HTC Desire - opinie
Telefony HTC HTC Desire Opinie o HTC Desire

HTC Desire

w sumie: 158
  • -1

    1. ~indygoxxx  2010-02-16 15:01:04  host: static-193-224.is.net.pl

    no... to może być alternatywa dla htc hd 2, więcej kolorów niż starszy brat, jedynie mniejszy ekran, poza tym raczej to samo, ale i tak kupuję iPhona:-)

  • 0

    2. ~darek  2010-02-16 19:07:12  host: 1.n4u.abpl.pl

    Hmmm, jeszcze nikt nie napisał, że ma go od miesiąca. Dziwne. Czyli HTC Desire = Nexus One, mi telefon się podoba. Chyba trzeba będzie wymienić iphona.

  • 0

    3. ~zezol  2010-02-17 01:27:02  host: 81.219.149.7

    Brakuje mu tylko fizycznej klawiatury i smartfon idealny :) A tak z drugiej strony, to w sumie dzieki duzemu ekranowi 3.7" powinna wystarczyc klaw.ekranowa + podpowiedzi i korekcja. HTC z reszta dodaje wlasnie taka klaw. ekranowa. Ulepszone Sense UI - jak milo :) Nowa aplikacja od aparatu (ktora z reszta chyba mialem na G1), wsparcie DivX i inne. Za duzo zeby wymieniac ;) Ciekawi mnie cena... Ponad 2k na starcie pewnie

  • -1

    4. ~zezol  2010-02-17 01:28:39  host: 81.219.149.7

    Brakuje mu tylko fizycznej klawiatury i smartfon idealny :) A tak z drugiej strony, to w sumie dzieki duzemu ekranowi 3.7" powinna wystarczyc klaw.ekranowa + podpowiedzi i korekcja. HTC z reszta dodaje wlasnie taka klaw. ekranowa. Ulepszone Sense UI - jak milo :) Nowa aplikacja od aparatu (ktora z reszta chyba mialem na G1), wsparcie DivX i inne. Za duzo zeby wymieniac ;) Ciekawi mnie cena... Ponad 2k na starcie pewnie.

  • -1

    5. ~  2010-02-17 19:18:59  host: 212.160.172.70

    nastepca mojego magica

  • 1

    6.  2010-02-18 05:30:56

    No no no :) kolejny kombajn hateceka ;) Jedynie co mogłoby nie pasować to względnie słaby aparacik i nietypowa rozdziałka, ale da się przeżyć ;) Pozdrawiam

  • 1

    7. ~PosiadaczGalaxy  2010-02-19 16:49:02  host: korp14.avistamedia.pl

    No i to jest telefon, 3.7 cala ekran z dobra rozdzielczoscia i wszystko poparte 1ghz prockiem :) a na deser Android w wersji 2.1, to jest telefon, bedzie doskonały :)

  • 0

    8. ~:)  2010-02-20 16:06:00  host: ns1.zetosa.krakow.pl

    specyfikacja świetna, ale wygląd nie powala na kolana...

  • -1

    10. ~docmartin  2010-02-24 20:52:54  host: cmpc-089-239-075-222.cnet.gawex.pl

    Pytanie mam,choć może "niemądre", ale czy jest możliwość zmiany systemu operacyjnego w tym modelu na Windows Mobile - jeśli tak, to jak i za ile ;-). Pytam, gdyż aktualna cena jego jest korzystna, ale aplikacje dla których generalnie decyduje się na taki telefon, nie działają w Androidzie,więc byłby dla mnie, poza całą jego atrakcyjnością, bezużyteczny. Pozdrawiam

  • 0

    12. ~giorgio  2010-03-04 22:07:28  host: host8925148207.waldex.net

    Podoba mi sie . ciekawy wyswietlacz , nowy android no i musz optyczna . jakas nowosc wśród androidow .

  • 0

    14.  2010-03-05 10:31:10

    Naprawde świetny smartphone.Pojemna bateria, szybki procek, duża pamięć podręczna, no i ten ekran- AMOLED 3.7" pojemnościowy, to dopiero coś ;) Patrząc na specyfikacje nie ma się do czego przyczepić(jedynie brak radia), wymiary rozsądne, wszystko posiada co niezbędne, kamera 5mpix, już słyszę głosy, dlaczego tak mało, a może to po prostu jest wystarczające? Zobaczymy po pierwszych testach. Powstał naprawde godny konkurent dla Omnii 2, którą zamierzam sobie kupić. Ale jeden ważny szczegół różni te telefony od siebie -system operacyjny. Htc postawił na Androida, system przyszłościowy, ale na dzień dzisiejszy nie tak bogaty w aplikacje, jak stary Windows Mob. Z czasem to się pewnie zmieni, ale na dzień dzisiejszy wybrałbym i tak prawdopodobnie Omnie2.

  • 0

    15. ~CoowBooy  2010-03-07 18:57:02  host: iiu122.internetdsl.tpnet.pl

    do ~docmartin: system można jedynie zaktualizować [ale na razie ma najnowszego Androida] do ~darek: Desire to Nexus z optycznym trackballem, oraz nakładką Sense UI.

  • 0

    16. ~htcfan  2010-03-08 23:23:08  host: 94-75-116-43.home.aster.pl

    14- czytaj dokładnie, radio jest, tylko gałki brak

  • 0

    17. ~  2010-03-10 12:46:47  host: 212.160.172.70

    lipa tylko z ta mala iloscia bitow przydalby sie jakis dedykowany chip graficzny

  • 1

    18. ~lokolo  2010-03-16 00:59:58  host: chello087207169132.chello.pl

    jest radio

  • 0

    19. ~  2010-03-24 13:47:13  host: chello084010146003.chello.pl

    taka mala przejsciowka. niebawem w sprzedazy bedzie htc z androidem ekran 4,3" i calkiem nowy wynalazek samsunga super amoled. Desire jest ciekawy tylko ta obudowa, legend pod tym jednym wzgledem jest ciekawszy.

  • 0

    20.  2010-04-04 22:00:52

    Patrząc na filmiki na YT to mogę tylko powiedzieć, że sprzęt niesamowicie powerful. Mam nadzieję, że nie zawiedzie. Czekamy, bo lada dzień ma się pojawić...

  • 0

    21. ~  2010-04-08 08:29:05  host: 212.160.172.70

    i9000 duzo mu zaszkodzi oj duuuzo tylko ciekawe ile tamta bestyjka ma ramu

  • 0

    22. ~rado  2010-04-17 10:01:02  host: 113.159.rev.vline.pl

    Nawet spoko, tylko dlaczego HTC nie robi zarowno w HD2 jak i tutaj Kamerki do Video rozmow?

  • 0

    23. ~LeeFu  2010-04-21 18:19:03  host: 84-203-45-71.mysmart.ie

    Moze ktos napisac ile przy srednim korzystaniu bateria moze utrzymac telefon biorac pod uwage ten oszczedniejszy wyswietlacz Oleda? Pz

  • -2

    24. ~J  2010-04-24 10:01:01  host: 212.203.136.10

    Telefon wytrzymuje 1 dzień. Jak się jest naprawdę oszczędnym to 2 dni bez ładowania.

  • -7

    25. ~  2010-04-24 15:13:48  host: awo101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam go od pół roku, kupiłem w GB za dwa dni pracy, morzecie POzazdrościć

  • 0

    30. ~N3T  2010-04-28 08:25:48  host: chello084010227123.chello.pl

    ROTFL ? czego pozazdroscic ze robisz u turasa na zmywaku hahah. Ja jestem w polsce pracuje w polskiej firmie, a tel dzisiaj wlasnie mi przyszedl. Kupiony w komputroniku zobaczym jak sie spisze, aktualnie mam iPhone'a 3GS 32 i HTC Legend. osobiscie legend wygrywa z uwagi na system, ale ekran ma mala rozdzielczosc i htc sense nie dzila na nim zbyt dobrze, pod tym wzgledem wygrywa jednak iPhone 3GS, jednak licze na to, ze ten desire z dokladniejszym ekranem wygra w tej dziedzinie, napisze wieczorkiem co i jak jak go odbiore :)

  • 2

    32. ~  2010-05-02 22:42:23  host: cable-88-76.e-miechow.pl

    @25, pół roku temu zastanawiali się jaki dać wyświetlacz do tego telefonu heh. Każdy od razu widzi, że kłamiesz. A ja ci nie zazdroszczę ponieważ nawet tego telefonu na oczy nie widziałeś... P.S. Jeśli już coś to możemy a nie morzemy :D

  • 0

    34. ~piotrek  2010-05-07 20:17:17  host: 109.243.86.80

    Telefon *** Teraz z niego pisze jeszcze nie prrzyzwyczailem sie do ekranu dotykowego samo przyjdzie jak narazie zadna gra 3d mi nie przycina bateria przy bawieniu dzien od spodu strasznie sie nagrzewa market super ekran pojemnoaciowy nie do przebicia kolory zywe ogolnie za wyglad dalbym 8 mozliwosci 10

  • 0

    35. ~miszcz  2010-05-08 12:53:37  host: d108-250.icpnet.pl

    najlepszy jak dla mnie telefon

  • 0

    36. ~kop  2010-05-11 13:11:30  host: ip-093157113149.mikolow.multimetro.pl

    @N3T: nie wiem czemu cieszysz miche, pracujac w polsce oddajesz Panstwu 60% swoich zarobkow, wiec gratuluje dobrego samopoczucia, skoro lubisz utrzymywac urzadnikow, zus i reszte darmozjadow :D

  • 0

    37. ~TOMY72  2010-05-17 08:15:30  host: chello089073216249.chello.pl

    SUPER sprzecik,szybki,funkcjonalny,piekny,polecam wszystkim niezdecydowanym,najlepszy smartfon na rynku.....za 1600 osigalny juz

  • -4

    38.  2010-05-17 08:28:58

    fajny fonik ale nie rozumiem dlaczego z Androidem, powinien być na WM - jak zawsze do tej pory

  • 1

    39. ~Jacek80  2010-05-21 00:21:51  host: user57-001.satfilm.net.pl

    Mam ten telefon od tygodnia i śmiga jak błyskawica (android 2.1 -update1). GPS działa zależnie od oprogramowania jakie się wgra, menu chodzi bardzo płynnie i szybko, najpotrzebniejsze aplikacje można znaleźć w necie i też działają bezproblemowo (narazie nie mogę znaleźć odtwarzacza divx, ale można bez tego żyć). Aparat robi naprawdę ładne zdjęcia - jak na komórkę Co do baterii... praktycznie wszyscy pisza, że wytrzymuje ona 1 góra 2 dni. U mnie po pierwszym ładowaniu wytrzymała 3 dni normalnego używania, ale na wstępie przyciemniłem jasność wyświetlacza (nie potrzeba jechać na maxymalnej jasności) i łączność 3G, bluetooth i inne bajery, włączam tylko wtedy gdy potrzebuję z nich korzystać, po drugim ładowaniu widzę, że bateria wytrzyma może nawet 4 dni. Jakoś niedługo ma wyjść aktualizacja androida i telefon ma się zrobić (podobno) bardziej energooszczędny :) Ogólnie jestem naprawdę zadowolony z zakupu

  • 0

    40. ~maxior  2010-05-24 19:22:54  host: 178-36-2-210.adsl.inetia.pl

    bardzo fajny telefonik, mialem przyjemnosc pobawic sie w weekend majowy...duzo fajniej sie na nim pracuje niz na iphone, wczesniej mialem przez 6 miesiecy htc hd2..tez ciekawy, ale desire wymiata.

  • 2

    41. ~zizu  2010-05-25 13:43:59  host: chello089077208096.chello.pl

    Mi tam bateria jakoś bardzo w modelach HTC nie przeszkadza. Telefon mi się ładuje w czasie jazdy samochodem. Co do modelu Desire to prezentuje się bardzo dobrze. Będę musiał się z nim bliżej zapoznać bo chyba czas na zmianę.

  • -2

    42. ~ktos  2010-05-31 13:31:24  host: dzp241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak dla iphone przy htc desire wymieka, chociazby ze wzgledu na sam procesor czy oprogramowanie.

  • 0

    43. ~guzik  2010-05-31 20:26:54  host: inet20909na-3s.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Telefon jest świetny, tylko nie wiem jak wyłączyć kanały sms w nim. Ktoś może wie?

  • 0

    44. ~guzik  2010-05-31 21:10:11  host: inet20909na-3s.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Jak się w nim wyłącza kanały sms ?

  • 0

    45. ~kafar  2010-06-01 19:45:09  host: 178-36-54-120.adsl.inetia.pl

    polecam desire, szczegolnie jesli zalezy wam na dobrej komunikacji, tu ciekawie prezentuje sie widget people, i przydatna tez jest aplikacja Friend Stream. co do procka, tez jest niezle.

  • 0

    47.  2010-06-07 15:50:27

    Czesc, zastanawiam sie nad tym sprzetem, ale jako wieloletni uzytkownik SE i klawiatury nie ekranowej, zastanawiam sie czy to mi spasuje (w SE x10 mi nie przypadla do gustu). I bylbym wdzieczny jesli ktos by podal ile trzyma bateria po wylaczeniu wszystkich "buzerow" - sam telefon.

  • 0

    50. ~szukajacy  2010-06-23 14:17:08  host: aecw220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no to wyglada na bardzo fajny sprzecik, ale waham się między Desire a Legend.. Legend ma niesamowita obudowe, która mnie pociaga.. ale Desire ma procek, który jest przyszłościowy i bardziej wydajny. Ponadto Desire w kieszeni chyba bedzie niewygodny, a legend w sam raz.. a z innej strony Legend z prockiem 600 jest tylko 0 200 PLN tańszy od Desire z wiekszym wyswietlaczem i 1 Ghz prockiem.. bądz tu mądry i wybierz dobrze?;p

  • 2

    51. ~elemental  2010-07-05 05:05:09  host: host86-138-172-108.range86-138.btcentralplus.com

    mam go od kilku tygodni. musze przyznac, ze robi wrazenie. android market sie rozwija bardzo dynamicznie i oferuje coraz wiecej przydatnych aplikacji. sam telefon jest niesamowity. ekran jest cudowny choc nie bez wad.bateria jak na telefon z 1ghz prockiem przystalo trzyma 40 godzin z wlaczona nonstop transmisja danych i wifi. jak raz wylazylem wifi i transmisje danych to uzyskalem wynik nie co ponad 4 dni. warty polecenia. od iphone rozni go dla mnnie przedewszytkkim to ze nie musze sie uganiac z itunes za kazdym razem jak chce sobie wgrac muzyke do telefonu.

  • 1

    52. ~eMOeSTe  2010-07-07 18:19:58  host: cpc1-perr11-2-0-cust104.perr.cable.virginmedia.com

    Powiem tak... telefon miażdzy iphona i inne smartfony... jest naprawdę dopracowany, szybki, wyświetlacz działa idealnie... jedyną słabością jest bateria... i Ci którzy piszą Wam tutaj że bateria wytrzymała 4 dni to grubo przesadzają... chyba, że nie używają tego telefonu w ogóle - tzn telefon jest 4 dni w standby mode. Bo w rzeczywistości mając włączoną transmisję danych, słuchając 1-2h muzyki, odbierając pocztę, smsy, wykonując kilka kilkunastominutowych rozmów w ciągu dnia bateria trzyma maksymalnie jeden dzień... nie ma się co oszukiwać takie są realia. Z tym, że ja nie mówie tego, żeby kogoś zrazić do telefonu, ponieważ nie zamieniłbym go na inny. Mówie tylko że trzeba się z tym pogodzić. Zresztą to samo jest w iphonach. I proszę nie słuchajcie tych bredni od tych którzy piszą tu o 4 dniach. Jako dodatkowy dowód, powiem tak: jest aplikacja na Androida która nazywa się Battery - aplikacja podaje przybliżony czas działania baterii w zależności od wykonywanych czynności i tak na 100% naładowanej baterii mamy: 5h video, 3,5h internet, 10h rozmów lub muzyki i około 300h standby - tyle w temacie. Wszystko to przy włączonej transmisji danych która aktualizuje cały czas pogodynke, poczte itd... jasnośc wyświetlacza ustawiona na 1/3, co i tak jest idealna w większości sytuacji... pozdrawiam i polecam telefon bo jest megawypasiony!!

  • 0

    53. ~bu  2010-07-12 23:11:01  host: 188.146.36.56.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Czy ktoś wie czy można aktualizować system do androida 2.2?

  • 0

    55. ~justa  2010-07-25 23:09:23  host: 5ed1dabe.cable.ziggo.nl

    witam wszystki fanow htc Desire :) mam go od dwich dni jestem bardzo zadowolona , tylko mam maly problem ! musialam sie z nim zapoznac wienc troche klikalam chyba za bardzo bo teraz nie wiem jak mam naprawic, o tóż nie moge przekrencac fotki czyli poziomo i pionowo,tylko są w jednej pozycji!! prosze o pomoc bo nie wiem gdzie mam naprawic ten bląd , DZIEKUJE I POZDRAWIAM

  • 0

    56. ~  2010-07-26 14:37:01  host: 188-220-239-97.zone11.bethere.co.uk

    ma sie pojawic ten update w ciagu ok 1-2 miesiecy :)

  • 0

    57. ~meme  2010-07-28 21:55:41  host: 095160107169.warszawa.vectranet.pl

    niech mi ktoś potwierdzi, czy htc desire obsługuje transmisję CSD tzn. czy spełnia rolę zwykłego modemu zewnętrznego dla połączeń typu data ? (czy przy podłączeniu do peceta poprzez bluetooth lub kablem, w systemie winxp pojawia się w urządzeniach jako modem ?)

  • 1

    58. ~Adi  2010-08-02 15:33:45  host: ch-79-139-116-37.hypnet.pl

    od wczoraj dostepna jest aktualizacja do najnoweszej wersji systemu Android - Froyo 2.2, update wprowadza mase wiekszych i mniejszych udoskonalen jak np. nagrywanie w HD, funkcja Hot Spot i wiele innych

  • -1

    59. ~hajshajs  2010-08-04 16:21:20  host: public70632.cdma.centertel.pl

    A mi dzis tatus kupil bo ma mase hajsu i mozecie pozazdroscic.telefonik spisuje sie swietnie zwlaszcza po aktualizacji Androida

  • 0

    60. ~chantti  2010-08-09 15:43:43  host: bey195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy HTC Desire można obsługiwać rysikiem?

  • 0

    61. ~raullo  2010-08-12 15:04:06  host: 78.150.165.16

    Posiadam ten telefon ok 3 tygodni i moge stwierdzic ze ten telefon jest rewelacyjny. Oczywiscie sprawa baterii jest znana wszystkim, ale to nie jest jakis ogromny problem. Poza tym wszystko jest cacy. Android market i roznorodnosc aplikacji, w tym ogrom darmowych, czyni ten smartfon doskonalym mini centrum rozrywki. Polecam kazdemu

  • 0

    62. ~bu  2010-08-12 18:45:37  host: 188.147.114.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    do 57: Telefon z wersją

  • 0

    63. ~bu  2010-08-12 20:53:34  host: 188.146.224.78.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    Coś się nie napisało, więc piszę jeszcze raz; Do 57: Telefon z wersją

  • 0

    64. ~Marcin  2010-08-13 13:26:44  host: dexgaulle.a.83.230.50.166.debacom.pl.e-zabrze.pl

    Mam tego Desire'a od kilku dni i po instalacji gier wykorzystujących multitoucha - wielka lipa. Telefon ma buga który uniemożliwia jego dobre wykorzystanie, w wielu grach nie można wciskać dwóch przycisków jednocześnie - więc guitar hero odpada. Dodatkowo Desire nie ma w ogóle prawdziwego multitoucha(!) Tylko dual-toucha. O możliwościach dotykowych z iphone można zapomnieć... Ktoś wie coś więcej na ten temat?

  • 0

    65. ~hajshajs  2010-08-13 22:42:56  host: public53921.cdma.centertel.pl

    telefon mozna obsługiwać tylko palcem jak wszystkie obecnie montowane pojemnościowe ekrany dotykowe. nawet w rekawiczce nie działa:P

  • 0

    67. ~olcia90  2010-08-18 10:23:57  host: dqc230.neoplus.adsl.tpnet.pl

    to może być fajny telefonik :D

  • 0

    68. ~  2010-08-27 21:19:58  host: user-188-33-195-226.play-internet.pl

    jaki pakiet internetu wystarczy na miesiąc dla tego telefonu - 0,2 GB? na te jego aktualizacje itp.?

  • 0

    69.  2010-09-02 16:58:46

    Ktoś tu pod tym telefonem pisal ze brakuje mu fizycznej klawiatury.Otóż będzie ją miał.Pod nazwa Htc desire Z lub Htc Vision.

  • 0

    70.  2010-09-02 20:35:18

    mam takie pytanko, jest już możliwość na nowej wersji androida czy dzięki jakiejś aplikacji odtwarzać divxy? dzięki za odpowiedź ;]

  • 0

    71. ~asd  2010-09-03 13:44:26  host: 150.254.222.138

    zależy ile korzystasz z internetu. Mi przy codziennym używaniu max po 1h + poczta 24h wykorzystuje ok 150MB, ale to wszystko zależy od Ciebei, najelpiej samemu sprawdzić

  • 1

    72. ~iiYama  2010-09-04 08:45:37  host: 89.187.244.2.ip.abpl.pl

    Witam Kupiłem Desire dwa tydzień temu. Przesiadłem się na niego z SE P1i. Zresztą wszystkie moje dotychczasowe komy były marki SE. Ale wracając do HTC - KOSMOS!!!. To jest błyskawica. Śmiga jak szalony. To mój pierwszy Android i bez instrukcji poznanie go zajęło mi może z jeden dzień. Jedyna wada póki co krótko trzymająca bateria - może kolejne ładowania ją uformują. Jestem mega zadowolony :)

  • -1

    73. ~hrhe  2010-09-06 07:54:30  host: plus-96-192.polkomtel.com.pl

    ja tam wolę iphone4 niż ten plastik

  • 0

    74. ~ologta  2010-09-08 13:13:36  host: terminal-1-145.retsat1.com.pl

    czy ten telefon ma host usb jesli nie to co polecicie

  • 0

    75. ~Adam KA  2010-09-09 11:43:40  host: apn-77-113-171-43.dynamic.gprs.plus.pl

    Witam. Telefon mam od kilku dni. Pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka - solidna zabawka, ciężka, dobrze trzyma się w dłoni. Po włączeniu na kolana powala wyświetlacz - nie dość, że ogromny, to jeszcze jasny, z bardzo żywymi kolorami. Android ma przyjemny intefejs, w zasadzie nie zauważa się momentu przejścia między aplikacjami. Telefon obsługuje się intuicyjnie. Muszę się zgodzić ze wszystkimi, którzy mają coś do baterii - rzeczywiście przy intensywnej zabawie, przeglądaniu internetu i pisaniu na gg bateria wystarczyła mi na... 6 godzin zabawy. teraz, gdy trochę już rozgryzłem ten telefon, mam wyłączone aktualizacje wytrzymuje do dwóch dni. Oprócz baterii w tym telefonie "boli" mnie jakość głośnika. Jest bardzo cichy, trochę skrzeczący. Za to przez słuchawki jest ok. Może nie jest to jakość audiofilska, ale dają radę. Telefon ma wejście słuchawkowe 3,5 mm, więc można dokupić wypasione słuchawki. Co do ceny telefonu - zapłaciłem za niego 649 zł przedłużając umowę w Play. Taryfa BackOffice 99 (abo 69 zł, 500 minut do wszystkich, połączenia za free w Play). Wydaje mi się, że zrobiłem dobry interes. A telefon polecam. I nie można go porównywać do iPhone'a 4. Dwa różne światy, przede wszystkim cenowe.

  • -1

    76. ~wujo  2010-09-09 21:54:16  host: zaczek.nat.student.pw.edu.pl

    nie ma jak to se, wszystko w nich jest super

  • 0

    77. ~SsSmoku  2010-09-19 21:31:32  host: 81.136.236.40

    Witam. Zgadzam sie praktycznie w 100% z "Adam KA" telefon jest wart uwagi, jest w moim posiadaniu już prawie 3 tygodnie i sprawia się super poza paroma nieudogodnieniami jakim właśnie jest głośniczek, i fakt ze telefon bynajmniej z tego co jestem w stanie zauważyć ma wbudowana kamerę do V-rozmów w lewym górnym rogu. przy wpatrzeniu się, można ja dojrzej(albo tak duża potrzeba V-rozmów powoduje u mnie omamy), lecz nie jestem w stanie znaleźć żadnej opcji uwłaczającej kamerki. we wcześniejszych kometach jest cos o jej braku wiec możne to tylko miejsce na przyszłość. co do wytrzymalosci baterii. z/w na to ze posiadam nie limitowane minuty do wybranego nr z orange. w pelni naladowany telefon wystarcza mi na 5 w porywach do 6 godzin rozmowy co nie jest dużym osiągnięciem. przy włączonych opcjach internetowych ( poczta, facebook, itp) telefon jest w stanie wytrzymać mi niespełna 2 dni( dzwoniąc max 1 godz) przy słuchaniu muzyki telefon jest w stanie wytrzymać 7 do 7,5 godz. co jest całkiem dobrym osiągnięciem. nie obraził bym się jak by zespół HTC popracowali trochę nad. Mimo kilku wad które HTC Desire HD posiada, jestem zadowolony z tego telefonu a zwłaszcza z wytrzymałości obudowy na upadki z około półtorej metra. zero pęknięć, wgnieceń, tylko drobne ryski.

  • 0

    78. ~kokosino  2010-09-20 18:02:55  host: apn-77-113-206-29.dynamic.gprs.plus.pl

    Ja obecnie używam hero, na którego się przesiadłem z 3letnoego se k510i :p i roznica jest nie do opisania jak mozna się domyślić co do baterii to po ok 3miesiącach trzyma spokojnie 2 dni intensywnego używania chociaż na początku trzymała ledwo 1h co do używania jako modemu w hero jest taka opcja więc w desire podejrzewam ze tym bardziej

  • 0

    79. ~bajzel  2010-09-30 09:35:47  host: staticline703.toya.net.pl

    Mam pytanie do użytkowników "Desire" - jak jest z działaniem nawigacji konkretnie z AutoMAapą?

  • 0

    80. ~wh00per  2010-10-07 22:49:54  host: user-109-243-181-249.play-internet.pl

    do 77, to nie kamerka tylko czujnik zblizeniowy, wygasza ekran gdy podczas rozmowy przykladasz telefon do ucha

  • 0

    81. ~Smogg  2010-10-08 19:42:18  host: dom54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @bajzel: Nie ma AM na Androida. WM only.

  • 0

    82.  2010-10-15 20:00:38

    Kupiłem dzisiaj tego fona. Fajny sprzęcik, ale mam problem z odblokowaniem klawiatury. Przesuwanie palcem po ekranie nic nie daje póki nie nacisnę POWERA, po czym podświetla mi się ekran i już bez problemu mogę go odblokować. Macie na to jakiś pomysł czy to jakaś wada mojego egzemplarza?

  • 0

    83. ~doniek  2010-10-19 14:42:04  host: 87-205-207-195.adsl.inetia.pl

    a kupiłeś go na Allegro, czy może w jakieś ofercie abonamentowej? Mi Orange zaproponowało przedłużenie abo dla firm z HTC Desire za 1PLN i tak się właśnie zastanawiam intensywnie nad nim.

  • 0

    84. ~s1k0r3k  2010-10-20 22:17:32  host: aerw160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już wszystko jasne, sposób HTC na wydłużenie kilkugodzinnego działania baterii:-) Bateria to jedyny minus jaki znalazłem. A kupiłem go w Play przy przedłużeniu z mixa za 10 zł:-) czyli groszowy, na abo za 69zł + 2 giga neta razem 99zł. Tel kosztował 259. Ale surfowanie na nim po necie to czysta przyjemność. Niestety myślałem że odsługuje DivX, ale chyba pomyliło mi się coś z Samsungiem

  • 0

    85. ~taki jeden  2010-10-21 15:20:48  host: 91-193-210-131.eimperium.pl

    ten tel tak ma że trzeba naciskać power żeby wyświetlacz się włączył

  • 0

    86. ~mac  2010-10-22 12:38:18  host: 212.160.172.70

    @82: to tak normalnie działa... :facepalm:

  • 0

    87. ~pogo  2010-10-31 16:44:54  host: 85-31-245-164.internetia.net.pl

    #84 zainstaluj rockplayer i filmy smigaja jak ta lala

  • 0

    88. ~Czoks  2010-11-02 22:20:28  host: gw6.knc.pl

    kupiłem ten telefon,jestem jego posiadaczem.Mam kilka problemów, pierwszym jest wykonanie roota, natomiast drugim to wykonanie aktualizacji, niestety telefon nie potrafi wyszukac aktualizacji.Pisze ze mam 2.1,kolejną sprawą jest przegrzewanie się i częste resety np:po 20 minutowym siedzeniu na necie, telefon pada bo jest gorący.Proszę o udzielenie rady

  • 0

    89. ~  2010-11-03 19:02:16  host: 81-219-240-67.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon już 2 miesiące. Jestem bardzo zadowolony i nie wyobrażam sobie już telefonu bez Sense.

  • 0

    90. ~JacekRuf  2010-11-14 20:31:44  host: client-80-0-209-62.bkl-bng-011.adsl.virginmedia.net

    Miałem ten tel przez 2 tyg, później jednak zamieniłem go na HTC Vision(Desire Z), posiada on klawiaturę qwerty oraz procek który można już podkręcić do 1.49 Ghz. To dopiero wymiata

  • 0

    91.  2010-11-22 10:48:37

    Witam, noszę się z zamiarem kupna tego telefonu. Na allegro jest dużo egzemplarzy z Orange. Ja akurat mam abo w Orange i simlock mi nie przeszkadza. Zastanawiam się tylko czy Orange bardzo ingeruje w soft? Czy dorzuca jakieś orange menu? Może ktoś z Was wie? Miał ktoś ten telefon z Orange? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

  • 0

    92. ~yurasoff  2010-12-05 16:42:35  host: 93-181-149-44.internetia.net.pl

    ....jak to orange, w kazdym telefonie grzebia. Do tego tez wlozyli swoje parszywe lapy. Chcieli stworzyc wlasne sense. Zenada. Bierz,ale od razu wywal to badziewie.

  • 0

    93. ~Czoks  2010-12-06 21:52:20  host: gw6.knc.pl

    Już wszystko gra, poradziłem sobie z problemami.Polecam każdemu ten telefon,jest świetny a z androidem to już inny świat :) oczywiście pozytywny :)

  • 0

    94. ~gemelli  2010-12-22 16:29:35  host: 89-77-243-31.dynamic.chello.pl

    witam, pytanko do użytkowników przedmiotowego cacka ... gdzie znajdę w nim NOTATNIK ?

  • 0

    95. ~jam  2010-12-26 15:58:34  host: ns0.sdlnet.fr

    w android market jest full

  • 0

    96. ~hasselhof666  2010-12-26 20:41:59  host: 178.182.99.67.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    do 92 wystarczy ustawic ekran na inny nic orange i problem znika , przecudny telefoniik

  • 0

    97. ~asia  2011-01-16 23:27:35  host: ip-89-174-127-124.multimo.pl

    mam ten telefon od paru tygodni, ogolnie jest super, tylko mam jeden problem: nie wiem gdzie mi sie zapisuja wszystkie pliki PDF. tzn mam aplikacje PDF ale nie wiem jak usunąc niepotrzebne juz pliki

  • 0

    98.  2011-01-18 22:40:01

    Próbował ktoś działać na tym fonie na karcie 16 gb? Mam 4 gb ale to troszkę za mało i zastanawiam się jak będzie się zachowywał na maksimum.

  • 0

    99. ~jamal  2011-01-26 11:49:22  host: 194.11.254.132

    czy ktos z was wie kiedy bedzie oferowana wersja biala / white HTC Desire ? Konkretnie w Play :) Na necie te telefony w bialej obudowie sa 200zl drozsze co dla mnie jest niezrozumiale :(

  • 0

    100. ~wozny83  2011-01-27 10:24:39  host: 87-205-142-181.adsl.inetia.pl

    Witam kupiłem ten telefonik i mam problem jak się przypisuje dany dzwięk do kontaktu

  • 0

    101. ~michauuu  2011-01-31 16:59:52  host: acvh57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ten telefon moze polaczyc sie z Liveboxem z neostrady????

  • 0

    102. ~lala  2011-02-18 19:55:33  host: host-62-141-240-102.tomaszow.mm.pl

    mam telefon z kartą 3gb bo taki jest maksimum i dziala jak na karcie 4 gb

  • -2

    103. ~Si  2011-02-23 18:33:34  host: 84-10-16-83.dynamic.chello.pl

    Ja bym sie wstydził wyciagnac tak wiesniacko wygladajacy telefon przy ludziach,haha jeszcze by ktos pomyslal ze ja murarz i z ceglami w kieszeni chodze :)

  • 0

    104. ~Tomee  2011-02-24 10:11:52  host: composys2.provider.pl

    Do jamal > Co jest niezrozumiałe? Jeśli towar jest deficytowy, a popyt wysoki to cena rośnie - prawo wolnego rynku. Gospodarkę centralnie planowaną już żeśmy przerabiali. Jeśli Ci się to nie podoba to spójrz na to z innej strony. Jeśli to Ty wprowadzisz na rynek towar niszowy, a klienci będą chcieli go kupić to możesz podbić cenę i zarobić więcej. Życzę Ci tego i pozdrawiam.

  • 0

    105. ~Desire  2011-03-08 07:54:44  host: 89-75-69-75.dynamic.chello.pl

    Po kilku miesiącach powiem jedno...... Cudeńko,super,znakomity....

  • 0

    106. ~afflux  2011-03-16 17:13:34  host: 078088061036.bielskobiala.vectranet.pl

    Witam mam pytanie czy używa ktoś folii zabezpieczającej ekran (czy ekran w tedy jest nadal czuły)? I drugie pytanie czy bateria też wam się mocno grzeje bo mi okropnie? Dzięki za możliwą odpowiedź. A co do telefonu świetny!!!

  • 0

    107. ~mac82  2011-03-19 23:20:09  host: user-188-33-78-101.play-internet.pl

    Witam wszystkich posiadaczy tego "fona". Czy ktoś może zainwestował kasę w zakup baterii niejakiej firmy andida o większej pojemności niż standard? Co chodzi o sam "telefon" to jest super. Jedyna wada, według mnie, to słaba bateria. Dłużej niż 2 dni "normalnego" użytkowania mi nie wytrzymał. A szkoda, gdyż wiele można na nim zdziałać. Uważam, że HTC powinno pomyśleć na wypuszczeniem jakiejś większej baterii (1800). Pozdrawiam :-)

  • 0

    108. ~HTC-D  2011-03-21 20:28:08  host: abwd249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Folia koniecznie bez kleju. Nie pogarsza właściwości "dotyku" (ta moja dodatkowo matowi ekran, przydatne w bardziej słoneczne dni). Bateria jest bodajże 2200 fabryczna, tyle że wystaje ponad standardowy obrys (klapka w komplecie). I nie ma co na nią narzekać, to nie nokia 3310 na której nie miało co energii pobierać... :P Nie zapominajmy, że ten telefon ma procesor lepszy niż większość komputerów jeszcze kilka lat temu... ;)

  • 0

    109. ~heniek  2011-03-22 21:12:35  host: user-109-243-46-188.play-internet.pl

    #103 większych drewien nie mógł już zapodać. Masakra:p

  • 0

    110. ~  2011-03-27 16:44:22  host: public67383.cdma.centertel.pl

    Witam. Mam desire od 2 tygodni i jestem pozytywnie zaskoczony:) Świetny telefon dla kazdego! Tylko jak przeglądam internet to mi się nie chcący naciska blokada telefonu :( Ale jakos da sie zniesc. Polecam wszyskim.

  • 0

    111. ~jurek  2011-04-03 10:44:52  host: nat20-83-2-47.ingram.com.pl

    Mam pytanie czy będą działały na nim nawigacje offline, powiedzmy jakieś z netu pobrane?

  • 0

    112. ~x23  2011-04-09 11:41:01  host: host-37-67.wyszkow.fuz.pl

    1 ghz ! no to jak w starym komputerze.htc sie wzielo do roboty

  • 0

    113. ~Mysterious  2011-04-10 13:08:56  host: h226117.net.pulawy.pl

    siemka mam taki problem że przy odblokowywaniu ekranu muszę czasami bardzo mocno nacisnąć na ekran żeby mi się odblokował, po paru(a czasami parunastu) próbach wszystko działa ok. Jak poradzić sobie z tym problemem ?? telefon mam od 2 dni

  • 0

    114. ~Tomi  2011-04-13 22:39:17  host: h82-143-187-185-static.e-wro.net.pl

    Mam pytanie do użytkowników tego telefonu. Jak wygląda sprawa nagrywania video? Jest mozliwosc nagrywania w HD czy nie? KOlejne pytanie jak wygląda sprawa z zasięgiem? Aparat dobrze zbiera czy gubi? Z góry dzięki za info.

  • 0

    115. ~martitos  2011-04-14 11:58:38  host: 77-252-77-252.ip.netia.com.pl

    noszę się z zakupem tego telefonu w Play i mam dwa pytania: czy oni coś kombinują z softem? po drugie- czy łatwo się połapać o co w nim chodzi, jeśli to dla kogoś pierwszy tego typu telefon? wcześniej miałam SE Elma:)

  • 0

    116. ~zunia  2011-04-16 19:37:30  host: cpc7-linl7-2-0-cust304.sgyl.cable.virginmedia.com

    To moj pierwszy smartphone i ogolnie jestem zadowolona. Szybki, nie laguje, mnostwo aplikacji, niezly ekran, nie zaduzy. Jedyne zastrzezenie to po parokrotnym otwarciu tylnej klapki tel zaczyna delikatnie trzeszczec, takze konstrukcja desire moglaby byc lepiej dopracowana. Poza tym mankamentem jest ok :) Dodam ze moj fon jest niebrandowany, android 2.2 Polecam

  • 0

    117. ~Mysterious  2011-04-16 20:57:33  host: h226117.net.pulawy.pl

    Łatwo się połapać i nic nie kombinują z softem ale chciałbym wam troszkę sprostować informację ponieważ htc jest "w stanie wojny" z samsungiem i przez to htc nie wprowadza do swoich telefonów ekranu typu amoled (ponieważ produkuje go samsung) mają za to ekrany Crystal LCD (równie dobre)

  • 0

    118. ~matthew2810  2011-04-19 20:34:15  host: cpc2-belc6-2-0-cust603.2-1.cable.virginmedia.com

    Aktualnie na rynku pojawiły się telefony z procesorem 1.5ghz i dwurdzeniowe po 1giga, ale szczególnie daje się we znaki słabszy procesor graficzny niż w Samsung galaxy s który jest w podobnej cenie. Nowe gry gameloft chodzą klatkowo lub całkiem wymieka htc. Brak dlna doskwiera -czyli możliwość podłączenia htc do tv ( htc desire hd już ma dlna). Polecam albo kupić galaxy s albo dołożyć i kupić htc desire hd tylko 200-300zl droższy.

  • 0

    119. ~leOn  2011-04-26 03:13:37  host: ewl138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szybkie pytanie,mialem jez. Polski w desire zrobilem przywrocenie ustw. Fabrycznych i juz nie mam,why?

  • 0

    120. ~Masta  2011-04-29 00:46:11  host: c83-249-229-244.bredband.comhem.se

    jurek - będzie. Ściągasz z neta np. Mobile Maps 10, instalujesz, uruchamiasz GPS a potem program MM10 i śmiga. Tomi - jest możliwość nagrywania w HD. A co do zasięgu to różnie to bywa, ale tak to już jest w tych nowych napakowanych elektroniką telefonach.

  • 0

    121. ~Partyboy  2011-05-04 23:31:29  host: host-89-228-137-231.gorzow.mm.pl

    Wszystko Świetnie tylko kamera nagrywa tragicznei dźwięk-720dpi

  • 0

    122. ~p  2011-05-06 09:26:55  host: 77-255-170-221.adsl.inetia.pl

    @leOn 119 Czesto jest tak, ze jezyk polski jest ukryty w ustawieniach. Ściagnij sobie "Language Picker" z Marketu, dodaj widget na pulpicie z jezykiem polskim, kliknij i viola! :)

  • 0

    123. ~desire  2011-05-07 10:25:38  host: abn228.neoplus.adsl.tpnet.pl

    świetny telefonik, w erze kupiłem już z andrkiem 2.2

  • 0

    125. ~leOn  2011-05-10 10:03:44  host: acqz221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    122 p dzieki dziala dodam ze to samo mozna zrobic more localem 2 :) wgrywal ktos sygic? I jak to wyglada?

  • 0

    126. ~posiadacz  2011-05-13 07:51:47  host: acwi135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefonik super, zalet nie będę wymieniał, bo macie czarno na białym, lecz wymienię jego wady. Bateria siada po 1, max 2 dniach, ale to nic nowego i tak dziwię się, że tak długo wytrzymuje, w końcu amoled, internet robią swoje. Dość szybko się grzeje, po używaniu go 10 min, dolna część telefonu jest dosyć ciepła, po 20 minutach jest gorąca, aż w końcu zaczyna parzyć. Może mam feralny model, a może nie, ale nie jest to przyjemne uczucie. Mam go w erze, dość długo ładuje mi się. Logo ery, logo htc, jeszcze raz logo ery i dopiero teraz mogę wpisać PIN. Dzwonki - nie da się ustawiać z poziomu telefonu. Trzeba podłączyć do kompa, stworzyć folder na karcie i tam dopiero wrzucać piosenki, mało wygodne rozwiązanie. Od czasu do czasu telefonik potrafi się zaciąć, ale rzadko się zdarza (procek 1 ghz ftw). Ostatnia - ekran główny podczas szybkiego przewijania go myszą optyczną strasznie się tnie, przy wolniejszym nie ma problemu. Mam androida 2.2, liczę na poprawę w 2.3. Ogólnie telefon spełnia moje wymagania, jest świetny. Net działa bez zarzutów, nie wyłącza się nawet na chwilę, wygodny w ręce, czujnik zbliżeniowy dobrze reaguje podczas rozmowy, czujnik ruchu także. Moja ocena 8/10.

  • 0

    127. ~artur  2011-05-14 23:28:19  host: ip-79-175-220-157.cable.smsnet.pl

    Czy w tym tel wkońcu jest AMOLED czy nie ma? bo różnie można na necie wyczytać.

  • 0

    128. ~  2011-05-15 20:26:28  host: rh.ists.pl

    cześć mam pytanie czy ten telefon nadaje sie dla 12latka na granie smsowanie i sluchanie muzyki proszę o szybką odpowieć

  • 0

    129. ~arturr  2011-05-15 23:09:50  host: ip-79-175-220-157.cable.smsnet.pl

    czy ten telefon posiada wkońcu ekran AMOLED czy LCD? i czy da sie wyłączyć wibracje przy klawiaturze?

  • 0

    130. ~luśka  2011-05-18 15:21:59  host: bud61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A czy to telefon dla dziewczyny? :D

  • 0

    131. ~Laserek  2011-05-24 11:16:04  host: ijp74.internetdsl.tpnet.pl

    Przedmówcę muszę poprawić- da się ustawić dzwonek z poziomu telefonu (np. w odtwarzaczu, no i jest coś takiego jak Market- można tam znaleźć Astro, And Explorer..). To jest wyświetlacz AMOLED. Bateria trzyma przy normalnym użytkowaniu ok. 1 dzień, trochę pokatować i nawet pół. Jak nie korzysta się za często z neta to polecam jednak używać tylko sieci 2G. Zaoszczędzi trochę baterię. Minusem też są słuchawki. To kompletne niedomówienie. Wcześniej miałem HTC G1- zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Tutaj słuchawki są za krótkie, 3 przyciski, gdzie czasem się mylą. Szkoda, że ma tak mało własnej pamięci, ale cóż. Czy nadaje się dla dziecka 12-letniego? Moim zdaniem średnie. Przynajmniej do szkoły. Platforma Android jest stworzona dla internetu. Jak da się dziecku taki telefon- nie zdziwiłbym się wysokimi rachunkami, obciążeniem karty kredytowej do kupowania gier i programów.

  • 0

    132. ~riko  2011-05-24 16:49:48  host: ip-79-175-220-157.cable.smsnet.pl

    zawiesza wam się ten telefon ???

  • 0

    133. ~lukasz  2011-05-26 19:26:21  host: host-46-186-52-174.dynamic.mm.pl

    do 128. a po co 12 latkowi taki zaawansowany smartfon :/ do 130. Jak to dla dziewczyny? Telefon nadaje się i dla kobiety i dla mężczyzny.

  • 0

    135. ~qbic1983  2011-06-04 18:32:48  host: user-31-174-147-183.play-internet.pl

    Długo się na niego czaiłem...ale kupiłem i oczywiście nie żałuje. Telefonik jest super. jezeli ktoś chciałby kupić coś i nie wie co i z czym polecam google:)

  • 0

    136. ~  2011-06-13 20:42:42  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    @129 ma amoleda. mozna wylaczyc wibracje klawiatury.

  • 0

    137. ~brzezina  2011-06-16 21:39:28  host: 226.Red-81-47-138.staticIP.rima-tde.net

    Popierwse dzieki za odpowiedź. Opinie piszę z tego telefonu.jest rewelacja. Wszystko działa super I słuchawki na prawdę są ok. Za prawie nicw tym telefonie nie trzeba płacić. Wifi działa super. Bardzo szypko je znajduje. Ściąganie z Android market jest szybkie I bez probleowe. Ogólnie ten telefon polecam dla wszyskich of dzieci Po kobiety. Uwarzam ze w tej cenie to jest najlepszy telefon.lepszy od sgs i sgsace

  • 0

    138. ~uks  2011-06-23 10:28:57  host: 89-76-30-243.dynamic.chello.pl

    są dwie wersje telefonu: z Amoledem i z Super LCD. Chyba częściej występuje Amoled. Tel.mam kilka m-cy, sprawuje się bardzo dobrze, po zaktualizowaniu Androida nagrywa filmy 720p. Zdjęcia tez robi niezłe. Można zarzucić nawigacje działającą tylko po satelitach - czyli darmowa - bez użycia AGPS, które jest płatne. Jest mniejszy od SGS i od Desire HD a rozdzielczość wysoka - to duży plus. Polecam

  • 0

    139. ~Sarson  2011-06-30 12:15:14  host: 87-205-43-111.adsl.inetia.pl

    witam ;] mam tego smartfona od marca i muszę przyznać że mnie mile zaskoczył ;) wszystko chodzi płynnie, korekta przy pisaniu sms to po prostu cudo, jakość zdjęć bdb, dźwięków także, wyświetlacz można ustawić na bardzo jasny, dzięki czemu dobrze widać nawet na dużym słońcu ;) bateria wystarcza mi średnio na 4-5 dni przy normalnym, codziennym używaniu :) każdemu kto się waha polecam ten telefon ;] a do 132 nigdy w życiu :D

  • 0

    140. ~Woker  2011-07-12 10:43:50  host: 77-252-246-49.ip.netia.com.pl

    kurde... telefonów już tych w Orange nie ma a na allegro bardzo drogie.. Wszystko z tym telefonem OK, tylko obawiam się długości trzymania baterii 1 dzień? max 2... jak tu widzę ze ktoś pisze ze korzysta z funkcji telefonu i wytrzymuje on 4 dni to chyba żyje na innej planecie gdzie doba trwa 4 godziny..

  • 0

    141. ~klaudia  2011-07-13 23:09:53  host: 088156097250.stk.vectranet.pl

    telefon swietny, rozladowuje sie szybko ale co z tego :P netbook tez sie rozladuje jak go nie podlaczysz a korzystasz z niego, wiec o co chodzi wam, chcesz sie bawic aplikacjami itp to musisz sie z tym pogodzic :)

  • 0

    142. ~nick fik  2011-07-14 15:58:44  host: 89-76-249-141.dynamic.chello.pl

    Jakie zabezpieczenia WiFi telefon posiada? Czy da się ustawić WPA2 AES?

  • 0

    143.  2011-07-14 21:08:47

    @138: bez użycia AGPS, które jest płatne - skąd Ci to przyszło do głowy? ktos wie czy jest sposób na sprawdzenie czy tel jest włączony bez wciskania przycisku power?

  • 0

    144. ~  2011-07-28 10:58:10  host: user-188-33-30-44.play-internet.pl

    Wszystko super. Dwa niuanse to super oferty zamiast amoled oraz bateria. Mp3 plus gps plus net i bateria idzie w 6 do 7 godzin czyli pol dnia.

  • 0

    145. ~  2011-08-01 02:52:45  host: 91-222-75-1.verax-pl.net

    Jestem wybitnie niezadowolona. Nadal nie rozumiem, dlaczego na telefonie wyraźnie jest napisane "WITH HTC SENSE", a współpracuje tylko z beznadziejnym programem HTC Sync. Często się zacina, nawet przy prostym pisaniu smsa, gps się często gubi z lokalizacją, Android Market to jeden wielki śmietnik, a telefon przy zakupie jest niemalże łysy i znalezienie normalnego dzwonka, a nie durnej melodyjki dla nastolatków zajmuje pół dnia. Jedyny plus to wygląd, dobre wykonanie i solidny wyświetlacz i nawet niska cena - generalnie nic poza tym. Odradzam osobom, które potrzebują tego telefonu do pracy, ale może udoskonalone modele są lepsze :)

  • 0

    146. ~Lukas  2011-08-04 00:20:02  host: 83-238-230-95.adsl.inetia.pl

    Jakiś czas posiadam ten telefon z ekranem amoledowym. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Na plus z pewnością mogę zaliczyć bardzo dobry system, dobry ekran, szybkość działania, ergonomie, niezawodność i świetne wykonanie (materiały i spasowanie). Co do baterii to powiem szczerze po zapoznaniu się z opiniami myślałem że będzie kiepsko a w rzeczywistości nie jest tak źle przy moim dość intensywnym użytkowaniu (dużo muzyki, chodzenie po internecie, sporo smsów i kilkanaście minut rozmów a i czasem gierki w tramwaju)telefon upomina się o ładowanie co dwa dni. Czas na minusy to nie jest telefon dla szpanera który lubi puszczać muzykę z telefonu bo głośnik jest raczej średniej jakości, standardowe słuchawki też są do bani (na denonach jest znacznie lepiej)i aparat jak na ten segment to zdjęcia nie są oszałamiające sytuacji nie poprawia szybko brudzące się i bardzo trudne do wyczyszczenia szkiełko chroniące obiektyw. Taka jest moja subiektywna opinia na temat HTC Desire. Na koniec dodam, że mój kolejny telefon też będzie firmowany przez HTC. Polecam

  • 0

    147.  2011-08-08 18:57:50

    Jak zaktualizowac do froyo 2.2?

  • 0

    148. ~Recenzent  2011-08-14 07:12:33  host: dtx181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zobacz na YouTube...

  • 0

    149. ~ghk  2011-08-23 00:28:26  host: aciy68.neoplus.adsl.tpnet.pl

    "dlaczego na telefonie wyraźnie jest napisane "WITH HTC SENSE", a współpracuje tylko z beznadziejnym programem HTC Sync" ??? Market to śmietnik ??? Dzwonki nie takie ??? Brak mi słów... Chociaż kupiłem go po półtora roku od debiutu jestem bardzo pozytywnie nim zaskoczony. Ja tak samo kolejny raz wybiorę HTC. Myślałem, że Sense będzie niepotrzebną głupotą zamulającą system, ale się myliłem. Nie wiem co wam nie pasuje w aparacie, to napewno nie N8 ale dla mnie zdjęcia jak i filmy HD to rewelka.

  • 0

    150. ~Luka  2011-08-24 23:04:43  host: 195.116.63.115

    Jako konsultant nie polecam telefonu...bateria gdy lubicie grać i nie wyłączycie netu potrafi rozładować się w 2 godziny...nie żartuje...i lepiej żebyście tego nie musieli sprawdzać...szukam alternatywy po 3 tyg użytkowania telefonu...

  • 0

    151. ~abc  2011-08-28 13:04:34  host: 093105208009.rybnik.vectranet.pl

    With HTC SENSE oznacza że posiada jedyną w swoim rodzaju nakładkę systemową HTC sense

  • 0

    152. ~thirtyseconds  2011-09-13 23:22:49  host: user-46-113-43-208.play-internet.pl

    po aktualizacji do Gingerbread przy używaniu jako telefon czyli rozmowy i smsy bateria trzyma 4 dni, po aktualizacji także poprawia się znacznie wydajność 3D - Asphalt 6 działa super, NOVA 2 również... Polecam aktualizować ;)

  • 0

    153. ~szunaj76  2011-10-12 23:51:38  host: public-gprs284080.centertel.pl

    Czy ktos napisze co zrobic jezeli nie moge otwierac zdjec zrobionych przez htc desire z?

  • 0

    154. ~Qubase  2011-10-18 02:17:44  host: user-31-174-252-215.play-internet.pl

    Całe życie byłem fanem nokii. Od dwóch lat Nokia nie wypuściła modelu który by mi odpowiadał. Przez głupotę rok temu przesiadłem się z N95 na Nokię C6 i to był mój największy błąd jeśli chodzi o wybór telefonu. Zanim zdecydowałem się na HTC Z spędziłem na różnych forach kilka dni. Trochę martwiła mnie opinia o mechanizmie otwierania w tym modelu. Jednak wszystkie te opinie były mocno przesadzone a Zetka okazała się REWELACYJNA!! Do jej ogromnych plusów zaliczam: - jakość wykonania obudowy telefonu - wyświetlacz same superlatywy (jasność, dotyk, czytelność, odporność na zadrapania). - klawiatura (wygodna i funkcjonalna Myślę że nawet osoby o wielkich dłoniach nie będą miały problemów z pisaniem. Dobrze wyczuwalny skok klawiszy i odstępy pomiędzy nimi dobrze się spisują.) - procesor i grafika (naprawdę mnie zachwyciły Jeśli chcecie zobaczyć możliwości gier 3D wystarczy odpalić lub znaleźć na necie gry LET's GOLF, PRO EVOLUTION SOCER) Dźwięk podzielmy na 2 kategorie dzwięki telefonu i odtwarzacz muzyczny Dzwięki telefonu. Chodzi mi o dzwonki i komfort prowadzonej rozmowy. Stoją na zadowalającym poziomie Chociaż miałem w życiu telefony które były "wyraźniejsze". Odtwarzacz muzyczny To jest część urządzenia która mnie najbardziej zainteresowała bo muzyka to całe moje życie :) Kiedy pierwszy raz włączyłem odtwarzacz to muszę przyznać że z moich ust wydobył się jęk zawodu. To co usłyszałem w słuchawkach wołało o pomstę do nieba.(słuchawki AKG wyższy model) Pasma ścięte Zero górnych pasm Mało basu o średnicy nie wspominając. Słucham różnych klimatów od Raya Charlesa po Red Hot Z pomocą przyszedł androidowy program o nazwie PowerAMP który posiada 10 stopniowy korektor graficzny oraz ustawienia fabryczne. Dzięki temu programowi ten telefon stał się najlepszym przenośnym odtwarzaczem jaki miałem. POLECAM PROGRAM POWERAMP Odtwarzacz wideo polecę najlepszy który znalazłem Możecie zresztą poczytać o nim w google. Radzi sobie świetn

  • 0

    155. ~super user  2011-11-02 19:59:03  host: user-31-175-10-85.play-internet.pl

    Mam roota. Ponad 1gb miejsca na aplikacje. Ogólnie telefon mistrz jak wie się jak wycisnąć z niego max możliwości. Nie ma na co narzekać. A widzę ze sporo osób pisze bzdury np. O braku możliwości stworzenia dzwonka z poziomu telefonu w markecie są programy do przycinania utworów a foldery można robić w jakimkolwiek menadżerze plików. Wszystko da się zrobić jak się nie wie to się szuka :)

  • 0

    156. ~karolina  2011-11-24 16:54:31  host: axl26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do Lukaa 156. Jesli jestes konsultantem to powinienes wiedzieć, że telefon ktory ma taki wyswietlacz, do tego takiego procka niestety ale ta baterie ebdzie mial slabsza. Napisałes ze 2h, przy czestym graniu. Wiec i tak to dużo. Coś za coś, szkoda że piszesz takie pierdoły.

  • 0

    157. ~okazanawa  2011-11-30 15:14:14  host: 94-40-46-169.tktelekom.pl

    do Tomek : 6 godzin ciągłego używania to norma . teraz z innej beczki . ogólnie telefon super , tylko nie rozumiem dlaczego pożera mi tyle megabajtów . otóż mam ustawionych 6 skrzynek pocztowych w o2., ustawiłem żeby pobierał tylko 1 kB (sam tekst), logowanie co 1 godz w szczycie , poza szczytem tylko 1 raz odbiór poczty, otrzymuje średnio 10 wiadomości na 1 skrzynkę w ciągu doby. bilans jest taki,ze na dobę pochłania mi ok 40-50 mb , tylko samo logowanie bez ściągania poczty to ok 200 kb. zaznaczam ,ze wszystkie inne aplikacje łączące się z siecią mam wyłączone . dla porównania mam nokie na symbianie anna gdzie ta sama ilość poczty odbierana co 0,5 godziny pochłania mi tylko ok 2 mb na dobę . czy ktoś potrafi te rozbieżności wytłumaczyć ?

  • 0

    158. ~ironmike32  2012-01-21 15:38:21  host: aaea105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    współczuje nam klientom takich konsultantów jak Luka dobrze ze nie sprzedaje laptopów.Może trafił na trefny telefon.Ja jak sie bawie nim bateria trzyma cały dzień. Telefon bardzo fajny dla niewymagających.Nie za duży i nie za mały.wszystko śmiga fajnie tylko nie ma prawdziwego multitoucha ale nie jest to(jak dla mnie)dużym problemem. Bardzo fajny fon.

  • 0

    159. ~mike  2012-01-22 00:18:48  host: ae117.itcomp.pl

    Bardzo fajny fonik dla Nie wybrednych.Właśnie piszę z niego tą opinię .

  • 0

    160. ~Adam  2012-02-01 21:19:16  host: host-80.54.253.56.smlw-legionowo.pl

    [DO 158]co masz na myśli mowiąc ze nie ma prawdziwego multi-touch'a?? Bo nie bardzo rozumiem tą opinię:)

  • 0

    161. ~ironmike32  2012-02-09 20:54:22  host: ae117.itcomp.pl

    Wpisz na YouTube ten model i multitouch i zobaczysz o co chodzi .jak się Nie mylę to w tym telefonie jest dualtouch albo jakoś tak.wiadomość pisana z tego telefonu . NADAL polecam ten fonik

  • 0

    162. ~Wienczysław  2012-02-18 11:39:37  host: 89-72-172-126.dynamic.chello.pl

    Witam, Byłem posiadaczem Iphona 3GS, potem HTC Desire, aktualnie niestety z własnej głupoty Sony Xperia Arc S, gdybym mógł cofnąć czas wrócił bym do HTC bo nie miałem lepszego telefonu w dłoni, idealne wyważenie, mam całkiem sporą dłoń wiec nie wszystkie telefony sie do niej układaja, ale jesli chodzi o Dessaiera to moge stwierdZic że jest jak na mnie szyty, jedyny minut tego telefonu to odrobine za mało pamięci RAM i mógłby miec przynajmniej z 8 GB wbudowanej. Iphon przegrywa juz na wstępie za brak wsparcia dla FLASHA, a ARC S to przerost formy nad treścia, ogólnie "MAŁPKA" tzn. mały aparat cyfrowy do wykonywania zdjęc w trybie AUTO z dodatkową funkcją telefonu i dostępu do internetu. Warto jest sie też zatrzymac na chwile przy HTC DESIRE S czyli delikatny facelifting Desire-a i drobny tuning wnętrza tego kombajnu. Pozdrawiam W@

  • 0

    163. ~Seba  2012-06-18 10:58:32  host: 93-181-143-144.internetia.net.pl

    Posiadam telefon od 2,5 roku. oglądałem kilkanascie telefonów z androidem, ale to co zrobili z nakładką na adroida HTC sense , to mistrzostwo świata. Korzystam z desire, jako routera, deoskonale z kompem sie synchronizuje, ten sprzęt jest idealny do pracy. Bateria owszem mogłby być lepsza ale nie można mieć wszystkiego. Powoli czas na zmianę telefonu, tylko po co zmieniać coś co jest dobre? Godnym nastepcą Desire może być HTC ONEx. Ktoś kto raz spróbuje HTC, ciężko wraca do rzeczywistości.

  • 0

    164. ~bart  2012-06-20 16:45:25  host: 178235111014.warszawa.vectranet.pl

    używam już ponad rok. przegięciem jest za mała pamięć ROM. wystarczy zainstalować podstawowe programy plus navi i koniec pamięci, a wielu programów nie da się zainstalować na karcie sd (czasem nawet na navi miejsca nie starczy). Naprawdę to duży błąd - gdybym to wiedział wcześniej nie kopiłbym tego telefonu. Wszystko pozostałe ok poza może niedopracowanym wyświetlaczem - słaba widoczność na słońcu.

  • 0

    165. ~Quercus  2012-09-06 21:06:01  host: 89-67-104-21.dynamic.chello.pl

    Mój syn na Desire wgrał Androida 4.0. Śmiga jak burza.

  • 0

    166. ~Aneta  2012-10-01 23:25:24  host: 178-36-54-176.adsl.inetia.pl

    Bardzo odporny na wstrząsy:-) Uwielbiałam go za to. Wiele smartfonów nie przeżyłoby tego, co przeżył mój Desire.

  • 0

    167. ~kronong  2012-10-25 21:35:56  host: 178.180.215.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Mam ten telefon 1.5 roku. Wypisze wady, bo o zaletach możecie poczytać,wszędzie. Otóż po roku użytkowania słabo działają przyciski menu, wyszukiwania, głośniej i ciszej. Trzeba mocniej przydusic, żeby zadziałały. Od roku jestem na oficjalnym 2.3.3, od pewnego czasu tel potrafi się zrestartowac, raz na tydzień, bez powodu. I to tyle z wad, 3 razy spadł na panele i nic, dzięki dobrej obudowie tel wygląda jak nowy. Bardzo czuły na dotyk, nie zacina się, internet chodzi miód, yt też. Poreczny, telefon jest mega, a ta oficjalną aktualizacja 2.3.3 go jeszcze bardziej udoskonala.

  • 0

    168. ~siwasek  2012-11-24 20:22:01  host: aepk143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Posiadam ten zacny model ponad rok i jest na prawdę super. Nie jestem 14letnim szczeniakiem. Telefon pracuje w różnych warunkach. Wyświetlacz super, czuły, nie zacina się, wgrane jest sporo gier, dobrze leży w dłoni, pewnie (miałem w ręce tel w podobnej cenie i wypadły gorzej), bateria max 2dni, internet śmiga idealnie, wifi ma dobry zasięg, upadł pare razy na płytki, kostkę brukową i NIC!! AlE nie dał rady przejechania przez auto. (jeep cheeroke na trawie). Podnosząc go myślałem że po nim, a tu tylko małe pęknięcie obudowy w górnym lewym rogu i wszystko śmiga miód malina. Dla mnie tel super. Jeśli kogoś interesują wymagające gry, filmy i inne zbędne cuda to się nie wypowiem. Ale jeżdżę off-road i tel nie raz był zbryzgany wodą (nie pływał), piachem, uwalany w błocie i dawał rade! Gubi zasięg ale w mega dziurach! Tam gdzie już nic nie ma zasięgu :) Jedyna wada to taka że tylny panel jest pokryty taką jakby gumą i trochę się ściera na rogach :P Tel polecam w 100%. W tej cenie ok. 500zł na dzień 24.11.2012 nie znajdziecie nic lepszego. Pozdrawiam :)

  • 0

    169. ~Siwy  2013-03-17 22:53:57  host: agdy92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon nie posiada multitoucha więc proszę o poprawienie w opisie

  • 0

    170. ~Sly  2013-06-09 16:56:38  host: 77-254-2-0.adsl.inetia.pl

    Właśnie mija 2 lata od kiedy go mam. Jestem zadowolony z jego uzytkowania, ale........ Tragicznie mało miejsca na aplikacje!! Fabryczna aktualizacja do androida 2. cośtam to lekka przesada. Natomiast jeżeli komuś to nie przeszkadza to tel jest godny polecenia

  • 0

    171. ~artur  2013-06-28 13:33:23  host: ip-79-175-220-157.cable.smsnet.pl

    @169 Oczywiscie ze posiada multtouch. Jakby nie posiadał to nie mógłbyś palcami przybliżyć bądź oddalić zdjęcia, pdfa itp. Telefon miałem, bardzo polecam. Jedyny minus że mialem 2 razy wadliwe telefony, wkońcu wymienili na Desire'a S :) Czyli ulepszonego desira. Teraz mam dylemat czy zostać przy Desire S czy wziąć Desira X :)

  • 0

    172. ~knjhjhjhjjhhjjh  2013-09-06 17:19:01  host: 92-63-34-191.ip.mgk.pl

    gffghjjkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • 0

    173. ~Rej  2013-12-04 21:16:55  host: auto.89-22-37-183.matrix-net.pl

    W opisie jest duży błąd. Dotyk nie jest multi-touchem. Jest to jedynie dual-touch. Czym się różni? Multi-touch obsługuje pięć pozycji na ekranie, nawet jeżeli jedna ze współrzędnych na siebie się nakłada. Dual-touch obsługuje ich jedynie 2 i to tylko w przypadku gdy są po przekątnej. Czyli jeżeli naciśniemy na ekranie 2 palcami 2 różne punkty, które będą miały praktycznie jedną taką samą współrzędną, telefon tak jakby uśredni ją, czyli zanotuje pozycję dokładnie w połowie drogi do tych 2 punktów. Może być to trochę uciążliwe w niektórych grach, lub tego typu rzeczach. Głównym założeniem dual-toucha jest powiększanie i zmniejszanie przybliżenia np. w przeglądarce. Co do ekranu, to nie jest AMOLED, jak większość źródeł podaje. Jest to prawdopodobnie zwykły OLED, ale nie mam co do tego pewności.

  • 0

    174.  2014-07-02 14:03:34

    Na plus :

    - ładny design
    - dzięki gumie na tylnej klapce pewnie leży w dłoni
    - amoled
    - na romie mildwild 5.0(android 2.37) śmiga jak marzenie
    - całkiem dobrze trzyma bateria (zamiennik andidy)

    Minusy

    - już marne wsparcie na XDA
    - tylko gingerbread, 4.0+ raczej dla masochistów
    - podczas słuchania muzyki w cichszym momencie jak zdarzy się że łapie sygnał słychać przesłuchy - coś ala odgłosy z tanich
    głośników jak przystawi się telefon
    - nagrywanie filmów czyli niski fps przy słabszym oświetleniu, już Omnia II była w tym względzie lepsza
    - adreno 200 czyli szału nie ma

    Choć tych minusów trochę się znalazło to ogólnie z telefonu byłem zadowolony, gdyby dali mu lepsze cpu/gpu to pewnie miałbym go dłużej

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-124-106.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet