HTC Windows Phone 8S - opinie
Telefony HTC HTC Windows Phone 8S Opinie o HTC Windows Phone 8S

HTC Windows Phone 8S

w sumie: 140
  • 1

    1. ~BarBog  2012-09-19 20:38:47  host: ip-93-154-247-127.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    To będzie mój nowy telefon:) Mam Mozarta i pewnie się skuszę na 8s. Tylko 1 pytanko: Wie ktoś ile to będzie kosztować?

  • 1

    2. ~Matt  2012-09-19 22:39:53  host: host32.abaks.pl

    Moim zdaniem najpiękniejszy smartfon HTC i jeden z najpiękniejszych ogółem. Każdy znajdzie kolor dla siebie. Specyfikacja naprawdę dobra. Zwróćmy uwagę, że to jest WP8 który ma o wiele mniejsze wymagania i wykorzystuje te układy o wiele bardziej niż np. Android. Poza tym trzymam mocno kciuki za HTC.

  • 0

    3. ~mikkel  2012-09-20 13:05:45  host: amw121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chyba nokia będzie musiała ich pozwać. Telefon bardzo przypomina Lumię.

  • 1

    4. ~kalinka  2012-09-20 15:57:59  host: 178-37-2-146.adsl.inetia.pl

    ładny...

  • 0

    5. ~Gan  2012-09-22 11:28:40  host: 91.218.159.66

    Jeśli nie będzie podobnej sytuacji jak z Lumią 800 czyli 4 miesiące czekania aż będzie dostępna na polskim rynku to może się skuszę.

  • -1

    6. ~Gan  2012-09-23 20:18:16  host: 91.218.159.66

    @BarBog cena rynkowa będzie pomiędzy 1199 - 1299 przynajmniej tak wyglądają spekulacje. Jeśli nie będzie failu i telefon pojawi się u polskich operatorów w listopadzie to czemu nie. Dobra specyfikacja, cena nie wygląda groźnie. Ale to Windows Phone więc obsuwa może być.

  • 0

    7. ~JA  2012-09-25 12:52:24  host: 83-238-224-248.adsl.inetia.pl

    Cena 8S jest ok. 1350zl

  • 0

    8.  2012-09-26 12:23:15

    Cena 8S: 299 euro

  • 0

    9. ~  2012-10-03 17:30:39  host: 81.219.84.18

    szkoda że wyświetlacz 256k kolorów

  • 0

    10. ~dmc  2012-10-05 13:14:33  host: user-164-127-210-251.play-internet.pl

    podobny ten 8s do sony P i podobne parametry

  • -1

    11. ~fsdfsd  2012-10-07 13:44:22  host: nat2.res.pl

    radio??

  • 0

    12. ~windowsowiec  2012-10-22 20:24:37  host: 82-160-19-2.tktelekom.pl

    tani, beats audio, ładny, dobry aparat może będzie po lumii 710 ;)

  • 0

    13. ~domin13  2012-11-03 12:46:29  host: atx99.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nic nadzwyczajnego, w porównaniu do z telefonów z WP Noki osiągami HTC zostaje w tyle. Poza tym design bardzo odgapiony od Noki. Telefon musiał by kosztować 600-900zł żeby zawojować na rynku.

  • 0

    14. ~gensi  2012-11-05 14:09:13  host: 77-254-18-228.adsl.inetia.pl

    juz mozna kupic w cenie 1299

  • -2

    16. ~daro  2012-11-29 21:08:08  host: 86-63-98-76.sta.asta-net.com.pl

    czyli o jakies 800 zeta za duzo;)adekwatna cena to tego telfonu to 600zloty maks

  • 0

    17. ~cziki  2012-12-18 17:32:15  host: 77-254-155-175.adsl.inetia.pl

    tak sie zastanawiam strasznie polubiłem Windows Phone i "szybkosc" tego systemu i bardzo bym chcial telefon z WP8 ale czy czy jest sens kupowac 8S skoro posiadam Lumie 710?parametry maja wszystko prawie takie same ...

  • 0

    18.  2013-01-08 20:48:19

    ~daro Podaj mi nazwę telefonu o podobnych parametrach, który zaraz po premierze kosztował/ kosztuje tak, jak napisałeś 600zł.

  • 1

    19. ~sknerus  2013-01-12 18:48:57  host: 89-70-159-92.dynamic.chello.pl

    jak czytam te wasze opinie szpecow od marketingu to normalnie nie moge wytrzymac ze smeichu :D... 600zl? ludzie kto wam sprzeda w wolnej sprzedazy telefon z WP8 (licencja), dual core+beats audio (koszty produkcji) markowej firmy HTC!? Chcecie telefon za 600zl to kupcie sobie jakiegos pentagrama albo myphone buce.

  • 0

    20. ~stokrotka  2013-01-17 22:31:26  host: 195.116.10.240

    ten telefon na pewno do tanich nie będzie należał tak jak pozostale modele HTC

  • 0

    21. ~adrian  2013-01-19 12:20:52  host: 176.97.27.121

    czy opłaca się dopłacić do htc windows phone czy lepiej zostać na xperii j???

  • 0

    22. ~Yoyton  2013-01-24 21:47:51  host: static-ip-77-89-68-28.promax.media.pl

    I czym sie tu podniecac porownalem ze swoja nokia c7 i bije go prawie we wszystkich pozycjach i jeszcze takie pieniadze za takie G .... malem go na testach przez miesiac i go oddalem bo wiekszego badziewia w zyciu nie mialem

  • 0

    24. ~Bogdan  2013-02-03 13:29:19  host: 89-79-92-217.dynamic.chello.pl

    Przy przedłużeniu umowy wziąłem ten telefon. Po 2 dniach stwierdziłem że lepszym wyborem byłby jednak fon z androidem.Szczęście ,że szybko znalazłem na niego kupca. Po prostu windows 8 mi nie pasuje. Bardzo dużo ograniczeń systemowych.

  • 0

    25. ~Okrutn1k  2013-02-05 11:55:20  host: 37.31.72.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Czy komuś też już się "udało" złamać tą badziewną klapkę, która zakrywa kartę SIM od spodu? Paranoja.. Ja już złamałem drugi raz zachowując środki ostrożności! Sam telefon OK, ale ten element nadaje się do poprawki!!!!!!!!

  • 0

    26. ~p  2013-02-07 02:05:35  host: c24-144.icpnet.pl

    maiłem samsung omnia 2 i gdy zamieniłem tel na tel z androidem to stwierdziłem że ma dużo więcej aplikacji ale plusem Windows jest to że można bardziej panować nad tel. Teraz mam więcej aplikacji ale za to telefon ciągle coś aktualizuje pobiera - pewnie można zamknąć kurek ale czasami trzeba coś innego aktualizować a wtedy od razu coś się w tle uruchamia

  • 0

    27. ~Błażej  2013-02-07 17:50:24  host: 160.83.30.177

    Witam, właśnie zakupiłem ten telefon przy przedłużaniu umowy, jest bez simlocka w kolorze żółto szarym, sprzedam z chęcią za 850zł, jeśli jest ktoś zainteresowany czekam na komentarz zwrotny, najlepiej odbiór osobisty na terenie warszawy. Pozdrawiam i zachęcam bo warto :)

  • 0

    28. ~Partyzant  2013-02-09 17:34:10  host: public115313.xdsl.centertel.pl

    Zależy jak komu pasuje.Jak dla mnie za dużo ograniczeń i czasami zbędnych komplikacji.pozatym super.Jednak co jak co ale pozostanę przy Androidzie...

  • 0

    29. ~  2013-02-12 22:24:48  host: host-n2-75-219.telpol.net.pl

    brak radia

  • 0

    30. ~antek  2013-02-13 14:45:50  host: aeia145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w mix plusie cenna 199zł ,24 doładowania po 80zł fajna telefonik podobny do nokia lumia 820 ocena Nokia Lumia 820 HTC Windows Phone 8S Ocena ogólna: 8,32 Ocena ogólna: 8,33 htc

  • 0

    31. ~wert  2013-02-18 21:06:19  host: apn-77-112-147-85.dynamic.gprs.plus.pl

    czy telefon posiada hotspot?

  • 0

    32. ~gelu o  2013-02-19 22:03:12  host: 213-195-179-241.ip.netia.com.pl

    "~mikkel 2012-09-20 13:05:45 host: amw121.neoplus.adsl.tpnet.pl Chyba nokia będzie musiała ich pozwać. Telefon bardzo przypomina Lumię." Czemu NOKIA miała by ich pozwac? czy ten system operacyjny i jego wygląd jest zastrzeżony tylko dla NOKI?

  • 0

    33. ~kris  2013-02-22 10:22:45  host: do-atman-nsti.19.nsti.pl

    telefon w Plusie w 59.9 za 59 zł super.

  • -1

    34. ~lolo  2013-02-22 16:34:00  host: 89-67-130-18.dynamic.chello.pl

    Witam mam ten tel od 3 dnii jestem bardzo zadowolony przesiadlem sie z iphona 3gs jakoscia wykonania nie ustepuje tel z wyzszej polki system rewelacja tel szybki naprawde polecam do tego jakosc i rozdzielczosc ekranu zachwycaja

  • 0

    35. ~rob  2013-02-26 14:08:59  host: 81.26.25.242

    Ktoś wie ile wytrzymuje bateria?

  • 0

    36. ~Max  2013-02-27 16:34:38  host: 199.67.203.141

    Cena w Plusie jest nieprawdziwa bo musisz doliczyć obowiązkowy pakiet internetowy za 20 zł. Plus to żal.pl

  • 0

    37. ~norm  2013-02-27 23:09:28  host: 77-253-243-19.adsl.inetia.pl

    Max - nie wiesz co piszesz - jest za 49 płn + 10 za internet - 1 gb to jest super oferta

  • 0

    38. ~abc  2013-02-28 06:39:43  host: 91.239.245.72

    W plusie ten htc jest za 59 zł w abonamencie za 59,90. W tym abonamencie jest 1 gb internetu (po wykorzystaniu 1gb z internetu dalej można korzystać bez żadnych opłat, ale spada prędkość transferu). Dodatkowo jest 400 minut do innych sieci, a do plusa za darmo. Minuty wymieniają się na sms 1 do 1. Jest też pakiet 300 mmsów co miesiąc do plusa. Takie warunki są dla osób przenoszących numer albo przedłużających umowę. Przy nowym numerze abonament jest o 5 zł wyższy, czyli 64,9 a htce 8s kosztuje 99 zł.

  • 0

    39. ~htc  2013-02-28 13:40:04  host: apn-37-247-229-20.dynamic.lte.plus.pl

    ja zakupilem HTC przez internet z abonamentem 54+10 zl internet, za telefon tylko 1 zl

  • 0

    40. ~abc  2013-02-28 18:23:59  host: 91.239.245.72

    Widzę,że według regulaminu z 8 lutego 2013 dostępnego na astronie plus w abo 64,9 w sklepie internetowym jest on za 29 zł. Chyba że już jest jakiś nowy cennik, którego niema jeszcze na stronie. W każdym bądź razie upewnij się, czy wyraziłeś zgodę na e-fakturę. W przeciwnym razie zapłacisz dodatkowo 10 zł za pakiet 300 mms.

  • -1

    41.  2013-03-01 16:09:44

    Mam ten telefon i jest po prostu zajebisty :)

  • 0

    42. ~jubi  2013-03-02 23:07:46  host: static-ip-77-89-108-139.promax.media.pl

    Czy ten telefon posiada radio lub jakaś aplikację do słuchania radia ? jak długo trzyma bateria i jak z pamięcią

  • -1

    44. ~bartek  2013-03-04 13:26:11  host: gwu165.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku dni i działa jak marzenie, polecam jak najbardziej za szybkość i intuicyjność.

  • 0

    45. ~rudix  2013-03-05 00:36:50  host: apn-77-114-1-73.dynamic.gprs.plus.pl

    witam. Telefon posiadam od 2 dni. Telefon super poza bateria :( 14h przy srednim użytkowaniu

  • 0

    46. ~onix  2013-03-06 00:00:54  host: 86-63-112-153.sta.asta-net.com.pl

    a mam pytanie jak jest z aplikacjami na telefony z tym systemem :)

  • 0

    47. ~czaszek66  2013-03-06 03:08:51  host: 095160027213.swiebodzin.vectranet.pl

    ja zamowiłem na przedłurzenie w mix 50 -10 na 300 mb za zeta

  • 0

    49. ~creater  2013-03-07 10:55:37  host: 095160214133.bialapodlaska.vectranet.pl

    cena telefonu spadła z 1300 na 600-700zł - skąd taka różnica?

  • 0

    50. ~12345@#$  2013-03-07 23:48:34  host: dynamic-87-105-132-203.ssp.dialog.net.pl

    @creater promocja w orange

  • 0

    51. ~romczysław  2013-03-08 12:05:04  host: 89-75-109-176.dynamic.chello.pl

    @onix Jest bardzo dużo aplikacji ale jak masz trochę więcej kasy to bierz lumie 820

  • -1

    52.  2013-03-08 15:27:19

    Bardzo przyjemny telefon. Podoba mi się, że jest smukły. System też jest bardzo dobry wbrew temu co wieszczą malkontenci. Polecam http://polecam.play.pl/l/17667/htc8s/

  • 0

    53. ~galeo  2013-03-13 08:41:14  host: static-87-105-104-80.ssp.dialog.net.pl

    A czy ktoś wie jak do niego skopiować kontakty z innego HTC? Desire ściągnął po Bluetooth. Ten ma tylko import z karty sim, a jak kontakty są w telefonie? Po bluetooth nie da rady.

  • 0

    54. ~oliwier  2013-03-13 14:40:17  host: 176-110-151-89.informel.com.pl

    Telefon jest mega, najładniejszy czrno-biały robi wrazenie :-) przesiadka z androida zrobila mi na dobre

  • -1

    55. ~Maciek  2013-03-13 15:20:01  host: 178235010086.warszawa.vectranet.pl

    Telefon wizualnie OK. Ładny fajny, dobrze leży w ręku. I tyle z zalet. System windows phone to porażka, mało aplikacji do pobrania, wszystkie pliki aby były widoczne trzeba wrzucać przez kompa, wszystkie podstawowe rzeczy takie jak włącznik wifi czy bluetooth poukrywane głęboko w ustawieniach, aby to wyciągnąć trzeba zainstalować aplikacje ( około 2mb) Telefon ma 4GB wewnętrzej pamięci z czego na starcie macie już zajęte 3GB. Wszystkie aplikacje zapisywać można tylko w pamięci telefonu czyli macie do dyspozycji tylko ten 1 GB, karta zostaje wam tylko na muzykę, zdjęcia i filmy. Bardzo słaba bateria - 1 dzień max i to bez specjalnego katowania Bardzo słaba personalizacja ogólna telefonu - brak tapet, widgetów, własnych ustawień, szybkiego dostępu do zmiany profili ( cichy, głośny itp ) Mogę wymieniać jeszcze wiele wiele wad. Telefon kupiłem dla żony w plucie za 59,90 w tym 1GB internet. Teraz chcę się go jak najszybciej pozbyć i kupi normalnego Androida. Jeśli ktoś bierze teraz w plusie to polecam dopłacić 40 zł i wziąć Samsung Galaxy ACE 2. Jedynka nie była udana ale tutaj już wszystko poprawili i śmiga bardzo ładnie. A no i jeszcze na koniec. Jeśli ktoś miał kontakty na standardowej karcie SIM i chce przerzucić je do tego HTC to ma zabawe na dłuższy czas. To jest na małą SIM, kontaktów nie można wrzucić po prostu jak w androidzie na kartę albo gdziekolwiek z rozszerzeniem CSV lub innym. Koniecznie trzeba to robić przez jakieś porąbane programy Microsoftu. TRAGEDIA. Ja przepisywałem ręcznie wszystko. ( może jestem za głupi aby ogarnąć albo już miałem dosyć instalowania kolejnych programów na kompie aby cokolwiek zrobić z tym telefonem. Najchętniej wykasował bym ten system i wgrał bym Androida. Pozdro.

  • -1

    56. ~Ben  2013-03-13 18:47:36  host: 87-207-147-197.dynamic.chello.pl

    @Maciek - jak widzę jak ktoś pisze sto linijek na temat przerzucania kontaktów z karty SIM na telefon w dobie chociażby synchronizacji kontaktów m.in. z kontem Google, to mi się na śmiech zbiera :) przez ostatnie 3 lata miałem chyba z 9 różnych telefonów, zarówno na Andku jak i WP 7/7.5 i za każdym razem wystarczyło podpiąć konto Google w telefonie i wszystko elegancko się synchronizowało łącznie z kalendarzem oraz pocztą e-mail - mało tego, zamiast robić porządek w kontaktach używając telefonu, wygodniej jest chyba zrobić to na np. 22 calowym monitorze, gdzie masz klawiaturę + myszkę i opcje kopiuj/wklej. Takiego problemu nie ma nawet jak masz starą Nokię i przerzucasz się na Andka / WP. W aplikacji Nokia możesz zrobić export do pliku .csv, później podpinasz go w Google, ustawiasz synchronizacje w telefonie z tym kontem i kontakty elegancko (dla niektórych w magiczny sposób) ściągają się na telefon. Powiem więcej - nie musisz mieć pakietu danych wykupionego - wystarczy, że raz na dzień zrobisz synchronizacje poprzez sieć WiFi:) po 2: brak tapet, widżetów etc. - zanim kupiłeś telefon z WP, czy przeczytałeś cokolwiek na temat tego systemu? Widziałeś chociaż jeden screen z głównego menu (tego z kafelkami)? Ludzie, kupujecie telefon a nie wiecie nawet jak system "w środku" wygląda? To tak jak kupić samochód tylko patrząc na niego a po zakupie marudzić, że tapicerka jest w brzydkim kolorze albo, że nie ma radia (moje ulubione pytanie przy okazji chyba każdego telefonu - "A radio ma??") po 3: bardzo szybko można telefon wyciszyć - Volume Up/Down i pacnąć na ikonkę dzwonka (fakt, minusem jest to, że nie są tylko 2 tryby jednocześnie, tzn. dźwięk/wibracja lub dźwięk/cisza) po 4: że bateria krótko trzyma - tutaj nic mądrego My użytkownicy nie wymyślimy - ładowarka kosztuje 20 zł (to nie iPhone, który ma w *** standardy): jedną trzymasz w domu, drugą w pr

  • 1

    58. ~arek  2013-03-14 15:33:53  host: 178-36-41-241.adsl.inetia.pl

    ale jaja,niema radia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    60. ~Paweł  2013-03-16 16:26:31  host: nat-131-171.man.bydgoszcz.pl

    telefon obsługuje kartę micro sd ale czy micro sdHC też ??

  • 0

    61. ~tomunia  2013-03-17 15:06:36  host: 176.97.24.220

    polecam telefonik każdemu rewelacja

  • 0

    62. ~marcin  2013-03-17 19:47:47  host: 77-253-135-67.adsl.inetia.pl

    A jak wygląda w tym telefonie bluetooth ? Czy obsługa kart pamięci? Bo w nokii lumii to podobno tragedia jest.....

  • 0

    63. ~Szymon  2013-03-18 22:13:26  host: 88-199-233-138.tktelekom.pl

    Mam fon od niecałego miesiąca.Bardzo szybko pracuje,nic się nie zacina nawet przy uruchomieniu wielu aplikacji.Robi świetne zdjęcia ale tylko w dzień na dworze.Świetny ekran S LCD . U mnie dostaje 4.5/5.

  • 0

    65. ~ag  2013-03-25 12:00:01  host: htl64.internetdsl.tpnet.pl

    szkoda tylko, że szybka nie jednemu już popękała..

  • 0

    66. ~Awesome  2013-03-25 23:30:28  host: 87-206-107-127.dynamic.chello.pl

    Poniektórzy piszą tu takie bzdury na temat tego telefonu że nie moge czytac.. Czepiacie sie tego że telefon nie ma radia albo że mało aplikacji( nie tak jak na androidzie) Jeżeli myślisz juz nad kupnem takiego telefonu to według mnie patrzysz na inne parametry niz czy jest radio albo jak duzo wersji angry birds moge siagnac.. No masakra jakas, dla mnie ten telefon poprostu jest zajebisty WP8 to super system chodzi super płynie mam go od prawie 2 miechów i przy intensywnym korzystaniu ani razu mi sie nie ściał.. i aparat tez przyzwoite robi zdjecia a nagrywanie na 720p sprawia ze obraz jest odpowiednio ostry. Musimy tez wziasc pod uwage to ze WP Jest Dosc młodym systemem w porównaniu do IOS czy andrioid, jestem pewny ze zbiegiem czasu aplikacji na ten system bedzie dosc duzo( moze nie tak duzo jak na androida ale duzo) No i office jest bardzo przydatny przynajmiej w moim przypadku. To ze andriod jest otwartym systemem to według mnie ma wiecej wad niz zalet, Po roku uzytkowania andriod zacznie sie zwieszac i dławic, a WP8 bedzie nadal tak samo płynie chodzic... Goraco ale to bardzo goroco polecam ten telefon, jest to troche dziwny system i przezucajac sie z androida mozecie byc nieco wkurzeni ale ten system ma naprawde potecjał.

  • 0

    67. ~bluetooth  2013-03-27 15:56:01  host: ip-178-212-216-181.ambit24.net

    czy można w nim przesyłać zdjęcia i piosenki przez bluetooth????

  • 0

    68. ~misiamih  2013-03-28 20:14:34  host: btv234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    polecam go ponieważ mimo wysokiej ceny, w abnamencie maksimum 300 zł. piękne kolory, praktycznie się nie zacina, właściwie wcale , wejście na słuchawki uniwersalne ^^ POLECAM :)

  • 0

    69. ~jds  2013-03-29 11:37:59  host: 176.23.199.109.static.rdi.pl

    Prawdę mówiąc np. na allegro telefon NIEUŻYWANY można dostać za ok 650 zł :)

  • 0

    70. ~N  2013-03-29 22:05:47  host: adqs222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest błąd w informacjach o telefonie. Bluetooth jest w wersji 3.1, a nie 2.1 :)

  • 0

    71. ~N  2013-03-29 22:07:23  host: adqs222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kolejny błąd, telefon ma wbudowany odbiornik FM, natomiast Windows Phone 8 nie umożliwia jeszcze odbioru radia FM :)

  • 0

    72. ~sliFFa  2013-03-31 22:18:11  host: 89-74-172-122.dynamic.chello.pl

    Mam telefon od miesiąca. Na WP8 przesiadłem się po ponad rok u korzystania z Arc S. I powiem szczerze, nie wróce juz do Androida. Plynność działania systemu jest nie do opisania. Fakt, brakuje kilku aplikacji, natomiast liczba aplikacji wcale nie jesttaka mała. Polecam ten telefon każdemu kto potrzebuje telefonu, a nie gadżetu.

  • 0

    73. ~alian  2013-04-01 11:04:20  host: acqq207.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak wylacza sie internet w tym telefonie??? bo raczej nie wystarczy da tylko wstecz

  • 0

    74. ~  2013-04-01 17:08:51  host: adgr218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon kilka miesięcy i wlasnie z niego piszę. Za wady mogę uznać pamięć po aktualizacji windowsa mam do dyspozycji tylko 300mb na aplikacje - tragedia, bateria pd 1-3dni, aparat ok muzykę na dobrym poziomie w domu podlaczam do logitech z2300 i jest clkiem ok:-) brak radia, nie mozna zmieniać dzwonka na sms?! Żenada ogólnie ciche dzwonki. Nigdy nie kupilbym go za 1300.

  • 0

    75. ~k002  2013-04-05 10:25:21  host: 217.153.8.26

    Kiedy w koncu bedzie test tego telefonu ????

  • 0

    76. ~Patka  2013-04-10 00:40:31  host: public-gprs77941.centertel.pl

    Tel wporzo ale akumulator do dup...

  • -1

    77.  2013-04-11 10:00:05

    Przy wyborze telefonu patrzy się na wszystko na radio też. I ten telefon przy swojej cenie naprawdę nie jest wart uwagi.Wielu ludzi zostaje skuszonych niezłym dizajnem i systemem windows -bo to coś innego niż Android- nie zdając sobie sprawy jakie Windows ma ograniczenia i potem większość osób jest zawiedziona produktem co też widać po tym forum.

  • 0

    78. ~ener  2013-04-12 12:38:35  host: 115.248.48.34

    Witam Mam problem z simlockiem na tym telefonie. Czy istnieje cos takiego jak PL simlock dla tego telefonu. Tzn simlock jest ale tylko na zagraniczne sieci,? A wszystkie polskie dzialaja. Pozdrawiam

  • 0

    79. ~Krzysiek  2013-04-13 21:32:06  host: ppp143151.ostnet.pl

    Byłem gorącym przeciwnikiem smartfonów. Mając w domu PC i tablet (galaxy 8,9), w pracy laptopa uważałem że smartfon to bzdura. Kłopotliwe dzwonienie, krotki żywot baterii. Doświadczenia z moim tabletem przekonały mnie, że androida w telefonie nie zniosę (w tablecie jeszcze ujdzie). Kiedy padł mój SE W 995 stwierdziłem, że czas na zmianę. Wydawać 2000 i więcej na komórkę to idiotyzm. Na Lumie 720 się nie doczekałem więc kupiłem 8S. Poza baterią, 1,5 dnia intensywnego użytkowania (internet dzwonienie ponad godz. dziennie). Przy łagodniejszym użytkowaniu 2,5 dnia. To minus. Zalety? Funkcji aż nadto. Gierki? Nie mam już 12 lat więc mam to gdzieś. Brak mi uczciwej nawigacji, ma się pojawić Nokia Here no i firefoxa z synchronizacją zakładek.. Poza tym super i dość tanio. Co mamy na androidzie w tej cenie? Samsung Ace 2, LG L7. Polecam, dla małolatów. Ja wolę HTC 8S. Myślałem o Lumii 620 ale brzydsza. WP8 jest całkiem OK. P.S. Jak ktoś ma pomysł na szybkie wybieranie (jak w starych telefonach telefony przypisane do nr klawiatury) to proszę o info.

  • 0

    80. ~Gustaff  2013-04-15 01:44:03  host: pradnik1b.gemini.net.pl

    Posiadam ten telefon już około miesiąca. Do zalet można zaliczyć stabilny system, dobry GPS, w miarę przyzwoitą baterię, wygodną obudowę (materiał nie ślizga się w dłoni), darmowe mapy offline. Do wad na pewno warto wpisać mało pamięci. Telefon posiada 4GB, z czego 3 zjada system. Miejmy nadzieję, że Microsoft rozwiąże ten problem, bo bardzo to ogranicza telefon. Resztę wad nie wymieniam, bo są to problemy systemu Windows Phone, co kto lubi. Ja się przyzwyczaiłem już i wygodnie mi z tym telefonem. WP8 czekają kolejne aktualizacje, więc wszystko się może zmienić.

  • 0

    81. ~Stry  2013-04-19 13:00:37  host: 212.160.172.70

    @~mikke nie wiem czym on Lumie przypomina stary...

  • 0

    82. ~tomaszek  2013-04-19 18:33:39  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    ~Gustaff Jak to darmowe mapy offline? W HTC ? To tylko mapy czy cała nawigacja? Co do Nokia to wiem jest darmowa nawi i mapy ale w HTC?

  • 0

    83. ~  2013-04-20 07:51:13  host: user-31-174-136-152.play-internet.pl

    Czego wiecej chciec? Jak kogoś nie stać na Internet w telefonie żeby sciagnac radio internetowe to poco kupuje taki Tel, lepiej niech sobie kupi nokie muzyczna z radiem za 200zl. Telefonik super. Sliczny, wytrzymaly, co wazne nie zawiesza sie i jak na swoje parametry w rozsądnej cenie.

  • 0

    84. ~ziut  2013-04-21 21:05:10  host: cache3.piekary.net

    Z tego co się orientuje to ten telefon ma wejście na karte pamieci, to chyba rozwiazuje problem :)

  • 0

    85. ~szymmi  2013-04-21 21:34:41  host: 88-199-233-138.tktelekom.pl

    Mam fona od jakiegoś czasu,i nie zamienił bym go na żaden inny,chyba że byłby to Apple 5 lub nadchodzący Apple 5s.świetny procesor ,aparat i oczywiście genialny ekran.do tego wygląd ktury jest wisienką na torcie.telefon ode mnie dostaje 4.5/5 -niewyjmowana bateria.

  • 0

    86. ~szymmimi  2013-04-21 21:39:11  host: 88-199-233-138.tktelekom.pl

    Nie słuchajcie negatywów system wp8 jest najlepszym systemem po ios. (dużo aplikacji)

  • 0

    88. ~GOSIK  2013-04-22 19:12:02  host: 078088038048.starachowice.vectranet.pl

    A ja właśnie potłukłam szybkę:-(((( czy ktoś wie,czy da się ją wymienić???

  • 0

    89. ~MAR80  2013-04-29 15:59:49  host: static-62-233-165-146.devs.futuro.pl

    Szybkę można wymienić za "jedyne" 440zł w autoryzowanym serwisie. Problem potłuczonego wyświetlacza nie jest mi obcy, telefon spadł mi raptem z 50-60cm i słynna gorilla glass poszła sie je.... Wymiana jest nieopłacalna niestety, za trochę ponad 500zł kupisz nowy na allegro. Ciekawe jest jeszcze to, że problem tłukących się wyświetlaczy przy upadku z niewielkich wysokości jest w tym modelu powszechny.

  • 0

    90. ~Dragon  2013-04-29 22:34:47  host: pradnik1b.gemini.net.pl

    ~tomaszek, aktualnie masz możliwość pobrania w Polsce samych map na telefon (dla przeciętnego użytkownika wystarczy), czyli gdy chcesz coś szybko sprawdzić masz możliwość bez naliczania opłat za transfer danych. Już są wprowadzane programy nawigacyjne Nokii na wszystkie urządzenia z WP8. Jeszcze nie są dostępne dla polskiego regionu, lecz zapewne się to zmieni w najbliższym czasie. Największym problemem jest pamięć telefonu, lecz miejmy nadzieję, że Microsoft ten problem rozwiąże w miarę szybko. Co do wielu ciekawych aplikacji, jednak moim zdaniem w tej dziedzinie dominuje Android. WP8 jest nowym systemem i dopiero rozwija skrzydła. HTC 8S jest raczej dla osób, które chcą mieć prosty i przyjemny w obsłudze telefon. Jeśli ktoś chce masę aplikacji, dużo bajerów i możliwości polecam Androida. Bateria po dłuższym czasie potrafi trzymać do 2-3 dni przy średnim wycisku. Jest to moim zdaniem dość dobry wynik jak na takie parametry. Osobiście jestem zadowolony. Jedynie smuci brak tylu opcji i dodatków co z Lumiach Nokii. Cóż, coś za coś.

  • 0

    91. ~aga30  2013-05-03 13:15:52  host: agf219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poradźcie bo nie wiem który fon wziąść przy przedłużeniu umowy.HTC 8S czy Samsun Galaxy Ace2.Opinie sa podzielone zarówno prz HTC i Ace2. Dziekuje za rady:)

  • 0

    92. ~Ener  2013-05-04 16:48:54  host: ABTS-TN-dynamic-104.124.164.122.airtelbroadband.in

    Mam ten telefon 2 miesiące. Zalety: -Wygląd -Bateria -WP8 Wady: -Ilość pamięci (programy można instalować tylko w pamięci wewnętrznej) -Zapychający się folder INNE (Nokia podobno naprawiła to w Lumiach, HTC lekceważy klientów???) - brak możliwości jednoczesnego uruchomienia dwóch aplikacji i przełączania miedzy nimi -przycisk wyszukiwarki Bing nie można go skonfigurować a Bing nie jest zbyt dobrą wyszukiwarką dla języka polskiego Wnioski: Jeśli WP8 tej klasy co HTC 8s to raczej coś z Nokii

  • 0

    93. ~req  2013-05-06 11:17:42  host: evm139.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pozbyłem się iPhona 5, kupiłem 8S sobie i żonie i jestem bardzo zadowolony. Używamy już ponad dwa miesiące i wszystko w porządku. System wyśmienicie współpracuje z PC. Jak ktoś chciał kupić iPhona 5 stanowczo odradzam, podczas 3 miesięcznego używania dwa razy w serwisie i sprzedałem jako uszkodzony.

  • 0

    94. ~Kami  2013-05-06 14:10:26  host: host-81-190-141-12.olsztyn.mm.pl

    Może głupie pytanie, ale chciałabym wiedzieć czy jest tu ktoś, kto przedłużał umowę w MixPlusie i brał ten telefon? Kolorki są do wyboru, czy mają tylko jeden? Jak jeden to jaki?;)

  • 0

    95. ~Gur  2013-05-09 00:24:17  host: pradnik1b.gemini.net.pl

    ~Kami, kolorki w Plusie niby są. Problem zaczyna się, gdy jakiś sobie wybierzesz, a tu nie ma, bo wyprzedane. Niby ostatnio zostały jeszcze limonki i czarno-białe. Bardzo ładnie prezentuje się czarno-niebieski lub czarno-biały. Największą popularnością (chyba) cieszył się czarno-niebieski.

  • 0

    96. ~nick  2013-05-11 11:34:21  host: awa20.internetdsl.tpnet.pl

    w MixPlusie telefon dostępny jedynie czerwony ;)

  • -1

    97. ~Partyzant  2013-05-12 09:09:30  host: public121916.xdsl.centertel.pl

    Dla zainteresowanych:posiada transmisje HSPA+

  • 0

    98.  2013-05-13 20:28:09

    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy jesli mam ten telefon i nie włącza mi sie internet na nim,ale aplikacje sa widoczne czy to znaczy,ze pobiera mi za to pieniądze? Jesli tak co powinna, zrobić? Przepraszam,jestem kompletnie zielona

  • 0

    100. ~damek  2013-05-15 23:38:04  host: milicz.jarsat.pl

    Telefon zarąbisty fakt... Jedynym mankamentem jest... UWAGA!!! Podobno bardzo odporny wyświetlacz. Odporny na zarysowania, owszem jest. Jednak odradzam zakupu tego tel ze wzg na delikatną szybkę wyśwetlacza. Telefon upadając na ziemie nabylł tzw. ,,pajęczynkę" pękł jak lustro. Tel nadal działa ale wyglada nieestetycznie. Wymiana 500zł. Kilku innym moim znajmych stało się tak samo. Odradzam.

  • 0

    101. ~  2013-05-18 13:32:27  host: aaey159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cz w tym modelu antena znajduje sie w klapce tak jak w mozarcie???????????????????????

  • 0

    102. ~WP8  2013-05-22 17:09:55  host: 92.tkt.rev.pcboot.pl

    Ener - mylisz sie co do faktu, ze nie można przełączać między aplikacjami. Aby to zrobić, należy przytrzymać przycisk pd cofania - pojawiają się wtedy wszystkie otwarte aplikacje i okna. Nawigacja między nimi jest prosta. Pozdrawiam pisząc z mojego HTC 8s :)

  • 0

    103. ~ssskut  2013-05-25 14:43:35  host: adfh224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kolorowa część telefonu, ta ściągana (tak gdzie karta sim i sd) to antena :) Ogl, telefon świetny baretia trzyma mi 1,5 tygodnia działa niesamowicie płynnie. Ma go od stycznia 2013 r i nie zamienił bym na razie na żaden inny, głównie ze względu na płynność i baterię, oraz świetny zasięg :) Polecam

  • 0

    104. ~wojtas1788  2013-05-26 20:25:58  host: 187.160.227.176.static.rdi.pl

    Witam. Posiadam telefon od 16 maja. Za kwotę 700zł dostajemy dobrze wyposażonego smartfona !!! Chodzi płynnie, nie wiesza się. Jak się nim nie bawimy to bateria trzyma nawet 4 dni co jest bardzo ważne. Szczerze polecam.

  • 0

    105. ~KujawiaQ  2013-05-28 11:39:32  host: dji54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do wszystkich tych którzy marudzą "nie ma radia jest be" otóż wystarczy poczytać fora i się dowiedzieć, że każdy telefon z Windows Phone 8 ma radio, tylko Microsoft zapomniał jakby o jego aktywowaniu i właśnie najbliższa aktualizacja powinna to już zmienić :) będziecie mogli już słuchać sobie radyjka

  • 0

    106. ~sylwia  2013-06-01 21:40:49  host: 213-241-90-59.ip.netia.com.pl

    Hej, potrzebuję porady. Nie wiem który telefon wybrać: Nokia Lumia 620 czy HTC wp 8s? A może jednak Android? Z góry dziękuję za pomoc :)

  • 0

    107. ~daWID  2013-06-11 12:34:44  host: dcg102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    htc LEPSZY. mojemu koledze ostatnio pekl wyswietlacz w 620. tylko htc malo pamieci ma. Strasznie mało................

  • 0

    108. ~Baru  2013-06-14 20:50:19  host: acoo248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jutro kupuje ten telefon czy on wogle nie odtwarza żadnych gier itp nic? POU czy coś takiego>?

  • 0

    109. ~Piotr  2013-06-15 10:08:55  host: acpb219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ów telefon od tygodnia i jest super. Przesiadłem się z androida i wiem teraz że nigdy więcej nie wrócę do andka. telefon za 450 zł chodzi płynniej niż mój LG za którego dałem 900. Do internetu ideał, chodzi płynnie i szybko. Interface też płynnie bez zacięć. Bateria przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje ponad 24h. Wadą może być pamięć wewnętrzna bo z 4 GB zostaje tylko 1,5 GB ale ja wolałem 4" niż 3,8" Lumii i 8GB. Ogólnie wart uwagi. Teraz wiem, że następny mój telefon będzie też z WP8.

  • 0

    110. ~oleoleole  2013-06-16 21:46:06  host: 89-79-211-196.dynamic.chello.pl

    czy ktoś wie jak wysłać komuś zdjęcie na facebooka, ale jako wiadomość, a nie publicznie?

  • 0

    111. ~Czacza  2013-06-25 23:38:07  host: aefu113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie dobry telefon ; ) tylko ciężko na początku ogarnąć to wszystko nie mając wcześniej do czynienia z Windows Phonem ;) W skali 1-10 daję 7/7.5

  • 0

    112. ~robzuch  2013-07-22 23:16:07  host: static-46-238-231-12.rfc.pl

    Po miesiącu użytkowania mogę powiedzieć, że to był trafny wybór. System WP8 rewelacyjnym jedyna wada, że budzik nie działa przy wyłączonym telefonie, ale to ma się zmienić. Sam telefon OK, tylko do obudowy można się przyczepić. Mój niebieski panel dolny sczerniał od paska etiu, a tylna obudowa się rysuje i brudzi. Polecam szczerze wszystkim niezdecydowanym.

  • 0

    113. ~schabowy  2013-07-25 07:33:41  host: host-199-216-122-176.syriusz.net.pl

    Tel ok ale ma dwie podstawowe wady. nie mozna wylaczyc obracania ekranu co utrudnia pisanie podczas lezenia na boku i wiadomosc przychodzaca wyswietla sie na pasku u gory ekranu.

  • 0

    114. ~  2013-07-28 09:54:49  host: host-85-202-150-162.sta.tvknaszapraca.pl

    Telefon jest bardzo fajny posiadam go 3 miesiące internet działa bezproblemowo i bardzo szybko wygląda slicznie

  • 0

    115. ~lola  2013-08-05 20:18:36  host: 81.219.189.184

    jak sie w nim zastrzega nr ?

  • 0

    116. ~xEPICx  2013-08-19 21:13:18  host: staticline-31-182-77-220.toya.net.pl

    Do wszystkich ze stłuczonymi "ekranami", to nie jest cegła żeby nim rzucać :D Aparat służy do komunikacji a nie do zabawy w frisbee, możecie mieć tylko pretensje do Siebie. Ja jestem zadowolony z tego aparatu, piękno tkwi w prostocie. Wcześniej również korzystałem z aparatu na androidzie i szczerze powiedziawszy było więcej pier***. Żeby siędo czegoś dokopać trzeba było mielić i mielić palcem. Małe ikony na wyświetlaczu, które trzeba było macać małym paluszkiem żeby coś odpalić były irytujące. Kafle są o wiele, wiele przyjemniejsze :D

  • 0

    117. ~Karcow  2013-08-20 19:52:48  host: 178-37-109-113.adsl.inetia.pl

    Telefon świetny, za te pieniądze dostajemy naprawdę super smartfon, choć specyfikacja nie powala to przy Windowsie wszystko śmiga aż miło. Na plus na pewno bateria i zasięg bo nie spodziewałem się, że będzie tak dobrze. A co do radia to w sumie można by już zmienić info w specyfikacji, po ostatniej aktualizacji radio jest.

  • 0

    118. ~Mati  2013-09-14 12:10:38  host: 37.30.94.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    HTC Windows Phone 8 to najgorszy telefon jaki miałem . Po pierwsze za każdym razem sie zacina nie mozna słuchać muzyki robić zdjęć i wchodzić w ustawienia. Nie polecam go właśnie w poniedziałek go oddaje do plusa.

  • 0

    119. ~corkatsw  2013-09-14 18:37:18  host: host-195-88-114-18.hypernet.biz.pl

    Telefon posiadam już miesiąc. Wszystko, co zasługuje na uwagę: 1. Mam kolor czarno-biały. Niesamowity design. Telefon leży w dłoni świetnie. Dzięki gumie nie jest w stanie się wyślizgnąć z domu. Ekran pokryty jest Gorilla Glass 2. Upadł mi dwa razy - raz z łóżka i raz już nie pamiętam gdzie. Jest cały i zdrowy, bez rysek, pęknięć. 2. Świetne kafelkowe menu. Szkoda tylko, że są jedynie 3 rozmiary ikon. Pozwala to jednak uniknąć rozgardiaszu na ekranie, więc można to uznać za plus. Piękne kolory do wybrania na motyw, bardzo żywe. 3. Niektórzy mówią, że źle się rozmawia przez telefon. Bujda jakich mało. Bardzo wysoka jakość rozmowy, bez zakłóceń. 4. Mamy możliwość jedynie klawiatury QWERTY, co bardzo mocno odczułam. Ale można się przyzwyczaić nawet z takimi paluchami jak moje. 5. Internet na przeglądarce - uwaga - Internet Explorer śmiga, aż miło. Strony ładnie się ładują, można super przybliżać. 6. Aparat robi świetne zdjęcia w ciągu dnia. W nocy niestety to masakra. 7. Niestety nie można ustawić swojego dzwonka sms, budzika. Na dzwonek telefonu można jedynie kombinować z kopiowaniem do odpowiedniego folderu na kartę SD, ale to dużo roboty. 8. Mało aplikacji, a jeśli już to takie sobie. Niestety to co na Androidzie jest zupełnie darmowe, na Windku kosztuje i to niemało. 9. Muzyka. Po pierwsze najgorszy jest fakt, że nie można przewijać piosenki tradycyjnie na pasku. Trzeba trzymać przycisk zmiany piosenki, co jest pewnym utrudnieniem. Po drugie na max głośności telefon okrutnie trzeszczy (jeśli są słuchawki to słychać ok). No i dla mnie skandaliczna jest jakość słuchawek. Dostałam bez tych mini pokrowców na słuchaweczki (ta część wkładana do ucha), jakieś takie cieniutkie, łatwe do zniszczenia. 10. Bateria jest jak dla mnie dziwnie skonstruowana. Dzień pisania esemesów i zleci 100%, a podczas 2godzinnego słuchania muzyki bez przerwy ledwo 8% poszło.

  • 0

    120. ~Klombik  2013-09-16 17:43:44  host: 178.183.232.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Mi upadł i również stłukł się front. Można kupić samą szybkę i szybkę ok 100zł i szybkę z wyświetlaczem 200-400zł, ale ponoć najlepiej wymienić szybkę z wyświetlaczem, bo są one fabrycznie sklejane i trochę zabawy jest w wymianą samej szybki. Na youtube jest kilka dokładnych filmików instruktażowych jak to zrobić, polecam. 100zł w kieszeni za robociznę.

  • 0

    122. ~Artist  2013-09-17 12:03:51  host: apn-87-251-243-159.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy orientuję się ktoś może odnośnie tego telefonu w ofercie cenowej w mix plus z 36 doładowaniami za 30 pln?

  • 0

    124. ~wikaaaaaaaaaaa;)  2013-09-23 20:26:36  host: aczc33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej chce wiedzieć czy są tam jakieś darmowe gry do pobrania ?

  • 0

    125. ~maciek  2013-09-24 14:35:52  host: non-registered.multifox.pl

    55 Maciek : Dobrze mówisz, Windows Mobile tez taki był, wszystkie ważne funkcje poukrywane głęboko w ustawieniach. Miałem Motorole MPX 200, miałem Samsunga Omnia 1, miałem Sony Ericssona Xperia X1, posprzedawałem, bo chciałem wreszcie skończyć z tym systemem, a przesiąść się na Androida. Android fajniejszy, jest moc gier na niego, w porównaniu Windows Mobile ma strasznie mało, lepiej nie mówić, ale tu był plus dla Windowsa Mobile jak miałem instalkę gry NFS Undercover, zajmowała 100 MB, ale to była cała instalka, a tej samej gry na Androida instalka zajmuje kilka MB i trzeba pobierać z neta pliki na micro sd, a z tym są problemy, bo nie wiadomo gdzie wrzucić i czy będzie działać, więc tu minus dla Andka. Zastanawiałem się nad sprawieniem sobie jakiegoś telefonu z Windowsem Phone, ale mam uraz do starszej edycji tego systemu i obawiam się coś z niego w tej nowszej zostało.

  • 0

    126. ~aga  2013-09-28 00:42:09  host: acdl249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w opisach telefonu nie można dokupić karty pamięci, to prawda? nie ma wejścia?

  • 0

    127. ~Zla na maxa  2013-10-02 19:56:50  host: dynamic-78-10-109-202.ssp.dialog.net.pl

    Od wczoraj mam tel. htc s 8 i już mi się wyć chce. Nie wiem, jak włączyć t9, żeby pojawiały się przy pisaniu proponowane wyrazy, do tego nie mam pamięci już w tel., a niby ma on 8 GB pamięci. Jak chcę zgrać grę, to wyskakuje mi, że już nie ma pamięci, a mam ściągniętą tylko jedną grę, gg i fb, szukam na necie jakichś tematów, ale nic z tego. :( ratunku, pomocy, bo rozwalę o ścianę go :(

  • 0

    129. ~Realista  2013-10-11 16:20:29  host: 31.41.239.40

    To jest telefon dla ludzie rozgarniętych. Mój syn do tej pory używał telefony z Androidem. Obecnie przesiadł się na wp8 I JEGO SUBIEKTYWNA OPINIA ????? WP8 jest o niebo lepszy od Androida. Chłopak jest studentem II roku matematyki na Politechnice ( może dlatego ?)

  • 0

    130. ~corkatsw  2013-10-20 12:24:59  host: host-195-88-114-18.hypernet.biz.pl

    zla na maxa - telefon, jak każdą poważniejszą zabawkę, trzeba umieć używać. Nie wieszaj psów na 8S za to, że nie radzisz sobie z wlączeniem T9 i nie umiesz skopiować plików na kartę. Poszukaj, pomyśl i wtedy się frustruj.

  • 0

    131. ~Paula  2013-10-29 11:27:40  host: aeed41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do zła na maksa. T9 włącza się automatycznie nad paskiem pisania. ma 4GB pamięci a nie 8 najwidoczniej masz za dużo zdjęć lub czegokolwiek na telefonie..

  • 0

    132. ~pepe  2013-10-31 09:31:03  host: aman.pl

    Za mało pamięci 4GB z czego 3GB zabiera system. W zasadzie miejsce na aplikacje skończy się na paru małych gadżetach. Bateria trzyma max 1 dzień. Więc uzbroj się lepiej w dostęp do ładowarki. Czasami telefon zachowuje się nie stabilnie. Nie wiedzieć czemu pasek statusu (zasięg, Wifi, etc.) się chowa - totalny bezsens. Market z aplikacjami ubogi a aplikacje, które są za darmo w Androidzie tu kosztują parę złotych. (To nie problem i tak nie masz na nie miejsca na telefonie). Ogólnie telefon określam jako dobrą reklamówkę WP8. Da się zobaczyć jak to działa ale na dłuższą metę szybko będzie Ci brakować wielu elementów. Aparat raczej słaby, bez porównania do iPhona czy Galaxy. Wykonanie telefonu solidne, miły w dotyku. Wyświetlacz czytelny. Ogólne nie polecam, no chyba, że cena zakupu jest wyjątkowo niska.

  • 0

    133. ~karolinka  2013-11-10 00:13:45  host: uland.siec.idealan.pl

    Telefon śliczny. Ma super zasięg. Rozmawiałam z koleżanką z Londynu i bylo super słychać, tak jak by stała obok mnie. No i ma facebooka. Super - polecam.

  • 0

    134. ~zombie  2013-12-15 13:12:54  host: 91-232-90-6.citylan.com.pl

    telefon z dykty, ekran pękł gdy tel spadł z ok 30m

  • 0

    135. ~  2013-12-16 20:49:31  host: host-91-234-49-224.static.haker-net.pl

    Nie no z 30m i pękł to ponad 10 pięter i już pękł, to porażka.

  • 0

    136. ~adamz06  2013-12-18 22:16:46  host: 078088120133.dzierzoniow.vectranet.pl

    Zombie, jestes pewien ze z 30 metrów, miazga chyba powinna z niego zostać ;)

  • 0

    137. ~Ewa  2013-12-22 22:44:50  host: 178-36-255-79.adsl.inetia.pl

    Dzwonek na sms da sie zmienic wystarczy ze przezucisz przez windowsa piosenke na telefon moj brat tak zrobil i moze zmieniac dzwonek na esa w sumie mamy ten stam tel htc 8s.Jak dla mnie oki ale malo bateria trzyma

  • 0

    138. ~sprinterek1  2013-12-23 23:48:07  host: 83-143-98-225.welnowiec.net

    Jak patrzed na te wszystkie komenty za i przeciw to zdecydowanie jestem przy tym modelu na nie poniewaz strasznie malo pamieci i tam ktos pisal ze sie nie zacina *** prawda 3 aplikacje na raz i przychodzacy sms i tel nie wie co ma robic posiadam go rok nie jestem do konca zadowolony dlatego daje 3 i to dlatego tylko ze jest elegancki

  • 0

    139. ~Zachwycona  2013-12-29 18:11:16  host: 87-205-177-65.adsl.inetia.pl

    Telefon bardzo mi się podoba, tylko ubolewam nad mniejszą ilością dostępnych aplikacji.. ;(

  • 0

    140. ~BRZ  2014-01-20 18:22:01  host: ip-31-0-121-4.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    czy ktoś wie jak ustawic wlasną nute na dzwonek w moim THC ??????? dzięki

  • 0

    141. ~Dzedosz  2014-01-28 19:14:32  host: 89-73-245-29.dynamic.chello.pl

    -Wyświetlacz jest baaardzo niskiej jakości, kolory wypłowiałe, kontrast o niskiej wartości, biel w odcieniach różu, czerń szaro-granatowa (znacznie gorszy od super amoled) -dźwięk wgranych dzwonków mp3 jest lekki i czysty. Śmieszne są rygorystyczne ograniczenia co do czasu trwania i lokalizacji wgrywanych plików (max 40 sekund i tylko do folderu "ringtones". wgrać można tylko kablem i bezpośrednio z komputera) -Obudowa bardzo estetyczna wizualnie, jednak wykonana z tworzywa i w dłoni nie daje poczucia solidnej (porównuję z starym Samsungiem wave i jeszcze starszym LG Arena) -Dźwięk rozmowy w słuchawce jest bardzo dobrej jakości: głośny, wyraźny i naturalnie brzmiący. -aparat jest niskiej jakości, zdjęcia mimo systemu autofocus są nieostre. Automatyczny balans bieli w sztucznym oświetleniu silnie przekłamuje kolory. Obraz w średnim i słabym oświetleniu jest ziarnisty. Jedyny plus to możliwość wyzwalania migawki aparatu dotknięciem w dogodny obszar podglądu na ekranie -Brak możliwości zmniejszenia rozdzielczości wykonanego wcześniej zdjęcia, brak możliwości sprawdzenia jego rozdzielczości, daty wykonania, ilości kilobajtów jakie zajmuje. -poronionym pomysłem jest umieszczenie na obudowie dotykowego przycisku przeglądarki "bing" w miejscu, które nieumyślnie aktywuje się przy byle okazji ("przycisk lupa") -Przeglądarka internetowa działa błyskawicznie i bardzo naturalnie (jestem zaskoczony) -Mały wybór aplikacji w "sklepie" -jeśli chce się spersonalizować i ujarzmić ten telefon to trzeba wgrać wiele aplikacji i utworzyć wiele skrótów/poświęcić przynajmniej 10 godzin pracy. Wymaga też niezliczonych operacji wyłączenia wszelkich aktualizacji/raportów odbieranych i wysyłanych przez internet. No i najlepsze: wyłączenia transmisji Waszej pozycji GPS do Microsoft. -funkcja ?Beats Audio? znacząco zniekształca dźwięk więc lepiej ją wyłączy

  • 0

    142. ~Mario  2014-02-01 19:15:57  host: afp166.internetdsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten telefon z już pękniętą szybką . O dziwo działa jak należy chociaż mało estetyczny. A teraz rewelacja. Pisząc smsy w wannie telefon ten po prostu ześlizgnął mi sie do wody ..i co? I działa :) w takim stanie. Upadł też kilka razy choć nie z jakieś wysokości. Minus -Pamięć i brak nawigacji jakieś bezpłatnej. Plus mimo tłukącej sie w każdym modelu szybki jest naprawde odporny . Aha ....zero zawieszeń . Brać śmiało . Pozdrawiam

  • 0

    143. ~arczi77  2014-02-05 17:14:45  host: 213.155.176.65

    jaki jest najlepszy program do oglądania flmów na tym telefonie ? i trzeba sciągac filmy jakiegos formatu specjalnego czy odtworzy wszystkie ?

  • 0

    144. ~kiki  2014-02-07 12:37:02  host: ouj129.internetdsl.tpnet.pl

    @Maciek - dopiero po koniec swojego tekstu napisałeś prawdę. Napisałeś, że jesteś głupi i to musi być w 100% prawda. Bo jak inaczej nazwać kogoś kto nie potrafi ogarnąć WP8, najprostszego systemu mobilnego.

  • 0

    145. ~rr  2014-03-01 20:21:22  host: 5.174.12.73

    WP8 jest świetnym systemem, lecz HTC nie potrafiło tego wykorzystać. O ile w 8X da się przeżyć, bo pamięci wewnętrznej jest trochę, to 8S ma już problem 4GB, z czego niecałe 2 otrzymuje użytkownik. Dogrywamy mapy PL i 300 mega ginie. Usługę mowy jak ktoś ma ochotę, pamięci coraz mniej. Dorzućmy parę aplikacji, pocztę i zostaje nam 500-700 MB. O lepszych grach można zapomnieć ;)

  • 0

    146. ~kate  2014-03-31 18:03:45  host: afcl229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ktos mi powie czy jest mozliwosc zapisywania aplikacji na karcie pamięci? Mam telefon od niedawna i szukam...

  • 0

    147. ~kto  2014-04-16 16:43:37  host: 18-i-net.pc.pl

    @146 jak zaktualizujesz system do WP8.1 to będziesz mieć możliwość zapisywania aplikacji na karcie pamięci.

  • 0

    148. ~dd  2014-06-25 14:57:27  host: aoy227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest przyzwoity (nie licząć tej nieszczęsnej pamięci). Przede wszystkim b. ładnie wygląda, ma wszystkie potrzebne funkcje, chociaż momentami troche przeszkadza brak javy. Przeczytałem w komentarzach że nie ma radia i bezpłatnej nawigacji, bzdura. Do systemu można sie przyzwyczaić a po zaprzyjaznieniu jest wygodniejszy w użyciu niż android. Większość potrzebnych opcji można przypiąć na głównym ekranie albo w menu. Moge z czystym sumieniem polecić go kazdemu kto na czele oczekiwań nie stawia instalowania 100 gier w ktore i tak nie gra. Przy czestym czyszczeniu pamięci jest to niezla propozycja do kupienia za niewygórowane pieniadze.

  • 0

    149. ~alia  2014-08-21 10:19:12  host: bus98.internetdsl.tpnet.pl

    w windows htc by 8s ,nie mogę właczyc GPS na mówiący. podpowiedzcie ,proszę jak to zrobic. Dziękuję

  • 0

    150. ~pandanapanda  2015-01-02 16:42:02  host: asc170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poza tym ze sie wykańcza sam w dodatku nie odrazy tylko sie jeszcze bezczelnie pożegna to calkiem fajny tel

  • 0

    152. ~użytkowniczka  2015-02-20 09:36:00  host: staticline-31-182-69-253.toya.net.pl

    Mam ten telefon od półtora roku. Jestem z niego bardzo zadowolona, przekonał mnie do telefonów dotykowych, bo ich nie znosiłam. Bardzo prosty w obsłudze, szybki dostęp do wszystkich ulubionych aplikacji, internet w zasięgu ręki. Wadami są już wcześniej wspomniana pamięć, trzeba ją często czyścić, no i ta nieszczęsna szybka. Bynajmniej nie rzucałam nim jak cegłą, zwykły przypadek i telefon ma szybkę jak pajęczynkę. Całe szczęście dotyk działa bez zarzutu.

  • 0

    153. ~Grzegorz  2015-08-09 19:11:30  host: a181.net131.okay.pl

    Osobiście nie polecam tego telefonu... Mam już go trochę... Ostatnio sam wyczyścił mi wszystkie kontakty, smsy, historie przeglądania, wystarczył upadek z ok. 2 metrów i pół ekranu w pajęczynie, często wywala czarny ekran i sam wyłącza wszystkie otwarte okna, bardzo często sie wiesza, w te wakacje wyłączał mi się ponad 10 godzin(!!!!!!!!), bateria nie wytrzyma nawet 1 dnia używania, od premiery ani jednej aktualizacji... Ogólnie rzecz biorąc szkoda mówić i szkoda wydawać kasę na ten złom...

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet