Huawei U8500 - opinie
Telefony Huawei Huawei U8500 Opinie o Huawei U8500

Huawei U8500

w sumie: 138
  • 0

    1. ~Ali  2011-05-26 18:29:02  host: 212.160.172.70

    Kolejny budżetowy android? Ciekawe co za procesor w nim siedzi. Trackpad rzecz ciekawa, przeglądanie netu bez zasłaniania ekranu.

  • 0

    3. ~Satan  2011-05-27 09:20:37  host: korp14.avistamedia.pl

    Wie ktoś coś o tym telefonie? Czy warto i jaki procek ma?

  • 0

    4. ~Lolek  2011-05-27 18:13:14  host: 212.160.172.70

    baterii nie podali 256 tys. kolorów a jaki tu jest procek? bedzie ogólno dostępny w polsce? Pozdrawiam

  • 0

    5. ~  2011-05-27 21:58:42  host: 095160146075.rudaslaska.vectranet.pl

    Ktoś wie jaki to ma procesor i grafikę??

  • 0

    6. ~krollew  2011-05-29 07:36:48  host: 62.152.136.146.dsl.dynamic.eranet.pl

    Ciekawe, dlaczego nie podają informacji o procesorze.....

  • 0

    7. ~BartekGib  2011-05-29 12:46:09  host: 85-222-105-9.home.aster.pl

    Zapewne tak samo jak w U8300 (którego posiadam) któryś z Qualcomm'ów o taktowaniu koło 530 Mhz. Prądożerny, jednakże w miarę szybki. Ciekawe tylko jak poradzi sobie z komendami pojemnościówki etc. .....

  • 0

    8. ~Mirus  2011-05-30 14:49:28  host: 178.183.197.106.dsl.dynamic.eranet.pl

    W Play już jest!

  • 0

    9. ~  2011-05-30 15:07:23  host: 095160146075.rudaslaska.vectranet.pl

    To jest trup że hej, to wildfire jest lepszy....  Android 2.1 system RAM memory to run 256MB  Qualcomm MSM7200A processor, 528 MHz

  • -1

    10. ~hjhj  2011-05-30 15:49:19  host: ovj212.internetdsl.tpnet.pl

    to ma procek 4 rdzeniowy .

  • 0

    11.  2011-05-30 18:52:46

    wszędzie szukam i nic nie wiem o procesorze :( ale znalazłem, że bateria będzie miała 1150 mAh.

  • 0

    12.  2011-05-30 18:53:58

    Już mam!!!! :) Procesor to Qualcomm MSM7225 528 MHz :D

  • 0

    13. ~tedy77  2011-05-30 22:48:43  host: 095160146075.rudaslaska.vectranet.pl

    Processor and RAM, Huawei IDEOS has a 528MHz processor and 256MB of RAM więc gorszy od wildfire... nie ma sensu kupować...

  • 1

    14. ~mmaacc  2011-05-31 10:00:10  host: ip-093157113155.mikolow.multimetro.pl

    z tego ci mi wiadomo jest dostępny w sieci PLAY

  • 0

    16.  2011-05-31 11:41:26

    rocessor and RAM, Huawei IDEOS has a 528MHz processor and 256MB of RAM czyli duuużo gorszy od słabego wildfire

  • 0

    18. ~Radek  2011-06-02 12:55:05  host: dynamic-78-8-218-7.ssp.dialog.net.pl

    ponoć 528Mhz Quallcomm'a + 256MB Ram - nie jest to jakaś rewelacja ale rozdzielczość ekranu jest niższ niż np. w ZTE Blade - więc przy Android 2.2 powinno to chodzić w miarę znośnie - jeżeli cena za nowy będzie oscylować w granicach 400zł to jak na smartphona będzie to chyba niezłe...

  • 0

    19. ~ball  2011-06-02 16:34:36  host: 088156127007.stk.vectranet.pl

    Zapewne jakiś 500 mhz, ramu mało, gry się będą ciąć ;p

  • 0

    20. ~ball  2011-06-02 16:35:08  host: 088156127007.stk.vectranet.pl

    Ale chwilka... Android i Java???

  • 0

    21. ~lordi  2011-06-03 12:47:55  host: do-net-01.integer.pl

    można zamówić bezpośrednio w chinach - z wysyłkią około 400zł

  • 0

    22. ~  2011-06-03 14:47:52  host: user-46-112-24-145.play-internet.pl

    producent twierdz ze 528 mhz, android to 2.2.1. 256 ram 512 rom.

  • 0

    23.  2011-06-04 12:28:01

    Procesor: QualcommŸ MSM7225, 528 MHz Info ze strony Huawei. Czyli kupa przeokrutna :)

  • 0

    24. ~  2011-06-05 07:20:55  host: z26-08.opera-mini.net

    Z tego co zdołałem się dowiedzieć, ma on standardową baterię Li-Ion 1150 mAh i procesor Qualcomm MSM7225 o zegarze 528 MHz.

  • 0

    28. ~michal  2011-06-08 13:59:34  host: user-109-243-37-169.play-internet.pl

    już dostępny w play...

  • 0

    29. ~BartekGib  2011-06-19 23:03:29  host: 85-222-105-9.home.aster.pl

    A miał któryś z Was w rękach telefon i chociaż przeglądał na nim internet ? ? ? Używajcie dalej swoich Łejwów i Iksperii ..... Takie to świetne "telefony" przecież :)

  • 0

    30. ~rradek  2011-06-20 22:42:28  host: adku25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie ogarnijcie się z tym komentowaniem, że to kupa itp. Jeżeli sprzęt będzie kosztował na poziomie 400zł - to będzie to najtańsza nowa zabawka z androidem - jak za taką cenę to nie co rewelacji oczekiwać

  • 0

    31. ~Lolek  2011-06-22 19:36:11  host: 212.160.172.70

    procek o ile się nie myle ten co w LG swift ale zdecydowanie lepiej ZTE blade sobie sprawić;)Pozatym jestem zawiedziony bo wszystko co wychodzi ma androida i tylko walka który ma więcej ramu,Ghz albo lepsze Gpu;/ To to samo co z fejsbuniem...chcesz mieć chociażby kody orange to na fejsbunia,informacje o koncertacj na fejsbuniu,nowości ze świata gier na fejsbuniu itd wliczając w to telefon z fizycznym przyciskiem do FB...czy to normalne?Na siłe musisz coś mieć bo mają to prawie wszystcy...! sorki za odbicie od tematu ale czytając "przeinstalowane aplikacje Twitter,facebook.." w zaletach telefonu??????żałosne

  • 0

    32. ~b33zon  2011-06-30 10:30:27  host: dynamic-87-105-184-127.ssp.dialog.net.pl

    Tego Qualcomma można podkręcić do 768 MHz.

  • 0

    33. ~borsuk  2011-07-01 08:08:53  host: ffi202.internetdsl.tpnet.pl

    posiadam od kilku tygodni. wszystko działa bez problemu. szybki i nie zawiesza się.Przy intensywnym użytkowaniu bateria trzyma max dwa dni ale po wyłączeniu paru niepotrzebnych usług jest lepiej. Troche tnie przy lepszych grach 3D, z pozostałymi nie ma problemu. Szybki internet, wi-fi i gps. Aparat tylko się sprawdza przy dobbrym świetle. Ogólnie 5/6 Pozdro

  • 0

    34. ~laon  2011-08-04 16:56:50  host: azh54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no i o takie komentarze chodzi. Liczy się konkret, a nie "kupa". Procek mi nic nie mówi jeśli chodzi bez zastrzeżeń i szybko to procek może być nawet 100MHz. Ma śmigać a nie chwalić się prockiem 500MHz

  • 0

    36. ~  2011-08-09 23:30:22  host: z30-02.opera-mini.net

    Co jest ? Nikt nie wspomnial o programie Plejak rozdaje fona na dwa tygodnie? Hehe Zapiszcie sie , potestujcie i ewentualnie kupicie w sklepie.

  • 0

    37. ~Radomiak  2011-08-12 13:50:21  host: 088156143224.radom.vectranet.pl

    Tak zgadzam się z poprzednim komentarzem. Moje zgłoszenie rozpatrzono POZYTYWNIE, niedługo odbieram telefon w salonie PLAY.

  • 0

    38. ~Daniel  2011-08-12 21:16:46  host: dzo106.internetdsl.tpnet.pl

    mi się udało dostac do z Play-a na 2 tyg za free!!! ;) Do przetestowania, wifi - *** internet na karcie z playa, też śmiga, po cenie 550zł na Allegro, opłaca się, bardzo!

  • 0

    39. ~martpet  2011-08-13 12:47:00  host: 87-206-140-202.dynamic.chello.pl

    Właśnie zapisałam się na testowanie. 19 sierpnia ide go odebrać do salonu Play ;)

  • 0

    40. ~zico268  2011-08-13 19:13:09  host: 87-207-177-229.dynamic.chello.pl

    Ja już się zarejestrowałem w Play'u i mam odbóir mojego 26 paź, a więc sobie przetestuję. Zobaczymy co to. Ogólnie wątpię, że się do niego przekonam bo posiadam Wave'a, ale nigdy nie miałem andka i chcę zobaczyć jak działa.

  • 0

    41. ~hahehy86  2011-08-14 16:09:13  host: 89-72-104-144.dynamic.chello.pl

    ciekawe co po tym testowaniu zrobia z tymi huaweiami, wydakje mi sie ze to jakis ostry wałek.. kwalifikuja kazdego..

  • 0

    42. ~Puma  2011-08-14 17:10:58  host: aeis130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam do odbioru 22.08 z Play (test), jeśli się sprawdzi to go kupuje.

  • 0

    43. ~m  2011-08-14 22:32:16  host: user-31-175-38-108.play-internet.pl

    tylko ze w swojej kategorii cenowej to mistrz, w taryfie 49 jest po 29 ;] swietny smartfon

  • 0

    44.  2011-08-15 13:51:53

    Niedługo testy w play czekam na swój termin:)

  • 0

    45. ~łukasz  2011-08-15 15:59:11  host: dynamic-78-8-154-20.ssp.dialog.net.pl

    Wawa to sobie w d wsadzić możesz przy tym sprzecie. Testuje to właśnie z playa. Rewelacyjne urządzenie biorąc pod uwagę cenę. Od ponad roku korzystam z htc desire, i powiem wam, ze wielkiej przepaści nie ma. Zrobiłbym jakieś modyfikacje i byłoby lepiej ale nie wiem jak sie play do tego ustosunkuje:(

  • 0

    46. ~Polonia Warszawa  2011-08-15 17:55:27  host: aejm234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w playu daja od 19 sierpnia ale niektorzy juz go dostali, nie ma jak gimnazjalisci, dostane to opisze, jezeli bateria przy gps i netcie wlaczonym da rade 2dni to bedzie spox.

  • 0

    47. ~hati6@o2.pl  2011-08-17 08:40:51  host: aflq226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No rozdaje ja tez go dostalem. Mam htc hd 2 z najnowszym andkiem bedzie co porownywac. Tez w play

  • 0

    48. ~Pawlloo  2011-08-17 11:13:01  host: 84.40.154.10

    Jak na taką cene trel jest nie taki zły . W 19 idę odebrać do testowania więc się go przebada .

  • 0

    49. ~Rmxx  2011-08-18 12:12:48  host: 195.205.171.50

    to ma 528mhz

  • 0

    51. ~SmyQ  2011-08-18 22:50:44  host: dpy25.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie to lipa np. Lg Swift gt540 jest o niebo szybszy w 2d i 3d. Szkoda kasy na tego kapcia...

  • 0

    52. ~Arkador  2011-08-19 12:12:10  host: cbu167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pierwszy dzień testów i mały zonk, telefon działa jak diesel na mrozie, Gpsu po dwóch godzinach dalej nie uruchomiłem, za parę dni napiszę co dalej :)

  • 0

    53. ~Lok  2011-08-19 13:23:10  host: nat-244.tvsat364.lodz.pl

    właśnie się tym telefonem bawie, ogólnie rzec biorąc fajny telefon pod względem androida ale takto ogólnie rzec biorąc zamulony, gry na dotykowym ekranie mulą się ale cóż warto wypożyczyć na 14 dni :)

  • 0

    55. ~grubas  2011-08-20 01:01:21  host: acjm224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak mozna go sciagnac z chin za te 400 zl i skad jak mozesz to podaj namiary lordi z gory dzieki

  • 0

    56. ~  2011-08-20 03:07:41  host: c170-67.icpnet.pl

    Tez dostałam sie w play ;) jestem ciekawa jak działa w porównaniu z moim starym zajechanym ajfonem :) ... Iphonem ;)

  • 0

    58. ~mlody  2011-08-21 11:28:54  host: 91.212.223.20

    Telefon mam jeden dzien, powiem jedno shit -mam porównanie jak powinien działać smatfon to jakby wrzucic na siłe tam androida i dac mu ekran pojemnościowy, wszystko topornie działa, zero płynność. Jedno jest pewne napewno tani jest i nie jest to ani HD2 ani Desire HD. Jakby był nawet za 1 zł to bym sie poważnie zastanowił czy warto skorzystać.

  • 0

    59. ~tester  2011-08-21 13:51:10  host: adty253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tez dostalem go z play, ogolnie to on nie jest zly ma wszystko co potrzebne i za mała cene na allegro widzialem po 400-500 zl menu moze nie jest plynne ale aplikacje dobrze dziala, neta niezle sie przeglada, jedyna wada to moze brak flesha do aparatu ale na prawde za ta cene daje rade teledon

  • 0

    60. ~krm  2011-08-22 00:05:56  host: staticline626.toya.net.pl

    odbieram do testów 26.08, napisze jak wypada w porównaniu z gt540

  • 0

    61. ~samwieszkto  2011-08-22 14:38:53  host: 195.116.133.230

    system operacyjny Android 2.2, procesor 528MHz, 256mb RAM, 512 ROM

  • 0

    62. ~ble  2011-08-23 09:59:57  host: ip-79-175-213-143.cable.smsnet.pl

    Tez dostałem w playu i jak na razie telefon bardzo przyejmny. Choc trochę tandetnie wykonany plastik, plastik, plastik, ale czego sie spodziewac po tej cenie. Denerwuje mnie czasem jego scinanie, mulenie gdy wpisuje adres w przegladarce, badz jakis inny tekst pisze gdzies. A to co najbardziej rozczarowało to fakt iż wczoraj wieczorem tj po 18 odłączyłem telefon od ładowarki, po czym lezał sobie następnie od godziny 20 do około 1 w nocy był dość intensywnie użytkowany, tzn głównie internet, co się okazało przed godziną 1 w nocy? a to że stan baterii wynosił 29% :| Nie sądziłem że będzie tak źle. Jeszcze w żadnym telefonie nie miałem tak słabej baterii...

  • 0

    63. ~kindzonkil  2011-08-23 14:42:03  host: 178-36-232-74.adsl.inetia.pl

    i tak ma lepszego procka niż moj pierwszy PC

  • 0

    64. ~dd  2011-08-23 16:31:02  host: 193-24-14-1.ip.netia.com.pl

    telefon jest zamulony - reakcja ponad 500ms od wciśnięcia do wykonania akcji..Foty paskudne.wideo kompletna porażka.przewija wszelkie listy ze strasznym oporem.wszelkie obrazki są wyprane z kolorów - możecie mieć piękne foto a na tym będzie wyglądać obleśnie...android to 2.3 w play...zobaczymy co będzie dalej ale nawet jak na 400 pln to męka ten telefon

  • 0

    65. ~dd  2011-08-23 16:40:48  host: 193-24-14-1.ip.netia.com.pl

    i najlepsze w tym wszystkim - Play daje go w ramach testów HSPA+ 14mbps a ten telefon tego NIE OBSŁUGUJE!!!! hahahaha - ale wpadka obsługuje dopiero hauwei u8800 i to w wersji H

  • 0

    66. ~snap171  2011-08-23 23:28:57  host: 89-72-196-143.dynamic.chello.pl

    Android z Playa w moiom Huawei to 2.2.1 .

  • 0

    67. ~borsuk1611borsuk1611  2011-08-23 23:59:17  host: z07-16.opera-mini.net

    jak nie wiecie ludzie jak sie obsluguje smartfona to nie piszcie tych bzdur. jak czytam opinie "mam go godzine i strasznie muli. nie mialem wczesniej androida ale to jest tragedia..." to mnie trzesie. trzeba wylaczac aplikacje chodzace w tle.wylaczyc aktualizacje itp a wtedy wszystko jest ok. pozdro dla myslacych. a to napisalem wlasnie z tego fona :)jak nie wiecie ludzie jak sie obsluguje smartfona to nie piszcie tych bzdur. jak czytam opinie "mam go godzine i strasznie muli. nie mialem wczesniej androida ale to jest tragedia..." to mnie trzesie. trzeba wylaczac aplikacje chodzace w tle.wylaczyc aktualizacje itp a wtedy wszystko jest ok. pozdro dla myslacych. a to napisalem wlasnie z tego fona :)

  • 0

    69. ~ktosik  2011-08-24 10:12:49  host: ip-91.193.162.169.tvsat364.lodz.pl

    mam ten telefonik od dwoch dni i sorki ale nokia 5230 mojego syna szybciej chodzi i sie tak nie zawiesza jak to badziewie :( znalesc gre ktora sie nie tnie to jest cos :)....bateria przy normalnym uzytkowaniu trzyma maks 24 godziny!!! CO TO MA BYC

  • 0

    70. ~kolo  2011-08-24 12:23:08  host: 149.156.180.134

    Aktualnie testuje te telefon. Htc to to nie jest,fotki fatalne,nagrywanie jeszcze gorsze.W tej cenie do przezycia.

  • 0

    71. ~bonzobonzo  2011-08-25 07:40:16  host: z23-07.opera-mini.net

    przeciez Play wyciaga max 6mb/s a nie 14...

  • 0

    72. ~NatUnia  2011-08-25 13:25:35  host: 89-78-131-208.dynamic.chello.pl

    Hej widze, że się zancie troszke na tym wszystkim może mi ktoś poleci jaki mam wybrać telefon ? Podobają mi się trzy z pleya ale niewiem jaki wybrać najlepiej... Byle dzwoniło się pisało smsy noo i internet... Do wyboru mam 3 nokia n52, HTC Wildfire no i ten cały HUAWEI U8500 jestem kobietą więc doradźcie mi coś fajnego pożytecznego z tych trzech :)

  • 0

    73. ~Rotator  2011-08-25 23:59:00  host: 64.106.247.80

    Bawiłem się nim trochę i niestety nie przypadł mi do gustu. W tej cenie można wyrwać LG p500 albo ZTE Blade, które są o niebo lepsze i szybsze.

  • 0

    74. ~Ludi  2011-08-29 14:06:17  host: bum106.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. Telefon otrzymałem na próbę od firmy Play. Telefon jest świetny, działa szybko, internet pobiera dane z prędkością 1500 kbps. Jedyne do czego się można przyczepić to słabej jakości zdjęcia. Oceniając stosunek jakości do ceny śmiało mogę dać 10/10. Chiński producent stanął na wysokości zadania.

  • 0

    76. ~rater  2011-08-30 01:27:18  host: acip220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do komentarza nr 69 by ~ktosik. Żartujesz sobie, prawda? Nigdy nie miałeś smartfona i takie bzdury piszesz, tak? 24h jak na smarfona to jeden z lepszych wyników.

  • 0

    77. ~kolo  2011-08-30 21:21:45  host: 87-205-29-5.ip.netia.com.pl

    Mam go parę dni.Bateria to wielka porażka.Telefon leżał od 16 godziny nie używany naładowany w 89%,w środku nocy telefon się wyłączył z powodu rozładowania,usługa danych była włączona.Po wyłączeniu tej funkcji trochę się poprawiło,ale żeby odebrać email musi być włączona.I tak dalej.Dużo pociechy z niego nie będzie.

  • 0

    78. ~Makapaka  2011-08-30 21:32:07  host: user-31-175-128-40.play-internet.pl

    Czytalem ze ktos mowil ze przez 5h wyjechal prawie cala bateria, kolego jak sie siedzi 5h na wifi to ciezko spodziewac sie czegos innego uwazam ze to jest i tak dobry wynik... -.-

  • 0

    79. ~  2011-08-31 03:04:49  host: e1.bukowinska-gw.waw.supermedia.pl

    Jakosciowo telefon nie jest wystarczajaco dobry na prowadzenie rozmow i pisanie smsow, bateria nie trzyma 24 godzin.

  • 0

    80. ~alfisti  2011-08-31 10:34:52  host: fgw242.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od tygodnia w ramach „testuj smartofona”. Pozostało jeszcze 8 dni na „testy” ale już go oddaję. W sumie to dobrze ze jest ta akcja testuj smartfona bo przynajmniej nie kupię kota w worku ;) Ale po kolei. Obsługa (zainstalowany android 2.2.1, nie ma aktualizacji dostępnych) – telefon bardzo wolno reaguje na polecenia, ekran dotykowy zachowuje się jak oporowy, trzeba czasem kilka razy naciskać żeby uaktywnić np. ikonę na liście programów. Szczególnie problem występuje na krawędziach ekranu. Bardzo źle to wpływa na obsługę map Google czy przeglądarki. Dziwne jest to, że wybierając program z listy w 4 wierszu aktywuje się program znajdujący się dwa lub trzy wiersze wyżej!!! Np. naciskam mapy Google a uruchamia „Documents to go”!!! I tak np. trzy razy z rzędu aż za czwartym w końcu uruchomi się to co powinno. Trudno się przewija listę programów (nie działa płynnie przewijanie, zamiast przewijania np. uaktywnia się program). Nie ma multitouch. Generalnie telefon bardzo wolny, pomimo włączania tylko kilku usług. Mój wysłużony HTC WildFire działa o niebo szybciej choć siedzą tam podobne procesory. Bateria – ładowana 5 razy więc powinna się już ułożyć (ale nie wiem czy nie była wcześniej używana bo była wypakowana z woreczka, woreczek z baterii był w pudełku). Telefon w stanie czuwania (włączone WiFi, synchronizacja co 2h) wytrzymuje 1,5 dnia  Przy godzinnym surfowaniu po Internecie przez WiFi lub HSDPA, kilka minut jakiejś gry i czas skraca się do jednego dnia! A nawet nie było połączeń głosowych ani SMSów… Jak dla mnie to przy tak słabym telefonie to bateria jest tragiczna. HTC WF przy zdecydowanie intensywniejszym użytkowaniu wytrzymuje mi ok. 3 dni. Moduł WiFi – gubi zasięg, tam gdzie nie mogę się już połączyć z routerem to w HTC mam jeszcze ok. 35% „zasięgu”. Aparat – mogło by go nie być, nadaje się tylko do MMSó

  • 0

    81. ~alfisti  2011-08-31 10:37:13  host: fgw242.internetdsl.tpnet.pl

    [ciąg dalszy] Podsumowując - nie polecam. Być może mój się trafił jakiś wadliwy ale za tydzień kolega bierze sobie też słuchawkę na testy więc będę mieć porównanie. Mój już spakowany w pudełku i idę go oddać, niech się ktoś inny męczy ;) ;P

  • 0

    82. ~Usmiechniety  2011-08-31 15:09:11  host: dut186.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @72 Bierz Wildfire bez zastanowienia. Duuuuużo lepsza jakość wykonania.

  • 0

    84. ~kartofel  2011-09-01 10:25:31  host: dynamic-87-105-244-134.ssp.dialog.net.pl

    I co najważniejsze, do komentujacych, proszę podać mi smartphone androida który przy zabawie więcej niż dzień wytrzyma.??? Odpowiedź jest taka, ze żaden!!

  • 0

    85. ~Mic  2011-09-01 10:47:18  host: user-188-33-131-182.play-internet.pl

    Odebrałem tego fona z play i jak na razie wszystko git.Mam tylko pytanie bo koleś powiedział mi że można go odkupić ale nie podał ceny i czy można wgrać mu nowego andka?

  • 0

    86. ~Andrzej  2011-09-01 13:34:02  host: user-31-174-242-99.play-internet.pl

    Właśnie piszę z testowanego smartfona. Spisuje się całkiem nieźle ;)

  • 0

    87. ~agnieszka  2011-09-01 16:21:50  host: 178-36-225-141.adsl.inetia.pl

    mam go od paru dni i nie potrafię wysłać ememesa. Jak udało mi się go już wysłać nie dotarł on do odbiorcy i nadal pisze mi "trwa wysyłanie"

  • 0

    89. ~FioleK  2011-09-02 10:36:22  host: 81-210-19-49.ip.netia.com.pl

    Nie najgorszy, szczególnie, że teraz nie oddając testowego telefonu można go mieć za 400zł. Dobrej jakości ekran, ekran pojemnościowy. Jak dla mnie dwa mankamenty: - za słaby CPU (ale da się przeżyć) - fenomenalnie tragiczna bateria... 12h, być może jak leży i się nie korzysta z telefonu to wytrzyma 24h. Przy tym mój stary HTC Polaris to miód, bo potrafił przy 30 min dziennie rozmowy i kilkunastu SMSach wytrzymać 5-7 dni.

  • 0

    90. ~  2011-09-02 22:11:40  host: 95.108.101.182

    ma ten telefon ma teście to mój pierwszy dotykowy telefon nie jest zły internet przegląda się dobrze jedynie aparat jes bardzo kiepski ale telefon wart uwagi pozdrawi'm

  • 0

    91. ~chop  2011-09-03 19:57:58  host: user-31-174-170-148.play-internet.pl

    z grami bedzie mulil, bo nie ma akceleracji. Zakladajac, ze gry i akceleracja jest niepotrzebna, to czy wart jest ceny proponowanej przez play po testach?

  • 0

    92. ~nick  2011-09-05 13:36:16  host: eks136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon z dolnej polki cenowej co widac podczas uzytkowania. zeby napisac ten komentarz za jego pomoca troszke sie zagotowalem, muli jak dobra holenderska roslinka... za te 4 stowki wole swoja stara poczciwa nokie e 90

  • 0

    93. ~  2011-09-06 16:43:03  host: z04-11.opera-mini.net

    mam go i z niego pisze:) coz, za taka cene nie najgorzej, w koncu ma i gps (przetestowany) ,szybki net ,ekran pojemnosciowy i andka na pokladzie. Wady to za malo RAMu i slabiutka bateryjka

  • 0

    94. ~kazziz  2011-09-06 20:52:13  host: 81-219-66-14.adsl.inetia.pl

    testuje go sobie od dni pięciu i generalnie wiem, że dla przeciętnego kowalskiego - poza baterią - telefon może być tak samo, jak np. komputer z prockiem 1.8ghz dalej hula u takiego w domu pod win xp. ale sam nie kupię. bateria, procesor - słabiutkie, aczkolwiek sama idea pożyczania - rewelacja :)

  • 0

    95. ~ja  2011-09-07 16:04:03  host: sw110.internetdsl.tpnet.pl

    a jaka jest cena jak wziasc telefon po testach ?, w omnia 2 ktora mam ekran mimo rezysteancyjnego dzialania sprawuje się zdacydowanie lepiej. Tu juz sobie paznokciem nie pomozesz. Nie mogę pisać bezblędnie na klawiaturze, a w O2 no problem. Plus - wybieranie glosowe dziala zaskakująco dobrze

  • 1

    96. ~Luukasz  2011-09-08 10:31:01  host: user-46-113-76-99.play-internet.pl

    brak w nim stopera. dla mnie rzecz przydatnej.

  • 0

    97. ~rado  2011-09-10 02:44:21  host: user-188-33-70-2.play-internet.pl

    pytanko do znawców Androida: czy brak godziny wysłania SMS-a (WYSŁANIA przez nadawcę, a nie DOSTARCZENIA do smartfona) to cecha Androida?? jeśli tak, to ten system przestaje dla mnie istnieć...

  • 0

    98. ~borys.pl  2011-09-10 11:59:40  host: 89-68-11-5.dynamic.chello.pl

    bateria slaba 2dni max , gry mula jak na 3310 dla mnie dramat

  • 0

    99. ~redips  2011-09-10 17:00:52  host: host-78-31-157-88.ip.jarsat.pl

    Mul straszny. .. mam tez lg gt540 i z androidem 2.3 dogranym jest o niebo szybszy! Tragedia

  • 0

    100. ~przem  2011-09-11 22:41:23  host: user-109-243-227-160.play-internet.pl

    Skuszony nowinkami zamówiłem ten wynalazek do odbioru w Warszawa Wileńska. Przesiadłem się na chwilę z HTC Desire Z. 1) Bardzo długo się uruchamia. 2) Tani ale nieżle wykonany. 3) Kiepsko chodzi tylna klapka-ciężko ją dopiąć. 4) Karta micro za baterią 5) Chwilę testowałem net-muli i myśli, zanim otworzy stronę. Lepiej już chodzi ZTE Blade 6) W drugim dniu testowania siadł i się już nie uruchomił 7) Lipa, że do uruchomienia trzema mieć odpalone non stop konto w gmailu. 8) Nie polecam. Modemy robią extra, ale telefony tragiczne. Chyba, że to ma być coś z górnej półki.

  • 0

    101. ~Pudel  2011-09-12 16:10:44  host: bvy34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon mam z testów. Wrażenia: 1. Stockowy soft do wywalenia, już jest lepszy android 2.2.2 prosto od producenta. Natomiast po wgraniu zmodowanego roma w wersji 2.3.5 i wykręceniu cpu do 722mhz można powiedzieć że słuchawka zaczyna żyć. Co najgorsze zarówno soft od playa i producenta jest skopany ponieważ bateria szybko leci i to z powodu ustawienia najniższego poziomu cpu na ponad 200mhz (zmienić to można tylko po wgraniu innego kernela i zrootowaniu telefonu) 2. Do gier się praktycznie nie nadaje, nie ma GPU, ale cóż chcieć za tą kwotę 3. Dotyk dobry, wyświetlacz tak samo, wielkość dla wielu wystarczająca. Dźwięk na stockowym romie nie jest dobry (jest cicho po prostu na słuchawkach), dopiero mod to naprawia 4. Bateria jak wyżej pisałem, rom play/producent = słabo. Wgranie moda daje odetchnąć baterii 5.GPS działa i to sprawnie, ma czasami trudności ale nie wskazuje ulicy odległej o 200m 6. Zarówno net po wifi i sieci działa dobrze, nie ma się do czego przyczepić Na koniec powiem tak: telefon jest wart 400/450zł (cena z allegro). W tej cenie można dostać coś lepszego ale niestety używanego a nie każdy chce się użerać z używką I jedna uwaga @89: wczytaj się w regulamin ponieważ po pierwsze zapłacisz 400zł, po drugie Play wrzuca taką osobę jako niegodną zaufania a po trzecie telefon zostaje zablokowany w każdej sieci po numerze IMEI więc po tym zabiegu każdy w ręku ma zabawkę a nie telefon Pozdrawiam i mądrości sobie i Wam życzę :)

  • 0

    102. ~luki  2011-09-12 22:14:02  host: 77-254-238-244.adsl.inetia.pl

    400zl? lepiej kupic lg p500 i wgrac najnowszego andka niz meczyc sie z tym chinskim shitem :P albo jakiegos samsunga z androidem nie oplaca sie go brac w play

  • 0

    103. ~teeste  2011-09-12 22:49:41  host: 178.180.47.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    ja też testuję go od dzisiaj i co tu powiedzieć lipa:)toporny dotyk w porównaniu do Blade'a i Galaxy Gio.Aparat-dno brak płynności systemu mimo iż nie jest obciążony ogólnie kanciasty tani smartfon.Nie kupił bym go na pewno tylko na testy go wziąłem jak 99% użytkowników wypowiadających się w tym temacie:)

  • 0

    104. ~  2011-09-16 08:45:30  host: z40-04.opera-mini.net

    Telefon znośny. Wszystko prócz gier chodzi całkiem nieźle. Jego największą wadą jest niewątpliwie bateria, która podczas używania wytrzymuje 3h... Telefon w stanie czuwania wytrzymuje spokojnie ponad dobę. A co do @67 to jeżeli uważasz, że używanie smartfona polega na wyłączaniu większości jego funkcji to gratuluję...

  • 0

    105. ~tester  2011-09-17 15:31:23  host: 178-36-65-60.adsl.inetia.pl

    Testuje tego fona już od kilku dni....do zwykłego użytku(sprawdzenie poczty, IPLA TV, dzwonienie, pisanie ....itp) jest całkiem dobry...ekran działa precyzyjnie, a aparat jak w komórkach, taki sobie :(...duży minus to bateria, troche za mała...nic się nie przycina, działa płynnie. ogólne wrażenie - przeciętny telefon, dobry do zabawy dla mniej wymagających.

  • 0

    106. ~chris82  2011-09-19 16:09:36  host: host-89-229-212-20.kwidzyn.mm.pl

    podzielam opinie przedmówcą. Na dzień dobry system strasznie długo się ładuje, Zbyt słaba bateria, po ściągnięciu kilku dodatkowych (bezpłatnych) aplikacji obsługa jest prostsza ale i tak nie taka jaka powinna być czy też jest w innych smatrfonach. Zestaw do testów był bez słuchawek więc jak tu sprawdzić całość możliwości. samo przeglądanie internetu jest dość dobre trochę trudności sprawia jedna z klawiatur na przycisku spacji jest skrót .com co utrudnia wpisywanie haseł w wyszukiwarce. O aparacie nie wspomnę 3,2MB bez lampy auto focusa ... po co w ogóle wsadzali w niego aparat ... ?? Jeśli ktoś chce tani "smartfon" to trafił ale jeśli ktoś szuka pożądnego smartfona to powinien Huawei-a omijać z daleka

  • 0

    107. ~ona  2011-09-19 20:10:48  host: user-46-113-12-40.play-internet.pl

    Bateria masakryczna... :( telefon nie ruszany po 8 godzinach sie rozladowuje MASAKRA Godzina ogladania filmu na youtube i tez rozladowany. MASAKRA!!!!!!!!

  • 0

    108. ~bunia58  2011-09-19 20:18:05  host: ip128-78.vtelecom.pl

    mam go do testowania. ten telefon jeśli chodzi o baterię to porażka totalna. beż używania ledwo trzyma 2 dni. wizualnie ładny, czytelny fajny wyświetlacz. muza może być ale nie znalazłam korektora. zdjęcia nijakie. w menu troche trzeba pogrzebać by cokolwiek znaleść i ustawić. przy upadku na stół z wysokości AZ 3 cm wyłaczył się i ponownie zaczął włanczac, aż boję się pomyśleć co by z niego zostało po upadku z większej wysokości. Brrr... obudowa z beznadziejnego plastiku

  • 0

    109. ~Czarna54321  2011-09-20 12:21:41  host: dns1.a-plus.net.pl

    witam mam do was pytanko apropo tego huawei. wie moze ktos z was czy na tym telefonie bede mogla ogladac filmy przez program Ipla? bardzo mi na tym zalezy i to zawazy na zakupie tego telefonu. pozdrawiam serdecznie :)

  • 0

    110. ~odnośnie telefonu  2011-09-21 15:33:06  host: kkoszyka.net.autocom.pl

    Przypominam tym co tak psioczą na ten telefon, że w tle działają aplikacje sprawdzające oraz rejestrujące każdą aktywność użytkownika. Po ich usunięciu telefon jest szybszy i to znacznie. Do tego Huawei jest jedynym i jedynym liderem wśród producentów sprzętu sieci komórkowych(około 80% przekaźników na świecie to właśnie ich produkcji). Polecam więc najpierw zapoznać się z tym co pracuje w tle. Niestety na testach nie można usunąć tej aplikacji, a szkoda... Jak mam do wybory U8500 i Wildfire (tak, 3 już oddałem na gwarancję - różne modele - padał wyświetlacz) to biorę Huawei U8500 albo Flipout'a.

  • 0

    111. ~słonko  2011-09-22 14:29:35  host: 89-77-136-215.dynamic.chello.pl

    Jak pobrać wiadomości MMS w tym telefonie..dostałam MMSa i pisze POBIERZ po klikniściu pisze POBIERANIE no i po dłużeszj chwili znów pisze pobierz...Czy ktoś pomorze mi rozszyfrować ten telefon...;/;/;/

  • 0

    112. ~paaa  2011-09-22 19:59:36  host: 77-242-236-35.net.pbthawe.eu

    dzis odebrałem ten telefon, z wad powiem ze robi krzywe zdjecia normalnie jak w lustrze w cyrku ,,,az dziwne,,,,male klawiszki n adole ze ciezko wcisnac i dojrzec co tam za symbol

  • 0

    113. ~ONA  2011-09-22 21:12:06  host: aczv143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nic rewelacyjego. Osobiście nie posiadam i nigdy nie miałam telefonu dotykowego (Huawei to mój pierwszy smartfon) ale wielu moich znajomych ma, tak więc miałam nie raz okazje się pobawić podobnym telefonikiem. Niestety Huawei jest po prostu DO D U P Y ! ! ! Długo, okropnie długo się włącza, ścina się niemiłosiernie, płynności ZERO. Nawet Avilla jest sprawniejszy. Pisze się SMSy w miare dobrze, to jest na plus. Jakość odtwarzacza jest niska, o aparacie lepiej już wogóle nie wspominać. Menu średnio intuicyjne, wcześniej posiadałam tylko nokie i miałam doczynienia z SE oraz Samsungami, dla mnie to były wygodne telefony jeżeli chodzi o menu i szukanie potrzebnych rzeczy, tutaj jest nieco trudniej ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Wyświetlacz całkiem spoko, ładny, oczywiście jak to dotykowy ekran szybko widać najmniejsze smugi, tym bardziej inne zabrudzenia. Aczkolwiek obudowa i wygląd przypadły mi do gustu, chyba najbardziej z wszystkich wad i zalet tego telefonu. Obudowa wykonana z plastyku, ale jest to bardzo dobrej jakości plastyk, nic nie trzesczy, obudowa się ładnie trzyma, i do tego ładnie wygląda :) Ogólnie nie polecam bo okropnie się ścina, trzeba mieć do niego cierpliwość.

  • 0

    114. ~programista  2011-09-23 00:04:15  host: kats.giment.net

    67 andek 2.2 potrafi sam zamykać odpowiednio aplikacje na wzór maszyn wirtualnych typu java czy .Net i przeciętny użytkownik wg samych twórców systemu Android ma się nie martwić o zamykanie aplikacji :) Polecam zapoznać się z dokumentacją a potem pokazywać co się wie o androidzie

  • 0

    115. ~DeLorean  2011-09-24 16:32:26  host: public-gprs27243.centertel.pl

    Dużo powiedziane SMARTFON ... za 400 zeta to może i jest adekwatna cena do osiągów tego sprzętu; ja go od dzisiaj rana męczę i się męczę -- na codzień używam iPhone 3gs i widzę że dobrze wybrałem. Może to wina aparata a może softu -- strasznie TOPORNY i co chwila trzeba przyciski naciskać bo zapomina że ma dotyk :( ... a tak chciałem kupić tego huawei'a ale już mi się odechciało ... JAKO BUDŻETOWA ALTERNATYWA dla typowego urzytkownika to może styknie (sms, głos, trochę internetu) ale do poważniejszych zadań SOHO odpada ... straszny mulak

  • 0

    116. ~Chris82  2011-09-26 18:07:41  host: host-89-229-212-20.kwidzyn.mm.pl

    Ja już po testach z playa. w 100% zgodzę się z wypowiedzią 80. bateria jest tragiczna ekran tez słabo chodzi no i strasznie długo się odpala ...

  • 0

    117. ~Mic  2011-09-27 07:35:37  host: user-46-113-156-218.play-internet.pl

    Nie można go odkupić za 400zł. Można go wziaść na abonament lub mixa albo odkupić za 529zł. Za to telefon jest tańszy jeśli się go kupi w abon. i mix. o 100zł.

  • 0

    118. ~jefuron  2011-09-28 16:00:50  host: user-31-175-223-240.play-internet.pl

    dzisiaj kupilem ten tel w sieci play, po rozpakowaniu mialem watpliwosci co do tego czy to urzadzonko jest aby napewno nowe;], druga rzecz to niedbale i wrecz chamsko zachlapana bialym klejemsiateczka maskujaca glosnik tak samo klej widac miedzy panelem dotykowym a gorna czescia obudowy, zwlaczcza ze mam model czarny, irytuje mnie to,kolejna opcja aly byc moze jest to normalne w huawei niebelo folii ochronnej na wysfietlaczu, wyposazenie tego zestawu jest strasznie biedne, ladowarka i karta pamieci, zastanawia mnie co sie dzieje z telefonami ktore zostaly zwrocone z testów wiecej dopisze pozniej pozdro

  • 0

    119. ~dysqa  2011-09-28 20:56:23  host: PC-77-46-22-77.euro-net.pl

    30.09 odbieram również do testowania telefon. czytam Wasz opinie i komentarze i sama nie wiem. Jeżeli chodzi o żywotność baterii to nie wymagam wiele od telefonu który przechodzi "z rąk do rąk". parametry mało mi mówią. Może ktoś doradzi - chcę telefon z wifi, gps i niedrogo. to tyle :)

  • 0

    120. ~gorgu  2011-09-30 18:09:54  host: ccy188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja również testuje ten telefon i powiem tak: tragiczna bateria( większość czasu telefon jest pod ładowarką), za słaby procesor( działa strasznie wolno. Co do gps działa dobrze, wyświetlacz również działa ok i daje radę(mam wavea i myślałem że ta mała ilośc pikseli mnie przerazi ale zaskoczył mnie ten wyświetlacz oczywiście pozytywnie.) Myśle ze jeśli ktoś chce jakiś niski abonament w play to w 39 mamy go już za 89zł i nic lepszego w tej cenie nie dostaniemy

  • 0

    121. ~TESTERzPLAY  2011-10-02 21:47:46  host: 87-205-55-178.adsl.inetia.pl

    Bateria TRAGEDIA! Uzywalem go do testow, bez dzwonienia i smsmms-ow. 2 dni gora jak wutrzymywala, a na noc wylaczalem go. To co przy "normalnym uzytkowaniu"?. Dotyk toporny (mialem lepszy pseudo-dotyk w SE 850I ), w ikony trafia sie zle (jakby bylo je widac po lustrm wody). wifi Ok. i tyle. Telefon NIE DLA MNIE. NIEODPOWIADA MI. wiec juz nic nie pisze. Dzieki Play sie przekonalem, ze Smartphony to nir dla mnie.

  • 0

    122.  2011-10-05 17:06:33

    Dziś dostałem go do testów z Playa i niestety dziś go oddałem. Telefon działał z kartą Plusa, karta Playa działała w Motoroli Defy, niestety karta Play nie rejestrowała się w sieci gdy była w Huawei. W salonie nic nie umieli z tym zrobić, wymienili kartę i dalej to samo. No i sobie potestowałem...

  • 0

    123. ~lol  2011-10-08 20:28:53  host: z39-09.opera-mini.net

    Galaxy i5500 jest w niższej tayfie od 1zł , a ma większe możliwości.

  • 1

    124. ~rs  2011-10-12 12:27:19  host: atc29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    lipa. Porównanie z galaxy s2 którego mam na codzień.

  • 0

    125. ~  2011-10-12 14:34:04  host: z12-12.opera-mini.net

    mam ten telefon na test z playa. głupota, nie chciałbym go na stałe wziąć nawet za darmo. wszystko się tnie,nie ma sensu z tym czegoś robić. zdecydowanie wolę swojego w995

  • 1

    126.  2011-10-17 12:35:25

    Witam, od piątku testuję go w akcji Play. Wcześniej korzystałem z 2 tel. dotykowych Samsung Corby i Samsung Monte (z tego korzystam cały czas) oraz mam Nokie E51 więc mogę go porównać do tych telefonów. Bawiłem się chwilę HTC Desire HD oraz SGS I (nawet nie będę Huaweia porównywał z tymi modelami z wiadomej przyczyny:)) Co do Huaweia, moja 1 styczność z Androidem na dłużej. System mi osobiście bardzo przypadł do gustu, różne przydatne aplikacje, synchronizacja gmaila etc. Tutaj plus. Zdjęcia kiepskie robi ale sam robię ich tak mało, że tylko zrobię taką wzmiankę dla kogoś kto by miał pytania. Dotyk chodzi fajnie, na qwerty ekranowej przy grubych palcach trafiam tam gdzie chcę. Kolejny plus. Wifi działa (i tylko tyle) więc plus, z gps nie korzystałem, nie wiem jak z mikrofonem i głośnikiem bo nie dzwoniłem z niego. Ale są wielkie 3 minusy. 1 to mulenie (zawsze stopuje aplikacje Task Killerem) ale wchodząc w market czy przewijając jakąś listę tnie się i to masakrycznie. Więc minus. 2 minus to bateria. Powiem tak, bez smsów, bez dzwonienia, bez gps, bez radia, bez oglądania filmów czy słuchania muzyki, tylko samo zapoznawanie się z telefonem i trochę grzebanie w markecie (ale mało) i po całonocnym ładowaniu, odłączyłem ładowarkę kolo 9-10 a musiałem z powrotem podłączyć bodajże koło 17-18...tylko był po prostu połączony z netem. Tutaj bardzo duży minus bo nie wiem ile on trzyma przy smsowaniu i dzwonieniu, chyba koło 2-3 godzin...3 minus ale niezależny od Huawei to zasięg Play...testowałem na raz 2 rzeczy, sam system android i zasięg play. Android jako system rewelacja, zasięg Play bez komentarza. Nie mieszkam w dziurze, mieszkam w Piasecznie k/Warszawy gdzie zasięg Play na mapie wskazuje HSPA+ wewnątrz budynków...mi łapało EDGE, czasami 3G, raz stojąc przy oknie złapał 1 kreskę HSDPA. Ale najczęściej w mieszkaniu miałem BRAK ZASIĘGU. Więc podsumowując: Huawei U8500 ideos - absolutnie nie chyba, system Android - więcej niż tak, Play - NIE. to moja subiektywna opinia:)

  • 0

    127. ~cybull  2011-10-18 02:10:52  host: user-188-33-161-89.play-internet.pl

    a ja go własnie testuje. GPS sprawuje sie nawet o dziwo bdb (lepiej od mojego samochodowego GPS- krócej przelicza zmiane trasy i nie prowadzi mnie bez sensu w krzaki). neta przegladam bez problemu i cały czas na gmailu, lub facebooku - bez problemów. Minus to bateria, ale przy tylu funkcjach nie ma cie co dziwic, raczej go kupie

  • 0

    128. ~Jimmy..  2011-10-23 16:40:31  host: c62-223.icpnet.pl

    Powiem tak. Mam jakiś czas ten telefon (kupiłem,przerobiłem, sprzedaję). Po kilku przeróbkach śmiga całkiem przyzwoicie, ale nie idzie z nim zrobić takich cudów jak np. z ZTE. Można podkręcić porcka, ale nie radzę ładować więcej niż 680 mzh, bo zaczyna świtować i się ciąć. Wgrywamy CyanogenMod7- 2.3.5, kilka godzin na odpowiednie ustawienia i na prawdę nie jest aż tak tragicznie.

  • 0

    129. ~ja  2011-11-05 21:05:17  host: dlx153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    sam system zabiera wiekszosc pamieci wiec niewazne ile jej ma i tak bedzie sie wieszal xD nie tak jak symbian moja n95 8gb dziala dosc sprawnie. ^^

  • 0

    130.  2011-11-12 13:22:45

    Dwie godziny temu oddałem do salonu po testach. Z ulgą, przyznam. Chciałem poznać troszkę bliżej Androida, bo niedługo przyjdzie pora na wymianę telefonu. Przez dwa tygodnie starałem się używać go jako podstawowy telefon (normalnie mam iPhone 3G). Wniosek jest jeden: nie da się. Bateria t-r-a-g-i-c-z-n-a, 350 godzin to chyba przy wyłączonym telefonie (nie mylić z uśpionym), gdybym używał go w sposób jaki na co dzień używam iP (przypominam, stary, ponad trzyletni 3G) to musiałbym dokupić sobie dwie dodatkowe baterie. Dotyk działa karygodnie, responsywność telefonu praktycznie nie istnieje, muł, na wszystko trzeba czekać. Mój wniosek z testów: żeby w miarę sensownie używać Androida potrzebny jest topowy model, szybki, z pojemnym akumulatorem. A takie kosztują 2000 - 2500 zł. Za niewiele więcej kupuje się bez kombinowania iP 4S. Mając taką alternatywę wybór dla mnie jest jeden: iOS.

  • 0

    131. ~Jasomit  2011-11-18 18:34:24  host: bhm66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    O tym telefonie chyba należy bardziej mowić że "jak się trafi" miałem trzy takie z testów, wszystkie się trafiły nowe. Pierwszy, najlepszy, nie miałem większych zastrzeżeń, to bylo pierwsze spotkanie z androidem. Drugi bateria dość krótko działała, jak siedziałem w necie to nie cały dzień, no ale po np sześciu godzinach w internecie... Wyświetlacz czasem stawiał opór, po włączeniu menu czy danej zakładni trzeba było zaczekać kilka sekund bo i tak klikanie nic nie dalo. Trzeci to już tragedia, przy sporadycznym używaniu góra dzień albo i nie, zacina się, trzeba czekać na reakcję albo klikać po parę razy ikonkę, tragiczne prewijanie, tak samo przesuwam palcem a on albo pod koniec ekranu załapie że chcę przesunąć i tylko drgnie z linijkę albo skoczy nagle o kilka ekranów, nigdy nie wiadomo ile. Tnie się, nawet przy pisaniu sms, np. chcę skasować napisany wyraz to klikam pięć razy by skasować litery a on noc dopiero po ok czterech sekundach rekcja, przy pisaniu nie można wyłączyć wibracji, w ogóle gdy przychodzi sms to się nie zaświeca wiadomość, tak że jak dojdzie a jest tryb cichy to nawet o tym nie wiadomo, po włączeniu nie ma bezpośredniego przejścia do odebranej wiadomości, o tym że coś przyszlo informuje tylko mały "uśmieszek" w rogu, jak się wejdzie w skrzynkę wiadomości to i tak się wyświetla ostatnia czytana a tej co przyszła trzeba szukać, układ skrzynki nadawczej i odbiorczek trochę na plus, chociaż ... głośnik tandeta, tylko jakiś szum albo grający telewizor i nie słychać rozmówcy. Zasięg, tu nie wiem czy to wina play czy telefonu ale ciągle skacze to że plus to że play, a to pokazuje maksymalny zasię a nie mozna nigdzie zadzwonić a to nie ma wcale (w innych aparatach bez zastrzeżeń) aparat fotograficzny, odtwarzacz, dyktafon, inne nie wiem. na plus ładna wyglądająca na trwała i chyba taka jest obódowa.

  • 0

    132. ~faraon  2011-11-18 21:38:30  host: ip-94-42-24-30.multimo.pl

    ok jak się połaczyć z siecią domową? Wpisuję ssid, zabezpieczenie wep hasło i szukanie, pobieranie ip, rozłączanie i tak w kółko. Jakieś pomysły?

  • 0

    133. ~jasomit  2011-11-19 16:28:35  host: big8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, pisze ponowie bo zauważyłem jedną rzecz odnośnie baterii. To nie bateria słaba tylko telefon prądożerny. Jakby mial trzymać tyle co producent podaje to trzeba by nosić akumularor jak w samochodzie w plecaku, ale nie bez powodu? Aby wydłużyć czas pracy należy wyłączyć przesył danych. Na głównym ekranie na górze w lewym rogu jest symbol dwóch strzałek, chwytamy palcem i ciągniemy w dól, następnie klikamy na nowe okno i potwierdzamy. Co nam to dało, mamy teraz brak do stępu do internetu, ale jeżeli ktoś non stop nie siedzi w nim to opłaca się to wyłączać, jak trzeba wejść to łatwo można uruchomić ponownie, przekazywanie danych wymusza ciągle utrzymywanie łączności telefonu z siecią co ciągnie dużo prądu, też aktualizacje pogody, wiadomości i innych nie mało pobierają. Test, używam telefon w internecie i czekam aż bateria spadnie do pomarańczowego pola, czekać długo nie trzeba, wtedy odkładam aparat, w tym czasie wykonuje dwa sms i ze trzy razy tylko sprawdzam która godzina, po dwóch godzinach był już wyłączony (padł). Drugi dzień i drugi test, tak samo czekam aż bateria spadnie na pomarańczowe pole, wtedy wyłączam przesył danych, kilka razy sprawdzam godzinę, ok 7 sms, dwa połączenia głosowe po ok trzy minuty każde, po jakiś sześciu godzinach podłączyłem ładowarkę bo szedłem spać ale bateria wciąż trzymała! Widać ta komunikacja tak konsumuje nam prad.

  • 0

    134. ~adastbg  2011-12-12 11:50:32  host: 178-159-160-207.tsm.tarnobrzeg.pl

    serdecznie polecam telefon jako mobilny hot spot u mnie dziala z aero2 i z orange!! no i ipla mozna zapisac kilka materialow ! i tylko do tego uzywam tego telefonu

  • 0

    135. ~Ziom  2011-12-17 21:50:27  host: admc53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jaki ma ten telefon procesor?

  • 0

    136. ~rzerzucha  2011-12-24 14:31:59  host: 94-40-74-6.tktelekom.pl

    Tylko 528MHz.

  • 0

    137. ~pawelgkat  2011-12-28 08:21:52  host: 89-77-106-113.dynamic.chello.pl

    Ten telefon to porazka za ta cene mozna kupiclepsza uzywke nie polecam

  • 0

    138. ~danekac  2012-03-06 22:09:13  host: 37.30.72.86

    fajny telefon ale dla wybrednych nie jest

  • 0

    139. ~res  2012-05-15 18:15:29  host: user-31-174-166-4.play-internet.pl

    Mam go jakoś od pół roku. Szczerze nie powiem złego słowa. Wszystko super, masa darmowych aplikacji biznesowych. Wszystko ładnie działa. Że niby kiepski aparat? Telefon służy do dzwonienia. Do robienia zdjęć są aparaty. Jedynym minusem jak dla mnie jest to, że dość długo się uruchamia jak się go włącza. Może to przez dużą kartę pamięci? Tak poza tym wszystko super. Polecam. Za taką cenę nie można narzekać :)

  • 0

    140. ~  2012-05-16 20:07:05  host: user-164-127-219-79.play-internet.pl

    Ale fajny telefon :) Mam pytanie. Bo tak np. kiedy kupię telefon za 1 zł z Huawei Ideos u8500 wypróbuję do 2 tygodnii jeżeli mnie nie będzie podobał czy można od razu sprzedać telefon ? I drugie pytanie: Czy w tym telefonie można zmienić kartę pamięci RAM oraz ROM (bo ja uważam że jest za mało w Mega zamiast na Giga ) :-( ?

  • 0

    141. ~lol  2012-06-04 15:06:28  host: evdo-78-30-74-156.subscribers.sferia.net

    nie polecam telefonu niby obsługa łatwa ale po podłączeniu do kompa nie wiesz jak wrzucać nic nie można wrzucić

  • 0

    142. ~juzek  2012-09-13 17:32:57  host: 178.212.155.4

    mam pytanie co do tego tel mam problem z smsami nie moge dojsc do opcji gdzie ustawia sie ich dlugosc i jeden sms konczy sie na 60 znakach co zrobic ?

  • 0

    143. ~  2012-10-19 10:29:38  host: 94-75-77-47.home.aster.pl

    wiecie może czemu tak szybko się rozładowuje bateria w tym telefonie wytrzymała mi tylko jeden dzień

  • 0

    144.  2013-01-24 15:42:32

    miałem tylko z testów z play, ale ogólnie nie polecam. Po pobraniu 5-7 aplikacji na Androida system totalnie muli :/

  • 0

    145. ~Paweł0010  2013-02-10 19:40:54  host: piechowice.box3.pl

    Qualcomm MSM7225, 528 MHz oto procek ;)

  • 0

    146. ~szredziu  2013-02-16 02:14:24  host: user-31-175-112-58.play-internet.pl

    pomocy . podpowiedzcie mi jak mam odblokowac tel ? popieprzyłem tak ze nie moge dojsc jaki kod narysowalem !!! jest jakas rada jak tak to prosze !!!

  • 0

    147. ~vvmartusiavv  2013-02-19 15:47:40  host: 178.182.187.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Bardziej zamulonego telefonu w reku nie mialam. trzeba czekac az laskawie zechce mu sie odpalic jakas aplikacje. zalosne. nie polecam go. jedyne co dobre robi to zdjecia ale nawet tu musi byc dobre swiatlo, bo nie ma flesza. Dno

  • 0

    148. ~MEJA  2013-05-13 22:38:16  host: public141677.xdsl.centertel.pl

    JESTEM ZMUSZONA GO UZYWAC JEST DO NICZEGO PODCZAS WRZUCENIA DO TOREBKI WYLANCZA SIE NIE WIEM DLACZEGO I JAKI TO POWOD

  • 0

    149. ~ghost  2013-05-15 14:43:23  host: 85.219.163.130

    ja mam ten telefon i nawet wszystko okej ale slaby aparat i procek slaby nie za duzo gier dziala jak powinna

  • 0

    150. ~LeiShenPL  2013-07-23 15:49:00  host: dmu224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie kupywac straszne guwno tnie się wszystko żadna gra normalna nie dziala internet wolny jak żółw i cały czas ma jakieś crash`e mało pamięci , ram też ledwo 178 mb chyba,ale nie jestem pewny szczerze odradzam aparat i kamera tez słaba PS:jestem posiadaczem tego telefonu i wiem co mówię , uważam że Chinczycy to mogą sklejać adidasy a nie smartphony

  • 0

    151. ~maciek  2014-03-08 01:01:03  host: non-registered.multifox.pl

    Kopia HTC Wildfire, tylko że z gorszym aparatem i bez LED'u, za to z aparatem z przodu. Ale dobrze, jest nowa marka :) Już nie tylko Samsung , HTC, LG albo Sony, Huawei powoli wkracza na pole bitwy.

  • 0

    152. ~eryx  2014-05-23 19:32:11  host: user-94-254-136-6.play-internet.pl

    jak ustawic tak zeby mi sie nieauktulizowal sklep play ja chce market

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-121-0.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet