Huawei P9 Lite - opinie
Telefony Huawei Huawei P9 Lite Opinie o Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

w sumie: 18
  • 0

    1. ~xXx  2016-04-22 17:17:43  host: 85.219.163.130

    Telefon obsługuje internet LTE

  • 0

    2.  2016-04-22 21:11:36

    W tabelce by się przydała informacja o tym, czy telefon wspiera HD Voice i/lub VoLTE.

  • 0

    3. ~Plum73  2016-05-15 12:21:23  host: acgv51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    U nas jest chyba sprzedawana "okrojona" wersja z 2GB pamięci RAM?
    Mam na myśli ofertę T-Mobile, bo inne sieci chyba nie maja w ofercke tego modelu?

  • 0

    4. ~Okrutn1k  2016-05-16 11:45:17  host: 188.146.66.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Właśnie go odpakowałem - pierwsze wrażenie? Jakbym miał w ręku P8 z plastikiem na tylnej obudowie. Za to wyraźnie tańszy w zakupie! Dla mnie hit!

  • 0

    5. ~xptrojan  2016-05-18 10:07:34  host: 212.160.172.85

    Czy ktokolwiek zauważył, że ten model niepostrzeżenie znalazł się w ofercie Orange? Taniej niż P8 Lite?!

  • 0

    6. ~krzychuuu  2016-05-21 10:47:25  host: 188.191.200.110

    mam ten telefon i nie widzę USB typu C tylko jest zwykłe no i ma 2 gb pamięci ram.

  • 0

    7. ~  2016-06-09 14:34:10  host: 212.160.172.83

    a czy przypadkiem p9 lite nie ma 3 GB ramu a tylko wersje sprzedawane przez operatorów są odchudzone?

  • 0

    8. ~sed  2016-06-11 09:52:21  host: 093105177063.dynamic-ra-01.vectranet.pl

    Nie rozumie dlaczego przyciskow nawgacji nie umieszczono na dole tam gdzie napis Huawei, a napis u gory tak jak tańszych modelach. Obecne traci się pole na wyświetlaczu.

  • 0

    12. ~GierSon  2016-07-19 11:02:35  host: eul192.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Pragnę poinformować całą ekipę serwisu Telepolis oraz wszystkich użytkowników, iż słuchawka VNS-L21 nie posiada możliwości wykonywania wideopołączeń, co błędnie jest oznaczone w spisie technicznym!

  • 0

    13. ~krystian  2016-07-21 18:46:54  host: 83.1.164.43

    do jakiej kategori ma Lte

  • 0

    14. ~Jacek  2016-07-27 15:09:52  host: brama.mcx.pl

    Przesiadłem się z Samsunga Galaxy S4 - Na plus: Bateria - na spokojnie wytrzymuje 2 dni; duży i ostry wyświetlacz FullHD; dobre zdjęcia i filmy chyba nawet lepsze niż w S4; duużo głośniejszy od S4 i nakładka Huaweia bardziej mi się podoba.
    Teraz minusy lub różnice: folia na ekranie szybko się brudzi (bardziej odznaczają się palce); brak funkcji StayOn jak czytam to potrafi się wygasić; brak irdy jako pilot ale ma radio FM; bardzo czuły przycisk blokady wyświetlacza; głębokie i mało precyzyjne gniazdo ładowania; i na koniec aplikacja "zdrowie" rejestruje to co chce albo nic tylko kroki dobrze mierzy ( endomodo w tym samym czasie i na tym samym telefonie pokazało właściwą trasę); Bardzo długo się uruchamia.
    Kwestie klawiszy czy innych programów do nauczenia.
    Telefon dla mnie na 4+ w skali do 5.

  • 0

    15. ~boro  2016-07-27 19:42:57  host: cjq142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja zastanawiam się o co chodzi z tym zyroskopem mi sie wydaje ze moj mA

  • 0

    16. ~Przemo  2016-07-29 13:07:31  host: n17-09-04.opera-mini.net

    Ktoś zna kody serwisowe żeby np zobaczyć czy obecnie zasięg mamy z Umts900 czy Umts2100 lub Lte2100 cz Lte 800?

  • 0

    17. ~Rafał Ziemiec  2016-09-09 14:09:20  host: 77-255-87-216.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od dwóch miesięcy. W tym czasie już raz pojechał na serwis bo mikrofon łapał jakieś trzaski i echo. GPS łatwo traci zasięg. W Polsce dostępna jest oficjalnie jedynie wersja 2GB, która niestety szybko zaczyna mulić jeśli wgramy kilka aplikacji. Luz na klawiszu głośności pokazuje poziom wykonania tego chińczyka. Na początku bateria trzyma nieźle ale już po miesiącu intensywnego użytkowania bardzo szybko się rozładowuje mimo braku aktywnych aplikacji w tle. Najprawdopodobniej ogniwo w starej technologii, która daje niezłą pojemność na papierze ale im dłużej użytkowane tym słabiej trzyma. Zdjęcia z aparatu są mniej szczegółowe niż z P8 Lite (porównajcie sobie w realu) i bardziej rozmyte na brzegach. Obudowa szybko się rysuje, zwłaszcza w okolicy aparatu. O palcowaniu nawet nie wspomnę bo czarna wersja po chwili spędzonej w dłoniach wygląda jakbym wysmarował ją tłuszczem, porażka estetyczna. To telefon zrobiony po kosztach. Bazując na popularności P8 Lite ma skosić siano od tych, którzy spodziewają się dobrej słuchawki po udanym poprzedniku. Nie polecam. Lepszy jakiś LG albo Samosung.

  • 0

    18. ~Maciek  2016-10-03 14:52:55  host: mail.dellner.com.pl

    Strasznie słabe słuchawki..

  • 0

    19. ~psznuzio  2016-10-18 16:41:18  host: staticline60937.toya.net.pl

    Witam

    Posiadam ten telefon od półtora miesiąca przesiadłem się z galaxy s3. Zastanawiałem się między A5 2016 a P9 lite. To co mogę powiedzieć to to że telefon jest rewelacyjny jak za tę półkę cenową. Oczywiście można kupić xiaomi ale jak to z serwisem i ogólnie z funkcjonowaniem telefonu to nie wiem bo go w ręku nie miałem i nie chciałem ryzykować kupnem. To co mi się podoba to bateria która działa mi na włączonym Bluetooth od 6 rano do 19 ciągle rozmawiając korzystając z maila itp. Przy korzystaniu weekendowym bateria trzyma 2 dni tak więc jest ok. Aparat jest dobry robi dobre zdjęcia w oświetlonym pomieszczeniu natomiast w złych warunkach oświetlenia pojawiają się szumy ale nie możemy porównywać tego tel do S7. GPS działa super nie gub zasięgu ani precyzji od razu się łączy i nie trzeba czekać na wykrywanie satelity. Telefon ma 2gb ramu, szkoda że nie 3 ale działa prawidłowo nic się nie zacina nawet po zainstalowaniu miliona aplikacji. Wykonanie tego telefonu jest bardzo przyzwoite ma metalową otoczkę i tył telefonu jest pokryty fajnym materiałem co prawda zbiera odciski ale jest odporny na drobne zarysowanie. W każdym bądź razie i tak telefon trzyma się w etui bo są to urządzenia "jednego upadku". Jedyne minusy jakie dostrzegłem to brak żyroskopu (to mi najbardziej przeszkadza), brak usb typu c oraz długie ładowanie. Są to minusy które tak naprawdę można bez problemu zaakceptować w końcu to średnia półka. Jak miałbym go kupić po raz drugi w przedziale 1000zł to też bym go wybrał.

  • 0

    20. ~Bartek  2016-10-21 12:04:23  host: cft234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Używam telefonu trzy miesiące więc mogę coś powiedzieć więcej na jego temat. Przez pierwsze dwa miesiące płynność działania była naprawdę dobra raz na tydzień lekki lag no bywa ale spoko. Ale przez ostatnie trzy tygodnie to z parę razy dziennie się zacina do tego stopnia że przez parę min jest nie zdatny do użytku.w dodatku błąd wylogowywano z sieci pojawia się co drugi dzień może ktoś powie że to nie tak często Ale porównuje go do poprzednich telefonów Samsungi s4 i s2 i zdecydowanie jestem załamany bo s4 jest mimo starszych o trzy lata podzespołów szybszy. Aparat po aktualizacji jest jest w miarę ok ale umiejscowienie go jest kiepskie ogólnie aparat mocno przeciętny. Jakość wykonania zdawać się może że dobra ale po trzech miesiącach takiego samego użytkowania jak poprzednie telefony jest słabo metal jest chyba jakiś cieniutki bo raz mi spadł i jest wgniecenie s4 spadało parę razy i nic może to też kwestia wyważenia. W jednym rogu już obudowa gada. Jeżeli ktoś chce się pokusić to odradzam ten model po prostu każdy dzień użytkowania przyprawia mnie o ból głowy. Odradzam

  • 0

    21. ~Maciej  2016-10-22 10:35:48  host: 31.179.130.30

    Minusy:
    - Mała spacja podczas pisania SMSów (klawiatura Huawei) - trudno trafić w ten klawisz i słowa sklejają się,
    - karty nano SIM (nie wszystkie micro SIMy da się do niego włożyć),
    - Słaba lampa błyskowa (jako latarka) w porównaniu do Samsungów,
    - Android 6 nie ma ekranów z aplikacjami (jak wcześniejsze wersje),
    - Słaby kontrast wyświetlacza przy ustawionej max. jasności

    Plusy:
    - GPS szybko znajduje lokalizacje i jest dokładny,
    - Lekki i cienki,
    - Szybki procesor i grafika w grach,
    - Duży wyświetlacz,
    - Dobrze działający skaner odcisku palca,
    - Dobra bateria,
    - Ładowarka z gniazdem USB

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet