BlackBerry Curve 9320 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Curve 9320 Opinie o BlackBerry Curve 9320

BlackBerry Curve 9320

w sumie: 32
  • 1

    3. ~Lolek  2012-05-14 14:38:25  host: 212.160.172.70

    Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podoba design...jest taki ...zwykle niezywkły;) Cena niestety jak na rima pewnie ogromna...;/

  • 0

    4. ~demol  2012-06-10 11:54:03  host: static.kpn.net

    mam ten model i nie wiem gdzie tu wyświetlacz dotykowy - jest mały touchpad - nie ma wyświetlacza dotykowego!

  • 0

    5. ~demol  2012-06-10 20:31:40  host: static.kpn.net

    telefon świetny! wcale nie jest duży, mieści się w każdej kieszeni, przy czym ergonomia klawiszy jest świetna. prosty i szybki w obsłudze

  • 1

    6. ~  2012-06-12 21:29:17  host: static.kpn.net

    no i cena: kupiłem nówkę za 119 euro...

  • 0

    7.  2012-08-02 17:14:02

    Smartphone bez 3G w dzisiejszych czasach ? Dobrze, że chociaż WiFi jest.

  • 0

    8. ~klichu1989  2012-08-31 21:45:26  host: ip565a48af.direct-adsl.nl

    mnie zaciekawil ten model. widzialem go w holandi na voodafone za 90 euro :) a mam stare blackberry 8520 i powiem ze tez jest zajebisty telefonik. ale oddam w rozliczeniu i zaplaca mi 60 e :P

  • 0

    9. ~marcelaa  2012-09-01 20:50:57  host: wap.plusgsm.pl

    Mam go od dziś nowy i fajny ale zanim go dostalam ktos się na nim logowal(mamy chlopak) i teraz nie wiem jak zmienic BlackBerry ID w ustawieniach jak probuje to mi wyskakuje ze mam tryb offline i nie umiem sobie poradzic

  • 1

    10. ~lukiber  2012-09-16 10:51:31  host: staticline-31-183-78-101.toya.net.pl

    Witam, Posiadam ten model telefonu od 2 tygodni. Bardzo lubię ten portal i przy wyborze telefonu sprawdzam opinie użytkowników danego modelu. Posiadałem Bold 9780. Moja opinia jest tez ukierunkowana porównaniem obu BB. Zwięźle i na temat: bateria w telefonie - przy częstym rozmawianiu, pisaniu sms i mail, kalendarz i internet [ograniczyłem do kilku wejść dziennie (3-4)] - wytrzymuje na baterii 3 dni, pod koniec 3 dnia trzeba go podłączyć. Brak dotykowego wyświetlacza jest zaleta. Jest to za mały wyświetlacz. środkowy klawisz nawigacji działa bardzo dobrze i można indywidualnie ustawić czułość. Nie mam paluszków dziewczynki i pisanie sms idzie bardzo sprawnie. Odstępy miedzy klawiszami są wystarczające. Dzwonki i głośnik działają dobrze, głośno i wyraźnie czego nie powiem o bold 9 (patrz. wyżej). Moje użytkowanie tele sprowadza się do tych funkcji i dobrej baterii. Baterii z N E75 tu nie mam, szkoda bardzoo:(. Jak w każdym BB. Wykonanie obudowy jest OK. Chodź ja bym dodał więcej części metalowych jak N 6300, E 75. Brak mi jednej rzeczy multialarmu, takiego prostego (bez tematu idt.) na wzór E 75. Tu można ściągnąć z app BB. To tyle według mnie. POLECAM

  • 0

    12. ~winter  2012-10-17 17:57:05  host: user-164-127-177-156.play-internet.pl

    mam pytanie czy system dużo zjada transmisji danych i czy da się tą transmisję wyłączyć na stałe. z tego co wiem to jest też bb komunikator i czy to jest coś płatne?

  • 0

    13.  2012-10-20 20:50:37

    Oczywiście zawsze możesz na stałe wyłączyć transmisję danych. Co do BB komunikatora to trzeba by mieć BIS czyli BlackBerry Internet Service bodajże tak to się tłumaczy nie jestem pewien i w zależności od Twojego operatora taka jest cena. W play np.płacisz 10zł i masz nielimitowany internet poza streamingem czyli np.youtube i dostęp do funkcji od BB czyli komunikator i inne ciekawe rzeczy.

  • 0

    14. ~marian  2012-10-28 00:01:03  host: 100-225.echostar.pl

    @winter: korzystanie z komunikatora bb, przeglądarki www itp. jest płatna, musisz wykupić BIS, ale warto, bo BIS jest nielimitowany i np. w Play kosztuje 10zł na miesiąc. Więc dodajesz do rachunku 10zł i masz spokój, przeglądasz neta, odbierasz maile, piszesz na komunikatorach... po prostu super! BB to najlepsze telefony :) Nie mają wypasionych gier jak iPhone, ale od gier to raczej są komputery i konsole ;)

  • 0

    15. ~marko  2012-10-30 11:53:28  host: c208-168.icpnet.pl

    witam kupilem model CURVE 9320 ale mam problem z wifii polaczyl sie ale nie ma internetu . co moze byc tego przyczyna pozdrawiam

  • 0

    16. ~m  2012-11-01 18:23:24  host: host-109-107-17-113.ip.media3.com.pl

    wie ktos moze jak ustawic polskie znaki w kontaktach?

  • 0

    17. ~wania  2012-11-16 15:32:01  host: 89.174.236.152

    Biznesowy telefon, a brak autofocusa! Porażka!

  • 0

    18. ~sebecco  2012-11-19 20:55:39  host: 178.182.183.162.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    do @demol'a: w opisie jest dodatkowy, a nie dotykowy, do @m: co do ustawienia PL znaczków w Blackberry, to język wprowadzania znaków przełącza się ALT + ENTER...

  • 0

    19. ~kkkkkk  2012-11-27 12:28:36  host: 83-238-163-170.ip.netia.com.pl

    chce zgłosic skarge!!!! przysłano mi telefon blacberry który sie tnie i klawiatura chwilami wogole nie chodzi!!!! co to ma byc??

  • 0

    20. ~lukas89  2012-11-29 15:38:54  host: dvw100.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Świetny niedrogi telefon! Telefon stworzony do komunikacji. Wygodne pisanie maili i smsów, fajny soft, lekki i poręczny. Polecam

  • 0

    21. ~ToShios  2012-12-03 21:07:23  host: user-164-127-130-109.play-internet.pl

    ja tak się zastanawiam czy może go sobie sprawić... ogólnie mi się podoba ale... jak ma tyle ,,niedociągnięc" to nw nw... ale nie ma 3G???

  • 0

    22. ~Endriu  2013-01-30 20:52:48  host: 91.218.156.66

    Czy w tym telefonie jest automatyczna blokada klawiatury?

  • 0

    23. ~ev  2013-02-06 16:29:01  host: 81-219-205-220.adsl.inetia.pl

    jak jest z internetem jesli ma sie ten telefon na mixa w orange? to ciagnie mi z pieniedzy z abonamentu czy poza nim?

  • 0

    24. ~Riper  2013-02-20 07:47:43  host: 178.182.13.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Gdzie wy macie napisane ze ni ma 3G?!

  • 0

    25.  2013-03-13 21:21:31

    Co wy z tym 3G?! Telefon jak najbardziej posiada 3G, przynajmniej te białe wersje z play-a... W opisie zresztą jest wyraźnie napisane: 3G-TAK

  • 0

    26. ~Hadzik  2013-04-21 20:26:50  host: elm171.internetdsl.tpnet.pl

    Mam problem przestał działać głośnik na początku nawet muzyki nie mogłem odtworzyć po włączeniu i wyłączeniu zaczął działać ale nie do końca nie słychać nic w czasie rozmowy ani sygnału ani rozmówcy po odebraniu za 2 tygodnie mam wyjazd na 4 miesiące i przydał by się sprawny telefon :) pozdrawiam

  • 0

    27. ~kalka  2013-08-31 12:58:43  host: 77-255-235-240.adsl.inetia.pl

    mam ten telefon i same uciekaja z niego pieniadze. Nie wiem jak temu zaradzic. czy da cos wylaczenie transmisji danych? i jak wylaczyc transmisje danych?

  • 0

    28. ~Angela  2013-09-06 09:27:02  host: staticline-31-182-80-101.toya.net.pl

    Posiadałam BB dokładnie pol roku, po pół roku teraz mogę go wyrzucić do kosza bo naprawa jest nieopłacalna. Przy naszych lipcowych temperaturach BB odbiło , zaczął się restartować non stop kolo 16 razy dziennie. oddałam na gwarancje gdzie dowiedziałam sie z BB MA OGRANICZONA GWARANCJE ponad to ze telefon został zawilgocony a zawilgocenie może powodować nawet spocona ręka w upał. Rozmowa z Producentem mnie rozczarowała a bardzo chwaliłam sobie ten telefon!

  • 0

    29. ~takata  2013-10-12 13:23:25  host: user-164-127-80-106.play-internet.pl

    Jak wykupić ten BIS bo ja właśnie nie mogę żadnych aplikacji ściągać bo nie mam neta wi fi a z playa mam ale to tylko korzystam z globusika

  • 0

    30. ~zuzia  2014-01-19 22:07:02  host: user-5-173-111-168.play-internet.pl

    mam ten telefon załozyłam blokade cyfrowa i nie moge jej teraz wyłaczyc jak mam to zrobic??? pilneee

  • 0

    31. ~patrycja  2014-03-17 20:15:00  host: host-86-63-138-163.nplay.net.pl

    Witam, mam BlackBerry 9320 Curve od prawie roku i do tej pory sobie go chwaliłam, ale dziś ni z gruszki ni z pietruszki przestałam słyszeć głosy w słuchawce jak ktoś do mnie dzwoni oraz sygnał jak ja gdzieś dzwonie... jak podłączę słuchawki to słyszę normalnie lub jak wezmę na głośnomówiący to też. Czy ktoś wie o co mu może chodzić?! Dość irytująca sprawa. Lub proszę podpowiedzieć gdzie mam zanieść telefon na gwarancję ponieważ jeszcze obejmuje. Z góry dziękuję za informacje.

  • 0

    32. ~MrocznyRazor  2014-04-18 22:22:35  host: user-94-254-208-244.play-internet.pl

    Jak dla mnie to ten tel to szajsz ! Jak wejscie sluchawkowe troche do tylu przesune to się restaruje lub gdy nim potrzosne.

  • 0

    33. ~oskiboski958  2014-12-24 12:12:34  host: ip-37-152-19-244.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Zenada.Telefon ciagle się wylacza.odrywaja się wszystkie zeczy np.klapka bateria slaba wytrzymuje tylko 4 godz. Codziennie musze go ladowac.postanowilem na przesiedke do LG l FINO mysle ze to dobra dezycja (blackberry 2/10).

  • 0

    34. ~  2015-02-06 22:57:26  host: host-89-230-67-97.rzeszow.mm.pl

    jak usunac kontakty z bberry

  • 0

    35. ~Marek  2017-03-08 12:11:53  host: 156.67.113.58

    witam, czy może ktoś z użytkowników tego modelu ma problem z wyłączaniem się go po zdobieniu zdjęcia?, otóż od jakiegoś czasu po wykonaniu zdjęcia blackberry od razu się wyłącza, jest to bardzo denerwujące bo ponowne włączenie trochę trwa.
    Przez prawie trzy lata chodził normalnie bez najmniejszych problemów, przeszukiwałem różne fora internetowe ale akurat o tym problemie nic nie pisze.
    Zmiana oprogramowania, pełne czyszczenie nic nie pomogło, posiadam ten model od nowości i jest bardzo szanowany, nigdy nie spadł.
    Poza tym problemem wystawiam ocenę 8.5.
    Pozdrawiam

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-80-226-185.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę abonamentową Orange?

Nowa oferta abonamentowa sieci Orange

 

Zobacz wynik | Opinie (20)

Archiwum Ankiet