LG KU990i - opinie
Telefony LG LG KU990i Opinie o LG KU990i

LG KU990i

w sumie: 382
‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
  • 0

    2. ~Pawełs  2009-04-10 16:42:59  host: ip-88-220-130-66.unregistered.net.exatel.pl

    Spartańska wersja KU990, którego cena nie jest aż tak wygórowana... więc jaki to ma sens? O_o

  • 0

    3.  2009-04-10 16:44:58

    jak w przypadku filmu, "dwójka" sux

  • 1

    4.  2009-04-10 17:49:05

    "W zestawie nie ma rysika, płyty CD, kabla USB i słuchawek stereo" WTF? Przypuszczałem, że to wersji "i" dodadzą upragnione WiFi oraz zaślepkę na obiektyw, a tu pozbywają się z zestawu ważnych akcesorium.

  • 0

    5. ~Rudy  2009-04-10 17:56:36  host: inet20907ni-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Hmm... ciekawe "W zestawie nie ma rysika, płyty CD, kabla USB i słuchawek stereo", czy tylko rysika???

  • 0

    7. ~kuber  2009-04-10 21:58:34  host: guf147.internetdsl.tpnet.pl

    I czym on ma sie roznic od ku990 po za obsluga kart 8 gb?

  • 0

    8. ~Nowaciu  2009-04-11 11:58:06  host: 79.162.163.131

    W zestawie nie ma rysika, płyty CD, kabla USB i słuchawek stereo Czy to jakiś żart? Lg sobie nieźle poleciało...

  • 0

    9.  2009-04-11 13:45:33

    Warto by zmienić zdjęcie tłu telefonu na takie, które przedstawia faktycznie KU990i, a nie KU990.

  • 0

    10. ~Viewty ?  2009-04-11 17:23:02  host: 79.162.146.26

    KU 990i ? Coś takiego wogóle weszło do produkcji ? Praktycznie niczym się nie rożni od zwykłego Viewty.

  • 0

    11. ~Baryton  2009-04-12 01:26:52  host: static-ip-87-248-91-120.promax.media.pl

    Czym on sie rozni od standardowego KU990? Po "i" miałem nadzieję że Wi-Fi, ale się myliłem niestety.

  • 0

    12. ~testowy  2009-04-13 22:00:39  host: host-217-172-250-150.lodz.mm.pl

    Czy ktoś jest w stanie autorytatywnie odpowiedzieć na pytanie czym dokładnie różnią się modele KU990 i KU990i ?

  • 0

    13.  2009-04-14 11:16:30

    zenada!!!! telefon tak zamula ze dramat! NIE POLECAM!!!

  • 0

    15. ~anbinkiewicz  2009-04-14 12:42:06  host: 213.25.189.50

    po co komu tel dotykowy bez akcesoriów chyba że piórem?????

  • 0

    16. ~  2009-04-15 15:43:19  host: acid239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jaka różnica miedzy tym a zwykłym ku990 ??

  • 0

    17. ~darknes  2009-04-15 17:30:54  host: staticline10619.toya.net.pl

    poprawka on ma miec wi-fi

  • 0

    18. ~zuzia2112  2009-04-16 16:24:50  host: 85.219.218.5

    Telefon świetnej jakości chodź lg ku 990 Viewty II jest telefonem o wiele lepszym:) Polecam osobiście te dwa modele

  • 0

    19. ~wiking  2009-04-17 09:07:05  host: 212.160.172.70

    czy 990i ma gorszą czy może taką samą optykę aparatu fotograficznego co 990?

  • 0

    20. ~chrzascielka  2009-04-17 15:01:35  host: adqk100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kto Mi powie, czym ten telefon różni się od ku 990?, którego właśnie posiadam?! widzi ktoś jakąś różnicę? bo Mi ciężko zauważyć jakąkolwiek ;/

  • 0

    22. ~łajza  2009-04-19 21:55:58  host: 80.54.27.32

    brak wifi.....niezapowiada sie ciekawie...:)

  • 0

    23. ~kamil  2009-04-20 17:32:51  host: 94.254.187.13

    nikt sie nie odwarzył go kupić???? :), fajnie jakby ku 990 uzupełnić o te pare dodatków z ku990i a tym czasem mamy krok wstecz.

  • 0

    24. ~q  2009-04-21 22:25:14  host: d90-141-74-60.cust.tele2.pl

    mialem ten telefonik 2 tygodnie, ogolnie dobrze wykonany, zdjecia robi ladne ale tylko w dzien, bateria nawet niezla, ale bardzo szybko mi sie znudzil. Potrzebowalem czegos co bede mogl rozszerzyc i miec duzo funkcji i wybralem n95:) pozdrawiam

  • 0

    26. ~ptp  2009-04-24 20:23:53  host: evdo-78-30-70-198.subscribers.sferia.net

    ma ktoś z was ten telefon?jakie wrażenia?

  • 0

    27. ~voyo  2009-04-26 09:48:47  host: 77-254-172-12.adsl.inetia.pl

    No wlasnie... jakie sa roznice pomiedzy 990 a 990i??? czy tylko pustka w kartoniku (tzn. kartonik,telefon,instrukcja,bateria,ladowarka), czy jakies ulepszenia techniczne, lub software...??? :(

  • 0

    28. ~  2009-04-26 16:11:43  host: chello089079037065.chello.pl

    hmmm... dodali w zamian xvid?

  • 0

    29. ~beniek  2009-04-26 17:33:08  host: ip-88-220-130-66.unregistered.net.exatel.pl

    nawet kary obsoguje do 2 gb a poprzedni do 8 porazka na maxa

  • 0

    30. ~kompan  2009-04-29 12:54:27  host: adqt209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie ale wy marudzicie, jak chcecie mieć urządzenie co ma wszystko i do wszystkiego to kupcie sobie komputer za 10tyś. Może byście jeszcze chcieli żeby wam l...da robił?

  • 0

    31. ~kamil  2009-04-29 22:53:30  host: user-89-108-220-136.mobile.playmobile.pl

    wzieli by Ku 990R wypuścili na polskim rynku a nie jakiś ochłap.

  • 0

    32. ~tala  2009-05-02 16:01:06  host: jawor010-prokomp.dsl.swic.bdi.inetia.pl

    mam ten fonik i jest super ma poprostu lepszy aparat od poprzedniego.

  • 0

    33.  2009-05-02 17:18:58

    do ~beniek: katy też do 8 gb obsługuje naucz sie czytać lepiej!!

  • 0

    34. ~rad3815  2009-05-03 20:08:02  host: 82.132.136.198

    karty obsluguje do 8gb hehe popieram kompana

  • 0

    35. ~tmk  2009-05-04 12:25:38  host: xdsl.020.c71.petrotel.pl

    czym sie roznia kazdy pyta a nikt nie odpowiada .. kazdy wie wszystko a prosto odp nie potrafia - kompan ma racje to jest tel nie komp dajcie spokoj fajny telefonik i jeden i drugi z reszta reszta kompletu to koszt ok 50 zl tylko trzeba wiedziec gdzie i jak. fajny tel .. a co lazicie po lesie i robicie zdjecia dzikom w nocy do tego sa aparaty a nie telefony ... ludzie jak chcecie dzwonic smsowac i troche sie pobawic oraz cieszyc fajnym tel to kupujcie!!

  • 0

    36. ~gorallbn  2009-05-05 22:09:35  host: ip-84-201-219-97.nplay.net.pl

    roznice pomiedzy tymi modelami to : 1.wyglad przyciskow fukcyjnych telefonu 2.rodzaj lampy blyskowej 990 xenon, 990i led 3.990 obsluguje pliki divix, a 990i divix i xvid

  • 0

    38. ~D77  2009-05-06 11:44:12  host: anb58.internetdsl.tpnet.pl

    Mi fon się podoba KU 990i moze jest do niczego bez rysika i słuchawek oraz kabla usb ale to szczegóły

  • 0

    39. ~pl  2009-05-06 19:14:58  host: public50946.xdsl.centertel.pl

    Ku990 juz nie bedzie ku990i sa ostatnie sztuki w Play - wchodza nowe modele

  • 0

    41. ~posiadacz  2009-05-06 23:04:20  host: user50.222.udn.pl

    Ludzie ludziowie mam ten telefon i co wy za banialuki piszecie w zestwie jest wszystko a tel jest spoko przyjemny w obsludze jezeli ktos lubi dotykowe ale menu jest intuicyjne aparat jest w miare dobry to nie cyfrowka! ale polecam muza tez smiga nawet glosno a jak ktos umie i lubi to mozna w ch... bajerow z neta posciagac! pozdro

  • 0

    42. ~marosz07  2009-05-07 19:41:21  host: chello084010131173.chello.pl

    Bardzo dobry telefonik gorąco polecam, choć prawda jest taka, że producent mógłby dorzucić rysi i resztę, ale naprawdę warto gorąco polecam

  • 0

    43. ~  2009-05-08 13:28:30  host: dynamic-78-8-82-148.ssp.dialog.net.pl

    Witam, Pracuje w playu i jest jedna bardzo istotan różnica między ku990 a 990i. Prócz braku kabli i innych dodatków to brakuje lampy xenonowej zastąpili ją badziewnymi lampokami LED.

  • 0

    44. ~Pipka  2009-05-10 11:47:14  host: chello084010032204.chello.pl

    Siemka jakiś cas temu ( 1 rok temu xD) mieszkałam w stanach no i tam poszlam do salonu PLAY chcąc kupic LGku990 , okazalo sie ze go nie ma ale jest Lgku990i. Facet byl bardzo mily.zapytalam sie go oroznice pomiedzy telefonami... on powiedzial ze nie ma duzej roznicy. Ku990i ma WYKRYWACZ USMIECHU i obsluguje pliki xvid i divix a 990 tylko divix..Spodobał mi sie . Jest łatwy w obsłudze i bardzo milo pisze sie esy.. Ma dobry aparat i nawet glosny odtwarzacz... Jedynym problemem jest to ze w zestawie byla tylko ladowarka a sluchawki musialam dokupic.... USB nie jest mi potrzebne bo mam Bluetoot w kompie wiec przesylam pliki przez niego .. chodziaz z USB szybciej w Media Markt nie mieli tych kabelkow na skladzie... Sądze że ten fonik jest troche do lansowania nim.. :)Rysik w sumie tez nie jest potrzebny ( ja sobie dokupilam) chyba ze masz duze palce .... Nie jest cięzki co jest jego plusem a gruby tez nie za bardzo.. Szczerze go polecam jezeli chcesz miec fajny gadżet za niedużą cene..

  • 0

    45. ~  2009-05-11 17:26:04  host: admz242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak wolisz miec karte 2gb zamiast 8gb to poza tym te dwa fony się niczym nie rożnią

  • 0

    46. ~edyta  2009-05-12 19:02:39  host: 213-238-74-3.adsl.inetia.pl

    witam posiadam ten telefon od pol roku i jestem bardzo zadowolona nie wiem jednak jaka roznica jest pomiedzy ku990 a ku990i.jedyna roznice jaka widze jest to ze kupilam swoj w angli i mialam w pakiecie wszystko kabel usb, plyte cd folijki ochronne na wyswietlacz i rysik .moim zdaniem tylko masz bezsensowny polski rynek wypuszcza takie okroione wersje telefonu.nie wyobrazam sobie pisania bez rysika to prawie niemozliwe.a ogolnie jestem bardzo zadowolona zdiecia bardzo dobrej jakosci i bateria nie jest zla nie ma co oczekiwac po takim telefonie z tyloma bajerami zeby bateria trzymala 6 dni.pozdrawiam

  • 0

    47. ~nervousman  2009-05-12 19:23:31  host: acwr190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak napisał gorallbn: GŁÓWNA RÓŻNICA I NAWAŻNIEJSZA, KTÓRA PRZEKREŚLA KU990i JEST TAKA, ŻE POSIADA ON LAMPĘ LED A NIE KSENON!!!! WIĘC O DOŚWIETLONYCH ZDJĘCIACH WIECZOREM MOŻECIE POMARZYĆ... to tyle... (ps. wiem, że od foto są aparaty, ale nowszy powinien byc lepszy...)

  • 0

    48. ~mada  2009-05-12 21:12:22  host: adsl146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie mozna kupic kabel USB i plytke do LG 990i?

  • 0

    49. ~Jola  2009-05-13 02:24:02  host: bpc231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W modelu KU990i zrezygnowano z: - lepszej optyki (czyt: markowej firmy) - xenonowej lampy błyskowej - stabilizacji obrazu - redukcji czerwonych oczu - rysika - CD - kabla usb - słuchawek Za to dodano: - opcję śledzenia uśmiechu i wykrywania twarzy w aparacie -możliwość umieszczenia karty do 8GB - xvid - dioda led (zamiast lampy błyskowej) To są informacje, które znalazłam w necie gdyż sama jestem na kupnie tego modelu 990i. Będę go mieć w domu za dwa dni. Kabel usb nie jest mi potrzebny gdyż mam bluetooth w laptopie i jest on też w tym aparacie, słuchawki prawdopodobnie będą pasowały od LG Shine a oprogramowanie można ściągnąć z netu. Do profesjonalnych zdjęć używam natomiast Nikona D50.

  • 0

    50. ~Ja  2009-05-15 22:12:45  host: host-89-231-242-85.mielec.mm.pl

    Do wszystkich którzy pytaja o roznice pomiedzy KU990 i KU990i: 1. brak dedykowanej optyki Schneider-Kreuznach w modelu KU990i 2. brak akcesoriów w zestawie KU990i 3. możliwość obsługi kart do 8 gb w KU990i jego poprzednik mial tylko do 2gb 4. kodeki umożliwiajace odtważanie filmow w formacie Xvid.

  • 0

    51. ~Robertbdg  2009-05-17 14:45:14  host: abqv77.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam ten telefon kilka dni (KU990Ii) Niczym sie nie rozni oprocz tych pierdol w zestawie i tym ze obiektyw w wersji "i" jest jakis no name w wersji normalnej jest jakis name tego obiektywu ale nie pamietam... Jak dla mnie fon fenomenalny, kreci 120 FPS ma auto focusa i w ogole jest super. Polecam go tym ktorzy chca miec taniego ale bardzo dobrego dotykowca z aparatem 5 Mpix i z super mozliwosciami!

  • 0

    52. ~adeno  2009-05-18 14:43:21  host: dir148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to co kurna jasna mac jest w zestawie ;o ?

  • 0

    53. ~dam  2009-05-18 16:24:49  host: agn218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ku990 obsługuje karty do 2G, a ku990i do 8G i nic wiecej

  • 0

    54. ~aaaa  2009-05-18 16:26:54  host: host-89-228-99-250.olsztyn.mm.pl

    Moze muglby mi ktos pomuc i napisac sk?d sciagn?c program do tego telefonu

  • 0

    55. ~Lg  2009-05-19 08:51:11  host: bur117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak chceccie mieć zasłone na aparat to kupcie sobie lg ku990r

  • 0

    56. ~uki  2009-05-22 09:36:47  host: host-89-230-207-116.lublin.mm.pl

    W Orange podstawowa wersja tego telefonu nie posiada bluetootha, żeby goposiadać trzeba 20pln dopłacić

  • 0

    57. ~skiba  2009-05-23 11:47:51  host: host-212-67-144-4.net.inotel.pl

    ja mam pytanie czy jest w tym telefonie miejsce gdzie mozna schowac rysik?

  • 0

    58. ~dx  2009-05-25 12:34:01  host: host-81-190-122-231.gdynia.mm.pl

    Ku 990i w porównaniu do ku990 zamiast prawdziwej lampy błyskowej ma diodkę doświetlającą , dlatego jest tańszy.Poza tym nie ma w zestawie słuchawek, rysika i kabla do kompa. Jak ktoś chce zrobić fotkę z imprezki to diodką może se doświetlić na pół metra a lampa daje błysk 10 razy dalej. Nie dajcie się nabrać na niższą cenę.

  • 0

    59. ~jakiśtam  2009-05-25 23:22:02  host: 37.v55.interkam.pl

    W KU990i nie ma też stabilizacji obrazu i jest zmieniony cały aparat (inna optyka i matryca - oczywiście gorsza)

  • 0

    61. ~daniel  2009-05-27 16:55:24  host: pc4-135.digicom.net.pl

    zaledwie mam go 2dni(nowka)ku990i i juz go oddalem do serwisu problemy z czytaniem karty pamieci poza tym brak kabla usb plytki sluchawek mimo to i tak mi sie podoba

  • 0

    62. ~mmm  2009-05-27 22:11:19  host: abwt152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefonik i troszkę żałuje, że ma na końcu nazwy "i". Przydałby się kabelek i rysik... To drugie zostało przeze mnie zamienione na ołówek z gumką. Ostatecznie jednak jestem zadowolona i polecam :]

  • 0

    63. ~gość  2009-05-29 13:43:01  host: ben242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to kupić sobie ten telefon czy nie??

  • 0

    64. ~olo  2009-05-30 16:51:54  host: 83.68.71.22.kutno71.tnp.pl

    lipa ze bez akcesoriow

  • 0

    65. ~p4ula25  2009-06-03 01:22:30  host: public-gprs97543.centertel.pl

    przepraszam kiedy ten tel wyszedl na rynek moze byc w polsce ja go mam i jestem bardzo zadowolona

  • 0

    66. ~Ryba  2009-06-04 12:59:32  host: cyq42.internetdsl.tpnet.pl

    w tym telefonie brakuje mi tylko WiFi

  • 0

    67. ~Snowboardernh  2009-06-06 18:39:07  host: 94.254.250.195

    ja mam 990i i jestem bardzo zadowolony z tego telefonu. Rozni sie tez tym ze ma poprawiony aparat.Jednak w nocy robi slabe zdjecia. Ogolnie polecam ten telefon.

  • 0

    68. ~piter  2009-06-07 19:01:58  host: host-81-190-32-177.szczecin.mm.pl

    teraz juz niewiem czy brac ku990i czy ku990 wolal bym nokie 331o ona nigdy nie zawiedzie

  • 0

    69. ~Damiano  2009-06-09 17:00:17  host: 78.131.185.145

    mi bardzo sie podoba ten model:)jak komus sie nie podoba to niech go nie kupuje

  • 0

    70.  2009-06-12 17:10:32

    skąd można na ten telefon ściągnąć jakieś gry?Zna ktoś jakieś strony?Te które można na ku990 ściągnąć na ku990i nie wchodzą.

  • 0

    71. ~aa  2009-06-13 13:41:29  host: host-abn-93-89-194-178.tkk.pl

    Witam. Mam takie pytanie. Jeżeli dokupię kabel USB do telefonu to czy będzie mi potrzebna jeszcze płyta CD? Jeżeli tak to wie ktoś może gdzie można taką płytę kupić??Z góry dziękuje.

  • 0

    72. ~e  2009-06-14 12:54:41  host: s190pc232.mmj.pl

    Mam ten telefon od wczoraj i jest SUPER kupiony w orange i wcale nie okrojony, fakt nie ma rysika, kabla i płytki ale to nie prawda że nie posiada bluetootha, bo wszystko działa jak najlepiej, aparat też super, polecem..

  • 0

    73. ~novicki  2009-06-16 22:08:40  host: evr81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik bardzo sympatyczny,funkcjonalny szczerze polecam jesli komus sie normalne "klawiszowe" znudziły ;)

  • 0

    74. ~grzesiek  2009-06-17 20:44:52  host: adhg46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie.Czy też tak cięzko wam sie przewija liste z góry na dół???

  • 0

    75. ~lolojoł  2009-06-19 17:18:56  host: 94-40-17-102.tktelekom.pl

    LG ku990i po prostu jedno wielkie nie porozumienie Jak dostałem ten telefon na drugi dzień pod wpływem bardzo negatywnych doznań pierd.....łem go o murrrr;> Powiem tak nie polecam tego tel ani żadnych innych fonów na dotyk ;| bez jaj ale poważnie wielka porażka

  • 0

    76. ~Yetikos  2009-06-20 07:05:33  host: bta115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    LG ku990i ma nowszego softa od ku990 i ma więcej pamieci do 8 gb a ku990 ma do 2gb. Ku990i nie ma w komplecie w pudełku rysika i słuchawek oraz USB, a ku990 ma.

  • 0

    77. ~samsung 3  2009-06-20 09:29:53  host: d90-141-79-2.cust.tele2.pl

    mi bardzo się podoba ten model xD

  • 0

    78. ~niezdecydowana  2009-06-20 19:22:09  host: 89.161.10.43

    a ja w pon ide do playa zeby kupic ten telefon lub inny tel ale jak widze na forum zdania o tym tel sa podzielone. nie moge sie zdecydować :) mam jeszcze do wyboru tel samsung 7330. pomóżcie

  • 0

    79. ~  2009-06-24 10:23:39  host: 77.252.174.138

    witam,od jakiego tygodnia mam telefon lg ku 990i,i mam z nim problem.Polega na tym ze ma zawalona całą pamiec,choc nie mam w nim nic.....cala pamiec zajeta jest w folderze inne...wchodze w ten folder,a tam nic nie ma...czy ktos miał moze podobny problem..

  • 0

    81.  2009-06-26 13:00:23

    Siemka mam nokie n95 tylko ten amerykanski wypust zwany jaki n95-3. mam mozliwosc wymienienia go na LG KU990i czy oplaca sie wymienci z doplata 200zl? z gory dzieki

  • 0

    82.  2009-06-26 13:16:40

    Witam.Mam ten telefonik z wersją właśnie z i na końcu.Nie narzekam jest świetny,rysik kabel i inne kupiłam na allegro dużo nie kosztowało,za to tel.taniej wyszedł w orange.Z netu można ściągnąć różne gry,płytka żadna mi nie była potrzebana.Zdjęcia robi świetne,szczerze mówiąc nie praktykowałam jak wyglądają wieczorem jedynie w dzień robiłam ale jakość jak dla mnie jest naprawdę dobra.Ja osobiście zakochałam się w tym telefonie i nie zamieniłabym go póki co na nic innego.Pozdrawiam

  • 0

    83. ~maso  2009-06-26 13:26:34  host: host-86-111-100-205.tvk.torun.pl

    telefon super polecam szkoda ze nie ma słuchawek ani kabla usb w zestawie ale w mediamarkcie można kupić słuchawki 109zł a kabel 53zł wiem bo niedawno kupowałem telefon ma pełno ukrytych funkcji których nie ma w instrukcji. fajnie pisze się sms zamiast dotykowej klawiatury można wybrać pismko reczne (piszesz palcem literysłowazdania a on przerabia to na normalne litery).

  • 0

    84. ~Paco (Partyzant)  2009-06-28 20:57:48  host: chello089076128050.chello.pl

    Od kiedy to KU990i obsługuje karty pamięci do 8 giga? Max. 2 giga i nic ponad to.

  • 0

    85. ~pytalski.  2009-06-29 16:50:00  host: 212.160.186.58

    Kilka pytań: 1. Można do niego wgrać windowsa ? Na youtube ktoś wrzucił filmik, gdzie ten sam model obsługiwał win. i jeszcze miał menu jak Iphone. 2. Ten model obsługuje karty do 2 czy do 8 GB ? 3. Rzeczywiście jest taki cichy jak np. LG Shine ? 4. Naprawdę jest taki... oporny na dotyk ? .

  • 0

    86. ~Samuelbdg  2009-06-30 11:34:16  host: inet20907na-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    heh.. troche pózno juz pisze ale moze komus sie przyda. mam wersje ku990i pierwsze wrazenie super przynajmniej mam telefon lepszy niz wczesniej ale pozostawia to pewien niedosyt bo wiem ze kupiłem nowszy telefon ale gorszy od poprzedniej wersji juz gdzies czytałem ze ten model to był poprostu sposób LG na kryzys i sie z tym zgadzam. Ja juz nie mogłem nigdzie znaleźć wersji ku990 ale jak bedziecie mieli okazje to ją polecam :P

  • 0

    87. ~p700  2009-07-01 01:08:18  host: 1-tar-4.acn.waw.pl

    Ludzie jakie wy głupie pytania zadajecie Logiczne że KU 990i to gorsza wersja w porównaniu do KU 990 różnice to : w KU 990 jest optyka stabilizacja obrazu Flash ksenonowy pełne wyposażenie obsługa do 8GB Micro SD a w KU 990i brak optyki gorszy Flash bo diody Led żałosne wyposażenie obsługa kart do 2GB Micro SD mam nadzieję że wyjaśniłem wszytko najgorsze jest to że KU 990 jest bardzo ciężko dostać mi się cudem na allegro udało :p

  • 0

    88. ~Viigoo  2009-07-01 21:16:46  host: klient-lan2-92.netdrive.pl

    ja mam ku990i i oddalem go do serwisu... problemy z czytamniem karty pamieci, czy ma ktos jeszcze ten problem oprocz, daniela? (61 komentarz)

  • 0

    89. ~FiveOne  2009-07-02 12:41:54  host: acwm25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    da sie jakos nawigacje do lg ku 990i?

  • 0

    90. ~  2009-07-02 18:18:00  host: 87-205-161-2.adsl.inetia.pl

    KU990i obsługuje karty do 2GB. Jest napisane w instrukcji.

  • 1

    91. ~  2009-07-03 01:13:02  host: t03-06.opera-mini.net

    Siemka mam pytanie... Ten telefon ma moze nawigację gps????

  • 1

    92. ~jklbnt  2009-07-05 22:40:12  host: chello089078096204.chello.pl

    ma klawiature qwerty?

  • 0

    93. ~olaaaaaaaa.  2009-07-08 12:25:56  host: chello084010166030.chello.pl

    mam go jest super robi o wiele lepsze zdjecia od ku990 ma lepsza soczewke i super aparat.pozatym bardzo dobrze spisuje sie menu bardzo duza liczba kolorow ktora wplywa na prace telefonu.wchodza wszystkie gry jawa mialam wczesniej sony ericssonai przeslalam sobie z niego gry dzialaja wszystkie

  • 0

    94. ~szary300000  2009-07-11 17:58:30  host: inet20909nb-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    telefon fajny mam go 1 dzień ;D akcesoria można dokupic za max 60zł ;D ja i tak oryginalne słuchawki wywalił i kupił bym basówki creatiwa ;D aparat spoko ale i tak se ma lepszy ;D ogólnie telefon wypas nie wiesza się i ma bardzo dobry wyświetlacz ;D ktoś tu napisał że zamienił za n95 ?? n95 to największa porażka jaką wypuściła nokia ;/ włożysz kartę 1gb zapełnisz do połowy i telefon jest wolniejszy od 3310 ;D

  • 0

    95. ~damian  2009-07-11 20:05:24  host: public14062.cdma.centertel.pl

    tem telefon jest zajebisty tylko trudno sie pisze sms

  • 0

    96. ~-  2009-07-12 00:09:40  host: 89.230.88.207

    -standardowy aparat od Lg zamiast formowego (lepsze zdjecia na korzysc ku990i), -lampa diodowa (led) zamiast xenon (strasznie przeswietlala) -nowy, szybszy soft -stabilizacja obrazu (robi szumy w zdjeciach i znów na korzyść ku990i)

  • 0

    97. ~macko  2009-07-14 00:29:18  host: net07.mlyniec.gda.pl

    witam. powiedzcie prosze ile u was bateria trzyma??

  • 0

    98. ~huberto93  2009-07-14 17:49:02  host: 217.98.73.133

    Ja go dzisiaj kupiłem, niewiem co jest, ale gdy go sostałem zdążyłem wykonac 2 połączenia,i ustawic zegarek, do tego muza itp. Zabawa zajeła mi ok 15 min, i po kilku godzinach już padł;(Niewiem co jest, w instrukcji piszą, że nietrzeba rozładowywac, i ładowac na maxa, ale po takiej "chwili" to ja już sam niewiem.

  • 0

    99. ~Bstok29  2009-07-14 20:49:07  host: sub243-60.elpos.net

    Mam tego LGika z softem V10b i działa w nim slicznie karta 8GB (chociaz tel nie pokazuje prawidlowej wielkosci), ale trzeba ją było sformatowac w komputerze(nie w telefonie) na fat32. Sformatowana w telefonie bedzie miala tylko 2Gb i zeby przywrocic pełną wielkosc trzeba bedzie specjalnego programu do partycji.

  • 0

    100. ~kacperLG  2009-07-14 23:02:44  host: user-89-108-243-128.mobile.playmobile.pl

    witam, mam pytanko czy mozna do lg ku990i uzywac rysika?

  • 0

    101. ~osama  2009-07-15 11:22:41  host: aaxv207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wezcie zrobcie zeby byl tanszy :| bo ja to poczuje na kieszeni niemilosiernie ;(

  • 0

    102. ~Seba  2009-07-15 14:01:50  host: inet20908nb-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    witam.mam ten telefon od 2 dni i jest super fakt ze brak kabelka usb,słuchawek,i rysika ale nie narzekam ale już za 39 zł to kupie pozdrawiam :)

  • 0

    103. ~glosnik  2009-07-16 17:12:15  host: apn-95-40-76-107.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam! Telefon jest na prawdę godny uwagi! LG jest chyba największym producentem telefonów z dotykowymi ekranami, dlatego zdecydowałem się na KU990i. Ekran jest duży i szybko reaguje na dotyk. Wcale nie potrzebny jest rysik - chyba że ktoś ma na prawdę spore paluchy ;p W czasie pisania klawiaturę można zmienić na poziomą (należy kliknąć odpowiednią ikonkę, samo się to nie dzieje np. przy obrocie telefonu - co dla mnie jest lepsze). W czasie oglądania filmu ekran należy nieco rozjaśnić. Nikt o tym nie pisze, a telefon się trochę szybko grzeje. Nie wpływa to jednak na jakość jego obsługi. Hmm co jeszcze? Nigdy nie miałem "dotykówki", ale postanowiłem zaryzykować i chyba się opłaciło! W tym przedziale cenowym na prawdę zasługuje na wysoką ocenę. Kabel czy słuchawki można zawsze dokupić (choć mi przy zakupie wydawało się dość oczywiste, że jednak w zestawie będą). Mam nadzieję, że komuś to pomoże :) pozdro!

  • 0

    104.  2009-07-16 18:18:58

    Jaakcesoria kupowałam naaukcjach.Kabel:9.50zł,rysik:6,90,słuchawki:4,50,karta pamięci+obudowa ochronna około 20zł.wszystko u jednego sprzedawcy więc koszty przesyłki płacone tylko raz,nie są to jakieś bardzo wysokie koszta za akcesoria prawda?Dodamże wszystko działa bez zarzutu.

  • 0

    105. ~przemo  2009-07-17 11:52:08  host: 81.210.70.39

    Czy w tych telefonach jest taka klawiatura do pisania jak w komputerze????

  • 0

    106. ~lol  2009-07-17 19:54:36  host: ase195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wynika z tego ze ku990 jest lepszy a w playu jak patrzylem jest tylko ku990i.... moze wie ktos czy sie dostanie ten lepszy model bo jak mam kupic ladowac mixa i wkurwiac sie na ten telefon....

  • 0

    107.  2009-07-22 22:01:15

    Jestem szczesliwym posiadaczem LG KU990i. Telefon jest po prostu wspanialy, zdjecia sa genialne, w nocy z bliska tez nie mam zastrzezen. Dodatkowe akcesoria, tzn: kabel, sluchawki i rysik dokupilem wydajac jedynie 70zl (wszystko oryginalne) po czym stwierdzam ze kasa na rysik zostala wyrzucona w bloto bo jest on wcale niepotrzebny! Telefon nie jest tak wolny jak sie spodziewalem, naprawde nei sprawia mi problemu jego interface. Bateria z poczatku trzymala 1 dzien ale robilem zdjecia przez 8h non stop wiec sie nie dziwie. Teraz spokojnie telefon wytrzymuje 3-4 dni. Jakosc dzwieku swietna, nigdy nie spotkalem sie z tak glosnym telefonem. Ale to co w nim najlepsze to przepiekne filmy, naprawde jak na telefon sa wspaniale. Polecam ten telefon.

  • 0

    108. ~gary  2009-07-23 11:31:13  host: anu198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A można normalnie podłączyć słuchawki z ku990 czy wtyczka jest inna??

  • 0

    109. ~LOwelaseks  2009-07-26 08:26:08  host: iau70.internetdsl.tpnet.pl

    Ku990i jest tak samo dobry jak ten poprzedni model . polecam to nowszą wersje , bo możę odtworzyć więcej rodzajów plików

  • 0

    110. ~iwona82  2009-07-27 15:16:36  host: 213-213-151-82.xdsl.is

    Mam ten telefonik ogulnie fanjy tylko wkurza mnie przewijanie w góre i w dół.No i problem z smsami gdy sie pomyle.

  • 0

    111. ~yuna89  2009-07-28 18:05:45  host: chello089076181195.chello.pl

    hejka mam pytanko (widzę że dużo tu jest ludzi więc może ktoś mi odpowie) więc chciałam się zapytac posiadaczy tego telefonu czy ten telefon ma stoper i minutnik,ponieważ w jednym miejscu pisze że ten telefon to posiada a w drugim pisze że go nie ma i tu na tej stronie jest tego przykład... a bardzo mi zależy na tym telefonie bo chciałabym go właśnie posiaac ... proszę o szybką odpowiedź !!! :) będę wdzięczna !!!

  • 0

    112. ~łukasz35  2009-07-30 08:26:10  host: public-gprs44432.centertel.pl

    mam pytanko czy ten telefonik jest głośny?

  • 0

    113. ~akademiks69  2009-07-31 12:40:04  host: ica106.internetdsl.tpnet.pl

    witam, nie polecam tego tel, raz mi upadl z wysokosci 1m, niby nic sie nie stalo a po tyg stracil kolory:/, nie jest wogole odporny na uderzenia, nawet leciutkie. NIE POLECAM!!

  • 0

    114. ~  2009-08-01 17:59:34  host: 86-18-n1.aster.pl

    # W zestawie nie ma rysika, płyty CD, kabla USB i słuchawek stereo??? co to za pierdoły????Łącznie z rysikiem wszystko jest... ta strona zchodzi nisko

  • 0

    115. ~  2009-08-02 20:37:39  host: apn-95-40-181-137.dynamic.gprs.plus.pl

    jaka karte pamieci macie do niego?? SanDisk czy Kingston? czy przy 8gb ten telefon sie nie zacina bo tak slyszalam

  • 0

    116. ~Doesnt  2009-08-03 14:09:25  host: 195-238-167-131.yeo.pl

    Ku990i w porówaniu do ku990: na "-" - brak akcesoriów (rysik,cd,słuchawki,usb, karta pamięci) - optyka nie jest już tej znanej marki na "+" - obsługuje karty do 8GB - odtwarza divx i xvid. - dodano wykrywanie uśmiechu i chyba opcję wykrywania mrugania. Ja sobie dokupiłem do niego rysik za 13 zł, kabel USB, 19 zł, pokrowiec 12zł i folie ochronne 15zł POLECAM!

  • 0

    117. ~piotrek  2009-08-04 17:54:13  host: host-89-228-102-238.olsztyn.mm.pl

    siema. ktory wrescie wybrac? mam SE k800i i nie wiem czy kupic ktorys z tych telefonow. co jest zz aparatami w tych telefonach. pomozcie. z gory dziekuje

  • 0

    118. ~  2009-08-05 18:34:30  host: dwr132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja uwarzam że ten telefon to beztalencie nawet nie morzna wejść w bluconekt

  • 0

    119. ~karoll6  2009-08-06 11:28:56  host: efa92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Według mnie to bardzo fajny telefon, super się z nim pracuje, ma dużo bajerów przydatnych bajerów! super odtwarza filmy, ekran dotykowy nie sprawia problemu

  • 0

    120. ~vhjbkjnjvgcvh  2009-08-07 00:04:37  host: 188.33.116.67

    telefon extra!!! a jak chcecie zdjecia roic to kupcie sobie aparat downy!!!!!!!!!!

  • 0

    121. ~  2009-08-07 21:12:03  host: eex18.internetdsl.tpnet.pl

    posiada nawet bąbe zegarową tak wię uważaj jak odpalisz minutnik na 3 godziny

  • 0

    122. ~Kika  2009-08-09 16:24:21  host: ip24b-obr.gl.digi.pl

    Mam ten telefon , i trochę żałuje , że nie zastanowiłam się nad nim dłużej .. Wkurza mnie ten dotykowy ekran ! Do dupy ! Wole zwykłe telefony , a najbardziej typu Nokia E63 < 3 ! Ale ogólnie telefonik sprawie dobre wrażenie , nie zacina się , bateria trzyma mi 7 dni ( w sumie dosyć dużo go używam , zwłaszcza mp3 ) . Klawiatura QWERTY w tym telefonie nie jest za fajna , ponieważ literki są za małe ( mam małe palce , ale i tak często klikam to czego nie chciałam ) ! Lepiej wegług mnie piszę się numerycznym ! ;) Pozdrawiam , i zachęcam do kupna tego telefonu jeżeli komuś najbardziej zalezy na aparacie ; JEST boski ! Zdjęcia o każdej porze są piękne , ostre ! ;)

  • 0

    123. ~red  2009-08-11 16:01:14  host: agq100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie czy ten telefon właśnie wybrać do wyboru mam jeszcze samsung avila. według parametrów ku990i jest lepszy, jednak avila ma ładniejszy design i wszystkie akcesoria w zestawie, więc myśle że decydującą kwestią pozostaje bateria... niestety nie wiem, która lepiej trzyma, dlatego proszę znawców o udzielenie odpowiedzi ;) z góry dzieki

  • 0

    124. ~CaYu  2009-08-12 10:06:19  host: bcn51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo dobry telefon. Mam od 2 miesiecy. Jestem bardzozadowolony. Polecam.

  • 0

    125. ~lols  2009-08-14 12:59:36  host: awh103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaka jest dobra cena jaką powinienem zaplacic z ten telefon?

  • 0

    126. ~aburabaya  2009-08-22 21:04:07  host: abay18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo podoba mi się design, prosta obsługa, lekki, nie wiesza się, zdjęcia są OK. jak na telefon to super. ubolewam nad brakiem słuchawek :(. ludzie to nie komputer ani palmtop ani nic takiego no.

  • 0

    127. ~xxx  2009-08-22 23:19:08  host: 155.red-81-39-149.dynamicip.rima-tde.net

    telefon fajny funkcjonalny alee ma jedna duza wade bateria wytrzymuje 1 dzien.na stronie producenta pisza o 200-300 h a tu nie cale 24h.

  • 0

    128. ~beniuLaden  2009-08-24 03:12:58  host: fea42.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefon nie obsługuje formatu wiadomości EMS. Po otrzymaniu takiej wiadomości, można co najwyżej odczytać kilka pierwszych słów (w zależności od ich długości) w nagłówku. po otwarciu wiadomości, okazuje się, że jest ona "pusta".

  • 0

    129. ~aka  2009-08-26 13:12:49  host: gar146.internetdsl.tpnet.pl

    Czy wejście usb lg ku990 rózni się czymś od wejścia usb lg ku990i??

  • 0

    130. ~piter  2009-08-26 20:26:50  host: 94-240-43-2.lukman.pl

    siemka:) mam pytanko a mianowicie czy ten fonik ma zgolnosci do obslugi automapy?? czy mozna go wykorzystac do nawigacji?? z gory dzieki pozdrowionka

  • 0

    131. ~k  2009-08-28 12:49:42  host: public25987.xdsl.centertel.pl

    mam ten telefon bardzo mi się podoba. zdjęcia wychodzą ładne. jest głośny. ma dvix

  • 0

    132. ~slawek  2009-08-29 14:01:52  host: c41-147.client.duna.pl

    brak mi opragrowania do ku 990 i - gdzie moge dostac

  • 0

    133. ~karina  2009-08-31 22:57:24  host: ddo222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam ten telefon i karte pamięci dokupiłam 4 G, wiec nie wypisujcie ze tylko 2 G

  • 0

    134. ~  2009-09-01 20:33:11  host: inet20909nm-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    SIEMKA. PO PROSTU LG ku990i JEST SUPER!!!

  • 0

    135. ~arczi  2009-09-05 02:33:29  host: abgy239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam.Tel ogolnie ok ale ma kilka wad.Brak akesoriow w zestawie,brak narastajacego dzwonka przy polaczeniu,bateria starcza na 3-4 dni,gdy bawimy sie telefonem 1-2dni,lekko brzeczacy dzwiek w glosniku podczas rozmowy (po se k750i jest to dla mnie drazniace).Teraz na plus:ladne zdjecia i filmy (filmy 120kl/s przy wczesniejszym ustawieniu w menu kamery),super odtwarzacz filow divx,wyswietlacz ok,nie ma problemow z dotykiem,lampe led mozna uzyc jako latarke wlaczajac aparat przyciskiem z ustawiona lampa na ,i kilka innych.Co do roznic miedzy ku990 i ku990i to mniej wiecej tak jak pisze na telepolis.Nawet na stronie LG nic nie ma.Znalazlem tylko program LG PC Suite II (107MB)do laczenia z kompem przez USB lub BLUETOOTH.Dzisiaj mam watpliwosci czy Samsung S5230 AVILA nie byl by lepszym wyborem.

  • 0

    136. ~  2009-09-05 16:38:45  host: 078088059198.bielskobiala.vectranet.pl

    nie moge skonfigurowac mms nawet go reklamowalem z tego powodu w salonie orange operator ustawial 2 godz a na heya biuro obsługi już drugi miesiąc trawi ten problem i dalej mms nie idą :( czy ktoś jeszcze ma taki problem z tym tel?

  • 0

    137. ~Ericson  2009-09-06 15:35:12  host: 77-254-205-131.adsl.inetia.pl

    popieram, telefon jest bardzo dobry, zdjecia robi piękne, a bawiliście się jego edytorem filmów? odlot, gorąco polecam ;)

  • 0

    139. ~Damian  2009-09-12 17:07:47  host: 87-205-93-24.adsl.inetia.pl

    Wlasnie kupilem ten telfon z salonu Orange za 1.22 :D i cos czuje ze nie bede zalowal :) dopiero czekam za przesylka :D

  • 0

    140. ~Anonim  2009-09-14 14:17:28  host: 77-253-121-92.adsl.inetia.pl

    Ja tak czytam i niewiem co jest lepsze... KU990i czy zwykłe KU990? Doradźcie bo niewiem którą kupować ;D

  • 0

    141. ~  2009-09-14 17:48:39  host: ip-62-69-192-99.globalconnect.pl

    Czy lg ku990i posiada rysik, i sluchawki w oryginalnym opakowaniu !? Prosze o odpowiedz ;)

  • 0

    142. ~Olka  2009-09-15 20:37:31  host: chello089078212102.chello.pl

    hej ja mam pytanie który telefon jest lepszy ku990 czy ku990i i czy w ogóle telefony dotykowe się sprawdzają

  • 0

    143. ~lolui  2009-09-16 10:06:43  host: adqg56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludize jakie karty do 2g.... chyba widac powyzej w opisie telefonu ze do 8 g !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    144. ~ira666  2009-09-17 14:53:48  host: tirith.cpu-zeto.pl

    Witam, Przy ilu klatkach na sek. przy roz. min. 640x480 nagrywa filmy? w opisach nigdzie nie znalazłem inf. - jaka jest max rozdzielczosc przy min. 30 klatkach na sek.? z gory thx, pozdro

  • 0

    145. ~BarOUT  2009-09-17 16:02:28  host: adpm181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tel. jest zajebiasz**y mam w nim karte 8gb i się wcale nie wiesz robi ładne zdjęcia kamerka chodzi glanc bateria trzyma 5 dni głośnik ładnie gra POLECAM BARDZO!!!

  • 0

    146. ~knollik  2009-09-17 20:42:21  host: tom027.multi-play.net.pl

    poczytalem komentarze i nie wiem czy to mowia balwany czy kupili inny telefon? moze siec gsm dziadowska maja? MAM ten telefon ponad rok...żadnych problemów!!!!! SWIETNY!! w zestawie wszystko co trzeba wiec nie wiem gdzie go kupowaliscie bo chyba na bazarze! W zestawie rysik(elegancki), folia dodatkowa na wyswietlacz, sluchawki,dodatkowe nakladk ina sluchawki, okablowanie i oczywisice ladowarka.Aby nie slodzic za bardzo to male minusy...nie za dobre fotki w nocy (jesl iwylaczy sie lampe blyskowa , trybnocny wiele nie pomoze mimo ze np chcesz zrobic fotke mocno oswietlonego obiektu) i wlasciwie tyle co do baterii moglaby trzymac wiecej ale i tak dobrze trzyma jak na tego typu telefon!!!no i lampka blyskowa padla mi po 5miesiacach:/dodatkowo wersja I jest lepsza widac roznice w wykonaniu i oprogramowaniu...NIE KUPUJCIE W ORANGE bo żenada wyglada jak podróba ! nie wiem dlaczego LG pozwala na takie psucie marki:/ a orange to dziadostwo razem z tymi napisami na telefonach

  • 0

    147. ~luk  2009-09-17 20:44:31  host: tom027.multi-play.net.pl

    LUDZIE nie wiem gdzie kupowaliscie ten telefon ale u mnie w zestawi byl owszystko !!!! wiec chyba kupiliscie w ORANGE LOL i smiesza mnie ci co oceniaja telefon po tym jakie ma dodatk iw zestawie ...wincie lepiej operatorow albo handlarzy na bazarach co wam podrobk iwciskaja hehe

  • 0

    148. ~eh  2009-09-17 20:55:53  host: tom027.multi-play.net.pl

    sporo tu ludzi bredni na ten tel wygsduje...ogarnijcie sie i myslcie...wszystkie akcesoria sa! uwaga na lg z orange ..sa jakies inne jak podrobione w erze w pelni poprawne bez najmniejsyzhc zarzutów

  • 0

    149. ~c  2009-09-19 09:46:34  host: dns1.21.pl

    mam ten telefon 2 miesiące i bardzo go polecam. Na forum poswięconym specjalnie lg ku990 i 990i mozna znaleźć mnóstwo ciekawostek, jak go podrasowywać, zmieniać, programy, masę gier, jak się sprawują jakie karty, etc. Polecam zainteresowanym naprawdę kupnem i właścicielom się zalogować. Generalnie, aparat, odpukac, jak dotąd jest swietny. Bardzo dobrze się rozmawia, dobra jakość, płynnie działa. Naprawdę fajna zabawka. Czyta pdfy. Czyli własciwie każdy plik bo kazdy plik mozna łatwo zapisać w pdf. Aczkolwiek przy wyswietlaczu tej wielkości i tak szału ni ma, ale jednak to nie palmtop. Z tym, że oczywiście można wszystko powiększać, rozdzielczość bdb. Smsy na początku pisze się cięzko, ale szczerze mowiąc ja usiadłam pewnego dnia wkurzona na pół godziny i tylko pisalam, i tak jakoś mi weszło w krew, że teraz napisanie esa nie stanowi żadnego problemu, wytrenowalam się. ;) Tylnim kółkiem ;) od aparatu można jeździć w menu, w ksiązce itd - w górę na dół, nie trzeba być skazanym tylko na dotykowy panel, przez to się zrobilo bardzo wygodnie. Ogólnie, szczerze polecam, na ten przedział cenowy, jest naprawdę super.

  • 0

    150. ~kedzia  2009-09-19 17:39:30  host: host-89-228-141-170.gorzow.mm.pl

    Posiadam ten telefon i póki co nie wiem co o nim powiedzieć, moja opinia jest neutralna ze względu na to że ( teraz wymienię parę minusów): Zakupiłam kartę 4 GB, ale telefon jej nie widzi przez co nie mogę wgrywać piosenek ani filmów. Połączenie Bluetooth początkowo mogłam wysyłać pliki z komputera na telefon potem pokazywało się że nastąpił błąd w transmisji danych. Nie mogę połączyć się z internetem i nie mogę oglądać filmików na YT, GG na telefonie ładuje mi się do 8 % i się wyłącza - a przecież mam ponad 150 zł na telefonie. Nie mogę wgrać filmików a przecież telefon posiada DiviX 'a Ogółem telefon Ok. WIE KTOŚ JAK MOŻNA ROZWIĄZAĆ POWYŻSZE PROBLEMY ? I JAKI TYP PLIKÓW (CHODZI O FILMY) TEN TELEFON ODPALA ?

  • 0

    151. ~Marcin  2009-09-21 20:38:45  host: ip-81-210-21-120.netia.com.pl

    Zajebisty telefon :))))))

  • 0

    152. ~gaska232  2009-09-21 22:30:34  host: dynamic-78-8-60-185.ssp.dialog.net.pl

    mam i: nie gra zbyt głośno, brakuje paru opcji i akcesroriow ale na 7 zasluguje :) da się pokochać :)

  • 0

    153. ~anic  2009-09-23 22:34:33  host: public12018.xdsl.centertel.pl

    czy ten telefon posiada aparat foto z przodu z tyłu?

  • 0

    154. ~ziolko  2009-09-27 21:51:40  host: 94.254.215.107

    a jak i skąd wziąc oprogramowanie do zrzucania zdjęć no komp?

  • 0

    155. ~piotrek  2009-09-28 11:34:21  host: 77-254-156-59.adsl.inetia.pl

    jezeli chcecie zeby wam DŁUGO TRZYMAŁ OK 2-3 DNI WIECEJ TO ZROBCIE: jasnosc ekranu zmniejszcie do 40%(i tak jest jasno malutka roznica 2 dni dluzej trzyma) i wlaczcie oszczednosc energii(ok 1 dzien dluzej) mi na poczatku trzymal 1-2 dni a teraz 4-5 zalezy od uzytkowania

  • 0

    156. ~nemej  2009-09-28 19:40:45  host: public-gprs9375.centertel.pl

    rzecz dla mnie bardzo wazna : ile dni przy srednim uzytkowaniu, trzyma Wam bateria w lg ku990i ?

  • 0

    157. ~Wjuti  2009-09-30 15:20:31  host: ikb202.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadacz od tygodnia (wcześniej K800i). Plusy: doskonale się pisze na ekranowej QWERTY (a ręce mam duże), bardzo wygodne menu aparatu/kamery, kręci filmiki 400x240 @ 30fps z bardzo przyzwoitą jakością, b. wygodne odtwarzanie filmów, autofokus znacznie szybszy w słabym oświetleniu niż w K800i. Minusy: głośnik do rozmów jest kiepski (zniekształca głos) w porównaniu do K800i, filmy w 640x480 kręcone są z bitrate o marne 20% większym niż 400x240, czyli nadaje się to głównie do statycznych scen. Z drobnostek to na razie nie wiem czy i jak da się przypisać różną jasność ekranu różnym profilom. Ocena ogólna: zadowolony; to, na czym mi zależało, jest w porządku.

  • 0

    158. ~bla  2009-10-02 19:37:28  host: 94.254.190.187

    Wszyscy tu mylą KU990 z KU990i:D W 990I nie ma żadnych dodatków(rysik etc.) a kart pamięci są do 8 GB, a w KU 990 do 2 GB, tyle że 990I nie ma już optyki Schneidera i zwykłą lampę diodową, a 990 ma lampę xenonową. Tak w ogóle czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi, jaka jest różnica w zdjęciach robionych przez te dwa telefony?

  • 0

    159. ~  2009-10-02 22:26:43  host: dns1.21.pl

    Kedzia, bo musisz zrobić konwersję do formatu 400x240. / Trzeba poszukać w sieci forum z tymi aparatami, tam już wszystkie tematy zostały przewałkowane i są wałkowane nadal. Dla maniaków i laikow ;), bardzo przydatne.

  • 0

    160. ~polecam  2009-10-03 13:08:24  host: 77-253-182-227.adsl.inetia.pl

    mam telefon juz 2-3 miesiące , po tym czasie moge wystawic o nim dobrą opinie . nie mialam do tej pory z nim zadnego problemu , jest wytrzymaly , upadl pare razy i na szczescie zyje ; d pisanie sms po jakims czasie staje sie tez bardzo latwe , dobry aparat, telefon dla ludzi ktorzy nie potrzebuja duzo bajerow ;d / czyli nie potzrebuja sie bawic telefonem . dobrze sie pisze sms-y , dobrze robi zdjecia , po zakupie karty wchodzi duzo piosenek , czego chciec wiecej ? :)

  • 0

    161. ~Adam  2009-10-04 19:41:45  host: acid70.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Okrojony jak jasna cholera. Dotykowy ekran strasznie niewygodny. Wszystko trzeba sobie dokupić. Brak GPS, zero opcji zmian interface'u. Jak na smartfone to jest to niewypał. Zdjęcia przeciętne - niczym nie różniące się od tych z aparatów posiadających 2 mb pixeli. Bateria nie wytrzyma 48h! Jak raz upadnie to szukaj wiatru w polu. SYF!

  • 0

    162. ~  2009-10-05 17:57:31  host: net4-host132.wislanet.pl

    HEJA mam ten telefon i jestem z niego zadowolona. zdjecia super bateria trzyma mi 4-5 dni w zaleznosci od uzywania poprostu jest super

  • 0

    163. ~Kalyani  2009-10-05 22:38:19  host: dvk198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie zamówiłam ten telefon w play-u, zastanawiałam się czy wybrać ten model czy ten starszy (ku 990) generalnie po za tym, że telefon nie ma dodatków różni się podobno typem wyświetlacza- te które są zamontowane w starszym modelu podobno ciężej chodzą i szybciej się psują, a co do zgrywania i nagrywania zdjęć, piosenek, plików etc. to jest bluetooth do którego nie trzeba mieć żadnego oprogramowania z płyty żeby działał, a co za tym idzie na dobrą sprawę kabel też jest zbędny. Rysik słuchawki, kabel, pokrowiec i folie ochronną można spokojnie nabyć za około 55-60 zł

  • 0

    164. ~antolb  2009-10-10 19:04:40  host: client001-inet-wab.kpsi.pl

    co treba zrobic zey działałw wnim zewnetrzny gps z blutuczem

  • 0

    165. ~Kuba  2009-10-11 13:59:22  host: bll241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    często się psuje?

  • 0

    166. ~xixi  2009-10-11 14:09:39  host: 68.200.54.80.static.rdi.pl

    To czym mam na nim klikać, palcami czy rysikiem?

  • 0

    167. ~Luks  2009-10-11 14:21:50  host: 078088125070.radomsko.vectranet.pl

    Nie wiem już jaki wybrać :( ku990i mam opcje wziąść w playu za 700 zł a ku990 za 650 czyli ku990 jest tańszy i ma więcej rzeczy w zestawie ale ku990i podobno ma lepsze zdjęcia... już sam nie wiem ale muszę wziąść któryś z nich bo mi się zajebiście podobają :)

  • 0

    168.  2009-10-11 16:03:53

    Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu, w grę wchodzi też Samsung F480 i SE C902... Który z nich Waszym zdaniem będzie najlepszy? I też ważne żeby dalej był na rynku, bo zanim uzbieram kasę (dopiero gitare kupiłem) to będzie luty/marzec ...

  • 0

    169. ~Mr Fukins  2009-10-13 16:36:55  host: host-85-202-144-157.sta.tvknaszapraca.pl

    Yo , mam tą komórkę od 3 dni ;) Zajebista ! Robi wspaniałe zdjęcia (5mp) , w porównaniu z Ku990 jest lepsze oprogramowanie , nie tnie się nawet z zajętą pamięcią >2GB

  • 0

    170. ~natalia  2009-10-13 17:45:45  host: public-gprs69941.centertel.pl

    ja kupilam wczoraj i ustawialm wszystko ale robi mi sie cos takiego ze jak ktos dzwoni do mnie to dopiero po 3 sygnalach zaczyna mi dzwonic,gdzie to zmienic,w czym???

  • 0

    171. ~bLACK  2009-10-23 11:43:31  host: public-gprs47490.centertel.pl

    Witam posiadam ten telefon od 6 miesiecy telefon spisuje sie dobrze wczesniej posiadalem LG kp 500 i samsunga aville tez fajne telefoniki ,ale wole Viewty ;) bateria trzyma mi 9 dni bez uzywania i 6 dni poprzez codzienne godzinne sluchanie muzyki to zalezy od ustawien oszczednosci energii i podswietlenia ekranu, zdjecia robi nawet dobre to tez zalezy od ustawien, ale jakosc fotek uzupelnia krecenie bardzo ladnych filmow w formacie Divx. Sluchawki zawsze mozna sobie kupic jesli nie ma ich w komplecie :P

  • 0

    173. ~sam czy sung  2009-10-27 22:08:39  host: acqh247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chce kupic ku990 i bądź avile jak kupie dam znać

  • 0

    174. ~palemka  2009-10-29 11:25:50  host: aegc86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od paru miesięcy i napiszę coś praktycznego co do baterii. Wszyscy co narzekają na baterię niech sprawdzą czy nie mają futerału z magnesem. Ja takowy miała i telefon trzymał ok 12 do 24 godzin. Kiedy pozbyłam się pokrowca telefon trzyma 4-5 dni.

  • 0

    175. ~p3x  2009-10-29 14:23:58  host: ip-85-202-36-10.eltronik.net.pl

    up ~black ... jak tobie trzyma 9 dni bateria to ja nie wiem jak ty to robisz ... mi jak była nowa trzymała 4 dni [bez używania] teraz trzyma 1 max 2 dni i to w trybie oszczędzania energii czyli ogólnie porażka ... telefon spisuje się dobrze ale ta bateria wszystko psuje ... 2-3h muzy i pod ładowarkę ... albo 1 film avi .. + zdjecia + xvid/divx + intuicyjne menu + duuuuzy wyswietlacz - rozmiar obudowy ... kazda inna komorka dostepna teraz jest 2x ciensza od tej ... - waga - bateria - brak korektora dźwięku - łatwo rysujący się wyświetlacz- od razu kupcie jakiś pokrowiec itp. - brak słuchawek/usb w zestawie Ogólnie 5+/10 wg mnie.

  • 0

    176. ~p3x  2009-10-29 15:25:30  host: ip-85-202-36-10.eltronik.net.pl

    up ~black ... jak tobie trzyma 9 dni bateria to ja nie wiem jak ty to robisz ... mi jak była nowa trzymała 4 dni [bez używania] teraz trzyma 1 max 2 dni i to w trybie oszczędzania energii czyli ogólnie porażka ... telefon spisuje się dobrze ale ta bateria wszystko psuje ... 2-3h muzy i pod ładowarkę ... albo 1 film avi .. + zdjecia + xvid/divx + intuicyjne menu + duuuuzy wyswietlacz - rozmiar obudowy ... kazda inna komorka dostepna teraz jest 2x ciensza od tej ... - waga - bateria - brak korektora dźwięku - łatwo rysujący się wyświetlacz- od razu kupcie jakiś pokrowiec itp. - brak słuchawek/usb w zestawie Ogólnie 5+/10 wg mnie.

  • 0

    177. ~kisada  2009-10-29 19:24:15  host: aehr215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mowie wam ze samsung avila jest o niebo lepszy niż ten telefon!!!!!!! polecam avile!!! :)

  • 0

    178. ~asia:)  2009-10-31 11:39:30  host: 095160113137.czeladz.vectranet.pl

    jestem szczęśliwa posiadaczką tego telefonu i jestem bardzo z niego zadowolona, ma wszystko czego potrzebowałam,dużą pamięć,dobry aparat z wieloma fajnymi funkcjami takimi jak śmieszne ramki czy też śledzenie twarzy... polecam go wszystkim którzy chcą mieć dobry i nawet nie drogi telefon,pozdrawiam:)

  • 0

    179. ~PANiksiński  2009-10-31 19:02:30  host: acaw40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dla "lajków": LG KU990 rożni się tym od KU990i że: - ma akcesoria (słuchawki, kabel usb, itp.) - ma lepszy aparat (stabilizacja obrazu i lepsza lampa błyskowa_ KU990i jest tańszy stąd te różnice, pamiętajcie ! NOWSZY NIE OZNACZA LEPSZY

  • 0

    180. ~Karmel  2009-11-01 09:44:15  host: host-85-202-150-108.sta.tvknaszapraca.pl

    Fajny telefonik lecz kilku rzeczy w nim jeszcze brakuje :/ .Jeśli macie go kupować to kupcie sobie lepiej Samsunga Aville polecam ;)

  • 0

    181. ~undka  2009-11-05 07:28:27  host: apn-77-113-58-88.dynamic.gprs.plus.pl

    ja mam karte pamieci 2giga i niehce wziąć

  • 0

    182. ~jot Pe  2009-11-07 20:27:24  host: nskmatrix-r.3s.pl

    siema. czy ten tel posiada czujnik grawitacji?

  • 0

    183.  2009-11-07 21:09:58

    telefon super mam od 2 dni zalet ma mnóstwo ale wymienie tylko wady: - bateria - bawie sie cały dzień i tylko 1 dzień wytrzymuje - ubogi zestaw- tylko instrukcja i ładowarka - no i barkuje tylko wifi

  • 0

    184. ~nowy  2009-11-07 23:45:22  host: chello089077092134.chello.pl

    witam kupiłem go dzisiaj,faktycznie w zestawie tylkoładowarka ale nawet na tej stronie w wyposażeniu wyraznie zaznaczone ze do ku990i nie ma kabla i słuchawek.w sumie po co komu kabel teraz jak kazdy laptop ma bluta a co do słuchawek dostałem tez bluetooth od operatora gratis.wiec nie jest zle.zobaczymy co to warte wogole jest

  • 0

    185. ~perla  2009-11-09 07:33:31  host: poczta1.zepak.com.pl

    Telefok OK ale bateria jest do d...... przy normalnym użytkowaniu tj do 10 rozmów dziennie bez SMS ani muzy wytrzymuje około 16 do 20 godzin (a producent zapewnia 330)

  • 0

    186. ~Harna$  2009-11-11 18:43:17  host: apn-77-115-16-250.dynamic.gprs.plus.pl

    ja niewiem jaki jest z opisów sądze, że dobry wiec wypróbuje ..;p dzieki pomogliscie w wyborze

  • 0

    187. ~pro skiller  2009-11-12 20:14:00  host: host-231-121.lan.bermudy.net

    yy mam pytanko: sa sluchawki w zestawie? I drugie czy jest glosniejszy niz avila?

  • 0

    188. ~mekus  2009-11-13 19:30:54  host: afj93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam tego fona juz ze 3 miechy. Dla mnie bomba. Bateria mogla by byc mocniejsza, jezeli ktos nie robi duzo zdjec to spokojnie wystarczy :) PoZdRo

  • 0

    189. ~Anonim  2009-11-14 20:02:01  host: 83-238-150-131.ip.netia.com.pl

    Fonik może mieć karte nawet 8 GB przy odpowiedniej wersji softu.

  • 0

    190. ~Misia  2009-11-16 11:27:55  host: xdsl.106.c76.petrotel.pl

    Mam ten telefon od wczoraj jest Super!!!

  • 0

    191. ~Znawca  2009-11-17 20:31:12  host: aepe222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Boooski telefonik, Naaajlepszy pod słońcem ;]

  • 0

    192. ~Egze  2009-11-17 21:30:40  host: 77-253-191-59.adsl.inetia.pl

    Czy pulpit w Viewty jest podobny jak w Samsung Avila czy Lg Cookie? Można przenosić ikony itp? I czy jest tzw. potrójny pulpit?

  • 0

    193. ~balbina  2009-11-18 12:25:08  host: aex234.internetdsl.tpnet.pl

    czytalam komentarze i moge was zapewnic ze tel ,jest swietny wszystko dziala i zdjecia robi ekstra nawet noca. mialam taki ale kuzynka mnie wyprosila o niego i jej go dalam, teraz ona ma problem bo nie moze wyslac zdjec, mowilam zeby sprawdzila w ustawieniach ale jest ok, czy ktos wie co jeszcze mozna z tym zrobic?

  • 0

    194. ~janusz  2009-11-19 08:45:17  host: apl149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    żadna rewelacja

  • 0

    195. ~sprawdzacz  2009-11-19 17:51:53  host: 88.220.117.249

    Chcę wam powiedzieć że ku990 a ku990i różni się tym że w ku990 masz wszystkie akcesoria a ku990i nie ma kabla usb i słuchawek i wiele innych rzeczy.

  • 0

    196. ~Pe3rZ  2009-11-19 21:50:24  host: eqa131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie bo jutro jade kupic ten telefon...:) Czy można go obsługiwać rysikiem ??? z gory dziekii za odp.

  • 0

    197. ~qqqq  2009-11-20 20:26:16  host: 88.220.178.141

    ku990i [w porównaniu do ku990] zmienił się: z zewnątrz na gorsze w środku na lepsze. Z zewnątrz: brak kompletnego zestawu, brak lampy ksenonowej, zrezygnowano z optyki zewnętrznego dostawcy. W środku: szybszy soft, pełna obsługa Xvid, obsługa kart do 8gb [w ku 990 do 2gb] i wiele innych... ale naprawdę brakuje mu jeszcze przesłony obiektywu [ma model ku 990R].

  • 0

    198. ~`taki_ktoś`  2009-11-22 11:10:22  host: host-89-228-141-82.gorzow.mm.pl

    Hej ludzie.. Mam paytanko.. chciałabym zakupić telefon LG ku990i ale mam pewne wątpiliwościi.. Czy jak zakupie go w sklepie otrzymam słuchawki, kabel USB i takie tam..?! Czy jest on czuły i nie trzeba walić w ekran, żeby coś zrobić..? i czy ogolnie jesteście z niego zadowoleni..?!

  • 0

    199. ~`taki_ktoś`  2009-11-22 11:20:23  host: host-89-228-141-82.gorzow.mm.pl

    Mam jeszcze pytanko.. Czy ten model tlefoniku ma rysik..?

  • 0

    200. ~emilka  2009-11-23 16:36:48  host: host-89-228-48-69.elk.mm.pl

    sluchawki i babel do transmisji danych dostajesz w zaleznosci od tego w jakiej sieci wezmioesz. w playu zazwyczaj takie gadzety dostajesz gratis ; )

  • 0

    201.  2009-11-23 17:46:34

    Hehe, dostane go na Mikołaja, mam pytanko czy on czyta w końcu te karty 8gb czy nie, bo z różnymi opiniami się spotykam??? xd

  • 0

    202.  2009-11-24 10:51:42

    Boszzz.... ale piszecie chaotycznie że ja już nic nie rozmumiem to który lepszy ku990i czy ku990? ktory ma w zestawie rysik i sluchawki a ktory nie? I wgole ktorego lepiej kupić? ;]

  • 0

    203. ~cyhoo  2009-11-24 17:21:08  host: adey128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    uzywam tego telefonu od prawie roku. wniosek jest jeden ... to najgorszy telefon z jakim mialem do czynienia. oprogramowanie, pen, aparat, bateria, to rzeczy skanadlicznie zle, ale jest jeszcze 101 drobiazgow swiadczacych o bezrefleksyjnosci tworcow. stanowczo odradzam i wracam do starego SE

  • 0

    204. ~Luzak  2009-11-25 16:24:29  host: ge-r1-atm.ptim.net.pl

    Do wszystkich ludzi co opisuja problem nietrzymania baterii, proponuje poczytac instrukcje i sformatowac baterie przed uzytkowaniem fonka :) znajacy sie wiedza o czym klikam , a niewiedzacy proponuje poczytac w necie,

  • 0

    205. ~nowy  2009-11-26 18:08:29  host: 093105031077.suwalki.vectranet.pl

    jak nagrywac w nim filmy?

  • 0

    206. ~~p~ ;)  2009-11-26 21:58:43  host: 83.2.207.15

    witam mam pytanie :)) poniewaz chce kupić tlefon i do wyboru mam wlaśnie ten LG.., SE c902 oraz Samsunga S7220 ultra classic... i tak czytam i czytam i nadal nic nie wiem... zaczelam sie zastanawiac czy nie zostac dalej przy swoim kochanym Benq-Siemens EF81 :D:D hehe prosze o pomoc..któren z nich wybrac..a chce dobry tel.. najlepiej to wszystkie 3:D ale na to mnie nie stac:)pozdrawiam

  • 0

    207. ~  2009-11-27 17:42:49  host: apn-77-112-66-101.dynamic.gprs.plus.pl

    luk ty kupiles lg ku990 a nie lg ku990i

  • 0

    208. ~lukiluki  2009-11-29 02:19:42  host: bvt42.internetdsl.tpnet.pl

    Witam, jestem na etapie kupywania telefonu. myślałem nad różnymi modelami. nokia 5530, no i LG KU990 i 990i. Chodzi mi tylko o baterie, czy po jakims czasie trzyma tak samo czy nie? bo z niektórych posotów wynika, że bateria jest dalej wytrzymała a z niektórych, że słabnie po jakimś czasie. Pozdrawiam i dziękuję.

  • 0

    209. ~Bartas  2009-11-29 15:24:00  host: abqf128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam ten telefon od jakiegoś czasu i na razie nic mi się nie dzieje. Najpierw opiszę plusy: + Aparat jest bardzo dobry (5Mpix) i robi wyraźne zdjęcia. + Wyświetlacz duży, wyraźny i łatwy w obsłudze). + Bluetooth szybki i działający bez zarzuty. + Bateria działa długo (Mi trzymała 1 dzień , ale dlatego, że używałem go cały dzień. Mojemu kumplowi, który też ma taki telefon i nie używa go często działa od 4 do nawet 5 dni). + Niektórzy mówią, że lepsza jest lampa z ku990 (xenonowa), ale to bzdura. Lampa z ku990i jest tak samo dobra. + Nagrywanie video jest dobre i wyraźne. Ale zawsze są jakieś minusy: - Karta może być tylko do 2GB. - Trochę ciężki przesunąć coś na ekranie w dół lub w górę bez pomyłki. To już koniec minusów. Moim zdaniem jest o wiele więcej plusów niż minusów. Niektórzy piszą, że telefon jest za ciężki (112g). To wcale nie jest ciężar. Wielkość trzeba przeboleć.

  • 0

    210. ~paulina.  2009-11-30 22:51:25  host: adsg9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko. który telefon byście mi polecili? ten czy KM900 Arena? ;]]

  • 0

    211. ~lg ku990i  2009-12-02 18:13:33  host: chello089077186070.chello.pl

    nie komentujcie telefonów skoro mylicie dwa modele. Wiem ze nazwa telefonu różni sie tylko jedną literka ale LG ku990 to inny tel niż LG ku990i.

  • 0

    212. ~Pablo  2009-12-02 22:39:07  host: ip-77-223-227-88.atol.com.pl

    Po ciula ci rysik czy kabel usb? Nie można w nim dodać zdjęcia czy dzwonka dla osoby dzwoniącej. Nie można dla jednej osoby dodać więcej niż jednego numeru, nie można dodać danych typu adres zamieszkania czy email. Zdjęcia nie można przypisać danej osobie w kontaktach... Za dużo widziałem w Avilli? Nie mylcie 990 od 990i !!! Soft jest bardzo okrojony w stosunku do tego samego modelu bez "i". ORANGE żeruje na nieświadomości ludzi. Poczytajcie opinie na innych forach. Pozdrawiam Pablo

  • 0

    213. ~Markus  2009-12-03 10:52:39  host: dtx214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Opłaca sie go kupowac? bo własnie mam go kupic i czy ku990 czy ku990i?

  • 0

    214. ~sdsd  2009-12-03 15:40:09  host: aakh183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ten telefon w ogóle jest spoko?

  • 0

    215. ~mądry  2009-12-03 22:08:58  host: xdsl.220.c70.petrotel.pl

    ej co z tego ze nie ma akcesoriów(rysik, usb) ale np lampa led tez jest dobra chyba specjalnie nie chodzicie w nocy robic foto raczej przewaznie w dzien.990i ma xdivx a 990 nie wiec?? na co wam czerwone oczy jak to zdarza sie tylko w lampach xsenon w led nie ma za to sledzenie twarzy i detekcje usmiechu. zapmomnialem o programie TXT. na co wam aparat z jakiejs niemieckiej firmy.niemieckie nie znazy dobre. niemcy maja prawie takie same dobre rzeczy jak chiny!!!

  • 0

    216. ~dexen  2009-12-03 22:17:11  host: 91.193.160.245

    mam ten telefon juz pół roku ale stan jest nadal BDB poniewaz ja dbam o telefony, ale ostatnio zobaczyłem że ten dotyk cały mi się zaczyna w górnym rogu odklejac, bede musiał go rozebrac i to zrobic, ale chodzi mi o to czy do ten telefon napewno obsługuje karty 8 GB i czy moge śmiało ją kupowac PROSZĘ O ODPOWIEDŹ !!!!

  • 0

    217. ~  2009-12-06 16:05:17  host: 94.254.130.172

    Ja własnie kupuje KU 990i jak og już bede miał to napisze co o nim sadze

  • 0

    218. ~aaa  2009-12-06 19:47:04  host: ixz154.internetdsl.tpnet.pl

    znalazłam ją nową za prawie 200 zł? jak myślicie, czemu ktoś tak tanio sprzedaje ?

  • 0

    219. ~Omnis  2009-12-06 22:40:03  host: host-91-192-91-75.elomza.pl

    Obsługuje tylko 2 GB. Mam go juz 3 miechy i jestem zadowolone ze wszystkiego. Troche mało czuły na dotyk. No i nie sformatowalem bateri wiec trzyma dzien ale po za tym nie zamienilbym go na zaden inny w tej samej cenie

  • 0

    220. ~maniek  2009-12-06 22:48:17  host: aecj250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon mam 3miesiące i juz poszedł do naprawy ma fajne bajery bateria krutko trzyma robi brzydkie zdjęcia to samsung avila 3.0 aparat robi lepsze jak bym teraz wiedział to bym go w życiu nie kupił a w salonie orange cena to 1500 zł

  • 0

    221. ~jajpod  2009-12-10 16:17:17  host: gby170.internetdsl.tpnet.pl

    telefon jest super

  • 0

    222. ~Mirek  2009-12-11 16:22:27  host: abjx249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem dziś ten telefonik i moje pierwsze wrażenie jest niesamowite...:) jak dla mnie to aparat jest extra, co prawda w nocy niezbyt się spisuje ale w dzień jest cool... a co do karty pamięci to mój czyta TYLKO 2gb...( mam ku990i) ale ten sam tylko ze viewty czyta do 8 GB...

  • 0

    223. ~kr3  2009-12-11 20:57:21  host: nat-tar2.aster.pl

    Widziałem teraz ten telefonik w ofercie play mixtura. W sumie jest za 1zł do tego fajna ofertka... mysle ze chyba sie skusze.

  • 0

    224. ~anonim  2009-12-11 22:14:35  host: dgk216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    też mam zamiar kupic ten telefon wydaje mi sie swietny zobbaczymy jak bedzie sie sprawdzał ..pozdrawiam.:P

  • 0

    225. ~Angel  2009-12-13 12:41:36  host: yp226.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon NIE OBSŁUGUJE karty 8 GB. W tym opisie jest błąd. Telefony te obsługują karty do max 2 GB!!!!

  • 0

    226. ~monikax.X  2009-12-13 15:10:45  host: dynamic-87-105-234-186.ssp.dialog.net.pl

    Mam ten telefon pół roku i nie powiem jak na razie się dobrze spisuje bateria mi trzyma z 5-6 dni. Jedyny minus tego telefonu to to że jest taki duży. Ale i tak polecam ten telefon.

  • 0

    227. ~msbutterfly  2009-12-14 20:36:39  host: ip-79-175-228-1.cable.smsnet.pl

    hej ;d słuchajcie podałby mi ktoś kod zabezpieczający do tego telefonu ? proszę o szybką odpowiedź ; ))

  • 0

    228. ~ms  2009-12-14 20:42:10  host: ip-79-175-228-1.cable.smsnet.pl

    hej ;) podałby mi ktoś kod zabezpieczający ? proszę o szybką odp

  • 0

    229. ~Posiadacz  2009-12-15 09:09:03  host: acwi92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon już od paru miesięcy. Jak lubicie mieć telefon co bateria mu trzyma 1-2 dni to kupujcie ja pod tym względem jestem niezadowolony. Baterii się nie formatuje :) Dodatkowo telefon łapie zwiechy podczas słuchania muzyki. Potrafi zgubić kartę pamięci...tracicie wtedy całe ustawienia związane z rzeczami znajdującymi się na nie. Aparat spoko, ale ja nie robię dużo zdjęć, jakość muzyki średnia. Podsumowując... Słaba bateria, zwiesza się bez powodu czasem nawet przerywa połączenia głosowe. Jak macie do wyboru coś innego w podobnej cenie to bierzcie bez wahania ten drugi LG nie jest wiele wart.

  • 0

    230. ~bertek pok.  2009-12-15 15:53:10  host: bwm45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to brzydka cegła i grube g.

  • 0

    231. ~  2009-12-16 17:47:13  host: afem156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Niech Was Bóg broni przed Samsungiem Ultra Style.Jak Wam co walnie na gwarancji to weprą Wam Waszą winę.Cieszyłem się tym wynalazkiem 3-y tygodnie i padł wyświetlacz, a jak dałem na naprawę gwarancyjną to powiedzieli, że za 220.00zł+ Wat zrobią, bo niby to moja wina

  • 0

    232. ~czach  2009-12-17 16:04:45  host: adir127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widac ze kilka osob nie wie do czego sluzy telefon...jak chcesz miec wypas muze z mp3-ki kup sobie fona z seri walkmen...aparat ci nie odpowiada..? kup sobie cyfrowke..a jak bateria za ktotko trzyma..nos ze soba prad we wiaderku...to jest fonik do rozmow,dzwonki mp 3 sa glownie do ustawien dzwiekow nie do sluchania na odtwarzaczu..a aparacik jest jak na fona solidny...kup sobie aville z 3,2 mega i porownaj zdjecia. !!

  • 0

    233. ~czach  2009-12-17 16:10:11  host: adir127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pablo...ty chyba nie miales nigdy tego fonika...niby jak nie idzie dodawac foto do osoby dzwoniacaj ? widac ze lamus jestes..z minusow ktore wymieniles zaden nie jest zgodny z stanem faktycznym...na tym foniku idzie robic wszystko z tego co wymieniles...nie potrafisz ? kup sobie telefon z kiosku mowiacy " i'love you "..nie pisz na forach i opiniach skoro nie masz zielonego pojecia o telefonach !!

  • 0

    234. ~plomba  2009-12-19 18:06:07  host: 095160185205.olsztyn.vectranet.pl

    piszę o KU 990i by nie było wątpliwości. Mam ten telefon 3 miesiące i odradzam. 1. Brak w zestawie płyty CD z oprogramowaniem więc męcz się człowieku szukaj linków by się z kompem połączyć. 2 bateria (sformatowna zgodnie z instrukcją) 15 h maax ( w trybie oszczędnym) 3. zdjęcia takie sobie 4. spróbujcie skonwertować film (będą komedie) oddałem telefon do serwisu (ze względu na baterię) i nic. jak mam coś doradzić to odpuście sobie dotykowe telefony.

  • 0

    235. ~witomino  2009-12-19 21:45:30  host: bnz142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik ok,dokupilem sobie sluchawki do niego ale filmy moge sobie ogladac elegancko.nie przycinana.bardzo warty polecenia a co do zdjec i muzyki to rewelacja.aparat kazdy musi ustawic pod siebie ale mnie sie udalo i jest ok

  • 0

    236. ~Piotr  2009-12-20 13:27:57  host: host-89-229-63-187.elk.mm.pl

    Dla tych, którzy narzekają na słabą baterię! 1.Jeśli nie korzystacie z 3G, to go wyłączcie. 2.Jeśli fonik chodzi w Play'u, to normalka - w tej sieci wszystkie baterie trzymają krócej niż w innych, gdyż są niemal cały czas "przywoływane" przez maszty Play'a (musi tak robić, bo mając słaby zasięg korzysta on także z masztów Plusa - a wtedy kasa im ucieka). Wiem to z pewnej ręki (szwagier stawia takie maszty). Błogosławionych Świąt dla wszystkich!!!

  • 0

    237. ~soniula  2009-12-21 12:14:27  host: 188.146.125.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    czy w LG ku990i można dokupić kabel usb ? w jakimś sklepie

  • 0

    238. ~luki  2009-12-21 19:01:28  host: eoh4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bedzei glosniejszy o wiele jak wejdziesz w ustawienia systemowe wpisz kod i tam bedziesz mial a jaki kod to nie pamietam

  • 0

    239. ~Tomeq  2009-12-21 19:40:03  host: acmx128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super!!!!Dopiero kupilem i sie ucze na nim bo mialem zawsze sony ericcsony,chcialem cos innego i wybralem LG.Rewelacja polecam

  • 0

    240. ~sebu200v  2009-12-21 19:43:07  host: hmn-wgix.silesialan.pl

    polecam go mam go od roku i jestem zadowolony, upadl nawet kilka razy na ziemie i nic sie nie stalo polecam

  • 0

    241. ~ZombiLechia  2009-12-21 20:38:05  host: chello089075012082.chello.pl

    Mam telefon już jakiś czas i oceniam go bardzo pozytywnie... Wg mnie jest o niebo lepszy od np. Samsunga Avilla

  • 0

    242. ~TOMEQ77  2009-12-23 09:43:56  host: abnc241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefonik,mam go juz 5dni.Szukam na niego motywow

  • 0

    243. ~Zonk  2009-12-23 15:11:46  host: fht115.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon multimedialny i wyswietlacz 262 tys kolorów? Co Wy zachwalacie...

  • 0

    244. ~Adrian14  2009-12-23 19:58:14  host: 093105233114.slupsk.vectranet.pl

    kupilem dzisiaj :D bajka :)

  • 0

    245. ~pysiol  2009-12-25 13:41:27  host: 088156114086.stk.vectranet.pl

    gdzie jest wejscie na usb i czy powinien byc w zestawie kabel usb??

  • 0

    246. ~angie.  2009-12-26 14:00:08  host: chello089079159071.chello.pl

    Mam ten telefon od 2-óch dni i na razie dopiero uczę sie i poznaję jego możliwości. Nie posiada zbyt wiele aplikacji, gra jedna.. Kiedy przegląda się menu, albo np. pisze smsa nie ma zegara. Co prawda to tylko szczegóły mało istotne. Jednak nurtuje mnie jedna rzecz. Mam wrażenie, ze z aparatem jest coś nie tak. Kolory ma mdłe, widzę pełno szumów, zdjęcia wychodzą nieostre. Mój poprzedni telefon, SE 2mpx robił o wiele wyraźniejsze zdjęcia. Czy z aparatem może być coś nie tak? Bo z opinii wychodzi, że aparat jest przyzwoity.

  • 0

    247. ~jose  2009-12-27 02:22:00  host: acxm207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gowniany telefon. bateria trzyma krotko, mimo sformatowania. strach uzywac w podrozy jakiejs aplikacji java, np gg. zreszta i tak inspiro ani nimbuzz nie dzialaja prawidlowo. ekran bardzo miekki. po pol roku uzywania jest porysowany jak w dwuletnim telefonie. aplikacje sie wieszaja od czasu do czasu. zaluje ze nie zopstalem przy starym dobrym SE.

  • 0

    248.  2009-12-27 13:14:56

    Mam tego fona, ale: -nie ma rysika -brak słuchawek -brak kabla USB -brak płyty CD Ogólnie polecam w 99,9%, ten 0,1% zostawiłem co do dotyku, nie wiem jak u Was, ale u mnie czasem nacisnę na środek i wchodzi w menu, czasem w profile. Co do wypowiedzi ~plamba - zdjęcia rewelacyjne, tylko trzeba ustawić aparat samemu, a nie korzystać z ustawień domyślnych. Podsumowując: POLECAM.

  • 0

    249. ~siemion  2009-12-27 16:27:44  host: cnu60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej wdł mnie ten telefon ma takie sobie funkcje myslałem że będzie tego więcej kupując go. poza tym co najgorsze to to że się ściera ekran

  • 0

    250. ~Mody  2009-12-28 19:38:11  host: pub-213-5-7-162.czarnet.pl

    Ten telefon to shit!!!! nie kupujcie go!!! odradzam!!! mam ten telefon to wiem zdjecia wychodza gorsze niż na Se k800i przy karcie o wiekszej pojemnosci niz 2gb podczas nagrywania filmow obraz zacina sie(nie tylko u mnie) Cicho gra(odtwarzacz) coś jeszcze hmmm...??

  • 0

    251. ~natalka93  2009-12-28 20:03:02  host: chello089074198007.chello.pl

    mam ten telefon juz 0,5 roku i jak na razie zero zastrzeżeń :):) bateria trzyma wystarczająco dłygo, nic się nie zacina, aparat spoko(o ile umiecie się nim obsługiwać). POLECAm

  • 0

    252. ~wally  2009-12-28 20:59:32  host: aath86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak filmy odpalasz?mam w formacie avi i dupa

  • 0

    253. ~buick111  2009-12-30 17:03:00  host: jvx74.internetdsl.tpnet.pl

    Sluchajcie bo zwariuje.Sprawa dotyczy karty pamieci.Ile ten telefon maksymalnie osluguje.Na stronie producenta nic nie jest podane na ten temat, na necie pisza ze 8 gb, w instrukcji pisze ze tylko 2 gb a w playu mi powiedzieli ze powinno 4 gb obsluzyc.JAK JEST NAPRAWDE !!??

  • 0

    254.  2010-01-05 12:53:03

    Posiadam ten telefon od czterech miesięcy. Uważam, że telefon jest naprawdę świetny. Według mnie jest ładny i elegancki. Podoba mi się jego 3 calowy,miły w dotyku i wyraźny ekran,który dobrze i szybko reaguje na nacisk. Menu intuicyjne, przejrzyste i łatwe w obsłudze, można je przewijać palcem lub pokrętłem zoom. Rysik jest właściwie potrzebny do pisania ręcznego lub rysowania po zdjęciu, właściwie można się bez niego obyć. Pisanie sms jest szybkie i przyjemne zarówno na klawiaturze numerycznej jak i Querty. Pisanie pismem ręcznym po ekranie również przyjemnie trzeba się tylko nauczyć się pisać poszczególne literki tak jak jest podane w instrukcji. Posiada 5 mpx aparat z ręcznym ustawianiem ostrości i lampą LED, który robi dobre jakościowo zdjęcia, jeśli tylko dobrze skonfiguruje ustawienia ( mam duże pole do popisu :) ).Osoby, które twierdzą, że robi kiepskie zdjęcia albo za dużo wymagają od aparatu w komórce lub nie potrafią go ustawić odpowiednio do warunków, w których robią zdjęcie. Zresztą telefon to nie aparat cyfrowy. Lampa LED całkiem dobrze się spisuje,chociaż wolałabym jednak ksenonową. Wykrywanie twarzy , uśmiechu i mrugnięcia to też fajne dodatki. Filmiki kręci ładne , dodatkowym atutem jest możliwość kręcenia filmów 120klatek na sekundę (można to naprawdę fajnie wykorzystać).Posiada drugą kamerę (VGA) do wideokonferencji. Wyposażony jest w rewelacyjny program do obróbki zdjęć oraz studio do obróbki filmików,które robi wrażenie. Wbudowany ma również odtwarzacz pilików mp3.Muzyki słucha się przyjemnie, gra głośno. Dzięki temu, że odtwarza DivX i Xvit bardzo przyjemnie się na nim ogląda filmy.Ostatnio na podróż wgrałam sobie film 700mb prosto z dysku i bez przerabiania na kartę pamięci i bez problemu sobie obejrzałam, tak wygodnie się na nim ogląda filmy, że jadąc pociągiem w trakcie oglądania zapomniałam, że jestem w pociągu;P. Posiada Javę, obsługuje gry dotykowe oraz tradycyjne ( specjalne przyciski dotykowe do obsługi).Posiada również flesh, co poz

  • 0

    255. ~duska28  2010-01-05 15:01:36  host: 188.33.250.90

    Simon nie wiem czy wiesz ale do telefonów z dotykowym wyświetlaczem się kupuje folie na ekran żeby się nie rysował.Gdyż z racji że bardzo często się go do tyka jest bardziej podatny na zarysowania.

  • 0

    256.  2010-01-08 20:19:13

    Do ~buick111 - telefon obsłuży 8gb max.

  • 0

    257. ~dodo  2010-01-08 23:11:37  host: 87-205-79-91.adsl.inetia.pl

    Witam, mam ten telefon 2 dni ,za chiny nie wiem jak wlaczyc video....czy on ma wogole nagrywanie video,cholerka jak sie w nim włącza?Pomozcie plisss!!!

  • 0

    258. ~daro1209  2010-01-13 15:03:39  host: 83.1.168.104

    Telefon spoko ;) Kupujcie bo zabraknie ;D

  • 0

    259. ~betris  2010-01-18 09:05:27  host: host-89-230-143-169.inowroclaw.mm.pl

    Mam tego fona od kilku dni,jest super bawiłam się nim jak tylko dostałam i w moim mogę dopisać sobie muze do rozmówcy jak i zdjęcie to wyłącznie zależy w jakiej sieci chodzi ja mam w pley.Zabawy ztym telefonem co niemiara polecam

  • 0

    260. ~jolka  2010-01-23 18:00:03  host: users-nat-28.5com.pl

    Że tak powiem zj***ło mi sie całe oprogramowanie, w serwisie nie umieją tego naprawić. Chciałam wgrać kilka dodatków i teraz telefon nie czyta karty sim... Może ktoś umie coś doradzić ?

  • 0

    261. ~Miro  2010-01-23 18:52:46  host: 195.211.10.6

    Mam ten telefon od jakiegoś czasu. Uważam ze jest "dziadowski". Za jakis czas zamienie na Nokie i z dala od LG !!!! Dziad!!!

  • 0

    262. ~mario  2010-01-23 23:09:39  host: cz-gw2.wycz.spidernet.pl

    mam pytanko. poszukuje czegoś takiego jak ten fonik tylko żeby jeszcze wifi było. co możecie mi polecić ??

  • 0

    263. ~aaaa  2010-01-24 10:15:33  host: adad225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon LG KU990i i również moja przyjaciółka kupiła w tym samym czasie, oczywiście jesteśmy z niego zadowoleni, posiadam także z przyjaciółką nokia n95 8gb a ona bez 8gb i bardziej zadowoleni jesteśmy z LG, ponieważ dość że jest lekki niż nokia to w dodatku wygodniej nam się pisze sms-y, nie interesują mnie mp3(jakby mi zależało na słuchaniu muzy to wolałabym sobie kupic ipod lub mp4 i sobie można słuchac),równiez o aparat- super zdjęcia robi, lepsze niz u mojej kolezanki noki n95 ,porownalsmy z moim starym telefonem nokią n95 8gb a n95 bez 8 gb to w 8gb lepsze jakosci zdjec wychodza niz u niej, a teraz sprobowalismy na LG i o wiele lepiej, gdyby nam zalezalo na lepszej jakosci zdjec to wolimy cyfrowkę niz bawic sie fonami .... Karta pamieci w LG do 8gb mozna dac bo się pytałam...

  • 0

    264. ~sujgp  2010-01-26 13:06:32  host: abvr69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefon jest exstra wiem bo mam !!!! Napewno lepszy od avilli

  • 0

    265. ~natapata  2010-01-26 19:54:55  host: lu-77-223-204-146.hypnet.pl

    ja włąśnie będę kupowała ten telefon. mam nadzieje że niektóre rzeczy przez was napisane są nieprawdą :D zastanawiam się , czy nie lepiej kupić sobie Samsung Corby. słyszałam że to podobno dobry fonik ;P kto wie który telefon lepszy , niech pisze! napewno mi sie przyda ;)

  • 0

    266. ~LG 990i  2010-01-26 19:56:25  host: apn-77-113-140-181.dynamic.gprs.plus.pl

    moim zdaniem ten telefon jest super mam go od miesiąca i jest cool aparat może nie jest najlepszy ale jest dobry i pisze przy obsłudze ze wchodzi do 2GB tylko i nic nie przerywa w rozmowach jak co i baterie ładowałem 12godz i od 5 dni do 7 telefon naprawdę fajny

  • 0

    267. ~metiu  2010-01-27 14:59:23  host: 095160128096.rudaslaska.vectranet.pl

    sluchajcie jak to jest z tym kablem usb? i z ta plyta instalacyjna? czemu jej nie daja? drogi taki kabel jest? dzieki z gory za odp.

  • 0

    268. ~Neciiaa  2010-01-27 19:18:33  host: public-gprs131888.centertel.pl

    z tym ,ze ten lelefon obsługuje karty microSd do 2 gn sie nie zgodze . Mam karte 4 gb i wszystko działa . Oglnie telefonik ok ,ale mogli by zmienic troche meni;) heh;D Pozdroo;)

  • 0

    269. ~martaaaaa714215548762  2010-01-29 09:42:04  host: admu167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dodo: z boku jest przecisk do przełączania z aparatu do video i do galerii. po tej samej stronie co przycisk do aparatu.

  • 0

    270. ~winny  2010-01-29 19:24:30  host: host-217.149.255.49.celestynet.pl

    mam ten telefon od kilku tygodni i nie polecam dla osób które duzop iszą smsów i słuchają muzyki a filmt działają tylko do określonego rozmiaru i mam sprzedac ten telefon po niespełna miesiącu użytkowania :(

  • 0

    271. ~p  2010-01-31 07:50:10  host: chello089079039164.chello.pl

    KU990i oddbiera tylko karte pamieci 2 gigową ale Viewety juz do 8 giga.

  • 0

    272. ~Ja !  2010-01-31 21:15:52  host: byk.onlinesc.net

    Troszkę się czasami wiesza i koniec.. A co do kary pamięci , ja mam 4GB i czyta mi te 4GB, tylko tyle że formatowałem ją na kompie w nie w telefonie ;)

  • 0

    273. ~Inkwizytor  2010-02-01 12:38:44  host: 77-252-104-2.ip.netia.com.pl

    Mam ten telefon prawie rok i powiem jedno. TRAGEDIA. Przez niego musiałem kupić inny telefon ale po kolei. Jedyny plus to aparat a poza tym wolny, ekran dotykowy praktycznie nie do użytku przy pomocy palca, przez jakieś pierwsze pół roku ok ale potem albo wcale nie reaguje na naciskanie ekranu albo wybiera inną opcję. Broń boże próbować dzwonić jak temperatura spadnie poniżej 0. Często potrafi się zawiesić bez powodu albo wyłączyć. Klawiatura ekranowa querty przy takich wadach to nieporozumienie. Ten telefon spowodował że chyba nigdy już nie kupię nic z dotykową klawiaturą a na pewno LG. Ludzie nie kupujcie tego złomu.

  • 0

    274. ~Siwy  2010-02-01 17:30:47  host: 188.33.174.170

    mam pytanie bo planuje kupić sobie ten telefon i nie wiem czy obsługuje różnorodne aplikacje oraz czy nie ścina się menu po pewnym czasie użytkowania Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje

  • 0

    275. ~  2010-02-02 14:16:49  host: dne71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest bardzo fajny polecam wszystkim

  • 0

    276. ~kajusia  2010-02-02 14:18:42  host: dne71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odjazdowa komura!polecam!

  • 0

    277. ~J.  2010-02-05 20:12:40  host: 82.160.199.92.fuz.pl

    Hej. Telefon Lg ku990i mam od około tygodnia i jak narazie nie mam większych powodów narzekać na niego (2 razy mi się zaciął). Mogę powiedzieć, że co do pisania sms'ów (tej funkcji używam bardzo często)jest bardzo wygodny, wiele konfiguracji klawiatury ułatwia dostosowanie się do potrzeb każdego; przy dzwonieniu: jakość słyszanego głosu rozmówcy ok, duża regulacja głośności. Ogółem telefon bardzo prosty w obsłudze,lecz bateria trzyma mi zaledwie 12h i to na oszczędzaniu energii, bo w przeciwnym razie paść może po około połowie dnia (przy pisaniu sms'ów, bez słuchania muzyki i dzwonienia). Co do aparatu 5Mpix w zupełności wystarcza jak na telefon i na zrobienie zdj w naglej sytuacji ( zdj. robione na dworze bardzo ladne, w pomieszczeniu troszkę gorsze) natomiast jeśli chcę zrobić na prawde dobre zdjęcie od tego mam cyfrówke ;) Co do odtwrzacza muzyki w tel jest również ok, ale jeśli chce posłuchac wiecej etc od tego mam mp4 ;) Fon lekki, rozmiary ujdą, pasuje równie dobrze do kobiecej reki jak i do męskiej. Myślę, że to najważniejsze co do telefonu, lecz jeszcze 2 sprawy. Co 2 os. tutaj pyta ciągle czym się rózni ku990i a ku990, jak dla mnie, jak nikt nie odp wam wystarczająco po stu tych samych pytaniach to znajdżcie sobie opis do tych tel. i poczytajcie może wtedy wam się wszystko rozjaśni. Kolejna rzecz, tak nie ma kabla USB, słuchawek i rysika. Lecz można wziąć pod uwage, że jeśli by to było cena telefonu poszłaby w góre, więc nie ma co dramatyzować etc., że tego nie ma (nie ma to nie ma) tylko iść do pierwszego lepszego sklepu i zakupić brakujące elementy ;) (mi osobiście rysik nie jest potrzeby, lecz mężczyźni, mający grubsze palce - im moze być przydatny). To tyle, myślę, że komuś pomogłam. Pozdrawiam. J. ;)

  • 0

    278. ~Lilka65  2010-02-05 20:40:49  host: 80.54.142.27

    Mam tego tela od dwóch tygodni. Tel jest świetny. Na początku miałam wachania co do tego tela bo chciałam sobie kupić samsunga avilę. Gdy się okazało, że kuzyn również ma LG ku990i to już była pewna że wezmę tego. I to była świetna decyzja. Otóż: robi świetne zdjęcia ma ISO800 co pozwala robić zdjęcia w bardzo ciemnych pomieszczeniach. Lampa błyskowa jest dobra. Odtwarza filmy divx. Co do xvid to nie wiem bo nie testowałam. Rysika, kabla USB i słuchawek co prawda nie było ale to nie szkodzi. cały zestaw kosztuje 30 zł. Nie ma stopera i minutnika ale ma przelicznik walut np.: z mil na km. Mam kartę 1GB jest załadowana cała ii mi się nic nie zamula (nie wiem gdzie wy kupywaliście te telefony chyba na ryneczku). Ma klawiaturę qwerty, numeryczną, pole do pisania tekstu. Radio gra świetnie. Ma przeglądarke google.pl. Bluetooth działa bardzo dobrze. Bateria mi trzyma około 7/8 dni przy umiarkowanym użytkowaniu. Gry działają bez zarzutu. Ekran jest miły w dotyku. Nie jest taki gruby jak się wydaje. I co ważne jest lekki i spokojnie mieści się w kieszeni spodni. Jeszcze co do aparatu to do niektórych osób: JAK ROBICIE ZDJECIE TO W LEWYM DOLNYM ROGU MACIE TAKIE JAKBY KółKA. TO SA USTAWIENIA TAM USTAWIACIE OSTROSC ZDJECIA ISO ILE ZDJęCIE MA MIEC PIKSELI. No i jeśli chodzi o nagrywanie to fajnie się nagrywają. Ma funkcję nagrywania 120kl/s. Jedynym minusem tego tela jest to ze nie można zgrywać motywów są tylko 3 orginalne. Tzn. da się zgrywać motywy przez kabel USB i jakiś program ale mówie z góry: TRACI SIę WTEDY GWARANCJE NA TELA I JAK WAM SIE COS STANIE TO WAM GO NIE PRZYJMA MIMO IZ MACIE WYPISANA GWARANCJE. Ale to nie jest aż tak ważne. Moim zdaniem w sklali od 1 do 10 daje 9.5! To jest moja ocena tela.

  • 0

    279. ~Sig  2010-02-06 13:48:46  host: hmn42.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od sierpnia jestem jak najbardziej zadowolony (wcześniej miałem LG ku 800 tak więc kabel i słuchawki już miałem) telefon już trochę przeszedł i jest bez zarzutu. Nawet mała kąpiel mu nie zaszkodziła (ba nawet bateria nie była wilgotna zaraz po otwarciu)fakt że na mrozach działa wolniej ale to standard przy sprzęcie elektronicznym (no i jak ktoś ma zapchaną kartę pamięci też zdeczka muli)

  • 0

    280. ~Ann  2010-02-11 13:46:47  host: 27.poczesna.netcominternet.pl

    Własnie zamówiłam sobie ;) Mam nadzieje ze sie sprawdzi.

  • 0

    281. ~mateusz  2010-02-11 15:57:14  host: ip-99-218.ib.tcz.pl

    Witam. Gdzie jest znak nowej linii (enter) gdy piszę smsy na klawiaturze qwerty? Szukałem już wszędzie i nie mogę go znaleźć :)

  • 0

    282. ~klaudusia11  2010-02-11 15:57:18  host: dna215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon prawie 6 miesięcy jestem z niego zadowolona szkoda tylko że bateria trzyma tylko 3 dni.Ale nie narzekam bo jest bardzo wytrzymały

  • 0

    283. ~...  2010-02-13 13:03:56  host: 90-156-73-62.magma-net.pl

    @Sig Mój wpadł cały do kufla z piwem. Kilkusekundowa kąpiel nawet nie przerwała działania telefonu. Cięzkie wyciąganie baterii ma swoje plusy-nawet kropla w ciągu paru sekund całkowitego zanurzenia się nie dostała pod baterie.

  • 0

    284. ~bartek  2010-02-15 15:24:22  host: dpr220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dość popularna opcja, nawet miałem wziąć ją w pomarańczy bo za 2pln była dostępna ale jednak sentyment do samsungów większy i wybrałem avile

  • 0

    285. ~MalaZaraza  2010-02-17 14:01:31  host: ipb122.internetdsl.tpnet.pl

    można nawigacje wgrać do tego telefonu ?

  • 0

    286. ~Ja xD  2010-02-20 11:20:30  host: apn-77-112-78-17.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam ten telefon i jestem zadowolona.. Jednak brakuje mi WiFi i tych najpotrzebniejszych akcesoriów (kabla usb i słuchawek).

  • 0

    287. ~dwbem  2010-03-03 00:13:54  host: 178.56.1.249

    Ogólnie ten telefon nie jest zły ale nie umiem ani ja ani operator ustawić maila. T.zn. nie jestem w stanie przesłać zrobionych zdjęć do swojego komputera. A to jest przecież bardzo potrzebne. Co muszę zrobić, żeby telefon widział komputer. Bluetooth'a też nie mogę skonfigurować a kabla USB nie chciano mi sprzedać bo przecież jest BT. Może jestem idiotką ale w Nokii nie miałam takich problemów. Może mi ktoś pomoże bo chwialmi chcę ten telefon wrzucić pod tramwaj. Inne rzeczy jakoś działają choć dzisiaj miałam nową niespodziankę - nie chciał odebrać połączenia z zagranicy. Łączył ale w chwili naciśnięcia klawisza odbioru rozłączał mnie i pisał "drzemka". Szaleństwo. Pomóżcie.

  • 0

    288. ~Nestea  2010-03-04 00:37:55  host: chello087206249160.chello.pl

    Mam zamiar zakupić sobie ten telefon . Z tego co widzę komentarze są pozytywne co do tego telefonu . To znaczy że wszystkie negatywne oznaczają to że ich właściciele nie umieją o niego dbać . Z tego co czytam , to ludzie mają racje . Po co Ci telefon 12 mpx aparat ? Od tego masz cyfrówke . Po co Ci jakieś *** bajery , od tego ma się komputer . A jeśli nawet muzyka jest za cicha to sobie kupcie do komputera głośniki 100 VAT i sobie posłuchajcie ;] Nie wymagajcie od telefonu nie wiadomo czego . Z tego co wypatrzyłem cały zestaw którego nie ma w KU990i można zakupić za nie całe 50 zł . Mówią niektórzy że przyjemnie im się pisze sms-y i miło się pyka w ten ekranik . A jak ktoś będzie walił palcem czy paznokciami to niech się nie dziwi że mu się szybka rysuję . Dziękuję za wszystkie komentarze do tego telefonu bardzo mi pomogły . Dziękuję !!

  • 0

    289. ~normalna  2010-03-05 14:11:48  host: 82.160.199.92.fuz.pl

    Posiadam telefon LG KU990i od ok. 2 miesięcy i jestem z niego zadowolona. Baterię ładuje co 2 dni - to zrozumiałe przy takim wyświetlaczu(lecz jeśli komuś to nie pasuje polecam telefon Nokia E52). Aparat robi przyzwoite zdjęcia, bo przecież to tylko telefon a nie cyfrówka. Głośnik telefonu na tyle ile jest potrzebne do słuchania wystarcza, przez słuchawki również. Nie jest ciężki, do romiarów trzeba sie przyzwyczaić, gdy przechodzi się z telefonu klasycznego - pasuje do kobiecej jak i męskiej ręki ;)

  • 0

    290. ~Dante  2010-03-08 19:49:54  host: staticline18831.toya.net.pl

    różnica zasadnicza: aparat. KU990 ma większą matrycę i ksenonową lapmę błyskową, która rzeczywiście "błyska" a nie świeci nontopa. Natomiast Jego brat z "i" posiada mniejszą matrycę i latarkę zamiast "błyskotki". Nie spotkałem się dotąd z większą matrycą w telefonach niż w KU990. 5-megowa matryca KU990i jest wielkości matrycy o rozdzielczości 2mpx w Sonym Ericssonie w910i. Śmiech na sali. No i KU990 ma stabilizację obrazu.

  • 0

    291. ~nikt znany  2010-03-09 00:15:59  host: aky230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sluchajcie Rożnice sa nie wielkie ale sa ku990 ma stabilizacje obrazu i podpisany aparat jakas tam niemiecka Firma nastepnie w roznica w wyposazeniu zestawu brak plytki sluchawek itd w wersji z i Natomiast w nowszej wersji dodano nowszy soft funkcje wykrywania usmiechu w ku990 i jest mozliwosc karty do 8gb a w ku990 do 2 oraz dodano 3 rozszezenia plikow w sumie wyposazenie mozna kupic za okolo 50 -60 zl . Mysle ze oba telefony sa Dobre najwazniejsze jest to ze telefon z karta 8gb sie nie zacina i chodzi plynnie w zapelnieniu 80 % :) w sumie to tyle pozdrawiam

  • 0

    292. ~  2010-03-09 00:17:52  host: aky230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aha i do kolezanki o niku Dwbem moze wina softa ja takich problemow nie mam :)

  • 0

    293. ~look  2010-03-10 21:05:58  host: nat14.intan.pl

    mam pytanie,jestem pewnie bardzo nierozgarniętym stworzeniem ale czy słuchawki z lg ku 990 pasują do lg990i ? bo wlasnie mam zamiar zakupic na allegro

  • 0

    294. ~normalna  2010-03-11 23:16:20  host: 80.54.36.190

    Hej . Słuchajcie . mam problem . chciałabym sobie pozgrywać od innych posiadaczy komórek jakieś piosenki , no asle nie mogę , bo wyśletla mi się " połączenie przerwane" oczywiście chodzi mi o bluetooth

  • 0

    295. ~Dominik  2010-03-12 17:54:54  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Posiadam ten model od roku i jestem bardzo zadowolony. Brak akcesoriów faktycznie początkowo rozczarował, ale można się bez nich obejść, bądź w razie potrzeby dokupić.

  • 0

    296. ~siostra normalnej !!!!!!!!!!!!!  2010-03-13 20:42:13  host: acat169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z góbiłam mojego telefona ! jag w czesniej pisałam , rze mi sie podoba, ale teras mi sie niepodoba bo go z góbiłam !!!!! Albo ktoś mi ukrad ! kurde. Pżepraszam za błendy ale mam dziewienc lat . tam na guże pisała moja siostra starsza, ale porzyczyla mi tego fona i ja go z góbiłam !! jak myślicie, bendzie zła ? Bardzom sie boje . Kurde . Niewiem jak powiedzieć jej . Bo kosztował 1299 zołty. Tczymajcie kcióki za mnie. Ona mnieszka gdzie indziej , nie z nami w domu tylko na wrzeszczu !! a my mnieszkamy za miastem. bedem musiała czekac asz ja spodkam.. Papap !

  • 0

    297. ~asus  2010-03-14 11:38:08  host: 83.2.24.3

    fonik jest super-polecam całą gębą.

  • 0

    298. ~mm  2010-03-15 01:35:25  host: ahj209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam od wakacji 2009r., w lutym poszedł już do naprawy.. gdyż bateria "latała" w nim dość mocno, było tak już od samego początku, żałuję że od razu tego nie oddałam.. w styczniu zaczął się wyłączać ciągle, aż w końcu w ogóle się nie miał zamiaru włączyć. Przykre.. Jeszcze wkręciło mnie play w naprawdę za 70,- bo podobno wynaleźli jeszcze coś z oprogramowaniem, co nie było prawdą. Wymienią jak najwięcej zepsutych części, żeby płacić im max. dużo. A mogłam tylko dokupić baterię za 14,-. No cóż mogłam pomyśleć szybciej. Bo nie udowodnili mi, że oprogramowanie było padnięte. Poza tym, to chyba jest ich winą... Ale plusikami w tym modelu są; dobry aparat, lampa i tryb makro bez zarzutów w aparacie.. Jednak dość często trzeba włączać i wyłączać telefon, gdyż wszystko się przestawia, znika ustawiony dzwonek/tapeta.. Jest też dość dużych gabarytów i łatwo go zarysować, szkoda tylko że nie posiada "patyczka". Jednym zdaniem; telefon znośny ale daleki od ideału, spodziewałam się czegoś lepszej klasy. ;)

  • 0

    300. ~normalna  2010-03-16 17:16:55  host: acah87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Juz nie mam lg ku990i . ukradziono mi go. jestem w rozpaczy, dostalam ten telefon od meza na rocznice slubu . ;(

  • 0

    301. ~MODERATOR  2010-03-16 17:17:44  host: acah87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WSZELKIE OPINIE WULGARNE BĘDĄ NATYCHMIAST USUWANE!

  • 0

    302. ~lukey  2010-03-16 18:06:14  host: 121-62-n1.aster.pl

    powie ktos mi jak sie wlancza glosnomowiacy? z gory dziekuje

  • 0

    303. ~super mario broos  2010-03-18 22:47:28  host: gcz106.internetdsl.tpnet.pl

    Ludziska!!!cieszcie sie to co macie,a nie caly czas narzekacie i narzekacie.Jak ktos nie chce tego telefonu to po co bierze a pozniej narzeka jak wariat.A tu tego nie ma a tu tego.Troche rozwagi!!!!!!!!!

  • 0

    304. ~jeefrey  2010-03-20 12:58:40  host: 94.254.147.112

    *** prawda ten telefon obsługuję karty jedynie do 2 giga ;/ i to mnie właśnie zmyliło żebym go kupił padaka jakich mało

  • 0

    305. ~Aniek  2010-03-24 17:20:58  host: 109.231.56.72.koba.pl

    Hej. Gdybym kupiła se taki telefon to bym miała rysik usb słuchawki i płyte? Bo pisze ze tego nie ma. a to przeciez jest najważnejsze. prosze odpiszcie

  • 0

    306. ~Killer  2010-03-25 14:28:33  host: 77-254-4-200.adsl.inetia.pl

    Gdy wlaczacie menu to myśli wam troche ?

  • 0

    308. ~prawo rynku  2010-03-30 14:15:39  host: c210-33.icpnet.pl

    UWAGA!!! napisalem smsa polozylem na stol po 5 min biore go do reki i nie dziala klawiatura dotykowa wiec poszedlem z tym do salonu orange oni poprosili bym wyciagnol karte sim i karte pamieci i odeslali do serwisu w IŁAWIE po tygodniu przyszedl spowrotem, z pieczecia na gwarancji GWARANCJE ANULOWANO!! dodzwonic sie nie sposob wszystkie telefony na karcie gwarancujnej nie dzialaja przyczyna anulowania gwarancji.... wielkie zdjecie bateri z czerwona kropka na srodku niby czujnik na ciecz i opis "INGERENCJA CIECZY, ROZMYTY ZNAK WODNY< KONIECZNA WYMIANA BATERII ORAZ PANELU DOTYKOWEGO." Do cholerci moze i przy wyciaganiu bateri by wyciagnac karte pamieci i sim moglem miec spocony palec na co mi znak wodny ja reklamuje telefon (nie dzialajacy panel dotykowy) nie baterie ktora trzyma ok 1 tygodnia zreszta jest to element wymienny, element ktory samemu sobie mozna wymienic, moze i w serwicie podmienili - jestem swiecie przekonany ze telefon nigdy nie byl zamoczony, odwolac sie nie mozna, zaden tel w warszawie nie odpowaida serwis do bani. zaliczyli na koszt klienta: bateria 28,89zl window LCD 37,51zl robocizna 44zl +vat 162,75zl za dotkniecie palcem BATERII? to jest chore czy rozmyty znak wodny na baterii powoduje utrate gwarancji oraz bateria traci swoje wlasciwosci (ze jest konieczna wymiana). nie mozna nawet tego oddac na jakas analize bo w polsce jest jedyny serwis LG w POLSCE w IŁAWIE, oddajac go na przeglad by stwierdzili faktyczna przyczyne do innego punktu napraw, na tel trace gwarancje!!! ktorej na ta chwile i tak nie mam - jakas paranoja. PROSZE O POMOC I WZIECIE POD UWAGE TEJ PARANOI bylem w serwisie NOKI gdzie powiedzieli ze i ich baterie maja takie czujniki ale to nie jest podstawa do odmowienia naprawy gwarancyjnej. bo baterie mozna sobie kupic i uzywana z "czerwona kropka" i sobie wsadzic w telefon

  • 0

    309. ~Amper  2010-03-30 22:08:05  host: s176pc221.mmj.pl

    Jest posiadaczem LG KU990i jestem z niego w 100% zadowolony niema zadnych z nim problemu rysik i te inne zabawki mnie przyszlo jakos 65zl wiec niema co sie szczypac

  • 0

    310. ~witek  2010-03-31 06:01:34  host: 94.75.114.102

    Telefon jest świetny pamięć 8giga ja kupiłem ze wszystkimi dodatkami to zależy od salonu gdzie się kupuje,a jeśli chodzi o stabilizacje w aparacie albo podkręcenie dzwięku proponuje uruchomić tryb serwisowy jest tam wszystko da się zrobić wszysko więc LG KU990i jest lepszy od wcześniejszego polecam

  • 0

    311. ~pomocnik  2010-04-01 13:09:03  host: d116-63.icpnet.pl

    ~302 :jak rozmawiasz to odblokuj telefon i klignij glosnik na pulpicie

  • 0

    312. ~wesoly kostek  2010-04-01 20:14:50  host: 46-178.89-161.tel.tkb.net.pl

    Pawełs - chocby taki ze w ku990i mozesz miec do 8gb pamieci a w tamtym tylko do 2-ch. zawsze to cos. niby ze lampa slabsza bo jakas tam inna ale... na okazjonalne zdjecia ystarczy a na konkretne jest cyfrowka i wszystko w temacie.

  • 0

    313. ~piotr  2010-04-01 23:45:49  host: c210-33.icpnet.pl

    straszny chlam, napisalem smsa polozylem na stol po 5 min biore go do reki i nie dziala klawiatura dotykowa wiec poszedlem z tym do salonu orange oni poprosili bym wyciagnol karte sim i karte pamieci i odeslali do serwisu w IŁAWIE po tygodniu przyszedl spowrotem, z pieczecia na gwarancji GWARANCJE ANULOWANO!! dodzwonic sie nie sposob wszystkie telefony na karcie gwarancujnej nie dzialaja przyczyna anulowania gwarancji.... wielkie zdjecie bateri z czerwona kropka na srodku niby czujnik na ciecz i opis "INGERENCJA CIECZY, ROZMYTY ZNAK WODNY< KONIECZNA WYMIANA BATERII ORAZ PANELU DOTYKOWEGO." Do cholerci moze i przy wyciaganiu bateri by wyciagnac karte pamieci i sim moglem miec spocony palec na co mi znak wodny ja reklamuje telefon (nie dzialajacy panel dotykowy) nie baterie ktora trzyma ok 1 tygodnia zreszta jest to element wymienny, element ktory samemu sobie mozna wymienic, moze i w serwicie podmienili - jestem swiecie przekonany ze telefon nigdy nie byl zamoczony, odwolac sie nie mozna, zaden tel w warszawie nie odpowaida serwis do bani. zaliczyli na koszt klienta: bateria 28,89zl window LCD 37,51zl robocizna 44zl +vat 162,75zl za dotkniecie palcem BATERII? to jest chore czy rozmyty znak wodny na baterii powoduje utrate gwarancji oraz bateria traci swoje wlasciwosci (ze jest konieczna wymiana). nie mozna nawet tego oddac na jakas analize bo w polsce jest jedyny serwis LG w POLSCE w IŁAWIE, oddajac go na przeglad by stwierdzili faktyczna przyczyne do innego punktu napraw, na tel trace gwarancje!!! ktorej na ta chwile i tak nie mam - jakas paranoja. PROSZE O POMOC I WZIECIE POD UWAGE TEJ PARANOI bylem w serwisie NOKI gdzie powiedzieli ze i ich baterie maja takie czujniki ale to nie jest podstawa do odmowienia naprawy gwarancyjnej. bo baterie mozna sobie kupic i uzywana z "czerwona kropka" i sobie wsadzic w telefon

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-68-140.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet