HTC MDA Vario III - opinie
Telefony HTC HTC MDA Vario III Opinie o HTC MDA Vario III

HTC MDA Vario III

w sumie: 41
  • 0

    1. ~nobody  2007-07-24 15:50:09  host: 80.51.0.182

    no myślałem że MDA II to jest wypas ale ten to już brak słów tylko żeby cena nie była z kosmosu :)

  • 0

    2.  2007-07-24 21:09:32

    dlaczego na tej klawiaturze "z" zamienilo sie miejscem z "y"??

  • 0

    3.  2007-07-24 21:10:29

    w takim razie jest to klawiatura ''qwertz'' a nei ''qwerty''

  • 0

    4. ~przemo  2007-07-24 21:50:39  host: 116.93.classcom.pl

    No sorki ale mnie to denerwuje jak to widzę. Otóż waga to jest przyrząd do pomiaru masy (ciała) http://pl.wikipedia.org/wiki/Waga . A chyba żaden z telefonów nie ma takiej funkcji? To co podajecie w zestawieniu to jest masa. Zwracam uwagę bo traktuje ten serwis poważnie. pozdr

  • 0

    5. ~przemo  2007-07-25 00:22:22  host: 116.93.classcom.pl

    #2: Bo to jest chyba układ niemiecki klawiatury. Zwróć uwagę na umlauty i scharfes S.

  • 0

    6. ~PWK  2007-07-25 01:29:00  host: 32-pr2-1.acn.waw.pl

    @ przemo: Słownik Języka Polskiego PWN: waga 1. przyrząd do pomiaru ciężaru ciał; 2. ciężar czegoś, mierzony takim przyrządem 3. w boksie, zapasach itp.: ciężar ciała zawodnika kwalifikujący go do odpowiedniej kategorii; też: oparta na tej zasadzie kategoria zawodników 4. ćwiczenie gimnastyczne polegające na przyjęciu pozycji statycznej z jedną ręką lub nogą opartymi o podłoże; 5. ważność, znaczenie czegoś; 6. jeden ze znaków zodiaku; też: osoba urodzona pod tym znakiem. Przeczytaj sobie punkt drugi i przestań pleść bzdury. A w wikipedię nie bądź za bardzo zapatrzony, bo błędów i nieścisłości jest w niej mnóstwo.

  • 0

    7. ~  2007-07-25 11:11:45  host: alk91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Aparat 3 Mpix, a wyswietlacz tylko 65K o_O coś niebardzo to do siebie pasuje, mogli sie bardziej postarac...

  • 0

    8. ~Goddammit  2007-07-27 15:24:48  host: aaz106.internetdsl.tpnet.pl

    Kurde, jak moga wpakowac wiecej kolorow skoro Windows Mobile obsluguje maksymalnie 65k??????/ NIErealne Pozdr

  • 0

    9.  2007-07-27 17:35:47

    nie mogli sie postarac bo windows mobile ma taki jeden minusik ze nie obsłuzy ekranu z wieksza liczba kolorow niz 65k.

  • 0

    10. ~Adek  2007-08-29 16:51:18  host: dxf251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Poco wam więcej kolorów? człowiek i tak tego nie zauważa gołym okiem.. i gdy by dali 256K czy 16M to by był bardzo duży pobór energi kokosy :D

  • 0

    11. ~siewca  2007-09-09 23:54:32  host: w3cache.dialog.net.pl

    wszystko pieknie tylko, czy wiadomo ile te cacko kosztuje?

  • 0

    12. ~M  2007-09-27 17:51:48  host: 87-204-242-35.ip.netia.com.pl

    Czy ktoś wie, czy to cudeńko obsługuje połaczenia konferencyjne? A jesli tak to max do ilu numerów?

  • 0

    13. ~Katar  2007-10-13 23:05:34  host: cpc3-cmbg10-0-0-cust47.cmbg.cable.ntl.com

    30funtów w abonamencie w t-mobile z darmowym telefonem, takze całkiem spoko. Czekam na moj egzemplarz.

  • 0

    14. ~yatsen  2007-10-17 17:48:15  host: amb93.neoplus.adsl.tpnet.pl

    heh ja muszę jeszcze wyeksploatować Vario 2 jeszcze jakieś 1,5 roku nim wygaśnie cyrograf z ERĄ. Jako użytkownik V2 stwierdzam ze jest on mało poręczny w stosunku do tego co potrafi... z V3 będzie pewnie to samo. wysuwana klawiatura to jest atut i przekleństwo tego smartfona.

  • 0

    15.  2007-10-19 23:14:00

    Prosze tylko nie mow, ze przeklenstwo - to jest zdecydowane udogodnienie. Szczegolnie, jesli jest tak wygodna, jak w przypadku 'Kajzerki' ;) Poza tym - IMHO - brand T-Mobile jest naprawde brzydki w stosunku do wersji oryginalnej, oprocz klawiatury.

  • 0

    16. ~  2007-10-22 21:17:39  host: dynamic-87-105-21-132.ssp.dialog.net.pl

    nic ciekawgo. Nokia e90 to jest maszynka. A takze Toshiba g900 !!!!!!! No ale widac gosc 15 jest nim zachwycony . Nic bardziej mylnego

  • 0

    17. ~RMPL  2007-10-22 23:55:33  host: ip-157-25-236-8.multimo.gtsenergis.pl

    Niestety plus udaje greka i twierdzi ze on marki HTC nie ma w ofercie, a Vobis to calkiem inna bajka... Czy ktos jeszcze ma wrazenie ze Plus sie technologicznie stoczył ? Moze go ktos w cholere sprzeda Vodafonowi ... i wtedy jak ERA beda mieli dostep do nowych technologii ?

  • 0

    18. ~masta  2007-10-24 21:07:49  host: abnv174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonnnn jest Extraaaaaaaaaaaa. Jak na pierwszy dzień użytkowania to mam pozytywne odczucia. Okaże się czy się sprawdzi, obawiam się o baterię...ale czytając opinie o Vario II trochę się uspokoiłem. Pozdrawiam

  • 0

    19.  2007-10-28 05:33:13

    RMPL: prawda taka, ze poza Vobisem Kaisera ciezko (niemozliwe ?) dostac w Plusie (mozliwe tylko pewnie przy taryfach korpo + dedykowanym przedstawicielu handlowym - wtedy mozna prawie wszystko :P). W Vobisie sa ceny wyzsze, niz w Erze i Orange, wiec IMHO nie warto brac. #16: Mylnego ? Nie ma to jak ARGUMENTY... ;) Ale chyba nawet nie wiesz, co to slowo znaczy (bo nie podajesz ANI JEDNEGO), wiec nie wiem, czy rozmowa z toba jest zasadna :) Dodam tylko, ze E90 mialem okazje uzywac przez dluzszy czas, a Toshiba G900 jest MOCNO przereklamowanym produktem wg relacji uzytkownikow i nie tylko (polecam poczytac PDAClub.pl - tam Pockety sa opisanie NAPRAWDE porzadnie), ktory wyroznia sie tak naprawde tylko ekranem (ktory rowniez jest jego najwieksza wada - bowiem redukuje bardzo skutecznie wydajnosc urzadzenia :D). W razie czego odsylam do mojego malego porownania G900 i Kaisera na Skapcu: skapiec.pl/site/cat/20/comp/219505_komentarze/

  • 0

    20. ~Młody  2007-11-02 18:23:35  host: aann219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja się właśnie zastanawiam nad kupnem tej zabawki tylko nie wiem czy ona jest poręczna jako sam telefon nie biorąc pod uwagę reszty funkcji może ktoś coś doradzić jak się sprawdza ale pod tylko pod kątem telefonu tzn wybieranie numerów, pisanie smsów i takie tam zwykłe ;] funkcję

  • 0

    21.  2007-11-04 07:04:44

    #16: a miales chociaz E90 w reku albo CHOCIAZ czytales dobry test (np. na Telepolis albo my-symbian.com) ? Oraz czytales testy empiryczne G900 ? Jesli bys zrobil jedno i drugie, to wiedzialbys, jakim shitem jest Toshiba, a jak nierownym produktem jest E90 w porownaniu do Kaisera/Vario III. Jestes troszke zaslepiony, a takie podejscie to 'nic bardziej mylnego' :)

  • 0

    22.  2007-11-06 07:01:59

    Link powyzej dziala tylko z www. na poczatku (www.skapiec.pl/ i tak dalej)

  • 0

    23.  2007-12-18 22:05:02

    Panowie doradzcie co wybrac N95 black czy Vario 3

  • 0

    24.  2008-01-03 23:10:38

    #23: Jesli bardziej zalezy Ci na multimedialnosci (filmy, zdjecia z flashem, radio, tv-out, pilot muzyczny, kolory wyswietlacza (glownie do zdjec) etc.), to bierz N95 (8 GB - tymbardziej ; 'poprawiono' baterie, ekran, design i ilosc pamieci + nieliczne detale). Jesli nie chcesz fajerwerkow, a chcesz stabilnej, szybkiej, dobrej platformy biznesowej (i nie tylko biznesowej) z niesamowitym wrecz wyborem aplikacji + ekranu dotykowego (dosc powiedziec, ze jest to BARDZO przydatny element) oraz swietnej klawiatury i _naprawde_ dobrego GPSu, to zdecydowanie polecam Kaisera (/ MDA Vario III).

  • 0

    25. ~EMILjo  2008-01-08 15:53:32  host: fcr42.internetdsl.tpnet.pl

    N95 przy tym telefonie to pikuś... N95 jest bardziej zawodna... no może nieco bardziej lansiarska... ale jak ktoś kupuje telefon do lansowania... (od N95 znacznie lepszy jest k800 :D)

  • 0

    26.  2008-01-09 08:49:06

    No ja bym polemizowal, czy Nokia N95 (a juz szczegolnie wersja 8 GB) jest mniej szpanerska od SE K800i ;)

  • 0

    27. ~cintal  2008-03-09 21:11:50  host: 217.153.82.202

    A jaką pojemność microSD obsługuje ta maszynka? Bo II tylko do 2 Gb.

  • 0

    28. ~grzyber  2008-05-07 17:38:21  host: c59-228.icpnet.pl

    potrzebuję instrukcję obsługi do tego tel. Może być po angielsku. Macie może jakiś link do pdf'a?

  • 0

    29. ~4xg  2008-06-15 21:10:42  host: user5.162.udn.pl

    I on taki fajny jest, a w czym?

  • 0

    30. ~Ameryka111  2008-07-11 01:38:12  host: 87-205-39-232.adsl.inetia.pl

    Użytkuję ten telefonik już od miesiąca. Moje sugestie: Telefon o bardzo wielu możliwościach, możną go dostosować do swoich potrzeb. Bardzo dobra bateria (trzyma 4 dni około 2-3 godzinach rozmowy dziennie). Używam go bardzo często jako nawigacja (Automapa) do rozmów na Skype oraz przeglądania internetu, sprawdzania poczty i konta bankowego (jak mi sie nie chce wyciągać lapka). Klawiatura wygodna (z regulowanym stopniem nachylenia) ale wydaje mi się że rysikiem spokojnie można sobie poradzić w pisaniu smsów. Ekran bardzo czytelny z bardzo dobrym kontrastem i kolorami. Na razie bezawaryjny. Polecam wszystkim :)

  • 0

    31. ~  2008-09-25 18:43:46  host: 86-45-65-171.b-ras2.srl.dublin.eircom.net

    Kaiserek jest swietny. Mam go od 2 miesiecy posiedzialem nad nim troszeczke i zainstalowalem pare ciekawych i pomagajacych w zyciu programow. Aby latwiej bylo sie kazdemu z was poslugiwac palcem przy ekranie dotykowym polecam zainstalowanie MobileShell 2+. Kaiserek jest doskonaly:) (tak na marginesie Kaiser znaczy Cesarz:) a jego inna nazwa to TYTN 2. A tytan to z niego jest oj jest:)

  • 0

    32. ~matus  2008-10-09 21:06:50  host: 83.68.79.7.mielec79.tnp.pl

    a mam pyanie czy ma on autofocus??

  • 0

    33. ~miro_L  2008-10-26 02:29:50  host: 149.254.200.244

    ee panowie na moim vario2 dzialam z 4gb(wm6), wm5 nieobsluguje wiecej niz 2gb(chyba ze sie doinstaluje sterownik do obslugiwania High Capacity SD sterownik wtedy 4gb spokojnie myka na wm5. podobno nawet na vario 2 czyta nawet 8gb, niedlugo sprawdze czy 8gb rzeczywiscie buja na tym fonie, a bratu dzisiaj kupilem vario3 juz nie moge sie doczekac testu gpsa :)

  • 0

    34. ~sieeeee  2009-02-04 16:44:12  host: 82.100.0.234

    co wy mowicie wogole jesli ktos chce telefon multimedialny to mmuusii bracc n95 8gb polecam bo go sam uzytkuje, a jesli chce telefon ktory ma jakis tam glupi procesorek to niech bierze tego kaisera !!! ii tak zostaje przy n95 poniewazz dla mlodej osoby jest najlepszy aa wiem ze swojego doswiadczenia bo mialem juz jeden tel z windowsem ii mowie szczerze ze trudno sie polapac ;]]

  • 0

    35. ~mikas  2009-02-12 18:31:36  host: 77-253-156-1.adsl.inetia.pl

    Mam ten fonik dosyc długo i muszę powiedzieć że bardzo dobrze się sprawdza. GPS jest bardzo dobry. Wgraną mam AutoMape. I jeszcze pare nie zbędnych programów.WiFI działa poprawnie choć ma dość słabą antene. A tak po za tym telefonik pierwsza klasa pozdro dla wszystkich posiadaczy tego fona.

  • 0

    36. ~adijos  2009-02-12 18:33:32  host: 77-253-156-1.adsl.inetia.pl

    Mam pytanie czy ten telefon obsługuje karty 8gb

  • 0

    37. ~  2009-06-27 13:56:38  host: slo68-3-88-169-135-218.fbx.proxad.net

    a ja mam pytanie mam go od niemieckiego operatora wie moze ktos czy w polsce zdejme simlocka bez zadnych prroblemow ?????

  • 0

    38. ~Osito  2009-10-24 19:16:09  host: afey196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a więc... kaiser'a uzywam juz od dluzszego czasu, jest swietny. wm 6.1 smiga na nim az milo, karty 8gb jak najbardziej obsluguje i nie muli. bateria to juz inny problem... 3-5 dni na czuwaniu i sporadycznym uzytkowaniu, 2-3 dni przy czestym graniu, siedzeniu na necie (nie przez wifi) i tp. do okolo 8h przy wlączonym gps lub wifi. klawiatura qwerty to najpiekniejsza sprawa w telefonach tej klasy - ciezko potem napisac sms;a na "normalnym" telefonie ;D. aparat niby 3,2mpix, ale... rownie dobrze mogloby go nie byc. wyswietlacz niby 65 tys kolorow, ale wystarcza. w zupelnosci. a do uzytkownikow typu @34: nie porownuj prosze telefonow z symbianem do tych windowsowych, bo to jak porownanie samochodow terenowych do tych wyscigowych. na kaiserze nie zrobisz dobrego zdjecia, nie otworzysz nim piwa, ale za to zadnej noki nie ustawisz pod siebie w taki sposob jak mozna to uczynic na windowsie. o mnogosci programow windowsowych juz nie wspomne.

  • 0

    39. ~  2009-10-28 20:03:05  host: 116.18.rev.vline.pl

    ta obsługuje nawet 32gb

  • 0

    40.  2009-11-26 19:14:30

    kupiłem Vario III , nie mogę go skonfigurować w PLAYu może ktoś mi pomoże dzięki

  • 0

    41. ~me  2012-03-06 17:33:29  host: static-210-227.is.net.pl

    jest możliwość kupna go nowego? jeśli tak to w jakiej cenie? chyba że moglibyście polecić jakiś dobry telefon z klawka qwerty w dobrej cenie w granicach 300zl ?

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-87-114-118.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet