Huawei Ascend W1 - opinie
Telefony Huawei Huawei Ascend W1 Opinie o Huawei Ascend W1

Huawei Ascend W1

w sumie: 13
  • 0

    1.  2013-04-12 12:46:16

    4 mpix? czyli jak HTC One ? dziwna ta matryca robi się coraz bardziej popularna..... tak samo jak Windows Phone 8 .... MS ruszył do boju

  • 0

    2. ~[ete67  2013-04-16 19:34:39  host: iqh91.internetdsl.tpnet.pl

    pierwsze kilka dni jestem mile zaskoczony bateryjką ( 4 dni przy zabawie samym systemem i odrobinie GPS i rozmów) ekranik świeczi bardzo ładnie i wygląda śietnie wydajności nie oceniam bo nie miałem na czym go jeszcze przetestować miłe zaskoczenie odnośnie windowsa.... chyba się polubimy :D choć ostatnio przy 5 i cośtam zaklinałem się że nigdy więcej :D za minusy uznaję OBUDOWĘ!!! kolor - ponoć na polskętylko ten p...i turkusik :/ klapka bateryjki jest jak by ją ktoś robił ze słomek odkoktaili - delikatna cieniutka..... no i sama bateryjka blokuje kartę TF - trzeba wyciągnąć aby włożyćkartę :) troszkę niepokojący jest ten kancik ale cjhyba będę zadowolony :D

  • 0

    4. ~piotr  2013-07-08 18:51:11  host: 37.31.47.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam, mam pytanie do kolegi który drugi umieścił recenzję nt. tel. jak działa nawigacja? czy jest darmowa, piszę bo chcę sobie sprawić taki tel. a dużo podróżuję i potrzebna jest mi nawigacja najlepiej darmowa taka jak w nokii. Pozdrawiam.

  • 0

    5. ~Hugoslav  2013-07-19 00:10:59  host: 91-233-156-136.interkonekt.pl

    Mam ten telefon od kilku dni... Poprzednio używałem Samsunga i9000. Póki co jestem zafascynowany WP8. Mały problem był z kontaktami ale edycja w notatniku pomogła i już jest ok. Generalnie telefon śmiga lepiej niż nie jeden mocniejszy sprzęt na Android. Bateria 3 dni. W i9000 najdłużej 2 dni. Jakość wykonania nie odbiega od normy. Jedynie czego brakuje to navi od google

  • 0

    6. ~Limciu  2013-08-25 17:31:49  host: 79.162.164.158

    Całkiem niezły jak na cenę którą trzeba zapłacić. W Play w abonamencie za 59 zł wychodzi równo za 400 zł, tzn. ten sam abonament (Formuła M + 500MB internetu) kosztuje bez telefonu 39 zł. Telefon jest za 1 zł, Różnica w abonamencie 20 zł razy 24 miesiące - daje 480zł. W sumie jest 481 zł. Jednak przy zamówieniu przez internet dają rabat na abonament (27 zł) przez 3 miesiące. Cały rabat to 81 zł, więc telefon wychodzi za 40 zł. Po sklepach kosztuje ok 800-900 zł a na Allegro 600. {przy takim układzie nie opłaca się samemu kupować telefonu). Windows ma wady i zalety. Na pewno chodzi wyraźnie szybciej na tym samym sprzęcie od Androida, ale w sklepie mniej aplikacji i kosztują więc (np trzeba zapłacić za Angry Birds jakieś 4 zł). To na szczęście się zmienia na korzyść w miarę jak rośnie popularność WP8. W telefonie są zainstalowane jakieś fabryczne mapy i znalazłem też w sklepie za darmo klienta Google Maps.

  • 0

    7. ~Pete67  2013-08-27 09:36:22  host: ujejskiego.intkomp.net

    GPS działa bardzo ładnie, szybko łapie fixa, same mapy - no cóż ja używam yanosika i naviexpert te wbudowane są raczej kiepskie.

  • 0

    8. ~smard  2013-08-30 18:04:27  host: 77-253-167-124.adsl.inetia.pl

    Kupiłem Huawei-a W1 mojej żonie. Chciałem żeby miała nie drogi telefon i z WP8, ponieważ jeszcze się tym systemem nie bawiłem ;-) Kiedy telefon dostałem w swoje ręce (oczywiście zanim jeszcze moja żona go na oczy widziała) szczęka opadła mi po 20 minutach bawienia. Za takie pieniądze telefon po prostu wymiata, po za super wytrzymałą baterią, naprawdę dobrym wykonaniem, wyśmienitym wyświetlaczem i systemem ;) przypadł mi do gustu. Ja używam LG X4 Tru HD IPS I jestem z tego telefonu naprawdę zadowolony po za do dupy baterią. Wcześniej miałem Wave II i też był ok (jedna wada za mały LCD) Ogólnie o Huawei W1 polecam. (ktoś wyżej napisał że klapka z tyłu jest bardzo cienka i to jest wadą. Klapka jest wykonana z gumowatego materiału i trzeba przyznać że to tworzywo jest wykonane z dobrego materiału i jest bardzo elastyczna (ja żonie kupiłem pokrowiec mimo wszystko w kolorze takim samym mimo że telefon wygląda na solidny, to moja żona nie dba w ogóle o "sprzęt" poprzedni telefon wytrzymał jej rok zamiast 2. Pozdrawiam

  • 0

    9. ~Volter  2013-09-10 11:52:23  host: 87-207-8-30.dynamic.chello.pl

    Telefonu Huawei W1 używam od tygodnia i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Telefon działa płynnie, gry bez przycinki mimo tego, że posiada tylko 512MB RAM. Co do Aparatu i Kamery jestem również zadowolony mimo tego, że przed zakupem czytałem wiele negatywnych komentarzy z tego powodu. Wcześniejsze moje telefony działały na Androidzie,a ten był kupiony na próbę w celu sprawdzenia Windowsa Phone 8. Teraz już wiem, że do Androida nie wrócę ze względu na liczne wirusy i z czasem spowolnienia telefonu (android nie zamyka aplikacji tylko wrzuca je do pamięci). Windows mimo, że jest zamkniętym system w moich oczach jest bezpieczniejszy. Wracając do telefonu... oprócz tego, co napisałem na początku W1 jak na jego cenę jest dobrze wykonany (nic nie trzeszczy, dobrze trzyma się w ręce), wyświetlacz jest rewelacyjny (świetne kolory), bateria przy włączonym wi-fi trzyma około 4 dni!! Pozdrawiam

  • 0

    10. ~Zaniepokojna  2013-09-11 09:42:30  host: 37.31.75.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Czy jakiś posiadacz tego modelu miał problemy z ładowaniem baterii? Mój problem polega na tym, że podłączyłam telefon na noc do ładowania, a rano pokazywał on 94% i śweiciła się czerwona kontrolka, czy to normalne, żeby ten telefon tak długo się ładował? Czy to może jakaś wada? A może ktoś ma jakieś inne pomysły?

  • 0

    11.  2013-09-24 01:20:34

    Ja również jestem szczęśliwym użytkownikem tego modelu ;) Telefon super, nie przepłacajcie kupując telefon marek Sony czy Samsung itd. Telefon jest zrobiony na naprawdę dobrych podzespołach, działanie telefonu jak i jego wygląd na prawdę powalają porównując go cenowo do modeli lepiej wypromowanych firm. Byłem sceptycznie nastawiony co do Windowsa w tym telefonie ale na prawdę nie mam mu nic do zarzucenia. Gorąco polecam ten model Huawei :)

  • 0

    12. ~Myśliciel  2013-09-26 15:24:16  host: 89-76-224-60.dynamic.chello.pl

    Może ktoś napisać jakie telefon robi fotki. Zarówno w dzień jak w w pomieszczeniach przy sztucznym świetle ?

  • 0

    13. ~Myśliciel  2013-09-26 15:25:01  host: 89-76-224-60.dynamic.chello.pl

    @sebek. Matryca 4mpx w trybie panoramicznym. W trybie 4:3 ma 5mpx.

  • 0

    14. ~marix  2015-12-23 01:10:23  host: apn-46-169-106-30.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon ogl zajebisty do Internetu fb lata tak szybko ze nie raz nie zauważysz kilku wpisów np gry też źle nie chodza mam go juz 2 lata i caly czas chodzi jak nowy nigdy nie byl resetowany Polecam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-65-227.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet