LG G5 - opinie
Telefony LG LG G5 Opinie o LG G5

LG G5

w sumie: 16
  • 0

    2. ~Anonim  2016-03-25 15:39:56  host: ackf199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To z tą max pojemnością pamięci to na serio

  • 0

    3. ~Stefanek  2016-05-21 12:32:12  host: aecl145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak ma max pamięc ja mam karte 240 GB do tego faxing i boxing bezprzewodowy oraz nanana

  • 0

    5.  2016-05-29 23:10:53

    Witam
    LG G5 mam od ok tygodnia co mogę napisać po tygodniu użytkowania:
    Obudowa(wygląd) jak dla mnie jeden z największych minusów na start - telefon był dla mnie brzydki niczym "multipla" wśród smartfonów, ba zakupiłem go tylko dlatego że snap808 w LG V10 jest wolnym i bardzo ciepłym soc jednak z każdym dniem to odczucie brzydoty odchodziło coraz dalej :) do tej słuchawki trzeba się przyzwyczaić po kilku dniach fon mi się w zasadzie podoba :D
    Co do samej obudowy spasowanie w moim egzemplarzu jest na wysokim poziomie i nic nigdzie nie odstaje, po trzech upadkach z ok. 1m (nieumyślnych oczywiście) 2 razy na panele plus raz w galerii na płytki nie mam nawet śladu więc na materiały z jakich został wykonany też narzekać nie mogę.
    Co do wydajności to ok 135tys. w najnowszym Antutu rozwiewa wszelkie wątpliwości śmiga jak rakieta i jest zdecydowanie szybszy w bezpośrednim przełożeniu do galaxy S7 (jest to pewnie spowodowanie że nakładka LG jest lżejsza od Touchwiza Samsunga)
    jakość połączeń stoi na wysokim poziomie jest dużo lepiej niż w np. Huawei P8 zasięg mam generalnie wszędzie nawet tam gdzie P8-ka potrafiła go zgubić nie uświadczyłem też zrywania/przerywania głosu rozmówcy podczas przełączania sieci więc LG dał radę pomimo aluminiowej obudowy
    Co do wyświetlacza jest ok nie jest to AMOLED ale nie ma na co narzekać rozdzielczość 2k daje zauważalną różnicę podczas używania gogli VR w porównaniu z FullHD biel jest troszkę zbyt niebieskawa ale podświetlenie jest równomierne a sam ekran nie razi w nocy i jest czytelny w pełnym słońcu.
    Aparat w tym urządzeniu jest najwyższej półki nie rozpisuję się bo pełno testów na internetach ;) jako użytkownik takich telefonów jak S2/Note1/S3/Note2/note3/Lumia 1520/Note4/S6/Huawei P8/S7 stwierdzam że LG G5 robi z tych wszystkich modeli najlepsze foty :)
    Filmów jeszcze nie kręciłem jak się pobawię to na pewno coś skrobnę :)

  • 0

    6. ~Mariusz  2016-07-30 20:44:58  host: 027fc3eb.bb.sky.com

    Witam.
    Jedyny minus który niestety doświadczyłem to problem z przyciskiem z tyłu,a mianowicie czytnik linii papilarnych działa, ale zablokować się nim już nie da. Powodem było to, że przy dużym wysiłku zapocilem plecki telefonu, zaczął swirowac i trzeba było mocniej nacisnąć przycisk,a teraz już nie reaguje niestety. Gwarancja tego nie obejmie. Poprzednik, czyli mój G2 nie był podatny na takie usterki.
    Da się z tym żyć, ale wkurza dobrze sama świadomość, czas się wybrać do jakiegoś serwisu LG.
    Poza tym polecam gorąco, jest szybki i wszystko co powinien mieć jest. Zdjęcia to poezja. Aplikacje działają zawsze bez problemów, nawet te najbardziej wymagające.

  • 0

    7. ~radio  2016-09-07 19:12:17  host: host-185-93-92-20.ip-point.pl

    czy ten tel ma radio?

  • 0

    8. ~szamich94  2016-09-20 05:05:03  host: 078088029166.dynamic-ra-06.vectranet.pl

    Jestem posiadaczem LG G5 od paru miesięcy i muszę przyznać, że jestem zachwycony. Uważam, że jest to najlepszy foto-smartfon dzięki możliwości zrobienia fotografii aparatem szerokokątnym :D Bardzo mi się to podoba - nie wiem ile razy chciałem zrobić ładne zdjęcie na wakacjach i nie mieściło się w kadrze wszystko to co chciałem sfotografować. Dziwi mnie słaba ocena baterii. Kiedy telefonu nie używam to tryb DOZE dostępny w systemie android 6.0 sprawia, że przy włączonym WiFi w domu przez 7h zużył mi tylko 1% baterii (żeby nie było dodam, że nie mam włączonej lokalizacji, przesyłu danych oraz Always-On-Display). Możliwość wymiany baterii już kilkukrotnie uratowała mi życie (zwłaszcza podczas długiego korzystania z nawigacji) - bardzo podoba mi się ta hybrydowa ładowarka do dodatkowej baterii. Z takich fajnych gadżecików bardzo podoba mi się opcja ustawienia sobie kombinacji dotykowych przycisków domowych i dodania klawisza natychmiastowego zrobienia screenshota - bardzo często robię screeny, więc rozwiązanie to niesłychanie ułatwia tą czynność + opcja dodania klawisza zsuwającego pasek powiadomień (przez co łatwiej się telefonu używa jedną dłonią). Wszystkim tym, którzy wahają się czy kupić - ja gorąco polecam :)

    P.S. Z jedynych minusów jakie odczułem to delikatny backlight bleeding na górze ekranu - nie jest to jednak bardzo rzucające się w oczy zjawisko, jednak widoczne.

  • 0

    9. ~dariozz  2016-09-27 18:11:18  host: ip-91.189.78.79.e-plan.pl

    Witam, mój egzemplarz radio ma, tak że nie wiem dlaczego w opisie jest że nie.

  • 0

    10. ~Dw dw  2016-10-04 20:34:50  host: 46.189.28.210

    Fajny szybki i w ogóle.
    Ale to mój pierwszy smartfon, który muszę ładować 2 razy dziennie... Bateria to jakaś pomyłka. Zmieniłem z xperii z2, którą musiałem ładować czasem co 2 dni, a czasem codziennie.

  • 0

    11. ~  2016-10-21 19:11:17  host: w3cache2.cyfrowypolsat.pl

    To prawda mogliby trochę ulepszyć tą baterię - zwiększyć pojemność... :(
    Telefon super ale V37 zmiażdży go pod względem jakości dźwięku. W tym jest ok- 9/10 ale w tamtym hmmmm pewnie miodzio... :)
    Polecam! Błyskawica ;]

  • 0

    12. ~Mike  2016-10-22 21:55:24  host: plus-96-193.polkomtel.com.pl

    > A- Bardzo szybkie ładowanie, B- Niesamowicie szybko działający Android(nigdy mi się nie zawiesił) . Pod tym względem, inne flagowce się chowają! C - funkcja always- on- display. Szególnie rano, gdy gnijesz w łóżku a telefon lezy metr dalej, bez problemu zauważysz godzinę i inne powiadomienia bez brania go do łapy. D-Szerokokątny aparat. Jak chcesz zrobić zdjęcie np.40osobowej grupy, krajobrazu z wycieczki albo strzelić fotę TiR`a z naczepą na sprzedaż to zrobisz to bez oddalania się na kilometr. Wystarczy włączyć szerokokątny aparat! E-Jakość wyświetlanego obrazu. F- odchudzony Android to strzał w 10`tkę! Jest bardzo intuicyjny, nie zawalono go setkami zbędnych aplikacji jak telefonach innej marki. G: Cena. Nie przepłacamy tak bardzo jak np. S7, HTC10 - A: bateria mogłaby wytrzymywać trochę dłużej. B: Wygląd dwóch tylnych aparatów które wystają poza obudowę i szpecą G5, no ale telefon nadrabia swoją funkcjonalnością. Tyle w temacie wad:)

  • 0

    14. ~RALF  2016-11-08 18:28:46  host: poczta.pl.ma.gruppocln.com

    Witam bardzo mnie ciekawi opcja bezprzewodowe ładowanie wszędzie różnie piszą da się faktycznie tak ładować ten telefon?

  • 0

    15. ~Johny  2016-11-11 13:18:52  host: public-gprs366180.centertel.pl

    On ma 5.3 cali??

  • 0

    16. ~G.  2016-11-28 11:58:27  host: 89.35.144.210

    Tak na prawdę dodatkowa pamięć może mieć nawet 2 TERABAJTY :) to po pierwsze
    ps. kolega wyżej źle pisze- to METAL a nie aluminium
    kolejna sprawa... mówi się, że baterii nie trzeba formatować. A ja jednak 3 razy ładowałam na wyłączonym do 100% i bateria trzyma dobę (przy słuchaniu muzyki, facebooku i innych takich)
    i jeszcze jedno... MOŻNA zablokować ekran tylnym przyciskiem jak i dwukrotnie stukając w ekran- co jest baaardzo wygodne. NAJLEPSZY telefon jaki używałam ! Miałam Samsunga S6 Edge i totalnie się przy LG chowa ! Był nieporęczny, czas pracy to jakaś kpina i jeszcze ta kretyńska wbudowana bateria. Wcześniej zmieniałam telefony jak rękawiczki, a teraz śmiało mogę stwierdzić, że z G5 zostanę najdłużej jak się da. Polecam każdemu wymagającemu użytkownikowi- wykonanie świetne, bateria jak na współczesne smartfony bardzo dobra, aparat fenomenalny ! Zakochałam się

  • 0

    17.  2017-01-11 19:39:57

    LG po raz kolejny stanęło na wysokości zadania. Bardzo wygodny, szybki. Świetny aparat, brak zacinek itp. Wyświetlacz nie robi na mnie wrażenia, bo to standard w smartfonach LG, a do tego jestem przyzwyczajony po G3 i G4. Wielki plus za AlwaysOn - oszczędza baterię i nie trzeba nawet dotykać telefonu, aby sprawdzić godzinę albo czy nie pojawiło się coś nowego. Aparat robi rewelacyjne zdjęcia. Bateria drzyma przyzwoicie, przy normalnym użytkowaniu około 2 dni. Ładowanie to rewelacja - 40min i bateria pełna(start poniżej 15% baterii) Podsumowując, telefon prawie doskonały- prawie, bo LG popełniło ogromną gafę z przyciskami głośności, czyli zostały umieszczone na boku. Ja się pytam dlaczego? Guziki z tyłu obudowy były idealnym rozwiązaniem, a te na boku to porażka. Nie dość że niewygodne, to zaburza sylwetkę. No i tylny guzik mógłby być bardziej wyczuwalny, tak jak w poprzednich wersjach. Jeśli czyta to ktoś z LG to apeluję - wróćcie na dobrą drogęi nigdy więcej guzików na boku obudowy - to jest ble.

  • 0

    18. ~Calm7  2017-02-20 17:14:28  host: aazo192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    7). Tak ma... jak sobie kupisz:-D

  • 0

    19.  2017-05-03 11:54:36

    Posiadam LG G5 już rok i bez zastanowienia mogę go polecić każdemu. Telefon kupiłem za niecałe dwa tysiące więc można powiedzieć że nie był tani ,ale patrząc na obecne flagowce widzę ,że nie przepłaciłem specyfikacja telefonów jest podobna natomiast cena dużo większa. Wybrałem ten telefon z myślą ,że będzie mi służył kilka lat dlatego wymienna bateria miała tutaj duży wpływ na wybór. Wcześniej nie zwracałem uwagi na aparat ,ale teraz korzystam z niego dosyć często i przyznam że ciężko znaleźć telefon który robi podobne zdjęcia/filmy. Myślałem ,że funkcja Always-On-Display nie będzie mi potrzebna ,ale z biegiem czasu nie mógłbym wrócić do zwykłej diody powiadomień. Jeśli chodzi o baterię spokojnie wytrzymuje jeden dzień intensywnego używania ,natomiast cała bateria ładuje się około 1,5h więc to też jest duży plus. Jedyną wadą jest wygląd telefonu ,wolę bardziej telefony przypominające model G6 ,ale można się do niego przyzwyczaić ;) .Podsumowując chciałem telefon na lata i taki dostałem gdybym miał wybór między LG G5 i G6 to zdecydowanie polecam model G5.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-80-137-168.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Najlepszy dostępny na rynku smartfon to:

10 najlepszych smartfonów (październik 2017)

 

Zobacz wynik | Opinie (11)

Archiwum Ankiet