Huawei Ascend P1 LTE - opinie
Telefony Huawei Huawei Ascend P1 LTE Opinie o Huawei Ascend P1 LTE

Huawei Ascend P1 LTE

w sumie: 7
  • 0

    1. ~arek  2013-08-22 10:44:41  host: apn-5-60-190-31.dynamic.gprs.plus.pl

    Używam od tygodnia. Do tej pory miałem htc sensation ale porażka porażek z zasięgiem była - mieszkam na wsi. Gdy kupowałem htc 2 lata temu pokusił mnie fakt , że to dwurdzeniowiec jeden z pierwszych ale co z tego bo żeby zadzwonić biegałem jak świr wokół domu lub przytulałem się do okna. Teraz głównym kryterium był zakup telefonu z dobrym zasięgiem , wodotryski nie liczyły się dla mnie ( no prawie). samsung, sony, lg, z tych marek miałem coś wybrać ale bałem się że ci producenci stawiają na bajery a o najważniejszej sprawie jak możliwość telefonowania zapominają lub spychają na dalszy plan. Pomyślałem skoro huawei robi modemy to nie zepsuje kwestii dobrego zasięgu w smartfonie. Nie myliłem się, w miejscach w domu gdzie wcześniej htc sensation był bez zasięgu ascend ma stabilny zasięg i można swobodnie rozmawiać, smartfon super leży w dłoni, bateria 2000mAh katowana trzyma dobę myślę że spokojne użytkowanie na dwa dni wystarczy. Trochę lipa z klawiaturą , napewno trzeba się zaopatrzeć w jakąś sensowną z Google Play z polską pisownią. Dla mnie to nie jest problemem. Lte dopiero uaktywnią dla mnie z początkiem nowego okresu rozliczeniowego więc jak przetestuję to coś napiszę tutaj. Ogólnie telefon wg mnie super.

  • 0

    2. ~omen  2013-08-24 13:43:31  host: apn-31-1-138-164.dynamic.gprs.plus.pl

    jestem bardzo zadowolony z fona niezle parametry nie tnie sie bateria tez niezle trzyma.

  • 0

    3. ~arek  2013-08-24 15:51:01  host: apn-77-115-17-76.dynamic.gprs.plus.pl

    Napisałem opinię kilka dni temu, co sprawilo ze jej nie opublikowaliście...?

  • 0

    4. ~mariusz  2013-08-28 15:42:38  host: h-87-199-16-6.dolsat.pl

    mam telefon od 3tyg. i jestem z niego zadowolony szczególnie z zasiegu tam gdzie inne sieci łapią 2g z tym tel. w plusie mam 3g tam gdzie inne 3g u mnie jest LTE (ale z tym trzeba uwazac bo w kilka minut można sie pozbyc 1GB transferu jak sie ktos postara :D) ekran jest b.dobry może tylko przy automatycznym ustawieniu jasnosci jest trochę zbyt ciemny na słoncu i trzeba go rozjasnic manualnie. Bateria jak to w smartfonach jak będziemy korzystali z wszystkich bajerów wytrzyma 1 dzień, wykonany jest całkiem niezłe i całośc jest dobrze spasowana nic nie trzeszczy ani nie rusza sie pod palcami. Aparat zdjecia robi bardzo dobre (jak na aparat w telefonie) w jasny dzien niewiele sie rózniace od niedrogich cyfrówek niestety czym ciemniej tym jest gorzej jak to w telefonach gdzie zamiast lampy wyładowczej mamy ledy-to samo dotyczy filmów. Jezeli chodzi o szybkę i odpornosc na porysowania nie moge nic powiedziec bo oryginalnie naklejona jest folia której na początku nawet nie zauwazyłem i dlatego szkoda mi ja narazie zrywać. Minusem moze byc oprogramowanie bo nie wiadomo czy bedą do niego aktualizacje chociaż trzeba przyznac że na tym telefonie ICS 4.0 po prostu śmiga.Telefon zrootowałem i pousuwałem częsc stockowych aplikacji a zainstalowałem własne i narazie mi to wystarcza mam nadzieje ze może w przyszłosci pojawi sie na niego jakiś custom rom. W kazdym razie telefon jest wart polecenia.

  • 0

    5. ~mariusz  2013-09-02 10:41:12  host: h-87-199-16-6.dolsat.pl

    mam telefon od 3tyg. i jestem z niego zadowolony szczególnie z zasiegu tam gdzie inne sieci łapią 2g z tym tel. w plusie mam 3g tam gdzie inne 3g u mnie jest LTE (ale z tym trzeba uwazac bo w kilka minut można sie pozbyc 1GB transferu jak sie ktos postara :D) ekran jest b.dobry może tylko przy automatycznym ustawieniu jasnosci jest trochę zbyt ciemny na słoncu i trzeba go rozjasnic manualnie. Bateria jak to w smartfonach jak będziemy korzystali z wszystkich bajerów wytrzyma 1 dzień, wykonany jest całkiem niezłe i całośc jest dobrze spasowana nic nie trzeszczy ani nie rusza sie pod palcami. Aparat zdjecia robi bardzo dobre (jak na aparat w telefonie) w jasny dzien niewiele sie rózniace od niedrogich cyfrówek niestety czym ciemniej tym jest gorzej jak to w telefonach gdzie zamiast lampy wyładowczej mamy ledy-to samo dotyczy filmów. Jezeli chodzi o szybkę i odpornosc na porysowania nie moge nic powiedziec bo oryginalnie naklejona jest folia której na początku nawet nie zauwazyłem i dlatego szkoda mi ja narazie zrywać. Minusem moze byc oprogramowanie bo nie wiadomo czy bedą do niego aktualizacje chociaż trzeba przyznac że na tym telefonie ICS 4.0 po prostu śmiga.Telefon zrootowałem i pousuwałem częsc stockowych aplikacji a zainstalowałem własne i narazie mi to wystarcza mam nadzieje ze może w przyszłosci pojawi sie na niego jakiś custom rom. W kazdym razie telefon jest wart polecenia.

  • 0

    6. ~Tom  2013-09-24 12:03:33  host: host-89-228-197-105.kalisz.mm.pl

    W wersji LTE nie siedzi TI OMAP 4460 a przynajmniej nie w tel z PLUS-a.Jest Snapdragon S4 MSM8960 i Adreno 225

  • 0

    7. ~gość  2014-02-03 01:55:09  host: acdy28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    używam od września czyli 5 miesięcy, dla mnie trochę lipa, serfuje po necie - bateria trzyma 3 - 5 h a na tą stronkę trafiłem bo właśnie coś się z nim stało, wyłączył się przy normalnym użytkowaniu, teraz gdy chce go włączyć miga czerwona dioda. Jutro oddaje na gwarancje, dobrze że jest. W użytkowaniu jest spoko, wydaje się być dość szybki ma kilka ciekawych rozwiązań ale w końcu telefon służy mi do tego żeby dzwonić a ja mam ciągle rozładowaną baterię. Nie jestem do końca zadowolony. Powiem jeszcze że sam wziąłem go z salonu także nie można powiedzieć że kupiłem szajs na allegro i trafił się kiepski. Ja go nawet nie upuściłem przez te 5 miesięcy użytkowania a dziś szlag go trafił.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-159-27.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet