HTC One V - opinie
Telefony HTC HTC One V Opinie o HTC One V

HTC One V

w sumie: 54
  • 0

    1. ~  2012-03-02 10:47:05  host: 85.219.163.130

    wygląda jak HTC Legend więc jest spoko

  • 0

    2. ~  2012-03-19 16:15:28  host: public146361.xdsl.centertel.pl

    jeżeli cena ma być1400 zł ... to lepiej dołożyć 150 i kupić SGS II ;D

  • -1

    3. ~adkrk  2012-05-12 17:38:46  host: user-188-33-217-93.play-internet.pl

    @Up Lepiej to kupić iPhona.

  • 0

    5.  2012-05-27 13:23:57

    za 1100 zł na alledrogo nie jest złą opcją, jeżeli szuka się dobrego wykonania i :D

  • 0

    6. ~dmc  2012-05-27 19:48:01  host: user-164-127-108-4.play-internet.pl

    fajny model bardzo poreczny i przyjemny za te 1,2 tys nie szkoda ani grosza :)

  • 0

    7.  2012-06-13 18:31:09

    mam go od tygodnia,polecam!

  • 0

    8. ~ted  2012-06-16 15:25:37  host: m119.class98.petrotel.pl

    Ma on wreszcie radio,czy nie? raz piszą,że jest,raz że nie ma.

  • 0

    10. ~Gosc  2012-06-20 09:40:43  host: poczta.interak.pl

    Trochę mało wypowiedzi... :) nie interesują mnie informacje ze iPhone czy SGS II jest lepszy czy inne brednie tylko interesują mnie informacje przekazane przez osoby które nie od dzisiaj używają smart fonów marki HTC. Przydały by sie informacje od noście wytrzymałości baterii czy chociażby płynności chodzenia systemu i inne ciekawe informacje od nośnie tego modelu. Jeszcze raz powtarzam jak ktoś lubi inne telefony to niech idzie na stronę tego telefonu i zachwala go a nie pisze tu brednie ze co on by nie wolał... osobiście mam gdzieś co kto by wolał, ludzie wchodząc na stronę tego telefonu chcą poczytać o zaletach i minusach danego telefonu a nie durne wypowiedzi co kto lubi...

  • 0

    11. ~teed  2012-06-20 22:00:24  host: host31-42-18-131.tvkdiana.pl

    wole dolozyc 100zl i za 1300zl kupic sony xperia s ktora miazdzy wszystkie telefony do 2000zl

  • 0

    12. ~astar  2012-06-22 15:25:14  host: hsb10.internetdsl.tpnet.pl

    teed: Twój komentarz czytany po 10 poprostu miażdży. Telefon bardzo solidnie wykonany, dobrze leży w dłoni, estetyczny. System chodzi płynnie. Nie testowałem na tyle długo żeby wypowiadać się o baterii. Drogawy, ale wart ceny. ps. Chcę w lustrzance zmiennoogniskowe 2.0 O_o

  • 0

    13. ~zainteresowany  2012-06-24 22:56:03  host: 89-77-222-95.dynamic.chello.pl

    Czemu takie niskie noty dla tego telefonu? Wydaje się interesującym wyborem wśród raczej budżetowych smartphonów, ale podobnie jak niektórzy przedmówcy chętnie poznałbym opinie użytkowników. Sam zastanawiam się między tym modelem a Samsungiem Galaxy S Plus. Procesor i przekątna ekranu (jeśli te 0,3 cala jest w ogóle zauważalne) przemawiają na korzyść SGS+, ale HTC jest nowszym modelem. Miał ktoś może możliwość porównania obydwu telefonów?

  • 0

    14. ~Gosc  2012-06-25 12:33:32  host: poczta.interak.pl

    telefon był przetestowany w 3 parametrach: - rozmowa - 10:00 h - web - 6:49 h - video - 5:29 h Jak widać jeżeli chodzi o same rozmawianie to naprawdę długo wytrzymuje, tylko trzy telefony w tym parametrze są lepsze niz HTC One V: - Motorola DROID RAZR MAXX - Samsung Galaxy Note - Samsung Wave 3 S8600 Z czego dwa pierwsze to inna półka cenowa.... :) niestety nigdzie nie mogę znaleźć parametrów pod względem czuwania... Znając oba testy można by przeliczyć ile tak naprawdę 1 godz rozmowy zabiera energii z baterii...

  • 0

    15. ~sebek^^  2012-06-27 22:51:28  host: nat-goc1-9.aster.pl

    Telefon posiadam od tygodnia i na pewno zostanie u mnie na długo. System działa bardzo płynnie, nie zacina się. Design 10/10. Minusem jest bateria ale w telefonach tego typu to nie powinno dziwić. Aparat robi bardzo dobre zdjęcia. Dźwięk? Marzenie. Wiele bardzo przydatnych i płynnie działających aplikacji. Należy powiedzieć, że dużo w tym telefonie opiera się na internecie więc należy się liczyć z kosztami, jeżeli ktoś nie ma odpowiedniego abonamentu. Nie ma (albo nie znalazłem) klawiatury tej zwykłej, jest qwerty. Osobiście jej nie znoszę ale co kto woli. Świetnie leży w dłoni. Duży plus to metalowa obudowa. Chyba nie każdy wie, że nie można samemu tutaj wyjąć baterii. Kolory i wyświetlacz świetne. Ogólnie jak dla mnie oceniam na 9,5/10.

  • 0

    16. ~Stefan  2012-06-27 23:11:38  host: abnd9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam ! Jestem w posiadaniu telefonu ok 2tyg. Kupiony w orange za 3zl mix pelikan 79zł. Telefon naprawde świetny, bateria trzyma jak na androida naprawde długo, mi osobiscie ok 2 dni przy duzym uzytkowaniu(Kilkugodzinny internrt, duzo grania w gry, kilkadzisiat sms ów, ok kilkunastu minut rozmow i prawie non stop poza tym muzyka), naprawde dobry wynik co mnie zdziwilo pozytywnie. Jak i rowniez procesor ktory ma zaledwie 1 ghz chodzi naprawde bardzo płynnie, ani razu nie zamulil choc pare razy gdy mialem wlaczonych kilka aplikacji potrafil wyraznie wolniej wlaczac np. smsy. Noo i gry. Myslalem ze nie mam co myslec o jakis lepszych graficznie grach a tu zaskok, gdyz sciagnalem gierke jedna z lepszych(ok 1,5 gb) i chodzi calkowicie plynnie, wgl sie nie zacina. A jesli chodzi o grafike to naprawde naprawde czysta, kolorystycza, czern tez głeboka. Wczesniej mialem samsunga gaalaxy 551 i tam jakos nie przeszkadzala mi grafika ale gdy juz mialem w reku tego htc ka to niebo a ziemia, naprawde wielka róznica. Czytalem tez rozne rwcenzje na temam aparatu, roznorodne, a okazuje sie ze telefon robi naprawde swietne zdjecia, 5mpx ale za to z gornej półkim stwierdzilbym ze jak conajmniej 8mpx(moge to stwierdzic gdyz mialem se w995 ktory takowy posiadal i tez robil genialne zdjecia), kilka fajnych funkcji w aparacie, oraz fajnie ze mozna cykac foty podczas krecenia filmu. Ogl telefon dobrze wykonany, wyglada solidnie. Wiele wiele funkcji przydatnych jak i tych mniej. Fajna aplikacja polaris office, ktora czyta wszystkie pliki z worda oraz drop box z na dzien dobry pakietem 25 gb na dwa lata(program łaczony z internetem na ktorym mozemy przechowywac wszelkiego rodzaju pliki) mozna nawet ustawic by robione zdjecia odrazu byly do niego zapisywane. Aha a jesli chodzi o muzyke to telefon z głosnika gra czysto lecz nie za głosno(przyzwoicie) lecz troche irytuje ze gdy ktoś dzwoni(a dzwiek ustwaiony na max) telefon gra nawet nie dosc, tylko po prostu cicho, na szczesnie pomagaja...

  • 0

    17. ~Stefan  2012-06-27 23:17:03  host: abnd9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ... Bardzo mocne wibracje, ktore znowu irytuja rano podczas budzenia skacowanego czlowieka do pracy. Jednakze muzyka na sluchawkach(mimo ze słuchawki w zestawie sa dosc zwykle i nie douszne) gra po prostu nieziemsko, beats audio naprawde daje rade, muzyka jest czysta, slychac kazdy dzwiek i sa w owych słychawkach nawet bassy,noo i naprawde głosno daja. Ogl dalbym 9+/10

  • 0

    18. ~fala77  2012-07-03 07:51:22  host: 188.147.227.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Telefon bardzo przyzwicie wykonany z aluminium.Przesiadlem sie z htc desire i wrazenia pozytywne.Nawet bateria mnie zaskoczyla.Jedyny mankament to poziom glosu podczas rozmowy.jakość fatalna i za cicho.tym glosnikiem cofneli sie do htc diamond gdzie trzeba bylo na wlasna ręke podkręcac moc glśnika poprzez grzebanie w systemie.na androida takiej aplikacji nie ma.masakra

  • 0

    19. ~nadiapl  2012-07-04 13:09:32  host: staticline50779.toya.net.pl

    jest zwykła klawiatura

  • 0

    20. ~maxi200  2012-07-05 00:16:53  host: 87-207-101-142.dynamic.chello.pl

    a telefon nie ma wyswietlacza super lcd 2? tak podaje producent na swojej stronie. mam jeszcze pytanie do posiadaczy tego telefonu jak jest z jakoscia rozmow? czytalem test w ktorym nie zbyt pochlebnie wyszedł ten telefon.

  • 0

    21.  2012-07-12 10:29:07

    kolego z wypowiedzi nr 10, przyadłoby się kilka lekcji języka polskiego.

  • 0

    22. ~sebek  2012-07-12 10:45:20  host: 46.205.58.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Czy ktos wie jak ustawić zwykłą klawiature?

  • 0

    23. ~Grzesiek  2012-07-12 23:13:42  host: 178.19.186.51

    mam telefon od tygodnia, to już coś mogę powiedzieć. Jakość rozmów, wykonanie, głośniczek itp 5/5. Matryca (ekran) jest IPS, kąty widzenia bez zmiany barw nawet 170 stopni !. Wyświetlacz rewelka. Android jak android, fajny jest. Działa płynnie, elegancko, czasami trzeba się trochę oswoić z niektórymi rzeczami. Fajnie jest, że można wystawić na pulpit guziki włączające wifi i hotspota. Bardzo to ułatwia pracę. Czułość GSM UMTS itp bez zastrzeżeń (nie spotkałem telefonu lepszego) , pod jednym warunkiem. Zapewne z powodu aluminiowej obudowy anteny umieszczono w stopce (pod ekranem). I jeżeli trzyma się aparat tak, że stopka leży w dłoni to spada czułość WiFi i GSM. Jak jest się w strefie słabego zasięgu to trzeba trzymać aparat palcami z boku odsłaniając stopkę. Taki folklor. Aparat zapewne rewelacyjny, podobnie jak w moim poprzednim wildfire. Tu mamy lepszej rozdzielczości filmy. Nie wrzucałem tego na komputer, ale z tego co widać na ekranie to jest bardzo dobrze. Wildfire robił zdjęcia na poziomie dość dobrego kompakta. Byłem mocno zdziwiony na +. Google maps działają znacznie szybciej nż w wildfire. Zapewne jest to zasługą mocnego caschowania map. Sam moduł GPS więcej niz rewelacyjny. Jezeli tego samego dnia był raz włączony to ponowne szukanie pozycji zajmuje ok 2s !!! Potrafi także odnaleźć się na parterze domu pod stropem żelbetowym !!! Jest to dla mnie niepojęte. Nawet TomTomowi to się nie udaje .... Bateria ... Ma bodajże max 10 kresek. Jak go kupiłem było 3 kreski i przez 3 godziny go męczyłem non stop zanim padł. Po naładowaniu i normalnym użytkowaniu jako telefon (bez gier, czasami net, googlemaps, bez muzyki trochę rozmów) trzymał spokojnie 4 doby. Bardzo dobrze. Ekran 3.7" jest maksymalnym ekranem, aby telefon nie przypominał cegły. Proporcje są w sam raz. Ogólnie 5/5 poza koniecznością trzymania aparatu z boku, aby był lepszy zasięg. Ale z tym można się oswoić. Przydatne rzeczy to możliwość łatwego wyłączenia transmisji danych i funkcja hotspota. Ba

  • 0

    24. ~HTCManiak  2012-07-16 14:12:33  host: serwis.ost.com.pl

    Hmmm jedno pytanko - zobaczcie specyfikację HTC Desire z 2010r i porównajcie z HTC One V. Może tylko mi się tak wydaje, ale chyba HTC odgrzało kotleta po całości. Od 2 lat użytkuje Desire, dzisiaj bawiłem się One V i nie widzę wielkiej różnicy między nim a Desire z wgranym CM9. PS - pamiętacie lament HTC przed wydaniem 2.3 na Desire? Ze nie uciągnie i w ogóle za słaby proc i mało ramu. Jak się to ma do wydania One V z Andkiem 4 i nowym Sense?

  • 0

    25. ~Grzesiek  2012-07-18 16:54:30  host: 178.19.186.51

    Hmm problem w tym że już niedługo nie będzie co wstawić do nowego telefonu ... I nie będziemy mieli czym się bawić ;( Mnie w zasadzie wystarczał Wildfire, jakoś specjalnie mi się nie ciął, kiepsko było z przeglądarką i rozdzielczością filmów. One V poprawił te niedociągnięcia, może jeszcze filmy mógłby nagrywać w Full HD. Jeszcze brakuje mu funkcji telewizora, ale pewnie nie zainstalowałem odp programu ... Już teraz powoli telefony z nowej oferty HTC czy innych pokrywają w dużej mierze potrzeby większości użytkowników. W dalszej perspektywie czasowej czeka nas pewnie spadek cen i wydłużenie czasu pracy telefonu. Pomysły na nowe funkcje powoli się wyczerpują ... Niestety.

  • 0

    26. ~Grzesiek  2012-07-26 12:38:55  host: 178.19.186.51

    Mam telefon od ok 2-ch tygodni i moge uzupełnić opinię. Jeżeli z telefonu tylko się dzwoni, czasami ogląda zdjęcia, pogodę to bateria trzyma 5-6 dni ! Przy okazjonalnym nagrywaniu filmów, odtwarzaniu, robieniu zdjęć, rozmowy ok 30 min dziennie - 4 dni. Jakość zdjęć - filmów (720) podważa sens posiadania dodatkowego aparatu fotograficznego i kamery (chyba ze ktoś chce mieć full HD) Ogólnie rewelacja. Jak ktoś nie potrzebuje zdjęć do celów zawodowych tylko do codziennego użytku, to ten telefon całkowicie wystarczy. Nawet w kiepskim oświetleniu fotki i filmy są całkiem niezłe.

  • 0

    27. ~kuba  2012-07-30 16:49:07  host: 088156172030.unknown.vectranet.pl

    Posiadam ONE V od tygodnia i nie chcę już żadnego innego telefonu. Jest to mój pierwszy smartfon, ale wcześniej miałem przyjemność bawić się innymi i uważam że telefon jest świetny. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Bateria trzyma mi 3 dni (4h wifi dziennie, 1h rozmow dziennie, oglądanie filmów i ogolnie zabawa). Telefon jest bardzo intuicyjny i pod każdym względem jest świetny. Polecam każdemu!

  • 0

    28. ~szaza77  2012-08-01 10:38:55  host: public131256.xdsl.centertel.pl

    witam:) fonik mam dwa miesiace. duzo wolniejszy od cha chy ale pozatym wszystko gra:) bateria 2-3 dni trzyma przy normalnym uzytkowaniu,telefonik sie nie wiesza,wszystko plynnie dziala. polecam:)

  • 0

    29. ~kris  2012-08-10 18:26:37  host: v21-16.opera-mini.net

    A mi o 2 miechcach zaczyna się wieszać. Zdarza się zrestartować. Często się grzeję. Kiedy piszę sms telfon ma lekkie opóźnienia. Wcześniej nie zauważałem tego ale mam lumię 800 i w porównaniu z nia wypada htc blado. W miejscach o słabym zasięgu zdarza mu się go gubić. Telefon raz upadł i już ma rysy na metalowej obudowje. Z zalet wszystko zostalo powiedziane: betria dobra, dobra jakość szkła, andek 4, aparat nie jest zły, dźwięk fajny. Dla mnie przydatna funkcją jest udostępnianie sygnału wifi. Podsumowując telefon jest dobrze wykonany. Jednak specyfikacja jest troche za słaba względem andka 4 i to się odczuwa. Więc jesli potrzebny Ci smartfon aby wejść do netu i srawdzić pocztę jak najbardziej polecam. Jednak jeśli wykorzystujesz telefon i jego zasoby w dużym stopniu polecam coś mocniejszego.

  • 0

    30. ~lotos  2012-09-06 18:10:09  host: ccx137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do geniuszy z htc-bateria zainstalowana na stałe. A co w przypadku zawiechy androida, przy której nie ma reakcji na żaden klawisz?W innym telefonie wyjmuje baterie, a tu co trzeba zasuwać do serwisu!

  • 0

    31. ~123  2012-09-09 12:55:43  host: V32-03.opera-mini.net

    mam desire hd i ostatni miałem w rekach one v. Ekran w one v jest na prawde super, czerń lepsza niz na desire hd, aparat tez robi lepsze zdjecia niz moj dhd. Jedna nie zamniełbym sie na one v 4.3 cala w porównaniu do 3.7 robi roznice. Procesor i grafika są te same wiec w sumie nie ma roznicy w plynnosci (mam wgranego ics-a z xda). Ogolnie mowiac wole uzywanego dhd za ok 600-700 zł niz kupować one v. Natomiast jak ktos ma one v w abonamencie to polecam. Zaden samsung czy sony nie przebije htc pod wzgledem jakosci materiałów.

  • 0

    32. ~kris  2012-09-19 09:43:41  host: rev-077079210222.atman.pl

    30. Telefon można spokojnie zrestartować... Trzeba przeczytać tylko wnikliwie instrukcje. Co do wyjmowania baterii. Coraz więcej telefonów ma taką budowę. A wykorzystanie wbudowanej baterii pozwoliło na wykonanie naprawdę solidnej konstrukcji. I jak widzisz wyżej krytykowałem sam telefon. Jednak jakość wykonania jest super.

  • 0

    33. ~ciekawy  2012-09-26 18:59:55  host: static-ip-77-89-83-19.promax.media.pl

    opłaca się kupić ten telefon do normalnego wykorzystania, tj kilknascie smsów dziennie, godzina rozmowy, odebranie poczty e-mail i przeczytanie wiadomosci, sporadyczne pogranie w gry?

  • 0

    34. ~luqas  2012-10-02 20:49:01  host: public-gprs603400.centertel.pl

    pytanie do kogos kto jest dobry w tym temacie. one V czy lg L7? co polecacie

  • 0

    35. ~kris  2012-10-04 10:32:26  host: rev-077079210222.atman.pl

    33. Ja go tak użytkuję dokładnie w ten sposób i bateria starcza na 3 dni. Wygodny, dobrze leże w ręku, świetny wyświetlacz. I za te pieniądze nic lepszego nie kupisz.

  • 0

    36. ~szaza77  2012-10-07 20:24:19  host: public136430.xdsl.centertel.pl

    moj się zawiesił dwa razy w przeciągu 4ch miesięcy. nic nie daje klikanie wyłacznikiem,rozgłaszanie-wyciszanie. tel po paru minutach sam się restartuje i pojawia się komunikat o błędzie. mnie osobiscie wkurza w htc one v "prędkość" poprostu osłabia w porównianiu z cha-chą to jak porównać fiata 126p do bmw;)ale wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. czy Wam tez się wydaje że klapka sięledwo trzyma? wyciągając tel z kieszeni sprawdzam czy sie nie zsunęła,podczas gdy w cha -chy trzeba było się namęczyć żeby otworzyc.

  • 0

    37. ~rafaUuuu  2012-10-08 19:21:54  host: public129947.cdma.centertel.pl

    bardzo przyjemny telefon ! :)

  • 0

    38. ~serbol - unikomgsm.pl  2012-10-14 14:00:08  host: dzo250.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Użytkuję telefon od około 3 miesięcy. Na początku wydawał się genialnym rozwiązaniem. Nieduży rozmiar, parametry na miarę moich oczekiwań, gdyż nie wymagam aby mój telefon sprawdzał się lepiej od mojego komputera. Do normalnego użytkowania w sam raz. Nawigacja działa sprawnie. Jakoś odtwarzanych filmów chociażby na YT na prawdę bardzo dobra. Wyświetlacz przy tej rozdzielczości ekranu sprawuje się na prawdę przyzwoicie. Aparat w świetle dziennym robi świetne zdjęcia, aczkolwiek miał robić rewelacyjne również przy osłabionym oświetleniu. Niestety troszkę przereklamowano go pod tym względem. Zdaję sobie sprawę, że to tylko telefon i nie zrobi zdjęcia jak najgorsza cyfrówka, aczkolwiek liczyłem na coś więcej po przeczytaniu recenzji telefonu. System podbicia dźwięku BeatsAudio działa dość fajnie, aczkolwiek zwykłe słuchawki w zestawie mogą nieco zrazić. Po podłączeniu lepszego rodzaju "sprzętu" jakość odtwarzania naprawdę rewelacyjna. Jeśli chodzi o wykonanie materiałowe, chyba nic do zarzucenia. Android 4.0 z nowym sense sprawuje się dość zgrabnie. Czasami jednak złapie przysłowiową "zamułkę", ale nie jest to w żaden sposób uwarunkowane od użytkowania. Czasami ją złapie a czasami nie, nieważne co byśmy robili na telefonie, takie "widzimisię" telefonu. Ocena ogólna 4,5 / 5. Dla mnie telefon rewelacja gdyż więcej w telefonie nie oczekiwałem i dostałem właśnie to co chciałem. Serdecznie polecam.

  • 0

    39. ~aaad  2012-10-17 12:21:12  host: agfl138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go od 4 dni , jest zajefajny ! Dodam , że wygrałem go za 1 zł !

  • 0

    40. ~kris  2013-01-07 10:35:59  host: rev-077079210222.atman.pl

    Strasznie zasmuciła mnie polityka HTC która poinformowała że V nie dostanie aktualizacji do 4.1...

  • 0

    41.  2013-01-22 15:49:27

    jeśli ktoś szuka szybkiego tela to tego modelu nie polecam. bardzo przymula.

  • 0

    42. ~nick123456  2013-01-25 17:15:10  host: cbt4.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Stanowczo odradzam ten telefon. Mam go miesiąc i już mnie zdążył kilka razy zdenerwować. Niemiłosiernie zamula, czasem samoczynnie dzieją się rzeczy w stylu przestawiania ikonek i widżetów między pulpitami, odtwarzacz muzyki jest niewygodny w użytkowaniu... Takich drobnych rzeczy jest mnóstwo, ale teraz hit - rozładowała mi się bateria do zera i telefon się zresetował, wrócił do ustawień fabrycznych czy jak to tam nazwać. Po prostu straciłem wszystkie ustawienia, aplikacje, KONTAKTY, SMSy... Wiem że są lepsze i gorsze telefony i nie ma co od smartfona tej klasy wymagać cudów, ale kurde chociaż funkcjonalny by mógł być. Zdjęcia nie zachwycają. Plusem jest to, że jest naprawdę ładny i porządnie wykonany -" brudka", aluminium itd. Raczej wygodnie się pisze wiadomości i korzysta z internetu.

  • 0

    43.  2013-01-27 09:08:40

    POMOZCIE :d nie wiem ktory kupic : HTC ONE V CZY SAMSUNG GALAXY S PLUS ?

  • 0

    44. ~nick12345  2013-01-30 17:42:02  host: aatg127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Teraz to badziewie jeszcze kontaktów nie chce zapisywać nie wiadomo dlaczego. Nie bierzcie tego! kamykos8 - w ciemno Samsunga.

  • 0

    45. ~XXX  2013-02-09 12:43:56  host: 77-254-165-189.adsl.inetia.pl

    Telefon posiadam już dość, bo ponad pół roku, więc co nie co o nim wiem. Jest solidnie wykonany, metalowa obudowa jest dość odporna na zarysowania, niestety po kilku upadkach jej narożniki nie są już w idealnym stanie. Ekran pokryty szkłem "Gorilla Glass" jest także bardzo odporny na jakiekolwiek zarysowania (po pół roku nie ma żadnej ryski). Jakość obrazu wg mnie jest bardzo dobra. Telefon posiada czujnik natężenia światła, jednak mnie on bardzo denerwuje i telefon mam ustawiony w stałej pozycji jasności ekranu. Interfejs systemu również bardzo przyjemny, wszystko chodzi dość płynnie, jednak zdarzają się lekkie przycięcia. Przeglądarka internetowa (osobiście zainstalowałem i użytkuje Chroma) dość płynnie i sprawnie wczytuje strony internetowe. Niewątpliwym plusem tego telefonu jest aplikacja HTC Car, która umozliwia uproszczony dostęp do aplikacji i funkcji telefonu przydatnych podczas jazdy autem (nawigacja, muzyka, połączenia). Muzyka w telefonie gra bardzo ładnie, zwłaszcza przez słuchawki. Niestety telefon posiada też kilka mniej lub bardziej istotnych wad. Należą do nich wspomniany czujnik natężenia światła, który mnie po prostu denerwuje (cały czas ekran się ściemnia lub rozjaśnia, gdy ja wcale tego nie chcę), lecz można to wyłączyć, kolejna słaba stroną jest aparat, który w dobrych warunkach oświetleniowych robi przyzwoite zdjęcia krajobrazów, czy przedmiotów, jednak zupełnie nie nadaje się on do fotografowania twarzy, ponieważ wychodzą one po prostu całkowicie czerwone. Także np. zdjęcia ognia robione w nocy są gorzej niz złe, ponieważ ogień wychodzi niebieski lub fioletowy. Niestety bateria też nie zachwyca. Przy dość intensywnym użytkowaniu (głownie słuchanie muzyki - ok. 2h dziennie, a także korzystanie z internetu), telefon muszę ładowac codziennie bo obawiam sie że drugiego dnia mógłby nie wytrwać. Jednak gdy telefon np. w weekend praktycznie nie

  • 0

    46. ~aaaarrr  2013-02-13 17:14:48  host: v12-01.opera-mini.net

    mam ten telefon parę miesiecy i dużo jest prawdy w tym co piszecie,ale ogolnie nie narzekam na niego,tylko intryguje mnie jedną rzecz w danych producenta napisane jest że jest wbudowane 4 gb pamięci wewnętrznej,a na telefonie wyświetla mi sie 1gb w tym jeszcze 429mb jest zajęte na system i inne aplikacje. i bez karty pamięci nic na telefon sie nie wysle .teraz takie pytanie gdzie jest reszta tej pamięci czy trzeba jakąś ja włączyć ? i czy wy macie tak samo jak ja? z góry dziękuję za odpowiedź

  • 0

    47. ~  2013-03-05 13:11:05  host: 088156079142.wejherowo.vectranet.pl

    Telefon oryginalnie z androidem ICS haczy zauważalnie, szczególnie podczas przeglądania stron. Podstawowy problem to zbyt mała ilość pamięci ram. Polecam zmianę system, sam używam tego telefonu z nieoficjalnym modem CM 10.1 i nie mam większych problemów. Zgrabne i trwałe wykonanie, z rok mi jeszcze posłuży.

  • 0

    48. ~ziomal  2013-03-09 20:31:42  host: oon44.internetdsl.tpnet.pl

    telefonik zajebisty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma lepszego :D

  • 0

    49. ~gość  2013-03-11 18:23:28  host: 89-79-68-117.dynamic.chello.pl

    Mam ten telefon. I dobrze radzę nie kupujcie go ma fabryczną wadę płyty głównej która objawia się resetowaniem telefonu w trakcie rozmów automatycznym wyciszaniem dzwonka i jeszcze kilkoma mniej denerwującymi objawami. Po wymianie płyty głównej (gwarancja) objawy nie zniknęły. Sprzętowo wygląda nieźle ale przez błędy w produkcji jest padaka. Zawsze chciałem mieć htc a jak już kupiłem to lipa nigdy więcej htc.

  • 0

    51. ~  2013-03-24 20:59:11  host: user108-099.satfilm.net.pl

    brak kamerki z przodu,masakra

  • 0

    52. ~Gość  2013-05-07 14:49:11  host: agdv147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jestem "szczęsliwym" posiadaczem HTC One V od ponad roku . Nie polecam tego telefonu , często laguje i wolno otwiera aplikacje systemowe . HTC to najgorsza firma , jeżeli chodzi o aktualizacje . HTC One V nie dostał androida 4.1 Jelly Bean pomimo ze ten system śmiga na telefonach które mają gorsze "bebechy"

  • 0

    53. ~riven  2013-05-31 17:14:22  host: 243.85-237-175.tkchopin.pl

    Byłem posiadaczem HTC One V przez kilka miesięcy. Już po pierwszym miesiącu użtykowania bardzo mocno dały się we znaki lagi, szczególnie przy wywoływaniu kontaktów i okna z sms-ami. Telefon zaczął tak zamulać, że musiałem go minimum 1-2 razy dziennie resetować. W desperacji zdecydowałem się na ROOT'a i zacząłem testować inny soft (telefon chodził wówczas szybciej, ale i tak nie bez wad) aż w końcu któregoś pięknego dnia telefon przestał "widzieć" kartę SIM a mi się już nawet nie chciało oddawać go do serwisu. Na plus fajny wygląd, cienka i mocna obudowa, dobry ekran, szybko łapie GPS. Szkoda, że niezawodność nie jest cechą, którą można przypisać urządzeniom HTC, bo potencjał niewątpliwie jest...

  • 0

    54. ~nie byle kto  2013-06-17 13:04:01  host: afao203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ja mam ten tel ponad pol roku i zastrzezen do jego dzialania zadnych. jak zamuli to dlatego, ze dziala kilka programow na raz... odtwarzacz muzyki, jakas gra i przegladarka na wifi a ja przeskocze do wiadomosci. ale przy tych paramertach cpu i ram to kupujac go mozna sie tego spodziewac. sprzedaje telefony i moge sobie potestowac jakis czas rozne z nich i moim zdaniem w tym segmencie cenowym to bdb wybor. i ma nieporownywalnie lepszy wyswietlacz niz superamoledy samsunga

  • 0

    55. ~Raptorek  2013-08-21 15:32:48  host: 77-252-224-170.ip.netia.com.pl

    Mam od dłuższego czasu 4 takie telefony. Ładne, estetyczne, idealnie leżą w ręku, bardzo dobra nakładka na Androida, choć nie bez wad (wyszukiwanie kontaktów), super obraz. Bardzo słaby aparat, kiepsko widać obraz w słońcu, brak guzika 'reset'. Reszta w normie. Chodzi dość płynnie, po pewnym czasie niekiedy się przycina i nie jest już tak szybki ale tak to jest ze starzeniem się systemu operacyjnego w każdym otwartym do programowania urządzeniu. Pierwszy egzemplarz upadł i poszedł jako zapasowy, pękło mu szkło Gorilla ale wyświetlacz nie ucierpiał. Działa. Drugi: z rzadka resety, gasł ekran, aż zgasł na dobre i poszedł do serwisu. Trzeci: z rzadka resety w czasie rozmów, trudności z włączeniem po wygaszeniu, czasem gaśnie podświetlenie ekranu, wczoraj myślałem, że wyłożył się na amen, ale nie. Czwarty: od razu przyszedł uszkodzony, jest po naprawie i jest nowy więc póki co jest ok. Ogólnie: bardzo fajny telefon i bardzo awaryjny.

  • 0

    56. ~maciek  2013-09-25 23:37:16  host: non-registered.multifox.pl

    Najsłabszy z rodziny HTC One jak Sony Xperia J z tych dobrych od Sony.

  • 0

    57.  2014-02-06 23:15:58

    Mam V od 1,5 roku i była to jedna męka... Totalny wieszak czasami szlag człowieka trafiał jak trzeba było czekać na listę kontaktów nieraz i 3 minuty...masakra, przechodzenie pomiędzy aplikacjami jak na zwolnionym filmie ..... horror, jedyne co trzyma-ło mnie wiernie to estetyka i trwałość, w kondonie praktycznie niezniszczalny, no i zgrabna bestia. Nie jestem biegły w konfigurowaniu ustawień i może dlatego to tak długo trwało zanim moja Vka nagle zmieniła się w normalnie działający telefon bez zawiasów..... Dwie rzeczy: wyłączyć synchronizację kontaktów jeżeli macie taką połączoną z kontem Google i wyłączyć animację. Wtedy każdy wielbiciel tego modelu odetchnie, gwarantuje. Bateria do 2 dni ale częściej ładuję co noc i na dzionek spokojnie styka. Wyświetlacz brzytwa Jakość rozmów bardzo dobra Aparat bardzo przyzwoity jak na taką zabawkę, kamera też spoko, warunek światło musi być raczej jasne. GPS rewelacja zwłaszcza z OsmAnd za granicą ofline dojedzie się wszędzie za free BT trochę ciężki do konfiguracji w CAR, nie można wyeliminować Audio W sofcie trzeba powyłączać fabryczne aplikacje których nie można odinstalować, a których się nie używa (Twiter) dla RAMu to zbawienne, najgorszy jest FB, ale można jechać na przeglondarkowej wersji. Niekontrolowane resety po zastosowaniu tych wszystkich myków już się nie zdarzają. Muzyki nie słucham, nie gram, filmów nie oglądam tak że więcej się nie wymądrzam. Dla mnie .... 4 na 5

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-68-140.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet