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet