HTC Desire 500 - opinie
Telefony HTC HTC Desire 500 Opinie o HTC Desire 500

HTC Desire 500

w sumie: 50
  • 0

    1. ~krzysp  2013-08-10 20:20:37  host: public-gprs472467.centertel.pl

    Trochę szkoda, że telefonik LTE na 1800 MHz nie obsługuje. PLUS oferuje już komercyjnie taką sieć we wpółpracy z Cyfrowym Polsatem, na LTE na 2600 MHz pewnie jeszcze chwilę w Polsce poczekamy :)

  • 0

    2. ~Patryk  2013-08-11 16:40:49  host: 89-67-164-236.dynamic.chello.pl

    Fajny telefonik, ze średniej półki smartfonów, ciekawy procek 4x1.2, 1gb ramu. Martwi mała pamięć wbudowana i bateria. Wydaje mi się, że jeśli cena będzie ok, to może być hit.

  • 0

    3. ~adm  2013-08-13 20:59:36  host: CLIENT-telezet-2.zgora.dialog.net.pl

    Słabe piksele 400x800

  • 0

    4. ~nico  2013-08-30 09:48:42  host: dynamic-78-8-88-52.ssp.dialog.net.pl

    Czy wyświetlacz jest chroniony szkłem Gorilla Glass? Na stronie Producenta brak tej informacji.

  • 0

    5. ~Bikki  2013-09-04 09:50:45  host: 89-71-81-152.dynamic.chello.pl

    Kupiłem dopiero co w komputroniku i nie narzekam, ma parę wad: np. niska rozdzielczość, mógłby mieć więcej ram etc., ale to oczywiście bankowo nie obyłoby się bez zmiany ceny a gdyby ta podskoczyła do ceny nexusa 4 to już nie byłaby okazja, natomiast jak za 1k pln taki htc z 4-rdzeniami to oceniam bardzo pozytywnie.

  • 0

    6.  2013-09-09 20:17:29

    Można prosić o więcej opinii? Bateria przy średnim użytkowaniu ile trzyma?

  • 0

    7. ~Infector  2013-10-01 21:16:22  host: bbq221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A jak z jakością rozmów? Czy występują podobne szumy jak w przypadku Desire X?

  • 0

    8. ~yogi  2013-10-07 20:06:47  host: 78.10.151.246

    podobno brak WIFI hot spot.

  • 0

    9. ~Taber  2013-10-11 11:25:45  host: 46.204.116.242.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Czy ten telefon posiada DUAL SIM? bo różnie piszą.

  • 0

    10. ~Gosia  2013-10-23 10:59:04  host: chrobrego50.giga-komputer.pl

    Bateria przy intensywnym użytkowaniu trzyma dzień. Przynajmniej nie ma obawy, że pod wieczór się rozładuje. Wyświetlacz jest rewelacyjny, dotyk szybki. Mam ten telefonik od kilku dni i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Radio posiada, mimo, że w specyfikacji jest co innego. Wifi również posiada. Ja mam wersję na jedną kartę sim. Jak na mój gust to zdjęcia robi rewelacyjne. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. W sumie polecam.

  • 0

    11. ~grumat  2013-10-23 14:30:53  host: 81-18-207-154.static.chello.pl

    Telefon posiadam od 3 dni i jak na razie bardzo go sobie chwalę. Jedyna rzecz, której on najprawdopodobniej nie ma (a co jest ujęte w tej specyfikacji) to cyfrowy kompas. Przynajmniej u mnie aplikacje kompasowe nie działają. Jeśli u kogoś jest inaczej to proszę o info.

  • 0

    12. ~Maćkom  2013-11-01 14:58:20  host: hf210.internetdsl.tpnet.pl

    gdzie znaleźć w tym telefonie pliki?? foldery etc itp?

  • 0

    13. ~jasiek  2013-11-01 17:33:34  host: 15.165.enf.pl

    ma cyfrowy kompas, jest model dual sim i na jedna karte, ma wifi hot spot, bateria trzyma od 1 do 3 dni w zaleznosci od intesywnosci uzytkowania, szumy nie wystepuja, nie ma gorilla glass

  • 0

    14. ~asia  2013-11-05 00:12:44  host: 79.135.180.47

    Polecam ten telefon jak najbardziej! Mam go już miesiąc i uważam,że jest naprawdę dobry. Zdjęcia fajne, filmy również. Dużo aplikacji, szybko działa dotyk. I do tego jest śliczny! :-)

  • 0

    15. ~pawel  2013-11-08 21:31:50  host: 77-254-206-122.adsl.inetia.pl

    Wi-Fi hot spot posiada, rzekome słabe piksele-gówno prawda, brak szumów, telefon jest ok :)

  • 0

    16. ~demon086  2013-11-22 16:42:38  host: 77-253-37-246.adsl.inetia.pl

    Witam man nowy z salonu desire 500 mam pytanie odnośnie baterii odłączam rano tel od ładowarki i wieczór już muszę ładować przy włączonym Wi-fi i auto-synchronizacji danych jest to możliwe? czy mam oddać baterie na gwarancji?

  • 0

    17. ~demon086  2013-11-22 16:46:25  host: 77-253-37-246.adsl.inetia.pl

    ile ma trzymać bateria bo mi ledwo na dzień wystarczy jak mam włączone wi-fi możliwe czy mam baterie do wymiany?

  • 0

    18. ~Madżantowy_22  2013-11-23 12:57:18  host: 217.153.182.70

    Telefon spoko, biere za 1zł w T-mobile.

  • 0

    19. ~diz  2013-11-25 00:39:49  host: 89-65-229-8.dynamic.chello.pl

    dobry telefon. z minusów klapka zaczęła na dole po prawej trzeszczeć po miesiącu, 30fps przy nagrywaniu 720p to on nie ma, mało pamięci wbudowanej (ok 1GB dla użytkownika) ekran zbiera drobne ryski pomimo noszenia samego telefonu w kieszeni. Poza tym nie patrzcie na piksele, ekran jest świetny, telefon działa płynnie, zdjęcia robi dobre.

  • 0

    20. ~silwia  2013-12-05 20:35:50  host: 159-205-159-53.adsl.inetia.pl

    Mam go niecały miesiąc i pomimo dbania i trzymania w etui pękła szybka na ekraniku - bardzo szybkie rysowanie. Naprawdę nie wiem kiedy to mogło się stać, bo cały czas trzymam go na stole, a jak w torebce, to w etui.

  • 0

    21.  2013-12-09 08:40:45

    Czy on ma LTE czy to błąd tutaj?

  • 0

    22. ~ajss  2013-12-10 15:39:17  host: 89-71-19-239.dynamic.chello.pl

    właśnie, co z LTE ? tutaj w opisie są sprzeczne informacje...

  • 0

    23. ~Vampir  2013-12-29 21:23:11  host: host-89-231-94-95.pascal-net.pl

    telefonik bardzo fajny mała rozdzielczość jak dla mnie - aparat to po prostu porażka szkoda też że niema autofocus`a co do baterii trzyma spokojnie 3dni przy takim lekkim użytkowaniu a jak kiedyś grałem non stop w RR3 to wytrzymał 4-5 h więc nie najgorzej procek spokojnie wyrabia nie miałęm jeszcze sytuacji aby telefon miał jakiegokolwiek laga obudowa troszke trzeszczy gdy sie ją mocniej ściśnie a telefon mam niecały miesiąc Podsumowując: + płynność i szybkość działania + android 4.1.2 i sense 5.0 + wyświetlacz (kolory, czułosć) + jakość i siła głosu (Beats Audio) + wygląd zewnętrzny a minusy: - mała rozdzielczość ekranu - słaby aparat - cięzko znaleźć podgłaszanie

  • 0

    24. ~Jumalafaq  2014-01-13 11:54:51  host: 213-238-95-183.adsl.inetia.pl

    Jest błąd Model Desire 500 posiada radio FM

  • 0

    25. ~Anna  2014-01-15 19:18:37  host: dynamic-78-8-96-61.ssp.dialog.net.pl

    Czy ktos ma problem z pokazywaniem zdjęć na nakładce sense czy aplikacjach takich jak twitter/tumblr oraz filmikow na instagramie czy vine? U mnie to w ogole nie dziala :/

  • 0

    26. ~gg  2014-01-21 20:55:30  host: user-94-254-210-254.play-internet.pl

    Telefon sam się resetuje a mam go zaledwie 2 tygodnie. Jaki jest problem?

  • 0

    27. ~Kondzio  2014-01-22 20:21:46  host: apn-77-113-16-94.dynamic.gprs.plus.pl

    Ale Vampir ale aparat ma autofocus i zdjęcia robi cudne :D mi się podoba aparat :)

  • 0

    28. ~AS  2014-01-23 18:40:53  host: 77-255-241-179.adsl.inetia.pl

    Czy aplikacje można zapisywać na dodatkowej karcie czy tylko na pamięci wewnętrznej tel?

  • 0

    29. ~DD  2014-02-06 09:15:23  host: user-94-254-197-121.play-internet.pl

    Można zapisywać na karcie tylko w ustawieniach przenieś pamięć na sd

  • 0

    30. ~soczex  2014-02-06 19:10:35  host: 178-214-25-72.mtm-info.pl

    Telefon spoko, tylko bateria wytrzymuje mi pół dnia -.-

  • 0

    31. ~Vampir  2014-02-11 20:54:30  host: host-89-231-94-95.pascal-net.pl

    co do aparatu jest coś takiego że musisz kliknąć i przytrzymać aby ostrość była lepsza przykładowo kolega ma sensationa xe i tam automatycznie sie zablokowóje ostrość a w porównaniu do telefonu siosty który też ma 8 mpx jej jest lepszy na moje oko :>

  • 0

    32. ~Agusia  2014-02-16 11:56:42  host: beg171.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy działa na nim aplikacja gadu gadu?

  • 0

    33. ~GallAnonim  2014-02-26 06:52:36  host: din209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    To zależy, jak intensywnie z niego korzystarz :-)

  • 0

    34. ~aga  2014-02-27 00:07:32  host: 109.231.55.85.koba.pl

    Czy ktoś korzystał z telefonu przy -17 C?

  • 0

    35. ~gg  2014-03-07 08:39:59  host: 94-229-216-73.static.espol.com.pl

    Bardzo słaba szybka - lepiej odpuścić sobie, szkoda dokładać do naprawy - w Ameryce wymieniają za friko

  • 0

    36. ~zenek  2014-03-14 20:42:04  host: aid183.internetdsl.tpnet.pl

    Spadnie z pół metra i już masz wyświetlacz do wymiany (koszt ponad 400 zł - śmiech). Dual sim to kpina, nie ma rozmowy na żadnej karcie, a mimo to nie można się ciągle dodzwonić. Nigdy więcej HTC.

  • 0

    37. ~Toms  2014-05-14 22:48:20  host: host-176-221-121-206.dynamic.mm.pl

    a ja mam i polecam

  • 0

    38.  2014-06-11 12:03:09

    Takie pytanie: jak zapisujecie w nim kontakty- backup kontaktow na karcie, to w jakim formacie pliku on sie zapisuje? Na samsungu mam .vcf

  • 0

    39. ~owl  2014-06-18 13:31:06  host: 217.153.182.70

    Posiadam tel od listopada 2013. Jak na razie jestem bardzo zadowolona, ale też nie mam dużych wymagań co do smartfonów. Najważniejsze żeby można było dzwonić, esemesować, korzystać z neta bez zacinania. Od czasu do czasu gry, muzyka. Bardzo dużo korzystałam z iply i playera tvn, działa bez zarzutów i wszystko na nim ładnie widać. Świetny tryp przeglądania i montażu zdjęć :) Bateria trzyma przy umiarkowanym korzystaniu dwa dni, ale to chyba już standard w tego typu tel. Minusy to szybko rysująca się tylna klapka, dlatego radzę od razu dokupić jakieś etui. Mogłoby też być więcej pamięci wewnętrznej, gdyż przy aktualizacji tel woła, że brak pamięci. Wyświetlacz...no w słońcu kompletnie nic nie widać. Głośnik jest bardzo cichutki, co jest trochę rozczarowujące, bo mając w torebce tel czasami go nie słyszę.

  • 0

    40. ~adamb  2014-06-29 09:09:34  host: static-62-233-133-162.devs.futuro.pl

    Świetny smartfon, posiadam go od ponad sześciu miesięcy i nie mam z nim żadnych problemów. Bateria trzyma jak to w smartfonach 1 dzień, posiada duży czytelny wyświetlacz, ekran dotykowy działa bez zarzutów. Aparat jak na tą rozdzielczość bardzo dobry ;) Zdecydowanie polecam niezdecydowanym !

  • 0

    41. ~koń  2014-07-27 20:51:36  host: user-94-254-143-36.play-internet.pl

    Mam ten telefon 9 miesiecy , badziew. Chińska zabawka , podczas zakładania obudowy pękł wyswietlacz. Ekran po bokach tracił kolory.

  • 0

    42. ~tomaszek  2014-09-03 11:02:42  host: 5.172.252.33

    Czy wam też się bardzo nagrzewa w okolicach aparatu podczas ładowania i długiego użytkowania???

  • 0

    44. ~mykosanka  2014-09-08 17:25:20  host: 109-207-48-29.ronus.pl

    telefon bez zarzutu,posiadam go 5 m cy i jestem bardzo zadowolona,polecam

  • 0

    45. ~bartek  2014-09-16 21:53:46  host: user6-029.satfilm.net.pl

    tak się dzisiaj zdenerwowałem, że dodam opinie. Ogólnie jestem zadowolony, To mój pierwszy smartfon, dbam o telefony, bo nie lubię często zmieniać. Zdarzają się jednak czasem małe upadki. Siedząc na kanapie telefon się ześlizgnął i upadł na dywan.Efekt mała rysa na telefonie. Wkurzyłem sie. Dzisiaj znowu upadek na dywan, i już mała pajęczyna się robi. Moim wpisem chciałem podkreślić słaby ekran. Nieestety nie mam doświadczenia z innymi smartfonami, ale mam go od grudnia, pierwsza rysa w czerwcu, teraz druga. Nie wiem czy wytrzyma mi ten telefon rok, a nie był tani.

  • 0

    47. ~lel  2015-03-07 13:15:13  host: staticline-31-182-89-80.toya.net.pl

    Tylko mi autofocus nie dziala ?

  • 0

    48. ~Lotus  2015-04-14 22:03:15  host: 89-78-51-93.dynamic.chello.pl

    Mam go ponad pół roku, ekran poleciał 3-go dnia, bateria pół dnia, jak odpalę Google Maps to ma takie lagi, że obraca obraz kilka sekund po skręcie, Google Maps i Yanosik to jego koniec :) , wcześniej używałem S1 i nie było takich problemów. Jedno jest pewne - nigdy więcej HTC !

  • 0

    49. ~-..-  2015-05-09 01:31:15  host: 89-69-243-226.dynamic.chello.pl

    Posiadam ten telefon rok. Najlepszym atutem telefonu dla mnie jest jakość beats audio, która przy dobrych słuchawkach naprawdę potrafi podrasować dźwięk. Dbam o swoje telefony najlepiej jak potrafię. Odkąd go posiadam zaliczył tylko jeden upadek. Upadł jednak tak ze troszeczkę odprysł bo jeden róg. Zdarzenie miało miejsce prawie rok temu. Ale parę dni temu szybka pękła mi "sama". Telefon na noc miałam położony na łóżku obok siebie. Po obudzeniu, od razu zauwazyłam pajączka na moim ekranie. Nie upadł mi bo leżał w tym samym miejscu. Mam pękniętą szybkę od środka...
    Oprócz tego telefon co raz częściej mi się zacina przez milion aktualizacji, które mimo posiadania prawie pustej karty SD ciągle uporczywie pchają mi się na zapełnioną już pamięć telefonu(Tak zmieniłam w opcjach, żeby pamięcią główną była karta SD). Bateria od samego początku trzymała mi maksymalnie dwa dni, nawet przy zerowym korzystaniu z telefonu.

  • 0

    50. ~  2015-07-09 20:49:09  host: 217.153.182.70

    swietny telefon !

  • 0

    51. ~jester  2015-09-04 17:32:05  host: 109.207.99.24

    Sluchajcie Kochani. Moze ktos podpowie. W ustawieniach dzwiek odtwarzania mam ustawiony na max, master volume tez a mimo wszystko wiele plikow np na yt jest odtwarzane tak cicho ze bez sluchawek ani rusz. Troche to meczace zwlaszcza ze glosniczek potrafi... Np na mp3. Macie jakis sposob, nie wiem, jakies kombinacje klawiszy, nie mam pojecia, zeby podniesc glosnosc odtwarzanych multimediow z sieci ?

  • 0

    52. ~lu  2016-05-19 20:39:17  host: 89-76-166-113.dynamic.chello.pl

    Niewiarygodnie beznadziejny smartfon. Szybkość działania woła o pomstę do nieba. Soft można porównywać z nokią. Zrzucenie górnej belki i mamy tylko powiadomienia . wtf??? przecież to jedna z najużyteczniejszych funkcji androida- zrzucam belkę z góry i włączamy wifi gps itd a tu d.... 0 na 10 pkt. Pamięć dla użytkownika może 3 % z 4 GB - mamy może 200 MB ?!?!?! co to ma być - znajoma nie mogła nawet korzystać z whatsApp'a bo co chwila brak pamięci. Odtwarzacz muzyczny - zgroza. Wiele błędów można popełnić w życiu ale wydać tysiaka na tą kupę złomu to naprawdę - wstydził się będę do śmierci.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-150-215.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet