LG BL40 - opinie
Telefony LG LG BL40 Opinie o LG BL40

LG BL40

w sumie: 60
  • 0

    1. ~Kravis  2009-09-20 23:27:28  host: aeio206.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na pewno coś nowego:) o ciekawym kształcie:) tylko ciekawe jak z wydajnością i ceną :D

  • 0

    2. ~bela87  2009-09-21 02:03:32  host: 88-110-34-62.dynamic.dsl.as9105.com

    co to jest dlna?

  • 0

    3.  2009-09-21 17:45:53

    mam nadzieje że będzie mniejszy od tabliczki czekolady

  • 0

    4. ~ex-LG fan  2009-09-21 19:10:26  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    Jest extra! Wygląda jak... pilot do telewizora.

  • 0

    6. ~88  2009-09-22 16:07:52  host: 212.160.172.70

    niezły bajer,ciekawe jakie koszty zakupu,moze ktos wie????

  • 0

    7.  2009-09-22 20:44:33

    kolejny dotyk od lg

  • 0

    8. ~stz  2009-09-22 21:35:57  host: 188.33.3.66

    Super cacko!!!

  • 0

    9. ~Oczekujący  2009-09-22 22:25:45  host: 42-goc-9.acn.waw.pl

    A czemu bez PDA? I ten wyświetlacz ajkiś taki nieforemny czy jak ? ;-)

  • 0

    10. ~GregoryK  2009-09-23 14:57:36  host: enp222.internetdsl.tpnet.pl

    taka cienka cegiełka :) całkiem fajny... ale ceną pewnie nas zaskoczą. LG się ceni ostatnio...

  • 0

    11. ~Artur  2009-09-24 14:36:53  host: gig122.internetdsl.tpnet.pl

    Ciekawa stylistyka, naprawdę szkoda, że nie PDA.

  • 0

    12. ~T~ Mobile  2009-09-27 13:09:00  host: 51.v47.interkam.pl

    To że ma tylko J2ME raczej dyskwalifikuje ten telefon. ~Oczekujący nie jest PDA bo nie ma nawet porządnego OSu.

  • 0

    13.  2009-09-28 18:02:45

    Wygląd interesujący. Ciekawe czy będzie wystawać z kieszeni:) jak na taką długość tela...

  • 0

    14. ~ki  2009-10-06 20:12:02  host: c62-111.icpnet.pl

    Miałem okazję bawic się nim na wystawie LG i powiem, że jest zdecydowanie za długi.

  • 0

    15. ~  2009-10-13 00:40:35  host: 82-44-15-22.cable.ubr13.croy.blueyonder.co.uk

    wystaje z kieszeni, ale warty tego w kazdym calu. Telefon bajka, spokojnie moze rywalizowac z iphonem, w wielu kategoriach nawet lepszy

  • 0

    16. ~  2009-10-13 00:41:42  host: 82-44-15-22.cable.ubr13.croy.blueyonder.co.uk

    cena okolo 2000-2500 zl

  • 0

    17. ~JAGODUS  2009-10-30 20:17:50  host: 92-238-139-108.cable.ubr25.sgyl.blueyonder.co.uk

    A JA GO MAM I JEST SWIEEEETNY:)

  • 0

    18. ~  2009-11-03 10:03:01  host: 113.159.rev.vline.pl

    nie wiem po co tu GPS jak nie ma systemu ?:/

  • 0

    19. ~TeleKOM  2009-11-10 18:36:10  host: aal223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To nie jest New Chocolate. New Chocolate to LG BL20 - poprawić szybko bo wstyd !

  • 0

    20. ~dymek128  2009-11-19 22:55:36  host: plus-96-101.polkomtel.com.pl

    cena na allegro nowy nie całe 1500 zl

  • 0

    21. ~sajmonidass  2009-11-23 19:01:53  host: host4.esnet.pl

    jak dla mnie to trochę klockowate, a raczej długaśne. 13/ 5 cm ? HA HA! jak to do kieszeni schować? jak dla mnie badziewie które wygląda idiotycznie i całkowicie niepraktyczny kształt

  • 0

    22. ~  2009-11-24 21:13:31  host: host-81-190-179-107.gorzow.mm.pl

    cena od 2000zł-do nawet 3000 zł

  • 0

    23. ~forest  2009-12-04 17:25:32  host: 83-1-12-111.informel.pl

    Może i jest elegancki ale gabaryty, cena i marka zdecydowanie porażka!

  • 0

    24. ~maniak LG  2009-12-07 21:16:59  host: 188.33.90.236

    a może wypowie się ktoś kto ma ten telefon?

  • 0

    25. ~Gon  2009-12-07 21:42:59  host: 211-87.compnet.com.pl

    koszt 1999zł bez dodatków w pudełku ;/

  • 0

    26. ~ktoś  2009-12-08 09:19:30  host: 078088215159.walbrzych.vectranet.pl

    ta stylistyka... jedni to kochają a drudzy nienawidzą. ale ekran 3d calkiem niezły ale taki długi wyobrażnia ich poniosła i jeszcze piszecie,że cena taka 2000zł-2500zł kto to im kupi?!

  • 0

    28. ~lukasaz95  2010-01-10 15:02:14  host: 77-253-46-36.adsl.inetia.pl

    witam jestem zainteresowany tym telefonem i se aino który według was jest lepsze czy głośnik gra głośno jak jest z dotykiem jak na nim przzegląda sie stronki internetowe...

  • 0

    29. ~mosquito  2010-01-26 22:26:55  host: aaog88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To nie jest telefon dla buraków noszących telefony w kieszeniach spodni! Takie fony nosi się w wewnętrznych kieszeniach marynarek. Ale dla niektórych na tym forum zarówno LG BL40, jak i garnitur to czysta abstrakcja!

  • 0

    30. ~mosquito  2010-01-27 01:29:13  host: aaog88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To nie jest telefon dla buraków noszących telefony w kieszeniach spodni! Takie fony nosi się w wewnętrznych kieszeniach marynarek. Ale dla niektórych na tym forum zarówno LG BL40, jak i garnitur to czysta abstrakcja!

  • 0

    31. ~Wojtul  2010-01-29 12:00:36  host: ip-85-198-236-53.broker.com.pl

    Aino ma dotyk tylko w poziomie do multimediów i sprawuje się bardzo dobrze. Ja bym wybrał jednak tego LG. Ma ekran HD, aparat troche gorszy od Aino, ale po co aż 8 Mpix? Ten LG ma dosłownie wszystko czego potrzeba i wybrałbym go. Aion to też świetny telefon. Musisz sie zastanowić, wybór należy do ciebie :) Stronki przeglądasz Aino w pionie, a w LG w poziomie możesz.

  • 0

    32. ~  2010-02-05 11:42:41  host: 77-255-173-232.adsl.inetia.pl

    szukam telefonu z dobrym aparatem ? z lampą błyskową i duży ekran,,może ktoś mi podpowie jaki?

  • 0

    33. ~trifidus  2010-02-13 20:19:48  host: bvf239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Obsługa DivX. Śmiechu warte. Jeżeli ktoś sobie wyobraża że oglądnie na tym telefonie teledysk albo film to raczej będzie niemile zaskoczony. 1. telefon ma wielki problem z obsługą wyższych wartości bitrate. Zasadniczo średni bitrate nie powinien być wyższy niż 1000kbit/s, a wartość najwyższa nie większa niż 1500kbit/s (niechodzi tu vbvmaxrate, ale vbvpeak). Tzn. dla ścisłości może być większa, ale telefon nie odtworzy tych klatek i przejdzie do klatek z niższym bitrate'm. W ten sposób może pominąć nawet do kilku minut filmu. 2. problemy z obsługą kontenerów multimedialnych: a) avi: film musi być zmuxowany przy użyciu mencodera, ffmpega, albo DivXmuxera. Film nie odtworzy się, jeżeli do muxowania użyto innych programów w szczególności AVImuxerGui. b) mp4: tu jest lepiej, ale film powyżej godziny należy podzielić na mniejsze pliki, bo odtwarzacz będzie się zawieszał. w większości przypadków mp4 nie będzie działało przewijanie. 3. jest obsługa h264 o profilu baseline L3.0. osobiście bardziej polecam niż kodowanie w Mpeg4 ASP (DivX/Xvid). Filmy odtwarzają się lepiej. Jednak bardziej wnikliwy użytkownik może mieć pretensje co do płynności odtwarzania. Co ciekawe tutaj bitrate może być wyższy do 3000kbit/s. Nie chcę być malkontentem, telefon jako po prostu urządzenie do rozmów i smsów sprawdza się nieźle. Dla ścisłości moja dotyczy filmów tworzonych za pomocą bezpłatnych programów: ffmpeg, mencoder, xvidencraw, x264, lame. takich jakie są dostępne dla zwykłego użytkownika, bez ponoszenia dodatkowych kosztów na oprogramowanie do konwersji video. Zapewne gdyby użyć takiego oprogramowania, jakiego użył LG do stworzenia trailera Avatara, to efekty byłyby lepsze. Nie mniej wspomniany trailer też przerywa w niektórych momentach, widać też problemy z obsługą Bframe

  • 0

    34. ~daro  2010-02-14 23:05:40  host: 188.33.106.154

    ja mam ten lb bl40 i jestem zadowolony chociaz internet dziwnie hula nie pojawia sie wszystko to co jest na stronie

  • 0

    35. ~  2010-02-17 18:48:31  host: adlv149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    samsung pixon :D

  • 0

    36. ~;)  2010-03-10 17:42:33  host: ns1.zetosa.krakow.pl

    mam ten telefon od kilku dni i musze stwierdzic ze jest swietny. Wyglad przyciaga kazdego :) w tej chwili nie zamienilbym go na zaden inny.

  • 0

    37. ~Bubu  2010-03-13 10:49:31  host: 91.141.155.209

    Mam i polecam

  • 0

    38. ~Pavi 1505  2010-04-06 22:26:19  host: pc-85-202-107-128.siedlce.domtel.com.pl

    Chce go miec i zbieram juz kase bo na allegro kosztuje obecnie ok. 1000 zł. Uważam, że jest super. Jestem taką osobą, że podobają mi sie jego kształty i wymiary. Po za tym oglądałem filmiki na youtube i ma wszystko!!! Choć jeszcze go nie mam polecam...!!!!!

  • 0

    39. ~bubu  2010-04-08 19:45:01  host: 77.49.220.231.dsl.dyn.forthnet.gr

    Jest ciekawy

  • 0

    40. ~tuskawfka  2010-04-08 20:40:23  host: static-ip-77-89-64-253.promax.media.pl

    Fonika jutro będę miałą. . a koszt . jest ok . . ;d

  • 0

    41. ~Mira  2010-04-14 14:41:22  host: 195.182.9.19

    Jako kobietka polecam w 100% telefon. Ale kobiecie. Mężczyźni są dużo bardziej wymagający. Wygląd rewelacja! Wbrew niektórym pozorom telefon jest bardzo wygodny. Wyświetlacz znakomity, piękna kolorystyka i super aparat foto. Zdjęcia się świetnie przegląda. Wszystko sprawne. Jedyne trzy minusy to: -nie działa Nasza-Klasa oraz Youtube - w LG mówili, że telefon nie jest dostosowany do tych stron -lekkie opóźnienie w reakcji na dotyk. Gdy się komuś BARDZO spieszy może to irytować, jednak mnie to nie przeszkadza :) -Kiepska jakość nagrywanych filmików. Porównując z Iphonem - bardzo kiepska. Mimo to da się! Podsumowując: jak dla mnie rewelacja. Telefon jest cudowny, wygląd bardzo elegancki i kobiecy, a odgłosy przy dotyku urocze.. :) Polecam kobietom w 100%!

  • 0

    42. ~Mira  2010-04-14 14:48:01  host: 195.182.9.19

    Dodam info o baterii: Wbrew niektórym opiniom jest super! Może decydujący był dobry i konsekwentny format baterii? (Robiłam dwukrotny) Telefon naładowany był w niedzielę w nocy; teraz jest środa popołudnie i bateria na full :)

  • 0

    43. ~klaudynka  2010-04-26 17:51:13  host: public-gprs67274.centertel.pl

    bardzo podoba mi sie ten telefon i bardzo chce go mieć , ma bardzo ciekawy kształt , tylko jak z ceną na pewno wysoka :(:(:( bardzo podobają mi sie dotykowe telefony , dlatego prosze rodziców aby mi go kupili :P:P:P lg bl 40 to zaje..... telefon :):)

  • 0

    44. ~underroof  2010-04-27 10:55:35  host: icl106.internetdsl.tpnet.pl

    Filmy w AVI lecą idealnie, przy tej wielkości ekranu można spokojnie coś obejrzeć. Robi wrażenie. Polecam

  • 0

    45. ~mam go  2010-05-04 19:09:01  host: 109.58.13.179.bredband.tre.se

    mam lg bl 40 wersja demo zakupiona w szwecji za 950zl i jestem bardzo zadowolony

  • 0

    46. ~bry  2010-05-13 11:48:15  host: ip-81-15-132-4.unregistered.net.exatel.pl

    nie muli ten telefon?

  • 0

    47. ~B@RT€LU$  2010-05-15 11:59:30  host: 078088086025.szczecin.vectranet.pl

    Ha ha ja mam tego fona i coś mi wyskoczyło coś w kształcie 4-listnej koniczyny tylko że jest szare i nie wiem jak to wyłączyć i co to jest.

  • 0

    48. ~boro  2010-05-24 19:20:58  host: 217.153.73.242

    Szkoda że nie jest z czekolady XD

  • 0

    49. ~ando  2010-07-29 23:07:56  host: axf146.internetdsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich telefon super natomiast jezeli chodzi o wymiane wyswietlacza to cena potrafi zaskoczyc ;d

  • 0

    50. ~  2010-09-07 18:32:41  host: host-89-229-158-31.plock.mm.pl

    A co z bateria ile trzyma

  • 0

    51. ~czarna  2010-09-22 15:08:43  host: host86-172-136-49.range86-172.btcentralplus.com

    czy ktoś wie czy ten telefon ma wbudowany polski język

  • 0

    52. ~TWBolek  2010-09-25 08:21:50  host: 77-255-241-74.adsl.inetia.pl

    Może wie ktoś czy ten tel obsługuje karty SDHC?

  • 0

    53. ~paw  2010-10-01 15:25:58  host: host-89-230-243-159.paslek.mm.pl

    mam taki i jest dobry ale mam rozbita szybke naprawa 6 stowek lipa

  • 0

    54. ~Mika  2010-10-15 09:41:38  host: host-230-8.21.pl

    Ja mam tel telefon ze stanów i w językach systemowych jest wgrany język polski także działa:)

  • 0

    55. ~Vero  2010-10-19 23:18:22  host: aeps193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bateria: na sluchaniu 6h muzyki dziennie + sms + rozmowy 3dni wytrzymuje bateria Video: z filmami jest problem 3gp nie dziala, avi niektore tak niektore nie ogolnei problem z kodekami (tutaj czekamy na upgrade softu) Jezyki: jest duzo do wyboru Ustawienia: mozeby bardzo prosto i latwo skonfigurowac telefon do wlasnych celow WiFi: no tutaj zdeczka minus kolega w Noki5800 w barze w centrum warszawy wykrywa 28 dostepnych polaczen (z haslem i bez), tutaj wykryl mi telefon tylko jesdno i to na dodatek z haslem GPS: sa 2 opcje do wyboru ale tak czy siak wymaga polaczenia z netem ogolnei nie sprawdzalem na glebsza mete bo nie chcialo mi sie na net wydawac kasy ;) [wiec do sprawdzenia], telefon nie jest czyms super ale najgorszy nie jest, troszke dopracowac soft i bedzie gites majonez

  • 0

    56. ~matek  2010-11-17 22:15:29  host: 78.146.77.98

    mam ten telefon pol roku i nie zamienil bym go na inny..a tym co sie nie podoba dlugosc to moze maja kompleksy.hehe

  • 0

    57. ~ralumosek  2010-11-24 19:15:44  host: user-46-113-35-205.play-internet.pl

    Ja mam ten telefon od 20 dni, jest świetny. Przyciąga uwagę i zbieram same superlatywy na jego temat od moich znajomych. Dałem za niego 850zł/nowy. Jeden minut strasznie tandetna klapka z kichawego plastiku. Byle szurnięcie i rysek się nie pozbędziesz mogła być z aluminium.

  • 0

    58.  2011-01-19 10:47:56

    pozytywy: wyglad, funkcje ktorych nie powstydzilby sie niejeden smartfon, nietypowe ale jednoczesnie wygodne i intuicyjne menu, swietne spasowanie elementow (po 5 miesiacach nie ma zadnych luzow), odtwarzanie filmow, nienagorszej jakosci ekran, odpornosc na rysy. nawet sprawny modul GPS. negatywy: czulosc ekranu - bardzo nierowna, czasem ledwo reaguje a czasem lekkie musniecie przypadkowe aktywuje jakas niechciana funkcje, z precyzja tez kiepsko (zwlaszcza w przegladarce internetowej). przegladarka - wolna, problem z kliknieciem w link (czasem trzeba mocno powiekszyc zeby trafic), skalowanie "dwupalcowe" dziala skokowo i trudno je wyczuc, problemy z przeskalowaniem przy obracaniu ekranu. czasem wysiadaja niektore funkcje - np blokada ekranu i konieczny jest restart. aplikacje i pokrene - MALO!!! widgetow jeszcze mniej. pulpity - poza ekranem kontaktow (ten dziala niezle) nieda sie przewijac - najbardziej przeszkadza to na ekranie skrotow aplikacji, na ekranie "browser" miniatury stron troche za duze moim zdaniem i za malo sie ich miesci. bateria - dosc szybko zaczely sie problemy z jej wydajnoscia, poczatkowo trymala spokojnie 2-3 dni, teraz (po 5 miesiacach) potrafi wysiasc w ciagu jednego przy umiarkowanym uzytkowaniu. klawiatura numeryczna - zle zaprojektowana jak na tak waski ekran (dodatkowe przyciski z boku), przyciski troszke male (przy mniejszych kobiecych dloniach powinno byc OK, jednak mniej wygodne bedzie wtedy dosiegniecie funkcji w gornej czesci ekranu - tak czy tak niedobrze) sprawnosc ogolna - ledwo wyrabia z obsluga menu (bardzo ladnego i ciekawego tak poza tym) - zdazaja sie czeste przyciecia generalnie telefon z duzym ale zmarnowanym potencjalem. reklamowany jako "smarter than smartphone" jest strasznie ograniczony przez maly wybor aplikacji (na szczescie w sklepie LG te sa darmowe), przydalaby sie lepszej jakosci bateria i lepsze dopracowanie czulosci na dotyk.

  • 0

    60. ~Garda  2011-02-19 13:15:12  host: 77-253-39-171.adsl.inetia.pl

    sory nie wie ktoś dlaczego dzwięk dzwonka wiadomości jest taki krótki idzie to zmienić??

  • 0

    61. ~miku  2011-02-27 10:59:45  host: 178.219.120.38

    WITAM SERDECZNIE MAM TEN TELEFONIK i zgadzam sie są trudmości w oglądaniu filmów na AVI przycina się i nie można oglądać ALE WYSTARCZY FILM PRZEROBIĆ NA 3GP i jest cacy TELEDYSKI I TAKIE KRUTKIE FILMY NA MP4 jest w pożądku WYGLĄD WSPANIAŁY TYLKO OSZUKALI Z TYM EKRANEM TO NIE JEST 4 CALE TYLKO 3.7 no troche więcej 3.7 z kawałkiem POZDRAWIAM

  • 0

    62. ~gosc  2012-01-29 15:27:34  host: acbt14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam en telefon juz ponad prawie rok :) i jest świetnie! polecam.

  • 0

    63. ~majka92  2012-02-06 22:32:16  host: user-46-113-22-110.play-internet.pl

    mam lg bl 40 od grudnia na początku był super.ogólnie się nie psuje tylko pisząc smsa z słownikiem czy bez można cierpliwość straćić jest strasznie powolny tak samo przy retuszu zdjęć - no po prostu żąl a o ustawieniu tapety nie wspomnę ,chciałm ustawić tapetę na inną i co ? każde wybrane przeze mnie zdjęcie okazuje się nagle uszkodzone a jak już uda mi się ustawić ta tapety i tak nie ma. nie polecam - wole samsunga f 480.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-139-136.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet