HTC TyTN II - opinie
Telefony HTC HTC TyTN II Opinie o HTC TyTN II

HTC TyTN II

w sumie: 210
  • 0

    1. ~  2007-08-29 02:53:24  host: host-89-230-50-175.konin.mm.pl

    bardzo fajne, procek mówi samo za siebie ^ ^

  • 0

    3. ~kriss13w  2007-08-29 10:03:09  host: baj34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmm... 65 tys. kolorów... mało...

  • 0

    4.  2007-08-29 12:51:55

    Całkiem całkiem ale jak dla mnie powinien mieć co najmniej 256 tys kolorów na MDA PRO widać było że 65 tys to za mało :(

  • 0

    5. ~hand  2007-08-29 13:38:32  host: chello087206094023.chello.pl

    bardzo dobre PDA, ma wszystko to czego człowiek obecnie potrzebuje, mówię tu o ludziach, dla których priorytetem nie jest posiadanie 10MPix aparatu i ekranu z miliardami kolorów.

  • 0

    6.  2007-09-03 03:24:06

    Wg oficjalnej zapowiedzi prasowej HTC, model ten ma sie ukazac na przelomie wrzesnia/pazdziernika w Orange w UK, Szwajcarii, Holandii i Francji, a zaraz po tym pojawic sie w ofercie Orange w Hiszpanii, Rumunii, Slowacji oraz - UWAGA - Polsce! :) Jest wiec na co czekac... model ma tak naprawde bardzo male braki - co prawda jest ich troche, ale nie sa ta rzeczy zbyt wazne. Najbardziej istotne z nich to chyba ilosc kolorow wyswietlacza (choc to WM 6.0 Pro i nie da sie z tym duzo zrobic - jedynie Ameo/Advantage ma 256k z tych palmtopow, ktore widzialem) i jego rozdzieloczosc (QVGA) - choc ta ostatnia przeklada sie rowniez na dluzszy czas trzymania baterii..., brak flasha przy aparacie foto i radia, prawdopodobnie GPS nie jest oparty na chipie SiRF Star III, ale w tej chwili nie ma dokladnych informacji na ten temat - wiadomo tylko, ze bedzie lapal 20 satelit i bedzie uzywal standardu NMEA 0183. Z innych rzeczy moznaby sie czepnac sredniej klasy GPRS i EDGE (10 miast 12 - od biedy bylaby to roznica ;), nizszej maksymalnej predkosci HSDPA (3,6 miast 7,2) i _teoretycznego_ braku HSUPA (do 1,4) - pisze teoretycznego, albowiem sprawdzone zrodla informuja, iz najprawdopodobniej HSUPA bedzie dostepny po upgradzie firmware'u :) Z rzeczy juz sprawdzonych moge wspomniec, ze model obsluguje karty MicroSDHC - do maksymalnej pojemnosci 8 GB. Nie ma takze problemow, jesli chodzi o wyjscie miniUSB - istnieja zestawy sluchawkowe z wyjsciem 3,5 mm i wlasnym mikrofonem + przyciskiem odbierania, istnieja adaptery/rozgaleziacze na mini-jack 3,5 mm stereo, gniazdo miniUSB do transmisji danych (o ile DOBRZE mysle i model ma hosta USB - nie mam tutaj pewnosci - to mozna zgrywac zdjecia z aparatu cyfrowego wprost na palmtopa :) Procesor jest wystarczajaco mocny do multimediow (glownie filmow, TCPMP chyba juz nie bedzie sprawial takich problemow, jak przy poprzedniku (TyTN I)), gier i ogolnie - wymagajacych aplikacji, pamiec takze nie brakuje i jest latwo - i tanio - rozszerzalna.

  • 0

    7.  2007-09-03 03:34:03

    Oczywiscie model wspiera takze A2DP, poprzez co uzywanie BlueToothowych sluchawek stereo jest bezproblemowe. Bylbym zapomnial - model nie posiada wyjscia TV, jesli to jest dla kogos problem ;) Dostepnej pamieci otrzymujemy na starcie powyzej 100 MB, zarowno w przypadku ROMu, jak i RAMu. Sam glosnik, jak i mikrofon WBUDOWANE sa mono - taka drobna uwaga. Wg wczesniejszych danych (dt. MDA Vario III) chodzily pogloski, ze model moze wazyc 160 g (miast 190) - raczej to sie nie sprawdzi. Co jeszcze... ? Ten palmfon (czy tez bardziej jego ekran) posiada takze technologie TouchFLO(w) ! (o czym prawie nigdzie sie nie przeczyta, a jest to juz pewne). Brak jedynie oprogramowania rodem z HTC Touch (typu Cube), jednak od czego 'przerabiacze ROMow' ? :D Warto chyba takze wspomniec, ze USB jest pelnej predkosci 2.0, a port microSD obsluguje technologie SDIO - tylko ze co z tego, skoro akcesoriow na TEN akurat slot (w przeciwienstwie do SDIO na zwyklym slocie SD) jest jak na lekarstwo ? No coz, nie ma urzadzen idealnych. Ale wierze, ze w Nowym Orange dla Firm/320 bedzie on dostepny w przystepnej cenie zarowno przy nowej umowie, jak i ProPozycji (patrz ja - kisze sie juz ponad pol roku z wolna umowa, bo dobrych terminali brak u operatorow, pomijajac drogiego Vobisa z rownie droga BiznesKlasa Plus - pewnie dlatego zmieniaja taryfy i MAKABRYCZNIE droga Ere poza abo za 475 zl ;) Miejmy wiec nadzieje, ze ceny nie beda rownie masakryczne. I tym optymistycznym akcentem... :)

  • 0

    8. ~moto_dam  2007-09-05 14:26:24  host: nat.and-net.pl

    fon niezły sprowadziłem go sobie, żadnych problemów, troche źle napisać szybko esa ale ujdzie, naprzeciwko innych funkcji, których ma nie mało

  • 0

    9. ~Chrome_TP  2007-09-05 18:48:41  host: 212.160.172.70

    Wie ktoś jaka jest orientacyjna cena tego cuda ?

  • 0

    10. ~g  2007-09-11 14:19:55  host: acsx212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po co komu radio w tym urzadzeniu? to nie zabawka dla dzieci

  • 0

    11.  2007-09-11 17:17:37

    Okolo 2700 zl i w dol - powoli dochodzi juz do 2000 w niektorych miejscach ^^. Poczatkowo tylko z UK, teraz mozna kupowac juz z innych krajow (adresy na htc.com).

  • 0

    12.  2007-09-11 17:38:57

    Kolejne update'y dotyczace urzadzenia: tym razem troche a'propos nowych odnalezionych wad (prawdopodobnie finalna garsc ;) TyTN II/Kaiser cierpi na dosc kiepska jakosc zdjec - nieco gorsza, niz w przypadku Nokii E90 (tak na moje oko), w przypadku filmow nie mozna takze liczyc na fajerwerki - max to QVGA/30 fps (tak to przynajmniej wyglada, ze 30) i to takie 'plywajace' (przynajmniej nagrywane w samochodzie, cos jakby obraz momentami byl pod woda. Na szczescie tylko momentami ;D), o braku flasha tez wspomnialem. Ogolnie jest wiec to dobry powod do kupienia malej cyfrowki :D Ekran ma rozdzialke QVGA - co moze afektowac osoby, ktore uzywaly urzadzen o wyzszej rozdzialce (once you go VGA you can never go back ;), badz potrzebuje ja do grafiki/filmow (skalowanie)/netu/dokumentow Word|Excel etc. Dla reszty nie zrobi to roznicy, natomiast roznice zrobi te nieszczesne 65k kolorow, co bedzie skutkowalo ditheringiem przy ogladaniu zdjec/grafiki (glownie), ogladaniu filmow (mniej upierdliwe) i przegladaniu netu (jeszcze mniej). Chip GPSa to gpsONE - 'prawie' jak SiRF Star III, prawie robi... no wlasnie nie tak do konca - z jednego testu wynika, ze srednia widocznosc satelit, dokladnosc i szybkosc sledzenia oraz czas lapania fixa po zimnym starcie sa gorsze... z reszty subiektywnych odczuc rozentuzjazmowanych userow (subiektywizm?) cos zupelnie innego. A czesc z nich jednak uzywalo/uzywa rownolegle SF III, wiec wie o czym mowi IMHO. Standard microSDHC ma wypuscic karty do 32 GB, ale tutaj najprawdodobniej obluzy sie te o wielkosci max 8 GB. Nie, zeby stanowilo to problem ;) Na dzien dzisiejszy lepszym pomyslem bedzie raczej zwykly microSD 2 GB (rzadziej wiekszy) o podwyzszonej predkosci - np. Ultra II/Premier (nowa nazwa) SanDiska. Co sie okazuje - istnieja piloty kablowe z mozliwoscia podlaczenia sluchawek 3,5 mm ORAZ: mute, hold on/off, ff/next track, stop/pause, rewind/previous track, vol +/-, call green/red. Dodac tez, ze ostatnie funkcje obsluguja wybieranie glosowe

  • 0

    13.  2007-09-11 17:53:32

    (2/2) wybieranie ostatniego numeru, odrzucanie polaczen i cos jeszcze :) Pelna dowolnosc. Dla tych, co wola gorsza jakosc polaczen ;) jest i identyczny (bardziej stylowy i drozszy tez) zestaw BT (a gorsza jakosc, bo BT ma ograniczone pasmo i nawet na 2.0 + EDR, a nawet 2.1 nie uslyszymy dzwieku o pelnych parametrach, nawet glupich 20 Hz-20 kHz :> (wiem, o czym mowie)) Zreszta, takich bezprzewodowych zestawow jest troche wiecej ; robi je m.in. Nokia, SE, Jabra i inni... ale to juz zupelnie inna bajka. Ja tam zapatrzylem sie na powyzszy firmowy (HTC) czarny dedykowany kablowy zestaw X> Sam procesor jest dosyc mocny i posiada akceleracje 3D, wsparcie dla kodekow filmowych i pare innych multimedialnych rzeczy, ale chwilowo wyniki w TCPMP nie sa oszalamiajace (okolo 137 %) - jednak pozwalaja na plynne odtwarzanie filmow z napisami. Po wyjsciu upgrade'u ROMu (albo TCPMP, albo jednego i drugiego) zapewne bedzie mozna ustawic dedykowany sterownik graficzny w TCPMP i wtedy wydajnosc powinna skoczyc w gore :) Natomiast GXMark (swiadczacy o wynikach w grach) dal calkiem przyzwoity wynik - prawie 100 punktow lepiej od oryginalnego TyTNa, ktory do slabych modeli nie nalezal. Pozostale bencharmki (SPB) daja rownie niezle wyniki - ogolnie rzecz biorac, jest niezle, choc bestia multimedialna to nie jest. Jesli to kogos obchodzi, niewiadomy jest status czujnika swiatla, EDRu w BT, natomiast przypuszcza sie, ze push-to-talk jest obecny (jako, ze jest wspierany 'natywnie' przez WM 6.0). Z pomniejszych glitchy mozna wymienic koniecznosc przeinstalowania srodowiska Javy z innego zrodla, niz domyslne ; nieco niestabilne zawieszenie pochyle ekranu i jego prace przy wysuwaniu ; jak zwykle troche za mala i niewygodna klawiature ; zdjecia obrocone sa o 90 stopni :P ; polozenie rysika jest specyficzne dla osob praworecznych (coz, nie bede mial tego problemu :) Natomiast WM 6.0 dziala SUPER szybko i gladko, rzadko robi sie SR, pamieci jest wbrod, wiec praca jest zawsze komfortowa. Poz

  • 0

    14.  2007-09-11 17:56:00

    moto_dam: a skad sprowadziles ? Bo wtedy, kiedy o tym pisales, bylo malo zrodel nabycia tego modelu :) Powiedzmy, ze mam prawo Ci nie wierzyc :> ***trusk: nie ma radia! phi phi! Kup sobie takie male na targu za pare zlotych ;)

  • 0

    15. ~Iluviel  2007-09-14 11:48:28  host: dns.progres.zabrze.pl

    Orientacyjna cena to 2800 PLN brutto

  • 0

    16.  2007-09-26 07:09:24

    OK, kolejny update co do specyfikacji i mala korekta co do powyzszych informacji. Otoz: wspomniany wyzej zestaw sluchawkowy posiada takze mikrofon monofoniczny - oczywiscie :D, ale zapomnialem o tym wspomniec. Sam terminal wazy 160 g, ale bez baterii - z nia wazy 190 g. Co do zdjec, sa to podobno najlepsze zdjecia, jakie w ogole wyszly z palmfona - mozna sie wiec relatywnie cieszyc :P Maksymalna rozdzielczosc filmow to CIF (352 x 288) w 30 klatkach na sekunde, choc kamera (na pewno ta do wideorozmow, byc moze takze ta glowna) wspiera VGA (640 x 480) przy 30 klatkach na sekunde. Byc moze upgrade ROMu zapewni mozliwosci krecenia filmow VGA/30 fps, poniewaz procesor wspiera taka rozdzielczosc (a takze zdjecia do 6M, ale tego juz nie ma w kamerze). Zainteresowanych odsylam do pelnej specyfikacji procesora na stronie Qualcommu (cdmatech.com/products/msm7200_chipset_solution.jsp) Chip gpsONE natomiast chodzi bardzo dobrze - praktycznie na poziomie SiRF STARa III - prawdopodobnie poprzez poprawe samego chipu, mocy procesora i optymalizacji pracy chipu z oprogramowaniem. Karty microSDHC jednak obslugiwane sa do pojemnosc maksymalnej, czyli 32 GB. W tej chwili jednak na rynku max to 6 GB (dostepne takze 4 GB), ale te karty sa dosc wolne (tzw. Class 4 - czyli zapis/odczyt minimum 4 MB/s). Czujnik swiatla podobno istnieje - podswietlenie klawiatury po nacisnieciu klawisza zapala sie tylko wtedy, kiedy jest za malo swiatla w pomieszczeniu. Sam BlueTooth jest w wersji 2.0 i _POSIADA_ (na 100 % - informacja z instrukcji urzadzenia, do ktorej tez odsylam (na stronie HTC, troche zakopana, wiec linka teraz nie podam)) EDR - nie bedzie wiec problemu z obsluga wiekszej ilosci urzadzen naraz. Push-to-talk jest natomiast na pewno NIEobecny (mimo wsparcia w WM 6.0 Pro). Sam mechanizm oparcia wyswietlacza jest glownie bajerem i nie funkcjonuje rewelacyjnie - natomiast zwykle wysuwanie klawiatury dziala bezproblemowo. Klawiatura jednak nie jest za mala i dziala b. dobrze (sprawdze to :)

  • 0

    17. ~kasior  2007-10-11 11:19:26  host: host-62-141-242-39.tomaszow.mm.pl

    mam prosbe o podanie linku do wspomnianego zest sluch,. oraz kiegos linku do strony na ktorej moglbym dowiedziec sie czegos wiecej o predkosciach kart microSDHC firmach produkujacych oraz oznaczeniach ktore symbolizuja najwieksza predkosc poniewaz jestem zielony w tym i nie tylko temacie... z gory dz :)

  • 0

    18. ~slawekjg  2007-10-14 11:50:44  host: klient7.warszawa.supermedia.pl

    pytanie laika: a czy w tym "telefonie" można być podłączonym do netu przez GPRS i jednocześnie odbierać połączenia głosowe? Mój obecny SE tego nie potrafi i strasznie mnie to wkurza... :-(

  • 0

    19.  2007-10-18 18:56:02

    ***kasior: Link do sklepu HTC, gdzie mozna kupic wspomniany zestaw (drogo - prawie 200 zl z przesylka DHL do Polski - ale nalezy sie spodziewac, ze niedlugo (jesli nie juz) zestawy bedzie mozna kupic w innych sklepach netowych, na eBay i z czasem moze rowniez na Allegro): expansys.com/htc/p_htc_phone.aspx?i=151713 Interesuje nas tam model "HTC TyTN II W100 Wired Remote Control" (bialy albo czarny - mozna kupic ze sluchawkami, albo bez). Choc oczywiscie nie tylko to jest interesujace ;) Co do kart pamieci - polecam tylko jedna firme - SanDisk - poniewaz jest ona wspoltworzycielem standardow kart i 'jedyna sluszna' opcja (mozna by tak rzec bez wiekszej przesady) - www.sandisk.com Proponuje wbic sie do "Mobile Products" i tam poczytac o kartach microSD/microSDHC - aktualnie dostepne szybkie karty (Class 4 bodajze, do 9 MB/s zapis|10 MB/s odczyt) o nazwie Ultra II/Premier (znajduja sie w "Other Products" pod "Mobile ...") maja max pojemnosc 2 GB, natomiast karty 'zwykle' (zapis minimalny 2 MB/s (czyli Class 2 - istnieje jeszcze Class 4 i 6, sa to oczywiscie minimalne wartosci zapisu na karte) maksymalny zwykle 4-5) maja pojemnosc do 6 GB wlacznie. Sa dostepne z latwoscia na Allegro - te szybkie okolo 97 zl, te 6 GB - okolo 220. Co kto lubi. Niedlugo SanDisk wyda karty 8 GB (zostaly zapowiedziane), a docelowo beda mialy objetosc 32 GB. ***slawekjg: Przez GPRS i EDGE - nie, przez 3G/UMTS/WCDMA z HSDPA badz nie - tak. Po IP widze, ze jestes z Warszawy, wiec bedziesz w tym drugim trybie - jak najbardziej dane i glos naraz beda wiec mozliwe. Dlaczego poza obszarami z 3G nie ? Po pierwsze Kaiser nie ma klasy A (E)GPRSa ktora na to, o czym pisales pozwala, po drugie nawet jakby mial, to polskie sieci tego nie obsluguja (wg Szalonego) :) Przeszkadza to rowniez w systemach logowan/potwierdzen, gdzie musisz dostac SMSa, a sesja (E)GPRS blokuje jego przyjscie. A SE czesto nie maja nawet EDGE'a, co jest mocno wkurzajace poza wiekszymi ag

  • 0

    20. ~  2007-11-13 20:03:24  host: dynamic-62-87-218-183.ssp.dialog.net.pl

    planet ty walnienty jestes !!!!! Wez se i pisz se te twoje wypasione recenzje w czasopisach fachowych a nie dzieciom bajki opowiadasz

  • 0

    21. ~zal  2007-11-13 20:25:01  host: gu74.internetdsl.tpnet.pl

    co wybrać: tego potwora czy np N95 lub SE P1?

  • 0

    22. ~rynek  2007-11-17 20:13:03  host: ddk130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam takie pytanko czy "pociagnolby" youtube-a jestem tego cikaw slyszale ze WM 6 "ciagnie" youtube *sorry za glupie pytanie

  • 0

    23. ~stephenk12886  2007-11-17 23:13:37  host: aego187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetne PDA, powiem tylko, że 65tys kolorów to parametr, z którego korzystają wszystkie palmtopy, a adapter radiowy uważam za zbędny. Czekajmy na test praktyczny dłuższy niż kilka dni:) Pozdrawiam wszystkich

  • 0

    24. ~RoBo  2007-11-21 18:52:20  host: eim18.internetdsl.tpnet.pl

    Orange zaprezentował ten model już na reklamach i na swojej stronie internetowej, natomiast pani dzwoniąca do mnie w sprawie przedłużenia umowy nawet niewiedziała że coś takiego istnieje. Gdy oznajmiłem że interesuje mnie ten telefon a ona nie mogła na temat jego cen nic powiedzieć stwierdziła że jak tylko się coś dowie to zadzwoni. Zadzwoniła po godzinie ..., dopytać się jaka to marka i model. Jest wielka prezentacja modelu, natomiast pani twierdziła że takiego modelu nie posiadają na stanie i niewiadomo kiedy będzie. --- Ż E N A D A ---

  • 0

    25. ~any46  2007-11-26 13:10:06  host: public-gprs25451.centertel.pl

    mam pytanko. czy jak mam net w orange to po wlozeniu tej karty sim bedzie dzialalo jak bym wlozyl do modemu edge/hsdpa w kompie (mam na mysli czy bede placil za przesyl tak jak na zwyklej simce czy bedzie net normalnie dzialac na abonamencie tak jak na kompie)???

  • 0

    26. ~Mx  2007-12-02 23:57:53  host: adf16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To ja troche przynoobuje :) Tez mam mozliwosc zmiany telefonu w ogrange i dzis zauwazylem obcnosc tego modelu. Generalnie to ma takie nietypowe i lamerskie pytanie.. a dokladniej kilka...: 1. e650 czy omawiany tutaj model ? /czy ta roznica w cenie 1k a 1zl jast naprawde tego warta ? / 2. Z innej beczki, czy da sie zapisac tracka z gps-a na karcie pamieci ? 3. Czy ktos moze prubowal instalwoac na takich mobilnych urzadzeniach server plikow ? /ftp/

  • 0

    27. ~martino  2007-12-04 12:24:34  host: gate.sejmik.kielce.pl

    Mam problem jaki telefon wziasc w orange ....cena nie gra roli ... zastanawiam sie nad htc , n95 , se k850i moze inne propozycje ewentualnie sprzedac wziasc n82 ... wazne by mial wifi no i gps .... zalezy mi zebym nie latał pozniej z tym telefonem po serwisach ... bo wiem ze czasami sie sprawdza ze jezeli cos jest do wszystkiego do jest do niczego :) Prosze o rade

  • 0

    28. ~Duduś  2007-12-05 16:47:26  host: env231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmmm... zobaczymy, właśnie sobie zamówiłem te cacko...mam nadzieję że spełni moje wymagania :) a co do aparatu...komórka nie służy do robienia zdjęć!!!

  • 0

    29. ~m4u  2007-12-06 16:20:15  host: wro.smtsoftware.com

    Nie ma się co zastanawiać wybieraj Kaisera. Ten telefon jest niesamowity. To najbardziej odjechany telefon od czasu gdy ponad 3 lata temu w moje ręce trafił P910i. W tyle zostaje N95,P1 (miałem każdy z nich). Mój Kaiser urodził się w Orange i niestety był brandowany pod Orangutana. ALE jest na to metoda trochę się pobawiłem i po Orange ślad zniknął ;-) Na prawdę warto wgrać oryginalny soft HTC. Podsumowując: imho obecnie to najlepszy telefon na rynku.

  • 0

    30. ~karolina  2007-12-07 00:19:43  host: public-gprs106415.centertel.pl

    htc wybieraj,n95 juz z opinii do bani i ma symbaina wiec zawiesza sie i P1 równiez

  • 0

    31.  2007-12-07 01:10:30

    ***#21: zawsze dobrze jest przejsc sie do sklepu i posprawdzac organoleptycznie upatrzone modele, jednak nawet nie znajac Twojego profilu moge z czystym sumieniem polecic wlasnie Tytana. ***#20: oj dziecko, dziecko :) Zmien ISP na TP (a konkretnie lacze na Neostrade), to bedzie ci bardziej pasowalo do IQ :)

  • 0

    32. ~VanGreeg  2007-12-07 21:09:34  host: chello089077101084.chello.pl

    Jakbym kupował teraz... To chyba tego "potwora" ;-)... Przywykłem do korzystania z WM6 na moim SGH-I600 no i w końcu miałbym telefon i automapę w jednym urządzeniu...

  • 0

    33. ~dulgon  2007-12-11 10:31:48  host: byp7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    blehehehe, wybór jest raczej oczywisty ;]

  • 0

    34. ~shao  2007-12-12 15:53:54  host: w3cache.tvp.pl

    zal nie wiem jak tytn ii ale w p1 będzie Cie wkurzać to że to jest slimak jakich mało...mozna życie stracić na orzemyśleniach tego sprzętu...symbian jest super do konfigurowania ale powolny jak żółw

  • 0

    35. ~Lucjan  2007-12-13 08:08:44  host: szwederowo.net

    Hm... Czy kupując już tego potwora w salonie Orange na pewno będzie tam do wybrania język polski w menu? ;]

  • 0

    36. ~Oprawca  2007-12-14 22:21:46  host: pc1-221.zwm.osi.pl

    A rysik ma?

  • 0

    37.  2007-12-18 01:35:50

    #22 rynek: YouTube dziala, zarowno w wersji klasycznej, mobilnej, jak i poprzez wtyczke do sciagniecia filmu bezposrednio na karte/do pamieci terminala. #23 stephenk12886: zapraszam na PDAClub: pdaclub.pl/view.php?news_id=13433 :) Niektore wady sa lekko przesadzone, ich korekte mozna przeczytac w komentarzach. #24 RoBo: trafiles na konsultantke zorientowana... inaczej :P

  • 0

    38. ~Baca  2007-12-18 20:59:55  host: xdsl-776.zgora.dialog.net.pl

    PLANET- swietne recenzje. M.in. dzieki Twoim info zdecydowalem sie na zakup HTC S730 (choc to spartphone to sprzetowo bardzo podobny do Tytana!). Wymienilem dosc malo znanego w Polsce MTeoR-a :) Te telefony maja swoja dusze. Nie mozna ich porownywac do Nokii i jej Symbiana... Tak jak napisano, radio i xx megowe kamery kupcie sobie w komisie a nie czepiajcie sie telefonow. Klasa biznesowa NIE POTRZEBUJE takich smieci jak polifonia, radio stereo, czy inne wynalazki !

  • 0

    39.  2007-12-19 01:43:37

    ***#25 any46: nie bedziesz placil za przesyl danych, wystarczy skonfigurowac tak, jak operator zalecil (najlepiej poprzez zdalne ustawienia badz w salonie u DOSWIADCZONEGO konsultanta). ***#26 Mx: 1) Zalezy co potrzebujesz - napisz cos wiecej. Najwazniejsze roznice to 3G (i wszystkie jego funkcje: UMTS, HSDPA (w przyszlosci firmware da HSUPA), wideorozmowy, uslugi wideo/TV), rozmiary i waga (Tytan jest wiekszy i ma 70 g wiecej), mocniejsza bateria (o 300 mAh), 2x wiecej pamieci (b. wazne), lepszy aparat foto (3M z AF), mocny procek miast relatywnie slabego w E650, gorsza jakosciowo klawiatura QWERTY (chocby wielkosc spacji!) w E650 i moim zdaniem gorszy design i oczywiscie obecnosc GPSu w Tytanie. Ja czekalem z premedytacja wlasnie na Tytana w Orange, zaplacilem ponad 500 zl w ramach ProPozycji, ale jestem bardzo zadowolony. Moim zdaniem roznica w cenie jest uzasadniona jak najbardziej. 2) Da sie. 3) Jesli chodzi o dostep do serwera, mozliwy jest chocby przez darmowego Total Commandera. Jesli chodzi o postawienie serwera plikow, takze jest to mozliwe, biorac pod uwage zatrzesienie softu na platforme WM. Na poczatku poszukalbym na freewareppc.com :) ***#27 martino: Jesli potrzebujesz GPSu, to K850i odpada. Jesli bardziej stawiasz na multimedia (radio, lepsza jakosc zdjec, wyjscie TV i tym podobne), to bierz N95. Jesli nie - bez mrugniecia okiem mozesz brac Tytana :) Urzadzenia HTC sa IMHO sporo lepsze, jesli chodzi o awaryjnosc, od urzadzen Nokii. Gdyby nie brali go totalni laicy (ktorych nikt nie poinformuje co, jak i gdzie), to moglby miec jeszcze nizsza awaryjnosc :) ***#29 m4u: mam nadzieje, ze zrobiles dumpa i zrekonstruowales wg instrukcji z xda-dev chociazby ? ;) ***#34 shao: zastanowilbym sie dwa razy co sie pisze na temat platformy WM, jesli oczywiscie miales z nia kontakt :) Symbian jest wolniejszy, o wiele bardziej awaryjny, ma tak 10x mniej softu i jest na nim juz od cholery wirusow. Taaak, rzeczywiscie lepszy :> ***#35 Lucjan: jest tylko taki.

  • 0

    40. ~Raga  2007-12-19 13:40:53  host: aahw222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Planet - od pół roku czekam na N95 - P1 widziałem u kolegi i oddał go po 3 dniach ciągłego wieszania - N95 jest bardzo fajnym i gadżeciarskim telefonem, ale nerwowo nie wytrzymuje gdy mi się telefon wiesza lub dłużej "mysli" ode mnie ;) Stąd pytanie - dla człowieka, który praktycznie nie używa "gadżetów" jak czytanie pdf itd(Oprócz internet i mp3) czy ten HTC TyTN II będzie dobrym wyborem?

  • 0

    41.  2007-12-24 22:45:22

    Telefon jest super. Dobre parametry i Windows Mobile 6. Niech nikt nie pisze,że jest gorszy od Nokia n95. Po N95 przy tym jest jak zabawka.

  • 0

    42.  2007-12-29 00:53:39

    #36: wyobraz sobie, ze tak ;)

  • 0

    43. ~Gepik  2007-12-29 10:30:29  host: ip-193-192-62-78.ptim.net.pl

    Witam, kupiłem ten telefon w orange i w komplecie jest :aparat htc tytn II, ładowarka, uchwyt samocodowy z ładowarką jest karta micro sd 1 gb z mapami pl są dwa rysiki , zestaw słuchawkowy folia ochronna na lcd, kabel usb do pc, wszystko jak w opisie na stronie orange, telefon super, dla nie wiedzących w szystko jest w wersji PL, pozdrawiam

  • 0

    44. ~jrb  2007-12-29 23:37:49  host: chello089077179241.chello.pl

    ma rysik mam ten model od kilku dni - niestety z brandowym softem spiepszonym przez orange... nie ma tak ciekawego wygladu jak ten niebrandowy niestety.

  • 0

    45. ~Libo  2008-01-03 01:48:00  host: cvc58.internetdsl.tpnet.pl

    jako szczesliwy posiadacz tegoż urzadzenia dorzuce tez pare swoich spostrzezen. faktycznie soft dostarczony przez orange jest malo atrakcyjny (przynajmniej wizualnie) w porowaniu z przedstaionym na obrazkach htc home a przyznam szczerze ze w połączeniu z dosyc sympatycznymi tapetami dostarczonymi przez orange efekt koncowy jest nawet bardziej atrakcyjny. niestety oprogramowanie to nie jest łatwe do wgrania w taki sposob aby działalo zupelnie poprawnie. to dostarczone chociazby przez wspomniane juz xda-dev w wersji 1.x nie dziala wcale a w wersji 2.x tylko czesciowo. na szczescie istnieje jendna (przynajmniej ja nie znalazlem wiecej) wersja tego pluginu specjalnie przerobiona do tytn 2 ( dla zainteresowanych http://weather.not2advanced.com/files/ , i jeszcze jedna wskazowka, dla polskiej wersji jezykowej plik z wethercities musi miec numer HH_0415...). co do negatywów to niezbyt fortunne jest umieszczenie 2 dodatkowych klawiszy klawiaturze QWERTY (tych na samej gorze) poniewaz przy uchylonym wyswietlaczu sa prawie niemozliwe do wscisniecia ( ale nie jest to jakas wielka wada). ponadto troche drazni mnie wifi, bo o ile korzystamy z niego w domu to nie ma problemu, ale wychodzac lub jadac autem musimy obowazkowo wyłączyc ten rodzaj komunikacji gdyz przy dzisiejszym zatrzesienu wszelakich nadajnikow nasze urzadzenie szaleje chcac sie łaczyc do kazdej nowo wykrytej sieci :)... pozdrawiam

  • 0

    46. ~Dyspo  2008-01-03 20:58:14  host: pb226.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl

    Brak GPS deklasuje to urządzenie jeszcze za tą cenę (wchodzą na zachodzie zupełnie nowej generacji urządzenia (ekrany elastyczne już w 2008 a u nas jak zwykle czyszczenie magazynów)

  • 0

    47.  2008-01-03 23:33:34

    ***#38 Baca: zrobilem tutaj maly kacik wsparcia dla uzytkownikow mojego terminala ;) Szkoda tylko, ze lag w pojawianiu sie komentarzy jest tak duzy :) Co do S730, fajny model, ale nie wzialbym go ze wzgledu na ekran, pamiec (!) i baterie. A M(e)TeoRa cos kojarze... :) Co do Symbiana - zbyt awaryjny, wieszajacy sie, przy duzej ilosci programow wolniejszy ; nie wspomne juz o circa 10x mniejszej ilosci aplikacji - mowiac krotko to system nie dla mnie. ***#40 Raga: piszac krotko: ZASADNICZO tak. Nie jest to moze tak blyskawiczna obsluga, jak w starych WM (typu 2002, 2003 FE/SE), albo w Nokii 6310i, ale jest szybka - AutoMapa XL 4.5.1 chodzi bez najmniejszych problemow, szybko i bez zajakniecia. Ale jesli chcesz naprawde tylko i wylacznie telefon (prosty, a mniej funkcjonalny) - i najbardziej zaawansowane funkcje, z jakich bedziesz korzystal, to bedzie odtwarzanie mp3 i przegladanie Internetu (co mozna przeciez z powodzeniem czynic przez Opere Mini), to radzilbym przemyslec sprawe, czy w ogole interesuje Cie zaawansowany terminal czy smartfon. Zawsze mozna kupic dobrego middle classa i nie przeplacac, a miec szybka komorke (zwykle dobry OS = wolniejsza praca :) ***#43 Gepik: zapomniales o baterii, ramieniu przyssawkowym do samochodu (na ktorym zawiesza sie uchwyt), calym zestawie AutoMapy (nie tylko karta MicroSD, ale i plytka, licencja, instrukcje etc.), pelnej instrukcji oraz sofcie na CD :) ***#44 jrb: a jaki to problem wgrac (po uprzednim wgraniu HardSPL) oryginalny ROM HTC ENG albo PL ? Zapraszam na forum PDAClub.pl :) ***#45 Libo: j/w (dumpa ROMu Orange mozesz zrobic i samemu tez ;) choc jest juz zrekonstruowany :) Mimo wszystko polecam soft HTC, chocby dlatego, ze jest szybszy. HTC Home na sofcie Orange dziala, ale przy pomocy Customizera, ale potem telefon trzeba wylaczac klapka blokady SIMa :) Soft keye nad QWERTY faktycznie trudne do wcisniecia przy odchylonym ekranie. Przewaznie jednak uzywam go jak TyTN I - czyli na plask.

  • 0

    48.  2008-01-03 23:41:21

    Libo i druga wymieniona przez Ciebie wada - to wlasciwie zaleta bardziej. Po pierwsze WiFi wylacza/wlacza sie naprawde prosto (Fn + OK), a poza tym Kaiser/TyTN II ma naprawde dobra antene - zwykle poziom sygnalu i odleglosci, na ktorych mozna pracowac normalnie od nadajnika sa zdecydowanie wieksze - prawie tak duze, jak w laptopach! W zwiazku z czym tak dobra prace odbiornika mozna sobie tylko chwalic IMHO :)

  • 0

    49.  2008-01-05 00:35:23

    Dyspo: jaki brak GPSu ? Bredzisz. GPS jest jak najbardziej obecny w tym modelu. Konkretnie jest to chip Qualcomma o nazwie GPSoneXTRA. Ustepuje SiRF STARowi III _TYLKO_ i wylacznie w skrajnie trudnych warunkach - np. lapanie sygnalu pod dachem (daleko od okien), albo w podziemiach, ewentualnie pieszo przy _bardzo_ gestych i wysokich budynkach. W pozostalych zastosowaniach sprawuje sie 'on par', czyli praktycznie tak samo. Sprawdzone w praktyce nie tylko przeze mnie i innych uzytkownikow - poczytaj sobie chocby test ekspertow na GPSpassion.com ... :) A co do 'zacofania' - ten PDA wygral wiekszosc nagrod na najlepszego palmtopa w 2007 roku, aktualnie jest to _IMHO_ najbardziej udana konktrukcja w tej polce, zjadajaca Nokie E90, Toshibe G900 czy nawet nadchodzace produkcje jak HP 910c czy Etena X800, wiec wg mnie pierdolisz wacpan :) Co do ekranow elastycznych, sama technologia jest juz od dawna obecna, tylko rzadko implementowana. A zeby bylo praktycznie: podaj jakies modele, ktore sa zapowiedziane, a ktore beda mialy takiz ekran - i bede z niego korzystaly EFEKTYWNIE, a nie tylko w ramach bajeru :) (bo oprocz tego, ze ekran sie gnie, to musi jeszcze reszta urzadzenia, a to juz nie jest taki banal ;)

  • 0

    50. ~Bob  2008-01-08 00:45:23  host: aez19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Proste pytanko: gdzies na www widzialem ze max pojemnosc kart dla tego sprzetu to 4GB. Przeciez skoro obsluguje karty z SD2.0 to powinno dzialac z kartami SDHC do 32GB (czyli z 8GB tez)....

  • 0

    51.  2008-01-08 13:47:51

    Bob: tamta stronka wprowadza ludzi w blad. Krotka odpowiedz: TyTN II obsluguje karty do 32 GB, jak napisalem zreszta wyzej tutaj, lub w sekcji o MDA Vario III. Sam uzywam karty 6 GB i jak najbardziej dziala. Dluzsza wersja odpowiedzi: tak jak sam napisales, obsluga standardu SD 2.0 (w tym przypadku MicroSDHC) na aktualna chwile oznacza wsparcie odczytu kart o pojemnosci (wg aktualnej wersji standardu - moze ulec powiekszeniu) do 32 GB wlacznie. Zasadniczo karty MicroSDHC (i w ogole - SDHC, takze te duze SD) zaczynaja sie od 4 GB wzwyz - nie istnieja w wersji 2 GB, tak samo jak zwykle karty nie istnieja w wersji 4 GB, a tylko - max 2 GB. Jesli wiec jest obsluga 4 GB, to tymbardziej jest obsluga 32 GB. Czyli tamta stronka wprowadza uzytkownikow w blad, ale to czesto niestety norma, jesli chodzi o dane techniczne :/

  • 0

    52.  2008-01-08 13:52:25

    Aktualnie max pojemnosc kart MicroSDHC to 8 GB - ze swojej strony polecam tylko i wylacznie produkty SanDiska - bardzo dobre doswiadczenia z ta firma i to przez dlugie lata juz :) (w tej chwili bardziej oplacalna (stosunek pojemnosci do ceny) jest karta 6 GB, ma takze bardziej uniwersalne akcesoria - adapter do pelnego SD i czytnik na pelne SD - oczywiscie takze na SDHC).

  • 0

    53. ~Qubeczek  2008-01-08 19:42:42  host: 82.160.155.200

    #47 planet: gdzie dokłądnie moge znaleźć instrukcje, jak wgrać ROM PL na mojego Kaiser'a (mam z Orange, wolałbym oryginalny wygląd) ?

  • 0

    54.  2008-01-09 08:48:14

    *** #53 Qubeczek: oto i link... pdaclub.pl/forum/index.php?board=105.0 - a konkretniej polecam najpierw przeczytac np. pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86565.0 (cytat w ramce). Jak cos, proponuje zarejestrowac sie tam i wlasnie tez tam pytac dalej. Powodzenia! :)

  • 0

    55. ~lool  2008-01-09 15:56:09  host: abil119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zwalisty model HTC, nokia N95 wysiada przy tym modelu pomimo że ma 5 Mpix aparat ale po co komu takie cudo w telefonie ten aparat co ma HTC jest wystarczający a na dodatek posiada WM 6.0 a nie to co nokia N95 symbian który jest niestabilny ten telefon musi miec 65 tys kolorów ponieważ windows na telefonie nie może więcej odczytać, a i tak ludzkie oko nie jest tak nie rozrónie wyświetlacza 65 tys a 256 tys i 16 Mln polecam ten model niezdecydowanym jest to bardzo udany model dla biznesu

  • 0

    56. ~dolores  2008-01-10 19:23:58  host: h-b207-214.resetnet.pl

    może ktoś wie jak przestawić zegar np. z 07:00 PM na 19:00

  • 0

    57.  2008-01-13 11:02:38

    #56 dolores: Start -> Ustawienia -> System -> Ustawienia regionalne -> Polski (zeby pozbyc sie AM/PM) / ewentualnie mozna skonfigurowac samemu opcje, ale to juz inny temat. Potem w ustawieniach takze wybrac nalezy Zegar i Alarmy (albo z poziomu pulpitu klik na date/godzine) i tam dostosowanie konkretnej godziny, OK i po klopocie. Ot, podstawy...

  • 0

    58. ~marioooooo  2008-01-13 11:33:17  host: 088156090110.wro.vectranet.pl

    Cześć! Aparat jest zarombi... Tylko, że ciągle mam problem z dostawą w Orange: zamawiam przez Orange on-line i wyskakuje mi cena 299 zł, a jak już przesyłka pojawia się u kuriera to wartość gwałtownie rośnie do 1448 zł. I tak już 3 razy!!! Gratulacje dla Orange za świetny sklep internetowy... p.s. Pozdro dla Planet'a za jego fachowość i opinie:):):)

  • 0

    59. ~marioooooo  2008-01-13 11:38:34  host: 088156090110.wro.vectranet.pl

    I jeszcze pytanie do użytkowników-czy w zestawie jest Microsoft Outlook do peceta? Jestem użytkownikiem tylko legalnych programów(piractwo uważam za gównianą kradzież) i nie wiem czy będę musiał go dokupić na własną rękę...

  • 0

    60. ~marioooooo  2008-01-13 12:40:40  host: 088156090110.wro.vectranet.pl

    I jeszcze pytanie do użytkowników-czy w zestawie jest Microsoft Outlook do peceta? Jestem użytkownikiem tylko legalnych programów(piractwo uważam za gównianą kradzież) i nie wiem czy będę musiał go dokupić na własną rękę...

  • 0

    61. ~marioooooo  2008-01-13 13:47:50  host: 088156090110.wro.vectranet.pl

    I jeszcze pytanie do użytkowników-czy w zestawie jest Microsoft Outlook do peceta? Jestem użytkownikiem tylko legalnych programów(piractwo uważam za gównianą kradzież) i nie wiem czy będę musiał go dokupić na własną rękę...

  • 0

    62. ~marioooooo  2008-01-13 20:35:16  host: 088156090110.wro.vectranet.pl

    I jeszcze pytanie do użytkowników-czy w zestawie jest Microsoft Outlook do peceta? Jestem użytkownikiem tylko legalnych programów(piractwo uważam za gównianą kradzież) i nie wiem czy będę musiał go dokupić na własną rękę...

  • 0

    63.  2008-01-14 00:48:22

    Chyba ktos bedzie musial zrobic maly porzadek w Twoich komentarzach (tj. usunac dwa ostatnie), bo tak dublowac sie to po prostu nie przystoi :P Poza tym nie zagladam tu codziennie czy co chwile... Zamawisz oczywiscie przez sklep internetowy Orange.pl, a nie Orange On-Line - to dwie rozne rzeczy. I 'oczywiscie' do zestawu jest dolaczony oryginalny Outlook.

  • 0

    64. ~Op  2008-01-15 19:21:50  host: pc1-221.zwm.osi.pl

    Czy istnieje możliwość ustawienia wyjścia mikro usb jako com1?

  • 0

    65. ~cichy  2008-01-15 22:33:46  host: aaef184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja chcialem tylko sprostowac pewne opinie, bo widze ze bardzo krytykuje sie tu system Symbian. Generalnie na swiecie zawsze jest stronniczosc, zawsze znajda sie ludzie ktorzy preferuja jedna rzecz a inni druga.Co do dyskusji na temat WM i Symbiana to kazdy wybierze co bardziejmu odpowiada, kazdy z tych systemow ma wiele bledow.Obydwa wieszaja sie czasema stwierdzam tak gdyz jestem uzytkownikiem N95 8gb oraz Mio.Obecna wersja Symbiana w noki N95 8gb wersja poprawiona OS 9.2 jeste calkiem przyzwoita,telefonikchodzi naprawde dobrze.Pozatym ilosc funkcji jakie prezentuje aparat robi wrazenie.Natomiast wszystkie PDA polecam do korzystania z bardziej biurowych funkcji.Co do ilosci kompatybilnychzewnetrznych programow to trudno sie klocic, gdyz obecnie jest tego masa i zaden telefonpoki coniema tyle pamieci aby przynjamniej czesc ich wykorzystac. Tak na marginesie, wieszanie sie oraz wolna praca nie zalezy wylacznie od oprogramowania ale takzeod procka i pamieci RAM umieszconej w telefonie. A obecne moje aparaty maja jej musze przyznac wystarczajaco. Wiec to coprzeczytalem na owym portalu,musze sie nie zgodzic z wszystkimi opiniami.pozdro

  • 0

    66. ~jamu  2008-01-16 11:48:20  host: vdb09.montefiore.ulg.ac.be

    Mam TYTN II już drugi miesiąc i jest rzeczywiście kapitalny. Mam tylko pytanie, może PLANET, albo ktoś inny z tego forum będzie mógł odpowiedzieć: jakie są nanowsze wersje X-Lite na Kaisera? Ja mam zainstalowanego FRING-a, ale z pewnych względów, o których nie chcę się tutaj rozpisywać, nie spełnia on moich oczekiwań - chodzi o usługę "To Go" w Skypie Pro. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

  • 0

    67. ~lrx  2008-01-18 13:27:51  host: wila118.dipservice.com.pl

    Witam wszystkich. Jeśli chodzi o ten model, to moim zdaniem jako telefon sprawdza się umiarkowanie (szczególnie upierdliwa a właściwie niemożliwa jest szybka obsługa połączeń kiedy chce się korzystać z niego jak ze "zwykłego" telefonu i korzystać z kontaktów). Do chrzanu ma też aparat. Pod każdym innym względem jest nie do pobicia i jest to moim zdaniem najlepsze urządzenie w tej klasie. Ma jednak mały problem, o którym wyczytałem już na kilku zachodnich forach. Mianowicie zdarza się, że po wyjściu z trybu uśpienia, wyprawia jakieś akcje z czasem. Nie tylko nie odświeża go poprawnie, czasem wręcz przestawia o kilka godzin w przód albo w tył. Czy ktoś z was doświadczył tej przypadłości? Dodam, że dzieje się to na HTC w wersji od Ery, z preinstalowaną nakładką HTC Home (która występuje na firmowych zdjęciach tego modelu). Pozdrawiam serdecznie.

  • 0

    68. ~  2008-01-18 14:38:47  host: wila118.dipservice.com.pl

    Jeszcze jedno pytanie, w wersji HTC kupionej w Erze nieaktywny jest Block i Letter Recognizer, czyli rozpoznawanie pisma odręcznego. Musiałem dodać parę kluczy do rejestru, żeby to uruchomić. Zastanawiam się, czy w wersjach dostarczanych przez Orange te funkcje są aktywne, czy to może ogólna przypadłość WM6 w wersji PL?

  • 0

    69. ~Zbyszek  2008-01-19 12:37:11  host: ip-89-174-122-232.multimo.gtsenergis.pl

    A ja powiem tak.Może i ten telefon jest okk ale ja nikomu go nie polecę.Zakupiłem go w sieci orange i juz nastepnego dnia sie popsuł.Jest do wymiany płyta głowna.Za nic nie mogę sie doprosić aby wymienili mi na nowy.Pomimo że minał juz 14 dniowy termin naprawy serwis CRC nadal mi twierdzi że czekają na części.Sprawa najprawdopodobniej skończy sie w sądzie a ja napisze wszędzie do wszystkich mediów i gdzie to tylko mozliwe ostrzegajac innych przed HTC i serwisem CRC.Jesli ma ktoś do mnie jakieś pytania chętnie udziele odpowiedzi.Mój mail to:zbyszko61@interia.pl.Pozdrawiam i życzę wszystkim posiadaczom TYTN II aby nigdy im sie nie popsuł:)

  • 0

    70. ~dan  2008-01-20 11:44:07  host: agromanrtr.starnettelecom.pl

    mam kaisera od tygodnia i zauważyłem coś niepokojącego, sporo się poruszam po mazowszu mam także 2 telefon - TYTN II gubi mi zasięg w miejscach gdzie nokia 6230i ma 2 kreski - uniemożliwiło mi to wczoraj na przykład rozmowę po Wołominem - z nokii mi sie udało ją przeprowadzić - czy to jest kwestia jakiś ustawień - sam nie wiem ale troszke się zmartwiłem tym faktem. Jeżeli chodzi o GPS to jestem pod wrażeniem bo działa mi nawet w pomieszczeniach, w trasie prowadzi naprawdę dokładnie do celu - zresztą praktycznie oprócz zasięgu to jak narazie nie mam zastrzeżeń do tego sprzętu.

  • 0

    71. ~dan  2008-01-20 12:51:24  host: agromanrtr.starnettelecom.pl

    mam kaisera od tygodnia i zauważyłem coś niepokojącego, sporo się poruszam po mazowszu mam także 2 telefon - TYTN II gubi mi zasięg w miejscach gdzie nokia 6230i ma 2 kreski - uniemożliwiło mi to wczoraj na przykład rozmowę po Wołominem - z nokii mi sie udało ją przeprowadzić - czy to jest kwestia jakiś ustawień - sam nie wiem ale troszke się zmartwiłem tym faktem. Jeżeli chodzi o GPS to jestem pod wrażeniem bo działa mi nawet w pomieszczeniach, w trasie prowadzi naprawdę dokładnie do celu - zresztą praktycznie oprócz zasięgu to jak narazie nie mam zastrzeżeń do tego sprzętu.

  • 0

    72. ~dan  2008-01-20 16:13:38  host: agromanrtr.starnettelecom.pl

    mam kaisera od tygodnia i zauważyłem coś niepokojącego, sporo się poruszam po mazowszu mam także 2 telefon - TYTN II gubi mi zasięg w miejscach gdzie nokia 6230i ma 2 kreski - uniemożliwiło mi to wczoraj na przykład rozmowę po Wołominem - z nokii mi sie udało ją przeprowadzić - czy to jest kwestia jakiś ustawień - sam nie wiem ale troszke się zmartwiłem tym faktem. Jeżeli chodzi o GPS to jestem pod wrażeniem bo działa mi nawet w pomieszczeniach, w trasie prowadzi naprawdę dokładnie do celu - zresztą praktycznie oprócz zasięgu to jak narazie nie mam zastrzeżeń do tego sprzętu.

  • 0

    73.  2008-01-24 09:43:24

    #70- powinienes wgrac inne radio (radio tzn modul odpowiedzialny za prowadzenie rozmow gsm, a nie zadne FM :)) Na forum pdaclub jest spory watek ktore radio jakie ma wady i zalety. na pewno cos znajdziesz.

  • 0

    74. ~cysienka  2008-01-24 10:46:08  host: gqh50.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie-czy jest mozliwosc zmiany dzwonkow budzika i wiadomosci? Bo ja chyba troche glucha jestem a to co oferuje telefon jest strasznie krotkie i ciche :(

  • 0

    75. ~SS  2008-01-24 14:24:23  host: 87-205-184-91.adsl.inetia.pl

    mam pytanie czy jest menu w języku polskim

  • 0

    76. ~SS  2008-01-24 15:24:40  host: 87-205-184-91.adsl.inetia.pl

    mam pytanie czy jest menu w języku polskim

  • 0

    77. ~robacco  2008-01-25 12:21:02  host: ip-89.171.108.82.crowley.pl

    Mam pytanko i liczę na szybką odpowiedź. Posiadam Iphone 8GB, bez simlocka z pl menu i zanakami pl(czyli całkowicie obrobiony). Zastanawiam się aby zamienić go na HTC TYTN II z ORANGE. W iphonie jednak bardzo dużo rzeczy brakuje ... niestety. Co byście mi poradzili. Pozdrawiam, Maciej

  • 0

    78.  2008-01-25 22:15:04

    mam pytanie czy w HTC TyTN II menu jest w języku polskim

  • 0

    79. ~  2008-01-27 21:18:09  host: 145.85-237-178.tkchopin.pl

    witam.jestem nowym ale bardzo szczęśliwym posiadaczem HTC TyTNII.jest to mój pierwszy pda a do tej pory byłem wielkim miłosnikiem nokii i dopóki nie ujżałem tytana sądziłem że będe w pełni szczęsliwy gdy kupię N95. teraz natomiast mając HTC poszujkuję linka do stronki z której mogę ściągnać skypa bo nie wiem czy na HTC musi być wersja mobilna czy też instalujemy zwykla takajak na PC.proszę o pomoc i z góry dziękuję.

  • 0

    80. ~siemi  2008-01-28 22:00:13  host: ip-89.171.101.73.crowley.pl

    PLANET dzieki za opisy jutro bede mial swoja kaiserke:D

  • 0

    81. ~siemi  2008-01-31 00:55:07  host: ip-89.171.101.73.crowley.pl

    Wgrałem Htc Home plugin v2, HTC Customization, S2U2, skype, i sporo innych rzeczy jak narzie po (usb internet) pogoda ladnie chodzi:)

  • 0

    82.  2008-02-01 00:09:17

    do: zbyszek (69), o ile nie zawinił pracownik odbierający to zycze szerokosci w drodze do sadu. radze sie zapozanac, ze szczegolowymi warunkami naprawy terminali. w sadzie masz przegrane i nie bede ci tlumaczyl dlaczego bo powinienies wiedziec pod czym sie podpisujesz. jezeli byl bys rozeznany w temacie to polecam rekojmie w takiej sytuacji.

  • 0

    83. ~Poczekam  2008-02-03 11:42:42  host: caj43.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poczekam az bedzie mial lepszy aparat i radio. Teraz uzywam N95, ktory nie zejdzie napewno tak z ceny, a jak sprzedam to moze kupie TyTn III, bo ten telefon z tego co widze jest swietny i ma Windows Mobile,

  • 0

    84.  2008-02-03 21:02:41

    ~dan, wiesz już czy to wina kaisera czy czego?? Powstrzymales mnie od zakupu kaisera. używalem HTC i SPV i dotychczas dobry sygnal byl ich atutem. W mojej profesji nie moge sobie pozwolic na slabszy sygnal. Jak masz/macie jakies informacje o tym jak on lapie zasieg to bardzo prosze o info.

  • 0

    85.  2008-02-04 23:29:00

    ~dan: jak tam z łapaniem zasięgu, korzystałem z innych HTC i SPV i łapanie zasięgu było dotychczas atutem tej marki. W tym tygodniu go kupuje, a z racji mojej profesji nie mogę sobie pozwolić na gorszy zasięg. Jeśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia to proszę

  • 0

    86. ~zorro  2008-02-06 21:59:56  host: ekk30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chciałbym uzyć ten telefon do robienia zamówień w sklepach jako przedstawiciel handlowy .Czy ktoś z kolegów ma jakioeś doświadczenia lub program do takiej pracy

  • 0

    87. ~bartiii  2008-02-08 08:28:08  host: static-62-233-162-148.devs.futuro.pl

    prośba o pomoc do m4u - jak udało Ci się pozbyć tego shitu z Oranga dla Tytana II, gdzie można znaleźć oryginalny soft HTC?

  • 0

    88. ~chokus  2008-02-10 09:24:23  host: 77-253-105-218.adsl.inetia.pl

    jak połączyć ten telefon z komputerem ? ponieważ po podłączeniu za pomocą kabla do USB, nic sie nie dzieje i nie znajduje komputer telefonu jest potrzebny jakiś program ?

  • 0

    89. ~dim  2008-02-10 13:19:34  host: chp125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak zestaw jest lepszy, ten z ERY czy z ORANGE, i jaka jest różnica?

  • 0

    90. ~mundi  2008-02-17 23:25:12  host: komp4.fiord.pl

    Czy telefon wspiera PUSH TO TALK? (PTT-"Naciśnij i mów"). Oraz czy to prawda, że ma nienajlepszą czułość? (zasięg)

  • 0

    91. ~mike  2008-02-25 11:58:55  host: 79-67-144-152.dynamic.dsl.as9105.com

    mam i n95 i tego htc. oba telefony sa wypasione, ale pod wzgledem uzytkowym lepsza jest nokia. nadaje sie bardziej dla normalnych ludzi, ale htc ma windowsa. przydatny jesli na nim pracuje. moglby miec troche lepszy aparat, ale 3 mpx w pda to i ta niezly wynik. podoba mi sie, ze oba telefony suportuja katy 8GB. mozna duzo rzeczy przechowac

  • 0

    92. ~Reinkaos  2008-02-27 00:29:27  host: dvb50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @85 ja nie zauważyłem żadnych tego typu problemów pod erą. Fakt faktem, że nie łapie mi zasięgu w miejscu pracy, ale to samo działo się w poprzednim telefonie, więc to raczej wina ery. @88 ściągnij sobie darmowy program Microsoft ActiveSync, lub zainstaluj go z płytki dołączanej do palmfona. @90 w obecnym sofcie nie ma funkcji push to talk.

  • 0

    93. ~kondzik  2008-02-27 17:07:07  host: bwr149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo dobra tylko nie ma radia i innych dupereli

  • 0

    94. ~tricki  2008-03-04 14:01:50  host: brzezno10.users.attu.pl

    czy zmiana softu Orange na inny oraz inne programy zainsatlowane samemu powoduja utrate gwarancji ???

  • 0

    95. ~tricki  2008-03-05 07:31:40  host: brzezno10.users.attu.pl

    Czt strace gwrancje po zmianie Orange menu w tym telefonie oraz instalacji innych aplikacji?

  • 0

    96.  2008-03-08 21:18:50

    tricki: 2) nie 1) nie, jesli wiesz jak to zrobic prawidlowo (wgrac HardSPL, postepowac wg wlasciwej procedury etc.) Generalnie zapraszam na forum PDAClub.pl w celu dalszej pomocy, to nie jest temat na pare zdan :)

  • 0

    97. ~tricki  2008-03-10 09:15:32  host: brzezno10.users.attu.pl

    PLANET. dzieki. faktem jest ze programy na pda sa kompletnie obce :). Generalnie chciałbym głównie móc ogladać filmy i wgrac odpowiednia przegladarkę.

  • 0

    98. ~Xegon gg:653668  2008-03-15 12:37:49  host: abpf156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! zastanawia mnie to czy na tą komórke sa jakies gry bo na takiej klawiaturze qwerty to naprawde by sie fajnie grało. To jest decudujące pytanie bo od tego zależy czy wezme tą komorkę czy N95 bo tam pod symbiana tez sie zajebi... gra...

  • 0

    99. ~sehrgser  2008-03-15 19:45:38  host: w3cache.abp.pl

    ile kosztuje taki telefon i czy lepszy jest ten telefon czy nokia n95 i w którym telefonie nawigacja lepiej chodzi jestem kierowcą mam zamiar zakupić sobie fon z nawigacją

  • 0

    100. ~bruno  2008-03-18 21:33:40  host: bbd44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    najwieksza poraszka tego telefonu jest to, że ma 65 tys. kolorów... jak na dzisiejsze standardy to bardzo mało.. nie prawdą jest że ludzkie oko nie dostrzega różnicy pomiędzy 65 tys a 16 mln..

  • 0

    101. ~  2008-03-24 20:33:36  host: ere191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, jestem posiadaczem tego modelu i jestem na prawdę zadowolony. Bardzo dobrze spisuje się moduł radiowy (GSM/UMTS). Wyłapuje sygnał lepiej niż telefony Nokii, zwłaszcza 3G. Dobrze sprawuje się też moduł GPS. Wadą jest tylko słaby aparat fotograficzny/kamera. Tutaj HTC jak na razie przegrywa z konkurencją. Zapraszam na htcforum.pl, jeśli ktoś chce wymienić się informacjami dotyczącymi tego telefonu. Polecam też PDAclub.pl i forum.xda-developers.com.

  • 0

    102. ~zajac76  2008-03-26 19:20:21  host: adce123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nikt nie odpowiedział na pytanie czy da sie zmienić sygnał alarmu. bo oryginalne różne rzeczy ze mną robią ale na pewno mnie nie budzą. a o całokształcie tego fona powiem że jego nazwa jest trafiona na maxa. JEGO WYSOKOść CESARZ TYTAN II i inne fony mogą czoła chylić.

  • 0

    103. ~Jakub  2008-04-02 13:28:09  host: public-gprs98282.centertel.pl

    Chciałem kupic TyTn II ale po przeczytaniu informacji z http://www.htcclassaction.org/ jestem zdegustowany i nie mam zamiaru kupic czegos takiego - co ma problemy z grafika.

  • 0

    104.  2008-04-03 06:19:35

    #120 @zajac76: oczywiscie, ze mozna. Z Pulpitu wbijasz sie w Zegar - tj. pierwsza opcje od gory (o ile nie wylaczyles - bo wlaczonemu nie da sie zmienic pozycji bez zewnetrznych programow albo grzebania w rejestrze :) (albo Menu Start -> Ustawienia -> zakladka System -> Zegar i alarmy), tamtez srodkowa zakladka Alarmy, po czym klikasz w jeden z trzech symboli budzika (grafiki nad godzinami ustawionych alarmow/przypomnien/pobudek etc.) - i tam mozesz zmienic dzwonek alarmu (plus go wlaczyc/wylaczyc, wl/wyl. powtarzanie dzwieku, miganie albo wibracje). Jesli potrzebujesz bardziej rozbudowanych budzikow - wystarczy poszukac, jego tego od cholery... :) #100 @bruno: najwieksza "poraszka" to twoj komentarz, najpierw naucz sie pisac. A potem wez do reki jakikolwiek nowszy HTC i poogladaj sobie grafiki, filmy, poprzegladaj internet na nim. Roznice CZASAMI widac w przypadku grafik - i to zwykle tyle. Znasz pojecie dithering ? Jesli nie, to sie dziecko doksztalc... #99 @sehrgser: Ile kosztuje ? Skapiec/Ceneo/Nokaut/inne porownywarki cenowe i masz odpowiedz ;) Aktualnie od 2135 w gore, nie liczac aukcji oczywiscie. A do nawigacji jest lepszy, niz N95 (i jest to calkiem spora roznica in plus) - polecam poczytac testy chocby na gpspassion.com #97 @tricki: nie ma sprawy. Co do przegladarek, to podstawowy IE jest sredni - najlepiej wgrac Opere Mobile i Mini i jeszcze ewentualnie Netfronta i Skyfire. No i jak wreszcie wyjdzie, Firefoxa ;) (choc Opera i tak bedzie lepsza jak znam zycie:) A do filmow zasadniczo tylko jeden ap - TCPMP. #91 @mike: jak sie potrafi skonfigurowac, to dziala lepiej, niz Symbian... duzo lepiej :) Wiecej megapikseli na malutkich fizycznie matrycach to chyba tylko dzieciom potrzebne dla szpanu przy kolegach, hmm ? A karty sa obslugiwane do pojemnosc 32 GB wlacznie.

  • 0

    105. ~Mati  2008-04-04 08:36:32  host: 0609.smevpn.tpnet.pl

    Witam, mam pytanko czy ktoś z użytkowników zdejmował już simloka z HTC TyTN II, jak tak ile to kosztuje i jak telefon pracje po zdjęciu blokady sim??? Proszę o pilne info.

  • 0

    106.  2008-04-07 10:00:41

    #105 @Mati: pdaclub.pl/forum/index.php?topic=88902 Bezplatnie, pracuje tak samo - tylko trzeba postepowac wg instrukcji. Ja osobiscie JESZCZE nie zdejmowalem - chwilowo nie mam takiej potrzeby. #103 @Jakub: nawet z aktualnym stanem sterownika graficznego wydajnosc jest naprawde dobra - filmy wystarczy odtwarzac w TCPMP z uzyciem sterownika (jest dostepny domyslnie, oczywiscie) Raw FrameBuffer - i bedzie bardzo plynnie (pomijam kwestie filmow w rodzialkach ponad QVGA - bo po cholere odtwarzac filmy, ktore i tak beda skalowane w dol, ze wzgledu na za duzo rozdzielczosc ?). AutoMapa 5 chodzi plynnie - nie ma problemu z brakiem plynnosci w nawigacji, kierowaniem glosowym etc. KaiserTweak i custom (chocby Dutty's...) ROMy takze bardzo pomagaja - w ogolnej optymalizacji. Akurat te gry, w ktore gram, chodza plynnie (glownie ScummVM i troche dedykowanych pod WM oraz inne, starsze emulatory). Zdjecia w gorszych warunkach oswietleniowych - i tak uzywam Canona TX1 (a Kaisera do zdjec/wideo, jak padna mi obie baterie do Canona, albo go jakims cudem nie mam ze soba, raz na sto lat ;), a poza tym jakosc obrazu jest nedzna w takich warunkach :) Mimo wszystko jednak zdjecie DA sie zrobic. Co do reszty funkcji i ogolnej wydajnosci - owszem, byloby milo, gdyby dzialalo to plynniej, co nie znaczy, ze dziala to zle, powiedzialbym wrecz, ze dziala dobrze - moze nie bardzo dobrze, ale dobrze na pewno. A koniec koncow, wierze, ze uda im sie wyciagnac sterowniki jesli nie z 6500, to z X1 i bedzie wreszcie spokoj z ta kwestia :) Wiec moze problemy ma - ale to nie sa duze problemy.

  • 0

    107. ~Paweł A  2008-04-07 13:50:36  host: vlan.efekt.net.pl

    Hej. Witam wszystkich. Jestem zainteresowany zakupem tego HTC do firmy (praca jako przedstawiciel handlowy/konieczny mobilny system sprzedaży) i mam do was kilka pytań jako doświadczonych użytkowników. Jak wam się sprawuje ten HTC w czasie powiedzmy sprawdzania kontaktów lub baz danych/towarów kiedy nadchodzi połączenie??. Jak sprawuje się AutoMapa na module GPS w czasie odbioru połaczeń lub ich wyboru?? Czy lepiej przy systemie mobilnej sprzedaży wybrać osobno komórke a osobno jakiś PDA z obsługą poczty elektronicznej itp??

  • 0

    108. ~  2008-04-10 12:24:12  host: 212.160.172.70

    gdyby miał radio FM i DVB-H tv to było by cudeńko ze wszystkim ...

  • 0

    109. ~pisza  2008-04-11 10:26:18  host: aaec3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten mam wbudowany program do nawigacji????

  • 0

    110. ~  2008-04-11 10:32:38  host: aaec3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    EJ ma ten tel program do nawigacjii???????

  • 0

    111. ~rhyre  2008-04-17 15:38:21  host: 078088142241.jg.vectranet.pl

    Ja miałem bez sim i działa jak marzenie. Bierz go odrazu :)

  • 0

    112. ~  2008-04-23 15:54:32  host: apn-77-115-155-11.gprs.plus.pl

    tu ktos proponuje przegladarke Opera M. Ludzie !!! przeciez na takiej przegladarce nie da sie przegladac internetu. To juz w takiej nokii 8gb n95 jest super przegladarka.

  • 0

    113. ~artur  2008-04-24 23:13:46  host: efc74.internetdsl.tpnet.pl

    Zabawne sa komentarze osob ktore twierdza ze grafika jest slaba opierajac sie na cyferkach. Wezcie ten telefon do reki i przekonajcie sie....a pozniej niech fani zabawki o nazwie N95 sprobuja ze swojego telefonu zrobic router bezprzewodowy to pogadamy ;] Na TyTN II jestem w stanie uruchomic 10 programow jednoczesnie i telefon nawet nie zwolni. BTW mam go od ery i ani razu sie nie zawiesil, nie zgubil zasiegu i nic zlego sie nie stalo - HSDPA rzadzi :)

  • 0

    114. ~sp2  2008-04-26 15:21:21  host: 75-17.espol.com.pl

    jestem zainteresowany kupnem tego cacka.. ale wyczytałem w paru miejscach ze nie ma on funkcji sms lub ze cos z tym nie działa.. to prawda? bo osobiscie duuzo pisze

  • 0

    115. ~asd  2008-04-29 14:10:08  host: awo79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    simlocka można samemu ściągnąć przecież.

  • 0

    116. ~czmielo  2008-05-03 20:18:09  host: cpc2-lutn8-0-0-cust108.lutn.cable.ntl.com

    Mario. Masz mso 07 wersje 3 miesieczna w zestawie.

  • 0

    117. ~Sebastian Gdańsk  2008-05-06 14:12:52  host: 213.25.167.133

    @107 - testowany na mobilnym subiekcie.

  • 0

    118. ~nikt  2008-05-09 02:04:03  host: ten1k3.beta.furrynet.org

    czy htc ma polskie menu?

  • 0

    119. ~bonek  2008-05-14 22:58:57  host: ehost-2.mtm-info.pl

    Witam. Pytanko taki:czy jest gdzieś w sieci oprogramowanie blackberry na ten telefon?

  • 0

    120. ~jaku  2008-05-17 18:16:10  host: public-gprs79207.centertel.pl

    mam pytanko mam htc tytn II i jest lux ale w.. mnie dzięk alarmu!!!! lub lego lipne dzwięki !!!! jak można zmienić na dowolny ????? dzieki z góry )))))

  • 0

    121. ~jaku  2008-05-17 19:48:16  host: public-gprs79207.centertel.pl

    mam pytanko mam htc tytn II i jest lux ale w.. mnie dzięk alarmu!!!! lub lego lipne dzwięki !!!! jak można zmienić na dowolny ????? dzieki z góry )))))

  • 0

    122.  2008-05-18 01:13:49

    #107 @Paweł A: po przyjsciu polaczenia priorytetowym procesem staje sie polaczenie telefoniczne, ale mozna jest zamknac i dzialac dalej. Inna sprawa, ze w kontaktach nie edytujac jakiegos kontaktu wyjdziemy 'do glownego menu' - tj. nie bedziemy w podgladzie ostatniego kontaktu. Uzywajac Kaiser Tweaka mozna wylaczyc szybkie wygaszanie i wylaczanie ekranu podczas polaczenia - wtedy mozna korzystac bez ograniczen z telefonu bez obawy o stan ekranu. Co do reszty pytan - nie odpowiem, akurat z takiej niszy programowej nie korzystam. #109 @pisza: ma, domyslnie TomTom Navigator, ale w Orange jest to akurat AutoMapa. #112: po pierwsze, jakie M - Mini czy Mobile ? Po drugie, niezaleznie od odpowiedzi - BREDZISZ, nie uzywales Mini na dotykowym ekranie :) "nie da sie" - nie da sie to chyba myslec w przypadku twojej mozgownicy - coz moge powiedziec - przykro mi. A Mobile, nawet aktualna 8.65 (a nie opozniana 9.5) jest DUZO lepsza od browsera chocby N95/N95 8 GB. Tez uzywalem, wiec wiem co mowie :) #114 @sp2: ma SMS, dziala wysmienicie (to juz klient MMS jest bardziej specyficzny), o to sie nie martw. #118 @nitk: tak, ma - trzy opcje: wersja sprzedazna bez brandu, tlumaczony Windows Mobile 6.0 (a na dobra sprawe juz 6.1 powinien byc, Kaiser w pelni kompatybilny), brand z Ery albo brand z Orange'a. W kazdym przypadku jest menu PL. #119 @bonek: swietne pytanie. Generalnie sam szukam odpowiedzi, ale najpierw musialbym wykupic licencje przez Orange - i oni wtedy by sie ta sprawa zajeli, inna sprawa, ze nawet biznesowy BOK _czasami_ (bardzo rzadko) nie daje rady... jesli sie czegos dowiem (a chwilowo tematu nie draze), to na pewno tutaj napisze.

  • 0

    123. ~??  2008-05-18 16:24:00  host: aefs103.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaki telefon jest najlepszy z orange???piszcie szybko prosze

  • 0

    124. ~ogi  2008-05-22 16:15:03  host: 088156142023.rad.vectranet.pl

    Do wszystkich posiadajacych tel. w ERZE! Jesli macie problemy z zasiegiem, zrywaniem polaczen i innymi tego rodzaju przypadkami musicie ustawic telefon tak ay korzystal tylko z najadnikow gsm. Mialem tak w N95 , myslalem, ze to wina aparatu, ale zadzwonilem do BOK'u i powiedzieli , ze gdy telefon znajduje sie w zasiegu gsm i 3g to zaczyna 'skakac' pomiedzy sieciami i to powoduje problemy. pozdr. kaiser rulezz:D

  • 0

    125. ~  2008-05-25 13:27:33  host: 107-33.echostar.pl

    Czy ten telefon jest w jakieś sieci na abonament lub cos podobnego? ile moze kosztowac?

  • 0

    126. ~fg  2008-05-25 20:01:52  host: 212.244.210.66

    czy htc ma polskie meny

  • 0

    127. ~adolf  2008-05-26 14:23:50  host: public-gprs70864.centertel.pl

    ma moze ktoś polska instrukcje??

  • 0

    128. ~WestBlack  2008-05-28 21:24:29  host: djp131.neoplus.adsl.tpnet.pl

    #120. ~jaku dzwieki alarmu w HTC TYTN II sa umieszczone w katalogu windows jako *.wav . Wystarczy utworzyc taki plik wgrac go do pda, w ustawieniach alarmu kliknac na ikone dzwonka, wybrac plik ktory wgrales i masz dzwiek alarmu taki jak sobie zyczysz.

  • 0

    129. ~moli  2008-06-12 19:13:30  host: aagz59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś walczył z takim problemem? Jak ktoś dzwoni, jego opis kontaktu jest zasłaniany połowicznie przez dolny pasek menu. Nie bardzo mogę znaleść ustawienia odpowiedzialne za to. Ktoś pomoże?

  • 0

    130. ~Marcin  2008-06-13 19:55:43  host: aud58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Oddałem telefon do serwisu i widać, że na prawdę przyjmują każdego ,ponieważ uszkodzili mi telefon i mówią, że to nie ich wina. Nie polecam oddawać telefonu drogą pocztową, najlepiej osobiście oddać i odebrać, a przy odbiorze dokładnie sprawdzić. Pozdrawima Życzliwy

  • 0

    131. ~  2008-06-18 22:26:29  host: abmt21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak szybko sie wysylaja sms'y w nim ? ile sekund ?

  • 0

    132. ~  2008-07-03 11:48:58  host: 193.36.183.254

    Sms-y sekunda, dwie

  • 0

    133. ~endurance  2008-07-23 09:06:20  host: eor249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pytanie do PLANETA. 1. Czy w przegladarce jest mozliwosc przegladania stron www calkowicie zrobionych we flashu 2. Czy jest mozliwosc odtwarzanie w przegladarce obrazu z kamery przez www generujacej obraz live? 3. Mozna zainstalowac ... gadu?? dzieki za odp!

  • 0

    134.  2008-07-28 14:49:59

    #133 @endurance: 1. jest... po zainstalowaniu wtyczki Flash 7.0 z Adobe (bylej Macromedii) - bez problemow, choc predkosc dzialania nie bedzie powalajaca na standardowych ROMach. Nie ma co takze liczyc na dzialania czesci fajerwerkow flasha, ale to juz trzeba empirycznie sprawdzic samemu. 2) Tego akurat nie sprawdzalem, ale znajac mozliwosci WM - zapewne jest taka mozliwosc, choc wymagalaby wykorzystania kamery hardware'owo zewnetrznie - a wiec jako akcesorium (on-board), a takiej mozliwosci moze nie byc (tylko wideorozmowy). Warto jednak poszukac softu do tego (choc jakosc nie bedzie powalajaca, bo zewnetrzna kamerka to niby VGA, ale bez AF i same wideorozmowy sa co najwyzej sredniej jakosci - glownie przez kompresje danych, ale takze przez jakosc kamerek innych producentow. Inna sprawa, ze wiekszosc z nich oferuje i tak ekrany QVGA...). 3) Oczywiscie. Osobiscie polecam najnowsze MobileGadu - bezplatny i najlepszy klient (choc ma pare niedociagniec, jednak raczej malo istotnych). #119 @bonek: jest. Ja dostalem instalke w .cabie poprzez Orange'a - ale sama usluga dziala kiepsko, duzo gorzej, niz na natywnych urzadzeniach RIMa/BB, zrezygnowalem po dwoch dniach. Innymi slowy, juz lepiej przekierowac poczte na swoja skrzynke u operatora i wlaczyc natychmiastowe powiadomienia SMS (bezplatnie - po czym sprawdzac poczte manualnie), albo ewentualnie uzywac Exchange'a (juz raczej platny i to slono, chyba ze firmowy ;) - dziala jednak duuuzo lepiej, niz BB.

  • 0

    135.  2008-08-18 18:19:54

    hmm wszystko fajne i super ale dlaczego nie ma wbudowanej pamięci?? Np inny konkurent Iphone`a, Samsung ma do wyboru albo 8 albo 16 gb:) mogliby się bardziej postarać...

  • 0

    136.  2008-08-18 23:50:56

    moze mi ktos powiedziec jak wypada ten telefon na tle Omni?

  • 0

    137. ~pytacz  2008-08-19 18:23:10  host: cle20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mama pytanie,czy w normalnym użytkowaniu te piórko jest potrzebne czy da się na nim pracować bez niego?Przeraża mnie wizja stukania nim np. w samochodzie

  • 0

    138. ~bregov  2008-08-29 00:39:18  host: ewo146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ~pytacz: można pracować bez niego ale w trakcie jazdy ciężko jest trafić w niektóre funkcje, a jeśli uruchomisz nawigacje to nie ma problemu są tam duże przyciski funkcyjne.

  • 0

    139. ~kamilos  2008-09-01 16:09:49  host: acau160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej jak zdjąć simlocka?

  • 0

    140. ~redzio  2008-09-03 20:07:44  host: www.ejedrzejow.pl

    jezeli chodzi jaki program do polonczenia z kompem no to active sync masz to na orginalnej plycie dolonczonej do telefonu jednak jak ci go nie wykrywa w windowsie ze znaleziono nowy sprzet to mozliwe ze masz kabel zepsuty . a jezeli chodzi juz o to wykrywanie no to jak xchcesz sterowniki windowsowie to nie znajdzie sterow do tego ale zainstalujesz active sync to bedzie smigalo

  • 0

    141. ~jozio_motyka  2008-09-05 17:26:27  host: 217.153.224.40

    @ 137: mozna, ten telefon ma touch screen i klawiature ukryta, wiec mozna go uzywac bez piorka :) @ 136: IMO na tle Omnii wypada slabo :) Aktualnie posiadam tytana drugi dzien i nie moge posiadac sie z radosci ;) ale docelowo bede korzystac z Omnii :) Poczekam tylko, az troche stanieje :)

  • 0

    142. ~dadi  2008-09-09 00:59:49  host: aro16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie odnosnie auto mapy.czy ten program jest w stanie sam obliczyc optymalna trase przejazdu do kilku podanych adresow?.czy jest cos takiego jak planowanie trasy ?

  • 0

    143.  2008-09-13 14:48:04

    #135 @Bartosz86: Dlaczego nie ma wbudowanej pamieci ? Bo Diamond ma wbudowana ;) Albo dlatego, ze do konca roku bede dostepne szybkie (Class 6 i wysokie limity maksymalne, rzedu 20 MB/s zapis/odczyt) karty microSDHC. Ogolnie to glupie pytanie, glupia odpowiedz :P Przeciez Omnia wyszla duzo pozniej, wiec jak HTC mial sie wtedy starac ?... #136 @Sewcio: ogolnie rzecz biorac, gorzej, ale mnie na przyklad w Omnii razi brak QWERTY przez co jest zdyskwalifkowana, mimo ze nie tylko na papierze jest lepsza w prawie kazdym aspekcie (gorszy jest tylko typ baterii (teoretycznie - bo pewnie tez jest LiPoly) i wlasnie klawiatura, a konkretnie jej brak :) Gorzej takze ze wsparciem na xda-dev, bo to nie produkt HTC, ale jest WM na pokladzie, wiec nie powinno byc z tym zle). Ja tam poczekam i wezme albo Touch Pro albo Xperie, albo cos jeszcze innego :) #137 @pytacz: da sie. W praktyce warto wtedy dograc nakladke ekranowa, bo WM natywnie jest robiony jednak pod rysik, nie pod palec. Natomiast nawigacja, np. AutoMapa, nie bedzie sprawiala problemow. Do obslugi polaczen tel. takze rysik niepotrzebny (jednak warto dograc sobie duza klawiature ekranowa, jesli nie chce sie korzystac z QWERTY). #139 @kamilos: zapraszam na forum PDAClub.pl - zdjecie SIMLocka jest mozliwe samodzielnie i co istotne, bezplatne. Oczywiscie powoduje utrate gwarancji - ale co kto lubi :) #142 @dadi: tak, jest to mozliwe w AutoMapie, trasa optymalna jest nawet wybierana jako domyslna. I potem mozna wybrac kolejne cele trasy - jako posrednie. Program jest lopatologiczny, wiec nie powinienes miec problemow.

  • 0

    144. ~bregov  2008-09-16 21:54:32  host: evr176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest możliwość planowania trasy przez podane punkty . W programie jest możliwość zaprogramowania jakie drogi omijać(rodzaj nawierzchni), i jest coś takiego jak trasa optymalna i wybór tras(szybka, krótka, przełajowa, piesza, optymalna i przełajowa) ale powiem szczerze nie zagłębiałem się w tym o co w tym chodzi.

  • 0

    145. ~arturoo  2008-09-23 23:36:52  host: 91.90.78.135

    Czesc Wam, mam krociutkie pytanko, ile Wam trzymie bateria?

  • 0

    146. ~harry  2008-09-24 19:00:04  host: enh63.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak jest z dzwiekiem??? dobrze ten smartfon gra??? lepiej niz nokia n73 czy n95??? PROSZE O ODPOWIEDZ!!!

  • 0

    147. ~Magic  2008-10-02 10:10:44  host: ip-92-42-116-180.uznam.net.pl

    Mam taki problem: ktoś wysyłał do mnie wiadomość MMS ale w trakcie padł zasięg i teraz mam powiadomienie na pulpicie o wiadomosci której nie mam. Jak się teog pozbyć ktoś wie?

  • 0

    148. ~luxer  2008-10-04 10:24:23  host: public-gprs103.centertel.pl

    #145# bateria trzyma około 3 dni przy normalnym użytkowaniu, oczywiście potrzfi i niecałe dwa jeśli katujesz tel, a z nawigacją to kilka godzin - lapiej od razu ładowarka samochodowa. #146# dźwięk nie zachwyca, motorola, SE czy Nokia w tym przypadku rządzi, głośniczek jest mały,brak wysokich tonów i basiku (jak np w N76), przy głośniejszym słuchaniu dźwięk jest przesterowany, z tego powodu nie korzystam z funkcji głośnomówiący, bo mało można zrozumieć, szczególnie w samochodzie, tak więc jeśli zależy ci wyłącznie na fajnym dźwięku, to sobie go daruj

  • 0

    149. ~posiadacz  2008-10-14 16:55:41  host: 129.35.231.1

    Bateria 2 do 5 dni trzyma, reszta git, mnowstwo aplikacji.

  • 0

    150.  2008-10-21 00:30:23

    149, mi gdy wł AutoMapę i jeżdziłem oraz zapomniałem podłączyć ładowarki samochodowej wytrzymała ok 2h więc trochę mijasz się z prawdą. Bardziej jak piszę luxer, zależy od użytkowania.

  • 0

    151. ~incek  2008-10-27 19:40:55  host: 72.2.231.50

    Panowie, a do skonfigurowania mms, wideopolaczen oraz mobilnego neta wystarczy wprowadzic recznie ustawienia skoro nie ma autokonfiguracji na stronie plusa, czy trzeba jakichs kombinacji alpejskich?

  • 0

    152. ~Kapsel  2008-11-04 20:53:02  host: user51-191.satfilm.net.pl

    Mam pytanie! Czy ten palmtop obsługuje karty MicroSD HC?

  • 0

    153. ~iff  2008-11-09 16:23:28  host: asy203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon warto kupic

  • 0

    154.  2008-11-10 20:38:02

    151# raczej nic nawet nie musisz konfigurować, ja kupiłem od kolesia który miał sim z plusa ja mam z play i nic nawet nie musiałem konfigurować, wszystko zaczęło działać od ręki.

  • 0

    155. ~grzegorz0812  2008-11-11 20:25:21  host: 77-254-155-141.adsl.inetia.pl

    moje pytanko brzmi tak. czym mam się kierować szukajac aplikacij na ten tel.wm 6.0 pro czy jak pisze packet pc to jest to???????? i z łaski swojej mógł by ktoś podać jakaś fajna stronkę z takimi zeczami....

  • 0

    156. ~Mefi  2008-11-17 16:51:46  host: gib236.internetdsl.tpnet.pl

    Siemka! Ja też jestem zadowolonym właścicielem Kajzerki i przyznam szczerze, że "wymiata" powiem też że jak narazie nie jestem w stanie wykorzystać wszystkich jego funkcji ale gadżet niesamowity, smsy pisze się świetnie, dźwięk jest ok, graficznie jest spoko, jezeli chodzi o zmiane dzwieku sms lub alarmu to chodzi o to żeby skopiowac i wkleic MP3 do folderu windows na pamieci urzadzenia i wtedy wszystko gra ;)

  • 0

    157. ~spider  2008-11-26 19:39:12  host: public-gprs63745.centertel.pl

    Mam proble. Kupiłem HTC Touch Pro i nie mogę działać na mobilnym Subiekcie. Wykazuje mi brak połączenia z serwerem mimo że internet jest włączony. Czy ktoś miał już taką sytuację??

  • 0

    158. ~Sobol  2008-12-14 12:53:57  host: ppp-01.timplus.net

    Czy on ma wyjście TV-out?

  • 0

    159. ~Frycek  2008-12-22 06:14:44  host: 195.205.141.33

    Tak ten telefon ma program do nawigacji :) Auto Mapa np. Pozdrawiam

  • 0

    160. ~marcin  2008-12-25 17:44:21  host: 87-205-157-138.adsl.inetia.pl

    Jestem zainteresowny kupnem tego tel. Powiedzcie mi coś na temat wyswietlacza. Ładne kolory wyświetla w porównaniu np. z Nokia N95???

  • 0

    161. ~bregov  2008-12-28 01:49:36  host: evh252.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie telefonik nie ma tv-out

  • 0

    162. ~daniel  2009-01-02 16:44:09  host: nat-orange-206-147.globalconnect.pl

    niema wyjscia tv-out

  • 0

    163. ~htc  2009-01-24 22:12:15  host: 83.220.118.62.dsl.dynamic.eranet.pl

    co z rozpoznawaniem pisma? telefon jest naprawdę super, ale nie mogę znaleźć sposobu na włączenie tej funkcji - ktoś wie jak?

  • 0

    164. ~r  2009-01-27 18:52:10  host: bem45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajny fon podoba mi sie, może go kiedy kupie.

  • 0

    165. ~ej  2009-01-29 17:02:17  host: bvz196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czesc mam htc ale z programem orange a chce wgrac soft orginalny jak i skad podpowiedzcie . dz

  • 0

    166.  2009-02-09 19:58:35

    AM, jest dodawana do telefonów w Orange.

  • 0

    167. ~ramzi  2009-02-28 22:43:08  host: 83-145-182-253.cable-modem.tkk.net.pl

    siemka mam pytanie - czy jest mozliwosc włącenia dzwonkow na SMSy? ... bo nie wiem jak to zrobic? ... jak mam wlaczona wibre to wibruje tylko raport ze wyslalem, ale jak cos odbiore to nic. a jak wlaczone dzwonki - to tez nic - zadnego sygnalu

  • 0

    168. ~Rob66  2009-03-13 13:42:23  host: moprb-r.3s.pl

    Polecam KAŻDEMU - przede wszystkim Nawigacja - mam kpl Orange - uchwyt na szybę + ładowarka samochodowa + słuchawki + poza tym jak by nie było jest to maszyna do wszystkiego - filmy, muzyka, gry, aparat 3,2 no i PEŁNA klawiatura odchylana dzięki której swobodnie można pisać smsy - podziałać w Wordzie, Exelu, no i jak by nie było WiFi ... wszędzie (centra sklepowe, uczelnie, Hotele) gdzie złapiesz sygnał masz neta za DARMO. Osobiście jest to dla mnie najbardziej funkcjonalny "TELEFON" jaki można kupić za NIEwielkie pieniądze. Kupiłem używkę w Bardzo dobrym stanie na 16 miesięcznej gwarancji jeszcze, od 1 właściciela za 710zł i mam wszystko w JEDNYM urządzeniu. Dograłem Spb i nowe skórki do niego dostępne w necie i jest super.

  • 0

    169. ~bulba  2009-03-26 15:28:56  host: idt162.internetdsl.tpnet.pl

    Witam i pytam co oznacza komunikat pojawiajacy si epo wlaczeniu: ostrzezenie: Modul inteligentny nie przewidziany MM#2. Czy i jak mozna ten komunikat usunac?

  • 0

    170. ~xda developers  2009-03-29 21:40:34  host: dws83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    xda developers tam sa romy i nie tylko

  • 0

    171. ~umpa  2009-04-03 01:16:19  host: ip9240.t16.ds.pwr.wroc.pl

    czy ten telefon obsluguje transfer ultrahydroplazmatycznomiedzygalaktyczny??

  • 0

    172. ~tomek  2009-04-14 19:38:46  host: apn-77-112-89-135.gprs.plus.pl

    witam. chodzi mi o małego jack'a...ma on go wbudowanego czy jest może na kablu przedłużającym do słuchawek? jak się system zachowuje po wgraniu nowych rom'ów? polecacie bardziej orange'owe softy czy z ery? Czy może "bez simlocka" z zagranicy? pozdr

  • 0

    173. ~tomek  2009-04-14 19:44:04  host: apn-77-112-89-135.gprs.plus.pl

    jeszcze mam jedno pytanko odnośnie tego slidera...systemu rozsuwu telefonu...czy taśma nie jest zbyt szybko eksploatowana? czy nie dostaje luzów zbyt szybko? pozdr:)

  • 0

    174. ~  2009-04-24 11:38:09  host: inet20909nc-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Dobre to jest???

  • 0

    175. ~zyga  2009-04-28 11:30:51  host: ajy10.internetdsl.tpnet.pl

    Nie wiecie jak wyłączyć 3G? Poza tym mam problem, bo sam łaczy mi się z wapem i naija mi kasę?

  • 0

    176. ~Kinus  2009-05-14 15:31:00  host: abus213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    sorry ale jak z autokonfigurowć tego phona w plusie?:>

  • 0

    177. ~darwielg  2009-05-21 11:18:41  host: ady218.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie, jak wgrać mapę europy do htc tntn II?

  • 0

    178. ~Mako  2009-05-22 09:51:57  host: adb118.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam serdecznie !!! Proszę o pomoc. Kupilem na allegro htc tytn2 , bateria miala rzekomo dzialac do 2 dni , dziala 3-4h bez zadnych programow,rozmow itp . Sprzedawca wiadomo ma to gdzies, kupilem nowa baterie i to samo ;/ Jak to mozliwe ??Z gory dzieki za info

  • 0

    179. ~  2009-06-13 19:52:13  host: 94.196.129.142.threembb.co.uk

    slychajcie i prosze o pomoc kupilem ten tel i nie wiem jak sie robi formata na nim czy ktos moze mi pomudz i szukam tez jak wzucac filmiki i muzyke na niego ???czy mozna jakies inne programy fajne na niego wrzucac i gdzie je znajde ??? zdzienki

  • 0

    180. ~asia20103  2009-07-10 20:06:28  host: chello089075032078.chello.pl

    witam,mam tel.htc tytn II,mam kartę Play i mi nie dziala :/ wymagana jakaś konfiguracja;/nie wiem o co chodzi;/czy ktoś może mi Pomóc.???

  • 0

    181. ~snowkim24  2009-07-20 14:22:12  host: inet20909np-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    jak wgrac jakies gierki do tytn II ??

  • 0

    182. ~pabloldini  2009-07-24 15:13:14  host: um-slawkow-225-2.spi.net.pl

    Telefonik fajny, mam go jakiś czas i pare słów o nim: aparat jak na 3Mp to fatalny miałem lepsze z 1,3Mp, fajna sprawa wifi ale dziwną jest bo mam wrażenie że ogranicza sobie prędkość nie udało mi sie na nim uzyskać więcej niż 25kB mimo że sieć miała 100kB

  • 0

    183. ~pabloldini  2009-07-24 15:16:53  host: um-slawkow-225-2.spi.net.pl

    Ogólnie funkcje fajne nie raz jego używam jako modem i udało mi sie na speedteście uzyskać 850kb, telefon solidnie wykonany porównując do plastiku noki która dominuje co do słabości materiału, troszke lubi go poprzycinać nawet przy pisaniu sms ale ..powoli...powinien lepiej smigać jak na ten klocek, ja mam wgraną jednocześnie auto mape i tom toma i powiem, że jest on stworzony do nawigacji, dźwięk troszke za cichy ale jakośc bdb, bateria to bite dwa dni przy normalnej eksploatacji a ptzy bawieniu sie 1 dzień. Moge śmiało go polecić

  • 0

    184. ~ms80  2009-08-28 21:20:30  host: public-gprs107526.centertel.pl

    Ostatnio kupiłam owy telefonik-używany. Chyba nie działa mi ekran dotykowy, bo klikam w start a pojawiaja się kontakty.Czy można jakoś to naprawić? Zablokowałam klawiaturę i teraz nie mogę jej odblokować. Pomocy

  • 0

    185. ~UnhollySeth  2009-10-07 09:08:55  host: 078088236003.ostrowiec-sw.vectranet.pl

    Po zrobieniu HardReset telefon gubi sygnał 3G. GSM działa, natomiast 3G nie. Może ktoś miał podobny problem?

  • 0

    186. ~UnhollySeth  2009-10-07 10:10:27  host: 078088236003.ostrowiec-sw.vectranet.pl

    Po zrobieniu HardReset telefon gubi sygnał 3G. GSM działa, natomiast 3G nie. Może ktoś miał podobny problem?

  • 0

    187. ~kasiam  2009-10-15 18:41:42  host: chello087207242011.chello.pl

    chcialabym zainstalowac w tym tel automape ale mam problemy, ktos juz to robil?

  • 0

    188. ~mm  2009-10-17 21:11:37  host: apn-77-112-30-134.dynamic.gprs.plus.pl

    Brzydka obudowa. Jest wielki ;/

  • 0

    189. ~tomassz  2009-11-05 10:28:49  host: 80.48.107.122

    Instalowałem Automape i nie mialem z tym kłopotów.

  • 0

    190. ~  2009-11-06 23:03:10  host: staticline16967.toya.net.pl

    188. ~mm wypowiedz dzieciaka co nie ma pojęcia co to nawet jest

  • 0

    191. ~Pawelos  2009-12-06 19:56:02  host: abtt90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fonik fajny.Mam go od pół roku z WM 6.1 PL i powiem tak Minusy : - Zdarza mu się zamulić przy normalnym użytkowaniu,co trochę wkurza :/ (nieraz mam ochotę wbić rysik w ekran) - No ma te 400 mhz ale czasami w ogóle ich nie czuć - Gry java ?...Masakra wcześniej przed Kaiserem miałem k800 i miałem tam od groma gierek(ok. 150 jak nie wiecej) a na TYTN II chodzi mi jakieś niecałe 25 % z nich :/ - Brak accelerometer-a - Oglądanie filmów ? Hmmm :/ Spodziewałem się lepszej jakości video jak na taki telefon :/ - Aparat ? No ma te 3 Mpx ale zdjęcia robi dużo gorsze od k800,filmiki za to są trochę lepszej jakości i mogą być nagrywane nawet w rozdzielczości 352x288 - Nie zbyt wygodny kształt D-Pad Plusy: - Dużo gier(chodzi o te pod WM ) jednakże niektóre z nich nie działają na Kaiserze - GPS - Szybki internet tzn. na samym GPRS-sie (wspomaganym EDGE) transfer na pełnym zasięgu dobija do 25 kbs , jeżeli podłapie 3G to nawet osiąga 80 kbs , a na HSDPA ponoć powinno byc jakieś 150 kb/s a mam wrażenie,że wolniej chodzi od 3G :/ - Jest dosyć głośny,ciut głośniejszy od k800 - Pamięć ROM 256 mb i RAM 128 mb,nie wyobrażał bym sobie mieć na takim PDA 64 mb RAM :/,dzięki Bogu za te 128 mb Nie znalazłem w nim funkcji rozpoznawania pisma ręcznego,lecz dorwałem programik który dodaje takową opcję :) PenReader Touch Byłem bardzo napalony na tego pocketa i po jego zakupie jestem z niego zadowolony :)

  • 0

    192. ~  2009-12-14 11:28:27  host: blc248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Używam go od 9 miesiecy, sporo rozmawiam (słuchawka bt), nawigacja, internet (3G/WiFi). Nigdy nie miałem z nim większych problemów. Wsparcie ze strony XDA jest największym atutem tego telefonu. Oczywiscie jak to bywa z HTC aby sprzęt zaczął działać normalnie należy wgrać gotowany rom, na standardowym według mnie nie da sie pracować (szybkość pracy jest tragiczna).

  • 0

    193. ~bulin  2009-12-29 09:43:53  host: afdg130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak jest z dotykiem

  • 0

    194. ~darek9341  2010-01-03 15:28:22  host: 80.54.13.228

    Mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Czy można go używać również jako zwykłej latarki??

  • 0

    195. ~ziommmm  2010-01-21 21:49:33  host: 78.133.196.99

    siema...chce go kupic,ale chce wiedziec czy wchodzą dobre gry,takie jak na n95 8gb...z gory thx;)

  • 0

    196. ~rafalsz.  2010-01-23 23:23:10  host: m83-185-31-209.cust.tele2.se

    witam. zwracam sie z zapytaniem do wszystkim uzytkownikow Tytn II. z tylu nad glosnikami jest srobka. co na niej pisze? na tej naklejce?

  • 0

    197. ~Htctytn2przed2lata  2010-01-30 14:58:26  host: chello087206028160.chello.pl

    Koszmarny telefon. Najgorszy badziew jaki w życiu miałem, biorąc pod uwagę ile za to ustrojstwo zapłaciłęm. Wolny, awaryjny, delikatny, niekompatybilny shit. Aparat jest beznadziejny, filmy da się kreci tylko w bardzo silnym świetle, wszystko trwa strasznie długo, interface jest niewygodny, mała pojemnosc, wiesza sie no trzymajcie sie od tego chłamu z dala.

  • 0

    198. ~adas  2010-02-05 12:14:28  host: 77-253-224-114.ip.netia.com.pl

    a jaka to jest zwykła latarka? ja osobiście polecam kupić latarkę philipsa za paręnaście złotych i będziesz zadowolony. Niezwykłych nie znam. a moją Kajzerką jestem zachwycony i nie wymieniłbym go za żaden inny telefon.

  • 0

    199. ~Misiek1301  2010-02-25 12:18:05  host: 77.222.248.121

    Witam. panowie mam tytana w orange wie moze ktoś czy dam rade zrobic na nim upgrate do win 6.1 a konkretniej jak to zrobic poniewarz ze strony htc niemoge zessac takowej aktualizacji bo S/N podobno jest nieprawidłowy

  • 0

    200. ~toyorg  2010-02-28 17:32:46  host: 213.199.199.5

    zacina się jeśli jest oryginalny ROM, 65k kolorów WM więcej nie obsługuje

  • 0

    201. ~ahas  2010-03-02 16:59:24  host: blj209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon ma słuchawki, takie do słuchania muzyki ?

  • 0

    202. ~Kamil  2010-03-16 11:57:50  host: public-gprs135863.centertel.pl

    Zajefajny telefon :D Mam już go prawie rok :D i jestem z niego zadowolony. I nawet tanio ją kupiłem. Nowy telefon kupiłem od gościa za 800 zł heheee :) Pytam tak się z ciekawości gdyby np on mi się znudził to za ile mógłbym go sprzedać?? pozdrawiam

  • 0

    203. ~ww  2010-03-18 23:52:26  host: cdt73.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no a popatrz se na allegro... zalezy jaki zestaw, stan 400-550

  • 0

    205. ~ync  2010-04-01 13:17:50  host: ip-109196050049.syrion.pl

    witam mam pytanie czy to wina baterii bo od pewnego czasu wyłącza się mój Kasier..? jeżeli podłącze ładowarke to się nie wyłącza a jak jestem np poza domem i chce zadzwonic lub posłuchać muzyki to telefon się wyłącza! bardzo proszę o pomoc!

  • 0

    206. ~domsc  2010-05-05 10:59:35  host: 109.243.220.163

    nie wiem czy ktoś zauważył ale po dłuższym użytkowaniu urządzenia bolą oczy, i pytanie do zaawansowanych użytkowników: czy lepiej wgrać androida i nie mieć mapy i aparatu czy może wie ktoś dlaczego na wm nie można wgrać hardSpla żeby wgrać roma? jak ktoś wie może napisze coś na maila: dominikpw@vp.pl pozdrawiam

  • 0

    207. ~  2010-05-08 16:00:29  host: ilw42.internetdsl.tpnet.pl

    zajefajny fon sam mam

  • 0

    208. ~  2010-05-09 12:17:53  host: 62.152.143.151.dsl.dynamic.eranet.pl

    Witam wszystkich - mój nie przyjmuje PIN-u nie reaguje na reset i na pełny reset, czy jest jakiś prosty sposób na jego uruchomienie

  • 0

    209. ~kk  2011-01-07 23:04:48  host: 89-79-180-151.dynamic.chello.pl

    pomyłka ekran dotykowy jest

  • 0

    210. ~freerider-hot  2011-02-23 16:48:36  host: 89-73-243-13.dynamic.chello.pl

    Multimedialny kombajn.Ma praktycznie wszystko.

  • 0

    211. ~Tomasz  2011-03-01 20:09:09  host: user-109-243-238-55.play-internet.pl

    tez mam ten telefon polecam wgranie wm 6.5 i do tego mobile shell 3.5 moj smiga milo i przyjemnie musze jeszcze wyprobowac karte 32gb

  • 0

    212. ~mikos46  2011-11-30 18:21:05  host: 095160007090.lubin.vectranet.pl

    fajny ale jak się wysyła przez bultów

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet