BlackBerry Curve 8310 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Curve 8310 Opinie o BlackBerry Curve 8310

BlackBerry Curve 8310

w sumie: 15
  • 0

    1.  2009-05-23 11:46:59

    Jestem bardzo zadowolona z tej jeżynki :) W końcu znalazłam telefon który mogę całkowicie spersonalizować :) jest masa ustawień i potrzeba troszkę czasu na ich opanowanie ;)) Obudowa jest solidna i dobrze wykonana, telefon jest przyjemny dla oka :) pomimo, że na zdjęciach wydaje się duży w rzeczywistości wcale nie jest cegłowaty. Bateria jest świetna :), jestem osobą która dużo pisze i dzwoni. Mi przy intensywnym użytkowaniu bateria trzyma 5 dni. Poprzedni właściciel przed sprzedaniem mi aparatu naładował go i nie używał - bateria wytrzymała ponad 1,5 tygodnia. Klawiatura jest bardzo wygodna. Trzeba się przyzwyczaić do mniejszych klawiszy niż w innych telefonach, ale to kwestia paru dni, potem pisanie wiadomości, maili jest czystą przyjemnością. Ponadto wchodząc w ostatnią wiadomość od danej osoby pod spodem wyświetlają nam się poprzednie smsy/maile, dzięki temu zawsze jesteśmy na bieżąco-wg mnie jest to bardzo przydatna funkcja :D. Kalendarz jest rozbudowany, a dzięki pełnej klawiaturze można szybko do niego wszystko wpisać a także ustawić przypomnienie. Ponadto poza wbudowanymi Profilami,które również można skonfigurować pod siebie istnieje możliwość dodania nowych własnych, dzięki temu nie potrzeba stale modyfikować obecnych w zależności od sytuacji. Są dwa boczne przyciski do których można przypisać sobie skróty wg uznania ( nie każdy tak często korzysta z aparatu,aby potrzebować do niego skrót). Ponadto zmieniając pewne ustawienia w telefonie można się po głównym menu poruszać za pomocą skrótów literowych np. wciskać "w" wchodzimy w otrzymane wiadomości, "d" kalendarz itd. Podsumowując jest to telefon funkcjonalny i solidnie wykonany. Jeśli macie większe wymagania od telefonuto warto spróbować Blackberry.Ten model używany w dobrym stanie dostaniecie już za 400zł-WARTO naprawdę.

  • 0

    2.  2009-06-16 22:14:56

    Ile cali ma ten ekran, wie ktoś?

  • 0

    3. ~  2009-07-22 05:00:48  host: t11-07.opera-mini.net

    2.4 CALA

  • 0

    4. ~Pakos  2009-07-24 22:21:34  host: alw26.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja zamierzam sobie kupić ten telefon ale mam pytanie czy on obiera gry java??

  • 0

    5. ~capsel  2009-08-09 23:40:41  host: 77-255-245-220.adsl.inetia.pl

    a co masz w opisie tego telefonu ? Umiesz czytać ? Tak, obiera. Super się gra w gierki na tym wielkim wyświetlaczu, szczególnie w wyścigówki i platformówki. UWAGA !! Ten telefon ma GPS + system operacyjny ! Co to oznacza ? Że możemy pobrać bezpłatną nawigację NAV4ALL o światowym zasięgu i cieszyć się GPSem bez jakiegoś ściągania map jak to w tych SE C702 i innych pochodne shmelcofony z pseudoGPSem. Polecam BB 8310 jak tylko mogę ! ! ! ( 8

  • 0

    6. ~Areh  2010-07-04 23:05:56  host: chello089077018021.chello.pl

    Udało mi się dorwać fabrycznie nową 8310 za 400 zł. Po tych wszystkich Nokiach które miałem - bajka. Świetna bateria, duży wyświetlacz, QWERTY, OS z możliwością instalacji sporej ilości oprogramowania. Polecam.

  • 0

    7. ~ROBERT HH  2010-08-14 18:16:01  host: hmbg-5f7678cd.pool.mediaways.net

    POTRZEBUJE NOWEGO SOFTWERA DO 8310 Z KAD GO WZIAC ?

  • 0

    8. ~goryl564  2010-12-24 15:57:42  host: dfx159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Naprawdę gorąco polecam ten model początkującym użytkownikom jeżynek:) Bardzo wiele możliwości i masa ustawien pozwoli wam spersonalizować BB wg waszych potrzeb

  • 0

    9. ~  2011-09-17 13:59:21  host: ip-85-198-224-185.broker.com.pl

    dobry jest, tego szukalem, za 100-150 na alledrogo, ktos szuka telefonu w starym dobrym stylu noki ale bardziej rozbudowanego z 3,5 jackiem mini usb i pelna qwerty to nic lepszego nie ma na rynku za ta cene, ma edge aparat 2 mega wystarczajacy zupelnie, bardzo dobry ekran 65 tysiecy ale spokojnie moze konkurowac z dzisiejszymi 16mln bardzo dobry kontrast i odzworowanie kolorow, gps tez sie sprawdza ale bardziej do opcji pieszego gdzie w danej chwili jestes bo transfer danych wciaga kase. nie potrzebujesz radia i wifi to nie przeplacaj kup bb, polecam

  • 0

    10. ~lola  2011-10-21 13:25:08  host: emc160.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mieszkam w miejscu gdzie z zasięgiem różnie bywa. Nokie zrywają połączenie, niektóre SE dają radę. Chciałabym spróbować BB ale nie wiem, czy zda egzamin.

  • 0

    11. ~bakus  2011-11-29 17:46:42  host: pc-55247.zdnet.com.pl

    czy ten klawisz srodkowy jest dotykowy??

  • 0

    12. ~Tric  2011-12-11 18:11:31  host: 77-254-223-62.adsl.inetia.pl

    Interesuje mnie ten telefonik tylko martwi mnie ten symbian.. Bardzo zamula ten telefon? Obecnie mam nokie e61i z symbianem i zamula, wiesza się, dlatego chciałbym coś szybszego:)

  • 0

    13. ~adeh  2012-01-16 12:55:01  host: 088156100191.stk.vectranet.pl

    tu nie ma symbiana to nie nokia... Własny OS bb lub nieoficjalne Hybrydy. Telefon nie zamula.

  • 0

    14. ~dawcio  2013-01-06 15:05:14  host: 176-97-141-78.net.aduro.pl

    zajebisty poprostu ejst mam go 2 dni ale wszystkie poprzednie tele sie chowają

  • 0

    15. ~ktos  2016-03-26 21:17:54  host: ege148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    używam w 2016r i nie narzekam:) stare dobre i poczciwe terminale Blackberry z serii 8... i 9... są po prostu nie do zdarcia i nie do zastąpienia.
    Odnowiłem swoją 8310 i jaram się nią jak lasy w Kolorado:)

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-147-196-37.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet