BlackBerry Bold 9780 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Bold 9780 Opinie o BlackBerry Bold 9780

BlackBerry Bold 9780

w sumie: 68
  • -3

    2. ~rok  2010-10-29 11:56:37  host: bxk114.neoplus.adsl.tpnet.pl

    badziewie

  • 0

    3.  2010-10-31 11:17:03

    telefony te posiadają nudny wygląd, lecz ja osobiście zachwyciłem się myszą optyczną, prostotą działania, oraz interfejsem.

  • 0

    4. ~  2010-11-01 00:41:17  host: apn-77-114-103-69.dynamic.gprs.plus.pl

    Czy w jakiejkolwiek, polskiej ofercie na kartę jest usługa poczty blackberry?

  • 2

    5. ~scr  2010-11-01 10:43:45  host: chello087206233020.chello.pl

    @rok Cicho dziecko

  • 0

    6. ~  2010-11-02 02:24:40  host: dynamic-78-8-194-191.ssp.dialog.net.pl

    @4 nie, BIS dostępny jest tylko w abonamentach

  • 1

    7. ~Ja  2010-11-02 12:48:11  host: omigw2.vfnet.de

    Calkiem ciekawy ale chyba pozostane przy e72

  • 0

    8. ~corpo  2010-11-04 12:11:34  host: apn-77-115-188-91.dynamic.gprs.plus.pl

    up: ja się przesiadłem z e71 na BB 9700 i jestem baardzo zadowolony. Następny pewnie będzie 9800 lub jego następna odmiana.

  • 0

    9.  2010-11-08 13:59:50

    jaka jest tak naprawdę (poza systemem który będzie można przeinstalować w do wcześniejszego bolda) różnica pomiędzy 9780 i 9700?

  • 1

    10.  2010-11-09 12:59:42

    no i na to czekałam!

  • 0

    11. ~q-ku  2010-11-12 23:26:18  host: acdb10.neoplus.adsl.tpnet.pl

    9700 mam i sobie chwalę nigdy nie wrócę do E72 po nim ale... także w tym telefonie ekran jest za mały do internetu i ten nowszy model ten błąd powiela ideał do komunikacji, mejli itp ale do zwiedzania stron - kompletna porażka aha - jest małą wada - strasznie sie maże paluchami - do obłędu - ciągle jest popaćkany -= plastik taki

  • -2

    13. ~gadzina  2010-11-18 15:03:40  host: izv82.internetdsl.tpnet.pl

    ŻADEN BALCKBERRY NIE DORÓWNA IPHONEOWI.... JAK NARAZIE NIKT NIE PRZEBIŁ IPHONE

  • 0

    14. ~klaudi  2010-11-20 16:26:12  host: 212.160.172.70

    rzeczywiscie jakos materiałów nie powala,ale ja jestem bardzo zadowolona, mam usługę BIs wykupioną i wolność w korzystaniu z netu, ustawione push email i bb messanger, z ktorego korzystam non stop rozmawiajac z ludzmi na calym świecie. raczej sie nie przesiade na inna marke juz

  • 0

    15. ~mariusz  2010-11-25 04:13:01  host: dynamic-78-8-230-191.ssp.dialog.net.pl

    mocno przereklamowany telefon.brak mu podstawowych funkcji jak w przypadku nokii pcsuite - przez bluetooth w kompie widać kto dzwoni, można przeglądać sms,mms itd. tu żeby cokolwiek zrobić trzeba połączyć się przez kabel (prócz synchronizacji). każdy gadżet trzeba dokupić na bb site. po za tym poczta jest odbierana przez serwery pośredniczące (czyli koś czyta waszą pocztę) nie ma możliwości odbioru poczty przez POP czy IMAP - podobnie w Nokii. Bateria przy moim gadaniu trzyma ok 1 do 2 dni. Nie dopracowany zestaw słuchawkowy - wali chińszczyzną - echo, szumy i do tego rozmówca czasem nie słyszy co się do niego mówi (spitolony mikrofon w zestawie),plastikowy dźwięk ze "słuchawki". kolejna rzecz to połączenia z zestawami bluetooth np. w samochodzie - nie zawsze łączy, nie wspomnę o wysłaniu z komputera zdjęć moich dzieciaków (dużo podróżuję i chciałem zabrać ich cząstkę ze sobą - żono Ciebie też). Do tego ta plastikowa obudowa , pfuj tandeta jak cholera! Ale jedno dobre - telefon - trzyma zasięg i jest to telefon a cała reszta jest dodatkiem, a nie jak teraz w większości jest to gadżet a na końcu telefon.

  • 0

    16. ~kamil  2010-11-30 15:48:27  host: acae135.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @gadzina na rynku europejskim wśród młodzieży i osób indywidualnych. Natomiast rynek amerykański oraz spora liczba osób prowadzących interesy i ceniących sobie wygode i prostote komunikacji zdecydowanie bardziej ceni BlackBerry. To jaki telefon wybierasz odpowiada Twoim gustom i potrzebom.

  • 0

    17. ~BB_user  2010-12-03 13:41:14  host: gdb226.internetdsl.tpnet.pl

    Do tych co pisza, że to badziewie, to pewnie nigdy nie mieliscie tego urzadzenia nawet w rekach. Jest bardzo fnkcjonalne, poreczne, a do tego ladne. Funkcjonalnosc tego urzadzenia jest na tyle duza, ze gdyby, ktorys z was zaczal go uzywac po 5 minutach zmienilby zdanie. Ale jak zawsze najwiecej pisze ten, ktory najmniej wie. PS Mam ten telefon.Wczesniej mialem dwa Bold-y i 8900 curve. Polecam BB kazdemu, kto jeszcze nie mial go w rekach

  • 0

    18. ~  2010-12-04 21:25:15  host: 89-72-106-225.dynamic.chello.pl

    nie przepadam za nokią ale po testach obu tych telefonów zostałem przy noki E72 .

  • 0

    19. ~x  2010-12-05 17:31:58  host: 178-36-42-5.adsl.inetia.pl

    Mój Bold zdechł:( Z telefonu można dzwonić,a raczej odbierać połączenie bo padł wyświetlacz- nie wyświetla nic. Telefon nie jest z polskiej dystrybucji i nie jest na gwarancji. Orientuje się ktoś ile może kosztować naprawa?

  • 0

    20. ~ja  2010-12-06 00:02:59  host: 195.187.156.43

    tego telefonu sie nie naprawia... BB nie ma żadnej gwarancji. Jeśli już chcesz go zrobić,to tylko na zasadzie rękojmi. Oddajesz stary bierzesz nowy. U swojego operatora. W twoim wypadku masz przekichane :)

  • 0

    21. ~jrz  2010-12-06 03:03:01  host: cpc1-haye15-0-0-cust51.haye.cable.virginmedia.com

    * Pavan - różnica jest w procku, RAMie, lepszy aparat oraz BB OS 6.

  • 0

    22. ~HaPek  2010-12-07 00:18:29  host: 77.236.28.29

    Playmobile uruchamia usluge BIS w okolicach swiat, tak dzisiaj przekazal min jeden z konsultantow na infolini play ;)

  • 0

    23. ~kika  2010-12-22 11:43:28  host: apn-77-114-188-51.dynamic.gprs.plus.pl

    Jeśli chodzi o serwis i naprawę BB z nie polskiej dystrybucji, to w Polsce jest serwis, obsługuje go chłopak mieszkający w Sochaczewie, co nie ma znaczenia w zasadzie... ja mam swoje BB kupione we Włoszech, padł głośniczek, poszedł do serwisu i śmiga dalej moja kochana jeżynka! Wystarczy trochę poszukać, to nie boli, drodzy leniwi posiadacze BB....

  • 0

    24. ~komon  2011-01-17 23:50:51  host: 188-220-100-140.zone11.bethere.co.uk

    iphone to naprawde cudowny telefonik a jego bateria to cudo 1-1,5 dnia :-)

  • 0

    25. ~rejna2  2011-02-24 07:21:58  host: static-78-9-176-50.ssp.dialog.net.pl

    Witam mają rację ci którzy piszą iż blackbrry poznasz dopiero wtedy jak go będziesz używał!!! ja używałem prawie wszystkie nokie oczywiście te wyższe modele..... i przyznam iż nigdy nie wrócę do tej marki.Pozdrawiam

  • 0

    26. ~elpedrak  2011-03-15 00:41:05  host: acb81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Od tygodnia posiadam ten model telefonu. Jest to poczatek mojej przygody z BlackBerry. Wczesniej bylem przez 12 lat uzytkownikiem telefonow Nokia. Bylem i juz wiecej do nich nie wroce. Teraz mam w rece zupelnie nowa jakosc. Jest to telefon, ktory jest stworzony po to, aby sluzyl uzytkownikowi jak najlepiej, glownie jako narzedzie, a nie gadzet. Przyznaje, ze przegladarka moze nie jest najlepsza, a samo skopiowanie kontaktow z Nokii zajelo mi kilka godzin, bo nie mialem pojecia jak to zrobic i nikt mi w tej kwestii nie potrafil doradzic, bo nadal jest malo uzytkownikow tych telefonow. Bateria wytrzymuje trzy dni przy rozmowach okolo 1h dziennie i nieustannym "grzebaniu" w terminalu. Zaleta tez jest zasieg. Tam gdzie Nokia umierala, tam w BlackBerry mam jeszcze "dwie krezki". Ciezko bylo mi sie przekonac do tego sprzetu i przyznaje, ze troche uleglem modzie, lecz nie zaluje. Bardzo czesto zmieniam telefonu, lecz teraz wiem, ze nie bede mial takiej potrzeby. To jest urzadzenie, ktore, jak juz zapoznamy sie z nim, potrafi nam niewyobrazalnie ulatwic zycie. Polecam i pozdrawiam!

  • 0

    27. ~  2011-03-30 17:22:18  host: ip-77.222.243.84.spray.net.pl

    Witam. mam ten telefon od dwóch dni i z pełną odpowiedzialnością mówię, że bije każdą Nokię na głowe

  • 0

    28. ~Kudłaty  2011-04-08 10:02:51  host: euro-gnat.newellco.com

    Do @mariusz oraz wszystkich którzy mają podobne "problemy" z BB. BlackBerry to terminal nie telefon, jego przeznaczenie to Biznes (przez duze B) dlatego nie ma pier....enia w postaci PCSuite, radia czy rozbuchanych multimediów. WIelu ludzi nie rozumie że BlackBerry to powiązanie usługi oraz sprzętu a nie typ telefonu. Usługa BlackBerry załatwia wszystko o czym piszesz, wbudowanie poczty POP i IMAP w ten terminal byłoby zaprzeczeniem idei BB. Po co chcesz synchronizować BB z komputerem ? Usługa BB załatwia synchronizację, założenie jest takie że wszystkie informacje trzymasz w jednym miejscu, na skrzynce e-mail a ona synchronizuje sie sama w usłudze BB. Nie martw sie o to, że ktoś czyta twoja pocztę, poczytaj o usłudze BB. Wiele krajów rezygnuje z usług BB gdyż nie umożliwia inwigilacji. Jeszcze co do bezpieczeństwa, POP3 oraz IMAP, nie ma nawet porównania z usługą BB.

  • 0

    29. ~  2011-04-09 23:15:43  host: dynamic-78-8-59-168.ssp.dialog.net.pl

    powiem tak..mialem wiele telefonów, Nokie..Samsung..i inne ..różne..więc podsumowując..każdy ma coś innego..samsung wave..zachwyca ekranem, funkcjami..E71, 72..super telefoniki..ale..kup bb7980..plus usługa BIS..kto raz spróbuje nie pożaluje..polecam..a sami się przekonacie co to za telefony..miałem ochotę na nokie E7..sorry..jednak czekam na nowego bolda touch..to jest to.. i nie zrozumie tego nikt kto tego nie popróbuje..inni wiedzą o co chodzi..a więc niech iphonowcy kupują iphona..a blackberowcy bolda ;)..

  • 0

    30. ~telo  2011-04-13 16:32:58  host: 46-148-0-51.inet-siec.pl

    A jaki jest współczynnik SAR dla tego terminala w porównaniu do propozycji innych producentów? Czy przypadkiem nie odpadnie mi głowa z powodu długotrwałego używania tego sprzętu?

  • 0

    31. ~ona  2011-05-29 12:52:30  host: ptcnat.era.pl

    Czy ktoś jeszcze udzieli opini nt tego telefonu?. Będe wdzięczna informacji dot. czasu trzymania baterii, biorąc pod uwagę czas rozmów 1gdz. i wysyłanie ok 30 smsów dziennie. Dzięki za info.

  • 0

    33. ~btors37  2011-06-10 01:54:55  host: 93-186-23-80.rdns.blackberry.net

    Powiem tylko tyle że mialem wszystkie modele telefonow a teraz blackberry9780 cudo

  • 0

    34. ~artl  2011-06-11 21:19:14  host: 93-186-23-80.rdns.blackberry.net

    Poprzednio uzywalem iphona,bylem sceptycznie nastawiony.Blackberryego trzeba dobrze poznac zeby docenic jego zalety. Moja ocene opre w porownaniu do iphona,postaram sie byc jak najbardziej obiektywny. Ekran-iphone przewaza wielkoscia chodz jesli chodzi oo jakosc to moge smialo porownac do 4, iphona 3 zdecydowanie przewyzsza Jakosc dzwieku-+ dla BB,dzwiek jest lepszy ale niewiele Szybkosc -mimo wolniejszego procesora jest szybszy o iphone4 Aparat-+ dla bb,po przerzuceniu zdjec na kompa keszcze bardziej widac roznice,wideo jest podobne mimo,ze iphone kreci w hd Internet-+dla iphona,moj bb problem z otwieraniem. Niektorych filmow z ktorymi iphone radzi sobie bez problemu Klawiatura-remis,bb ma pelna klawiature,jest to dobre dla osob z malymi palcami,iphona dotykowa tez nie powala Bateria- remis,oba po srednim uzywaniu wytrzymuja 2 dni,bb ciut dluej Store-apple masa syfu,ale tez sporo uzytecznych aplikacji,bb ma za duzo platnych aplikacji,bezplatnego tez cos sie wygrzebie. Personalizacja- wielki + dla bb,iphone jest bardzo ograniczony. Iphone I bb sa to urzadzenia skierowane dla innych uzytkownikow,iphone to zabawka dla bogatych dzieciakow,bb dla osob ceniacych funkcjonalnosc.

  • 0

    35. ~xdusiax  2011-06-24 23:46:36  host: host86-178-220-104.range86-178.btcentralplus.com

    w angli to przebilo iphone to jest nawet lepsze

  • 0

    36.  2011-07-05 19:46:00

    Ja kupiłem córce ten model i jestem pod wielkim wrażeniem. Oczywiście ten telefon nie jest prosty w obsłudze, ale jak się go pozna to jest ok. Sam myślę o BB dla siebie.

  • 0

    37. ~  2011-07-09 11:37:16  host: 212.160.172.70

    Pracuje z telefonami na codzien (pracuje w play), ale uwazam ze bb to telefony ktorymi sie po prostu rzyga po jakims czasie, jeden i ten sam wygladwyglad i kolosalna cena :/...

  • 0

    38. ~frr  2011-07-12 17:39:39  host: alnca133.alfanet24.pl

    Nie ma nawet radia...

  • 0

    39. ~lolka  2011-07-13 11:10:08  host: ptcnat.t-mobile.pl

    a jak wypada waszym zdaniem do HTC chacha, sama nie wiem na co się zdecydować... przeraża mnie ten przycisk facebooka...

  • 0

    40. ~Piotrek  2011-08-02 13:58:55  host: 87-205-187-30.adsl.inetia.pl

    @39 HTC ChaCha to Facebooko-phone. Niedługo 12-sto latki z całego świata będą z tym łazić, i wszystko "lubić". Porażka. Do tego Android. Telefonu z tym systemem używałem 2 lata. Wsparcia oprogramowania dla starszych modeli - zero. Jeśli kręci Cię rootowanie, łamanie bootloadera, wgrywanie romów, zmiana kerneli, radia, recovery itd. bierz HTC. Jeśli interesuje Cię telefon (i tutaj podkreślam - telefon), nie gadżet, Blackberry będzie lepszym wyborem.

  • 0

    41.  2011-08-02 15:26:44

    Przeczytałem wasze opinie na temat tego terminala i uważam, że osoby szukające m.in. w nim radia powinny nie brać tego urządzenia pod uwagę ;) ad 1. Usługa BlackBerry jest już dla użytkowników korzystających z karty (prepaid) - obecnie wyłącznie w sieci Play w cenie 10zł brutto. ad 2. Różnica między 9780 i 9700 - w modelu 9700 jest zamontowana bardzo silna antena. Dłuższe rozmowy mogą spowodować bóle głowy ;) Szczegółowe info SAR: http://www.sarshield.com/english/radiationchart-blackberry.htm ad 3. iPhone przebija BlackBerry? Hm.. BlackBerry to terminal do pracy, przede wszystkim push email (natychmiastowe dostarczenie maila na urządzenie BlackBerry), przeglądarka internetowa dająca darmowy dostęp do Internetu (płacimy za streaming realizowany przez APN wap np. oglądanie filmików na YouTube), obsługa załączników Microsoft Word, Excel i PowerPoint, świetny messeger dla wszystkich użytkowników BlackBerry - lepsze rozwiązanie niż sms-y bo "darmowe" (w cenie usługi BlackBerry) ad 4. Piszecie, że poczta w BlackBerry jest czytana przez kogoś? Jest na serwerach pośredniczących? Owszem jest na serwerach RIM w Kanadzie i w Wielkiej Brytanii, dzięki temu pingowanie odbywa w sposób: serwer RIM - serwer waszej poczty e-mail. Jeżeli otrzymacie e-mail to serwer RIM wysyła tę informację na urządzenie BlackBerry (dostajecie ją błyskawicznie na terminal). Oczywiście poczta POP3 i IMAP4 działa, do tego zostało to urządzenie stworzone, można skonfigurować do 10 kont e-mail. Szyfrowanie jest bezpieczne, ciekaw jestem dlaczego np. Polski rząd wycofuje (lub wycofał) z obiegu te urządzenia ;) W niektórych krajach były wywierane presje na Firmie RIM aby umożliwili deszyfrowanie informacji. Jeżeli ktoś miałby nas "szarych" obywateli inwigilować, to pewnie by to zrobił. Wg. mnie większy problem będą mieli na sprawdzenie moich maili wysyłanych przez BlackBerry niż jakbym to robił tradycyjną pocztą w komputerze :) CDN ..

  • 0

    42.  2011-08-02 15:27:48

    CD .. A czy osoby, które używają Androidu nie zastanawiały się dlaczego tam należy mieć pocztę Gmail od Google? ;) A zwolennicy iPhone niech doczytają jaki plik i w jakim celu jest wysyłany bez wiedzy użytkowników na serwery iPhone :) Osobiście planuję zakup BlackBerry 9780. Pozdrawiam!

  • 0

    43. ~ja  2011-08-05 11:32:02  host: 195.116.105.250

    Ja wielu poprzedników wczesniej uzywalem telefonow frimy Nokia. Od 2 tygodni przsiadlem sie na Bolda i smiem twierdzic, ze moje wczesniejsze przygody z tel. komorkowymi to jak sex przez szybe. Jest na co popatrzec ale nie ma czego dotknac ;-) BB jest solidnie wykonany, klawiatura jest ergonomiczna, dostep do funkcji intuicyjny. No i aplikacje, obsluga poczty, Messager etc. Generalnie jest to telefon, ktorego szukalem do celow biznesowo spolecznosciowych i z pewnoscia nastepny telefon bedzie od RIM.

  • 0

    44. ~on  2011-09-02 12:12:40  host: ptcnat.t-mobile.pl

    A jak z baterią, jest gorszą niż w noki E72? Ps. przy wysyłaniu średnio 70 smsów, 30 min rozmów, włączanym pakiecie danych/ dziennie. Ile wytrzyma BB 9780? czy trzeba chodzić z ładowarką? to mnie powstrzymuje przed zakupem. ?

  • 0

    45. ~Tomek  2011-09-12 11:02:30  host: abjl156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, mam zamiar zmienić telefon,zastanawiam się nad nokia E72 ,E6 lub właśnie BlackBerry Bold 9780.Waszym zdaniem co wybrać?pozdro.

  • 0

    46. ~ml  2011-09-13 09:46:13  host: ekt20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mi mój BB9780 wytrzymał równo 3 doby bez ładowania przy około 30min rozmów + 10 sms + 10 email + może z 15-20min internetu / dziennie , więc całkiem nieźle ;)

  • 0

    47. ~koleś  2011-09-13 22:28:01  host: 77.18.108.231.tmi.telenormobil.no

    do wszystkich, którym bateria trzyma ok. 2 dni - nie wiem co za baterie macie, ale w moim bold 9780 bateria trzyma nawet do 6 dni. Oczywiście, że to w zależności co na nim robię, ale mam go od 3 m-c i tylko raz ładowałem go po 3 dniach... - słowo honoru kolesia. Chciałbym również potwierdzić, to co tutaj parę razy zostało napisane o tym SF BB w opiniach, to co mnie głównie przekonało do jego zakupu - TEN KTO NIE MIAŁ TEGO SMARTFONA, NIGDY NIE ZROZUMIE CO MÓGŁBY MIEĆ :p

  • 0

    48. ~...  2011-09-15 11:57:40  host: ptcnat.t-mobile.pl

    46. Dzieki za inf. Teraz szukam jedynie dobrej okazji do zakupienia :-)..

  • 0

    49. ~Alex  2011-09-22 20:02:48  host: host-81-190-73-48.gdynia.mm.pl

    koleś-sorry ale ja nie wiem co ty robisz skoro bateria trzyma ci 6 dni..hmm chyba nic??wytrzymalosc baterii zalezy od eksploatowania telefonu jezeli komus trzyma 2 dni to oznacza ze napewno ostro "katuje" swoj telefon.Mi np bateria trzyma 4 dni kilka rozmow i maili dziennie

  • 0

    50. ~karolgogogo  2011-09-28 21:46:03  host: dgv66.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, chciałbym się zamienić mam samsunga omnie lite w dobrym stanie i dużym zestawem. Proszę o odpowiedzi

  • 0

    51. ~fetus  2011-10-08 15:16:01  host: z30-05.opera-mini.net

    Do tego szajsunga musiałbyś dołączyć jeszcze jakieś 1500 zł. Nikt, powtarzam NIKT kto miał Blackberry nie zamieni swojej paletki na jakiegoś szajsunga.

  • 0

    52. ~koleś  2011-10-08 23:01:20  host: 77.18.82.107.tmi.telenormobil.no

    Alex. ja napisałem do 6 dni. Widzę, że wiesz z jakich powodów bateria krócej trzyma ;) - z pewnością potrafiłbym ją zużyć w 1 dobę. Fakt, ten BB trzyma mi baterię 6 dni w dość niskiej eksploatacji, ale pograłem sobie z trochę w proste gierki, kilka sms'ów parę rozmów - staram się ograniczać użytkowanie z racji tego, że muszę korzystać z roamingu, ale tel. zawsze miałem włączony, a ochotę mam częstą, aby go wyciągać z pokrowca i podziwiać. Tak dla przykładu podaję status: dzisiaj mamy 10-08 godz. 22.30; jasność oswietlenia ekranu 60; wczoraj o mniej więcej takiej porze odłączyłem BB, po ok. 2 godz. ładowania, potem jeszcze pograłem z 15 min. w bix'a; dzisiaj w pracy 4x bix po ok. 5-7 min. i raz crush the zombies ok. 8 min.; po pracy bix ok. 10 min.; 4 sms'y i minuta rozmowy - z pewnością niewiele tego, ale na pewno nie jest to nic. W tej chwili stan baterii... dokładnie 86%. Pzdr.

  • 0

    53. ~jz  2011-10-10 11:12:43  host: 207-144.beskidmedia.pl

    witam, mam pytanie będe miala ten telefon za miesiac nowy z USA i chciałabym się dowiedziec czy będe mogla do niego sciagnac polskie menu?

  • 0

    54. ~plama  2011-10-12 14:28:01  host: public-gprs271805.centertel.pl

    Witam!Jestem właścicielem blackberry 9780 i muszę stwierdzić z całym szacunkiem że telefon jest rewelacyjny pod każdym względem tak naprawdę to nokia może mu buty pucować :). Jest to telefon idealny dla ludzi którzy prowadzą swój biznes i chcą mieć wszystko pod kontrolą .Pozdrawiam fanów dotykowych telefonów:)

  • 0

    55. ~JimScream  2011-10-25 15:55:25  host: 195-240-29-55.ip.telfort.nl

    Witam, Jak czytam wasze niektore opinie to robi sie niedobrze, jesli ktos nie uzywa blackberry niech nie krytykuje, jesli ktos nie docenia tego sprzetu to jego wola, lecz komentarze typu nokia e72 albo iphone jak w ogole mozna porownac takie telefony do chocby BB9780 hahhaha jestescie smieszni ludzie.... :) Wiem jedno, na chwile obecna nie chce korzystac z innego telefonu niz BB

  • 0

    56. ~stz  2011-11-08 05:07:55  host: 93-186-31-80.rdns.blackberry.net

    Jz nie ma problemu z polskim menu. To jest jak z laptopem kupionym w USA z wgranym systemem po angielsku. Mozna przeinstalowac na polski.

  • 0

    57. ~stz  2011-11-08 05:11:34  host: 93-186-31-80.rdns.blackberry.net

    Dlaczego nie ma w zestawieniu modelu 9900 bold? Ja z niego korzystam od sierpnia.

  • 0

    58. ~  2011-11-23 13:23:11  host: ostrow-217.75.63.33.ostrow63.ptc.pl

    jak odblokować w nim klawiaturę?

  • 0

    59. ~extra_24  2011-12-15 22:11:15  host: wapgw1.wapgw.era.pl

    Lewy gorny przycisk nad glosnikiem sluzy do blokowania klawiatury

  • 0

    60. ~telefonomaniak  2012-04-27 10:02:29  host: 79.133.192.198

    Jesli mam byc szczery, to przy obecnej mozliwosci Androida (ustawienie maila w trybie push na serwerze IMAP), usluga BIS wyglada smiesznie bo: abonament na internet w telefonie jest tanszy niz sama usluga BIS, ktora i tak wymaga transmisji danych, poczta przechodzi przez serwery BB i tam jest przechowywana (minus taki, ze jak pada usluga to wszyscy uzytkownicy nie maja dostepu, bylo tak kilka razy... poza tym poczta wyslana przez bb idzie przez ich serwer i w przypadku np niektorych firm, gdzie dozwolony jest obieg poczty wew. jakiejs domeny z bb maila nikt nie otrzyma, a korzystajac z konta IMAP lub serwera exchange tak.... mialem i korzystalem z BB. Ci co sie "Zakochali" nigdy nie korzystali zapewne z klienta pocztowego w poprzednim swoim telefonie

  • 0

    61. ~jerry  2012-06-28 16:37:43  host: 89-74-238-40.dynamic.chello.pl

    Cena BISa w play 10 zł. A bis to nie tylko poczta ale też nielimitowany internet. Nic na siłę, każdy wybierze to co mu odpowiada. Ja jestem zadowolony ze swojego BB 9780.

  • 0

    62. ~collector84  2012-11-20 20:11:52  host: 093105146079.radom.vectranet.pl

    witam czy ktos wie jak zmienic kolor tekstu smsow w blackberry 9780? bo obrysu koloru chmurki nie moge zmienic ani emaili ani innych wiadomosci pisze None, i niemoge nci zrobic czemu? Czy ktos moglby mi wyjasnic jak to zrobic? Pozdrawiam wszystkich forumowiczow

  • 0

    63. ~  2012-12-03 09:22:25  host: 212.160.172.70

    Witam, mam pytanie jak sie ustawia aby noralnie zdjecia robic aparatem, poniewaz jak robie zdjecia straszny dziny kontrast zdjec sa, to nienormalne

  • 0

    64. ~  2012-12-04 06:28:03  host: 212.160.172.70

    mam pytanie, poniewaz ja zupelnie sie nie znam na tym telefonie, to zarna magia, czemu telefon moj bb 9780 robi zdjecia w dziwnym kontrakscie co jest nie tak? nie wiem jak ja mam to ustawic aby zdjecia mily swoj naturalny odcien i internet mi nie dziala w nim:( prosze pomozcie

  • 0

    65. ~jerry  2012-12-07 10:21:40  host: 89-74-238-40.dynamic.chello.pl

    Z tego co sprawdzałem można ustawić rozmiar, styl czcionki a kolor zależy prawdopodobnie jaki masz ustawiony temat. W temacie, który mam aktualnie ustawiony nie można zmienić koloru obrysu wiadomości, opcja ta jest niedostępna. Spróbuj poruszyć ten temat na forum BB może ktoś będzie w stanie udzielić konkretnej informacji. http://www.bbforum.pl Pozdrawiam

  • 0

    66. ~jerry  2012-12-07 15:17:02  host: 89-74-238-40.dynamic.chello.pl

    wydaje mi się, że kolor tekstu, kolor obrysu chmurki jest przypisane do konkretnego tematu, u mnie również nie ma możliwości zmiany tych parametrów:) możesz poszukać więcej informacji na forum BB i tam Ci ktoś podpowie jak to zrobić i czy jest taka możliwość. pozdrawiam

  • 0

    67. ~Husik  2012-12-20 19:47:50  host: cpc3-acto4-2-0-cust523.4-2.cable.virginmedia.com

    Mialem Nokie, bylem zadowolony. Wsiadlem na BB 9780, bylem zadowolony. Ale jak wzialem "starego" iPhona 3GS, to jest odlot. Nie mam zamiaru inwestowac w nowego iPhona, ten mi wystarczy przy nielimitowanym necie :D

  • 0

    68. ~skers  2013-09-28 18:47:00  host: v39-01.opera-mini.net

    Czy pamiec dla aplikacji jest ograniczona do 32mb jak w 9700? Czy przegladarka BB wylacza się przy przegladaniu duzych stron?

  • 0

    69. ~michal  2015-02-26 21:20:57  host: 94-240-36-118.lukman.pl

    mam pytanie, korzystając z wifi probuje polaczyc się z netem, ale wyswietla mi informację ze nie wlaczylem usług danych, ale gdy je wlacze prawdopodobnie będzie naliczal kase za bity?
    proszę o porade

  • 0

    70. ~Jack  2016-07-30 17:32:58  host: d95-246.icpnet.pl

    Blackberry 9780 bije na głowę NokięE 52 pod każdym względem.Pod warunkiem że masz BIS-a w Blackberry. Jestem fanem BB. Jakość rozmów doskonała odsłuchiwanie muzyki doskonałe. Jedynie bateria trzyma trochę krócej od E52.Jak raz przekonasz się do BB to na pewno przy nim zostaniesz.

  • 0

    71. ~motorjus  2016-09-14 17:50:02  host: public-gprs383641.centertel.pl

    Na co dzień muszę korzystać z dwóch telefonów. Najbardziej wszechstronna jest leciwy Communicator Nokii, później BlackBerry, następnie IPhone i dopiero reszta świata. W BB jest najłatwiejsza synchronizacja danych wręcz cudowna, dzielenie jak w moim przypadku na dane prywatne, służbowe, aktualizacje. Przy zmianie telefonu można dane przywracać bez kabla i komputera - polecam BIS - warto dopłacić

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-167-142-229.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet