HTC Touch Cruise - opinie
Telefony HTC HTC Touch Cruise Opinie o HTC Touch Cruise

HTC Touch Cruise

w sumie: 44
  • 0

    1.  2007-11-13 17:31:00

    Fajny sprzęcik... Windows mobile zamiast symbiana, 3mpix+autofocus, HSDPA, duży ekran, no i radio, mp3 i co najważniejsze GPS! GPS! GPS!!!

  • 0

    2.  2007-11-13 17:32:27

    no i moja ocena ma się rozumieć 10/10.

  • 0

    3.  2007-11-13 17:32:54

    no i moja ocena ma się rozumieć 10/10, ale szkoda, że 65 tys. kolorów

  • 0

    4. ~  2007-11-13 19:17:20  host: inet20909na-1.eranet.pl

    procek jak w kaiserze tylez pamieci ale brak klawiatury go niestety przekresla ech te nowosci,mój wysluzony wizard chetnie poszedlby do szuflady

  • 0

    5. ~wojtas  2007-11-13 22:47:50  host: host-81-190-243-173.malbork.mm.pl

    No,No Kolejny telefon firmy HTC. bardzo podobny do HTC P3300 Artemis(SPV m650) Tylko wygląda jakby był czymś obłożony

  • 0

    6. ~  2007-11-14 13:52:59  host: cxm106.internetdsl.tpnet.pl

    EDGE+HSDPA+WLAN+FM+GPS+BT - żaden inny dostępny w tej chwili na polskim rynku nie ma tego wszystkiego w 1 obudowie ! :)

  • 0

    7. ~  2007-11-14 16:46:52  host: host1-154.btk.net.pl

    szkoda ze tylko 65 tys. kolorów

  • 0

    8. ~z  2007-11-20 09:30:14  host: dhcp12-40.eastwest.com.pl

    fajny phone , chcialbym go miec, jedynie baterie moglby miec 2000mAh

  • 0

    9. ~ogreczek  2007-11-20 15:57:43  host: 212.160.172.70

    całkiem fajny telefon jak wszytskie HTC :)

  • 0

    10. ~Znawca  2007-11-22 16:35:01  host: 87-205-59-75.adsl.inetia.pl

    No i Nokie n-series sie pochowały :D :D :D Ekstra PDA

  • 0

    11. ~znawca  2007-11-23 18:09:30  host: atropos.tpi.pl

    No cóż telefon jest porównywalny z iPhonem, i ma to wszystko czego nie ma iPhone Apple'a. Ma GPS, ma bluetootha, ma radio UKF FM, ma gniazdo na karty pamięci microSD oraz HSDPA, ponadto ma lepszy aparat cyfrowy 3 Mpix, więc bije iPhona o głowę, jedynie gorszy jest wyświetlacz tylko 65k i mniejsza rozdzielczość, cena chyba będzie się kszatłtowała ok 3000 zł. Kiedy zawita do Polski i czy będzie w ofercie u naszych operatorów?

  • 0

    12. ~marcin  2007-11-29 17:14:55  host: chello089078087168.chello.pl

    htc robi świetne użądzenia. Iphone się chowa

  • 0

    13. ~lio  2007-11-29 22:22:22  host: 212.160.172.70

    nie wiecie czasem jak dziala GPS w tym czy lapie powyzej 20satelit, jak nawigacje normalne. nie wiecie gdzi i za ile mozna go kupic..??

  • 0

    14. ~Najlepszy telefon na świecie. T  2007-11-30 18:34:21  host: bxk234.internetdsl.tpnet.pl

    Najlepszy telefon na świecie. Tylko nie mówcie ze jakas tam n95 lepsza hah

  • 0

    15. ~slawek  2007-12-04 11:33:51  host: 248.205.76-86.rev.gaoland.net

    mam m650 , ale ten to juz pobije nokie n95,"ale wypas" jak powiedzial Andrzej L. :D

  • 0

    16. ~killer  2007-12-04 18:34:59  host: area54.kutno67.tnp.pl

    A na kiego Ci kolego klawiatura potrzebujesz pisaka kup UMPC a nie palma touch screen to przyszlosc,gwarantuje to apple w USA i zapewne apple i HTC w Europie i Azji.Kaiser to mydelnica ważąca ogromna ilośc g......i zapewne klawiaturka sie rozszczelnie bardzo szybko

  • 0

    17. ~pawgaw  2007-12-05 10:35:57  host: gtd10.internetdsl.tpnet.pl

    65 tys kolorów to nie ograniczenie matrycy, która może wyświetlić znacznie więcej. To ograniczenienie programowe:)

  • 0

    18. ~Ludzie  2007-12-06 11:51:07  host: acct14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ludzie ten fon przewyzsza kazda nokie chocby z wygladi

  • 0

    19. ~bzik13  2007-12-06 14:01:57  host: inet20908na-3.eranet.pl

    początek grudnia a dalej go nie ma w sprzedaży...

  • 0

    20. ~ha  2007-12-09 23:09:29  host: 088156085040.wro.vectranet.pl

    Ma - ETEN X800

  • 0

    21.  2007-12-12 00:17:23

    mam jedno pytanko czy kamerke do videorozmow z przodu mozna wykorzystac do videorozmow przez SKYPE? poprze wifi?

  • 0

    22. ~  2007-12-13 10:38:33  host: f142-180.opera-mini.net

    Te 65 tys. to żaden problem,do pracy wystarczy. Ile kosztuje to cudo?

  • 0

    23. ~ramirez  2007-12-19 01:58:28  host: gateway01.darnet.pl

    Mial byc w grudniu ale jeszcze nie ma, mial kosztowac ok 2279zl a jestem ciekaw ile sobie za niego zazycza. Maszyna swietna i juz nie moge sie doczekac. Przegrywa z iPhonem tylko jedna rzecza - wyswietlaczem, ale ma tyle innych gadzetow ze iPhon przegrywa z kretesem. Pozdro!

  • 0

    24. ~kerad  2007-12-21 12:37:58  host: ip0047.netinfo.pl

    jest dostępny bez aktywki i simlocka w Formobile

  • 0

    25. ~lukas  2007-12-25 18:01:12  host: r3.ists.pl

    nie wiecie kiedy i w jakiej sieci bedzie ??

  • 0

    26. ~Mobilny  2008-01-03 21:23:41  host: host-1-114.edata.net.pl

    Wszystko niby pięknie... Ale procesor nie jest zbyt mocny. W rzeczywistości będzie on słabszy od Samsnga sc3 2442 400MHz. Zatem równie dobry będzie Eten X800, który ma piękny ekran VGA.

  • 0

    27. ~WhiskaS2007  2008-01-08 15:21:50  host: azi187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bardzo fajny!!! GPS niestety bardzo słaby, i tak należało by dokupić nadajnik. Wyświetlacz duży, dotykowy ale 65 tyś. kolorów to kpina. Też szkoda że nie ma klawiatury, bo pisanie na wyświetlaczu nie jest wygodne i szybkie. Brak akceleratora, co poprawiło by właśnie pisanie wiadomości. Aparat ok, brak osłony to minus, jak i w noki N95 8GB! Szkoda, że mało pamieći, mogli by już dac chociarz 4GB, ale jak by nie patrzeć to karty pamięci nie są drogie. Ogólna ocena bardzo dobra, minusy za słaby GPS i małej pamięci(nie chodzi o RAM) i oczywiście wyświetlacz!!! Pozdrawiam.

  • 0

    28. ~slash  2008-01-30 17:29:25  host: xdsl-3703.walbrzych.dialog.net.pl

    no to telefonik zamowiony... hehehe mam tylko nadzieje ze przynajmniej w polowie spelnia sie informacje podawane w testach i opiniach o tym fonie....

  • 0

    29. ~Mariusz  2008-02-02 20:22:28  host: apn-77-114-105-150.gprs.plus.pl

    Czemu uważasz, że GPS ma słaby? A który model HTC ma mocny GPS?

  • 0

    30. ~markbas61  2008-02-07 16:12:55  host: 252-bem-2.acn.waw.pl

    Mam go i przetestowałem około miesiąca. Nie mów ze GPS słaby bo to nieprawda.Wgraj sobie Automape i bedzie ok.Za 2100 pln to rewelacja. Wyswietlana klawiature obsługuje sie jednym palcem. ma wszystko, ichodzi jak burza.Jak chcesz w mln kolorów wyswietlacz to wox ze soba laptopa. Przy dużej karcie spokojnie go zastepuje.

  • 0

    31. ~michal_coli  2008-03-07 22:13:43  host: xdsl-3703.walbrzych.dialog.net.pl

    zgadzam sie z opinia markbasa! telefon 'orginalnie' ma 1 (tylko 1!!) wade - brak polskiego jezyka T9 ale jak sie troszk pozuka na www to latwo znalezc odpowiedni plik i dointalowac... poza tym same superlatywy.. aparat porzadne 3MPx, wi-fi lapie zasieg podobnie jak w laptopach, bateria na 3 dnie extremalnego uzywania albo do 5-6 dni spokojnej pracy (czyli niesamowicie dlugo), klawiatura dotykowa (jest ich do wyboru chyba z 7 czy 8 rodzajow!!) spisuje sie bez zarzutow i latwo sie przyzwyczaic do pisania 'bez skoku'. Ciekawa funkcja jest wylaczenie ekranu w celu oszczedzania rozmow (co jest rownoznaczne z blokada klawiatury) albo blokada klawiatury i pozostawienie ekranu wlaczonego... w tym telefonie (o ile mozna Cruise'a jeszcze nazwac telefonem) jest niesamowita ilosc takich malych dodatkow bardzo ulatwiajacych zycie!! osobiscie daje mu 10/10!!! nawet windows dziala szybko...

  • 0

    32. ~xXx  2008-03-09 01:18:50  host: acyy185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    HTC właśnie jest znane z tego, że baterie ich "telefonów" są bardzo wytrzymałe. Ale nie mogę ludzi porównujących np. iPohne czy Nokie serii N do tego telefonu (i w zasadzie innych Smartphonów i PDA). Ludzie - czy wyście na głowe poupadali, czy ytlko szpanujecie swoją marną wiedzą o komórkach ? Jak można porównywać np. Nokie N95 do np. tego PDA ? Przeciesz sam rodzaj telefonu mówi sam za siebie !! N95 - bardziej telefon dla szpanerów, ale TELEFON!! A HTC to jest komputer z FUNKCJĄ TELEFONU.. Czytałem przy którejś recenzji szanownych Userów, że "Windows zamiast Symbiana"... Bez komentarza... Aha i do ludzi narzekających, że "Tylko 2MPx" - a po co Wam więcej??!! Przeciesz tu wszędzie jest soczewka CMOS, i tutaj jedyna różnica bęzie w wielkości zdjęcia, nie jakości. A nawet jeśli byście chcięli wywołać take zdjęcie, to co, będziecie wywoływać je w tak wielkim rozmiarze? Życzę powodzenia...

  • 0

    33. ~  2008-03-09 01:20:55  host: acyy185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A co do kolorów, 65 tyś. kolorów to jest standard w PDA i Smartphone'ach z kości i krwii, a i tak jakość wyświetlanego obrazu jest świetna, więc nie narzekajcie na coś, o czym nawet nie macie pojęcia...

  • 0

    34. ~useeer  2008-03-23 23:26:07  host: bcm78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie no, telefonik spoko. Planuję go zakupić. Zastanawiałem się nad tym i nad TyTn 2 ale ten wygral designem ;] Mam tylko pytanko: w jakiej rozdzielczosci mozna maksymalnie filmy krecic i przy jakim fps? Pozdrawiam.

  • 0

    35. ~pol  2008-03-30 22:09:08  host: inet20909nh-3.eranet.pl

    ludzie win nie obsłuży wiecej niż 65 tys kolorów douczcie sie a nie pierdoły piszecie.

  • 0

    36.  2008-05-12 15:17:50

    Czy zna ktoś jakąś stronę z oprogramowaniem do telefonów HTC jakieś programy typu: słownik t9 czy takie podobne.

  • 0

    37. ~ss  2008-06-07 23:17:41  host: 85.219.203.7

    wszystko ok oprócz funkcji telefonowania!!!!!!!! (dżwięk metaliczny, zanika) oraz kiepska bateria

  • 0

    38. ~tomcio  2008-10-02 23:02:11  host: jz.mynet.com.pl

    Jeśli nie jesteś bezmózgim szpanerem i potrzebujesz sprzetu po to żeby z niego korzystac a nie tylko słuchac muzyki na cały głos w autobusie to jest to sprzecik własnie dla ciebie. Mam go od 4 miechów i jestem baaardzo zadowolony.

  • 0

    39. ~serek  2008-10-19 20:43:13  host: 12-145.89-161.tel.tkb.net.pl

    Witam mam ten telefon od miesiąca. jest bardzo funkcjonalny i ma wszystko co może się przydać głownie chodzi mi tu o GPS i system windows. Polecam wszystkim.

  • 0

    40. ~  2009-02-12 14:39:41  host: 87-205-154-132.adsl.inetia.pl

    @znawca - a no niestety tylko te 65 tys kolorów przez nieszczęsnego Windows Mobile. Niech każdy w końcu się nauczy windows mobile obsługuje tylko 65 tys kolorów ! a tak po za tym to telefonik konkretny i dobry, choć nie będzie to raczej flagowy telefon HTC :)

  • 0

    41. ~DV  2009-06-26 19:17:33  host: bnn92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~ 2007-11-14 13:52 cxm106.internetdsl.tpnet.pl EDGE+HSDPA+WLAN+FM+GPS+BT - żaden inny dostępny w tej chwili na polskim rynku nie ma tego wszystkiego w 1 obudowie ! :) A htc touch HD?? JEst wiele innych które mają wszystkie tePomyliłeś sie koleg... funkcje.

  • 0

    42. ~kamil  2009-11-07 21:08:38  host: 63.228-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be

    tak tylko, ze kolega pisal w 2007 roku. A wtedy to bylo cacuszko.

  • 0

    43. ~heh  2009-11-27 13:36:43  host: 77-253-51-89.adsl.inetia.pl

    ten aparat to nadal cacuszko mimo wszystko..kupilem go niedawno w wersji O2...wgranie ROMu Win 6.5 spowodowalo ze dotyk nabral innego znaczenia ;-) w cenie do 400-500zl w jakiej mozna nabyc uzywany na alledrogo.pl moim zdaniem ten aparat nie ma konkurencji...oczywiscie po upgrade do Win 6.5

  • 0

    44. ~polaris  2010-03-30 19:06:47  host: staticline17452.toya.net.pl

    Mam go od 2 lat i co moge powiedzieć na wstępie to jest to urządzenie do wszystkiego z tym że do dzwonienia w ostatniej kolejności. Fon się wiesza, przy używaniu automapy po kilku dniach pracy bez resetu cisza w głośniku (nie słychać rozmówcy) przestawia się godzina na zegarku (cofa się) i wyczynia różnego rodzaju ciekawe hopśtosy, dodam że jest on używany u mnie w firmie i nie jest to tylko moje zdanie. Poprostu jak o telefon z windowsem albo się go kocha albo nienawidzi. Mnie pomimo wszystkich wad odpowiada, gdyż ułatwia mi pracę (poczta itp.) Na ogromny plus należy dodać że jest niesamowicie wytrzymały, używam go bez pokrowców w kieszeni i poza porysowaną folią na wyświetlaczu nic mu nie dolega.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-159-27.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet