LG KG130 - opinie
Telefony LG LG KG130 Opinie o LG KG130

LG KG130

w sumie: 52
  • 0

    2. ~hexx  2007-08-12 13:51:05  host: ac9f4e97.ipt.aol.com

    Potrzebuje telefonu przede wszystkim do dzwonienia i smsowania!Ten ma kilka bajerków (co przy jego cenie jest zaleta), ale dla mnie najistotniejsze jest jak długo w nim trzyma bateria?? Potrzebuję prawdziwych odpowiedzi od użytkowników, a nie danych producenta! Za odpowiedzi z góry dziękuję!

  • 0

    3. ~Pu94  2007-08-17 17:03:53  host: ekc209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Uzytkownicy nie dadza ci zytelnej odpowiedzi dlatego ze roznie uzytkowuja telefon i w roznych miejscahc przbeywaja maja wysokie i nieskie sily zasiegu u siebie co dodatkowo wyczerpuje baterie rownie dobrze wtedy telefon mzoe tracic na np 2ch dniach czowania.

  • 0

    4. ~Krystian  2007-09-10 13:17:42  host: dzp106.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i jest zajebisty. Wcale nie prawda ze ma aparat VGA, ponieważ ma aparat 3,2 Mpix. Ma tez wbudowane 3 giga pamieci. A wyswietlacz ma 15 milionów kolorów. Ale ma wade bo mozna w nim zapisac tylko 2 kontakty.

  • 0

    6. ~Susha  2007-10-09 09:18:32  host: doz172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja ten telefon kupiłam córce i bardzo sobie go cenię, bo był tani, a miał wszystkie te funkcje teraz obowiązkowe w telefonach, jak aparat i kolorowy wyświetlacz. Polecam bardzo.

  • 0

    7. ~filip  2007-10-20 15:21:52  host: proxy3.tkdami.net

    mam ten telefon od 2 dni on ma mms

  • 0

    8. ~robin  2007-10-26 18:39:58  host: chc245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten telefon dziś. Padł mi soniak k510i i z braku większej gotówki skusiłem się włąśnie na tego LG. Jak narazie to oczywiście muszę się przyzwyczaić troszke do innego menu, ale jedyna wada jaka zauważyłem (oczywiście jak na taką niską cenę - 239 zł w Saturnie) to małą ilośc pamięci. Ale myśle że nie będzie to przeszkadzało mi, bo w soniaku miałem 28 mb i zasmiecone to było rzeczami z których i tak nie korzystałem, a wydałem masę kasy - dzwonki, java itp. Tel wygląda dosyć solidnie, troche brzydko, a jadnocześnie ma w sobie jakiś urok. Wyświetlacz oczywiście nierewelacyjny, ale na dworze spokojnie mogłem pisac smsy. Bawię się nim dziś od kilku godzin i jak narazie po 1 godzinnym ładowaniu nie ruszył się wogóle wskaźnik naładowania. Wady inne - z komputerem łączy się przez RS232, więc już staroć. Aparat robi nawet niezłe zdjecia (oczywiście jak na rozdzielczość 0,3 mpx)

  • 0

    9. ~robin00  2007-10-31 13:54:48  host: hp1.hydroprojekt.com.pl

    Mam ten telefon od kilku dni. Miałem do tej pory sek510i, ale niestety został utopiony w wannie niechcący, a nie chciałem wydawać za wiele kasy na nowy, gdyż w orange umowa konczy mi się za 6 miesięcy i dostane jakiś nowy, więc skusiłem się na tego lg. Kupiłem w saturnie za 230 zł. I jak na taką cenę uważam że jest niezły. Ma wszystko co powinien, tzn gprs, wap 2.0, aparat w zupełności wystarczający do mms. bateria trzyma około 5 dni przy średnim użytkowaniu. w porównaniu do mojego poprzedniego tel jest niestety kiepski, ale to zupełnie inna klasa telefonów. Wady - sladowa pamięc, 1MB, brak złącza usb - tzn kabelek jest dostępny, ale niestety tylko rs232, niewygodny środkowy klawisz kierunkowy - trzeba mieć bardzo szczupłe palce żeby wygodnie go używac, brak chociażby irdy. Za tę cenę polecam, jeśli ktoś nie ma dużych wymagań to naprawde ten tel wystarczy.

  • 0

    10. ~Czubek  2007-12-16 22:02:43  host: public-gprs111159.centertel.pl

    Telefon pierwsza klasa mimo tego iz ma aparat VGA robi wysmienite zdjecia.No fakt nie ma odtwarzacza MP3 ale to zadna zaleta miec odtwacz w telefonie gdyz przy sluchaniu muzyki strasznie szybko pada bateria.Zaś w miom LG130 bateria trzyma mi okolo 5dni.Sa tu badzo fajne dzwonki polifniczne które zastąpią nam kazdy inny dzwonek mp3.Naprawde telefon niezniszczalny mimo tego ze wpadl mi do wody na 15min po calej dobie najzwyczajniej go wlaczylem i dziala tak jak wczesniej.Telefon jest wysmienity dlatego ze nie przyciaga oka zlodzjom a takze spelnia twoje zapotrzebowanie kontaktowe.No oczywiste jest to ze LG K130 nie ma porownania do SEk800i albo jakiej kolwiek innej marki z lerzymi parometrami zaś telefon taki jak SE k800i sluzy wylacznie do zabawy.Prawde mowiac to jak wiekrzosc ludzi bierze taki telefon ktory bedzie spelnial wymagania uzytkownika.Kiedys byly telefony z czarnobialym wyswietlaczem i ten kto potrzebowal telefon nie wstydzil sie wyciagnac cegly.Bo telefon jest do dzwonienia i ewetualnie wysylania SMS-ow.LG K130 akurat do tego sie nadaje!!!

  • 0

    11. ~TeLeGout  2007-12-29 00:02:10  host: host-89-230-141-67.inowroclaw.mm.pl

    Krystian nie czaje cie jak moze w tym telefonie być aparat 3.2 megapixeli;/ yhm 300giga pamieci mam go przed soba ma aparat 0,3 jak na ten aparat zdjecia robi hmm takie se co do pamieci to nie skomentuje tego ale do dzwonienia i sms'owania styknie pozdro

  • 0

    12. ~mój LG GB2 KG130  2007-12-31 15:40:27  host: ip-213-17-168-155.netia.com.pl

    został kupiony przed świętami w POPie za 219zeta (w tym 5zł na karcie), ładowarka, słuchawki mono, BRAK KABLA DO TRANSMISJI:( Poza tym jest bardzo poręczny, może się spodobać, ale co ważne w telefonie - dzwoni jak gdy trzeba, pisanie na nim jest wygodne, bateria przy pakietach sms chodzi 3-5 dni, ładnie brzmi. Uważam że jest porządnie wykonany - szczerze mówiąc za te 2paki nie spodziewałem się takiej jakości, aparat foto... jak to w komorkach - żadna rewelacja, filmików nie kręci. Aha - raz zawiesił się podczas pisania sms, zamarł na chwilę po czym zresetował się i uruchomił bez pytania o PIN. Nie ma wodotrysków, ale już go polubiłem, przydałaby się jednak komunikacja... port USB (1.1 chociażby), został mi orginał po starej i dobrze wysłużonej "wodoodpornej" N5510;) a tak z dyktafonu czy zdjęć nie mogę skorzystać poza samym telefonem. Ogólnie polecam!

  • 0

    13. ~pomocy  2008-01-10 14:43:30  host: host-81-190-83-65.stargard.mm.pl

    kupiłem ten telefon i mam taki problem jak dzwonie to bardzo cicho słychać tą drugą osobę czy możecie mi pomóc

  • 0

    14. ~John  2008-01-16 20:23:57  host: 91.146.230.1.ip.airbites.pl

    A ja mam problem z wysyłaniem MMS!!!! Jak wysyłam to wyskakuje napis "Błąd Komunikacji"!!! Jak ktoś wie jak to rozwiązać prosze napisać na forum!!!

  • 0

    15. ~pomocy!!  2008-01-17 15:03:47  host: djn160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ostatnio zakupiłem ten telefon w Erze i nie wiem jak używa się tego zoomu 4x. Pliss pomóżcie ;)

  • 0

    16. ~niezdecydowany...  2008-01-24 19:31:31  host: apn-77-115-14-137.gprs.plus.pl

    chcę kupić ten tel i nie wiem czy warto? Prosze o pomoc

  • 0

    17. ~  2008-01-25 08:53:25  host: pxybebr004-ext.be.getronics.com

    kupiłem ten telefon i mam taki problem jak dzwonie to bardzo cicho słychać tą drugą osobę czy możecie mi pomóc .. a u mnie jest za glosny...szukam ale nie wiem jak uciszyc telefon...kto znalazl ta funkcje? A jak piszecie sms jest cichy?jak mozna zdjac glos?dzieki

  • 0

    18. ~patinka246  2008-01-26 09:53:26  host: aaxi149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak sie blokuje klawiature? Wylączylam automatyczna blokadę bo mnie denerwowała ale czy mozna go jakos zablokowac recznie? Wtedy kiedy chce?

  • 0

    19. ~Backlash  2008-01-27 21:44:38  host: acmm229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik ogolnie jak na pierwsze 2 dni spoko... za taką cene ekstra... zoomu da sie użyc dopiero po ustawieniu rozdzielczości na 320x240... ma ktoś może sposob na zdięcie sim-locka w tym fonie? prosi mnie o podanie kodu na mojej karcie...

  • 0

    20. ~Robert  2008-01-29 09:23:28  host: 233-moc-9.acn.waw.pl

    John a jakie zdjecia wysylasz zrobione nim czy jakies inne? A masz skonfigurowany mms u sibie?

  • 0

    21. ~Kaśka  2008-01-29 11:16:33  host: fec162.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon naprawdę może się podobać. Jeśli ktoś potrzebuje fona do dzwonienia i smsowania a nie musi mieć radia, mp3 i innych, często niepotrzebnych bajerów; warto sobie go kupić. Bateria trzyma dobrych kilka dni. Wyświetlacz jest wyraźny a dzwonki wyjątkowo głośne. Aparat też nie jest jakiś zły. Wiadomo, jak ktoś uwielbia robić fotki to i tak kupi cyfrówkę. Fonik ma całkiem dobry i głośny dyktafon. Według mnie, za taką cenę to udany model. Ładny, mały, lekki, niezawodny tel.

  • 0

    22. ~Sharms  2008-01-30 17:54:32  host: aes99.internetdsl.tpnet.pl

    Zjechany jest ten telefon ;/ Masakra - wyświetlacz jak z średniowiecza :D

  • 0

    23. ~urzytkownik  2008-01-30 22:31:34  host: ewa149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~pomocy aby uzyc zoomu musisz zmnieszyc rozdzielczosc zdjec do nizszej... Pozdr

  • 0

    24. ~  2008-02-01 16:51:01  host: cyz178.internetdsl.tpnet.pl

    a ja mam ten telefon i niewiem jak wyciczyc klawiature! a jak dzowni budzik to go nie slychac, tak samo w smsach. a probwalam dojsc do tego w menu ale nigdzie nie mozna tego zmienic;/

  • 0

    25.  2008-02-05 14:26:45

    odnośnie zawieszania się KG130 - rzeczywiście kilka razy w miesiącu potrafi. Poza tym obawiam się że LG olewa klientów, od kilku dni oczekuje odpowiedzi od przedstawicielstwa w Polsce. Jest automatyczna odpowiedź: "Drogi Kliencie Witamy na LGE.com Otrzymaliśmy Twoją wiadomość. Wkrótce otrzymasz odpowiedź od jednego z naszych pracowników. Odpowiedzi udzielimy na Twój adres poczty elektronicznej." Niestety nie podają adresu do korespondencji i NIE MA TREŚCI naszego zapytania, dlatego jesteśmy zawieszeni aż raczą dostrzec termin "WKRÓTCE":(

  • 0

    26.  2008-02-08 16:56:12

    A.telefon robi dobre wrażenie, ale jak to jest z jego zawieszaniem się tego LG? B.transmisja danych - co można przesyłać, jakieś sugestie? C.czy można przypisać zdjęcie do osoby żeby pojawiało się gdy ta dzwoni do mnie?

  • 0

    27. ~***  2008-02-12 08:02:04  host: chello087206099087.chello.pl

    to jest telefon godny poleceni...nie ma on róznych bajerkow ale do dzwonienia i sms-owania nadaje sie w zupelnosci...jest baaaardzo tani...

  • 0

    28. ~ola  2008-02-24 13:02:42  host: dsl.jeziorany.macrosat.pl

    zamierzam kupic ten telefon i prosilabym inne osoby o udzielenie mi informacji na temat kamery, zdjec i zoomu, ilosci kontaktow w telefonie. i wlasnie nie rozumiem w opisie powyzszym tego telefonu co znaczy brak profili? chodzi tu o profile telefonu kiedy on np. moze byc na milczy czy miec wlaczone same wibracje? prosze o informacje jak najszybciej.

  • 0

    29. ~Maxlin  2008-03-23 11:19:32  host: 80.50.238.34

    Kamery - brak, zdjecia - 640x480, zoom x4 - po zrobieniu zdjecia dopiero mozna sobie zoomowac ;)liczba kontaktow 500 + 150na karcie, wiadomosci 150 (otrzymane i wyslane) - profili jest 4 (Normalny, Milczy, Tylko wibruje,Na zewnatrz)

  • 0

    30. ~WITAM  2008-04-22 18:53:52  host: w3cache.nysa.punkt.pl

    Mam ten telefonik i zaskakuje mnie głośność sms-a, strasznie cichy dźwięk. Czy to idzie jakoś zmienić, aby był głośniejszy?

  • 0

    31. ~nowy uzytkownik  2008-04-26 19:18:53  host: w3cache.nysa.punkt.pl

    POMOCY!! Prosże o pomoc, nie mogę nic pobrać na ten telefon, bo ciagle wyskakuje komunikat-błąd komunikacji. Mam tel w heyah i mimo instrukcji na stronie heyah i postępowania wg tych wskazówek, nic nie działa.Prosze o pomoc

  • 0

    32. ~janko  2008-05-16 15:51:54  host: dpt171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zwykły prosty telefon dla nie wymagajacych uzytkowników z dobrą baterią telefon ma poprostu dzwonić i ten do tego własnie jest bardzo mi się to podoba no i super bateri.

  • 0

    33. ~ben  2008-05-20 03:24:51  host: abfc32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo fajnie wyglądający telefonik za niewielka kasę

  • 0

    34.  2008-05-27 13:49:25

    czy ktokolwiek używał tego telefonu z komputerem? proszę o komentarze nt. komunikowania KG130 z PC.

  • 0

    35. ~radek  2008-06-26 12:39:45  host: dpb191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo fajny telefon prosty w obsłude i z dobra baterią ogólnie jest ok nie nazekam brak jakichkolwiek awarii i problemów.

  • 0

    36.  2008-07-08 20:12:33

    Słuchajcie,jest sprawa.Ten telefonik jest bardzo tani i mam pytanie odnośnie javy w nim.Czy jest taka jak w b2100,czyli jest,ale tak jakby jej nie było (nie wgrasz nic),czy jest już normalna?No i jak z komunikatorami?czy działają?Pytam,bo w telefonie oprócz działania komunikatorów nic innego nie wymagam,z góry dzięki za odpowiedzi:).

  • 0

    37. ~gus_gus  2008-07-11 13:30:24  host: ip-81-210-54-34.netia.com.pl

    telefon zgrabny, ładne kolory . i tyle pozytywów. nie da się samemu blokować klawiatury, brak możliwości wybrania jednej pamięci - albo karta sim albo telefon, nie ma możliwości zabezpieczenia kontaktów na karcie sim małe, nie wygodne klawisze. przycisk ctr ( cofanie w menu , kasowanie liter w sms ) mało proste zapisywanie kontaktów .. wiesza się od czasu do czasu .. tyle po 2 dniach użytkowania ...

  • 0

    39. ~dworak  2008-09-04 18:02:51  host: 77-254-48-246.adsl.inetia.pl

    hej mam problem z tym tel. pisalem smsa i nagle zaczął sie wyłanczać i włanczać a po chwili wyskoczylo mi ze żąda kodu zabezpieczajacego :/ wie ktos moze jak go uruchomić? Pomocy :/

  • 0

    40. ~Zlloty  2008-09-26 12:52:36  host: 83.142.184.189

    Jedna poprawka - telefon MA dyktafon (do 1 min.)

  • 0

    41. ~krzysiek_PL  2008-10-05 09:31:24  host: zuzia.zax.pl

    ten telefon jest paskudny , zdięcia robi takie że nic niewidać mam go 3 miesiące i jóż bateria 2 dni wytrzymuje na minimalnym urzyciu ODRADZAM GO WSZYSTKIM

  • 0

    42. ~xagax14  2008-10-25 09:54:21  host: bvx219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dla mniej wymagających telefon w sam raz a co oni tu pieprzą jak dyktafon jest i stoper też jest a aparat jest bardzo fajny

  • 0

    43. ~Krisu  2008-11-17 10:20:13  host: dph132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a mi się podoba elegancki i nieduży telefon używam go jako alternatywy a co do baterii to nauczcie się formatu mi chodzi troszeczkę dłużej niż 2 dni

  • 0

    44. ~matt  2008-12-01 20:41:52  host: acub203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem telefon w MediaMarkt za 79 zł, jak na tą cenę jest wspaniały. Nie spodziewałem się aparatu VGA, GPRSu, MMSów, Javy i koloru w najtańszym telefonie w sklepie. Gorąco polecam dla tych, którzy telefonu potrzebują do dzwonienia i ewentualnie małej zabawy przy nudzie.

  • 0

    46. ~lol  2008-12-18 14:15:05  host: host851411429.byt.3s.pl

    weźcie się ludzie opamiętajcie po ch*j wam java i aparat skoro ten telefon ma tylko 1 mb pamięci?

  • 0

    47. ~kamis22061  2008-12-20 15:26:52  host: chello089079054161.chello.pl

    koma jest do kitu,bo nie ma bluetooth ani pdczerwieni

  • 0

    48. ~Doti  2009-01-04 21:07:26  host: nat-pr4.aster.pl

    Czy ktoś wie, jak regulować głośność podczas rozmowy, bo strasznie cicho słychać????

  • 0

    49. ~digitaltechnos  2009-03-10 00:19:24  host: public30037.xdsl.centertel.pl

    1MegaBajt to wszystko co ma?! to co z nim można zrobić... fotografowanie komórką to porażka ZWŁASZCZA w tym aparacie. jak użyć tej pamięci skoro brak interfejsów?

  • 0

    50. ~Żal  2009-03-26 21:15:13  host: 80.51.33.206

    Mam ten telefon jest beznadziejny miałam kiedyś 2-letni LGC3310 to fajny telefon a na tym to nawet pobrać nic nie można 1 tylko dzwonek poli mam

  • 0

    51. ~Lola  2009-07-03 20:22:15  host: gate.hitech-net.pl

    Jestem z niego baardzo zadowolona. swietny aparat, dużo pamięci. Po prostu SUPER!! Polecam!

  • 0

    52. ~L.  2009-12-21 12:11:55  host: host-n2-78-231.telpol.net.pl

    Najgorszy telefon, jaki miałam. Jak zabawka. Jestem zwolenniczką prostych telefonów i pod tym względem ten model jest OK, ale... bateria krotko trzyma (największy mankament), zdjęcia z aparatów VGA są kiepskiej jakości, jakiś ten telefon nudny. Poza tym nie trzymał mi się dobrze w ręku.

  • 0

    53. ~Karola  2010-01-26 12:58:39  host: ckr49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dlaczego nie mogę w nim wysyłać mms ???

  • 0

    54. ~kacperooo  2010-03-07 13:43:57  host: k63.ambit24.net

    telefon jest naprawde fajny ja go mam niecałe 2lata i mi sie ani razu nie popsuł bateria dlugo trzyma dla mnie telefon jest dobry

  • 0

    55. ~anty  2010-10-04 22:36:04  host: 94.254.176.204

    Klawisze - tragedia. Wciśnięcie w tym telefonie kursora w dół graniczy z cudem (można być pewnym, że zawadzi się o CLR).

  • 0

    56. ~kuba  2011-02-28 12:56:14  host: acda248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mialem telefonik 4 lata. po 4 latach bateria trzymala na koniec po tydzien.zdjec tym telefonem radze nie robic :-) . teraz zmieniam na lg GT540. polecam ogolnie ten telefon ale za duzo w nim nie zmiesci sie, w sumie przez 4 lata ani razu sie nie zacial ,ale telefon ogolnie szit i lepiej kupic cos co ma chociaz podczerwien. acha PS w tym telefonie wyswietlacz jest bardzo malutki , a ma w sobie 2 gry: legend of mir i sudoku-sudoku moze byc,a legend of mir dobra jak na taki telefon. pozdro-ale jak na dzisiejsze standardy to telefon nie spelnia wymagan.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet