HTC HD7 - opinie
Telefony HTC HTC HD7 Opinie o HTC HD7

HTC HD7

w sumie: 27
  • 0

    1. ~Daniel  2010-11-20 15:01:48  host: acec162.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super parametry no i coś nowego: windows 7Ale jak dla mnie zbyt duży wyświetlacz, bateria szybko by padła, a tak 3,5" w moim iPhonie mi wystarczy

  • 0

    2. ~mihu167  2010-11-21 00:23:19  host: djk49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Praktycznie rzecz biorąc to jest to hd2 tylko z windą siódmą. Tylko czekać jak na xda lub innym forum pojawią się gotowane romy dla leo z siódemką. Pozdrawiam.

  • 0

    3. ~  2010-11-24 20:37:14  host: 212.160.172.70

    leo ma o polowe mniej ramu wiec chlopaki z xda beda mieli ciezki orzech do zgryzienia

  • 0

    4. ~Mumin  2010-11-24 22:49:15  host: apn-95-41-18-167.dynamic.gprs.plus.pl

    Leo ma dokładnie tyle samo ramu co HD7

  • 0

    5. ~  2010-11-25 11:50:38  host: 212.160.172.70

    @3: chłopaki z xda orzech zgryźli, ale wp7 na hd2 nie będzie miał dostępu do windows live, a co za tym idzie wszystkich usług online (np zune marketplace)

  • 0

    6. ~sgrusz  2010-12-03 07:49:04  host: 77-253-114-28.adsl.inetia.pl

    ten telefon nie ma gniazda na pamięci wymiennej-praktycznie bez możliwości rozszeżeń. Z drugiej strony na WP7 można instalować aplikacje tylko z marketu mikrosoftu, więc tyle tej pamięci nie potrzeba (i za każdą aplikacje trzeba płacić)

  • 0

    7. ~  2010-12-16 12:54:17  host: 195.216.109.7

    wkurza mnie WP7 tą masą ograniczeń nałożonych przez Microsoft na użytkownika-a teraz się wielce dziwią czemu ludzie nie kupują słuchawek z tym softem skoro co chwila wyłazi coś nowego w tym temacie. Android też tak miał na początku ale na szczęście szybko stał się ,,naprawdę otwartym systemem". Jeśli więc w najbliższej przyszłości ktoś spoza Microsoftu nie poprawi WM7 to kiepsko widzę jego popularność.

  • 0

    8. ~tomanio22  2010-12-24 22:16:27  host: inet20909nc-0s.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    HD 7 ma wejście na kartę sd więc można rozszerzyć pamięć, ale i tak HD2 według mnie góruje wśród wszystkich modeli które firma HTC wypuściła na rynek a windows phon 7 na HD2 to tylko kwestia czasu. Zapewne już w styczniu użytkownicy HD2 będą się cieszyć WP7.

  • 0

    9. ~qba  2011-01-05 14:06:45  host: 90-156-17-86.internetia.net.pl

    Jako osoba Posiadająca ten telefon : 1) wejścia na kartę pamięci nie ma a wersja euro ma 8gb pamięci . Mity odnośnie wejścia na kartę wynikają z projektu zewnętrznego czytnika kart który miałby się komunikować z HD7 przez BT. 2) Z używalność baterii w hd7 : Przy włączonej Wi-Fi (które się automatycznie rozłącza w momencie w którym telefon przechodzi w stand-by) i częstej zabawie (gierki, gps itd.) spokojnie trzyma 1-2 dni a jeśli głównie dzwonimy i tylko okazyjnie kożystamy z dodatków 2-3 dni na jednym ładowaniu... tak więc bije o mniej więcej 1/2 HD2) 3) Windows P7 a HD7 . ehh. Faktem jest że Microsoft nie wspiera jeszcze wszystkich usług live jak też i marketplace w polsce. jednak są na to 2 sposoby a) aplikacje zakupujemy poprzez odpowiednio skonfigurowaną aplikacje Zune i kabelkiem przenosimy na telefon co potrzebne b) kupujemy telefon poza polską np w Niemczech/Anglii i tam go konfigurujemy ważne aby wersja softu który mamy na słuchawce była z kraju który oficjalnie ma pełen dostęp... i BAAM! mamy dostęp do wszystkiego niezależnie od kraju w którym się podpinamy (a do tego cena detaliczna telefonu sporo niższa) :) 4) w marketplace jest bardzo dużo aplikacji całkowicie darmowych lub w wersji demo tak więc można sobie spokojnie działać ściągać i oglądać to już tylko od twórców zależy ile będą kasować za appi. 5) zabezpieczenia telefonu zostały już złamane więc już w tej chwili można spokojnie ściągać i instalować zarówno "lewe" jak i "domowe" oprogramowanie prosto z kompa bez konieczności zakładania konta w usłudze live czy zune. 6) interfejs :BRZYDKI ale MEGA PRAKTYCZNY i szybki banalnie prosty kafelkowy system pozwala przede-wszystkim mieć podgląd na stan aplikacji w tle. Przykładowo informować czy dostaliśmy e-mail sms-a czy są jakieś updaty do naszych aplikacji itd. Przyznaje że wymaga przyzwyczajenia bo jest zupełnie inny niż BADA Android czy wszelkie inne zerżnięte z iPhona rozwiązania ale banalność obsługi nadrab

  • 0

    10. ~qba  2011-01-11 13:25:27  host: 90-156-17-86.internetia.net.pl

    Mała korekta odnośnie karty pamięci. W telefonie nie ma "dostępu do karty pamięci" tzn. Sama karta jako taka jest ale jest zabudowana w wewnętrznej części telefonu i teoretycznie istnieje możliwość wymiany tej karty na inną jednak łączy się to z utratą gwarancji ( trzeba rozkręcić telefon ). Więc jak na razie jest to "ciekawa opcja na przyszłość jak już gwarancja się skończy" :D

  • 0

    11. ~eM  2011-01-18 19:17:57  host: 77-255-74-223.adsl.inetia.pl

    Dłuższa żywotność na baterii to przez S-LCD. Jest mniej prądożerny. Ale myślałem że będzie tam Qualcomm Q8255 a tu tylko z HD2 Q8250 - czyli tak samo siorpie energię z baterii. Kto ma ten fon? Warto po poprawce MS do WP7?

  • 0

    12. ~eM  2011-01-18 19:46:02  host: 77-255-74-223.adsl.inetia.pl

    co to za gra na czwartym zdjęciu? takie niebieskie tło - jest to też na WM6.5 pod HD2?

  • 0

    13. ~mag  2011-01-22 01:08:15  host: 87-205-240-118.adsl.inetia.pl

    @12: to SUPER gra!

  • 0

    14. ~qba  2011-01-28 16:28:06  host: 90-156-17-86.internetia.net.pl

    @11 Dam ci znać jak poprawka w końcu wyjdzie ...

  • 0

    15. ~Pablo  2011-02-10 00:29:10  host: user50-179.satfilm.net.pl

    Wy wiecie że nic nie wyślesz przez bluetooth przez ten super kombajn HD7

  • 0

    16. ~qba  2011-03-22 16:22:18  host: 90-156-42-154.internetia.net.pl

    nie wyślesz między wszystkimi modelami. A tak po prawdzie to co z tego ? jak chce coś pokazać znajomym to daje to na FB i po sprawie era "wymieniania się dzwonkami" już minęła niestety. mam HD7 już 4 miechy i ani razu nie byłem "zmuszony" czegokolwiek przez BT puszczać

  • 0

    18. ~Matheo  2011-03-31 18:09:49  host: 87-205-189-108.adsl.inetia.pl

    Ile wam bateria trzyma ?

  • 0

    19. ~buniek  2011-04-03 17:44:52  host: user-46-112-226-202.play-internet.pl

    a ja zaraz go odbieram i nie mogę się doczekać :) I znowu na 2 lata będzie spokój z gadżetami

  • 0

    20. ~qba  2011-04-11 15:03:36  host: 90-156-42-154.internetia.net.pl

    @18 Jest tak jak masz wi-fi włączone cały czas i co jakiś czas se sprawdzasz pocztę/stronkę jakąś to ładujesz 1 na 2 dni. jak se w gierki pogrywasz albo czytasz ebooki. to 1 dziennie. Jak wyłączyłem wi-fi i dałem najniższą jasność wyświetlacza to po 4 dniach miałem jeszcze jakieś 20% baterii i nie chciało mi się już dłużej testować :]

  • 0

    21. ~Shadow...  2011-04-30 16:42:40  host: 178.180.112.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    A mam pytanie jak wyglada sytuacja z jezykiem polskim w tym tel ???

  • 0

    22. ~qba  2011-05-01 21:29:40  host: 90-156-42-154.internetia.net.pl

    @21 Polska wersja WP7 pojawi się razem z updatem do WP7.5 (aka. "Mango")

  • 0

    23. ~Eweleczka  2011-05-10 00:26:39  host: przyrow-213-25-148-182.gre.pl

    Bardzo szybki telefon, do przeglądania stron pod względem szybkości tez duży plus, teraz oczekiwanie na mango i system będzie naprawdę godny polecenia. Na razie nie ma j.polskiego ale system jest bardzo domyslny i nie trzeba praktycznie wcale znać j.ang. Liczba aplikacji na marketplace rośnie w bardzo szybkim tempie;) ogólnie z tel jestem zadowolona, nic sie nie zawiesza, nie resetuje, dziala szyko i sprawnie , korzystalam z wszystkich dostępnych systemów na tel i wp7 wypada bardzo dobrze, mam nadzieje ze po aktualizacji mango zwiększy się ilośc użytkowników wp7. Szkoda tylko ze bateria tak krótko trzyma ale z takim wyswietlaczem nic dziwnego;)

  • 0

    24. ~jwrp  2011-05-11 21:02:44  host: user-31-174-249-1.play-internet.pl

    tez mam tego phona i jestem zadowolony.. szkoda, ze nie mozna wymieniac danych przez bt czy brak slotu na karty mSD, ale to nic w porownaniu co ten tel oferuje. pozdrawiam

  • 0

    25. ~hg  2011-10-27 09:54:55  host: 213-17-201-42.ip.netia.com.pl

    aktualizacja do 7.5 spolszczyla kalendarz i nazwe miesiaca na ekranie blokady.

  • 0

    26. ~Luki  2012-11-03 14:59:57  host: 78.133.241.225

    Witam! Sorki za moje tak spóźnione pytanie, ale chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość wgrania na HD7 Anroida? Bo na YT spotkałem się z filmikami na których jest wgrany ten system do tego telefonu, ale niestety wszystko po chińsku...

  • 0

    27. ~wosiu  2012-12-06 11:53:33  host: 78-131-183-90.tktelekom.pl

    mam pytanie ktory jest lepszy hd7 czy desire z ? mam ochote na ktorys z tych dwoch telefonow ale nwm ktory jest lepszy i jeszcze jedno czy to prawda ze przez bluetooth nie mozna wysylac w hd7 ?

  • 0

    28. ~Profeska  2013-03-09 16:35:58  host: 93-181-171-136.internetia.net.pl

    Czytam te niektóre wypowiedzi i śmiać mi się chce, telefon a raczej komputer mający wszystko co potrzeba uważam. Bzdury w opisie telefon może mieć nawet 32GB karte, mam takową i działa bez zarzutu, wiec kłamią nawet w opisach, Ci co piszą iż telefon jest do bani to nigdy w życiu nie mieli tego sprzętu w rękach. HD2 też świetna maszyna, ale po czasie pada w nich DOTYK. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to troszkę słaba bateria( przy ustawieniach fabrycznych) po modyfikacji trzyma dłużej o przynajmniej 1 dzień. Windows 7.8 i 8 są bardzo zbliżone do siebie i jak ktoś nie lubi windy to niech sobie da spokój, bo nie polubi tego systemu. Mimo że mam wgrany CUSTOM ROM działa jak najbardziej prawidłowo. Polecam ten telefon, ponieważ daje możliwości o jakich Windows Mobile 5.0,6.0,6.5 mógl tylko pomarzyć co nie oznacza ze na tamte czasy była rewelacja, a Android niestety dla mnie nie jest systemem kompatybilnym z urzadzeniami i sterownikami dla graczy jak najbardziej w końcu to LINUX.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-166-37-177.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet