HTC Touch Pro2 - opinie
Telefony HTC HTC Touch Pro2 Opinie o HTC Touch Pro2

HTC Touch Pro2

w sumie: 72
  • 0

    1.  2009-02-16 14:15:17

    już widze jak każdy biega z takim telefonem i wykorzystuje 100% tego telefonu

  • 0

    2. ~yyy  2009-02-16 14:53:02  host: 77-253-183-124.adsl.inetia.pl

    zapowiada się najlepszy palmtop na rynku

  • 0

    3. ~Dabek  2009-02-16 16:49:10  host: dpm18.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Piękne naprawdę :)

  • 0

    4. ~  2009-02-16 19:13:07  host: agy131.internetdsl.tpnet.pl

    aparat lichy. i malo kolorow. ogolnie wyglada niezle:)

  • 0

    5. ~ehh  2009-02-17 04:11:03  host: cpc2-roch4-0-0-cust768.manc.cable.ntl.com

    zawiodlem sie ze ten telefon bedzie posiadal taka sama ilosc ramow, i procesor, jak przy mniejszym wyswietlaczu i gorszej jakosci funkcjach touch pro lubi sie zawiesic

  • 0

    6. ~pierwszy koment  2009-02-18 20:35:47  host: aavi218.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, telefon prezentuje się wysmienicie. Cudo. Bardzo ciężki, gruby wysokość taka jak Touch HD(nie dziwie sie temu i chyba wy też nie, wiadomo dlaczego taki jest). Procesor ma porównywalny z Touch HD. Obowiązkowo TouchFlo3D. Szkoda tylko że nie bedzie miał WM 6.5 :( ale czytałem że jakaś afera z tym OS ma być. Touch HD bedzie miał konkurencje. Czekam aż go przetestuje. Saludos

  • 0

    7. ~piotr  2009-02-20 10:56:12  host: dtn147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    niech dadzą do tego modelu procesor Tegra i złącze jack, o którym znów zapomnieli, a biorę od razu...

  • 0

    8. ~  2009-02-21 16:46:42  host: 127-bem-6.acn.waw.pl

    Po prostu ŚLICZNY!!!

  • 0

    9. ~hhahaha  2009-02-27 16:14:38  host: kopernika.skawsoft.com.pl

    Super, jak weszła 2 wersja to HTC Touch Pro stanieje!

  • 0

    10. ~  2009-02-27 23:05:01  host: dsa44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dajcie Tegrę jako procek, żeby materiał HD działał płynnie i normalnego Jacka do słuchawek, a już go biorę... ;-)

  • 0

    11. ~Pawlox  2009-02-28 08:25:55  host: apn-77-115-166-210.gprs.plus.pl

    Mogliby do niego wrzucić procesor Snapdragona (1GHz) ^^ RAM-u to i tak ma dużo jak na taki sprzęt. Ja się zawiodłem, że nie wsadzili lepszego aparatu (przynajmniej 5Mpx) i jakiejś lampy, choćby diodowej. Tak ogólnie to super telefon. Mam teraz Kaiser'a i jestem z niego bardzo zadowolony.

  • 0

    13. ~seba  2009-03-03 17:12:13  host: mail125.anonymouse.org

    HTC wypuszcza całkiem fajne telefony ;] Ciekawe jak w praktyce ;>

  • 0

    14. ~Soldrur  2009-03-03 17:56:56  host: 088156036049.ols.vectranet.pl

    No tak, bo tobie soul blade wystarczy czarno-biała motorola z antenką nie? HTC zaczyna robic telefony ktore mi sie podobaja. Touch Pro 2 moze byc sporym przeciwnikiem dla xperii (SE xperia to nie SE! Ten telefon stworzyl HTC, ale sprzedal go SE'owi), ale i tak jeszcze sa slabe telefony. Asus zrobil telefon z procem 800mhz, sa telefony co kreca filmy 640x480 (xperia), a tu taka kicha. Szkoda, ale mam nadzieje ze w koncu zrobia telefon doskonaly.

  • 0

    15. ~PP  2009-03-14 18:28:53  host: 83-238-235-135.adsl.inetia.pl

    Soldrur - a co powiesz o wspomnianej tegrze od nVidii. 800mhz filmy full HD i gry rodzaju NFS carbon, a wszystko za sugerowaną cenę 99$... A w planach sprzedaż tej technologii firmom robiącym telefony. Dopiero wtedy kupię telefon, telefon który zastąpi mojego netbooka w 100%, a na razie stare blackberry :D:D

  • 0

    16. ~Ramirez  2009-03-20 12:39:46  host: chello087207011019.chello.pl

    Telefon ciekawy - ale niepotrzebne mi jest aż tyle funkcji. Obecnie zamówiłem sobie u kolegi w dojczkach htc Diamond 2 za 1450zł(ok niestety taka cena z powodu spadku złotego) - ale jeszcze się wstrzymuję z tym, poczekam aż złotówka się umocni żeby nie być bardzo stratnym - mam nadzieje że do wakacji będzie lepiej

  • 0

    17. ~abcd frima  2009-03-21 00:23:06  host: cpt198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam czy ktoś wie jak działa przejscie z pionowego do poziomego stanu? (jak w iPhone)Poprzednia wersja umożłiwiała to tylko dzieki wysunieciu klawiatury ewentualnie w aplikacjach

  • 0

    18. ~Patryk  2009-04-03 19:29:13  host: 078088044169.gar.vectranet.pl

    No niestety na chwilę dzisiejszą WindowsMobile nie obsługuje więcej niż 65tyś. kolorów. A aparat tak jak mówicie mogliby dać chociaż 5Mpx + 2 x LED. W końcu smartphone który ma lepszy wyświetlacz od iPhona + klawiaturka QWERTY... :)

  • 0

    19. ~  2009-04-06 16:55:46  host: eurofire.europe.ppdi.com

    No raczej jeszcze nikt nie wie, bo bedzie w sklepach dopiero w lipcu...

  • 0

    20. ~mi  2009-04-09 15:04:58  host: 77-252-138-34.ip.netia.com.pl

    przez to, że zł spadła to pewnie ten fonik tak szybko nie trafi do nas :(

  • 0

    21. ~stn  2009-04-09 21:42:34  host: chello089078040073.chello.pl

    czujnik polozenia..

  • 0

    22. ~  2009-04-15 12:07:32  host: 213-238-82-19.adsl.inetia.pl

    ~17 pod windows mobile jest masa programikow do obracania ekranu, instalujesz sobie programik i wybierasz w jakich aplikacjach ma dzialac obracanie

  • 0

    24. ~  2009-04-26 22:14:06  host: 50-dzi-32.acn.waw.pl

    bedzie w sklepach od czerwca ale... podobno nie ma radia...

  • 0

    25. ~Asmodeusz  2009-05-07 16:16:13  host: 77-252-115-250.ip.netia.com.pl

    Hmm... z wyglądu Nokia N97, sprzęt dość niezły (kiedy, kiedy telefon z Intel Atom 1.6GHz i 1GB RAM?), boli nieco ograniczenie HSUPA do 2Mbit i rozdziałka. Przy tej wielkości i lepszym procku HTC spokojnie mogłoby dać 1280x720 i pozwolić na oglądanie filmów HD 720p na ekranie bez konwersji. Brak jacka, radia, kiepski aparat - po co to komu w PDA? Dodam zresztą, że aparaty HTC wręcz idealnie radzą sobie z czarno-białym obrazem - jako czytnik kodów kreskowych/QR pewnie będzie idealny :)

  • 0

    26. ~Any46  2009-05-08 08:44:22  host: 217.153.172.66

    Hej, Ja mam HTC tytnII od 2 lat, co do Touch pro2 powiem: 1. jestem troche zawiedziony ze nie poszli dalej z prockiem ( ze nie ma jakiegos szybszego) 2. w Pro2 ma byc windows 7.0 ale dopiero pol roku po premierze 3. mysle ze nie procek a RAM i ROM przyspieszy jego dzialanie na WM 4. i tak go kupie... ale dopiero po roku od premiery, sadze ze na poczatku bedzie kosztowac 2500zl a to za drogo co do nowych wersji WM to powiem ze jak wychodzi jakas kolejna wersja to trzeba dlugo czekac az programy zaczna na niej dzialac ( az ktos napisze program na nowa wersje windowsa) sam tak mialem w TYTn II mialem windows 6.0 mialem superowe programy, zflashowalem ROM i wgralem WM 6.1 --- wiekszosc programow mi nie dziala, musialem czekac az wyjda te same programy na WM6.1

  • 0

    27. ~kamishone  2009-05-17 08:38:14  host: chello084010081107.chello.pl

    on juz jest dostepny w euro agd i vobisie a cena taniej w euro agd 2599 a w vobisie to 2999 wiec czeba paczec jak euro agd zrobi promocje na tego fona i obnizy o 2 3 stówy to mozna go kupic wewntualnie poczekac kilka miesiecy az sam spadnie

  • 0

    28. ~na  2009-05-23 09:51:23  host: acjn142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    już jest w eurortvagd

  • 0

    29.  2009-05-30 21:01:54

    Any46 w Pro 2 nie będzie WM 7.0, tylko WM 6.5. Wymagania WM 7.0 są na tyle duże, że Pro 2 nie uciągnie tego systemu podobnie jak Diamond 2 czy Touch HD.

  • 0

    30. ~red hot  2009-06-11 14:12:38  host: 159-42-51-80.metronet.pl

    moim zdaniem ten telefon jest bardzo ładny... tylko ma jak dla mnie za dużo funkcji... Uważam że telefon służy do dzwonienia, pisania sms a nie do robienia zdjęc czy do grania bo od tego są aparaty i komputery.

  • 0

    31. ~ost  2009-06-22 11:47:18  host: e01.internettv.atman.pl

    Czy wie ktos moze kiedy bedzie premiera tegodo telefonu w polsce?

  • 0

    32. ~dr  2009-07-03 14:03:09  host: aum137.internetdsl.tpnet.pl

    Zacznijmy od tego, że to nie jest telefon, tylko PDA z modułem GSM i w tym przypadku to dzwonienie i wysyłanie SMSów to nie są funkcjami nadrzędnymi

  • 0

    33. ~  2009-07-03 22:57:29  host: public-gprs130332.centertel.pl

    z tego co wiem to PDA posiada Windows Mobile 6.5 a nie 6.1

  • 0

    34. ~mnc  2009-07-05 13:03:21  host: 86-63-127-33.sta.asta-net.com.pl

    a po co na 3calowym ekranie rozdzielczosc hd (1280x720), skoro i tak przy video roznicy praktycznie nie da sie zauwazyc, zuzycie energii duuuzo wieksze i brak aplikacji ktore to potrafia obsluzyc = sztuczne skalowanie zzerajace procesor i prad?

  • 0

    35. ~zuo  2009-07-06 21:50:57  host: 94.254.183.197

    Pier*olicie wszyscy z aparatami 5Mpx i innymi bajerami. Telefony z WM w większości służą do pracy, a nie do lansowania się. Jak chcecie się lansować to kupcie sobie jakiegoś chińczyka typu "myphone" albo nokię n95, i tak nie wykorzystujecie nawet w 10% możliwości Windowsa Mobile.

  • 0

    36. ~shipwreck  2009-08-09 21:50:10  host: 188.33.7.65

    kupiłem wczoraj w media, 2700 cash, na razie się przestawiam z e71, na razie pozytywnie, duży ekran, można śmigać w wordzie etc, ale jest pewne, że jakby nie miał klasycznej klawiatury to bym nie kupił

  • 0

    38. ~DEL  2009-08-26 11:58:55  host: 89.174.178.30

    Mordrag powiem jedno.Amen:)

  • 0

    39. ~Kosteczko  2009-08-26 21:52:19  host: 213.155.189.10

    Witam.37 zgadzam sie z toba w prawdzie pewnie kazdy by chcial miec ten telefon i piszecie tak zeby byc fajnym po prostu zadroscicie innym ten telefon to marzenie poniewaz cena dosc duza nie ktorzy zarabiaja miesiecznie tyle co ten fon kosztuje ale za dobroci trzeba placic zapewniam was ze z tym sie nie da nudzic a jak jeszcze ktos jest kumaty w grach i wogole to nawet se tonego howska 2 na nim zagra

  • 0

    40. ~aelion  2009-09-04 21:43:52  host: dsl212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak w ogole mozna porownywac nokie n95 z htc touch pro 2 lol przeciez to inna kategoria urzadzen.....n95 to zabawka w porownaniu z tp2

  • 0

    41. ~Vulc  2009-09-10 14:09:54  host: bunny.mewa.com.pl

    aparat mam gdzies (zwykla malpka robi lepsze foty niz najlepszy fon), liczy sie funkcjonalnosc i ilosc dostepnych aplikacji. word i exel smiga. w drodze moge sobie poogladac filmy na ladnym i sporym ekranie. napisanie maila to bajka (bardzo wygodna klawa). zestaw glosnomowiacy ladnie i nawet czysto daje. lepiej mi sie z nigo kozysta na trasie niz z laptoka. no i nie musze juz zabierac dodatkowej navi. w pozostalych kwestiach popieram Mordrag :)

  • 0

    42. ~marcin1488  2009-09-30 16:37:51  host: 212.160.172.70

    czytam te wasze komentarze powyzej i az chce mi sie smiać ... " bo nokia to ,bo htc to a za to nokia to... a htc ma za to to..." Niekturzy wolą poszpanować plastikową nokią a niekturzy swiecącym jak psie jaja htc, czlowiek ma to do siebie ze nic mu niepasuje i kazdy ma inne zdanie a wiec takie wypowiedzi porównawcze co jest lepsze to niema sensu,ale z drugiej strony Mordrag ma troche racji, nokia dla dzieci a htc dla troche wiekszych dzieci

  • 0

    43. ~kriz  2009-10-02 02:37:21  host: adbh239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak wedlug Was wypada porównanie tp2 z n97?

  • 0

    44. ~  2009-10-04 16:18:24  host: host-n4-88-91.telpol.net.pl

    służbowo używam TOUCH PRO, prywatnie HP 614c (włsnie się cos psuje) i zacząłem interesować się TOUCH PRO 2. W porównaniu do TP, TP2 ma większą i lepszą klawiature, większy wyświetlacz oraz wygląda na to iż szybciej działa. Sporo używam Excela na wszelkich urządzeniach mobilnych i większy ekran to dla mnie błogosławieństwo - w całej reszcie zgadzam się z MORDRAG :)

  • 0

    45. ~cive  2009-10-11 21:22:38  host: 91.207.202.190

    Posiadam to cudenko od dwoch dni ;-). Na razie sie go ucze.

  • 0

    46. ~Wesoly  2009-10-17 21:15:58  host: dynamic-78-8-213-152.ssp.dialog.net.pl

    Mam ten telefon od jakiś 2 tyg ogólnie jestem zadowolony poza jednym szczegółem jest problem z bespośrednią odpowiedzią na smsa z nakładki touch flo 3d nie wiem dlaczego ale oprogramowanie pomija + napoczątku numeru skutkuje to zablokowaniem otrzymywania i wysyłania wiadomości na kilka kilkanaście godzin problem znika przy wysyłaniu z poziomu samego windowsa. Spotkał się ktoś z czymś takim ??

  • 0

    47. ~Kuba  2009-10-23 16:10:46  host: aeqq209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślałem nad zakupem n97 lub n900. Podobna cena, n900 ma procesor i ram na wysokim poziomie ale jak porównałem ile nawigacji jest w WM a ile na nokie albo jeszcze lepiej na wynalazek n900 to jednak zostanę przy zakupie HTC TP2. Osobiście mam fonik z klawiaturą alfanumeryczną i troszkę trudno mi się będzie przestawić ale postaram się. Uważam ,że tyle ramu i takie taktowanie procesora jest doskonale dopasowane do wymagań TOUCH F 3D ale jednak boję się czy nawigowanie i przeglądani netu razem będzie się ostro cięło a filmy będę i tak oglądał w 3gp z racji na wagę i dostępność. Czekam aż stanieje (gwiazdka itp.) i biorę. Jeśli chodzi o soft to producent wydał UPDATE EN na WM 6,5 :)

  • 0

    48. ~ME  2009-11-14 03:37:46  host: host-n4-88-91.telpol.net.pl

    zakupiłem TP2 jakiś tydzień temu - to mój o ile dobrze pamiętam piąty sprzęt tego typu i musze stwierdzić ze całą reszte bije na głowe. Jeżeli ktoś będzie używał tego typu klawiatury + neta w tym telefonie to chyba nie ma lepszej propozycji - warunek jest taki że aby go ogarnąc w odpowiedni sposób trzeba wziąć jakiś rozsądny pakiet transferu danych. HTC na stronie swojej udostepnia WM6.5EN do tego modelu który standardowo ma WM6.1PL i odrazu zwraca uwagę jeżeli ktoś zaczyna przygode z tego typu sprzętem to nie polecam zbyt szybkiego flashowania na WM6.5EN gdyż jak nazwa wskazuje jest w wersji angielskiej, lepiej ogarnąc temat w wersji polskiej a potem ewentualnie przejśc na angielskiego WM6.5. W związku z moim że się tak wyraże doświadczeniem przeszedłem praktycznie natychmiast i niestety musze stwierdzić że czasami zdarzy się minimalne zamulenie TouchFlo3D - jednak zdarza się to tylko w momencie jak uruchamiamy sprzęt od zera. Jak już ogarnie WM6.5 nakładkę to śmiga bez problemu. W skali od 1 do 10 spokojnie mogę przyznać notę 9,5 pkt. Tak jak pisałem wcześniej służbowo używam HTC Touch Pro, któremu dla porównania daję note 8 pkt. A używany wczesniej HP614c otrzymuje 7 pkt.

  • 0

    49. ~ME  2009-11-14 03:42:47  host: host-n4-88-91.telpol.net.pl

    jeszcze mała informacja, jeżeli komuś brakuje gniazda jack na słuchawki to zawsze może zakupić z amerykańskiego rynku model: Verizon HTC Touch Pro 2, który na tamten rynek jest zaopatrzony własnie w takie gniazdo.

  • 0

    50. ~Ja  2009-11-25 22:10:55  host: 095160211177.bialapodlaska.vectranet.pl

    Ja tam sądze, że HTC Pro Touch 2 jest najlepsze i żadne z waszych opinii i nie przeszkodzą w kupnie tego ZAJE******* telefonu!

  • 0

    51. ~ISE  2009-11-25 22:57:16  host: chello089074254150.chello.pl

    od 2 tygodni używam ten model i jest OK ale po update na 6.5 się chłopak zamulił i pamięć programowa tez szybko się zapełnia. po wyłączeniu spada na jakieś 40% jednak po chwili używania systemu ląduje na 73%.Kłopoty z otwieraniem niektórych zakładek w ustawieniach systemowych.Trzeba kliknąć je dwa razy czasem. Mialem touch pro niecały rok no i ta 2 to jest naprawdę skok. ciekawe co będzie miała 3 :)

  • 0

    52. ~szef  2009-11-26 00:53:37  host: 86-41-82-178-dynamic.b-ras2.chf.cork.eircom.net

    niezły jest

  • 0

    53. ~::::::::::  2009-12-06 23:52:26  host: cki181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kiedy wyszedl ten htc??

  • 0

    54. ~call  2010-01-11 09:24:23  host: 80.244.156.72.ip4.tnp.pl

    Świetny telefon i współpracuje nawet z zestawem głośnomówiącym RC 9060!.

  • 0

    55. ~blizak  2010-01-21 10:10:52  host: public-gprs108881.centertel.pl

    urządzonko rewela,mam od 3 tygodni. Poprzednio używałem SPV ale HTC to miodas

  • 0

    56. ~_zeru  2010-02-18 11:46:40  host: chello089072249175.chello.pl

    mam tego htc blisko miesiac, przesiadlem się z nokii E51 i jestem zachwycony. na plus: duzy, bardzo ladny wyswietlacz, arcywygodna klawiatura qwerty, świetna obsługa kont mailowych, przeglądanie internetu to czysta przyjemność i touchflo3d bardzo uprzyjemnia korzystanie z urzadzenia. na minus: WM6.5 trochę zwalnia, ale wystarczą dwa CABy i program do czyszczenia ramu i problem rozwiązany; czasem po przejsciu z tf3d na zwykly wm sa problemy z zakladkami. ogolnie swietny BIZNESOWY telefon, polecam.

  • 0

    57. ~cycek  2010-02-21 21:25:04  host: axx33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak sądzicie lepszy Touch Pro2 czy N97 a może iPhone 3GS? W HTC martwi mnie ilość kolorów ekranu i mało pamięci wbudowanej w porównaniu do N97 czy Appla. iPhona i HTC moge wziąśc w erze od złotówki i ewentualnie sprzedac i kupić N97... Co sądzicie jaki będzie najlepszy?

  • 0

    58. ~Cycek  2010-02-21 21:26:36  host: axx33.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak sądzicie lepszy Touch Pro2 czy N97 a może iPhone 3GS? W HTC martwi mnie ilość kolorów ekranu i mało pamięci wbudowanej w porównaniu do N97 czy Appla. iPhona i HTC moge wziąśc w erze od złotówki i ewentualnie sprzedac i kupić N97... Co sądzicie jaki będzie najlepszy? Zależy mi na dośc dużej pamięci, dobrym wyświetlaczu, dobrej jakości rozmów, żeby spełniał dobrze funkcje telefonu jak i miał rozbudowane funkcje multimedialne jak i darmowy dobrze działajacy GPS

  • 0

    59. ~ja  2010-02-22 01:21:30  host: 87-198-38-206.ptr.magnet.ie

    posiadam ta zabawke wraz z firmową n97 i powiem ze sie kryje z obsługa formatów szybkosciaą łapania fixa w nawigacji itp itd nokie lubie z przyzwyczajenia a nie za funkcjonalnosc a htc zaskoczył mnie na maxa jezeli chodzi o upgrade na 6.5 to ja sie wstrzymam za dużo już napakowałem w niego żeby jeszcze raz sie meczyć 54 jezeli chodzi o zestaw głosnomówiacy to głosnik mi w zupełnosci wystarcza pozdro

  • 0

    60. ~piochux  2010-02-23 20:19:42  host: abvp133.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest na prawde interesujacym urzadzeniem, ma jedna duza wade procek 528 mhz zamiast 1ghz z HD2. Moglby miec tez diode do aparatu (przydatna glownie jako latarka ;) ). Poza tym to jeszcze jedno - klawiatura qwerty w tym telefonie to istny cud!!! Szczerze watpie zeby jakiekolwiek urzadzenie na rynku bylo w tej kwestii lepsze od tego HTC

  • 0

    61. ~piochux  2010-03-15 19:22:02  host: abwq17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zapomnialem dodac ze bateria, jak na taki sprzet to czysta rewelacja - mialem wczesniej iphona, ktorego co prawda uzywalem tez do sluchania muzyki, ale wytrzymyal mi gora 2 dni, przy zabawie w gry siadal po pol dnia. HTC natomiast przy kilkudziesieciu smsach dziennie, paru krotkich rozmowach i krotka zabawa z internetem nigdy sie jeszcze nie rozladowal po mniej niz 4 dniach. Jak na smartfona to mowi samo za siebie.

  • 0

    62. ~seibian  2010-04-04 21:40:19  host: 109.243.51.24

    zrobiłem wielki bład kupując ten telfon, wcześniej bawiłem się HTC HD i myślałem iż to będzie sprzęt przynajmniej tak samo dobry jak w/w a dorównujący HD2. Niestety zawiodem się po całości.Zacznę od beznadziejnej nakładki TouchFlo3D- kupując tego typu telefon chcemy niejako aby stał się on naszym małym notbookiem z systemem który wyglądem będzie przypominał ten z notbooka a tu coś strasznego z ikonkami dla dzieci-gdybym chciał coś co przypomina LG lub Samsunga albo Nokię mówie o zwykłych telefonach to bym kupił taki telefon a nie dopuszczalne jest aby cała obsługa systemu została zastąpiona nakładką dla idiotów.Przepraszam ale taki mam wrażeni.Owszem że część typowa służąca do nazwijmy ją do "telefonowania" może być uproszczona ale nie pozostała to ma być urządzenie na którym pracujący użytkownik przesiadający się z noteboka nie może się zastanawiać gdzie znaleść jakąś ikone wykonująć jakąś czynność.Wiem że chodziło o łatwośc obsługi ekrany dotykowego(w tym modelu to żenada ale o tym później)ale wystarczyło aby poprostu po kliknięciu w dane miejsce obraz się powiększał i wówczas można spokojnie właczyc palcem jakąś funkcję.Druga sprawa użytkownik chcący wyłaczyć TouchFlo3D a bawiący sie tym telefonem po raz pierwszy nie zrobi tego bo nie będzie wiedział jak. Teraz ekran- powiem tak tragedia kiedy trzeba to można sobie naciskać kilkakrotnie palcem -i co ? i nic -telefon nie reaguje albo się zawiesza a zawiesza się dośc często albo procesora-takie moje odczucie,lub ekran reaguje znów w drugą stronę bo jest za czuły,kolejna rzecz samoczynne obracanie się obrazu nie zawsze działa ale to co mnie najbardziej wkurza to to że na dworze na tym ekranie nie widać dosłownie nic gdy świeci słońce nie to co w HTC HD i już nie wspomnę jak mówiłem o HD2. Jedyne co uważam iż telefon ma wręcz świetne to klawiatura i sposób rozkładania ekranu pod kątem to naprawdę wygodna sprawa.Poza tym na karcie Play i na karcie Ery telefon wyświetla różnie programy w nim zainstalkowane np

  • 0

    63. ~seibian  2010-04-04 21:50:55  host: 109.243.51.24

    dokończę..np gdy telefon działa na karcie Play w programach brak jest programu z Pomocą gdzie jest instrukcja telefonu.Na zakończenie powiem tak - może się nie znam ale jeśli człowiek kupuje ten telefon do pracy nie powinien sie zastanawiać jak go obsługiwać teraz pracije na notebooku za chwilę właczam HTC i powinienem dalej np porządkować pliki lub rozpocząć pracę z danym programem i nie wkurzać się przeglądając stronę w internecie iż nie da się otworzyć czegoś z tej strony tylko dlatego że nie da się nie wiem danego przycisku na strnie nasz telefon nie widzi łatwo sprawdzić o czym mówię wchodząć np na oGame gdzie HD obsługuje bezproblemowo całą stronę oGame a Touch pro 2 już nie.Specjalnie dałem taki przykład bo jest to znana gra ale takie sytuacje gdzie czegoś nie można otworzyć za pomocą ekranu dotykowego mają miejsce na innych stronach i to nie o grach tylko np na stronie administratora sklepu internetowego. Pewnie mi się dostanie za mój komentarz ale cóż jestem zawiedziony tym telefonem bo nawet stary Tynt II był i jest o niebo lepszy mając pod uwagę czas kiedy go stworzono.

  • 0

    64. ~Tifo  2010-05-10 18:31:39  host: 093105129251.kielce.vectranet.pl

    Jak myślicie kiedy telefon stanieje?

  • 0

    65. ~Tonikk2  2010-05-17 17:15:23  host: 213-17-216-245.ip.netia.com.pl

    Kolego Mordrag, brawo, wreszcie jakas normalna opinia, Ty przynajmniej wiesz do czego ma słuzyc telefon. Gratuluję, Pozdrawiam.

  • 0

    66.  2010-05-25 18:56:03

    jaki fajny telefon moze tak android zamiast windows. kolejny htc-kombajn multimedialny!!!!!!!!!!

  • 0

    67.  2010-06-09 18:33:54

    Czy ktoś miał problem z psuciem się wejścia microusb w tym telefonie? Bo dostałem taką informację z drugiej ręki, że bardzo szybko się wyrabia wejściówka microUSB w tym telefonie i trzeba ją wymieniać (ok 150zł podobno). Czy ktoś może coś wie więcej w tym temacie?

  • 0

    68.  2010-06-10 08:31:49

    Czy ktoś miał problemy w tym telefonie z wejściem MicroUsb? Przez znajomego dowiedziałem się, że przez częste używanie (ładowarka, słuchawki i inne rzeczy) szybko się wyrobiło i było do wymiany (i tak już dwa razy). Czy ktoś kto ma ten telefon może się w tym temacie ustosunkować?

  • 0

    69.  2010-06-18 12:31:03

    witam wszystkich użytkowników tego telefonu szukam instrukcji w jezyku polskim może mi ktos pomóc

  • 0

    70. ~ja  2010-07-24 20:16:13  host: 87-198-59-104.ptr.magnet.ie

    jareks2005 1.widze ze inteligencja -1 2. dodaja do tela na cd 3.po angielsku sie naucz 4.tylko w polsce i italii nie da sie dogadac po angielsku tragedia

  • 0

    71. ~ja  2010-07-24 20:26:18  host: 87-198-59-104.ptr.magnet.ie

    czterdzieści_i_cztery- użytkuje telefon od grudnia już z trzy razy zwaliłem system od grzebania ( z nudów)przynajmniej używam gniazda usb 4 razy dziennie i nic sie nie dzieje jedyny problem ze jak używasz nie oryginalnego kabla to są problemy z komunikacja . jeżli chodzi o telefon to mnie w zupełnosci wystarcza(jestem przeciwnikiem IPhone miałem dwa i k... mnie brała że nic z pospolitych programów użytkowych nie da sie wsadzić oprócz komunikatorów )jeżeli chodzi o procek to w porównaniu do touch pro dużo lepiej o jakies 200% nie wiem czemu bo są to dwa takie same procki mam porównanie uruchaminaia IGO8 na touch pro wieki na 2 sekundy na IP 3gs też wieki choć nie wiem czemu bo sprzet wypas . a wracajac do usb to już telefon miał kilka lądowan na beton gniazdem i nic sie nie dzieje(pewnie kolega szarpie jak wiekszosc tych którym sie usb dniazda zasilania itp psuja.mam ja i kolega lapa takiego samego on gniazdo zasilania i płytke z usb wymieniał juz dwa razy ja 0)

  • 0

    72. ~Yankee  2010-09-23 21:24:34  host: cxn10.internetdsl.tpnet.pl

    Uzywam telefonu ponad miesiac. Nie mam porownania z innym smartfonem, ale odczucia raczej negatywne... 1) bateria wytrzymuje 3-4h pracy, gdyby nie przenosny akumulator nie daloby sie w ogole pracowac! Dla mnie niedopuszczalne 2) Co 2-3h trzeba restartowac telefon zeby moc komfortowo pracowac, po tym czasie ekran zaczyna coraz bardziej zamulac, trzeba mocno i dlugo cisnac co jest irytujace, lepiej poswiecic kilka minut na restart... 3) ... wlasnie telefon wlacza sie niemilosiernie dlugo, zupelnie jak komputer, to pewnie zasluga kochanego windowsa (ktory na pewno przyczynia sie tez do wspomnianych wczesniej wad) Reasumujac - sprzet jest slabiutki i jesli jest szybszy odczegos o 200% to nie potrafie zrozumiec jak mozna bylo znalezc jelenia na zakup takiego super zamulacza. Ten jako tako chodzi jesli pamieta sie o restartach, w sumie to telefon nie daje zapomniec. W kompach powiedzialbym ze zdecydowanie brakuje RAMu, na tych urzadzeniach sie nie znam, ale podejrzewam, ze istnieje analogia. Za ta cene mozna kupic porzadnego netbooka, ktory bedzie chodzil nieporownanie szybciej, bateria wytrzyma o wiele dluzej (to dla mnie niezrozumiale, ale jednak tak jest...), wiec jesli ktos nie potrzebuje sprzetu, ktory musi sie miescic w kieszeni i posiadac gps to wlasnie ta opcje polecam, bo komfort pracy jest nieporownywany

  • 0

    73. ~Głosu  2010-12-07 01:10:37  host: staticline23527.toya.net.pl

    Mam ten telefon od 3 miesięcy i szczerze to średnio jestem zadowolony. Ciężki, plastik słabej jakości (po upadku z wysokości około 70cm ukruszył się narożnik części z klawiaturą). Do tego jeszcze prądożerny makabrycznie! Gdy używasz WIFI i HotSpotów lepiej weź ze sobą ładowarkę : Slider chodzi dobrze ale już puka a całość trzeszczy (porażka). Nawigacja chodzi super, dźwięk jest rewelacyjny, obraz taki sobie (w jasny słoneczny dzień bieda). Czujniki położenia działają bez problemów nawet przy zamkniętej klawiaturze ale np. podczas czytania wiadomości poprzez nakładkę TouchFlo by obraz się przekręcił trzeba ją rozsunąć (pod WM chodzi normalnie). Bywa ze się zawiesi ale od tego mamy guzik reset (niestety pod pokrywką więc jak ktoś będzie sprytny to sobie zrobi maleńki otworek w pokrywce i po sprawie) - nie wiem czemu HTC tego nie zrobił. Dokumenty, arkusze, pdefy itd itp chodzą wspaniale. Radio FM trzeba sobie odblokować bo jest zablokowane. Aparat fotograficzny to niestety sraczka bo jak ktoś się rusza w kadrze to zdjęcie na 100% będzie rozmazane. W nocnym trybie to już nawet nic nie mówie bo lampy brak i chyba by trzeba było postawić go na statyw i obiekt fotografowany doświetlić sobie latarkami (kompletny nonsens). Filmy całkiem fajne wychodzą ale tylko przy dobrym świetle i w miare wprawionej ręce operatora. Poza tym chyba wszystko. najlepiej zainstalować sobie też od razu program który będzie robił resety by pamięć chodziła jak należy. Po włączeniu urządzenia z TouchFlo 52% zasobów jest zajęte a z wyłaczonym 44% czy można na tym poszaleć?! sami sobie możecie odpowiedzieć.

  • 0

    74. ~Głosu  2010-12-07 01:18:32  host: staticline23527.toya.net.pl

    Ahhh no i jeszcze coś, jak traficie na forum PDA i zaczniecie czytać o tych wspaniałych "gotowanych" wersjach systemu i pomyślicie o instalacji czegoś takiego to od razu mówię Wam że to jest totalna kicha... Ktoś kto to robi pcha tam wszystko co się da żeby (chyba sie chwalić co mam w menu telefonu) bo po zainstalowaniu takiego niby najlepszego ugotowanego systemu po przeróbkach telefon chodził wolniej niż Nokia N73! Ogólnie nie polecam. A jeśli ktoś pomyśli o WM6.5 które jest do ściagniecia ze wsparcia HTC za free po rejestracji to niech sobie też odpuści. Windows Mobile 6.1 chodzi słabo i kuleje a 6.5 niestety już się czołga... Brawo za desing HTC! reszte przemilczę :D

  • 0

    75. ~Głosu  2010-12-07 01:24:23  host: staticline23527.toya.net.pl

    71. - chyba na ten beton to Ci upadł w skórzanym etui zamkniętym bo mogę się założyć że przy tej wadze (prawie 200g) i tym plastiku to pęka od razu. Zobacz sobie czasem na allegro jak sprzedają używane sztuki jakie są powyszczerbiane na krawędziach. Srebrna ramka ładnie wygląda ale nie jest metalem :D

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-171-35.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet