BlackBerry Q10 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Q10 Opinie o BlackBerry Q10

BlackBerry Q10

w sumie: 25
  • 0

    3. ~domin13  2013-01-31 13:34:58  host: aacj221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kurde, piękna rzecz nareszcie dali jakiś telefon z QWERTY i pożądnymi parametrami. Nie jestem tylko przekonany do tego nowego systemu BlackBerry 10. Gdyby takie coś zrobili z Andkiem... ale po co skoro można robić 5 calowe patelnie z 4 rdzeniowymi procesorami których wydajność przydaje się tylko w benchmarkach. Wielki plus dla Blackberry, chociaż uważam że, ten telefon nie rozpowszechni się w Europie z powodu zbyt wysokiej ceny.

  • 0

    4. ~cccplol23  2013-01-31 14:04:40  host: host86-145-42-194.range86-145.btcentralplus.com

    Telefon nie rozpowszechni się może we wschodniej części europy od Polski zaczynając, w UK juz ludzie sie doczekać tych telefonów nie mogą, mieszkam w UK i bez kitu na 10 osób 8 ma BB. Cena nie będzie straszna BB Bold 9900 kosztował 500 funtów, wielu znajomych go ma ;) Pamiętaj że ludzi w Europie stać na takie zabawki, w Polsce no niestety, żeby sobie go kupić musisz dziecku kanapek do szkoły nie robić przez jakies 5 lat, moża uda sie wtedy na takowy telefonik zaoszczędzić ;)

  • 0

    5. ~hens  2013-01-31 16:28:54  host: 46.238.221.17

    @~cccplol23 A nie koniecznie. Mam BB9900 i koszt telefonu + abonament za 24 m-ce, to na dzień zakupu cena brutto 2105zł po 24 miesiącach spłaty tela .........ale łącznie z abonamentem jest niższa niż cena golasa w sklepie dla normalnych inaczej. Pięcio dniowa promocja sieci Orange zakup 25,04,2012 koszt 149zł abo 6 m-cy po 59zł i 18 m-cy po 89zł ............i minut w abo do bólu, a żonka minut w telu mi nie oszczędza. A powiedz mi, kto teraz kupuje telefon w sklepie ? ...........Chyba jedynie poseł bo nie za swoje, lub nawiedzony nowobogacki prezes, lub jego rozwydrzone dziecię , lub złodziej kredytobiorca który nie myśli kredytu spłacać. pzdr.

  • 0

    6.  2013-02-03 23:41:38

    @5 "A powiedz mi, kto teraz kupuje telefon w sklepie ? ...........Chyba jedynie poseł bo nie za swoje, lub nawiedzony nowobogacki prezes, lub jego rozwydrzone dziecię , lub złodziej kredytobiorca który nie myśli kredytu spłacać." Kupę ludzi obraziłeś. W sklepie, czyli nie u opa, kupują Ci, którzy policzyli, że wydadzą mniej kupując telefon i prepaida, albo kupując telefon, i ofertę bez telefonu, ale z bonusami; generalnie - ci, którym to się opłaca. A jest ich wielu, więc plis, nie obrażaj, skoro CIEBIE nie stać.

  • 0

    7.  2013-02-05 08:39:42

    Będzie mój w przyszłości:) dla mnie cudo.

  • 0

    8. ~SiB  2013-02-07 20:45:32  host: 213-17-143-186.ip.netia.com.pl

    dla biznesu ale nadal bez DualSIMa!. Nie dla mnie. Na razie zostaje przy swoim V970.

  • 0

    9. ~***  2013-02-12 23:38:57  host: 037008230101.zabrze.vectranet.pl

    @~domin13 kolego przecież nowy system bb10 obsługuje aplikacje androida :)

  • 0

    10. ~dżon  2013-02-19 09:07:49  host: 91.203.157.134

    Ciekaw jestem tylko jak znacząco jest lepszy od 9900? Sądzę że na razie kupię dotykowego Z10 dla żony, bo jej stary HTC wymaga wymiany, a z Q10 poczekam aż ceny w PL spadną do rozsądnego poziomu ok. 2000zł i pojawią się jakieś testy o nim w sieci, bo póki co mój 9900 sprawuje się świetnie. Uwielbiam klawiatury qwerty, nie przepadam za dotykowymi słuchawkami, a model BB 9900 ma wg mnie najlepszą wśród dostępnych na rynku telefonów, cieszy mnie to że Q10 na zdjęciu wygląda że chyba ma taką samą :)

  • 0

    11. ~  2013-02-22 16:52:03  host: user-46-112-211-159.play-internet.pl

    no fajny telefon ale drogn a ja bym go kupił za cene 100 zł ")

  • 0

    12.  2013-05-10 16:39:49

    ~*** blackberry q10 obsługuje aplikacje androida, dobrze słyszę, tzn. jak wrzucę sobie na kartę pamięci aplikacje z rozszeżezniem .apk to normalnie się zainstaluje i będzie działać ?

  • 0

    13. ~JustMe  2013-05-29 20:48:45  host: cpc43-wolv14-2-0-cust146.16-1.cable.virginmedia.com

    W UK na tą chwilę BlackBerry Q10 sprzedaje się lepiej niż Samsung S4 :)

  • 0

    14. ~cyperkil  2013-06-04 00:36:25  host: 088156066225.kielce.vectranet.pl

    ciekawy system , ale na chwilę obecną bardzo mało "użytecznych " aplikacji , wiele płatnych śmieci , mapy i nawigacja natywne nie obsługują nic dalej na wschód od odry ..... dostępne płatne mapy od gogle ale z mocna ograniczoną funkcjonalnością , pisanie na klawiaturze wymaga diametralnej zmiany przyzwyczajeń , często irytujące

  • 0

    15. ~BKX  2013-06-14 07:38:24  host: gw.bc.lnet.pl

    Wczoraj miałem przyjemność kilka chwil poklikać na nim. Telefon fajny, najlepsza klawiatura na świecie, do systemu trzeba się przyzwyczaić. Patrząc całościowo, nie dałbym tak chorej kwoty za niego, przy aktualnych standardach urządzenie warte co najwyżej 1500 - 1700 zł w wolnej sprzedaży i nie więcej jak 400-500 zł u opa w abon na poziomie 90-100 zł, a realia są niestety inne.... Zdecydowanie wolałbym Z10, bo do pisania na ekranie szybko można się przyzwczaić,

  • 0

    16. ~IGR  2013-06-22 21:45:27  host: 178-36-240-251.adsl.inetia.pl

    Jak? Pytam, jak...?!? można się przyzwyczaić do klawiatury QWERTY dotykowej, jeżeli się już używało fizycznej? Przecież to TO SAMO, tylko czujesz pod palcami co robisz...? Rozumiem że jak ktoś się przesiadł z 9 klawiszy na smartfona z dotykowym ekranem, to ma wyrobione silne przyzwyczajenie. Ale kiedy najpierw nauczysz się pisać mając pod palcami klawiaturę, to robienie tego samego po szybie jest do nauczenia, ale pozostaje wygodne jak wrzód na tyłku.

  • 0

    17.  2013-07-08 16:16:38

    jakoś w tyle to blackberry, ale mimo to postaram się o q10

  • 0

    18. ~jacik  2013-08-15 22:04:23  host: 178-36-87-216.adsl.inetia.pl

    najwygodniejszą klawiaturę to miał Sony Ericsson P1i. Qwerty ale tylko 5 klawiszy. Popatrzcie sobie na budowę klawiszy http://www.telepolis.pl/galeria.php?id=1194&f=/grafika/katal og/Sony-Ericsson/Sony-Ericsson_P1i/sonyericsson-p1i_1.jpg&p= k&r=1 i sami zrozumiecie.

  • 0

    19. ~didimos09  2013-12-28 13:05:12  host: 109.231.6.109.koba.pl

    Dostałem na Święta Q10 i spełnił moje marzenia. To jak telefonik funkcjonuje, to co posiada w swoim wnętrzu i jak tymi parametrami można dysponować cieszy mnie ogromnie. Przejście z Noki 920 na ten sprzęt było trafną decyzją choć oba telefony różnią się wszystkim. Nauka Q10 i wykorzystanie w pełni jego funkcji zajęła mi dzień no może dwa ale obsługa tego telefonu po poznaniu jego funkcji jest intuicyjna. Martwi tylko mała liczba osób które korzystają z tej marki telefonów w Polsce choć świat jest odmiennego zdania i ludzie w UE i USA wykorzystują ten markowy sprzęt w pełni. Serdecznie polecam prostą i praktyczną słuchawkę pasjonatom i miłośnikom DOBREGO dzwonienia!!!

  • 0

    20. ~Miks  2014-02-19 19:25:26  host: 91-193-208-105.eimperium.pl

    Mam q10 od półtora miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Działa błyskawicznie, nie widzę w tym sprzęcie wad. Mega praktyczny, gesty to prawdziwe ułatwienie, ładuje każdy apk z androida.

  • 0

    21. ~Opi  2014-04-03 13:17:16  host: user-94-254-196-90.play-internet.pl

    Jak można załadować apki dedykowane na androida w BlackBerry q10?? Z góry dzięki za pomoc :)

  • 0

    23. ~kacha  2014-07-02 10:11:15  host: user-94-254-135-243.play-internet.pl

    Ktoś pisał ze nie ma dobrej nawigacji na BlackBerry 10. Jest praktycznie na cały świat i do tego offline. Navfree się nazywa. Oczywiście za darmo.

  • 0

    24. ~Jerry  2014-07-11 20:18:25  host: 89-77-20-253.dynamic.chello.pl

    @23 polecam również navfree, używam na Z 30 i śmiga:)

  • 0

    25. ~agggggu  2014-12-17 11:17:28  host: dhcp46-187-160-44.eaw.com.pl

    Jest radio!

  • 0

    26. ~robert  2014-12-31 09:48:08  host: public-gprs516979.centertel.pl

    Mam ten telefon od roku prawie. W między czasie jako drugi miałem nokie, Asusa phonepad, samsunga galaxy i zdecydowanie najlepszy jest BB.
    Telefon nie wiesza się (zdarzyło mi się 1 raz przez ten rok)
    System operacyjny lepiej dopracowany od androida
    Super szybki internet i zawsze zasięg (gdzie samsung i nokie juz poza zasiegiem)
    Potwierdzam zdanie "telefon dla biznesu" - zgadzam się w 100 procentach

  • 0

    27. ~nieolo  2015-05-14 11:50:12  host: f051230000.adsl.alicedsl.de

    Witam, ludzie powiedzcie czy q10 ma jakąś mapę czy coś w tym rodzaju (jak google maps) co mnie odnajdzie np. w mieście. Dużo miast zwiedzam i często się to przydaje.

  • 0

    28. ~echo  2016-03-27 14:22:50  host: user-94-254-243-106.play-internet.pl

    Rewelacja telefon, brak co prawda troszkę trackpada i klawiszy funkcyjnych, ale można się szybko przyzwyczaić. Wielkim minusem jest cena urządzeń, ale warto. Świetna klawiatura, bardzo wygodna, pisanie sprawie przyjemność.
    Problem z wgrywaniem aplikacji androidowskich. 9/10 polecam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-140-252.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet