BlackBerry Curve 8520 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Curve 8520 Opinie o BlackBerry Curve 8520

BlackBerry Curve 8520

w sumie: 111
  • 0

    6. ~Soso  2009-07-31 20:19:18  host: hrd220.internetdsl.tpnet.pl

    Fajny telefon , tylko ta nazwa...

  • 2

    7.  2009-08-01 13:20:19

    wdzięczna nazwa :)

  • -1

    8. ~ac  2009-08-01 17:41:26  host: ti146.internetdsl.tpnet.pl

    a ktoś wie może, ile SAR wynosi??

  • 1

    9. ~Pshemeq  2009-08-01 19:32:22  host: abpw247.neoplus.adsl.tpnet.pl

    za nazwę wróżę mu wielką przyszłość w Polsce :P

  • 1

    10. ~wielki_zwis  2009-08-02 11:18:01  host: inet20908nb-2.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    bedzie pewnie popularny w PL ze wzgledu na nazwe

  • 1

    11.  2009-08-06 15:31:43

    Tym razem Black Berry mnie zaszokowal, oczywiscie ze nie wygladem, bo przypomina kazdy model wydany przez tego producenta. Wyswietlacz wiekszy niz w innych modelach, standardowo Wi-Fi oraz nowosc odtwarzacz filmow w formacie DivX kusi kazdego uzytkownika aby go kupic, dosc solidna pamiec flash i RAM zaskoczy kazdego uzytkownika. Model przypominajacy z wygladu Nokie e61i telefon godny polecenia. Moja ocena to 9.

  • -1

    12. ~  2009-08-08 10:19:35  host: 83.68.70.153.kutno70.tnp.pl

    Nazwa, jak na nasz kraj, nieciekawa :D

  • 1

    13. ~qwerty_fan  2009-08-14 11:37:16  host: aebs151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    65 tys. kolorów??

  • 1

    15. ~werty  2009-08-17 12:24:46  host: user56-195.satfilm.net.pl

    Niezła curve-a...

  • 1

    16. ~dr1nk  2009-08-17 16:02:31  host: dlt232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 11. jarek5656 - czy za taką reklamę dostajesz dużo kasy? Bo jakbyście potrzebowali kogoś, do pisania tego typu komentarzy-reklam to ja chętnie się zgłaszam.

  • -1

    17.  2009-08-18 13:53:42

    do 13 Na co więcej ?

  • 1

    18. ~ads  2009-08-20 14:13:58  host: 212.160.172.70

    BTW , ciekaw jestem czy przy opcji abonamentowej bedzie w cenie poprzenika (lepszego_) 8900 ..lets see

  • 0

    19. ~motysia  2009-08-20 18:14:49  host: rea.ipt.com.pl

    bardo ładny telefon najbardziej mi się podoba ten słoencznik i nazwa już od dawna chciałam mieć telefon z motywem kwiatowym ;) szkoda, że taki drogi i ma tyle klawiszy

  • 0

    20. ~gocha  2009-08-24 13:42:41  host: arb251.internetdsl.tpnet.pl

    bardzo chce ten telefon. niestety nie stac mnie;/;/;/;/;/;/;/;/

  • 0

    21. ~Wiolka  2009-09-06 21:30:42  host: 89.16.93.176

    mam ten telefon i obawiam sie o dlugosc baterii... no coz zobaczymy. Ogólnie telefon prezentuje sie atrakcyjnie, swietne funkcje, telefon w porownaniu do innych wysuwa sie na pierwsze miejsce:)

  • 0

    22. ~mucus  2009-09-16 16:11:31  host: 82.132.136.204

    kupilem w Orange UK, abonament 20funtow, 600minut do wszystkich, 500smsow i 500MB na data, w polsce takich promo chyba nie ma... telefon super, najlepsze jest to ze jest caly czas online, wszystko idzie od razu na telefon, extra polecam

  • 0

    23. ~natael  2009-10-27 21:25:08  host: nat2-107.ghnet.pl

    uwaga na komisy! Kupiłem ten telefon w komisie w krk za 650 zł, prezentował się super, nie powiem, ale... głośnik się często wyłączał, muzyka dziwnie szła, czasem przyciski nie łapały. wszystko zaczęło się dziać po jakimś tygodniu, dwóch. A wiadomo, w komisie raczej nie ma gwarancji... :(

  • 0

    24. ~tilja  2009-11-08 18:51:07  host: chello089076135175.chello.pl

    włączajac słuchawki telefon nie dzwoni "na zewnatrz" bardzo utrudni mi to prace. jak to mogę zmienic?

  • 0

    25. ~qbix  2009-11-18 16:13:40  host: host-92-8-234-58.as43234.net

    wlasnie zamowilem telefonik. Jak tylko dopadne go w rece to podziele sie uwagami///:D

  • 0

    26. ~Martin  2009-11-24 19:41:46  host: cpc1-nfds11-0-0-cust795.lei3.cable.ntl.com

    Super phone, I brought it for £180 and I dont regret it that I brought it.

  • 0

    27. ~black  2009-11-27 22:33:01  host: abdh211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy telefon jest stale połączony z internetem ?? Jak z baterią ??

  • 0

    28. ~mama  2009-11-28 12:20:57  host: 188.146.240.193.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ten telefon ma GPS?

  • 0

    29. ~sawikos  2009-12-05 19:12:04  host: 188.33.150.160

    ad. 28 nie ma gps ad. 27 - będzie połączony, o ile opłacisz u operatora co miesiąc usługę BIS za ok 19 zł - wtedy internet bez limitu. Ogólnie - jest bardzo dobry, pewnie osoby traktujące telefon jako coś więcej niż tylko urządzenie do dzwonienia i wysyłania smsów będą z niego zadowolone. Plusem jest dobrze spisująca się klawiatura - oddzielnie położone przyciski w przeciwieństwie do połączenia, jakie mamy np. w nokii e71.

  • 0

    30. ~burner  2010-01-22 15:25:16  host: 89.174.249.110

    wszystko ok... tylko wyswietlacz totalna porazka! bardziej delikatny niz jajko... pekl zupelnie nie wiadomo kiedy :/ porazka

  • 0

    31. ~h0000027  2010-01-31 20:40:01  host: 095160030120.unknown.vectranet.pl

    do 28 i 29 GPS z funkcją AGPS

  • 0

    33. ~Perhondi  2010-02-16 17:31:04  host: 77-254-235-100.adsl.inetia.pl

    29,albo ktokolwiek!Stale połączony z interneten?, znaczy, że jeśli będe go miał na karte to non stop zrzera kase?, czy tylko wtedy gdy łapie sieć wi-fi?

  • 0

    34. ~ankaaa  2010-03-13 03:11:04  host: cpc1-nott14-2-0-cust976.12-2.cable.virginmedia.com

    ciesze sie ze wiekszosc Waszych opinii jst pozytywna o tym modelu ... nazwa jest nie wazna wazne by telefon sie sprawdzil jestem pewna ze teraz go kupie ktos juz wyzej wymienil ze placi 20£ miesiecznie ja znalazlam kontrakt w uk 3 na 24 m-ce po 15£ przyro mi ze w pl az tak ten model jest drogi

  • 0

    35. ~tyle na ten temat  2010-03-14 00:11:45  host: nat1-135.ghnet.pl

    20. ~gocha bardzo chce ten telefon. niestety nie stac mnie;/;/;/;/;/;/;/;/ No a dżinsy w galerii jak "kupujesz"?:P wg mnie 65k.kolorów wyswietlacza to troche juz nie te czasy...

  • 0

    37. ~pch  2010-03-28 22:17:23  host: host-89-229-157-79.plock.mm.pl

    Niestety zauważyłem poważną niedoróbkę obudowy. Przez szczelinę z boku gniazda usb widać podświetlenie tyłu matrycy. Wygląda to bardzo tandetnie. Ciekawe czy ktoś z was też to zauważył.

  • 0

    38. ~alternatywa  2010-04-02 22:03:23  host: eun136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do osób, którym przeszkadza bateria i 65tys kolorów polecam e61i. Telefon mam 1,5 roku a bateria trzyma 4-5 dni, przy rzadszym korzystaniu więcej. Jedynym minusem jest niezbyt dobry aparat bez flesza. Oprócz tego dla mnie ideał

  • 0

    39.  2010-04-15 20:28:35

    Teraz w Orange będzie miał nazwę RIM , ciekawe jaka będzie jego cena ?

  • 0

    40. ~Ktoś  2010-04-19 14:45:54  host: 178.56.62.93

    Niestety miałem ten telefon i co ciekawe nie sprawdziła się najważniejsza rzecz w tym tel. - KLAWIATURA (niektóre klawisze nie zawsze działały, a dziwne to bo ta marka raczej była znana z dobrej klawiatury. Pozdrawiam.

  • 0

    41. ~Zbyszek  2010-04-20 15:27:40  host: 77.236.0.10

    Opinia posiadacza, a nie fana gadżetów, który taki telefon chciałby mieć. Otóż po kilku tyg użytkowania muszę powiedzieć że telefon jest bardzo dobrym wyborem dla normalnego użytkownika. Ma wady, jest wykonany z tragicznych materiałów, po paru dniach bardzo ostrożnego użytkowania widać było rysy, co porównać można tylko do jakości materiałów z SE C702, czyli kiepsko, poza tym aparat jest zły, muzyka ze słuchawek mocno odbiega od ideału jakie daje nam chociaż wspomniany SE czy Nokia N73 czy nawet N70, chociaż głośnik zew jest znacznie lepszy niż te prezentowane w topowych nawet Nokiach. Bateria trzyma 4-5 dni max jak narazie, przy automatycznym wyłączaniu na noc, notorycznym graniu w gry i częstym siedzeniu na necie by WIFI. Wyświetlacz jest bardzo dobry, a touchpad świetny. Telefon nie zawiesił mi się ani razu, co jest rzadkością w tych czasach, ergonomia i intuicyjność połączona z bardzo dużą funkcjonalnością typową dla BB, wcześniej miałem BB 8100 pearl i musze powiedzieć że 8520 Curve jest znacznie szybsza, ładniejsza, ale materiały są gorsze. Klawiatura i wykonanie nie porównywalnie lepsze niż w nokiach i SE, można jedynie porównywać do nowych Samsungów czy Palmów, gdyby nie te materiały. Kto porównuje Nokie do BB nigdy nie miał jakiegokolwiek BB w ręce. Rozkład klawiszy w Nokii to twór designera, a nie kogoś kto życzy innym pisania telefonem, a przeciwieństwie do BB. Polecam serdecznie, lecz radzę zwrócić uwagę na model 9700, 9000 i 8900.

  • 0

    42. ~Olga  2010-05-07 16:57:11  host: 83.68.73.28.debica73.tnp.pl

    włączając muzyke, można robić inne rzeczy, np. pisać sms-y ? ;-)

  • 0

    44. ~  2010-05-14 16:14:41  host: host-138-111.jkns.pl

    Swietna opinia Zbychu, na takie cos wlasnie liczymy! thx!

  • 0

    45. ~pablo  2010-05-17 13:31:47  host: 194.181.94.163

    Witam użytkuje ten telefon 3 miesiące. Moim zdaniem telefon jest swietny, pomimo tego iz obudowe ma plastikową z materiałów co najwyżej średniej jakości to jakość wykonania i spasowania tej obudowy jest o wiele lepsza niż w nokii e51 która wczesniej posiadałem. Telefon jednak wymaga uruchomionej usługi BIS by w pełni mógł pokazać co potrafi. jesli chodzi o baterie, 2 dni to max, przy uruchomionym BISie i stałym połączeniu z netem telefon trzyma 2 dni, jesli jednak korzystasz np z GG i do tego słuchasz mp3 1 dzień to max. Jakość otwarzacza mp3 jest o wiele lepsza niz nawet w nokii n96. Pisze jednak o samym odtwarzaczu, słuchawki sa słabe i radze wymienić na jakies nieco lepsze np. AKG czy kossy.

  • 0

    46.  2010-05-21 16:27:23

    Jak z baterią. Ciekaw jestem ile trzyma ?

  • 0

    47. ~z_blackberry_od_3  2010-05-25 23:29:39  host: host-89-167-10-21.nplay.net.pl

    chcialbym zauwazyc ze gemini to najlepiej wykonany model z serii Curve, posiadam jej poprzednika 8320 jaki i 8310, z tych 3 prezentuje sie najlepiej. Na uwage zasluguje fakt iz mozemy zainstalowac na nim oprogoramowanie w wersji 5.0. Chcialbym sie zapytac rozniez poprzednikow czy kozystaja z BlackBerry Internet Service bo tak naprawde posiadanie tego telefonu bez tej uslugi to zadna frajda. Wiekszosc zalet tego telefonu dostepna jest dopiero po aktywowaniu uslugi BIS. Wiec kupowanie tego telefonu bez zamiaru wykpienia uslugi u swojego operatora mija sie z celem i jest bez zasadne.

  • 0

    48. ~Mateuszjlll  2010-06-08 23:28:41  host: chello089076095250.chello.pl

    A jak nie mam opcji abonamentu blackberry to czy mogę w nim sobie odczytywać maile w taki sposób, że sam je sprawdzę?/

  • 0

    50. ~Zbyszek  2010-06-27 09:03:05  host: 77.236.0.10

    @42: można, można robić niemalże wszystko, tylko dzwonić nie można podczas słuchania muzyki, bo automatycznie się owa muzyka wyłącza, ale po zakończeniu włącza się ponownie.

  • 0

    51. ~Zbyszek  2010-06-27 11:09:54  host: 77.236.0.10

    @42: można

  • 0

    52. ~Zbyszek  2010-06-28 15:02:23  host: nat4-36.ghnet.pl

    @42: można @46: dwa dni z BISem, 3-4 dni bez, ale w obu przypadkach baardzo dużo rozmawiając przez telefon

  • 0

    53. ~i jeszcze jedno  2010-06-28 15:04:15  host: nat4-36.ghnet.pl

    najlepiej wykonanym modelem z Curve jest bezapelacyjnie 8900, a nie 8520.

  • 0

    54. ~Agata  2010-07-07 15:18:51  host: adkf249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ktoś z was wie czy w salonie plusa można dostać w kolorze białym?

  • 0

    55. ~rrrr  2010-07-20 22:20:19  host: overkill-44.core.ynet.pl

    obudowa tandetna ale w polaczeniu z BIS mozna to wybaqczyc bb

  • 0

    56. ~iro  2010-08-02 20:58:45  host: 92.251.130.170.threembb.ie

    mozna na tym telefonie odpalic skype?

  • 0

    57. ~aaa  2010-08-13 14:11:32  host: 178-36-146-22.adsl.inetia.pl

    polecacie kupno tego telefonu, jeśli nie zamierzam korzystać z internetu?

  • 0

    58. ~wisnia  2010-08-13 15:27:46  host: 77-254-120-252.adsl.inetia.pl

    porównując jakość obudowy do nokii e51 czy e66 to jak ona wypada?

  • 0

    59. ~arb  2010-08-26 14:31:08  host: acub75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam go od kilku dni, jestem bardzo zadowolony. Przesiadlem sie na niego z nokii e51 i jesli porównać samo chodzenie wifi, to bb wymiata, jest szybciutkie i ekran wygodnie pokazuje wszystko. Nie posiadam BIS, ale w kazdym miejscu gdzie jestem jest juz wifi, wiec go nie potrzebuje. Za 5 zlotych wykupilem blueconnect, który wystarczy mi w razie potrzeby internetu gdzieś poza cywilizacja. (100megabajtow miesięcznie - ERA). Telefon nie jest najpiękniejszy przez to że częściowo pokryty jest gumą, a częściowo cienkim plastikiem, ale jak się nie jest wrażliwym na stylistyke to nie przeszkadza:) Na prawde wszystko świetnie działa, na pewno nie da sie porównać z wolnym i zawieszającym się symbianem, klawiatura jest wygodna mimo ze mam duże paluchy. Jeśli kogoś stać to mozna wykupić tą usługe BIS, żeby wszędzie korzystać z maila i internetu, ale bez tego tez daje rade. Mimo, że wiele aplikacji, przy posiadaniu BIS dopiero działa (aktualne maile, facebook itp,) więc po jednorazeowej miesięcznej opłacie, można bez dalszych opłat i ograniczeń korzystać z internetu. W erze, przy abonamencie 75zł na przedłużenie umowy zaplaciłem za niego 300zł.

  • 0

    60.  2010-09-10 01:47:33

    @47: trochę się z Tobą nie zgodzę, uważam że sam fakt niezawodności i ergonomii samego urządzenia sprawia że warto go mieć nawet bez BISa, chociaż wtedy to dopiero jest kozacki

  • 0

    61. ~  2010-09-13 12:33:53  host: ptcnat.era.pl

    czy można wgrać gg?

  • 0

    62.  2010-09-15 08:29:27

    @61 można.

  • 0

    63. ~mysha_a  2010-09-21 23:49:20  host: apn-77-112-29-22.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy wiecie dlaczego w systemie 4.6 nie działają zewnętrzne przyciski regulujące głośność?

  • 0

    64. ~Romanno  2010-10-19 23:21:29  host: 94-195-112-248.zone9.bethere.co.uk

    Witam. Mysle ze telefon nie jest zly, ale jak na BlackBerry bardzo slaby. Chcialem go kupic ze wzgledu na nazwe(znaczek) ktory jest bardzo popularny w UK, ale nie kupilem go ze wgledu ze za te pieniadze mozna kupic cos leprzego.(oczywiscie kto ma jakie wymagania) Obudowa jest jakas taka dziwna, aparat to totalna porazka, i wgl taki troche slaby telefon.... Spodziewalem sie czegos leprzego.... Co prawda ma pare bajerow, i wi-fi chodzi w miare fajnie ale mowie nie dla tego modelu.

  • 0

    65. ~pytajacy  2010-10-20 17:06:51  host: proxy.sgh.waw.pl

    jak jest z tym netem. czy żeby korzystać z WIFI to trzeba kupować tego bis?? bo mieszkam w takim miejscu, gdzie wifi mam non spop i w domu i w szkole i nie wiem czy bz tego BIS bede mogl sprawdzac maile i wszystko> czy ten bis jest niezbedny?

  • 0

    67. ~money  2010-10-22 14:34:12  host: hyp-net-77-1.lodz.msk.pl

    bateria mi trzyma 1,5 dnia. Czy to normalne? Czy mam jakiś felerny model. Korzystam z jednego konta mail. Kilka smsów dziennie i około godziny rozmowy.

  • 0

    68. ~rafał  2010-12-10 13:54:37  host: ip-87-48.mofnet.gov.pl

    witam,chcialbym przegrac nr tel. z karty pamięci (poprzednio mialem nokie e63 i zapisalem sobie numery)jest to wogole mozliwe bo nie znalazlem takief opcji, w tel. samsung da sie to zrobic, oraz z tel. nokii na nokie, a na BB? z gory dziekuje za pomoc,pozdrawiam

  • 0

    69. ~madzik  2010-12-16 19:47:11  host: cpc3-bagu3-0-0-cust883.1-3.cable.virginmedia.com

    ja mam go w o2 - 35funtów miesiecznie- (500min, nieograniczone min do wlasnej sieci, darmowe smsy do wszystkich w uk, darmowy internet, i 3000 min do polski na 5 wybranych stanjonarnych tel.) nieźle co?? polecam ! a jak u was z bateria?ile trzyma?

  • 0

    70. ~Thann  2011-01-12 12:27:06  host: jug179.internetdsl.tpnet.pl

    Czy na telefonn mozna wgrac slownik I encyklopedie jak na nokii e63

  • 0

    71. ~  2011-01-16 22:38:27  host: public8256.cdma.centertel.pl

    czy macie też problemy z padem, tzn czasem się zawiesza i nie reaguje? czy to może być wina pada czy oprogramowania?

  • 0

    72. ~do 71  2011-01-26 21:12:39  host: overkill-209.core.ynet.pl

    mam go 1,5 roku i z padem nie mialem najmniejszych problemow

  • 0

    73. ~  2011-02-20 21:16:39  host: afbj191.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Odradzam wszystkim, mam ten tel od kilku miesięcy i już się zepsuł, słuchawka trzeszczy, na matrycy jest czarna plama. Jest powolny i bylejaki. Najgorszy telefon jaki kiedykolwiek miałem.

  • 0

    74. ~carter  2011-02-27 15:39:31  host: public52406.cdma.centertel.pl

    Doskonały nie jest, jak zresztą cała reszta telefonów na rynku. Chociaż przyznac musze ze to najlepszy telefon jaki dotychczas mialem. Obudowa wykonana niezbyt dokladnie, materialy nie sa najlepszej jakosci, ale tak naprawde po co to komu w lepszej jakosci? Nic w tym telefonie nie jest wykonane na tyle niedokladnie zeby w czymkolwiek przeszkadzalo. Jesli ktos oglada telefon pod lupa, a blyszczace elementy wykorzystuje do porannej toalety to niech nie kupuje tego urzadzenia sluzacego do pracy lub kontaktu z szerokim swiatem. Wiecej o funkcjonalnosci. Usluga BB smiga bez problemu, jedynie forma internetu EDGE troche kiepawa bo w wiekszosci miejsc jest straaaasznie wolny, ale cos za cos - albo szybki i platny albo wolny i darmowy. Takze do przegladania www niezbyt. Jednak na obsluge mejlowa jest doskonaly. Dodatkowo jest to jedyny telefon ktory nie rozlacza mi sie z urzadzeniami bluetooth jak np. te w samochodzie. W przypadku nokii mialem te przypadlosci niestety. Szybki, czytelny i intuicyjny interfejs. Aparat wg mnie w zupelnosci wystarczy. Polecam kazdemu.

  • 0

    75. ~ja  2011-03-23 21:16:16  host: KrakR002-advanti.dsl.krak.bdi.inetia.pl

    mam takie pytanko: czy ten telefon obsługuje pdf??

  • 0

    76. ~bianca  2011-04-25 11:10:06  host: dyt174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A co powiecie o aparacie? Czy telefonik robi zdjecia i filmy dobrej jakosci? :)

  • 0

    77. ~KArol  2011-05-24 21:20:12  host: ees116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    orientuje się ktoś może ile w plusie kosztuje bis ?

  • 0

    79. ~kryn  2011-06-13 06:47:48  host: 37-229.89-161.tel.tkb.net.pl

    posiadam telefon od miesiąca i nie rozumiem jak można go tak źle oceniać (4,55 to jakaś kpina) jedynym minusem telefonu może być słaba bateria (intensywnie używam i wytrzymuje dwa dni) żeby korzystać z neta nie trzeba BISu pisanie smsów super , klawiatura wygodna możliwości jakie daje system do personalizacji telefonu są ogromne dzwięk świetny , odtwarza wszsytko nie mam do czego sie przyczepić no może jeszcze jakoś wykanania ale noszony w futerale nie bęzie się rysować :)

  • 0

    80. ~kka  2011-06-16 10:38:32  host: adqi219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Najgorszy telefon jaki miałem, odradzam. Bardzo powolny i kiepsko wykonany.

  • 0

    81. ~krey  2011-06-16 21:44:09  host: ip-16-201.zacheta.szczecin.pl

    @75 - czyta pdf-y załączone o maili, zapisanych na kartę już nie - chyba jakieś ograniczenia prawne. jak chcesz przeczytać zapisany na karcie pdf, wyślij go sobie mailem @76 robi, ale pewnie są obecnie telefony lepsze w tym temacie. 3.2 mpix nie powala, jednak jak na tą rozdzielczość, to jakość jest bdb @77 ja mam w plusie i jak mnie pamięć nie myli to jakieś 18 zł netto czy coś około tego

  • 0

    82. ~arolo66  2011-06-23 22:13:29  host: cjc24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chyba pomyliły Ci się telefony. Ten tel. obsługuje pdf w każdej formie tylko, że bardzo powoli i jest to niezwykle irytujące. Aparat, jeśli można to tak nazwać ma 2.0 Mpix. Zdjęcia tekstu wychodzą jako czarne kropki więc raczej lipa. Model ten został stworzony głównie do słuchania muzyki i pisania smsów, na tym kończą się zalety. Ogólnie nie polecam tego telefonu, ot taki niby smartfon dla ubogich.

  • 0

    83. ~Rose  2011-06-25 18:21:56  host: Customer-pool-addr193-125.cablesurf.com

    Telefon bardzo dobry polecam go wszystkim :)

  • 0

    84. ~skl  2011-07-01 12:44:14  host: dxt146.internetdsl.tpnet.pl

    ~kka - tak się składa, że jest to jeden z najszybciej działąjących systemów na rynku...

  • 0

    85. ~mambakaramba  2011-07-02 15:46:25  host: 217.153.125.202

    Czyta wszystkie pdfy, nie pisz bzdur. Aparat ma 2,0Mpix i jakość żadną. O robieniu zdjęć można zapomnieć bo jakość jest koszmarna. Jak na smartfona to jest to dosyć ubogi telefon.

  • 0

    86. ~tiramizu  2011-07-04 13:28:51  host: host234-15-dynamic.10-79-r.retail.telecomitalia.it

    moze ktos mi powiedziec na ile bateria starcza?

  • 0

    87. ~POLA  2011-07-07 11:54:11  host: dynamic-78-8-196-100.ssp.dialog.net.pl

    mi starcza na 3 dni

  • 0

    88. ~skl  2011-07-07 13:01:19  host: dxt146.internetdsl.tpnet.pl

    do ~tyle na ten temat - i tak nie zobaczysz różnicy między 16mln.

  • 0

    89. ~piotr00  2011-07-08 23:18:19  host: dtr160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ~skl Ten jak twierdzisz najszybciej działający system na rynku ma problemy z szybkim otwarciem pdf'a nie mówiąc o większych dokumentach. Internet też muli niezależnie od łącza.

  • 0

    90. ~riff  2011-07-12 14:38:06  host: tcccf2.etn.com

    straciłem Bolda i w zamian kupilem 8520, pierwszw wrazenie masakra...plastik odpustowy, wyswietlacz duzo gorszy, 2mp aparat mogli sobie podarować i wogole pachnie chinszczyzna na całego. Oprócz tego funkcjionalnie wciąż BB.

  • 0

    91. ~ajjjjajajajjj  2011-07-27 18:57:19  host: c17-143.icpnet.pl

    aparat- tragedia, obudowa - klapka przy baterii-dziadostwo(od razu kupiłam sylikonową osłonkę:))... ale telefon naprawdę b. dobry. klawiatura mega wygodna, trackpad działa bez zarzutów. prosty w obsłudze, intuicyjny. jeśli chodzi o internet to chyba oczywiste, że nie będzie śmigał tak szybko jak 'po kablu'. mimo iż nie posiada modułu 3g wzmocniona antena łapie zasięg nawet w niepozornych miejscach typu piwnica;] funkcja wiadomości PIN-świetna sprawa, mikrofon nie wyłapuje odgłosów z ulicy,masa darmowych aplikacji - całkiem przydatnych. gwoździ nim wbijać nie będziesz, zdjęć godnych National Geographic zrobić-nie zrobisz, ale szybko napiszesz smsa i nie zatnie Ci się filmik z jutuba, który włączysz na 'imprezie w plenerze'. nie jest gadżeciarski - jest naprawdę praktyczny;]polecam

  • 0

    92. ~ja  2011-08-01 10:27:53  host: host-86-111-111-194.tvk.torun.pl

    czy wie ktoś jak zmienić ustawienia w skrzynce odbiorczej tak aby smsy nie układały sie w formie czata i zeby kazdy sms od jednego nadawcy był widoczny "jeden pod drugim" a nie wszystkie pod jedna nazwa???

  • 0

    93. ~Roberto  2011-08-05 10:01:07  host: 194.183.33.32

    Chciałem napisać jakąś wydumaną opinię... ale gościu powyżej... zrobił to za mnie :):):) Na razie/4 tygodnie/ same plusy - normalny tel. do prowadzenia komunikacji :)Aha, jak nie macie wykupionej usługi BIS, wyłączcie Messengera - zżera kasę z konta, wciąż łączy się z netem.

  • 0

    95. ~  2011-08-16 15:35:16  host: 082139004039.radom.vectranet.pl

    ej to prawda z tymi sms-ami?

  • 0

    96. ~*/  2011-08-22 22:09:17  host: 213-195-149-243.ip.netia.com.pl

    Czy można do tego tel. wgrać oprogramowanie BlackBerry os. 5.0?

  • 0

    97. ~lokop  2011-08-24 12:32:50  host: 77-253-128-112.adsl.inetia.pl

    Można wgrać, ale tylko jak jest usługa BIS włączona, ja mam Blackberry e-mail we freshu i zainstalowałem, telefon dużo traci bez tej usługi, jak ktoś myśli o zakupie to tylko z BISem.

  • 0

    98. ~lewa  2011-08-31 16:22:27  host: subscr-46-148-173-66.dhcp-docsis.net.tomkow.pl

    Chcem kupić ten telefon i chciała bym zapytać się tych osób które go mają czy na prawde nie sprawia problemów

  • 0

    100. ~mikołajm  2011-09-08 21:12:03  host: afsx212.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon i nie polecam nikomu. Zawiodłem się bardzo. Jednym słowem droga TANDETA.

  • 0

    101. ~felipe  2011-09-11 12:22:38  host: c45-61.icpnet.pl

    ~lewa mam go od roku i zostaje przy BB na zawsze, na poczatek 3ba wgrac najnowszy soft i poswiecic ze 2 dni na przyzwyczajenie się, po skonfigurowaniu telefonu uzytkowanie jest intuicyjne i co dla mnie ważne nie zawiesza się i nie muli. minusem jest tylna obudowa która łatwo się rysuje, ale telefon się użytkuje a nie podziwia... klawiatura do sms jest idealna, pisze jak na kompie mimo ze mam paluszki raczej serdelkowate, a bateria w zaleznosci od uzytkowania 3ma 3-6 dni, aparat jak na 2 mp daje rade ale nie jest to lustrzanka, ogółem polecam, mimo drobnych wad jest to dla mnie najbardziej funkcjonalny telefon jaki mialem ;]

  • 0

    102. ~ankakrk  2011-09-15 22:33:09  host: cja113.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bateria trzyma 3-6dni? hahaha nie pisz bzdur. Góra 2 dni. A aparat to żenada, to nawet trudno nazwać aparatem. Wystarczy spojrzeć na allegro jak się ludzie pozbywają tego g. w szybkim tempie.

  • 0

    103. ~jasia  2011-09-18 14:24:22  host: dynamic-78-8-84-74.ssp.dialog.net.pl

    cześć, dołączam się do powyższego pytania: czy wie ktoś jak zmienić ustawienia w skrzynce odbiorczej tak aby smsy nie układały sie w formie czata i zeby kazdy sms od jednego nadawcy był widoczny "jeden pod drugim" a nie wszystkie pod jedna nazwa???

  • 0

    104. ~gasan  2011-09-22 22:08:00  host: user-46-113-185-248.play-internet.pl

    Witam,telefon uzywam od 3 dni. Wszystko dziala bardzo dobrze, tylko mam jeden problem. Telefon zostal zakupiony w sieci Plus i taka tez karte sim uzywam. Czy ktos wie, jak sprawic, aby smsy miescily wiecej niz 70 znakow? Niestety ale w wiadomosci mozna zawrzec niestety tylko 70 znakow i nie wiem jak to rozwiazac. Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam

  • 0

    105. ~franca  2011-09-28 11:51:21  host: 194.183.33.32

    Dzwonię, wysyłam sms-y, słucham muzyki, odtwarzam divixy, robię fotki, kręcę video - nie mam uruchomionej żadnej usługi BIS, BES... normalny telefon, dla normalnych ludzi - jak się przestawisz z "Nokiowego myślenia" - prosty i czytelny jak szpadel :):) Mam rok - "zero" zawiechy, szybki w aplikacjach :) Internet mógłby być być 3G - stąd myślę nad zmianą o półkę BB wyżej- ale za te pieniądze ???? :):):)Nie ma co narzekać :)

  • 0

    106. ~Kkk  2011-10-05 10:22:43  host: 178-36-140-146.adsl.inetia.pl

    czy to prawda że długość smsa to TYLKO 70 znaków? proszę o szybką odpowiedź,pozdrawiam

  • 0

    107. ~Rudinho  2011-10-12 20:43:33  host: 91.224.192.100

    Nie prawda. Normalnie masz 160 znaków

  • 0

    109. ~tomek  2011-10-19 17:47:21  host: app254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do 106. tak esek jest krotki tylko musisz zmienic na jezyk angielski. bo jak masz polski to obsluguje polske znaki i znikaja ci szybko eski :) w ustawieniach zmien sobie

  • 0

    110. ~kolo  2011-11-03 14:50:49  host: 212.244.16.109

    Wszyscy chwalą ten fon ale mi trafił się jakiś wadliwy.Bez przerwy coś w nim nie działa,a to mms,a to blokada telefonu,facebook raz dział bez problemu a raz nie uruchamia się.Ta firma jest przereklamowana.

  • 0

    111. ~BOLEK  2011-11-17 15:44:39  host: 83-238-164-231.ip.netia.com.pl

    były problemy z fb, ale za to dali darmowe aplikacje - ja jestem z tego telefonu zadowolony

  • 0

    112. ~liczba13  2011-12-01 23:28:16  host: user12-230.satfilm.net.pl

    Proszę o pomoc ... ! kupiłam wczoraj blackberry i czekam aż sam z siebie sie rozladuje , jak pozniej ladowac na wylaczonym rozumiem telefonie ale ile czasu ? i czy raz zalatwi sprawe ? Zgory dzieki za pomoc :)

  • 0

    113. ~nergal  2012-01-17 01:16:16  host: cpc5-perr12-2-0-cust181.perr.cable.virginmedia.com

    Mam ten tel od 2 lat I zacznijmy od tego ze to BlackBerry czyli telefon dla osob wymagajacych, no teraz odstaje od mormy - brak 3G, gps. Ale kupywanie tego telefonu bez BIS to kpina. Swietny messenger, z szyfrowanymi wiadomosciami - w biznesie, czy wojsku nie do zamienienia. wada jest to ze jest bardzo biedny app store I uklad dzwiekowy znieksztalca dzwiek na sluchawkach, przy iphone wysiada na wejsciu. Bardzo szybko sie ladujne - 30 min, jednak juz krocej trzyma wczesniej tydzien teraz 2 dni intensywnego uzytkowania. Jestem biznesmenem I to telefon naprawde bardzo dobry ale nie warty uwagi dla gimbusow - malo gier I tak dalej. Jednak dla mnie jest idealny ale juz technologicznie wysiada. Szukam teraz innej jagody. W polsce nie wiem jak jest z popularnoscia tej marki ale tutaj w UK to bardzo popularne telefony w biznesie, najczesiej wlasnie te z powodu szyfrowanego messengera. Fakt ze RIM udostepnia backkdoory rzadom Stanow, UK, Indii itp jednak mam pewnosc ze byle siusiek nie dowie sie co planuje. Wiec telefon 2 lata temu byl warty uwagi, teraz sa lepsze jagody. Fakt drogie telefony, na pierwszy rzut oka nie wyrozniaja sie niczym ale tutaj rozchodzi sie wlasnie o tego slawnego messengera, na inne marki nie ma takiego jak w BlackBerry. Jezeli jestes biznesmenem, lub masz kochanke to sa telefony dla ciebie. Jezeli jestes mlodym gadzieciarzem to kup sobie HTC, czy Samsunga - bedziesz zadowolony.

  • 0

    114. ~skalar  2012-02-15 09:14:40  host: 77-254-216-109.adsl.inetia.pl

    czy mógły mi ktoś napisać czy jest wszystko w jezyku polskim?

  • 0

    115. ~romanos  2012-03-12 18:25:17  host: acdw227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mały wyświetlacz, marna plastikowa obudowa, aparat nie nadaje się do robienia zdjęć, właściwie to mogli go nie dawać. reszta ujdzie ale jak na blackberry to słabizna. są problemy z pdf,ami, nie ma 3G jest tylko marne wifi. nie polecam, za te pieniądze można mieć coś znacznie lepszego.

  • 0

    116. ~Woody Alien  2012-09-26 00:00:28  host: 159-205-200-105.adsl.inetia.pl

    Kochani... proszę Was... Zapewniam że ten telefon ma CZUJNIK OŚWIETLENIA. Posiadam go dwa lata i wiem co piszę.

  • 0

    117. ~kacper  2012-09-30 22:50:36  host: z58-01.opera-mini.net

    Mam ten telefon. I jest maly problem mam wykupiony BIS w play i wszystko oki tylko internet niedziala . Mozna polonczyc się tylko przez wi fi . Jest taka mozliwos że mam zablokowany internet u operatora i musze go odblokowac czy cos jest nietak poprostu

  • 0

    118. ~dasdasdsa  2013-01-15 20:34:25  host: cei126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam, mam problem. głośnik mi normalnie działa,ale niestety gdy rozmawiam z kimś to osoba mnie słyszy,ale bardzo słabo,a ja tą osobę słyszę dobrze. wie ktoś jaki może być powód?

  • 0

    119. ~Kres  2013-01-19 11:06:11  host: 89.228.122.34

    Dla kogoś, kto choć trochę zna angielski nazwa nie jest zaskoczeniem. Tylko polaczki będą mówili na niego "k...a" czy podobnie. Smutne. Model fajny, wykonany z tandetnych materiałów, ale przystępna cena to dobry początek do przygody ze smartfonami BlackBerry.

  • 0

    120. ~Marcel  2013-01-25 01:34:44  host: 178.180.167.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    113. Panie jak to sam Pan się określa "biznesmenie" do tego pracujący w UK, Blackberry to jeżynka a nie jagoda... Chyba, że ma Pan jakąś podróbkę i nazwie "Berry". Pozdrawiam serdecznie.

  • 0

    121. ~  2013-01-25 10:11:48  host: host-217-97-254-54.jrbnet.com

    dobrze że nie nazwał jej truskawką bo i takich agentów udało mi się spotkać co Blackberry nazywali swoimi truskaweczkami

  • 0

    122. ~Ola  2013-05-03 20:57:07  host: 46.187.177.255

    Posiadam ten telefon pare miesiecy jak narazie jest to mój najlepszy telefon! Bateria trzyma ok.3dni, bardzo wygodna klawiatura qwerty. Niezawodny jeżeli chodzi o poczte, dokumenty, bardzo dobra jakośc rozmow. Duzo przydadnych funkcji m.in tryb nocny. W kwestii wizualnej wygodne klawisze obudowa dobra, mozna narzekac jedynie na tylnia klapke gdyz jest z plastku ale to wystarczy kupic pokrowiec i jest idealnie;) telefon lekki z dosc duzym wyswietlaczem jak na to że posiada klawiature qwerty i nie jest dotykowy;)

  • 0

    123. ~blondynka  2013-10-03 19:10:21  host: erd223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pomóżcie blondynce- mam tel miesiąc, zrobiłam mase zdjęć, potem je skasowałam, dlaczego nadal brak pamięci? Nie smiejcie się, pokażcie, że jestescie Wilecy i powiedzcie co robić- zdjęć zero, pamięc zero....:(

  • 0

    124. ~Alexx  2014-02-28 12:44:26  host: d55-14.icpnet.pl

    użytkuję od 7 miesięcy. Należę do osób które używają telefonu tylko do dzwonienia i czasem wysyłania smsów- nic więcej. Internet i wszystko inne wyłączone. Pierwsze kilka miesięcy telefon sprawował się bardzo dobrze, bateria trzymała 6-7- dni!!! niestety od paru tygodni, mimo tego, że użytkowany jest w dokładnie ten sam sposób bateria trzyma zaledwie 20 godzin. Jestem wściekła, że ładowanie telefonu rozwala mój plan dnia i ciągle muszę myśleć kiedy się rozładuje. Nigdy bym nie kupiła gdybym wiedziała....

  • 0

    125.  2014-03-26 12:24:24

    Niezawodność i idealna jakość dźwięku podczas rozmów

  • 0

    126.  2014-03-26 12:25:16

    Bardzo dobra jakość rozmów

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-173-253.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet