LG L90 - opinie
Telefony LG LG L90 Opinie o LG L90

LG L90

w sumie: 40
  • 0

    1.  2014-02-27 04:23:28

    Coś dużo tych "brak danych". LG robi tajemnicę?

  • 1

    2. ~Darek  2014-02-28 08:17:55  host: 5.174.38.120

    Bardzo fajne urządzenie. Mam pierwszą wersje czyli L9. Porównując jednak dane techniczne jedyne co wyraźnie rzuca się w oczy to wieksza pojemnośc baterii i inny kształt obudowy. Nie śledziłem jeszcze wszystkich innych danych. Myślę, że model ten po "upiekszeniu" ma do siebie przekońać jeszcze tych niezdecydowanych, poniewaz Ci którzy maja L9 lub jej drugie wydanie nie zmienią na trzecią wersje, nie ma takie potrzeby :)

  • 0

    3. ~Kamil  2014-03-02 23:08:16  host: 31.41.237.29

    Nasuwa się pytanie; kiedy będzie dostępny w Polsce?

  • 0

    4. ~Adam M  2014-03-11 12:54:58  host: h4-52.net.euron.pl

    Nowe seria ma zoom optyczny tak jak wszystkie starsze wersje, a tu piszą że nie ma (błąd jest też z resztą w pozostałych modelach z nowej serii).

  • 0

    5. ~Anonymous  2014-04-21 22:23:22  host: user-31-175-219-209.play-internet.pl

    LG L90 dostępna jedynie w orange jak dokładnie o niej poczytacie z opisu można się domyśleć iż warto wejść w dwu letni abonament pozdrawiam wszystkich użytkowników LG

  • 0

    6. ~Martha J.  2014-04-22 11:55:31  host: 89-73-203-200.dynamic.chello.pl

    Od 18 kwietnia dostępna w taryfach orange.

  • 0

    7. ~redline  2014-04-25 10:43:25  host: 212.160.172.85

    "Kamil"
    Już jest dostępny w Orange.

  • 0

    8. ~smugglersun  2014-05-04 21:08:53  host: aatk13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    L90 jest też dostępny w plusie, a nawet w mixplusie (póki co jest tylko w pdfie oferty dla nowych klientów)

  • 0

    10. ~Michał  2014-05-12 10:39:57  host: User.16.195.lan.EkoNet.info

    Ja bym wolał LG L9 II od tej "nowszej" wersji. Wydaje się lepsza, a na pewno jest tańsza. LG nie popisało się.

  • 0

    11. ~Rob  2014-05-20 14:03:28  host: host-89-230-71-28.rzeszow.mm.pl

    Telefon jest bardzo dobry! Kupiłem go za ~300zł w Orange, w abonamencie za 40zł. Inne telefony w tej cenie miały o wiele gorsze parametry. Zaznaczam, że nie mam dużego doświadczenia ze smartfonami, ale ten przerósł moje najśmielsze oczekiwania :)

  • 0

    14. ~Michu_mk  2014-05-23 16:45:40  host: 81-219-200-54.adsl.inetia.pl

    Czy L90 ma gorilla glass 2 ?

  • 0

    15. ~lukasz  2014-05-24 14:53:37  host: agbw203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od paru dni to stosunkowo niedługo, ale już mogę coś o nim napisać.Przesiadłem się z HTC Sensation na ten smartfon,ogólnie do wykonania nie przyczepiam się bo wszystko jest na swoim miejscu i nic nie trzeszczy.bałem się jak będzie się sprawował plastik bo między innymi dlatego nie lubię całej serii galaxy s, ale wszystko jest ok.Telefon jest strasznie płynny i wyświetlacz mimo nie wysokiej rozdzielczości jest świetny.Przyczepiłbym się w tym modelu tylko do braku diody powiadomień bo jest to bardzo przydatna sprawa którą miałem w HTC a teraz mi jej brakuje

  • 0

    17. ~Zbyszko74  2014-05-29 12:52:05  host: 77-255-12-146.adsl.inetia.pl

    Bardzo lekki ,funkcjonalny, wszystko czego trzeba człowiekowi jest bardzo łatwe z dostępie w google play. Ma też wbudowaną przydatną funkcję NFC dzięki której możemy zapłacić telefonem w sklepie. Z innych ciekawostek ma także wbudowany port irda dzięki czemu telefon może posłużyć jako pilot do telewizora oraz innych urządzeń, nic sie nie wiesza, wszystko chodzi bardzo ładnie i płynnie. Zdjęcia robi też bardzo ładnie, na dworze wyśmienicie, w domu jak każdy telefon troszkę gorzej, ale i tak bardzo dobrze. Ma też bardzo przydatną funkcje blokowania uporczywych niechcianych numerów. Jednym słowem jak dla mnie za tą cenę otrzymałem bardzo fajny funkcjonalny telefon z którego jestem naprawdę zadowolony.

  • 0

    18.  2014-06-01 18:10:21

    L90 mam od wczoraj więc jeszcze nie za wiele mogę o nim powiedzieć. Pierwsze wrażenia pozytywne. Dobrze wykonany i spasowany, wielki plus za tylną klapkę,która w poprzednim modelu L9 II była fatalna. Struktura tylnej klapki sprawia,że nie będzie się palcować ani rysować a telefon dobrze leży w dłoni. System 4.4.2 KitKat działa płynnie a nakładka od LG jest dobrze pomyślana i bardzo konfigurowalna. Ekran mógł by mieć lepszą rozdzielczość ale jak ktoś nie jest przesadnie wymagający i nie kupuje telefonu głównie do oglądania filmów to nie powinien być zawiedziony. Aparat foto bardzo przyzwoity, zdjęcia dobrej jakości jak na telefon. Ku mojemu zaskoczeniu L90 po odpowiednich ustawieniach korektora i z dobrymi słuchawkami bardzo ładnie gra i to na fabrycznym odtwarzaczu (moim zdaniem nie trzeba instalować dodatkowego odtwarzacza). Co do baterii to jeszcze nie wiem ale będę obserwował i napiszę za jakiś czas :)
    Teraz kilka minusów żeby nie było zbyt pięknie ;)
    - Brak czujnika światła. Uważam,że to powinien być standard bo trochę uciążliwe jest ciągłe ręczne zmienianie natężenia oświetlenia wychodząc z pomieszczenia na słońce i odwrotnie.
    - Przydała by się dioda powiadomień ale i o tym LG zapomniało.
    Nie wiem czy to tylko ja mam problem ale nijak nie mogę połączyć L90 z systemem Windows XP w laptopie (jak ktoś ma rozwiązanie to bardzo o nie proszę)
    - Ostatnia i dla mnie najbardziej denerwująca wada to wyjątkowa podatność przedniego panelu wraz z wyświetlaczem na palcowanie się. Pierwszy dodatkowy wydatek to z pewnością dobra i to najlepiej matowa folia na ekran.

  • 0

    19. ~alex5  2014-06-02 16:25:30  host: public42867.xdsl.centertel.pl

    Czy w lg l90 dual sim jest mozliwosc korzystania z karty aero2 ???

  • 0

    22. ~erima  2014-06-08 22:26:26  host: host-217-170-162-251.cable.net-inotel.pl

    Nie wiem, czy jest to kwestia trefnej sztuki, ale miałem dużo tańsze telefony, w których GPS działał normalnie, w tym modelu GPS to jedna wielka żenada.

    ~Adam M - Co ty człowieku za bzdury gadasz?Jaki zoom optyczny?

  • 0

    23. ~Tomek  2014-06-09 10:51:47  host: chb91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam już jakiś czas, jest świetny i cenowo i funkcjonalnie.
    Najnowszy Android działa bardzo płynnie, nic sie nie wiesza, wymagające gry i aplikacje to dla niego nie problem.
    Aparat świetny. POLECAM!

  • 0

    24. ~ppp  2014-06-22 17:28:37  host: ip-37-209-152-115.free.aero2.net.pl

    lg g2 mini lepszy ten nawet lte nie ma ...

  • 0

    25. ~Tomi  2014-06-28 23:39:55  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    Miałem L9 I, L9 II a teraz przyszedł czas na L90. Znacznie lepiej wykonany niż L90. Bardziej sztywny i smukły. Oczywiście najnowszy android chodzi jak trzeba. Jest zauważalnie szybszy od L9II i prawie 2x szybszy od pierwszej generacji. Aparat bardzo doby jak na ten przedział cenowy. Zdjęcia naprawdę dobrej jakości. Bateria średnio na 2-3 dni w zależności od sposobu użytkowania. Tak jak w poprzednim modelu anteny bardzo dobre. Dobrze trzyma zasięg, czułe WiFi. Szybko GPS. Zmiany w stosunku do poprzednika L9 II to troszkę mniejsza rozdzielczość wyświetlacza (jednak pozytywnie przekłada się to na żywotność baterii która jest i tak minimalnie większa), niższa rozdzielczość przedniego aparatu (w opisie jest błąd mamy tylko 640x480), no i wisienka na torcie 4 rdzeniowy procek Qualcomm Snapdragon 400 8926. Jest to wydajność Galaxy S3 i praktycznie 100% kompatybilność z aplikacjami. W tej cenie nie ma konkurencji. Ja swojego kupiłem za 600pln na allegro. POLECAM

  • 0

    26. ~jestgit  2014-07-09 14:52:51  host: 119-46.galas.net.pl

    Właśnie pare godzin temu otrzymałam telefon od kuriera.

  • 0

    27. ~Obserwator  2014-08-15 18:42:32  host: 89-79-208-195.dynamic.chello.pl

    Kilka pytan do autora:
    1) Jaka jest jakosc obrazu. Czy naprawde ta rozdzielczosc jest tak niska.
    2) Jaka jest jakosc dzwieku w sluchawkach?
    3) Jaka jest wydajnosc w grach?
    4) Jaka jest jakosc zdjec i filmow. Sa 720 czy 1080p?
    Pozdrawiam.

  • 0

    28. ~olga  2014-08-16 15:47:51  host: ip-78-30-120-105.free.aero2.net.pl

    Mam telefon juz prawie miesiac czasu z plusa .Na razie jestem mega zadowolona działa płynnie nic sie nie wiesza.Zdjecia robie sporadycznie ale w porownaiu z xperia u sa zarabiste filmiki tez nagrywa dobre.Jedyny minus to taki ze jak fon lezy na plecach to slabo slychac jak ktos dzwoni wiec mam dzwieki na full.Wyswietlacz ok ale w sloncu jak nie jest na 100% podswietlenie to slabo widze niestety.Jakość rozmow bardzo dobra.Batreia trzyma spokojnie 3 dni a duzo gadam

  • 0

    29. ~Tenze  2014-08-17 13:04:06  host: r-3.spidernet.pl

    Witajcie,

    Telefon LG L90 zakupiłem w sieci Play. Pierwsze wrażenie z telefonem jest jak najbardziej pozytywne. Wszystkie plusy wymienione tutaj przez innych użytkowników są prawdziwe, przypomnę tylko te według mnie najważniejsze:

    - dobry wyświetlacz IPS 4,7c
    - bardzo dobra bateria(obecnie ładuje ją raz na 3-4 dni - telefon użytkowany normalnie[połączenia internet maile i gry])
    - 8GB pamięci wbudowanej(dla użytkownika zostaje około 4 GB do używania)
    - i wiele innych jednak te w/w ważniejsze.

    Telefon posiada port podczerwieni jednak obecnie nie służy on do przesyłania danych. LG domyślnie wrzucił aplikacje, która umożliwia przejęcie funkcji pilota do telewizora, dvd. Oczywiście są dodane najbardziej powszechne marki telewizorów pod które można ustawić "komórkowy pilot"

    Co do przenoszenia aplikacji na kartę pamięci niestety nie mogę się zgodzić z poprzednikami. Otóż aplikacje zainstalowane fabrycznie niestety nie da się przenieść na kartę SD. Jednak wszystkie inne ściągnięte z "sklepu Play" czy innych źródeł można na spokojnie przenieść na kartę SD bez rootowania(możliwe że błędnie napisałem nazwę procesu) systemu. Wystarczy wejść w ustawienia telefonu --> Zmienić zakładkę na ogólne --> klikamy potem pamięć --> wyświetli nam się spis jak podzielona jest pamięć-->klikamy aplikacje--> wyświetla się nam okienko z informacjami o aplikacjach --> klikamy na aplikacje którą chcemy przenieść na kartę SD --> otworzy się nowe okienko gdzie możemy przenieść aplikacje na kartę pamięci.
    Tym samym przenosimy wszystko na kartę pamięci.
    Jak wspomniałem nie działa to na aplikacje domyślnie zainstalowane przez producenta/operatora.

  • 0

    30. ~  2014-08-21 23:08:39  host: am235.itcomp.pl

    Polecam ten telefon nie ma lepszego równa się z samsung.Galaxy s4

  • 0

    31.  2014-09-04 20:06:53

    Posiadam ten telefon od prawie 3 tygodni. Co o nim mogę powiedzieć? Doskonale spasowany, posiada bardzo głośny tylny głośnik do multimediów (względem L7II jest znaczna poprawa), nie trzeszczy, rozmowy głosowe są idealnie głośne, rozmówce słychać bardzo dobrze, również mnie dobrze słychać - ten telefon posiada 2 mikrofony, jeden z nich wycisza głosy otoczenia. Telefon robi perfekcyjne zdjęcia, ale tylko w dobrym oświetleniu - przy mniejszej ilości światła na zdjęciu widać dużo szumów i artefaktów - wynikających w moim mniemaniu z nadmiernej kompresji zdjęć. W kwestii zdjęć L7II robi o wiele lepsze zdjęcia w umiarkowanie ciemnej scenerii - oczywiście przy pomocy aplikacji A Better Camera. Telefon nagrywa w FullHD przy 30 fps, według mnie kręci bardzo dobre filmy - czasami ma niewielkie problemy z ustawieniem ostrości, czasami zwyczajnie zajmuje mu to zdecydowanie za długo. Telefon działa na baterii około 3 dni. Wszystko zależnie od użytkowania - mój kolega przy samych smsach i paru minutach gry dziennie, przy jasności 0% i praktycznie zerowej transmisji danych po Wi-Fi, potrafił używać tego telefonu przez 159 h bez ładowania. Z bardzo wymagających gier grałem w Dead Triggera 2, GTA VC, SA, Real Racing 3, Asphalt 8 - żadna z tych gier nie przycinała, jedynie w Real Racing czasami były małe przycięcia i wbudowane w telefon GPU nie teksturowało odbić przedmiotów w lusterkach. Poza tym wszystko działa. Telefon posiada również bardzo sprawnie działający pilot do telewizora, mój 8-letni telewizor LG obsługuje w 100%. GPS bardzo szybko łapie zasięg i całkiem dobrze działa. Niektórzy narzekają na rozdzielczość zastosowaną w tym telefonie, lecz śmiało mogę powiedzieć, jako były użytkownik Galaxy S3, iż nie widać na tym ekranie pojedynczych pikseli. Aby zobaczyć choćby jeden, trzeba się dobrze wpatrzyć w ekran z nienaturalnej odległości - około 8 cm. Polecam ten telefon każdemu, kto pot

  • 0

    32. ~  2014-09-05 20:47:44  host: ip-78-30-120-52.free.aero2.net.pl

    Ciężki ten LG - 0 gramów :-D

  • 0

    33. ~DK  2014-09-16 09:07:38  host: aghi69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam go od prawie 4 mies. i dla mnie jest to telefon niezawodny ! Jestem bardzo wymagająca jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny i wewnętrzny. Na parametrach zbytnio się nie znam ale robię mnóstwo zdjęć, mam mnóstwo różnych aplikacji, korzystam ciągle z internetu i różnych komunikatorów a mimo wszystko telefon daje radę. Przyciął mi się może 2 razy w ciągu czterech mies. przy dużym obiciążeniu;) Bateria moim zdaniem jest bardzo dobra trzyma do 2-3 dni przy częstym korzystaniu z internetu i smsowaniu. Wyświetlacz mam przyciemniony do 40% więcej nie jest mi potrzebne. Aparat świetny, zdjęcia wychodzą bardzo ładne. Zasięg mam praktycznie wszędzie. Przede wszystkim jest ładny, smukły i wygodny. POLECAM jak najbardziej !

  • 0

    34.  2014-10-09 15:51:07

    Bardzo dobry telefon. Jeśli ktoś szuka telefonu głównie do sieci, dzwonienia i SMS-owania, ale zarówno do wymagających gier, to prawdopodobnie jest na dobrej stronie. Przy moim użytkowaniu (około 2h gier, internetu i jakieś 15 minut rozmów dziennie) bateria wytrzymuje spokojnie 3 dni. Aparat fotograficzny jest do zaakceptowania, chociaż na dodatkowej aplikacji kamery (w moim przypadku A Better Camera) robi oszałamiające zdjęcia, lecz niestety bez 9-pkt autofocusa. Filmy jednakże w stockowej aplikacji kamery, w rozdzielczości 1080p są idealnej jakości, chociaż czas "złapania" ostrości pozostawia czasami wiele do życzenia. Jednym słowem polecam ten genialny, a zarazem tani telefon.

  • 0

    35. ~BB  2014-10-31 07:08:36  host: 80.50.128.70

    Bozesz ty mój co to jest za dziadostwo! Przez ostatnich 6 lat byłem użytkownikiem tel SE w ty roku postanowiłem zmienić swoje przyzwyczajenia co okazało się dla mnie zgubne. Od samego początku były problemy z GPS. telefon łapał wszystkie satelity, ale mimo to gps nie działał, tj. nie włączał się w ogóle, a jeśli już się połączył to co chwila się wyłączał. Kolejna sprawa to martwe piksele! I to nie jakieś kilka pikseli, tylko na 40% ekranu, jak by tego było mało to radio samo się wyłączało. I na koniec bateria, która nie mogła dociągnąć do końca dnia, a tel wcale nie był jakoś specjalnie obciążany. Telefon oddałem do serwisu i wymienili płytę główną, nowe uszczelki i dali nowa baterie. No ale to nie koniec po odbiorze tel. z naprawy okazało sie, ze są nowe usterki - migotanie ekranu (nie działa funkcja ściemniania i rozjaśniania) i telefon się okropnie przegrzewa. Dziś znowu na serwis, ciekawe co będzie. Reasumując odradzam to urządzenie!!

  • 0

    37. ~greg  2014-12-26 16:41:20  host: abxi28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja chyba mam pycha. Mam telefon ponad 3 miesiące. Nie polecam nikomu!!! Stale się zawiesza - ekran staje się martwy, szczególnie często przy próbie przeczytania newsów. Często trudno odebrać rozmowę. Trochę pomaga resetowanie pamięci podręcznej lecz nie na długo. Cofnięcie do poprzedniego ekranu wymaga kilkakrotnego przyciśnięcia niepodświetlonego miejsca na panelu. Trafić po ciemku można tylko intuicyjnie. W serwisie nie potrafią pomóc. Radzą czekać - może się polepszy !!!!!! :-)) GPS zbyt często traci łączność. Ostatnio wybiórczo ściąga pocztę na e-mail.
    Poza tym jest świetny :-) lecz muszę przyznać, że gorszego nie miałem. Wkrótce zapewne rzucę nim o ścianę.

  • 0

    38. ~ada  2014-12-28 18:25:45  host: user-31-175-57-201.play-internet.pl

    NIE POLECAM. Mogłam wybrać Xperie L, a wybrałam LG L90 i żałuję. O wiele gorszej jakości zdjęcia, słabo trzyma bateria. Telefon tnie się niemiłosiernie. Plus od kilku dni pobiera aktualizację zmiany tekstu na mowę i nie chce przestać (resetowanie telefonu nie pomaga). Wystarczy spora wilgotność powietrza a już nie działa mu ekran dotykowy, trzeba go wycierać. Duży minus za brak LTE, bo pochałania pakiet 1gb w oka mgnieniu.

  • 0

    39. ~PosiadaczTel.  2015-01-06 14:15:02  host: afke78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest świetny ! Polecam !!! :P

  • 0

    40. ~piter  2015-01-28 14:46:43  host: 178-36-160-71.adsl.inetia.pl

    Witam wszystkich uczestników forum mam pytanko ja zrobić przybliżenie w aparacie

  • 0

    41. ~seatalh  2015-03-11 09:58:01  host: 89-77-237-81.dynamic.chello.pl

    Jestem użytkownikiem tego telefonu od miesiąca, mało prowadziłem rozmów(1 raz dziennie ok 3-4 min), wszystkie funkcje wyłączone(wifi, blu...,GPS itd) jasność ustawiona na 60 % i niestety bateria trzyma 3 dni...........zgroza, w jasny dzień trzeba ustawiać wyświetlacz na max....ale jak to zrobić skoro nic nie widać........ Zdjęcia OK. Narazie mój telefon mnie zawiódł. Gdy nie był po terminie zwrotu to bym go oddał...narazie będę reklamować.

  • 0

    42. ~  2015-05-27 15:45:57  host: 82-160-54-214.tktelekom.pl

    Jak usunąć historie przeglądarki z telefonu lg l90?

  • 0

    43. ~bartek  2015-08-12 22:18:43  host: host30.164.rako-lan.pl

    Mam lg l90 od roku jest super
    Jedyny minus ze nie ma lte.

  • 0

    44. ~Cichacz  2015-08-17 18:25:35  host: 87-205-245-210.adsl.inetia.pl

    Posiadam telefon od pół roku.

    Plusy:
    -bateria
    - w miarę poręczny, nie jest za duży

    minusy:
    -GPS gubi satelitę bardzo często, problemy z namierzeniem satelity, czasami trzeba czeka c 20-30 min, żeby namierzył satelitę
    - przednia kamera 0,3 Mpx
    - zdjęcia często wychodzą rozmazane
    - wolno chodzi, ale to nie wina tel tylko Androida

  • 0

    45. ~ACAB  2016-06-06 17:16:03  host: 188.146.64.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Niestety nie polecam tego telefonu, padła płyta główna. Potem po upadku digitizer, wina użytkownika powiecie ale miałem wcześniej Xperię U upadła dziesiątki razy bez takich przygód.

  • 0

    47. ~Pats  2016-07-25 22:34:07  host: n24-04-07.opera-mini.net

    Telefon sprawuje się bardzo dobrze! Polecaam! ;);)

  • 0

    48. ~Maras  2016-08-08 13:44:15  host: user-94-254-242-35.play-internet.pl

    Jest całkiem niezły ale niestety wystarczy duża wilgotność powietrza i ekran dotykowy już nie działa. Jest to mój pierwszy i ostatni telefon z serii LG.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-8-87.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet