Huawei P8 Lite - opinie
Telefony Huawei Huawei P8 Lite Opinie o Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite

w sumie: 92
  • 0

    1.  2015-05-10 00:34:19

    mini i 5" haha

  • 0

    2. ~roso  2015-05-15 13:01:22  host: 213-17-226-11.static.ip.netia.com.pl

    Świetny design. Cena tego telefonu to 1049-1099 zł w zależności od operatora lub sklepu. Wg mnie warty swojej ceny.

  • 1

    3. ~WueM  2015-05-24 07:18:30  host: 109241115251.pruszczgdanski.vectranet.pl

    Telefon marzenie. Jakość, wykonanie i całe stado technicznych możliwości doskonale wykorzystujących najnowszego Androida (Lollipop).. Do tego wspaniała jakość rozmów i niesamowite możliwości fotografowania. Telefon może nie tylko konkurować z flagowcami Samsunga czy LG ale może być wyznacznikiem elegancji i dobrego smaku.. Polecam!

  • 0

    5. ~tissot  2015-05-28 22:06:51  host: host-81-190-138-226.olsztyn.mm.pl

    Jest ładny, ale plastikowy - mocno, czyli dość tandetnie. Bez metalu i szkła. To się czuje w ręku, ale tego nie widać ;-) Głośny -dźwięki, dobry aparat, ponad 30 tys w antutu, wszystko na plus. Bardzo lubie markę szczególnie za Ascend P7 dla mnie ideał. P8 Lite Dual SIM wart ceny około 1000 zł. w ofercie abonamentowej T-mobile ma dobre ceny.

  • 0

    6. ~Tom  2015-05-31 09:28:06  host: 87-205-46-106.adsl.inetia.pl

    Mam takie pytanie czy ten telefon posiada diodę powiadomień?

  • 0

    8. ~Toni  2015-06-05 18:17:21  host: 87-205-228-119.adsl.inetia.pl

    Telefon oczywiście obsługuje również pasmo 1800 w LTE. Inaczej byłby u nas mało przydatny.

  • 0

    9. ~TJ  2015-06-07 09:26:30  host: 87-205-46-62.adsl.inetia.pl

    Czy tel posiada diode powiadomien?

  • 0

    10. ~krys  2015-06-08 09:06:17  host: aguv134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiecie może czy P8lite ma na froncie szkło hartowane?

  • 0

    11. ~Luna  2015-06-09 21:19:09  host: 212.160.172.85

    Zastanawiam się albo nad zakupem tego telefonu, albo Honor 4X. Który lepszy? Oba od Huaweia tak naprawdę, ale widzę, że Honor ma lepszą baterię (ale jest też większy). Wiem, że część telefonów nie wymaga mocnej baterii ze względu na inny rodzaj wyświetlacza, ale z tego co widzę, oba telefony mają taki sam. Jak to jest?
    Widziałam sporo krytyki na baterię huawei P8 lite, a w rezencjach bateria honora jest bardzo chwalona

    Będę wdzięczna za pomoc :)

  • 0

    12.  2015-06-11 13:06:29

    Mam od kilku dni i zachwalam. Bateria słabo, narzekałem, ale jak usłyszałem, że na wł. transferze danych i GPS Samsung s6 najnowszy mojego kolegi trzyma tylko 8 godzin to przestałem narzekać. :) lollipop 5.0 śmiga, aparat może być, batera wspominałem, reakcja na dotyk i ogólna szybkosc reakcji - rewelacja :) troche grzeje sie tył ale bez przesady (s6 bardziej). Pozdrawiam

  • 0

    13. ~Gość  2015-06-18 22:23:31  host: 89-73-158-182.dynamic.chello.pl

    "Lite" oznacza "lżejszą" wersję (chodzi o komponenty) - nigdzie nie pojawiło się "mini" - więc jak najbardziej 5" jest OK. Czytamy ze zrozumieniem?

  • 0

    14. ~Daros  2015-06-19 21:37:29  host: google-proxy-66-249-93-187.google.com

    mam. wygląd elegancki. jedyna wada - słaba bateria.

  • 0

    15. ~dr.qwerty  2015-06-24 12:46:42  host: 213.227.87.14

    Czy ktoś wie, jakiego rodzaju dual sim tu jest? Active (DSA) czy stanby (DSS)?

  • 0

    16. ~Falisty  2015-07-01 14:18:07  host: 088156006184.olsztyn.vectranet.pl

    Kupiłem tego fona i jest całkiem OK, ma bardzo dobry aparat. Niestety nie mogę znaleźć w nim ustawień limitu transferu danych komórkowych. W Andku 4 wiem gdzie jest, ale w P8 jest Andek 5 z Emui 3.1 i nie mogę znaleźć gdzie mogę ustawić limit i ostrzeżenie o końcu pakietu. Pokazuje tylko zużycie danych, a to za mało...
    Wie ktoś może, gdzie to zakopali?

  • 0

    17. ~  2015-07-01 16:37:22  host: 89-73-244-39.dynamic.chello.pl

    Jest mozliwosc korzystania z dwoch kart SIM jednoczesnie - (jedna jako nr z sieci komorkowej, a druga jako karta sim do routerów mobilnych). Zeby internet wykorzystywac jedynie z karty sim routera?

  • 0

    18. ~Grygli  2015-07-05 22:30:34  host: ip-5-172-247-192.free.aero2.net.pl

    Jak dla mnie ok, wygląd i funkcjonalność ok. Trochę lipa ze zdjęciami ponieważ są słabe nawet bardzo.

  • 0

    19. ~Li  2015-07-08 23:10:50  host: 37-128-18-93.adsl.inetia.pl

    Telefon lubi czasami sie troszke nagrzac, ale nie jest to tak odczuwalne, jak w wiekszosci tego typu telefonow. Bateria slaba, potrafie 2x w ciagu dnia ladowac, ale przy moim uzytkowaniu to i S6 lub note 4 maja takie same problemy. Irytujaca jest klawiatura Google (zacina sie, nie chce sie pojawic czasem) i Lollipop, czekam niecierpliwie na aktualizacje. W podobnej cenie mozna dostac Sony m4 aqua z lepszymi parametrami, ale P8 Lite ma 'to cos'. Do ksztaltu trzeba sie przyzwyczaić. Jest troche nieporeczny.

  • 0

    20. ~Walq  2015-07-11 18:07:36  host: 87-207-118-72.dynamic.chello.pl

    Ja mam ascend mate 7 i jestem nim naprawdę zachwycony

  • 0

    21. ~Larowska  2015-08-03 12:28:13  host: 78.133.137.186

    telefon super tylko jedna wada slaba bateria reszta ok 8/10

  • 0

    22. ~Janek  2015-08-11 09:04:13  host: olb233.internetdsl.tpnet.pl

    Powiedzcie proszę jak działa dual sim? jest active czy standby?

  • 0

    23. ~Justa  2015-08-15 22:37:50  host: 5ac6c4f2.bb.sky.com

    Kupilam nowke niesmigajke, wszystko ladnie pieknie, dziala, smiga jak strzala, kolejnego dnia wyjechalam za granice-chcialam uzyc 2 karty sim + karte pamieci i... o kant d... moge to rozbic bo slot na 2 sim to jednoczesnie wejscie karty SD:/

  • 0

    24. ~Kelomak  2015-08-31 19:39:57  host: user-31-174-147-131.play-internet.pl

    Telefon bardzo dobrze się prezentuje. Faktycznie ma naprawdę dobry aparat fotoraficzny i robi tez dobre jakosciowo filmy. To rzuca sie w oczy natychmiastowo. Wyświetlacz zasługuje też na wielki plus. Samo urzadzenie jest dobrze zbudowane choć to plastik, ale za to nie znajdziemy tam miejsca które zostało "zmarnowane" - HTC ma z tym mały problem.
    Sama szybkość pulpitu, przechodzenia z aplikacji do aplikacji jest bez szwanku poza małymi wyjątkami...
    Niestety znajdziemy wady, które były juz zauważalne po 2 dniach od momentu zakupu. Telefon podczas słuchania radia przez słuchawki - które są w komplecie - przywiesił się dwa razy po 5min. Wyglądało to w ten sposób, że po tych ok.5min w słuchawkach "pojawiła się" totalna cisza mimo, że w telefonie wszystko wyglądało ok. Po wcisnieciu "zamknij" albo po przejściu do nastepnej stacji radiowej powodowalo, ze telefon myślał, myślał i myślał i nie było możliwości zamknięcia aplikacji radia.
    Trzeba było zrestartować urządzenie. Też sama jakość radia (nie wiem czy jest to tylko i wyłącznie sprawa kiepkich słuchawek) była poniżej przeciętnej. Czasem zdarzało się samoczynne podgłaśnienie dźwięku, tak że uszy bolą.
    Telefon Posiada procesor Kirin, ktory jest produkowany podobno przez Huawei jedynie na wlasne potrzeby (nie potwierdzam bo nie wiem), który w tym telefonie grzeje się i to nie mało. Miałem nadzieję, że uniknę tego problemu po moim poprzednim telefonie Sony, ale jednak nie ;/
    Telefon daje dobre pierwsze wrażenie, ale jak na tę półkę jestem zawiedziony.
    Bateria trzyma ok. 1.5dnia. Troche długo się ją ładuje, ale tryb samolotowy znacznie to przyspiesza.
    Poza tym nie mogę znaleźć opcji zmiany dźwieku powiadomienia sms i spodziewam się, że jej nie ma... czy ktoś ma jakieś inne informacje?

  • 0

    25. ~bdbd  2015-09-09 19:57:11  host: xdsl.077.c89.petrotel.pl

    Szalu nie ma totalnie jak za ta kasę, prosty zwykly telefon niby 2gb ramow a potrafi sie przyciąć i to nie raz na dłuższy czas co to ma być? Do cholery

  • 0

    26. ~kendziro  2015-09-16 09:16:48  host: n23-02-07.opera-mini.net

    witam karte mikro sd max 32gb widzi a nię jak podają 128gb ( potwierdzone zapytaniem do huawei polska)

  • 0

    27. ~Bez  2015-09-18 22:41:33  host: customer-ip-91-227-107-239.ipv.net.pl

    Mam pytanie jak ustawić dane muzyki ( basy itp. )???

  • 0

    29. ~pawel96  2015-09-20 21:09:01  host: host-81-190-130-13.olsztyn.mm.pl

    Witam.
    Mam pytanie czy można ściszyć głośność powiadomień np. facebook. szukałem w ustawieniach ale nie mogę znaleźć :/ ktoś może pomóc ?

  • 0

    30. ~dan  2015-09-25 15:42:58  host: ip-5-172-247-247.free.aero2.net.pl

    Czy po umieszczeniu 2 kart sim ( 1 karta areo2) będzie miejsce na kartę pamięci?

  • 0

    31. ~Ela  2015-10-05 15:02:11  host: user-94-254-129-234.play-internet.pl

    Cześć ! Wie ktoś jak ustawić wysyłanie wiadomości tekstowych z polskimi znakami: ą, ę, ł w huawei p8 lite ?

  • 0

    32. ~Bodyguard  2015-10-07 23:07:41  host: 89-74-108-54.dynamic.chello.pl

    Witam jak to jest z tą pojemnością karty pamieci bo na roznych stronach pisze inaczej 32,64,128 GB MAX MOZE MIEC TEN TELEFON (karta pamiec) i jaki rodzaj karty

  • 0

    33. ~Marek  2015-10-19 07:09:05  host: 188.146.131.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Dlaczego nigdy w żadnym telefonie dual sim nie piszecie czy jest to stand by czy dual activ....Przecież to jest podstawowy parametr telefonu z dual sim. Wstyd i dziadostwo.

  • 0

    35. ~Piotr  2015-10-20 16:18:55  host: 31.185.24.153

    Jest micro SIM i nano SIM a w praktyce to wygląda tak że jeśli użyjesz nano SIM to trzeba zapomnieć o karcie pamieci.

  • 0

    36. ~Piotr  2015-10-20 16:20:29  host: 31.185.24.153

    Tak ten telefon jak najbardziej posiada diodę powiadomień w lewym górnym rogu.

  • 0

    37. ~michasś  2015-10-23 19:30:03  host: ip-5-172-234-15.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Szukam nowego telefonu i przeglądam telefony po niżej 1000 zł.Lub 1500.Nie mogę się zdecydować.

  • 0

    38. ~grygli  2015-10-26 21:21:41  host: wapgw2.wapgw.era.pl

    mam ten tel od 4 miesiacy z tego n juz po raz trzeci w serwisie. Z pelna odpowiedzialnoscia odradzam ten shit!!

  • 0

    39. ~Esu4  2015-10-28 08:53:53  host: 193.104.99.2

    Podobno telefon posiada wyświetlacz gorilla glass 3 a w opisie jest napisane że ,,nie,,. Czy jest ktoś w stanie potwierdzić to?

  • 0

    40. ~  2015-10-30 16:57:24  host: n06-01-06.opera-mini.net

    Witam w euroagd wkladalem kartę 64gb i działa bez problemu jednak zdecydowałem się na samsung j5...

  • 0

    41. ~Michal  2015-10-31 08:52:32  host: 213-17-201-42.static.ip.netia.com.pl

    dual sim stand by

  • 0

    42. ~Lukiiii  2015-11-10 07:27:35  host: 80.51.182.93

    Mam ten tel od kilku dni i jestem bardzo zadowolony . Zdjęcia wychodzą bardzo dobrej jakości mam w nim kartę pamięci 64gb i bez żadnego przycinania jest obsługiwana a3/4 zapełniona Fajnym dodatkiem jest diodka w górnym rogu telefonu jak i sama bryła . Dodam tylko tyle że poprzedni tel mój to był HTC

  • 0

    43. ~Grzechu  2015-11-15 13:44:33  host: user-94-254-145-237.play-internet.pl

    Czy warto zamienić Xperie Z1 na P8 Lite?

  • 0

    44. ~rose  2015-11-17 10:53:59  host: 5-226-117-2.static.ip.netia.com.pl

    a co z wideorozmowami? czy jesli bede miec skype to mozliwosc rozmawiania z kamerka jest niemozliwe? prosze o odpowiedz

  • 0

    45. ~  2015-11-19 18:55:53  host: 188.146.5.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    serio nowy telefon można wypuścić bez obsługi LTE 800/1800/2100?czad..

  • 0

    47. ~sub  2015-11-22 13:51:16  host: 93-181-136-244.internetia.net.pl

    ~Piotr a od czego sa adaptery? poszukaj na allegro , i z nano sim masz micro sim jezu!!!

  • 0

    48. ~Kurak  2015-11-23 21:40:23  host: 178-214-29-48.mtm-info.pl

    Witam
    Prosze opiszcie jak wygląda praca na dual sim . Jednocześnie obie karty są aktywne dla połaczeń przychodzących ??? jak wyglada funkcja dzwonienia ??? jak to się odbyuwa ??? Z góry dzięki

  • 0

    49. ~Gapiozo  2015-11-26 17:00:35  host: 178-37-145-180.adsl.inetia.pl

    Byłem posiadaczem tego telefonu przez 3 dni, koszmar... inaczej tego nazwac nie mozna. Urządzenie owo, bo telefonem go nazwac nie mozna, sluzy do wszystkiego tylko nie do rozmawiania. Jakośc rozmowy jest zadna, tnący głos rozmówcy, dziwne dzwieki, dogadac sie z kimkolwiek graniczy z cudem, zasieg prawie na maxa, a jakośc rozmowy nie pozwala nawiazać logicznej konwersacji. Proponuję zmiane marki z huawei na h...wart. Dodam tylko ze nigdy telefon mnie tak z równowagi nie wyprowadzil jak ten huawei p8 lite. Skonczyl marnie rozbity o podłogę i złamany na pół. Przestrzegam przed tym badziewiem.

  • 0

    50.  2015-12-03 16:57:30

    Używam od tygodnia i na razie poza ewidentnie niepasującą mi nakładką na system nie mam uwag. A obciążyłem go konkretnie i wypełniłem pamięć.

    Myślę, że za tę cenę nie ma co się zastanawiać. Chyba, że kogoś razi marka i woli sobie jajko sadzone robić na obudowie M4 Aqua :)

    Inna sprawa, że w tym przedziale cenowym konkurencji jakoś brak (przynajmniej u operatorów w abonamentach)

  • 0

    51. ~Kacper  2015-12-03 17:17:26  host: adfy254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak wyłozyc baterie co trzeba zrobic ?? nie moge otworzyc tylniej klapki

  • 0

    52. ~anet  2015-12-03 17:55:06  host: user-46-112-158-255.play-internet.pl

    Jak jest najlepszy wiget pogody bezpłatny żeby zegarek się odświeżał automatycznie . dzięnki

  • 0

    53. ~Mateusz  2015-12-06 19:00:53  host: 89-66-86-136.dynamic.chello.pl

    Hartowane szkło można przecież dokupić.

  • 0

    54. ~bigdick  2015-12-17 18:16:50  host: ip-5-172-247-242.free.aero2.net.pl

    polecacie go?

  • 0

    55. ~Swen  2015-12-19 17:34:10  host: 87-207-38-227.dynamic.chello.pl

    Kilka miesięcy temu dałem się skusić i kupiłem to urządzenie.Cóż,szału nie ma.Wcześniej miałem Samsunga Galaxy S3.To było coś.Jakość zdjęć,bateria,itd.A w huaweiu aparat o kant d..... potłuc.Kiedyś miałem sony Ericsson c901,zrobił o niebo lepsze foty.Bateria do bani,nawet dnia nie wytrzymuje.Co z tego,że jest dual s

  • 0

    56. ~Nikodem  2015-12-24 23:37:43  host: 210-147.beskidmedia.pl

    Polecam mam ten telefon od wrzesnia wszystko ladnie dziala. Zdjecia wychodza piekne. Kazda gra dziala plynnie. Telefon ladny z wygladu. Bardzo fajnie sie go trzyma w rece. A dodatkowa zaleta jest dobra przednia kamera

  • 0

    57. ~Kika  2015-12-25 13:57:34  host: n30-01-11.opera-mini.net

    Nie polecam. Ladny robi dobre zdj jest drogi i to wszystko!!!!
    Rozmowy fatalne. Rozwiazanie dla slotow kart idiotycznie niekorzystne. Irytujace klawiatury i wkurzajace slowniki. Ukryty przez producenta licznik przesylu danych- to kpina z nas. Ustawien dla polepszenia glosu prawie nie ma. Moj stary alkatel mpop ma wszystko uporzadkowane a tu nie ma polowy. Jest za to od cholery nawciskanych apek do nie wiadomo czego. Mam ten telefon ale to byla, zla decyzja!!! Sieci go wciskaja a konsultanci go nie znaja. Nie polece nikomu a odradze kazdemu. Pozdrawiam.

  • 0

    58. ~Kika  2015-12-25 13:57:40  host: n30-01-11.opera-mini.net

    Nie polecam. Ladny robi dobre zdj jest drogi i to wszystko!!!!
    Rozmowy fatalne. Rozwiazanie dla slotow kart idiotycznie niekorzystne. Irytujace klawiatury i wkurzajace slowniki. Ukryty przez producenta licznik przesylu danych- to kpina z nas. Ustawien dla polepszenia glosu prawie nie ma. Moj stary alkatel mpop ma wszystko uporzadkowane a tu nie ma polowy. Jest za to od cholery nawciskanych apek do nie wiadomo czego. Mam ten telefon ale to byla, zla decyzja!!! Sieci go wciskaja a konsultanci go nie znaja. Nie polece nikomu a odradze kazdemu. Pozdrawiam.

  • 0

    59. ~Kika  2015-12-25 13:57:43  host: n30-01-11.opera-mini.net

    Nie polecam. Ladny robi dobre zdj jest drogi i to wszystko!!!!
    Rozmowy fatalne. Rozwiazanie dla slotow kart idiotycznie niekorzystne. Irytujace klawiatury i wkurzajace slowniki. Ukryty przez producenta licznik przesylu danych- to kpina z nas. Ustawien dla polepszenia glosu prawie nie ma. Moj stary alkatel mpop ma wszystko uporzadkowane a tu nie ma polowy. Jest za to od cholery nawciskanych apek do nie wiadomo czego. Mam ten telefon ale to byla, zla decyzja!!! Sieci go wciskaja a konsultanci go nie znaja. Nie polece nikomu a odradze kazdemu. Pozdrawiam.

  • 0

    60. ~Niezalogowana  2015-12-26 20:00:43  host: 195.94.195.231

    Posiadam telefon od miesiaca. Jak narazie wszystko ok, działa szybko, bez przycinania. Wszystko szybko działa, zdjęcia dobre, z wideo już trochę gorzej, jakość dobra. Jedynym minusem dla mnie jest to, że przy napisaniu wiadomosci (sms) o długości 4 sms, nie ma różnicy czy z polskimi znakami czy bez, telefon przekonwertuje sms na mms. A długość jednego sms to 160 znaków, przy włączonym kodowaniu 7-bitowym.

  • 0

    61. ~  2015-12-30 10:00:11  host: 212.160.172.83

    " 51. ~Kacper 2015-12-03 17:17:26 host: adfy254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak wyłozyc baterie co trzeba zrobic ?? nie moge otworzyc tylniej klapki"
    Jak jak włożyć baterię? W lite nie ma wyjmowanej baterii ! :]

  • 0

    62. ~Rox  2015-12-30 21:50:50  host: user-94-254-129-216.play-internet.pl

    Czy ktos ma problem z fleszem ? Zdjecia z fleszem wychodza mi cale biale. Za kazdym razem

  • 0

    63.  2016-01-01 20:25:55

    @51 Przecież na samej klapce masz informacje, że klapki nie da się sciągnąc i bateria jest niewymienna.

    Co do samego telefonu to wstrzymywałem się od recenzji przez miesiąc aby dokładnie poznac wady i zalety telefonu. A więc, sam telefon jest jak najbardziej warty swojej ceny. Minusów jest pare, ale nie znacznych. Funkcja obrotu ekranu jest praktycznie po nic, klawiatura qwerty w wiadomościach tekstowych nie obraca się w poprzek i trzeba pisać wiadomość trzymając telefon w pionie co jest jak na moje idotyzmem (praktycznie ta funkcja wgl się nie przydaje). Kolejna wada to niezbyt jasny wyświetlacz (choć wyraźnie czytelny) ale gdyby był jaśniejszy to przy tej baterii energia by leciała w mrugnieniu oka. Telefon się nagrzewa ale tylko przy dużym obciążeniu ale nieznacznie i nie jest to specjalnie odczuwalne jak w przypadku M4 AQUA i spokojnie telefon można utrzymać w dłoni (czuć po prostu że telefon zwiększył swoja temperaturę ale nie jest to "gorąco" tylko ciepło ;). Jeżeli chodzi o jakośc połączeń to oceniam na zadowalające, słyszałem że rozmowy w 2g są kiepskie ale nie było mi dane sprawdzić. Należy też wspomnieć o baterii, nie jest zbyt okazała ale mi osobiście wystarcza na około 3 dni użytkowania przy słuchaniu średnio 1h dziennie muzyki, siedzenia na facebooku dość aktywnie i pisaniu średnio 20-30 smsów dziennie i około 30 minut rozmów. Więc moje użytkowanie nie jest zbyt obciążające dla baterii ale to wkońcu telefon. Jak ktoś chce pograć w gry to powinien zainwestować w tablet albo laptop bo telefon od tego nie jest i nie wiem co trzeba robic na tym telefonie aby bateria trzymała kilka godzin. Zaraz ktoś się znajdzie i napisze "przecież to smartfom kurde, mogę więc gram" jasne, że możesz ale wciąż pamiętaj że jest to głownie telefon. Jeżeli chodzi o plusy to telefon wydajny, wszystko bardzo szybko chodzi bez ścinek. Aparat przyzwoity, osobiście zdję

  • 0

    64. ~Heavy user  2016-01-05 11:10:32  host: apn-77-112-16-204.dynamic.gprs.plus.pl

    BARDZO fajny telefon za rozsadne pienidze. MA wszystko. Troche wybor karta sd albo sim jest marny ale poza tym szybki, nakladka na androida baardzo wygodna

  • 0

    65. ~plutusiek  2016-01-07 14:17:53  host: ip-89.171.227.180.dsl.cdpnetia.pl

    Mam ten aparat od około 2 miesięcy i generalnie telefon bardzo fajny i wygodny w codziennym użytkowaniu. Aparat robi przyzwoite zdjęcia więc nie wiem dlaczego niektórzy narzekają na ich jakość. Poważnym problemem natomiast jest jakość rozmów w miejscach z ciut gorszym zasięgiem. Tam gdzie poprzedni Xperia P bez problemu sobie radziła teraz P8 Lite niestety nie pozwala porozmawiać. Mam nadzieję że wydadzą aktualizację firmware, która to poprawi (o ile to możliwe...)

  • 0

    66. ~Endrju  2016-01-11 12:43:19  host: 85.219.163.130

    Jestem posiadaczem tego telefonu od pol roku i moge powiedziec, ze telefon w pelni spelnia moje oczekiwania. Pomijajac mniej znane marki telefonow, zdecydowanie najlepszy wybor jezeli chodzi o stosunek ceny do jakosci i parametrow. Z czystym sumieniem goraco polecam. Co do negatywnych komentarzy to jest to telefon w przedziale do 1000 zl, jak mozna oczekiwac od niego niewiadomo jakich cudow. Wszystkim malkontentom sugeruje nie zydzic pieniedzy i kupic sobie samsung galaxy s6 edge, jestem pewien ze nikt z Was nie bedzie wtedy zniesmaczony jakoscia zdjec, jakascia rozmow czy innymi parametrami, bo jak na telefon ze sredniej polki p8 lite jest zdecydowanie najlepszym wyborem. Pozdrawiam

  • 0

    67. ~suachuawej  2016-01-23 21:53:31  host: public-gprs516743.centertel.pl

    Obsługuje tylko dwa pasma LTE 900 i 2600MHz czy jest błąd? Czy faktycznie bateria jest tak słaba? Jakość dźwięku w sieci 2G podobno nieciekawa? Jak on się ma w zestawieniu z Samsungiem J5? Wydaje się że Samsung lepiej wypada, nie interesuje mnie antutu srantutu ani 16 rdzeni tylko faktyczne użytkowe codzienne parametry dla normalnego użytkownika.

  • 0

    69. ~Adam  2016-01-25 16:44:37  host: public-gprs352244.centertel.pl

    Ludzie !!! Tego telefona baterii nie wyjmiecie !, bo jest wbudowany w środku jako akumulator.

  • 0

    71. ~Rutan  2016-01-27 11:00:05  host: ip-37-248-255-44.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Odsyłam go z powrotem do Orange po dwóch dniach testowania . Całkowita porażka . Bateria do d****py niewymienna. Nie umywa się do Samsunga 3S LTE, Jedyny plus to robi bardziej naturalne zdjęcia w dobrej jakości i to wszystko !

  • 0

    72. ~miro  2016-02-05 16:28:50  host: staticline-31-183-246-23.toya.net.pl

    Telefon ktory spelnia wszystkie moje oczekiwania. Stabilny, nie zacinajacy sie. Jedyny mankament - bateria ktora szybo sie rozladowuje (gps, wifi plus jakies tam gry). Polecam

  • 0

    73. ~edd  2016-02-07 10:52:10  host: public-gprs352155.centertel.pl

    posiada lte 800 i 1800 ??? (czy tylko brak w opisie)

  • 0

    74. ~Szabla  2016-02-20 09:14:11  host: 78-11-230-128.static.ip.netia.com.pl

    Rzadko daję opinie ale tym razem moje rozczarowanie jest tak duże że nie mogłem się powstrzymać.

    ++ PLUSY

    klawiatura i słownik moim zdaniem lepszy niż swift
    nakladka na android rzeczywiście porownywalna z OS
    Szybki czas ładowania
    Tak myślę że to wszystkO

    -- MINUSY

    jakosc rozmow masakra, raz działa raz nie działa. To nie jest tak że sa szumy ale tnie rozmowy tak ze nic nie można zrozumieć tragedia
    Bateria trzyma krótko, w sumie nie miałem tel z tak słabą baterią
    Podczas ładowania telefon zwalnia i nie daje się z niego korzystać
    Dual sim to bajka bo jest to samo wejście na kartę sim i kartę SD wiec musimy dokonać wyboru
    Brak obsługi wifi 5Hz co sprawia ze jesteśmy skazani na wolniejszy standard
    Moim zdaniem wszystkie pozytywne opinie sa chyba od jakiś naganiaczy bo jak można byc zadowolony m z telefonu z którego nie można praktycznie dzwonić

    SZKODA CZASU I PIENIĘDZY

  • 0

    75. ~lendis  2016-02-24 09:10:35  host: bph156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @63 Wystarczy włączyć autoobrót i po problemie. Wszystko się ładnie obraca, włącznie z klawiaturą. Na początku sam miałem z tym problem. Poza tym telefon jest rewelacyjny. Mam do czynienia z dziesiątkami telefonów dziennie (jestem konsultantem w salonie) i naprawdę, w tej cenie nie znajdziemy nic ciekawszego. Jakość rozmów - to jest faktyczny mankament tego urządzenia. Mieszkam w niewielkiej wsi i przy słabym zasięgu mogę pomarzyć o czystej rozmowie. Co dziwne - sytuacja zmienia się gdy ja do kogoś dzwonię. Wówczas dźwięk jest klarowny. Wczoraj pobrałem nową aktualizację, może coś zmieni.

  • 0

    76. ~użytkownik  2016-02-26 11:05:10  host: apn-46-215-200-6.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon świetny . Nie zacina się , bateria wytrzymuje cały dzień przy bardzo aktywnym użytkowaniu. Zdjęcia dobre . A co do jakości rozmów - nawet w miejscach o słabym zasięgu sprawdza się dobrze (i mówię tu także o jakości 2G).

  • 0

    77. ~alavisia  2016-02-27 14:59:36  host: 89-68-14-133.dynamic.chello.pl

    Czy w Huawei P8 Lite można robić zoom z przedniej kamerki?

  • 0

    78. ~ragazzi  2016-03-04 20:55:56  host: aeeu26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ogólnie telefon bardzo fajny, nie mam zastrzeżeń. Ale to na pewno się zmieni jak dzieci go przejmą i zaczną instalować gry i w nie grać.

  • 0

    79. ~andrzej_s1  2016-03-07 11:29:08  host: 109.231.23.70.koba.pl

    Witam,
    Telefon telefonem, wymeiniłem gwarancyjnie, ponieważ bez przerwy rozłączał się z samochodowym zestawem głośnomówiącym, potrafił gubić WIFI w mieszkaniu (pomagało właczenie i wyłaczenie telefonu lub funkcji: wifi, bluetooth, transfer danych, gps i właczenie z powrotem). Po wymianie 2 tygodnie OK, kilka dni temu zgubił WIFI, a dziś znów rozłączył się z samochodowym zestawem (nic się nie aktualizował, nie ma dostępnych aktualizacji, zainstalowano kilka aplikacji, ale nie wymagających, nie używałem też slotu na drugą kartę SIM (Żona stwierdziła, przy poprzednim aparacie, że dopóki nie włożyłem drugiej karty było OK, no to stwierdziłem, ze sprawdzę)). w poprzednim modelu stwierdzono wadę wewnętrzną tkwiącą w rzeczy i nie powstałą z winy użytkownika. Drugi aparat i te same herezje, ja już nie tylko nie polecam tego telefonu ale i odradzam to jest jakaś porażka....

  • 0

    80. ~użyszkodnik  2016-03-08 12:34:23  host: atg81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon użytkuję około miesiąca. Plusy: Brak jakichkolwiek zawiech, Naprawdę dobry aparat, Głośność, DualSim, Wyświetlacz oraz Dotyk. Minusy: Bateria (ale to problem wszystkich intensywnie używanych smartphonów. Ale najlepszy w P8 lite jest stosunek jakości do ceny. Polecam

  • 0

    81.  2016-03-11 18:11:38

    Bateria to porażka. Nowy telefon i 1-2 dni? w podobnej cenie można dostać telefon z dużo lepszymi parametrami... niestety. Wygląd też niezbyt zaskakujący, bardzo plastikowy. Funkcjonalność w miarę ok.

  • 0

    82. ~Myszka01  2016-03-16 19:15:45  host: h49.wschowa.net.pl

    Mam ten telefon od czterech miesiecy i póki co dziala bez zarzutu! Jedyne moge sie przyczepić co do trwałości bateri. Trzyma tylko jeden dzien

  • 0

    83. ~zdesperowany  2016-03-23 16:09:59  host: 188.146.72.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    witam. Telefon oceniam jako dość przeciętny, wizualnie ok, ale generalnie żadna rewelacja. Dziwnie reaguje na zmianę ustawień dzwonków czy sygnałów - czasem po prostu sobie wszystko zmienia, mimo zaakceptowania poprzednio zmian w ustawieniach. I ostatnio - może ktoś to miał i zna rozwiązanie - nie wysyła dłuższych smsów, mimo odznaczenia optymalizacji 7-bitowej-po prostu ich nie wysyła. Nie wiem już, co z tym robić.

  • 0

    84. ~lui  2016-03-24 20:18:27  host: 89-78-225-46.dynamic.chello.pl

    porownejcie se go z fonem ktory ma ekran AMOLED .... to telefon do bunkrow i piwnic , nocy polarnej i kosmosu ....

  • 0

    85. ~Boss  2016-04-02 09:10:26  host: d221-155.icpnet.pl

    Bardzo dobry średniak. Mam go od miesiąca i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś potrzebuje telefon z dobrze trzymającą baterią to ni ten model. Aczkolwiek po włączeniu trybu Ultra bateria telefon wytrzymuje mi około dwóch dni. Co prawda w trybie tym można tylko rozmawiać i sms-ować, nie ma dostępu do internetu, ale coś za coś. Bez włączonego trybu ultra baterii jak wejdziecie w Ustawienie, oszczędzanie baterii to zobaczycie ile będzie trzymała bateria w poszczególnych trybach. Zazwyczaj wówczas bateria wytrzyma nie dłużej jak dzień (mi pokazywało średnio 14 godzin). Ze zdjęć jestem również zadowolony. Jak dla mnie wychodzą wyraźne i dokładne.

  • 0

    86.  2016-04-02 09:26:19

    Telefon dla mnie bardzo dobry. Bateria trzyma mi około dwóch dni na włączonym trybie Ultra Bateria. Mam włożone dwie karty sim. Zdjęcia jak dla mnie telefon robi bardzo ładne i wyraźne. Wieczorem jest trochę gorzej. Ale nie uważam tego za wielką wadę. Huawei P8 Lite naprawdę ładnie się prezentuje i wcale nie przeszkadzają mi jego plastiki. Chociaż na przedni ekran polecam sobie kupić szkło hartowane. Funkcje telefonu są naprawdę bogate i każdy może wybrać sobie aplikacje, z których korzysta. Bez włączonego trybu ultra baterii codziennie będziecie musieli ładować telefon. Taki już urok smartfonów. W podróży z całą pewnością przyda się Power Bank. Swój egzemplarz kupiłem na Alllegro za 694 zł w marcu 2016 roku. Z przesyłką wyszło mnie 703 złote. To naprawdę dobra cena. Mam wszystko to, czego oczekuje od smatfona ze średniej półki i nie przeszkadza mi, że częściej muszę ładować. Mogłem oczywiście wybrać coś z Samsunga czy Sony czy LG. Ciekawiło mnie jednak wypróbowanie telefonu mniej mi znanej firmy Huawei. Nie przeszkadza mi, że pochodzi z Chin. Nie wszystko co chińskie jest złe. I ten telefon to potwierdza.

  • 0

    87. ~kuczmar29  2016-04-03 18:09:33  host: 194-247-62-012.galatea.pl

    HaHaHa to odpowiedz dla Pana który rzucał p8 lite o podloge , też mialem ten problem wystarczyło wgrac ze strony producenta soft z koncowka 170 i telefon dostal nowe zycie , jak ktoś jeszcze bedzie zdecydowany rzucac o podloge chetnie przyjme p8 hihihi

  • 0

    88. ~patrycja  2016-04-06 15:57:57  host: host-176-221-122-44.dynamic.mm.pl

    Mam ten telefon od 4 Miesiecy' jestem zawiedziona' zdjecia robi sliczne ale to wszystko, rozmawiac sie nue da bo trzeszczy' zawiesza sie, a bateria masakra' nawet dnia nie wytrzymuje na trybie ultra oszczednym' po co komu komorka ktora wciaz musi byc podlaczona do kontaktu' chyba ze to stacjonarny smartfon' nie polecam

  • 0

    89. ~pawel  2016-04-10 22:17:30  host: user-94-254-179-62.play-internet.pl

    Kupiłem żonie p8 lite i powiem że nie ważne są zalety tego telefonu przy jednym ogromnym minusie. Bateria to jakiś żart. Pół dnia wytrzymuje. Do tego bardzo długo się ładuje bo ładowarka ma tylko 1A. Po nocy na telefonie ubywa kilkanaście procent baterii. Mam nadzieję że aktualizacja do 6.0 to zmieni. Na moim nexusie 5x po nocy ubywa zazwyczaj tylko 3% a ładuje się do pełna 2 razy szybciej przy czym ma większą baterię.

  • 0

    90. ~niezgodna  2016-04-13 22:26:08  host: user-2-112.kg.net.pl

    najgorszy telefon jaki miałam . nie polecam !!! ścina się , sam zmienia dzwonek . Jestem bardzo rozczarowana ...

  • 0

    91. ~BodyG  2016-04-18 12:16:20  host: 89-74-108-54.dynamic.chello.pl

    Czy jestescie pewni ze obsługuje 128 GB I DOKLADNIE JAKI RODZAJ KARTA MUSI BYC

  • 0

    92. ~potraff  2016-04-20 12:33:21  host: pc245.quarto.pl

    Telefon mam od połowy września 2015r. Po przejściu z Samsunga SIIImini ja jestem bardzo zadowolony z telefonu. Teraz jestem po aktualizacji systemu znikł problem z charczeniem rozmówcy przy słabszym zasięgu, od kilku dni łapię zasięg LTE. Minusem jest folia na wyświetlacz, po pół roku była już teochę sfatygowana, kupiłem szkło. Kolejny minus (dla mnie aż tak nie istotny), to zarówno teraz na szkle, jak i foli na lewej stronie nieco powyżej środka, odkleja się, czyżby w tym miejscu był krzywy wyświetlacz/telefon?
    Bateria trzyma mi na włączonych danych pakietowych dwa dni (średnio), przy mocnym użytkowaniu neta, dzień.
    Do plusów dla mnie nakładka systemowa (emui), dużo dla mnie praktyczniejsza niż znana z Samsunga, czy LG żony.
    Jestem z telefonu mega zadowolony. Czekam teraz na P9 Lite (większa bateria, metalowa obudowa i szkło gorila).

  • 0

    93. ~badziew ostrzegam  2016-06-18 14:53:01  host: cbl67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    BRAK klawiatury alfanumerycznej są same szajsy huawei albo google

  • 0

    96. ~Benutzer  2016-07-18 14:25:56  host: p54AC7784.dip0.t-ipconnect.de

    Korzystam z tego telefonu od 7 miesięcy więc mogę coś o nim powiedzieć. Więc od przodu, wyświetlacz jak na przeciętnego Kowalskiego wystarczy, kolory są całkiem ładnie odwzorowywane, nie ma pixelowania, każde linie sa płynne, litery czytelne plus jest opcja silniejszego kontrastu liter i wtedy już jest naprawdę ładnie czytelnie. Wyświetlacz niestety się palcuje, co wkurza przy użytkowaniu w ładny dzień, ale to dotykowiec, więc przecież trzeba paluchem jeździć... co do wydajności, bywało, że miałem na nim zapełnione 3 strony menu i telefon działał. Nie było jakiejś super płynności, ale jak kliknąłem, to się otwierało, lag +/-1s. do przeżycia. Aparat jest całkiem fajny, mógłbybyć lepszy autofocus, ale jak ktoś nie ma delirki to da się ładne foto ciachnąć. Bateria to jednak minus, ale przecież od czego mamy powerbanki no i wszechobecną elektryczność? nie wymagajmy od okrojonej wersji flagowca cudów. Jak na moje wymagania, użycie (navi, wifi, i komunikacja od FB, sms i telefonowanie) jest w 100% wystarczający.

  • 0

    97. ~Robert1952-R1  2016-07-20 14:24:31  host: 109241054218.warszawa.vectranet.pl

    Takiego badziewia jeszcze nie miałem,chociaż komórki używam od 25 lat.Najgorzej jest z baterią po naładowaniu wieczorem rano jest 50 % baterii, a o godz. 10 koniec baterii przy 5-8 rozmowach po 2-3 min i 3-6 sms .Więc jade na czarnym ekranie i jest trochę lepiej,

  • 0

    98. ~pablo66576  2016-08-10 16:34:09  host: 78-131-138-2.tktelekom.pl

    Im dłużej czytałem te recenzje i opinie to uważam ze piszą tutaj debile z podstawówki którzy nie potrafia skonfigurować telefonu tylka jada na fabrycznych ustawieniach gdzie jest wszystką właczone i faktycznie bateria leci w oczach ale wystarczy wyłaczyc głupie lokalizowanie telefonu przez gps w razie zguby i nagle cuda trzyma 2 razy dlużej super :) Nie rozumiem o co chodzi z rozmowami 2g skoro i tak wszyscy maja właczone LTE i tylko w krytycznych momentach w lesie zasieg spada na 2g wiec dalej nie rozumiem problemu. Nie obraca sie klawiatura? po to jest taki przysisk "autoobracanie" i trzeba to właczyc i działa. Serio nie wiem skad wy to bierzecie ale na waszym miejscu przeczytałbym instrukcje obslugi na stronie producenta bo wasze komenty sa poprostu zalosne

  • 0

    99. ~jonek  2016-09-20 14:41:45  host: 188.146.4.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    kolega Robert1952-R1 chyba jest pionierem komórek, bo w PL pierwsze komórki pojawiły się w 1992 roku i to nie dla przeciętnego Kowalskiego :D

  • 0

    100. ~Mietek  2016-09-25 17:09:05  host: 188.146.7.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Nie warty takiej ceny!!!

  • 0

    101. ~Boss  2016-10-15 23:09:25  host: d89-100.icpnet.pl

    Korzystam z tego telefonu od kilku miesięcy i nie narzekam na niego. Po zaktualizowaniu do Androida 6.0 chodzi rewelacyjnie. A dodatkowo jeszcze jest na liście oczekujących na aktualizację do 7.0 Nougat. Tak więc do aktualizacji nie można narzekać. Aby bateria trzymała dłużej trzeba powyłączać niepotrzebne funkcje jak: automatyczna synchronizacja danych, GPS, Bluetooth itp i od razu odczujecie, że telefon dłużej trzyma. Gdy nie korzystam ze smartfona, bo jestem w pracy, wyłączam internet w telefonie. Dalej mogę dzwonić i sms-ować a internet nie drenuje mi baterii. Ogólnie smartfon trzyma mi spokojnie do 3 dni. Fakt - nie korzystam z żadnych gier, bo z nich wyrosłem, ale siedzę czasem na FB i Messengerze czy WhatsUp. Co do zjęć nie mam zastrzeżeń - nie jestem zawodowym fotografem i jakość zdjęć mnie zadowala. Jak potrzebujecie lepsze to kupcie sobie aparat fotograficzny. Smartfon służy przede wszystkim do dzwonienia, sms-owania czy czacie na mediach społecznościowych, Huawei P8 Lite w mojej miejscowości ma zasięg 4G LTE i chodzi szybko, bez żadnych zawieszeń. W swojej klasie jest jednym z faworytów, do tego bardzo przystępnym cenowo. Spróbujcie znaleźć coś z telefonów Samsunga w cenie Huawei P8 Lite tak, aby miał podobne parametry. Huawei to oczywiście chińska firma. Ale robi moim zdaniem dobre smartfony w przystępnej cenie. Sam miałem do tej pory smartfony różnych firm: Samsunga, Sony, LG itp. , więc mam porównanie.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-83-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet