HTC T-Mobile G1 - opinie
Telefony HTC HTC T-Mobile G1 Opinie o HTC T-Mobile G1

HTC T-Mobile G1

w sumie: 94
  • 0

    1. ~fist  2008-09-23 20:27:56  host: adup102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    trochę tandetnie wyglądają te przyciski zewnętrzne? obudowa zdecydowanie bez polotu, tego nie da się nazwać minimalizmem ani klasą...

  • 0

    2. ~Sharqi  2008-09-23 20:47:09  host: 77-254-147-139.adsl.inetia.pl

    Ciekawe na jakiej licencji jest android. Jest dostępnych masa podróbek iPhone chińskich na allegro z podobnym menu, ale android jest open source.. czyli zasadniczo mogły by się zacząć pojawiać podróbki z oryginalnym androidem. Gdyby Android był na GNU/GPL to pojawiłoby się pewnie szybko wiele jego odmian dostosowanych dla różnych potrzeb grup zawodowych.

  • 0

    3.  2008-09-23 21:22:38

    Eeee, a Android obsługuje BT?

  • 0

    4. ~quo  2008-09-23 21:45:45  host: aaoq56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co prawda się nie znam, ale wygląd do dupy, a parametry przeciętne...

  • 0

    5.  2008-09-24 16:02:43

    Ciekawe czy pojawi się w Play :D

  • 1

    6. ~fork  2008-09-24 17:04:51  host: 222-mi2-9.acn.waw.pl

    biały lepszy

  • 1

    7.  2008-09-24 17:24:33

    Specyfikacja 10/10 (android^^) wygląd 4/10

  • 0

    8. ~f  2008-09-24 18:43:23  host: host-87-99-46-102.lanet.net.pl

    napisz cos ktos o tym androidzie.

  • 0

    9. ~baboso  2008-09-24 19:15:24  host: hrq50.internetdsl.tpnet.pl

    telefon jak telefon, ale ciekawi mnie Android jako taki. Przydało by się jakieś porównanie z Symbianem s60 FP2

  • 0

    10. ~  2008-09-24 21:39:50  host: 212.160.172.70

    no no bajer telefonik zoabczymy ile bedzie kosztował.

  • 0

    11.  2008-09-26 14:33:34

    Mechanizm rozsuwania mnie jakoś nie przkonuje

  • 0

    12. ~pazdzioh  2008-09-27 15:15:52  host: afi18.internetdsl.tpnet.pl

    Ciekawi mnie tylko kiedy pojawi się w Polsce i jaka będzie jego cena..

  • 0

    13. ~Baq  2008-09-27 18:23:45  host: 136-goc-10.acn.waw.pl

    Brak radia, flasha do zdjęć ... szkoda

  • 0

    14.  2008-09-30 12:38:02

    R E W E L A C J A - widzialem filmiki tego telefonu. zapowiada sie imponujaco. Prawdziwy konkurent godny Redmond. Czekam na pojawienie sie w polskiej wersji T-Mobile(Era) :) choc tej sieci nie znosze ale firmowy i tak w niej musze miec to tylko z tym telefonikiem!

  • 0

    15. ~xel20  2008-10-03 00:31:34  host: 77-253-102-73.adsl.inetia.pl

    juz sie nie moge doczekac az bedzie dostepny w europie ;)

  • 0

    16. ~Szulc  2008-10-03 21:40:59  host: kal9-wola-r1.bater.net.pl

    Genialnyyyy... Jak kazdy HTC, tylko pewno cenowo nie bedzie zby interesujacy jak na polskie realia.

  • 0

    17. ~bandzior  2008-10-05 10:06:55  host: chello089078055179.chello.pl

    Wreszcie pojawił się OS który ma funkcjonalność MAC OS i można używać go zamiast topornego Windows Mobile. Jeśli chodzi o telefon to jest to kwestia gustu i potrzeb. Jeśli piszesz dużo to ten fon jest idealny dzięki klawiaturze jesli nie lubisz telefonów z klawiaturą to polecam IPhona 3G lub HTC Touch HD z wgranym ANDROID

  • 0

    18. ~Sharqi  2008-10-14 10:31:46  host: 77-254-139-51.adsl.inetia.pl

    Platforma Android jest dostępna na podstawie licencji Apache Liecense. Nie jest więc związana z jakimikolwiek ograniczeniami praw autorskich. Ale oczywiście Google nie po to inwestuje pieniądze w ten projekt, żeby potem wszystko było za darmo. Google planuje na tym zarobić sporo pieniędzy. Zastosowanie Apache License daje bowiem możliwość oferowania komercyjnych aplikacji dla platformy Android.

  • 0

    19. ~ro  2008-10-14 20:47:21  host: 180.v57.interkam.pl

    @quo dobrze napisales ze sie nie znasz pokaz symbiana na procku 32 bity arm 11- 528 mhz ktory pociagnie 400 minut rozmowy z takim ramem (chyba wiesz co to jest)ach do noki wklada sie stare ARM klasy 9 :) no coment. google zrobilo pierwszy system narazie nie jest idealny ale bedzie lepiej

  • 0

    20. ~Janusz  2008-10-29 07:32:56  host: ip-89-174-125-179.multimo.gtsenergis.pl

    Powiem wam, że jego cena w USA to 149$ i to w zwykłym sklepie technicznym (Wal-Mart) !! Śmieszny pieniądz za taki telefon, teraz to tylko kwestia czasu aż zaleje allegro, ja z miejsca daje 450zł za niego :D

  • 0

    21. ~n  2008-11-12 17:41:10  host: bil175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nokia n96 jest lepsza, przynajmniej wedlug mnie, a ten telefon pewnie z nie dopracowanym androidem wypadnie duzo gorzej, chociaz ten zle nie wyglada, ale ja bym wolal n96. ciekawe czy pojawi sie ktorys z wyzej wymienionych w playu??

  • 0

    22. ~karola  2008-12-07 11:44:25  host: apn-77-112-13-190.gprs.plus.pl

    bardzo podoba mi się ten telefon

  • 0

    23. ~hmm  2008-12-10 16:51:16  host: bfa167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do " ~ro" chłopcze nie wnikam w to co wiesz o telefonach ale "pokaz symbiana na procku 32 bity arm 11- 528 mhz ktory pociagnie 400 minut rozmowy z takim ramem (chyba wiesz co to jest)ach do noki wklada sie stare ARM klasy 9 :) no coment" nie kompromituj się xD nawet E51 ma arm 11 a to że 9 jest w nowej nokii to juz inna sprawa

  • 1

    24. ~Kuna  2008-12-27 12:19:11  host: 89.238.33.62

    Pragnę zauważyć, że Android nie miał być wydany jako konkurent dla Symbian'a lecz dla samego Windows'a, który na kompie może i jest jako taki, ale w komach, to tragedia. Kolejną sprawą jest to, iż jest to pierwszy telefon powstały przy współpracy Google i HTC, więc nie dziwcie się, że nie ma jakiś wypasionych funkcji, bo nie do tego został stworzony. G1 ma na celu zbadać jak rynek przyjmie Androida. Jeżeli pozytywnie, to niedługo powstanie kolejny model (pewnie G2), który będzie miał już większe możliwości. Lecz bądźmy realistami, chociażby HTC wydał najlepszy telefon, to dzieci Noki i tak się do niego przyczepia - bo nie będzie miał napisu Nokia ;)

  • 0

    25.  2009-01-19 19:00:33

    Moze i dobry ale wyglad 2/10... Porazka....

  • 0

    26. ~łukasz  2009-01-19 20:20:03  host: dtx182.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wiążę duże nadzieje z androidem i całą "okolicą", byłbym w stanie przeboleć wiele wad, ale gdzie bym go nie oglądał (widziałem tylko zdjęcia) - gdy jest rozsunięty sprawia wrażenie, jakby zaraz miał się złamać :)

  • 0

    27. ~Marek  2009-01-19 22:08:54  host: kwiatkowskiego.res.pl

    Mala rozdzialka zwlaszcza w porownaniu z thc hd.Tylko 65 tys kolorow.Qwerty utudnione z prawej strony!!!Ja zaczekam na nokie n97 z 16 milionami kolorow ekranem dotykowym 3.5 cala.Glosnikami stereo.A tu mono lepszym rekorderem video.I to jest w koncu nokia a nie jakas nakladka na windows mobile i to produkowany przez htc ktora sama mowi ze w nowym G2 bledy zostana juz calkowicie usuniete.

  • 0

    28. ~  2009-01-20 17:37:31  host: 206.53.144.178

    Mialem ten telfonik. Troche niewygodny, tanio I delikatnie wykonany. Parametry bardzo dobre. Ciezkie wybierani imion z ksiazki bez rozsuwania klapki. Trzeba go polubiec I przywyczaic sie-ja sie nie przywyczailem chociaz 3g internet to duza pokusa. Wrocilem do swojego bb curve. Wg mnie najslabszy telefon htc

  • 0

    29. ~  2009-01-20 19:46:53  host: 206.53.144.111

    Mialem ten telfonik. Troche niewygodny, tanio I delikatnie wykonany. Parametry bardzo dobre. Ciezkie wybierani imion z ksiazki bez rozsuwania klapki. Trzeba go polubiec I przywyczaic sie-ja sie nie przywyczailem chociaz 3g internet to duza pokusa. Wrocilem do swojego bb curve. Wg mnie najslabszy telefon htc

  • 0

    30. ~APS pracownik  2009-02-10 11:18:41  host: gtl154.internetdsl.tpnet.pl

    Niedługo jadę na szkolenie w związku z wprowadzeniem tego modelu w Era. Zobaczymy co to warte.

  • 0

    31. ~neno  2009-02-12 18:46:05  host: nat-10.nplay.net.pl

    Android zaczyna raczkować mam nadzieję że się rozwinie... jako oprogramowanie może być ciekawy ale wygląd tego urządzenia pozostawia wiele do życzenia...... Ciekawe czy bedzie można wrzucić Androida do HTC Diamonda? mimo wszystko mam nadzieję że android się przyjmie.....

  • 0

    32. ~lalal  2009-02-13 13:44:51  host: glin1.zchbl.com.pl

    tragedia parametry jak w telefonie z przed paru lat a google to sobie mozecie wgrac w kazdym nowym telefonie hehehehe

  • 0

    33. ~  2009-02-15 19:30:47  host: achg3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    G1 bedzie tylko w Erze, zrobiony zostal przez T-mobile wiec musi byc tylko Era :D, pozdrawiam

  • 0

    34. ~ke  2009-02-19 17:03:52  host: 77-253-159-10.adsl.inetia.pl

    do 3. seb: G1 obsługuje bluetooth ale wyłącznie do połączenia z zestawem słuchawkowym

  • 0

    35. ~tamiza  2009-02-20 23:12:07  host: alg24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mialem ten telfonik. Troche niewygodny, tanio I delikatnie wykonany. Parametry bardzo dobre. Ciezkie wybierani imion z ksiazki bez rozsuwania klapki. Trzeba go polubiec I przywyczaic sie-ja sie nie przywyczailem chociaz 3g internet to duza pokusa. Wrocilem do swojego bb curve. Wg mnie najslabszy telefon htc

  • 0

    36. ~paulostan  2009-02-20 23:29:51  host: ip-91-192-3-247.techmedia.com.pl

    testowalem go na + funkcje dotykowe, obsługowe , łechtaczka :) tzw joystyk super,otwarty system z mozliwosciami , mysle ze sporo przed G1 . Minus to brak progranow -nowosc ,i trzeszczaca tandetna obudowa -polecam!

  • 0

    37. ~android  2009-02-22 23:08:57  host: mickiew-m-ce14519522377.c195.msk.pl

    juz jest w erze

  • 0

    38. ~altus140  2009-02-23 09:36:27  host: host-046.skynet.net.pl

    moi dzodzy mamy następce IPHONE'a ale myślę po zapoznaniu się z produktem że niekoniecznie lepszego, jak dla mnie wykonanie bardzo lipne, śmierdzi Taiwanem, te plastiki jak z zabawek, system stabilny ale będzie problem z aplikacjami podejrzewam, myśle że HTC jak narazie górą i wiele pojawienie się G1 w półświatku PPC nie zmieni.

  • 0

    39. ~miau  2009-02-23 11:13:16  host: 82.160.207.8

    jak na pierwszy rzut oka, wykonany z tanich materiałów, w erze też nie jest kosmicznie drogi. co do parametrów to nie ma co narzekać to nie ma być kolejny kombajn typu n96 czy omnia czy inny podobny, ten telefon jest skierowany na internet! W żadnym innym telefonie nie ma aż tak kładzionego nacisku na funkcjonalnosć związaną z internetem. żal mi ludzi którzy piszą "ee tylko 65 tys kolorów" lub "ee nie ma lampy i 20megapiskeli". A jeśli ktoś miał do czynienia z windows mobile to już od razu widać odskok od tego shitu.

  • 0

    40. ~ny92  2009-02-25 19:03:59  host: 77-254-168-27.adsl.inetia.pl

    bawilem sie tym telefonem i powiem szczerze ze to badziewie wlasciwie nic nowego w nim nie zastosowano te cale rozsuwanie jest malo ciekawe moim zdaniem okolo rok i trzeba by bylo naprawiac poza tym za duzy telefon i zdarza sie ze sie zacina na jakies 20-30 sek nie polecam tego moja ocena 3/10

  • 0

    41. ~hę?  2009-02-25 23:33:04  host: aazh253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~lalal , chodzi Ci o staroświecki akcelerometr, wi-fi czy gps? A moze procek 528 MHz? A nie..! :D napewno o 192 RAM :D Czy prezstarzały android OS? Kurczę.. wyrażaj się dokładniej.

  • 0

    42. ~devi  2009-02-27 12:44:13  host: public-gprs129776.centertel.pl

    Dobra koniec juz tej krytyki. Lepiej napiszcie mi jak tam mam wlaczyc te wifi... znaczy wlaczyc wlacze ale co z tego jak nie moge znalesc zadnej sieci... niby szuka a i tak dupa nie ma rezultatow. A i jeszcze chcialem sie dowiedziec czy bluetooth tez dziala na zasadzie ze widze tylko jak jest wlaczony i tyle bo nie moge ani nic przeslac ani nikt do mnie nie moze przeslac

  • 0

    43. ~  2009-02-28 12:33:25  host: abip200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na zdjeciach wyglad nie zachwyca wieje tandeta ALE w Realu jest wypasiony wystarczy pojsc do salonu ERY by go poogladac a funkcjonalnosc tez super

  • 0

    44. ~lotos  2009-03-04 23:04:45  host: aayy58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Duży niewygodny-nic specjalnego!

  • 0

    45. ~miro  2009-03-05 11:37:21  host: glin1.zchbl.com.pl

    Zapraszam wszystkich posiadaczy telefonów ERA G1 na forum g1forum.pl w celu wymiany doświadczeń :) pozdrawiam

  • 0

    46. ~kubalski  2009-03-06 19:17:36  host: public-gprs17545.centertel.pl

    GORĄCO POLECAM!!! SUPER SPRZET!! mam 2 dzien i nadal jestem zaszokowany możliwościami, do tej pory korzystalem z Comunikatora Noki.... ale G1 bije na glowe Nokie. Na wstepie kilka uwag do wczesniejszych komentarzy: 1. Sprzet (w Erze) sprzedawany jest bez Simlocka. 2. Kontakty można dodawac bez polączenia z internetem, Mozna korzystac z G1 bez polaczenia z internetem (sa juz aplikacje ktore zabezpieczaja przed polaczeniem sie z netem 3. w internecie jest PEŁNO DARMOWYCH APLIKACJI NA ANDROIDA!!!

  • 0

    47. ~użytkownik  2009-03-08 14:13:20  host: 82.177.84.1

    Zarąbisty phonik, może wygląd nie za specjalny, ale funkcjonalnościa przebija wszystko, ja zainstalowałem w moim telefonie wszystkie niezbędne aplikacje włącznie z officem i pdf reader. Idealne narzędzie, dla ludzi którzy potrzebują stałego dostępu do internetu. Nie polecam kupować go osobom którzy zamierzają szpanować i kupić sobie ten telefonik w ramach zwykłej umowy abonamentowej( bez stałego dostępu do 3G). Bateria jak na takie parametry i intensywność użytkowania sprawuje się bardzo dobrze, spokojnie wystarcza na 2 dni ciągłej pracy. ZDECYDOWANIE POLECAM !!!

  • 0

    48. ~  2009-03-12 15:34:01  host: dsa111.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem użytkownikiem WM i po krótkiej zabawie z tym telefonem mogę stwierdzić, iż wolę WM a nie Androida. System może ładnie wygląda, ale niektóre funkcje jest tam ciężko znaleźć. Najbardziej mi się podoba za to trackball i to, jak w przeglądarce nim są zaznaczane linki, a w trakcie obsługi opcje menu... Niech HTC da mi taką wersję fona z WM, z trackbalem i taką samą funkcjonalnością jego w systemie, a biorę od razu

  • 0

    49. ~p  2009-03-14 19:38:49  host: aclg177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bawiłam się nim w salonie ery... bardzo przyjemny w obsłudze... przeglądarka chodziła b. sprawnie i w miąrę szybko... na zdjęciach sprzęt wygląda niekożystnie... ale w rzyczywistości jest naprawdę fajny. Akurat dla mnie liczy się bardzoej funkcjonalności aniżeli jego wygląd. Myslę, że nie ma co porównywać go do iPhone, bo oba te telefony zostały stworzone do czego innego ;), jeden do słuchania muzyki, bardziej biznesowy do internetu...

  • 0

    50. ~  2009-03-14 20:35:49  host: 217.116.110.190

    Nie ma wideo rozmów? Nowy i drogi a nie ma najnowszej funkcji...

  • 0

    51. ~posiadacz  2009-03-16 21:17:19  host: 127-bem-6.acn.waw.pl

    Wczoraj wzialem ten telefon w Erze i jak narazie nie zauje. Telefon jest genialny. Moze do wygladu mozna sie ciut przyczepic,ale zapewniam "wnetrze" rekompensuje wszystko. System dziala bardzo szybko, ekran bardzo czuly, klawiatura rewelacyjna. Polecam wizyte w saloniku Ery celem sprawdzenia jak działa telefon. Na pewno system was urzeknie. Dosc wazna rzecz,zeby wpelni korzystac z tego telefonu nalezy miec stałe polaczenie z netem. Wszystko co na nim robisz automatycznie synchronizuje z towim kontem google: kalendarz, lista kontaktow, push mail. Dlatego warto go wziac w abonamencie, bo dostajesz paczke 500 MB do wykorzystania. O nic sie nie martwisz,ze bez przerwy cos pobiera z netu. Google maps smialo bedzie mozna wykorzystywac itd. W opcji z abonamentem w telefonie internet jest jak w kompie ze stalym dostempem do netu. Rewelacyjna sprawa. Jedyny minus jaki musze postawic, to ze juz po jednym dniu uzywania troche trzeszczy rozsuwany wyswietlacz,ale jest to do przezycia. Pozdrawiam i polecam urzadzenie.

  • 0

    52. ~iskra  2009-03-20 15:55:12  host: xdsl.044.c94.petrotel.pl

    jak z wytrzymaloscia tego telefonu ? jak wytrzymuje upadek np na posadzke w szkole itp ? mozna na nim odtwarzac filmy divix? lub cos podobnego ?

  • 0

    53. ~8ikol  2009-03-25 21:51:47  host: px-ww.telsten.com

    Podobają mi się białe telefony a G1 w wersji białe podoba mi się bardzo. Pozdro.

  • 0

    54. ~XZXZX  2009-03-29 14:44:10  host: dynamic-78-8-74-205.ssp.dialog.net.pl

    Do 42.: OK zgodzę się, że gorszy o wiele od Touch HD, ale normalnie skręca mnie już jak ludzie piszą "tylko 65 tys. kolorów". Kiedy wy w końcu zrozumiecie, że te systemy nawet jak by miał wgrane 700 kwadrylionów kolorów to system odczyta tylko 65 tys.! Może się wydawać mało, lecz system robi z nich duży pożytek. Więc apelacja do wszystkich: ZROZUMCIE to wreszcie!

  • 0

    55. ~nokia  2009-03-29 18:52:52  host: abqj46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten telefonik 2 tygodnie.. myślałam że będę z niego bardziej zadowolona. Niby ma tą przeglądarkęę ale aparat ma gorszy niż w mojej poprzedniej nokii.. dla młodzieży może i bajer ale widziałam o wiele lepsze telefony..ale jeżeli chodzi o wygląd to nie jest najgorszy ;)) moja ocena telefonu 6/10

  • 0

    56. ~  2009-05-13 13:13:15  host: host-81-190-125-65.szczecin.mm.pl

    dla fotek sie kupuje lustrzanke. imo 9/10

  • 0

    57. ~  2009-06-18 00:47:58  host: inet20908nb-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Po ok 2 latach WM i przesiadce na androida wrazenia sa jaknajbardziej pozytywne. Sprzet chodzi wzglednie szybko i nie wiesza sie tak jak wm, jezeli jakas aplikacja sie zwiesi to mamy mozliwosc jej zamkniecia, odpowiednik force quit w osxie. Jest ciagle pare niedorobek jak np. Brak mozliwosci instalowania aplikacji na karcie sd , a domyslnie mamy przeznaczone na aplikacje jedynie ok 76 mb pamieci. To moim zdaniem najwiekszy zgrzyt . Oczywiscie da sie ten problem ominac , jednak na dzien dzisiejszy wiaze sie to z brakiem gwarancji ( root ). Kolejny to slaba bateria, stracza na ok 12-14h katowania lub ok 2dni jezeli normalnie uzywamy telefonu. Na dzien dzisiejszy nie ma tez na markecie gier ktore byly zblizone chociaz do tych iphonowy (tzn jest np doom lub quake , jednak plynnosc ich dzialania pozostawia wiele do zyczenia ) jest to o tyle dziwne ze wnoiskujac z danych technicznych telefonu spokojnie gry moglby smigac a tak nie jest. Pomimo wszystko z telefonu jestem bardzo zadowolony a i perspektywy rozwoju systemu sa bardzo obiecujace. Mila odskocznia od windowsa mobile

  • 0

    58. ~ktos  2009-06-23 22:22:13  host: 217.153.168.153

    ten telefon nie jest od robienia zdjec...

  • 0

    59. ~MM  2009-07-13 09:42:45  host: guh205.internetdsl.tpnet.pl

    Najciekawsze są komentarze gdzie najważniejsza sprawa to aparat foto albo mp3. Rozumiem, że większość posiadaczy badziewia marki nokia to dzieciaki albo bardzo mało wymagający klienci, dla których liczą się tylko zdjęcia, gry i muzyka w telefonie. Ten sprzęt podobnie jak prawdziwe smartphone-y to nie zabawka dla dzieci do grania czy muzyki słuchania tylko sprzęt biznesowy. Jego specjalność to e-maile i internet bo tego oczekują klienci tego typu urządzeń.

  • 0

    60. ~telefonik  2009-07-20 14:03:31  host: cho62.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zajebisty telefon ma tyle bajerów ze mozna sie pogubic

  • 0

    61. ~swistak  2009-08-01 18:27:27  host: 80.54.27.31

    czy da się kupić używanego (ale nie w masakrycznym stanie) w cenie 500 - 600zł??

  • 0

    62. ~adiemus  2009-08-17 11:20:09  host: public17319.cdma.centertel.pl

    witam Jakie zdjęcia robi ten PDA jakosciowo ? I jakie filmy kręci (fps) Pozdrawiam

  • 0

    63. ~tmk  2009-08-21 11:56:47  host: atropos.tpi.pl

    dzieci neo i tak zostaną przy nokii ;)

  • 0

    64. ~iPuser  2009-08-22 16:52:43  host: 093105136042.rzeszow.vectranet.pl

    bawiłem się tym telefonikiem w salonie ery,bardzo fajnie zrobili motyw przewijania menu,szkoda że Apple nie pomyślało o takim,jedynie niepokoił mnie zawias ,strasznie luźny,ciekawe ile wytrzyma

  • 0

    65. ~masmutop  2009-09-12 18:16:29  host: 91.209.116.35

    Ja jestem zdecydowanie zadowolony z tego telefonu. Koniecznie w mojej opini jest zainstalowania APNdroida do blokady samoczynnych polaczen z internetem bo jednak jak sie nie wykupi pakietu to transmisja potrafi sporo kosztowac a Wifi w zupelnosci wystarcza. Wada to slaba bateria i w podstawowym sofcie brak polskiego jezyka.

  • 0

    66. ~TReznor  2009-09-22 12:13:30  host: 194.209.15.206

    Rewelacyjny telefon dla wymagajacego uzytkownika! Funkcjonalnosc zalezy tylko i wylacznie od zainstalowanych aplikacji gdyz telefon bez dodatkowego softu jest tylko maszynka do dzwonienia i internetu. A jak juz sie soft zainstaluje to... (uwaga ciekawostka) telefon zamienia sie w wykrywacz metali na przyklad :-). Poza tym pojawiaja sie juz dobre i offline'owe nawigacje (sygic na przyklad) wiec z pelnym przekonaniem polecam ten telefon i inne modele z Androidem na pokladzie.

  • 0

    67. ~agatrice  2009-09-23 15:43:16  host: avp201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie, przed chwila zakupilam ten telefon w erze. cyz ktos mi powie czy tu jest polskie menu?:|

  • 0

    68. ~stefan  2009-09-24 09:21:03  host: azp54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od niedawna i nie nacieszyłem się nim zbyt długo ponieważ po około miesiącu pojawił się ślad po kleju tak jakby wyświetlacz odklejał się od szybki telefonu... rozczarowany jakością wykonania sprzęt odniosłem do operatora ten przekazał go do serwisu wiadomo jakiego... naprawa trwała około 2 tyg - wymienili wyświetacz+panel dotykowy (nie odzyskałem protectora HTC na lcd ale mniejsza o to), po 2 tyg po naprawie padł znowu - lcd ciemny i cały się grzał - tym razem wymienili płytę główną. Od pierwszego włączenia mija 10 min. i szlak mnie trafił - nie działa akcelerometr/przyśpieszeniomierz czy jak to się tam nazywa - obecnie czekam na powrót tel. z serwisu. Jestem rozczarowany tą sytuacją bo nigdy nie miałem takich problemów z telefonem (pierwszy raz korzystam z naprawy gwarancyjnej) i zastanawiam się czy tel był bublem i zaczął się psuć, czy może skaza na wyświetlaczu i pierwsza wizyta w serwisie go "okaleczyła". Ogólnie sprzęt jest OK takiego właśnie szukałem:) ale po 6 tyg w serwisie ręce mi opadają...

  • 0

    69. ~~dstefan  2009-09-26 10:10:38  host: cjp254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od niedawna i nie nacieszyłem się nim zbyt długo ponieważ po około miesiącu pojawił się ślad po kleju tak jakby wyświetlacz odklejał się od szybki telefonu... rozczarowany jakością wykonania sprzęt odniosłem do operatora ten przekazał go do serwisu wiadomo jakiego... naprawa trwała około 2 tyg - wymienili wyświetacz+panel dotykowy (nie odzyskałem protectora HTC na lcd ale mniejsza o to), po 2 tyg po naprawie padł znowu - lcd ciemny i cały się grzał - tym razem wymienili płytę główną. Od pierwszego włączenia mija 10 min. i szlak mnie trafił - nie działa akcelerometr/przyśpieszeniomierz czy jak to się tam nazywa - obecnie czekam na powrót tel. z serwisu. Jestem rozczarowany tą sytuacją bo nigdy nie miałem takich problemów z telefonem (pierwszy raz korzystam z naprawy gwarancyjnej) i zastanawiam się czy tel był bublem i zaczął się psuć, czy może skaza na wyświetlaczu i pierwsza wizyta w serwisie go "okaleczyła". Ogólnie sprzęt jest OK takiego właśnie szukałem:) ale po 6 tyg w serwisie ręce mi opadają...

  • 0

    70. ~Voli  2009-10-04 08:55:00  host: valiant.aster.com.pl

    Witam wszystkich! Miałem wiele telefonów i to tych z wyższej półki, a moje dwa ostatnie to iPhone 3G 8GB i Blackberry 8900 Curve. Niedawno postanowilem przeskoczyc na androida, przeczytalem całą masę opini m.in tutaj na telepolis i na innych portalach. Od 3 dni jestem posiadaczem białego HTC Dream (G1) kupionego w Angli w sieci T-Mobile;-). Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne... Czarne, proste pudełko z magnesem a w nim Android... . Miałem drobny problem ze ściągnięciem tylnej klapki (bałem się żeby coś nie strzeliło) ale wystarczyło tylko mocniej odciągnąć i było ok. Czytałem że telefon długo się uruchamia... nie jest to prawdą ponieważ porównywałem uruchamianie do np. Noki e71 i czas uruchamiania jest bardzo zbliżony. Plastik z którego jest wykonany telefon wygląda ładnie, jest błyszczący ale jednak trzymając rozłożony telefon (podczas pisania sms czy emaila) słychać drobne skrzypienie... Nie jest to jakaś przeszkoda bo menu telefonu wszystko rekompensuje. Idealnie działa ekran dotykowy i klawiatura ekranowa, menu jest płynne i intuicyjne. Każdy napewno sobie poradzi z tym telefon. Bardzo fajnie pisze się sms na klawiaturze QWERTY, albo maile. Wbudowana aplikacja Market pozwala pobrać dużo aplikacji w większości są darmowe - miłe zaskoczenie ;-). Kolejna bardzo ważna sprawa to internet... Przeglądarka działa sprawnie i szybko na 3G, można logować się do banku itp (na innych telefonach miałem problemy), oprócz standardowej przeglądarki doinstalowałem Opere, która również działa sprawnie. Aparat w telefonie nie zachwyca, zdjęcia najlepiej wg mnie wychodzą popołudniu kiedy nie jest zbyt jasno i na fotkach nie ma prześwietleń, ale chyba każdy z nas ma aparat do robienia fotek hm? Ten wystarcza na robienie fotek do mms itp. Kolejna ważna sprawa o której czytałem przed zakupem i naprawdę jest to prawda to bateria w tym telefonie... HTC nie staneło na wysokosci zadania i włożyli mało pojemny akumulator litowo jonowy... . Generalnie polecam wszystkim;-)

  • 0

    71. ~  2009-10-26 23:04:16  host: v02-07.opera-mini.net

    Telefon wg mnie bardzo dobry. Bluetooth nie sluzy tylko do polaczenia ze sluchawka bluetooth - po sciagnieciu z Android Market specjalnej aplikacji przez bluetooth mozna robic wszystko, co najlepsze: samemu sciagac pliki od innych. Android to system bardzo stabilny i szybki, to nie windows i wszystkie zrobione na niego aplikacje sa z nim zgodne i nie wysypuja sie. Swietny dostep do internetu, niezla zabawa z roznymi grami i przede wszystkim praktycznosc: po wyposazeniu telefonu w odpowiednie aplikacje moze wrecz zajac miejsce netbooka.

  • 0

    72. ~żelu  2009-11-09 11:05:43  host: ahw183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon bardzo fajny cena myślę że też przyzwoita mam dylemat czy brać g1 czy hero wiem że hero niby nowszy software i tak dalej ale klawiatura qwerty to dla mnie rzecz nie zbędna ponieważ piszę dużo smsów. martwi mnie troszkę to jak koledzy wcześniej pisali że powinno się mieć stałe połączenie z internetem a ja tego nie posiadam czy naprawdę on tak dużo rzeczy z internetu pobiera mam simplusa.

  • 0

    73.  2009-11-10 09:24:41

    Mam proste pytanie,czy ma on wejście na zwykłe słuchawki 3,5mm ? Miałem go wielokrotnie w ręce i nie zwróciłem na to uwagi,ale wydawało mi się,że ma. Teraz to nie mogę tego nigdzie znaleźć w opisach,więc zastanawiam się czy mi się coś nie pomyliło.

  • 0

    74.  2009-11-10 11:52:29

    Czy telefon ma mini jack 3,5 mm ?

  • 0

    75.  2009-11-10 19:15:08

    Czy ten telefon ma wejście na zwykłe słuchawki ?

  • 0

    76. ~Kaczka.  2009-11-12 18:16:21  host: 093105111184.pila.vectranet.pl

    Mam G1 od kilku miesięcy. Czekałam na niego długo, bardzo o nim marzyłam. Gdy poszłam do salonu, przebierałam nogami ze zniecierpliwienia, gdy Pani w Erze kserowała dokumenty. W końcu, po długim oczekiwaniu dostałam pudełko do swoich rąk. Otworzyłam je, i wyciągnęłam telefon. Gdy otwierałam tylną klapkę, byłam pełna obaw, że zaraz coś pęknie, odpadnie, że zepsuje. Po długiej walce z sobą, pociągnęłam mocniej, i udało się. Gdy włożyłam kartę, baterię, zamknęłam klapkę, włączyłam telefon, odczekałam, aż telefon się włączy (naczekałam się trochę, nie powiem), ujrzałąm pełno napisów po angielsku. Zrozumiałam, ze mam wpisać swojego maila w następnym kroku, i zalogować się do Gmail'a. Po zalogowaniu, wpisaniu pinu i odblokowaniu, zobaczyłam bardzo estetyczny ekran główny. Wszystko pięknie, wszystko cacy, ale wszystko po angielsku! Na początku sie wkurzyłam, ale potem przypomniałam sobie, ze teleofn się zaktualizuje. Chwilę później wyskoczył mi komunikat, o aktualizacji. Zgodziłam się na nią, i poczekałam chwilę. Telefon się wyłączył, włączył, prosił o wpisanie pinu, i wszystko było już pięknie ; ) Po kilku dniach zaczął trochę skrzypieć, ale to ujdzie, bo nadrabia mozliwościami. Nie będę tu marudzić, ze ma kiepski aparat i wgg, bo to wiemy już wszyscy, ale nikt nie wspomniał o tym, ze przeglądarka, nie otwiera niektórych stron. Poza tym, telefon często się wiesza, gdy zainstalujemy więcej aplikacji, katalog aplikacji ma jedną możliwość sortowania - alfabetyczną. Nie przypadło mi to do gustu, bo przy większej ilości aplikacji, można się pogubić. Telefon można szybko poznać, zapamiętać, co i jak. Myślę, ze gdybym przedtem nigdy nie miała w ręku Iphone'a byłabym zachwycona do teraz, ale doskwiera mi brak multitoucha, to że telefon obraca obraz tylko do dwóch pozycji, klawiatura ekranowa jest poprostu okropna, nie mogę na niej pisać, jest niewygodna, przyciski są głupio rozmieszczone, a czułość ekranu prawdopodobnie jest za mała, na taką klawiaturę. Telefon ogólnie ok.7/10

  • 0

    77.  2009-12-03 22:07:29

    Test G2 był, i nawet zdjęcie G1 obok G2 jest, ale testu G1 nie ma. A szkoda...

  • 0

    78. ~  2009-12-07 19:19:46  host: 195.136.49.162

    fonik fajny przesiadlem sie z N78 funkcjonalnosc lepsza tylko ta bateria achhhh :)

  • 0

    79. ~ert  2010-06-01 19:10:29  host: dbr.dag.pl

    Można kopiować adresy i telefony z karty sim do książki telefonu bez problemu , ma podświetlaną klawiature i można go ładować z portu usb .

  • 0

    80. ~piotrek  2010-08-06 09:56:17  host: gri186.internetdsl.tpnet.pl

    witam mam g1 od stycznia i jest super korzystam z karty plus gsm był mały problem ustawieniem poczatkowo internetu teraz wszytko gra i trombi, ogulnie dobra funkcjonalność latwość pisania sms albo na dotykwoej klawiatorce albo rozsowasz klapke i piszesz na qwerty dodatkowo ilosc porgramów i aplikacji jest wielka może nie tak jak na symbiana (android raczkuje jeszcze ale wsztko przednim) ale kazdy znajdzie cos dla siebie telefonu nie zmainie na żaden inny

  • 0

    81.  2010-10-20 21:50:42

    telefon wypasiony mam go od jakiegoś tygodnia i nawet nie potrzebuję go rotować

  • 0

    82. ~Jack  2010-11-13 17:55:11  host: hee146.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon bajka... polecam przy długich i nudnych rozmowach z "dziewczyną"... podczas połączenia muzykę można odpalić, słuchasz i rozmawiasz : ) dziewczyna zadowolona że z nią gadasz i się nie nudzisz :D POLECAM !

  • 0

    83. ~mmm  2010-12-01 18:52:21  host: 194.29.175.89

    a jak z baterią ?? zmieniło sie coś ?? ile sie da z tego wyciągnąc przy normalnym uzytkowaniu ??

  • 0

    84. ~Żanol  2010-12-20 17:32:49  host: 178.183.227.236.dsl.dynamic.eranet.pl

    @ 83 przy wyłączonym wifi gps i przesyłaniu danych w tle itd 24-34 h mi trzyma, nie ukrywam że się bawię nim i sporo gadam.

  • 0

    85. ~rz  2011-01-15 23:45:56  host: host892514873.waldex.net

    @Kaczka: omg, mam ten telefon 1,5 roku i nigdy się nie zawiesił, choć dawałem mu na to szanse, może trafił się jakiś felerny egzemplarz;/ Najgorsze jest to, że jest 1,5 roku później, a ja nie widzę dla niego alternatywy w rozsądnej cenie xD

  • 0

    86. ~nahshaviki  2011-05-28 22:31:15  host: public90692.cdma.centertel.pl

    A ja mam telefon ten od dawna. Co wy gadacie :D Wygląd bardzo fajny. Taki bajerancki slider tylko w tym telefonie. Klawa extra do pisania wyświetlacz ogromniasty mimo że juz 2011 a wynaleziono go w 2009 chyba xDD

  • 0

    87. ~polar  2011-08-29 15:18:26  host: public96274.xdsl.centertel.pl

    Nie polecam, mam go od ponad 1/2 roku wgrany soft 2.2 niby najlepszy... Tnie się wszędzie, przeglądarka internetowa wyłącza się po 2-3 większych stronach, pomimo braku zainstalowanych gier itp. mam zapchany cały ram- nie wiem nawet czym. Jeśli jesteście zdeterminowani żeby mieć androida to wybierzcie lepiej lg swifta (w podobnej cenie jest).

  • 0

    88. ~jazon  2011-09-23 16:39:24  host: public-gprs284092.centertel.pl

    Polar: G1 i swift to zupelnie inna polka. Po pierwsze to wgraj sobie jakis dopracowany 2.2, albo 2.3 i nie bedzie juz cial, a po drugie, to bardzo przydatna aplikacja: task killer - zamyka wszystkie aplikacje dzialajace w tle co pozwala zaoszczedzic ram. G1 to super telefon w porownaniu z konkurencja. Masa aplikacji z marketu i nie tylko, a po roocie mozna wgrac sobie np. pakiet aircrack-ng znany z linux'a ;)

  • 0

    89. ~pepe pan dziobak  2011-10-17 12:09:32  host: 78.133.208.202

    Kupiłem go jak tylko wszedl na rynek, mam go do tej pory, pierwszy fon z androidem, rewelacja, tylko malo ramu troche. No i przez bluetooth nie da sie nic przeslac. Wad troche jest, ale zalety je przewyzszaja. To był w koncu konkurent pierwszego iPhona!

  • 0

    90. ~bia(L)y  2012-01-14 18:39:05  host: 89-79-109-108.dynamic.chello.pl

    mam pytanie o maksymalną pojemność karty mikrosd...

  • 0

    91. ~Pepe Pan Dziobak  2012-02-21 11:12:05  host: abxj20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    90 to pytaj

  • 0

    92. ~  2012-09-24 18:30:02  host: z11-07.opera-mini.net

    a więc tak zaczynał android. A dziś mamy 4.0 i 4.1;)

  • 0

    93. ~Pan duze P  2013-10-02 01:58:41  host: v53-01.opera-mini.net

    Moj juz 4-letni G1 wciąż śmiga i wygląda prawie jak nowy. Ile to nocy nieprzespanych dzięki gg i pelnej qwerty tylko ja wiem. Teraz czeka, az obecny fon trafi do serwisu, aby znów na chwilę zmartwychwstać i w bebechach prąd poczuć. Wierny androidowi od samego początku :)

  • 0

    94. ~Ash  2016-04-12 01:29:31  host: 77-253-171-88.adsl.inetia.pl

    Mój 1 smartphone ;) Ogromny sentyment, świetny telefon na tamte czasy :D Do tego genialna klawiatura qwerty

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-154-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet