BlackBerry Torch 9800 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Torch 9800 Opinie o BlackBerry Torch 9800

BlackBerry Torch 9800

w sumie: 33
  • 0

    1. ~Sprenger  2010-08-06 07:18:33  host: 84-234-12-96.internetia.net.pl

    Ze zdjęć widać że klawiatura QWERTY może być horrorem dla dużych palców :D Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ;)

  • 0

    3. ~  2010-08-07 01:40:47  host: t13-10.opera-mini.net

    @ Sprenger Klawiatura jest żywcem wyjęta z BOLDów, teraz nie żartuje jest to najlepsza dostępna w telefonie komórkowym klawiatura qwerty, pisanie na BlackBerry to czysta przyjemność, zaskakująca szybkość i wygoda gdyż te telefony są przede wszystkim do tego stworzone. Mnie martwi jedno, obecny model jest pod względem technicznym jest mało rewolucyjny... Jasne, pierwszy slider 512MB RAMu i OS6 ale Web Kit bardzo rozczarował fanów marki w stosunku do konkurencji wypada słabo, rozdzielczość jak w BOLDzie i jak zwykle jakość użytych materiałów przeciętna... Mimo to uważam że BlackBerry nie ma sobie równych jeżeli chodzi o pozostawanie na bieżąco że wszystkimi informacjami zarówno w biznesie jak i w życiu prywatnym.

  • 0

    4. ~r  2010-08-08 03:28:09  host: c23-211.blackberry.net

    Ten sam znany procesor co w BOLDach (najprawdopodobniej przyczyna slabszego wyniku przegladarki) HSDPA do 3,6, co do ceny w PL zapewne solidna, na allego jest preorder za ponad 3k... komentarz pozostawiam czytelnikom, kogo jest stac i nie bedzie grymasil przy dokonywaniu platnosci serdecznie polecam bo to najlepszy BlackBerry up to date.

  • 0

    5. ~gedd  2010-08-11 20:51:22  host: apn-77-114-100-177.dynamic.gprs.plus.pl

    @ Sprenger Boldem zostałem "uszczęśliwiony" przez firmę. Używałem telefonów już chyba wszystkich firm. Jakoś nigdy nie wyobrażałem sobie posługiwania się pełną klawiaturą QWERTY w telefonie. Dziś uważam, że do zastosowań biznesowych nie ma lepszego telefonu. Ma sporo wad, ale konkurencja nie zaoferowała do tej pory niczego lepszego. Bold z dużym dotykowym wyświetlaczem? To może być całkiem interesujące. A jeśli jeszcze poprawili braki w sofcie...

  • 0

    6. ~rory  2010-08-19 22:15:24  host: t09-14.opera-mini.net

    Ja wlasnie klepie z Curve. Mialem już do czynienia z qwerty kilku modeli innych producentow i faktycznie BB jest najbardziej poreczne. Dotykowy ekran dodany do normalnej klawki? E ja się nie pisze na taki zestaw.

  • 0

    7.  2010-08-30 13:41:59

    A ja bym bardzo chętnie swojego 9700 na niego wymienił, niestety cena na razie zabija... No i wyświetlacz ma odwrócony w złą stronę ;)

  • -1

    8.  2010-08-30 14:36:53

    gadżet dla dziewczyn :)

  • 0

    9. ~Wiertelak  2010-11-10 11:34:18  host: bck127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wg. mnie klawiatura jest ta sama co w bold'zie 97xx. a telefon nie wiem co o tym sądzić bo jeżynki zwykle kojarzą się z klasykiem a nie rozsuwanym ? co Wy o tym sądzicie ?

  • 0

    11. ~  2010-12-07 17:08:45  host: 193.43.229.220.komnet24.pl

    na święta będzie w Orange :)

  • 0

    12.  2010-12-08 16:34:01

    budową prosi się o stwierdzenie, że to odpowiedź na palm pre /+/2 ;) Wie ktoś może, jaki ma procesor?

  • 0

    13. ~patrool85  2010-12-14 22:35:09  host: client-86-26-32-115.cht-bng-11.adsl.virginmedia.com

    mam go i powiem wam najlepszy BB jaki do tej pory mialem goraco polecam

  • 0

    14. ~q-ku  2010-12-18 09:58:23  host: bkl209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jeśli nadal żeby napisać "ą" będę musiał kręcić padem trzymając "a" i to wszystko na klawiaturze, którą zakrywają moje dwa kciuki to kierdole następnego BB mam bolda 9700 i polskie znaki doprowadzają mnie do szału natomiast poza tym/gdyby nie to/ to byłby mój najlepszy telefon po nokii 6230i

  • 0

    15. ~  2010-12-18 09:59:52  host: bkl209.neoplus.adsl.tpnet.pl

    PS ekran dotykowy dla BB to porażka dlatego używam bolda bo NIE ma ekranu dotykowego

  • 0

    16. ~RAIFEL  2011-01-26 20:43:03  host: 87-194-191-129.bethere.co.uk

    jesli chodzi o BB 9800 to najlepszy jaki maja jak narazie. tylko jest jeden warunek. zeby mniec pelny dostep trzeba miec nielimitowany internet. mam ten tel 2 miesiace i nie zamienilbym go na zaden inny. teraz nokia sie kryje

  • 0

    17. ~info  2011-02-02 21:23:29  host: bbq96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~q-ku w nowym sofcie polskie znaki można pisać tak jak dotychczas lub wykorzystać podpowiedzi, np jak w aplikacjach Word, firefox, itd. Jednak muszę podkreślić, że bb były skonstruowane w szczególności dla amerykan, stąd takie, a nie inne rozwiązanie pisowni europejskiej.

  • 0

    18. ~kobieta.pracujaca  2011-03-25 20:47:44  host: 178.228.156.102

    Kocham mojego nb i nie zmieniłaby go na nic innego, na klawiaturze pisze wprost cudownie szybko i bez żadnych problemów. Dodam że posiadam również nowego htc desire hd i jakoś go nie polecam skomplikowany ciężki w obsłudze i pisanie to tragedia trzeba mieć naprawdę małe i zwinne palce. Pozdrawiam

  • 0

    19. ~czapeq  2011-05-22 19:57:22  host: afem47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie wiecie czy ma możliwość edycji plików office'a?

  • 0

    20. ~robert  2011-06-07 11:41:30  host: hql250.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie -jak sprawuje sie aparat. miałem rozne telefony i z nich zdecydowanie najlepszy aparat miał sony e.c905. jak ma się tenaparat do SE9005? co z nocnymi zdjeciami i stabilizatorem ?

  • 0

    21. ~rafal  2011-06-13 19:51:23  host: ikm74.internetdsl.tpnet.pl

    potwierdzam wypowiedz RAIFEL a super telefon do dzwonienia, facebooka i mailowania, pod warunkiem wykupienia BIS-u u operatora i dodatkowego pakietu danych do netu

  • 0

    22. ~BB torch  2011-06-14 20:46:42  host: 77-253-155-154.adsl.inetia.pl

    Mam ten telefon od kilku dni. Jest to pierwszy moj BB, klawiatura na pierwszy rzut oka tragedia, ale po dwoch dniach mozna sie tak przyzwyczaic, ze mozna pisac bezwrokowo. Nie wiem dlaczego alt pomieszali z shiftem tylko to mi jedynie przeszkada. Telefon calkiem szybki ale bardzo ograniczony jesli chodzi o oprogramowanie, app world ma tysiace malych programikow ale ciezko cos ciekawego wybrac, nawigacja dziala szybko, wifi tez, menu calkiem logicznie przemyslane, trzeba sie go tylko nauczyc, nie zawiesza sie ! trudno mi mowic o baterii bo sie caly czas jeszcze bawie (gps wifi foto itp) a'propo aparatu to przyzwoity, jak ktos potrzebuje aparat jako zrodlo danych porownawczych to w zupelnosci starczy, mozna mu ustawic cykl pracy np. od 9:00-23:00 i sam sie wylaczy i wlaczy,kalendarz fajny (podobny do google), mozna wszystko obluzyc bez dotykania ekranu, pisanie polskimi literami jest beznadziejne ale ostatecznie posluguje sie slownikiem ktory jest bardzo dobry az czasem zaskakuje, wykonanie dobre, design fajny, malo programow do nawigacji - tomtom nie dziala, garmin dziala na przyklad, i jeszcze kilka mniej znanych, nie dziala odtwarzanie filmikow silverlight (troche lipa), waga ok, raczej dla faceta bo troche jest szeroki i dla mniejszej dloni moze byc niewygodny, slider spoko, ekran fajnie dziala, i ten maly pocieracz :) zastepuje myszke,

  • 0

    23. ~BB torch  2011-06-14 20:52:12  host: 77-253-155-154.adsl.inetia.pl

    aplikacja word2go wgrana do systemu tworzy i edytuje pliki .doc

  • 0

    25. ~Rafał  2011-06-30 00:32:08  host: 82.177.65.212

    Mam pytanie:czy można edytować jedno ze zdarzeń kalendarza,które jest ustawione na powtarzanie np. co tydzień nie zmieniając treści pozostałych w ciągu?

  • 0

    26. ~robert  2011-07-03 21:22:32  host: eqx211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie -jak sprawuje sie aparat. miałem rozne telefony i z nich zdecydowanie najlepszy aparat miał sony e.c905. jak ma się tenaparat do SE9005? co z nocnymi zdjeciami i stabilizatorem ?

  • 0

    27. ~MariuszUK  2011-07-28 15:05:54  host: cpc4-haye18-0-0-cust282.haye.cable.virginmedia.com

    Mam ten telefon 2 miesiące i nie mam powodów do narzekania, oczywiście nie zastąpi mi mojego NEXUSA S ale pomimo że nie błem przekonany do Blackberry, to po tym telefonie, nabrałem tego przekonania.

  • 0

    28. ~brak  2011-09-26 21:50:43  host: 093105060255.siedlce.vectranet.pl

    Czy ktoś wie kiedy W KOŃCU aparat pojawi się w tmobile? Odkąd zainteresowałem się modelem to ciągle ma status "wkrótce w ofercie". W orange dostępny jest już od dłuższego czasu.

  • 0

    29. ~  2011-12-28 22:05:42  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    to są telefony nie do zajechania

  • 0

    30. ~  2011-12-28 22:13:14  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    Moja najwszy połka to Nokia E72 innych Półek niepotrzebuje

  • 0

    31. ~maarkel  2011-12-30 14:41:37  host: dcc82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przedewszystkim to telefon biznesowy odbieranie poczty jak sms bajka wszystkie potrzebne programy sa wspaniałe chociaz troche kosztują acha i telefon bez usługi BIS lub BES słuzy tylko do dzwonienia mam tez NOKIE N900 jest spoko tylko juz nie wspierana niestety ale porównałbym ją do słynnej Noki 6310 jest niezniszczalna mozna ją nosic z kluczami brudem i się nie rysuje no i szybkość w koncu to linux polecam obydwa fony

  • 0

    32. ~Lis  2012-01-18 22:21:58  host: user-109-243-160-17.play-internet.pl

    Black berry 9800 za 1500 zł chce sprzedac kupiłem nowy na przedłużenie umowy ale nie podpasowal mi

  • 0

    33. ~zainteresowany  2012-04-18 00:41:45  host: alnca3.alfanet24.pl

    Interesuje mnie BB torch 9800, aktualnie posiadam samsunga sgh-I780 z WM 6.5.3 Jednakże przed zakupem torcha chciałem się dowiedzieć paru rzeczy, mianowicie: - Co to dokładnie ten "BIS" jestem klientem orange. Jeśli zakupie używany telefon to "BIS" przechodzi na mnie czy mogę go jeszcze raz zarejestrowac? -Co do GPS. Z góry zakładam ze nie mogę zainstalować na 9800 AutoMapy, dlatego chciałem się dowiedzieć czy są dobre jej zamienniki na EU. Przede wszystkim darmowe, korzystające wyłącznie z wew. nadajnika GPS a nie pobierające mi jakiekolwiek pieniążki przez GPRS? Dziękuję za wszelaką pomoc

  • 0

    34. ~PanPremier  2012-08-15 14:38:27  host: static-218-11.is.net.pl

    jestem laikiem i być może moje pytanie jest kretyńskie ale czy jest możliwość wgrania tam androida ?

  • 0

    35. ~@maniek  2012-08-22 21:55:25  host: 87-204-122-195.ip.netia.com.pl

    Powinno się dać wgrać androida

  • 0

    36. ~sasza  2012-10-11 00:05:38  host: host-139-129.jkns.pl

    PFFF nie da sie wgrac złomka-robota, i dobrze

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-94-5.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet