LG KM900 Arena - opinie
Telefony LG LG KM900 Arena Opinie o LG KM900 Arena

LG KM900 Arena

w sumie: 98
  • 0

    1.  2009-02-16 21:53:17

    dla mnie cudo

  • 0

    3. ~grzybek  2009-02-23 20:41:35  host: x66x22x47.jaskom.pl

    Wygląd nawet fajny :D

  • 0

    4. ~der  2009-02-24 23:31:33  host: host-89-231-128-5.rawamaz.mm.pl

    To dobrze, nie bedzie sie mialo co wieszac xD Zauwazmy ze wszystkie tel z listy new tutaj maja juz wifi :) a to cieszy, bo nokia 51 moze sie juz znudzic mimo iz jest super...

  • 0

    5. ~damian  2009-02-28 20:29:19  host: ip-81-15-216-100.unregistered.net.telenergo.pl

    lepszy jest lg kc910 renoir...

  • 0

    6. ~luk  2009-03-01 17:29:48  host: chello084010165096.chello.pl

    ciekawe czy przy takich bajerach będzie menu cięło... 8GB wbudowane , niby fajnie ale czy nie bd cięło jak zapełnimy więcej niż 50%... pożyjemy, zobaczymy...

  • 0

    7. ~  2009-03-06 18:50:47  host: public26229.xdsl.centertel.pl

    Wypas. A dzięki braku systemu nie będzie możliwości zaśmiecenia go aplikacjami i nie będzie zwalniał/tracił wydajności.

  • 0

    8. ~zenek  2009-03-14 10:00:14  host: apn-95-41-166-35.gprs.plus.pl

    Brak xenona :/ A szkoda.. ciekawe jakim prockiem sie pochwali ten LG??

  • 0

    9. ~maciumaciu  2009-03-20 18:01:30  host: 188.33.24.77

    ejj ten tel juz jest??

  • 0

    10. ~ja  2009-03-24 21:20:04  host: 89.231.69.237

    Zarypisty fon.Ma divx,Wi-Fi i czujnik ruchu. Karta pamięci do 32GB

  • 0

    11. ~  2009-03-26 20:31:31  host: 77-254-7-167.adsl.inetia.pl

    Gdyby nie miał systemu operacyjnego, to filmy myś oglądał na przenośnym odtwarzaczu DivX.

  • 0

    12. ~Riki  2009-03-27 00:02:36  host: 82-46-13-56.cable.ubr07.aztw.blueyonder.co.uk

    Niby nowy telefon ale osoby ktore posiadaja LG KC 910 Renoir raczej go nie kupia.. nie wiele sie zmienilo...

  • 0

    13. ~.  2009-03-30 16:28:57  host: 80.54.27.31

    bez OS'u może będzie dłużej trzymał jeżeli cena odpowiednia biorę sztuk 2

  • 0

    14. ~cesarz  2009-03-30 16:45:55  host: ip-195-189-79-92.arreks.pl

    Będzie Android :) a czy od Renoira lepszy? to zależy Bo Renoir jest dla fanatyków fotografi a ten jest ogólnie fajniejszy, wiec dobry aparat czy dobry telefon o średniej klasy aparacie :) ja wybrał bym właśnie arene

  • 0

    15. ~wund3r  2009-04-09 08:15:17  host: 213.155.170.25

    hmm, ktoś tutaj kilka bzdur napisał :) 1. telefon posiada dotykowy ekran a nawet wielodotykowy multitouch 2. posiada stoper 3. posiada notatnik 4. dodatkową informacją może być to iż posiada 3 pulpity oraz widget'y

  • 0

    16. ~mv  2009-04-10 16:20:55  host: 77-254-156-72.adsl.inetia.pl

    No no telefon ma całkiem niezłe parametry :)

  • 0

    17. ~norbert  2009-04-16 11:37:21  host: 94-193-37-65.zone7.bethere.co.uk

    ten telefon juz jest w anglii

  • 0

    18. ~mam  2009-04-17 18:34:21  host: 82-43-213-65.cable.ubr10.nmal.blueyonder.co.uk

    czekam juz zamowilem czarny w Tmobile UK ;)

  • 0

    19. ~aaaa  2009-04-20 21:02:51  host: chello087206080055.chello.pl

    Zapowiada się zajebiscie, cena 1,5tyś też nie jest zbyt zaporowa jak na taki bajerek

  • 0

    20. ~Electro  2009-04-22 19:00:40  host: 79.162.162.56

    haha, dobrze ze niema systemu operacyjnego window, bo windows dziala tylko na 65 tys kolorach, a ten telefon ma az 16 mln, i ma super OS szescian 3d z s-class 3 to wyjatkowe cuuudo :DS::D:D:

  • 0

    21. ~  2009-04-23 09:21:04  host: 169-174-89-135.fenix.katowice.pl

    A wczoraj pojawil sie na stronie orange w ofercie

  • 0

    22. ~wow  2009-04-23 09:50:43  host: proxy.idealan.pl

    Jest już w Vobisie. Cena 1999 zł

  • 0

    23. ~iskra  2009-04-24 12:17:08  host: xdsl.183.c88.petrotel.pl

    fajny telefonik sa juz na allegro po 1.5 tys widac ze dotyk jakby lepiej dziala niz w reinorze no i obudowa w arenie jest aluminowa mniam :) multitouch tez robi swoje ala iphone. Ciekawa propozycja pcozekamy zoabczmy

  • 0

    24. ~  2009-04-26 19:16:08  host: clt143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten fon jest jednym z lepszych LG, obok renoir i prady II bardzo fajny tel. A najwazniejsze, ze baterie coraz mocniejsze

  • 0

    25. ~  2009-05-08 19:23:37  host: 188.33.24.71

    No i ma Dolby Surround:) Super sie pewnie filmy oglada(jak na telefon).

  • 0

    26. ~arecki  2009-05-09 21:31:57  host: apn-95-41-111-69.dynamic.gprs.plus.pl

    Wyglada w porzadku ale kosztuje tyle co se x1 przy ktorym sie chowa wiec nie oplaca sie.

  • 0

    27. ~andreo  2009-05-12 17:02:25  host: 92-55-223-253.net.pbthawe.eu

    mam ten fonik i Wizualnie jest on fajny ma Też swoje wady : - DiVx tylko konwertowany z kompa 320 x 240 i większej rozdzielczości nie przepuści, - serwis You Tube tylko jeśli łączy się z netem przez sieć GSM a nie przez Wi-Fi - Potrafi się zawisić ale to przez Wielozadaniowość (ciekawa funkcja) - brak systemu - nawigacja wgrana to tylko Google Mapy gdzie jeszcze nie zdążyłem załapać jak może określić moją pozycje - jeszcze jej nie znalazł, choć ta pozycja określenia położnie jest wersją beta. - ostatnio Google mapy chce się łączyć tylko przez Wi-Fi a nie jak chce przez Gsm jak jestem w terenie. tyle z poważniejszych wad choć pomimo tych wad i tak jest wart trzymania go w dłoniach bo jest naprawde smukły, ciekawość to nie plastik na wizjerze a szkło odporne na zarysowania, gdzie ma swoje i wady, gdy np. patrzymy na wizjer w pełnym słońcu zamiast to co znajduje sie w telefonie widzimy siebie.. ale wystarczy sie obrócić troche w cień i powraca do normy.. - Ciekawe menu... -

  • 0

    28. ~  2009-05-14 11:25:59  host: cqe221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten fon jest na androidzie czy nie bo juz tego nieogarniam..

  • 0

    29. ~  2009-05-14 15:06:17  host: host-89-230-66-182.rzeszow.mm.pl

    Jak tam sie pisze sms? klawiatura dotykowa jak u kompa na ekraniku?? niech ktos mi powie;D

  • 0

    30. ~  2009-05-16 10:53:17  host: xdsl.180.c80.petrotel.pl

    http://www.youtube.com/watch?v=f83v32_E178 POLECAM TEN TEST ruski rysuja go kluczami rzucaja nim na betonie i nic ni da sie go porysowac ani ekran nic sie nie niszczy polecam :)

  • 0

    31. ~stepien0  2009-05-17 14:36:47  host: dqk6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    poprostu boski telefon

  • 0

    32. ~Ricy  2009-05-17 23:38:27  host: 86-86-n1.aster.pl

    Jeśli chodzi o dotykowy ekran to jest on trochę "nadsterowny", ale może to kwestia wprawy w jego obsłudze. Wreszcie dobrze działa synchronizacja z komputerem (Vista), poprzednio (przy telefonach LG) miewałem z tym kłopoty. Główny mój zarzut: bajerów w Arenie tyle, że nikt ich nie wykorzysta nawet w połowie. Przepasiony, zresztą nawet dość ciężkawy - może z tego powodu? :)

  • 0

    33. ~omniasty  2009-05-21 10:32:10  host: emf10.internetdsl.tpnet.pl

    Windows mobile by sie przydal bo wtedy są super programy, np ja na swojej omni mogę zrobić IPHONA lub inne aplikacje 3D

  • 0

    34. ~pou  2009-05-23 21:30:03  host: host-81-190-73-238.gdynia.mm.pl

    do 15. telefon posiada 4 pulpity nie 3 ;]

  • 0

    35. ~  2009-05-23 23:00:22  host: 0x5739aee4.hcnqu1.dynamic.dsl.tele.dk

    Tak tylko malo ktora gierka czy aplikacja na tym ruszy.. Szkoda bo tel ciekawy..a bez systemu :/

  • 0

    36. ~szaman  2009-05-27 19:02:23  host: host-81-190-33-27.szczecin.mm.pl

    Prosze o rade, zastanawiam sie nad kupnem LG KM900 Arena lub samsunga Pixona ktory uwazacie za lepszy, czytalem sporo opini na temat tych tel. i caly czas sie zastanawiam, z gory dziekuje za pomoc :)

  • 0

    37. ~znawca  2009-05-28 09:04:11  host: ikm130.internetdsl.tpnet.pl

    ciekawy telefonik ale dla mnie jest najlepszy lg kp500 cooke. ma wiele możliwości i ciekawy wygląd. zanim kupicie arene zastanówcie sie nad kooke.

  • 0

    38. ~MS  2009-05-29 21:58:00  host: ip-49-168.zax.pl

    Czy ktoś wie jak z mapami do GPS do tego cuda? Ma wbudowane? Da się zainstalować? Pokazuje tylko pozycję czy wyznacza trasy??

  • 0

    39.  2009-06-06 10:11:01

    >Wypas. A dzięki braku systemu nie będzie >możliwości zaśmiecenia go aplikacjami i >nie będzie zwalniał/tracił wydajności. Jak chcesz telefon bez aplikacji to kup sobie Nokie 3310

  • 0

    40.  2009-06-06 11:43:47

    >Wypas. A dzięki braku systemu nie będzie >możliwości zaśmiecenia go aplikacjami i >nie będzie zwalniał/tracił wydajności. Jak chcesz telefon bez aplikacji to kup sobie Nokie 3310

  • 0

    41. ~Pan kracy  2009-06-13 13:33:38  host: 94.254.242.142

    fajny telefonik, tylko dlaczego bez jakiegokolwiek porządnego systemu jak symbian czy windows??! ktoś kto używa smartfona z własnym systemem wie ile daje to możliwości.A tak pozostaje tylko Java...Ciekawi mnie jaką ma on ma navigacje, ale taką prawdziwą bo google maps to raczej bajer a nie navi pomocne kierowcy.Czyżby pozostał tylko do zainstalowania na tym fonie Naviexpert bo jest na javie?ciekawi mnie opinia o tym kogoś kto jest użytkownikiem tego fona

  • 0

    42.  2009-06-21 12:56:46

    Witam. Prośba do użytkowników owej Areny. Czy jest możliwość ustawienia mp3 jako przychodzącej wiadomość, bo rozumiem, że dzwonki są jako mp3. Mój poprzedni LG takiej funkcji nie miał. Paweł

  • 0

    43.  2009-06-21 12:59:36

    No i jeszcze jedno. Jest jakaś możliwość ustawienia własnej tapety na którymś z pulpitów? Paweł

  • 0

    44. ~anonimus  2009-06-26 02:26:33  host: 91.198.244.157

    Telefon ładny ale niedopracowany. Np odtwarzacz mp3. Niby wszystko jest i super odtwarza. Ale po wyjściu z odtwarzacza zawsze ustawia się na 1 pozycję. A właściwie to nie ustawia się w ogóle na żadnym bo najpierw trzeba mu wskazać utwór aby można było zobaczyć play. A powinien zapamiętać na którym utworze zakończył. Tak jest z większością rzeczy w tym telefonie. Wifi jest ale się przycina. Włączam np mapy google przez wifi, powiększam i... muszę wyłączyć i włączyć wifi bo się zaciął. Za 2 minuty znowu się zaciął. I tak bez końca. Zasięg też trudno łapie. Inne telefony już złapały zasięg a ten jeszcze potrzebuje 10-20 sek na złapanie zasięgu. Zaślepka na usb/ładowarkę jest ale na gniazdo słuchawek już nie. Albo to nowe menu w postaci sześcianu. Jest kilka pulpitów ale tapety nie dasz do żadnego. Tapetę jaką można ustawić to obrazek który jest przy odblokowywaniu telefonu. Te kilka pulpitów ładnie wygląda przy obracaniu. Ale można zauważyć że animacja ni jak się ma do tego co jest na pulpicie. Czyli jest to po prostu krótki filmik a nie renderowana animacja tworzona z tego co jest aktualnie na pulpicie. Na pulpicie masz 2 skróty, dasz na widok "sześcianu" a tam animacja z nieistniejącymi rzeczami. W dodatku zauważyłem że animacje też są nie dopracowane. Np w odtwarzaczu mp3 obracam w lewo a animacja pokazuje obrót w prawo (ale pokazuje w porządku, nie do góry nogami). Nie ma możliwości oglądania Youtube przez wifi. Zresztą tych niedociągnięć jest znacznie więcej. Wygląda na to że coś miało być, ale jak to jest zrobione... pozostawia wiele do życzenia. Wszystko zrobione pod sprzedaż (prawie każdy bajer ma) a nie pod zadowolonego klienta (ma ale jest niedopracowane). Raczej nie polecam tego telefonu.

  • 0

    45. ~Klocek  2009-06-28 16:34:58  host: host-62-122-115-65.ip.attu.pl

    Ja go mam jest suuper!!:D

  • 0

    46. ~FAZI  2009-06-29 20:19:43  host: bsz67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po co wam symbiany lub windowsy. dawniej nie było nawet dzwonków polifonicznych i było.NIE RÓBCIE Z KOMÓREK KOMPUTERÓW :P

  • 0

    47. ~km900  2009-06-30 14:06:09  host: avq159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam i użytkuję ten ... to coś już od 3 tygodni a przesiadłem się z nokii e51 i już wiem że LG km900 arena to krok wstecz ... same wady, pocieszeniem jest duży wyświetlacz i wątpliwej jakości ale jednak filmy 720*480 Ogólnie urządzenie to straszna "kupa" - częste resety w trakcie użytkowania, wole działanie, o intuicyjnej obsłudze można zapomnieć.

  • 0

    48. ~Piotr  2009-07-08 18:49:37  host: cpc3-warw1-0-0-cust767.sol2.cable.ntl.com

    Mam ten telefonik :) Ale w Polsce Bo teraz jestem w Angli:)))

  • 0

    49. ~  2009-08-06 13:30:36  host: public-gprs111808.centertel.pl

    wie ktoś gdzie w Krakowie jest duży wybór akcesoriów do areny?? chciałabym kupić etui i folie ochronna

  • 0

    50. ~smerf  2009-08-19 17:45:31  host: chello089078076159.chello.pl

    Telefon jest bardzo dobry, duzo poreczniejszy od omni czy iphone'a, dosyc wytrzymaly. ma oczywiscie multitoucha, ekran dosyc czuly, ale bez problemu da sie przyzwyczaic. smsy po kilku dniach pisze sie bez wiekszego problemu, ale potrzeba chwilke jesli wczesniej pisalo sie normalnie:) z wi fi od czasu do czasu lapie fazy, ale dziala... z tym youtube'em rzeczywiscie dziwna sprawa, ale da sie przezyc. co wiecej ma nadajnik FM, wiec jesli ktos jezdzi starym rzęchem to sie przydaje:) co wiecej ma w zestawie bardzo fajne sluchawki. co do gpsa to trzeba troche pokombinowac, ale dziala:) i nawet nie tak wolno. aparat bardzo fajny, moze sluzyc jako zastepczy dla tych ktorzy nie maja jakis bardzo wygorowanych wymagan. polecam ;))

  • 0

    51. ~tomek  2009-08-23 22:30:13  host: gwx-sub25-64.tvgawex.pl

    a po co system operacyjny ? bo jak mam zaplacic tyle kasy za telefon co za laptopa to ten telefon ma miec to wszystko co laptop a przynajmniej nie duzo mniej pozdrawiam ps wydaje mi sie ze duzo lepszym rozwiazaniem bedzie 5800

  • 0

    52. ~MJ  2009-08-31 14:51:52  host: a.hotspot.bialystok.pl

    Ponoć Opera Mini rozwiązuje problem przeglądarki i wystarczy jej Java. Próbował ktoś?

  • 0

    53. ~Mariuan  2009-08-31 19:43:02  host: 83-238-44-48.ip.netia.com.pl

    A dla czego każdy musi mieć system na pokładzie? Ja mam teraz N82 z symbianem i jest straszna! Męcz się człowieku z tym cholerstwem żeby zrobić cokolwiek! Po za tym wszystko czego chcę od telefonu jest właśnie w tym cacku. Przeglądarka plików tekstowych i graficznych, odtwarzacz multimediów (fakt, Divix i Xvid w AVI może stanowić problem, ale kto na symbianie ogląda filmy w DVD ? ) i nie tylko. A po za tym dla mnie to najlepiej zrobiony telefon pod względem wizualnym, piękna aluminiowa obudowa i potężnej rozdzielczości ekran. Jeszcze dziś będę go zamawiał. Ps. z Nokią 5800 ExpresMusic miałem styczność... Jak dla mnie jest spasionym brzydalem, z systemem który ma sposobność do wieszania.

  • 0

    54. ~jaco  2009-08-31 22:55:58  host: 77-254-112-75.adsl.inetia.pl

    mam arenę od dwóch miesięcy, niestety nie jestem zadowolony, często się wiesza, słabo "łapie" zasięg

  • 0

    55. ~jolita  2009-09-19 15:38:13  host: 77-254-76-85.adsl.inetia.pl

    miałam sobie kupi ten telefon ale teraz nie jestem już tego taka pewna. jeśli ktoś może mi poradzić jaki telefon z dotykowych jest dobry to będę wdzięczna

  • 0

    56. ~eery  2009-09-22 20:43:30  host: adnx185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ilee kosztuje zdjecie angielskiego sim locka??

  • 0

    57. ~wiktor  2009-10-22 21:36:37  host: acps121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy w tym telefonie mozena przewijac MP3?? Na youtube.pl jets filmik i przez galerie nie da sie przewijac.

  • 0

    59. ~  2009-11-12 10:37:58  host: ip-93.159.19.122.static.crowley.pl

    kupisz go nawet za 800 do 1000 zł.....a mam pytanie jak sobie radzi aparat tego telefonu.?

  • 0

    60. ~mati  2009-11-16 21:10:15  host: 92.26.23.159

    witam :) Mam ten telefon już od 3 miesiecy i powiem tylko jedno slowo wielkie guwno !!

  • 0

    61. ~  2009-11-21 01:49:39  host: 088156033207.olsztyn.vectranet.pl

    ja dorwałem swojego za okolo 450zł z wymianą obudowy i sie ciesze. simlock okolo 60zl w polsce lub przez internet 10 funtow.

  • 0

    62. ~Zysiu  2009-11-22 23:30:40  host: aaql238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dla wątpliwych w zakupie Areny polecam telefon, który używam 2 mies. i jestem z niego zadowolony :) ma trochę nie dociągnięć z softem (np. migawki w aparacie nie da się wyłączyć, małe zbliżenie zrobionych zdjęć, nie można tworzyć nowych folderów - np muzyka jest cała w kupie, podobnie filmy, jeden folder i wszystko do niego wrzucone) przesiadłem się z SE K510i i myślę, że z bliska SE robi lepsze foty, ale poza SE - liderem w robieniu zdjęć w telefonie ten LG jest najdalej na 2 miejscu. Reszta wg mnie same superlatywy bateria 4 - 5 dni w zależności od użytkowania. Ten telefon to GT505 - polecam.

  • 0

    63. ~  2009-11-30 22:50:35  host: adsg9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko. który telefon byście mi polecili. ten czy KU990 ?

  • 0

    64. ~  2009-12-01 21:52:40  host: 195.117.119.57

    Szukam sobie jakiegoś telefonu w granicach tysiąca złotych, ale nie mogę znaleźć ŻADNEGO telefonu, który nie miałby opinii w stylu: "wielkie gUwno" (błąd powtórzony specjalnie), "szajs" itp. Nie wiem tylko czy jest to spowodowane niekompetencją opiniodawców, czy niską jakością telefonów. Oglądałem takie telefony jak: ten, SE XPERIA X1, Nokie 5800, Samsunga S8000 JET, Iphone 3G. Są to telefony różnych firm, a mimo to (jeśli wierzyć opiniom) WSZYSTKIE są beznadziejne. Jeśli ktoś może mi polecić jakiś dobry telefon, najlepiej do tysiąca złotych, to będę wdzięczny. Pozdrawiam, aniom.

  • 0

    65. ~12mi  2009-12-06 15:19:46  host: public-gprs121807.centertel.pl

    sorki, ale chyba jest tu mała rozbieżność co do wyświetlacza, bo na stronie orange.pl w specyfikacji telefonu opisano go, że posiada 8 mln kolorów, a nie jak tu: 16 mln

  • 0

    66. ~lg arena km900  2009-12-28 16:12:54  host: aaoc183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam ten fonik ok. 7m-cy i od pierwszego dnia nie jestem zadowolony z niego. Ciągłe wieszanie się 4 naprawa w serwisie bez skuteczna. NIE POLECAM.! Wole Sony Ericssony.

  • 0

    67. ~do 65.  2009-12-29 09:30:53  host: 77-254-9-132.adsl.inetia.pl

    ma 16 mln... wszędzie tak pisze... ;p

  • 0

    68. ~Marcelka  2010-01-03 01:24:56  host: 81.210.61.10

    Czy podczas pisania pisania SMS można wstawiać emotki, albo czy tel odczytuja nadesłane od kogoś buźki graficzne? Proszę o odpowiedź, to dla mnie bardzo istotne.

  • 0

    69. ~malina  2010-01-08 23:59:09  host: dynamic-78-8-122-215.ssp.dialog.net.pl

    spoko telefon . z jednym małym problemem. nie moge sms'ów wysyłać, kompletnie nie wiem o co chodzi, nr centrum ustawiłam i wszystko,dalej nic . coś gdzieś czytałam,że trzeba nowy softwere wgrać , myślicie,że pomoże? telefon z Anglii jest,dostałam w prezencie..głupio sprzedawać czy coś ..

  • 0

    70. ~Ala$kaN  2010-02-06 14:57:11  host: aadi16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do @Marcelka : Podczas pisania SMS-ów można wstawiać buźki i nasza Arenka odczytuje wszytstko w nadesłanej widomości. Jestem szczęśliwą posiadaczką Lg-ika - jest świetny i wszystko działa bez zarzutu i nie uważam tak jak inni, że lepsza jest Nokia 5800 bo to jest *** a nie telefon.. sam plasyk i Arenka ma metalową obudowe jedynie z tyłu koło baterii ma plastik. Ogólnie telefon - ósmy cud świata! Gorąco Polecam ;)

  • 0

    73. ~grucha  2010-02-18 10:56:08  host: 212.160.172.70

    byłem ostatnio w tunezji i lipa fon nic nie widać pod słonce lub inne światło na wyswietlaczu odradzam

  • 0

    74. ~Bardock  2010-02-25 19:57:18  host: apn-77-112-106-236.dynamic.gprs.plus.pl

    Nie rozumiem ludzi, którzy oceniają telefony (a także inne rzeczy), nie mając ich nawet w ręku... Arene mam od trzech miesięcy. Telefon bardzo nowoczesny, mnóstwo bajerów itd. Ma cztery pulpit, a nie trzy jak niektórzy piszą. Największa zaleta (może i wada;P) to wyświetlacz. prosze wskazac telefon z rozdzielczoscią 800x480. dzieki temu nawet filmy i zdjęcia w niskiej rozdziałce wyglądają świetnie. Ekran nie jest wykonany w takiej technologii jak np cookie. Tutaj nie użyjesz rysika, ale za to wystarczy leciutko musnąć, a tel reaguje. A precyzja takiego ekranu jest taka, że po tygodniu trafisz choćby w jeden piksel. Z drugiej strony pobór prądu... co do szybkości działania: fakt, czasami się lekko przytnie, ale w porównaniu do np samsungów... Nie, nie ma porównania nawet. menu jest bardzo intuicyjne, zawsze myślałem, że tylko se-ny mają tak przyjazny interfejs. aparat robi bardzo dobre zdjęcia choć jest trochę za wolny. tak samo z filmami, tzn. jakość bardzo dobra, ale są opóźnienia. Hmmm... co jeszcze... GPS. Troche szkoda, że brak map w pamięci tel. A na jave cięzko coś znaleźć, większość wymaga połączenia z internetem. jedyna opcja, jaką znam, aby uniknąć kosztów, to aplikacja GPS MID. nie największy komfort, ale jest... Czujnik ruchu bardzo czuły, nawet za bardzo, czasami podczas słuchania muzyki (np. leżąc), ekran zaczyna "wariować". Nie zgadzam się, że telefon ma problem z zasięgiem. Mieszkam w tak małej miejscowości, że nie mogę mieć nawet stałego łącza internetowego, a bezprzewodowe praktycznie nie działają, a mimo to mam pełny zasięg. Jakość dzwięku mnie powala (pozytywnie). tak czystego przekazu nie spotkałem w żadnym innym telefonie. Eski pisze się bardzo sprawnie (ale nie, gdy ma się pierwszy raz telefon dotykowy w ręce. Bo taka sztuka nie uda się nikomu). Brak systemu. dla jednych zaleta, dla innych wada. Według mnie, telefon multimedialny (a taka jest Arena), to nie telefon biznesowy. A do pracy i tak nadaje się tylko komputer.

  • 0

    75. ~Bardock  2010-02-25 20:03:05  host: apn-77-112-106-236.dynamic.gprs.plus.pl

    heh, limit opinii... Z tel jestem bardzo zadowolony, ma jakieś tam drobne wady i zawsze znajdzie się ktoś. komu nie będzie się podobać. Podsumowując: wart kupna zwłaszcza dla super ekranu. Minus za słabą baterię: przy trochę ponadprzeciętnym użytkowaniu starczy na trochę ponad dobę. Jeśli moje słowa komuś pomogły podjąć decyzję, przyjemność po mojej stronie:)

  • 0

    76. ~michał  2010-03-06 18:51:36  host: aelg7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TEN TELEFON TO CUDO mam go od dwóch miesięcy i jest super!!!

  • 0

    77. ~kuba  2010-03-19 13:54:56  host: 213-238-111-16.adsl.inetia.pl

    gdyby miał jakis OS to *** a tak...

  • 0

    78. ~Mieciu  2010-04-10 14:58:26  host: 093105082023.legnica.vectranet.pl

    Dobry tel .. Brak systemu operacyjnego duzy + wydaje mi sie ze jest wart zakupu..

  • 0

    79. ~serek  2010-05-13 10:31:02  host: dns.bigvent.pl

    z telefonu korzystam od kilku miesięcy i dla mnie najważniejsza jest odporna obudowa - kilka razy już lądował na betonie itp - najmniejszej ryski na ekranie brak (moje dwa SPV zniszczyłem doszczętnie w ciągu półroku). zasięg: (nie jestem fahowcem) ale u mnie pomogło ustawienie łączności "tylko GSM" - na wielu telefonach, z których korzystam odnosiłem wrażenie, że w dużym mieście telefon (a może to wina operatora?) potrafi wariowaćprzełączając się pomiędzy DCS i GSM. Nie jestem zadowolony z synchronizacji z outlookiem. Nie zapanowałem też nad klientem poczty i GPS. Ale generalnie nieżałuję zakupu!

  • 0

    80. ~  2010-05-15 13:40:06  host: chello089072211009.chello.pl

    gdyby miał jakiś OS...a na co ci dziecko system?ludzie to maja nasrane w tych pustych łbach...może jeszcze IRda bys chciał?

  • 0

    81.  2010-05-23 20:59:24

    film w dvix na Arenie może działać nawet przy rozdzielczości 720x480, tylko trzeba umieć to zrobić :]

  • 0

    82. ~Dawid  2010-05-30 19:31:03  host: host-5db0eeac.sileman.net.pl

    Czy ten telefon ma akcelerometr ??

  • 0

    83. ~  2010-07-07 18:01:15  host: pc-77-46-21-83.euro-net.pl

    siema trzeba płacić za GPS-a ?? ma klawiature querty?? jak z wifi??

  • 0

    84. ~Pawełs  2010-07-08 00:07:38  host: ip-88-220-130-66.unregistered.net.exatel.pl

    Kurczę... poczytajcie testy!!! Ma akcelerometr, ma dotykowe qwerty, działanie wi-fi dokładnie opisane w teście. Pozdr:)

  • 0

    86. ~nieznany5414  2010-08-06 19:07:13  host: siec1.sauridnet.pl

    Cześć. Czy jest w tym lg taka funkcja jak blokada menu (bodajże ;p)? Chodzi o to, żeby przed wejściem np. do skrzynki sms wpisać hasło. Pozdrawiam

  • 0

    87. ~hh  2010-09-02 21:34:36  host: apn-95-40-196-69.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon mam juz od jakis 6 miesiecy. Generalnie ze strony wizualnej prezentuje sie naprawde super. Menu przejzyste i intuicyjne. Ekran dotykowy dziala, jak na ta klase tel, calkiem porzadnie. Nie jest to iPhone, ale jest niezle. Cale moje odczucie psuje wolny soft, otwieranie skrzynki odbiorczej sms, lub ksiazki telefonicznej trwa stanowczo za dlugo, pozatym przy przegladaniu listy troche sie przycina. Nie wiem czy to wada ogolna, czy poprostu mam jakies problemy z softem, lub poprostu zawalona pamiec. Jezeli chodzi o funkcje to jest ich cale bogactwo, z niektorych nawet jeszcze nie korzystalem (np. transmiter FM). Z zasiegiem ani z wi-fi nie mam absolutnie zadnych problemow. Z ogladanie filmow z youtuba przez wi-fi nie mam rowniez zadnych problemow. Nastepny minus to przegladarka internetowa. Wbudowana jest strasznie powolna, nawet nowa opera mini dziala jakby chciala a nie mogla... Ale tu znowu moze to byc kwestia softu, badz pamieci. Bede musial ta kwestie dokladnie sprawdzic. Ogolnie telefon mi sie podoba, ale i tak nie zostanie ze mna dluzej. Jednak ekrany dotykowe nie przypadly mi do gustu (poza iphonem, ale to juz troche wyzsza polka). Moze do pozostania przy arenie sklonil by mnie android, no ale coz... W kazdym razie fanom ekranow dotykowych telefon naprawde mocno polecam :)

  • 0

    88. ~Matiiii :D  2010-10-18 18:19:53  host: amplus9.amplus.net.pl

    długo sie zastanawiałem nad telefonem jaki mam wybrać i ten jest najlepszy ,kombajn multimedialny polecam go wszystkim jestem naprawdę zadowolony z niego nie ma co gadać porostu polecam go jest super to samo jak htc touch hd tylko że 2xtańszy

  • 0

    89. ~nyga1994  2010-12-10 07:35:31  host: adji26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon jest super chociaż jego jeden minus to jest słaby głośnik reszta jest w nim super warto kupować

  • 0

    90. ~  2011-01-26 20:25:37  host: 87-205-228-101.adsl.inetia.pl

    Ten telefon wcale nie jest taki fajny! Zawiesza sie bardzo czesto, wiem bo go mam juz prawie 2 lata!!! nie polecam juz lepiej kupic Nokie C6!

  • 0

    91. ~kundzia  2011-01-31 11:35:49  host: 213.156.124.248

    jak jest z tym yt przez wi-fi? Można oglądać filmiki czy nie? Bo jedni piszą, że można a drudzy, że nie..

  • 0

    92. ~pyatnie  2011-01-31 21:09:44  host: 77-255-226-134.adsl.inetia.pl

    czy wie ktośco musze zrobić by oglądać w arenie film? zmienić format czy cos? kompletnie sie na tym nie znam pozdrawiam;)

  • 0

    93. ~M.A.G.I.K  2011-03-27 13:43:28  host: nat174.ap-media.pl

    Telefonik full wypas, nie mam z nim żadnych problemów. Oprócz baterii która pada po 1 dniu to jest to najlepszy telefon jak za taką cenę. You tube chodzi bez problemu , wcześniej nie działał ale po aktualizacji softu do v10v odtwarza filmy. Jakość obudowy jest świetna. Mówię do wszystkich zaktualizujcie softy bo mi też na początku się wieszał na okrągło ale po aktualizacji jest dużo lepiej i nie gubi zasięgu. Pozdrawiam

  • 0

    95. ~Tuqan  2011-04-14 20:18:48  host: duf75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No i zapomniałem o baterii, która powinna wytrzymywać 3 dni normalnego użytkowania :D

  • 0

    96. ~K  2011-04-26 20:15:03  host: public22020.cdma.centertel.pl

    Oto specyfikacja funkcji zaawansowanych i jest system operacyjny: Java (wersja) Tak (JAVA SCRIPT 1.5) MIDI (polifoniczne) Tak Wewnętrzna kamera wideo Tak Wbudowane gry Tak Radio FM Tak Funkcja głośnego mówienia Tak Rozdzielczość aparatu (MP) 5MP Pamięć zewnętrzna MicroSD (do 32 GB) Nawigacja A-GPS Tak MP3 Tak Bluetooth Tak, 2.1 Ekran dotykowy Tak Nagrywanie wideo Tak Przeglądarka dokumentów Tak Dolby Mobile Tak 3G Tak Automatyczne nastawianie ostrości Tak Przeglądarka Teleco Q7/Full Browser Dźwięki klawiszy Tak Sieć 3G System operacyjny Tak Połączenie USB v2.0 Wibracje Tak Tapeta/wygaszacz ekranu Tak/Nie

  • 0

    97. ~arena  2011-07-06 14:32:46  host: nat174.ap-media.pl

    Witam mój lg to kompletny złom bateria wytrzymuje 6 godzin bez używania.Zawiesza się co 5 minut, soft po aktualizacji jeszcze gorzej chodzi. Jeśli ktoś wie jak wgrać ponownie soft proszę o odpowiedź? A telefonu nie polecam .

  • 0

    98. ~toshiba  2011-07-09 13:25:32  host: nat174.ap-media.pl

    ja również nie polecam swojej areny.Wiesza się na okrągło a bateria padaka. Slot na karty pamięci odpadł tydzień po zakupie. Divx nie odtwarza filmów. Po podłączeniu do ładowarki zawiesza się, gubi zasięg , ekran często mruga.Bateria ładuję się 3 godziny i na 3 godziny. Zero plusów same minusy.Pozdrawiam

  • 0

    99. ~FO  2011-09-01 12:55:53  host: 91-145-179-58.internetia.net.pl

    Mam arenę zlekceważyłem opinie ludzi i teraz jest jak jest.Telefon okroooooooooooooooooooooooooooooopnie długo myśli mimo, że nie jest zaśniecony niczym ot weź wypełniaj 480 x 800 kratek bez dobrego systemu. Kiedyś też myślałem,że to jest zaleta, ale to najwiekszy błąd w tym telefonie po tym jest bateria zawieszanie etc... Ogólnie w życiu miałem wiele telefonów ten był największym błędem. NIE KUPUJCIE TLEFONU Z DUŻĄ ROZDZIELCZOŚCIĄ BEZ SENSOWNEGO OPROGRAMOWANIA I LEPSZEJ BATERII DO TEGO!

  • 0

    100. ~lgmigrena  2011-10-14 12:12:36  host: nat74.ap-media.pl

    Ten telefon to całkowita porażka , najgorszy telefon jaki miałem w życiu. Po pierwsze bateria, po 2 godzinach słuchania muzyki słyszę dźwięk który wyprowadza z równowagi każdą osobę. Po drugie zawiechy , jest to coś okropnego wiesza się po 2-3 razy dziennie. Po trzecie szybkość działania, jest to telefon dla osoby niezrównoważonej psychicznie bo na dłuższą metę nie da się tego telefonu normalnie używać. Mogę jeszcze dodać do tego wszystkiego slot na karty pamięci który odpadł po kilku dniach. Ten telefon to efekt pracy naćpanych żółtków którzy wciskają do europy ten shit . Mogę go polecić osobą którzy lubią latnie, świetnie lata w powietrzu i niszczy ściany. NIE POLECAM NIKOMU !!!

  • 0

    101. ~piotr  2011-11-04 23:28:52  host: afps127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, chciałem się zapytać czy arenka nagrywa filmy w formacie avi czy 3gp?

  • 0

    102. ~takietam  2012-03-01 16:44:52  host: edge.g1.citymedia.pl

    tel fajnie sie sprawuje ale procek wolny więc niekiedy szaleje

  • 0

    103. ~`arek  2012-03-11 08:43:25  host: static24.debica197.tnp.pl

    Telefon mam od ponad roku.. Nic nie naprawiałem. Oprócz wieszającego się softu, małego wyboru aplikacji, częstej niemocy w odebraniu telefonu z pwoodu zawieszki to fon spoko:)

  • 0

    104. ~  2013-06-20 00:16:33  host: v55-06.opera-mini.net

    zy ktos wie czy lg km900 przy wersji v10v mozna miec google i youtube na tapecie prosze o szybka odpowiedz

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-65-227.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet