BlackBerry Bold 9000 - opinie
Telefony BlackBerry BlackBerry Bold 9000 Opinie o BlackBerry Bold 9000

BlackBerry Bold 9000

w sumie: 51
  • 0

    1. ~dgim  2008-05-12 23:54:17  host: chello089077158063.chello.pl

    no wyglada i prezentuje sie bardzo przyjemnie, parametry techniczne rowniez, proc/wifi a/b/g, hsdpa, 1gb wewnetrznej +microSDHC, dobry ekran choc wolalbym pewnie ciut wyzszy, materialy z ktorych wykonany rowniez wydaja sie solidne, bateria 1500mAh, aparat 2mpix wystarczy, gps, cenowo pewnie jednak bedzie malo przyjemnie

  • 0

    2. ~manfred  2008-05-13 08:42:48  host: gsx142.internetdsl.tpnet.pl

    parametry ma soczyste, ciekawe jak cena

  • 0

    5. ~BoWiem  2008-05-19 20:34:29  host: host-89-228-134-254.gorzow.mm.pl

    Ale ty$$ia napisał/a :-D Normalnie jak byłem w zuchach to szpanem było gadanie "bez sensu".

  • 0

    6. ~Qba  2008-06-03 14:39:11  host: mtan42.alfanet24.pl

    łeee po co to komu taka jakaś cegła.Niedługo bedą takie komy że w pokoju sie nie bedą mieścic.A ta to juz do kieszeni nie wchodzi :/

  • 0

    7. ~Mr.Q  2008-06-05 16:49:18  host: nat-moc6.aster.pl

    wiecie co to Blackberry?? Wracajcie do swoich nokii n95.

  • 0

    9. ~  2008-06-25 20:32:14  host: dynamic-78-8-75-157.ssp.dialog.net.pl

    jest juz gdzies dostepny???

  • 0

    10. ~  2008-06-25 22:20:37  host: dynamic-78-8-75-157.ssp.dialog.net.pl

    a kiedy i gdzie dostepny???

  • 0

    11. ~on  2008-06-26 11:10:13  host: etk121.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mr.Q tak wiem :] BlackBerry jest wytworem kanadyjskiej firmy Research In Motion i przesyła dane bezprzewodowo poprzez sieci operatorów telefonii komórkowych. BlackBerry przyczyniło się do postępu na rynku urządzeń mobilnych, jako pierwsze koncentrując się na wiadomościach e-mail. Zastosowano tu po raz pierwszy technologię push e-mail pozwalającą na stałe połączenie terminala z serwerem BlackBerry i odbieranie poczty w czasie rzeczywistym.

  • 0

    12. ~holipa  2008-08-13 19:48:56  host: 77.252.61.182

    hehehe żywcem z wikipedi przepisane

  • 0

    13. ~heheh  2008-08-22 19:18:46  host: aadg183.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nawet nie przepisne :P tylkoskopiowane i wklejone :P

  • 0

    14. ~artlu  2008-09-01 14:14:45  host: 165-210-149-91.cpe.marton.net.pl

    mój kolega właśnie sobie sprawił takiego i jest bajka, ja teraz sam myślę nad takim samym zakupem

  • 0

    15. ~Maripoza  2008-09-05 20:33:45  host: c154-206.icpnet.pl

    Z tego co wiem, to blakBerry będzie miał zainstalowany system nawigacji bez korków NaviExpert.

  • 0

    16. ~  2008-09-23 11:12:23  host: aag251.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nikt nie każe go nikomu kupować... Jak dla mnie naprawdę przyzwoity telefon, gdybym go miał cieszyłbym się jak dziecko. A Paniom Era proponuje inne, bardziej kobiece telefony...

  • 0

    18. ~Majki_Wawa  2008-10-12 13:19:46  host: eeo186.internetdsl.tpnet.pl

    Wczoraj ogladałem go w salonie ery i jest naprawde fantastyczny szybciutko chodzi, menu moze nie jest jakies kolorowe, ale bardzo czytelne. Ekran glowny, bajka, wszystko idealnie roplanowane, info o nowych wiadomosciach i mailach, wifi, bluetooth od razu widac i wiadomo co to jest. Procek szybciutki, wiec aplikacje smigac beda. Na razie nie jest dostepny w zadnym abonamencie, przynajmniej na stronie ery go nie ma, ale pewnie w biznesie sie pojawi. Ceny - allegro od 1700 do 2500, a w erze bez umowy 2020 zlotych na dzien 11.10.2008. Telefon dla biznesmena, lub bizneswonam. Sam mam do dzis nokie e61i i pelne qwerty to dla mnie wymog podstawowy. Aparta w telefonie to smiech na sali ale tylko dzieciom jest to potrzebne. odtwarza duza ilosc formatow audio i video wiec nic nie trzeba konwetowac, no chyba ze na inna rodzialke ale to zero problemu. Generalnie moj number one na dzien dzisiejszy. rozwarzam jeszcze e71 ale chyba wybiore bold'a.

  • 0

    19. ~Buchet88  2008-11-24 22:59:37  host: user-514dbc69.l2.c1.dsl.pol.co.uk

    mam go od miesiaca i powiem jedno. Masakra NOKIA N96 może sie schocac

  • 0

    20. ~tommy  2008-12-07 11:22:52  host: brw14.neoplus.adsl.tpnet.pl

    BlackBerry Bold, Samsung BlackJack II, Nokia E90... Komorki ktore zjadaja iPhone'a na sniadanie ;)

  • 0

    21. ~herbatnick  2009-02-08 23:04:35  host: cfh193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy można na Boldzie czytać pliki Office'a i pdf-y?

  • 0

    22. ~herbatnick  2009-02-08 23:08:42  host: cfh193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    acha, i czy ma polskie menu i polskie znaki?

  • 0

    23. ~Patryk  2009-02-26 18:42:51  host: 078088044169.gar.vectranet.pl

    Jeny ludzie nie pasuje wam (niektórym) ten smartfon to zachowajcie to dla siebie bo jeśli wam się nie podoba to nie znaczy że innym też nawet w ręku go nie mieliście, porównując ze zwykłą n95 to n95 się nie mieści do kieszeni... Żal mi takich ludzi którzy się wypowiadają a nie znają się na rzeczy.

  • 0

    24. ~DanielUK  2009-03-03 22:19:36  host: 94.196.22.130

    Mam tego Bold-a od kilku dni i przyznam ze nie tęsknie za poprzednim swoim fonem czyli za N95. Jak dla mnie to rewelacja. szybko go na inny nie zamienia na pewno. Zjada nokie na sniadanie i głośno przy tym pierdzi :-D @ herbatnik - mam go w angielskiej sieci O2 i w standardzie był z polskim menu i z polskimi znakami ;-)

  • 0

    25. ~  2009-03-07 21:57:34  host: 213.158.194.228

    Bo się pospuszczacie:-) Łopata nieergonomiczna! Asus P565 rulez

  • 0

    26. ~Miloszko  2009-05-05 07:40:23  host: ip-195225036242.mikolow.net

    Witajcie... Jestem posiadaczem BB Bold'a jakies 6 miesiecy, kupilem go w promocji od Ery i przyznam, ze ten telefonik jest najlepszym z dotychczasowych jakie mialem, a bylo i ch troche...ogolnie to szukalem idealnego telefonu dla siebie i kombinowalem ze wszystkimi markami. Fktycznie BB jest duzy ale mi to wogole nie przeszkadza, wizualnie wyglada serio super, ekran zaopatrzony w fajowe kolory obudowa wyglada solidnie i ladnie!Najlepszym jednak elementem w tym phonie to szybkosc dzialania, sztuka kompresji plikow, latwosc wykonywania dzialan i inne... odczytuje wiekszosc plikow bez zadnych problemow i serio juz nie jeden biznes bez kompa tym tel zrobilem... Jak go masz to czujesz jakby wszystko bylo pod reka!!! A co najwazniejsze - NIE ZAWIESZA SIE!!! Tak jak te "symbianowskie" zlomy!!! Szczerze polecam ten telefonik ale bardziej do biznesowej czesci towarzystwa, maile wpadaja jak smsy i tak samo wychodza, caly czas kontakt z rzeczywistoscia. Cena servisu BB - czyli mozliwosc wysylania maili jest w Erze dosc droga bo 60 PLN do abonamentu ale jesli ktos jest caly czas w trasie a maile napieraja jak szalone nawet sie nie zastanawiajcie!!! Fakt nie probowalem jeszcze asusow, google'i itp. Ale BB jest dla mnie najlepszym tel na rynku!

  • 0

    27. ~seba21  2009-06-20 19:16:28  host: ewu9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie zgodze sie z przedmowca Miloszko Mam Nokie e63 i jakos symbian mi w ogole nie wiesz moze Ty miales jakies lewe telefony i dlatego

  • 0

    28. ~Miley  2009-07-10 00:58:48  host: aahv95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam taki ! I polecam zajebi** jest !! Kocham go

  • 0

    29. ~Miloszko  2009-07-17 14:46:12  host: ip-195225036246.mikolow.net

    No to powiem Ci Seba21 tak: albo klamiesz jak z nut albo nigdy nie miales Noki e63...albo inaczej masz ja 1 dzien i myslisz ze wszystko hula jak powinno - pozyjesz, zobaczysz... Zamiast komentowac moja wypowiedz idz do najblizszego sklepu, sprzedaj Nokie i zainwestuj kilkaset PLN wiecej na BB bo przyjdzie czas, ze przyznasz mi racje :) Tymczasem Pozdrawiam. aaaa...i do przedmowcy bez nick name'a - Tego asusa wsadz se w...hehehe.

  • 0

    30. ~  2009-07-24 20:52:37  host: host86-148-225-68.range86-148.btcentralplus.com

    witam.wlasnie zakupilem ten telefonik.naprawde daje rade.troszke duzy ale jest tego wart.naprawde polecam

  • 0

    31. ~JAGUD  2009-08-18 19:40:14  host: cpc2-nott7-0-0-cust866.nott.cable.ntl.com

    ludziska dzięki właśnie rozważałem zakup BB teraz już nie mam wątpliwości wiem że mój wybór jest trafny pozdrawiam wszystkich posiadaczy tych obecnych i przyszłych

  • 0

    32. ~8V  2009-08-29 20:04:30  host: aro83.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich. Mam problem. chce kupic 9000 lub 8900,ale ni chol... nie moge sie zdecydowac. w boldzie procek lepszy,ale nie jestem az tak na bierzaco w sys oper bb. siedziałem w s60. Tak wiec prosze o kogos kto sie w tym orientuje o rade. 8900 bym wzial ze wzgledu na mniejsze gabaryty i bardziej mi desing odpowiada. a potrzebuje, zeby szybko mi maile otwieral,nie raz duze sa, open office, w miare muzyka,zeby chodzila i filmy no i net,zeby smigal

  • 0

    33. ~Piotre  2009-09-08 00:08:21  host: chello089078156118.chello.pl

    Własnie zakupiłem ten telefon. Jest to drugi telefon w ktorym nie ma niczego co mnie denerwuje i do czego moge się przyczepić. Gorąco polecam!!!

  • 0

    34. ~stavros (leniwiec)  2009-09-14 16:35:42  host: evdo-78-30-81-53.subscribers.sferia.net

    jest tylko jeden wybór i ten wybór to bold kolego szybki procesor ale nie o to chodzi docenisz jakośc wykonania tego modelu co nie było specjalnie mocna stroną blackberry. telefon wart uwagi czy to w pracy czy na uczelni przydaje się w 100 procentach. polecam. dzieki niemu chce mi sie pisac smsy bo wczesniej nawet nie chcialo mi sie ruszac telefonu. przepraszam za składnie ale nie chce mi się pisać poprawniej.

  • 0

    35. ~  2009-09-29 19:05:54  host: dta56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jaka jest jakosc GPS ?

  • 0

    36. ~heheh  2009-10-04 13:57:24  host: host86-146-209-226.range86-146.btcentralplus.com

    eee tam duuuzy? kupcie sobie toshibe g910 to jest duzy telefon :)

  • 0

    37. ~slash  2009-10-31 22:17:05  host: cci167.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam dylemat, nie moge sie zdecydowac miedzy tem fonem a Nokia n97. co doradzicie?

  • 0

    38.  2009-11-01 21:51:27

    na dniach wychodzi bold 9700 kto nie kupil 9000 niech sie wstrzyma nowy ma lepszy procesor wiecej ramu i jest mniejszy, ja czekam i kupuje w AT&T zastapi moja ponad roczna e71

  • 0

    39. ~michael  2009-11-25 21:48:34  host: chello089075061092.chello.pl

    witam posiadam iphone 3g 8gb z wawy z sieci era ktos moze chce sie zamienic?

  • 0

    40. ~Blazej  2009-12-09 03:17:08  host: apn-77-113-175-17.dynamic.gprs.plus.pl

    niestabilność systemu (stare symbiany są bardziej stabilne), nielogiczne menu, słaby aparat, zły układ klawiatury w szczególności "." oraz "@" utrudnione zapisywanie numeru telefonu, długo szuka zasięgu (po wyjściu z windy) słabo łapie zasięg i w pewnych okolicznościach gdzie nokia łapie internet Blackberry już nie, mało aplikacji, brak komunikacji z nokią, bardzo słaba bateria mimo dużej pojemności plusem jest rewelacyjny wyświetlacz oraz dźwięk, używam telefonu jako narzędzi pracy jeśli jako nowy z ledością 1 dzień wytrzymuje nawet nie używając bluetooth to aż się boję co będzie za pół roku z używaniem ładowarki samochodowej znaczy już się nie boję bo wracam do noki poprzednio prawie 2 lata e61 (w tym czasie zawiesiła mi się mniej razy niż bold bardzo krótko używany, teraz będzie e71)

  • 0

    41.  2009-12-21 13:03:49

    #40 - syndrom nokii, w twoim przypadku chyba symbiana. Układ menu jest bardzo logiczny, łatwo jest się przyzwyczaić. Skroty klawiaturowe ułatwiają nawigację po menu, wszystko jest inaczej niz w nokii, ale to nie oznacza, że gorzej. Klawiatura genialna, każda inna nokia z qwerty może się schować. Mówię to jako wieloletni użytkownik serii E nokii (e61, e63, e71).

  • 0

    42. ~  2010-01-27 19:50:10  host: cvq38.internetdsl.tpnet.pl

    co do postu nr 4 to po co wybrales/las taki telefon skoro teraz go wywzywasz? zanim kupi sie telefon szuka sie informacji o nim, anie kupuje pierwszy lepszy z brzegu.

  • 0

    43. ~ja  2010-02-03 12:17:30  host: 195.117.232.55

    @mieszko - Równie dobrze Twojego BB mogę nazwać złomem, podobnie jak Ty nazwałeś telefony z symbianem. BB jest telefonem przystosowanym do biznesu, ma też sporo funkcji multimedialnych ale nie każdemu odpowiada. Najwyraźniej tak trzeba Ci tłumaczyć, bo się napaliłeś i besztasz coś co komuś innemu może się podobać. Mam telefon z symbianem i jestem z niego bardzo zadowolony. Wiesza się tylko kiedy nie wiesz jak z symbiana korzystać i szalejesz, aż zamulisz telefon, podobnie jest przecież windowsem... być może to był Twój problem. W każdym razie nie lubię podejścia które sobą reprezentujesz. Pozdrawiam.

  • 0

    44. ~Avenciuss  2010-02-04 02:54:13  host: 109.243.21.162

    witam! Mam takie pytanie, obecnie jestem szczesliwym posiadaczem e71, ale zastanawiam sie nad zmianą telefonu.. Myslalem wlasnie o boldzie, ale niestety brak mu "mobilnej windy" :/ Moze moglby ktos, cos doradzic?? Poprostu potrzebuje czegos z szybkim wi-fi, qwerty, a przede wszystkim z windą.. Z gory dzieki za odp i pozdrawiam :)

  • 0

    45. ~voli  2010-03-22 20:12:11  host: valiant.aster.com.pl

    Blackberry Bold mam od tygodnia. Polecam wszystkim. Telefon solidny i funkcyjny. Nie dla dzieciakow. Dziala z usluga BIS idealnie.

  • 0

    46. ~goral  2010-04-05 12:31:13  host: host-89-228-78-59.olsztyn.mm.pl

    @avenciuss szukaj w ofercie HTC ------- ten blackberry to jakies nieporozumienie. strasznie slabe wykonanie, wszystko lata, jak wloskie fiaty lub chinskie telefony

  • 0

    47. ~znawca  2010-05-20 14:31:47  host: apn-77-113-120-206.dynamic.gprs.plus.pl

    Nie polecam zakupu BB 8900- słaba bateria, szybko wysiada. Telefony często się psują i gdyby nie darmowy servis, możnaby osiwieć. Bold 9000 o niebo lepszy, choć ciut większy :)

  • 0

    48. ~pawelo  2010-06-30 19:38:38  host: static-ip-87-248-74-68.promax.media.pl

    Telefon może i fajny ale spory i GPS raczej do niczego się nie przyda.

  • 0

    49. ~ola  2010-08-05 20:56:38  host: host86-142-200-14.range86-142.btcentralplus.com

    od 12 roku zycia zawsze mialam blackberry kocham the telefony. moj tata mial zawsze nokie i tez jest super no ale ja i tak wole blackberry. i to nie jest zadna zegla jest lekki i fajnie sie na nim pisze ALE to nie jest telefon dla osob ktore chca ylko chwonic i pisac smsy ja go mam bo jest super planerem. przeciez dlatego karzdy mowi ze blackberry to telefon dla businessmen-ow :)

  • 0

    50. ~  2010-11-12 10:18:25  host: azs114.internetdsl.tpnet.pl

    HILFE!!! moj BB 9000 ma cichy strasznie sygnal na przychodace polaczenie! Pomocy bo zwariuje i sprzedam dziada..

  • 0

    51. ~eldeer  2010-12-15 16:38:13  host: aayt238.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wg mnie, zwyklego usera prywatnego, bb jest git do biznesu i dla ludzi ktorzy sie dobrze znaja na sofcie lub maja w firmie informatyka, bo jak sie cos sypie to amator sie gubi, mam e55 i bb9k i oba sa fajne, ale maja swoje wady, prostota obslugi i intuicyjnoscia WG MNIE wygrywa bezapelacyjnie nokia, btw e55 w ciagu roku powiesila sie 3x. a uzywana jest b intensywnie (wszelkie aplikacje, net, etc)

  • 0

    52. ~ololooooo  2011-05-13 10:30:55  host: 89-24-232-56.static.akk.net.pl

    co do ludzi co pisza ze jest tylko do biznesu to sie grubo myla, klawiatura w tym modelu jest BAJKOWA wrecz przepieknie sie pisze smsy, co najwazniejsze to telefon dziala szybko, zasieg ok, ale przynajmniej w moim przypadku bateria mnie dobijala, max 2 dni co jest zdecydowanie za malo - chociaz mialem kupilem uzywke wiec mogla byc juz wyjechana

  • 0

    53. ~smo  2011-09-17 11:40:43  host: CLIENT-certico-2.wroclaw.dialog.net.pl

    telefon, który ułatwił zamieszki w Londynie,,,

  • 0

    54.  2012-03-16 23:26:14

    na tej klawiaturze mozna referaty pisac, bardzo dobry wyswietlacz, telefon ogólnie bajka, tylko bateria niszczy wszystko - 1 dzien sredni max 2 bez uzywania

  • 0

    55. ~beenq86  2012-08-25 15:57:33  host: 178.180.237.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    telefon super!!! klawiatura genialna i bardzo przyjemna w obsłudze,wygląd elegancki i predkość zabójcza a jeśli chodzi o baterie to zależy bo ja np trzaskam ok 500 sms dziennie i spokojnie trzyma mi 2 dni

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-204-139-136.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (1)

Archiwum Ankiet