HTC Desire 820 - opinie
Telefony HTC HTC Desire 820 Opinie o HTC Desire 820

HTC Desire 820

w sumie: 28
  • 0

    1.  2014-09-11 17:36:29

    Wow! To będzie dobry sprzęt :D

  • 0

    2. ~domin95  2014-09-26 20:42:29  host: agrv84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bateria normalnie miazga

  • 2

    3. ~bandzior1234  2015-01-22 14:00:38  host: eew125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest świetny ! Mam już go ponad 2 miesiące i nie wiem co to znaczy żeby telefon się zwiesił ,, mulił " . Jestem zachwycony działaniem tego telefonu . Bardzo szybki, wi-fi i inne aplikacje + gry śmigają jak głupie ! Ten telefon to połączenie iPhona i Samsunga galaxy S5 . Jest MEGAAA . Polecam serdecznie nikt się na tym telefonie nie zawiedzie :)

  • 1

    4. ~cysia  2015-03-22 17:54:10  host: public-gprs515025.centertel.pl

    Chyba przestanę ufać temu, co jest w tym serwisie. Desire 820 ma radio i można nim płacić przez NFC...
    telefon mam od ok. 1,5 miesiąca i jestem bardzo zadowolona z niego - każdy by był po przesiadce z Samsunga Trenda ;)
    Mam sporo aplikacji, korzystam z większości funkcji i działa bez zarzutu, nie zdarzyło mi się, żeby się wieszał czy zwalniał. Zdjęcia bardzo dobrej jakości, z obu aparatów, dźwięk, jak na takie urządzenie, znośny.

  • 0

    5. ~Laser  2015-04-05 00:34:44  host: 5.134.65.143

    Ogólna ocena średnia. Telefon mam ponad miesiąc... Z opinią wcale się nie spieszyłem. Ja wymagałem więcej przed zakupem. Telefon spory, można powiedzieć - patelnia. Ale mimo wszystko mieści się do kieszeni. Pisze się wygodnie, obsługa prosta. Z Androidem jestem od początku (od HTC G1, wersji 1.0) i tutaj niestety powiem, że system spada na psy. Coraz większe wymagania sprzętowe, coraz więcej błędów i zacięć, coraz większą inwigilacja. Wciskają pieprzone chmury obliczeniowe wszędzie. Ogólnie Android i każdy inny system powoli oceniam coraz gorzej.
    Ale powróćmy do oceny telefonu. Procesor niby ok. Rzadko się zacina, ale zdarza się. Grafika ok, rozdzielczość ekranu wystarcza. Niektórzy gadają głupoty, że nie FHD. Niech się stukną w łeb. I niech dalej myślą, że oglądają w TV obraz FHD. Pogratulować rozumu... Tutaj mamy ekran 5,5", nie kurde 50!!!! Odległość bliższa - ok. Znajdziecie piksele? Mam nadzieję, że rozdzielczość wytłumaczyłem. Ogląda się filmy na prawdę fajnie, fajny dźwięk, fajna jakość. Ok, zadowalająca.
    Niestety sama jakość wykonania średnia. Obudowa po włożeniu SIM już się nie domykała (zaślepka). Łatwo się rysuje. Bateria padaka. Maks 2 dni bez używania. Słownik ok, chociaż czasem wkurza. Kilka innych fajnych opcji - np. oszczędności energii. Telefon można polecić, ale nie napalajcie się za bardzo. Ma minusy.

  • 0

    6. ~artur  2015-04-08 20:40:31  host: apn-46-76-97-60.dynamic.gprs.plus.pl

    Śmiga jak oszalaly ! Nie wiem już co znaczy słowo lag z tym telefonem. Jak dla mnie, rewelacyjny ! Bateria mogłaby być trochę pojemniejsza by wytrzymał dwa dni, gdyż trzyma ok 12h dość intensywnego używania do Internetu oraz sms. Wyświetlacz świetny. Gabaryty dość spore ale to kwestia przyzwyczajenia i warto się do nich przyzwyczaić jeśli ktoś spędza dużo czasu w internecie. Głośniki stereo super, apraty również, nakładka HTC sense prosta, czytelna i szybka. Polecam każdemu kto się nad nim jeszcze zastanawia. Sam szukałem wielu opinii i były różne. Z ręką na sercu, cieszę się że zdecydowałem się na jego zakup

  • 0

    7. ~Piolas  2015-04-15 11:57:42  host: 192.198.151.44

    Moim zdaniem za cenę oscylujacą wokół 1000zł na alledrogo wg mnie nic lepszego się nie kupi. Parametry są bardzo dobre, wielkość to kwestia przyzwyczajenia i skonfrontowania potrzeb do tego co sprzęt sobą przedstawia.
    To jest bardzo dobry średniak i tyle, nie ma co tu porównywać z flagowcami, bo nie ma sensu.

    ->do Laser

    -klapka na SIM - ja nie widzę żeby cokolwiek odstawało. Włożyłem karte do szufladki, wsunałem i zamknałem zaślepke i jest gładko;
    - bateria - poprzedni tel ładowałem codziennie, ten trzyma 1,5 dnia przy takim samym stopniu używania a wydajność bez porównaniania

    ps.
    Możliwe, że dla kogoś kto wymienia często telefony, nie będzie to telefon "zachwytu" ale dla mnie (po ponad dwóch latach przesiadłem się z Xperii Arc S) skok technologiczny jest ogromny a Arc-S to też był mocny średniak swego czasu.

    Ogólnie polecam.

  • 0

    8.  2015-04-17 08:44:53

    trochę mała pojemnośc baterii jak na 5,5'...

  • 0

    9. ~Laser  2015-04-25 00:21:05  host: 5.134.65.170

    Dodam jeszcze kilka uwag: Android spadł na psy. Ostatnio (czytaj blisko 6-7 miesięcy) strasznie narzekam na ten system. Jest beznadziejny, mnóstwo błędów, bateria jest dosłownie zżerana a pojemność na dysku zabierana nie wiadomo na co. Bardzo wymagający system. Osiem rdzeni nie daje nic. Zawiesza się, aplikacje przestają odpowiadać. Szajs. Kupiłem ponownie telefon z Androidem tylko i wyłącznie dlatego, że iOS jest bardzo drogi. Byłem z Androidem od 1.0 i wiem, że jest z tym systemem coraz gorzej. Nie polecam.

  • 1

    10. ~konik  2015-05-08 07:59:27  host: adm.amu.edu.pl

    Mam go od tygodnia, pierwsze wrażenie to - wow jaki wielki. Gdzie ja go będę nosił. Laser pisze, że do kieszeni się mieści - to fakt, ale usiąść z nim już trudniej. Przesiadłem się z Galaxy S5 mini. Porównanie nie wypada najlepiej. Poza tym, że w przeciwieństwie do samsunga HTC się nie zawiesza, jest naprawdę szybki, to w porównaniu z mniejszym koreańczykiem soft HTC jest jakby o dekade z tyłu. Możliwości aparatu bardzo skromne. Podobnie z ustawieniami dzwonków, wibracji itd. Poza tym jest bardzo sprawny a dla korzystających z nawigacji będzie udaną alternatywą tradycyjnych urządzeń.

  • 1

    11. ~sawieri  2015-05-14 10:26:55  host: 195.150.8.210

    dane techniczne niezgodne z prawdą co najmniej w 4 pozycjach miedzy innymi NFC RADIO itp

  • 1

    12. ~Kamil  2015-05-26 10:52:54  host: 252-9.telezet.pl

    Witam, zgubiłem szufladkę do owego telefonu na kartę sim. Gdzie lub jak mogę coś takiego zdobyć? Z góry dzięki za informację

  • 0

    13. ~zielonybrat  2015-08-06 23:19:46  host: 159-205-41-212.adsl.inetia.pl

    Od zawsze stawiam na średniaki. ten smartfon jest moim 5.wcześniej miałem moto g 1st gen ale miałem też styczość z innymi w rodzinie.idealnego w tym segmencie jeszcze nie znalazłem.najbardziej uśredniony jak narazie to s3 neo ( bateria 3 dni ,w miarę wydajny,aparat ok i obsługa google cardboard). motka bateria 3 dni , słaby aparat ale najgłośniejszy głośnik jak dla niedosłyszących . desire 820 ma za to wszystko czego nie miała reszta włącznie z dot view ale nie ma dobrej baterii.ale jeśli komuś nie przeszkadza częste ładowanie to jest to telefon idealny. zdjęcia i filmy wypadają rewelacyjnie odtwarzane na 50 calach, dużo detali.działa płynnie, system w miarę goły wolę sam doinstalowywać co mi potrzeba. posiada tryb samochodowy. dużo możliwości udostępniania internetu z komórki jak i po usb do telefonu. 2gb ramu powoduje ,że można skakać pomiędzy aplikacjami bez zamykania nawet w dużym odstępie czasu.wyświetlacz rewelacja. nfc, lte.ok12gb dla użytkownika plus możliwość rozbudowy o kartę sd. aparat 13 i 8.osobiście polecam wszystkim którzy nie muszą ładować raz na trzy dni.w trybie energooszczędnym bez grania w wydajne gierki 1-2 dni powinien dać radę.

  • 0

    14. ~zielonybrat  2015-08-13 10:36:22  host: 77-253-23-111.adsl.inetia.pl

    Ogólna ocena bardzo dobra. miałem styczność z wieloma smartfonami wiec jakieś pojęcie mam. Duży, wyświetlacz w zupełności zadowalający. dobra jasność i kąty. aparat 13 i 8 w zupełności wystarcza. funkcja filmów slowmotion fajnym dodatkiem.Płynny nie zacina. Nfc , lte, dużo możliwości udostępniania internetu po wifi, bluetooth, usb jaki i do telefonu po usb.
    Minusy to słaba bateria oraz brak żyroskopu. Przy tej cenie powinien być dla możliwości robienia zdjęć sferycznych. Bez etui tak duży telefon trzyma się nieciekawie ponieważ ma dosyć śliską obudowę.
    Osobiście poleciłbym pomimo paru minusów które nie wpływają jakoś znacząco na użytkowanie. Przeszedłem z moto g 2013.

  • 0

    15. ~elo  2015-08-28 03:42:22  host: ip-37-152-19-238.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    do konik - nie wiem jakie Ty spodnie nosisz chyba bardzo obcisłe, ja mam sony z ultra ekran 6.4 cala i nie mam problemu z trzymaniem go w kieszeni, w pozycji siedzącej nawet podczas jazdy samochodem, pozdrawiam

  • 1

    16. ~Lolo  2015-09-05 22:01:36  host: adea26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nic ciekaweo bateria porazka do bani

  • 0

    17. ~Night  2015-10-11 19:57:56  host: 22-147-196-109.itvmedia.pl

    Do Lolo: masz ten telefon? Bo takie opinie nic kompletnie nie wnoszą.
    Ja posiadam swojego 3 miesiące. Przesiadłem się z S3 mini, więc różnica jest kolosalna. Plus za fajne pogrupowane menu. Po odinstalowaniu wszelkiej maści programów operatora można go spokojnie spersonalizować. Minus za odtwarzacz muzyki. Akurat jej słucham sporo a ten z htc to jakieś nieporozumienie. To nie wszystko, nie wszystkie odtwarzacze działają jak trzeba. Niestety po wyjściu z equalizera dźwięk jest płaski jak by go nie było. Jedynie power amp daje radę. Zdjęcia robi całkiem przyzwoite. Szybkość działania za to nie powala. Spodziewałem się szybszej maszynki. Nie chodzi o zwykłe programy, ale gry. W darkness reborn na ultra lekko przycina. Podobno gdyby miał lolipopa działał by szybciej? 2 Gb ramu i 8 rdzeniu zobowiązuje. Wyświetlacz w pełnym słońcu to największa wada tego aparatu. Po prostu bardzo niewiele widać. Reasumując solidny średniak. Mi odpowiada w 100% Do wad można się przyzwyczaić, a miejsca na paluchy na nim na pewno nie zabraknie.

  • 0

    18. ~Piolas  2015-10-16 09:11:21  host: 134.191.220.73

    HTC820 otrzymał wkońcu update do Lolipop'a. :) (v. 2.10.401.2)

  • 0

    19. ~Piolas  2015-10-16 09:27:09  host: 134.191.220.75

    Aktualizacja do Androida 5.0 wkońcu stała się faktem (v.2.10.401.2)

  • 0

    20. ~  2015-11-30 13:24:04  host: 212.160.172.83

    @19 odrazam aktualizacje 2 znajomych zaktualizowalo i zaczal wariowac oddawali na gwarancje(jakies 3 tyg temu) chyba ze juz uporali sie z tym problemem :) a co do tel uzywalem ok 6 mc. i nie zauwazylem zeby zacinal jakosc dzieku na maxymalnej glosnosci hmm troche harczal glosnik(moze to byla wada mojego modelu nie chce zapeszac) ale sam dzwiek stereo bajka :) w darknessa nie gralem wiec nie wiem czy zacinal w kazdym badz razie na s6 dziala plynnie :)

  • 0

    21. ~  2015-12-22 15:52:43  host: host-94-251-217-147.dynamic.mm.pl

    Ludzie gdyby kazdy telefon byl robiony idealnie to nie trzebalo by nowego kupywac bo ten by sie nie psul, tak dziala rynek ja osobiscie mam ten telefon i nie narzekam

  • 0

    22. ~LOL  2015-12-27 16:51:50  host: 093105181007.dynamic-ww-4.vectranet.pl

    Wszyscy którzy mówią źle o tym smartfonie jesteście śmieszni
    Smartfon jest zajebisty polecam naprawdę polecam wszystkim
    którzy mają czym szastać

  • 0

    23. ~  2016-01-15 15:43:34  host: 92.60.132.22

    @20 To jakieś wadliwe modele, u mnie jest ok

  • 0

    24. ~Natti  2016-02-19 22:16:30  host: 195.205.33.192

    Zakupiłem go tydz temu i w pierwszy dzień padł system. Dziś odebrałem i znów to samo szajs jak t-mobile.

  • 0

    25. ~gosc  2016-02-20 22:48:50  host: 212.180.187.206

    Proszę o pomoc czy ten telefon ma wideorozmowy? Jak tak to niech mi ktoś powie jak mam je znaleźć i gdzie?

  • 0

    26. ~kubamarcinkowski  2016-03-22 21:27:52  host: 188.146.5.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Witam. Chciałem się dowiedzieć czy HTC Desire 820 Dual sim ma LTE czy nie, bo już sam nie wiem raz przeczytałem, że ma, a raz że nie ma więc już sam nie wiem co o tym myśleć. Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedz, bo też chcę kupić ten telefon tylko chcę mieć pewność czy ten HTC Desire 820 Dual sim ma te LTE bo posiadam ze sobą dwie karty jedną do internetu, a druga jest prywatna

  • 0

    27. ~Ernest  2016-05-01 22:15:11  host: public-gprs378557.centertel.pl

    Siema :)
    Posiadam ten telefon od połowy grudnia 2015. Jestem na prawdę zadowlony. Jeśli chodzi o szybkość działania, jest jak dla mnie na prawdę elegancko, aplikacje działają na prawdę płynnie, jedyny przypadek wyłączenia aplikacji miałem przy Snapchat, podczas włączania dodatkowych efektów przy kamerce przedniej. Żadnych problemów z aplikacjami. Aparat jest na prawdę dobry, robi zajebiste zdjęcia przy ustawieniu odpowiedniej ostrości. Bateria w stosunku do specyfikacji samego telefonu daje radę wystarczająco, Power banka nosić nie muszę, a korzystam sporo z aplikacji drenujących baterię. Jeśli chodzi o przeglądanie zawartości w sieci, jest to płynne i przyjemne, a duży ekran pozwala na zadowalające oglądanie filmików. Grające 2 głośniki z przodu dają git dźwięk, rozmowy telefoniczne czyste, wyraźne, bez szumów. Nie wiem, co jeszcze mógłbym napisać. Coś, co mi się bardzo podoba, to dioda powiadomień w lewym górnym rogu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i polecam. Przesiadłem się z HTC 8S, który był na Windowsie, jednak beznadziejna aktualizacja 8.1 była tragedią jak dla mnie, a 8.0 był zbyt okrojony pod względem istotnych opcji. Ogólnie do Windowsa nigdy nie wrócę :)

  • 0

    29. ~  2016-06-18 11:34:04  host: user-94-254-161-30.play-internet.pl

    Mam ten telefon od dwóch tygodni,jest super i nie narzekam wszystko działa bezbłędnie-polecam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-0-26.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet