HTC Touch Pro - opinie
Telefony HTC HTC Touch Pro Opinie o HTC Touch Pro

HTC Touch Pro

w sumie: 156
  • 0

    1. ~  2008-06-04 19:58:04  host: sb055.adsl.elcuk.pl

    No nareszcie następca Kaisera z radiem ! I to z RDS!!! No i ten design :D Wypas!

  • 0

    2. ~Ktoś  2008-06-04 20:28:17  host: drw12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak na taki telefon to mógł by mieć lepszy aparat...

  • 0

    3. ~KoT  2008-06-04 21:02:40  host: hurin.dream.net.pl

    drżyj SE XPERIA X1 :):)

  • 0

    4. ~czarny_X  2008-06-04 21:37:55  host: ahn42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wyświetlacz 65 tys. kolorów?? To chyba jakas pomyłka.

  • 0

    5. ~htc_user  2008-06-05 08:56:28  host: host-81-190-35-121.szczecin.mm.pl

    Godny następca Kaisera

  • 0

    6. ~Refugian  2008-06-05 14:02:45  host: azw170.internetdsl.tpnet.pl

    mogli się pokusić o więcej kolorów wyświetlacza, fakt nie jest to telefon do zabawy ale zawsze /..

  • 0

    7. ~nojo  2008-06-05 18:22:43  host: abgr24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy 65 tys kolorów to nie zamało jak na taki wyświetlacz??

  • 0

    8. ~Lesser  2008-06-05 19:20:16  host: staticline50067.toya.net.pl

    na papierku wyglada imponujaco! juz go chce!!

  • 0

    9. ~  2008-06-05 19:54:26  host: 81-219-144-209.kraknet.net

    No i pojawił się PDA, który zdeklasował wszystko co istnieje na rynku ! Prawdziwy dream machine. Oczywiście mówię tu o rynku urządzeń typu PDA, nie o zabaweczkach jakie produkuje Nokia, Samsung i inni producenci "zwykłych" telefonów

  • 0

    10. ~wonsz  2008-06-06 17:25:31  host: dynamic-78-8-52-97.ssp.dialog.net.pl

    ~4: To nie jest pomyłka Windows mobile funkcjunuje tylko z 65k. Nie długo na komach będzie pewnie można odpalać gry z PC np gta2 te gabaryty tego fona spełniają wymagania tejże gry.

  • 0

    11. ~electro  2008-06-06 18:13:55  host: 194.146.255.66

    " wyświetlacz 65 tys. kolorów?? To chyba jakas pomyłka." Przecież Windows Mobile nie obsługuje więcej jak 65k.

  • 0

    12. ~Blackscrew  2008-06-06 19:39:14  host: dmp130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tak tak, kot, niech X1 drży! Ciekawe kiedy się pojawi w Polsce, bo HTC Touch Diamond będzie miał swą premierę w Polsce 30 czerwca.

  • 0

    13. ~Ludzie  2008-06-07 19:51:04  host: eiy242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie dajcie sobie spokój jak nobi nie macie pojęcia otelefonach to sie nie odzywajcie. ILE RAZY MAM POWTARZAĆ NIE LICZY SIE ILOŚĆKOLORÓW TYLKO ROZDZIAŁKA TO NAJLEPSZY WYŚWIETLACZ JAKI BĘDZIE DOSTĘPNY NA RYNKU!!!!!

  • 0

    14. ~idea  2008-06-07 20:33:56  host: acge56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bravo-htc,lg.asus...i za dwa lata nokia będzie na poziomie motoroli której udało sie oszukać miliony skautów piwnych v3(bo cienka jak żyleta-to jest ten sam podpoziom co reakcja WM ma tylko 65000kolorów)

  • 0

    15. ~HTC addict  2008-06-07 23:40:18  host: 87-205-172-34.adsl.inetia.pl

    2. 4. 6. 7. windows nie obluguje wiecej kolorow!! wymieńcie sobie wszystkie kolory jakie znacie. podzielcie 65k przez ich liczbe i bedziecie mieli liczbe odcieni kazdego z nich. wątpie byście widzieli rożnice między dwoma kolejnymi odcieniami. jak zwykle OCENY najlepszych telefonow na rynku sa gorsze od tych wszystkich se d750 k750 w ranku. ZAL

  • 0

    16. ~djadolf  2008-06-08 00:11:11  host: host8925148207.waldex.net

    dobre 65 k kolorow jest niewyobrazalnie dobre a nawet 5k ... 65 nierowni sie od sek800i ktory ma 256k czy jakos tak .. a wsumie ten bedzie pewnie leprzy

  • 0

    17. ~  2008-06-08 05:29:44  host: p05-13.opera-mini.net

    pantg. Ciągle ludzie gorączkują się ilością kolorów wyświetlacza, tak jakby to naprawdę było super najważniejsze, oraz tak, jakby różnica była rażąco widoczna. Co prawda, nie miałem najnowszego sprzętu w rękach, ale w starym sprzęcie często jakiś wyświetlacz był o wiele lepszy, niż inny, który miał niby ileś tam razy więcej kolorów, bo co z tego, że dany wyświetlacz ma niby ogrom kolorów, jak liczy się też, jak te kolory są na wyświetlaczu wyświetlane. Proszę mi odpowiedzieć na pytanie, bo naprawdę nie wiem, bo może rzeczywiście jestem w błędzie, czy naprawdę jest tak widoczna różnica, gdy wyświetlacz ma mniej, lub więcej kolorów? A co z kontrastem, ostrością, wyrazistością, oraz z jasnością wyświetlacza? Czy to naprawdę idzie w parze z ilością kolorów?

  • 0

    18. ~  2008-06-08 10:18:22  host: hv4.internetdsl.tpnet.pl

    nie iwem czymu wy kuźwa gadacie ze 65 tys to mało....przy tak duzych wyświetlaczach 256 tys nie robi róznicy gołym okiem a pozera znacznie mniej energii...>.> wiec zamknij ryj Refugian jak sie nie znasz... a tak wogole telefon prezentuje sie swietnie 528 mhz nice...szkoda ze nie 624 ;p

  • 0

    19. ~htc_user  2008-06-08 11:47:32  host: host-81-190-35-121.szczecin.mm.pl

    czarny_X, Refugian chyba nie macie zielonego pojęcia o PDA skoro płaczecie na niewielką ilość kolorów matrycy. Poczytajcie trochę chłopcy zanim napiszecie takie głupoty. Windows Mobile 6 nie jest w stanie obsłużyć więcej jak 65k kolorów.

  • 0

    20. ~analityk  2008-06-08 12:21:33  host: 88-199-123-159.lukman.pl

    boże jakie lamy... Windows Mobile nie obsluguje wiecej niz 65tys. kolorów... ŻAL...

  • 0

    21. ~Adi 20  2008-06-08 16:33:15  host: evdo-78-30-73-36.subscribers.sferia.net

    hmmm a ile to może kosztować jeżeli jest już w sprzedaży to jak ktoś może niech poda dokładną cenę ....

  • 0

    22. ~mateo  2008-06-09 11:19:20  host: aafl142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    6: Po raz kolejny tłumaczymy, że WM nie obsługuje więcej kolorów niż 65 tysi.

  • 0

    23. ~  2008-06-09 19:08:16  host: nat-mi3.aster.pl

    fantastyczna maszynka.. żeby jeszcze chciał mniej kosztować..

  • 0

    24.  2008-06-10 10:43:14

    No ja już na niego czekaaaam :) i kaskę odkładam :/ jedynie też uważam że mógłby mieć lepszy foto ale to nie aparat do robienia zdjęć w końcu :))

  • 0

    25.  2008-06-10 21:12:32

    ja czekam zniecierpliwością na niego :)) no i zbieram kaskę pozdrówka dla wszystkich

  • 0

    26. ~tom  2008-06-10 22:08:05  host: 84.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl

    Ale tłumaczenie niepomaga tłuki tego nie wiedzą ze moze być max 65 tysi.

  • 0

    27.  2008-06-11 02:44:55

    Windows Mobile obsluguje do 262k kolorow, chocby w LG KS20 czy HTC Athena(Ameo/Advantage) i jeszcze jeden czy dwa innych marek, ktore niestety z pamieci wylecialy juz permanentnie chyba, ale czytalem o nich na PDAClubie... Fakt, sa to nieliczne modele - ale praktyce HTC robi tak dobre wyswietlacze (o ile ktos w ogole je mial przed oczami, zaryzykuje stwierdzenie, ze 100 % z krytykujacych wspomniana ilosc kolorow nie widziala/uzywala zadnego urzadzenia HTC...) ze nie stanowi to problemu - nawet na fotkach z cyfrowki (z przelozonej karty) nie jest az tak widoczny dithering. I oczywiscie, 256k kolorow zzera wiecej baterii, to jest prawda (tak samo zreszta, ze oko ludzkie odroznia taka ilosc kolorow - tylko, ze przy zastosowaniu odpowiednich technik (nie mowie o ditherze), a przede wszystkim na relatywnie malych ekranach (2,8" ? minimalne roznice widac na 3,5") roznice sa praktycznie ZADNE). Ale taka dyskusja jest pod kazdym PDA z WM, laicy sie zawsze znajda, coz :) A co do samego modelu... Coz: bardzo udany, jesli ma takie same sterowniki 3D jak Diamond (a wszystko na to wskazuje), inna sprawa, ze bedzie gorszy w 2D - wg m.in. HTCclassAction.org. Ale z drugiej strony, wg testow w SPB Benchmarku, 2D nie wypada blado - co wiecej, jest bardzo mocny procesor i bardzo szybka pamiec - tylko, ze to wszystko dotyczy Diamonda, ale zakladam, ze Touch Pro bedzie (w duzym uproszczeniu) "Diamondem z QWERTY" :) Generalnie ma swoje braki... chyba najbardziej rzucajacym sie w oczy jest brak DVB-M, narzekac mozna takze na wielkosc ekranu (przydalby sie co najmniej 3"), mniej 'palcujaca sie' ("fortepianowa") obudowa - choc ponoc HTC ma w brandowanych modelach wprowadzic plaski tyl z mimo wszystko dobrego materialu :), moze nieco nawet szybszego procka (np. X-Scale dajmy na to 624 Mhz), sensowna bylaby takze wieksza batka, rzedu 1500+ mAh i dla niektorych zapewne aparat 5M (ponoc ten model ma takze krecic filmy VGA). Co do GPS - dajcie SiRF STARa III,

  • 0

    28. ~xXx  2008-06-11 13:48:20  host: aczw184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy mi się wydaje, czy już kilka razy było napisane o tych kolorach jasno i wyraźnie? Znawcy się znaleźli...-.- Na marginesie, ten telefon ma imponujące parametry - 288 MB RAM (!!!), Qualcomm 528 MHz... Ehh cudo!!! Toż to błyskawica, nie telefon! :) A XPERIA... Nie porównójcie proszę sprzętu profesjonalnej firmy branży PDA i Smartów do przeciętnego SE...

  • 0

    29. ~rafikk  2008-06-12 15:45:25  host: cpc2-kemp3-0-0-cust801.lutn.cable.ntl.com

    Dla mnie ten fon bomba!!! Ponoc ma sie pojawic pod koniec lata! W koncu cos dla mnie :D mysle ze wiecej niz 400 funtow nie dam :))) pozdro600

  • 0

    30. ~rAdziu  2008-06-12 18:45:50  host: 87-205-239-14.adsl.inetia.pl

    1. Windows Mobile obsługuje wyłącznie 65k kolorów 2. Jeżeli wyświetlacz miałby więcej kolorów bateria trzymałaby znacznie krócej i zżerało by to więcej z zasobów procka 3. Dla człowieka nie ma różnicy czy wyświetlacz ma 55k kolorów czy 256k, niestety tak wynika to z budowy oka Konkluzja: zaprzestańcie wygadywać w stylu "wyświetlacz 65 tys. kolorów?? To chyba jakas pomyłka", bo sami jesteście pomyłką

  • 0

    31. ~rAdziu  2008-06-12 18:49:44  host: 87-205-239-14.adsl.inetia.pl

    Jeszcze coś. Bardziej niż liczba kolorów ważniejsza jest rozdzielczośc ekranu, w tym wypadku rewelacja, choć też z pewnością zżera zasoby procka. Co z tego ze wyświetlacz ma 256k kolorów a rozdzielczośc 249x320. Obraz i tak będzie wyglądał lepiej przy wyższej rozdzielczości a mniejszej liczbie kolorów.

  • 0

    32. ~jacek  2008-06-13 19:53:35  host: apn-77-114-13-240.gprs.plus.pl

    mam nokie 16mln kolorow, mam laptopa i tez ma 17mln kolorow-wiec nie plećcie glupot ze to nie ma znaczenia.Jednakze ten htc jest godny uwagi i z tymi kolorami o ile bedzie obslugiwal ogladanie i pobieranie video np. z interii.Jak jest taki jak komputer to po co mu aplikacja yoou tube?

  • 0

    33.  2008-06-20 14:16:52

    528 Mhz... to wartość imponująca na QVGA ale dla VGA to minimum przyzwoitości więc nie spodziwałbym sie jakiejś rewelacyjnie szybkiej pracy teo urządzenia. Rozumiem że WM ogranicza w pewien sposób ilosc kolorów wyswietlacza ale jak porównam jakośc obrazu z mojego byłego SPV M3000 do obecnej N95 to technologicznie te wyswietlacze dzieli przepaść oczywiscie oceniam samą jakość generowanego obrazu i odwzorowania kolorów. Ktos kto sie bawił N95 wie o czym mówie :)

  • 0

    34. ~miki  2008-06-24 10:23:59  host: 88-110-79-213.dynamic.dsl.as9105.com

    Wyswietlacz musi byc taki bo jest dotykowy, wszystkie dotykowe maja glebie tylko 65tys kolorow. Cos za cos jak by mial 16mln to by wiecej zarl baterii a tak to jest i ekonomiczny i praktyczny :)

  • 0

    35. ~n810  2008-06-26 12:04:49  host: eql61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wydaje mi się, że nie słyszeliście o Nokii N810, która jest bardzo podobna do tej Toshiby - ma nawet taki sam ekran -800x480 i 65 tysięcy kolorów... oraz niejaki Tablet OS jako system operacyjny. Więc może ilość kolorów nie jest zależna od systemu, a po prostu bardzo spowalnia działanie urządzenia przy dużej ilości kolorów. Co ciekawe ta Nokia ma procesor 400 Mhz, a więc prawdopodobnie jeszcze wolniejszy od tego w G900.

  • 0

    36. ~  2008-06-30 15:21:38  host: host-81-190-197-232.gizycko.mm.pl

    o kur... on wszystko ma... prawie... kolorów mało- to jedna wada, a druga to pewnie cena xD

  • 0

    37. ~  2008-07-10 10:33:26  host: hv4.internetdsl.tpnet.pl

    zaskakuje mnie pamiec...zakladam ze 30-40 mb bedzie system ale ponad 200 zostaje wolne!!! kuźwa ile to bedzie wtyczek XDD szkoda ze nie procek xscale 624..no ale ok;p i dla laików..tylko niektore wersje przygotowane specjalnie do poniektórych pda maja mozliwość opslugi 256k kolorów. po drugie roznicy nie widac. po 3 produkcja 256k kolorowego wyświetlacza byla by cholernie droga zewzgledu na wielkość wyświetlacza. po 3 bateria zamiast np 8h by trzymala 4h... wiec spierdzielać

  • 0

    38. ~Foxi4  2008-07-12 16:55:15  host: verax-r.3s.pl

    ~wonsz, GTA2 można zapuścić na pierwszym lepszym palmtopie tak jak większość gier które wyszły na PSX poprzez emulator FpseCE, a tak się składa że GTA2 było na plejstacji. Rzecz druga, to nie jest Smartphone tylko palmtop z funkcją telefonu - to zasadnicza różnica. 65k kolorów w zupełności wystarcza zarówno do gier jak i pracy, więc z tym nie widzę problemów. Fakt faktem, przydałby się tu XScale, ale niestety HTC od dłuższego czasu trzyma się procesorów Quallcom, tak czy inaczej - 528 w zupełności wystarczy, szczególnie że podkręcanie procków architektury ARM to kwestia kilku kliknięć rysika. Do SE mam już ustalony stosunek - nie cierpię ich, bo za dużo ich zajechałem. Po ostatnim kupiłem Mio A701, ale gdy zobaczyłem to cudo... Zatrudniłem się do pracy sezonowej. Nie wiem czy X1 będzie w stanie sprostać takiej konkurencji, ale z pewnością będą przez jakiś czas szły łeb w łeb. Dlaczego tak uważam? Bo na Xperii z SE będzie tylko... logo. Produkuje go inna firma XD

  • 0

    39. ~k21  2008-07-17 22:46:24  host: public-gprs68378.centertel.pl

    KIEDY BEDZIE DOSTEPNY NA POLSKIM RYNKU?

  • 0

    40. ~se  2008-07-20 23:22:29  host: acyj138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak czy inaczej to se X1 jest lepszy. Długo jeszcze nie wyjdzie nic mogącego go przebić.

  • 0

    41. ~nick  2008-07-24 22:24:41  host: chello087206096233.chello.pl

    cena około (540 Ł) ~2300.oo zł z przesyłką z Anglii.. dostępny w połowie sierpnia..

  • 0

    42. ~Greg  2008-07-26 16:11:07  host: aacv60.neoplus.adsl.tpnet.pl

    X1 Produkowany bedzie przez -----> HTC :)30% produkcji HTC na pezyszly rok ma byc wlasnie dla SE Sam obecie używam HTC brendowanego przez era MDA VARIO II mialem zamienić dopiero na X1 ale z tego co widze najprawdopodobniej zdecyduje sie na HTC Touch Pro

  • 0

    43. ~Laki  2008-08-04 20:57:07  host: nat-01-035.rtk.net.pl

    Mam pytanko czy oplaca sie go kupowac?? mam Nokie 5700 i zastanawiam sie czy bedie lepszy?? lepszy ma procek?? i zalezy mi na glosnym odtwarzaniu muzyki.

  • 0

    44. ~  2008-08-13 19:07:55  host: abis85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    11 - to mógłby zacząć w końcu obsługiwać.

  • 0

    45. ~tom  2008-08-13 23:14:37  host: staticline16967.toya.net.pl

    Czy idjoci mogą nie pisać tu swoich kretyńskich komentarzy typu czemu 65 tys, x1 jest lepszy dla info x1 to htc które zakupiło sobie se bo nie umie zrobić nic porządnego wszystkie ich pomysły były i są gówniane.

  • 0

    46. ~  2008-08-24 11:43:03  host: local-gw.64k.pl

    zamierzam sobie kupić to cudo albo Daimonda jak stanieją, co do wyświetlacza: ludzie przeciez to jest dotykowy wyświetlacz!! windows mobile nie obsługuje wiecej niz 65k kolorów wiec sie nie czepiajcie te 65k starcza do ogladanie zdjęć i innych bzdet xD z dobrą dokładnością kolorów

  • 0

    47. ~  2008-08-27 23:42:42  host: auk168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo Interesujący model. Jest również ładny jak mój idol....http://www.the01phone.com/ można sobie popatrzeć :) P.S.- mniej kolorów...dłużej na baterii.

  • 0

    48. ~MS  2008-08-30 15:36:50  host: esr101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon rewelacja...65 tys czy 1 mln bez roznicy, glosnosc muzyki OK, obsluga banalnie prosta. Telefon ocenilbym 9/10. Oczywiscie jest kilka szczegolow ktore sa zniechecajace np. WM 6.1 w wersji angielskiej i t9 ktory doprowadza mnie do łez:/ Baterie dopiero formatuje wiec trudno wypowiadac sie na temat trwalosci ale zapowiada sie calkiem fajnie.

  • 0

    49. ~Jurek ogórek  2008-09-04 18:07:29  host: 84.38.27.30

    A dajta wy jórz spokuj s tymi kolorami. Co to za rurznica ile ma koloruf. liczy się to jak hodzi, jakie ma fónkcje i ile tszyma baterija... :)

  • 0

    50. ~Wicko  2008-09-04 19:16:39  host: det5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie, wyświetlacz w tym telefonie ma 288PPI, co oznacza, że obraz na nim wygląda niemal tak gładziutko jak obraz wydrukowany w gazecie. Co do ilości kolorów - zapewne marketing, lub oni sami napchali sobie do głowy, że przy większej ilości kolorów, wyświetlacz będzie "ładniejszy", bardziej nasycony czy ciulwiecotamjeszcze ;)

  • 0

    51. ~klaudio76  2008-09-04 19:31:06  host: 91-90-62-144.sttb.pl

    to foru powinno byc tylko dla ludzi normalnych i pelnoetnich

  • 0

    52. ~haaroth  2008-09-13 19:39:11  host: 212.160.172.70

    W sumie może to i racja że WM obsługuje tylko 65k kolorów z tym iż po producent może soft WM dopasować do swoich potrzeb i tak mój Eten M800 wykazuje w specyfikacji i menedżer na WM wykazuje 16 mln kolorów co przy wyświetlaczu VGA rzeczywiście wykorzystuje sporo baterii, około co 42 godziny trzeba podładować przy normalnym użytkowaniu, co mnie nawet na korzyśc zdziwiło a procesor 528 MHZ to rzeczywiście minimum na taki wyświetlacz bo po chwili działania przy obrocie ekranu (np. przy wyjęciu klawiatury) może ten procer potrwać dobre 10 sekund (zaraz po restarcie ok 2s), ale porównując z wyświetlaczem 65k kolorów (co prawda już QVGA) dużej róznicy nie zauważam (ważniejsza jest tutaj jasność, a może po prostu pokazywane 16 mln kolorów jest tylko teoretyczne). Niestety nie udało mi się posługiwać niczym od HTC poza kaisserem także ciężko mi to do końca ocenić jak tutaj to będzie działało. Ciekawi mnie jeszcze jaka jest szybkość odtwarzania video w rozdzielczości VGA (u mnie teoretycznie ma być 28 fps, ale procesor, taki sam co tu, radzi sobie tak, że co kilka s. widać przeskok obrazu). Może byłoby lepiej gdyby zaczęto montować w większej ilości PDA karty przygotowane GPU od Intela. Przydałoby się to urzędzenie przetestować dokładnie zanim się wystawi jakiś osąd i porównać działanie z innymi urządzeniami (tego typu oczywiście).

  • 0

    54. ~@ czarny_X  2008-09-17 00:02:01  host: 195.184.83.12

    Porównaj sobie jakść wyświetlanego obrazu na 65K kolorów w HTCTP i w jakiejkolwiek Nokii z 16M kolorów, a dopiero potem sie wypowiadaj...

  • 0

    55. ~hmmm...  2008-09-17 12:52:41  host: uw-1.olsztyn.net.pl

    ....przeczytalem wszystkie opinie ... i mam pytanie: 1.jesli telefon pojawi sie u polskich operatorow czy mw6.1 bedzie po polsku? 2. czy jest mozliwosc wylaczenia t9 i pisania smsow "normalnie" 3. a aparat fotograficzny w tym modelu ma flesz ?

  • 0

    56. ~M  2008-09-27 16:19:41  host: dynamic-87-105-191-166.ssp.dialog.net.pl

    Główne różnice pomiędzy Touch Pro i Diamondem to: - wymiary (Pro 2x grubszy) - klawiatura QWERTY - Pro ma domyślnie trochę nowsze oprogramowanie - Pamięć w Pro zrealizowana na podstawie kart MicroSD (rozszerzalna chyba do 16GB) - Pro ma "nie palcującą" obudowę z tyłu, mimo iż też jest tak dziwacznie profilowana - Pro ma lepszą baterię, choć nie dużo lepszą niestety - Pro ma lampkę (diodę do zdjęć aparatem w ciemniejszych miejscach), Diamond nie - W oprogramowaniu Pro znajduje się domyślnie skaner wizytówek, w Diamondzie nie - Ludzie mawiają, że Pro trochę lepiej łapie zasięg na wioskach ;) To chyba tyle.

  • 0

    57. ~A.  2008-09-28 13:41:42  host: chello087206098239.chello.pl

    a powiecie mi kiedy bedzie go mozna kupic oficjalnie u nas w PL?

  • 0

    58. ~M-sol  2008-09-28 23:56:27  host: dynamic-78-8-0-86.ssp.dialog.net.pl

    1 - pojawia się już tu i ówdzie w sklepach internetowych wersja z WM PL 2 - tak, można to nawet znaleźć na kilku filmikach z YouTube (na Diamondzie, ale na TP jest to samo) 3 - w tym modelu jest dioda/lampka, która może służyć jako średniej jakości "flesz" do aparatu

  • 0

    59. ~  2008-09-29 17:45:22  host: abki87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na windowsie mobile zawsze można wyłączyć T9, szczególnie że działa ono na zasadzie podpowiedzi słów przy pisaniu, więc nawet przy włączonym można normalnie pisać wiadomości, a nie jak w starych nokiach np. że masz włączony i się z nim męczysz albo go nie masz i też się męczysz, ze specyfikacji i filmów recenzujących wynika iż ten modal ma diodę podświetlającą flesz. To czy pojawi się w polskiej wersji językowej zależy nie do końca od operatorów a czy HTC wyda do tego modelu nakładkę z pakietem językowym na nasz rejon. Mam nadzieję, że to ci coś wyjaśniło.

  • 0

    60. ~morion  2008-10-01 13:49:29  host: 80.50.56.190

    @55. 1.można wgrać polski system. 2.tak można wyłaczyć T9 3.ma flesz, ale niestety nie ksenon

  • 0

    61. ~p  2008-10-06 17:00:04  host: zaczek.nat.student.pw.edu.pl

    To jest jeden z najlepszych telefonów na rynku, dużoooooooooo lepszy niż np: zasłużona n95 8gb

  • 0

    62. ~p  2008-10-06 17:00:55  host: zaczek.nat.student.pw.edu.pl

    wróć, nie telefon tylko smartphone

  • 0

    63. ~pi  2008-10-08 10:40:24  host: 212.160.172.70

    Naprawde kombajn, tylko cena mnie przeraza na allegro kosztuje 2,200 PLN. Chyba zacze zywic sie powietrzem i światłem oraz cały czas bede siedział w pracy :)

  • 0

    64. ~Wojtek  2008-10-10 10:36:35  host: 078088188119.stk.vectranet.pl

    Ciekawe czy ktoś z was miał to w ręce. Ja miałem. Na dłuższą metę jest kawał szajsu. Kiepski telefon i bardzo ograniczony PDA. Zdecydowanie lepiej (i taniej) kupić telefon i PDA osobno. Ale za to dobry telefon (szybki i prosty w obsłudze) i dobry PDA (z dużym wyświetlaczem, a nie jakimś badziewiem 2.8").

  • 0

    65. ~pytanko  2008-10-14 12:34:52  host: 212.160.172.70

    Powiedzcie mi czy TP jest kompatybilny z kartami microSDHC ?????????

  • 0

    66. ~dada  2008-10-19 10:10:17  host: hera.tvtom.pl

    powaliła mnie rozdzielczość! nie wiem, nie czytałem o nim zbyt dużo, ale jakbym miał okazję to bym raczej brał, uwzględniając jeszcze Nokie N96 z Symbianem... 65k na takiej rozdzielczości daje naprawdę świetne efekty

  • 0

    67. ~lexusx  2008-10-21 01:28:55  host: 86-41-169-205.b-ras1.chf.cork.eircom.net

    kto jeszcze formatuje baterie w tel ?? nowych bateri nie trzeba, slownik oczywiscie da sie wylaczy ale tego wszyscy raczej nie potrafia:) czyta kary sdhc micro i mozna rozbudowac pamiec do 8 gb a nie jak ktos wyzej napisam do 12. i to tyle ludzie poczytaj cie troche na necie google nie boli a potem sie wypowiadajcie. tel super ale sa i wady no ale coz swej ceny jest wart napewno.

  • 0

    68. ~ZNAWCA  2008-10-23 00:11:54  host: w3cache.polsat.net.pl

    A ja i tak wolę swojego iPhona 3G :) może nie ma tak dobrego aparatu i takiej rozdzielczości wyświetlacza ale ... NIE MA TAKŻE WINDOWS MOBILE co jest zaletą :))) i PAMIĘTAJCIE że MA SZKŁO SZAFIROWE - można nosić w kieszeni bez obawy o zarysowania wyświetlacza czy uszkodzenie a inne dotykowce z HTC również TRZEBA NOSIĆ W NIEWYGODNYCH POKROWCACH...PORAŻKA!!! P.S.: uprzedzając odpowiedzi iPhone ma MMS (dodatkowa aplikacja), kametę wideo (dodatkowa aplikacja) i wysyła pliki na inne tel po WiFi !

  • 0

    69. ~Junior  2008-10-27 22:06:48  host: nat-dom3.aster.pl

    Sorki, ale jeśli dla kogoś jest to "bardzo ograniczony PDA" bo ma ekran "tylko" 2.8" i w dodatku trudny w obsłudze telefon.. to polecam zestaw: nawigację tom tom i nokię 3110. W dzisiejszych czasach telefon i PDA osobno?? I co oprócz nawigacji robić na takim PDA bez GSM? Grać w kulki na 3,5" wyświetlaczu?

  • 0

    70. ~unifil-ek  2008-10-28 22:47:19  host: cpc2-bsfd4-0-0-cust74.cmbg.cable.ntl.com

    mam i jest zajeb...y kart obsluguje sdhc 2.0 wiec wkrotce 32GB dziala szybciutko sieci wi-fi lapie nawet lepiej niz moj acer aspire 9300. po uruchomieniu system i touch flo3d zostaje ok 130MB wolnej pamieci.po w graniu kilku drobiazgow w tel zostalo mi 276MB storage. wyswietlacz krysztal. bateria no coz 12 godzin wyswietlacz wlaczony non stop wlaczona nawigacja (tomtom 7) gprs/hscd do sciagania trafficu + kilkadziesiat minut rozmow przez zestaw bluetooth i z doswiadczenia wiem ze toto ciagnie najbardziej bateryjke.

  • 0

    71. ~morion  2008-11-03 14:27:50  host: 80.50.56.190

    obsługuje microSD, mam własnie Kingstona 8GB i działa super... Co do baterii to przy czestym użytkowaniu wytrzymuje ok 2-3dni, więc jak dla mnie w normie

  • 0

    72. ~Loled  2008-11-09 16:11:06  host: kopernika.skawsoft.com.pl

    Gadaj se gadaj ze WM nie moze mieć więcej kolorów i tak 3/4 ludzi nie rozumie że to będzie 666x lepsza jakość niż w każdej innej komórce. Ciekawe kiedy ceny spadną do 1200? Ile może kosztować półroczna używana komórka HTC Touch Pro.

  • 0

    73. ~JACOB  2008-11-10 18:43:33  host: ip-62-69-216-89.globalconnect.pl

    ten telefon juz od jakiegos czasu dostepny jest w plusie:) i mozna go wychaczyc za 1300zl z drobnym mykiem i bez zadnych pozniejszych zobowiazan w postaci abonamentow:)

  • 0

    74. ~pawel  2008-11-13 15:48:34  host: w3cahce7.punkt.pl

    wlasnie go dostalem na przedluzenie umowy na orange 600 na firme-powiem tak_ mistrz...mialem pare nokii swego czasu -miedzy innymi ostatnia n96 przez miesiac-htc wymiata kazdy inny telefon-to po prostu ekstraklasa-ale nie dla gowniarzylubujacych sie w i phonach i gadzetach-to telefon dla ludzi korzystajacych z w pelni profesjonalnych funkcji palmtopa-najwyzsza polka-nie ma chyba na chwile obecna lepszego na swiecie-bez przesady

  • 0

    75. ~ja  2008-11-14 16:05:10  host: 94.251.142.36

    dotykowy ekranik, aparaty są różne np muj kolega ma 3,2 mpix i jest lepszy niż w noki n96 która ma 5 mpix. szybki internet taki mam w domu ;). zajebisty fonik kosztuje 2129zł w vobisie

  • 0

    76. ~adam  2008-11-23 10:41:49  host: 77-253-67-235.adsl.inetia.pl

    Witam telefon mam od wczoraj jest super ale nie umiem poradzic sobie z kilkoma prostymi rzeczami moze mi ktos pomoze a mianowicie: 1.Jak rozglosic glosnik podczas rozmowy bo gdzy ktos dzwoni bardzo cicho go slychac(nie chodzi mi o glosno mowiacy tylko normalnie jak sie rozmawia) 2. Jak zablokowac ekran dotykowy bo podczas chodzenia gdzy mam telefon w kieszeni wlancza mi sie masa rzeczy 3.Co mam zrobic bo gdzie odpalam nawigacje automape ciagle jest szukanie sygnalu GPS

  • 0

    77. ~SmoQ  2008-11-25 12:46:10  host: 089-100-034224.ntlworld.ie

    do xXx: Tak się składa, że Xperię dla SE robi właśnie HTC :) tylko pod szyldem SE. Zresztą pracują już ludzie nad przeniesieniem interfejsu z X1 do HTC Touch HD bo to praktycznie ten sam sprzęt (jeśli chodzi o hardware) Więc nie narzekaj na SE, bo wiedzą, że nie ma sensu porywać się na coś zupełnie nowego bez odpowiedniego wsparcia.

  • 0

    78. ~Jaro  2008-11-28 19:30:18  host: abee110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    JACOB - Jak wyhaczyć ?

  • 0

    79. ~nietoperek_spi  2008-11-29 10:28:38  host: cicha.piekary.net

    posiadam ten telefon jest rewelacyjny swietne fotki nawet noca szybko działa nie zawiesza sie nawigacja tez swietnie chodzi szybko łapie satelity dość konkretne opcje rozbudowane menu no nie mam złego zdania o nim wszystko mi pasuje. warto go miec i warto szanowac.

  • 0

    80. ~matrix  2008-11-29 10:42:21  host: bgo161.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czyli on jest dotykowy ???

  • 0

    81. ~QEWRWTG  2008-11-30 18:08:12  host: acyz198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    EJ BEDZIE DOSTEPNY W PLAY-U???

  • 0

    82. ~andrew_mk  2008-12-01 05:18:56  host: host-85-202-144-90.sta.tvknaszapraca.pl

    a może się pochwalisz jak można wyrwać ten telefonik za 1300 z Plusa... :D

  • 0

    83. ~Grah  2008-12-07 11:53:49  host: adtd10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Posiadam HTC od 2 miesięcy. Powiem o nim tyle, że wymaga odpowiedniego traktowania i trzeba się z tym pogodzić i zaprzyjaźnić.Jest rewelacyjny ale ma też dużo wad.Niestety kosztem szybkiego procesora i dużego Ekranu o niesamowitej rozdzielczości (N95 wyświetla kwadraty w porównaniu z HTC) barerii starczy na naprawdę nie wiele, więc jeśli ktoś potrzebuje tel z długą żywotnością baterii odradzam HTC Touch Pro. Odpowiadam na pyt Adama: 1:podczs rozmowy standardowo naciskasz jeden z 2 przycisków na bocznej ścianie telefonu i staje się głośniejszy. 2:ekran wymaga aby go wyłączyć przyciskiem power krótko naciśniętym u góry tel. jest to zarazem blokada przycisków. 3:Przede wszystkim wyjdź na zewnątrz!!Nawigacja nie działa w pomieszczeniach zamkniętych. Po drugie korzystaj z aktualizacji Quick GPS żeby mieć aktualne pozycje satelit. Jeszcze aparat... Pozostawia wiele do życzenia dla osób które miały SE w ręku.To jest telefon do innych zadań, natomiast filmy i zdjęcia robi, ale brakuje tu trafienia z balansem bieli itp.

  • 0

    84. ~Asmodeusz  2008-12-09 16:36:00  host: 77-252-115-250.ip.netia.com.pl

    Ten telefon byłby zupełnie pozbawiony wad :) gdyby nie jedno: klawiatura. Sposób jej działania, wysuwania sugeruje, jakby fon miałby zaraz rozpaść się w dłoniach. Szkoda że HTC zrezygnował z "klockowatej" budowy, jaką miał np. Wizard czy wszystkie smartphone z QWERTY - tam to klawiatura, a nie pół urządzenia się wysuwało i można było tego pewnie, spokojnie używać. Pomijając tą wadę - bliski ideału. Boli trochę rozdziałka (dobre byłoby coś jak Touch HD z QWERTY), boli brak 802.11n, boli brak obsługi wielu kart SD, emulator x86 z zainstalowanym na nim Win95 działa tak sobie - na G900 jakimś sposobem śmiga lepiej. Jako substytut laptopa/laptop kieszonkowy - HTC Touch Pro jest idealny.

  • 0

    85. ~Marti  2008-12-09 20:28:56  host: cln215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak, ten telefon jest dostępny w Play'u

  • 0

    86. ~blanka  2008-12-09 21:23:41  host: 88-199-242-7.tktelekom.pl

    wie ktoś może gdzie znaleźć pełny język polski do tego fona? znalazłam tylko samą nakładkę na TouchFLO 3D ale to nie to samo jednak. z góry bardzo dziękuję za wszelkie info

  • 0

    87. ~mkr4  2008-12-11 21:38:32  host: chello089077030125.chello.pl

    witajcie, telefonik jest super, telefon mam od 2 dni i nie moge dojsc do 3 opcji, mianowicie jak zmieniać nutki wgrane na telefon na sygnał dzwonka i wiadomosci?... jak włączyć lampe błyskową w aparacie?... i ostanie jak te Wi-Fi odpalić? byłbym wdzięczny za pomoc... dzięki z góry

  • 0

    88. ~mkr4  2008-12-11 22:41:27  host: chello089077030125.chello.pl

    witajcie, telefonik jest super, telefon mam od 2 dni i nie moge dojsc do 3 opcji, mianowicie jak zmieniać nutki wgrane na telefon na sygnał dzwonka i wiadomosci?... jak włączyć lampe błyskową w aparacie?... i ostanie jak te Wi-Fi odpalić? byłbym wdzięczny za pomoc... dzięki z góry

  • 0

    89. ~mkr  2008-12-14 11:32:47  host: chello089077030125.chello.pl

    wie ktoś, jak wgrane na koma pro touch dzwonki ustawić na dzwonek bo jedynie mam mozliwość ustawienia standardowych dzwonkow ;/ ?

  • 0

    90. ~mam xperie  2008-12-17 04:24:24  host: cpc2-roch4-0-0-cust768.manc.cable.ntl.com

    jesli jest to tak jak na xperi a przypuszczam ze jest, to musisz je wgrac nie w my music, tylko w folderze glownym lub ringtones:) od tego telefonu xperia ma lepsza bateryjke, wyswietlacz i jest wiele stabilniejsza, racja przy htc mam uczucie jakby sie mial rozleciec..

  • 0

    91. ~blanka  2008-12-19 13:03:53  host: bws190.internetdsl.tpnet.pl

    dzwonki do sms muszą być w formacie wav, trzeba przekonwertować

  • 0

    92. ~fanta  2008-12-21 17:38:09  host: chello089077030125.chello.pl

    juz wszystko mam opcykane w telefoniku tylko nie wiem jak włączyc wi-fi potrzebny mi jakis klucz czy cos w tym rodzaju ;/

  • 0

    93. ~basia  2008-12-22 20:56:13  host: aaye201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej nie wiem ile kosztuje ten telefon a nie chce wyjść na idiotke w sklepie :) heh i gdybyście byli tacy mili i powiedzieli mi ile dokładnie kosztuje prosze byłabym bardzo wdzięczna:***

  • 0

    94. ~  2008-12-28 14:26:21  host: f143-061.opera-mini.net

    Na allegro można juz kupić za 1200 zl z simlockiem. Jak spadnie do 700 zl to kupie :P

  • 0

    95. ~  2009-01-04 21:04:15  host: public-gprs90325.centertel.pl

    do mam xperie...ale za to htc pro ma lepsza klawiature bo 5 rzedowa,htc pro ma tez wyjscie tv, ma touch flo 3d,ma tez wiecej pamieci ram...

  • 0

    96. ~HTC  2009-01-09 02:57:13  host: host-84-9-53-223.dslgb.com

    Czepiacie sie kolorow a jak uzywaliscie nokii z 4096 gdzie sie kwadraciki pokazywaly na wyswetlaczu to szczesliwi chodziliscie ze macie z kolorowym wyswietlaczem i wtedy byl szpan. Ludzie popatrzcie na to, ze to nie ma byc telefon do szpanowania przed kolegami tylko do uzytkowania i akurat 65k kolorow w tym modelu sprawdza sie wysmienicie...

  • 0

    97. ~  2009-01-11 22:34:46  host: ayh224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko chce sobie go kupic ale jedna opinia mnie martwi mianowicie czy naprawde ta wysywana klawiatura jest miernej jakosci?

  • 0

    98. ~do 84 i do 54, 77  2009-01-11 22:56:11  host: 77-253-122-48.adsl.inetia.pl

    84 ciekawe jak wykorzystasz prędkość N-ki na telefonie z prockiem 520 mhz ? co do emulatora to xperia lepiej się nadaje chodź to ten sam producent ale xperia ma akcelerator 3D. Do 54 wyświetlacz w n95 nie dorasta nawet do sony ericssona g900i a co powiedzieć do htc czy xperii. Zobacz na rozdzielczość a nie na kolory i pewien jestem nie byłbyś w stanie odróżnić 8 tyś kolorów a co powiedzieć 65 tyś i proponuję przeczytać na wikipedii co to jest ""Dithering "" w dziale grafika. Do 77 xperia ma dodatkowo akcelerator grafizcny + wyższą rozdzielczość ekranu przeniesienie interfejsu nie będzie takie łatwe.

  • 0

    99. ~Or.  2009-01-16 18:18:27  host: 212.160.172.70

    W salonie przy abonamencie 200 złotych za jedyne 599 złotych.

  • 0

    100. ~papapa  2009-01-21 16:30:26  host: huber.vlan203.corcoran.lubman.net.pl

    a piwko podaje ...

  • 0

    101. ~xyzu  2009-01-30 13:05:04  host: cmpc007-225.cnet2.gawex.pl

    ot taka cegiełka, lepiej kupić diamonda

  • 0

    102. ~TM  2009-02-03 22:24:16  host: 89-25-232-116.static.akk.net.pl

    Ludzie..to że N96 i N95 mają 5 mpx to nie znaczy że fon z 3.2 mpx robi gorsze...robi je jedynie mniejsze..jakość zależy od matrycy..i uważam że n96 może się schować bo robi zbyt nasycone kolorem zdjęcia ;/

  • 0

    103. ~Piotr  2009-02-07 21:53:22  host: ayf138.internetdsl.tpnet.pl

    Mam Touch Pro od dwóch miesiecy. Wczesniej uzywalem MDA VARIO II i HTC TyTN II - w Touch Pro wyeliminowali wszystkie niedociągnięcia poprzedników. Jesli cena nie stanowi dla Was zapory KUPUJCIE BO WARTO! ps. mam wersje fabrycznie bez locka, a nie jakis szajs z orange ze zmienianym rom'em.

  • 0

    104. ~LVX  2009-02-13 19:57:47  host: nat-10.net-serwis.pl

    Odpowiadam zainteresowanym: Klawiatura jest świetna. Myslałem, że nie będę jej używał ale teraz łapię się, że przy każdej okazji gdy mam coś wpisać, choćby adres do przeglądarki to otwieram klawiaturę. Telefon mam od miesiąca a już na tej klawiaturze robię notatki on-line podczas spotkań. Niestety nie znalazłem jeszcze możliwości czy drivera do polskich czcionek wprowadzanych z klawiatury sprzętowej. Ale już przywykłem do polskawego języka notatek. Własne dzwonki czy sygnały wiadomości wcale nie muszą być WAVami. Mogą być MP3-ki oczywiście. Wystarczy dzwonek wgrać do folderu My DocumentsMy Ringtones. Dźwięki wiadomości dla odmiany wgrywa się do bezpośrenio do katalogu My Documents. Oczywiście mowa o folderach w głównej pamięci.

  • 0

    105. ~zainteresowany  2009-02-17 17:39:59  host: chello089076251003.chello.pl

    napiszcie proszę czy ten fon ma GPS jak w PDA czy AGPS, który wykorzystuje GSM?

  • 0

    106. ~Bialy  2009-02-23 20:35:30  host: 77-254-7-91.adsl.inetia.pl

    ja mam od kogoś, kto brał z orange- ale rom nie jest zmieniony. Polecam gorąco tego HTC, jest to niemal ideał (duża wada- szybko padająca bateria... ciekaw jestem jak to jest przy 16mln kolorów i większym ekraniku jak niektóre nokie...) 65tys kolorów zdecydowanie wystarcza, obraz żyleta, dużo super softu, gierki wykorzystujące g-sensor- ciekawa rzecz:) Zasięg ma przeciętny, nie lepszy niz moj poprzedni kom ;p

  • 0

    107. ~Alan0202  2009-02-24 17:22:55  host: d90-141-10-233.cust.tele2.pl

    mam pare pytań do posiadaczy tego pocketpc: 1)czy ekran jest wgłębiony tak jak w spv m3100 lub TYTN II 2)czy jest on dostępny z całkowicie polskim menu 3)jeżeli chodzi o system to czym jest lepszy od wm6 pro 4)czy dla posiadacza przypuśćmy spv m3100 lub TYTN II jego obsługa będzie prosta czy wręcz przeciwnie 5) czy szybko się znudzi praca na nim 6) jakie są podstawowe wady i zalety jego oprogramowania z góry dziękuje za udzielenie mi odpowiedzi

  • 0

    108. ~tofel  2009-03-05 09:13:21  host: cyu156.internetdsl.tpnet.pl

    A jak jest z pisaniem esów za kierownica w czasie jazdy ?

  • 0

    109. ~quack  2009-03-07 10:36:28  host: 10-goc-19.acn.waw.pl

    pytanie jak wyżej. GPS jak w PDA czy AGPS korzystający z GSM? pozdrawiam

  • 0

    110. ~Traktorrr  2009-03-07 10:38:36  host: bgc226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Macie tą całą aplikacje YouTube bo ja jej nie mam???

  • 0

    111. ~nowy  2009-03-11 20:30:30  host: aauk145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 107) ekran jest zupelnie plaski rowny z powierzchnia, dla 110) tu jest GPS jak w PDA. Ja jestem ciekaw tej klawiaturki, możecie mi coś wiecej o niej powiedzieć, bo były głosy że wygląda jakby miał się cały telefon rozpaść w kawałki.

  • 0

    112. ~cycek  2009-03-12 13:57:36  host: ewr170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go... daje rade... chociaz wole swojego Sansunga Soula do szybkich rozmów :)

  • 0

    113. ~Loric  2009-03-15 15:52:29  host: bjz42.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak głośny jest głośnik w HTC w porównaniu do N95

  • 0

    114. ~michal  2009-03-19 09:30:12  host: 194.0.181.62

    mam ten tel, a wlasciwie mialem bo sie po miesiacu zawiesil na dobre, nie wiem czy to moj egzemplarz byl wadliwy czy wszystkie tak maja, ale srednio co 2-3 dni zawieszal sie i dopiero po wyjeciu baterii dawal sie uruchomic, poza tym dosc wolny, ekran niezbyt dokladny, tzn czasem ciezko bylo dotykowo wybrac osobe w kontaktach,ale mozna tez kursorami wiec w sumie to nie wielka wada, ogolnie mam dosc mieszane uczucia niby fajny, duzobajerow, dobrze dzialajaca nawigacja, tocuh flo itp, ale z drugiej strony sporo niedociagniec, wlasnie czekam na wymiane telefonu inie wiem czy nowego nie sprzedam i nie kupie sobie jakiejs nokii

  • 0

    115. ~michal  2009-03-20 08:19:53  host: 194.0.181.62

    Moj sie popsul po miesiacu, od samego poczatku czesto sie zawieszal, srednio co 2-3 dni, jak wyczytalem w necie ten model tak ma, Wasze tez sie zawieszaja? dzisiaj mam dostac nowego (wymianan na gwarancji) i chyba nawet nie bede otwieral tylko odraz idzie na allegro, fajny model ale niedopracowany, trzymajac go w reku z otwarta klawaitura ma sie wrazenie ze zaraz sie rozpadnie, nie najlepiej dzialajacy ekran dodtykowy (sprobujcie wybrac ktorys z kontaktow z listy - sa za male)wolny sytem i czeste zwisy, jak dla mnie wystarczajaco wad,

  • 0

    116. ~Pawel  2009-03-28 11:47:33  host: rev82-146.sferanet.pl

    Mam pytanie czy telefon jest dosyc głośny ??

  • 0

    117. ~  2009-03-28 11:56:48  host: rev82-146.sferanet.pl

    Mam pytanie czy telefon jest w miarę głośny ?

  • 0

    118. ~  2009-03-29 04:58:42  host: 43-mo6-3.acn.waw.pl

    ma oba i gps i agps, zreszta jest to w danych technicznych, wiec takie pytania tylko zasmiecaja watek...

  • 0

    119. ~rudek102  2009-04-04 12:22:00  host: bjr8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem zachwycony tym telefonem.Internet wifi chodzi pięknie,aparat nie jest zły choć za taką cene mogli dołożyć coś lepszego(wylicytowałem na aukcji za 1550 z automapą i akces.sam.:)).Bardzo funkcjonalny.Nigdy nie myślałem że z PDA można ściągać muzyke//

  • 0

    120. ~  2009-04-06 23:37:00  host: abmr14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hejka-czy ktos ma patent na oszczędzanie baterii-dużo rozmawiam i muszę ładować telefon tak samo często jak Nokia 6300-koszmar!!!

  • 0

    121. ~witt  2009-04-14 15:30:54  host: dynamic-78-8-51-17.ssp.dialog.net.pl

    tak czytam te glupoty o tym ze 65k ko0lorow to malo.... ehh.. zal mi troche tych co tak mowia bo zazdroszcza ze ich nie stac na taki teleofn ;) ja touch pro jeszcze niestety nie mam :( ale mam diamonda (od touch pro rozni sie tylko tym ze ma pelna qwerty i kilka drobiazgow, poza tym bebechy takie same) i powiem wam ze nie ma lepszej jakosci wyswietlacza, wszystko jest piekne i wyraziste, jakosc jak w dobrym lcd do kompa... a jak komus malo 65k to niech sobie zrobi komorke z laptopa i ma te zbedne 200k kolorow wiecej ;]

  • 0

    122. ~BKS  2009-05-04 09:09:02  host: karpackie-b-sko24320022377.c200.msk.pl

    witam i od razu nasuwa mi sie pytanie przegladajac ceny na allegro:moze mi ktos powie dlaczego jest tak duza roznica cenowa miedzy touch diamondem a touchem pro czym one sie tak roznia ze cena tak sie wacha? z gory dziekuje za odpowiedz

  • 0

    123. ~rotorek  2009-05-26 16:13:41  host: xdsl-8359.elblag.dialog.net.pl

    @122: diamond ma mniej pamięci RAM (192MB Diamond i 288MB w TP) i ROM (256MB Diamond i 512MB TP) w diamondzie masz na stałe 4GB pamięci bez slotu na karty, w TP tylko slot na karty no i w TP klawiatura sprzętowa w sumie takie są różnice ;-)

  • 0

    124.  2009-06-10 18:15:31

    sam nie wiem co o nim myśleć.. jedni piszą że super telefonik, a drudzy że się zacina po 2 dniach.. :/ a jak z jakością muzyki??

  • 0

    125. ~Juventino23  2009-07-05 13:54:05  host: ip-94-42-48-39.multimo.pl

    Czy na touch pro odpali emulator psx ?

  • 0

    126. ~Juventino  2009-07-06 13:07:42  host: ip-94-42-54-204.multimo.pl

    Czy na touch pro odpali emulator psx ?

  • 0

    127. ~  2009-07-30 00:48:03  host: t06-13.opera-mini.net

    A-GPS nie ma nic wspólnego z GSM, to rozszerzenie dzięki któremu odbiornik nie gubi pozycji w tunelach itp. Funkcja działająca na zasadzie oceny siły sygnału GSM lub triangulacji to mini-GPS, ona nie wymaga żadnego specjalnego hardware'u. Czy jest głośny? Jak mocno rzucisz to tak, najlepiej o chodnik albo płytki, asfalt tłumi dźwięk pękającej obudowy. Znane są też przypadki bicia ludzi urządzeniami HTC, ale nikt nie wspomina o głośności dźwięku uderzania ;) Jeśli ktoś potrzebuje komórki to niech sobie da spokój, to jest raczej palmtop. Jako bajer do szpanowania polecam iZłom 3G.

  • 0

    128. ~phono  2009-08-06 17:58:09  host: 83-145-162-160.cable-modem.tkk.net.pl

    Zastanawiam sie czy nie kupic tego telefonu na ebay z usa . Czy taki telefon bedzie dzialal w Polsce?

  • 0

    129. ~mmike99  2009-09-03 19:05:44  host: aayt145.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest mi ktos w stanie poweidziec czy ten pda ma mini jacka?

  • 0

    130. ~twister  2009-09-08 01:14:40  host: inet20907nq-0.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    nie ma

  • 0

    131. ~  2009-09-27 11:59:34  host: v08-06.opera-mini.net

    Jak oceniacie jakosc rozmow touch pro i trzymanie zasiegu? Jak ktos mial omnie to niech opisze roznice,w mojej ocenie omnia ma fatalny tor radiowy i dlatego szukam alternatywy :-)

  • 0

    132. ~jacor22  2009-10-08 13:59:28  host: inet20909nb-0s.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    witam, bardzo byłbym wdzieczny za wskazówkę: jak zablokować telefon przed nieumyślnym odebraniem rozmowy. Mimo uruchomionej blokady(długie przytrzymanie odłożonej słuchawki) telefon będący np. w kieszeni w trakcie przychodzącej rozmowy potrafi sam odebrać połączenie po naciśnięciu ekranu. To WADA jak FIX!!! nawed nie wiesz,że odebrałeś rozmowę!

  • 0

    133. ~czarnydlk  2009-10-10 19:38:45  host: 217.96.80.166.telemedia.pl

    Klawiatura rewelacyjna. Obawiałem się że będzie ciężko trafić na klawisze a po niespełna miesiącu pisze z zamknietymi oczami. Wady to oficjalne ROMy na początku byłem zachwycony ale po kilku dniach użytkowania znalazłem tyle wad że aż strach pomyśleć. Za wolno przełączał podczas pisania smsów na klawiature qwerty tak że potrafiły mi się jakieś dziwne okienka otwierać. Bateria oczywiście po odpowiednim skonfigurowaniu czyli np Ustawienia z pasma "auto" na gsm 1800+900 czy wyłączenie automatycznej regulacji podświetlania dały dużo. Dodatkowo proponuje poszukać programów dla PDA które zarządzają baterią (np moduł gps nie jest uzywany a jest włączony) No najważniejsza sprawa to przesiadka z ROM'a. Ja pracowałem na Orange. Totalna katastrofa. Nie ma podstawowych programów które są w oryginalnym htc np: MP3 Trimmer. Telefon wymiarami podobny do n95 a o wiele lepszy. Nie rozumiem ludzi którzy narzekają na ilość kolorów skoro oko ludzkie dostrzega może z kilka set kolorów. A no i trzeba zainstalować oprogramowanie do blokowania telefonu ponieważ samo wyłączenie ekranu nie pomaga np przy polączeniach. To chyba wszystko. Proszę pamiętać przy wymianie ROMU żeby nie uszkodzić urządzenia. Ja zastanawiam się nad Zmianą RADIO romu ponieważ faktycznie zasięg mógłby być lepszy. Pozdrawiam Telefonik można kupić już za 1200 zł. Ja mam wersje brandowaną dla O2 na rocznej gwarancji. :)

  • 0

    134. ~Gniewny  2009-11-03 20:46:46  host: 217-98-48-41.sejnet.pl

    W opisie największą brednią jest to że nie ma dotykowego wyświetlacza HAHAHAHAHA

  • 0

    135. ~Mateusz3G  2009-11-08 13:39:31  host: static-ip-87-248-86-138.promax.media.pl

    A karta max 8 czy 16 GB?

  • 0

    136. ~Tomasz  2009-11-18 17:57:02  host: 77-253-110-109.adsl.inetia.pl

    Proszę nie sugerować się szybkością telefonu tuż po zakupie lub przy sprawdzaniu w salonie, bo "kwiatki" wychodzą znacznie później...Otóż telefon spisywłał się dobrze na początku, ale w miarę użytkowania działał coraz wolniej i wolniej, pod koniec użytkowania (niecały rok) strasznie się zawieszał (myślał przez dłuższą chwilę zanim wybrana funkcja pokazała się na ekranie), lub też wybrana funkcja pokazywała zupełnie coś innego,często nie dawał się zablokować i końcu wyłączył się dotyk i unieruchomił na dobre wszystkie prawie funkcjie -teraz nie ma nawet możliwości zgrania zdjęć, sms'ów czy kontaktów do kompa...kontakty co prawda można ręcznie przepisać, ale multimedia szlag trafił...telefon nie łączy się z kompem ani przez usb ani przez bluetooth..czeka mnie teraz "twardy reset" i zobaczymy co będzie - ale na bank sprzedaję to badziewie...po prostu masakra nie telefon - JUZ NIGDY NIE KUPIĘ NICZEGO SPDO ZNAKU gów..nej tajwańskiej firmy HTC...wystrzegajcie się tej imitacji smartphone'a, bo będziecie mieli ten sam problem co ja...

  • 0

    137. ~sadas  2009-12-18 16:30:51  host: fbv154.internetdsl.tpnet.pl

    Mam telefon od paru miesięcy. Sprawuje się dobrze. Obsługa windowsa z czesem staje sie coraz prostsza.Z klawiatury jestem bardzo zadowolony, piszę dużo sms i nprawde sprawia mi to przyjemość na kl. qwerty.Dobrze robi zdjęcia, jeśli ktoś korzysta wogole z tej opcji. Minusem jest to że parametry przekladaja się na baterie, trzyma max dzień, ale da się przywyknąć. Ogólnie jestem z telefonu zadowolony, ale wolał bym Pro II, bateria dlużej trzyma ale jest jak narazie za drogi.

  • 0

    138. ~aniaa  2010-01-23 14:55:04  host: afcy114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon posiadam od grudnia, wielka wada jest dla mnie szerokosc, wkladajac go do kieszeni bardzo odstaje, noszac w torbie czesto przegapiam, jak ktos dzwoni. druga powazna wada, jest stan baterii, przy uzytkowaniu trzyma max.dzien, inne opcje odpowiadaja mi w tym telefonie, ogolnie to jestem srednio zadowolona, gdybym miala go kupic jeszcze raz to powaznie bym sie zastanowila

  • 0

    139. ~podniebnysmok  2010-02-12 20:55:24  host: 77-254-247-204.adsl.inetia.pl

    telefon i funkcje uzytkowe calkiem dobre, jedyne co to glosnik mogl by byc na boku, bo kiepsko dzwonek slychac

  • 0

    140. ~lol  2010-02-22 18:55:27  host: proxy2.zicom.pl

    to juz moj drugi tel. htc. pierwszym bylo bodaj e650. zawsze kupuje go dla wifi i klawiatury. i zawsze ten sam problem. ni edoczekuje do zmiany telefonu. HTC TP dziala po roku fatalnie wolno (robilem twardy reset), ekran dotykowy sie zchrzanil, glosnik padl (to samo mialem w e650). moze to juz standard ze telefony sa tak produkowane zeby nie dozyc do wymiany w ramach abonamentu. zaczynam w to wierzyc. niemniej przesiadam sie na nokie.

  • 0

    141. ~hejho  2010-03-31 19:29:56  host: host-217-172-242-181.gdynia.mm.pl

    podoba mi się. mam go wprawdzie od kilu dni, ale bateria trzyma dwa i pół dnia, klawiatura jest bardzo wygodna, windows skomplikowany, ale myślę, ze można się przyzwyczaić. generalnie fajny telefon :)

  • 0

    142. ~DonLechoos  2010-04-12 14:41:14  host: cne84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    134. ~Gniewny 2009-11-03 20:46:46 0 host: 217-98-48-41.sejnet.pl W opisie największą brednią jest to że nie ma dotykowego wyświetlacza HAHAHAHAHA Tam pisze wyświetlacz dodatkowy - nie dotykowy ;) Czytanie ze zrozumieniem...

  • 0

    143. ~DonGuraLesko  2010-05-10 16:50:51  host: edr146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy htc touch pro to pocket PC

  • 0

    144. ~DarKNesS  2010-08-05 08:54:27  host: public-gprs120038.centertel.pl

    Moim zdaniem, wielka wada tego telefonu jest rozdzialka ktora uniemozliwia pogranie sobie w cos ciekawego, poniewaz gry jar zazwyczaj sa na 240x320 a te od WM maja QVGA i WVGA, a tel ma VGA. Kiepsko jest z siecia (orange): siec jako tako do dzwonienia i sms sie nadaje, ale do chodzenia po necie to kaplica na EDGE na zaladowanie Googla trzeba dlugo czekac a jest to niewymagajaca strona, na HSDPA jest git, ale trzeba go wpierw znalesc a jest to wielkie wyzwanie poza miastem. Na wsi w miejscach gdzie brat ma max zasiegu UMTS (HSDPA) (nokia e51) ja posiadam zaledwie 2kreski gsm. Telefon nadaje sie do nawigacji, poniewaz lapie sygnal w miare szybko i go nie gubi, ale trzeba miec ladowarke bo na bateri nie wytrzyma zbyt dlugo (3-4h). Osobiscie jestem zawiedziony tym telefonem i odradzam go tym, ktorzy lubia cos od serca i chca sobie umilic czas graniem, gdyz nie ma w co, nie polecam tez tym ktorzy go chca jako cos multimedialnego, poniewaz czesto zamula przy pracy i trzeba czekac sporo az sobie przemysli sprawy( czasem tylko wyjecie baterii), byc moze jest to wina ROMu orange, ale nie chce go zmieniac bo cos sie zwali i sie zepsuje, a zamierzam go sprzedac. Uzytkuje go juz chyba drugi miesiac, zaluje, ze wydalem na qniego 1000zl (nowy).

  • 0

    145. ~Thjod  2010-08-28 01:28:21  host: 94.254.180.233

    Wszystkie problemy jakie przeczytalem wynikaja z ROMu Orange. Ja mam orginalny soft htc i gra i smiga juz 2 lata, jestem nadal bardzo zadowolony. Jak mam jakies problemy z predkoscia czy reakcja to robie porzadki, kasuje zdjecia, programy i smiga jak trzeba. Bateria dotrzymuje mi 5 dni, polecam wiec ja czesto formatowac poprostu. Pozdrawiam

  • 0

    146. ~xxl  2010-08-28 10:11:33  host: b14.idd.net.pl

    telefon świetny, pod względem parametrów i obsługi, mam go od pół roku i nie wyobrażam sobie życia bez niego, słaba bateria to fakt, aparat średni to też fakt, czasem muli to też fakt ale to nic w porównaniu jego zalet, świetny telefon, funkcji multum, zabawa na całego, ten telefon jest świetny i warty polecenia:)

  • 0

    147. ~kadozetdoer  2010-10-23 18:47:42  host: 195.117.119.63

    Moim zdaniem smartphone jest jednym z najlepszych (w tym przedziale cenowym) na rynku. Faktem jest że bateria krótko trzyma, ale cała reszta (np. doskonały GPS) rekompensuje to w 100 %

  • 0

    148. ~mk  2010-12-23 09:21:53  host: 89-72-223-196.dynamic.chello.pl

    a on jest dotykowy

  • 0

    149. ~Miki :)  2011-01-27 13:35:27  host: siec.astornet.eu

    mam go i jestem super, mega zadowolony! Gorąco polecam! :)

  • 0

    150. ~asd  2011-01-27 13:38:11  host: siec.astornet.eu

    jego obudow jest jakby kauczukowana i wgl sie nie rysuje :::::D

  • 0

    151. ~  2011-03-16 18:45:02  host: 90-156-29-116.internetia.net.pl

    Niedawno go kupiłem,jestem bardzo rozczarowany.Bardzo nie poręczne menu.

  • 0

    152. ~pattt  2011-06-09 23:08:16  host: 095160064065.susz.vectranet.pl

    jest czy nie jest dotykowy?? i do ilu karta pamieci wchodzi?

  • 0

    153. ~  2011-08-08 18:04:41  host: aro214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest dotykowy. karta bodajze do 32gb

  • 0

    154. ~cheopsik  2011-08-26 12:07:19  host: klient-r1-219.netdrive.pl

    Kupiłem ten tel jakos dwa i pół roku temu i jest świetny dobre to klawiaturka(pełna) fajny design, wyczesany GPS i naprawde solidnie zrobiony telefon. Niedawno przy umowie wizelem tez HTC desire z bo na tamtego nie ma juz gwaranacji ale zostawiam go sobie bo ma to coś Windowsa i Automape:) i wiele wiele innych jak ktoś myśli o takim to polecam.

  • 0

    155. ~  2012-01-05 22:07:16  host: 37.141-182-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be

    nom jest spoko ale jak zmienic w nim język

  • 0

    156. ~didi  2012-03-10 21:30:59  host: amf222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    masakra porazka nie polecam windows do dupy procek za slaby nie daje rady

  • 0

    157. ~Decker  2012-06-15 19:33:23  host: 77-253-82-232.adsl.inetia.pl

    didi, jestes debilem. porównujesz telefon sprzed 4 lat do dzisiejszych smartfonów? debil... Procek za słaby? to go kręć do 800mhz i daje rade! Telefonik polecam ludziom którzy potrzebują Androida i Win Mobile na pokładzie, naraz. klawiaturka qwerty pomaga w szybkim pisaniu. idzie kupić w dobrym stanie na allegro za 300zl. Podsumowując: Jeśli szukasz taniego smartfona, do gier, dzwonienia itp, to wybierz xperie x10, albo uzywana motorole milestone. Jesli natomiast szukasz palmtopa, z poziomu którego chcesz programować, to posiadanie Androida i Win Mobile sporo ci ulatwi zycie, tak jak klawiatura qwerty. Pomocny jest takze GPS, dzieki któremu możesz tworzyć programy lokalizacyjne. Pare dni i za pomocą rożnych "kuchni" jesteś w stanie stworzyć swój własny system mobilny na ten telefon (a właściwie zedytować windowsa mobile tak, by byl zupelnie inny) oprócz tego można wgrać androida od XDA, któy po przykręceniu procka do 800mhz chodzi dobrze, dość stabilnie (należy jednak cały czas pamiętać że w tym przypadku jest to android robiony pod telefon, nie telefon pod androida, więc tak stabilnie jak windows to dzialalo nie bedzie.) jednak w porównaniu do innych palmtopów które androida nie mają w ogóle jest to i tak bardzo dobrze. Moja skromna ocena 7/10. Biorąc jednak pod uwagę że to 4letni telefon, to nie jest chyba zła ocena. Decker

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-241-199.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet