BenQ Siemens SL91 - opinie
Telefony BenQ Siemens BenQ Siemens SL91 Opinie o BenQ Siemens SL91

BenQ Siemens SL91

w sumie: 45
  • 0

    1.  2006-07-27 03:39:16

    Siemens wraz z Benq coraz tlustsze telefony robia - wyswietlacz i aparat jak najbardziej na czasie - co do wygladu - chcialbym go zobaczyc w realu ;]

  • 0

    2. ~ego  2006-07-27 08:04:37  host: xdsl-9753.lubin.dialog.net.pl

    telefon nie na polski rynek .... brak edge.....fuj taki czarny.....

  • 0

    3. ~ego  2006-07-27 08:11:30  host: xdsl-9753.lubin.dialog.net.pl

    telefon nie na polski rynek... brak edge totalnie go dyskwalifikuje. No chyba ze nasze opy w kazdej pipiduwie (celowo o bez kreski w wyrazie pipiduwa) zanistaluja umts!

  • 0

    4. ~arti  2006-07-27 08:57:21  host: ejy82.internetdsl.tpnet.pl

    Wow 16 mln kolorów niezle... ale jaki on brzydki!

  • 0

    5. ~  2006-07-27 09:38:05  host: host140-89.crowley.pl

    fajny telefon podobny do D600. Pytanie tylko czy ma dobra baterie.

  • 0

    6.  2006-07-27 10:08:10

    wow tel ideał.. ciekawe kiedy będzie w sprzedaży i ile będzie kosztował?

  • 0

    7. ~sympatyczny  2006-07-27 10:12:44  host: chello081018196007.chello.pl

    niezwykle ładne

  • 0

    8. ~aspyr  2006-07-27 10:13:07  host: system858917570.mtvk.pl

    super telefon o wiele lebszy od sl75 dobry aparat i złącze kart cudo:P

  • 0

    9. ~Dari  2006-07-27 11:15:58  host: elg194.internetdsl.tpnet.pl

    Full wypas Ciekawe ile bedzie kosztował. :D

  • 0

    10.  2006-07-27 11:49:11

    fajny telefon ale bardziej dla kobiet 3,2 mp i 16 mln kolorów super :D

  • 0

    11. ~bigman  2006-07-27 12:27:50  host: aab234.internetdsl.tpnet.pl

    Szkoda ze nie ma EDGE bo UMTS nie predko wszedzie bedzie. Tak poza tym telefon OK.

  • 0

    12. ~baxik  2006-07-27 15:33:12  host: emc154.internetdsl.tpnet.pl

    16mln kolorów?!Japierdziele!!

  • 0

    13. ~bart  2006-07-27 17:58:19  host: abul152.neoplus.adsl.tpnet.pl

    funkcje istotnie robią wrażenie.. cena też będzie pewnie atrakcyjna... coś jednak mi tu nie pasuje.. wygląd jakoś cjest moim zdaniem troszkę bez wyrazu... czegoś mu brakuje.. charakteru chyba...

  • 0

    14.  2006-07-29 09:45:13

    design zerzniety z d600e a dodatkowo niepraktyczny jak na nasz polski rynek. szkoda.

  • 0

    15. ~grzegi  2006-07-30 13:14:46  host: xdsl-4966.wroclaw.dialog.net.pl

    telefon jest dosc gruby, ale to przez autofocus w aparacie. poza tym bardzo dobre funkcje. zeby tylko umts sie w miare u nas rozwijal, moze do listopada sie cos zmieni ;)

  • 0

    16.  2006-08-01 13:56:44

    a co on taki dziwnie brzydki? Funkcjonalnosc to jedno, ale efektu wizualnego kompletnie brak..

  • 0

    17. ~  2006-08-01 18:46:45  host: dlc116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Nie ma edge, piękny to on nie jest. I co z tego ze 3.2 a gdzie autofocus?! Zresztą to co siemens to zawsze do d..........

  • 0

    18. ~lol  2006-08-01 19:09:34  host: abnr173.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @move9k -> jeśli wg Ciebie ten sl91 i d600e to te same telefony i zerżniety dizajn to idz do okulisty...

  • 0

    19. ~SIEMENS  2006-08-05 10:41:40  host: chello087207109027.chello.pl

    Nie Kupujcie nowych BenQ-Siemensów, jak ktoś co do tego ma wątpliwości to niech wejdzie na forum błędów telefonów - na stronie producenta www.Siemens-mobile.com Z tymi telefonami to jest jak z samochodami, które sie sypią zaraz po wyjeździe z salonu po zapłacie... Oprogramowanie niedporacowane, strasznie się psują, producent nic nie pomaga (SAM MIAŁEM SXG75 i CZEKAŁEM 4 MIESIĄCE NA UPGRADE SOFT - ODDAŁEM GO SPOWROTEM DEBILOM, KTÓRZY NIE MOGLI GO NAPRAWIĆ I MNIE TYLKO ZWABIALI) a praktycznie to są składane na podzespołach 50 innych firm a nie SIEMENSa... ZŁOM JAKICH MAŁO - SONY ROBI ZNACZNIE LEPSZE FONY!!!!!!

  • 0

    20. ~Gelu  2006-08-07 14:50:21  host: 195.85.249.110

    Nie prawda bo Sony Tez mają strasznie duzo błędów.
    Badziewie

  • 0

    21. ~lol  2006-08-07 16:43:57  host: aboa168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dawno chyba nie miałeś telefonu BS w rękach

  • 0

    22.  2006-08-10 21:14:56

    czarny kon ze stajni BS....doslownie;)...16 mln kolorow ...aparat 3.2...bardzo ciekawy...BS wystawia coraz lepsze fonki...tlyko tak dalej;)pozdrawiam

  • 0

    23. ~Gelu  2006-08-17 15:27:46  host: 195.85.249.110

    Mam od wielu lat, a ostatno S65 1,5 roku i super chodzi.Zmieniam na EL71

  • 0

    24. ~sonic  2006-08-18 07:21:50  host: d83-179-166-249.cust.tele2.fr

    Sam ma D600E i jak ten tel wyjdzie na rynek to bez watpienia go kupie.Na samsunga nie narzekam ale nie ma kilku waznych opcji ktore siemens ma w kazdym tel,poza tym parametry SL91 są imponujące.Nie sądze by w tak drogich telefonach firma BenQ pozwalala sobie na takie bledy jw wymienione.Najbardziej awaryjnym telefonem jest bez watpienia NOKIA,wiem co mowie bo kolega ma servis!Siemens-OK! Pozdro!

  • 0

    25. ~body  2006-08-23 17:49:46  host: ffg234.internetdsl.tpnet.pl

    ten telefon jest taki ciemny czy te zdjecia tak wyszly? Jakis czarny kleks i nic wiecej :P

  • 0

    26. ~noob  2006-08-23 20:35:53  host: acpp28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    A może najzwyczajniej w świecie nokii jest najwięcej i dlatego jest też ich najwięcej w serwisach? Mam znajomych od dwuch serwisów i oni twierdzą ze Siemens i SE to nejwiększy szajs! Pozdro!

  • 0

    27. ~cedr  2006-09-08 20:42:32  host: NAT-8.autocom.pl

    a wg mnie największy szajs to sagem, sendo i motorola...c75 mam obecnie.czasem coś tak nawala ale łatwo sam wsio naprawiam a do tego upgrade softu, pachowanie itp z kabelkiem za 5zł bezproblemowo...albo BS albo szajsung;-)

  • 0

    28. ~Donata  2006-09-20 13:54:52  host: buo26.internetdsl.tpnet.pl

    Telefonik całkiem niezły, a co do błędów to tyle samo ich co we wszystkich firmach... cena to okoł 2200zł, natomiast jeśli chodzi o sl75 też mu się przyglądałam, funkcji ma duzo mniej, oj dużo, ale za to cena około 700zł.

  • 0

    29. ~bonarus  2006-10-14 14:42:23  host: dwc170.internetdsl.tpnet.pl

    mam nadzieje ze bedzie w Erze, w koncu by mieli jakis ciekawy telefon...

  • 0

    30. ~brain1990  2006-10-21 23:49:02  host: dzj166.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon nawet nawet ale to BenQ-Siemens. Koreański producent, wolałbym gdyby BenQ-Siemens miał więcej od niemców niż od koreańczyków.

  • 0

    31. ~Siemensiak  2006-10-24 10:16:56  host: btu65.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co do błędów w oprogramowaniu musze przyznać rację, Benq-Siemens ma mniej dopracowane oprogramowanie niż Siemensy. Mam w posiadaniu C35, ME45, SL45, CX65 i SX1 (robię powoli muzeum), mój ojciec ma ME75,a siostra S75 i widze wielką rużnicę pracy oprogramowania miedzy modelami Siemensa a Benq-Siemens. Oczywiscie SX1 nie porównuje, ponieważ to symbian.

  • 0

    32. ~trte  2006-11-04 22:17:17  host: cye162.internetdsl.tpnet.pl

    mysle ze ta koma jest fajna tylko ze 2 tysiaki .... mysle nad kupnem EL71 - ma tylko slabszy aparat ALE NIE VGA!!!!ma 1,3 mpx 262k kolorow i kosztuje nowy okolo 700zloty sadze ze EL71 moze byc ciekawa alternatywa wogole dla wszystkich fonow - i niech nikt nie pisze ze BS sa slabe - mialem do tej pory 6 siemensow i jednego juz Benq siemens i jestem zadowolony I TO BARDZO i UWAZAM ZE BS SĄ NAJLEPSZA MARKA.

  • 0

    33. ~ERTERRR  2006-12-02 19:15:49  host: poznan.info.tm

    Szczeze mówiac to uzywam telefonów firmy Siemens od 8 lat i jak narazie nie trafiłem na złom mój ostatni telefonik to Siemens M65 ten tel wiele juz przezył nawet pływał w basenie bo zapomniałem o nim a mimo to nawet na chwile sie niewyłaczył nawet po upadku z wysokosci 120 cm nic mu nie jest:) Twarda bestja czego niemoge stwierdzic o telefonach Sony Ericson po upadku telefon trzeba szukac w ptromieniu 100 cm. a w wodzie niema szans. Wiem bo brachol wpadł do jeziora i tel mu zdechł. A jak go uruchomił to oddał do komisu. Wiec jesli kupujecie tel. w komisach to sie niedziwie ze wam tel. sie psują. Pozdrawiam

  • 0

    34. ~Krzychol  2007-03-06 17:56:17  host: ebn226.internetdsl.tpnet.pl

    Siemens chyba cię głowa boli sony robi dużo gorsze telefony a to że trafiła ci zła sztuka to zbieg okoliczności moja koleżanka miała w300i 3 razy w naprawie bo softa nie umieją naprawić a ja użytkuję drugiego siemensa i nie mam żadnych problemów z czystym sumieniem polecam tę markę:))

  • 0

    35. ~carlos  2007-03-13 23:51:27  host: nat-8.autocom.pl

    "27. ~cedr 2006-09-08 20:42 NAT-8.autocom.pl a wg mnie największy szajs to sagem, sendo i motorola...c75 mam obecnie.czasem coś tak nawala ale łatwo sam wsio naprawiam a do tego upgrade softu, pachowanie itp z kabelkiem za 5zł bezproblemowo...albo BS albo szajsung;-)" Siete słowa. wrescie ktos mądry na tym forum. to ze ktos mial jednego siemensa czy bs i trafil na feler to nie od razu cala firma jest zla. mam c75 , kupilem kabel usb za 15zeta i wszystko w nim zrobilem sam, od paczowania, po nowy soft, po windows w telefonie:Pnie ma wiekszych poblemów...i nie bedzie telefonu na ktorego ktos by nie narzekał! Dodam jeszcze tylko, że WSZYTSKIE telefony robione są i tak w chinach więc co za róznica. BTW, wejdzcie na japonskie stronki z fonami...poogladajcie, poczytajcie...a przestaniecie narzekac na tel azjatyckich firm;]

  • 0

    36. ~kro  2007-05-03 21:44:48  host: chp104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    >>~carlos dziwne - moja siostra miała ten model i ciągle coś się w sofcie wieszało... a poza tym to jakim cudem wgrałeś windowsa w ten telefon? To jest po prostu nie możliwe. A jeśli ciągle się przy tym upierasz to nie zabieraj głosu na forum o tematyce "tel. kom" bo nie masz o nich zielonego pojęcia

  • 0

    37. ~tom  2007-07-19 20:35:52  host: bqc244.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Gdzie morzna kopic tego fona

  • 0

    38. ~Olo  2007-08-17 14:16:41  host: 212.87.240.210

    Witam mam ten telefon, i bardzo dobrze mi działa, jedynie co mnie denerwuje to to że nie moge znaleźć do niego baterii, NIGDZIE, nawet za granicą a nie mam pojęcia jakie bateriw do niego pasują, może ktoś mi pomoże? Proszę, z góry dzięki Pozdrawiam

  • 0

    39. ~  2007-11-05 23:10:28  host: ip-81-15-216-106.unregistered.net.telenergo.pl

    wiecie gdzie go można kupić i za ile??

  • 0

    40. ~barti  2008-01-03 16:22:31  host: xdsl.140.c93.petrotel.pl

    ja pieprzycie ten telefon musi miec UMTS bo to telefon 3g ma aparat do wideo rozmów!!!!

  • 0

    41. ~gala  2008-01-07 16:12:21  host: 195.150.165.55

    jak ja kocham Siemensy :) mam już kilka modeli, a teraz szukam tego, lecz nigdzie nie mogę znaleźć ;/

  • 0

    42. ~stanley13  2008-02-01 20:50:31  host: ip-157-25-236-184.multimo.gtsenergis.pl

    zobacz sobie na ebay.de(niemiecki oddział) telefon jest piękny kosztuje około 100 euro(w częściach) i ponad 400 euro (cały)

  • 0

    43.  2008-12-28 23:53:13

    Ten telefon jak i inne nowsze modele benq/siemensa maja oprogramowanie ktore zwie sie BREW. jest dosc dobrze dopracowane przez amerykanow. i napewno wydajniejsze niz w se.

  • 0

    44. ~Marcin  2009-02-03 22:42:28  host: dgx149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Fajny telefonik uzywam go od paru miesiecy i jestem w pełni zadowolony z niego pozdr ;)

  • 0

    45.  2010-11-01 13:15:22

    ciekawa propozycja od BenQ Siemens

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-189-139.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet