BenQ Siemens S88 - opinie
Telefony BenQ Siemens BenQ Siemens S88 Opinie o BenQ Siemens S88

BenQ Siemens S88

w sumie: 253
  • 0

    1. ~proquaker  2006-01-17 23:01:19  host: pc_69_6.smrw.lodz.pl

    Hehe no w koncu jakis lepszy sprzet, widac podobienstwo do se ale parametry ogolnie calkiem niezle

  • 0

    2. ~patark  2006-01-18 07:24:08  host: apn-99-86.gprspla.plusgsm.pl

    Lubie Siemensy, ale ostatnio ta firma została w tyle (pewnie przez zmianę właściciela). Kiedy dojdą do wniosku, że w telefonie potrzebny jest EDGE??? Już chyba nawyższy czas.

  • 0

    3. ~torture  2006-01-18 09:19:55  host: efm8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie no... dobry jest ;) bardziej mi sie podoba (wyglad, funkcje) od SEK750

  • 0

    4.  2006-01-18 10:03:45

    telefon wyglada naprawde fajnie! kto wie, moze benq poprawi jakosc tych telefonow, bo ja po uzytkowaniu M55 okropnie zrazilem sie do tej firmy! SE robi duzo lepsze fony ale ja i tak zycze BS zeby robil jak najlepsze, jak najmniej awaryjne komorki, bo to zawsze wyjdzie najlepiej dla nas klientow:)

  • 0

    5. ~chacik  2006-01-18 10:08:10  host: 192-dz2-6.acn.waw.pl

    Moim zdaniem chyba podkupili stylistę z SE. Wystarczy zmienić logo i nikt nie powie, że to BENQ-Siemens.

  • 0

    6. ~torture  2006-01-18 10:51:28  host: efm8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie powiedzialbym, ze taki identyczny SE... troche tez Motorole przypomina... poza tym BenqSiemens to nowa marka :) wiec maja prawo :D

  • 0

    7.  2006-01-18 12:49:53

    a po co EDGE w telu??

  • 0

    8. ~kamil  2006-01-18 17:16:41  host: wlan0-4.srem.net

    wspanialy ;) piekny ;) cudowny :)

  • 0

    9.  2006-01-18 18:15:07

    Podobny do ME75 , ale od tyłu to SE a klawiatura od NOKIA . A pozatym do wyglada całkiem przyzwoicie . Może BenQ cos wniesie do Siemensow szczególnie w jakości wykonania .

  • 0

    10. ~torture  2006-01-19 09:37:00  host: eds215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    na mobile.idnes.cz sa foty na zywo... z blizska widac, ze jakosc jest pierwsza klasa. PS EGDE? po nic... :D

  • 0

    11. ~Dawid  2006-01-19 16:32:16  host: 80.51.206.165

    Mi sie nie podoba, a jak na nową firmę wchodzącą na rynek, powinni pokazać coś nowego, a to już dawno było;/

  • 0

    12.  2006-01-19 16:52:44

    Jednym slowem kozak...Tak czulem ze ta spolka z BenQ wyjdzie im na dobre tak jak Sonyericssonowi:)Beda mieli teraz bardzo powaznego konkurenta...Cos mi sie wydaje ze Motorola spadnie w rankingu...;)

  • 0

    13.  2006-01-19 18:19:39

    z przodu podobny do m75, a z tył do p990.
    nawet fajny. TYLKO DLACZEGO BEZ SYMBIANA???

  • 0

    14. ~kamil  2006-01-19 19:36:03  host: wlan0-4.srem.net

    wy tylko widzicie podobienstwa... a co chcecie inwazje takich gowien jak nokia d'arc ?? telefon jest bardzo ladny i mi wogole nie przypomina me75, a tym bardziej klawiatura od nokii hmm wam placa za pisanie glupot??

  • 0

    15. ~Dawid  2006-01-19 19:46:34  host: 80.51.206.165

    Wyświetlacz-nic szczególnego. 16Mb, to chyba jakiś żart w telefonie tej kalsy!Reszta może być;/

  • 0

    16. ~Dawid  2006-01-19 19:47:41  host: 80.51.206.165

    Klawiatura jak w nokii!!

  • 0

    17. ~togom  2006-01-20 22:11:55  host: ask130.internetdsl.tpnet.pl

    fajnie ,ze 2mpx fajnie że duży wyświetlacz,ale teń dżojstik to niewypał tak jak SE. nie miałem nic przeciwko dżojstikom dopóki nie wpadło mi ziarenko piasku w dzojstik raz i drugi i zablokowało go.teraz unikam takiego rozwiązania

  • 0

    18. ~ohajo  2006-01-21 04:19:49  host: dkx74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dawid z tego co czytałem to ten wyświetlacz jest w nowej technologi OLED tak że niewydaje mi się że to nic nadzwyczajnego prawdopodobnie jest cool ;)

  • 0

    19. ~se.BooL  2006-01-21 18:48:00  host: ewl138.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ciekawe jaka cena :>

  • 0

    20.  2006-01-22 00:58:40

    Nawet nawet ciekawe jaka jakosc wykonania bo jak zimenz to :/

  • 0

    21. ~Beata  2006-01-25 15:30:13  host: boq28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kto wie jaka jest długośc nagrania przez dyktafon??? jak to działa???

  • 0

    22. ~  2006-01-25 19:57:26  host: n12.pro-internet.pl

    Ladna kopia SE K750:) ale pewnie tylko nieudolna kopia:)

  • 0

    23. ~minio12  2006-01-27 11:28:04  host: fw.csautoint.com

    Ludzie!!! co wy wszyscy z tym EDGE, Symbian po jaką cholerę wam to do chwalenia się? 99.9% ludzi którzy mają telefony z tego nie korzysta! Takie bajery kupują frajery!

  • 0

    24. ~patark  2006-01-27 11:54:33  host: apn-100-181.gprsbal.plusgsm.pl

    Jak w lipcu wymieniałem telefon, szukałem Siemensa z szybkim internetem, nie mam stacjonarnego tel i nie potrzebuje, korzystam z iPlusa, ale karty PCMCIA z EDGE są za drogie, więc najlepszym wyjściem jest telefon z EDGE. Niestety musiałem kupić N6230, bo nie było takiego Siemensa, a uważam, że Siemensy są o niebo lepsze, przynajmniej dla mnie.

  • 0

    25. ~  2006-01-27 12:00:53  host: apn-100-181.gprsbal.plusgsm.pl

    ~minio12 no tak nie ma jak N3210, tam chociaż funkcje są proste i zawsze wiadomo jak odebrać połączenie i SMS-a, ale świat idzie do przodu i z nowych technologii chyba możnaby zacząć korzystać???

  • 0

    26.  2006-01-28 17:29:36

    Wreszcie sie popisali :)-Znajdzcie mi SE z dzwiękiem Surround :) Czekam, aż pojawią sie dane techniczne pozostałych 17 modeli :)

  • 0

    27. ~Andrus  2006-02-02 07:05:13  host: ayn85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @~minio12, symbian nie jest do chwalenia sie, tylko do uzywania, edge rowniez jest potrzebny, bo 5-6kB/s to lekka przesada :)

  • 0

    28. ~  2006-02-04 18:49:00  host: pr211.arreks.com.pl

    Mi ten telefon bardzo się podoba tylko....
    Ciekawe jakka cena

  • 0

    29. ~bobovit  2006-02-10 12:09:38  host: awu166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kijowy telefon mówie wam!! kupiłem i odrazu d sprzedałem i na tym straciłem

  • 0

    30. ~kamil  2006-02-10 21:53:43  host: wlan0-4.srem.net

    ~bobovit jak nie wiesz to nie gadaj~!! tego fona nawe nie ma na rynku!! i nie bujaj ludzi ze kupiles. na pewno jest wspanialy.. znacznie lepszy od tych syfnych sony eriksonow i samsungow a nokia to juz dawno umarla...

  • 0

    31.  2006-02-15 21:28:43

    kamil:Ale można ten telefon kupic albo ściągnąć z zagranicy ! Pozdro !

  • 0

    32. ~michulekl  2006-02-28 16:46:29  host: 195.136.126.13

    Szczerze móiąc to bardziej przyciskami jakąś nokie przypomina np. 6030, 6230. A te nadruki na klawiszach to juz po prostu ściągnięte od nokii. Szczerz mówiąc miałem wiele sonyeryków ale ten mi zadnego nie przypomina

  • 0

    33. ~Marcin  2006-03-30 19:20:42  host: 82.177.54.40

    Ciekawe ile kosztuje........

  • 0

    34. ~michal  2006-04-20 18:14:29  host: zt50.internetdsl.tpnet.pl

    no i jest :) ja juz sie nim ciesze zdjecia robi swietne dzojstick dziala ok znowu inna ladowarka grrrr wyswietlacz 1-sza klasa polecam, jak ktos chce kupic to podpowiem ze maila do siemensa i kupujecie ja go kupilem w bochum za 399 Euro na zamowienie wiec nie jest zle. w polsce na razie nic o nim nie wiedza w erze wchodzi s68 hehe.

  • 0

    35. ~Ja  2006-05-11 16:22:15  host: cbg155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jeżeli chodzi o rozdzielczoś wyświetlacza to firma BS się jak zwykle nie popisał. Klawisze są nie mal takie sam jak na Nokiach. O pamięci telefonu klasy S już lepiej nie mówić. Aparat też nie najlepszy

  • 0

    36. ~brain1990  2006-06-29 06:43:00  host: dzj166.internetdsl.tpnet.pl

    telefon zarąbisty. Dobrze że Jest dźoj bo to najlepsze rozwiązanie. Klawiatura nie jest tak jak w nokii bo ba podobną czciąke i w dodatku funkcje # i * są odwrócone. A cena to będzie się wachała między 1000zł a 1500zł

  • 0

    37. ~benek rulez  2006-07-10 23:26:15  host: chello087206131202.chello.pl

    Ja już mam i jeśli chodzi o wyświetlacz to olać rozdzielczość, ludzie jak on świeci ładnie. I nawet z baterią jest nieźle. A fotki --- hmmm lepsze niż cyfra z marketu, odbitki 10 na 15 może nie są krystalicznie ostre ale i tak najlepsze co widziałem (ahh ten tryb makro) mam wrażenie że siedzi w nim jakiś procek do obróbki tych fotek bo są takie jak z aparatów cyfrowych, z delikatnym szumikiem ale bez kolorowego siana jak z SE k750

  • 0

    38. ~  2006-08-08 18:38:36  host: bnj163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    o co chodzi z tym dżwiękiem 3D - jak on brzmi??

  • 0

    39. ~Adi  2006-08-11 21:31:03  host: abyv17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wywalony fon stary sciągnął koledze z Angli:)

  • 0

    40. ~  2006-08-15 10:58:54  host: 62.93.41.7

    Ile on kosztuje w Angli??Odp

  • 0

    41. ~Freeman  2006-10-04 21:49:08  host: cfc234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pare pytan do funkcji tego fona: -Jak długo można nagrywać filmy na tym tel.??? -czy idzie przesyłać pliki przez blutoth ??? -czy idzie ustawic dzwonek w formacie mp3 ??? -jak długo trzyma bateria ??? -i czy ma flesha czy lampe błyskową ??? Z góry dziękuję za pomoc :)

  • 0

    42. ~guzik  2006-11-17 21:01:33  host: gprs11.orange.pl

    mam nadzieje ze tel jest fajny bo wlasnie sobie kupilem tylko bateri nie mam, potrzebuje baterie ma moze ktos do zalatwienia

  • 0

    43. ~mariusz  2006-11-29 17:45:34  host: awh154.internetdsl.tpnet.pl

    wie ktos ile cali ma wyswietlacz w tym telefonie???prosze o odp......pllllzzzzzzzzzzzzz

  • 0

    44. ~łatata  2006-12-02 12:32:29  host: esu47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Co lepiej kupić SE W800i czy BS S88? SE w800i droższy o jakieś 100-150 zł.

  • 0

    45. ~webber  2006-12-03 22:15:05  host: axj11.internetdsl.tpnet.pl

    warto kupic s88 poniewaz ma kilka lepszych funkcji--chociażby aparat:P polecam ten telefon:))

  • 0

    46. ~wert  2006-12-07 00:09:57  host: 088156036044.ols.vectranet.pl

    Gdzie dostepny jest ten fon? Nie ma go w zadnej sieci w Polsce.

  • 0

    47. ~  2006-12-09 16:34:23  host: dwa106.internetdsl.tpnet.pl

    Mam zamiar kupić ten kom ale zastanawiam sie jeszcze czy by nie kupic sony ericssona k750i co wy byście wybrali???

  • 0

    48. ~Dream  2006-12-10 13:08:09  host: nat172.isp.tvkg.net

    Telefon po prostu wspaniały.Kupiłem go niedawno na allego za 600zł. Został sprowadzony z niemiec - skutkiem czego ma angielskie menu. Ale mimo tego telefon jest wart polecenia!!!!! Jest bardzo wszechstronny - odtwarza wszystkie najpopularniejsze formaty (mp3, mp4!!,3gp,amr, itd.) Z sieci pościągałem sobie mnóstwo softu (m.in. pełne wersje teledysków w formacie mp4, czy też np. pełnometrażowe filmy w formacie 3gp). Bardzo ułatwiony został przesył danych między telefonem a komputerem (np. nie potrzeba instalować oprogramowania, żeby zrzucić coś z kompa na telefon, lub odwrotnie) - PC znajduje telefon jako dysk wymienny(wystarczy tylko skopiować co chcemy i mamy to w S88:). Zeby móc mieć naprawdę możliwość nieograniczonego korzystania z telefonu potrzebna jest spora karta (ja posiadam 1GB). Nie ma żadnego ograniczenia co do pojemności obsługiwanych kart. Telefon nie ma rażących wad - może tylko za taką można uznać brak radia (jest za to doskonały odtwarzacz mp3), i trochę mała gałka. Jest ona za to bardzo stabilna i w przeciwieństwie do tych z Sony Eriksonów nie ulega po pewnym czasie "wyrobieniu"... zapomniałbym o najważniejszym - doskonały aparat i kamera. Aparat ma 2 miliony pixeli - zdjęcia są doskonałej jakości. Kamera ma nielimitowany czas nagrania - na karcie 1GB (jeszcze niezapełnionej) mogłem nagrać ponad 6 godzin!!! Jednym zdaniem - w tej klasie cenowej jest to NAJLEPSZY telefon!!!!

  • 0

    49.  2006-12-10 14:59:26

    Do Dream. czy ten telefon potrafi przesylac pliki na inne fony bo czytalem na innych forach ze nie i nie chce mi sie za bardzo w to wierzyc.

  • 0

    50. ~Franek  2006-12-12 22:43:32  host: dwa106.internetdsl.tpnet.pl

    jaki byście wybrali telefon SE k750i czy ten benq siemens s88 ?? prosze o odp. bo zastanawiam sie ktory wybrac.

  • 0

    51. ~KaZaM_PL  2006-12-13 10:16:11  host: 68-86.is.net.pl

    Ja tez kupilem ten telefon na allegro za 600zł. Jest boski ! narazie jedyną wadą jaką się dopatrzylem jest nieodwzorowywanie przez matryce aparatu koloru fioletowego :)

  • 0

    52. ~paweO  2006-12-13 10:24:15  host: edw210.internetdsl.tpnet.pl

    mam z nim jeden mały problem-mianowicie kiedy nakręcę jakis filmik to na telefonie jest on odtwarzany normalnie natomiast kiedy skopiuję go sobie na dysk to quick time odtwarza mi tylko 2 sekundy nakreconego filmu... nie wiem czemu tak się dzieje, to samo jest gdy przez bluetooth wysyłam film na inny telefon, ktoś wie co na to poradzic??

  • 0

    53. ~Dream  2006-12-13 18:31:37  host: nat172.isp.tvkg.net

    do korbas. tylko o jaki przesył plików Ci chodzi? Jeśli pomiędzy telefonami to S88 ma bluetooth`a, o przesyłaniu PC-Telefon pisałem wyżej...Do tego jeśli ma się odpowiednią konfiguracje można ściągać sporo rzeczy przez Wap...

  • 0

    54. ~Dave  2006-12-18 22:28:51  host: ego180.internetdsl.tpnet.pl

    jakie wejscie na słuchawki ma ten telefon? Standardowe "Jacki" czy moze jakies inne?

  • 0

    55. ~Dave  2006-12-19 13:24:36  host: ego180.internetdsl.tpnet.pl

    juz wiem, te wejscie to mini-usb :)

  • 0

    56. ~Agacia  2006-12-20 22:45:34  host: cmpc008-017.cnet2.gawex.pl

    ja mam takie pytanko czy ten telefonik ma takie...hmm...jakby to powiedziec 2 dziurki u gory zeby mozna miec jakas ladna zawieszke lub smycz...wiecie o co mi chodzi...? ? ? ? pozdrawiam ;)

  • 0

    57. ~  2006-12-21 12:03:55  host: nat172.isp.tvkg.net

    telefon ma dziurki... na smycz:)... oczywiście można sobie kupić jakąś stylową smycz, lub skorzystać ze standardowej - w niektórych zestawach za granicą jest taka rzecz dodawana do telefonu...

  • 0

    58. ~Dream  2006-12-21 12:08:13  host: nat172.isp.tvkg.net

    Ja jak nagram filmik i wysyłam go do kompa, czy też na inny telefon to jest on dokładnie takiej samej długości co oryginalne nagranie. I jest to spory plus:). Więc, paweO musisz mieć jakiś problem z przesyłem, albo nieumiejetnie pozmieniałeś opcje...

  • 0

    59. ~bierny  2006-12-26 23:56:33  host: aakj30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    macie takiego do sprzedania:) mozna w trakcie sluchania mp3 pisac sms-a lub robic cos innego ???

  • 0

    60. ~Miki  2007-01-01 13:34:35  host: chello087207178095.chello.pl

    W tej klasie cenowej jest lepszy Phone, ma na imię SPV C600.

  • 0

    61. ~dream  2007-01-04 20:03:42  host: nat172.isp.tvkg.net

    Oczywiscie, s?uchanie mp3 nie blokuje innych funkcji. W??czasz mp3 player, i mo?esz robi? co chcesz, albo zablokowa? tel., w?o?y? do kieszeni, s?uchawki na uszy i i?? gdzie oczy ponios?:). Jesli chcesz taki zakupi? to szukaj oferty z kart? - bez niej telefon staje sie ubo?szy (ma?o miejsca,ma?o mozliwo?ci).

  • 0

    62. ~Dream  2007-01-05 18:11:47  host: nat172.isp.tvkg.net

    W tej klasie cenowe, miki, nie ma lepszego telefonu, a juz napewno nie jest nim ten zaproponowany przez ciebie (SPV 600). Różnią się przede wszystkim wyświetlaczami (benq - 256 tys. OLED >> Spv tylko65 tys.). SPV ma ZNACZNIE GORSZY aparat (tylko 1,3 Mpix, S88 na 2 Mpix i jest on doskonałej jakości).I w końcu najważniejsze - porównajcie wszyscy wygląd - SPV, mówiąc delikatnie, wygląda strasznie "ceglasto" i niezbyt dobrze... Więc podsumowanie - Benq - Siemens to lepsze funkcje i lepszy wygląd za podobna do SPV cenę. Dla mnie prosty wybór...

  • 0

    63. ~Florek  2007-01-05 22:05:16  host: 80.54.104.16

    ten SPV jest stary ogladalem go dobre 2 lata temu (jesli dobrze pamietam) kolejna bajka te tel. to nie ta sama klasa !! S88,W800i,K750I,6230,6230i itp. to ta sama klasa!! mialem pelno tel i jak mial bym wybrac to zastanawial bym sie miedzy s88 a k750i bo to super tel! teraz mam K800i zamianilem Nokie 6280 na SE i bardzo sie ciesze bo tel rewelacja :D a co do Benq to S88 to jedyny godny polecenia tel tej firmy pozdrawiam Florek

  • 0

    64. ~atrax  2007-01-06 10:36:40  host: ip83-230-27-31.debacom.pl

    czy ktoś z posiadaczy tego telefonu mógłby pochwalić się kilkoma zdjęciami przez niego zrobionymi? najlepiej w różnych warunkach oświetleniowych. Jak działa ta "lampa" ? Daje ona coś? Z góry dzięki za odpowiedź, pomoże mi ona w podjęciu decyzji o kupnie

  • 0

    65. ~dream  2007-01-09 18:37:34  host: nat172.isp.tvkg.net

    Chętnie bym Ci pomógł przedstawiając zdjęcia z telefonu - tylko nie mam ich umieszczonych na żadnym serwerze. Zdjęcia oczywiście lepiej wychodzą w dobrym oświetleniu. Gdy mamy niepełne, bądź słabe warto wybrać inną opcje fotografowania (do wyboru 7). Lampa sporo daje przy naprawdę zerowym bądź nikłym świetle. Działa na zasadzie, że włączasz i się świeci:). Naprawdę ostre światło. Co do porównywania z Sony Eriksonami - wg. mnie lepszy jest ten telefon (niż np. k750i) - bardziej niezawodny, prostsza komunikacja z PC. SE są wadliwe - szybciej ulegaja awariom. Zastrzegam, że to moja subiektywna opinia:)

  • 0

    66. ~Lolek  2007-01-10 11:19:06  host: 217.153.221.162

    a ja wlasnie sciagam tego fona i bede go testowac.. najbardziej boli brak radia :-/ no ale zobaczymy jak jest w praniu.. z innymi zeczami.. jak narazie czytam raczej pochlebne komentarze.. chyba ze pisze jakis osobnik uprzedzony do siemensow.. :-P

  • 0

    67. ~dream  2007-01-13 17:50:36  host: nat172.isp.tvkg.net

    hehe, jakoś nigdy nie byłem fanatycznym zwolennikiem siemensów - dopiero ten telefon przekonał mnie do tej marki:)Wcześniej miałem benq - siemensa E61, byłem bardzo niezadowolony... Jeśli macie mozliwość testujcie ten telefon, warto..

  • 0

    68. ~Relik  2007-01-16 18:29:14  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    LoL, S88 na pewno nie robi lepszych zdjec od k750, bo porownywalem mojego SE z nokią N91 i fotki sa przynajmniej o klase lepsze. Nie ma "kaszki" ani przeklamań w barwach. A dla maniakow fotografii jest sterownik SuperCamdriver w ktorym m.in mozna ustawic szybkosc migawki, jest zoom 16x i poprawia sie jakość video. K750 czy S88 - zdecydujcie sami.

  • 0

    69. ~Dream  2007-01-19 22:37:24  host: nat172.isp.tvkg.net

    Relik, a chodzi Ci jeszcze gałka w twoim SE!? S88 jest o niebo lepszy - zdjecia są porównywalne z k750 (nie widze znaczących różnic i nie jestem w stanie określić, który aparat jest lepszy). Napewno nie jest to różnica klas. widziałeś chociaż zdjęcia z tego telefonu?? Bo mi się wydaje, że tylko zachwalasz swój...

  • 0

    70. ~error  2007-01-30 09:31:27  host: pn221.olesnica.sdi.tpnet.pl

    Mam ten telefon od 2 miesięcy.Jest niezły ale wadą jest to że niemoge przewijać muzyki.NIemoge też znaleźć na niego fajnych gier.

  • 0

    71. ~hark  2007-02-07 13:24:03  host: bir125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon boski te zdjęcia z aparatu .,/,./,.,/

  • 0

    72. ~zainteresowany  2007-02-08 08:54:10  host: host-550b7f74.sileman.net.pl

    Witam! mam pytanie, czy zwykla transflash/microSD taka z allegro za ~40zl podejdzie pod ten telefon? pozdrawiam

  • 0

    73. ~dream  2007-02-08 15:59:12  host: nat172.isp.tvkg.net

    Każda karta microSD bedzie działac z telefonem... Problemem jest tylko jakość karty. Najlepsza jest karta sandisk ultra II (jej wadą jest wysoka cena - ok.130 zł za 1gb). Możesz kupić karte za 40 zł, ale mogą się pojawić problemy z odczytem (szybkość może być tragiczna, lub po prostu bedą znikać dane...

  • 0

    74. ~pawlik86  2007-02-08 21:18:12  host: home188.brzesko147.tnp.pl

    Mi sie ten telefon spodobał ale nie moge sie na jego temat wypowiadać :( Właśnie jestem na kupnie koma i się rozglądam

  • 0

    75. ~  2007-02-08 22:32:49  host: host-550b7f74.sileman.net.pl

    a powiedzmy, taka karta z allegro KINGSTON 512 mb bedzie dzialac bez zarzutu? bo wlasciwie tylko takie tam znalazlem :) z gory thx za odp. !

  • 0

    76. ~zainteresowany1  2007-02-09 09:06:57  host: host-550b7f74.sileman.net.pl

    czy taki KINGSTON 512 mb z allegro bedzie dzialal bez zarzutu? czy za jakis czas mi padnie i lipa? :| Telefon ogolnie badzo dobry, chociaz czasem za dlugo mysli :P

  • 0

    77. ~dream  2007-02-09 19:54:33  host: nat172.isp.tvkg.net

    Jesli ma cokolwiek zapisane w wewnetrznej pamięci to rzeczywiście czasem sie zamyśla:) - jeśli bedziecie wszystko zapisywać tylko i wyłącznie na karcie tego problemu nie będzie... Kingston jest jak najbardziej OK, pisząc o kiepskich kartach miałem na myśli bardziej jakieś koreańskie niewiadomoco:). Kingston to uznana firma, wadą tej karty jest wolniejszy, niż np. w wspominanym Sandisku, tranfer danych zapisu z PC...

  • 0

    78. ~joe  2007-02-10 20:12:16  host: 87-205-139-71.adsl.inetia.pl

    a można na nim (s88) przeglądać internet ?

  • 0

    79. ~chamillionaire  2007-02-10 20:38:55  host: dfr232.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jakie ma wady ten telefon?? Jak długie filmiki można nagrywać?? Jak się spisuje wyświetlacz, mp3 i jaka jest głośność dzwonków??

  • 0

    80. ~Dream  2007-02-11 13:31:49  host: nat172.isp.tvkg.net

    Filmy nie mają ograniczeń - czyli ile masz miejsca wolnego w pamięci, tyle czasu możesz nagrać. Ja mam kartę 1 GB i przy całkowicie wolnej czas nagrania (bez przerwy) wynosi ponad 7 godz.!! Więc jeśli będziesz miał np. 512 Mb to podzel ten czas na pół itd. Wyświetlacz jest naprawde dobry - zastosowano tu technikę OLED, dzięki czemu nie widać żadnych, nawet najmniejszych pixeli, barwy są żywe, odpowiednio doświetlone. Telefon jako odtwarzacz mp3 jest niesamowity - słuchanie ułatwiają dołaczane do telefonu słuchawki. Dźwięk bez słuchawek także jest bardzo dobry - jest nawet opcja dźwięku przestrzennego (3D). Głośność dzwonków ustala się w sześciostopniowej skali - na najwyższym stopniu naprawdę głośno słychać... Wady niestety jak w każdym produkcie występują - 1)nie ma możliwości przewijania mp3, 2)brak radia (mozna sie bez niego obejść gdy ma się dużo mp3), 3) bez karty pamięci się nie obejdzie (mała pamięć wewnętrzna, gdy jest pełna telefon potrafi się "zamyślać" na moment... Jeśli chcesz znać dokładniejszą opinię przejrzyj wszystkie komentarze - wcześniej szerzej opisywałem zalety i wady tego telefonu...

  • 0

    81. ~Ziomal  2007-02-11 21:19:14  host: 212.244.79.115

    Jak działa ten telefon? Wlecze się czy szybko?

  • 0

    82.  2007-02-12 19:55:28

    szybko... To juz nie ta era "wlokących" sie siemensów:). Jeśli korzysta się z dobrej karty pamięci z szybką prędkością odczytu, to ładowanie sie np. mp3 jest niezauważalne. Korzystam tylko z karty, znam opinie, że jesli uzywana jest tylko wewnetrzna pamięć telefonu to potrafi on się "zamyślić" na chwilę...

  • 0

    83. ~diken  2007-02-14 21:09:48  host: bhb253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam na oku ten tel. tylko nie moge się zdecydować,któty ładniejszy kolor czarny czy biały. Może mi ktoś na to pytanie odpowiedzieć?????

  • 0

    84. ~spinax  2007-02-15 12:50:21  host: user-87-248-87-77.promax.media.pl

    Posiadam go juz kilka dni i mam mieszane uczucia. Aparat niby 2.0 mega pixele ale fotki wychodza zbyt siarczysto. Telefon chodzi szybko tylko gdy przegladasz fotki w trybie miniatur to troche potrzebuje czasu na myslenie. Szkoda tez ze nia ma menadzera plikow podobnie jak np w modelu s55 gdzie mogles robic z plikami w pamieci doslownie wszystko. Nie mozna wybierac ksiazke z jakiej chcesz korzysta jezeli masz numer na telefonie i na karce zostanie wyswietlony 2 razy troche wkurzajace=/ Kolejna dziwna sprawa to tak ze nie masz dostepu do pamieci gdzie sa zapisane standardowe dzwonki niby nie potrzeba ale nie moge zrozumiec czemu dla sms moge wybierac tylko muzyczke z podstawowych dzwonkow. To chyba takie najwieksze wady jaki udalo mi sie wychwycic przez te kilka dni spowodawane chyba w duzej czesci przyzwyczajeniem do s55

  • 0

    85. ~seba  2007-02-16 20:30:11  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    jaka jest jakość filmów??

  • 0

    86. ~seba  2007-02-16 20:45:23  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    czy zwykle dzwonki wav dzialaj na nim, bo w danuchy technicznych nic nie ma otym.??

  • 0

    87. ~sleepy  2007-02-17 10:23:50  host: efi82.internetdsl.tpnet.pl

    wie ktoś jak dużą kartę obsługuje? i czy ma odtwarzacz mp3?

  • 0

    88.  2007-02-17 13:47:07

    Telefon obsługuje karty microSD (są mniej wiecej wielkosci paznokcia). Ich czytnik znajduje się w dolnej czesci telefonu, obok wejscia na ladowarke...Oczywiście posiada odtwarzacz mp3 - i tu wychodzi jedna z wad tego modelu tj. nie mozna dowolnie przewijac utworow. Jakosc filmow jest dobra - przy dobrym oswietleniu i na otwarty terenia nawet bardzo dobra.

  • 0

    89. ~seba  2007-02-18 12:59:40  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    Czy jako dzwonek na sms-a można sobie ustawic dowolna piosenkę, czy mamy do wyboru tylko pare dzwonków tak jak w SE K700i??

  • 0

    90.  2007-02-18 16:46:36

    Jako sygnał SMS mozna ustawić tylko jedną z kilku melodii standardowych - to wada tego modelu. Jako normalny dzwonek połączeń można za to ustawić dowolna mp3, bądź kawałek w innym formacie...

  • 0

    91. ~marek  2007-02-19 10:44:26  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    Jakie są wady tego telefonu?

  • 0

    92.  2007-02-19 13:26:14

    Wady: - brak radia (mozna się bez niego obyć, ale niektórzy uznają to za wade), - brak możliwości ustawienia dowolnej melodii jako sygnał sms (do wyboru tylko kilka standardowych), - brak mozliwości dowolnego przewijania mp3 - nie ma u operatorów zdalnych ustawień mms dla tego modelu... Od razu chciałem zaznaczyć, że pomimo tych wad warto mieć ten telefon. Jest wszechstronny, niezawodny (w przeciwieństwie do SE)... Zalety można wyczytać w innych komentarzach.

  • 0

    93. ~Patryk  2007-02-19 14:23:20  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    Czy jak nagramy film tym telefonem, to jak wyslemy go na kapa to jest dobra jakosc??

  • 0

    94. ~spinax  2007-02-19 16:11:55  host: user-87-248-87-77.promax.media.pl

    Brak mozliwosc czytania plikow txt. A ktos wie jak z dysku zainstalowac opere mini? Po wrzuceniu pliku javy do pamieci telefonu telefon nie chce go otworzyc. W s55 nie bylo z tym zadnych problemow

  • 0

    95.  2007-02-19 16:31:07

    Jakość filmu z komórki oglądanego na PC jest dobra w porównaniu z innymi komórkami. Oczywiście jeśli ogląda się na pełnym ekranie lub w wiekszym oknie to widać spore pixele:)...

  • 0

    96. ~seba  2007-02-20 09:18:13  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    Czy podczas Nagrywania filmu mozna robi przyblizenie??

  • 0

    97. ~marek  2007-02-20 09:45:30  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    Do "dream". Wymienił bys tego fona np. na SE k750i??

  • 0

    98.  2007-02-20 18:46:42

    Do "marek": Nie wymieniłbym... z kilku powodów - po pierwsze SE jest zawodny (opinie o joysticku nie są najlepsze). Po drugie ten telefon (S88) jest oryginalniejszy (mało osób posiada taki model, SE k750i jest przereklamowany). Może niektórzy się ze mną nie zgodzą, ale S88 lepiej wygląda niż k750i:)...Specyfikacja praktycznie taka sama, aparat moim zdaniem nawet nieco lepszy. Każdy po prostu musi wybrac co mu odpowiada - nieco zawodny, ale posiadający znaną markę model, czy też bardziej innowacyjny, ale mniej znany telefon. Ja wybrałem drugie rozwiązanie;]

  • 0

    99.  2007-02-20 18:48:34

    Do "seba" - podczas już samego nagrywania filmu nie mozna zrobić zoom`a, można to zrobić wcześniej - wtedy cały film będzie się nagrywał na ustawionym przybliżeniu...

  • 0

    100.  2007-02-20 18:51:09

    Na forum telepolis jest zamieszczone zrobione przeze mnie zdjęcie tym modelem telefonu... zachęcam do obejrzenia możliwości aparatu (fotka specjalnie przy słabym oświetleniu) http://www.telepolis.pl/forum/album_page.php?pic_id=326

  • 0

    101. ~pajus  2007-02-20 22:34:04  host: aot137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    sony ericsson k750 jest aktualnie o prawie 2 stówki droższy kupiłem wlaśnie s88 za 425 na allegro a za nowego SE trzeba dać min 600 czyli wybór jest prosty telefony są podobne a za 2 stówki można wiele kupić -prawda

  • 0

    102. ~bartek  2007-02-21 15:08:42  host: tytus.kolornet.pl

    Powiedzcie mi, czy lepiej kupić tego fona czy dopłacić 200 zł i kupis se k750i. W zasadzie tam jest jeszcze IrDA i radio. Więc jak proponujecie ??

  • 0

    103. ~seba  2007-02-21 18:48:58  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    tez mam w planach kupno s88

  • 0

    104.  2007-02-21 21:16:20

    Do "bartek" - zalecałbym zakup S88... Właściwie po co Ci Irda, jak każdy nowszy telefon posiada lepszy system przesyłu danych tj. bluetooth`a? Radio w sumie jest przydatna, to jest niewątpliwie plus k750i. Ale czy chcesz kupić zawodny telefon tylko po to by posłuchać jakiejś audycji? Zawsze można wgrać setki mp3:). Cena benq jest mniejsza, ale to nie jest główny argument zachęcający do kupna tego modelu - S88 jest po prostu lepszy niż inne telefony tej klasy...

  • 0

    105. ~wojtek  2007-02-22 21:24:04  host: cvb194.internetdsl.tpnet.pl

    Czy dzwonki w formacie "wav" dzialaja na nim??

  • 0

    106. ~Paulo  2007-02-23 19:47:08  host: dzd214.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ma ktos moze polska instrukcje obslugi??

  • 0

    107. ~pigula9  2007-02-24 01:30:29  host: abhp187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a jak dlugo trzyma bateria w s88?

  • 0

    108.  2007-02-24 11:55:11

    Do "wojtek" - dzwonki w formacie wav raczej nie są odtwarzane (nie jestem pewien, bo używam tylko mp3)... "Paulo", polska instrukcja obsługi znajduje się m.in na polskiej stronie producenta... Bateria trzyma w zależności od intensywności użytkowania - przy normalnym używaniu jest to 3 - 4 dni, przy intensywnym (granie, słuchanie mp3 itp.) okres ten skraca się do 2 - 3 dni... Wszystko zależy jak obchodzicie się z baterią, jeśli ją sformatujecie na początku, oraz zwykle bedziecie ją ładować już naprawdę pustą to powinna długo "trzymać" ...

  • 0

    109. ~bartek  2007-02-24 20:42:45  host: net141.netcontrol.pl

    "dream" nie przesadzaj z tą zawodnością k750i. Mam ten telefon od kilku miesięcy, podobnie jak 2 bliskie mi osoby... nie ma z nimi najmniejszych kłopotów! A Benq przy SE to jak Fiat przy BMW. Pozdrawiam.

  • 0

    110. ~Nie wiem  2007-02-25 14:15:35  host: abdp116.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Dream mam pytanie do Ciebie. Wolałbyś Benq-Siemens S88 czy Siemens SXG75 ? Prosiłbym Cię o obiektywną opinie. Ja mam taki dylemat... I jeszcze jedno. Jak grają mp3 na słuchawkach w s88 ? Pilne. Z góry dzięki za pomoc.

  • 0

    111.  2007-02-25 16:32:09

    "bartek" ale walnąłeś porównanie - ja bym się raczej skłaniał przy metaforze BMW - Mercedes (każde ma swoich fanów). SE produkuje niezłe telefony, ale niezbyt do mnie trafia ich design i wykonanie. Jeśli chodzi o zawodność to opieram się na szeregu niepochlebnych opinii (może "bartek" miałeś po prostu szczęście). Co do modelu SXG75 to moja opinia nie bedzie obiektywna - nie znam dokładnie tego modelu, z tego co wiem opinii realnie go używających osób także jest niewiele...Specyfikacja podobna, cena różniąca się znacznie - po prostu sam musisz zdecydować... S88 nie muszę zachwalać - poczytaj opinie powyżej.

  • 0

    112.  2007-02-25 19:32:19

    Zapomniałem dodać:) - zestaw słuchawkowy tego telefonu jest zajebis.y. Jeśli słuchasz przez słuchawki muzyki to jakość jest jak w normalnym odtwarzaczu mp3 - możesz ustawić sobie odpowiednio do gustu rodzaj dźwięków - jest 6 poziomowy eqalizer (Flat, Bass, Rock, Pop, Jazz, Classic)...Do tego edycja playlisty, więc możesz stworzyć dowolną listę odsłuchiwanych utworów.

  • 0

    113. ~Nie wiem  2007-02-26 23:28:26  host: abfn123.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Cena różni sie ~50 zł więc to nie jest tak znacznie. Wybór rzeczywiście trudny... Wcześniej skłaniałem się bardziej SXG75 teraz bardziej S88... Do SXG75 Skłania mnie możliwości jakie za sobą niosą systemy operacyjne. I jak słychać mp3 bez słuchawek ?(oczywiście w S88) Pozdrawiam.

  • 0

    114. ~t  2007-02-27 12:58:42  host: ds.pk.edu.pl

    Dzisiaj go kupiłem:)). Ale nie wiem jak ustawić wap w Orangutanie. Czy ustawienia z telefonu s68 będą pasować?

  • 0

    115. ~t  2007-02-27 12:59:53  host: ds.pk.edu.pl

    Dzisiaj go kupiłem:)). Ale nie wiem jak ustawić wap w Orangutanie. Czy ustawienia z telefonu s68 będą pasować?

  • 0

    116. ~t  2007-02-27 18:48:58  host: ds.pk.edu.pl

    a druga spraw to bluetooth... Mam Bluesolei 2.3 i działają mi jedynie usługi: Dial up networking, port szeregowy i object push. Niestety nie działa mi transfer plików. Czy to normalne? Czy ktoś korzysta z tego programu? Nie można nim nic wysłać na komórke?

  • 0

    117. ~piotrek19986  2007-02-28 15:44:07  host: bip236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko.. jaka max karte microSD moge do niego wlozyc ?? 512, 1GB czy 2GB ??

  • 0

    118. ~gavi  2007-02-28 22:16:14  host: r4-atm-155.sieciuch.com

    -Ile trzyma jego bateria? -Czy odczytuje pliki tekstowe? -Czy jego głośnik jest cichszy niż ten w K750i? -I czy przy dużym natężeniu zmienia się tonacja muzyki?

  • 0

    119. ~t  2007-03-02 12:18:06  host: ds.pk.edu.pl

    ja mam karte 1 gb

  • 0

    120.  2007-03-02 13:42:06

    Korzystam z karty 1 Gb, ale telefon obsługuje też większe...Jeśli chodzi o karty to polecam SanDisk Ultra II - najlepszy czas zapisu i odczytu danych (1 GB można kupić od 69 zł). Bateria trzyma w zależności od uzytkowania od 2 (przy ciagłym korzystaniu z mp3, gier itd.) do 4-5 dni. S88 nie odczytuje plików .txt. Co do głośnika to jest on lepszy niz w innych podobnych modelach tej klasy - napewno jest głośniejszy i lepszej jakości niz ten w k750i... Tonacja muzyki nie zmienia sie niezależnie od natężenia głośności - nawet przy największej nie słychac żadnych szumów i innych zakłóceń.

  • 0

    121. ~TakiJeden  2007-03-03 12:55:48  host: net.opgk.olsztyn.pl

    Pytanko o ustawienia MMs, wchodze w dane serwera i.... nic nie moge wpisac ustawic. Jak to zrobic ?

  • 0

    122.  2007-03-03 19:13:40

    Kolejne zdjecie zrobione tym telefonem mozna obejrzec na forum... http://www.telepolis.pl/forum/album_page.php?pic_id=329

  • 0

    123. ~Dave  2007-03-03 22:05:36  host: ego180.internetdsl.tpnet.pl

    dream mozesz dac swoj numer gg? chciałbym z Tobą porozmawiać na temat tego telefonu. pozdrawiam

  • 0

    124. ~abc  2007-03-04 12:44:24  host: fhost-33.mtm-info.pl

    Obsługa javy w tym telefonie jest do niczego ;/ mało która gra chce na tym sprzęcie chodzić; albo zbyt duży rozmiar pliku (wiekszość fajnych gier ma większą objętość niż może obsłużyć ten telefon) albo tel. wyświetla komunikat nieprawidłowy JAD (choć pliki tworzone są przez rzekomo niezawodny JADmaker)

  • 0

    125. ~crusader  2007-03-04 15:22:54  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    jak skonfigurować mms wap w tym telefonie? mam go w plusie ! nigdzie nie moge znależć do niego ustawień! pomóżcie

  • 0

    126. ~crusader  2007-03-04 15:27:55  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    jak skonfigurować mms wap w tym telefonie? mam go w plusie ! nigdzie nie moge znależć do niego ustawień! pomóżcie

  • 0

    127. ~crusader  2007-03-04 15:32:56  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    jak skonfigurować mms wap w tym telefonie? mam go w plusie ! nigdzie nie moge znależć do niego ustawień! pomóżcie

  • 0

    128. ~crusader  2007-03-04 15:38:02  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    jak skonfigurować mms wap w tym telefonie? mam go w plusie ! nigdzie nie moge znależć do niego ustawień! pomóżcie

  • 0

    129. ~crusader  2007-03-04 15:43:11  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    jak skonfigurować mms wap w tym telefonie? mam go w plusie ! nigdzie nie moge znależć do niego ustawień! pomóżcie

  • 0

    130. ~crusader  2007-03-04 15:48:12  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    jak skonfigurować mms wap w tym telefonie? mam go w plusie ! nigdzie nie moge znależć do niego ustawień! pomóżcie

  • 0

    131. ~Paco  2007-03-05 00:11:15  host: 69-107.is.net.pl

    Nawiązując jeszcze do zapytania odnośnie czy siemens SXG75 jest lepszy od tego BenQ. Odpowiedzią jest to, że siemens to siemens, a nie ma dobrych siemensów. Wszystkie się wieszają, mają słabej jakości podzespoły. Ogólnie siemens ma tylko jedną zalete - cene.

  • 0

    132. ~wojo  2007-03-05 21:51:46  host: czv234.internetdsl.tpnet.pl

    zastanawiam sie nad kupnem tego fona , podoba mi sie bardzo ale jeynym moim zastrzezeniem jest bateria . wedlug producenta trzyma ok 8 dni maksymalnie ... ale nie jestem pewien co do tego ze bedzie zdolna wytrzymac 3-4..czy zamienienie jej z 920 mAh na 1200mAh tyle ze nie oryginalne przyniesie jakis skutek?

  • 0

    133. ~atrax  2007-03-06 08:58:26  host: ip83-230-27-31.debacom.pl

    Miałem ten telefon przez miesiąc i sprzedałem. Sam telefonik jest super! Plusy za: +przede wszystkim świetny aparat +jakość dźwięku +niesamowity wyświetlacz z praktycznie nieograniczonymi kątami +naprawdę baaaardzo silną diodę ("lampę błyskową"), której z powodzeniem można używać jako całkiem niezłej latarki :) +wykonanie: sprawia wrażenie bardzo solidnego +wygląd: mi osobiście bardzo sie podoba +joystick jest naprawdę pożądny +słuchawki mają rewelacyjny dźwięk +bateria jak na telefon tej klasy trzyma naprawdę nieźle Telefonik byłby super i nigdy bym go nie sprzedał gdyby nie jeden ale za to potężny minus: ---- OPROGRAMOWANIE jest BEZNADZIEJNE!!!! Jak dla mnie to jest 100 kroków w tył w stosunku choćby do C75. Jest to na tyle poważny problem że pomimo wszystkich swoich plusów telefon był dla mnie nie do zaakceptowania.

  • 0

    134. ~sss  2007-03-06 10:59:20  host: ems148.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ile on ma pamieci? czy ma karte pamieci?

  • 0

    135. ~wojo  2007-03-06 15:14:07  host: czv234.internetdsl.tpnet.pl

    telefon bardzo mi sie podoba i chyba go kupie tylko nie jestem pewny co do tego ze bateria wytrzyma 3-4 dni.bardzo fajny

  • 0

    136. ~Slevin  2007-03-06 16:48:39  host: aiw154.internetdsl.tpnet.pl

    czy karta Kingston 1GB microSD będzie dobrze z S88 działać ??

  • 0

    137. ~crusader  2007-03-06 17:14:58  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    mam problem z konfiguracją mms i gprs do tego phona! może ktoś rzucić opis jak to zrobić w sieci plus?!

  • 0

    138. ~crusader  2007-03-06 17:20:31  host: gih58.internetdsl.tpnet.pl

    mam problem z konfiguracją mms i gprs do tego phona! może ktoś rzucić opis jak to zrobić w sieci plus?!

  • 0

    139.  2007-03-06 18:47:21

    Sledziłem na allegro ceny tego fona od jakiegoś tygodnia. Ceny spadały począwszy od 590, 549, 450, 405 do 390zł aktualnie :D Firma padła ale to nie znaczy że nagle ich fony przestały działać Myślę że za takie GROSZE nie ma niczego lepszego!!! :] Pozdrawiam

  • 0

    140. ~  2007-03-06 19:24:34  host: pc1-73.mpss.osi.pl

    czy w tym aparacie mozna ogladac krotkie filmiki??

  • 0

    141. ~rozal  2007-03-07 19:37:33  host: nat1.telkonet.pl

    Cały czas się zastanawiam, co lepiej kupić S88 czy SE K750i różnica w cenie jest duża bo K750i jest droższy o około 200zł. Najbardziej interesuje mnie jakość i głośność mp3, więc jeśli ktoś może to niech napisze coś więcej o odtwarzaczach obu modeli. Z góry dziękuje.

  • 0

    142.  2007-03-09 12:40:27

    Ej a nie wiecie czy działa tam EraGG ??

  • 0

    143.  2007-03-10 11:04:36

    Nazbierało sie tych pytań:) - więc... "Dave" mój nr GG możesz znależć w profilu - wystarczy kliknąć na nazwę użytkownika...Co do obsługi Javy w tym telefonie to połowicznie mogę sie zgodzić z tym, że jest trochę utrudniona - jednak jest już wiele forów internetowych, na których mozna znaleźć linki do działających na tym telefonie gier - sam w tej chwili mam ok. 30 dobrze działajacych gier. Co do konfiguracji MMS i WAP, to jak już wcześniej pisałem narazie nie ma zdalnych ustawień dla tego modelu (przynajmniej w Plusie i Erze, Idei nie mam, więc nie wiem) - jeśli ktoś umie może wprowadzic ustawienia ręcznie. Ja się w to nie bawiłem... Co do baterii to moge zapewnić, że odpowiednio zadbana (formatowana i ładowana tylko gdy jest pusta) może wytrzymać 4 - 5 dni normalnego użytkowania (przy aktywnym użytkowaniu - mp3, gry, aparat - ten okres skraca się do około 2-3 dni). Nie wiem jaki skutek przyniesie zmiana na inną baterię - wystarcza całkowicie wg. mnie ta standardowa. Co do krytyki oprogramowania - hmm, TO JEST TELEFON, a nie mini komputerek służący do gier i nie wiadomo czego jeszcze. Oprogramowanie moim zdaniem jest odpowiednie - odnajdzie sie w nim każdy początkujący jak i zaawansowany użytkownik. Doskonale ten model współpracuje z PC - nie trzeba instalowac żadnego oprogramowania by cokolwiek "wrzucić" na telefon. Wystarczy tylko przekopiować co tam chcemy do odpowiedniego folderu (mp3 do MP3, gry do JAVA itd.). Jeśli ktos uwielbia bawić się w Symbianie, to rzeczywiście to nie jest telefon dla niego. Ale nie krytykujcie za coś czego tu nie ma - po prostu wybierzcie jakąć kiepską nokię czy coś innego. Wasz wybór... Karta Kingston 1 GB oczywiście bedzie działać. "rozal" jesli interesuje Cię jakość i głośność mp3 nawet nie zwracaj uwagi na k750i - S88 ma bez wątpienia NAJLEPSZY dźwięk jaki może byc w telefonie - odtwarzacz mp3 jest super - chociaż ma wade - nie mozna swobodnie przewijac mp3...

  • 0

    144. ~anonimus  2007-03-10 21:54:55  host: dgv189.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jakie długie można robić filmiki?? Czy telefon zawiesza sie i wyłącza??? Co jest lepsze siemens sxg75, czy ten s88??

  • 0

    145. ~bartosz19  2007-03-11 10:58:43  host: bmf198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy ten telfoen obsługuje Gadu Gadu??

  • 0

    146.  2007-03-11 13:42:04

    Co do GG to nie wiem. Jeśli chodzi o nagrywanie filmików to zalezy jaką masz pamięć - przy 1 GB jest to ponad 7 godz. nagrania. Nie ma żadnych ograniczeń - jedynym jest pamięć... telefon sie nie zawiesza, ani nie wyłacza nagle - przynajmniej nigdy nie miałem takiej sytuacji.

  • 0

    147. ~benqqs88  2007-03-11 14:43:52  host: eqi90.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam taką prośbę, czy mógł by ktoś wstawić tu fotki jakie robi ten telefon. Czy można oglądać filmy na pełnym ekranie, albo na przechylonym pod kątem 90 stopni??? Jak długie filmy można nagrać?

  • 0

    148.  2007-03-12 09:28:55

    Filmy mozna ogladać na części ekranu. Fotki: http://www.telepolis.pl/forum/album_page.php?pic_id=326 http://www.telepolis.pl/forum/album_page.php?pic_id=329

  • 0

    149. ~S88........  2007-03-13 22:44:15  host: 217.153.221.162

    duzo mogl bym sie tutaj rospisywac o tym telefonie.. naprawde telefon jest dobry.. ale mimo wszytko ma 3 poważne minusy.. wtyk od słuchawek ma nietypowe wejscie.. (powiedział bym bardzo nietypowe) nie ma radia.. i telefon raczej mało popularny wiec nie ma tak duzo softu, gier, porad na forach.. i takich tam pierdół jak dla SE Motki czy Noki.. a teraz na szybko moja ocena.. 1)MP3- 4,5/6 (niby sa ustawienia EQ ale nie nie moge ustawic kazdej czestotliwosc osobno) dzwięk czysty.. 2) aparat cyfrowy 5-/6 niestety to tylko 2MPix.. brak optycznego zoom-u.. zdjecia na 5.. masa ustawien recznych i dwie mocne diody to duzy plus.. (mozna sie naprawde fajnie bawic tym aparatem) 3)wykonanie i designe 5/6 naprawde solidne.. nie ma sie do czego przyczepic.. chociaż mogła by byc osłonka na obiektyw aparatu.. 4) Soft 4/6 wolny ale stabilny.. jezeli ktos nie ma syndromu Noki albo SE.. i mial w zyciu rozne telefony to sie bez problemu przyzwyczai.. bardzo dobra intuicyjna nawigacja.. nie mozna sie czepiac.. telefon sie nie zawiesza.. nie robi problemow.. chociaz przyznaje czasem zdaje sie byc troszke za wolny (dlatego tylko 4) Jak dla mnie to jest to telefon na mocne 4,5 ew. 5- oczywiscie.. dla ludzi uprzedonych do Siemensa nie polecam... bo i tak beda nazekac.. telefon solidny bez jakis niepotrzebnych "super bajerów" jedyny mankament do ktorego mozna sie doczepic do brak radia.. kiedys wiecej tutaj o nim napisze.. telefon mam juz kilka miechów..

  • 0

    150. ~joker  2007-03-14 22:20:59  host: host-ip133-16.crowley.pl

    Czy zna ktos metode jak wlaczyc zegar na wygaszaczu? Ten czarny ekran jest strasznie denerwujacy... Moze sa na to jakies patche?

  • 0

    151. ~torq  2007-03-15 09:39:21  host: ddw61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Pomocy, co z tymi filmikami trwajacymi tylko 2 sekundy po zrzuceniu na PC, szlak mnie juz trafia robilem juz wszystko i dalej to samo. I brak ustawien MMsow nawet recznie...

  • 0

    152. ~pytajnik  2007-03-15 17:27:34  host: dgp147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    torq --> w jakiej jesteś sieci, jaki masz soft, czy masz soft w J. polskim?

  • 0

    153. ~hulka  2007-03-15 19:13:16  host: dgp147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy telefon traci zasięg, tak jak np. cl71??

  • 0

    154. ~krm  2007-03-15 21:16:07  host: systemy75.toya.net.pl

    czy ten telefon posiada grupy w książce telefonicznej, czy można swobodnie przypisywać kontakty do grup? w k750i tego nie ma i bardzo mi to przeszkadza. Czy sposób poruszania się w jego menu jest podobny do tego z serii x65 i czy do przycisków klawiatury można przypisywać różne skróty?

  • 0

    155. ~wojo  2007-03-16 15:01:29  host: czv234.internetdsl.tpnet.pl

    jak sie formatuje baterie??? czy to jest wogole potrzebne ??? prosze o szybka odpowiedz .... prosze , blagam

  • 0

    156. ~wojo  2007-03-16 15:15:43  host: czv234.internetdsl.tpnet.pl

    jak sie formatuje baterie??? czy to jest wogole potrzebne ??? prosze o szybka odpowiedz .... prosze , blagam

  • 0

    157.  2007-03-17 11:44:08

    Telefon nie traci bez przyczyn zasięgu. Co do grup w książce telefonicznej to istnieje mozliwość przyporządkowania - do wyboru jest 7 różnych grup (nazwy mozna edytować). Format baterii to po prostu jej całkowite wyładowanie (może być kilkukrotne) - opinie co do formatowania są podzielone - ja swoja baterie na wszelki wypadek sformatowałem. Ma to ogólnie na celu polepszenie żywotności i wytrzymałości baterii.

  • 0

    158. ~macioz  2007-03-17 19:53:08  host: 80.51.206.54

    czy ten telefon działa w sieci plusgsm?? prosze o odpowiedz z góry dzienks

  • 0

    159.  2007-03-17 21:59:17

    Jak kupisz telefon bez simlocka to bedzie działac w każdej sieci...

  • 0

    160. ~joker  2007-03-17 22:31:49  host: host-ip133-16.crowley.pl

    Mam problem z filmikami nagrywanymi tym aparatem. Nawet gdy mają one na telefonie np. 30 sek, to po przeniesieniu na komputer mają zawsze 2 sek! Rozmiar pliku jest duży, moze to wina programu ktorym odtwarzam? Mam media player classic + k-lite mega codec pack. Prosze o odp.

  • 0

    161. ~Miskov  2007-03-18 13:25:48  host: user6.102.udn.pl

    Jak jest wkoncu z MMs i Internetem na tym fonie da sie ustrawic zeby dzialalo ?????????

  • 0

    162.  2007-03-18 14:39:29

    MMS i Wap da sie ustawić. Na forum Telepolis jest opisany sposób i dokładne ustawienia. Co do tych 2 s. filmików to nigdy nie miałem takiego problemu - może spróbuj je odtworzyć quicktime player`em (ja tak odtwarzam i mam całe, bez żadnych wad)...

  • 0

    163. ~Dawid  2007-03-18 18:01:51  host: nat-7.net-serwis.pl

    Co wybrać ? Zastanawiam się nad tym S88 i SXG75. W głównej mierze chodzi mi oto aby telefon posiadał głośne MP3 i żeby wychodziły nim ładne zdjęcia. Proszę o szczerą odpowiedź.

  • 0

    164.  2007-03-18 18:23:44

    Z tego co możesz przeczytać powyżej i z moich doświadczeń S88 napewno spełnia twoje wymagania. ma głośne mp3 i aparat 2 Mpix z bardzo dobrą matrycą. Zdjęcia nim zrobione możesz obejrzeć na forum. Co do SXG75 - to też bardzo dobry telefon. Wybór trudny - sam musisz zdecydować co wolisz...

  • 0

    165. ~lksz83  2007-03-20 15:07:02  host: aabn149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mógłby ktoś napisać, skąd pobrać gry java do tego telefonu? Jakaś strona, czy coś.

  • 0

    166. ~lksz83  2007-03-20 15:11:29  host: aabn149.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mógłby ktoś napisać, skąd pobrać gry java do tego telefonu? Jakaś strona, czy coś.

  • 0

    167.  2007-03-20 17:09:01

    ~lksz83 zajrzyj na forum Telepolis - tam masz linki do stron z grami. Nie zadawajcie takich pytań - wystarczy chwilę poszukać...

  • 0

    168. ~piicasso  2007-03-21 21:09:10  host: bps225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel fajny moglbym duzo napisac wielu moich klientow go ma i sobie go chwali fajny aparacik mp3 i naprawde dobry wyswietlacz za takie pieniadze naprawde warto go kupic

  • 0

    169. ~  2007-03-22 16:53:56  host: m059.c154.petrotel.pl

    żeby można było odtwarzać filmiki na kompie potrzebny jest quicktime!!!!!

  • 0

    170. ~stig  2007-03-28 22:47:35  host: boq240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem fonik za 450 zł nówke, jest wszystko spoko tylko bateria trzyma przy normalnym uzytkowaniu dwa dni a nie uzywam mp3-ki :( a i z gierkami są problemy, ale można znaleźć kilka, radzę oposażyc się w futerał bo brak niestety wymiennej obudowy.

  • 0

    171.  2007-03-29 06:58:38

    ~stig bateria przy normalnym uzytkowaniu trzyma dłużej - przesadzasz pisząc, że tylko dwa dni... Co do gier to mozna ich znaleźć w necie bardzo dużo - w tej chwili działających i co najważniejsze sprawdzonych aplikacji jest ponad setka!. Zajrzyj na forum Telepolis, tam jest link do forum S88, gdzie mozna znaleźć interesujące rzeczy na ten telefon...

  • 0

    172. ~stfu!  2007-03-30 02:22:30  host: cik147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Bardzo ważne pytanie! Czy istnieje jakaś przejściówka na minijacka? Bo co mi po dobrym mp3, słuchanym na firmowych słuchawkach, a waham się pomiędzy tym telefonem a SEk610i.

  • 0

    173. ~bjb  2007-03-30 10:58:36  host: aafg237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Istnieje przejściówka, wpisz sobie w google "s88 akcesoria".

  • 0

    174. ~kucyk  2007-03-30 16:11:06  host: ipm6.zwolen.net

    co do filmików na kompie, to trzba mieć zainstalowanego quik playera

  • 0

    175. ~benieq s88  2007-04-03 19:15:32  host: des224.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest zaje....., muzyka z głośnika jest świetna, a ze słuchawek jeszcze lepsza. Leci ładniej niż z mojej mp3 którą kupiłem za ciężkie pieniądze 1,5 roku temu. Telefon wymiata jest o wiele lepszy od k750i. K750i to kupa w porównaniu do S88.

  • 0

    176.  2007-04-04 13:27:24

    da się wgrać heyah gg do tego tela? jeśłi tak to prosze o informację;)

  • 0

    177.  2007-04-04 13:27:34

    prosze o podanie linku do strony gdzie można skonfigurować wap

  • 0

    178.  2007-04-04 16:17:20

    Konfiguracje wap dla heyah znajdziesz na forum telepolis (a raczej link do strony z konfiguracją). Zajrzyj na forum i odnajdź temat [S88]Opinia... Tam znajdziecie sporo dobrych rad i linków m.in. do konfiguracji.

  • 0

    179. ~Tomek  2007-04-06 20:45:37  host: chh221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a co z tym GG na s88??

  • 0

    180.  2007-04-08 14:57:41

    ktos wie czy w s88 da sie korzystac z polskiego jezyka T9 ale bez polskich znakow? tj ł,ś,ć itp.

  • 0

    181. ~LOL???  2007-04-08 21:41:34  host: 83-145-182-174.cable-modem.tkk.net.pl

    Jest w tym Fonie Flash???

  • 0

    182. ~~  2007-04-09 13:04:20  host: proxy2.zicom.pl

    Witam ! Mam pytanie , czy nie ma problemów z serwisem telefonów Benq-Siemens bo słyszałem że nie chcą ich serwisować w Siemensie. Dzięki.

  • 0

    183. ~krzysiek  2007-04-09 22:03:05  host: abhs253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    No Właśnie, zastanawiam się nad zakupem, tel jest naprawde dobry ale boje sie o serwis.Czy ktoś miał z nim jakieś 'przygody'?

  • 0

    184. ~MAX  2007-04-10 08:23:17  host: 212.160.172.70

    Krzysiek oraz inni, którzy się wahają; proszę, przeczytajcie info nr 178.

  • 0

    185.  2007-04-10 14:05:51

    Szukajcie informacji na forum Telepolis - tam znajdziecie dobre rady, linki, konfiguracje. Tutaj zamieszczone są opinie o telefonie - żaden link nie zostanie puszczony przez moderatorów. zajrzyjcie na forum - tam jest obszerny temat [S88]Opinia

  • 0

    186. ~Edzio_pedzio  2007-04-10 15:35:01  host: bpp172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiam sie nad siemens sx1 a BenQ S88 S88 nie ma symbiana

  • 0

    187. ~Luke  2007-04-16 20:22:15  host: fhm186.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Czy ten 16x zoom jest dobry, czyli ze wzrastaniem zoomu ekran nie robi się ziarnisty i jeszcze czy zoom jest płynny czy stopniowy?

  • 0

    188. ~lukasz17  2007-04-16 20:23:55  host: fhm186.internetdsl.tpnet.pl

    Mam pytanie. Czy ten 16x zoom jest dobry, czyli ze wzrastaniem zoomu ekran nie robi się ziarnisty i jeszcze czy zoom jest płynny czy stopniowy?

  • 0

    189. ~marin  2007-04-17 20:58:12  host: fho114.internetdsl.tpnet.pl

    jeśli macie gwarancje orange to moge was zapewnic ze w razie jakis klopotow z telefonem orange realizuje gwarancje pomimo upadku benq-siemens

  • 0

    190. ~Rebeliant  2007-04-18 18:22:58  host: acfm34.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jaką pojemnosc ma Karta pamięci w zestawie? pozdrawiam

  • 0

    191. ~hajko  2007-04-19 08:27:36  host: bug146.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanko co jest lepsze s88 czy n70 ????pozdro

  • 0

    192. ~Peja  2007-04-20 15:39:11  host: abdv229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Opowiem o telefonie w kilku zdania no może w kilkunastu :-D Mam ten tel od kilku dni i wiem już o nim prawie wszystko (prawie robi wielką różnice :-) ) MP3: MINUSY: Da się wgrać tylko jedną play listę, niemożna przewijać MP3 i jak dla mnie gra trochę za cicho:-( ZALETY: Jakość MP3 jest bardzo dobra coś jak K750i nawet lepsza :brawo: MP3 ma bardzo ładną szatę graficzną, no i to na tyle zalet MP3. Wyświetlacz: MINUSY: W niektórych tapetach widać jak dziwnie przechodzi w kolory, ale to tylko w niektórych średnio (1 na 20). Wyświetlacz pozostawia smugi wcześniej otwartego okna, ale po 10sek. są już zupełnie nie widoczne. ZALETY: Ich jest znacznie więcej, ale nie będę ich wszystkich wypisywał :-) Wyświetlacz ma super kolory, nie tak jak w D750i taki ponury. W ogóle nie widać pikseli no jak się przyjrzy to widać :-D Ogólnie wyświetlacz jest super :!: Jest zdecydowanie większy i ma ładniejsze kolory od tego w D750i. Aparat: MINUSY: nieznaleziony :brawo: ZALETY: Jest ich co nie miara, ale można też powiedzieć w skrócie aparat robi identyczne zdjęcia jak K750i :!: Multimedia: MINUSY: Do telefonu wchodzą tylko nieliczne gry, a na dodatek jest ograniczenie do 230kb :!: ZALETY: Do telefonu można wgrać każdą kartę MICRO SD nawet 2GB, telefon niema w ogóle ograniczenia gdyby była karta np. 4GB to też pewnie by chodziła :!: Filmy chodzą też na pełnym ekranie, tylko trzeba je przenieść do katalogu z filmami nagranymi przez sie, wejść w aparat i nacisnąć joystick tam możemy sobie obejrzeć film na pełnym ekranie :-D Ogólnie telefonik jest SUPER :brawo: Coś jak tańsza kopia D750i :-D

  • 0

    193. ~miły  2007-04-21 08:53:21  host: cyr74.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie czy ten telefon stabilny

  • 0

    194. ~  2007-04-21 15:29:28  host: abfb95.neoplus.adsl.tpnet.pl

    miły, tak telefon jest stabilny jak na razie ani razu się nie przycioł :D

  • 0

    195. ~matthew180  2007-04-24 18:16:13  host: cache.btk.net.pl

    czy ma Macro?

  • 0

    196. ~pol  2007-04-25 17:50:59  host: bip129.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kopia k750i, zerżnięto wszystko co się dało, jednak jakością odstaje od SE, na obudowie zaczynając i na ergonomii kończąc.

  • 0

    197. ~Grzes_gf  2007-04-26 16:50:57  host: bwi234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie da sie ogladac filmow na pelnym ekranie. nawet skopiowanie nie pomoze, bo tylko obroci sie obraz a nie jest na calym ekranie...(obraz jest tak naprawde tej samej wielkosci tylko ze w poziomie)

  • 0

    198. ~maro  2007-04-28 18:26:59  host: host-81-190-173-197.lomza.mm.pl

    ten telefon to gowno i to smierdzace nie kupiujcie bo to shit kupcie lepiej k750i lepiej dolozyc 200 zl i miec pozadny fon szkoda ze dopiero odkylem to jak kupilem ten smiec.

  • 0

    199. ~daniel  2007-05-01 13:37:40  host: host133.stimo.net

    ile kosztuje w niemczech?

  • 0

    200. ~dam  2007-05-05 19:29:10  host: bks243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wie ktoś jak ustawić tapete zeby była na pełnym ekranie

  • 0

    201. ~paweł  2007-05-06 14:32:12  host: bmo195.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a czy on ma IrDe ?

  • 0

    202. ~  2007-05-12 13:39:40  host: eoo170.internetdsl.tpnet.pl

    a czy ma mp4

  • 0

    203.  2007-05-13 09:54:13

    Ma mp4 - odtwarza filmy, teledyski, itp. rzeczy w tym formacie. zanim zadacie pytanie poszukajcie info na forum Telepolis - tam są odnośniki do różnych ciekawych stron odnośnie tego telefonu.

  • 0

    204. ~Vidok  2007-05-14 07:06:57  host: cyx5.internetdsl.tpnet.pl

    mam takie pytanie może ma ktoś linki, żeby kupić benqu-simens s88 jak tak to prosze o wklejenie ich na to strone ...

  • 0

    205.  2007-05-18 10:16:54

    Na tą stronę nie zostaną puszczone żadne linki ~Vidok umiesz czytać - "Zajrzyj na forum Telepolis"!!!! Tam są informacje, których potrzebujesz - m. in. link do ciekawych stron gdzie można kupić S88. Zajrzyj i poszukaj tematu "S88 opinia"!!!. Zanim zapytacie szukajcie informacji na forum...

  • 0

    206. ~Piotrek25  2007-06-09 12:21:28  host: ip-213-17-145-132.atol.com.pl

    Naprawde super komorka troszke wolne menu ale jak sie przyzwyczaisz to ok... zdjecia robi cudowne bardzo dobrze roznasnia obraz k750i sie chowa ekranik 100x lepszy nic w k750i pelniejsze kolory i mp3 naprawde bardzo glosne oplaca sie kupic ta komorke naprawde super !

  • 0

    207.  2007-06-19 15:56:39

    Mam nadzieje, że nie było jeszcze tego pytania. MOżna ustawić mp3 jako dzwonek smsa?

  • 0

    208.  2007-06-24 18:22:25

    To jest poprostu cudo techniki i nie porównywać mi tu z jakimiś Ericssonami!!!:)

  • 0

    209. ~darek  2007-06-25 22:57:30  host: acaf24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    cudo nic dodac nic ujac ten tel jest boski same zalety jak ja kocham benq siemens!!

  • 0

    210. ~cybereq  2007-07-02 19:11:04  host: mainframe.rene.com.pl

    Napaliłem sie na niego. Ale mam pytanie a mianowicie jaka wersje bluetooth?

  • 0

    211. ~Winiar  2007-07-25 14:16:36  host: bus170.internetdsl.tpnet.pl

    aparat jest wyrabisty ogolnie se k750 sie chowa , jeszcze ten benqu ma 16x zoom ,nie zaluje ze sie wymienilem za inny tel

  • 0

    212. ~RomA  2007-07-27 22:13:50  host: abks233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest tylko jedna malutka wada tego fona....benq siemens upadło :/

  • 0

    213. ~edzio  2007-07-28 13:45:12  host: 195.116.80.1

    Upadło ale sie podniosło i benq-siemens znowu produkuje nowe telefony

  • 0

    214. ~czesio  2007-07-28 18:21:06  host: duo130.internetdsl.tpnet.pl

    jaka jest rozdzielczośc nagrywania filmów

  • 0

    215. ~zyzio  2007-08-03 17:33:37  host: w3cache.atman.pl

    195. ~matthew180 2007-04-24 18:16 cache.btk.net.pl czy ma Macro? 196. ~pol 2007-04-25 17:50 bip129.neoplus.adsl.tpnet.pl kopia k750i, zerżnięto wszystko co się dało, jednak jakością odstaje od SE, na obudowie zaczynając i na ergonomii kończąc. 197. ~Grzes_gf 2007-04-26 16:50 bwi234.neoplus.adsl.tpnet.pl nie da sie ogladac filmow na pelnym ekranie. nawet skopiowanie nie pomoze, bo tylko obroci sie obraz a nie jest na calym ekranie...(obraz jest tak naprawde tej samej wielkosci tylko ze w poziomie) 198. ~maro 2007-04-28 18:26 host-81-190-173-197.lomza.mm.pl ten telefon to gowno i to smierdzace nie kupiujcie bo to shit kupcie lepiej k750i lepiej dolozyc 200 zl i miec pozadny fon szkoda ze dopiero odkylem to jak kupilem ten smiec. 199. ~daniel 2007-05-01 13:37 host133.stimo.net ile kosztuje w niemczech? 200. ~dam 2007-05-05 19:29 bks243.neoplus.adsl.tpnet.pl wie ktoś jak ustawić tapete zeby była na pełnym ekranie 201. ~paweł 2007-05-06 14:32 bmo195.neoplus.adsl.tpnet.pl a czy on ma IrDe ? 202. ~ 2007-05-12 13:39 eoo170.internetdsl.tpnet.pl a czy ma mp4 203. dream 2007-05-13 09:54 ip81-15-251-109.isp.tvkg.net Ma mp4 - odtwarza filmy, teledyski, itp. rzeczy w tym formacie. zanim zadacie pytanie poszukajcie info na forum Telepolis - tam są odnośniki do różnych ciekawych stron odnośnie tego telefonu. 204. ~Vidok 2007-05-14 07:06 cyx5.internetdsl.tpnet.pl mam takie pytanie może ma ktoś linki, żeby kupić benqu-simens s88 jak tak to prosze o wklejenie ich na to strone ... 205. dream 2007-05-18 10:16 ip81-15-251-109.isp.tvkg.net Na tą stronę nie zostaną puszczone żadne linki ~Vidok umiesz czytać - "Zajrzyj na forum Telepolis"!!!! Tam są informacje, których potrzebujesz - m. in. link do ciekawych stron gdzie można kupić S88. Zajrzyj i poszukaj tematu "S88 opinia"!!!. Zanim zapytacie szukajcie informacji na forum... 206. ~Piotrek25 2007-06-

  • 0

    216. ~PUNISHEREK  2007-08-21 18:59:18  host: 193.111.144.36

    1) Czy się często zawiesza 2) Czy dżojstik chodzi ładnie i czy długo się nie psuje 3) Czy moge ustawić MP3 jako dzwonek połączeń i sms 4) Czy aparat jest dobry 5) Czy nakręcone filmy ładnie wychodzą czy są do kitu PYTANIA SKIEROWANE DO OSÓB KTÓRE MIAŁY LUB MAJĄ TEN TELEFON!!!

  • 0

    217. ~PUNISHEREK  2007-08-21 19:38:08  host: 193.111.144.36

    1) Czy się często zawiesza 2) Czy dżojstik chodzi ładnie i czy długo się nie psuje 3) Czy moge ustawić MP3 jako dzwonek połączeń i sms 4) Czy aparat jest dobry 5) Czy nakręcone filmy ładnie wychodzą czy są do kitu PYTANIA SKIEROWANE DO OSÓB KTÓRE MIAŁY LUB MAJĄ TEN TELEFON!!!

  • 0

    218. ~  2007-08-24 13:35:34  host: host-89-229-67-253.szczecin.mm.pl

    To jest zasrany śmieć tnie się nawet przy odblokowywaniu klawiatury rozpieprzyłem go o ziemie. Nie dziwie się że nie produkują już tego gówna benq-siemensa

  • 0

    219. ~ashanti  2007-08-25 17:13:11  host: bonn-4db4b714.pool.einsundeins.de

    a jaka ma pamiec jesli chodzi o wpisy numerow telefonu w ksiazke telefoniczna.jesli ktos moze mi to podac bo bardzo prosze,ile miesci sie na karcie a ile w pamieci tel.??? z gory serdecznie dziekuje

  • 0

    220. ~tadek  2007-09-06 14:04:33  host: ekx218.internetdsl.tpnet.pl

    1) Nie wiesza sie, aczkolwiek pojawiaja sie male niedopracowania w sofcie 2) dzojstik jest ok, kupilem tel w marcu i jak do tej pory dziala wszyzstko (minusem jest jakosc srebrnego lakieru - trzymam w kieszeni z monetami - nie dabm specjalnie o niego - i mam zluszczony spód) 3) dzwonek tak, sms nie 4) Aparat lepszy niz w k750 - POLECAM 5) tak samo filmy!

  • 0

    221. ~Mathizz  2007-09-08 19:52:36  host: 194.114.147.240

    czesto sie zawiesza albo wylacza ale tak szczerze?????

  • 0

    222. ~Mathizz  2007-09-08 20:00:40  host: 194.114.147.240

    czesto sie zawiesza albo wylacza ale tak szczerze?????

  • 0

    223. ~mcm  2007-10-19 14:19:43  host: bb28.internetdsl.tpnet.pl

    mi sie zawiesil tylko raz ale zalaczylem go po kilku tygodniach przerwy a teraz mam go 3 tygodnie i jest ok nie wylacza sie i nie wiesza jedyny minus tego fona to brak albo mala ilosc dostego oprogramowania..

  • 0

    224.  2007-10-31 15:55:56

    No rzeczywiscie telefonik na pierwszy rzut oka bardzo fajny: ladny wyglad no i funkcje tez dobre,ale porownujac Benq-siemens do son ericssona robicie bardzo duzy blad po pierwsze mimo ze firma wrocila na rynek eyropejski nigdy nie wiadomo kiedy znow padnie i splajtuje.Po drugie sony ericsson to firma prosperujaca od wielu lat i potrafi laczyc i wykorzystywac rozne zastosowania a benq ma wiele nie dociagniec.Sam posiadalem oba telefony:k750i i b-s s88 i moge powiedziec ze obecnego k750 i nie zamienilbym na nic innego z rodziny bq . w razie pytan sluze pomoca Pzdr for all.

  • 0

    225. ~sylwuś  2007-11-09 13:12:22  host: bhe107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    za to cudo dałam tylko 50 euro :-)

  • 0

    226. ~  2007-11-09 16:47:18  host: ats36.pr.radom.net

    A czy do tego telefonu można wrzucić karete 2GB MicroSD???

  • 0

    227. ~  2007-11-10 19:38:41  host: ats36.pr.radom.net

    A czy do tego telefonu można wrzucić karte 2GB MicroSD???

  • 0

    228. ~Silver  2007-11-10 21:59:14  host: ludwik.warynski.net

    Ten telefon to cudo

  • 0

    229. ~PUNISHEREK  2007-11-10 22:39:52  host: ats36.pr.radom.net

    A czy do tego telefonu można wrzucić karte 2GB MicroSD??? Firma karty Kingston:D

  • 0

    230. ~Lady  2007-11-11 22:49:03  host: dxo46.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie telefonik jest boski ale ma minus z tego co wiem nie ja pierwsza mam taki problem z nim nie mam zasiegu a w komisie nawet sie tego podjac nie chca bo to jest zadki telefon i nie ma do niego czesci. jesli chodzi o wyglad na wszystkich robi wrazenie a w szczegolnosci kolory wyswietlacza porownujac z nokia 6131 ktora ma 16 mln kolorow jest niczym w porownaniu z tym wyswietlaczem nic innego nie psuje mi sie w nim oprocz tego nieszczestnego zasiegu.Musze teraz zmienic telefon ze wzgledu ze nie mam go tylko po to zeby muzyki sluchac i zdjecia robic chociaz naprawde jest mi go szkoda. Polecam ten telefon pomimo tego ze jak upadnie chociaz raz to mkoze juz sie zasig psuc niestety:/

  • 0

    231. ~hyper smoki  2007-11-11 22:55:22  host: aaxv220.neoplus.adsl.tpnet.pl

    benq siemens ma 21 mega bejtów wewnęcznej pamięci a nie 16

  • 0

    232. ~rayjoo  2007-11-12 23:23:51  host: chello089078224253.chello.pl

    ja mam pytanie bo mam ten fonik ale nie wiem czy da się ustawić swoje dzwonki na sms-a i czy dzwonków amr nie da sie ustawiać jako dzwonków??

  • 0

    233. ~  2007-11-18 14:57:30  host: 212.160.86.242

    aparat 2.0

  • 0

    234. ~PUNISHEREK  2007-11-20 21:40:35  host: ats36.pr.radom.net

    Dla wszystkich ciekawych Karta 2GB Kingstona chodzi mi bez najmniejszego problemu na tym telefonie.

  • 0

    235. ~  2007-12-02 15:05:35  host: fek122.internetdsl.tpnet.pl

    jak myslicie czy jak bym dokupil jakis akumulatorek powyzej 1000 mAH to dluzej by wytrzymywal? probowal ktos tak?

  • 0

    236.  2008-01-05 15:45:21

    czy ten telefon dziala bez zadnych zarzutow? czyli nie wiesza sie itp... prosze o szybka odpowiedz

  • 0

    237. ~HYPER-SMOKI  2008-01-13 19:52:40  host: 170-goc-23.acn.waw.pl

    MACIE SZCZĘŚCIE ZE MAM TEN TELEFON OD 1 KWIETNIA I WSZYSTKIEGO SIĘ NAUCZYŁEM : APARAT JEST LEPSZY OD SONY ERIKSONA K6010I W ZESTAWIE JEST 1GB TAPETY TRZEBA KUPOWAĆ NA ROZMIAR 176X220 PAMIĘĆ W BENQ SIEMENS TO 21MB S88 JEST LEPSZY OD N70 JEST STABILNY I PANCERNY PRZETRWA UPADEK Z 2 METRÓW A TERAZ POWIEM ZE SONY ERIKSON 750I TO PRZY BENQ TO złom!!! KICHA A MIĘDZY NIMI RÓŻNICA 2 LAT DZIWNE CO NIE . FILMU NIESTETY NIE DA RADY PUSZCZAĆ FILMÓW bokiem ,to k 750i to pierdolone gówno 4 zum w aparacie a tu 16 zum gorsza bateria i niema mp3 3D ja bym go nie kupił za darmo morze gdyby dali 1000zł to bym wziął, koniec Piotrku 25 nie chce mi sie pisać do ciebie

  • 0

    238. ~AdameK  2008-01-15 22:14:34  host: efn194.internetdsl.tpnet.pl

    Dałym mi jakiś posiadacz benq s88 gg? Mam mały problemik, otóż coś jest z wyświetlaczem... Zdjęcia strasznie ciemne a jak aparat w duł skieruje to normalne.. :)

  • 0

    239. ~  2008-02-21 19:44:53  host: 78-31-88-112.ostrog.net.pl

    Witam ma s88 flesha??

  • 0

    240. ~mcm  2008-03-04 15:50:41  host: bb27.internetdsl.tpnet.pl

    Niestety mam duze problemy z zasiegiem w tym telefonie wiec bede musial go zmienic na inny:/

  • 0

    241. ~gago  2008-03-06 10:02:12  host: public-gprs87695.centertel.pl

    chyba się zakochałem ;D HEHE tel fajny tani o wiele lepszy niż k750i ,i zdjęcia moim zdaniem też robi lepsze

  • 0

    242. ~piotrekk  2008-04-01 22:51:08  host: host-89-167-36-145.pronet.lublin.pl

    telefon bardzo dobry i nie zaluje owczesnych 600 zl jaki za niego zaplacilem dawno temu.. polecam

  • 0

    243. ~  2008-04-17 10:20:13  host: ekx218.internetdsl.tpnet.pl

    Nie wiecei gdzie można dostać przejściówkę na słuchawki albo taki sam zestaw słuchawkowy?

  • 0

    244. ~Bzyk  2008-05-08 16:17:57  host: dgu234.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co za debil mówi o k750 ze to dobry telefon!! to najwieksze gówno jaki mozna se wyobrazic sie psuje co troche wiecej w serwisie lezy niz w waszej kieszeni serio! Ten s88 to swietny fon nic tylko symbiana wgrac

  • 0

    245. ~kusia  2008-06-02 16:00:26  host: 80.54.50.217

    witam zamierzam kopić ten telefonik i mam jedno pytanie czy do bq s88 trudno wgrać nowego softa??

  • 0

    246. ~  2008-07-02 16:52:09  host: etn51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmm powiem tak... moj benq s88 jest praktycznie martwy... ale watpie ze inny tel by przezykl tyle co ten... nadal dziala ale jak sie troche stuknie to resetuje. ale to wina tego ze po pijaku go zamoczylem w pianie na disko:) minusem jest aparat. nei wiem czemu juz dawno mi nei dziala a zdjecia robil swietne jak na 2mpx. sluchawki sie rozwalily nigdzie nei moglem kupic;/ troszke wolny ale za taka cene nie ma lepszego

  • 0

    247. ~pogrom  2008-08-01 15:09:53  host: 212.244.223.246

    siema wie ktos czy da sie ustawic w sms dzwonek

  • 0

    248.  2008-08-29 18:38:56

    Nie ma podczerwieni, soft wymienią w serwisie, nie ma możliwości wgrania systemu operacyjnego Symbian.

  • 0

    249. ~alonso  2008-09-06 11:37:02  host: dynamic-87-105-22-254.ssp.dialog.net.pl

    a da się do niego symbiana wgrać?

  • 0

    250. ~Sen Fana Banana  2008-10-17 09:46:35  host: chello089079013087.chello.pl

    ktoś wie gdzie można słuchawki dokupić?? Bo moje umarły:(((

  • 0

    251. ~LCD  2008-12-24 15:53:21  host: aawx193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bardzo fajny, ale ten wolny soft mnie wkurzal (zwlaszcza jak ktos duzo pisze smsow to go dyskwalifikuje) reszta super. aparat swietny, wyswietlacz oled genialny (zaden telefon nie ma takiego kontrastu i nie pracuje tak dlugo na bateriach), muza super. Obslugiwal sie fajnie gdyby nie wolny soft to bym sie go nie pozbyl, a tak trzeba go bylo zastapic o wiele slabszym SE :( A firmy Benq-Siemens juz w EU nie ma bo zbankrutowali. Ale pomysl super i wykonanie tez

  • 0

    252. ~S88  2009-01-23 13:58:43  host: 241net154.net.zeork.com.pl

    mam pytanie a w jakich cenach chodzi taki telefon

  • 0

    253. ~Filip  2009-01-27 20:57:27  host: 088156114166.stk.vectranet.pl

    Ja mam ten telefon około 2 lata, i mi się coś z klawiaturą stało... Pomoże ktoś? Nawet kodu Pin nie mogę wpisać;/

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-189-139.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (8)

Archiwum Ankiet