HTC Desire 601 - opinie
Telefony HTC HTC Desire 601 Opinie o HTC Desire 601

HTC Desire 601

w sumie: 6
  • 0

    1. ~Htc  2013-09-08 19:49:15  host: 89-78-162-149.dynamic.chello.pl

    Bardzo jestem ciekaw jaka bedzie cena za ten super telefonik :)

  • 0

    2.  2013-11-11 23:07:24

    220 euro Orange Hiszpania :)

  • 0

    3.  2013-11-12 21:33:51

    W czwartek lub piątek opiszę pierwsze wrażenia i wnioski z użytkowania. Wybierałem między Lumią 625, Ascendem P6 i Desire 601. Ciekawe, czy to był dobry wybór... :)

  • 0

    4.  2013-11-21 22:48:07

    Witam. 14.11 kupiłem najnowszy, śrtedniopółkowy produkt HTC ? Desire 601. Przybliżając go nie będę zbyt wiele wspominał o jego podzespołach, bo wszystkie tego typu informacje można znaleźć bez najmniejszego trudu, skupię się raczej na subiektywnych odczuciach z kilku, niezwykle intensywnie spędzonych dni użytkowania modelu 601. Pierwsze wrażenie to estetycznie wyglądające, plastikowe opakowanie w białym kolorze z zamieszczonym zdjęciem telefonu. Jeśłi chodzi o zawartość pudełka, to oprócz telefonu mamy dość sprawnie (bez szaleństw rzecz jasna) działający zestaw słuchawkowy i ładowarkę, z ciut niestety przykrótkim kablem. Chociaż w porównaniu z np Lumią 625 i tak jest jak boa przy zaskrońcu :) Porównań do Lumii 625 będzie więcej, bo między tymi dwoma słuchawkami wybierałem, obydwie mogłem kupić w tej samej cenie i przez kilka dni nie mogłem się zdecydować. Pierwsze zetknięcie telefonu z dłonią wywołało u mnie dwa odczucia. Pierwsze bardzo pozytywne, gdyż pomimo całkowicie plastikowej obudowy od razu zauważamy jej wysoką jakość. Wszystko idealnie pasuje, bez niedociągnięć, skrzypień i tym podobnych przypadłości, które zraziły mnie we wspominanym produkcie Nokii. Drugie, czysto tym razem subiektywne a zarazem raczej negatywne odczucie, to... plastikowa obudowa właśnie. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że za chwilę coś pęknie, złamie się, a jego pierwszy upadek na podłogę będzie zarazem jego ostatnim i będę uboższy o kolejne 220 euro ceny zakupowej :) Wiedzcie jednak, że przesiadłem się na HTC z aluminiowego Samsunga Wave, który przeżył kilkuminutową kąpiel w wannie (będąc oczywiście na samym jej dnie) z moimi pociechami, niezliczoną ilość upadków, w tym jeden z pierwszego piętra klatki schodowej i sam nie wiem co jeszcze. Przed włożeniem karty SIM drugie miłe zaskoczenie ? w przeciwieństwie do tego, co wypisuje większość tematycznych portali - akumulator JE

  • 0

    6.  2013-11-28 21:52:45

    akumulator JEST wymienny! O tym, czy jego 2100 mAh jest wystarczające, juz za chwilę. Nawiasem mówiąc Desire 601 posiada jeszcze jeden dodatek, którego wspomniane portale jednomyślnie odmawiają urządzeniu HTC, mianowicie ma wbudowane RADIO :) Wracając do akumulatora ? niczym się nie wyróżnia, co oznacza, że jego pojemność wystarcza na jeden dzień wytężonej pracy (nie mylić z dobą). W tej kwestii Desire 601 przegrał z Lumią 625, chociaż tak naprawdę to Android przegrał z Windows 8 optymalizacją systemu... Jeśli chodzi o multimedia, to ogromny plus za jakość dźwięku zewnętrznych głośników. Nie zamierzam udawać wielkiego znawcy telefonów i nie wiem zbyt wiele o aparatach, których nie używałem ale żaden z tych, które wpadły mi w ręce na więcej niż jeden dzień nie umywał się jakością dźwięku do omawianego produktu. Zdjęcia i filmy bez zastrzeżeń, z dużą ilością ustawień, edycji i typowych wodotrysków. Wyświetlacz ok, chociaż tutaj niedoścignionym dla mnie wzorem jest Samsung Wave pierwszej edycji... Podzespoły telefonu pozwalają mu na szybką, płynną i bezstresową dla użytkownika pracę, nie powidując jakichś denerwujących opóźnień. Nawet po zainstalowaniu kilku ciężkich "wagowo" aplikacji i kilkunastu lżejszych wszystko było ok. I tutaj wrócę przedostatni raz do Nokii Lumia 625. Na czystym systemie jej 512 Mb RAM dawało radę, widać tutaj świetną optymalizację systemu i jego stosunkowo małą zasobożerność. Natomiast po zainstalowaniu iluś tam dodatków, tapet, itp. 1 GB w HTC i jego ciut szybszy procesor dały mu przewagę w szybkości działania. Nie oznacza to bynajmniej, że Lumia stała się powolnym mułem ? różnicę widać było dopiero np. przy wyznaczaniu trasy z Hiszpanii do Polski... Przy okazji jeszcze słowo o GPS i Glonass ? znakomicie. Na koniec jeszcze jeden rodzynek, czyli technologia 4G. I w HTC i w Lumii wszystko działa jak należy i posiadac

  • 0

    7. ~  2013-12-04 20:58:14  host: 31.4.101.238

    ... posiadacze taryf z dostepem do technologii LTE poczują wiatr we włosach, czy raczej mega i gigabajty danych, mknących ku waszym komórkom z ogromną szybkością :)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-196-37.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (3)

Archiwum Ankiet