BlackBerry Bold 9700 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Bold 9700 Opinie o BlackBerry Bold 9700

BlackBerry Bold 9700

w sumie: 36
  • -1

    1. ~hahaha  2010-02-01 15:49:16  host: evr49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    taki telefon i 65 k kolorow ? jaja sobie bb robi ! 65 k bylo wykorzystywane w telefonach z 2005 roku! :(

  • 0

    2. ~ziomek  2010-02-09 10:43:30  host: aazz23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hahaha: Jesteś głupi czy tylko udajesz? Naprawdę myślisz, że zauważasz róznicę pomiędzy 65k kolorów, a np. 16 mln kolorów? 16mln to jest chwyt marketingowy dla "dzieci neo" i wyznawców ShitPhone-a :)

  • 0

    3. ~ioj  2010-02-11 22:07:14  host: ki-79-139-10-37.hypnet.pl

    Wierz mi - mam bb z 65 tys i miliony nokii czy SE sie nie umywają. Sory ale tak niestety jest.

  • 0

    4. ~resu  2010-02-15 22:29:46  host: host-89-231-50-68.wroclaw.mm.pl

    tu chodzi o kontrast.... nie o ilość kolorów! Przykładowo nokia N95 ma ich 16mln a wygląda to gorzej niż u Samsung SGH-i900 Omnia.(która ma ich 256tys) Widać przyjacielu, że masz blade pojęcie . BlackBerry to *** telefon ;) Dla zorientowanych - nawet kuloodporny hehe ;P

  • 0

    6. ~bb  2010-02-22 15:57:24  host: 77-252-116-250.ip.netia.com.pl

    65k jest zupełnie wystarczjace (lepiej zeby bateria trzymala troche dluzej) - wazne zeby byl stabilny

  • 0

    7.  2010-02-25 12:23:10

    porównaj sobie ten wyświetlacz z jakimkolwiek innym, nawet 16 mln kolorów. Dopiero potem wyrażaj opinię.

  • 0

    8.  2010-03-11 22:21:21

    dajcie spokój od dawna dzieci które nigdy nie miały w ręku smartphone'a jęczą, że to wm albo bb OS mają paletę 65k kolorów, niedouczone tumany po prostu. wchodzi Ci taki jeden z drugim i tylko zawracają ludziom tyłki. btw. blackberry mogłoby dawać trroszeczke większe wyświetlacze i większe rozdzielczości, bo czasem nie fajnie przegląda się dokumenty albo pocztę. pzdr dla ogarniętych ;v

  • 0

    10. ~Shao  2010-03-16 13:11:07  host: 195.245.213.9

    nie zgodze się z Tobą "Ziomek" co do iPhonea(bo jego chyba miałeś na myśli). Jest mega przyjazną zabawką...aplikacje iPod przeglądanie netu jest na nim mega wygodne i przyjemne. Niemniej jako służbowy telefon jak najbardziej polecam BB 9700. Miałem przyjemność z niego korzystać a teraz poluje juz tylko na jakąś okazyjną cenę.

  • 0

    11.  2010-07-23 23:21:44

    Mam od ponad miesiąca, na razie to najlepszy telefon biznesowy jaki miałem. Zaznaczam "biznesowy", do zabawy i grania się nie nadaje ale nie do tego go brałem. Plusy to bardzo dobra jakość rozmów, bardzo dobrze rozwiązana i przyjazna książka kontaktów, bardzo dobra współpraca ze słuchawkami bt... no i stały mail w telefonie. Klawiatura qwerty... jak dla mnie bardzo wygodna, chętnie teraz piszę sms-y lub nawet całe maile. Jedynie nie za mocny akumulator, przy dość intensywnym użytkowaniu 2 dni. Generalnie polecam. Wstępnie brałem pod uwagę Nokie E72, ale jak dostałem w ręce BB to mi przeszło. Polecam "pomacać". PS. Pozdrawiam fanów 16mln kolorów... "żenua"...

  • 0

    13. ~BB 9700  2010-08-09 14:57:14  host: 83.18.40.107

    zadna Nokia zaden eryk sie nie zrowna z tel Blackberry 9700

  • 0

    14. ~Daniel  2010-08-16 11:54:38  host: adf96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Może ktoś wie BlackBerry Bold 9700 współpracuje z zestawem głośnomówiącym Nokia CK-15

  • 0

    15. ~  2010-08-26 23:30:09  host: public-gprs77620.centertel.pl

    jezeli ten zestaw jest przez BT to na pewno tak

  • 0

    16. ~  2010-09-21 14:12:19  host: hbj218.internetdsl.tpnet.pl

    ja właśnie zamówiłem bb, tez myslalem o noki, mialem ich mega duzo, wiec czas na zmiany...

  • 0

    17. ~  2010-09-24 21:01:13  host: dyf226.internetdsl.tpnet.pl

    bb 9700 bold dziala z ck-7w wiec tym bardziej zadziala z ck-15w. Co ciekawe jakosc polaczenia duzo lepsza z tym zestawem przez bb niz nokia e66

  • 0

    18. ~  2010-10-10 12:30:10  host: cpq169.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie chcę nikogo przekonywać czy też odstraszać ws. tego telefon, po prostu postanowiłem, że napiszę kilka zdań na temat moich krótkich doświadczeń z tym urządzeniem. BB Bold 9700 to mój pierwszy telefon BlackBerry. Mam go od tygodnia. Nigdy nie byłem fanatycznym zwolennikiem BB, ale chyba nim zostanę ;) Pierwsze wrażenia (?) – jak najbardziej pozytywne. Mój poprzedni telefon, który zamieniłem na BB z powodu zużycia to... Nokia 6310i :). Mam jeszcze HTC Touch Pro (wcześniej miałem HTC TyTN (Hermes 200)), ale ten „telefon” zupełnie nie sprawdza się w roli telefonu „podstawowego” z powodu baterii, która nie jest w stanie wytrzymać jednego dnia. Mogę powiedzieć jedno – przesiadka z Nokii 6310i na BB jest dla mnie dużo bardziej bezproblemowa niż przyzwyczajenie się Windows Mobile w HTC. Widzę, że toczy się na forum zażarta dyskusja na temat wyświetlacza. Ja mogę go porównać z w/w HTC (65K) i z Samsungiem i5800 (16M), którego dostałem w zeszłym tygodniu jako telefon służbowy. W obu przypadkach BB jest bezkonkurencyjny. Dla mnie dodatkowy plus za to, że ekran NIE JEST DOTYKOWY, a obsługa za pomocą Trackpad’a bardzo wygodna. O wygodzie korzystania z pełnej klawiatury QWERTY nie ma się co rozpisywać, jeżeli ktoś kiedyś tego używał, to wie o czym mówię (m.in. dlatego wybrałem HTC Touch Pro, a nie HTC Diamond). Jeżeli się to komuś nie podoba – ma do tego prawo. Aparat - fajnie że jest, może kiedyś się przyda ;). Do robienia zdjęć używam Canona EOS 350D, Fuji FinePix S9600, a ostatnio małego kompaktowego Panasonica. Generalnie jakość zdjęć porównywalna z innymi aparatami montowanymi w telefonach, a do robienia zdjęć powinno się używać aparatów fotograficznych a nie telefonicznych ;) Generalnie telefon bardzo fajnie pomyślany. Bardzo szybko działa – co prawda długo się uruchamia – ale jeszcze nie spotkałem się z komunikatem, że telefon musi się zrestartować, żeby coś tam za

  • 0

    19. ~fazi  2010-10-24 11:12:04  host: apn-95-41-32-52.dynamic.gprs.plus.pl

    Szanowne dzieci iPhone'a. Chciałbym was naprostować i zaznaczyć, że jest to telefon biznesowy, który został stworzony dla wąskiego grona użytkowników, którym jest niezbędny do bycia na bieżąco w każdej chwili. Jeśli chodzi o kwestie wyświetlacza... walnijcie się w głowę, pomyslcie 2 razy i dopiero coś napiszcie. 9700 jest pierwszym telefonem jaki nabyłem z oferty RIM i powiem Wam jedno - nie interesują mnie Wasze wywody nt. słabego AppWorld, ascetycznego menu i wszelkich innych zarzutów pod kątem BlackBerry. Dla mnie ten telefon jest kapitalny i w przeciwieństwie do iPhone'a, nie jest zabawką dla dzieci neo, którzy lubują się w "smyraniu" ekranu dla samego "smyrania". Jego cena nie jest wygórowana w porównaniu do iPhone'ów, które powinny, po zdjęciu brandu kosztować nie więcej niż 1000 pln. Nikt mi nie powie, że jest to słaby telefon, bo pod kątem biznesowym nie ma lepszych aparatów niż BlackBerry. Wy bawcie się swoimi iSzitami, a ja skorzystam z BlackBerry jeszcze nie raz.

  • 0

    20. ~mariusz  2010-10-31 21:13:25  host: dynamic-62-87-167-180.ssp.dialog.net.pl

    witajcie szukam telefonu typwego telefonu biznesowego a nie zabawki do drapania się w d...ę. Chyba znalazłem (wg Waszych recenzji). Mam pytanie czy telefon ma dyktafon ?I jak dużą kartę pamięci można zapakować ?

  • 0

    21. ~mariusz  2010-11-01 21:16:39  host: dynamic-87-105-51-54.ssp.dialog.net.pl

    przepraszam, ale nie składnie to napisałem. Dzień 31.10 obfitował w spotkania. już wiem, że można zapakować do telefonu kartę 16GB ale pojawił się kolejny problem jestem w Play ;) Czytałem na forach, że nie działa ten telefonik prawidłowo w tej sieci.

  • 0

    22. ~bb 9700 bold  2010-11-10 12:48:21  host: user-46-113-202-164.play-internet.pl

    ma dyktafon a kartę mozna wlozyc 16gb microSD to max na ten telefon

  • 0

    23. ~  2010-11-18 02:05:55  host: 82-169-4-235.ip.telfort.nl

    Play nie ma uslugi bis

  • 0

    24. ~jest super  2011-01-27 15:30:39  host: c109-56.icpnet.pl

    u mnie nie działał dobrze w Plusie, a teraz W Play-u perfect, ogólnie telefon nic dodać nic ująć, jak tylko możecie, bierzcie i korzystajcie, cudo bez zastrzerzeń

  • 0

    25. ~Zbyszek  2011-06-29 23:50:01  host: 89-78-227-70.dynamic.chello.pl

    z BISem brać i się nie zastanawiać, ale tylko na os5, bo na os6 lubi nie załadować strony przez za małą pamięć, poza tym system jest wolniejszy (nie dlatego że jest wolniejszy, tylko założenia os6 są pod ekran dotykowy, dostępny w 9800). Ogólnie rewelacja, polecam, pomimo kilku ograniczeń (brak dobrej nawigacji, ograniczenia BIS, czy mało pamięci) najlepszy telefon jakiego używałem dotychczas, polecam szczerze.

  • 0

    26.  2011-07-06 22:50:38

    Witam. Mam pytanie,ostanio przeczytałem w jakims artykule,ze BB 9700 ma problemy z zasiegiem.Czy to prawda ? zastanawiam sie na kupnem,ale troche zmartwiło mnie to...

  • 0

    27. ~natalia  2011-07-13 20:26:20  host: afsm3.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @interlux888, oczywiście , ze to jest nie prawda

  • 0

    28. ~Daniel  2011-08-06 19:18:21  host: emz55.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A ja się zapytam, jak z zasięgiem? Posiadam smartfony, ale mają one tak kiepski zasięg że w mojej miejscowości często go gubię, teraz chcę wybrać coś z pełną klawiaturą qwerty i czy taki BB nie gubi zasadniczo zasięgu?

  • 0

    29. ~e_gregor  2011-08-21 23:30:54  host: 89-78-227-44.dynamic.chello.pl

    Nie znoszę nowinek. Jestem antygadżeciarzem. Dostałem BB Bold 9700 jako narzędzie pracy i polubiłem go od pierwszych chwil. Wygodny, ładny, użyteczny i banalnie prosty w obsłudze dla kogoś kto wolałby w kieszeni nosić telefon stacjonarny ;) Ta "nibymyszka" działa świetnie. Wg mnie to o wiele lepsze rozwiązanie niż ekrany dotykowe. GORĄCO POLECAM!!!

  • 0

    30. ~Orzeł  2011-08-29 18:30:12  host: host-89-229-23-36.torun.mm.pl

    Czy to 3g obsługuje?

  • 0

    31. ~Racuch  2011-09-17 12:47:27  host: 77-255-74-254.adsl.inetia.pl

    @~hahaha aka dziecko neostrady A ile czlowiek rozpoznaje kolorow? :) Przyloz sobie BB9700 do np nokii e71 ktora ma ponoc 16mln kolorow i zobacz jak ja BB niszczy. Nie ilosc kolorow jest wazna a rozdzielczosc!!!

  • 0

    32. ~kaaasia  2011-10-12 11:30:58  host: 87-205-192-99.adsl.inetia.pl

    mam do was pytanie :> bo myslę nad kupnem tego telefonu i chciałam się zapytać, jakie ten telefon robi zdjęcia? czy np. będzie się dało zrobić zdjęcie kartki z tekstem, zeby potem ściągać na sprawdzianach? :P ahaha

  • 0

    33. ~LaxNS  2011-10-27 14:05:51  host: 89-73-250-75.dynamic.chello.pl

    Witam. Z racji że moja Nokia E72 systematycznie odmawia posłuszeństwa,(zasieg, trzeszczący głośnik, częste zwiechy) mam zamiar wymienic go właśnie na BB tyle że w plusie oferowali mi model 9780. Mam pytanie do kogoś kto już używa: gdzie te fony są produkowane, czym sie różni ten 9780 od 9700, jak jest z wytrzymałością baterii i głupie pytanie, czy ma w sobie funkcje latarki, bo w sumie oprócz telefonowania, sms i maili to jedyna funkcja której używam w telefonie (prowadze zakład elektroinstalacyjny i na odbiorach w budowlance nieraz sie przydaje ;) w nokii e72 taka funkcje mam)

  • 0

    34. ~zaq  2011-10-29 19:44:29  host: 178.183.130.234.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    @~LaxNS Latarki jako takiej nie posiada ale są takie aplikacje które pozwalają na włączenie diody albo można jak potrzeba włączać doświetlanie w menu nagrywania filmów(bardziej problematyczny sposób ale działa)

  • 0

    35. ~Elvis501  2011-12-27 10:01:49  host: host-89-229-101-190.stargard.mm.pl

    Do ~fazi: I takich pajacow jak ty to nienawdzie. Widziales w ogole kiedys iPhona? Jezeli taki znawca telefonow jak ty, twierdzi, ze iphone sluzy do smyrania, ma kiepski appstore i jest zabawka, to tak samo twierdzisz ze fujara sluzy tylko do sikania. A sam pewnie sikasz na siedzaco. IPhone jest w chwili obecnej najlepszym smartfonem na rynku, o czym swiadczy cena, popularnosc i wciaz najlepiej rozwijacy sie OS jaki powstal. Przypomne znawcom IOS 5.0 oraz SIRI. Wikipedia nie boli. Co do telefonu, to jest to moj 3 bb. Bylo 8310, 8520 a teraz 9700. BB sa najlepszymi biznesowymi smartfonami na rynku. Mozliwosci personalizacji sa o wiele wieksze od tych ktore oferuje android. W chwili obecbej uzywam ip do celow prywatnych oraz BB 9700 jako tefonu sluzbowego. Prosty, bardzo intuicyjny i nie do zdarcia. A odkad play wprowadzil usluge bb dla telefonow na karte a sam tez nie odstrasza cena, moze okazac sie swietna alternatywa dla jednolitych samsungow i nokii ktore zalewaja rynek wtornymi kopiami samych siebie.

  • 0

    36. ~ziomek022  2012-08-17 13:57:26  host: aayg142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma to wifi wkońcu czy nie??

  • 0

    37. ~polak  2012-12-07 23:08:18  host: 89-76-204-38.dynamic.chello.pl

    Ad ~zaq Zaq! I to się nazywa konkretna porada (chodzi mi o tę latarkę). Dzięki bardzo!

  • 0

    38. ~gosc  2013-04-07 13:18:47  host: 176.113.205.2

    Wg mnie ten telefon jest lepszy od iphona (mialem iphona). Ma duzo opcji i jest naprawde przydatny. Szczególnie wiadomosci push email, fb, gg i co sie chce. Mialem go w sieci play i nie ma zadnych problemow. Czasami w jakims lesie zasieg 3g znika. BIS dziala bez zadnego problemu wiec polecam wszystkim. Niektorzy pisza ze wyswietlacz slaby ale tak wypowiadaja sie pajace ktorzy wierza w dane techniczne a nie widzieli go na oczy. Wszyscy pisza ze iphon jest najlepszy ale mowia tak dlatego bo juz tak sie przyjelo ale *** prawda bo blackberry zrobil naprawde dobry tel. Podobno wszystkie tel blackberry sa ciekawe ale pisze o tym poniewaz go mam. Nigdy sie nie zawiesil, chodzi szybko i wcale sie nie zacina. Mozna dostosowac szybkosc trackpada i dziala to wzorowo. Szybkoscia pracy i stabilnoscia bije inne telefony na głowe, ktore czasami mysla po 2 lub wiecej sekund nad tym co mialy wykonac. Jesli ktos czyta te komentarze i chce sie dowiedziec czy warto go kupic niech czyta te, ktore pisza ludzie majacy z nimi stycznosc a nie internetowi wojownicy. Po uruchomieniu BIS (mam play) mozna w kazdym miejscu przegladac strony ,poczte fb i co kto chce. Wszystko szybko chodzi i nie trzeba nim rzucac :) Jesli ktos ma dylemat czy kupic ten telefon to zdecydowanie jestem na TAK.

  • 0

    39. ~zen  2014-03-01 20:35:01  host: 89-71-185-113.dynamic.chello.pl

    maiłem sporo telefonów od starych nokii po s4 i co wam powiem bb jest the best :D

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-211-82-105.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet