Huawei Ascend P7 - opinie
Telefony Huawei Huawei Ascend P7 Opinie o Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7

w sumie: 31
  • -2

    2.  2014-05-16 21:02:57

    Ciekawy... Huawei się wzoruje na Xperiach Z2,Z1,Z itd ;) Ale przynajmiej huawei nie robi tych samych telefonów jak Samsung ciągle to samo tylko obudowa zmieniona.

  • 0

    4. ~Marcuk  2014-05-19 10:40:35  host: afh134.internetdsl.tpnet.pl

    Bardzo fajnie się prezentuje, cena również bardzo atrakcyjna wielki plus za nowego androida KitKat.

  • 0

    5. ~Banshe  2014-05-20 14:09:22  host: net-141-151.tarman.pl

    Telefon bardzo fajnie się zapowiada, do tego producent ustawił bardzo fajną cenę.

  • 0

    6.  2014-05-31 23:41:44

    Huawei Xperia Z1 Compact ? :)

  • 0

    7. ~art  2014-06-02 19:38:47  host: 82.160.207.3

    Na prawdę ma 8 MP aparat z przodu? Chyba dla ekstremalnego narcyza...

  • 0

    8. ~Greg  2014-06-16 18:59:53  host: aenz198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    W zakładce "ceny i promocje" jest napisane - brak promocji związanych z tym telefonem. Nieprawda, jest dostępny w "plusie" dla firm i dla indywidualnych. Wynegocjowałem go tanio w plusie na przedłużenie umowy. Jutro kurier ma przywieźć, zobaczymy jak się będzie sprawował.

  • 0

    9. ~mike  2014-06-22 12:22:15  host: dynamic-78-8-64-159.ssp.dialog.net.pl

    Ciekawe czy grzeje sie jak p6. Przez to musialem sie go pozbyc bo 4 rdzenie a cial sie i przy google maps tak sie nagrzewal ze az parzyl.

  • 0

    10. ~Greg  2014-07-08 01:31:26  host: aetj106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon nie posiada aktywnej dla j. polskiego 7-bitowej konwersji znaków (o czym zupełnie producent nie mówi w specyfikacji technicznej) !!! Chcąc zachować dostępność 160 znaków w wiadomości, należy pisać ją bez użycia polskich znaków. Poproszony o wyjaśnienie problemu serwis Huawei bezradnie rozkłada ręce informując, że cyt. "w tym momencie weryfikowana jest możliwość konwersji uwzględniającej również język polski lub ewentualnie usunięcie tej opcji z menu w języku polskim ? ta zmiana nastąpi w kolejnej wersji oprogramowania dostępnej poprzez HOTA". Uważam, że brak tej funkcji to jedna wielka niedoróba, no chyba że w pakiecie są nielimitowane smsy.

  • 0

    11. ~zuzka  2014-07-13 20:45:29  host: 093105042017.dynamic.vectranet.pl

    @Greg - telefon POSIADA 7-bitową konwersję znaków. Mam ten tel i wiem co mówię. Lepiej napisz i się burz, że w PL wersji opcja DUAL sim jest zablokowana. To dopiero chamstwo, ale polskich operatorów a nie Huawei.

  • 0

    12. ~Aero2  2014-07-21 11:06:17  host: CMPC-089-239-098-160.CNet.Gawex.PL

    Telefonik posiadam od 3 tygodni (za 1150 nowka sztuka z plusa- kupiona na tablicy)...
    Jestem informatykiem czyli materia nie jest mi całkiem obca, to jest moj 4 albo 5 smartfon i muszę powiedzieć jedno, pierwszy raz jestem tak zadowolony, Zdjęcia bajka, rozdzielczość wyświetlacza super, bateria naprawdę jest ok. ale płynność i mega gotowość na cokolwiek sobie wymyśle to coś fajnego!! Nigdy więcej czegoś co ma mniej niz 2 GB ramu i CPU przynajmniej 4x 1,8.
    Jedyne co zauważyłem niedopracowanego to faktycznie kodowanie znaków, (bo powiadomienia z messenger-a haha to glupota) ale telefonik super, polecam!!

  • 0

    13. ~zakup  2014-07-21 13:51:23  host: ip-221-164.ists.pl

    gdzies naporatlu znalazłem ze ma dual sim a tu jest zaznaczone ze nie ma?

  • 0

    14. ~Stalowowolanin  2014-07-25 18:00:15  host: host-217-96-115-18.tvkstella.pl

    Ma parę małych minusów: bez jakiegokolwiek futerału nie jest zbyt ergonomiczny (śliskie plecy), odtwarzacz odtwarza utwory albo alfabetycznie, albo losowo (brak kolejności albumowej) , a dźwięku migawki aparatu nie da się nijak wyłączyć bez rootowania. Dodatkowo nie można wyciągnąć baterii i nie ma menu z appkami, tylko wszystko ląduje na pulpitach, ale można się przyzwyczaić. Z plusów: dużo opcji konfiguracji (włącznie z kolejnością przycisków w obszarze powiadomień), czyszczenie pamięci jednym przyciskiem, niewiele appek preinstalowanych (kilka gier i może kilka użytkowych), bardzo dobra wydajność i stabilność. Bardzo podoba mi się tryb "nie przeszkadzać" uruchamiany automatycznie w wybranych godzinach, dopuszczający telefony tylko od wybranych osób i wyciszający resztę. Tryb ultra-bateria to też świetna sprawa. Na razie jestem zadowolony, chociaż jeszcze się przyzwyczajam.

  • 0

    15. ~huawei maniak  2014-07-26 00:58:16  host: abss187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na serio korzystalem z P6 ktora miala jedynie problem z jasnoscia wyswietlacza ktora czasem samoistnie sie przestroila. Aczkolwiek P7 to rewelka... W dobrej cenie! Aparat duper, wszystko dziala sprawnie i plynnie jak w p6. P7 100% TAK polecam wszystkim ktorzy chca czegos innego niz *** sony, sramsungow itp.

  • 1

    16. ~Krystian  2014-08-02 09:40:41  host: google-proxy-66-249-81-72.google.com

    W plusie skorzystałem z promocji smartfonami dom , i mam go w abonamencie za 50zł(a kosztował by 100zł) i zapłaciłem za niego 300zł. Super promocja i jeszcze super telefon.:-)

  • 0

    17. ~jANKO  2014-08-03 21:03:46  host: 91-142-201-194.multi-play.net.pl

    I JAK POPRZEDNIK (P6) TEN RÓWNIEŻ NIE OBSŁUGUJE AVI.

  • 0

    18. ~wojtek  2014-08-09 14:56:24  host: user-94-254-209-127.play-internet.pl

    W wersji 4.4.2 jest 7 bitowa konwersja do wlaczenia w menu wiadomosci. Telefon jest bardzo dobry. Moze podobny do innych producentow ale za to posiada wszystkie ich zalety.

  • 0

    19. ~piter  2014-08-18 18:15:49  host: public-gprs517427.centertel.pl

    Czy ten telefon ma hd voice bo nigdzie nie mogę znaleźć?

  • 0

    20.  2014-08-23 15:06:58

    No wreszcie Huawei wyprodukował model który dorównał parametrami a nawet przewyższył przeciwników od Sony, Samsunga czy LG w swojej kategorii cenowej, tak, przewyższył, bo dorównał to mało powiedziane. I w końcu dali więcej pamięci swojemu nowemu urządzeniu - 16 GB, a takto zawsze w poprzednich dobrych modelach było 4 GB, 8 GB, nisko. Flagowiec chyba :)

  • 0

    21. ~tom_39  2014-09-03 07:50:57  host: awr231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 3 tyg. w ramach przedłużenia abonamentu. Ujmę to tak, jeżeli ktoś potrafi określić swoje potrzeby samodzielnie , a nie robią to specjaliści od marketingu to będzie zadowolony. Nie ukrywam, że mnie chyba jak każdego zaskoczył świetny wygląd i wykonanie , ale najważniejsze było 2 GB RAM-u. Dzięki temu spokojnie mogę sobie żyć dalej z tym fonem, ponieważ przeglądam na nim Internet, pocztę, grafikę HD , pogram w gierki na poziomie Prince of Persia i jestem zadowolony. Tych , którzy mnie strollują info , że nie ma nawet Snapdragona 400 uspokajam, tak wiem, ale ten telefon nie jest dla osób, które na to zwracają uwagę i korzystają z uciech Snapdragona 805.

  • 0

    22.  2014-10-03 11:40:59

    Telefon jak dla mnie (posiadam od miesiąca) rewelacja. Jakość wykonania - super do codziennego użytkowania w zupełności wystarcza. Wiele osób narzeka na baterie natomiast ja nie mam zastrzeżeń - 2 dni na jednym ładowaniu przy takim sprzęcie to dobry wynik.

  • 0

    23. ~Huaweeeee  2014-10-29 14:46:59  host: public-gprs515096.centertel.pl

    Ściągnąłem VLC do filmów i czyta avi bez zajakniecia. Hd voice chyba jest bo z niektórymi mam mega wyrazne polaczenie. Tylko uwalilem sobie chroma i nie działa.

  • 0

    24. ~krzysztof  2014-11-28 13:55:53  host: z82-15.opera-mini.net

    P7 mam w nie

  • 0

    25. ~krzysztof  2014-11-28 14:16:16  host: z82-15.opera-mini.net

    P7 mam w niemieckiej sieci i tu ode
    brany za 1 E. Nie ma z nim w ogóle problemów. Zdjęcia zaleta. Jest kłopocie ze stabilizacją ale podobny jak w innych telefonach. Spore wymiary wyraźny obraz wiele przydatnych funkcji. Porównywane z Samsungiem żony i nie widzę różnicy. A filmy i zdjęcia P7 robi nawet ciut najfajniejsze. Ocena ogólna; bardzo dobry i nie można żałować zakupu. Gdzieś czytałem, że przy odsprzedaży to więcej się traci, ale za to mniej bulisz

  • 0

    26. ~kochanaa  2014-12-19 22:52:58  host: adcb146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Mam ten telefon od kilki dni. jak dla mnie rewelacja. Bardzo mi sie podoba, nie mam zastrzeżeń do tego telefonu, spelnia moje oczekiwania. Jest bardzo cieniutki i ładny. Mam bialego. stwierdzam na moj gust ze bialy jest ladniejszy od czarnego. wytargowalam go w orange za 600 zl. goraco polecam ten model

  • 0

    27. ~k  2014-12-19 22:54:31  host: adcb146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kocham go

  • 0

    28. ~Donar  2014-12-21 09:25:48  host: apn-46-77-124-108.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy ktoś ma problem z lte? W Gdyni nawet nie łapie i nie wiem czy to nie wina telefonu... Posiadam huawei p7 i plusa. Oczywiscie mam też kartę usim. A pomimo tego tylko i wyłącznie łapie 3g/h+.

  • 0

    29. ~ja  2015-01-13 04:17:46  host: 37.31.56.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Miałem Huaweia i nigdy więcej nie chce mieć. Tak są tańsze a parametry papierkowo wyglądają lepiej od konkurencji cenowej, ale jednak zawsze okazuje się ze oszczędności nie wzięły się znikąd. Jeżeli ktoś twierdzi ze ten telefon ma dobrą baterie i aparat to nie widział dobrej baterii i aparatu. Nazwałbym go TANIA ALTERNATYWĄ, to taka "xperia dla mniej zamożnych".

  • 0

    30. ~gregor  2015-01-14 16:39:19  host: aatq28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od niedawna i jestem pod dużym w porównaniu do xperi z1 jest spora różnica począwszy od wielkosci jakości wykonania po funkcję .Jakość zdjęć bez porównania a przecież różnica w mpix (xperia z1 21mpix) jest duża a pomimo to huwei robi o wiele lepsze wyraźniejsze zdjęcia nawet nocą a na dodatek jakość dźwięku rewelka .
    Telefon jest na prawdę super polecam

  • 0

    31. ~pajlo  2015-01-27 22:56:52  host: 178.252.7.56.internetia.net.pl

    Telefon super. Mam go od m-ca. Ekran bajka. Fotki z netu jak np tapety po prostu šwietne. Zdjęcia ok, podobnie co u innych. Wiadomo są lepsi ale ile kosztują. Teraz można go kupić za 1000 zł. S4 1400, z2 2000, ifon 2500. Nie ma do niego obudówek itp. Ale w necie są. Kiedy szukałem telefon zwracał uwagę... o co to ,jaki fajny, a z kąd ? Eee... chiński. i to jest jego największy problem. Mimo iż dziś " inne" to też made in china. Jak wytrzyma 2 lata będzie wart swej ceny po stokroć. Czas pokaże. Ja polecam. A... i warto jeszcze zobaczyć sobie * ascenda mate 7 * To dopiero maszyna na 8 rdzeniach w 6". I za mniej niż 1800 zł. Super wypas za 1/2 ceny. No tak... zapomniałem - chi?ški.

  • 0

    37. ~heavymetal  2015-03-22 14:58:07  host: ip-37-152-18-163.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Czy ten telefon ma Gorilla Glass?

  • 0

    38. ~  2015-06-21 23:00:10  host: 89.174.102.130

    jest lepszy od galaxy s4

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet