HTC One - opinie
Telefony HTC HTC One Opinie o HTC One

HTC One

w sumie: 88
  • 1

    1. ~konsultant  2013-02-19 17:36:21  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    no nie pwoeim super sie zapowiada trochę podobny do iphona ale ogólnie bardzow fajne wrażenie :)

  • 0

    2. ~zadowolony  2013-02-19 19:31:50  host: 90-156-48-243.internetia.net.pl

    Ten telefon to gwóźdź do trumny dla iPhone 5!!! Amen :-) "iSrony 5" i "szajsungi" poszły spać! Jedynie Sony Xperia Z pod pewnymi względami może konkurować (jakość wykonania), co do komponentów, bezwzględnie htc wrócił na tron wśród smartfonów... no i ten rozmiar 4,7" to i tak, aż za dużo, ale da się wytrzymać, na pewno nie wygląda jak cegła. "Szajsung" niebawem "zapoda" galaxy note 6,3" hehehe, powodzenia! htc, tylko tym razem nie zapominaj o aktualizacji oprogramowania po roku i dalej, bo inaczej zrazisz do swojej marki, nawet mnie (czytaj: wbrew logice fana htc)! Więcej takiego lekceważenia klienta nie da się wybaczyć!

  • 0

    3. ~konsultant  2013-02-19 19:42:00  host: 91-231-53-130.holicon.pl

    No powiedz ci że racaj telfeon jest bajka tylko kwestia jaki będzie sIV albo iphone 5s tak więc musimy poczekac co zaprezentuje reszta stawki :) i trzeba w końcu poczekać az takie telefony będą w jakieś normalnej cenie i gdzie takie telefony będą standardem dostepnym dla każdego polaka a nie dla bogaczy :)

  • -3

    4. ~obserwator  2013-02-19 20:50:50  host: user-5-173-243-174.play-internet.pl

    Aluminiowa obudowa czyli ogryzek 4,znowu brak zasięgu.Nawet za darmo go nie chcę.

  • -4

    5.  2013-02-19 23:44:02

    Ja też dziękuje. Htc się kończy na własne żądanie . Troszeczkę ulepszony htc one x ale z tymi samymi wadami.

  • 0

    6. ~  2013-02-20 12:21:07  host: v52-03.opera-mini.net

    zapowiada się dobrze.masz sprzęt i przyzwoite wymiary.

  • -8

    7.  2013-02-20 12:30:41

    Jakie padło. Nie chcę za darmo. Aparat to wyciągnęli ze starego telefonu :d brak slotu SD. Cena 2500zł buahahahha

  • 0

    8. ~  2013-02-20 13:03:07  host: ip-93-154-151-158.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Obudowa aluminiowa, czyli że mogę go sobie zgiąć i się nie złamie? :D

  • 0

    9. ~carlos  2013-02-20 20:41:39  host: 89-74-170-42.dynamic.chello.pl

    htc może i trochę późno wydaje ten model ale napewno będzie bardziej dopracowany niż plastikowe szajsungi. Generalnie dla tego modelu oprócz Experii Z nie ma konkurencji. Nikt nie ma ekranu fullHD w 4.7" rozmiarze, który wg mnie jest maximum dla telefonu. Ale to aktywne menu i przeglądarka zdjęć mocno wzorowana na Windows Phone...

  • -2

    10. ~Thomson  2013-02-21 08:12:11  host: apn-77-113-152-66.dynamic.gprs.plus.pl

    Fajny sprzęt ale jak dla mnie trochę przy mały obecnie jadę na galaxy Note 2 i mniejszego urządzenia sobie nie wyobrażam. Szkoda tylko że HTC nie wypuści czegoś większego tak jak Note 2

  • -1

    11.  2013-02-21 18:33:19

    9. nawet xperia nie umiesz napisać taki z ciebie znawca telefonów

  • 0

    12. ~dmc  2013-02-22 10:54:38  host: 213.108.152.81.wlantech.pl

    wygląda rewelacyjnie i dobrze sie czyta strony - lepiej niż na iphone, szkoda że jest taki drogi, jak bedzie po 1,5 to łykam

  • 0

    13. ~anos  2013-02-22 13:16:53  host: host-91-237-118-3.finemedia.pl

    Technologicznie lumia 920 i tak odstawia konkurentów...żaden nie ma wyświetlacza, który można obsługiwać w rękawiczkach. S3 ma tylko lepszy procesor, ale za to szajsDROIDA więc wydajnościowo są porównywalne. Fanboye Androida, kórzy nie mieli doczynienia z win od 7.5 mogą nie komentować mojego posta. Dziękuję

  • 0

    14. ~Jas  2013-02-23 20:37:07  host: static-67-80.is.net.pl

    ja tam jestem zadowolony z andka ;]

  • 0

    15.  2013-02-24 18:30:31

    Ja też jestem zadowolony z andka zwłaszcza że od wczoraj testuje 4.2.1 i jest zaś krok do przodu.

  • 0

    16. ~boss  2013-02-25 00:22:45  host: apn-77-115-253-122.dynamic.gprs.plus.pl

    wszystko by uszlo w tlumie gdyby nie brak slotu sd, 32gb wbudowanej to jednak niezawiele , cena tez przeraza . Poco tworzyc tele niesluchajac urzytkownikow.. Mogliby przeciesz storzyc telka odpowiadajacemu wymaganiom kazdego ..nasowa sie wiec pytanie dlaczego ..hm najprostrza odpowiedz , Popyt musi rosnac a lepszy procek od czasu do czasu to zamalo :)

  • 0

    17. ~tek  2013-02-25 13:44:07  host: 82-177-91-250.r-link.pl

    czy on ma jeden rdzen 1,7ghz? czy quad-core?

  • 0

    18. ~  2013-02-25 14:53:44  host: 193-29-255-162.asternet.pl

    @16 do 32GB jest dorzucany 50GB Dropbox przez 2 lata za free. Co jak co, ale wykonanie jest bezbłędne, obudowa z jednego kawałka aluminium została zrobiona, a HTC podaje że 150 godzin trwa wyprodukowanie jednej obudowy. Jak dla mnie to w końcu porządnie wykonany telefon z Androidem. Może spokojnie stać przy nowym iPhonie. Producenci w końcu zaczęli szanować nasze pieniądze, bo do porządnych bebechów dorzucają porządną obudowę.

  • 0

    19. ~$orn  2013-02-26 11:13:30  host: 89-73-88-122.dynamic.chello.pl

    A po co komu slot na kartę jak jest Dropbox? :)

  • 0

    20. ~slyther  2013-02-26 14:39:41  host: 85.219.163.130

    Jest karta pamięci

  • 0

    21. ~  2013-03-01 14:31:29  host: 77-253-81-187.adsl.inetia.pl

    W T-Mobile w zakładce biznes można dostać info jak pojawi się w T-Mobile

  • 2

    22. ~SNK  2013-03-05 15:19:58  host: 89.230.91.237.rzeszow.mm.pl

    nie mogę co wy ludzie piszecie w Korei Północnej żyjecie co za pytania i porównania!!! Każdy ma soje plusy i minusy. Nie rozumiem tych porównań do samsunga i do nokii 3 różne światy kur.....a mać Aparat ma 4mpx ALE ma większy obiekty w aparacie. idą innym tropem niż Nokia 41mpx. Nic nie daje zwiększenie MPX tylko sam obiektyw. A co do procesora to najnowszy snapdragon na rynku z zajebistym procesorem graficznym!!! Sam samsung już pewnie w S4 go zastosuje bo tamte Exynoxy to poraszka. A co Do Nokii to całkiem inna bajeczka

  • -4

    23.  2013-03-07 09:23:16

    Rewelacyjny aparat robiący zdjęcia jakości 3mpx kupować ten chłam

  • 2

    24. ~  2013-03-07 19:45:43  host: gw.casus.com.pl

    seba12a, patrząc na Twoje wypowiedzi od razu wiadomo, że mamy do czynienia z gimbazą.

  • 0

    26. ~  2013-03-08 17:53:18  host: gw.casus.com.pl

    niby w telepolis mieliście telefon w rękach a nie wiecie czy telefon ma slot na karty pamięci ? ...

  • 0

    27. ~LepikPL  2013-03-09 22:50:01  host: 87-205-217-250.adsl.inetia.pl

    Właśnie miałem w łapach. Obok mojego One X. Lepsze zdjęcia w słabym świetle. Piekna obudowa z alu (choć 920 jest o niebo ładniejsza). Bzyczki-głośniczki, ale i tak krok do przodu. Full HD a zwykle HD jednak widać, chociaż baaardzo trzeba się skupić na detalach. Ciutkę szybsze działanie. Nawalone dodatków do sensa (zaczynają przeginać z wodotryskami). Dalej bez rewolucji. Zobaczymy SIVa. Jeżeli reklama UEFA zadziała, a Samsung znowu pójdzie w tandetne plastiki, to kto wie... oby... Trzymam kciuki. Największe zaskoczenie jednak u ... Alcatela... Bardzo ładne smartfony im Chińczyk zacznie klepać. Może być powrót ciekawej marki.

  • 2

    28. ~LepikPL  2013-03-09 23:00:03  host: 87-205-217-250.adsl.inetia.pl

    Pierdylion megapiksli nie ma znaczenia. Ta słuchawka ma świetne foto.

  • 1

    29. ~Hype  2013-03-10 20:41:56  host: aggs216.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jakby komus nie dawalo to spokoju to telefon jest tez dostepny w wersji 64gb. Tzn bedzie. Mysle ze to dosc.

  • 5

    30. ~slupczyk  2013-03-11 09:31:18  host: user-188-33-24-24.play-internet.pl

    Gdacie o aparacie że ma tylko 4 Mpx ale nikt nie wspomni że aparat główny ma 3 taki matryce czyli łącznie 12 Mpx a związane to jest z wielkością szkła które jest w stanie naświetlić 3 matryce

  • -3

    32. ~Thomson  2013-03-12 22:13:39  host: apn-95-40-49-5.dynamic.gprs.plus.pl

    Świetny sprzęt tylko mógłby być trochę większy tak jak Galaxy note II wtedy bez zastanowienia bym go brał bo wygląd jest super jak i materiały. Ciężko mi się teraz przesiąść na coś mniejszego od kiedy jadę na NOTE II

  • 4

    35. ~Dan  2013-03-19 16:44:58  host: 95.108.96.83

    Jak czytam większość wpisów to mi się nóż w kieszeni otwiera. ANALFABTYZM!!! Ludzie wróćcie do podstawówki... Odnośnie telefonu to pojęcia nie macie o sprzęcie. Poczytajcie różne artykuły, testy i dopiero wrzucajcie opinie. Ilość megapixeli nie ma wpływu na jakość zdjęcia a jedynie jego rozmiar. Kluczem do sukcesu jest wielkość matrycy a właśnie HTC ją powiększył. Po co wam zdjęcia w rozdzielczości 13M - żeby przed wysyłką maila obrabiać i zmniejszać rozdzielczość??? A może drukujecie bilbordy??? To powodzenia :) Trochę wyobraźni.

  • 2

    36. ~Tomas  2013-03-19 20:04:56  host: 159-205-93-248.adsl.inetia.pl

    Nie ma to jak podniecać się ilością pixeli, jak wyżej napisano liczy się wielkość matrycy.

  • 2

    37. ~criscom  2013-03-25 22:08:52  host: 83-144-97-66.static.chello.pl

    HTC One w Plusie będzie na przełomie marca i kwietnia :) Podobno w środę pojawi się w najnowszym cenniku.

  • -2

    39. ~PL  2013-04-14 02:29:28  host: 46.204.94.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Jakiś czas temu kupiełem HTC HD2. Niestety suport dla tej firmy jest żaden, tzn. go w ogóle nie ma. Firma która handluje tym jest w czechach 'sunnysoft.cz' Ściągnołem akutalizację na W6.5 3.14 i dodatek na jezyk Polski,... i chciałem zainstalować go niestety jakoś się nie da. Co to oznacza, że jak kupicie HTC One to za rok lub dwa nie będzie żadnych aktualizacji i to co "pierwsze" stanie się ostanie. Taka jest polityka firmy HTC: czyli chcesz mieć lepiej kup nowy telefon. Czy tak jest ze wszystkimi firmami nie wiem.

  • 1

    40. ~maniek_w2  2013-04-18 19:42:42  host: host86-175-67-196.wlms-broadband.com

    Mam telefon od 2 tygodni, jestem naprawdę mile zaskoczony, przede wszystkim wykonaniem. Jest on wykonany perfekcyjnie, nie za duży ani za mały, w dłoni leży dobrze, jest masywny i czuć go w ręce jak i kieszeni ale to jest dla mnie plus. Na HTC ONE przesiadłem się z SGS2, najbardziej obawiałem się o wyświetlacz ale różnica jest naprawdę minimalna, na SGS2 są bardziej wyostrzone kolory ale ciężko to zauważyć. Porównałbym wyświetlacz do Iphone 4s między tymi dwoma różnicy nie zauważyłem. Szybkość telefonu jest więcej niż wystarczająca,nic nie muli ani się nie zawiesza, bateria trzyma nie źle choć jest wbudowana na stałe ponoć ma starczyć na 800 cykli, czyli przy codziennym ładowaniu na ponad dwa lata. Warto dodać ,że telefon ma wbudowany port podczerwieni który w połączeniu z wgraną apką daje nam pilota do sprzętu RTV w domu. Zapomniał bym o głośniczkach z Beats Audio które jak na telefon są bardzo bardzo dobre:) Podsumowując, wachałem się między SGS 4 a HTC One i nie żałuję wyboru, jeżeli komuś przeszkadza kiepskie wykonanie Samsungów i kiepskie wyświetlacze innych firm np Sony Xperia Z, HTC jest idealnym wyborem .

  • 1

    41. ~Kostone  2013-04-22 18:49:48  host: 88-105-69-187.dynamic.dsl.as9105.com

    Witam wszystkich zainteresowanych / ciekawych nowym dzieciaczkiem ze stajni HTC! Otóż jest to mój pierwszy tel HTC, wcześniej używałem Galaxy S limited edition - Giorgio `armanii - dla mniej zorientowanych była to wersja pomiędzy 1 a 2, byłem z niego mega zadowolony póki oczywiście nie padł... jego dość sporą zaletą było ok 40% obudowy zrobionej z alu, a właściwie tylko tylnia klapka, lecz przeżył niesamowicie wiele upadków (mówimy tu oczywiście o starciu phone vs beton), lecz nie o nim u mowa... HTC One którego mam przyjemność teraz używać jak najbardziej mi styka, to chyba telefon którego szukałem - twarda, piękna o ekskluzywnym wyglądzie obudowa zrobiona z jednego kawałka alu, świetny system audio beats i dla wielu kontrowersyjny aparat z dość małą ilością pixeli... lecz niech to nikogo nie zmyli - aparat działa jak najbardziej kozacko. Jest to system Ultra pixel na który HTC postawił jako pierwszy. Nie mam co tu koloryzować lecz zdjęcia robi bez zastrzeżeń - w ciemnych pomieszczeniach czy na na baletach chyba wygryza resztę, nie podam dokładnej specyfikacji lecz staram się jedynie opisać jego zalety jako "zwykły śmiertelnik". zdj w systemie zeo to tak naprawdę krótki filmik - ok 3 sekundy który w tym czasie łapie 22 klatki. Oczywiście przetestowane - jadąc pociągiem z przeciętną prędkością 200km\h zdjęcia jak najbardziej ostre ;) Wracając do muzyki bez której osobiście nie mogę żyć... po odpaleniu jakiegokolwiek filmiku - praktycznie zrobiło się mokro hah, system jakby surround - przestrzenny piękny i głośny dźwięk ze wzmocnieniem by beats audio robi naprawdę wielkie wrażenie ;) Co do ekranu... - straszliwa brzytwa - na mało którym TV widziałem taką jakość, z tego co się orientuję chyba nie ma lepszego tel pod tym względem w tym momencie, nawet xperka Z jest nieco w tyle (minimalnie), cóż jeszcze mogę rzec... Telefon bardzo szybki, przy dobrym łączu int

  • -2

    42.  2013-04-26 18:18:52

    Pewnie słaby zasięg jak wszystkie HTC. Byłem z kolegą na górskim szlaku. Mój HTC Wildfire S pokazywał brak zasięgu, kolega wyjął starą Nokię 2700, dwie kreski na wyświetlaczu, zadzwonił normalnie do córki. Wstyd dla firmy HTC. Chcę się jak najszybciej pozbyć tego badziewia. Tylko Nokia.

  • 0

    43. ~criscom  2013-04-27 22:00:12  host: 83-144-97-66.static.chello.pl

    Od dzisiaj w plusie dostępne są SGS4 oraz Htc One :) w końcu !!!!!

  • 0

    44. ~Golo  2013-04-29 13:09:58  host: agsb-4d048cba.pool.mediaWays.net

    Mam go pare dni jak narazie testuje chodzi szybko wykonanie super ale sa male detale ale samsung tez takie ma,dzwiek super lcd bajka baterie lubi lykac kamera ok mogla by byc lepsza ale byla aktualizacja jeszcze nie sprawdzalem po aktu.....cji,ale ogulnie ok samsung tez fajny ale kolory ma za duzo stuczne

  • 0

    45. ~skl  2013-05-03 23:13:01  host: aesb78.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szkoda, że wygląd ukradli z nowego Blackberry

  • 0

    46. ~alf  2013-05-10 15:51:33  host: 213.158.217.217.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Szkoda ze niema slotu na karte pamieci.

  • 0

    47. ~  2013-05-14 20:03:44  host: aagm154.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe w którym miejscu jest antena czy tak jak w mozarcie , wie ktoś?

  • -1

    48.  2013-05-16 11:01:43

    Dzieci żadna 'chmura' nie zastąpi pamięci urządzenia. Zresztą niech każdy wydaje swoje zarobione pieniądze na co chce. Ale wydać tyle kasy na ograniczony - jeśli chodzi o konkurencje fon - to nie jest dobry pomysł. Gdyby htc był o 500 zł tańszy od S4 to byłoby ok. Tylko nie jest . Są w tej samej cenie a wyposażenie Samsunga zmiata Htc One ( S4 bardziej podkręcone oprogramowanie pełne nowatorskich i ciekawych rozwiązań,mimo wszystko lepszy aparat,wymienna bateria, pamięć rozszerzalna do 64gb i jakby co chmury też obsługuje,znacznie ładniejszy wyświetlacz,Aktualizacje (htc nie potrafi aktualizować nawet flagowców,htc sensation nie otrzyma nawet 4.1 ,dla porównania fon z tego samego roku Samsung S2 nie tylko dostał 4.1 ale i czeka na 4.2). Już nie chce mi się więcej pisać. Fani Htc potrafią powiedzieć tylko że htc jest lepszy bo nie plastikowy,to niewiele. Potwierdzają przez to fakt że seria S jest poza zasięgiem kiedyś niezłej firmy jaką było htc. Zresztą coś podobnego pisałem rok temu w porównaniu S3 do htc one X i dziwi mnie że po porażce htc dalej w tyle ma co na ten temat ludzie myślą i dale produkują dziwnie niedopracowane flagowce ba jest jeszcze gorzej bo htc one x coś nowatorskiego wtedy wnosił a nowy projekt poza obudową i kilkoma drobiazgami nie zmienił się nic! A zalety ? Jedna jest jak i poprzednik ładny i tyle. Dla mnie to znacznie za mało.

  • 0

    50. ~wujek sama prawda  2013-05-23 18:11:15  host: ip-78-30-107-185.free.aero2.net.pl

    Bear, dziecko, fajnie że odreagowałeś, ale na drugi raz spróbuj stonować wypowiedź i zaakceptować że nie każdy jest szczylem patrząc na świat poprzez pryzmat MHz, Mpix. Plus taki mały bonus: Jak dorośniesz do tego, to nie wyjdziesz na idiotę.

  • 0

    51. ~jdm  2013-05-24 09:48:33  host: 83-144-95-42.static.chello.pl

    lubie czytac komentarze ludzi ktorzy nie interesuja sie tematem i pisza ze HTC"ukradlo wyglad" :) szkoda tylko ze pierwsze prototypy ona'a byly prezentowane na duzo przed premierami konkurencji. Nigdy nie przepadalem za HTC, ale jakość tego telefonu (obudowy,ekranu,szykosc dzialania) jest totalnie fenomenalna i majac w reku HTC trzeba miec ciekawie w głowie zeby uwazac ze plastikowy S4 jest ciekawsza opcją :) pozdro.

  • 0

    52. ~jac  2013-05-24 17:18:47  host: 46.115.96.156

    troche slaba bateria i aparat.nie zamienibym na swojego galaxy note 2

  • 0

    54. ~  2013-06-06 16:09:04  host: non-registered.multifox.pl

    @51 plastikowy SGS IV jak się porysuje z tyłu to klapkę wymienisz a w One nie (aluminium łatwo się rysuje). Aluminium z pewnością nie pęknie przy upadku ale pewnie się wgniecie co może spowodować poważne uszkodzenie :) narzekacie na plastik mimo iż jest w pewnym sensie lepszy od aluminium :)

  • 0

    55. ~Enorel  2013-06-09 11:51:45  host: celine.static.korbank.pl

    Telefonik posiadam od kilku dni i jestem mega zadowolony. Fakt, ma minusy - choćby żaluję, że nie ma większego wyboru stron w blinfeed, brak możliwości powiększenia pamięci itp. Jednak ideałów nie ma, a poza tym telefon jest super:) Piękny wyświetlacz, wszystko śmiga aż miło, a bateria wytrzymuje mi prawie 3 dni!!!:D Więc czego chcieć więcej?

  • 0

    56. ~qiepka  2013-06-09 16:39:35  host: 178.218.224.2

    Witam. Po 2 dniach moge pokrotce ooisac wady i zalety tego telefonu. Plus obudowa, jakosc dzwieku, aparat, szybkosc dzialania. Minus zmienione wzgledem innych htc rozmieszczenie klawiszy ale to tylko kwestia przyzwyczajen. Guziki poglasniania zciszania mogly by byc lekko na zewnatrz wzg. obudowy. Nadal minusem jest android w wersji 2.1. Pozyjemy zobaczyny. Bede tu czesto zagladal:)

  • 0

    57. ~jsbiznes  2013-06-10 14:16:18  host: 188.146.24.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Nie podoba mi sie,beats by dr ćpun to telefon dla gimnazjalistów a nie powaznego człowieka,kupuje samsunga galaxy s4 czarnego-to powarzne narzedzie do interesów

  • 0

    58. ~DJtiger72  2013-06-17 15:54:18  host: 90-156-21-55.internetia.net.pl

    ~qiepka od kogo kupiłeś fona? Wszędzie jest pisane, że posiada wersje 4.1. Ciekawe opinie - następna dawka wiedzy wpadła do głowy :) A ja jednak się skusze i kupie HTC a co, jak szaleć to szaleć :) a żonie S4 tak dla jaj i będę miał realne porównania :) pozdrawiam :)

  • 0

    59. ~Boa  2013-06-19 18:30:26  host: 193.0.117.215

    Pod uwagami qiepki się podpisuję, generalnie jakość wykonania i szybkość działania bardzo dobre. Kilka irytujących niedociągnięć: 1. przy korzystaniu z netu telefon może robić za ogrzewacz do rąk - tył nagrzewa się okrutnie (nie, nie był wtedy trzymany w ręku). Jeżeli będzie noszony w etui typu hardshell albo "klapkowym", to pewnie nie będzie to bardzo przeszkadzać, ale... 2. Przycisk wł/wył trochę za mały i ma za mało wyczuwalny skok, no i jego umieszczenie przy takim rozmiarze fona jest niezbyt wygodne. Experia Z ma to pomyślane dużo lepiej. 3. Słuchawki w zestawie - średniawe, w tej półce cenowej naprawdę mogli dać coś wyżej. 4. Kabel USB ma jakieś 60 cm długości, więc jeśli ktoś chce korzystać z telefonu podłączonego do ładowarki, to niech od razu kupi dłuższy, bo będzie musiał leżeć przy gniazdku :]

  • 0

    60. ~ktos  2013-06-22 13:18:41  host: v54-06.opera-mini.net

    telefonik super ,do przegladania stron i gier marzenie .kazdy smartfon ma wady kazdy by chcial miec laptopa .tablet, aparat i kino domowe w jednym smartwonie ;D ,ja napisze ze filmy sc-fi z dawna o bochaterach posiadajacych dotykowy mobilny komputer staja sie faktem. Jest postep..

  • 0

    61. ~basty  2013-06-25 13:22:41  host: gw.casus.com.pl

    mam pytanie jeśli chodzi o wyświetlacz zamontowany w HTC ONE bo słyszałem że każdy pixel na ekranie jest zbudowany z 2 sub pixeli. jest to prawdą? bo w galaxy s IV jest z 3 sub pixeli?

  • 0

    62. ~htce  2013-06-29 19:02:35  host: 77-252-179-192.ip.netia.com.pl

    htc wbija sobie gwozdz do trumny. nigdy nie dorownaja samsungowi. oby tak dalej :)

  • 0

    63. ~Qiepka  2013-07-01 00:12:28  host: 178.218.236.151

    Sorka chodziło mi o 4.1.2 pisałem z telefonu i za bardzo byłem podniecony:P Grzanie telefonu z początku mnie przestraszyło lecz później przywykłem, a na chwilę obecną przy hard shellu już tego nie odczuwam. Skoro jest Beats Audio mogli by dodać jeszcze słuchawki z Beatsów a co coś co kosztuje prawie 3tyś powinno już być klasą samą w sobie. Klawisz wł/wył oraz pogłaśnianie/ściszanie również jest mało wyczuwalny, mimo chropowatej powierzchni chyba nie pomyśleli o zapracowanych dłoniach roboli:P Akurat kabli w domu od uja więc z tym problemu nie było. Nic tylko czekać na nowego andka oraz sense.

  • -1

    64.  2013-07-01 23:33:46

    Jestem świeżo po przesiadce z Iphone 4 na HTC One i...jestem dramatycznie rozczarowany tym telefonem. Kupiłem go skuszony atrakcyjnym wyglądem i znacznie wyższą ceną Iphone 5 i naprawdę żałuję tego zakupu. Już przy pierwszych krokach HTC wywalał się przy próbie synchronizacji z komputerem, gdzie przegranie smsów graniczyło z cudem i absolutnie za każdym razem pojawiał się ten sam błąd uniemożliwiający wgranie wiadomości do One'a. Kolejny masakryczny minus to dla mnie praca karty sim. Iphone 4 działał przez 3 lata praktycznie bez zarzutu, zdarzało mu się zgubić zasięg, raz (dosłownie!) zawiesił się co musiało skończyć się twardym resetem, natomiast kiedy przełożyłem kartę do HTC momentalnie się wysypał i wysypuje się co jakiś czas, zanika wtedy sygnał gsm i każe wpisywać kod pin, co kończy się zwykle i tak resetem telefonu. Ponieważ korzystam z usług P4, telefon loguje się do różnych sieci, co HTC widzi jako korzystanie z roamingu i blokuje pewne funkcje, których za nic w świecie nie mogę ogarnąć w ustawieniach. Kolejny duży minus - nawet mój stary iphone miał wybieranie głosowe, można było przez słuchawkę powiedzieć 'zadzwoń tu i tu' i dzwonił. One nie ma takiej funkcji co uniemożliwia mi korzystanie z niego podczas prowadzenia samochodu. Pomijam już takie elementy jak czytelność np.: kalendarza czy książki telefonicznej która w HTC jest jakaś dramatyczna oraz drobne rzeczy jak np - kliknięcie usuń rozmowę sms, czasem usuwa rozmowę tuż poniżej, co kończy się tym że tracimy ważne informacje. Fakt - jest schludny, szybki i ma ładny wyświetlacz, tylko że mam naprawdę gdzieś sturdzeniowe procesory i wyświetlacz super LCD z milionem pikseli na milimetr kwadratowy, kiedy telefon mnie drażni i nie chce współpracować. Niestety bardzo się zawiodłem i przesiadam się z powrotem na Iphone jednocześnie przestrzegając użytkowników Apple'a przed zbyt pochopną przesiadką

  • 0

    65. ~SGS4  2013-07-16 13:53:54  host: aaye134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem w ręce obydwa telefony. Ale wybrałem S4. Dzisiaj zadaje sobie pytanie dlaczego nie wybrałem HTC One. Sprzętowo są prawie takie same. Jednak One ma leprzą nakładkę od andka wys świetlacz

  • 0

    66.  2013-07-23 00:36:21

    czytalem ostatnio ze ten smartphone jest bardzo drogi w naprawie tzn. wymianie wyswietlacza. Stluczki sie zdarzaja ale w tym przypadku jest to bardzo trudno naprawic gdyz praktycznie trzeba zniszczyc obudowe i wymienic na nowa za co placi klient ewentualnie ubezpieczalnia.

  • 0

    68. ~mateusz  2013-08-11 22:47:53  host: aemp21.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Smartfon z górnej półki a wy marudzicie ze jest drogi? To ile ma kosztowac telefon 2 zł?! ... Dobry telefon to musi byc do tego adekwatna cena .. proste .. im tansze tym bardziej do dupy albo starzejaca sie technologia.. proste? Proste. HTC moim zdaniem jest najlepszym flagowcem, co przemawia za ? Wykonanie, niesamowity ekran, swietne dopasowanie sie do dloni, bardzo dobre umiejscowienie glosnikow, htc sense 5 ktore jest lepsze od touchwiza ladniejsze bardziej przejzyste, zoe jest to wielki plus, jakie minusy niewymienna bateria? to ile chcecie uzywac ten telefon 10 lat? po 3 i tak kupicie cos innego proste... brak mozliwosci rozbudowania pamieci ? to na prawde 32 gb jest to malo? moim zdaniem wystarczajaco .. biorac pod uwage to ze aparat nie bedzie robic zdjec ktore waza wpizdu mega .. telefon polecam bardzo goraco nigdy nie bylem tak zadowolony z zakupu

  • 0

    69. ~Grzegorz  2013-08-17 08:17:33  host: v48-09.opera-mini.net

    widzę za na początku wp powiada się laik. Samsung ma 100% zysków. htc, Nokia, i bb idą do piachu.

  • 0

    70. ~  2013-08-20 01:34:56  host: cpc1-sotn12-2-0-cust216.15-1.cable.virginmedia.com

    pod kazdym wzgledem bije reszte flagowcow na ŁEB

  • 0

    72. ~paderek  2013-08-21 00:14:44  host: host-212-67-140-209.cable.net-inotel.pl

    jest to mój pierwszy telefon HTC i najlepszy jaki widziałem na oczy.

  • -1

    73. ~wąwa  2013-08-26 14:18:37  host: inz234.internetdsl.tpnet.pl

    Beznadziejny telefon, aparat to porażka, android się ZAWIESZA co jest niedopuszczalnym błędem, do tego bateria jest porażką, dziękuje, do widzenia, HTC to DNO! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

  • 0

    74. ~ss  2013-08-30 10:36:37  host: 194.33.77.44

    daremny fon mam nexusa 4 i tego htc one bo sie napaliłem a teraz musze go sprzedać bo straszna kicha działalnosc szybka ale aparat i ten wyswietlacz tragedia

  • 1

    75. ~Piotr1240  2013-08-31 11:55:05  host: aarx227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @wąwa Genialny telefon. Aparat dobry, chociaż rzeczywiście zdjęcia są mniej szczegółowe niż u konkurencji, zważywszy na mniejszą rozdzielczość. Mimo to oceniam je jako dobre. Android chodzi na nim bardzo płynnie, niczym IOS :). Jeszcze ani razu nie zawiesił mi się. Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że przy włączonej blokadzie ekranu (np. narysuj wzór), kiedy chcemy szybko włączyć aparat, ten włącza się ok. 3 sekundy. Bez włączonej blokady ekranu włącza się ok. 1 sekundę. Bateria starcza spokojnie na dzień umiarkowanego użytkowania. Przy ciągłym graniu w Asphalt 8: Airborne bateria wystarczy niestety tylko na kilka godzin, ale nie sądzę, żeby wyniki np. Galaxy S4 były dużo lepsze. HTC należą się gratulację za zrobienie tak dobrego urządzenia.

  • 0

    76. ~Mariusz Koszalin  2013-09-09 10:09:15  host: apn-77-113-41-43.dynamic.gprs.plus.pl

    Zakupiłem telefon 6 września 2013. Umowa w Plusie. Też się wahałem czytając różne testy, opinie. Powiem wam jedno i szczerze. Jeżeli finansowo dacie radę bierzcie go koniecznie. Smartfon naprawdę konkret. Internet LTE śmiga aż miło jeżeli jest się w zasięgu a poza tym jeżeli go nie ma to i tak jest znacznie lepiej niż normalny net w telefonie (wcześniej miałem Galaxy S4 i prędkość neta oraz komfort przeglądania stron nie był zadowalający). Co do zdjęć, Nie narzekać tylko jak ktoś ma obiekcję co do jakości zdjęć to niech sobie kupi lustrzankę. Telefon/Smartfon jest do dzwonienia i jeszcze paru innych przyjemnych rzeczy i to jest jego podstawowa funkcja. Stan baterii też jest zadowalający, trzeba tylko odpowiednio spersonalizować całe menu i nie będzie z tym żadnego problemu (bez utraty komfortu pracy). Na koniec brałem pod uwagę trzy telefony - Galaxy S4 (odgrzewany kotlet, płacisz za coś co już jest w większości w S3 więc po miesiącu przychodzi znudzenie), Xperia Z (trzymasz przy uchu solidny kawałek kostki polbrukowej - chodzi o rozmiar, brak komfortu noszenia i dzwonienia). Został HTC ONE, nie żałuje jego wyboru i śmiało polecam niezdecydowanym

  • 0

    77. ~lopez  2013-09-24 11:23:40  host: user-94-254-195-32.play-internet.pl

    Wyglad to nie wszystko. Bateria porażka, w słoneczny dzień monitor nie czytelny, zdjęcia poniżej przeciętnej. Ja bardzo sie zawiodłem. Wcześniej mialem s3 i pod każdym względem samsung był lepszy. Żałuje więc że go sprzedałem i skusiłem się na htc one. Jest jeszcze jedna istotna rzecz, mianowicie rozmowy video w sieci 3g. Operatorzy oferują tę usługę darmowo ale htc nie obsługuje a kamerka przednia służy do rozmów przez komunikatory typu skype, które wymagają pakietu danych. Ten telefon to wg mnie uwstecznienie sie a nie krok do przodu w projektowaniu smartfonów. Nie polecam.

  • 0

    78. ~Mike  2013-09-27 21:28:04  host: rybka125.fucio.net

    @ lopez bredzisz, nie widziałeś HTC One na oczy najemny szczekaczu Samsunga.

  • 1

    79. ~lockelamora  2013-09-30 15:39:03  host: 193-24-14-1.ip.netia.com.pl

    Mam ten telefon od prawie 3 miesięcy i absolutnie nie żałuję. Przesiadłem sie z Note I i choć myślałem że już nie będę mógło korzystać z mniejszych słuchawek to przywyczajenie się do tej zajęło jakieś 12,5 minuty;) swietnie leży w dłoni. Wykonanie jest prima sort. Porównywalny może być tylko iPhone 5 i Zetka. jak ktoś pisze że zgapili z iPhona to jakis bezsens. Jeżeli masz możliwość wyprodukowania telefonu który jest solidny (jeden kawałek amelinium) nie wygina się jak ruska gimnastyczka to dlaczego nie miałbyś takiego zrobić. Największą zaletą tego fona jest jego "ABSOLUTNA BEZLAGOWOŚĆ" śmiga tak, że aż wydaje sie że czyta w myślach użytkownika :) Co do grzania się obudowy to tak na prawdę tak konkretnie rozgrzała się raz, kiedy telefon z włączonym "Janosikiem" służył jako nawigacja w samochodzie. Jednak po zrzuceniu aplikacji do działania w tle wszystko wróciło do normy. Genialna jest też opcja pilota do telewizora. Wystarczy że dostroi się go do danego operatora i działa bez zastrzeżeń, dodatkowo wyświetlając program TV i przypomina o programach które lubimy. Blikfeed jest ekstra. Genialnie wygląda jest prosty w obsłudze i po kliknieciu w dany "kafelek" bezposrednio łączy sięz danym serwisem i konkretną wiadomością (bez pośredników). Jedyny minus to troche za mało serwisów po polsku ale ostatnio troche ich sie pojawiło. Poza tym jak ktoś nie ma problemów z angielskim to ta nowinka gwarantuje że mu się spodoba. A zatem, jak to mówił Franek Dolas - BRAĆ WYBIERAĆ I NICZEGO NIE ŻAŁOWAĆ:)

  • -1

    80. ~Lopez  2013-10-13 10:43:53  host: agcb194.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Wykonanie nie jest takie znowu PRIMA SORT. Plastik okalający całą krawędź tego telefonu znajdujący jest miejscami xle spasowany i chropowaty. Widoczne są szpary na styku z aluminium. To niedopuszczalne. Sprawdzałem z innymi egzemplarzami z sklepie i w każdym ten sam problem. Ponadto tylna obudowa to nie jeden aluminiowy element tylko małe aluminiowe elementy oddzielone plastikiem. Aparat fotograficzny mniej szczegółowy i bardziej zaszumiony niż np. samsungu Advance mojej żony, który kosztował 850 zł. Bateria to jeden dzień działania. Żenada przy S3, S4, Nocie. Ja byłem niezadowolony z HTC One i sprzedałem.

  • 0

    81. ~mihash  2013-10-15 01:15:06  host: host-5db0d7af.sileman.net.pl

    @79 - nareszcie jakaś konkretna opinia użytkownika tego telefonu! Dzięki. Pytanie: jak widoczność ekranu w słońcu i odtwarzanie video np. z Youtube'a? Dobrze chodzi, nie zacina?

  • 0

    82. ~jet  2013-10-24 14:26:43  host: 088156118123.tarnowskiegory.vectranet.pl

    wszystko ładnie i pięknie z HTC ONE - jest tylko jeden drobny szczegół - jak trafi sie wam telefon uszkodzony to zapomnijcie że go wam NAPRAWIĄ!!! - zakupiłem HTC ONE w salonie PLAYA w połowie września - po paru godzinach używania telefon napuchł i wysadziło ekran - ewidentna wada fabryczna telefonu - składam na drugi dzień reklamacje z tytułu niezgodności towaru z umową i prośbą o wymiane na nowy - efekt do dzisiaj nie mam telefonu!!!!!! serwis tego telefonu to jedna wielka porażka!!!!!!!!!!!

  • 0

    83. ~op  2013-11-14 19:20:56  host: 77-255-34-129.adsl.inetia.pl

    porażka aparat robi zdjęcia w 4 megapixelach

  • 0

    84. ~Andrzej1989  2013-12-03 11:53:47  host: 37-128-62-172.adsl.inetia.pl

    "op" poczytaj trochę na temat aparatu który jest w HTC One. To są 4 ultrapixele, a to jest wielka różnica niż 4 megapixele.

  • 0

    85. ~kamikaze1986  2013-12-23 23:50:29  host: dkq20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super sprzęt. Ci co piszą o nim źle to nie mieli go w ręku. polecam... nie ma sobie równych. TYLE...

  • 0

    86. ~  2014-01-01 10:36:57  host: 185.6.52.2

    Sluchawka super goraco polecam cos nie do opisania ma styl ,predkosc i precyzje . Telefon przeznaczony dla ludzi powaznych ceniacych dobry smak a zarazem najnowsze technlogie

  • 0

    87. ~seb  2014-01-05 17:43:05  host: 185-21-36-69.partnet.com.pl

    Htc w cale nie rysuje się tak jak piszą inni oto dowód

  • 0

    88. ~maggie  2014-04-11 14:45:15  host: user-46-112-39-105.play-internet.pl

    wreszcie jest to czego chciałam, obudowa z alu świetnie dopasowana, nie widzę u siebie żadnych szpar ani chropowatości.śmiga tak szybko, że aż miło, piękne kolory, aparat daje radę wg mnie, no i te głośniki stereo :D wreszcie słyszę jak dzwoni mi telefon w torebce :) i dźwięk jest naprawdę wspaniały :) wyświetlacz jeśli ma ustawioną automatyczną jasność to i w słońcu widać jak należy :)
    jeśli chodzi o baterię to u mnie trzyma 3 dni, przy normalnym dzwonieniu, pisaniu smsów, używaniu internetu. jeżeli ktoś ciągle sprzęt chce maltretować to niech się nie dziwi że trzyma jeden dzień... czasem się zagrzeje jak używam podczas ładowania, ale sporadycznie. ja jestem mega-zadowolona i polecam wszystkim.

  • 0

    89. ~Bolo 82  2014-07-07 16:55:15  host: user-109-243-76-251.play-internet.pl

    Mam ten telefon. Wczesniej uzytkowalem Nokie i Sony. Ale ten sprzet jast naprawde godny polecenia. Telefon znakomity pod kazdym wzgledem. Super zasieg, zadnych zawieszek. Bajka

  • 0

    90. ~dexu  2014-07-16 11:57:34  host: d19-66.static.icpnet.pl

    Krótkie pytanie: HTC One czy LG G2?

  • 0

    91. ~marks  2014-07-29 16:08:17  host: user-94-254-208-4.play-internet.pl

    Witam. A jak wywolujemy klwisz menu, skoro go nie ma?

  • 0

    92. ~karol  2014-08-01 01:03:55  host: 79-139-89-26.rzeszow.hypnet.pl

    nie rozumiem opinii niektórych użytkownikow - telefon zakupilem w maju 2013, jestem bardzo zadowolony, wykonanie w porownaniu z samsungami (tandetny plastik) mowi samo za siebie, eleganckie aluminium i wygladowo ciezko znalezc konkurenta no chyba ze m8, w dodatku ksztalt lepszy niz np xperia z mojego brata rowniez kupiona w podobnym okresie, zdecydowanie lezy lepiej w dlonii, zdjecia robi bardzo dobre, bateria jeden dzien ale raczej przy smartphonach nie jest to nic dziwnego, nie zacina sie, dziala ladnie plynnie, ja osobiscie polecam ten telefon z czystym sumieniem

  • 0

    93. ~MARTINES  2014-12-09 18:51:51  host: 78.133.178.33

    do opini nr 2 zadowolony nie podniecaj się tak tym sprzętem po pierwsze po drugie chciałem zapytać czy miałeś do czynienia z większością flagowych modeli że jedziesz po wszystkich firmach po kolei???? może i samsungi wyglądają źle ale pod kontem nowinek w oprogramowaniu Twoje htc słabo raczej wypada, Lg robi coraz lepsze telefony i wydajnością nie odbiegają od wychwalanego htc, nexus 5 jest tego przykładem równie dobrze rodzina galaxy wypada pod kątem wydajności i jak dla mnie to htc jest nudny nie podoba mi sie nakładka htc tak samo w lg i touchwiz samsunga w sony już nie wposmnę bo dla mnie jest najgorsza akurat ale jeśli miałbym wybierać to wybrał touchwiz samsunga moje zdanie ale najbardziej przypadł mi do gustu czysty andek w nexusie 5 i ta szybkość działania oraz zero dodatkowego oprogramowania. Patrz obiektywnie na wszystkie firmy bo htc nie taki idealny jak go chwalą! Daj obiektywną opinię a nie mam htc a reszta to ***!

  • 0

    94. ~viki  2015-04-29 18:44:44  host: user-94-254-198-241.play-internet.pl

    Mam pytanie, użytkuje HTC one od miesiąca i chciałabym zabezpieczyć przed zgubieniem, a mianowicie szukam funkcji, która umożliwia wpisanie danych o właścicielu na ekranie głównym. sprawdziłam już chyba wszystkie możliwości i nic. Dzięki za ewentualną pomoc.

  • 0

    95. ~Julka  2015-05-31 13:13:48  host: acjk67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jest super sama go mam!

  • 0

    96. ~Miste  2015-07-22 23:37:19  host: bozena3.smars.pl

    Odradzam osobom takim jak ja, czyli takim, które nie zawsze mają możliwość ładowania oraz potrzebują dobrych zdjęć. Telefon znakomity, dużo RAMu, dobry procesor, dobry wyświetlacz (i niedający się porysować), ładna obudowa, ale... bateria nie jest w stanie wytrzymać nawet jednego dnia używania, a bez używania ledwo co wyrabia 2 dni, a aparat mimo, że jest bardzo szybki i dobry, to ma strasznie brzydki zoom. Jak widać, 4mpx to 4mpx, bez znaczenia z ilu matryc i tak dalej - przy 4mpx nigdy nie będzie dobrego zoomu.

  • 0

    97. ~Maniooo  2016-03-21 22:19:17  host: public-gprs383975.centertel.pl

    Co ty bredzisz to jest telefon a nie aparat!!! Jaki zoom ???? Zdjęcia robi bardzo ładne jak na telefon !!!

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet