LG G2 mini LTE - opinie
Telefony LG LG G2 mini LTE Opinie o LG G2 mini LTE

LG G2 mini LTE

w sumie: 12
  • 0

    1.  2014-07-15 19:27:23

    Bardzo miłe zaskoczenie i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że telefon wywołał na mnie efekt WoW ! . Jakość wykonania telefonu jak na tą klasę jest zaskakująco dobry ( wiadomo nie idealny ) ale czego możemy chcieć od telefonu ze średniej półki.
    Ma jednak kilka mankamentów takich jak wyświetlacz, w pełnym słońcu nic nie widać. A drugim mankamentem jest to, że producent dodaje dość kiepskie słuchawki do telefonu.
    Jeżeli potrzebujemy telefonu do SMS, Dzwonienia czy też internetu ten telefon spełni swoją rolę :)

  • 0

    3.  2014-09-26 09:59:13

    Z tego co zauważyłem lepiej nie dokonywać aktualizacji Gmail'a ponieważ telefon zacznie się restartować w najmniej oczekiwanym momencie. Zapewne to wina niedociągnięć w systemie KitKat.

  • 0

    4. ~Ilfing  2014-10-16 09:58:16  host: 37-128-62-166.adsl.inetia.pl

    telefon nie ma hdr :/ a porównując z htc desire 610 ma mniej opcji w aparacie i tym samym słabsze zdjęcia...ale bateria dobrze trzyma :) funkcja 2 stuknięć nie chodzi płynnie, a przycisk przy aparacie sam się włącza w kieszeni jak nie ma etui :/ za to wyświetlacz robi wrażenie :) polecam

  • 0

    7. ~Makumba  2014-11-17 17:44:10  host: ok3.okzimbabwe.co.zw

    Ten telefon to nie jest dual SIM, mieści on 1 kartę micro sim.
    LG G2 mini LTE znany także jako LG D620/LG D620R, moglibyście to dopisać.
    Pozdrawiam Makumba ;-)

  • 0

    8. ~kylo  2014-11-18 20:46:59  host: cgi163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    D620 ma dual sim ?!

  • 0

    9. ~anronio  2015-01-09 13:18:02  host: ip-178-219-28-205.e-gco.pl

    Przesiadłem się na ten telefon z HTC DESIRE Z - LG jest bardzo lekki w porównaniu do niego, jednak w dłoni czujemy plastik. Klawisze na tyle obudowy po kilku dniach stają się naprawdę wygodne - człowiek szybko się przyzwyczaja. Do odkblokowywania telefnu nie uzywam jednak dedykowanego klawisza a gestu ( 2xstukniecie). Aparat jest w porządku, lepszy od konkurencji, o głowe lepszy od Moto G. Ekran w porównaniu do konkurencji wypada dobrze ( oprócz Moto G). Bardzo fajny dodatek stanowi port na podczerwień. Nakładka na androida jest trochę toporna w wyglądzie, jednak jeśli poświęci sie dłuższą chwile da się poprawić wygląd ( jednak jest to liga niżej niż HTC SUIT). Producent zachęca do pobierania motywów i czcionek korzystając z aplikacji LG smart world, jednak nie wiem czemu nie chce się ona opadlić u mnie na telefonie ( byłbym wdzięczny za jakąs rade). Podsumowując polecam telefon.

  • 0

    10. ~ixu  2015-03-17 14:41:21  host: rej.4web.pl

    Telefon mnie zachwycił lecz po pół roku stał się mało stabilny, zaczął działać z opóźnieniem. Od samego początku był problem z GPS, który uruchamiał się jeśli tylko chciał, jak nie chciał to się nie uruchamiał. Modem po włączeniu transmisji w górnym menu zachowywał się dokładnie tak samo jak GPS, lecz dopiero po kilku miesiącach użytkowania. Nad baterią również nie panowałem. Raz telefon działał na niej 3 dni, a raz brakowało mu aby dociągnąć do wieczora przy podobnym użytkowaniu i nie mam pojęcia dlaczego... Teraz czekam aż wróci z serwisu i oby moje mimo wszystko pozytywne zdanie się nie zmieniło. Bo ekran jest dla mnie najbardziej odpowiedni pod względem wielkości. Pamięć może nie jest największa ale na moje potrzeby wystarczająca, RAM-u i procesora również wystarczająco. Myślałem, że ten tylny guziczek będzie łatwiej wyczuwalny w stosunku do głośności, bo można się pomylić we wciskaniu ale nie ma dramatu. Kwestia przyzwyczajenia. Czekam na jego powrót bo jest mi go brak, nie potrafię się już przyzwyczaić do standardowego, który teraz jestem zmuszony użytkować...

  • 0

    11.  2015-04-18 16:20:10

    Po 8 miesiącach użytkowania mogę stwierdzić że telefon posiada dwa wyraźne mankamenty. Pierwszy jest to wyświetlacz, 100% w słoneczne dni to jednak za mało by coś zobaczyć. A drugi to GPS, nie najlepiej pracuje, szaleje, pokazuje blędne lokalizacje, działa z bardzooo dużym opóźnieniem.

  • 0

    12.  2015-04-26 17:02:00

    Mam telefon od 6 tygodni i jestem rozczarowana .Ze względu na czas stracony na wpisywanie kontaktów o książki adresowej,nie miałam czasu wypróbować innych funkcji.Pierwsze mankament- krótka żywotność baterii-nie wytrzymuje jednego dnia.Kilka dni straciłam na skonfigurowanie tel.jako routera ,by połączyć z laptopem .Teraz wyświetla się ikonka ,że jest połączony z internetem,ale żadnej strony w laptopie nie można otworzyć.Kilka dni temu chciałam wysłać zdjęcie (przez mms) do znajomych i już trzeci dzień próbuję ,bez skutku.Używam telefonów komórkowych od 20 lat i z żadnym nie miałam takich problemów.Bardzo ,ale to bardzo żałuję ,że nie kupiłam Samsunga Galaxy S 4.Miałam 3 Samsungi i spokojnie potrafiłam używać wszystkich funkcji.Najbardziej doprowadza mnie do szału, brak możliwości wysyłania mms-ów.Po co mi dobry aparat ,jeśli tych zdjęć nie mogę nikomu przesłać na inny telefon.Ostrzegam wszystkich ochotników na za kup tego telefonu .Każdy inny ,tylko nie ten.Dodam jeszcze ,że chcąc odblokować wyświetlacz muszę czasem stukać kilka razy i trafia mnie ,kiedy się śpiesz e ,aby gdzieś szybko zatelefonować.Rozłączyć rozmowę,też trzeba mieć cierpliwość w,, stukaniu".Jestem zdecydowana sprzedać ,,to moje utrapienie",dopóki jeszcze mogę wziąć kilkadziesiąt złotych i kupić aparat NORMANY.

  • 0

    13.  2015-05-04 13:54:21

    Posiadam ten zacny telefonik miesiąc więc postanowiłem się wypowiedzieć co nieco na jego temat. Kupiłem go w komisie jako nowy, nieużywany i niestety dobrze go nie sprawdziłem kupując 4 gb wersję. Jest to duży minus jak dla mnie ponieważ instaluję dużo aplikacji, a niestety nie ma możliwości instalacji na karcie bez uprzedniego rootowania, czego nie chcę uczynić. Wad za wiele nie stwierdzam. Czasami przy odblokowywaniu ze wzoru jest ciężko ponieważ wzór się przerywa. Raz mi się zwiesił i tylko wyciągnięcie baterii pomogło. Procesor jest wystarczający, trochę mało ramu bo tylko 1 gb ale daje radę. System działa płynnie, szybko, aplikacje uruchamiają się bez problemu. Internet śmiga, zwłaszcza jak złapie LTE. Zdjęcia dobrej jakości jednak w ciemności już gorzej. Na początku ciężko przywyknąć do przycisków z tyłu. Z baterii jestem w pełni zadowolony. Potrafi trzymać 2,5 dnia przy obciążeniu typu gry czy internet. Telefon jest lekki, nie za duży i ładny- w sam raz. Godzien polecenia. Może zbyt za bardzo się nim zachwycam ale wcześniej miałem LG L7 i G2 mini to ogromny skok sprawności i szybkości w porównaniu do tego złomu, który zresztą nie wytrzymał zderzenia z dużą siłą z dębową ladą barową (tak mnie zdenerwował). Między innymi dlatego kupiłem G2 mini:)

  • 0

    14. ~LG G2 mini mini ...  2015-09-02 21:05:29  host: 77-255-38-219.adsl.inetia.pl

    Telefon uważam za porażkę. Może mi się taki trafił, fabryczna pomyłka. Ponieważ od początku szwankował. Bateria pierwszego dnia była ładowana, ale pomyślałam że to może pierwszy dzień .. nic bardziej mylnego (tel. kupiony ze względu między innymi na dobrą baterię..) był ładowany codziennie. Aplikacje się zacinają, same wyłączają lub włączają, dotyk nie zawsze łapie, podczas pisania SMS-ów klawiatura się zacina i naciskają się same przyciski, a kiedy ja np chcę "m" to telefon sam wybiera "a". Bardzo się nagrzewa. Oczywiście był przywracany do ustawień fabrycznych lecz żadnych skutków. Jeden tylni przycisk tez nie do końca działa ponieważ trzeba kilka razy naciskać aby zareagował i to dość mocno. Podczas odbierania połączeń również występuje problem, gdyż ktoś dzwoni- wyświetlacz gaśnie i zero reakcji lub innym razem pomimo że się odbierze nic nie słychać. Zanikający zasięg. I oczywiście co najlepsze serwis próbuje wmówić mi iż to z mojej winy. NIE POLECAM NIKOMU.

  • 0

    15. ~  2015-09-30 18:23:43  host: 6-rev189.inetmediagroup.pl

    powiem tak mam go już pół roku i nie narzekam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-171-35.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet