HTC Legend - opinie
Telefony HTC HTC Legend Opinie o HTC Legend

HTC Legend

w sumie: 25
  • 0

    3. ~jxx17  2010-03-07 10:20:53  host: bmx102.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Piąkny;) Musze go mieć!

  • 0

    5. ~icocurrvva  2010-03-14 00:15:24  host: 83-168-73-239.static.espol.com.pl

    nastepca hero, zaraz pewnie bedzie wyprz hero w playu

  • 0

    6. ~  2010-03-26 19:09:38  host: 87-205-58-112.adsl.inetia.pl

    bawiłem się tym cudem kilka dni temu :) super sprzęt, moim zdaniem będzie to hit wśród nowych telefonów, bije Iphona na głowę szybkością i użytecznością :)

  • 0

    7. ~  2010-04-02 10:24:54  host: dip113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    podrabia to ci mozg co niby jest podobnego w tym haha zalosna wypowiedz

  • 0

    8. ~macias  2010-04-08 17:13:25  host: chello089074239018.chello.pl

    W Erze Hero (G2) juz wycofany.

  • 0

    9.  2010-04-14 22:36:44

    witam... od tygonia uzywam Legenda i z czystym sumieniem musze stwierdzic ze jest to jeden z najlepszych tel jakie mialem, rewelacyjny dotyk, system dziala badzo szybko, jest intuicyjny, rozmiary w sam raz i do tego aluminiowa obudowa REWELACJA .... jedyny minus jaki daje sie we znaki to ptzy intensywnym uzytkowaniu bateria trzyma jeden dzien ale nietety taki to urok wszystkich tel z takim ekranem dotykowym... co do samego ekranu dziala swietnie bardzo ladne kolory, ostry jak zyleta, za jakis czas napisze cos wiecej

  • 0

    10. ~Jugol  2010-04-16 20:41:49  host: host4-152.multi-ip.pl

    Mam ten telefon od tygodnia. Jestem bardzo, bardzo zadowolony ! :) Bardzo mile zaskoczył mnie aparat fotograficzny tego telefonu. Robi świetne zdjecia, ale to tylko jedna z bardzo wielu zalet tego tel. Jest bardzo szybki. A to dla mnie duza zaleta. Polecam go wszystkim którzy lubia naprawde dobry sprzet.

  • 0

    11.  2010-05-08 19:42:22

    Napiszcie coś więcej o wrażeniach z uzytkowania tego telefonu. Aktualnie mam E51 i przymierzam sie do jakiegoś androida? Wybrać legend ?

  • 0

    12.  2010-07-11 10:51:56

    To juz w bardziej przystępnej cenie polecam HTC Wildfire, jest tańszy, w Playu za grosze... Różni je w sumie tylko rozdzielczość wyswietlacza.

  • 0

    13. ~GzS  2010-07-15 00:06:31  host: pc7.alto.com.pl

    Posiadam od 2 miesięcy legend'a i z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba ;)). Miałem obawy przed ceną ale kasa nie została wydana na marne ^^. Telefon najszybszy jaki kiedykolwiek widziałem. Można mieć uruchomioną kamerę, muzykę i parę gier jednocześnie bez najmniejszego przycięcia. Dotyk działa perfekcyjnie. Serfowanie bo internecie bardzo intuicyjne i łatwe w obłsudze. Można mieć otwarte 4 okna na naraz. Rozmowy bardzo czyste. Genialny system wybierania numerów. Telefon ma bardzo duzo "ukrytych" fukncji które ułatwiają pracę na nim, np. gdy dzwoni telefon i podniesiesz go wtedy scisza się dzwonek. Pisanie sms'ow bardzo wygodne dzięki podpowiedziom. Nie trzeba trafiac dokladnie w litery a Android będzie wiedział co chciałeś napisac ^^. O własnie, apropo Andorida... to genialny system bijący na głowe inne. Minusy na koniec. Kamera - nagrywa dobrej jakości filmy ale z bardzo kiepskim dźwiękiem. Aparat jest bardzo dobry, robi zdjęcia w ułamku sekundy po naciśnięciu na przycisk. Jest tez ciekawa opcja wybrania punktu na ekranie na ktory ma byc ustawiona ostrość ^^ Kolejnym minusem może byc bateria, gdyż wytrzymuje około 2-3 dni. Wiadomo - ekran z czegos energie brac musi :))

  • 0

    14. ~kuki  2010-07-22 23:06:23  host: 94-195-0-7.zone9.bethere.co.uk

    napiszcie cos o muzyce jakie sluchawki i jakosci na tym telefonie

  • 0

    15. ~patric89  2010-08-11 11:59:37  host: 77.236.0.48

    Witam wszystkich. Swoją wypowiedzią na tym portalu postaram sie pomóc wszystkim którzy nie sa jeszcze zdecydowani jaki telefon wybrac. A wiec ja zastanawialem sie miedzy HTC legend, HTC desire oraz 3GS. Dlaczego padlo na Legende? Zalezalo mi na dobrym akumlatorze i wykonaniu, mniejsza wage przywiazywalem do najnowszych gier, czy wielkości wyświetlacza. Jezeli chodzi o jakość wykonania legend bije na głowe desire. materiały na najwyzszym poziomie, idealne spasowanie. Czas czuwania legend również z tych 3 tel. ma najdłuższy (procesor jes wolniejszy ekran mniejszy i do tego amoled) Przy słuchaniu muzyki ok 2 godziny dziennie oraz uzywanu internetu ok 3h (czasami wifi czasami pakiet) kilku długich rozmowach, smsach, chwile grania teefon bez zadnego problemu wytrzymuje 2 dni. Tego wyniku z pewności nie osiągnęłyby oba pozostałe telefony. Amoled w ostrym słońcu gdy ustawimy max jasność jest bardzo dobry. Jakość muzyki na Creativach ep-830 bardzo dobra, nie brakuje mi equalizera. Jak wcześniej pisałem choć procesor wolniejszy wszystko chodzi błyskawicznie bez zadnych opóźnień czy zastanawiania sie. Po podłączeniu korzystamu jak z pendriva (nie iTunes) Synchronizacja poczty działa bez zarzutu pliki word, pdf śmigają. Jestem bardzo zadowolony i wszystkim polecam ten telefon.

  • 0

    16.  2010-08-12 14:37:12

    To może dodam kilka mniej entuzjastycznych opinii z używania tego telefonu. a) beznadziejny klient poczty, nie udało mi się na żadnym koncie ustawić transmisji z szyfrowaniem SSL /TLS. b) brak opcji "oznacz jako przeczytane" W Nokii E52 nie miałem z tym problemu c) mało użyteczna w Polsce nawigacja- Nokia Maps działa o wiele lepiej i jest free. d) HTC Sync dla Legenda to kpina. Nie można zrobić np kopii telefonu. Mimo wyłączenia w opcjach, w kontaktach pojawiają się kontakty zapisane na karcie SIM Plusy to dobry dźwięk w rozmowach, fajny ekran, szybkość działania i niezły zasięg WiFi.

  • 0

    17. ~useros  2010-08-16 01:23:02  host: staticline17008.toya.net.pl

    Mam go od 2 tygodni, dla mnie rewelacja, dziala znakomicie, jakosc wykonania super, android market mnostwo darmowych gier i aplikacji, nawigacja naviexpert dziala super, sygic dziala poprawnie ale idealny nie jest, telefony na symbianie nie maja porownania do androida:) ANDROID GORA:):):) Polecam super smartphone:)

  • 0

    18. ~Piotrek  2010-09-23 08:45:25  host: 195.33.34.80

    Mam pytanie - czy ktoś z Was używa w Legendzie dual sima (kóregoś z tych dostępnych np. na allegro)? Nie kalkuluje i nie chce mi się nosić 2 telefonów wszędzie ze sobą, tym bardziej że legend do maleństw nie należy, stąd moje pytanie.

  • 0

    19. ~pytanie  2010-11-04 17:32:14  host: user-46-112-198-166.play-internet.pl

    Ma ktos jakies infoacje kiedy bedzie aktualizacja do androida 2.2

  • 0

    20. ~artur  2010-12-11 11:11:38  host: 94.254.176.209

    Witam wczoraj zaktualizowalem legend do 2.2. Telefon stal sie duzo szybszy, jest funkcja live wallpers fajnie to wyglada. Najwazniejsza dla mnie nowosc to hot spot wifi dziala rewelacyjnie oraz mozliwosc instalacji aplikacji na karcie sd a nie na telefonie dzieki temu teleon ma ma wiecej pamieci dziala plynniej i bateria rtzyma dluzej. Ciesze sie ze wkoncu mak froyo na htc legend. Gry ktore troche sie przycinaly teraz.dzialaja plynnie.

  • 0

    21. ~k....z  2010-12-30 00:13:55  host: np-23-232.prenet.pl

    Witam. Mam ten tel. jakies 2 tyg i musze powiedziec ze jest calkiem ciekawy. Najwieksza jego zaleta jest to ze jest na androidzie co czyni ze jest bardzo wszechstronny.Wyswietlacz jest bardzo dobrej jakosci i dziala bardzo sprawnie jest czuły na kazdy lekki dotyk.Aparat szalu nie robi ale to w koncu jest tel wiec nie ma co sie spodziewac jakiegos fenomenu, zdjecia wychodza srednie. Internet chodzi bez problemu bardzo szybko niezaleznie czy laczy sie przez wifi czy siec kom.Muzyka jest bardzo dobrej jakosci ale nie na sluchwakach HTC ktore jak na taki tel powinny byc nieco lepsze, podlaczylem sluchawki sony i odrazu bylo slychac roznice.Ogolnie bardzo polecasm ten tel.

  • 0

    22. ~Bubr  2011-01-14 22:36:51  host: 83.230.5.92.gl.digi.pl

    Mam go juz pare miesiecy i moje uzytkowanie opiera sie na testowaniu wszystkich mozliwych opcji (glownie androida, a nie samego telefonu, ale w gruncie rzeczy wychodzi na jedno). Wymienie minusy. Po pierwsze, najwazniejsze. Slaby zasieg. Tzn. bardzo slaby zasieg wi-fi (trzeba byc zdecydowanie blizej routera, niz w przypadku np. Desire), i dosc kiepsko lapie zasieg w ogole. Jesli ma sie abonament z duza iloscia mb i mieszka w miescie mozna te wade pominac ;) Po drugie - relatywnie maly ekran i troche za slaby procesor. Kiedy kupowalem go myslalem ze 3,2 cala to az nadto, mylilem sie. 4,2 sprawdzaloby sie zdecydowanie lepiej, a i szybszy procesor by nie zawadzil (emulator psx'a dziala troche za wolno by cieszyc sie gra, gdyby dzialal w pelni sprawnie bylaby to super zabawka na zimowe wieczory). Do tego metalowa obudowa potrafi kluc w ucho, bateria trzyma srednio 1-2 dni, czasem krocej, rzadko dluzej ;) Glosnik kiepski, sluchawki w zestawie marne. Ale nie ma sie co oszukiwac, to i tak swietny telefon. To HTC, wiec wszystko wykonane jest genialnie. Po paru miesiacach intensywnego uzytkowania wciaz na wyswietlaczu (o kolorach intensywnych jak nigdzie) nie ma nawet mikro rysek, interface HTC Sense bije na glowe androidy na Samsungu, LG czy Sony (przepasc jest gigantyczna). No i telefon jest sliczny. A Android oferuje kupe mozliwosci, mozna z telefonu zrobic zarowno prosta i intuicyjna maszynke do dzwonienia/przegladania internetu, a mozna z niego zrobic multimedialny kombajn, z kupa mozliwosci, nawet z takimi glupotami jak wykrywacz metalu (mam tylko mgliste pojecie jak to dziala, ale o dziwo dziala ;)). Kocham ten telefon bezgranicznie, ale dzis kupilbym cos z wiekszym wyswietlaczem i lepszym zasiegiem, amen.

  • 0

    23. ~  2011-01-31 05:20:42  host: 81-219-115-161.adsl.inetia.pl

    MAM ZAMIAR KUPIĆ TEN TELEFON, TYLKO ZASTANAWIAM SIĘ CZY MOŻNA NA NIM ZAINSTALOWAĆ ANDROIDA 2.3 ...?

  • 0

    24. ~spi  2011-03-18 00:13:50  host: 117-26.echostar.pl

    Można np cyanogen mód ale to juz bez interfejsu sense

  • 0

    25. ~  2011-03-24 09:48:10  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    nie ma jeszcze mozliwosci aktualizacji androida do 2,3

  • 0

    26. ~  2011-10-21 15:42:49  host: 178.180.3.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    hmm w play za 1 zł w abonamencie MAX 85 z 689 przeceniony hmm dlaczego był taki drogi do takiego HTC Desire Z nie ma go co porównywać a koszt w tym samym abonamencie ponad 300 zł ;/

  • 0

    27. ~SCMO  2012-03-07 19:05:18  host: user-164-127-118-139.play-internet.pl

    czy ten telefon ma duże problemy z zasięgiem?

  • 0

    28. ~  2012-04-20 16:26:02  host: 81.219.84.18

    nie ma problemow z zasiegiwm.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-191-72.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet