HTC Sensation XL - opinie
Telefony HTC HTC Sensation XL Opinie o HTC Sensation XL

HTC Sensation XL

w sumie: 46
  • 0

    2. ~Luka  2011-10-07 13:28:29  host: awm169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zaczynając od żartu...paletki do ping ponga kosztują zdecydowanie mniej...a już na serio...kto do 4,7 cali w HTC dalej pakuję baterię 1500 MHz...Jako miesięczny użytkownik tej firmy odradzam kupno nawet tego modelu, którego nie miałem...włączony internet w tych telefonach czy nawet gra to jedynie czasami 4 godz żywotności baterii...a telefonów miałem już mnóstwo...

  • 0

    3. ~Dino  2011-10-07 14:16:44  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    Fajny ale pewnie cena będzie spora...

  • 0

    4. ~lol  2011-10-08 12:21:49  host: 082139049125.radom.vectranet.pl

    1600mAh do takiego telefonu?? Telefon powinien przynajmniej 2 dni wytrzymywać bez ładowania przy normalnym użytkowaniu (słuchanie muzyki, internet itp.) a z takim małym akumulatorkiem to góra 6 godzin.

  • 0

    5.  2011-10-08 15:53:27

    Telefony z 4.3 są już ogromne ale 4.7 to zdecydowanie przesada.

  • 0

    6. ~staruszek  2011-10-10 12:49:19  host: enleczsiko4.enterpol.pl

    Nareszcie idealny telefon dla starszych może nie trzeba będzie zakładać okularów do czytania?

  • 0

    7. ~  2011-10-10 14:06:51  host: 178.219.120.38

    w końcu coś porządnego bez windows phone 7 ale już trochę za duży SĄDZIŁEM ŻE JAK NA TELEFON TO 4.3 cale to dużo bo mam lg p920 3d NO JESZCZE DEL Z TYMI 5 CALAMI ALE TO TABLET z funkcją telefonu to on się nie liczy ZADZIWIAJĄCY JEST TEN HTC

  • 0

    9. ~karollas  2011-10-11 18:28:57  host: public141517.xdsl.centertel.pl

    TAK W GS II bateria gry w asphalt z dźwiękiem i High Q to jakieś 3 godziny ... z serfowaniem internetu troszke lepiej i słuchaniem muzyki na sluchawkach ale tam jest 4,3 Super amoled a tuttaj to nie wiem ... z 2 godziny ... :/

  • 0

    10. ~miku  2011-10-12 13:59:40  host: 178.219.120.38

    sadziłem że ekram 4.3 cala to duży i wystarczający ale ten ??? łał rozumiem della że jest w nim 5cali przecież to tablet z funkcją telefony przesada z ekranem 4.7 cala jak to trzymać ???

  • 0

    11. ~tomanio22  2011-10-12 21:55:26  host: user-46-112-64-179.play-internet.pl

    Zgadzam się z poprzednikami! Telefon fajny ale bateria to pomyłka, tym bardziej że android uwielbia prąd! No nic ale urządzenie fajne!

  • 0

    12. ~XXX  2011-10-13 16:20:07  host: public133726.xdsl.centertel.pl

    S GS II przy 1650mAH to używania neta to z 8h ciągłego używania ...

  • 0

    13.  2011-10-15 01:02:04

    mini tablet, nie telefon.

  • 0

    14. ~seba  2011-10-20 08:40:54  host: apn-77-114-184-5.dynamic.gprs.plus.pl

    Jak dla mnie kozak, mam desire i jestem zadowolony (poza cichym glosniczkiem przy odtwarzaniu multimediow) ,duzy wyswietlacz, redukcja szumow (w motoroli juz od bardzo dawna) ,gingerbread bez zacinania (silny procesor) i nowy Sense, brawo Htc, kolejny maly kroczek do przodu :-)

  • 0

    15. ~  2011-10-27 15:43:29  host: dwf32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    4.3 cala to niby ma być taaaaakiii ogramy ? Lol 4.3 nie jest takie duże a 4.7 będzie napewno dobre i w sam raz.

  • 0

    16. ~jacobo1  2011-11-09 21:48:38  host: cpc2-gill11-0-0-cust372.basl.cable.virginmedia.com

    dziwie sie wypowiedziom o baterii, bo nikt z was z tego co czytam nie ma tego modelu a bateria trzyma spokojnie 1,5 dnia a nie 3-4 godz. telefon odjazdowy spory ale jest na granicy tabletu z komrka, super szybki net :)

  • 0

    17. ~szwendak  2011-11-15 09:28:51  host: 188-223-205-235.zone14.bethere.co.uk

    Potwierdzam słowa jacobo1. Działa rewelacyjnie. Szybki bez porównania do innych telefonów. A największe zaskoczenie to bateria. Działa naprawdę dobrze. spodziewałem się 1dnia na baterii a dostałem min 2(przy dość intensywnym używaniu, ale nie ekstremalnym). A słuchawki dołączone do telefonu to prawie 750zł

  • 0

    18.  2011-11-19 11:01:07

    Tak, to prawda, najbardziej "pomocne" są opinie osób które telefon widziały tylko w necie... dajcie spokój i nie zaśmiecajcie forum !

  • 0

    19.  2011-11-23 23:47:38

    to jak titan tylko z andkiem 800x480 zalosc

  • 0

    20. ~Ziome3eknh  2011-11-25 03:40:37  host: 89-78-69-135.dynamic.chello.pl

    Witam telefon pierwsza klasa.Dźwięk bardzo czysty bateria i nowy sense dobrze się spisują. Nie zawsze mała pojemność baterii = krótkie działanie wystarczy dobra konfiguracja sprzętowa tel. z podzespołami pobierającymi mniejsze ilości prądu. Przy intensywnym użytkowaniu można korzystać z tel. ponad dzień. Ale jest sposób, żeby telefon działał jeszcze dłużej na baterii wystarczy jak się nie korzysta w danym czasie z tel. zmniejszać taktowanie procesora w android market jest masę takich programów do zwiększania i zmniejszania taktowania procesora sam z tego korzystam i muszę przyznać, że do 3 dni dobiłem jeśli chodzi o baterię. Pozdrawiam.

  • 0

    21. ~dredd  2011-12-06 18:03:20  host: 89-79-230-13.dynamic.chello.pl

    Samsung Galaxy Note już go zjadł...krok do przodu? Chyba wstecz skoro to ma być topowy model...

  • 0

    22. ~hebel  2011-12-31 01:37:09  host: host-78-146-81-243.as13285.net

    Mam ten tel juz od 1msc.To prawda co piszecie o bateri,ale to jedyny minus tego tel.Sluchawki sa swietne,dzwiek czysty i niesamowite basy,gram rowniez w gry i chodza bezproblemowo najnowsze tytuly no i wyswietlacz pomimo nizszej rozdzielczosci wyswietla obraz rewelacyjnie porownywalnie do super amoled plus...Rozmiary nie przeszkadzaja a wrecz ciesza przy ogladaniu filmow ,graniu czy serfowaniu po necie..Stronki wczytuja sie blyskawicznie. Po kupnie tego tel. juz malo co kozystam z lapsa bo mozliwosci ma podobne co moj 2letni laptop...W razie pytan piszcie,Pozdrawiam...

  • 0

    23. ~NickName  2012-01-22 20:05:26  host: 212-106-22-135.adsl.inetia.pl

    dobry telefon beats audio itp... chyba nie trzymaliście go w dłoniach ,skoro nie wiecie jak to trzymać dla to go się trzyma jak marzenie... mi się on podoba.

  • 0

    24. ~@hebel  2012-01-24 00:46:50  host: 46.77.246.24

    to ty chyba kolego nie widziales zadnego amoleda w akcji skoro piszesz takie bzdury. ze niby slcd jest porownywalne do superamoled+?? dobre sobie. kolorami, czernią, frajdą z użytkowania samego telefonu (wiadomo w androidowych menu sporo jest czarnego) mój stary desire kładzie wszystkie nowe wynalazki htc na łopatki. szkoda że w htc już nie ma amoledów bo ten model, pomimo że słabszy od szajsunga galaxy s2, wydaje się bardzo ciekawy

  • 0

    25. ~MiQ  2012-01-30 12:26:17  host: 78-131-188-118.tktelekom.pl

    Mam jedno pytanie: czy w opakowaniu znajdują się obie pary słuchawek czy tylko jedna?

  • 0

    26. ~mateo  2012-01-30 22:08:09  host: host-78-150-237-182.as13285.net

    ja mam jedna wade do tego tel sam go kupilem wlasnie dzisiaj szkoda ze jednak zrobili wioche jak w Ipudlach brak wejscia na karty pamieci ograniczenie tylko do 16gb

  • 0

    28. ~korki  2012-02-02 12:22:36  host: 195.117.188.200

    czy ten telefon odtwarza formaty divix, xvid? dziwne, ze o tym nie napisali...wczesniej mialem desire HD i odtwarzał, jak wgrałem program to nawet odpalałem rmvb...ciekaw jestem jak tutaj...niby nowszy tel więc to powinno być, ale nic nie piszą. Proszę o odpowiedz, zastanawiam się nad nim.

  • 0

    29. ~killaz  2012-02-03 17:48:47  host: 212.160.172.70

    telefon fajny, na poczatku nie bylem przyzwyczajony do ekranu - wczesniej mialem omnie pro 4. po kilku dniach mniejsze ekrany mnie irytują :D dzwiek z glosnika niezly, sluchawki - nawet nie testowalem bo nie mialem potrzeby ;D bateria.... coz... wracam z roboty, telefon do ladowarki, wstaje do roboty odpinam od niej i wlaczam :D ale dla mnie to standard, wiec nie jest zle

  • 0

    30. ~killaz  2012-02-03 17:50:12  host: 212.160.172.70

    aaa... no i wlasnie... do teraz mialem sgs2, i jakos nie widze roznicy w plynnosci obslugi - chociaz zaznaczam ze nie gram na telefonach

  • 0

    32. ~raf  2012-02-08 18:26:36  host: host-89-243-36-29.as13285.net

    Bardzo fajny telefon. Wcześniej miałem desire, sporo siedziałem na galaxy 2. Jest szybszy od galaxy chociaż ma jednordzeniowy procek. Pamięć rom to 3.7 giga. Ladujesz mnóstwo aplikacji bez obawy ze zabraknie miejsca. Wyświetlacz jak ktoś napisał porównywalny do galaxy. Bateria min. 1.5 dnia przy bardzo intensywnym użytkowaniu tj. internet, gry(chodzą płynnie jestem mile zaskoczony asphalt 6), i czytanie książek. WiFi w technologi n przy operze mobile smiga szybciej niż na laptopie. Jest duży ale zarazem cienki i lekki, nie czuć w kieszeni. Ktoś pytał czy odtwarza divx. Śmieszne pytanie. Standardowy odtwarzacz nie obsługuje ale jest mnóstwo zastępczych na markecie jak np. mx video player którego używam i po kłopocie. Polecam, będziecie zaskoczeni jak płynnie i szybko pracuje a książki czy serfowanie na necie przy tym rozmiarze wyświetlacza to czysta przyjemność.

  • 0

    33. ~pawel  2012-02-10 19:59:46  host: 88.220.103.134

    mam htc desire z, mam zamiar niedlugo zmienic, szkoda ze sensation xl nie ma klawiatury bocznej ..

  • 0

    34. ~hebel  2012-02-10 23:24:41  host: host-89-242-105-213.as13285.net

    Tak sie sklada kolego ze mialem sgsII na tydzien do przetestowania a jak wiadomo sgsII ma super amoled+ wielkiej roznicy nie ma!! a do tego wyswietlacz htc jest jasniejszy.Co do predkosci podczas testu sgs przycinal niektore gry a na htc wszystko chodzi plynnie(co mnie zdziwilo bo uwazalem sgsII za szybszego smarta niz htc)...sluchawki sa jedne mozna kupic wersje ze sluchawkami dousznymi i nausznymi ja mam te drugie i nie zdarzylo mi sie sluchac muzyki na lepszych.(co nie znaczy ze nie ma lepszych;)"czy ten telefon odtwarza formaty divix, xvid? "masz tyle odtwarzaczy do divixow i xvidow w android markecie ze w glowie ci sie zakreci ;)telefon sprawuje mi sie bdb. na poczatku myslalem ze bede zalowal swojego wyboru ze wybralem htc a nie sgsII i ze wywalilem na niego 450f...ale nie!jestem zadowolony ze swojego wyboru w 100%

  • 0

    35. ~Bolek ipn  2012-02-28 21:43:35  host: dynamic-78-8-73-215.ssp.dialog.net.pl

    miałem sobie go sprezentować, ale jeśli piszecie o baterii takie rzeczy to pasuje :) Może samsung pójdzie w stronę baterii ponieważ podróż z tym telefonem nie może być stresem czy bateria wytrzyma w 8 godzinnej podróży pociągiem.

  • 0

    36. ~Mack  2012-04-14 01:44:29  host: host-81-190-146-156.olsztyn.mm.pl

    Witam. Telefon godny polecenia. A co piszecie o bateri to wynika z tego ze siedzicie cały czas na telefonie, nie każdy non stop "pyka" na telefonie. Telefon wytrzyma do 3 dni spokojnie:) Pozdrawiam.

  • 0

    37. ~Xtremo  2012-04-14 14:04:08  host: p5B149389.dip.t-dialin.net

    Musze powiedziec ze posiadam tego Htc i powiem szczeze ze wczesniej mialem htc hd i prawda bateria w czuwaniu mi wytrzymywala 12 godzin w tym na czuwaniu wytrzymuje 5 dni jak slucham muzyki okolo 1,5 dnia a jak gram na nim to jakies do 6 godzin.

  • 0

    38. ~KamilHarry  2012-05-05 19:49:10  host: 212.160.130.67

    Kupiłem ten telefon w orange wcześniej miałem s i s2. Telefon ten wole od samsunga ze względu na htc sense, który jest rewelacyjny. Ekran z jednej strony gorszy z drugiej w amoledach drażnią mnie kolory, które aż kują w oczy. s2 jest lżejsza i wyraźnie to czuć ale tu waży sporo aluminiowa klapka ale mi się podoba, że jest to solidna krówka od htc a nie tajwański plastik. telefon niezwykle multimedialny, jedyny minus to rozdzielczość. faktycznie inżynierowie htc zdziałali cuda bo nie ma pikselozy, której się obawiałem, jest wszystko gładkie ale z drugiej strony gdyby było 1280x800 to byłaby już bajka. bateria trzyma mi tak samo jak s2 nie widzę różnicy. jakość rozmów bardzo dobra a muzyka to poezja. miód dla uszu ;) wysokie tony są mocno podbite - co kto lubi. aparat ma świetny i ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego telefonu. co lepsze da sie go obsługiwać bez problemu jedną ręką o co też się martwiłem. zdecydowanie najlepszy telefon jaki miałem i od tej pory nie bawię się w żadne iphony i samsungi tylko będę wybierał telefony htc. szkoda, że nie robią tak fajnych tabletów bo też bym chętnie się zaopatrzył.

  • 0

    39. ~mattpxs  2012-05-16 13:29:49  host: host-92-25-44-102.as13285.net

    Odradzam htc sens.xl. Mam go 3 miesiace i zaluje ze nie wzielem Samsunga S2. Minusy to: galeria, brak mozliwosci tworzenia folderow, slabo zarzadza sie muzyka aparat ujdzie ale kamera to porazka. niby duza rozdzielczosc ale ciagle dostosowuje jasnosc i film wychodzi beznadziejnie. no i bateria... niestety zostalo prawie 2 lata...

  • 0

    40. ~paweł  2012-05-30 15:20:01  host: 78.31.139.35.rybnet.pl

    Witam.mam ten fonik juz 2 miesiac i jestem naprawde zadowolony.duzo siedze na necie i na grach i ładuje go co 2 dni wiec przy takich gabarytach naprawde jest dobrze.smieszy mnie pisanie o telefonie a widzieli go tylko na necie.jakas kpina

  • 0

    41. ~paweł  2012-07-18 18:32:14  host: static-188-137-111-195.leon.com.pl

    witam.mamhtc juz 3 miesiac i jestem bardzo zadowolony z niego duzo gram i necik i ładuje go co 2 dni naprawde polecam

  • 0

    42. ~Hipis  2012-07-23 14:50:19  host: stomil-poznan.pl

    Mam pytanie co oprócz słuchawek daje beats audio. Jakieś lepsze oprogramowanie ?

  • 0

    43. ~aga  2012-08-20 14:38:30  host: ip565dfb77.direct-adsl.nl

    telefon mam od czerwca. powiem krótko - miałam juz od groma telefonów, zmieniałam je średnio co pół roku, ale w htc xl zakochałam się i zostanie ze mną na dłużej... :)

  • 0

    44. ~DamiEnB!t  2012-09-07 19:45:24  host: 159-205-158-171.adsl.inetia.pl

    JA mam SOny Ericsson XPerie Arc S i przy normlanym użytkowaniu , telefon trzyma 4 dni . PRzy ciągłym graniu 6-7 h . TEż ma baterie 1500 mAh . Galaxy note , to telefon lepszy ale hTC sENSATION xL ŁADNIEJSZy z lepszą muzyka . Każdy telefon ma w sobie to coś ,że się w nich zakochujemy i chemy je miec . Pzdr

  • 0

    45. ~damijan11  2012-10-05 22:24:07  host: host-92-21-154-38.as13285.net

    tel mam od miesiąca prawda taka że bateria trzyma dzień ale pod warunkiem że leży ,odpalenie aplikacji w tle samo w sobie zżera bateryjkę.oglądanie lub granie to około 5-6 h użytkowania.procesor śmiga aż miło, troszke grzeje przy graniu np.pes 2012 ,muzyka gra aż miło słuchawki naprawdę kozak.internet równierz wysoki poziom.dla mnie telefon idealny no jedynie ta bateria dlatego na wycieczki dokupilem drugą.pzdr

  • 0

    46. ~013  2012-12-11 14:46:58  host: iqb188.internetdsl.tpnet.pl

    Wiadomo coś o aktualizacji do JB?

  • 0

    47. ~klaudia  2013-02-15 11:17:33  host: drc124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam to badziewie już prawie rok zapłaciłam mnóstwo kasy . ZERO zadowolenia ! to porażka nigdy więcej HTC !!

  • 0

    48. ~Sasa  2013-06-10 00:31:06  host: public739673.centertel.pl

    Mam ten telefon już od roku jak narazie strasznie sie tnie problem przy odbieraniu połączeń dwa mikro często nie działa i bateria która trzyma maks dobe i te aplikacje w tle przez które bateria czasami w 30minut że 100% do zera siada czyli jednym zdaniem HTC to ***

  • 0

    49. ~piciu256  2014-05-22 19:00:48  host: public-gprs516823.centertel.pl

    Ja mam standardowy sensation, i jak najbardziej polecam. Jakosci w porownaniuz sgs nie skomentuje- 1 generacja samsunga byla ok, ale 2 to porazka. Ani to ladne ani poreczne... W kazdym razie telefon jest za....bisty jak najbardziej polecam. Jeszcze jeden plus- optymalizacja sense. Mialem przez chwile w rekach sgs2 kolegi i cial sie bez powodu- w grach w ktorych sensation dzialal idealnie(procesor niepodkrecony, w sgs jest ten sam model)

  • 0

    50. ~GUGU  2016-03-21 17:33:24  host: adcu216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak to możliwe że połowa ludzi zachwala ten telefon a drudzy go wulgaryzują? :D I jak tu sie zdyecydować na telefon ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-83-210.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet