LG KU990 - opinie
Telefony LG LG KU990 Opinie o LG KU990

LG KU990

w sumie: 918
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›
  • 0

    1. ~karzel555  2007-08-22 02:25:44  host: chello084010227150.chello.pl

    troche kiepski uklad...telefon z aparatem czy aparat z telefonem?...i bylo by dobrze gdyby dali jeszcze symbiana albo Windows Mobile...nie widze sensu pakowac taki aparat do zwyklej komorki

  • 0

    2. ~kibic  2007-08-22 07:33:16  host: aasl83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawy telefon, ciekawe ile będzie kosztować.

  • 0

    3. ~suawoy  2007-08-22 09:38:31  host: cgu158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No piekny ten aparat fotograficzny z funkcją telefonu:) różnorodność musi być:)

  • 0

    4. ~rdzawy  2007-08-22 10:13:33  host: 193.19.165.20.osk.enformatic.pl

    yyy :/ co to za kalkulator?! 5Mpix to duza zaleta ale ten wyglad...

  • 0

    5. ~Wiesza  2007-08-22 10:14:14  host: host-81-190-157-249.olsztyn.mm.pl

    Te napisy Shneider-KREUTZNACH, Karl Zeiss itp w komórkach mnie rozbawiają. Jakiej klasy optyka to jest to i tak wszyscy wiedzą.

  • 0

    6.  2007-08-22 13:04:43

    Piękność :P

  • 0

    7. ~kupa  2007-08-22 14:15:25  host: epn186.internetdsl.tpnet.pl

    kupa a nie telefon. Nokia rzadzi

  • 0

    8. ~  2007-08-22 14:30:29  host: apn-99-43.gprspla.plusgsm.pl

    Skoro ma dodtykowy wyswietlacz to pod jakim systemem pracuje?

  • 0

    9. ~Adek  2007-08-22 18:54:39  host: dyz199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    piękna rzecz.. jeszcze tylko WLAN .. a jaki wyświetlacz :o mniam :D

  • 0

    10. ~Yo-mAN  2007-08-22 21:22:42  host: aaz106.internetdsl.tpnet.pl

    aparat, nie telefon.... wyswietlacz to zenada

  • 0

    11. ~norbert  2007-08-23 11:15:38  host: mnich.koba.pl

    ladnie sie zapowiada. cena?

  • 0

    12.  2007-08-23 14:48:52

    troszke dziki z tymi przyciskami odbioru i konczenia połączenia. ale jest to bardziej telefon w aparacie 5mpx

  • 0

    13. ~Majron  2007-08-23 16:15:15  host: 4-168.89-161.tel.tkb.net.pl

    Szok....naprawde spoko phonik coś ala iPhone ;) Tyle ze lespzy ^^

  • 0

    14. ~www.fazafm.com  2007-08-25 21:31:12  host: 212.160.111.19

    chcialbym zobaczyc ten aparat w rzeczywistosci i zobaczy jakie robi zdjecia bo to juz zaczyna byc fajne rozwiazanie chociaz za piekny to on raczej nie jest sugerujac sie zdjeciami

  • 0

    15. ~Bleys  2007-08-26 20:53:23  host: 212-102-19-74.adsl.inetia.pl

    Ladna zabawka, ale telefon tej klasy bez WIFI to pomylka...

  • 0

    16. ~qqq  2007-08-27 18:00:56  host: abdp127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ładny ten Kalkulator

  • 0

    17. ~pablo  2007-08-27 21:17:43  host: dme167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    te telefony Lg to robia sie coraz fajniejsze jak dobrze pojdzie to wskocza wysoko na półki.

  • 0

    18. ~annihil  2007-08-28 01:20:11  host: 217.98.102.10.ip.airbites.pl

    bardzo ciekawa alternatywa. spora pamiec wewnetrzna i dotykowy ekran. gdyby nie przekroczył 700zł to zamienił bym na niego swego SE k800i

  • 0

    19. ~Nodu  2007-08-28 14:35:15  host: dqk225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ładne cacuszko. Naprawdę niezły aparat foto, a przy tym dobre parametry całej reszty. Osobiście lubię ten styl wyglądu komórki.

  • 0

    20. ~Nodu  2007-08-28 15:23:50  host: dqk225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ładne cacuszko. Naprawdę niezły aparat foto, a przy tym dobre parametry całej reszty. Osobiście lubię ten styl wyglądu komórki.

  • 0

    21.  2007-08-30 09:32:57

    widac lg idzie do przodu z telefonami :) patrząć sie na ten model jest full wypasz :)

  • 0

    22. ~aa  2007-09-02 21:24:41  host: chello084010166097.chello.pl

    na pierwszy rzut oka pomyślałem, że szyskuje się kolejny dziwaczny telefon-kalkulator... ale skoro to tylko wirtualna klawiatura na ekranie dotykowym to na usta ciśnie mi się tylko jedno słowo: iPhone...

  • 0

    23.  2007-09-05 23:20:35

    ludzie czy wy bie widzicie ze ta klawiatura jest wyswietlana na ekranie i ze jest on duzy na caly telefon a nie ten kawaleczek u gory

  • 0

    24.  2007-10-03 23:08:22

    Robienie teraz wysokich modeli bez WiFi to jakaś pomyłka. Mój następny telefon na pewno będzie miał WiFi. Jak to z tym sygnowaniem optyki jest to dobrze wszyscy wiemy po N95... 5 mega a jakość zdjęć jakby ktoś na kolanie optyke robił...

  • 0

    25. ~Himen  2007-11-09 08:31:48  host: customer3159.pool1.croydon-gln2000-bas0001.orangehomedsl.co.uk

    Co m wy tam z tym iphonem on nic nie ma to tylko pare bajerow i nic wiecej iphon ma 2 mp kamere :/ i oprogramowanie od aplla wiec nic na niego nie sciagnie a te tu ma wszystko i ma 3 calowy wyswietlacz wiec bede hitem......

  • 0

    26. ~omega  2007-11-10 11:57:20  host: user-89-108-228-12.mobile.playmobile.pl

    to jest naprawdę doskonałe urządzenie. Jest świetnie wykonane ma niesamowite parametry i wszystko działa z absolutną niezawodnością. Bardzo proszę sceptyków, żeby wybrali się do sklepu i wzieli do ręki, pobawili się chwilę tym telefonem - gwarantuję, że będą zamurowani.

  • 0

    27. ~HU  2007-11-10 17:54:38  host: dynamic-87-105-51-241.ssp.dialog.net.pl

    Super telefon, po swojej Nokii N93i kupuje N95, a potem te LG, cena to 2100zł, chyba nawet lepsze niż Nokia N95 8GB

  • 0

    28. ~HU  2007-11-10 17:59:05  host: dynamic-87-105-51-241.ssp.dialog.net.pl

    W tym telefonie WLAN jest nie potrzebny, i tak większość sieci jest zabezpieczonych.

  • 0

    29. ~AvadA  2007-11-20 23:59:50  host: abka155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefonik... Tyle że jestem ciekaw na jakiej platformie działa... Symbian czy Java?

  • 0

    30. ~damian  2007-11-22 11:33:51  host: proxy.tvgawex.pl

    i tak wole n95 : s

  • 0

    31. ~deceq  2007-11-24 16:56:22  host: acyy233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiesza: co do napisów się mylisz... porównaj aparat z n73 (matryca carl zeiss) - 3.2mpx i teoretycznie, taki sam, bo też 3.2 z n80... zobacz zdjęcia i poczuj różnicę... tak samo optyka Schneider'a jest zdecydowanie lepsza od każdej innej wyprodukowanej przez firmę produkująca telefony komórkowe... nie znasz się to nie mów..

  • 0

    32. ~lestath  2007-11-24 18:07:16  host: 81-219-144-211.kraknet.net

    sluchajcie mialem przez pół roku nokie n95 i przesiadłem sie na tego lg i szczeze wam powiem-nokia to klasa sama w sobie ale slaw w jej wykonaniu to porazka obruszalo sie toto niesamowicie i gruba jest strasznie nic poza tym nie moge jej zazucic a lg? miodzio cos nowego cos z klasa cos dla ludzi ktorzy szukaja czegos nowego jak dla mnie bomba polecam go wszystkim,pisanie sesow tylko z poczatu jest uciazliwe potem jak sie przyzwyczaic jest ok kamerka w tym momecie chyba najlepsza na rynku i chociaz przez rozdzielczosc ekranu tego nie widac zdjecia wychodza genialnie no i ten bajer do zwalniania filmow.... naprawde polecam

  • 0

    33.  2007-11-25 13:02:06

    mam go od 3 dni i jest oki

  • 0

    34. ~danielo  2007-11-30 11:47:28  host: ip-88-199-178-204.tczew.net.pl

    a ja wlasnie trzymam go w reku !! :)zakupilem go na allegro i wiecie co nokia i se nie maja szans z tym cackiem.po wlaczeniu musialem usiasc bo szczena mi opadla naa widok jego funkcji.przed zakupem mialem n73 me bo liczylem ze symbian pokaze mi oblicze telefonu lecz jego wolne menu oraz dzialanie moze odstraszyc kazdego.a lg posiada podstawowe funkcje takie jak office divx youtube znakomity wyswietlacz google maps i szokujacy aparat w jednym.w zasadzie do nokii N-series nic nie mam lecz kocern powinien zainwestowac w procesory i ram do swoich telefonow a tym bardziej w ich oprogramowanie wyjatakem w tym wszystkim jest jedynie nokia N95 z nowym softem v20.0.015 oraz n95 8gb

  • 0

    35. ~Adrian  2007-12-07 13:37:05  host: user26.218.udn.pl

    Świetny się zapowiada chociaż brakuje mu symbiana lub windows mobile i WIFI!, ale cacko godn uwagi :)

  • 0

    36. ~Nas  2007-12-07 15:49:52  host: dpw187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Slyszalem ze od przyszlrgo tygodnia ma byc w Polsce a dokladniej w Playu super sprawa taki sprzecior jak to viewty!

  • 0

    37. ~cichyinfo  2007-12-07 16:10:34  host: fia202.internetdsl.tpnet.pl

    i co najwazniejsze bedzie w Play...a wlasciwie jest od dzisiaj ale nic nie wiadomo w jakich taryfach i cenach;/

  • 0

    38. ~SIMIO  2007-12-08 10:29:14  host: host-ip19-133.crowley.pl

    Trochę szkoda, że nie ma WLAN'u, w domu lub firmie jak nie ma się dostępu do kompa to łatwo można sprawdzić np maila itp. Wg mnie niedociągnięcie, jakby miał to WiFi i jeszcze Symbian to cena 3,5 tyś, ale byłby hitem na 100%. Mimo to - urządzenie super!

  • 0

    39. ~znawca  2007-12-11 19:07:04  host: atropos.tpi.pl

    WLAN w przyszłym roku to będzie już standard

  • 0

    40. ~Zark  2007-12-11 22:11:03  host: nat-21.it-net.pl

    Nie podoba mi się . Kalkulator z aparatem foto z możliwościę dzwonienia . I jeszcze ta cena .

  • 0

    41. ~Kamil  2007-12-14 12:49:03  host: 212.85.1.1

    zaje... maszyna DOSKONALA W KAZDYM CALU

  • 0

    42. ~Radek  2007-12-15 15:04:35  host: clt133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wlasnie nabylem ten telofonik. jest bardzo konkretny. ten kalkulator na zdjeciach jest cyfrowy i wlacza sie tylko gdy wybierasz numer. 3calowy wyswietlacz robi wielkie wrazenie i mam wielka frajde bawiac tym sprzetem. zdjecia robi ok

  • 0

    43. ~Radek  2007-12-15 15:07:32  host: clt133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no i czyta DivX'y ;]

  • 0

    44. ~kondi5196  2007-12-18 19:19:21  host: 77-253-183-4.adsl.inetia.pl

    Mam do was pytanie czy ten telefon można obsługiwać palcami czy tylko rysikiem? I czy fajna jest tym telefonem obsługa czy za jakiś czas będzie denerwować ten dotykowy wyświetlacz?

  • 0

    45. ~smakosz  2007-12-19 13:07:12  host: dov117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zark chyba przesadzasz, wyglad ma idealny a ta klawiaturka co na pierwszymy zdjeciu to tylko klawiatura wirtualana pojawia sie jak wybierasz numer viewty jest super

  • 0

    46. ~super_eletric  2007-12-19 21:18:14  host: proxy.ilabs.pl

    idealny telefon dla ziomków pozbywających się .eee. ... . Apple Iphone'a. Dla mnie niezły.

  • 0

    47. ~michcic91  2007-12-27 17:20:57  host: chello089076002214.chello.pl

    wsumie jest najwieksza wada i zadziwieniem to ze Lg Prada miała aparat 2megapixela i 16mln kolorow a zastepca Prady ma aparat 5megapixela ale 262tys kolorow...:?

  • 0

    48. ~Mysticx6  2007-12-28 00:55:17  host: afy154.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon na wypasie, mam go dopiero tydzien ale moge powiedziec ze jest naprawde prosty w obsludze i przyjazny dla uzytkownika do tego ten aparacik... piekne robi zdjecia

  • 0

    49. ~Mike  2008-01-01 17:33:38  host: ext-83-2-136-34.interq.pl

    Ja mam jego poprzednika Lg Prade i telefonik jest super z tym nowym mialem juz stycznosc i na dniach go kupuje bo moze juz go miec za smieszna cene 1400

  • 0

    50. ~kamil  2008-01-03 11:16:43  host: dqi248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    super sprzet, ma go tydzien i z dnia na dzien zachwyca mnie coraz bardziej, szczegolnie aparat, robi super zdjecia

  • 0

    51. ~jerry  2008-01-03 23:59:38  host: cht38.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do kondi5196: telefon jest tak skonstruowany, ze mozna bez problemu obslugiwac go palcami (chociaz rysik jest calkiem gustowny i sprytnie zrobiowy), zarowno poruszanie sie po menu jak i pisanie sms'ow nie stwarza zadnych problemow. Wiecie moze skad wziac polskie oprogramowanie do tego telefonu (chodzi mi o polski slownik T9)

  • 0

    52. ~szefik  2008-01-05 16:19:18  host: 83-238-67-158.ip.netia.com.pl

    jaka rozdzielczosci kamera nagrywa filmy i jak wychodza fotki w nocy??? ma lampe blyskowa jak k800/810/850 czy zwykle diody led???? za odp z gory dzieki

  • 0

    53. ~Tuner800  2008-01-05 22:32:23  host: 82-33-113-195.cable.ubr01.azte.blueyonder.co.uk

    ktos tam w opisie sie pie******* bo ten fo obsługuje 4GB - co ja mam , a są jeszcze 8GB karty ale nieprobowałem POZDRO600

  • 0

    54. ~Piskoor  2008-01-07 13:53:50  host: host140-89.crowley.pl

    kamera nagrywa w 4 eozdzielczościach. Max to 640 x 480 i 640 x 384 30klat/sek możliwość nagrania również krótkich sekwencji z prędkością 120 klatek/sek.

  • 0

    55. ~qwerty  2008-01-07 19:33:48  host: adtk191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktos sie orientuje jak jest z serwise LG do tych tel ?? jak cos sie zwali to trzeba wysylac do producenta? gwarancja producenta na ile czasu jest ?

  • 0

    56. ~asama  2008-01-08 12:08:41  host: doy3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest tak samo jak ze wszystkimi telefonami jak kupujesz przez operatora to do operatora, jak przez producenta to do producenta, LG to powazny producent wiec ma dobry serwis

  • 0

    57. ~KOSIara  2008-01-08 17:23:07  host: host-81-190-150-221.olsztyn.mm.pl

    fajny onik miałem zamiar kupic prade ale to cacuszko ma lepszy aparat :P Pzd

  • 0

    58. ~kwasek  2008-01-08 23:56:39  host: eui236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    masakra telefonik... mam go od 5 godzin. przesiadlem sie z n70.. i .. jakos nie moge sie przestawic .. ku 990 jest sliczny ale jakos niemoge znalezc .. programow pod symbian :/... polecam tak czy siak .. :D

  • 0

    59. ~peterrooo  2008-01-10 13:48:25  host: eac250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja mam tylko jedno pytanko... czy boki tego "kombajnu" są zrobione z aluminium, czy tworzywa sztucznego?? Bo w PRADZIE to poraszka! farba z plastiku masakrycznie szybko się ściera :( ... :P

  • 0

    60. ~sopel  2008-01-10 23:32:31  host: sopel.netburg.pl

    a jak z sim lockiem w tym telefonie w polsce juz sciagaja i pl menu tez da rade w grac czy lipa komisy nie maja oprogramowania za odpowiedz dziekuje z gory

  • 0

    61.  2008-01-11 10:05:51

    Obudowa jest metalowa w viewty, i nic sie nie sciera.

  • 0

    62. ~kindziarka  2008-01-13 19:27:14  host: host-213-25-175-29.instalnet.com.pl

    Telefon bomba! Nie za wiele moge jeszcze o nim powiedzieć bo mam go kilka dni... W kazdym razie zdjęcia wychodzą super, muza też gra... a sms-y pisze sie kosmicznie super:)...czasem pika bez powodu :-/ czemu??

  • 0

    63. ~cypis  2008-01-15 12:39:04  host: aauj218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moze sie rozladowuje:) a jaki to dzwiek?

  • 0

    64. ~shady  2008-01-16 16:22:30  host: sopocka.ar.wroc.pl

    napiszcie proszę jak wyglądają zdjęcia robione w ciemnych pomieszczeniach i czy lampa błyskowa daje rade. pozdro!

  • 0

    65. ~kindziarka  2008-01-16 19:56:15  host: host-213-25-175-29.instalnet.com.pl

    pip pip ... hehe i to pika w czasie ładowania... a i powiedzcie mi jak sie wchodzi w GPRS?

  • 0

    66. ~  2008-01-17 22:42:21  host: ip-83-142-202-41.profiline.pl

    peterrooo - Boki tego telefonu są z aluminium, albo z jakiegoś innego tworzywa, ale na pewno nie są z tworzywa sztucznego... PZDR

  • 0

    67. ~bart  2008-01-18 10:02:57  host: dpp46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest ok jak bede mial czas to Ci wysle jak podasz namiary! ale bardzo dobre jednak 5 mega robi swoje

  • 0

    68. ~blantoman  2008-01-18 22:45:52  host: 117-dzi-25.acn.waw.pl

    Hej! Moze mi ktos powiedziec czy w zestawie jest rysik? Bo kupilem ten tel na aukcji allegro jeszcze mi go nie przyslali i w miedzy czasie zobaczylem na innej ze sprzedawany jest z rysikiem :/ Takze nie wiem czy w standardowym zestawie bede go mial

  • 0

    69. ~erbo  2008-01-21 10:28:15  host: 217.171.129.73

    hhehe mam ten tel od 3 dni i jestm brdzo zadowolony nie bylem pewien co do lg ale tera moge powiedziec ze byl to dobry zakup aparat jest naprawde dobry ale jedno w tym tel mi sie nie podoba dzwiek szkda ze nie ma lepszego polecam w960i tez mam ten tel i jest duzo lepszy pod wzgleem dzwieku i najwieksza zaleta ma symbiana a lg niestety nie

  • 0

    70. ~Szefik  2008-01-21 15:10:58  host: 77.252.169.169

    w tym tel jest taka sama klawiatura do pisania smsów tak jak na zdjeciu z klawiatura numeryczna??? I czy mozna pisac esa palcami czy tylko rysikiem??? za odp z gory dzieki!!!!!

  • 0

    71. ~ZNAfCA  2008-01-23 19:42:21  host: dynamic-78-8-59-139.ssp.dialog.net.pl

    polecam google i youtube zamiast sie pytac w kolko o to samo... masz do wyboru "klawiaturke" standard lub qwerty do pisania smsow, na testach widzialem ze bezproblemowo palcami pisali smsy, jutro odbieram przesylke bo wzialem go w internetowym, to moge najwyzej napisac pozniej z wlasnego doswiadczenia jak jest z pisaniem smsow. pozdro 600

  • 0

    72. ~bazumbas  2008-01-26 20:12:29  host: 86-42-112-58.b-ras1.blp.dublin.eircom.net

    co do n95 to mam ja od pol roku, ma symbian duzo bajerow ale czy tak naprawde z tego korzystamy?!! to jest pytanie, ten lg jest super cos nowego!! Iphone gnoj nie mozna ustawiac mp3 jako dzwonek.....Jezu to by byla porazka

  • 0

    73. ~  2008-01-26 22:42:45  host: user59.46.udn.pl

    siema macie moze jakies gry na ten telefon bo moj ma jakies 3 ale demo jak cos dajcie jakies linki albo tytuly gier na ku990

  • 0

    74. ~kokos  2008-01-26 23:27:28  host: user59.46.udn.pl

    macie moze jakies gry na ten telefon albo aplikacje bo mam na niej 3 gry ale demo z kad mozna sciagnac jakis link prosze albo nazwt gier

  • 0

    75. ~Analog  2008-01-27 15:22:42  host: aavv203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jako pierwszy został wyposażony w system operacyjny ANDROID zaprojektowany przez Google

  • 0

    76. ~PineK  2008-01-27 20:58:55  host: chello087207037212.chello.pl

    mam pytanie wie ktos czy mozna zdjoc simlocka z tego telefonu. i czy w zestawi do lg ku990 vifety do dają kabel tv

  • 0

    77. ~Paniczmaciej  2008-01-28 23:01:54  host: 77-253-118-156.adsl.inetia.pl

    Posiadam ku990 i polecam go wszystkim. Aparat telefonu robi bardzo ładne zdjęcia, jednak są pewne problemy z lampą błyskową. Działa tylko przy automatycznym doborze ISO, przy z góry ustawionej czułości nie działa. Poza tym nie da się w żaden sposób wyłączyć niezwykle irytującego dźwięku migawki. Z innych zalet telefonu to da się zainstalować przeglądarke internetową opera, która jest znacznie lepsza od oryginalnej i moim zdaniem w lepszy sposób wykorzystuje możliwości dotykowego ekranu. Telefon bardzo dobrze radzi sobie z odczytywaniem poczty z różnych skrzynek pocztowych. Nie udało mi się w żaden sposób skonfigurować gadu-gadu. Bardzo proszę o pomoc jeżeli komuś już się to udało udało. Wywala mi błąd przy logowaniu się na konto.

  • 0

    78. ~santos  2008-01-29 09:41:17  host: 233-moc-9.acn.waw.pl

    Ten telefon nie ma rysika, uzywasz tylko palca ze 100 razy juz bylo to tu napisane! A masz do esow do wybory taka jak na zdjeciach qwerty i mozesz pisac palcem jak w zeszycie!Pozd

  • 0

    79. ~kala  2008-01-29 14:24:49  host: p57a4fd07.dip.t-dialin.net

    ja dopiero jutro bede miala LG Zobaczymy jak sie sprawdzi.A jezeli chodzi o sam wyglad tego telefonu to bomba:)

  • 0

    80.  2008-02-01 09:27:05

    Jest klawiatura numeryczna i qwerty. Mozesz tez pisac paluchem ekranie jak w zeszycie.

  • 0

    81. ~siostraarcheo  2008-02-01 14:19:16  host: rf106.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie - jak długo trzyma bateria - obecnie mam nokie E65 i bateria trzyma góra 2 dni bez specjalnego dzwonienia. Noszę się z zamiarem kupna tego telefonu bo z Nokii już się wyleczyłam chyba na zawsze.

  • 0

    82. ~czajaaa  2008-02-01 16:01:12  host: abuz194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam LG KU990 od 2 dni i jestem zachwycony. Wczesniej bylem posiadaczem Noki N76,ktora miala duzo chromowanych elementow. Wspomnialem o tym, gdyz bardzo szybko schodzila z nich farba, lecz mam nadzieje,ze z KU990 bedzie inaczej :) Viewty posiada chromowane fragmenty,tak wiec uprzedzam,ze z czasem moze sie troche zniszczyc(chcialbym zaznaczyc,ze nokie nosilem sama w kieszeni,tak wiec nie miala mozliwosci uszkodzenia sie o klucze czy inne przedmioty ;) ). Kolejną wadą, bynajmniej dla mnie, jest brak oslony na obiektyw aparatu, przez co moze sie on porysowac,badz zwyczajnie brudzic. Ogolnie rzecz biorac, telefon wykonany jest solidnie i oprocz wyzej wymienionych obaw, nie mam nic do zarzucenia. Jesli chodzi o uzywanie telefonu w praktyce,to uwazam,ze jest bardzo wygodny. Zawdziecza to przyjaznemu interfejsowi oraz intuicyjnej obsludze. Poruszanie po menu nie sprawia zadnych problemow, wyswietlacz jest czuly i natychmiast reaguje na dotyk. Pisanie smsow,to kwestia przyzwyczajenia, lecz klawiatura qwerty jest wspaniale i precyzyjnie skonstruowana i pisanie przy jej pomocy to czysta przyjemnosc :) Aparat jest klasa sama w sobie - zdjecia sa bardzo dobrej jakosci,szczerze mowiac telefon nie do konca oddaje ta jakos,lecz po zgraniu na komputer robia wrazenie :) Tak wiec moim zdaniem, telefon jest naprawde wart swojej ceny - funkcjonalny i przyjemny w obsludze(czyli,to co najwazniejsze). Osobiscie - bardzo polecam!

  • 0

    83. ~czajaaa  2008-02-01 16:08:54  host: abuz194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wspomnialem nic o aparacie :) Wg mnie jest on klasa sama w sobie ;) Zdjecia sa wspanialej jakosci,ale szczerze mowiac,widac to dopiero po zgraniu na komputer, gdyz wyswietlacz nie do konca oddaje jakosc. Jeszcze mam male zastrzezenia do dzwieku. Mianowicie glosnik glowny nie robi wielkiego wrazenia, tu powinni sie przylozyc ;) Moim zdaniem jest poprostu sredni =/ Po podlaczeniu sluchawek juz wszystko jest ok,dzwiek jest bardzo dobry ;) Aczkolwiek basy moglyby byc wyrazniejsze :) Nokia czy SE sa w tej dziedzinie maja znaczna przewage. Ale nie uwazam,zeby to mialo zadecydowac zakupie,gdyz sytuacja nie jest az taka zla :)

  • 0

    84. ~kleju  2008-02-02 11:02:25  host: dsa41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    klawiatura wyglada podobnie jak na zdjeciu, ale mozna zmieniac kolory schematow, tak, mozna pisac palcami

  • 0

    85. ~koral  2008-02-03 16:02:32  host: eeu56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak długo trzyma wam bateria??

  • 0

    86.  2008-02-03 22:00:15

    Czy ktos wysylal mmsa z tego tel, majac karte w orange,jak tak, to powiedz jak go ustawiles:((

  • 0

    87. ~kleju  2008-02-05 20:03:04  host: dsv208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    erbo, symbian to zaleta ? no nie zartuj. Chyba ze ktos lubi lagi w komorce.

  • 0

    88. ~Rafał  2008-02-05 21:16:42  host: 87.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl

    Możesz normalnie pisać sms-u palcami jaki i rysikiem. Ale jeżeli uzywasz polskich znaków z T9 to telefon automatycznie zmiejszy ilość dostępnych znaków przypadających na jednego sms-a ze 160 na 70. Mozesz pisać również za pomocą klawiatury Querty i za ponocą rozpoznawania pisma.

  • 0

    89. ~RAFAŁ  2008-02-05 21:39:05  host: 87.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl

    A ja ogólnie mam ten telefon i zpołowy a nawet 90% osób tutaj mam polewe... Po pierwsze każdy się nim podnieca i mówi jaki to zajebisty telefon, druga połowa że w ogóle gówno do potęgi "n". Mam ten telefon i powiem o nim to co przez dwa miesiące dostrzegłem. Najpierw minusy: -Łatwo o zarysowanie wyświetlacza i tylnej obudowy która jest z metalu. -Chrom z boków telefonu łatwo schodzi i zostaje uwidoczniony czarny plastik. -Trzeba uważać przy mocniejszym naciskaniu na wyświetlacz, gdyż od razu widać "efekt kalkulatora"... -Przy użyciu słownika T9 z polskimi znakami automatycznie przy użyciu polskiego znaku telefon ogranicza dostępność znaków przypadających na jednego sms-a ze 160 do 70 znaków, tym sposobem pisząc jedną wiadomość wysyłasz ich nawet 3. -Telefon nie dokładnie rozpoznaje nawet ładne pismo. -Czasami bywają momenty gdy trzeba odczekać chwilę aż telefon zaskoczy po naciśnieciu na "klawisz" ekranu. -Brak możliwości wyłączenia dźwieku migawki podczas robienia zdjęcia czy kręcenia filmu. -Jeżeli nie masz tipsów bądź akrylu na paznokciach ciężko Ci będzie wyciągnać baterie. -Telefon nie ma Office-a jak to jakiś geniusz wcześniej wspomniał, który chwalił się rzekomym posiadaniem tego telefonu. Ok, a teraz plusy: -Dobry aparat, zdjęcia wychodzą naprawdę ładnie. Porównywałem zdjęcia z aparatu Canona 3.2 Mega i LG zrobił lepsze. -Możliwość prowadzenia Videorozmowy u mnie w Orange 1,40 za minutę. -Super wyświetlacz i jego jasność. -Możliwość pisania sms-ów i e-maili za pomocą zwykłej klawiatury, klawiatury Querty, oraz za pomocą rysika i programu rozpoznawiania pisma. -Funkcja jak "Tryb lotu", która pozwala na korzystanie z telefonu w czasie lotu samolotem. -Ładny, czysty dźwiekz odtwarzacza MP3. -Możliwość zabawy dotykowym ekranem, mi znudziła się bynajmniej po miesiącu. -Super wygląd. -Niezła jakość stron z internetu, aczkolwiek trzeba używać rysika by móc trafić w niektóre pomniejsze linki. -Można wysłać

  • 0

    90. ~RAFAŁ  2008-02-05 21:46:03  host: 87.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl

    za 1 MMS-a. Inne telefony dzielą go na kilka sms-ów i i liczą jak za kilka. -Dobry widok galerii oraz sms-ów. Za pomoca ruchu palca można "przewijać" i galerię i wiadomości. -Możliwość przekierowywania rozmów na inny numer, w Noki ta funkcja nie działa (N95). -Ładny widok rozmówcy podczas Videorozmowy. W moim przypadku druga osoba miała ten sam LG. Nie wiem jak to ejst z innymi aparatami. -Bateria jeżeli nie jest używana do ciągłego słuchania muzyki i robienia filmów trzyma około 3-4 dni. -Stylowy rysik, który wygląda jak cieńkopis. -Jeżeli ktoś chce się polansować za pomoca telefonu to to ejst najlepszy model. -Świetna możliwość pokazywania galerii... Odsyłam na Youtube jeśli ktoś chce zobaczyć o co mi chodzi... A więc wszyscy przede mna którzy tak chwalili ten telefon i ogólnie po nim jechali moga przestać ściemniać bo oto prawdziwa rzetelna opinia. Pozdrawiam dzieci które musza się dowartosciować i sciemniać ze niby mają ten telefon. Ja za niego dałem 2000 zł. Wiec pozdrawiam kolegę ktory chciał go kupić za 700 zł. No ale na allegro już za 1400 widziałem.

  • 0

    91.  2008-02-06 10:40:26

    Tak masz taka klawiature, mozesz sobie tez zrobic qwerty. Piszesz paluchem.

  • 0

    92.  2008-02-09 19:29:08

    hejka.mam problem. kupilam sobie lg ku990 dwa dni temu. wszystko jest w nim super oprucz jednej rzeczy, nie moge przypisac do niektorych osob z kontaktow dzwonka, a do niektorych mozna. niby wszystko sie zapisuje po dodaniu go,ale jak ta osoba dzwoni do mnie to jest dzwonek standardowy. pomozcie... ogolnie super telefon, szybkomozna sie przyzwyczaic do panelu dotykowego. za odp z gory dzieki :-)

  • 0

    93. ~Gacek  2008-02-15 17:45:29  host: dkg180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie do uzytkownikow tego telefonu. a mianowicie ile macie fabrycznie wmontowanych tzw. "dziwiekow domyslnych", ile macie animacji na tym telefonie od nowosci i czy przy nakrecaniu filmow 120fps (w trybie spowolnienia) tez sie robi wam ciemniej w porownaniu gdy sie nakreca normalnie?? dzieki za odp z gory

  • 0

    94. ~Hamas  2008-02-20 09:28:23  host: bri66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam do was pytanie czy LG o którym mowa ma mozliwosc obslugiwania nawigacji??

  • 0

    95. ~SantaClaus  2008-02-20 16:58:50  host: hostd225.users.zlotniki.pl

    ten telefonik jest bardzo sympatyczny ale dla studentów i ludzi którzy oszukuja na egzaminach:P jest średnio na jeża i tu lepiej sprawdza sie NOKIA ...zreszta moze ktoś wkońcu postwi telefonik dla studenta(tylko po cichu bo uczelnie postawia far- buhaja i telefony beda służyc jako ozdoby) POZDRO ludziska

  • 0

    96. ~mariu-s  2008-02-24 07:24:11  host: 171-194-149-91.cpe.marton.net.pl

    mam pytanie, czy ten telefon ma GPS-a

  • 0

    97. ~michal  2008-02-26 22:42:07  host: aawn158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    prada i ks20 maja wifi a tu widze ze nie ma to duza wada

  • 0

    98. ~Michal  2008-02-29 21:42:36  host: 217.8.178.180

    ~RAFAŁ dziękuję za żetelna opinię, tylko takie powinny sie tu znajdować, choc niestety tak nie jest

  • 0

    99. ~emmi  2008-03-05 22:12:02  host: general-ld-218.t-mobile.co.uk

    siemka mam ten telefon juz 3 miesiace i jestem z niego naprawde zadowolona...nie wiem tylko dlaczego czasem bez powodu wylacza sie...wtedy musze wyjac baterie i przeczyscic karte...nie wiem czy to wada fabryczna...poza tym telefon jest naprawde ekstra dlugo trzyma bateria jest ladniutki i praktyczny...

  • 0

    100. ~lou  2008-03-09 19:30:06  host: gw.zozmswia.bialystok.pl

    Mam pytanko - Korzystanie z aparatu(w tym modelu (np. zeby sfotografowac wyklad)moze byc kłopotliwe - bo jak piszą wyżej nie można wyłączyć dzwięku migawki - CIEKAW JESTEM CZY TEGO PROBLEMU NIE MOŻE ROZWIĄZAĆ WŁĄCZENIE MILCZĄCEGO PROFILU O ILE TAKI JEST ????? Proszę o posiadaczy tego LG o odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje.

  • 0

    101. ~lou  2008-03-09 20:35:33  host: gw.zozmswia.bialystok.pl

    Mam pytanko - Korzystanie z aparatu(w tym modelu (np. zeby sfotografowac wyklad)moze byc kłopotliwe - bo jak piszą wyżej nie można wyłączyć dzwięku migawki - CIEKAW JESTEM CZY TEGO PROBLEMU NIE MOŻE ROZWIĄZAĆ WŁĄCZENIE MILCZĄCEGO PROFILU O ILE TAKI JEST ????? Proszę o posiadaczy tego LG o odpowiedz. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje.

  • 0

    102. ~valdi  2008-03-13 23:01:12  host: dto128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mozna wylaczyc dzwiek migawki, ale tzreba gzrebac w sofcie odpowiednim programem, wejdz na http://www.ku990.co.uk/forum/index.php i poszukaj tematu o tym.

  • 0

    103. ~valdi  2008-03-13 23:07:32  host: dto128.neoplus.adsl.tpnet.pl

    michal od kiedy prada ma wifi ? a teraz do RAFAŁA, ja kupilem swoj za 750 zł na poczatku stycznia, sprowadzany z UK, a ty niezle przeplaciles te 2000 zl, ja nigdy nei widzialem tego telefonu za taka cene.

  • 0

    104. ~savcia  2008-03-16 16:23:41  host: host86-152-191-211.range86-152.btcentralplus.com

    mam ten telefonik w wersji silver:-) jestem zadowolona jako kobieta, nie chce tu przytaczac jakis opini bo tak szczerze mowiac mi sie podoba ten interfejsik i sam wyglad fonika jak to babie:> na inne funkcje tez nie narzekam. Teraz mysle o wgraniu theme iphona do niego:)

  • 0

    105. ~Złoty  2008-03-16 17:07:13  host: achd173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak wchodzil na rynek to ten telefon tyle kosztowal (jakieś 2000 zł ) ale teraz ceny bardzo spadły od 1500 zl do 1600 zł oczywiście możana się postarać i kupic go za 1300 zł ja tez mam zamiar se go kupić bo troche o nim czytałem i wychodzi na to że to zajebiaszczy telefon !!! niestety gotówki mi jescze brakuje i musze troche poczekć :(

  • 0

    106. ~lol  2008-03-20 12:25:38  host: bzi129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    haha normalnie zal ~złoty....wejdz na allegro i zobacz po ile mozna kupic NOWY ku990 z wszystkim....juz nawt za 1000zl...matko boska...

  • 0

    107. ~Gangrena  2008-03-20 15:32:42  host: nodns.netserv.net

    Czy ktos spotkal sie z problemem zawieszania sie Ku990 w trakcie uruchamiania aparatu fotograficznego? Praktycznie udalo mi sie go uruchomic ze dwa razy. W pozostalych przypadkach wiesza sie na ekrenie 'loading'...

  • 0

    108. ~Przemo  2008-03-21 16:11:15  host: rejon12.ztpnet.pl

    Napewno prawdą nie jest to ze złacze kart pamięci jest tylko do 2GB

  • 0

    109. ~ziutek  2008-03-23 12:30:03  host: geg220.internetdsl.tpnet.pl

    czy ktoś moze napisać czy można ustawić swoją mp3 na dźwiek smsa i mmsa, czy i w tym modelu jest tak jak w pozostalych LG tylko dźwięki standardowe???

  • 0

    110. ~mer99li  2008-03-25 15:43:01  host: xdsl-7694.bielsko.dialog.net.pl

    A ja może trochę z innej beczki xD. Zastanawiam się co lepsze iphone czy ku990. Szczerze iphone jest dość kuszący fonikiem ale chodzi też o praktyczność. Jestem bardziej za iphonem ale co Wy o tym sądzicie?? Pozdro i sorks za ewentualne błędy :P

  • 0

    111. ~  2008-03-25 18:21:18  host: 87-204-165-41.ujscie.net

    witam.czy zna ktoś jakąś strronkę z programikami do lgku990??byłbym mile zaskoczony

  • 0

    112. ~johny.wanker  2008-03-25 20:35:45  host: 213-238-105-121.adsl.inetia.pl

    witam mam ten telfonik jest naprawde niezly mam pytanie do uzytkownikow. jak dziala wam wskaznik baterii, po naladowaniu po dwoch dniach pokazywal polowe baterii po czym po minucie rozmowy telefon sie wylaczyl, zdarzylo sie cos takiego juz dwukrotnie, wiem ze to zaawansowane i pradozerne urzadzenie tylko jest to mylace ze pokazuje dwie kreski i sie wylacza. jaki wplyw ma podladowywanie baterii li-ion i czy trzeba jet tez formatowac na poczatku ladujac pierwse 3 razy po kilkanascie godzin? pozdrawiam

  • 0

    113. ~gergs  2008-04-01 21:27:39  host: gbn210.internetdsl.tpnet.pl

    no trzeba formatować, bez tego zniszczysz sobie baterie, np. będzie Ci sie później ładować do 89% najlepiej wyładuje do 0 niech się wyłączy i później ładuj na wyłączonym!! 12 godzin :D

  • 0

    114.  2008-04-04 23:01:56

    No ja od dziś jestem posiadaczem LG KU990, telefon jest boski, co do baterii jeszcze nie moge nic powiedzieć, bo padła po 8 godzinach użytkowania, ale to dlatego, że była jeszcze nieformatowana, a jak to mówią formating nic nie zaszkodzi, a raczej pomoże :) Teraz fonik się ładuje na wyłaczonym przez 12 godzinek :) Potem dam znać, jak mi się podobuje bardziej, ale już jestem zachwycony.

  • 0

    115.  2008-04-06 23:43:19

    Bateria u mnie jest po pierwszym foramcie trzymala 1,5 dnia, ale to chyba normalne, bawiłem sie cały czas, zrobiłem 20 filmików w zwonionym tępie, zrobiłem 5o prare zdjęć, gadałem przez telefon około godziny, słuchąłem radia około godziny oraz mp3-jek ponad 3 godziny. Napisze jeszcze wszystko po całym formacie bateri, jeszcze tylko 2 razy :) Ale polecam wszystkim tego fona u mnie w pracy każdemu wyszły gały OO jak go zobaczyli- mi zreszto też :)

  • 0

    116. ~  2008-04-10 00:26:42  host: ebf67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktos pytal jak ustawic na orange GPRS, MMS, WAP etc. wchodzimy tutaj: http://ustaw.orange.pl/ wybieramy KU800 i podajemy telefon wybierajac wczesniej pozadana przez nas konfiguracje. Apropo GG - mam inny telefon LG i sa problemy jedynie z Gochat, Jadu-Gadu.. Mobilne gadu gadu ze strony gadu-gadu dziala znakomicie - archiwum jest, mozna dzwonic na gg nawet, sa ikonki ruchome itp. takze polecam sciagnac oryginalne gg i pakiet do tego (jesli ma sie orange POP jak ja), w przypadku Ery jest EraGG i placi sie 1zł za tydzien uzywania go...ile sie chce - transfer gratis, placi sie za samo GG! Co do tego telefonu to wlasnie jutro go ide kupic, zobaczymy jak sie aparat zwlaszcza sprawdza... W testach w "Twojej komórce 04/2008" tylko Nokia N95 (8gb) i ten LG mialy lepsze zastosowane technologie, ale zaden z oferowanych przez wszystkich producentow aparat 5mpx nie jest idealny! - Warto poczytac!

  • 0

    117. ~urbu  2008-04-11 13:28:26  host: w3cache.axelspringer.pl

    Mam go od stycznia. Wszystko super. bateria trzyma 3-5 dni. Nigdy nie była formtowana. Optymalnie zaczęła działać po 2 miesiącach. Zdjęcia średnie, filmy OK, można stosować karty powyżej 2 GB (ale zapis za pomocą fona tylko do 2 GB. Jeśli chce się zapisać więcej, trzeba używać komputera). Odtwarzacz mp3 dobry ale bardzo doskwiera brak equalizera. Naprawdę rzadka kupa.

  • 0

    118. ~tridio  2008-04-13 20:03:48  host: byq170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam taki dylemat, chce ten telofnik kupić ale zastanawiam sie czy jest opcja wyłączenia UTMS aby tyle prądu nie żarło.

  • 0

    119. ~adam12345  2008-04-14 00:11:39  host: 82160243.air.net.pl

    [wymoderowano]

  • 0

    120. ~poleżałbym  2008-04-14 18:09:12  host: nat4.bugaj.pabianice.pl

    mam pytanie do kogoś kto kupił ten telefon w Polsce. mianowicie czy taki aparat posiada pełny pakiet googli - mapy, meil, messenger jakiś itd? dzwoniłem do lg i tam mi powiedzieli, że viewty sprzedawane w pl nie ma tych bajerów. Obym trafił na jakiegoś niedoinformowanego typa na hotlinii;) bo jestem mega zainteresowany zakupem tego gadżetu. z góry dzięki za jakieś info.

  • 0

    121. ~poleżałbym  2008-04-14 19:10:35  host: nat4.bugaj.pabianice.pl

    mam pytanie do kogoś kto kupił ten telefon w Polsce. mianowicie czy taki aparat posiada pełny pakiet googli - mapy, meil, messenger jakiś itd? dzwoniłem do lg i tam mi powiedzieli, że viewty sprzedawane w pl nie ma tych bajerów. Obym trafił na jakiegoś niedoinformowanego typa na hotlinii;) bo jestem mega zainteresowany zakupem tego gadżetu. z góry dzięki za jakieś info.

  • 0

    122. ~RipPer  2008-04-15 13:35:17  host: aaab63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siemq ktory fon robi lepsze fotki lg ku990 czy se k850i??

  • 0

    123. ~  2008-04-16 21:04:50  host: chello089077102172.chello.pl

    telefon MAM OD 6 MIES.I NIESTETY KOSZTOWAŁ 2TYS.kupiłem w euro agd.PRZYZNAM ŻE NA POCZATKU MIAŁ COŚ W SOBIE ALE OBECNIE NIE KUPIŁBYM GO NAWET ZA 500ZŁ.ZAWIESZA SIĘ KILKA RAZY NA DOBĘ,TRZEBA CODZIENNIE ŁADOWAC,aparat ma ciekawe funkcję lecz nie mozna robic tzw 'cichych zdjec"....porażka!!!!!!!!!!!

  • 0

    124. ~blee  2008-04-18 23:37:10  host: nat68.mia.three.co.uk

    jak mozna zdobyc motywy na ku990?

  • 0

    125. ~johny.wanker  2008-04-21 18:48:32  host: anubis.lot.pl

    a raporty doreczen, nie ma osobnego folderu do ktorego przychodzilyby raporty mozna je albno wylaczyc albo przychodza normalnie jako smsy tak jak w starych nokiach, zna ktos rozwiazanie tego problemu?

  • 0

    126. ~sin  2008-04-21 19:16:32  host: cxf130.internetdsl.tpnet.pl

    telefon jest rewelacyjny. nie dla chłopa z budowy, nie dla ciecia, dla osoby która ceni grację, wygodę i elegancję. rewelacja.

  • 0

    127.  2008-04-24 12:50:31

    według mnie świetny telefon ma super aparat 5 mega no i wygląda poprostu wspaniale kozystam z niego od jakiegos czasu no i jest swietny bardzo mi się podoba

  • 0

    128. ~LG...  2008-04-29 22:23:46  host: nat.mosar.pl

    Moje zdanie jest takie. Jesli ktos nie ma tego telefonu, ale podoba mu sie on i jesli ta osoba nie miala go w reku i nie miala okazji sie nim pobawic, niech go lepiej nie kupuje. Niedawno ja wlasnie w taki sposob tego dokonalem i musze powiedziec ze w obecnej chwili wolalbym zwrocic ten telefon i wydac pieniadze na cos bardziej pozytecznego... Uwazam tak, poniewaz w rzeczywistosci fonik nie ma w sobie nic ciekawego. Aparat 5MPx wcale nie jest taki zaskakujacy. Wole uzywac zwyklego aparatu, a jesli juz komus zalezy zeby byl on w telefonie, to wedlug mnie wystarczy max 3,2 MPx ktory jest w sony ericssonie k800i. Poczatkowo myslalem ze bedzie on fajny, bo to prawda ze troche rozni sie od tradycyjnych telefonow, ale funkcjonalnoscio raczej nie rozni sie od innych. Ma jakies bajery dzieki dotykowemu ekranowi, ale dla mnie sa one niepotrzebne. Jako dodatek powiem, ze nie dziala na nim wiele gier z normolnych fonow i roznych plikow tekstowych. Podsumowywujac, jesli ktos ma duzo kasy i moze sobie kupic nawet 5 takich telefonow i nic mu to nie robi, to owszem moze sobie sprawic taka rzecz. Jesli jednak chce miec nowy telefon, ale chce podjac rozsadna decyzje, to odradzam, gdyz jak juz wspomnialem nie ma on nic bardzo zaskakujacego. PS. Fajna rzecz to przegladarka internetowa, obsluguje sie ja jak na komputerze co jest bardzo wygodne i przydatne.

  • 0

    129. ~ander  2008-05-02 18:47:15  host: h-87-199-9-30.dolsat.pl

    zastanawiam się nad zakupem tego modelu lub Toshiby G900 i Samsunga i780. prosiłbym o jakieś konkretne opinie w tym temacie. Jeśli chodzi o KU990 to sądzę po komentarzach, ze warto się nad tym zastanowić. Zakładam, że biorę telefon na firmę. Często chodzę w garniturach wiec zależy mi na wadze jak i gabarytach telefonu. Jednak potrzebuje odczytywać pliki pakietu office ze względu na wykonywany zawód. LG tego nie ma, ale mimo to strasznie kusi... HILFE :D

  • 0

    130.  2008-05-04 09:51:18

    Mam telefon zakupiony w Polsce i wszystko jest: Google itd. Jak na razie, rzaden z telefonów nie przypadł mi tak dobrze do mojego gustu :). Chodz mam go już miesiąc, to cały czas mnie czymś zaskakuję, dużo bajerków, coraz lepsza bateria ( trzyma około 5 dni- nawet z długimi rozmowami ) śmieszne jest tylko, że jak już jest jedna kreska w baterii, to trzeba się naszykować na ładowanie :). Aparat robi dość ładne zdjęcia, chodź ja jestem posiadaczem Fuji S5700, więc wszystkie zdjęc ia robione telefonami to brzydko mówiąć wielka porażka :). Super jest nagrywanie w zwolnionym czasie rzeczywistym :) Odtwarzacz fajnie gra, a przez słuchawki to już, jest super, no i podstawa radio, to jest w tym fonie najważniejsze, bo czasem nudzą się i mp3-ki. Gry Java śmigają prawie wszystkie, do tego jest specjalny 2 pulpity(numeryczny i strzałkowy, do wyboru ) sterowania gra, gdyż niem klawiatury :) Internet śmiga bardzo dobrze, może nie tak szybko jak w Iphone (którego byłem posiadaczem )ale też jest wporzo. Polecam szczerze ten fon, coś kiedyś jeszcze napisze :)

  • 0

    131. ~---  2008-05-04 18:52:51  host: inet20908na-3.eranet.pl

    Chciała bym sobie kupić ten telefon, ale odnoszę wrażenie, że jest strasznie wielki (cegła) i że niewygodny jest w noszeniu min. w kieszeni spodni. proszę o odp posiadaczy :)

  • 0

    132. ~anre  2008-05-07 15:41:07  host: dpf52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny telefon ma mase mozliwości i bardzo łatwo dostosować go do własnych potrzeb no i nawigacja świetnie na nim działa poza tym dotykowy wyswietlacz jest bardzo przyjemny w obsłudze.

  • 0

    133. ~olek  2008-05-08 10:02:26  host: dpl181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rewelka telefon wymiata świtnie działa na nim navi ogólnie mozna go sobie fajnie dostosować do własnych potrzeb bardzo mi sie podoba.

  • 0

    134. ~mariusz  2008-05-11 17:07:36  host: apn-77-114-148-71.gprs.plus.pl

    Witam, jak się ma sprawa z zasięgiem tego LG? może ma go ktoś kto mieszka poza miastem i wie coś na ten temat mam SE K600i i zasięg ma dobry ale już motorolka V9 tragedia wogóle brak zasięgu musiałem sprzedać. pozdrawiam i dięki za informację

  • 0

    135. ~skorpion  2008-05-13 10:12:48  host: cxf234.internetdsl.tpnet.pl

    Mam go od wczoraj jest kul tylko narazie stwierdziłem dwie żeczy na minus brak osłony aparatu , i nie mogę przypisać muzyki dzwonka i obrazka do danej osoby Po zatym ok

  • 0

    136. ~fond  2008-05-15 12:19:49  host: dqs1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Według mnie to nie jest taki wielki w kieszeni się spokojnie miesci i nie przeszkadza mi jego wielkośc. A poza tym to ten wyświetlacz jest wspaniały bardzo ładna jakośc jest duży i czytelny a co więcej jego obsługa jest bardzo wygodna kolejnym plusem tego telefonu jest jego aparat 5 mega to naprawde dobry wynik jak na telefon polecam.

  • 0

    137. ~kamPaw50  2008-05-16 19:18:31  host: public-gprs90751.centertel.pl

    Może mi ktoś powiedzieć czy to normalne, że ten fon trzyma mi koło 10 godzin i ma bardzo słaby zasięg.

  • 0

    138. ~got  2008-05-19 14:36:53  host: aru216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    warto kupić koledz

  • 0

    139. ~heelenkaa  2008-05-19 20:18:08  host: 92.23.4.127

    tak to prawda w uk masz ten telefon juz od 80 funtow. najwiecej ile za niego zaplacisz to jest 150 funtow plus wysylka i to po wszystkim . takze niech sie kolega nie kloci bo ja wlasnie siedze w UK i posiadam ten telefon i wiem ile tutaj kosztuje. wystarczy dobrze poszukac, dlatego niektore komisy w Polsce sprowadzaja stad czyli UK telefony wgrywaja polski jezyk i zdejmuja simloka, albo i nie zdejmuja bo juz fabrycznie jest zdjety i sprzedaja taniej . takze "valdi" nie klamie bo mozna za ta cene kupic telefon

  • 0

    140. ~  2008-05-20 15:37:31  host: aaea192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie. które zdjęcia dają najlepszą jakość w tym fonie. 5 m czy vga 640 X 480??

  • 0

    141. ~rybcz  2008-05-21 12:45:54  host: 57.66.65.3

    mozecie sobie gadac, ja ten telefon bede miala z oranga za 190 zl:) i nawet zeby nie wiem jak okazal sie gowniany nic na tym nie strace. jak juz sie nzudze to komus z was odsprzedam... :D

  • 0

    142. ~UNO  2008-05-21 21:34:44  host: fhz242.internetdsl.tpnet.pl

    LUDZIE POMÓŻCIE JAK PRZYPISAĆ ZDJĘCIE DO KONTAKTU W KSIĄŻCE TELEF.????PROSZE O POMOC CHYBA ZE NIE DOCZYTAŁEM:(

  • 0

    143. ~Lg KU990  2008-05-23 21:37:55  host: 078088211104.wlb.vectranet.pl

    witam!! widzialem ze ktos pisal ze navi dziala na tym tel bardzo dobrze mozecie powiedziec cos blizej co macie wgrane itp !! jaki modol dokupiliscie Bede wdzieczny za odp

  • 0

    144. ~Adi  2008-05-24 14:23:21  host: proxy1.wlb.vectranet.pl

    Czy w telefonie jest opcja nagrywania rozmów telefonicznych?

  • 0

    145. ~aduss321  2008-05-25 22:25:01  host: eiz232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Czy w tym telefonie odrazu wgrana jest nawigacja? I czy poważnie nie można dołączać obrazków i dzwonka do danego kontaktu? Czekam na odpowiedź i serdecznie pozdrawiam - aduss321

  • 0

    146. ~  2008-05-26 02:16:36  host: f142-042.opera-mini.net

    Czy ktoś próbował włożyć do niego kartę większą jak 2GB? Ewentualnie jak sie sprawdza?

  • 0

    147. ~niki  2008-05-26 09:18:34  host: dpc31.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest swietny ma super opcje i ogólnie jest spoko ma bardzo wygodny w obsłudze dotykowy wyswietlacz poczatkowo wymagał zyzwyczajen no ale teraz nie moge sie z nim rozstać

  • 0

    148. ~mac  2008-05-26 19:21:51  host: 87-205-205-159.adsl.inetia.pl

    zamierzam zakupić sobie ten fonik i mam pytanie , czy czyta napisy do filmów divx (txt)?,i wogole jak sie ogląda na nim filmy?i czy z youtuba też sie da oglądać?

  • 0

    149. ~  2008-05-28 17:36:52  host: f142-121.opera-mini.net

    Gdzie moge dostac ten telefon w londynie? Oczywiscie nie brandowany i w dobrej cenie? Za pomoc z gory dzieki:) odwdziecze sie za sprawdzone info:)

  • 0

    150. ~  2008-05-29 08:00:51  host: f142-120.opera-mini.net

    Mozecie powiedziec mi gdzie w Londynie dostane go w dobrej cenie, oczywiscie nie brandowanego:) za sprawdzone info sie odwdziecze:) Pozdrawiam

  • 0

    151.  2008-05-31 10:06:40

    W telefonie jest opcja nagrywania rozmów, a dzwonek daje się przypisać jak i do smsa i dzwonka, więc człowieku nie opowadaj bajek.

  • 0

    152. ~kapik2  2008-06-03 17:34:37  host: abhd57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam pytanie co do właściwości aparatu czy można sie dowiedzieć czy ów telefon ma zoom optyczny i cyfrowy??? dokładnie jaki...

  • 0

    153. ~cyrek  2008-06-05 16:32:44  host: 77-253-176-95.adsl.inetia.pl

    Mam wielkie pytanko. Jaki modul trzeba do nawigacji w tym LG i jakie aplikacje sa do tego trzebne. Gdzie moge je zdobyc. Czy mozecie mnie przekonac bardziej do tego telefonu ze wzgledu na funkcjonalnosc tego tel??

  • 0

    154. ~radziej  2008-06-11 13:13:27  host: bxh206.internetdsl.tpnet.pl

    ~gergs!!!!!! Co Ty gadasz za głupoty!!!! Pod żadnym warunkiem nie formatuje sie nowych baterii! Stare baterie owszem, ale nie te nowe! Li-ion oraz Li-poli sie nie formuje (formatuje)

  • 0

    155.  2008-06-11 18:27:51

    Niestety muszę się nie zgodzić z tymi wszystkimi pozytywnymi opiniami. Telefon fajny jak się go nie posiada. Znudził mi się mniej więcej po tygodniu z takiego powodu iż uznałem że jest on jak inne telefony poza aparatem i jego funkcjonalnością i oczywiscie wyświetlaczem. Dodatkowo powiem, że jeśli chodzi o to drugie to w 100% wolę zwykłą klawiaturę niż dotykową. Poza tym działa na nim wiele gier albo plików tekstowych które działają na zwykłym fonie. Najbardziej przeszkadza mi to kiedy jestem np. w szkole na przerwach i każdy wysyła sobie jakieś rzeczy i okazuje się że tylko u mnie one nie działają. Albo np, każdy gra w jedną grę na przerwie, a u mnie ona albo nie działa, albo poprostu granie w nią jest praktycznie nie możlwe z powodu dotykowego ekranu. Ogólnie telefon pod wieloma względami mi się nie podoba co nie znaczy, że nie ma innych ciekawych funkcji. Jednak według mnie przeważają niestety te złe co niestety użytkowanie i zwykłą radość z posiadania go. Na prawdę radzę się z nim dobrze zapoznać i przynajmniej na chwilę przed zakupem trochę się nim jakoś pobawić jeśli jest taka możliwość. Osobiście chcę telefon sprzedać i kupić sobie nokię n95 którą miałem przyjemność mieć w rękach i myślę, że jest 2 razy lepsza i wygodniejsza. A mówiąc wygodniejsza nie chodzi mi o to, że LG jest duże brzydkie i niewygodne, tylko chodzi mi o jego możliwości.

  • 0

    156. ~Yasiu  2008-06-14 15:01:42  host: c208-251.icpnet.pl

    Ktoś tu pisał o baterii która trzyma 8 godzin.Też tak miałem, aż nie zmieniłem etui. W poprzednim miałem zamknięcie na magnesach, a okazało się że w telefonie po zbliżeniu magnesu uaktywnia się podświetlanie - to strasznie doiło baterię.

  • 0

    157. ~dejo  2008-06-17 23:02:00  host: chello089078174004.chello.pl

    arturosak: ktoś, kto trakuje Viewty jako zabawkę do grania, nie nadaje się na użytkownika tego telefonu. tyle mam do powiedzenia.

  • 0

    158. ~kolo  2008-06-24 12:15:40  host: 195.117.22.4

    Do ziutka. Możesz ustawic swój dzwonek na smsa, wystarczy że klikniesz na mp3 i funkca "użyj jako dzwonek połączenia wiadomości"

  • 0

    159. ~Fresh  2008-06-24 13:55:10  host: bjl83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam pytanko odnośnie pisania mesków. Zamierzam kupić ten fonik ale on nie ma klawiatury a ja wysyłam setki smsów. W związku z tym zastanawiam się czy wygodnie pisze sie wiadomosci na tym telefonie. Błagam napiszcie coś o tym.

  • 0

    160. ~Syntia  2008-06-24 14:32:17  host: ruch-gw.ruch.com.pl

    Dla wszytskich ludzi którzy chcą przypisać melodię do konkretnej osoby: najłatwiej wskoczyć w profile a potem chyba grupy z tgeo co pamiętam. Ja nie mam tego telefonu ale bawiłam się nim i ustawiałam dzwonki w telefonie mojego faceta. Tak tak dobrze pamiętam musicie wejść w grupy potem do konkretnej grupy przyporządkować konkretny dzwonek. W grupach może być tylko jedna osoba i dodatkowo możesz swtorzyć tyle grup ile masz ochotę a więc potem do każdej grupy dzwonek. Ogólnie mój facecik jest z tego telefonu zadowolony ale martwi się baterią która pada po dwóch dnaich normalnego użytkowania bez używania aparatu.

  • 0

    161. ~  2008-06-26 22:42:40  host: beg204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak zainstalować nawigacje do KU990 i skąd ją wziąć?

  • 0

    162. ~wafel  2008-06-28 19:48:41  host: public-gprs81805.centertel.pl

    za ile dostane urzywke w dobrym stanie

  • 0

    163. ~boniek  2008-06-28 21:37:53  host: 167-mo6-7.acn.waw.pl

    Telefon trochę gruby, niby lepszy od Prady, ale wciąż idea ekranu dotykowego jest nadużywana (chyba, że spojrzymy przez pryzmat aparatu - każdy cyfrowy aparat ma duży ekran). Nie opłaca się robić dotyku na czymś mniejszym niż 3,5 cala. Do tego robienie ekranu dotykowego aby zastąpić 1 do 1 tradycyjne przyciski (tak jak np. pisanie sms w Pradzie) w ostatecznym rozrachunku wychodzi na niekorzyść. Tutaj ekran dotykowy to czysty chwyt marketingowy. Wystarczy pożyczyć od znajomego iphona lub ipod touch i pobawić się ekranem dotykowym, aby poczuć różnicę. Nawet patent na multitouch za dużo nie ogranicza (jeśli konkurencja chciałabym stworzyć iphone killera), bo akurat tą funkcjonalność tylko przy przeglądaniu map i zdjęć się używa. Do wszystkich, którzy gonią za ekranem dotykowym. Kupcie sobie ipod toucha, pobawcie się, znudzi się, to możecie sprzedać, dać w prezencie, przekazać rodzeństwu (w końcu to tylko ipod, w przypadku telefonu iphone lub takiego Viewty , Prady czy Armaniego, rzecz by się miała gorzej, bo urządzenie jest do użytku bardziej prywatnego). Btw. zanim zakupicie, jakiś telefon, przejdźcie się do salonu Ery, tam mają wszystkie te cacka włączone i oddane na pokaz dla klienta. Na żywca, możecie sprawdzić czy menu jest intuicyjne i czy wygodnie się pisze smsy lub wybiera pozycje w menu.

  • 0

    164. ~kahya5534  2008-07-01 17:54:33  host: cpe221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wystarczą mi 2 MpX nie potrzebuje więcej i nie interesuje mnie telefon z dotykowym ekranem :)

  • 0

    165. ~kornell  2008-07-01 19:25:28  host: dic56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten tel ma gps? czy jest lepszy od n95? prosze o pilna odp..

  • 0

    166. ~Kaja  2008-07-02 21:32:38  host: 77-253-182-139.adsl.inetia.pl

    Od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczka tego telefonu i bardzo mi się podoba. Jak na razie nic o nim nie mogę powiedzieć, bo jeszcze go całego nie obcykałam. ~Fresh: kto co lubi. Trzeba się przyzwyczaić, że jeżeli chcesz coś skasować to musisz nacisnąć palcem przycisk między słuchawkami. Po godzinie pisania esemesów prawie wróciłam do szybkości jak na normalnym telefonie. Trochę to przeszkadza, ale zawsze można pisać normalnie palcami, nie trzeba używać tego potyczka do pisania :)

  • 0

    167. ~Karczes  2008-07-03 19:57:28  host: aeil50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    SMS to w tym telefonie jedna z lepszych rzeczy !! Pisze sie bajka .... ma opcje klawiatury Qwetery czyli wyskakuje cała klawiatura ja obsługuje telefon palcami i pisze sie sms bajka . jestem naprawde zadowolony ... a wiem co mówię bo to mój 43(czterdziesty trzeci telefon ) Wyswietlacz mnie powalił na kolana ... NOkia N95 ma troszke lepszy aparat ale ten wideo lepiej nagrywa !! Kiedy biore ten telefon do reki pojawia mi sie usmiech na twarzy ;] Bateria swobodnie 3 dni z wykorzystaniem wszystkich opcji ( sms , rozmowa , aparat , wideo , mp3 ) Telefon bardzo dobrze spasowany aluminium . Warty jest . Ekran działa bosko jest czyły . Menu intuicyjne i bardzo proste i przerzyste . Katalog zdjec i filmów super . słuchawki dołączone do zestawu sredniej jakości !! pozdrawiam LG fanów . Telefon dla lansu tez .

  • 0

    168. ~momo  2008-07-04 14:51:25  host: stanley.oke.krakow.pl

    Czy ktoś może mi napisać jak się ma ten telefon do Samsunga U900 Soul. Zastanawiam się, który wybrać i nie mogę się zdecydować.

  • 0

    169. ~smsy  2008-07-06 20:24:22  host: cbr232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jesli przyzwyczaisz sie do dotykowego ekranu esemesy pisze sie ok. Piszemy je jak w standardowym telefonie za pomocą klawiatury numerycznej lub klawiatury qwerty co uważam za wygodniejsze, lecz łatwiej będzie opanować qwerty osobą o drobnych palcach lub z paznokciami. Jest jeszcze opcja rysowania liter po ekranie ale jest to niepraktyczne, bardziej miało to chyba na celu pokazanie mozliwości telefonu. Aha i ważna rzecz którą mi ciężko wybaczyć w telefonie za +-1600zł - nie ma polskiego słownika t9. Może poprawili to w nowszych wersjach? Moja wersja to ku990_V10a

  • 0

    170. ~marcin  2008-07-12 20:37:25  host: 77-254-163-217.adsl.inetia.pl

    Ile kosztuje zdjęcie simlocka do tego telefonu ?? Proszę o odpowieź

  • 0

    171. ~Alexa  2008-07-14 13:09:19  host: cpc3-newe2-0-0-cust662.cdif.cable.ntl.com

    Czy ktos kto ma ten telefon z UK miał problemy z wgraniem polskiego języka bądz zdjęciem simloka?

  • 0

    172. ~dymek85  2008-07-18 21:10:36  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Witam mam pytanie zakupilem ten telefon i czekam na przesylke czy da sie w nim ogladac fim po polaczeniu z tv bo podobno posiada takie wyjscie i czy ktos wie jakie sa koszty wgrania polskiego menu i czy jest on wmiare dobry koerzystalem dotad z nokii e 61 i i nie wiem czy dobrze zrobielm dokonujac zmiany na ten telefon w koncu nokaia na symbianie a lg nie

  • 0

    173. ~posiadacz KU990  2008-07-21 15:50:01  host: 80.54.67.2

    info dla tych co nie maja polskiego menu w tym fonie.wejdzcie w ust jezyka i dajcie na~ustala siec~a tel sam ustawi polski jezyk lub mozna poprostu zejsc nizej i tam jest w srod jezykow takze polski.ja mam ten tel z anglii i bez problemu ustawilem polski.pozdro.i milego uzytkowania ku990

  • 0

    174. ~jarek  2008-07-24 09:53:24  host: hkz118.internetdsl.tpnet.pl

    Ci którzy twierdzą że robi słabe zdjęcia po prostu nie umieją odpowiednio ustawić parametrów przed zrobieniem zdjęcia, póki co maszyny nie myślą za nas :) a co do opinii że jest mało gier.. hmm ja mam do lg vievty 200 gier.. :) więc nie wiem skąd taki głupi post :)

  • 0

    175. ~yamato  2008-07-25 09:57:53  host: chello087207202098.chello.pl

    Powiem tak dostałem ten telefon w ramach przedłużenia umowy i jestem cholernie z niego zadowolony. Chociaż muszę przyznać że słyszałem różne opinie na temat tego modelu to postanowiłem zaryzykować i jestem very happy :) w moim przypadku telefon działa bez zarzutu nie zawiesza się wszystko pracuje normalnie a aparat strzela świetne fotki. Jedyne czego tylko w nim brakuje to Wi-Fi

  • 0

    176. ~agnieszka  2008-07-30 14:49:47  host: 87-205-197-85.adsl.inetia.pl

    Popieram pośrednie opinie - na plus dla telefonu to: wygląd, duży wyświetlacz (ogólnie i dlatego też, że jest dotykowy), radio z RDS'em, które bardzo dobrze odbiera, świetny odbiór muzyki (głośnik nie trzeszczy, słuchawki też grają głośno i czysto) i przyjemnie się ogląda filmy. Na minus: jakaś taka "niepewna obudowa" - wydaje mi się, że jak telefon upadnie, to od razu pójdzie w pył, aparat: mam wrażenie, że aparat ma 1,3 megapixele, bo na pewno nie 5 - no, może 2. Mój stary samsung L760 robi lepsze zdjęcia niż LG Viewty - kto nie wierzy, powysyłam. Może po prostu mam jakieś kiepskie ustawienia? Telefon kupiłam głównie ze względu na aparat, ale okazało się, że to totalna kicha. Wkurza mnie też, że nie ma z tyłu żadnej zaślepki, bo przed każdym zdjęciem trzeba go czyścić - porażka. Kolejny minus, to brak wejścia na kartę z zewnątrz - żeby ją włożyć trzeba wyłączyć telefon i wyjąć baterię. No i niestety srebrne fragmenty obudowy bardzo szybko odpryskują.

  • 0

    177. ~Cytryna  2008-08-02 09:24:29  host: host-92-10-109-186.as43234.net

    a ja mam w nim karte 4Gb i swietnie chodzi:)

  • 0

    178. ~lolozgisza  2008-08-02 21:55:21  host: chello089079199148.chello.pl

    mam ten telefonik czy moze mi ktos cos powiedziec na temat GPS , skad i jak ?

  • 0

    179. ~GriZzli  2008-08-04 12:51:41  host: host86-152-113-235.range86-152.btcentralplus.com

    Dla mnie jest to jeden z lepszych telefonow na rynku. Ma duzo bajerow- sluzy takze ( przynajmnmiej mi) jako mp3 i odtwarzacz filmow na trasie( na plytce dostaje sie do niego konwerter do filmow). Mieszkam w Anglii i tu ma on WiFi. Nie wiem dlaczego podane jest ze nie ma w jego opisie. Karte mam 8Gb i tez nic sie nie dzieje. Dziala jak powinien. Jesli chodz o sms-y to sa 3 mozliwosci ich pisania, wiec kazdy powinien znalesc cos dla siebie.

  • 0

    180. ~dymek84  2008-08-06 00:08:13  host: terminal-4-17.retsat1.com.pl

    Czy ktos wie jak wgrac do niego tematy oprocz tych standardowych nigdzie nie moge znalesc polskiego opisu do tego mam go z angielskiej sieci menu w jezyku angielskim

  • 0

    181. ~Alabama  2008-08-12 10:29:53  host: bdj16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam:] Czy ten telefon ma wejscie na sluichawki typu Jack?

  • 0

    182. ~mono  2008-08-12 17:33:01  host: hgp30.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy można przeglądając zdjęcia w tym telefonie coś zrobić aby były na całym ekranie bo nie wiem czy to możliwe a było by spoko przeglądać bez tych pasków z boku

  • 0

    183. ~tomprz  2008-08-13 01:21:58  host: host-89-228-211-174.kalisz.mm.pl

    Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest mozliwość odsłuchu radia z głośniczka a nie tylko przez zestaw słuchawkowy? Wiem,że zestaw musi byc włączony bo kabel pełni funkcję anteny, ale czy mozna przełączyć odsłuch na głośniczek,ja nie mogę tego znaleźć.

  • 0

    184. ~damian  2008-08-15 17:31:51  host: 78.147.186.54

    kupilem ten telefon wczoraj u jak narazie jestem pod wrazeniem:) moj telefon to KU990R posiada przslone obiektywu i mozna wyciszyc dzwiek przy robieniu zdjec. takze jak komus przeszkadza to ze nie mozna robic"cichych" zdjec to niech kupi ten model czyli z R:)

  • 0

    185. ~  2008-08-16 14:35:58  host: dynamic-62-87-215-1-36.ssp.dialog.net.pl

    telefon zajebisty !! Serdecznie polecam niezdecydowanym :)

  • 0

    186. ~kasia  2008-08-17 19:40:58  host: host-62-141-252-211.tomaszow.mm.pl

    hej mam prozbe czy mogli byś cie mi pomoc . 1 raz wloczylam usb zainstalowalam wszystkie sterowniki ale kiedy wchodze w zakladke np menadzer utworów otwiera mi sie informacja "niepowodzenie przy poloacznie z tel , sprawdz port Com i wlacz w pustym ekranie " moze mi ktos pomoc b.prosze

  • 0

    187. ~Mazurek :)  2008-08-21 23:14:27  host: ackr241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile trzyma bateryjka w tym telefoniku proszę o szybką odpowiedz :)

  • 0

    188. ~haha  2008-08-23 15:55:50  host: 217.96.118.9

    do 140. Ty jestes taki glupi czy tylko udajesz? no jak mozna zadac pytanie ktory aparat jest lepszy 0.3 czy 5.0 mPx no debilizm :/

  • 0

    189. ~jaaaa  2008-08-24 16:15:16  host: adae3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wlasnie ze ten felefon jest do dupy bo mi sie nie podoba i ma downa i nie polecam bo jest do kitu wszystko mnie w nim denerwuje np bateria aparat i oddtwarzacz i gowno mie obchodzi wasza opinia i jestem zbulwersowana a dodatku ze wsi !

  • 0

    190. ~zex  2008-08-26 12:38:39  host: aebn150.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. mozna do niego wgrac nawigacje???

  • 0

    191. ~jaco  2008-08-28 12:17:06  host: chello084010093118.chello.pl

    Hej,jest mozliwosc zainstalowania na tym phonie jakiejs nawigacji???Szkoda ze nie ma WiFi,szukam jakiegos taniego telefonu z WiFi.Pomożcie:)

  • 0

    192. ~Tusia  2008-08-29 00:22:22  host: aasj94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od 2 tygodni. Kamera jest super, bateria trzyma mi okolo 10 dni przy normalnym korzystaniu z telefonu i naprawde nie moge uwierzyc w te komenty tutaj ze bateria trzyma 10 godzin lub 2 dni. Ja gadam srednio okolo 30 min przez telefon dziennie, robie okolo 50 zdjec tygodniowo, slucham dosyc duzo muzyki bo mam sporo mp3 a bateria trzyma i tak ponad tydzien, najczesciej okolo 9 dni, wiec nie rozumiem czemu innym trzyma mniej. Jedyne zastrzezenia mam do wielkosci, telefon jest duzy i nieporeczny, raczej zrobiony nie na "damskie" potrzeby. Wydaje mi sie ze samsung tocco jest bardziej poreczny, no ale cena tez nie ta, bo sporo drozszy.

  • 0

    193. ~Buzz  2008-08-29 03:02:29  host: 193.120.116.179

    Alexa na Boga, polskie menu tam jest, no normalnie rece mi opadaja, co za kwiat "zenskiej inteligencji" reprezentuje nasz kraj na wyspach, jeszcze powiedz zes blondynka i wszystko na temat...

  • 0

    194. ~Buzz  2008-08-29 03:13:18  host: 193.120.116.179

    Mono ekran masz panoramiczny, wiec standardowe fotki to format 4:3, jak ci sie pojawi zdjecie pacnij paluchem w zdjecie i ci sie wypelni na caly ekran i to wszystko, ewentualnie zoomem reguluj, telefon ma polskie menu, co na wyspach cieszy bardzo, trzeba popalcowac troche ekran i czlek nabiera wprawy w nawigowaniu, ogolnie telefon robi wrazenie ale po 2 dniach czuje ze juz mnie niczym nie zaskoczy, a tylko czlek martwi sie zeby to cacko sie nie uszkodzilo, chyba znow musze szukac telefonu, ktory przyciagnie moja uwage wystarczajaca dlugo...

  • 0

    195. ~ja  2008-08-30 20:27:28  host: ip-77-223-229-176.atol.com.pl

    mi tez tak trzyma...słabiutko, jest juz po wymianie softa i wymianie płyty głównej...i tak dalej lipa, ileż razy mozna oddawać telefon do serwisu?........ogolnie porażka

  • 0

    196. ~ja  2008-08-30 20:28:34  host: ip-77-223-229-176.atol.com.pl

    do 186. ~kasia 2008-08-17 19:40 host-62-141-252-211.tomaszow.mm.pl masz zainstalowana jakas gre ktora blokuje port COM , usuniesz gre zniknie problem

  • 0

    197. ~jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj  2008-09-05 19:58:30  host: cld168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak ma DivX to będzie też czytał XviD ?

  • 0

    198. ~abarth  2008-09-09 10:12:14  host: chello087206229151.chello.pl

    mam pytnako do bardziej zorientowanych. 1.) Jak korzystac z tego konwertera dovx co jest na plytce z softem? piszą ze wystarczy przeciagnac jaki kolwiek film w popularnym filmowym rozszerzeniu i przekonwertowac na opcje "mobile" a cokolwiek bym nie wrzucila (avi,wmv,mp4)to mi wychodzi blad ze konwerter nie obsluguje tego formatu, no wsciec sie mozna. mial ktos tak? 2.) jak jest z tym flashem, bo mi raz się włącza raz nie, czy da sie ustawic go gdzies na stałe? wczoraj probowalam robic zdjecia w swietle latarni i o ile kolege "rozswietliło" ładnie to auto juz nie bardzo. a innym razem lampa sie wogole nie wlaczyla. macie jakies rady czy pomysly?

  • 0

    199. ~  2008-09-09 10:13:25  host: chello087206229151.chello.pl

    ah no i jak to jest z grami, probowalam pasjansa wgrac ale nie chcial sie uruchomic, odrazu sie wylaczał i wychodził do menu, ma ktos jakies sprawdzone gry na tego LG? szukam jakiegos mahjonga pasjansa itp.

  • 0

    200. ~Adi  2008-09-09 17:51:06  host: 87-205-189-68.adsl.inetia.pl

    Telefonik bardzo fajny..kupilem go przed paroma godzinami wiec ciezko o obiektywna opinie ale mysle ze nie ma na co narzekac:)

  • 0

    201.  2008-09-10 20:19:28

    czy ma bezposrednio dostep do internetu czy trzeba przez wap??

  • 0

    202. ~Casey  2008-09-14 01:37:13  host: pavlac2.sukcesnet.pl

    abarth. co do divixa nie pomoge ale z fleshem to jest tak ze on dziala tylko na auto albo off, musisz mieć tez włączone ISO 200 i tylko pod takim działa :)

  • 0

    203. ~:)  2008-09-14 20:04:14  host: 77-254-136-168.adsl.inetia.pl

    Osobiście miałam telefon w rękach.Aparat jest rewelacyjny,można robić zdjęcia w nocy,chociaż nie są tak wyraziste jak w dzień.Ogólnie fajny bajer dla tych którzy chcą zaszpanować.Mam zamiar kupić sobie taki :)

  • 0

    204. ~kajka  2008-09-16 13:59:44  host: h79-ursus79.spray.net.pl

    witam. jestem posiadaczką tego telefonu i w sumie jestem z niego zadowolona, ale mam dwa poważne problemy: 1. - wysyłanie maili. jest tam załozone konto ( w moim przypadku eramail) , ale telefon w ogóle nie chce wysyłać maili. cały czas pisze, że nieudane wysyłanie. 2. - bateria. nie wiem co się dzieje, ale jak ustawiam sobie budzik wieczorem, to następnego dnia nie działa. telefon w ogóle nie chce się włączyć, a jak podłączam go do ładowarki, to wyskakuje mi, że batreia jest na najniższym poziomie i zaczyna ją ładować, mimo że poprzedniego wieczoru bateria była naładowana na FULL! nie wiem jak temu zaradzić, proszę o pomoc. za to mam troche info: trzeba się przyzwyczaić do braku klawiatury i troche niewygodne jest odbieranie i kończenie rozmów tymi dwoma małymi klawiszami, tak samo jak przy pisaniu esa kasowanie liter "c". rysik jest w porządku, odbiór netu też, szkoda tylko, że w podręcznym menu nie umieścili odtwarzacza. zdjęcia robi ładne, filmy gorsze niż nokia n95. smsy na qwerty pisze się super, niektóre strony długo się ładują w necie więc trzeba uważać. jak dla mnie wyswietlacz spełnia swoje zadanie i cała reszta raczej jest w porządku.

  • 0

    205. ~gungolinka  2008-09-21 15:31:50  host: 77-254-163-5.adsl.inetia.pl

    i problem jest ze sciagnieciem simlocka z tego najnowszego modelu z 2008r ;

  • 0

    206. ~xxeverlastxx  2008-09-25 22:54:16  host: ip-83-238-169-65.netia.com.pl

    ten telefon jest super mam go już z 6 miechów, ma u mnie same pozytywy a osoby które go nawet w ręku nie miały to niech się nawet o nim nie wypowiadają bo gadają jakieś głupoty,telefon wyjechany w kosmos gorąco polecam

  • 0

    207. ~Kamil_Harry  2008-09-25 23:32:10  host: cmk117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    już od jutra w play ten cudny telefonik jest za złotóweczke :D nawet w abonamencie za 50 zł :)) pozdrawiam wszystkich i zniechęcam do kupna bo kupuje jutro ja i nie chce by wszyscy mieli ten sam phone :PP

  • 0

    208.  2008-09-26 16:39:25

    Próbował ktoś wkładać większą kartę niż 2GB, obsługuje on większe karty ?

  • 0

    209. ~.  2008-09-27 22:35:17  host: aaof228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie... jak przesyła się muzykę, filmy itp na ten telefon ? Czy normalnie za pomocą programu i kabla czy znów jakieś bajery wymyślili ?

  • 0

    210. ~dsadsa  2008-09-28 09:10:51  host: acck95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon jest kompletnie bezuzyteczny. Przeciez on nie ma ani Wi-Fi, ani nawet głupiego budzika/kalkulatora czy stopera. Aparat 5mpx można kupić za 199zł na allegro, a za te same pieniądze można dostać pożądny aparat kompaktowy z 12x zoomem i 8mpx matryca. Jednym slowem "żal". Polecam nokie eSeries

  • 0

    211. ~  2008-09-29 20:07:43  host: aboa108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy można wgrać nawigacje do tego telefonu i gdzie ona się znajduje

  • 0

    212. ~placikxx  2008-09-29 21:08:18  host: host86-148-89-105.range86-148.btcentralplus.com

    jAK USTAWIC ADRES BD W LG KU990

  • 0

    213. ~groszek  2008-09-30 15:47:04  host: osand2.rene.com.pl

    Mam pytanie... Czy karta micro SD M2 będzie pasowała do tego telefonu>

  • 0

    214. ~Rasta  2008-10-01 17:01:59  host: 83.238.58.148

    telefon jak dla mnie swietny smsy pisze sie super ! duzo lepiej niz na zwyklym fonie sa trzy opcie - pisanie rysikiem smsa - nie uzywam - pisanie smsa jak w normalnym fonie - nie uzywam - pisanie smsa klawiatura qwerty zainteresowani w temacie wiedza o co chodzi i powiem tyle pisze sie duzo duzo szybciej i wygodniej !!!!!!!

  • 0

    215. ~~Robsky~  2008-10-04 15:19:42  host: 78.8.141.67

    To Najlepszy telefon pod słońcem ma wszystko co najlepsze....A aparaik miodzio robi lepiej niż n95 wystarzy dobrze dobrać ustawienia a nie podstawowe...

  • 0

    216. ~baffo  2008-10-04 18:37:00  host: dsv54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam mam pytanie Czy da sie w tym telu włączyc muzykę, zminimalizować ją i robić inne rzeczy?? Mam sgh z370 i niestety w nim sie tak nie da co jest najwieksza wada i interesuje mnie czy w tym sie tak da

  • 0

    217. ~Brun  2008-10-05 11:31:38  host: ip-77-223-235-16.atol.com.pl

    Telefon wspaniały nie ma się do czego przyczepić,zdjęcia robi bardzo dobre,i nie jest prawdą że jak 2mpx,zdjęcia dobrze wychodzą,trafiłem akurat model który miał uszkodzony głosnik,ale już wylądował w serwisie i za tydzień będzie spowrotem,wsadziłem do niego zapełnioną karte 2giga, chodzi bardzo szybko,smsy pisze sie szybko i wygodnie nawet rysikiem:) pismo ręczne(każdy posiadacz bedzie wiedział o co codzi) :)

  • 0

    218. ~chlebik  2008-10-05 16:07:59  host: 088156065007.bsk.vectranet.pl

    co z tą nawigacją?? co z nią!!?? śmiga czy chała??

  • 0

    219. ~chlebikuś  2008-10-05 16:18:44  host: 088156065007.bsk.vectranet.pl

    co z tą nawigacją? co z nią'!!!??? śmiga czy nie śmiga?

  • 0

    220. ~  2008-10-07 10:28:20  host: 91.146.234.1.ip.airbites.pl

    ja kupilam ten telefon pare tygodni temu i uwazam ze jest swietny,bateria dlugo wytrzymuje a przy moih rozmowach to konieczne;)zdjecia sa zajefajne i czyste ekran dotykowy poczatkowo sprawial problemyale po paru dniach podejsc bylo ok jednym zdniem goraco polecam ten model LG KU990

  • 0

    221.  2008-10-07 18:57:33

    ~agnieszka, chyba nie mówisz o tym telefonie... :)

  • 0

    222. ~d  2008-10-08 18:34:31  host: 83-145-161-244.cable-modem.tkk.net.pl

    @chlebik: jak sobie wgrasz i kupisz odbiornik to smiga

  • 0

    223. ~mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm  2008-10-08 19:28:33  host: ns2.knc.pl

    nie orientuje sie ktos ile on kosztuje w orange PRZY PRZEDLUZANIU umowy w firmie 80?

  • 0

    224. ~n  2008-10-09 00:04:25  host: gaja.tpnet.pl

    POTRZEBUJĘ TEJ INFORMACJI NATYCHMIAST więc bardzo proszę szczęśliwych posiadaczy tego telefonu o szybką odpowiedź:) jestem przyzwyczajona do bardzo szybkiego pisania smsów i piszę ich dużo, czy dotykowe klawisze to mi tego czasem nie uniemożliwiają? kojarzy mi się to z wolnym 'załapywaniem' tego co chce napisać, jak to jest w praktyce?

  • 0

    225. ~karolina  2008-10-09 17:58:22  host: absn56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytania. 1. czy ten telefon robi dobre zdjęcia??? bo doczytałam sie tu że nie bardzo.. mam nokię 5300 z aparatem 1.3mpx i zdjęcia nie są złe... ale ten chyba gorszych nie robi??? wkońcu aparat 5mpx!! 2. czy ma on wi-fi?? też doczytałam się od jednej osoby że owszem ma lecz w danych telefonu na tej stronie napisano że nie;/?? więc jak to dokładnie z nim jest??? czy warto go za te 900zł zakupić??????????? proszę o odp:) z góry wielkie dzięki;)

  • 0

    226. ~kruchy  2008-10-09 22:23:47  host: acnu134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mamtego fona tydzien i jest zajefajny^^ ma budzik i kalkulator, stopera nie ma..- odpowiedz dla kolegi z gory. kalk jak kalk chociaz ma duzo funkcji typu cos sin no chyba wszystkie jakie moga byc (pomocne w szkole;)). budzik ma wiele opcji wielokrotny czy w jakies dni tygodnia czy jednorazowy. mozna minimalizowac, wkoncu pracuje wielozadaniowo..czytajcie opis..nie mozna podczas sluchania muzyki robic zdjec ani nagrywac filmow ani grac, ale esa mozna pisac czy cos tam innegoprzegladac zdjecia. co do nawigacji powiedzieli mi w orangu ze mozna ja miec ale 150 zeta miesiecznie..wiec chyba to porazka..a tak czy jakos da sie zrobic to nie wiem jeszcze do tego nie doszedlem :) natomiast ladowanie gg zawiesza sie na 8% i koledze co ma lg ks360 tak samo. nie wiem jak ustawic fona pod gg:/ moglby ktos napisac dac link do czegos czy cos - nie wiem.

  • 0

    227. ~ja9472  2008-10-10 16:46:20  host: host-89-228-199-18.kalisz.mm.pl

    sluchajcie ile trzyma Wam ten telefon przy sluchaniu mp3? caly czas.

  • 0

    228. ~Boyar  2008-10-11 14:12:17  host: host-89-228-247-105.kalisz.mm.pl

    do postu 210 ma budzik i ma kalkulator,ale chyba lepiej pisać o czymś jesli przynajmniej miało sie to w ręku a ty kolego nawet na oczy nie widziałeś tego fona

  • 0

    229. ~Szpila  2008-10-11 19:24:46  host: eje84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Mam pytanie do uzytkownikow tego telefonu. Czy ma on mozliwosc ustawiania dzwonkow mp3 na dzwonek i na smsa?

  • 0

    230. ~szpila  2008-10-11 19:37:03  host: eje84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. mam pytanie do uzytkownikow. czy ten telefon ma mozliwosc ustawiania mp3 na dzwonek i na smsa?

  • 0

    231. ~Krzysiek  2008-10-12 10:55:42  host: 77-253-135-73.adsl.inetia.pl

    Tyle padło juz pytań o nawigacje w tym fonie i nikt nic nie napisał, ma może ktos w tym fonie nawi??? Jak tak to napiszcie co można do niego wsadzić?????

  • 0

    232. ~Krzysiek  2008-10-12 12:02:27  host: 77-253-135-73.adsl.inetia.pl

    Tyle padło juz pytań o nawigacje w tym fonie i nikt nic nie napisał, ma może ktos w tym fonie nawi??? Jak tak to napiszcie co można do niego wsadzić?????

  • 0

    233. ~Krzychu  2008-10-12 14:15:11  host: d90-129-69-156.cust.tele2.pl

    Mam problem !!! Mam do wyboru 2 telefony - LG KU 990 albo LG KC 550 i nie wiem jaki wybrac ? xD Pomóżcie mi :):)

  • 0

    234. ~WAZNE  2008-10-12 16:36:12  host: d90-129-69-156.cust.tele2.pl

    mam pytanie , czy jak robie zdjecie to aparat sie wysuwa ?

  • 0

    235. ~?  2008-10-12 19:25:30  host: 82.160.102.82

    mam pytanie. czy ten telefon obsługuje sie rysikiem czy tez palcami???

  • 0

    236.  2008-10-13 11:03:43

    Telefon już mam parę miesięcy, bateria trzyma oko0ło 7 dni, na początku słabiej- ale z czasem się polepszyła (20 minut rozmów dziennie). Aparat to złom i każdy telefon tak samo dziadoski ma aparat, i niech ktoś nie mówi, że tak nie jest. Ale jak na telefon robi dobre zdjęcia :) Telefon mam z Anglii może daltego jest lepszy, bo kolega ma z Orange i okazało się, że bateria mu trzyma 2 dni heheheh porażka :) Smsy to super sprawa :) Piszę się extra.

  • 0

    237. ~link  2008-10-14 23:11:53  host: abmz33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~agnieszka zdecydowanie nie zgadzam sie z tobą aparat robi swietne zdjecia, telefonik jak sie widzi :) a co do odpryskujacych kawalkow obudowy...nie wiem co robisz z tym telefonem...ale zawsze w celu ochrony telefonu mozna kupic sobie tzw. crystal case oslania wszystko poza ekranem i jest wytrzymaly telefonik polecam mozna zapauzowac aplikacje i np. odebrac sms nie muszac jej konczyc i w kazdej chwili do nego wrocic do tego czyta pliki office i pdf co bywa przydatne choc trzeba je bardzo powiekszac zeby odczytac dla mnie jedyny bol to to ze nie mozna wgrac dodatkowych motywow ale wiekszosc lg chyba tak ma

  • 0

    238. ~ziomek313  2008-10-15 17:40:32  host: atm.barczewo.macrosat.pl

    dostałem ten telefon i jestem z niego zadowolony robi naprawde super fotki i zgadzam sie z tym ze ktos musi nie umiec ustawic parametrów dlatego mu nie wychodza.

  • 0

    239. ~Krystian  2008-10-15 17:41:02  host: public-gprs63196.centertel.pl

    Mam ten telefon już pół roku mi bateria trzyma około tygodnia mam 14 lat wiec duzo słucham muzyki i duzo przesyłam przez bluetooth jak dla mnie telefonik super mój ojciec ma nokie n95 i robi gorsze zdjęcia od LG wystarczy dobrze ustawic aparat bo napoczątku też mi się wydawało że robi dużo gorsze zdjęcia od telefonów które mają 3.2 mpx ekran dotykowy dziala bez problemów Bardzo polecam ten telefon chociaż że niedawno uważałem że LG to szajs w produkcji telefonów

  • 0

    240. ~zara  2008-10-15 22:16:57  host: host892514836.waldex.net

    czy da się słuchać mp3 i sobić jakieś inne rzeczy np pisać sms, podejrzewam ze tak ale wole isę upewnić w LG Shine tak nei było. prosze od odp

  • 0

    241. ~kot  2008-10-16 01:02:55  host: 87-205-32-174.adsl.inetia.pl

    moze ktos napisac co i jak z nawigacja

  • 0

    242. ~IGOR  2008-10-17 15:59:36  host: dxj66.internetdsl.tpnet.pl

    MAM 2 PYT: 1) jakie trzeba ustawic parametry aparatu aby wychodziły najlepsze zdjęcia ? 2) czy mozna minimalizować muzykę ?

  • 0

    243. ~IGOR  2008-10-17 19:20:42  host: dxj66.internetdsl.tpnet.pl

    I JESZCZE JEDNO: WE WCZEŚNIEJSZYCH KOMENTARZACH WYCZYTALEM, ŻE JAK SIĘ KUPUJE NOWEGO KU990 TO NIE MOZNA GO FORMATOWAC. CZY TO PRAWDA?

  • 0

    244. ~-----  2008-10-17 20:46:34  host: host51-ursus.spray.net.pl

    ej, a jakie karty opsługuje? Można kupić większą niż 8GB?

  • 0

    245. ~lsfgffd  2008-10-18 07:05:59  host: w2189.r-ce.pl

    jak głośno gra muzyka w tym fonie

  • 0

    246. ~yamahatzr  2008-10-18 09:15:26  host: abwm52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WiFi?? Jestem ciekawy jak to właczyłes bo mi to bardzo by sie przydalo. Telefon ogolnie super. Czego mi brakuje to tylko tego WiFi i GPS ale pozatym 5+

  • 0

    247.  2008-10-18 15:28:49

    wie ktoś może czy ten Lg ma dobre głośniki ??

  • 0

    248. ~  2008-10-18 17:46:56  host: bfl135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czy ten fonik jest wadyliw bo lg i telefony no niewiem.dzieki z góry

  • 0

    249. ~mawerick  2008-10-18 17:48:11  host: bfl135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko czy ten telefonik nie jest wadliwy ? bo lg i fony ??

  • 0

    250. ~Luke  2008-10-18 18:02:07  host: 2-16-bydg.tdi.tktelekom.pl

    dla dzieci których jedynym światem jest wypasiony telefon, oraz osób które lubią szpan to na prawdę udany zakup, telefon ma służyć do dzwonienia a nie szpanu

  • 0

    251.  2008-10-18 22:37:27

    Ktoś sie może orientuje jak jest z głośnikami? Czy głośno grają ?

  • 0

    252.  2008-10-18 22:49:32

    czy to prawda że na tym fonie można mieć max 2gb pamieci ??

  • 0

    253. ~~~~~  2008-10-18 22:54:22  host: abrn149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do 225. Zdjęcia robi moim zdaniem dobre. Na pewno lepsze niż twój 1,3 mpx ;] Nie ma wi-fi. 900zł?! Przecież nówkę na allegro można kupić już za 600-700 zł. Do 226. Musisz skonfigurować dobrze neta, żeby Ci gg działało. Nie WAP tylko internet. Na stronie twojej sieci na pewno pisze jak to zrobić.

  • 0

    254. ~grzes  2008-10-19 02:59:20  host: 119-044-133.adsl.szeptel.net.pl

    ja kupilem 3 dni temu i zaplaciłem 50 kilka zł

  • 0

    255. ~Evvva  2008-10-19 18:42:56  host: public-gprs54176.centertel.pl

    jak zainstalować gg

  • 0

    256. ~  2008-10-20 15:24:07  host: 86-63-111-163.sta.asta-net.com.pl

    mozna ustawic budzik wystarczy kliknac na zegarw trybie czuwania

  • 0

    257. ~Kajetan  2008-10-20 20:33:39  host: chello087206207004.chello.pl

    Jesli mi ktos napisze jeszcze raz ze ten tel nierobi ladnych zdjec do uznam ze jest slepy ten tel robi dobre foty jest bajerancki jak na swoja cene ma wszystko czego potrzeba troche pic z ekranem to jest tak naprawde naciskowy a nie dotykowy ekran jak by byl dotykowy to juz jezdzenie palcem by wszystko wlanczalo a tak niejest trzeba przydusic a i do postu 210 kolo powalilo cie wez niepisz czegos takiego gowno wiesz o tym tel to po h.. sie wypowiadasz

  • 0

    258. ~ADEK  2008-10-20 21:09:38  host: acqb171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    BEDE MIAL JUTRO TEN FONIK I UWAZAM ZE JEST SWIETNY DZISIAJ GO OGLADALEM DOKLADNIE SMS SIE PISZE SUPER A GLOSNIKI MA OK....ZALEZY JAKA MUZE SIE PUSCI..A I MAM PYT. CZY PRZY PRZESLANIU SOBIE OD KOGOS NP MUZYKI TO GDZIE SIE ZAPISUJE NA KOMIE CZY NA KARCEI BO W SAMSUNGU L760 NA FONIE I TRZEBA PRZENOSIC PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ BO MUSZE SIE ZDECYDOWAC

  • 0

    259.  2008-10-21 13:10:25

    Można wgrywać swoje themesy czy są podstawowe i innych nie mozna ?? prosze o odp ;]

  • 0

    260. ~ada  2008-10-21 16:27:45  host: host-80.54.169.111.tvksmp.pl

    mam telefon od niecałych dwóch tygodni. Pytanie- ile Wam się ładuje? Bo nie wiem czy z moim coś jest nie tak. Na razie ładuje się 4 dni i 3 noce. Moim zdaniem to trochę za długo.

  • 0

    261. ~anka82  2008-10-22 10:06:29  host: 87-205-56-195.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon od kilku dni i stwierdzam z całą pewnością ze jest zajebisty!! mam tylko pytanko jeśli ktos wie jak to jest z tymi dvxami. ściagłam kilka ale telefon mi nie odtworzył obrazu czy to prawda ze trzeba ściągnąć specjalny program do przerobienia dvxa?

  • 0

    262. ~ania82  2008-10-22 10:10:39  host: 87-205-56-195.adsl.inetia.pl

    ten kto pisze ze ten telefon nie ma budzika i kalkulatora to niech przeczyta sobie dokładnie instrukcje....

  • 0

    263. ~patrycja607  2008-10-22 21:40:54  host: 77.88.146.208

    Mam tylko jedno pytanie, czy można dodac osobny dzwonek do każdej osoby????

  • 0

    264. ~Paweł T.  2008-10-22 22:24:04  host: 83-145-162-223.cable-modem.tkk.net.pl

    Mam zamiar kupić ten telefon po najbliższej wypłacie. :) Już od ponad godziny szykam na sieci dokładnych zdjęć tego telefonu i na żadnym nie widzę gniazda słuchawek. :) Gdzie ono jest? :) Da sie pod ten telefon podłączyć słuchawki na zwykłym jacku 3,5mm? Podejżewam, że te które są w zestawie nie są najwyższej jakości a ja mam swoje, ładne, białe z zajefajną jakością dźwięku i nie wiem czy mogę je pod Viewty podłączyć... :)

  • 0

    265. ~marcin  2008-10-23 12:37:23  host: 195.245.213.7

    Kupilem-Uzywa-Chetnie sie go POZBEDE! To chyba najgorszy telefon jaki kupilem w zyciu. Uzywalem topowych nokii, SE, motoroli... LG KU 990 nie jest ani (dobrym) aparatem, ani telefonem z (wygodna) funkcja SMS, ani nie ma przejrzystego organizaera kontaktow. Jak ktos chce - chetnie (promocyjnie) odsprzedam/zamienie na nokie. Tel jest salonowy z 2 letnia gwarancja.

  • 0

    266. ~patr  2008-10-24 13:22:39  host: sipostro.blokowe.pl

    Orientuje sie ktoś czy są już jakieś fajne motywy na ten telefon? Jeśli tek prosiłbym was o podanie stron :)

  • 0

    267. ~Venus  2008-10-24 15:22:48  host: dsj44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Czytałam trochę komentarzy, ponieważ zastanawiam się nad kupnem tego tel. I jedyne pytania jakie watpliwości to: wielkość, bo do tej pory miałam malutki telefon, problemy z obsługą (nigdy nie 'bawiłam się' sprzętem LG) oraz bateria, z tego co widziałam zdania były podzielone. Mam do dyspozycji niewielka kwotę, a w grę wchodzi tylko mix (219 zł kosztuje). Uważacie, że opłaca się? Dla mnie, to będzie 2-letnia inwestycja, do końca umowy, więc wolę być ostrożna... Pozdrawiam.

  • 0

    268. ~dhsdh  2008-10-24 18:17:58  host: host-233-254.netair.pl

    do mayster - tak śmiga też na karcie 4GB

  • 0

    269. ~  2008-10-24 19:16:13  host: 83-145-161-244.cable-modem.tkk.net.pl

    http://mobilne.gadu-gadu.pl/

  • 0

    270. ~ja  2008-10-26 11:27:59  host: abcy86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak z baterią ??

  • 0

    271. ~321  2008-10-26 13:49:49  host: adfp64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie to ma on wi fi cazy nie???!!!!!!

  • 0

    272. ~  2008-10-26 13:54:30  host: aapr170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    216 - da się zminimalizowac odtwarzacz 251 - dosyc głośno i czysto.

  • 0

    273. ~areq47  2008-10-27 00:10:33  host: eok236.internetdsl.tpnet.pl

    Mam telefonik od jakiegoś miesiąca. Jestem z niego bardzo zadowolony ;D Nawet bateria nie jest aż taka słaba jak wszyscy tu pisza - mi na jakieś 5 dni starczy:) do ekranu dotykowego można sie szybko przyzwyczaic. Jak narazie kazda aplikacja JAVA mi zadzialala. Aparacik robi super zdjecia ;D a jakosc filmikow to juz naprawde mistrzostwo:P 120 klatek na sekunde daje swoje;D ;) Jaknarazie znalazlem tylko 2 minusy - przy słuchaniu radia nie da rady włączyć go na głosniku... można tylko sluchać na słuchawkach. 2) Dźwieku np. alarmu nie można ustawić tak żeby był narastajacy. Jesli jeszcze cos znajde to napisze;)

  • 0

    274. ~19lisek10  2008-10-27 14:37:47  host: smrw-91-193-87-26.smrw.lodz.pl

    co do gg to trzeba pod interent GPRS czy jakos tak i mi smiga i jest ok

  • 0

    275.  2008-10-27 22:18:51

    Wie ktoś może jakiś szybki skrót w tym telefonie aby przejść z dzwonka na wibracje???

  • 0

    276. ~Przemek  2008-10-28 14:54:26  host: ufo.ds13.agh.edu.pl

    mam ten telefon od 2 tyg. bardzo fajny tylko nie zgodzę się z jedną rzeczą, że można mieć kartę powyżej 2GB. mam wersję oprogramowania KU990_V10b i kartę 4GB jednak po sformatowaniu telefon odczytuje pojemność jedynie 2GB. Pisałem w tej sprawie do LG i tak mi odpisali: Szanowny Panie, informujemy, iż według specyfikacji technicznej dla model KU 990 zalecane jest stosowanie kart Micro SD o max pojemności 2GB. Nie ma wersji oprogramowania, która pozwala³aby na stosowanie kart o większej pojemności ponieważ jest to ograniczenie płyty głównej, a nie kwestia samego oprogramowania. Z poważaniem LG Electronics Polska Więc nic się nie da z tym zrobić;/ co do opisu powyżej: "obsługa kart pamięci do 8GB (oprogramowanie w wersji KU990_V10b i nowsze)" należało by go poprawić...

  • 0

    277. ~  2008-10-28 15:58:34  host: smrw-91-193-87-26.smrw.lodz.pl

    jak zmienic wyswietlana klawiature z tej takiej normalnej na qwerty?

  • 0

    278. ~energydj  2008-10-29 11:39:51  host: un-158-226.domainunused.net

    ja mam ten telefon dopiero 10 minut ale jest wyrąbistyyyy centralnie, jak zobaczyłem filmik DVIx to myslałem ze padne bajerrrra :) nie polecam bo niechce zeby ten telefon był popularny jak SE. kupiłem w PLAY 40 zł abon. i 99zł telefon :)

  • 0

    279. ~Scrat  2008-10-29 16:52:37  host: aasu137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czekam już na ten telefonik czytałem wiele wypowiedzi pozytywnych użytkowników tego cuda:)i wiele negatywnych użytkowników np. nokii wiec posłuchajcie mądrale masz nokie tak jak 90% użytkowników telefonów firma nadająca w TV fajne reklamy typu "Connecting people" ogłupiła twój słaby umysł karząc ci kupić szajs za spore pieniądze tylko dlatego że jest popularny wiec co czyni cię wyjątkowym że masz taki sam telefon jak wszyscy? raz miałem nokie i więcej jej nie kupie gówno do kwadratu te telefony

  • 0

    280. ~  2008-10-30 13:23:49  host: user-79-139-88-23.rzeszow.msk.pl

    słabo mnie slychac podczas rozmowy prze tel ,gdzie moge podlogsic?

  • 0

    281. ~adambart84  2008-10-31 11:16:32  host: net135-196.4web.pl

    Kupiłe go w Play w zeszłym tygodniu. Wg mnie telefon ma bardzo bardzo wiele głupich niedoróbek. No bo jest to niby telefon muzyczny. W zestawie są słuchawki, wejście w pilocie 3,5mm ale twórcy zapomnieli dopisać do odtwarzacza equalizera więc jak komuś nie przypadnie do gustu brzmienie to ma pecha. Niby jest dobry aparat(5mpx i lampa xenonowa) jednak zrobienie dobrego zdjęcia w trybie auto w pomieszceniu przy świetle żarowym graniczy z cudem a użycie lampy jedynie pogarsza efekt gdyż w miare dobrze doświetla ona w promieniu 80cm. Niby jest dotykowy wyświetlacz, jednak każdy kto kiedyś używał prawdziwego "dotykowca" od razu poczuje różnicę:). Teraz możecie powiedzieć że się czepiam, ale irytuje mnie tak prozaiczna rzecz jak brak możliwości wpisania informacji o urodzinach kontaktu.Już leciwy SE K510i dawał taką możliwość a nawet ustawiał urodziny jako wydarzenie w kalendarzu. Kolejna kwestia: wielozadaniowość. Nich mi ktoś powie dlaczego gdy słucham muzyki i chce napisać sms telefon przestaje reagować wibracją na naciśnięcie ekranu? I właściwie na każdym kroku zauważam podobne "wynalazki". Wielkim plusem telefonu jest możliwość użycia karty pamięci większej niż 2GB.Ja w swoim zainstalowałem 8GB i śmigał. Co prawda nie zapełniłem jej całkowicie jednak mimo wszystko byłem pozytywnie zaskoczony.

  • 0

    282. ~rdg  2008-10-31 16:07:39  host: smrw-91-193-87-26.smrw.lodz.pl

    jak wlacza sie latarke?

  • 0

    283. ~  2008-11-01 08:35:16  host: ip27-116.iwacom.net.pl

    wedlug mnie ten telefon ma zjeba..... aparat.... moj k810i robi lepsze zdjecia!!!!! a ma tylko 3,2Mpx auto focus w tyl LG prawie nie dziala a uzywajac lampy blyskowej zdjecie wychodza jakies rozmazane.... nie wiem moze to wina sterownikow aparatu.... ale jak dla mnie telefon ktory ma aparat 5Mpx powinien robic lepsze zdjecia a tu jet wielkka chu....nia..... ja moj brat kupil tego LG placi teraz 100 abonamentu a telefon jest do dupy a on jest zalamany.... ja sobie poczekam na SE c905 to jest dopiero maszynka!!!!!!!!!!!!1

  • 0

    284. ~POMOCY  2008-11-01 11:52:08  host: netb166.i24h.pl

    Kupilem wczoraj ten telefon czy wy caly czas macie wlacaony roaming a jak sie go wylacza?? 2 pytanie to jak wyłączyc poczte glosową?

  • 0

    285. ~Kiri  2008-11-01 11:54:52  host: ecu213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytanko telefon jest lady opcje srednie ale chodzi mi o nawigacje jest opcja zeby wgrac jakies mapy i na jakim systemie to chodzi bo nic nie znalazlem na ten temat prosze o pilna odpowiedz :)

  • 0

    286. ~damian  2008-11-01 12:39:17  host: bjn33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam.mam tego fonka.bateryjka po prawidłowym formatowaniu trzyma na 4+ ale jesli chodzi o aparat to bardzo jstem zawiedziony.fotki sa nie wyrazne kolory wyblakłe,bawiłem sie ustawieniami i chyba nic nie da sie z tym zrobac natomiast bardzo dobrze kreci filmy.

  • 0

    287. ~Proszek  2008-11-01 12:48:20  host: lan-group-132.maxnet.net.pl

    Szkoda ze nie obsluguje kart wiekszych niz 2 gb.. wsadzilem 4 ale tylko 2 czyat:(:(:( a tak to spoko fonik.. moglby miec wifi i bylbym w niebie

  • 0

    288. ~Irvin  2008-11-01 21:35:10  host: afc66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czytając wasze opinie skusiłem sie go kupic (zamiast SE K850i) i szczerze żałuje. Mógłbym napisać książkę o tym co w tym telefonie jest nie tak, a mam go dopiero tydzień. 1.Aparat robi DUŻO gorsze zdjęcia niż mój stary SE W810i (2MPX)! (nie licząc zdjęć robionych z ZOOM bo te wychodzą dobrze). Ogólnie rozmazane i mało ostre. Cybershoty Sony wygrywają tu z ogromną przewagą. 2.Osoby do których dzwonie skarżą się, że bardzo słabo mnie słychać. Telefon należy trzymać przy lewym uchu, aby mikrofon był bliżej ust. 3.Słuchawki są beznadziejne, zmieniłem je na te od SE to jest troche lepiej, lecz dalej CICHO 4.Brak możliwości wgrania (legalnie) nowych motywów. 5.Bardzo mało gier zrobionych pod ten telefon. Gdy zainstalujemy gre z innego modelu wyswietla sie na ekranie beznadziejna klawiatura(4-ry strzałki i OK) 6.Bateria trzyma przez pierwszy dzień bardzo dobrze. Nawet po długiej zabawie pokazuje, że jest pełna. Nastepnego dnia (nawet przy nieużywaniu) traci 2-3kreski(z 4 mozliwych) i piszczy o ładowanie. 7.max 2gb karta to za mało teraz może o plusach: Głośno gra głośnikiem głownym, robi wrażenie, fajnie odtwarza filmy(i nagrywa tez nie najgorzej). Nie wiesza sie za bardzo. I to na tyle z plusami.

  • 0

    289. ~Oprogramowanie  2008-11-01 21:58:54  host: 078088140168.jg.vectranet.pl

    Witam Mam pytanie, ile może wynosić włożenie polskiego oprogramowania ponieważ nie wiem czy mi się opłaca kupić w Anglii czy może jednak kupić w Polsce Proszę o odpowiedz Pozdrawaim

  • 0

    290. ~  2008-11-02 13:16:12  host: chello089079007150.chello.pl

    do 239. To napisz jak ustawic tewn aparat bo ja jakos nie moge. Na telefonie zdjecia wygladaja super, czysciutkie ale jak sie zgra na kompa to wygladaja tragicznie.

  • 0

    291. ~  2008-11-02 21:11:22  host: host-81-190-125-14.szczecin.mm.pl

    telefon mam od 2 dni... polecam go osobom w moim wieku (16lat) dla osób starszych bd. miał za dużo funkcji itp... ;)

  • 0

    292. ~Moni  2008-11-02 22:27:37  host: 83-238-236-239.adsl.inetia.pl

    Szkoda, ze nie ma WiFi i 16 mln. kolorów ehh...

  • 0

    293. ~Adamek3  2008-11-03 20:52:34  host: bxl43.internetdsl.tpnet.pl

    Tak można dodać do każdego kontaktu dzwonek. Co do divx'u to zależy od wielkości(rozdzielczości) chyba. Ja moje filmy konwertuje nie jakimś specjalnym programem bo ALLOK AVI MPEG CONVERTER... ale w sumie to do do telefonu na płycie jest program do konwertowania.

  • 0

    294. ~???  2008-11-03 20:55:25  host: 088156004238.ols.vectranet.pl

    czy można z niego zrobić pilot np. do kompa???????????

  • 0

    295. ~jar  2008-11-03 21:04:15  host: host-5db0ce9b.sileman.net.pl

    Tak, można dodać dzwonek jaki sie chce, zdjęcie, a nawet wideo do każdego kontaktu. Tematy można wgrać inne ale to juz wymaga pewego samozaparcia i chęci poszukania jak to zrobić. Ogólnie telefonik polecam:)

  • 0

    296.  2008-11-03 21:17:10

    Tak, istnieje możliwość przypisania osobnego dzwonka, zdjęcia, a nawet wideo do każdego kontaktu z osobna. Ogólnie telefon świetny i dobrze wykonany. Telefon to nie aparat fotograficzny, ale muszę przyznać że ten po odpowiednim ustawieniu parametrów zdjęcia, robi je rewelacyjnie! Jeśli ktoś chce pograc w niektóre gierki wymagające użycia więcej klawiszy niz nawigacyjne, się mocno rozczaruje, bo jest to mocno utrudnione i to by była w sumie jedyna wada, no moze jeszcze brak wi-fi.

  • 0

    297.  2008-11-04 11:01:46

    Witam mam juz ten tel kilka miesiecy i nie nudzi mi sie jakosc nakrecanych przez niego filmow to poprostu cudo zdjecia tez robi swietne po dobrym ustawieniu aparatu nawet w nocy... jezeli ktos ma jakies pytania to piszcie polecil bym fajna stronke ale chyba nie moge tutaj wpisac adresu... Ten skrut to poprostu klikasz na nutke u gory ekranu i wyskakuje ci okno wlaczasz wibracje i po sprawie niestety nie ma wi fi ani gprs to sa 2 rzeczy ktorych mu brakuje...

  • 0

    298.  2008-11-04 11:08:01

    i prosze nie zadawajcie takich glupich pytan czy mozna ustawic mp3 na dzwonek a jak myslisz?? aparat 5mpx 3G pamiec 2gb divx wyswietlacz dotykowy i dzwonki polifoniczne tak??;) mozna ustawic mp3 i do kontaktu i na jaki chcesz tylko dzwonek....

  • 0

    299.  2008-11-04 11:11:55

    aparat sie nie wysuwa... bez przesady a tel mozna obslugiwac samym palcem rysik jest pomocny jedynie przy pisaniu jak chcesz pisac swoim pismem (tak jak na kartce) to lepiej wtedy rozpoiznaje litery a tak to nie jest potrzebny ja nie urzywam

  • 0

    300.  2008-11-04 11:18:50

    muzyke mozesz zminimalizowac i robic co chcesz np chodzic po necie a ustawienia aparatu sa rozne nie mozna raz ustawic i pasuje do kazdej okazji ale to nie jest skomplikowane

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-37-177.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet