BenQ Siemens EL71 - opinie
Telefony BenQ Siemens BenQ Siemens EL71 Opinie o BenQ Siemens EL71

BenQ Siemens EL71

w sumie: 552
‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›
  • 0

    1.  2006-03-09 23:03:06

    Jaka rozdzielczosć !! Przy tak małej powieszchni, szkoda ze tylko 1,3 MPx konkurencja jest duzo do przodu po tym wzgedem, ale i tak nie jest zle :)

  • 0

    2. ~Musso  2006-03-09 23:07:13  host: ip-62-69-198-75.internet.v.pl

    Wydaje siębyc porządnym telefonm. Coś ruszyło z tym calym BenQ. Pozdr.

  • 0

    3.  2006-03-10 14:41:08

    troche przesadzili . . . jak mozna wsadzic baterie 570mAh to fonu z takimi funkcjami ?????????? on bedzie trzymał góra dzien :P:P ale poza tym nie jest zle :P:P:D:D tylko ciekawe co z cena . . .

  • 0

    4.  2006-03-10 16:00:12

    widac ze benq stara się po przejęciu działu mobilnego siemensa :)

  • 0

    5. ~  2006-05-14 10:41:34  host: bzx101.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już po raz kolejny widzimy badziew BenQ-Siemensa. A co do baterii do ta firma sobie jaja z klientów. Szkoda gadać. Myślałem że BenQ-Siemens wprowadzi coś czego nie będą miały inne telefonu, a tu co? Nic, zacofanie

  • 0

    6. ~  2006-06-02 19:25:15  host: efo194.internetdsl.tpnet.pl

    Strasznie mała pojemność bateri

  • 0

    7. ~kubełek  2006-06-03 21:56:39  host: cache.btk.net.pl

    nie no coty wy sie nie znacie to mialo byc 5700 mAH :D bateria by miesiąc trzymała

  • 0

    8. ~monika  2006-06-13 20:04:35  host: aczn91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    calkiem spoko telefonik jak by naprawde bylo 5700 to mozna brac tylko jaka cena??

  • 0

    9. ~~  2006-06-25 19:35:50  host: chello084010082192.chello.pl

    Cena bez aktywacji podobno koło 1200 PLN.

  • 0

    10. ~Gelu  2006-07-14 15:33:43  host: 195.85.249.110

    Cena 999zł
    Mała jak za tak dobry wyświetlacz

  • 0

    11. ~soda2  2006-07-16 23:07:57  host: host-87-101-72-53.leon.com.pl

    bateria to kpina...wiem że simensy mają raczej średnie baterie...ale to to jest naprawde kpina...

  • 0

    12. ~kkli  2006-07-25 13:20:50  host: 62.233.251.83

    bateria - moze i mala pojemnosc, ale trzyma 2/3 dni przy uzywaniu, nie jest zle. Aha, nie 570, a 600mAh. Telefon ma maly pobor mocy, wiec jest ok.

  • 0

    13.  2006-08-10 12:28:40

    Wątpię, żeby był mały pobór mocy przy takim wyświetlaczu. Tym, którym zależy na 262k kolorów, polecam sagema x6-2. Bateria trzyma tydzień.

  • 0

    14.  2006-08-10 21:53:20

    benq dolaczyl do siemnsa i wyswietlacze sa naprawde znakomite...jak sie przesiadlem z s65 na ef 81 to doznalem olsnienia...BS idzie mocno do przodu...nokia drzyj!!;)

  • 0

    15. ~  2006-08-17 14:45:24  host: dql243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam ten kom i jest swietny tylko ta bateria hmmmm...2 dni!!! szkoda ale polecam w 100%

  • 0

    16. ~RakkaR  2006-08-20 19:24:34  host: fdp51.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od kilku dni, znajomy sprowadził mi go z Anglii i już się w nim zakochałem, chociaż nie mam polskiego menu ani zewnętrznej pamięci (operuje na 16mb :D - śmiesznie mało) ale na razie mi to nie przeszkadza, co do baterii, mam telefon około 3 dni , pierwszego robiłem format baterii (czyli ładowanie 12 godzinne) i do dziś bawie się nim non stop (znaczy się opanowywanie funkcji po angielsku :] )
    Polecam wszystkim ten telefon

  • 0

    17. ~  2006-08-25 10:42:01  host: w3cache.lublin.pl

    zwykly porzadny siemens, żaden benq.

  • 0

    18. ~ruda  2006-08-27 11:48:13  host: gilead-masq.media4.pl

    bateria koszmar!!! trzyma max 1 dzien i to tylko przy rozmowach a gdzie ewentualne sluchanie mp3??? nie polecam tylko ze wzgledu na baterie, pozostale ok!!!

  • 0

    19. ~tomi  2006-08-27 13:20:50  host: dga178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam mały prpblrm z tym telefonem, wyłącza sie sam co jakiś czas,wiecie moze jak to wyeliminować

  • 0

    20. ~wężyk185  2006-08-31 20:57:51  host: proxy.ilabs.pl

    wiesz cio ?? z takimi pytaniami to raczej na jakieś forum !! .

  • 0

    21. ~Pako  2006-09-05 23:56:03  host: nat-209.std.tsi.tychy.pl

    Ludzie ! To naprawde dobry telefon za mała kasę. Wyswietlacz malina, opcje tez ok. Bateria hmmm.. trzyma spoko 3 dni jak sie pare opcji wyłączy i jasność wyświetlacza zmniejszy. Poza tym bez uwag -to taka tańsza Nokia 6280

  • 0

    22. ~ruda  2006-09-06 07:16:53  host: gilead-masq.media4.pl

    moj benQ siemens el71 niestety tez zaczyna sam sie wylaczac:( coraz bardziej jestem nim rozczarowana

  • 0

    23. ~przygarniety  2006-09-06 12:35:19  host: dzw71.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hmm??widze ze opinie sa mieszane?niewiem co mam zrobic?mialem wybierac miedzy benq-siemens el71 a sony ericsson?w300 i teraz niewiem co mam zrobic??

  • 0

    24. ~ruda  2006-09-06 18:16:25  host: gilead-masq.media4.pl

    przygarniety, tez mialam taki dylemat,wybralam el71 i nie ukrywam ze troche załuje ale tylko przez baterie. mam nadzieje za wkrotce pojawia sie mocniejsze baterie i bede mogla korzystac ze wszystkich funcji nie obawiajac sie ze bateria zaraz padnie (ladowarek samochodowych niestety jeszcze nie ma)

  • 0

    25. ~Pako  2006-09-07 00:16:18  host: nat-209.std.tsi.tychy.pl

    Spoko! Bez paniki za parę tygodni maja juz być lepsze baterie na rynku, chyba 900-tki. Telefon jest zbyt nowy w "Polsce" i nie ma do niego nawet kabli USB w żadnym Media-Markt, Saturnie ect. Może w necie w końcu trafię. Z tym wyłączaniem samoczynnym to na szczęście mi się nie zdażyło "odpukać" ale jest gwarancja 24 miesiące. Goście w firmie u mnie też mają EL71 i żadnemu nie zdażyło się samoczynne wyłączenie... uwagi tylko do bateri poza tym prawie mucha nie siada (pada w locie z wrażenia)

  • 0

    26. ~polo  2006-09-07 07:32:24  host: byq158.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich ten tel. to totalna kapa!!! Mam go od 01.09.2006r wziołem go w salonie orange i po wyjściu wsiadłem do auta i się zawiesił nic nie dało się zrobić więc podreptałem spowrotem wymienili na inny sprawdziłem go w salonie było wszystko ok a od poniedziałku 03.09.2006r zaczynają się dziać cuda jak się go rozsunie to cały lata bateria do dup..... sms-y dochodzą ale nie informuje o tym na wyświetlaczu zaczyna się zawieszać i teraz czekam co jeszcze w nim się zjeb.... No ale to tak już jest z nowymi telefonami pewnie wadliwa seria wyszła i poprawią to KIEDYś!!!!! POZDRAWIAM

  • 0

    27. ~michał997:)  2006-09-07 15:02:53  host: 213.199.252.61

    widze że opinie są różne. sam teraz nie wiem co zrobić. w tym siemensie jest opcja ze sie sam wylancza w okreslonym przez użytkownika czasie. sam wlasnie nie wiem czy ktos ma wlonczoną tą opcje i sie burzy ze mu sie wylancza czy faktycznie jest cos z nim nie tak.jak ktos sie naprawde zna na tym fonie to niech doradzi czy pomijając bayerie opyla sie go kupić. pozdro

  • 0

    28. ~ruda  2006-09-07 21:35:37  host: gilead-masq.media4.pl

    nie ustawialam zadnej opcji, sam sie wylacza i niestety dzisiaj po raz pierwszy zawiesil sie:(mam nadzieje ze to byl pierwszy i ostatni raz;)

  • 0

    29. ~Pako  2006-09-07 22:59:49  host: nat-209.std.tsi.tychy.pl

    Kupcie sobie Nokie 6280 to dopiero zobaczycie co to znaczy szajs i rozklekotana obudowa. Fakt jest to tzw. slider i poprostu trzeba obchodzić się z nim bardziej ostrożnie niż z tzw.cegłą. Ja ten telefon maltretuje strasznie i nic sie nie dzieje. Macie chyba poprostu pecha...

  • 0

    30.  2006-09-07 23:29:05

    mam prosbe. powiedzcie mi jak dlugi mozna nagrac film w tym benq i czy nie opylało by sie bardziej kupić Nokii 6630?

  • 0

    31. ~Pako  2006-09-09 01:32:32  host: nat-209.std.tsi.tychy.pl

    17mb pamięci wewn + 128mb dodatkowo w zestawie daje ok. 100 min filmu.

  • 0

    32. ~Michal  2006-09-10 11:56:21  host: 213.199.252.61

    ja wam powiem jedno. jak ten telefon sie wam podoba to go wezcie. mysle ze polowa z autorów tych tekstów nie ma tego fona i widziala tylko "przez szybke" zdania są podzielone więc nie skodzi sprobowac. ja telefon bede mial w grudniu ale teraz juz sporo o nim wiem.

  • 0

    33. ~Ja  2006-09-11 16:25:27  host: 194.131.253.161

    Niestety mi też się zawiesza i wyłącza... coś jest nie tak. Ale ogólnie jest fajny, więc po prostu go zareklamuję, bo z tym wyłączaniem się to przegięcie. :-(
    Zobazymy, czy serwis coś poradzi. Jak nie poradzi, to 4 naprawy i muszą mi zamienić na nowy. :)) Już to testowałem kiedyś z Motorolą, w Erze.

  • 0

    34. ~Stachu  2006-09-11 17:33:57  host: c108-174.icpnet.pl

    Kupilem ten telefon tydzien temu. Baterii nie sformatowalem bo zapomnialem o tym :/ no i trzyma mi dzien, nie wiem czy pozadne formatowanie by duzo zmienilo, mysle ze moze 2 dni by maksymalnie wytrzymal. Jezeli chodzi o wylaczanie to przyznaje ze mi tez sie czasem wylacza co mnie bardzo denerwuje bo nie po to kupilem drogi telefon zeby sie takie jaja dzialy. Teraz powiem cos na plus tego telefonu, jest on na serio nieprawdopodobnie maly i bardzo ladny, ma wszystkie przydatne funkcje(jest tez miedzy innymi funkcja latarki), zamontowalem w nim 1GB pamieci (koszt okolo110zl) co na prawde robi wrazenie, ekranik jest rewelacyjny, a polifonia moim zdaniem wyznacza nowy standard, jest na prawde swietna. Obsluga menu nie odstrasza az tak jak to bylo w starszych siemensach. Ogolnie jedyny minus to jest bateria, poza tym polecam ten telefon kazdemu. Ja nie znalazlem zadnego innego telefonu ktory by byl tak maly, tak ladny i mial tyle funkcji(zwlaszcza chodzi o MP3 i mozliwosc wkladania kart pamieci) a do tego jest on relatywnie tani. Poprzednio mialem nokie 6020 no i BS jest o polowe mniejszy i nieporownywalnie lepszy. Na plus N 6020 zostaje jednak to ze ladowalem go co 6 dni.

  • 0

    35. ~Pako  2006-09-13 00:07:11  host: nat-209.std.tsi.tychy.pl

    Po trzech formatowaniach około 10 godzinnych bateria trzyma mi 3 dni-letko przy umiarkowanym użytkowaniu. Zgodnie z zaleceniami w instrukcji ograniczyłem jasnośc wyświetlacza, wygaszacz skasowałem i wyłaczyłem niepotrzebne opcje. Ja leżał mi na wyjeżdzie na pólce i mało gadałem to prawie 4 dni bateria stykła. Tak więc da się wytrzymać

  • 0

    36. ~Kam  2006-09-13 13:28:36  host: public-gprs4626.centertel.pl

    Ja właśnie tego koma zamówiłem. Ma przyjść w przeciągu 5 dni roboczych. Co ciekawe, od zawsze korzystam z Siemens'ów i tylko CX 65 mi się wyłączał. Rzadko, ale jednak. Pierwzy kom Siemensa z kolorowym wyświetlaczem, który wziąłem... Aha, mam pytanko. Kiedy (mniej więcej) pojawią się nowe baterie do EL71 i gdzie NAJLEPIEJ je zakupić? Jaka bateria będzie najlepsza (dla laika:)? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

  • 0

    37. ~bart  2006-09-15 13:18:25  host: aaoi130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no tak,poki co nie wylacza sie i nie zawiesza,mam go 2 tygodnie i bylbym naprawde zadowolony gdyby nie bateria.Totalna porazka,przyzwyczajony jestem do nokii,ktora trzymala mi 6 dni przy czestym uzytkowaniu,a el71 przy takim samym uzytkowaniu wytrzymuje ok 1,5 dnia(kilka smsow i pare minut rozmowy dziennie!),to jest porazka!poza tym funkcjonalny i ladniutki,nie polecam ze wzgladu na baterie.

  • 0

    38. ~ruda  2006-09-17 09:45:20  host: gilead-masq.media4.pl

    moj piekny bs el71 juz wyladowal w serwisie, nie mozna bylo skonfigurowac funkcji wysylnia i odbioru mmsów,zawieszal sie, wylaczal i tracil zasieg w centrum miasta(wrocław). a propozycje wylaczania wyswietlacza, zmniejszenia jasnosci itp to przesada. Tak naprawde jezeli mamy wszystko wylaczyc to po co nam ten telefon,zeby lezal na polce i ladnie wygladal?? telefon jest po to zeby z niego w pełni korzystac, to moze nie bedziemy dzwonili, wtedy bateria moze i tydzie wytrzyma?? ;) pozdrawiam wszystkich

  • 0

    39. ~Artur  2006-09-17 21:13:12  host: public-gprs23703.centertel.pl

    Ja mój telefon kupiłem 3 dni temu i, jest zajefajny , idelanie przypominjacy Nokie 6280 jak bedzie sie sprawował to zobaczymy :)
    Mp3 żyleta ,tapetki animacje spoo wchodzą ,fajna pojemnosc kart pamieci ...:-)

  • 0

    40. ~Artur  2006-09-18 19:15:36  host: public-gprs16956.centertel.pl

    Bateria mogła by być pojemniejsza przynajmniej 900 bo 570 to na dwa dni wystarcza przy częściejszych rozmowach wystarczy na 1!!!!! kiedy wyjdą o większej pojemności ? czy ktoś wie??????

  • 0

    41. ~Pako  2006-09-19 00:15:03  host: nat-209.std.tsi.tychy.pl

    Ruda - mam to samo.
    Skubany wyłączył mi sie sam w kieszeni już 2 razy !+jedna zawieszka. Wyczaiłem też że nie mogę wysyłać MMS-ów !!!. Co jest ?! Daj znać "ruda" co w serwisie Ci poprawili. Czekam z niecierpliwością. Generalnie wszystko OK ale zaczyna mnie ten telefon powoli wnerwiać. Fakt, telefon jest delikatny ale musi być też FUNKCJONALNY - a nie jest.

  • 0

    42.  2006-09-20 20:42:29

    ja mam pytanie. czy wszyscy którzy kupili tego siemensa mają go w orange? to najprawdopodobniej wina softu. jednemu kolesiowi mówili w salonie zeby za pare dni od kupienia przyszedł i zareklamował telefon wtedy pójdzie do serwisu a tam papa menu orange. czytałem o tym na innym forum i jak ktos dał do naprawy w orange tego fona i po powrocie z serwisu nie miał już menu orange to niech napisze. a i jak cos bedzie wiadomo o bateriach 900 bo ponoc mają wejść. pozdrawiam

  • 0

    43.  2006-09-20 20:45:19

    pytanie jeszcze jedno mam. czy można wrzucić sobie mp3 do telefonu i ustawić je jako dzwonek czy tylko te ściągane które mniej zajmóją?

  • 0

    44. ~ruda  2006-09-21 20:03:41  host: gilead-masq.media4.pl

    Pako- dam znac co z tel jak juz go odbiore:) (jeszcze jakis tydzien). Tez zaczynam zalowac ze go kupilam a jeszcze dolujacy jest fakt ze pytalam w kilku punktach z uzywanymi telefonami i nikt nie chce tego kupic:( Porazka!! jak ktos z was bedzie cos wiedzial na temat nowych(pojemniejszych) baterii czekam na info. pozdrawiam Wszystkich zawiedzionych tym pieknym telefonem:)

  • 0

    45. ~xXx  2006-09-22 23:12:20  host: 242.50.jawnet.pl

    Kupiłem sobie dzisiaj siemensa el71 - super telefonik mi sie podoba i zadnych wad w nim nie widze!!

  • 0

    46. ~turek  2006-09-23 21:39:33  host: 213.199.252.61

    do xXx- napisz po paru dniach jak sie telefonik sprawuje.

  • 0

    47.  2006-09-24 11:42:46

    Hejka:)ja mam ten tel od około mca.Powiem tak.JEST SUPER,ALE jak kazdy tel ma swoje ale.Otóż raz zgubił sieć,raz nie pokazal mi wiadomosci a byly,dwa razy sie zawiesił(przez co musialam nastawiac opcje bo sie same pozmienialy co bardzo mnie wkurzylo).Telefon jest naprawde extra,sami wiedzą posiadacze tych cacek.Gwarancja jest 2 letnia wiec nic innego mi nie pozostaje jak oddac go do serwisu i czekac.Słyszalam że zmieniają inny softt,gdyz ten orange jest wlasnie do kitu co powoduje takie zmiany w telefonie:(

  • 0

    48.  2006-09-24 13:17:16

    A zapomniałam dodac co do baterii,to powiedzieli mi, w salonie,że należy czekac-bo większe napewno będą.I co do zakupu właśnie tam należy się zwrócić.Bateria sformatowana u mnie trzyma 3a nawet raz 4 dni(sama byłam w szoku).A jak rozmawiam dużo to 2 dni,a nawet 1 dzień prezy słuchaniu mp3.Jeżeli ktoś czegoś potrzebuje chętnie pomoge gdyż ROZPRACOWAŁAM TEN TELEFONIK MEGA SZYBKO.A i jeszcze to bateria szybko wysiada ja ma się włączonego gprs.Reszty nie trzeba zmieniać-podświetlenie może być msiało na 80%-w końcu telefon ejst po to by go uzywać a nie wszytsko powyłanczać i cichosza.Śmiało ustawcie sobie 80%.Ja tak mam i jest okis.

  • 0

    49.  2006-09-24 14:31:55

    Witam. Jak się sprawuje bateria w tym fonie?. Była tu mowa o mocniejszej.Czy będzie dostępna wraz nowym telefonem ,czy nie ma sensu czekać tylko kupić teraz i czekać na zamiennik ?

  • 0

    50. ~piotr2  2006-09-25 13:08:43  host: ayw50.internetdsl.tpnet.pl

    Do MMS musi być dobry zasięg i wydaje mi się że również nie może być wyłączona usługa GPRS. Bateria istotnie do niczego, ale miłośnicy siemens'ów znają ten problem z poprzednich modeli. Drodzy Państwo jak ktoś lubi bawić się tą zabaweczką to i energię z baterii wydoi dokładnie. Ja miałem poprzednio Cx65 i tam bateria przy intensywnej zabawie też nie była rewelacyjna. Natomiast za te niedogodności macie w rękach cacuszko przecudnej urody. Ludzie bawcie się i nie narzekajcie. Jak ktoś usłyszy o mocniejszej baterii to niech da znać wszem i wobec. Pozdrawiam miłośników el71 a wrogom na pohybel.

  • 0

    51.  2006-09-26 14:04:02

    tam masz racje GPRS MUSI BYC WLĄCZONY JAK CHCESZ DOSTAWAC MMSY BEZ GPRSU NIE OTRZYMASZ ICH.zgadzam sie el71 to bajerek !!!!!pozdrawiam!!!!

  • 0

    52. ~myslivy  2006-09-26 15:01:20  host: nat-16.nencki.gov.pl

    bateria faktycznie padaka! ale własnie wyłączyłem gprs, jak polecała sylka i zobacze czy bedzie lepiej. ale pozatym jest bardzo spoko i co ciekawsze- tez mam orange a nic mi z softem sie nie działo (z miesiąc juz) pozdrawiam

  • 0

    53.  2006-09-26 16:05:01

    hejka tam jak bedziecie mieli wlaczony GPRS wtedy dojda do Was mmsy jak sie go wylaczy niestety nie bedziecie miech ich !!!!!

  • 0

    54. ~TrollBee  2006-09-26 18:13:45  host: host86-139-115-120.range86-139.btcentralplus.com

    kupilem w Londynie, zawiesza sie jak zbyt duzo rzeczy na raz jest uruchomionych, bateria za slaba ale i tak codziennie wisi na ladowarce, pozatym jest niesamowicie dobry.

  • 0

    55. ~Pako  2006-09-26 21:29:04  host: nat-n21-016.tsi.tychy.pl

    Potwierdzam, bez włączonego EGPRS nie wyślesz ani nie otrzymasz żadnego MMS-a.

  • 0

    56.  2006-09-27 15:15:43

    o-801-30-00-30 INFOLINIA BENQ-SIEMENS tu dowiecie się wszystkiego:)I MAM PEWNĄ NOWINKĘ JAK ZMIENICIE SOBIE SOFT (TEN CO JEST W ORANGE PRZY ZAKUPIE OPROGRAMOWANIE)WTEDY TRACICIE GWARANCJE NA TELEFONIK !!!!!!!

  • 0

    57.  2006-09-27 15:17:11

    WIĘC ODRADZAM SŁUCHAC SIĘ TYCH KTÓRZY TYCH TELEFONIKÓW NIE MAJĄ A WYPOWIADAJA SIĘ JAKBY JE MIELI !!!!

  • 0

    58. ~ja  2006-09-28 13:15:40  host: 213.199.252.61

    czy jak do serwisu sie da czy zmieniają soft rzeby nie bylo tego przeklętego orange menu? ja tak słyczałem tylko czy to prawda? prosze o odpowiedz

  • 0

    59. ~ruda  2006-09-30 09:04:40  host: gilead-masq.media4.pl

    odebralam swoj telefonik z serwisu,poprawili zasieg i kilka innych rzeczy,teraz juz odbiera i wysyla mmsy( wczesniej byl wlaczony GPRS i nie wysylal/odbieral) wgrali nowe oprogramowanie i nadal jest menu orange:( PAKO- narazie z tel nic sie nie dzieje,nawet chodzi jakby szybciej:)

  • 0

    60.  2006-09-30 09:58:27

    TAK JAK SIĘ DA DO SERWISU ZMIENIĄ CI SOFT NIE BĘDZIE JUŻ ORANGE-ALE WTEDY JAK JUZ WSPOMNIALAM TRACISZ GWARANCJE NA TELEFON!!!!!!!!!!!TO JUZ NIE WIEM CO LEPIEJ POD KONIEC GWARANCJI DAC BY ZMIENILI BO TAK JEDNAK 2 LETNIA GWARANCJA SIE LICZY TO DUZO DAJE!!!

  • 0

    61. ~  2006-09-30 15:28:03  host: gilead-masq.media4.pl

    sylka- po odebraniu tel z serwisu,po zmianie oprogramowania, nadal JEST ORANGE MENU!!!

  • 0

    62. ~ruda  2006-09-30 21:27:53  host: gilead-masq.media4.pl

    Sylka- jak mozna stracic gwarancje oddajac tel do serwisu?? przeciez to jest naprawa garancyjna, a tel jest wysylany do siemensa w warszawie(serwisy nie maja jeszcze oprogramowania do el71 gdyz jest to jeszcze za nowy tel)

  • 0

    63.  2006-10-01 07:58:38

    hejka słuchaj ruda wiem to co mowili mi w siemensie i tym sie ierowalam piszac tu wypowiedzi pod tym nr tel o-801-30-00-30 dowiedzialam sie tych rzeczy ze jak zmienie oprogramowanie nie mam juz gwarancji:(wiec napisalam Wam to tu.

  • 0

    64.  2006-10-01 08:00:46

    wiem ze to naprawa gwarancyjna spox ale tak mi powiedzial facet jak z nim rozmawialam.telefon jest jaki jest moj narazie sprawuje sie ok oby nie zapeszyc ale nigdy nic nie wiadomo. ILE CZEKALAS NA NIEGO ???

  • 0

    65. ~ruda  2006-10-02 08:52:47  host: gilead-masq.media4.pl

    sylka- na tel czekalam 2 tygodnie

  • 0

    66. ~jade  2006-10-05 19:51:35  host: ewu24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ten telefo jest super...mam go juz od miesiąca i nic sie z nim nie dzieje!! i wcale mi sie nie zawiesza ani nie wyłaącza... aparat calkiem niezły... wyswietlacz spoko/// i jak sie dobrze sformatuje baterie to trzyma 7 dni a przy uzywaniu mp3 ok 3-4 dni./.. a jak nie ktory twierdza ze menu orange jest do niczego o sa w błedzie... menu bardzo fajne mozna sie szybko przyzwyczajic....

  • 0

    67.  2006-10-07 20:37:52

    Ludzie dajcie spokój. Całkiem fajny telefon mam go od tygodnia - bateria jak u mnie 4 dni po pierwszym ładowaniu. Jeżeli gracie czy słuchacie muzyki to prosty przelicznik 1min.używania/30min czuwania tak jest wszędzie. Jak ktoś chce żeby bateria mu długo trzymała to wyświetlacz na 30% jest wystarczająco jasny. włączyć oszczędzanie energii - dioda led mruga i nie patrzeć co 5 min czy ma zasięg.. Telefon służy do dzwonienia jak sama nazwa mówi. A co do softu i gwarancji - wgranie softu ze strony producenta nie powoduje utraty gwarancji ( miałem A972 ver 25 wgrałem A974 ver 31 i jest OK, telefon pokazuje taraz A972 ver 31 )a co do menu orange to jest i narazie być musi ( nie blokuje żadnych funkcji więc co za problem)A wracając do baterii nie narzekajcie teraz większość telefonów no może poza niektórymi nokiami trzyma 3-4 dni miniaturyzacja sprzętu poprostu. A co do EL71 ( ELF1 w Orange) mnie się podoba przesiadłem się na niego z S65 i nie narzekam.

  • 0

    68. ~dawrat  2006-10-09 12:54:35  host: igr-gw.man.poznan.pl

    zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami. bateria trzyma ok 24 h, do tego telefon sie zawiesza i czasami zdarza sie, ze telefon nie informuje o otrzymaniu smsa.mam go nie caly tydzien i dzisiaj niose go do serwisu :(

  • 0

    69. ~juras  2006-10-09 15:43:13  host: 213.199.252.61

    no to jak w koncu jest z tym telefonem? chce go sobie kupic ale juz teraz nie wiem czy lepiej kupić nokie 6280 czy sony ericssona k750I. jak ktos moze to niech powie czy telefon warto brac. i czy wogole cos sie z bateriami zmieni na lepsze

  • 0

    70.  2006-10-14 19:36:34

    o-801-30-00-30 TO JEST NUMER BENQ SIEMENS ZADZWONCIE WSZYSTKIEGO SIE DOWIECIE A POTEM WYPISUJCIE TAKIE GŁUPOTY SAME WADY TEGO TELEFONIKU

  • 0

    71. ~  2006-10-15 15:22:56  host: eht74.internetdsl.tpnet.pl

    telefon jest naprawde swietny ja go mam i jestem zadowolona zdjecia sa ok ale malo ich robie polecam innym te cudenko

  • 0

    72. ~?  2006-10-17 18:14:01  host: nat-dom.aster.pl

    a znalazł ktoś jakieś gry java do tego telefonu?

  • 0

    73. ~Suchy  2006-10-21 17:34:42  host: bxq91.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefon to szczyt doskonalego designu.Benq-Siemens otrzymal ode mnie olbrzymiego plusa,jak narazie ich produkty w 100% wtrafiaja w moj gust.Do Siemensa sie zrazilem i to ostro,ale do tego polaczenia nie spososb sie zrazic.Swietny wyswietlacz,bateria nienajlepsza,ale w porzadku.Doskonaly multimedialny sprzet.Polecam go tak samo jak i jego brata S68.

  • 0

    74. ~Magda  2006-10-21 19:44:43  host: dkn223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no telefon mam jakies 3 dni bateria jest do kitu codziennie musze ładowac. bardzo czesto sie zawiesza!! No ale fajny aparat, wyswietlacz...ale naprawde ta bataria to beznadziejna...nie gram ani nic ,tylko pare esow i rozmow i pada .. :/

  • 0

    75. ~slowak  2006-10-22 13:31:54  host: abvj36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy w standardzie dolaczona jest karta pamieci?

  • 0

    76. ~Michal  2006-10-22 16:37:16  host: acrc48.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Prosze o pomoc jak mam ustawic by dane jakie zgrywam na telefon zapisywaly sie na karcie pamieci?

  • 0

    77. ~Sebek  2006-10-25 16:05:52  host: efi122.internetdsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon juz miesiąc, straszne dno nic dodac nic ująć. Wiesza się praktycznie co trzecie wejście w menu, bateria prz tym wszystkim co z nim przechodze to praktycznie nie problem a dziala po strasznych cięciach 2 dni. Bardzo nie polecam.

  • 0

    78.  2006-10-28 09:14:22

    No i stało się telefonik wyłączył mi się i nie chciał się już włączyć może wysiadł ekran za około dwa tygodnie zobaczymy.Oddałam tel do serwisu:(

  • 0

    79. ~sylka  2006-10-28 17:23:55  host: eht74.internetdsl.tpnet.pl

    telefon tak jest ok ale teraz zaciol mi sie i sama juz nie wiem jaki to on jest czy si czy dno :(

  • 0

    80. ~bambo  2006-11-02 15:01:25  host: esg151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    da sie z tego telefonu zdjac simlocka ??

  • 0

    81. ~trte  2006-11-04 22:22:29  host: cye162.internetdsl.tpnet.pl

    mysle nad kupnem EL71 - ma ktos ?? jak tak to prosze o RZETELNA rade czy kupic. EL71 moze byc ciekawa alternatywa wogole dla wszystkich fonow - i niech nikt nie pisze ze BS sa slabe - mialem do tej pory 6 siemensow i jednego juz Benq siemens i jestem zadowolony I TO BARDZO i UWAZAM ZE BS SĄ NAJLEPSZA MARKA.

  • 0

    82. ~dawrat  2006-11-08 12:55:35  host: igr-gw.man.poznan.pl

    no coz...telefon wrocil do mnie z serwisu i w dalszym ciagu byl popsuty, wiec teraz 2 podejscie...pamietajcie, jak oddajecie tel to nie do serwisu tylko do salonu i nie korzystajcie z gwarancji tylko odpowiedzialnosci sprzedawcy za sprzedany towar. pozdrawiam

  • 0

    83. ~Lili36  2006-11-09 12:19:42  host: acph92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja też go kupiłam i po 4 dniach oddałam go do naprawy i czekam na niego ,ciekawa jestem czy się coś zmieni

  • 0

    84. ~belzeb  2006-11-14 13:06:28  host: amperek.cbr.tp.pl

    czy on ma wymienną obudowę? THXforINFO

  • 0

    85.  2006-11-14 22:32:47

    telefon obecnie nie do kupienia, prawdopodobnie wycofany przez ORANGE - to są tylko, nie sprawdzone, moje domysły

  • 0

    86. ~sylka  2006-11-15 14:06:44  host: eht74.internetdsl.tpnet.pl

    tel oddaje sie do salonow skad sa kierowane do serwisow bengi ida do radomia do glownego serwisu rr serwis nr tel 0-48-36-710-48 na stronie wpisujac imei tel dowiesz sie o stanie naprawy swego telefoniki ja czekam juz 4 tydzien i jestem wsciekla

  • 0

    87. ~sylka  2006-11-15 14:07:54  host: eht74.internetdsl.tpnet.pl

    tak ma wymienna obudowe z tego co mi mowili ale nie widzialam ejszcze nigdzie wymiennych obudowek do nich wiec tu tez klapa

  • 0

    88. ~sylka  2006-11-15 14:09:21  host: eht74.internetdsl.tpnet.pl

    do "trte" telefon sam w sobie ejst swietny tylko te zawieszenia mi zdazylo sie tylko raz i stanol i juz byla klapa oddalam go do serwisu ale tak jest super ma swietne kolory dzwieki i wogole jest extra.

  • 0

    89. ~Marcin  2006-11-15 15:42:48  host: dzh18.internetdsl.tpnet.pl

    Hmm.. ja raczej nie jestem zadowolony z tego telefonu, wręcz przeciwnie. telefon się wiesza.. potrafi sam się wyłączyć itp.. jednym słowem katastrofa ale czytając opinie widzę że nie tylko mój egzemplarz tak ma. Myśle że wszystko przez oprogramowanie "Orange" wgrane do telefonu..

  • 0

    90. ~bart  2006-11-20 21:16:06  host: ds.am.wroc.pl

    ten tel to lipa.Bateria tzryma dzien,oddalem do serwisu to czekalem poltora miesiaca i oddali po wielkiej awanturze>niestety znow musze go oddac,bo dalej sie zawiesza i samoczynnie wylacza srednio 2 razy dziennie.poza tym firma benq-siemens oglosila upadlosc majatkowa w polowie sierpnia,wiec jak nie chcecie miec przebojow w serwisie to nie kupujcie:(((

  • 0

    91. ~ANKA  2006-11-22 10:41:01  host: adai184.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ILE UŻYTKOWNIKÓW TYLE OPINI !!! :):):) ZAWSZE TAK BEDZIE :)

  • 0

    92. ~jaro  2006-11-22 20:55:20  host: bdq147.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel fajny ale jak zgrac z bt na karte pamieci no i ta bateria!!! 36h!!!!! max ale grafika i muza ok tylko korektora graficznego brak. wyglad 1-10 to dam mu 9 a tak poza to jest ok

  • 0

    93. ~matti  2006-11-23 23:45:14  host: eaq122.internetdsl.tpnet.pl

    co wy piszecie ten telefon to bajer sam go mam zmieniłem softa na 41 zwykłym kablem i chula jak mazenie a bateria 3 dni trzeba tylko dobze sformatować

  • 0

    94. ~czarny  2006-11-25 00:11:27  host: bxq11.internetdsl.tpnet.pl

    Napiszcie mi czy jest odtwarzacz MP3 bo mam różne info

  • 0

    95. ~gohatto  2006-11-29 19:37:21  host: c36-21.icpnet.pl

    Tak, telefon ma odtwarzacz mp3. Kupilem go niedawno w Orange - wykonanie niezle, mozna sie przyczepic co do tylnej obudowy (kto mial np. CX65 ten wie o co chodzi - przy docisnieciu tylnej klapki czuc, ze ma minimalny luz) boczne klawisze funkcyjne moglby byc rowniez lepiej dopasowane. Sam mechanizm wysuwanej klapki ProSlide, ktorego wykonania sie obawialem, zaskakuje bardzo pozytywnie i dziala bezblednie. Wyswietlacz rewelacyjny - tutaj naprawde tworcy sie popisali, czego nie mozna powiedziec o baterii - jak wszyscy mowili tak tez jest - po pierwszym pelnym ladowaniu po dwoch dniach (50% podswietlenie, wyl. EGPRS, bez wygaszacza) uzywania (kilka rozmow, kilka smsow, kilka MB po Bluetooth'u, kilkaset kB po GPRS'ie, kilka odsluchanych MP3, kilka filmow testowych) ma jakies 3/7 full'a... Jednak mysle, ze optymalne wyniki beda do przedstawienia po pelnym formowaniu baterii. Gigantycznym minusem jest Orange Menu (ale to raczej nie tyle wina telefonu co orangutana....) - zajmuje sporo pamieci, niewiele daje, zaslania ekran i zwalnia telefon. Niestety po zmianie firmware'u (trzeba dodac, ze NOWYM kablem - DCA-140 lub DCA-100, stare Siemensowe DCA-5xx nie sa do uzytku) z oficjalnej www benq nie pozbywamy sie Orange Menu... Na razie nie bylo zadnych klopotow z wylaczaniem sie lub zawieszaniem, ale pozyjemy, zobaczymy. Widac natomiast szalejacy wskaznik zasiegu (poki co tam gdzie odbieralem telefon i dzwonilem nie bylo problemow, nie mniej widac, ze cos jest nie tak...). Glosnik super - dzwieki czyste, bez zastrzezen. Aprat, hmm - bez rewelacji, ale kto chce to znajdzie przykladowe zdjecia na google'ach i sam sie przekona. W Orange do zestawu dolaczaja 128 MB karte microSD, adapter SD, oprogramowanie i zestaw sluchawkowy. Jezeli ktos ma jakies pytania niech tutaj je zadaje, a zainteresowanym postaram sie pomoc.

  • 0

    96. ~miklo  2006-11-29 22:29:25  host: aaxc58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Moja żona go ma (ELF1 z Orange). Zmieniłem soft na rev.31. Teraz się nie wiesza, powiadamia o SMSach. Jest ok. Kabel kosztował 14zł na allegro.

  • 0

    97. ~aGATA  2006-12-08 00:02:20  host: acc80ea8.ipt.aol.com

    Ja kupilam ten telefonik za granica i musze stwreidzic ze to totalna pomylka,bateria max 2 dni,wiesza sie,wylacza bez przyczyny,a w serwisie powiedzieli ze musze 4 razy oddac do naprawy zeby oddali mi pieniadze...4 razy po 2 tyg to 2 miesiace...bleee

  • 0

    98. ~supla@  2006-12-10 21:35:10  host: aayb155.neoplus.adsl.tpnet.pl

    warto kupić ten kom , ale beź softa orange??

  • 0

    99. ~jakuuab  2006-12-20 15:51:21  host: ewi143.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Myślę nad kupnem tego fona,ale nie wiem czy ten bedzie lepszy od C81. W orange w Twoim Mixie ten za 350 a C81 za 150 a mieisęczne doładowanie 25 zł. Doradźcie którego wybrać. p.s ten ma duży wyświetlacz, a ładnie wygląda i dobre kolorki??

  • 0

    100. ~stefanbalon  2006-12-24 22:34:05  host: chello083144075039.chello.pl

    Przyłączam się do większości.Telefon El71 wiesza się bez powodu,wyłącza się,ogólnie porażka firmy.Myśle że jest to wina zdecydowanie poprzez integrowanie w oprogramowanie telefonu przez firme Orange.Nie przetestowali dobrze telefonu i wypuścili kiche na rynek,pewnie w serwisach przeklinają teraz na Orange.!!

  • 0

    101. ~kamilr86  2006-12-26 22:00:03  host: 088156096067.stk.vectranet.pl

    odradzam kupno tego telefnonu sa wielkie problemy z serwisowaniem,wiekszosci przypadkach nie uwzgledniaja reklamacji!!!!telefon fajny ale po co ryzykowac!!!

  • 0

    102. ~kamilr86  2006-12-26 22:02:20  host: 088156096067.stk.vectranet.pl

    odradzam kupno tego telefnonu sa wielkie problemy z serwisowaniem,wiekszosci przypadkach nie uwzgledniaja reklamacji!!!!telefon fajny ale po co ryzykowac!!!

  • 0

    103. ~bart  2006-12-27 16:11:28  host: aaod153.neoplus.adsl.tpnet.pl

    odradzam kupna.Po wielkich wojnach w salonie i serwisie:bateria do bani,wieszal sie i wylaczal, wymienili mi na nowy.Wiec jak ktos ma tel z salonu i na gwarancji to atakujcie i nie dajcie sie zbyc.W ekspertyzie odpisali,ze jakas plyta glowna czy cos bylo walniete, stad problemy z bateria,wieszaniem i wylaczaniem.Przy normalnym uzytkowaniu wytrzymywal mi max 2dni(bez dzwonienia!tylko kilka smsow i stand by).Walczcie w salonach o wymiane.

  • 0

    104. ~saper  2007-01-03 14:12:53  host: bap88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik fajny. robi dobre fotki. niestety filmiki kri do bani.no i niestety jak w pozostalych przypadkach czasami sie zwiesza i wylancza

  • 0

    105. ~kildar  2007-01-06 16:55:19  host: aox227.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanko do użytkowników, bo właśnie czekam na ten telefonik po zakupie na allegro... czy ogólnie dostępnym kablem DCA-140 da się upgradować oprogramowanie ze strony Benq-Siemens? z opisu na stronie wynika, że taki kabel USB nie jest obsługiwany, a inne można dostać tylko oryginalne w cenie ok. 90zł zamiast tych kilkunastu...

  • 0

    106. ~majki  2007-01-11 12:22:17  host: dru163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    powiedzcie mi jak dobrze sformatowac baterie w tym fonie....

  • 0

    107. ~asia  2007-01-12 17:16:57  host: eqr75.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak zgrac muzyke na karte pamieci i gdzie ja wogole podlaczyc

  • 0

    108.  2007-01-12 23:54:00

    pytanko powyżej anuluję... mam już telefonik, jest naprawdę super a znaczna większość negatywnych opinii akurat mojego modelu nie dotyczy na szczęście :) żadnego wieszania się, żadnego wyłączania... kupiłem telefonik nowy, w zaplombowanym pudełku, bez żadnych simlocków oraz z całkowicie polskim menu (łącznie z gierkami) a oprogramowanie było w wersji 36 i ustawienia fabryczne takie jak niektóre rady użytkowników o oszczędzaniu energii... zresztą po całym dniu korzystania stan baterii nie pogorszył się nawet na milimetr, więc jestem dobrej myśli i wygląda na to że te 3 dni spokojnie wytrzyma bez ładowania. Załadowałem od razu najnowszy soft w wersji 41, dodam że kabelek za kilkanaście złotych z allegro, czyli DCA140 działa jak trzeba, chociaż w innych serwisach twierdzili że tylko oryginalny kabel umożliwia upgrady softu (bzdura i naciąganie na kilkukrotną wartość tegoż samego kabelka!) Z telefonu jestem na razie baaardzo zadowolony, no ale jeszcze nie wszystko przetestowałem jak należy... no i ten programik Siemensowski MPM... po prostu rewelacja i dokładnie zrobiony pod ten model telefonu.

  • 0

    109.  2007-01-13 18:22:23

    Asia, kartę pamięci w formacie microSD umieszcza się w gnieździe obok karty SIM... a jak zgrać? polecam firmowy program Mobile Phone Manager do ściągnięcia ze strony producenta. Jest banalnie prosty w obsłudze.

  • 0

    110. ~kubaa  2007-01-16 10:36:02  host: eve6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie mozna zmienic softa??

  • 0

    111.  2007-01-19 18:53:25

    kubaa, soft ściągniesz bezpośrednio ze strony producenta Benq-Siemens... nie wiem czy mogę tu linka podać, ale znajdziesz bez problemu każdą wyszukiwarką, zresztą adres też jest banalnie prosty więc można się domyślić w ciemno. Jest tam instrukcja jak upgradować oprogramowanie krok po kroku i dostępny soft.

  • 0

    112. ~wojkor  2007-01-20 22:22:59  host: chello089078069075.chello.pl

    obsługuje karty 1GB?

  • 0

    113. ~kubba  2007-01-21 13:27:53  host: eux12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    gdzie mozna zmienic soft??

  • 0

    114. ~iron  2007-01-21 18:49:02  host: aayo188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam czy istnieje do tego telefonu lepsza,mocniejsza bateria,bo to iezbyt się sprawuje???ktoś może wie??

  • 0

    115.  2007-01-22 19:48:08

    Iron, na stronie producenta baterii, marki Forever znalazłem do tego telefonu taką: 800mAh Li-Pol TF1 w cenie 45 zł, więc jest lepsza bateria dostępna... Wojkor, karty MicroSD 1024MB do tego telefonu są oczywiście osługiwane i sprzedawane... większych nie spotkałem

  • 0

    116. ~muszu  2007-01-22 20:23:46  host: aboh105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jest fajna ofszem ale kijowo ze ma procesor i bateria słabo trzyma ale ma fajne funkcje

  • 0

    117. ~Andrzej  2007-01-23 21:43:18  host: dls108.neoplus.adsl.tpnet.pl

    wojkor, kildar: są do kupienia karty microSD 2GB, ale nie wiem jak działają, ja mam 1GB. Mój EL71 się nie wiesza ani nie wyłącza, ogólnie jestem bardzo zadowolony, ale oczywiście bateria słaba. Jak się trochę poszaleje, to działa 2 dni, przy zwykłym użytkowaniu - 3 dni. Gdy miałem spokojniejszy tydzień, to dociągnąłem do 5 dni, ale to wyjątek był. Żeby zmniejszyć zużycie baterii, wyłączam bluetooth kiedy nie korzystam ze słuchawki. Oprogramowanie Orange na razie działa mi dobrze, choć menu Orange idiotyczne, bezużyteczne i zasłania mi piękne zdjęcie ustawione jako tapeta. Mam tylko kłopot z Operą Mini, którą sobie ściągnąłem i raz działa, a kiedy indziej nie (telefon oczywiście skonfigurowany). Na poprzednim CX65 działała bez zarzutu. Inny problem to Mobile Phone Manager, który nie "dostrzega", że telefon jest połączony z komputerem bluetoothem. Nie wiecie, jak sobie z tym poradzić?

  • 0

    118. ~  2007-01-25 01:47:49  host: abls197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak sie nie wiesza to jakas wada produkcyjna:) a jak sie wiesza to wszystko jest wporzadku, jak to w SIEMENSACH:) pozdr

  • 0

    119. ~byakugan  2007-01-27 23:41:22  host: nat-dz2.aster.pl

    sorry, ale co ma to, że nie jesteście na tyle świadomi swoich praw konsumenckich do jakości telefonu?! po 2 tygodniach od oddania telefonu do serwisu macie prawo żądać jego natychmiastowego zwrotu (naprawionego oczywiście) albo nowego telefonu. jeśli trzymają go chociaż dzień dłużej, idziecie z rzecznikiem praw konsumenta i nie ma problemu. nie zachowujcie się jak dzieci i piszcie o telefonie, a nie o tym, że nie dorośliście do jego posiadania.

  • 0

    120. ~bya  2007-01-27 23:45:49  host: nat-dz2.aster.pl

    jesli chodzi o baterie, to formatujcie je jak należy bo tylko sobie obciachu robicie tym gadaniem że trzyma 1 dzień. benq nie ogłosił upadłości, a benq-siemens to nie firma tylko tymczasowa nazwa marki. firmy które przejmują światowych gigantów (jak siemensa) nie ogłaszają upadłości po kilku miesiącach.

  • 0

    121. ~Andrzej  2007-01-28 12:45:48  host: dlw187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Chyba przesadzasz, to mój trzeci Siemens pod rząd (S35i, CX65 i teraz EL71) i przez te 6 lat może ze dwa razy mi się któryś zawiesił. Było to na tyle nieistotne, że nawet nie pamiętam szczegółów - wyjąłem baterię, włożyłem i wszystko było cacy! :)

  • 0

    122. ~byakugan  2007-01-31 13:22:12  host: nat-dz2.aster.pl

    Andrzej: ile chodzi Ci bateria i ile chodziła na początku? wydajesz się dobrze prawić, więc może od Ciebie się czegoś dowiem? :)

  • 0

    123. ~Kostki i on@  2007-01-31 13:35:10  host: gef82.internetdsl.tpnet.pl

    Sadza tel jest w porzadku bo kostek go ma juz trzy miesiace i jest cacy

  • 0

    124. ~mistrzuu  2007-02-05 22:54:36  host: staticline22434.toya.net.pl

    Siemka gdzie mozna zmienic softa do tego telefonu?;>

  • 0

    125. ~sid  2007-02-09 17:57:10  host: ip24-c26.gl.digi.pl

    ta sama cena el71 czy ef 81??

  • 0

    126.  2007-02-10 19:24:23

    mistrzu, czytaj wyżej...

  • 0

    127.  2007-02-13 21:17:47

    do kildar: powiedz mi jaki wariant ma ten soft 41 ktory wgrales? bo nie wiem jaki zassac zeby do niego wgrac... czy to ma byc A303 czy A408, A601 A703 etc. pozdrawiam

  • 0

    128. ~squtha  2007-02-14 00:18:15  host: host-81-190-96-243.gdynia.mm.pl

    Witam kupiłęm telefon miesiąc temu w media markt bez simloka z polskim menu. Pierwsze dni formatowałem baterie według zaleceń jakie były w instrukcji obsługi no i niestety zwałka na maxa po formatowaniu bateria trzymała jeden dzień przy minimalnym użytkowaniu telefonu , co najlepsze po tygodniu telefon zaczął się zawieszać , dodtakowo przy próbie uruchomienia aparatu wyskakiwał napis "błąd programu" :) Telefon oddałem na reklamcji do naprawy i co ? wrócił bez wymienionej baterii gdyż panowie technicy określili jej stan jako doskonały , zmienili tylko softa na nowego no jak narazie sie nie wiesza ale bateria porażka, nie mówiąc już , że wszystkie dodatkowe opcje są wyłączone. Co mam robić? Ratunku !

  • 0

    129. ~madhaus  2007-02-15 00:35:22  host: ebq114.internetdsl.tpnet.pl

    EJ COS MI TU NIE GRA...WLASNIE SIE ZASTANAWIAM NAD KUPNEM TEGO FONKA A TU W OPISIE PISZE ZE RADIA BRAK A W KOMISIE JAK SIE NIM BAWILEM TO W MULTIMEDIACH POD ODTWARZACZEM MP3 ZNAJDOWALO SIE RADIO....TO JAK TO W KONCU Z TYM RADIEM...AHA I CO JEST Z TA BATERIA BO JEDNI MOWIA ZE DOBRA DRUDZY ZE ZLA JUZ SAM NIE WIEM....

  • 0

    130. ~Paweł  2007-02-15 07:57:36  host: ejg200.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy mozna słuchac MP3 w tle ??? Czy wygodnie pisze sie smsy ??? Czy Dzwonki MP3 sa głośne i nie charczą ??? Czy przeglądarkaobrazów jest wygodna ???

  • 0

    131. ~  2007-02-17 21:56:40  host: staticline22434.toya.net.pl

    siema ejj mam pytanie gdzie na stronei benq siemens sa softy do tego telefonu. Nie wiem (nie moge znaleść ponieważ strona wizualnie sie zmieniła;/;/;/) prosze o pomoc;D

  • 0

    132.  2007-02-18 12:49:18

    do kisiel: ja mam wersję A303, ale nie jestem pewien czy to nie wynikało między innymi z poprzedniej wersji oprogramowania i updatu do niego... na polskiej stronie producenta było wszystko podane krok po kroku co i jak, teraz widzę że strona była przebudowana i korzysta z europejskiej wersji jeżeli chodzi o telefony komórkowe, ale to może tymczasowo... w każdym razie jest możliwość zarejestrowania swojego maila w celu otrzymywania upgradów oprogramowania, co oczywiście zrobiłem... zobaczymy z jakim efektem ;) do Paweł: jak wgrasz dzwonki w kiepskiej jakości, to będą kiepsko grały. Osobiście nie narzekam, ale polecam format AAC, przeglądać obrazki można z katalogów, jak i poprzez odtwarzacz, osobiście uważam ten pierwszy sposób za wygodny, z drugiego jakoś mało korzystam... do madhaus: standardowo telefon nie ma radia, ale być może jest mozliwość wgrania jakiegoś oprogramowania java które to umożliwia, może ktoś wie... ale bardziej obstawiam, że to nie był ten telefon po prostu... w menu nie ma katalogu multimedia przede wszystkim :) do squtha: bateria trzyma mi średnio 3 dni po standardowym formowaniu baterii, czyli najpierw rozładowanie baterii i pełne ładowanie, najlepiej całą noc mimo wyłączenia już diody ładowania, i tak jeszcze dwukrotnie... być może przesada aż tak bo takie formowanie tyczyło starszych typów baterii, ale jestem przynajmniej pewien że nic więcej zrobić nie mogłem, zresztą z baterii jestem zadowolony, bo jak czytałem recenzje innych użytkowników to trochę nieciekawie to miało wyglądać...

  • 0

    133. ~Mistrzu  2007-02-18 16:31:54  host: staticline22434.toya.net.pl

    hej jak mozna mp3 w tle sluchac? wie ktos moze? prosze o odpowiedz

  • 0

    134. ~qczarq  2007-02-18 19:04:37  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    Tak można Mp3 w tle słuchać na 100%

  • 0

    135. ~qczarq  2007-02-18 19:36:03  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    A jaka jest maksymalna długość kręcenia filmów?? Bo zamierzam go kupić we wtorek. za 479 zł z kartą 1GB opłaca się??

  • 0

    136. ~  2007-02-19 16:32:13  host: staticline22434.toya.net.pl

    opaca sie ja mam 128 jak narazie i mozna nagrywac ok 100 min filmu:D

  • 0

    137. ~qczarq  2007-02-20 18:19:54  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    no to super, a z jakiej strony można ściągnąć fajne softy do wgrania i gdzie kupić kabel systemowy?

  • 0

    138. ~mistrzu  2007-02-21 14:13:27  host: staticline22434.toya.net.pl

    kabel z allegro kupilem... i sie sprawuje ok...a z softem tez mam problem:(

  • 0

    139. ~possession7  2007-02-22 12:41:56  host: aac119.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MAM PYTANKO :) W PRAWYM GORNYM ROGU TEGO TELEFONU JEST DZIURKA :) I NA NIEKTORYCH ZDJECIACH W NECIE JEST ONA KOLORU ZIELONEGO....I MOJE PYTANIE : CZY TO JEST LAMPKA ??? :D PROSZE O ODPOWIEDZ

  • 0

    140.  2007-02-22 18:48:47

    do kildar: wlasnie co z ta strona www.benq-siemens.pl?? potrzebuje instrukcji wgrania SOFTU. a w tym 41 jest T9 PL?

  • 0

    141. ~qczarq  2007-02-23 19:44:14  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    Kisiel_m--> gdzie na stronie benq-siemens. pl są softy do EL 71?? a ty sprzedajesz na allegro słuchawki do El71?(a ta dziurka to jest dioda informująca o zasięgu)

  • 0

    142. ~qczarq  2007-02-23 19:59:36  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    A czy ktoś ma na sprzedaż słuchawki z radiem?? żeby można było słuchać przez ten telefon?? albo gdzie można takie kupić??

  • 0

    143. ~qczarq  2007-02-23 20:11:05  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    A czy ktoś ma na sprzedaż słuchawki z radiem?? żeby można było słuchać przez ten telefon?? albo gdzie można takie kupić??

  • 0

    144. ~possession7  2007-02-23 20:35:57  host: aar229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    DZIEKI :) ALE TA DIODA SIE SWIECI ??? MIGA JAKOS ??? CZY NIE TAKA POPROSTU DZIURKA......SORRY ZA MOJą WNIKLIWOSC ....ALE JESTEM CIEKAWY :)

  • 0

    145.  2007-02-25 11:00:43

    dioda miga u mnie co około 2s. a jak jest nieodebrana wiadomość to częściej, dlatego nie trzeba włączać telefonu ze stanu czuwania bo widać od razu czy coś przyszło... nie wiem kisiel co z tą poprzednią stroną gdzie były instrukcje i softy... była i nie ma, pewnie nie miał jej kto utrzymywać skoro Benq wycofała placówki z Europy. T9 nie używam z przyzwyczajenia ale chyba jest polski słownik.

  • 0

    146.  2007-02-25 11:02:57

    do possession7: lampka też jest ale z drugiej strony tam gdzie aparat, działa również jako flesz.

  • 0

    147. ~qczarq  2007-02-25 15:12:39  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    W życiu nie miałem koma żadnego?? No przecież jak by nic nie robiła, to by dziury nie zrobili. Ona miga na zielono. Zresztą weź sobie wpisz na google video. Nazwę fona i pooglądaj filmiki. Ja ponawiam moje pytania: Ma ktoś słuchawki z radiem?? Skąd ściągnąć soft?? i skąd ściągnąć T9 polski

  • 0

    148. ~possession7  2007-02-25 15:53:18  host: aai170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kildar ,~qczarq - DZIęKI ZA INFO :) to super ze miga dioda zawsze mi sie to podobało w innych telefonach Jeszcze raz dzieki .....pozdro

  • 0

    149. ~dabro90  2007-02-25 16:03:21  host: fcn210.internetdsl.tpnet.pl

    Zastanawiam sie nad kupnem tego fona...Mam wybor miedzy nim, a BenQ Siemesnem CL71 i Nokia 5200. Co byście radzili wybrac?

  • 0

    150. ~qczarq  2007-02-25 16:14:07  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    W życiu nie miałem koma żadnego?? No przecież jak by nic nie robiła, to by dziury nie zrobili. Ona miga na zielono. Zresztą weź sobie wpisz na google video. Nazwę fona i pooglądaj filmiki. Ja ponawiam moje pytania: Ma ktoś słuchawki z radiem?? Skąd ściągnąć soft?? i skąd ściągnąć T9 polski

  • 0

    151. ~qczarq  2007-02-25 16:16:01  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    sprostowanie do mojej poprzedniej wypowiedzi ("nie miałeś") wkradł się błąd :D:D

  • 0

    152.  2007-02-26 15:00:46

    Witam mam pytanie czy ten telefon posiada funkcje video rozmowy????

  • 0

    153. ~qczarq  2007-02-26 16:47:33  host: ema50.internetdsl.tpnet.pl

    do Tomi80 umiesz czytać opis telefonu powyżej?? (System GSM 900, GSM1800, GSM1900) Jak nie, to zapraszam do słownika. Tutaj pytamy się i radzimy co zrobić z tym modelem, jak czegoś nie będzie w opisach na stronach, to wtedy się pytaj

  • 0

    154. ~madhaus  2007-02-27 15:41:27  host: ebq114.internetdsl.tpnet.pl

    Ej mozecie mi pomoc kupilem dzisiaj tego benq z zestawem sluchawkowym bluotooth i mam taki problem ze nie chce on sie polaczyc z moim tel. telefon wogole nie moze wyszukac sluchawek. Prosze pomocy

  • 0

    155. ~  2007-03-04 12:41:49  host: eeq114.internetdsl.tpnet.pl

    mam problem z wysylaniem i odbieraniem mms-ow. JAk moge to ustawic?

  • 0

    156.  2007-03-05 20:30:13

    Tomi80, ten telefon nie posiada tej funkcji, to nie aparat 3G... madhaus, trudno odpowiedzieć skoro nie wie się czy ten zestaw słuchawkowy na pewno jest dedykowany do tego modelu telefonu... jeżeli kupiłeś w salonie to uderzaj tam, jeżeli gdzieś indziej i nie masz pewności czy kupiłeś dobrze, to szukaj w necie tego modelu zestawu słuchawkowego i na tej podstawie stwierdź czy mogą działać razem. Jeżeli oczywiście masz pewność, że słuchawkowy jest sprawny. Można spróbować sprawdzić w jakimś punkcie GSM...

  • 0

    157.  2007-03-05 23:28:58

    czy ktos moze mi powiedziec czy na tym fonie jest mozliwosc ogladania filmow na pe;nym ekranie? wole sie upewnic zanim kupie. i jak z tym softem?

  • 0

    158. ~PIGWA777  2007-03-07 14:13:52  host: ayg142.internetdsl.tpnet.pl

    mam pere pytan zechce mi ktos pomóc??? ogolnie jaki jest ten fonik ?? jak wymiata na nim muza i czy da sie ustawic mp3 na sms lub połaczenie jak ktos chce to mozna pisac na GG3491708 dziex

  • 0

    159. ~Maggie  2007-03-07 15:49:58  host: 82.146.225.51

    MaM pytanie.. mam mały problem bo gdy dostaje smsy nie ma żadnego dzwonka tylko odrazu sms zapisuje się w skrzynce.. Prosze!! Niech ktoś odpowie

  • 0

    160.  2007-03-12 19:23:18

    zdjęcia i filmy można oglądać na pełnym ekranie... muzyka gra dobrze, mp3 i AAC można ustawiać jako dowolne dzwonki...

  • 0

    161. ~mostek  2007-03-12 20:57:43  host: aams203.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak jest w końcu z tym trybem pełnoekranowym przy filmach? czy mozna ogladać film trzymając telefon na boku czy jak? no i czy poleci karta 2gb?

  • 0

    162. ~DJ Dex  2007-03-13 13:38:51  host: gdb19.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefon to kasztan , bezsens i nic użytecznego, Siemens ma łajniate komy a w dodtatku firma przechodzi fuzje i w razie jakichś niepowodzeń serwis nic nie robi przez (w moim przypadku ) 3 miechy wrrr...

  • 0

    163. ~gumis  2007-03-20 20:16:35  host: dsr49.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam wie ktos jak mozna ustawic blotooch tak zeby przeslane do nas pliki byly zapisywane na karcie pamieci a nie na telefonie?

  • 0

    164. ~rumun  2007-03-21 18:45:00  host: apn114.internetdsl.tpnet.pl

    witam opłaca zamienic sie z n-gage na BENQ-SIEMENSA EL71?? pisac

  • 0

    165. ~  2007-03-22 20:30:45  host: gbh94.internetdsl.tpnet.pl

    ile ten fonik kosztuje? pozdro

  • 0

    166. ~  2007-03-22 20:33:56  host: gbh94.internetdsl.tpnet.pl

    opłaca sie i to strasznie!!

  • 0

    167. ~michallll  2007-03-22 20:56:24  host: aabz28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Elo kupiłem ten tel. i mam kabel USB ale nie mam płytki!!!po podłączeniu nie wykrywa mi tel. moze pomozecie mi i podacie link gdzie moge sciagnac sterownik??bo naprawde znalesc nie moge!!!pozdrawiam

  • 0

    168. ~mi  2007-03-22 21:01:37  host: aabz28.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tel. kosztuje na allegro od 380 zł do 600zł a wszysto to samo!!!!bardzo fajny tel. aparat troche słaby ale daje rade,jest ok:-)a w media Markt ten tel. kosztuje 990 zł pozdrawiam

  • 0

    169. ~  2007-03-23 19:28:16  host: gbh94.internetdsl.tpnet.pl

    ok. dzieki za te ceny. :) wielkie dzieki. to kupie se na alegro. pozdro

  • 0

    170. ~damianek  2007-03-24 14:58:20  host: apn114.internetdsl.tpnet.pl

    witam ile moze kosztowac sciągniecie simlocka z tego telefonu ??? prosze oszybka dopowiedz

  • 0

    171. ~  2007-03-24 15:01:08  host: apn114.internetdsl.tpnet.pl

    ile kosztuje sciągniecie smilcka z tego telefonu?????

  • 0

    172. ~sindas  2007-03-24 15:20:59  host: esr2.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak za te cene to stwierdzam ze telefonik super, kupiłem go na allegro za 390zł, poprzednio miałem Motke V3, po sprzedaży musialem tylko dołożyc tylko dyszke, a różnica pomiedzy telefonami - FENOMENALNA. Aparat niezły, nawet ładnie i głośno odtwarza mp-3, naprawde nie narzekam.

  • 0

    173. ~sss  2007-03-24 15:39:53  host: ewz141.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Filmy mozna oglądac na pełyn ekranie i nie pytajcie o to sto razy. A ja mam jedno pytanko bo jeszcze tu takiego chyba nie było. CZY MOZNA USTAWIC ZDJECIE OSOBY KTORA DZWONI ALE NA CALYM EKRANIE BO JAK JA USTAWIAŁEM TO TYLKO WYSWIETLALO MI TAKIE MAŁE??

  • 0

    174. ~kaakla  2007-03-26 19:56:46  host: eul64.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten tel. w Orange i chce zmienic soft, ale nie wiem jak. Niech ktoś kto potrafi lub juz to robil na tym telefonie i tez w Orange napisze jak co po kolei...pls

  • 0

    175. ~Qba  2007-03-27 14:02:22  host: osnor4.rene.com.pl

    Ile ta batria trzyma dni??? Hyba troche slaba jest :/

  • 0

    176. ~kkkkkkkkaa  2007-03-27 21:09:15  host: acpc202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie, jak dlugo trzya bateria w tym tele?

  • 0

    177. ~  2007-03-27 22:51:12  host: gbh94.internetdsl.tpnet.pl

    a jak słucha sie mp3 to tel musi byc rozłozony czy moze byc zamkniety??? pozdro

  • 0

    178. ~mistrzuu:D  2007-03-28 18:49:52  host: staticline22434.toya.net.pl

    moze byc zamnkniety a bateria trzyma max 2 dni jak go uzytkujesz rozmawiajac przesylajac przez bluetoo....;D wiec nei za duzo ale jest zamiennik bateri z 570 na 800:D wiec jak sobie chcesz:D

  • 0

    179. ~mistrzuu:D  2007-03-28 18:55:12  host: staticline22434.toya.net.pl

    moze byc zamnkniety a bateria trzyma max 2 dni jak go uzytkujesz rozmawiajac przesylajac przez bluetoo....;D wiec nei za duzo ale jest zamiennik bateri z 570 na 800:D wiec jak sobie chcesz:D

  • 0

    180. ~mechac  2007-03-30 08:39:19  host: aqm28.internetdsl.tpnet.pl

    taki sobie telefon ale ta bateria naprawdę jestlipna.

  • 0

    181. ~kka  2007-04-01 09:03:28  host: evu166.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś słuchał na tym. tele muzyki w formacie AAC bo jak ja wgram to pisze ze aplikacja otwierająca plik niedostępna?

  • 0

    182. ~piotrek-k5  2007-04-02 09:30:47  host: biu104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam skąd wziąć oprogramowanie do komputera zeby przesyłać np mp3

  • 0

    183. ~pieciu  2007-04-02 17:09:01  host: bvb125.internetdsl.tpnet.pl

    spoko telefon sam go mam i spisuje się całkiem nieźle;)

  • 0

    184. ~Sisa  2007-04-04 21:07:40  host: edl117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja kupilam telefonik za 369zl + karta pamieci 512 na allegro super telefonik:) full wypas:)

  • 0

    185. ~conti  2007-04-05 07:29:52  host: nat2.subscribers.sferia.net

    czy ma wyjście na słuchawki

  • 0

    186. ~dj Bonus  2007-04-05 14:05:08  host: aapa54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak sie spisuje bateria w tym telu? Producent podaje okolo 12 dni a w rzeczywistosci jak jest? Pozdrawiam

  • 0

    187. ~007adrian124  2007-04-05 15:29:47  host: aaq53.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam zastanawiam sie czy kupic ta kome wyglada super i z tego co wiem softa tez ma dobrego a ci co pisza ze jest do bani bo sie wiesza i wyacza poprostu nie wiedza ze ten telefon ma opropramowanie na zasadzie symbiana wiec jest potrzeby antywirus nie wiem czy jest to do konca prawda ale tak mi tlumaczyl kumpel majacy serwis gsm wiec raczej cos wie na ten temat pozatym jak to w siemensie nie ma sie co spodziewac rewelacji po baterii pozdrawiam

  • 0

    188. ~^up  2007-04-07 02:40:56  host: chello089078197136.chello.pl

    yeah antyvirus uahaha

  • 0

    189. ~do conti  2007-04-07 02:43:16  host: chello089078197136.chello.pl

    wraz z telefonem dostajesz sluchawki wiec ma wyjscie ;)

  • 0

    190. ~EL71  2007-04-07 17:33:43  host: inet20909nb-1.eranet.pl

    Nie mogę ustawić MMS działa w Heyah- może ktoś mi pomoże. Nie ma T9 po Polsku-nie wiem czy tylko u mnie nie ma. Nie mam płyty CD ze sterownikami-skąd wziąć oprogramowanie

  • 0

    191. ~pitermanu  2007-04-08 14:11:53  host: 87.116.209.168.brzesko209.tnp.pl

    Nie da się nic zrobić z tą baterią? Na ile wyceniacie ten telefon?

  • 0

    192. ~harzo  2007-04-08 23:35:56  host: btd248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile kosztuje naprawa softa w tym tel.???

  • 0

    193.  2007-04-09 11:26:08

    Ten antywirus jest konieczny? Telefon nie może działać na standardowym oprogramowaniu? i ile trzyma bateria? Odpiszcie bo sie zastanawiam czy go kupić

  • 0

    194. ~  2007-04-09 12:32:22  host: abnz47.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zamowilem go z allegro. poiwiedzcie mi w jakim czesie mi go przysla?

  • 0

    195. ~~mirko  2007-04-09 12:55:50  host: proxy2.zicom.pl

    Zastanawiam się nad kupnem tego fona, w związku z tym mam tylko jedno pytanie: Czy telefony Benq-Siemens posiadają w Polsce normalny serwis ? bo słyszałem że są jakieś kłopoty i nie chciałbym aby nowo kupiony telefon leżał sobie w szufladzie , oczywiście jeśli się zepsuje.....

  • 0

    196. ~leuś  2007-04-09 23:25:54  host: 217.96.23.2

    Fonik Ktory Sie Opłaca ... Polecam Ekranik Pod Kazdym Pozoroem Zawyrzony Jak na Ta Cenę Telefonu ... telefon ten wycenil bym na ok. 1000-1500 zł !! Naprwde Spoko

  • 0

    197. ~daniel  2007-04-10 15:06:40  host: host133.stimo.net

    czy to jaką karte do niego wpakujemy będzie miało wpływ na jego reakcje?(chodzi mi o to czy jak np. wpakujemy karte 1Gb to czy telefon będzie "wolniejszy") a jak sprawuje sie taśma łacząca 1 częsć z 2?po ile mniej więcej trzeba ją wymienić?

  • 0

    198. ~loko  2007-04-11 01:34:11  host: 213-238-90-35.adsl.inetia.pl

    telefonik jest naprawde wypasiony,mam go jakies 3 miesiace i jestem z niego bardzo zadowolony.nie wiesza sie a wyswietlacz to naprawde fulll wypassssssss

  • 0

    199. ~  2007-04-11 09:56:33  host: 212.160.172.70

    daniel: nie mam pojecia... ja mam ten telefon od dwóch dni: mp3 na dzwoki jest; mp3 odtwarza super głosno!; nie wiesza sie (sprawdzana masakrycznie crashtestem ;)); wlasciwosci i inne super. baterie wlasnie formatuje. aparat taki sobie, jakosc nagrywanych filmikow taka sobie (zdjecia ok).

  • 0

    200. ~GROSS  2007-04-11 11:10:52  host: host-80-54-90-1.eimg.pl

    czy ktoś wie gdzie można znaleść motywy do tego tel bo przeszukałem chyba ze 100 stron i nic!!!

  • 0

    201. ~Stelmi  2007-04-11 16:27:10  host: chello084010248051.chello.pl

    Właśnie kupiłem ten telefon. Jak należy sformatować baterię i ile razy?? Z góry thx..

  • 0

    202. ~MAROKO  2007-04-11 19:06:15  host: host-89-228-36-248.elk.mm.pl

    Zakupiłem ten telefonik i jest zaje*****!!!! Jakość muzy itd jest lepsza od SONY ERICSSONA K800i!!!!!! A co najlepsze obsluguje on format AAC ktory ma taka sama jakosc co MP3 a zajmuje tylko 60% tego co MP3!!! POLECAM!!!!

  • 0

    203. ~ŻaQ  2007-04-12 13:08:59  host: ejc210.internetdsl.tpnet.pl

    ja go kupilem i mi sie sypnol ;( soft i cos ciezko bedzie z naprawa;(

  • 0

    204. ~Dziubek  2007-04-12 16:11:38  host: abpg32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do:GROSS- na wapsterze znalazlam pelno motywow do tego telefonu:)

  • 0

    205. ~Stelmi  2007-04-12 16:38:05  host: chello084010248051.chello.pl

    WITAM POMOCY!!!!!! Nie mam płyty CD BEnQ-Siemens, ale mam kabel USB. Plis powiedzcie mi jak należy wgrac mp3 na telefon. W Moim Komputerze nie pojawia sie żadna ikonka..... :|

  • 0

    206. ~Stelmi  2007-04-12 16:43:37  host: chello084010248051.chello.pl

    WITAM POMOCY!!!!!! Nie mam płyty CD BEnQ-Siemens, ale mam kabel USB. Plis powiedzcie mi jak należy wgrac mp3 na telefon. W Moim Komputerze nie pojawia sie żadna ikonka..... :|

  • 0

    207. ~Dziubs  2007-04-12 19:53:09  host: abpg32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Stelmi, na stronie producenta jest do pobrania program, a takze instrukcja w j.pol do telefonu. Radzilabym jednak pobrac za pomoca jakiegos progrsmu do pobierania, np 'Free Downlaod Manager' Wtedy pojdzie.

  • 0

    208. ~Dziubek  2007-04-12 21:21:31  host: abpg32.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do:GROSS - sorry, na wapsterze jednak nie ma, sciagnelam cos z emule, jak chcesz, to wysle Ci na maila jeden motyw, wgrasz i zobaczysz, czy dziala, to wysle kolejne. Jak cos, to sie odezwij.

  • 0

    209. ~  2007-04-13 14:05:28  host: chello084010248051.chello.pl

    Ok Mam te programy i co dalej?? Dalej se nie radze, poinstruujcie mnie :D

  • 0

    210. ~majkelfu  2007-04-14 06:39:39  host: furek.nat.n4u.krakow.pl

    klikasz, uruchamiasz, instalujesz, potem wlaczasz, przegladasz i nabierasz doswiadczenia w obsludze programu... obsluga jest bnardzo prosta, mimo ze opcji jest dosc duzo. nie zalamuj ludzi... ;)

  • 0

    211. ~Stelmi  2007-04-14 11:58:40  host: chello084010248051.chello.pl

    OK dzięki doszedłem :D

  • 0

    212. ~jarek  2007-04-15 09:16:48  host: enleczjasm1.enterpol.pl

    jak głosno odtwarza się mp3 z tego fona ????

  • 0

    213. ~Stelmi  2007-04-15 11:14:00  host: chello084010248051.chello.pl

    MP3 działają strrrasznie głośno, ożna dyskoteke w domu zrobić z komórki :D. Mam pytanie, bo nie mam polskiego T9 czy ejst jakoś możliwość wgania tego, bez pójścia do komisu??

  • 0

    214. ~Łysy  2007-04-15 16:22:52  host: chello087207254190.chello.pl

    Hmmmm telefonik ma dużo funkcji i jest tani jak na swoje mozliwości zastanawiam sie nad kupnem jego na allegro jesli ktos go kupil na allegro i ma go kilka miesięcy prosze napiszcie jak sie sprawuje.

  • 0

    215. ~=]  2007-04-16 12:22:27  host: 80.48.159.230

    kupiłęm 2 dni temu kome i juz 2 raz ładuje ;p ile bateria musi sie formatować?Tel. JEst Superr

  • 0

    216. ~badzio  2007-04-16 12:25:23  host: 80.48.159.230

    Ej kupieł na allegro benq-siemens'a i mam po lewej stronie pasek ze skrutami czy wiecie jak go wyłączyć??

  • 0

    217. ~Stelmi  2007-04-17 15:07:53  host: chello084010248051.chello.pl

    Pewnei masz wgrane Orange Menu. Tego paskanie da się usunąć, jeśli tel nie ma gwarancji, niech ci wgraja nowy soft niebrandingowany:D

  • 0

    218. ~Stelmi  2007-04-17 15:08:34  host: chello084010248051.chello.pl

    Kome masz łądować przy wyłaączonym telefonie 3 razy po 12 godzin

  • 0

    219. ~jaco  2007-04-18 11:48:14  host: abox245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja zamuwilem fona na allegro przed swietami i jeszcze mi nie przyszedl.mam pewne obawy.co mam zrobic?

  • 0

    220. ~sopl  2007-04-18 14:43:28  host: pl202.pro.lama.net.pl

    mam pytanko czy obsluguje on karty gigowe ???? bo jak mialem nokie to niby obslugiwala ale strasznie ch....o nie wydalal telefon

  • 0

    221. ~bartosz  2007-04-18 15:39:39  host: gts12-1.rybnet.pl

    przyszedł mi wczoraj z allegro ten fonik wczoraj funkcjonowal dobrze wyładowałem całą baterie ale juz jak sobie chciałem naładowac na drugi dzien to wogule nie łapało nie dało sie naładowac telefonu bezsensu wiecie co mogło sie stac ?? czy komus zdarzylo sie cos podobnego ??

  • 0

    222. ~brzoza44  2007-04-18 15:52:02  host: fjk50.internetdsl.tpnet.pl

    słyszalem zee ten telefon sie czesto zacina... czy to prawda?? nie wiem czy go kupic...

  • 0

    223. ~Ł.  2007-04-19 01:18:38  host: host-ip18-94.crowley.pl

    Wszystko byłoby ok gdyby nie to że 2 tygodnie po zakupie telefon powędrował do serwisu bo nie dało się go naładować... Nie reagował na podłączoną ładowarkę, a jak już zareagował to na chwilę... pies trącał sformatowanie baterii - szkoda tylko że nawet telefonem nie szło się nacieszyć... Do wymiany poszła cała płyta główna (widocznie naprawy tych telefonów są nieopłacalne). Sam telefon jest ok - mnogość funkcji, nie tnie jak narazie, nie wiesza, soft nie fiksuje (z T-mobila). Jeśli ktoś chce wziąć to ogólnie można polecić, pod warunkiem że razem z gwarancją na min. rok.

  • 0

    224. ~bartosz  2007-04-19 22:00:50  host: gts12-1.rybnet.pl

    DO:Ł, ej stary i co naprawili ci ten telefonik czy jak ??bo mi sie to samo wczoraj stało tylko ze mi telefon dzialal 1 dzien ;/ jutro go daje do serwisu :P mam nadzieje ze mi to zrobia ...

  • 0

    225. ~Magda  2007-04-19 22:25:15  host: cja23.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czesc...słuchajcie mam takie pytanie do was.popsuł mi sie tele i chce sobie kupic nowy,i myslałam wałsnie tad tym BENQ-SIEMENS EL71,ale po przeczytanych komentarzach boje sie tego ładowania,czy mozecie mi cos doradzic??czekam i serdecznie pozdrawiam:)

  • 0

    226. ~czaapoo  2007-04-19 23:09:15  host: axb90.internetdsl.tpnet.pl

    kupilem ten tel i zamowilem kabel do telefonu na allegro ale nistety nie dziala a pisalalo ze jak najbardziej pasuje do mojego modelu telefonu jaki posiadam czyli benq-siemens EL71. tymczasem przy instalacji oprogramowania na komputerze mam do wyboru tylko telefony firmy siemens. i jeszcze gdy podpinam kabel to usb to ładuje mi sie telefon ale nie wykrywa telefonu. co mam z tym zrobic? prosze o odpowiedz.

  • 0

    227. ~dawid  2007-04-20 21:14:38  host: bxe146.internetdsl.tpnet.pl

    mam spr. nie wiem jaka karte pamięci moge wrzucić do benq -simen el 71 , czy każdą ??

  • 0

    228. ~Magda  2007-04-21 09:09:29  host: cju124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam jeszcze jedno pytanie,jak wam sie sprawują te telefony???

  • 0

    229. ~Magda  2007-04-21 09:44:08  host: cju124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam jeszcze jedno pytanie,jak wam sie sprawują te telefony???

  • 0

    230. ~deles nh  2007-04-21 11:03:02  host: 3net.warlock.pl

    ja kupiłem za 329 nowy zajefajny tel za tą cene a co do bateri jest slaba 570mah ale za 25 zł mozna kupić z 24 miesieczna gwarancja baterie owiele mocniejsza 800mah takze niema co nażekać

  • 0

    231. ~dzudzu9  2007-04-21 17:54:37  host: sub247-221.elpos.net

    jak ktos sie zna na rzeczy to prosze o pomoc przy wgraniu nowego softu (niestety mam ten z orange'a :/) jak cos to kontakt na gg: 4725401

  • 0

    232. ~daniel  2007-04-22 11:12:40  host: host133.stimo.net

    jak ma ktoś ten tel z allego to niech napisze jak sie sprawuje?

  • 0

    233. ~007adrian124  2007-04-22 13:49:53  host: aaj197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam juz tego fona:D pierwsze wrazenie ogromne a z dnia na dzien widze ze jest to zwykly siemens w ladnym opakowaniu...tel potrafi sie "zamulic" ale tylko w wiadomosciach gdy wchodzimy w skrzynce odbiorczej.nie wiem czemu nie odtwarza formatu muzycznego AAC.bateria w telefonie wytrzymuje mi 2 dni przy pisaniu i odbieraniu ok 60-70 sms dziennie calkiem calkiem wynik:)aparat jest wzgledy na dzisiejsze czasy i kameraz tez mimo ze rozdzielczosci 64x480...za cene 410zl bo tyle mnie kosztowal nowy z z wszystkimi dokumetami i akcesoriami (oprocz karty pamieci) opacalo sie gdyz za ta cene kupimy motorole L6 ktora nnie ma kart pamieci...podsumowujac ten teefon zasluguje na 7 w 10 stopniowej skali:Djednak nie polecam tym co chca miec ful wypas niech kupia sonego p910i:)pozdro dla wszystkich uzytkowniakow tego koma :D

  • 0

    234. ~Stelmi  2007-04-22 20:41:14  host: chello084010248051.chello.pl

    Do 007adrian124: No właśnie, mi też nie odtwarza plików AAC...:|. I mam pytanie: czy do telefonu wchodzi karta 1gb?? Czy się wtedy telefon nie muli??

  • 0

    235. ~Magda  2007-04-22 21:18:47  host: cjo24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a przepraszam,co to jest ten format muzyczny AAC??

  • 0

    236. ~Magda  2007-04-22 21:19:22  host: cjo24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chciałabym wiedziec poniewaz kupuje sobie ten telefon:)

  • 0

    237. ~  2007-04-22 21:20:08  host: cjo24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    007adrian124 :a jeszcze pytanie do Ciebie kolego jak Ci sie ten telefon ładuje??nie ma zadnych zastrzezen??

  • 0

    238. ~daniel  2007-04-23 14:44:09  host: host133.stimo.net

    co jest lepsze zwykły siemens czy benq siemens? podobno obydwa bankruty to co mi szkodzi☺

  • 0

    239. ~martynex  2007-04-24 20:04:03  host: chello083144089083.chello.pl

    Mam tego fona od roku i wszystko działa ok! Zawisił się chyba 3 razy i wyłączył raz, ale to wszystko było na początku jak wgrałam większą ilość plików - teraz jest wszystko ok!!! Jeżeli chodzi o baterię to kupcie sobie taką za 25-30zł polymetrową 900... będzie git!! Ja tak zrobiłam i ciągle słucham muzy i wyładowywuje się dopiero po 4-5 dniach!!! Luzy :D Serdecznie polecam i naprawdę: nie zwracajcie uwagi na tych, którzy piszą, że koma się wiesza bo owszem wiesza się, ale tylko na początku przy wgrywaniu plikach i niecierpliwości!!! Komórkę polecam ludziom, którzy umieją docenić daną rzecz, a nie jak się wkurzą to rzucają komą o ścianę cz działają szybko jak jacyś narwańcy! komórka jest boska, jest wytrzymała jak skała - spadła mi z 3 piętra w bloku z okna na beton i była tylko 1 ryska na obudowie, ekran jak dowiedziałam się od producenta bo dzwoniłam ma jakąś specjalną powłokę czy coś takiego i jest bardzo wytrzymały!!! Dlatego przy nawet tak dużym upadku nawet się nie zarysował! POlecam i powtarzam, że komórka wiesza się wyłancza tylko na początku!!! Ps. Baterię sformatujcie ok.5 razy i będzie trzymała ok. 3 dni... Na początku tak zrobiłam!!! Aha i jeszcze jedno jak wiesza wam się koma a macier ją z orange to wszystko jasne!!! Wymieńcie softa i będzie git!!! POzdro :**

  • 0

    240. ~007adrian124  2007-04-25 12:41:02  host: aan151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    karty pamieci nie mam narazie ale kupuje 2 gb i z tego co wiem to nie zamula kara telefonu...a co do ladaowania to nie zauwazylem zadnych problemow i nie mam zastrzezen

  • 0

    241. ~mateusz  2007-04-25 17:21:05  host: bdl233.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale wy glupoty gadacie!! dobry telefon jest!! ciekawe jak moglaabybyc taka wada z ladowaniem!!.NIemozliwe bo by wycofali!!!

  • 0

    242. ~  2007-04-25 19:38:32  host: euz11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do ,,Ł'' i wszystkich. TEGO TELEFONU, tj. EL71 NIE ROZŁADOWYWUJCIE DO SAMEGO KOŃCA, ponieważ później moze wam sie nie włączyc i trzeba iść do salonu żeby cos tam porobili...

  • 0

    243. ~iLoveYou  2007-04-26 09:53:38  host: fgy10.internetdsl.tpnet.pl

    Teraz nie rozumiem :D przy formatowniu zostawiamy troszke bateri np. 1% i ladujemy pozniej ja wlaczona do konca tak ok. 12 godz. i tak 3x. Tak ? zgadza sie !

  • 0

    244. ~deles nh  2007-04-26 17:06:37  host: 3net.warlock.pl

    ja mam telefon ponad tydzien ani razu sie niezawiesil rozladowalem do konca i bez problemu naladowalem mam soft orange i narazie wszystko ok.

  • 0

    245. ~borsi  2007-04-26 18:25:22  host: aboe86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam tego fona 2 tygodnie; wszystko działa dobrze tylko przez kabel USB nie moge nic przesłać!!!moze ktos wie dlaczego?

  • 0

    246. ~Ewelinqa  2007-04-26 20:30:58  host: ahu52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja mam ten telefonik..i wszystko gra .! Tylko jak na początek nie mam karty pamięci..musze sobie załatwic, bo na telefonie moge miec tylko 2 MP3.;]..

  • 0

    247. ~Stelmi  2007-04-27 13:29:53  host: chello084010248051.chello.pl

    BORSI: Trza ściągnąć program ze strony http://benq.pl/support/downloads/downloads.cfm?product=1062 i instalujesz na kompie, resetujesz kompa i działa :D

  • 0

    248. ~siema  2007-04-27 21:42:22  host: 217.153.99.178

    hej lepszy jest ten czy ef81 niby ef 81 jest technicznie o wiele lepszy ,lepszy aparat, druga kamera do rozmów wideo, drugi wyświetlacz , jednak problemy z działaniem w polsce i głupi wygląd zniechęcają mnie do niego.Czy w takim razie EL71 jest spoko ? ma wbudowany głośnik do mp3?? jak wychodzą zdjęcia i jak z jakością wyświetlacza ? bardziej zbliżony do nokii z nowych serii czy sony ericsona ?

  • 0

    249. ~Stelmi  2007-04-28 12:59:56  host: chello084010248051.chello.pl

    SIEMA: EF81 ma 1 kamere obracana! I tak pozatym moja mama do ma: wygląda trochę kobylasto... ale ma wielki ekran.... fajne foty... a EL71 ma głośnik do MP3 barrrdzo mocny!!

  • 0

    250. ~doradzcie  2007-04-29 22:46:18  host: 121.51.jawnet.pl

    ej powiedzcie mi czy przez bluetooh z innymi telefonami działa bez zarzutów!!!!!i czy mp3 da sie słuchac przez głośnik!!!na allegro jest do kupienia za 330zł,to strasznie tanio!!zgóry dzieki!!!!

  • 0

    251. ~lolek  2007-04-30 16:13:17  host: ahc42.internetdsl.tpnet.pl

    witam czy telefonik el71 ma irde??? prosze o odp. z gory dzieki

  • 0

    252. ~Kasiulka  2007-04-30 16:16:15  host: chello084010222197.chello.pl

    MAM PYTANIE; CZY ORANGE WRZUCA NA TEN TELEFON SWOJ SOFT? ...bardzo dziekuje za odpowiedź!

  • 0

    253. ~lolek  2007-04-30 16:19:36  host: ahc42.internetdsl.tpnet.pl

    ej el71 ma irde?????

  • 0

    254. ~ania  2007-04-30 18:11:00  host: ehx204.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tak, orange- niestety- wrzuca swoj soft i nie, telefon nie ma irdy :)

  • 0

    255. ~baf  2007-04-30 19:32:42  host: aboj59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no nie radze nikomu siemensa. w serwisie spedza minimum 2 miesiace. i zeby to raz.

  • 0

    256. ~kara  2007-05-01 21:42:33  host: 195.150.92.132

    hejka,kupiłam el71,jestem bardzo zadowolona,chociaż faktycznie na początku sie zawieszała i z uruchomieniem BT byl problem(jak to z każdym urządzeniem;P) ale po kilku próbach wszystko poszło gładko,teraz jest juz ok:)polecam

  • 0

    257. ~michał  2007-05-02 11:32:54  host: eln170.internetdsl.tpnet.pl

    ej można ustwić w tym telu mp3 jako dzwonek odpiszcie szybko prosze

  • 0

    258. ~~Łukasz  2007-05-02 16:51:20  host: eln170.internetdsl.tpnet.pl

    a jak jest z wysyłaniem czy można sobie wysyłać przez blootoh dzwonki tapety itp ???

  • 0

    259. ~007adrian124  2007-05-02 23:33:19  host: aam107.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam dzwonki mp3 moga sluzyc jako dzwik gdy ktos do nas dzwoni a co do blootoh jest wmiare dobry mozna wysylac dzwonki tapety zdjecia motywy i wszystko inne co dusza zapragnie:)jestem ogolenie zadowolony chodz tel potrafi sie czasem sam wylaczyc pozatym nie narzekam:)(o baterii nie wspominam bo jest slaba jak w kazdym siemensie) pozdrawiam wszystkich na tej stronie:)

  • 0

    260. ~przemo  2007-05-03 21:50:57  host: abok231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam telefon od tygodnia i kupilem karte pam.1gb tel. na poczatku troche sie zwieszal ale teraz wszystko gra.ogolnie telefon jest spoko polecam.

  • 0

    261. ~mlody1990  2007-05-04 09:50:07  host: 195.94.220.50

    Ja własnie kupiłem tel i czekam na niego. Z tego co słyszałem to jest w miare dobry. Kumpel go ma i nie narzeka. Z tego xo słyszałem to ma wadliwego softa i najlepiej wgrać v41. Jakiś najnowszy jaki wyszedł. Jak mi się będzie coś działo z telem to wgram tego softa i po problemie. BT podobnież jest dobry i nie ma z nim problemu. Głośnik do mp3 też jest w miare. Tel nie jest drogi więc cudów nie można od niego wymagać, tym bardziej że za taką cene nie kupimy nokii albo sony ericssona z takimi bajerami. Pozdrawiam!!

  • 0

    262. ~patryk  2007-05-05 10:21:55  host: eln170.internetdsl.tpnet.pl

    ej co wybrac Benq siemensa el71 czy Sony ericssona k750i??? doradzcie

  • 0

    263. ~baf  2007-05-05 13:29:45  host: abnv249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no ja mam go 5 miesiecy i ponad 3 spedzil w serwisie. jest niezly z wygladu ale w srodku- tragedia. kamera jest taka ze lepiej jakby jej nie było.serwis leci w kulki, producent jeszcze lepiej: zakazal wystawiania ekspertyz ze serwis nie jest w stanie go naprawic. a to glówna podstawa do wymiany tel. dla salonu. i tak mozna sie z nimi bawic w nieskonczonosc. orange juz go wycofalo ze sprzedazy bo ludzie sie wkurzaja. ogolnie to polecam se k750i. rewelacja bo tez mam. zdjecia i filmy to bajka po prostu.

  • 0

    264. ~69  2007-05-05 14:26:28  host: ehx26.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytane: idzie w nim przewijać muze??

  • 0

    265. ~juri737  2007-05-06 11:16:36  host: avl178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    siemano zastanawiam sie nad kupnem tego tel i chial bym zebyscie mi pomogili tak podsumowujac to dobry tel godny polecenia czy raczej cos innego?? dziex z gory:D

  • 0

    266. ~łatek  2007-05-06 15:57:09  host: eln170.internetdsl.tpnet.pl

    siemka ja własnie tez chce sobie kupic ten tel z tego co czytałem to sie psuje ale chce kupic z nowym softem v.41 nie z orange i zobaczymy jak bedzie sie sprawował i mam jeszcze jedno pytanie czy da sie puscic muzyke i w tym samym czasie co ona leci pisac smsa lub przegladac galerie??z gory dzieki

  • 0

    267. ~KASIA  2007-05-07 12:22:46  host: host-ip194-117.crowley.pl

    siemka wszystkim wie ktos czy w el 71 jesli nie mam karty moge przez kabel z kompa jakas mp3 wrzucic czy sie nieda prosze o odp POZDRO

  • 0

    268. ~xx  2007-05-07 21:53:08  host: aaey168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mozna pisac smsy i sluchac mp3.

  • 0

    269. ~Rafal  2007-05-08 19:12:55  host: 151-moo-10.acn.waw.pl

    Siemka, mam ten fonik z allegro, niestety soft orange, nie pomoglby mi ktos ze zmiana softu? (Chodzi o info skad wziac soft i jak dokladnie wgrac go).

  • 0

    270. ~nerdlink  2007-05-09 06:46:41  host: 213.76.172.25

    Skad moge pobrac ten soft 4.1?? Szukam i nie moge znalezc

  • 0

    271. ~deles nh  2007-05-09 10:48:39  host: 3net.warlock.pl

    potrzebuje instrukcje po polsku wie ktos skad mozna sciagnac

  • 0

    272. ~Tomuś jestem (i tyle)  2007-05-09 15:48:44  host: 88.156.76.224

    najlepiej kupić telefon nowy bez simlocka ale nie z orange i zeby nie miał pudelka z orane tylko originalne benq siemens no i zeby mial soft originalny a nie z orane najlepiej v41 bede go nie długo mial to sie z wami podziele wiadomościami

  • 0

    273. ~majkelfu  2007-05-09 18:47:50  host: furek.nat.n4u.krakow.pl

    KASIA: mozesz oczywiscie. wystarczy wgrac w pamiec telefonu, ale telefon sam w sobie ma 16MB wiec max 3 mp3ki wejda :P

  • 0

    274. ~blondii  2007-05-12 13:03:51  host: bux50.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten telefon od miesiaca i jestem bardzo zadowolona. Super wyglad, świetne mozliwości.Bateria troche słaba ale da sie wytrzymac:):) mam tylko jedno pytanko. Kupiłam sobie ostatnio kabel usb i nie wiem co mam zrobic bo mi komp nie wykrywa telefonu. Może jakies sterowniki trzeba?? PROSZE O POMOC!!!!!!

  • 0

    275. ~mati  2007-05-13 14:01:45  host: adal51.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ello mam dylemat jaka kome sobie kupic czy el71 czy ef81 ?????co doradzacie ??????? z góry dzix

  • 0

    276. ~ka**  2007-05-15 12:12:49  host: 80.48.123.48

    kupilam ten telefon na allegro i jestem bardzo zadowolona. Polecam

  • 0

    277. ~kwiatek  2007-05-17 18:26:38  host: dul239.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chce sobiekupic ten telefon ale sie zastanawiam czy sie opłaca. bo z tego co przeczytałem soft jest słaby. Obecnie mam samsunga X700 i nie jestem do konca zadowolony.

  • 0

    278. ~kasiulka  2007-05-17 18:46:33  host: 80.48.123.48

    Mam ten telefon od niepełna tygodnia w sumie jest wszystko okey.. na prawde dobre glosniczki, spoko zdjecia natomiast co do trzymania baterii nie moge tego przynac. Slucham czesto muzyki poniewaz kupilam telefon z karta 512 na allegro i musze od nowosci ladowac CODZIENNIE =//// .. kolejny minus to.. ma czasami opoznienia w dzialaniu. szczegolnie pisanie esow. reszta ok. wytrzymaly telefon. wszystko jak na zdjeciu. ladne kolorki. spoko

  • 0

    279. ~lala`  2007-05-19 07:33:58  host: eln170.internetdsl.tpnet.pl

    siemka ej ja tez kupiłem ten telefon mam go teraz i po lewej stronie na wyswietlaczy jak mam tapete ciągnie mi sie pasek- chyba skrot do menu jak go z tamtą wywalic prosze o pomoc!!

  • 0

    280. ~deles nh  2007-05-19 12:12:54  host: 3net.warlock.pl

    mam problem niemoge sciagnac mmsów jak ktos domnie wysle pojawia sie komunikat blad polaczenia csd wie ktos co z tym zrobic

  • 0

    281. ~karolinka  2007-05-20 08:09:33  host: abet74.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ja kupiłam el 71 na allegro i osobiscie mam z nim same problemy :(. z wyglądu jest ładny nie powiem i zdjecia tez robi nawet przyzwoite ale jak przyjdzie do ładowania albo zrzucania cos na kompa to szlak mnie trafia jeszcze do tego sie zacina nie zawsze ale zdarza mu sie ( a telefonik jest nowy i niuzywany wiec niewiem dlaczego tak sie robi :/). ogólnie mam zamiar go sprzedac bo trafił mi sie jakis do dupy ;/ albo zaniesc do naprawy zobaczyc co da sie z tym zrobic ;/ PozDraWiAm i jak Chcecie to kupujcie na własne ryzyko... bo niewiadomo co sie trafi.

  • 0

    282. ~lysy  2007-05-21 17:09:43  host: goo66.internetdsl.tpnet.pl

    siemano all. mam takie pytanie... co zmienia ten soft orange w tym telefonie??(el71) z czym jest taki zly ??z gory dzieki za odp.

  • 0

    283. ~szakal  2007-05-23 13:20:45  host: acfi174.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie: jak podloncze to kom. pod komputer to czy sie wyświetla od razu dysk czu trzeba wrzucać mp3 przez program???

  • 0

    284. ~©yC  2007-05-26 18:58:09  host: 85-219-224-52.kamelot.pl

    Siema Instrukcje PL możecie pobrać tu: http://pkge.pl/?Show=download&pid=kat&kat=instrukcje A ja chce sobie kupić tego fona i mam 2 pyt: 1. CZy da się przewijać mp3 i słuchać w "tle" 2. Czy klawiatura ma jakiś mechanizm do wysuwania (tzn. wystarczy lekko popchnąć, a ona się sama wysuwa/chowa) czy trzeba samemu pchać? Z góry thx za info i pamiętajcie SIEMENS rządzi!!!!! Mam nadzieję że pomogłem :D:D:D:D

  • 0

    285. ~kurici  2007-05-27 12:02:03  host: chello084010085004.chello.pl

    siemka ja mam fonik kupiłem go w grudniu zeszłego roku od razu był uszkodzony mechanicznie cos z płytą główna było nietak,zrobiono go na gwarancij czekałem prawie 2 miechy,ale jestem zadowolony mam nowa płyte główna z nowym softem v 41,teraz telefoniknie wiesza się mam 2GB.pamięci mocniejsza bateryjkę i jest spoks bardzo fajniutki telefon,pozdro

  • 0

    286. ~deles nh  2007-05-28 10:29:53  host: 3net.warlock.pl

    tez mam problem kupilem kabel usb fotki przeslalem z telefonu na kompa ale niemoge wrzucic mp3 z kompa na telefon??? trzeba jakis program???

  • 0

    287. ~meus  2007-05-28 17:42:52  host: host21.kbd.pl

    mam dylemat :D zastanawiam sie nad kupnem telefonu na allegro, zastanawiam sie pomiedzy BS EL71 oraz BS EF81, na allegro z gwarancja (dobrze ze jest gwarancja bo czytam tutaj ze mozna trafic na zepsuty model) sa mniej wiecej w takiej samej cenie, ktory wedlug was lepszy?. ja jestem troche na korzysc EL71 bo nie lubie klapek i obrotowych aparatow

  • 0

    288. ~ubik  2007-05-29 11:10:43  host: 91.90.89.109

    witam,szybkie pytanko,gdzie moge znaleźć sofcik v41?? i jak trzeba skonfigurowac neta z góry dzieki za info

  • 0

    289. ~  2007-05-31 06:38:53  host: c2-kuhisa-055.tosa.pl

    MOBILedit! to jest program do obslugi wlasnie tego

  • 0

    290. ~milenka  2007-06-01 13:02:09  host: host-212-244-127-50.dcfnet.pl

    Witam! zastanawiam sie poważnie nad kupnem, czy mp3 mozna ustawiac jako dzwonki i co to jest ten soft i na czym to polega? prosze o pomoc!!!

  • 0

    291. ~Pawlito  2007-06-01 23:26:47  host: w3cache.daminet.pl

    Mp3 można ustawić jako dzwonek. Soft jest to oprogramowanie im nowsze tym lepsze. Prosty przykład: Windows 95 vs. Windows Vista, który lepszy :p Vista ofkors. ___________ Widzę że nikt się nie zapytał czy przewija mp3, więc ja się pytam :)

  • 0

    292.  2007-06-03 14:49:33

    czy ktos z uzytkowników tego fona jest mi w stanie kilka informacji udzielic. sa to detale, ale ze wzgledu na prace potrzebuje to wiedziec: - czy ma dyktafon - czy ma głośnomówiący - czy ma organizer (wystarczy taki jak standardowo daje Benq np do c81) - kontakty (potrzebuje manualnie ustawiać kto ma być na karcie a kto w pamięci telefonu) - ile kontaktów pomieści telefon? zależy mi na tych niby pozornie banalnych informacjach. dla mnie sa kluczowe

  • 0

    293. ~Tomas  2007-06-04 10:46:37  host: 87-205-32-253.adsl.inetia.pl

    Jakby co to ja mam do sprzedania benq siemensa El71 za 300zl full zestaw i jeszcze 22 miesiace gwarancji, dwie baterie, kabel usb i wiele innych rzeczy. Kontakt gg:1642732

  • 0

    294. ~  2007-06-04 14:46:01  host: 217.153.99.178

    1. nie wiem 2. nie ma glosnomowiacego, nie wiem, nie wiem , nie wiem , nie wiem

  • 0

    295. ~fhgh  2007-06-04 14:54:33  host: 217.153.99.178

    no i tak, ma dyktafon

  • 0

    296. ~lubek  2007-06-04 16:03:18  host: th99.internetdsl.tpnet.pl

    jestem szczęśliwym posiadaczem tego fona. 1)ma dyktafon 2)ma glosnomowiacy 3)według mnie organizer jest bardzo fajny 4)pomieści ponad 500. chyba nawet więcej kontaktów.mam nadzieje ze pomogłem. a teraz moje pytanie. mam taki problem:jak konwertuje filmy na mp4 to nie wiem dlaczego mi trochę przycinają. proszę o pomoc. z góry thnx>>>>pzdr

  • 0

    297. ~Pawlito  2007-06-04 17:00:33  host: w3cache.daminet.pl

    Nie jestem użytkownikiem jednak mogę ci powiedzieć iż ma dyktafon z możliwością nagrania do 100min, ma głośnomówiący, ma organizer taki jak w każdym siemensie, benq siemensie (npc81), a kontaktów może być chyba 1000 na telefonie na simie nie wiem. >>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>> >>>ponawiam pytanie

  • 0

    298. ~Azdrubal  2007-06-05 17:05:42  host: abeg241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam pytanie czy te kable do tego modelu telefonu które aktualnie są dostępne na allegro w cenie ok 10zł można sobie przez nie wgrać innego softa bo ten pod orange mnie zaczyna lekko irytować a tym bardziej że jestem w erze? Sprzedający na ten temat nic nie piszą!pozdrawiam

  • 0

    299. ~ell matador  2007-06-06 17:30:16  host: 212.87.244.34

    mam sobie zamiar go kupic i czyam wasze opisnie i co do tego windowsa to wybrałem bym 95 :P

  • 0

    300. ~milenka  2007-06-06 18:16:31  host: host-212-244-127-50.dcfnet.pl

    witam! wlasnie otrzymalam telefon! jestem bardzo zadowolona, po prosu polecam wszystkim!!!

‹ Poprzednia | 1 | 2 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-197-171-35.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet