LG GB220 - opinie
Telefony LG LG GB220 Opinie o LG GB220

LG GB220

w sumie: 65
  • 0

    1.  2009-09-11 17:28:37

    LG wypełnia lukę po siemensach i zaczyna produkować telefony "dla ludu" w przystępnych cenach, telefon można uznać za "muzyczny"(radio,mp3 posiadają osobne przyciski do szybkiego uruchamiania), jedynie aparat 1,3 Mpx w dobie 2 lub 3,2 Mpx-standard a coraz częściej 5 i 8 Mpx może odstawać od reszty, pomimo tego dla zwykłego użytkownika idealny

  • 0

    2. ~llllll  2009-09-15 21:03:33  host: cmpc-089-239-117-072.cnet.gawex.pl

    cool ze sa opinie!!!

  • 0

    3. ~Endy  2009-09-24 11:08:21  host: sub-gwx16-245.tvgawex.pl

    W więkoszści serwisów piszą że dzwonki to jest polifonia 64 tonowa - czy można ustawić mp3 jako dzwonek ?

  • 0

    4. ~klaudia  2009-10-02 09:34:15  host: nrb209.fn.pl

    Jak można usunąć polskie znaki? Bo 20 znaków i już drugi sms wychodzi

  • 0

    5. ~rfał  2009-10-04 10:48:58  host: host8925184133.pzeask.3s.pl

    a czy ktoś wie czy do tego GB220 dorzucili w zestawie kabel USB?

  • 0

    6. ~ktos  2009-10-08 14:32:22  host: egs191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozna ustawic mp3 jako dzwonek wchodzisz na to jaka chcesz miec piosenke i dajesz opcje i tam sie wlacza :) mam ten tel i jest super!!:)

  • 0

    7. ~Just102  2009-10-11 21:28:36  host: public63721.xdsl.centertel.pl

    Mam ten telefon i jak na razie sprawuje się OK. Nie miałam do niego kabla USB musiałam sobie wziąć z ku385. Poza tym jest błąd, bo 2 wyświetlacz jest też kolorowy a nie w odcieniach szarości. I jako dzwonek można ustawić MP3 - ja mam ustawioną piosenkę z karty pamięci. Głośnik też jest OK, nie można na niego narzekać.

  • 0

    8. ~nick  2009-10-13 12:10:09  host: 193.59.42.2

    chcial bym sie dowiedziec czy warto kupic ten telefonik

  • 0

    9. ~Misia  2009-10-24 12:39:05  host: 254-185-251-94.net.stream.pl

    Mam zamiar kupić ten telefon.. i mam pytanie: Czy ma on kabel USB?

  • 0

    10. ~~Mańka  2009-10-27 21:47:40  host: 91.206.64.31

    Hej... tez mam taki zamiar, ale można przypisywać dźwięki do kontaktów (ze do każdego z osobna chce mięć inny dzwonek) :) ?

  • 0

    11. ~rafanty  2009-10-30 15:01:32  host: abrb49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    elosik wziołem ten telefonik na abonament i jest super pozdro:)

  • 0

    12. ~Lucek  2009-11-01 12:18:42  host: host-81-190-159-135.olsztyn.mm.pl

    Telefon z wygladu estetyczny, choc troche delikatny, ale w praktyce dosyc starannie zlozony. Nic nie skrzypi i nie ma luzow. Oczywiscie po jakims czasie cos tam moze sie zmienic, ale to chyba normalne (chyba, ze ktos schowa go do szuflady i nie bedzie uzywal, to bedzie jak nowy). Duzym zaskoczeniem na plus jest to, ze bardzo dobrze slychac rozmowce (w mojej poprzedniej Noki bylo troche inaczej).Telefon jest szybki, bo tez nie jest przeladowany zbednymi bajerami, ekran zas nie jest najwiekszy, ale zbyt mocno nie przeszkadza. Klawiatura moze troche zbyt plaska i trzeba sie przyzwyczaic do jej obslugi. Nie ma problemow z zasiegiem, przez caly czas jest OK. Zewnetrzny wyswietlacz to dosyc praktyczna rzecz - uzyskuje sie szybko informacje kto pisal lub dzwonil. Poprawnie obluguje karty i nie ma problemow z zapisywaniem. Dzwiek w sluchawkach jest OK (oczywiscie nie jest to urzadzenie dla audiofila).Do mankamentow zaliczyc mozna brak drugiego zewnetrznego glosniczka i dzwonki slychac przez to troche stlumione. Producent nie popisal sie rowniez jesli chodzi o dzwonki, ktore otrzymujemy na starcie (zupelne podejscie minimalistyczne).Za taka cene powinien rowniez byc w zestawie kabel USB, ale nie wszystkim to bedzie przeszkadzac, bo jest bluetooth. Co do zdjec i mp3 nie bede sie wypowiadal, bo od tego sa inne urzadzenia, ale oczywiscie telefon wyposazony jest i w te funkcje (w zestawie sa sluchawki). Instrukcja obslugi jest, ale nie wnosi istotnych informacji i gdyby nie bylo jej w zestwie, to nic sie nie straci. Telefon jest na tyle intuicyjny, ze bez niej kazdy da rade. Generalnie, po przesiadce z Noki mam troche spokoju, choc i zabawy z obsluga i potrzeba przyzwyczajenia. Telefon do rozmow i sms jest jak najbardziej OK. Jesli ktos potrzebuje normalnego telefonu (a nie minilaptopa) i odpowiada mu klapka, to powinien byc zadowolony. Nigdy wczesniej nie zwracalem uwagi na te firme, ale widze, ze moze warto.

  • 0

    13. ~ja  2009-11-02 10:34:18  host: aecz213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefony LG to szajs jestem konsultantem w jednej z sieci telefonii i na nie dostajemy najwięcej reklamacji. Najczęściej wysiadają wyświetlacze jak chcecie juz coś taniego to kupcie soniawke

  • 0

    14. ~.  2009-11-02 23:19:29  host: 94.75.123.167

    Czy ktoś wie jak mozna zciszyćdźwiek w słuchawkach?? Tak nie da sie słuchać!!!!!!!

  • 0

    15. ~SzK  2009-11-07 09:17:51  host: bsv220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Just102 No może drugi wyświetlacz też kolorowy, ale może nie ma tyle kolorów co ten drugi? W końcu stantardy się zmieniły.:)

  • 0

    16. ~proelowymiatacz  2009-11-08 12:13:49  host: eic90.internetdsl.tpnet.pl

    Ja kupiłem GB220, jest super ale kabel USB nie dorzucają, trzeba samemu dokupić

  • 0

    17. ~adamm  2009-11-10 17:18:44  host: 188.146.188.165.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    działają na nim instalki do np. gier

  • 0

    18. ~Użytkownik  2009-11-26 09:41:06  host: afig220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Posiadam go od niedawna i nie mam nic do zarzucenia, po pierwszym ładowaniu pierwszy ubytek stanu baterii pojawił się po trzech dniach, w tym czasie dużo pisałem i kilka razy dzwoniłem, ma bardzo ładny czytelny wyświetlacz o wysokiej jakości naprawdę ładny kolorki są super, poza tym posiada wszelkie bajery aparat, kamerka, mp3, radio, java, jest dobrze zrobiony i jak za te pieniądze jest super, po co dawać za to samo 100zł więcej jak można mieć LG GB220 i cieszyć się wszystkim nowinkami w bardzo ładnej obudowie z klapką:) daje najwyższą notę i polecam ten telefon. Nie ma powodów aby obawiać się LG i dopłacać Nokii za to samo. Kto ceni sobie prostotę połączoną z ciekawym designem a w zapasie chce posiadać wszelkie bajery to ten tel jest dla niego:)

  • 0

    19. ~kredkafi  2009-12-03 09:40:57  host: acqp40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    można przypisywać dzwonki do każdego kontaktu z osobna (nawet z karty micro): wchodzimy kolejno: kontakty - wyswietla się lista kumpli; dalej opcje na kontakcie; edytuj; wyświetli się numer, nazwa; opcje; dodaj szczegóły; i na liście mamy dźwięk dzwonka:) mam nadzieje że pomogłam:P telefona zajeb.... :P

  • 0

    20. ~arkus  2009-12-04 14:40:51  host: 94-40-109-3.tktelekom.pl

    Czy ktoś wie skąd można sciągnąć sterowniki do usb? Mam kabel od KG800 niby wszystko pasuje tylko brak sterowników.

  • 0

    21. ~malibus53  2009-12-06 23:03:00  host: host-87-116-250-31.mielec.mm.pl

    nie wiem jak wyłączyć dźwięk aparatu, nie moge sobie z tym poradzić, proszę o pomoc

  • 0

    22. ~-uzytkoownik  2009-12-10 23:09:54  host: 82-160-49-43.tktelekom.pl

    hm, czyli trzeba kabel usb dokupić samemu? orientuje się ktoś ile on kosztuje? ;D

  • 0

    23. ~marze7  2009-12-16 17:44:32  host: ip-84.38.160.60.resman.pl

    czy bateria siada juz po 3 dniach w normalnym uzytkowaniu?nie wytrzyma tydzien jak nokia?

  • 0

    24. ~olka  2009-12-20 13:59:52  host: afg250.internetdsl.tpnet.pl

    jak sie odczytuje mmsy???

  • 0

    25. ~w  2009-12-20 18:24:21  host: afg250.internetdsl.tpnet.pl

    jak sie wysyła i odbiera mmsy?!

  • 0

    26. ~Maiqel  2009-12-22 10:31:09  host: aaui163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wczoraj oryginalny kabel kupiłem za 40zł. Tylko po podłączeniu komputer go nie wykrywa. Czy są tu potrzebne jeszcze jakieś sterowniki?

  • 0

    28. ~skuska  2009-12-27 15:27:29  host: twister.bloknet.org

    A idzie jakos zmieniac piosenki przy zamknietej klapce??

  • 0

    29. ~  2009-12-27 21:19:48  host: 81-219-201-211.adsl.inetia.pl

    Wie ktos moze jak skonfugurowac w tym telefonie WAP GPRS w sieci PLUS ?

  • 0

    30. ~Kuba  2009-12-27 21:20:37  host: 81-219-201-211.adsl.inetia.pl

    Wie ktoś może jak w tym telefonie skonfigurować WAP GPRS w sieci PLUS ?

  • 0

    31. ~osaa  2010-01-03 22:35:41  host: aemn22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy on nie jest duzy?

  • 0

    32. ~User  2010-01-04 22:44:53  host: afik122.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam odpowiedzi na kilka waszych pytan: 1. Bateria przy normalnym uzytkowaniu trzyma okolo 5 dni 2. MMSY odczytuje sie na wyswietlaczu ;) 3. MMSY sporzadza sie tam gdzie smsy, po dodaniu obrazka automatycznie zmienia wiadomosc z sms na mms. 4. Kabel USB kupilem za 15 zł, posiadal sterowniki na plytce ale bez ich instalacji rowniez wykrywa karte sd bez zadnych problemow i za kazdym razem. 5. Rowniez nie wiem jak wylaczyc dzwiek aparatu. 6. przy zamknietej klapce jest mozliwosc sciszania i podglaszania ale nie zmieniania piosenek Mam nadzieje ze pomoglem, pozdrawiam,

  • 0

    33. ~xxxx  2010-01-07 20:54:48  host: apr197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~Maiqel ja miałam LG i tez myslalam ze trzeba jakies zterowniki wgrywac czy cos zeby komputer wykrywał, ale nie ! :P trzeba wejsc o ile dobrze pamietam w ustawienia i w łączność i tam poszukać, będzie na pewno ! :P ps. ogolnie co do LG jestem zawiedzioa miała Chocolate i sie płyta głowna zepsuła.. nawet mi nie upadł, ale to ponoć normalka w nich. : / po tych opiniach co tu wyczytałam z chęcia kupie drugiego LG możę warto ! :) w kazdym bądź razie LG Chocolate nie polecam ! :P

  • 0

    35. ~Sur  2010-01-24 22:04:45  host: 77-253-170-201.adsl.inetia.pl

    A czy można ustawić mp3 jako sygnał SMSa?

  • 0

    36. ~ona  2010-01-29 13:31:12  host: adlb41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witajcie. mam głupie pytanie; jak włącza sie ten telefon? mojej mamie rozładowała sie bateria i po naładowaniu nie wiemy co zrobić... jest jakis przycisk którym sie go uruchamia?

  • 0

    37. ~LG GB 220  2010-02-06 11:32:46  host: 82.160.182.160

    jeśli chodzi o kabel USB to do tego telefonu trzeba sobie dokupić lecz nie ma gdzie go dokupić

  • 0

    38. ~USB  2010-02-07 22:18:44  host: adsp152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kabel usb mozna kupic w kazdym komisie z telefonami badz na allegro, niewiem skad macie z tym problem, ja dalem za swoj 15 zł,

  • 0

    39. ~Żal  2010-02-08 12:58:38  host: ip-83-238-173-86.netia.com.pl

    Czym wy się podniecacie ten telefon to badziewie nie praktycznie żadnych opcji!!! I ten wyświetlacz ŻAL!!!

  • 0

    41. ~demar  2010-02-10 08:12:21  host: public-gprs86641.centertel.pl

    Telefon posiada bluetooth'a więc można poprzez niego wgrywac do telefonu wszelakie media itp.Oczywiscie jeżeli wasz komputer nie posiada takiej formy łącznosci to wtedy pozostaje kabel USB.W komentarzach podałem wczesniej link gdzie można taki kabel dostac a ceny wachają się w granicach 20-45 złotych.Ogólnie fajny telefonik z którego będziecie zadowoleni.Pozdrawiam;)

  • 0

    42. ~dusia  2010-03-09 18:38:18  host: 83.1.141.83

    ten telefon jest extra;)

  • 0

    43. ~Twój_Ziom  2010-03-12 11:33:51  host: chello089074018198.chello.pl

    Witam ! Czytałem wszystko co tutaj napisaliście, ale nie znalazłem odpowiedzi na dźwięk SMS-a czy można zmienić na SWÓJ w sensie na mp3 i inny niż firma wgrała. Jak ktoś wie, to proszę niech napiszę. Dzięki.

  • 0

    44. ~aga  2010-03-23 20:42:00  host: adod155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik ogólnie fajny, ale od 3 dni nie mam zasięgu pokazuje mi się czerwony X co z tym zrobić?

  • 0

    45. ~Weronikaaaa.  2010-04-07 18:45:17  host: 82.160.207.7

    siemaaano. Czy wiecie jak wyłączyć ten dźwięk żeby np. klawisze nie pykały? Bo jeszcze nie ogarniam tego telefonu.

  • 0

    46. ~lola  2010-04-10 08:36:46  host: acdh26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiecie jak wgrac muzyke na ten telefon?? nie mam kabla usb wgralam jedna piosenke na tel i przenioslam na karte pamieci i gdy chce wgrac kolejna pisze pelna pamiec;/

  • 0

    47. ~bernardetka  2010-05-14 21:27:59  host: host-81-190-212-219.wroclaw.mm.pl

    hm.czyli najczęściej w tych telefonach wysiadają wyświetlacze.

  • 0

    48. ~madzia.  2010-05-15 21:29:24  host: ip-69-044.smtvsat.pl

    wiec ktoś może czy jest możliwość powiększenia czcionki przy pisaniu wiadomości? bo szukam i szukam... ale niestety nie mogę znaleźć. obawiam się, że nie ma takiej opcji... ale może jednak ktoś z Was ją znalazł. mam ten telefon od dzisiaj. ogólnie jestem zadowolona. tylko problem jest taki, że chyba przez niego oślepne. a włącza się go przez przytrzymanie czerwonej słuchawki. napisane jest to na pewno w instrukcji. a klawisze wyłącza się w opcji ustawienia -> profile -> opcje -> edytuj i tam masz.

  • 0

    49. ~Dorka  2010-05-20 17:03:59  host: nrw1.fn.pl

    Żeby klawisze nie pykały, wchodzisz w profile, wybierasz opcje i tam jest mozliwość: ściszasz na maxa dzwięk lub ustawiasz "bez dzwięku".

  • 0

    50.  2010-05-21 16:53:29

    Dźwięk klawiszy wyłączasz w ustawieniach profilu. Menu/ustawienia/profile/np.normalny/opcje/edytuj/dźwięk klawiszy i głośnośc klawiszy.

  • 0

    51.  2010-05-26 14:11:19

    Mam telefon od tygodnia. Już dwa razy mi sie zawiesił. Nie wiecie jaka może być tego przyczyna?

  • 0

    53. ~XxDaWcIo281xX  2010-06-11 17:28:53  host: eko-net.22.88.lan.e-wab.pl

    Mam ten telefon od paru miesięcy.. Telefon jest ExTrA..Wszystko hula.. Mozna powiedziec ze ten telefon to telefon muzyczny.. Działa ok.. Czyta wszystkie piosenki itp.. Jedyna wada w tym telefonie moim zdaniem to jest to że ma słaby aparat 1,3mpx.:( Ale pozatym to Git.. Niestety... Ostatnio ten telefon spadł mi na podłoge i rozwalił się cały wyświetlacz.. Okazuję się że naprawa tego przekracza wartośc telefonu.. Naprawa takiego czegoś wynosi 270zł.. Oczywiśnie nie w salonie.. LG to nie Nokia że jak ci spadnie telefon to nic sie nie stanie.. Miałem kiedyś Nokie 5200.. I ta nokia spadła mi z drugiego piętra.. I wiecie co sie stało?? Pekła tylko lekko szybka.. I nic więcej.. Wszystko działało.. POWTARZAM LG TO NIE NOKIA.. Ale pozatym super!! Telefon extra.. Polecam!! Pozdro!

  • 0

    54. ~aŁtor  2010-06-16 18:46:00  host: ip-89-174-120-172.multimo.pl

    Weronikaaaa. , ustawienia->profile->włączasz opcje->edytuj->zjeżdżasz na dźwięk klawiszy i przewijasz na 'brak dźwięku'. lola musisz wejść w ustawienia, później menadżer pamięci i pamięć domyślną, później wybierasz zewnętrzną i możesz wgrywać.

  • 0

    55. ~``maRta``  2010-07-17 15:32:58  host: user-109-243-13-65.play-internet.pl

    mam ten telefon jest bardzo fajny...głośno gra i ma możliwość nagrywania muzy z radia ;)nie dali kabla USB niestety...

  • 0

    56. ~Laleczka_uśka  2010-07-30 12:59:20  host: 213.25.201.152

    Mam ten tel. dwa miesiące i jest dosyć wytrzymały jeszcze nigdy mi się nie zacioł a spadł kilka razy z wysokość do 50cm. trochę się porysował ale to moja wina bo na niego nie uwarzam i wkładam byle gdzie. Mam odpowiedzi na dwa pytania 1.~Sur tak można ustawić MP3 NA dżwięk sms. 2. ~ona żeby włączyć tel. musisz trzymać czerwoną słuchawke aż się włoczy(trwa to do 5s.) Mam nadzieje że pomogłam ;*

  • 0

    57. ~iwonka  2010-09-01 13:35:44  host: 193.138.241.217

    w erze do tego telefonu jest kabel usb :) telefon naprawde fajny :)

  • 0

    58. ~marzi  2010-09-01 20:02:43  host: 86-63-69-66.sta.asta-net.com.pl

    mam ten telefon i jest git ale na ekranie pojawily mi sie sluchawki i ani nie moge dzwonic ani nikt nie moze dodzwonic sie do mnie bo rozlacza czy moze ktos wie jak to wylaczyc

  • 0

    59. ~;ppp  2010-09-12 17:28:06  host: 194.181.137.38

    Duży jest ten dodatkowy wyświetlacz??

  • 0

    60. ~ender  2010-10-01 15:36:36  host: 193.138.241.217

    no tak, tylko dlaczego mam taki sam nr IP

  • 0

    61. ~Siluś  2010-10-07 17:28:06  host: 88-199-131-136.tktelekom.pl

    ja też mam ten telefonik i muszę powiedzieć że działa bez zarzutu nic się nie zacina zasię łapie wszędzie .Można pow ,że to muzyczny telefon jestem z niego zadowolona a mam spore doświadczenie bo miałam już dużo telefonów:)

  • 0

    62. ~moni :)  2010-12-02 20:32:40  host: 87-207-48-39.dynamic.chello.pl

    hej:) mam ten telefonik już od roku - i jest po prostu super - wybrałam go głównie ze względu na klapkę i wygląd zewn. - fajnie, że można czytać sms'y na małym ekranie przy zamkniętej klapce. zdjęcia wychodzą całkiem niezłe (przy dobrym świetle). radio też się fajnie słucha (i można ustawić swoje stacje). minusy - mała pojemność - ale mozna zainstalować kartę pamięci :) przy minimalnym użytkowaniu wytrzymuje ok. 10 dni

  • 0

    63. ~rrr  2011-01-11 16:51:35  host: bsj61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, wymiana obudowy jak to zrobić ??

  • 0

    64. ~maruta  2011-01-21 23:57:57  host: 89-74-128-42.dynamic.chello.pl

    czy jeśli się kupiło telefon w erze to można jakoś zmienić dostawce internetu np. z orange?

  • 0

    65.  2012-02-02 13:42:25

    Nie kupujcie tego telefonu!!! Szajs aż trzeszczy!!! Co chwila się zawiesza!!! Szajs!!!

  • 0

    66. ~Filip  2012-02-13 13:33:14  host: aduk16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie oczerniajcie tego tel, mam go już półtora roku, górna klapka się pozdzierała od użytkowania ale co do działania tel nie ma zastrzeżeń, jest super, i ma bardzo czysty dźwięk, głośną słuchawkę, ktoś napisał że się zawiesza, wina słabej kart pamięci zapewne, u mnie problem zawieszania nie występuje, bezproblemowy telefon, polecam gorąco dla ludzi lubiących proste a zarazem kompletne telefony bez zbędnych udziwnień.

  • 0

    67. ~Filip  2012-02-13 13:35:35  host: aduk16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeszcze jedna sprawa, aparat... niektórzy piszą że jest słaby, uwierzcie mi jak na 1,3mega pixela jest boski, ostre zdjęcia, sprawdza się w robieniu zdjęć tekstu np ściąga lub gazeta, na powiększeniu wszystkie szczegóły są extra czytelne, to wielki plus dla tego telefoniku.

  • 0

    68. ~przemek  2012-05-16 15:28:31  host: user-46-113-161-56.play-internet.pl

    mam telefon lg 220 sam sie włacz a przcisk żaden na klawiaturze niechce działać

  • 0

    69. ~PITER  2014-10-22 12:46:48  host: 093105199010.skierniewice.vectranet.pl

    MAM TKOMORKE O 1990 ROKU, NARESCIE JEST TEL. KTORY DZIALA

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-159-27.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet