HTC Desire 816 - opinie
Telefony HTC HTC Desire 816 Opinie o HTC Desire 816

HTC Desire 816

w sumie: 16
  • 0

    1. ~KAROL  2014-06-25 13:49:22  host: gyg70.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon został zaprezentowany w 2014 r. a nie 2013 r.

  • 2

    2. ~zawiedziony  2014-06-27 16:50:27  host: 77-254-245-93.adsl.inetia.pl

    Praktycznie wszystko w nim jest dobre z wyjątkiem braku możliwości zapisu plików na karcie SD, co czyni go bezużytecznym. Kupiłem i zwróciłem do sklepu. HTC powinno informować o takim ograniczeniu. Nigdy więcej HTC.

  • 0

    3. ~robert63229@gmail.com  2014-06-29 22:03:59  host: ip-79-175-230-4.cable.smsnet.pl

    Posiadam ten telefon od 2 tyg ani razu mi się nie zawiesił ciągle dostępne ponad 800MB RAM zdjęcia wzorowe reakcja na dotyk lepsza niż w SGS3 działanie internetu z Wi-Fi lub operatora wzorowe kolory wzorowe posiadalem SGS3 I W POROWNANIU DO TEGO HTC SAMSUNG TO DZIADOSTWO I OLEWA STARSZE MODELE TEL A HTC NIE NAPRAWDE POLECAM !!!!!

  • 0

    4. ~Damn  2014-08-07 16:51:15  host: d12-58.static.icpnet.pl

    Telefon świetny, nie mam żadnych zastrzeżeń, po tygodniu przyzwyczaiłem się do jego wielkości i jak wziąłem poprzedni mój telefon - HTC Sensation XE który ma 4,3 cala ekran - poprzednik był już za mały. Nic nie tnie, świetna logika obsługi jak to w HTC, Blinkfeed wyłączony i szafa gra. Bateria spokojnie 3 dni wytrzymuje przy standardowym używaniu, Sensacja wytrzymywała 1 dzień tylko, cieszę się, że nie ma ekranu FullHD. Jednocześnie mam pytanie do użytkowników tego telefonu - czy widzieliście tu gdzieś możliwość nagrywania filmów w HDR? Nigdzie nie znalazłem takiej funkcji, nawet w internecie w poradnikach od HTC... Pozdrawiam i mega polecam! :)

  • 0

    5. ~htc  2014-08-27 22:10:07  host: public-gprs514686.centertel.pl

    różni się jakoś nazwa modelu co do wersji 1 i 2 SIMowej? Bo chciałbym zakupić na 2 SIM a nigdzie nie mogę odróżnić jaka to wersja :\ tym bardziej na allegro.

  • 0

    6.  2014-08-28 07:35:55

    Ile trzyma w nim bateria?

  • 0

    7. ~seb33  2014-09-12 08:59:21  host: google-proxy-66-249-93-72.google.com

    Sprzedam swojego 816 w kolorze Grey. Ma 3 miesiace. Stan idealny. Folia na wyswietlaczu, noszony w silikonie. Cena 950zl.

  • 0

    8. ~Jarek  2014-09-25 10:51:03  host: apn-77-112-52-187.dynamic.gprs.plus.pl

    Swietny telefon.

  • 0

    9. ~silver  2014-10-12 06:17:23  host: 91.242.61.30

    ad "zawiedziony".Widac posiadasz mala wiedze na temat tego telefonu i niepotrzebnie sie kompromitujesz. Wszystko da sie zapisac na karcie sd trzeba tylko pobrac odpowiedni program ze sklepu play...np astro. Nastepnym razem zaczerpnij wiedzy dopiero sie wypowiadaj a nie wprowadzasz ludzi w blad

  • 0

    11. ~  2014-11-16 11:46:21  host: apn-37-7-102-128.dynamic.gprs.plus.pl

    czy bez roota mozna przeniesc aplikacje na karte pamieci ?

  • 0

    12.  2015-01-04 14:18:21

    Używam HTC Desire 816 LTE od trzech miesięcy.Świetny telefon w tym przedziale cenowym.Nieźle wykonany,szybki,nie wiesza się,bardzo dobry dotyk,wyświetlacz i jakość rozmów.Głośniki rewelacja.Minusy to bateria(przy bardzo intensywnym użytkowaniu nie wytrzymuje nawet całego dnia),aparat robi super fotki przy świetle dziennym,w sztucznym oświetleniu jest dużo gorzej,nawet przy użyciu HDR.W ogólnym rozrachunku naprawdę wart swoich pieniędzy(na Allegro 1000 zł-1400zł,w sklepach ok.1400 zł).Polecam.

  • 0

    13.  2015-01-05 14:32:28

    Świetny telefon,zwłaszcza za swoją cenę(mówią na allegro nawet poniżej 1 tyś.zł).Rozczarowała mnie jedynie słaba bateria i nie najlepsze zdjęcia przy sztucznym oświetleniu,nawet w HDR.W ogólnym rozrachunku jak najbardziej wartościowe kupna.

  • 0

    14. ~Arek  2015-04-20 07:47:51  host: abkc26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Czy ten telefon w wersji Dual sim jest w polskiej dystrybucji? Gdzie można kupić Dual sim?

  • 0

    15. ~borys  2015-04-28 17:50:18  host: 213.158.218.44.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Telefon mam od 5 miesięcy. Ciągle i niezmiennie jestem pod jego wrażeniem. Płynności działania, jakości wyświetlacza i przede wszystkim jakości dźwięku. Po aktualizacji do Lollipop'a jeszcze przyspieszył. I wg mnie ma tylko jedną wadę - mało wbudowanej pamięci. Korzystam z wielu aplikacji i niestety nie wszystkie się mieszczą (Lollipop zabrał jeszcze ok 800 MB). Narazie nie rootowałem - ale jak pojemność pamięci przyprze mnie do muru to nie wykluczam roota, aby wywalić niepotrzebne śmieci. Jeśli 3 GB miejsca na aplikacje i gry to nie problem, to BARDZO POLECAM.

  • 0

    16. ~Miste  2015-07-22 23:25:02  host: bozena3.smars.pl

    Odradzam! Posiadam ten telefon od 11 miesięcy. Przy normalnym używaniu, tzn. trzymaniu w kieszeni, używaniu ok. 1h/dzień, położeniu raz od wielkiego dzwonu na podłodze, telefon się "zużył". Aparat główny się porysował i żeby były wyraźne zdjęcia, muszę na niego mieć naklejoną taśmę klejącą przezroczystą (nie tylko mi się porysował!), boczne jego krawędzie w kilku miejscach są delikatnie połamane, tył zarysowany jakbym miał nóż zawsze w kieszeni, ekran mi się porysował, mimo, że używałem telefonu bez folii zaledwie tydzień, a co najgorsze telefon się wygiął niczym LG G Flex, od czego 2 dni temu połamał się ekran od wewnątrz - coraz większa część ekranu przestaje wyświetlać i staje się czarna. Telefon rzeczywiście ma dobre parametry, przy małej ilości aplikacji płynnie chodzi oraz ma znaaaakomitą baterię, ale mimo wszystko każdemu kto zmienia telefon rzadziej niż co rok, go stanowczo odradzam!

  • 0

    17.  2015-10-01 10:00:15

    Bardzo dobry telefon, szkoda tylko, że firma HTC nakłada pewne ograniczenia w funkcjach nowo instalowanego oprogramowania. Przypomina to trochę politykę firmy LG. Niemniej jednak jeżeli brać pod uwagę rozwiązania programowe porównując Samsunga z HTC wybrałbym HTC. Natomiast sprzętowo Samsung jest klasę lepszy. W HTC mogę pochwalić pojemność baterii. Jak na taki duży wyświetlacz bateria spokojnie wytrzymuje mi przynajmniej dwa dni. Aparat mógłby być lepszy. Poza tym użytkowanie telefonu jest bardzo fajne i spokojnie mogę go polecić.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-167-137.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet