Emporia ELEGANCE - opinie
Telefony Emporia Emporia ELEGANCE Opinie o Emporia ELEGANCE

Emporia ELEGANCE

w sumie: 39
  • 1

    2. ~TeleKOM  2010-02-20 16:22:49  host: aak144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szok !!!! Te telefony nie mają w sobie nic oprócz dużych klawiszy. Jakim prawem producent woła tyle kasy za to. Przecież to jest okradanie starszych ludzi, do których te telefony są kierowane....

  • 0

    4. ~  2010-02-28 23:40:35  host: chello089072211009.chello.pl

    co za marna cegła...nie ma to jak dac tyłka przy najprostszej rzeczy

  • 0

    5. ~Agga  2010-03-11 17:46:05  host: 109.243.68.25

    To już lepiej iść do komisu i kupić babci jakąś starą nokie na to samo wyjdzie a 400 zł do przodu.

  • 0

    6. ~  2010-05-19 10:25:32  host: ip-62-69-216-222.globalconnect.pl

    Telefon dostępny już w plusie... Fajne rozwiązanie jeżeli chodzi o starsze osoby, które maja problem z przyzwyczajeniem sie do nowych telefonów. Plus za intuicyjne i łatwe menu.

  • 0

    7. ~  2010-06-18 12:59:44  host: ip-62-69-216-222.globalconnect.pl

    Co Wy macie do tego telefonu. Przecież, to idealny telefon dla starszej kobiety: elegancki czytelny. Przede wszystkim służy do dzwonienia jest to telefon a nie aparat z funkcją dzwonienia i innymi bajerami. Jest to świetny telefon np. dla osoby niedowidzącej. Więc nie rozumiem dla czego krytykujecie coś tak praktycznego i za razem eleganckiego.

  • 1

    9. ~zr  2010-07-19 22:22:02  host: apn-77-114-163-24.dynamic.gprs.plus.pl

    Powyższe negatywne opinie dotyczą nie przydatności aparatu dla starszych osób, lecz jego bardzo wysokiej ceny przy niewielkiej liczbie opcji (skromnych możliwościach technicznych). Tutaj rzeczywiście coś "nie gra" i zniecheca do zakupu. Ja, z uwagi na cenę, rezygnuję, łącznie z możliwością zakupu za 199 zł w ramach dwuletniego abonamentu za 25 zł taryfy syberyjskiej w Plusie.

  • 0

    10. ~Remo  2010-08-03 23:15:31  host: 85-222-97-62.home.aster.pl

    Prezentujecie moi kochani typowe myślenie socjalistyczne. Producent wypuścił NOWY model telefonu. Znalazł niszę rynkową, dając ludziom eleganckie urządzenie, które jest wyłącznie telefonem i niczym więcej. Dokładnie takiego urządzenia poszukują starsze osoby. Duże klawisze (proponowałbym jednak większe litery), wyraźny wyświetlacz, prosta obsługa. A niby dlaczego do diaska miałby żądać 99 zł? To jest umowa handlowa. Producent tak skalkulował cenę, jak się komuś nie podoba - nie kupuje. Po co to całe puste krytykanctwo? Chcę jasno powiedzieć wszystkim malkontentom - istnieje grupa odbiorców, dla których skromne możliwości techniczne są wielką zaletą. Na przykład ja. Nienawidzę nowoczesnych telefonów komputerów. Nienawidzę dotykowych ekranów, aparatów foto i kamer w telefonie, baterii trzymających 1-2 dni, dzwonków mp3 i aplikacji Java. Telefon jest do dzwonienia, do słuchania mp3 jest odtwarzacz, a do gps-u dedykowane urządzenie. Współczesne telefony na każdym kroku udowadniają, że są zawsze kompromisem. Słaby dźwięk, słaby gps, słaby aparat albo słaba bateria. Zawsze coś jest do chrzanu. Ja nie idę na takie kompromisy. Gotów jestem zapłacić dużo za normalny telefon, a do innych rzeczy mam inne urządzenia. Tak, też bym wolał, aby był tańszy. Ale niewielu producentów stworzyło model dla mnie, więc tym bardziej doceniam ten.

  • 0

    12. ~  2010-08-21 18:04:19  host: aaar166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Remo, popieram telefony są do dzwonienia a nie do wszystkiego - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :-)

  • 0

    13. ~Madi  2010-08-30 16:20:37  host: afgf45.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie kupiłam ten telefon mojej Mamie, jest wniebowzięta ze szczęścia. Jest prosty i intuicyjny. Duży wyraźny wyświetlacz to rewelacja. Dałam za niego 420 zł, ale nawet jeśli kosztowałby 1000 zł - to też bym go nabyła.

  • 1

    14. ~sp100  2010-08-30 19:48:04  host: chello084010183134.chello.pl

    Ja również uważam że telefony są do dzwonienia. Nie mniej jednak nie dowiedziałem się czy akurat ten telefon do dzwonienia sie nadaje. Nikt z posiadaczy nie napisał, czy dźwięk w słuchawce jest wyraźny i głośny, czy słuchawka nie traci zasięgu itp. A cena jak za takie urządzenie jest delikatnie mówiąc przesadzona

  • 0

    15. ~manix  2010-09-11 13:48:33  host: chello089072059206.chello.pl

    To po prostu nic nie mający telefon

  • 0

    16. ~  2010-10-03 08:48:23  host: user-109-243-234-106.play-internet.pl

    myPhone'y są o wiele lepsze...

  • 1

    17. ~persistent  2010-10-06 10:24:49  host: 095160201104.wroclaw.vectranet.pl

    To jest po prostu KIT (nie mylić z HIT)handlowy. Minimum nakładów, maximum kasy. Natomiast cenę tego telefonu zweryfikują potencjalni nabywcy.

  • 0

    18. ~persistent  2010-10-06 10:37:52  host: 095160201104.wroclaw.vectranet.pl

    Zanim zaczniemy opiniować ten telefon należałoby się zapoznać z innymi telefonami tego producenta. Jest ich bardzo wiele bo aż 4 (cztery)!!! Wszystkie są na poziomie modelu ELEGANCE. Jest to raczkujący producent. Polecam ten telefon wszystkim !!!

  • 0

    19.  2010-10-18 08:40:53

    Telefon naprawdę śliczny, elegancki. Duży, b.czytelny AKTYWNY wyświetlacz, b.głośny również w opcji głośnomówiącej. Ma ciekawe opcje: wstawianie pozycji do książki tel. SMS-em przez osobę trzecią, blokadę wybranych nr-ów SMS. Wada: boczny przycisk podgłaśniania/ściszania (+,-) w trakcie rozmowy - gdy trzyma się telefon w ręce - przycisk jest akurat pod wskazującym lub serdecznym palcem i przy wręcz tylko poprawianiu położenia telefonu w dłoni głos w słuchawce może się "samoczynnie" ściszać lub podgłaśniać. Dla starszej osoby to stresujące. Na szczęście głośność można regulować spod menu - zastanawiam się więc, może dla Rodzica w serwisie mi ten klawisz wyłączą... :roll:

  • 0

    20. ~  2010-11-03 14:07:22  host: t13-01.opera-mini.net

    Nędza z taką baterią! Lepiej kupic starszej klapkę - otwiera gada, zamyka kończy albo rozsuwany - rozsuwa gada, zasuwa kończy.

  • 0

    21. ~lompel  2010-11-24 17:12:24  host: public-gprs79263.centertel.pl

    teksty w stylu, że telefon ma dobrą cenę a mógłby mieć i wiekszą i że to w ogole ach i och to chyba piszą ludzie od PRu. pomysł świetny dla starszych osób ale cena przesadzona. ja bym nie dał więcej jak 200 za ten telefon bo też nie ma za co więcej dawać.

  • 0

    22. ~mrda  2010-12-14 16:48:54  host: mail.intercars.eu

    Najbardziej tej ceny czepiają się ludzie, do których ten telefon nie jest w ogóle adresowany.. akurat dla ludzi starszych to jest telefon WSZYSTKOMAJĄCY i o wiele lepszy niż cała reszta aparatów z wodotryskami, które są zbyt skomplikowane nawet do dzwonienia dla tych osób. Teksty w stylu "ja bym nie dał więcej jak 200 zł bo też nie ma za co więcej dawać" świadczą tylko o niezrozumieniu pewnych zasad .. hellołłł! Od 20 lat mamy wolny rynek! Czas się nauczyć pewnych pojęć z tym związanych, wyguglaj sobie co znaczy "nisza rynkowa" ;)

  • 0

    23. ~tomek  2011-01-22 15:55:15  host: aeif32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś wie jak wydłużyć czas dzwonka w EMPORII ELEGANCE

  • 0

    24. ~  2011-02-17 16:16:41  host: abub134.neoplus.adsl.tpnet.pl

    popieram jak najbardziej Remo. Prawda jest taka, że każda potwora znajdzie swego amatora. jak się komuś nie podoba nie kupuje i koniec tematu.

  • 0

    25. ~Frog  2011-04-03 23:17:33  host: host-178.215.202.182-internet.zabrze.debacom.pl

    A Jak z bateria ? Telefon wydaje sie super. Sam sie zastanawiam czy sobie takiego nie sprawic bo jestem zdania ze tel sluzy wlasnie do dzwonienia i wszystkie nowe dotykowe do mnie nietrafiaja w ogole. Ale cena faktycznie nie adekwatna.. Niby skad starszy czlowiek z maran emerytura na karku ma na niego miec. Pozostaje wciagnac sie w abonament...

  • 0

    26. ~Plastik  2011-04-08 07:09:47  host: host-81-190-109-78.gdynia.mm.pl

    Wyświetlacz trochę nieudany, jeśli to ma być telefon dla osoby starszej, lepiej sprawdzi się czytelny monochromatyczny. Oznaczenia na klawiszach też mogłyby być większe. Założenie dobre, wykonanie słabe.

  • 0

    27. ~Gonzo  2011-05-22 18:22:05  host: adue110.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Interesuje mnie czy w tym telefonie da się zmienić kolor czcionki i tła. Jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć?

  • 0

    28. ~REFINED  2011-06-18 16:04:13  host: afpo165.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tła i koloru czcionki nie da się zmienic. Telefon jest ogólnie dla osoby starszej idealny. Mojej babci taki sprawiłem. Wyświetlacz bardzo dobry tak samo jak klawiatura. Wart swojej ceny, mi również się podoba :)

  • 0

    29. ~gość  2011-07-14 12:59:17  host: 89-68-13-43.dynamic.chello.pl

    wszystko ładnie pięknie, ale dlaczego nie wprowadzić chociaż kolorowej grafiki i większego monitora

  • 0

    30. ~Leh45  2011-07-25 13:24:06  host: host38-89-206-41.limes.com.pl

    Witam. Mozna kupic za zlotowke i abonament 49.00zl .29gr za min do wszystkich innych i 18gr SMS.

  • 0

    32. ~D.L  2011-08-30 13:58:16  host: aaqp222.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie co do tego telefonu, moi rodzice go kupili i właśnie mają z nim problem. Przez jakiś czas działał jak należy a teraz nie można go włączyć. Po naciśnięciu przysisku włączającego telefon wyświetla się napisz "autoblokada klawiatury" i po sekundzie telefon się wyłącza. Przejrzałam instrukcję ale tam nic na ten temat nie pisze. Ma ktoś może pomysł co z tym można zrobić? Dodam jeszcze że wyciągnięcie karty, baterii i przesuwanie przycisku blokady nic nie dały.

  • 0

    33. ~pam  2011-10-14 06:28:17  host: 178.183.182.31.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Słyszałam, że ten telefon gubi zasięg i ma kiepski sygnał w mniejszych miejscowowśćiach. Czy to prawda? Chcę zakupić starszej osobie, bo wg. mnie jest świetnym rozwiązaniem. Jednak martwi mnie ten sygnał

  • 0

    34. ~Mariusz  2011-11-09 11:23:25  host: 212.160.172.70

    ~Remo czas poświęcony na pisanie tego głupiego komentarza mogłeś przeznaczyć na wykonywanie jakiejś pracy ...np golenie bobrów 80-latkom!

  • 0

    35. ~zenek  2011-11-16 22:34:17  host: 89-73-63-25.dynamic.chello.pl

    Myślę, że głupole piszący o nicniemającym telefonie nabiorą rozumu za kilkadziesiąt lat. Bardzo fajny telefon - u mojej babci wzbudził zachwyt. Mi się o wiele bardziej podobał niż wszechobecne i przeładowane funkcjami smartfony. Mam osobiście smartfona, ale na cholere mojej babci odtwarzacz mp3, internet albo BT? No po co?

  • 0

    36. ~  2012-01-25 15:02:39  host: user-164-126-118-143.play-internet.pl

    Ten aparat faktycznie jest dobry dla określonej grupy odbiorców.Ma tylko jedną wadę-bateria.Kupiłam Mamie we wrześniu i po 5 miesiącach niezbyt intensywnego używania padła bateria.Nie trzyma nawet 12 godzin!To już drugi aparat tego producenta,w pierwszym bateria wytrzymała 9 miesięcy.Nie polecam tego aparatu ze względu na słabe baterie!!!!

  • 0

    37. ~jackpl  2012-02-23 15:26:45  host: aegr195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Słaba bateria -nie polecam

  • 0

    38. ~wojtek  2012-02-26 23:17:20  host: z52-15.opera-mini.net

    moze nie na temat, ale ktos tam u gory napisal ze od 20 lat mamy wolny rynek. Nie wiem czy mam sie smiac czy wytlumaczyc to pojecie tej osobie.

  • 0

    39. ~Paw--;  2013-02-23 11:34:51  host: bho100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon jest idealny dla starszej , niedowidzącej osoby, do tego posiada bardzo głośny głośnik, jest dobrze wykonany, bateria trzyma około 5 dni , w zależności od użytkowania i od tego czy mamy dobry zasięg. Podkreślę że zasięg gubi jak każdy inny telefon w mniejszych miejscowościach (sprawdzone). Telefon jest prosty w obsłudze i estetyczny ..Cena... 300 zł, można znaleźć taniej... Podsumowując inne opinie , można powiedzieć że nie wiadomo na co się trafi. Ja daję wielkiego plusa i polecam najlepszy telefon dla seniorów.

  • 0

    40.  2013-03-11 05:16:52

    Telefon w założeniu jest dla seniora, dlatego bateria trzyma zbyt krótko. Słaba jakość anteny. Słaba jakość rozmów, chociaż jest głośny w słuchawce. Materiały słabej jakości. Boczne przyciski koloru srebrnego już dawno się wytarly w telefonie mojego taty. Producent powinien wiedzieć, że niektórzy seniorzy też mogą używać telefonu intensywnie.

  • 0

    41. ~gonzo  2013-10-12 14:09:20  host: 89-67-65-143.dynamic.chello.pl

    telefon prosty w obsłudze wyrazisty elegancki jak dla seniora ok.

  • 0

    42. ~mania  2013-12-14 14:08:12  host: c141-181.icpnet.pl

    nie polecam, babcia posiada ten telefon już od 2 lat. i idealnie miesiąc po końcu gwarancji zaczynają się dziać problemy z oprogramowaniem. co 24h telefon żąda podania kodu pin. po roku użytkowania telefon nie chciał się ani włączyć ani ładować ( ktoś już opisywał taki problem) i zostało wgrane nowe oprogramowanie.

  • 0

    43. ~zdenek72  2014-05-01 22:09:17  host: n14-08-06.opera-mini.net

    Witam wszystkich , ogladajac opinie na you tube i czytajac wiekszosc waszych opini pozytywnych zdecyduje sie na ten telefon, dla siebie . Nie jestem wprawdzie wiekim seniora , ale duzo do tego mi nie brakuje , 42lata, hehe . Dlaczego by nie sprubowac ,,przygody,, z tym telefonem???Obiecuje tu wrucic i opisac jak mi sie bedzie sprawowal . Ale to bedzie musialo potrawac troche , dziekuje za wasze opinie , mam tablet i smartfona ,wlasnie z niego pisalem , ale to tylko telefom internetowy , do rozmow i smsow to denerwujacy jest. Pozdrawiam wszystkich.

  • 0

    44. ~30Anna  2014-09-30 12:16:17  host: public-gprs515149.centertel.pl

    Moja jest bateria slaba i jakie kody czy nie jak moze dzialacz

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-120-181.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet