BenQ Siemens EF81 - opinie
Telefony BenQ Siemens BenQ Siemens EF81 Opinie o BenQ Siemens EF81

BenQ Siemens EF81

w sumie: 658
‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›
  • 0

    1. ~monka111  2006-01-17 23:44:20  host: skylan.com.pl

    z zewnątrz super tylko w środku powinien byc większy wyswietlacz i klawiatura jest troche dziwna ale ogólnie mi się podoba :)

  • 0

    2. ~torture  2006-01-18 09:17:24  host: efm8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    w srodku wiekszy wyswietlacz?:> przeciez masz 240x320.. to bardzo duzy ;) a zewnetrzny nawet za duzy :)

  • 0

    3.  2006-01-18 12:14:00

    Do torture

    To, że ma dużą roździelczość nie oznacza że ma duży wyświetlacz:/

  • 0

    4.  2006-01-18 13:46:49

    na pierwszy rzut oka to mi przypomnial V3...
    nie bede sie wypowiadal na temat tego telefonu poniewaz nie lubie V-ek :-/
    Ciekawe ile bedzie kosztowal...

  • 0

    5. ~torture  2006-01-19 09:39:09  host: eds215.neoplus.adsl.tpnet.pl

    no tak.. jeżeli chodzi o fizyczny rozmiar to może jest i mały. ale wtedy jakość obrazu jest lepsza...

  • 0

    6. ~silas  2006-01-22 09:03:54  host: px-fo.telsten.com

    Muszę przyznać, że bardzo łady ten telefon. Designerzy się postarali (biorąc pod uwagę także wymiary telefonu). Wyposażenie wydaje się nie ustępować nowym telefonom więc wysoka nota ode mnie.

  • 0

    7. ~patark  2006-01-23 11:45:18  host: press2.fuw.edu.pl

    A gdie jest EDGE, przecież to ma być telefon z wyższej półki, więc powinien mieć też duże możliwości, 3G nie zawsze wystarczy, chyba, że cały czas jesteśmy w mieście i naszych warunkach telefon trzymamy na dworze.

  • 0

    8. ~Boncio  2006-01-23 16:12:06  host: achk185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie to brakuje EDGE. Poza tym ok.

  • 0

    9. ~Boncio  2006-01-23 19:15:46  host: achk185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak dla mnie to brakuje EDGE. Poza tym ok.

  • 0

    10. ~  2006-01-26 10:40:36  host: 62.233.251.82

    EDGE jest zbedny, ten telefon nie jest produkowany z mysla o polskim rynku, na zachodzie zasieg UMTS jest prawie wszedzie, wiec po co EDGE? WPolsce powoli UMTS tez sie rozwija, ale u nas zawsze "nowosci" pojawiaja sie duzo pozniej.

  • 0

    11. ~mateush  2006-02-02 12:30:03  host: g174.softel.elblag.pl

    ciekawe kiedy bedzie u jakiego kolwiek operatora?? i w jakiej cenie?? ogolnie to bardzo fajny podoba mi sie tylko szkoda ze nie jest choc troche zaokaglony

  • 0

    12.  2006-02-05 20:20:57

    Co najmniej niefortunnie rozmieszczone klawisze , ciekawe jak będą działać ?? Ale telefon wygląda bardzo fajnie !!

  • 0

    13. ~rift@o2.pl  2006-02-13 20:30:45  host: dlj50.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a gdzie mozna go kupic i za ile??jesli wogole

  • 0

    14. ~pazuzu  2006-02-15 21:25:28  host: pc162-107.karolinka.ds.polsl.pl

    pewnie jak sie go zamknie to bedzie mozna na wyswietlaczu widziec to co widzi obiektyw, dlatego zewnetrzny wyswietlacz ma takie parametry. rozwiazanie zaczerpniete z Mitsubishi M430i, swoja droga bardzo fajne ;]

  • 0

    15. ~erm  2006-02-17 13:51:23  host: 62.233.251.82

    nie ma edge bo to jest telefon UMTS...

  • 0

    16. ~piechur  2006-02-24 10:12:49  host: err226.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak kazdy siemens grafa bedzie do dupy . wole sharpa 903

  • 0

    17. ~qp  2006-02-28 08:42:25  host: cpe-66-74-196-224.san.res.rr.com

    A mi sie wydaje, ze jak sie go obroci poziomo przy zlozonym telefonie to bedzie sie calkiem wygodnie gralo w gierki.... no no, nie moge sie doczekac zeby go wziasc do reki.

  • 0

    18. ~Boston  2006-05-16 13:50:22  host: awf11.internetdsl.tpnet.pl

    Miałem kupowac Siemensa CF75 ale teraz to sie zastanawiam nad kupnem EF81 : )Fon jest naprawe COOL z tego co czytam na jego temat. Pozdrowienka : )

  • 0

    19. ~Happy owner  2006-05-16 15:03:22  host: em230.internetdsl.tpnet.pl

    A ja mam tego fona w MediaM jest za 1600zł. I gra lepiej niz niejeden mp3 player. Szkoda tylko ze z UMTS-em tak cienko w polsce. Ogólne wrażenie bajka. Nareszcie coś dobrego się zaczyna dziać na naszym rynku. Najlepsze że kiedyś nienawidziłem V-ek a teraz nie oddałbym go za nic.

  • 0

    20. ~E.P  2006-05-16 23:23:44  host: bwu54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na stronie oktawa.com mozna kupic tego siemensa za 1349zl !!! Polecam. jestem od niedawna wlascicielka i wielka fanka tego telefonu. Po co komu IrDA? w dzisiejszym swiecie kroluje bluetooth!!

  • 0

    21. ~Boston  2006-05-18 20:18:56  host: rv26.internetdsl.tpnet.pl

    Witam Gdzie moge dostać tego fonka i najlepiej w przyzwoitej cenie. Bo jak narazie to pozostaje mi czekanie na niego mam nadzieje że i cena będzie bardziej przyjazna dla potencjalnych kupców.

  • 0

    22. ~Lukanio  2006-05-20 19:00:11  host: router.satbit.pl

    Witam wszystkich.
    Telefonik jest już dostępny w sklepie internetowym oktawa.com za cenę 1349 zł, można go również znaleść na allegro ale tam kosztyje 101 zł więcej. Myślę, że za tej klasy telefon cena jest w miarę przyzwoita (W media markt w jakiejś gazetce widziałem go za 1699zł). Pozdrówki

  • 0

    23.  2006-05-21 11:12:47

    taki sobie.po pierwsze to jest SIMENS po drugie jeszce BENQ.To wszystko oprocz wyswietlacza masz w nokii n70 ktora bez locka na allegro kosztuje 1200zl i ma wiejcej bajerow,i ma symbiana nie lodzcie sie na to 2mpix kazdy wie ze w n70 lub nawt 6630 będą lepsze foty

  • 0

    24. ~waceq  2006-05-21 12:34:22  host: eco98.internetdsl.tpnet.pl

    daj spokoj, nokia przy tym telefonie to zabawka dla dzieci...

  • 0

    25. ~krokodylek  2006-05-21 12:52:53  host: 217.153.211.226

    a ja uwazam ze ten telefon jest naprwde super i jest lepszy od v3!!!

  • 0

    26. ~Boston  2006-05-22 21:45:16  host: rv26.internetdsl.tpnet.pl

    Hej ludziska "BS EF81" można będzie już kupić w Erze. A jedynym mankamentem jest jego cena 1639 zł. Trzeba poczekac aż spadnie choć trochę. Aha w opisie ery jest napisane, że on nieposiada vibry ja sprawdzałem na innych stronach z tym modelem i pisało, że vibra znajduje sie w tym modelu. Czy ktoś to mi może wyjaśnić no chyba, że na stronie ery pojawił się błąd.Pozdrowionka : )

  • 0

    27. ~  2006-05-23 16:59:31  host: chello081018214070.chello.pl

    Nie głupi ale nie ma Symbiana i to dyskwalifikuje :((

  • 0

    28. ~  2006-05-23 21:54:57  host: szilo-masq.media4.pl

    Oczywiscie, ze pojawil sie blad na stronie Ery.

  • 0

    29. ~plucik  2006-05-24 10:54:37  host: hu44.internetdsl.tpnet.pl

    telefon naprawde wypas.. szkoda ze nie ma radia ale za to ma karte pamieci zewnetrznej 1 GB :D to mi zastapi radio:P wyswietlacze super i do tego ten aparata obrotowy!! wypas! 2 Mpiksele! telefon jest naprawde dobry szkoda tylko ze tak drogi :/ trzeba bedzie czekac az spadnie cena ale do tego czasu juz beda inne lepsze telefony.. pozdro

  • 0

    30. ~K@$ieńk@  2006-05-24 16:02:57  host: ek138.internetdsl.tpnet.pl

    Ten telefon że tak powiem jest zajebisty!!! Poprostu códowny!!!!!
    COOL

  • 0

    31. ~grgr  2006-05-24 21:44:10  host: chello087207208022.chello.pl

    No niestety, albo trzebawybeclować i mieć wypas, albo czekać, ąż spadną ceny. ale wtedy to wypasem będzie juz zupełnie cos innego i znowy trzeba będzie albo wybeclować, albo itd...

  • 0

    32. ~grgr  2006-05-24 21:46:40  host: chello087207208022.chello.pl

    no niestety albo trzeba będzie wybęclować i mieć wypas, albo czekać, aż spadną ceny. Tylko, że wtedy to wypasem będzie już całkiem inna słuchawka i albo trzeba bedzie wtedy wybęclować i mieć wypas, albo ... itd.

  • 0

    33.  2006-05-25 13:54:23

    ***Boston - sprawdź w Erze - może oni w konfiguracji zażyczyli sobie żeby nie miał Vibry,ale dla mnie to byłoby bez sensu... ale sprawdż to w Erze:)

  • 0

    34. ~  2006-05-26 15:28:04  host: bzp58.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon kosztuje około 1700 zł!!!! Powalajaca cena jak za takie badziewie.

  • 0

    35. ~lukanio  2006-05-27 15:18:57  host: 81.219.208.1

    Wcale nie badziewie!!!! Ja go posiadam i jestem bardzo zadowolony. I wcale nie zapłaciłem za niego 1700 złotych tylko 1350 PLN ale stać mnie. A to że nie ma symbiana tez w niczym mie nie przeszkadza, bo na firmware ver. 22 telefon pracuje calkiem przyzwoicie! Poza tym posiada kilka bardzo rozbudowanych funkcji, które się przydaja jak choćby zaawansowana książka telefoniczna czy zwykly budzik z możliwością konfiguracji innej godziny budzenia dla poszczególnych dni. A jak ktoś opiera się na domyslach a nie faktach może lepiej niech nie zabiera głosu!
    P.S. Telefon który posiadam jak najbardziej ma wibre i to dość mocną!!!!

  • 0

    36. ~mikel  2006-05-29 12:45:15  host: host-ip237-209.crowley.pl

    a powiedzcie mi jak on dziala jesli chodzi o szybkosc, zawieszanie sie itp.? pytam oczywiscie osoby, ktore juz go testuja :)

  • 0

    37. ~marias  2006-05-29 23:02:06  host: 193.19.165.29.osk.enformatic.pl

    Czy jest dostępne menu w jęz. Polskim?

  • 0

    38. ~mlody  2006-05-30 15:58:39  host: 62.141.227.28

    telefon jest dobry i porownywalny z nokiaa 6280 . Jednak nokia jest lepsza i tansza. Poco testowac telefony z ktorych firma nie mielismy doczynienia . Nokia to najleprza firma na swiecie i nie ma co. telefon na opisach dobry ale lepiej brac sprawdzona nokia , jesli was stac to bez wachania bym ja zakupil bo ma w srodku to samo a nawet wiecej np edge

  • 0

    39. ~waceq  2006-05-30 20:20:34  host: axr194.internetdsl.tpnet.pl

    jest menu po pl

  • 0

    40. ~wojtek  2006-06-03 13:24:34  host: 81-186-232-18.citynet.pl

    czy wie ktoś może czy telefony sprowadzone z USA działają w polskich sieciach bez problemu czy jest jakis wałek z nimi???

  • 0

    41. ~Figa  2006-06-06 22:50:04  host: dkr181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Dostalem go w erze za przedluzenie umowy. Jest zajebisty :)

  • 0

    42. ~VICIOUS  2006-06-07 11:27:13  host: cqf124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od miesiaca, v3x to przy nim zabawka, menu bardzo funkcjonalne coz zdjecia takie jakie moze zrobic cam 2mpx jedyna wada jest bateria starcza na 1,5 dnia przy intensywnym kozystaniu zwlasza w sieci UMTS.Ale jak w wiekszosci tel. mozna wylaczyc 3G

  • 0

    43. ~Boston  2006-06-19 14:47:49  host: rv26.internetdsl.tpnet.pl

    Hej na chwile obecją posiadam Siemensa CXT70. Miałem kupować jeszcze CF75 ale gdy zobaczyłem EF81 zmieniłem zdanie. Tylko jedno mnie smuci ta zabujczo wysoka cena ale za luksusy trzeba płacić. Pozatym fon ma wszystko to mi trzeba :D .

  • 0

    44. ~Shaarky  2006-06-28 08:32:00  host: dvz242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam... Vicious powiedz mi ile dopłaciłes w Erze?? bo ja mam pakiet Era-Biznes, i sie wlasnie zastanawiam nad tym fonem

  • 0

    45. ~robskate23  2006-07-07 16:40:22  host: chello062178198013.5.15.vie.surfer.at

    W Austrii kosztuje 499€ w benq-siemens z wygladu cacko w dotyku tez, nokia sie kryje ze swoimi plastikami pod tym wzgledem chyba ze 8800 ale kosztuje 900€ dotego funkcje jak ze sredniowiecza. Jesli chodzi o digicam brak autofocusa i lampy, ogolnie spox

  • 0

    46. ~  2006-07-13 12:58:37  host: apf193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie wiecie jak sprawuja sie Benq-siemens? bo do siemensow mialem uraz ale licze ze te sa lepsze i sie tak nie wieszaja

  • 0

    47. ~lol  2006-07-21 17:18:20  host: axr194.internetdsl.tpnet.pl

    sprawuja sie o niebo lepiej

  • 0

    48. ~klar  2006-07-23 15:37:24  host: xdsl-3617.zgora.dialog.net.pl

    mam EF81 od 2 tygodni - rewelacja, zadnych problemow, chodzi szybko, jedyny minus to bateria (wyswietlacz 320x240 262k + UMTS + MP3 zjada swoje), ale pojawily sie juz bardziej pojemne do tego modelu. kupilem w Erze z abonamentem, wiec nie kosztowal az tyle jak niektorzy tu pisza. to moj pierwszy tel "nie-nokia" i chyba z przyjemnoscia zmienie nawyki :) zona ciagle go ode mnie pozycza :))) pozdrawiam

  • 0

    49. ~Boston  2006-07-24 12:13:54  host: rv26.internetdsl.tpnet.pl

    Witam mam małe pytanko do KLAR-a. Ile kosztował na abonament twój EF81 w erze. Pytam bo chce sobie sprawić ten model. Na stronie jak narazie znalazłem tylko cene 1639 zł. Prosze o odpowieć. : )

  • 0

    50. ~xxx  2006-07-26 21:58:04  host: cbi164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a na dodatek byl po czesci robiony w polce prze polskich informatykow!!!

  • 0

    51.  2006-07-30 17:34:58

    Ludzie ten fon jest superaśny. super wygląd, bajerki (mp3,aparat). ogólnie ŚWIETNY

  • 0

    52. ~Spectre  2006-08-02 18:31:01  host: spectre.h-net.pl

    Witam. Czy ktos wie czy telefon jest dostepny w Erze? U mnie w miescie czekam na niego juz meisiac. Czy w innych miastach jest podobnie?
    Z gorzy dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.

  • 0

    53.  2006-08-10 21:07:22

    mam go od tygodnia...wielki krok siemensa...wyswietlacze...i super glosnik...funkjce...wzorowe wykonanie..goraco polecam;)...ja dalem 1450 na allegro...wielka konkurencja dla nokii i innych;)pozdrawiam

  • 0

    54.  2006-08-17 16:55:27

    a mp3 sie laguje jak sie po menu porusza podobno hihi

  • 0

    55. ~C  2006-08-22 12:57:56  host: fiq122.internetdsl.tpnet.pl

    jak tym fonem sie robi zdjęcia - obraca sie ten obiektyw do tyłu przy otwarty fonie ?? bo to jakies dziwne ? prosze o odpowiedz plis

  • 0

    56. ~lolek  2006-08-23 18:31:22  host: aboy198.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~C. zamykasz klapke i robisz zdjecia. obsluga aparaciku jest na przednim wyswietlaczu

  • 0

    57. ~tomek  2006-08-25 14:39:31  host: 213-238-73-156.adsl.inetia.pl

    Czy ten telefon ma funkcję głośnomówiącą? Bo wszedzie podają brak danych.

  • 0

    58. ~asasa  2006-08-31 21:50:01  host: dwc117.neoplus.adsl.tpnet.pl

    DAREKF81: to zrobileś interes za ta cenę mialbyś Sharpa 903 który bije tego na glowe , chodź ten tez nie jest zły ,ale cena buuuu , MAM Samsung D600

  • 0

    59.  2006-09-06 11:56:13

    Witam, mam dylemat nie wiem jaki tel kupic BENQ Siemens EF81 czy SAMSUNG E900. Czytalem wypowiedzi na temat tych fonow i z tego mozna stwierdzic ze obydwa sa ok. Prosze o pomoc. Pozdrwaiam

  • 0

    60.  2006-09-11 01:44:31

    Czy w tym fonie mozna ustawic mp3 jako dzwiek sms?

  • 0

    61. ~Boston  2006-09-27 15:02:37  host: rv26.internetdsl.tpnet.pl

    Hej mam jedno pytanko co kupić EF81 czy Motorole V3x ? Pozdrawiam ?

  • 0

    62. ~Anusia  2006-10-25 22:56:25  host: xdsl-6607.wroclaw.dialog.net.pl

    Niektórzy strasza mnie ze ten telefon jest cholernie felerny i co chwila sie psuje!! A ja chcem go kupic i teraz pytanie to prawda?? Bo w sumie moj wujek dawal juz go 3 razy do serwisu...ale czy to przypadek czy taka prawda o nim??

  • 0

    63. ~  2006-10-29 16:58:07  host: cr3-gts.espol.com.pl

    cześć powiedzcie co to jest to Bluetooth

  • 0

    64. ~Paulus  2006-11-23 14:24:29  host: rv26.internetdsl.tpnet.pl

    Bluetooth - technologia bezprzewodowej komunikacji pomiędzy różnymi urządzeniami elektronicznymi takimi jak np. klawiatura, komputer, laptop, palmtop, telefon komórkowy, drukarka, kamera cyfrowa i wieloma innymi. Połączenie następuje przy pomocy taniej, ogólnie dostępnej częstotliwości radiowej małego zasięgu.

  • 0

    65. ~Paulcia  2006-12-24 00:05:01  host: brzesko-217.75.58.189.brzesko58.ptc.pl

    mam telefon od 2 h i się sprawdza super ;)

  • 0

    66. ~jarzabek  2006-12-26 22:25:14  host: zd186.internetdsl.tpnet.pl

    jestem na kupnie fonka tego. Czy da sie ustawic mp3 jako dzwonek i jako sms?? Pozdrawiam

  • 0

    67. ~  2007-01-12 22:36:38  host: chello084010189208.chello.pl

    Mam V3 i benq-siemens , z v3 jeste średnio zadowolony a z benq bardzo zajefajny telewon, POLECAM!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    68. ~ewa  2007-01-14 18:02:29  host: 80.51.166.203

    mam motorole v3 i jestem nie zadowolona odradzam

  • 0

    69. ~lui  2007-01-19 10:38:33  host: net1.chomiczowka.net.pl

    mmam pyt czy ten telefon ma glosnik i czy ma lamke do aparatu??

  • 0

    70. ~alanosz  2007-01-22 22:33:37  host: be170.internetdsl.tpnet.pl

    Mam podobne pytanie. Czy jesteś jakaś lampa błyskowa w tym telefonie???

  • 0

    71. ~grzeskski  2007-01-23 15:03:56  host: cph176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Właśnie czekam na kuriera z moim nowym EF-81. Głośnik ma, lampy niestety nie... Mam pytanie: czy obudowa i szybki wyświetlaczy się nie wycierają przy noszeniu luzem w kieszeni?

  • 0

    72. ~kaczy  2007-01-24 08:40:26  host: xdsl-4978.zgora.dialog.net.pl

    mam pytanko:) Który telefon uwazacie za lapszy:wyzej wymieniony model czy Panasonic VS7. Czy ten siemens ma jakies wady z ktorymi czesto trzeba isc do serwisu?Z gory dzieki

  • 0

    73. ~alanosz  2007-01-25 23:34:07  host: be170.internetdsl.tpnet.pl

    Byłem dzisiaj w kilku komisach i raczej odradzali ten telefon.Goście mówiłi że podobno benq siemens zbankrutowało i mogą być problemy z naprawami gwarancyjnymi. To prawda?

  • 0

    74. ~Maniek  2007-01-30 21:58:27  host: xdsl-9532.zgora.dialog.net.pl

    ten telefon nie ma lampy, jest kopią V3, słabo trzyma bateria,odradzam noszenie luzem w brudnych kieszeniach,ale ogólnienie jest najgorszy

  • 0

    75.  2007-02-06 21:37:01

    Witam jestem zainteresowana kupnem tego telefonu i chcialabym sie dowiedziec czy to prawda ze sie czesto zawiesza i jakie sa jeszcze jego wady?Z gory dzieki za odpowiedz:)

  • 0

    76. ~sid  2007-02-09 18:12:48  host: ip24-c26.gl.digi.pl

    jest spoko. bateria trzyma 3 dni co prawda, ale przy duzym uzytkowaniu. bluetooth szybko sie komunikuje, aparat tylko 2mpix, ale nadrabia rewelacyjnym doborem parametrow zdjecia. fonia bez zarzutu. puszczam sobie mp3 podczas goleniai slychac glosno i wyraznie w calym pomieszczeniu zarowno niskie i wysokie tony. to jest jego plusem. rozmowy na glosnomowiacym bardzo dobrze. wideorozmowy sa bdb.nawet lepsze dla drugiego odbiorcy, bo ogladanas aparatem 2mpix. bszerna ks tel i wiele dodatkow posiada.jest bardzo imagowy, ale troche chlodny przy pierwszym zetknieciu. ocena bdb ( warto tu podkreslic ze jest to coprawda benq-siemens)

  • 0

    77. ~  2007-02-10 15:41:43  host: chello089078074020.chello.pl

    sluchaj kaczyk mam benq siemensa i jest po prostu wypasiony nie zastanawiaj sie tylko bierz benq

  • 0

    78. ~uti  2007-02-19 11:48:25  host: host8925128143.3s.pl

    Witam! mam pytanko, czy oplaca sie teraz go kupic na allegro?? stoja po okolo 600zl!!! wedlug mnie to dobry telefon, posiada pare bajerkow ale przeciez nie o to w telefonie chodzi tylko. Ma dobry wyswitlacz i fajnie wyglada a o to mi wlasnie chodzi... obecnie mam K310i oplaca si troszke dolozyc i zamienic na EF81 ?? dzieki za odpwiedz. Pozdrawiam!

  • 0

    79. ~pops  2007-02-21 22:27:20  host: ho2.internetdsl.tpnet.pl

    witam mam dylemat co wybrać samsunga z400 czy benq siemens EF81 dajcie znać jak najszybciej...PozdRowionkA

  • 0

    80. ~Dymitr  2007-02-24 15:54:52  host: gw-www.lublin.enterpol.pl

    Telefon ma sporo fajnych funkcji, ale jest wadliwy i często się zawiesza. A aparat robi tak felerne zdjęcia, że już CX65 robił lepsze..duże są, to prawda, ale pixel na pixelu i to w najlepszej jakosći. Ponadto funkcjonalność starsznie kiepska - zupełnie nieprzemyślane opcje. A filmy z niego nakręcanie nie działają na komputerze.Podobnie jak dołączony kabel usb - niekompatybilny ze starszymi portami. niepolecam:(

  • 0

    81. ~JAMELIA_53  2007-02-25 17:33:42  host: abrj29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    HEJ,HEJ-JA UWAŻAM ,IŻ TE TELEFONY TO LIPA! JA MAM PIĘKNĄ ,WYPIESZCZONĄ NOKIE 3210 I LATA JAK BURZA!!! NIESPEŁNA 10 LATEK JEJ STRZELI I NADAL TRZYMA MI BATERIA 5 DNI!!! TAK WIĘC NIE KUPUJCIE ŻADNYCH EF 81 A TYM BARDZIEJ SZAJSOWATEJ V3-BO MA PAMIĘĆ MIEJSZĄ NIŻ JA!!!PO CO PRZEPŁACAĆ-A LANSOWAĆ SIĘ MOŻNA W INNY SPOSÓB NIŻ TELEFONEM! CZEŚĆ!!!

  • 0

    82. ~jerry  2007-02-27 18:10:38  host: biskupia.gts.entel.pl

    firma benq padła ale pozostawiła po sobie m.in. świetny telefon EF 81 - nowy kosztuje teraz ok. 600zł a funkcji ma tyle co nokia za 1500zł - wybór jest więc prosy . Mam ten telefon trzy tygonie i ani raz się nie zawiesił i ogólnie jest OK

  • 0

    83. ~Suhy  2007-03-01 17:34:29  host: aayt237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mam BQ EF81 i jestem jak narazie z niego zadowolony ... aparat mp3 kamerka itp są gitez ... polecam ten tel. jego wadą jest chyba tylko to że ma wolne menu ... i chyba tyle ^^ pozdrawiam

  • 0

    84. ~lesiu  2007-03-08 12:04:00  host: dip163.neoplus.adsl.tpnet.pl

    prosze op pomoc w wyborze który lepszy nokia 6260 czy w/w saimens EF81

  • 0

    85. ~rav  2007-03-08 21:42:09  host: pc-224-035.sti.net.pl

    Telefon kupiłem przed wczoraj, i jest Super Aparat w dzien robi foty jak moj kodak :)) Nie mam do czego sie przyczepić. Pozdrawiam

  • 0

    86. ~Destro  2007-03-09 19:06:53  host: aafl136.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Szanowni Państwo! Ja mam ten telefon od 5 miesięcy i jestem z niego lekko mówiąc niezadowolony. Procesor jest w nim przynajmniej o połowe za wlony (no chyba, że tylko u mnie telefon nie nadąża z wykonywaniem poleceń w menu), telefon się sam wyłącza (szczególnie jak się próbuje wykasować SMSy), się rozłącza przy zamknięciu klapki (nawet przy używaniu słuchawki Bluetooth i połączeniu internetowym też przez BT), moduł Bluetooth jest bardzo niskiej klasy (wszelkie rozmowy przez BT mają mase zakłuceniami - sprawdzałem z 3 słuchawkami), obudowa niby z nalepszych metali, ale porysowała sie w widoczny sposób po 2 miesiącach (zanzaczam, że telefon mi ani razu nie upadł i CAŁY CZAS noszę go w kaburze - oryginalnej Benq w dodatku, której plastikowy klips musiałem wymieniać u kuśnierza bo pierwotny się złamał po tygodniu). Na dodatek napiszę, że już raz wymieniałem ten telefon (bo nie wiem czy wiecie, ale tego telefonu naprawić się nie da) i wiecie co? Dzieje się z nim to samo co z poprzednim. Dlatego też jestem bardzo zdziwiony, że widzę jakikolwiek pozytywny komentarz na tym forum...

  • 0

    87. ~WIK  2007-03-09 20:11:24  host: bis188.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam wszystkich. Mam tego fona niespełna tydzień a już poważnie myślę o jego sprzedaży. Fakt ten model jest wypasiony ale jest kilka mankamentów: Firma benq już nie istnieje; soft pisano we Wrocławiu ale już nie piszą; Kłopoty z realizacją gwarancji; Bardzo wolno chodzi menu tak jakby był niedorobiony; Podsumowanie: To po prostu wypociny firmy benq. Mieli dobry pomysł na telefon ale go nie wykończyli. To tak jakby wyprodukować najnowszego mercedesa i pozostawić go bez wsparcia.

  • 0

    88. ~luca  2007-03-15 15:31:28  host: chello062179006220.chello.pl

    A ja mam takie pytanie - czy ostra obnizka cen tego modelu chocby na allgro jest zwiazana z tym ze odnoga firmy benQ odpowiedzialna za telefonie splajtowała i nie ma w Polce nawet serwisu??

  • 0

    89. ~aga  2007-03-20 20:48:39  host: buo138.internetdsl.tpnet.pl

    hmm wyłaczyłam go, a teraz nie chce się właczyć,,, co robic?

  • 0

    90. ~  2007-03-21 11:49:46  host: 217.153.221.162

    POWIEDZCIE co lepsze : s88 czy ef81 ???

  • 0

    91. ~gilu  2007-03-21 11:50:17  host: 213.199.238.134

    jak się robi zdjęcia tym fonem, bo słyszałem że aparat jest "sztywny"???????????????

  • 0

    92. ~gosciu  2007-03-22 16:49:31  host: c31-51.icpnet.pl

    Zastanawiam się nad zakupem tego modelu, wpadłem się tutaj czegoś dowiedzieć, ale częsciowo to przedmówcy nie mają racji. BenQ nie zbankrutowała, tylko przestała dotować swój oddział w Niemczech. Dział projektowy (i soft z Wrocławia) po prostu został przeniesiony do Azji. Niemcy byli za drodzy i tyle. Wygląda w sumie na to, że BenQ wykupił dział komórek Siemensa tylko dla jego rynku i logo.

  • 0

    93. ~telep  2007-03-22 20:16:37  host: ip24-c26.gl.digi.pl

    jest cholernie Imagowy!!! spoko telefon. mam go pol roku i dziala bez wiekszch zastrzezen. czasem chodzi troche wolniej (po wgrywaniu i kasowaniu plikow w pamieci), ale po odlezeniu lub resecei dziala znowu jak burza. jedyny mankament to by byl. dziala ok i jestem bardzo zadowolony.

  • 0

    94. ~Buzol  2007-03-22 23:18:52  host: host80-48-112-119.cable.wsm.wielun.pl

    Niech ktoś kto ma ten fon napisze czy przy przeglądaniu zdjęć, konieczne jest opuszczenie obecnego zdjęcia i włączenie następnego. Nosze sie z zamiarem kupienia ef81 na dniach, ale ciekawi mnie ta rzecz.

  • 0

    95. ~m@riusz  2007-03-23 20:39:46  host: s10.c-d.kolornet.pl

    Czy ktoś może powiedzieć co mam zrobić zeby menu było szybsze?Prosze o odp! pzdr ;)

  • 0

    96. ~Cristiano  2007-03-24 12:21:24  host: cen87.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy posiada on lampe blyskowa?? w niektorych opisach pisze ze posiada..

  • 0

    97. ~Edii  2007-03-25 14:10:40  host: 82.177.183.107

    No ja mam ochote zakupic ten model telefonu ale dobrze ze napisaliscie ze troche (zamula) ;/ teraz nie wiem juz ;/ Doradzcie cos

  • 0

    98. ~Buzol  2007-03-25 17:52:37  host: host80-48-112-119.cable.wsm.wielun.pl

    Miałem go w ręce, oprogramowanie v.48 wcale nie zamula. Nie jest to błyskawica, ale nie przeszkadza.

  • 0

    99. ~k  2007-03-26 14:37:42  host: buv114.internetdsl.tpnet.pl

    MAM BS EF 81 OD TYGODNIA, BEZ SIMA,BEZ ZADNEGO LOGO ,CHODZI BARDZO DOBRZE,SCIAGA POCZTE EMAIL ,ROBI ZDIECIA,NAGRYWA,NIEZAWIESZA SIE,NIC SIE NIE DZIEJE,A PRZY TYM JEST LADNY WYGLAD,MP3 SMIGAJA BARDZO LUX:) POLECAM ,ZWLASZCZA ZE ZAPLACIŁEM ZA NIEGO 369 PLN NÓWECZKA!!

  • 0

    100. ~Buzol  2007-03-26 19:03:07  host: host80-48-112-119.cable.wsm.wielun.pl

    Ja zapłaciłem 379zl nówka i teraz czekam aż mi przyjdzie ;] Już sie doczekać nie mogę. Widać, że Siemens takimi modelami odbudowuje sobie markę. Do tej pory byłem zadowolony z mojego s55 i s65, zobaczymy jak będzie z tym.

  • 0

    101. ~wlodbach  2007-03-28 09:36:30  host: bwa205.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Każdy Polak narzeka... Mam Benka i tylko trzeba sie z nim odpowiednio obchodzic, dobrze go skonfigurować by dobrze służył... i nie sądzę, bo ktokolwiek skonstuował maszynę, która by działała szybciej niż myśli tych, którym ten telefon zapowalnia :)

  • 0

    102. ~jay  2007-03-28 20:21:11  host: dfs54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy jak sie slucha mp3 to klapka musi byc otwarta?

  • 0

    103. ~jay  2007-03-28 20:22:57  host: dfs54.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy jak sie slucha mp3 to klapka musi byc otwarta?

  • 0

    104. ~darq  2007-03-28 20:30:33  host: bwt202.internetdsl.tpnet.pl

    najlepsze jest to ze jeszcze 3 miesiace temu ten fon kosztowal ponad tysiac zl, a teraz... takie obnizki mi sie podobaja ;]

  • 0

    105. ~bobis  2007-03-29 09:37:58  host: public-gprs75076.centertel.pl

    ten telefon kosztuje w sklepie nadal ponad 1000zl i to sie nie zmieni. Tylko na allegro sa takie tanie bo sa z wyprzedazy z niemiec!! bo benq przenosl swoj dzial zobaczcie se na allegro ile ten benq z polski kosztuje okolo 1000zl albo popatrzcie se na internetowe sklepy.

  • 0

    106. ~bobis  2007-03-29 09:45:42  host: public-gprs75076.centertel.pl

    ten telefon kosztuje w sklepie nadal ponad 1000zl i to sie nie zmieni. Tylko na allegro sa takie tanie bo sa z wyprzedazy z niemiec!! bo benq przenosl swoj dzial zobaczcie se na allegro ile ten benq z polski kosztuje okolo 1000zl albo popatrzcie se na internetowe sklepy.

  • 0

    107. ~D@wid  2007-03-29 14:58:15  host: 82.177.183.107

    Ja mam pytanie z kad załatwic softa vn48 ?? Prosze o odpowiedz POZdrawiam

  • 0

    108. ~agaaga  2007-03-29 19:46:04  host: dww130.neoplus.adsl.tpnet.pl

    http://www.benq.pl/support/downloads/downloads.cfm?product=1102 stąd ściągniesz soft 48

  • 0

    109. ~mrcns  2007-03-30 11:46:06  host: gcn74.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie jak skonfigurowac go w plusie... mms, video??? orange i era maja go w konfiguratorze a plus nie, moze ktos ma parametry??? Help, pozdrawiam

  • 0

    110. ~mrcns  2007-03-30 11:48:13  host: gcn74.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie jak skonfigurowac go w plusie... mms, video??? orange i era maja go w konfiguratorze a plus nie, moze ktos ma parametry??? Help, pozdrawiam

  • 0

    111. ~mrcns  2007-03-30 11:56:22  host: gcn74.internetdsl.tpnet.pl

    mam pytanie jak skonfigurowac go w plusie... mms, video??? orange i era maja go w konfiguratorze a plus nie, moze ktos ma parametry??? Help, pozdrawiam

  • 0

    112. ~xabialonso  2007-03-30 14:23:47  host: c153.edial.pl

    mam problem z tym telefonem, wczoraj go dostalem i nie dziala mi gprs (nie moge sciagac nic:( ) mam karte z Ery jak chce wejsc do neta to mi wyskakuje blad sieci, probowalem konfigurowac teleofn ale nic nie dziala, posluchalem rady w serwisie skasowalem wsyztskie profile internetowe i polaczen a nastepnie wgralem te ze zdalnego konfiguratora ERY i nadal przy jakiejkolwiek probie polaczenia z internetem wyskauje blad, prosze o pomoc

  • 0

    113. ~Buzol  2007-03-30 20:12:33  host: host80-48-112-119.cable.wsm.wielun.pl

    Jak wgrasz profil to wejdź jeszcze w INTERNET w USTAWIENIA i daj żeby korzystała przeglądarka z tego profilu co wgrałeś.

  • 0

    114. ~DD  2007-03-31 08:55:51  host: 88-199-129-253.tktelekom.pl

    Jak masz w TT to nie bedziesz mogl smigac po necie

  • 0

    115. ~schem  2007-03-31 12:27:42  host: 2.fdk.airbites.pl

    mam go 3 dni. I tak: nieprawda, że koszmarnie zamula. Wystarczy tylko wywalić themsy w stylu SW, gdzie każde naciśnięcie klawisza jest poprzedzone filmem, dźwiękami i innymi wodotryskami. Powyłączałem zbędne rzeczy i działa sprawnie. Lampy błyskowej nie ma, wyświetlacze są REWELACYJNE, głośnik jest REWELACYJNY. Jak na tak mały telefon to szczęka opada... Telefon się nie powiesił ani razu, raz się wyłączył podczas rozmowy. Ale być może, że to ja coś wcisnąłem. Zobaczymy, czy się powtórzy. Bateria po pierwszym ładowaniu jest na wykończeniu - trzymała 3 dni. No ale prawie non stop się nim bawię, ściągam różne rzeczy przez internet i bluetooth. Zobaczymy co dalej. Na razie szczerze polecam.

  • 0

    116. ~piot4t  2007-03-31 22:37:44  host: chello087206132058.chello.pl

    Odnosnie BQ EF81 mam taki problem kiedy chce zakonczyc rozmowe i chce to zrobic przez zamkniecie klapki to telefon sie wylacza czy ktos mial taki problem?

  • 0

    117.  2007-04-01 15:23:58

    gdzie mozna tanio nowke kupic?? poszukuje jako prezent. prosze o pomoc. poza tym jednego (na abo wziety) super i rewelka, ale mam wrazenie ze zbyt cicho slychac osobe po 2 stronie, chyba ze dam glosnomowiacy to jest oki.ale nie o to chodzi. prosze o pomoc z gory dzieki

  • 0

    118. ~zryty  2007-04-01 20:27:52  host: adu69.neoplus.adsl.tpnet.pl

    masa zryty idzie i pali gume jak gacek czub legowo rzadzi

  • 0

    119. ~darXyde  2007-04-02 21:11:01  host: chello084010186135.chello.pl

    Na Allegro nówkę kupisz za jakieś 400zł.

  • 0

    120. ~Misza  2007-04-04 16:34:07  host: bxf7.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kupiłem dwie sztuki i zobaczymy co to będzie ? :)

  • 0

    121. ~siemian  2007-04-05 14:57:03  host: cpe61.neoplus.adsl.tpnet.pl

    klapka nie musi byc otwarta zeby sluchac muzyki. Pierwsze wrażenie suuuper

  • 0

    122.  2007-04-06 23:56:41

    witma.kupiłem go dzisia i mam problem brak sterowników i oprogramowania do kabla usb gdzie mogę je ściągnąć bo nie moge nic zgrać:(:(:(

  • 0

    123.  2007-04-07 11:11:37

    Zamierzam kupić ten telefon, ale na niektórych aukcjach jest płyta z oprogramowaniem do tego telefonu, a na niektórych NIE! Zastanawiam się czy ta płyta jest potrzebna do połączenia telefonu z kompem, żeby wżucać muze itd.? Już się doczekać nie mogę kiedy kupie ten telefon :-)

  • 0

    124. ~mario  2007-04-07 22:55:35  host: chello084010096202.chello.pl

    czy serwis w ramach gwarancji jest zobowiazany wgarac mi nowa wersje softu(sam nie moge tego zrobic bo utrace gwarancje)??Dziekuje za odpowiedz

  • 0

    125. ~wojsed  2007-04-08 17:56:23  host: 87-205-232-194.adsl.inetia.pl

    Już wszystko przeanalizowałem, i żeby kupić EF81, została jeszcze jedna rzecz - wiem, że on ma nieograniczoną ilość smsów, ale czy jest cos takiego jak archiwum smsów? Bo poprostu nie chcę się pożegnać z smsami z mojego S65, i czy można jakoś je przenieść?

  • 0

    126. ~mirko  2007-04-09 12:48:45  host: proxy2.zicom.pl

    Proszę was o radę , czy kupować tego fona, bo słyszałem że są kłopoty z serwisem, siemens nie chce serwisować telefonów opatrzonych logo Benq-Siemens. Dzięki.

  • 0

    127. ~sasha  2007-04-10 11:46:10  host: bwf164.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie;zamówiłem ten telefon niedawno na allegro.Chciałem bym się dowiedziec jaka jest jakość dzwieku odtwarzanego przez odtw.mp3 w tym telefonie i czy posiada lampę błyskową??

  • 0

    128. ~kendor15  2007-04-10 19:09:48  host: gate.luknet.pl

    lampy blyskowej nie posiada przynajmniej ja niemam. A mp3 odtwarza zajebisicie przez słuchawki. ogólnie fon jest fajny

  • 0

    129. ~LOL  2007-04-12 08:19:01  host: 87-205-206-87.adsl.inetia.pl

    Patrzylem w m-punkcie ile kosztuje i bylo 1600zl.Wszedlem na allegro i nowka 400zl.

  • 0

    130. ~rafal  2007-04-12 16:02:03  host: pro61.p-net.pl

    Z calą pewnoscia nei ma lampy blyskowej! chce go kupic bo w tej cenie przy takim wyposazeniu nie ma nic takiego .. mam pytania czy mp3 mozna ustawic jako dzwonek pod konkretną osobe ? jak dlugo trzyma bateria przy srednim uzytkowaniu ? ajaka jest jakosc filmikow? no i moze czy kupowac bez loga operatora Vodafone bo slyszalem ze te foniki maja dedykowane menu specjalnie pod vodafone ? czy moze wybrac bez loga o ile to ma jakiekowiek znaczenie

  • 0

    131. ~Gosc ^^  2007-04-12 16:21:24  host: host-81-190-46-96.lodz.mm.pl

    Witam czy ma ktos Polska Instrukcja obsługi do tego telefonu ??:P bo nie moge znalesc :P

  • 0

    132. ~radi  2007-04-12 16:49:37  host: ayc170.internetdsl.tpnet.pl

    mam ten tel od 2 tyg i dziwi mnie jedno ze narzekacie ze sie wiesza i muli byc moze jakies starsze wersje tych telefonow ja mam z v58 i chodzi iidealnie nic sie nie wiesza i nie muli idealnie i szybko chodzi minus to ze nie ma obrotowej kamery (aby zrobic komus zdjecie trzeba robic je z zamknieta klapką)aparat 2mpx w swietle dziennym fotki b dobre niestety w nocy duzo gorsze ,ogolniej estem bardzo zadowolony z tego telefonu ,najbardziej z wygladu dlatego tez go kupilem bo nie lubie komerchy :)

  • 0

    133. ~SzczesliwyPosiadacz  2007-04-14 09:39:35  host: aho92.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon bardzo mile zaskoczyl. Wersja oprogramownia(58) bardzo stabilna, nie wiesza sie. Odtwarzanie muzyki rewelacja. Zdjecia jak na telefon komorkowy b.dobra. Wykonanie na wysokim poziomie. Wczesniej mialem miedzy innymi nokie6680, motke v3r... zaden nie pasuje do tego:)REWELACJA!POLECAM!

  • 0

    134. ~lukasz  2007-04-14 23:12:19  host: nat.bel.vectranet.pl

    witam. mam pytanie gdzie mozna zdobyc soft v58 do tego telefonu. z gory dziekuje za informacje

  • 0

    135. ~adiemus  2007-04-15 09:57:15  host: apn-99-36.gprspla.plusgsm.pl

    Na allegro w opisach niektorzy pisza ze ma wbudowanego GPSa ? Czy to prawda ?

  • 0

    136. ~bejbe  2007-04-15 12:19:38  host: pc-82.160.235.162.olsznet.ec.pl

    mam nowa wersje oprogramowania v58 ale mimo tego problem ciągle ten sam!:( wiesza sie gdy chce odczytac sms, wylacza sie w dziwnych okolicznosciach, w dodoatku ciagle ma problem z zlapaniem zasiegu:( ma ktos rade ????

  • 0

    137. ~ajajajja  2007-04-15 22:09:34  host: w3cache.dialog.net.pl

    mam pytanko, czy mozna czytac smsy przy zamknietej klapce?

  • 0

    138. ~  2007-04-16 00:13:56  host: buu22.neoplus.adsl.tpnet.pl

    z softami w telefonie są dwa zasadnicze problemy. otóż: problemy w sofcie v48: telefonu bez karty sim nie można wyłączyć, nie można wysyłać smsów bo wywala komunikat że nie można dodać adresata, podczas tworzenia mmsa nie można dodać żadnego obrazka, ponieważ wywala komunikat że wielkość pliku jest za duża (dotyczy to nawet małych plików graficznych). problemy w sofcie v58(russian retail): telefon nawet w niewielkiej odległości od stacji bazowej ma maksymalnie 3 "krechy" zasięgu. w domu albo ma jedną albo w ogóle nie ma. problem mogłoby rozwiązać nowe NVitems dla polskich sieci. niestety poza NVitems dla Orange nie można ich zdobyć. totalna kicha.

  • 0

    139. ~berni  2007-04-16 08:50:47  host: drx37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ponieważ simens kończy swą karierę i za dwa lata będzie sam Benq

  • 0

    140. ~Miszanie mozna czytac smsow prz  2007-04-16 12:07:26  host: bvv11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie można czytać smsow przy przy zamkniętej klapce. na małym wyświetlaczu można korzystać tylko z aparatu, kamery wideo albo odtwarzacza mp3.

  • 0

    141. ~Miszanie mozna czytac smsow prz  2007-04-16 13:01:05  host: bvv11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie można czytać smsow przy przy zamkniętej klapce. na małym wyświetlaczu można korzystać tylko z aparatu, kamery wideo albo odtwarzacza mp3.

  • 0

    142. ~Miszanie mozna czytac smsow prz  2007-04-16 14:31:44  host: bvv11.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie można czytać smsow przy przy zamkniętej klapce. na małym wyświetlaczu można korzystać tylko z aparatu, kamery wideo albo odtwarzacza mp3.

  • 0

    143. ~Asik...  2007-04-16 18:42:28  host: host-89-238-25-107.smgr.pl

    hejka...dziś kupiłam ten telefonik i jak narazie ejstem bardzo zadowolona, niestety w moim zestawie nie było płyty z oprogramowaniem a jest ona potrzebna do połaczenia z komputerem wiec jesli ktos ma takie oprogramowanie i byłby tak miły i mógłby mi je przesłac bylabym wdzieczna... kontakt gg 4972330. pozdrawiam serdecznie

  • 0

    144. ~MTK  2007-04-18 19:31:51  host: host-62-141-251-238.tomaszow.mm.pl

    mam pytanie jak dlugie filmiki mozna nim krecic?czy to zalezy tylko od pojemnosci karty?

  • 0

    145. ~wojsed  2007-04-19 17:24:27  host: 87-205-226-45.adsl.inetia.pl

    filmiki jak narazie to tylko chyba do 5 min

  • 0

    146. ~ralf  2007-04-19 18:15:06  host: cbs84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy aparat można odwrucić na zewnętrzną strone jak jest otwarta klapka??

  • 0

    147. ~  2007-04-19 19:33:22  host: pc056185.godula.net

    mam problem kupilam go na alegro i nieumiem ustawic sieci niewqiem czy cos jest nie tak z telefonem czy zemna pomozcie blagam

  • 0

    148. ~2RaZ  2007-04-20 09:06:42  host: ip-89.171.101.110.crowley.pl

    HEEEELLLPPPP!!!! NIe moge nic przeslac przez bluetooth bo mówi mi ze mam podac kod osoby do której cos wysyła, i jak ktos cos wysyla do mnie to chce mój kod...OCB???? jak to wyłączyć???

  • 0

    149. ~RaVeD  2007-04-20 10:01:49  host: aaab231.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam. Przymierzam się do kupna tego fona.. I mam dwa pytanka: 1. Czy warto z K750i zmianiać na tego Benq ?? 2. Jakie wady (co wam sie nie podoba w nim)??? PISZCIE ! ! POZDROO!

  • 0

    150. ~ala  2007-04-20 11:46:20  host: pc-82.160.235.162.olsznet.ec.pl

    filmiki można kręcic 5 min.

  • 0

    151. ~no ten  2007-04-20 16:13:48  host: dbq181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam! Chcialbym sie dowiedziec co jest z tym zasiegiem? Czy czesto gubi czy zawsze ma go "malo" i czy nie lepiej kupic benq s88?

  • 0

    152. ~Marcin997  2007-04-20 17:32:29  host: gfk194.internetdsl.tpnet.pl

    Mam Male pytanie. Wacham sie nad kupnem SIemensa S75 czy BenqSiemensEf81. Doradzcie ktory wybrac?? I jeszcze male pytanie. Czy ten tel. jest bardzo Cięzki bo czytalem o nim i wynika z tego ze jest tam na nim sama blacha!!

  • 0

    153. ~matt  2007-04-20 20:19:50  host: w3cache.tvp.pl

    dobrze, w takim razie niech ktoś zdecyduje się na konkretną wypowiedź i da np. link-a do softu v.58 z NVitems dla Orange ? Mam 2 takie telefony przy czym jeden nie wysyła sms-ów (oprócz odpowiedzi na sms-a przychodzącego), a drugi w ogóle nie widzi sieci. ma ktoś jakieś pomysły co z tym zrobić ? Pozdrawiam

  • 0

    154. ~marcin4039  2007-04-20 20:31:15  host: 195.117.186.3

    super telefonik polecam każdemu udał sie im ten telefon naprawde super petarda

  • 0

    155. ~marcin4039  2007-04-20 20:33:02  host: 195.117.186.3

    super telefonik polecam każdemu udał sie im ten telefon naprawde super petarda

  • 0

    156. ~kudi16  2007-04-21 09:33:24  host: bhp36.neoplus.adsl.tpnet.pl

    muli sie zawsze czy tylko jak sie na niego nawrzuca??

  • 0

    157. ~LUkasz  2007-04-21 15:20:05  host: nat.bel.vectranet.pl

    PROSZE O POMOC!!! nie moge wysylac sms(pokazuje sie komunikat ze nie mozna dodac adresata bo osiagnieto maximum)oprócz odpowiedzi na otrzymane smsy. Z góry dziekuje.

  • 0

    158. ~matt  2007-04-23 14:47:03  host: 88.156.63.22

    no właśnie... drodzy użytkownicy, ponawiam swoje pytanie: CZY KTOKOLWIEK Z WAS WIE GDZIE W NECIE MOŻNA POBRAĆ SOFT WYSYŁAJĄCY SMS-Y I PRACUJĄCY W NASZYCH SIECIACH? jeśli nikt z was tego nie wie to może chociaż macie jakiś pomysł jak dokonać tzw. Downgrade-u ? Pozdrawiam

  • 0

    159. ~AGA  2007-04-23 15:26:03  host: pc-82.160.235.162.olsznet.ec.pl

    czy ktos wgrywal juz motyw do tego fona? bo jak ja wgrywam to pokazuje sie aby otworzyc go za pomoca odpowiedniej aplikacji...:/ ktos wie o co chodzi???

  • 0

    160. ~  2007-04-24 16:39:15  host: bgz127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co trzeba zrobic?? jak wlaczam mp3 to pisze zeby ja otworzyc za pomoca odpowiedniej aplikacji?? skad mozna pobrac kabel do przesylania z kapa na niego przez kabel?? odp prosze. pozdr

  • 0

    161. ~kudi  2007-04-24 16:41:25  host: bgz127.neoplus.adsl.tpnet.pl

    skad pobrac program do kabla do przesylania z kompa na ten tel?? jak chce odpalic mp3 topisze zeby ja otworzyc za pomoca odpowiedniej aplikacji. co zrobic ?? odp prosze!! pozdr

  • 0

    162. ~  2007-04-24 21:24:31  host: dor202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    HEEEELLLPPPP!!!! NIe moge nic przeslac przez bluetooth bo mówi mi ze mam podac kod osoby do której cos wysyła, i jak ktos cos wysyla do mnie to chce mój kod...OCB???? jak to wyłączyć??? to jest proste zabezpieczenie ustawiasz kod np 1234 i osoba musi go potwierdzic lub na odwrot

  • 0

    163. ~MaNiaQ  2007-04-24 22:00:37  host: rt-ilan.welnowiec.net

    bede go miał w czwartek,nowke a allegro mam nadzieje ze nie bedzie zadnych komplikacji :( bo mi sie naprawde podoba :)

  • 0

    164. ~alalali  2007-04-25 09:32:03  host: bzb194.internetdsl.tpnet.pl

    film trzeba kręcić na zamkniętym klapce czy jak to jest prosze o to

  • 0

    165. ~alalalali  2007-04-25 09:32:59  host: bzb194.internetdsl.tpnet.pl

    jak sie nagrywa film i ile mozna???????

  • 0

    166. ~alalali  2007-04-26 09:04:18  host: bzb194.internetdsl.tpnet.pl

    opłaca sie kupic ten telefon prosze o odpowiedz

  • 0

    167. ~tomcio  2007-04-26 17:08:19  host: aalu197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam chcem kupic ten telefon na allegro.Ala mam watpliwosci czy jak kupie to z nim bedzie ok.Jak ktoś moze mi napisać o tym telefonie to prosze.tomek21237@onet.eu albo gg 10329404. prosze o odpowiedz

  • 0

    168. ~aniaaaczek  2007-04-26 17:33:47  host: proxy2a.interkam.pl

    hej mam pytanko.... zastanawia mnie czy w tych benq mozną ustawić na sygnał sms dowolny dzwonej wybrany z folderu, czy sa przyporządkowane wiadomości okreslone dżwięki...? Odpiszta plis :D

  • 0

    169. ~  2007-04-26 23:10:46  host: aagy253.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem ten tel. i jest super :-) a dla tych którym nie chce wysyłać smsów radze ustawić nr centrum sms :-)

  • 0

    170. ~Marcin99  2007-04-27 07:50:41  host: gfk194.internetdsl.tpnet.pl

    Ktos moze mi powiedzieć czy ten telefon jest duzy?? Bo zastanawam sie go kupic tylko nie wiem bo nie chce noscic cegly w kieszeni;D

  • 0

    171. ~aniaaaczek  2007-04-27 11:13:53  host: proxy2a.interkam.pl

    ej to jak go kupiłes i go masz to mógłbyś łaskawie pomóc i odpowiedziec na moje wczesniejsze pytanie.... :/ w dzisiejszych czasach to ludzie sa tacy nie użyczliwi ...

  • 0

    172. ~  2007-04-27 17:38:25  host: asr76.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefonik spoko i za dobre pieniadze kupiłem i nie załuje. uwaga tylko na gniazdo do ładowarki wpadł mi tam jakis paproch i wkladajac ładowarke naruszyłem gniazdo i mi nie działało naszczescie naprawa tylko 10 zł ufff pozatym polecam za te pieniadze nie ma nic lepszego a ten jest naprawde elegancki

  • 0

    173. ~dddd  2007-04-27 22:15:20  host: nat-01-033.rtk.net.pl

    siemka pytanko siemens ef81 czy siemens el71 który lepszy??

  • 0

    174. ~Gawron  2007-04-29 13:16:29  host: eev104.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do Matt: radzilbym wejsc na stronke firmowa benq siemensa i napisac post do tech suppot :) pozatym mam pytanko: czy Wam tez pojawia sie czasem napis w stylu: "niewlasciwa bateria sprawdz lub wymien" ??

  • 0

    175. ~cinek  2007-04-29 14:11:39  host: gml165.internetdsl.tpnet.pl

    witam własnie sie tez zastanawiam ale nie wiem czy nie bedzie zadnych problemów... cos słyszałem ze tel jest taki tani bo benq juz nie produkuje ich wiec sa problemy z naprawa...:/ widziałem na allegro go za 400 zł opłaca się?? już tydzien za mna chodzi ten telefon i tak sie głowie... i jeszcze jedno pytanie jak jest z bateria kiedy sie słucha mp3 długo trzyma czy zaraz pada?? Pozdrawiam:)

  • 0

    176. ~ElKrynio  2007-04-30 10:21:21  host: bih59.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super aparacik. Napewno wyróni się w tłumie obecnie wszechobecnych Nokii SonyE i Samsungów - jesli się Wam znudziły to to jest to. Mam go dopiero od tygodnia ale jestem naprawdę zadowolony i raczej prędko go nie zmienię. Ma wszystko co do szczęścia potrzebne (może tylko brak radia nieco nietórych zaboli). Robi dobre fotki. Dzwięk mp3 jest super - słuchawki w komplecie (dodatkowo służą jako zestaw głośnomówiący). Rewelacyjne wyświetlacze (i to obydwa). Za takie pieniądze (569 zl nowiuski)to naprawdę warto ( w sieci bez umowy ok 1300).Jedyne z czego nie jestem zadowolony to dolączony soft- mam problemy z synchronizacją na kompa.Podsumowując: piękne, zgrabne, prawie wszystkomające cacko zamknięte w miłej dla oka i dłoni obudowie (tytan, aluminium, stal nierdzewna i trochę oczywiście plastiku).

  • 0

    177. ~Reiper  2007-04-30 17:43:09  host: 87-205-204-189.adsl.inetia.pl

    Łukasz: miałem ten sam problem.. a nawet gorzej bo dzwonic nie moglem. Problem tkwi w firmware. A dokladniej: jest zwalony. Zareklamuj albo daj do servisu (zaplacisz kolo 50zł). Mozesz tez sprobowac zrobic to sam, ale zakladam, ze sie nie znasz, a łatwe to nie jest. Trzeba miec specjalny kabel pozatym. Jesli komus sie wyswitla "service required" albo "service" zamiast nazwy operatora karty - macie ten sam problem. Wskazowka: uszkodzone Nvitems (przewaznie oznaka zlego flashowania firmware"). Pozdrawiam pechowców takich jak ja :]

  • 0

    178. ~baca  2007-04-30 20:06:04  host: bqb81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jo se mom ten telefoon ood 2 dniocków i se zdjecja robie mojej baby dobre som

  • 0

    179. ~daniel  2007-05-01 13:32:17  host: host133.stimo.net

    ile taki fon kosztuje w niemczech??

  • 0

    180. ~sebaal  2007-05-01 15:33:15  host: acmj245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    daniel, te telefony w niemczech mają zbliżona cenę do tych które kupujemy na Allegro (w niemczech okolo 100 euro)

  • 0

    181. ~sebaa  2007-05-01 15:35:21  host: acmj245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    a ten telefonik w usludze Orange Twój Plan kosztuje okolo 1200zł a w niektórych sklepach cena dochodzi do 1600zł

  • 0

    182. ~  2007-05-01 15:42:13  host: acmj245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Sam posiadam ten telefon. Niestety miałem pecha bo trafiłem na źle wgranego softa (V.58). Wszystko działało pięknie dopuki nie podłączyłem ładowarki, wtedy się wyłączył i na tym koniec. Oddałem tel do serwisu i teraz czekam na niego. Miałem okazję poszperać w nim trochę i jestem pod wrażeniem! Zaczne od wyświetlacza - bardzo czytelny, nie widać pixeli po prostu jak na monitorze LCD. Mp3 w super jakości, aparat robi piękne zdjecia. Wiele osób pisze, że menu jest mułowate, to nie prawda. Pisząc SMS nic nie muli a litery widać od razu po naciśnięciu klawisza. Dla mnie telefonik jest super! Nasi programiści z Wrocławia powinni trochę bardziej się postarać i stworzyć wkońcu PORZĄDNE OPROGRAMOWANIE, bo przez to tel traci opinię :-(

  • 0

    183. ~xilon  2007-05-01 21:09:13  host: ceb89.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ludzie wy jesteście chorzy :o lamy !!! na allegro ten telefon kosztuje 380zł wraz z całym sprzetem (pudełko ,ładowarka,cd, instrukcja, gwarancja, no i zestaw słuchawkowy HHS-700) !!!!! a nie jakieś tysiąc złotych !! nie ta liga ...

  • 0

    184. ~Rafcio  2007-05-02 19:56:03  host: elq138.internetdsl.tpnet.pl

    tel jest fajny polecam kupujcie bo niedługo nie będzie

  • 0

    185. ~  2007-05-02 19:59:45  host: acmg29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    xilon sam jesteś lama cwaniaku. jak jesteś taki mądry to sobie zobacz ceny w sklepach. Nie bądź taki mądry bo każdy wie że ten tel na allegro kosztuje 400zł. Najpierw zobacz na jaki temat pisałem! Nie było mowy o allegro tylko o sklepach baranie!!!

  • 0

    186. ~kudi  2007-05-02 20:55:36  host: abgl91.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zkad pobrac program do kabla do wysylania na kom z kompa?? co sie dzieje i co trzeba zrobic jak gdy chce odtw mp3 to pisze"otworz za pomoca odpowiedniej aplikacji??!! oooooooodddddddddppppppppp!!!!!!!!!!!!!

  • 0

    187. ~  2007-05-02 21:51:49  host: 217.153.99.178

    heh przecież xilon, co się dziwisz to taka polska katolicka mentalność,dorwał super telefon w cenie jak za wode, to co,zniechęca innych żeby mieć najbardziej odjechany fon wsród beemek.

  • 0

    188. ~  2007-05-03 11:12:45  host: cio157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zeby o czymś mówić, trzeba samemu przetestować, a nie powtarzać bzdury wypowiedziane przez inych nie mających nawet w ręku tego telefonu.>>TELEFON JEST SUPER, a przy tej cenie w tej chwili to kupować bez zmrżenia oka !!!!

  • 0

    189. ~luki  2007-05-03 11:23:01  host: 87-205-196-18.adsl.inetia.pl

    Chciałem sie zapytac czy ktos ma moze ten telefon przywieziony z angli z sieci vodafone bo mieszkam na wsi a chcial bym kupic ten telefon na allegro a nie wiem czy bede miec zasieg bo juz mialem jeden telefon neca z angli i nie mialem zasiegu w domu dopiero jak bylem na miescie to mialem zasieg. Mam siec plus prosze kogos o odp jesli cos wie na ten temat dzieki i pozdrawiam

  • 0

    190. ~merdi  2007-05-03 15:18:07  host: gcj18.internetdsl.tpnet.pl

    PROSZE O PROGRAM DO USB GG:7795392 POMUZ KTOS!! ;] Z GORY THX

  • 0

    191. ~kutno  2007-05-03 18:35:40  host: staticline13426.toya.net.pl

    Mam ten telefon od kilku dni, też byłem pełen obaw zwłaszcza jeśli chodzi o zasięg i o mulenie menu. Wszystko jednak jest ok przynajmniej ja trafiłem dobrze:-)

  • 0

    192. ~Kocur  2007-05-04 15:17:47  host: bnh172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ęlo Elo..:)Nie kum kum jak ten tele może być taki tani...Kupiłbym ale sie człowiek łamie,chodzi o to czy ktoś ma go naprawde już kawałek zeby móc powiedzieć co i jak z baterją i czy sie coś w tym tele sypie..?????Bo z tego co tu przeczytałem to sie sypie ale soft co moge zrozumieć i jakos przeżyc...Jak coś ktoś wi to niech pisze...:)Narciarz..:):)cze..

  • 0

    193. ~Tacinek  2007-05-04 20:52:55  host: xdsl-2635.lubin.dialog.net.pl

    Chciałbym się dowiedzieć jak tam sprawy z mp3 i aparatem. Czy wszytko jest z nimi ok, bo za tydzień musze kupić jakiś dobry tel.

  • 0

    194. ~Zima2005  2007-05-05 10:35:12  host: ip85-219-164-43.conn.pl

    Mam pytanie co do aparatu i serwisu. Słyszałem że w razie awarii ten telefonik będzie nie do użytkowania tylko o wyrzucenia bo nie ma serwisu. A jak zdjęcia z aparatu wychodzą. Miałem LG KG800 1.3mpx i zdjęcia z tego aparatu BAJKA jak na komórkę

  • 0

    195. ~aniaczek  2007-05-05 14:14:35  host: proxy2a.interkam.pl

    a ja tez mam pytanko... czy mozna w tym telefonie ustawić na dźwięk smsa swój własny dzwonek?? odpiszcie, plis :) pzdr.

  • 0

    196.  2007-05-05 17:12:55

    S88 czy to? S88 ma lepszy odtwarzacz muzyki i mocną diode co może z powodzeniem służyć jako latarka.To dla mnie dwa punkty przewagi.Ale chodzi o styl i tu ef81 podbija moje serce. Jak się ktoś zna to proszę o rade

  • 0

    197.  2007-05-05 20:15:43

    Mam ten telefon od paru dni. I generalnie jestem pod wrażeniem, a miałem juz sporo ciekawych telefonów. Ten zaskoczył mnie swoim rewelacyjnym wyświetlaczem. Nie mam z nim zadnych problemów, może poza tym ,że zasięg w domu pokazuje 3 kreski, ale to w sumie szczegół. Za telefon dałem 400 zł. i dla mnie to jest rewelacja, taki telefon za tak mało kasy !

  • 0

    198. ~Tacinek  2007-05-06 12:02:27  host: xdsl-2635.lubin.dialog.net.pl

    Kilka dni temu miałem pytania dotyczące tego fona,a teraz gdy go kupiłem za 380 zł jestem pod strasznym wrażeniem (wcześniej miałem c75 ). Telefon ma wszystko, dosłownie wszytko (wkońcu kosztował ponad 1300zł ). Kupujcie fony dopóki jeszcze są, allegro rządzi !!!!!!! xD !!

  • 0

    199. ~michaelpw808w  2007-05-06 13:06:23  host: s30.zabrze.net.pl

    CZesc. Chce kupi tego fona tylko nie wiem w jakiej sieci dziala najlepiej bo slyszalem ze w plusie i w erze, nie ma neta itp. nie wiem jak jest z orange?

  • 0

    200. ~  2007-05-06 19:18:14  host: enr252.internetdsl.tpnet.pl

    ~197 chyba nie widziales rewelacyjnych wyswietlaczy :) spojrz na n73/n93 a z lepszych n93i i n95, tamto sa WySwiEtLAcze :) w dwoch ostatnich 16k mln kolorow :) a w n95 2,6cala.

  • 0

    201. ~  2007-05-06 20:22:58  host: acmr16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca taką opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów także będą usuwane.

  • 0

    202. ~sebaa123  2007-05-06 20:24:38  host: acmr16.neoplus.adsl.tpnet.pl

    aniaczek oczywiście że da się ustawić odzielny dzwonek dla sms.

  • 0

    203. ~wojtek  2007-05-07 17:06:38  host: acgf29.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam, jak mozna tutaj skonfigurowac internet bo nei potrafie mam siec na era i ich konfiguracja cos nei dziala.Kto moze pomoc?

  • 0

    204. ~Mario  2007-05-07 21:08:59  host: cgd180.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Siema Mam do was takie pytanie- co wybrać SE W200 czy beng ef81. Zalerzy mi na słuchaniu mp3. Mam okropny dylemat gdyż serce mówi SE W200 (w końcu to telefon walkman)rozum Benq ( aparat ,wideo rozmowy, UMTS)a mama Samsung e250 ( tani i ładny =)

  • 0

    205. ~swdr07  2007-05-08 14:12:38  host: chq246.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jak włożyć sim do tego telefonu?

  • 0

    206. ~Tacinek  2007-05-08 14:43:36  host: xdsl-2635.lubin.dialog.net.pl

    Mario, nie bądź lolem, wiadomo, że ef81. Za se w200 płacisz tylko za znaczek walkmana. Zobacz na jego aparat (0,3 mpx), czy tez jego funkcje. Ef 81 nie dla idiotów. xD !!

  • 0

    207. ~marinn  2007-05-08 20:40:34  host: fho114.internetdsl.tpnet.pl

    do Pan.S88 to gorszy telefon bo jest pierwszym modelem benq jesli chodzi o te diody to tylko latarke mozna z nich zrobic bo jako lampa blyskowa niewiele pomagaja wlasciwie zdiecia z lampa i bez wygladaja tak samo.Wlasny dzwonek na sms mozna oczywiscie ustawic.Telefon mozna zaserwisowac w salonach orange i kazdych szanujacych sie punktach serwisowych gsm a najlepiej kupic z gwarancja.Kupujac telefon z softem v58 nie bedziecie mieli problemow.Aparat robi zdiecia takie jak se 750.Jest zdecydowanie solidniej wykonana niz motorola v3

  • 0

    208. ~mario  2007-05-08 22:53:59  host: cfe178.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dziex tacinek ale chciałbym wiedzieć CZY TEN TELEFON LEPIEJ ODTWARZA MP3 OD W200i !! :D

  • 0

    209. ~wisnia  2007-05-09 10:29:57  host: acru96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ftp://217.21.255.101/mobile_phone/manuals/ef81/ tutaj macie instrukcje w roznych jezykach PL tez jest pewnie niektorzy potrzebuja:P pozdro all

  • 0

    210. ~asienka  2007-05-09 14:03:05  host: 213-238-113-190.adsl.inetia.pl

    czy ktos moze mi powiedziec jak konfiguruje sie tel na MMSy ? i czy jest w nim opcja zapisywania zdjec na karte a nie tylko na fon ?

  • 0

    211. ~lazus  2007-05-09 18:22:00  host: 16-3.comnet.zicom.pl

    chciałbym sie dowiedzieć jaki powinna być wersja oprogramowania do tego telefonu ????:)

  • 0

    212. ~inez  2007-05-09 23:36:00  host: 87-205-204-137.adsl.inetia.pl

    Czy ten telefon ma polskie manu ???????

  • 0

    213.  2007-05-09 23:59:26

    MARINN..interesuje mnie jeszcze,jaki dźwięk mp3 generuje głośnik w ef i jaki jest w nim odtwarzacz muzyczny,a głównie to czy jest w miare wygodny i funkcjonalny.Jeszcze jedno,mianowicie szybkość menu. Dzięki,pozdrawiam wszystkich,którzy WIEDZĄ CO PISZĄ I MAJĄ POJĘCIE O TEMACIE.

  • 0

    214.  2007-05-10 00:01:23

    W sumie to jeszcze jedna ważna rzecz,wiem że mSD 1gb jest kompatybilna, a czy ktoś wie czy 2 gb również??To dla mnie dość istotny szczegół,więc bede wdzieczny za odpowiedz.Pozdro

  • 0

    215.  2007-05-10 16:40:55

    siema. mam do was pytanie co lepiej wybrać W200i czy benq ef81 ??

  • 0

    216. ~AGA  2007-05-10 17:03:35  host: aalq243.neoplus.adsl.tpnet.pl

    TELEFON JEST REWELACYJNY....CO TU DUZO MOWIC APARAT 2.0 MEGAPIXELA ZDJECIA WYCHODZA REWELKA WIDZIALAM ZE JEST DO KUPIENIA NA ALLEGRO ZA JAKIES 390ZL ... NOWKA

  • 0

    217. ~Arek  2007-05-10 18:09:54  host: acby132.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy dochodza do Was MMSy majac EF81 z karta PLAY ?????

  • 0

    218. ~Ania  2007-05-10 21:18:30  host: djk151.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od wczoraj. Kupiłam na allegro za 400zł z kartą 512. Jest super, ale ;) ja jestem totalnym ciłkiem jeśli chodzi o jakieś sofy nie softu i oczywiście nie potrafie skonfigurować internetu (ERA). Jesli ktoś z Was mógłby mi pomóc to prosze o kontakt na gg 1564358. Pozdrawiam. PS. Po zamówieniu telefonu zaczęłam czytać różne tematy i trocę się przestraszyła, że zasiięg i inne takie rzeczy są kiepskie, teraz gdy już go mam nie żałuję. Poprzedniu miałam K750i w tamtym był nieco lepszy aparat, poza tym bs bije go na głowę a jest o wiele tańszy :)

  • 0

    219.  2007-05-10 22:17:01

    do Mario...człowieku,co to za pytanie??A co byś wolał,audi czy trabanta?? W200 to k310 z lekko zmienionym softem,aparat vga,cichutki głośnik...ef to telefon z klasa,za 400 nic lepszego nie jestes w stanie znalezc. Nie bądz wieśniakiem i bierz EF81! POZDR

  • 0

    220.  2007-05-10 23:57:06

    siema, jak myslicie co wybrać SE k750 czy benq EF81. Słyszałem że soniaki się psuja wiec rozmyslam nad tym benq a i mam do was jeszcze dwa pytania: pierwsze- czy siemens odtwarza filmy w formacie mp4 ( wielu producentów mówi że ich telefony odtwarzają filmy w tym formacie a w cale tak nie jest xD) drugie- który fon lepiej odtwarza mp3 Z góry wielkie dziex =D

  • 0

    221. ~  2007-05-11 21:45:33  host: bxb156.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ktoś tu pytał jak włożyć kartę sim do ef81?? poprostu trzeba ja czymś popchnąć tak żeby zaskoczyła do złącza.. jeśli chodzi o dźwięk z mp3 to z głośnika leci bardzo ładnie, a z zestawu słuchawkowego to poprostu bomba

  • 0

    222. ~Grzesiek  2007-05-12 08:36:37  host: ecd168.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak ustawić dzwonek do wszystkich kontaktów??

  • 0

    223. ~elhm  2007-05-12 15:09:54  host: eoe18.internetdsl.tpnet.pl

    Aniu, wejdz na strone era.pl i tam jest konfigurator do telefonów. Wybierasz tylko czy abonament czy tak tak i co chcesz skonfigurowac. Dostajesz smsy z ustawieniami, zapisujesz i po sprawie.

  • 0

    224. ~marinn  2007-05-13 00:13:09  host: fho114.internetdsl.tpnet.pl

    Szybkość menu na sofcie v58 jest bardzo dobra i naprawde nie można nażekać.Głośnik generuje ładny dźwięk i nie szumi nawet na najgłośniejszym trybie.Odtwarzacz mp3 jest zaprojektowany bardzo dobrze nie ma w nim zbędnych ustawień bardzo prosty w obsłudze i ergonomiczny

  • 0

    225. ~Ania  2007-05-13 21:59:14  host: dic241.neoplus.adsl.tpnet.pl

    elhm już to robiłam :) w erze na stronie maja błąd bo zamiast ef81 wpisali af81 to tak na marginesie. Niestety nic to nie dało. Wysłałam do nich meila i podali mi jak ręcznie go skonfigurowwać. Jeśli chodzi o mms to wszystko ok, ale z internetem jest gorzej bo w jednym miejscu powinnam wpisać hasło erainternet a aparat nie ma na nie miejsca :)

  • 0

    226. ~pio  2007-05-14 17:56:58  host: eal6.internetdsl.tpnet.pl

    to prawda ze ten tel odtwarza MPEG4 ??

  • 0

    227. ~  2007-05-15 18:45:45  host: eoo170.internetdsl.tpnet.pl

    a czy ma mp4

  • 0

    228.  2007-05-15 21:52:15

    mam dwa pytania. czy ktos moze napisac czy soft v48 bardzo rozni sie od wersji v58? drugie to gdzie moge dostac wersje v58 i jak tel skonfigurowac do tej wersji? bo mam v48 i nowiutki tel i w zasadzie to mi sie troche wiesza no i jest taki "zmulony"..

  • 0

    229. ~Tomek 1899  2007-05-16 22:44:43  host: acfo86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam fonik od kilku dni i jest OK... na zywo prezentuje sie o wiele lepiej niz na zdjeciach:) Menu spoko. Jest kilka wad (ale szczerze to takie malo przeszkadzające). Mp3 znakomite,naprawde. Nie mam instrukcji do niego i nie bardzo wiem jak np wylaczyc dzwiek podczas robienia zdjecia wiec jak by ktos wiedzial to dziekówa z gory za info :P Przy podlaczonym zestawie sluchawkowym gdy ktos dzwoni to dzwiek nie jest w sluchawkach tylko normalnie w glosniku - przeszkadza bardzo:/ chyba ze mozna to zmienic-ja nie wiem jak wiec tez fajnie jak ktos napisze:P Na razie to tyle ;) pozdrawiam i na koniec polecam telefon Tomek 1899

  • 0

    230. ~tomekbenq  2007-05-17 16:06:13  host: aakk106.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam taki problem ze jak wlanczam aparat foto to ekan jest biały.Co z tym zrobić?

  • 0

    231. ~Marios77  2007-05-17 17:17:52  host: blb199.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ten telefon to cudenko jest zajebiaszczy i nie duzo kosztuje. :)))

  • 0

    232. ~sebaa123  2007-05-17 19:34:38  host: acly17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tomekbenq to jest błąd w oprogramowaniu. Wiem bo mój kolega miał to samo i musiał odesłać telefon...

  • 0

    233. ~sebaa123  2007-05-17 19:57:31  host: acly17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam telefon od paru dni i już przetestowałem go (SVN 58). Posiadam oprogramowanie V.58 i telefon ani razu się nie zawiesił. Pierwsza rzecz to to że wiele osób pisze o tym czy da się ustawić inny dzwonek do wiadosmości SMS - oczywiście da się. Jednak musi to być format mp3 i umieszczona na pamięci telefonu w folderze "dźwięki". Ktoś pytał o to czy odtwarza MPEG4 - odtwarza. Drugą rzeczą jest to że niektórzy skarżą sie że bateria trzyma krótko zwalając winę na telefon... Trzeba się zastanowić że pierwsze 3 ładowania muszą być przez 12 godzin. Wtedy czas czuwania baterii znacznie się wydłuża. Kolejna rzecz to błąd w opisie. Telefon posiada możliwość wpisu 1000 kontaktów a nie 200. Wiadomości to ok 500. Zasięg można poprawć. Jest to błąd fabryczny (brak przedłużenia anteny) i dlatego EF81 mają słaby zasięg. Jest na to bardzo łatwy sposób. Potrzeba śrubokręt "trox" i ok 3cm drutu z kabla antenowego... Jeśli ktoś się nie zgadza ze mną proszę pisać

  • 0

    234. ~Tomek 1899  2007-05-17 21:19:39  host: acgk245.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do tomekbenq : tez tak mam ale to trwa tylko chwile wiec wydaje mi sie ze to norma... Po niedlugim czasie cofam moje slowa i nie polecam tego telefonu... chyba ze ktos ma silne nerwy... Tylko dzis zawiesil mi sie kilka (jak nie kilkanascie razy :[ ) Nie wiem co sie dzieje z tym telefonem ale jak na poczatku bylo ok tak teraz z dnia na dzien (jak nie z godziny na godzine...) jest coraz gorzej :( telefon zaczal zamulac (a mam niby nowszy soft v58...),ma niedopracowane oprogramowanie i te wieszanie po kotrym ustawienia po czesci wracają do pierwotnych np tapety... Mam nadzieje ze to szybko minie bo bo wizualnie telefon mi sie podoba (wyswietlacz,mp3,aparat,dosc dobre klawisze,wygodny w obsludze...) Jesli nic sie nie zmieni to bede zmuszony sprzedac a nie tego oczekiwalem przed kupnem... pozdrawiam /// Tomek 1899

  • 0

    235. ~Pending  2007-05-17 21:52:26  host: host-81-190-62-83.lublin.mm.pl

    Witajcie, mam dwa pytanka. Ile trzyma Wam bateria? ja jestem w trakcie 2 rozładowywania na maxa czyli formatuje, podczas 1 ładowania - ładowała się przez 9h i się nie chciała naładować, dopiero po rozłączeniu i ponownym podłączeniu naładowała się na maxa. Wczoraj ładowałam 2 raz ma maxa i było spoko ale po odłączeniu od ładowarki i włączeniu telefonu na wskaźniku bateri brakowało jednej kreski:( Czy przy zamkniętej klepce i odczekaniu np. 5 minut działają wam przyciski zewnętrzne? u mnie reagują zaraz po zamknięciu klapki ale kilka minut później już nie:( Gorąco proszę o pomoc:) Pozdrawiam

  • 0

    236. ~art_m_power  2007-05-18 08:33:01  host: 217.153.246.33

    czy ktos ma jeszcze jakies negatywy na temat tego telefoniku? I pytanko czy mozna znieniac motywy na tel.

  • 0

    237. ~Bury  2007-05-18 19:31:19  host: dju140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    MAm Pytanie!!Chciałbym sie dowiedziec czy wogóle mozna w tym telefonie wyłaczyc logo operatora np.plus gsm zebym nie miał tego na tym wyswietlaczu wew.???Odpiszcie Jeszce jedno! zainstalowałem nowe urzadzenie(niby wszystko działa)mówie o kablu usb ale nie wyskakuje dysk wymienny i lipa nic nie moge sobie zgrac przez kabel:(wiecei moze czemu??

  • 0

    238. ~Tomek 1899  2007-05-19 12:56:56  host: dyj90.internetdsl.tpnet.pl

    do sebaa123 : zeby ustawic dzwonek na smsA wcale nie musi byc w formacie mp3 i nie musi byc w pamieci telefonu w tym folderze... mam dzwonek wav i jest na karcie micro sd i dziala wiec nie musi byc tak jak napisales... albo mnie oszukali z tym ze mam softa v58 albo trafil mi sie wadliwy jakis... do Bury : nie bedzie Ci wyskakiwalo ze masz dysk wymienny tylko na stale stworzy Ci sie ikonka tylko ze teraz nie jestem u siebie i nie przy swoim kompie wiec najwczesniej w poniedzialek napisze Ci jak mniej wiecej to wyglada :/ hej

  • 0

    239. ~bartek  2007-05-19 14:12:15  host: csknet-84-234-32-190.csk.pl

    a masz płyte z oprogramowaniem????a logo mina ustawić sobie jako jakiś obrazek

  • 0

    240. ~spox89  2007-05-19 18:32:36  host: aamq37.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zastanawiam się nad kupnem tego telefonu ... "napaliłem" się na niego ponieważ podoba mi sie z wyglądu i jak na tą cene (na allego) to ma duzo ciefawych funkcji. Czytam te komentarze i nie moge sie zdecydować ... Kupować czy nie kupować ? a jak nie to może jakies propozycje na inny telefon ? prosze o odpowiedz tych co mają już ten telefon. z góry dziękuje

  • 0

    241.  2007-05-19 21:53:02

    Mam pytanie to tych osób które juz maja ten telefon: kupować ten telefon czy nie? jak nie to jaki inny? mi sie podoba z wygladu i jak za ta cene (na ellego) to ma duzo funkcji ... nie wiem czy kupic go czy nie. z góry dziekuje za odpowiedzi

  • 0

    242. ~curling  2007-05-20 09:33:14  host: cnj185.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witajcie - Mam pytanie do użytkowników BenQ-Siemens EF81. Mianowicie wczoraj kupiłem ten aparat i wszytsko smiga idealnie. Jedyne co mnie zastanawia to lekki opór połączony z takim małym szumem przy otwieraniu klapki. Tak jakby coś o coś lekko ocierało. Moje pytanie jest - czy wasze telefony podczas otwierania tez mają taki wyczuwalny opór czy otwierają się bez szelestnie. Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam

  • 0

    243. ~Adi  2007-05-20 12:32:35  host: chello089079084091.chello.pl

    Witam. Szczerze nie polecam tego tel. kupiłem go na allegro, bedąc nim bardzo zafascynowany;tani, ładny, z bajerami, (chociaż o te ost. to mi nie zależało) no i ciągle sie pieprzy!!!! znaczy sie wiesz sie non stop, wolno pracuje, a zaznaczam ze nie bawie sie telefonem co chwilę. Dla mnie to mogło by nie być 50% tych funkcji, ale jak już korzystam z tego tel to denerwuje mnie słababateria. Ja i tak go wyłanczam na noc (do jestem z tych oszczedzajacych baterię :P) i i tak trzyma mi 3 dni. a nie daj Boże żebym rozmawiał przez 25min, to w tedy lipa. cza go na nast dzień ładować.Kupiłem go już z tym lepszym softem, ale i tak jest do bani. szkoda bo jest fajny z wygl i tani. ODRADZAM wszystkim tym którzy sie nad nim zastanawiają, bo cena atrakcyjna a i na allegro jest wiele dostępnych tych modeli. NIE kupujcie go!! Szkoda kasy!! Nie wiem co Wam polecić bo są różne gusta i guściki i każdy woli różne funkcje...ale tak na chłopski rozum.. telefon z 3G "nowy" za nieccałe 400 zł to z samego założenia musi być chała. Teraz i i ja juz to wiem i dlatego wszystkich przestrzegam!!! pozdro Adi

  • 0

    244.  2007-05-20 13:35:21

    Mam pytanie do tych którzy juz maja ten telefon czy kupowac go czy nie ? jak nie to jaki inny ? podoba mi sie z wygladu i jak na ta cene (na allegro) to ma duzo funkcji. tylko czytam rózne komentarze i nie moge sie zdecydowac ...

  • 0

    245. ~Matik  2007-05-20 14:02:08  host: achf177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ehh zastanawiam sie nad kupnem tego fonika bo wydaje sie fajny.. ale troche poczytalem o tej firmie i duzo ludzi narzeka ze sa bardzo awaryjne;/ a poza tym korporacja Benq-Siemens juz nie istnieje i te telefony to troche lipa teraz;/

  • 0

    246. ~tomek131436  2007-05-20 19:54:41  host: aalq81.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak do tego telefonu Sciagac tapety gry dzwonki przez kabel usb? bo niewiem

  • 0

    247. ~  2007-05-20 21:43:15  host: host-89-229-133-180.chelm.mm.pl

    Telefon naprawdę super. W takiej cenie (poniżej 400 zł) nawet nie ma się nad czym zastanawiać! Soft v58 chodzi naprawdę dobrze, jedyna wada - bateria trzyma dość krótko - ale coś za coś - duży, swoją drogą bardzo dobry, wyświetlacz musi ciągnąć sporo energii. Jakość dźwięków - rewelacja! Polecam BS EF81! ;-) Pozdrawiam.

  • 0

    248. ~  2007-05-20 21:58:27  host: nat2.subscribers.sferia.net

    spox89 nie kupuj tego telefonu! to kupa zlomu. ja tez na poczatku sie napalilem jak szczerbaty na suchary a potem gorzko tego zalowalem. co chwile sie zawiesza, resetuje, dziala tak powoli ze po nacisnieciu jakiegos klawisza trzeba odczekac kilka sekund az zaskoczy! DO D........!

  • 0

    249. ~Tomek 1899  2007-05-20 23:34:49  host: acfb52.neoplus.adsl.tpnet.pl

    pierwszy raz widze telefon ktory łączy w sobie tyle plusów i minusów... Skusila mnie niska cena i dobre parametry ale zrobilem błąd ze kupilem ten telefon :( Czy tez macie tak ciche rozmowy?tez jak chcecie puscic sygnala to ledwo co go slychac (normalne ze mam ustawione na "najglosniej") ? swietny wyswietlacz,aparat,mp3... reszta ponizej krytyki ;( odradzam !!! lepiej dolozyc,uzbierac i cos konkretnego kupic niz ten badziew... z czystym sumieniem moge tak powiedziec...niestety...

  • 0

    250. ~marin  2007-05-21 00:20:13  host: fho114.internetdsl.tpnet.pl

    Jestem użytkownikiem ef81.Naprawde polecam kupno z softem v58.Ci co piszą że im się zawiesza resetuje i jeszcze bóg wie jakie cuda niech zmienią softa.Mnie się jeszcze ani razu nie zawiesił a prędkość menu jest bardzo dobra.Dostęp do funkcji mam natychmiast po wciśnięciu klawisza bez żadnych opóźnień ci któży tak mają jeszcze raz mówię zmienić softa na v58.Ci co piszą że "telefon kosztuje 400 zł dlatego jest gówno wart" mają źle w głowie.Gdy istniała firma benq-siemens telefon w sprzedaży osiągał cene 1500zł czy wtedy był tego wart?Ja uważam że tak a że kosztuje teraz tylko 400 to tylko na ogromny plus.Jakby Nokia się wycofała z rynku to za n90 też zapłacilibyście ok 500zł więc przestancie gadać głupoty.Telefon bardzo dobry.Ja nie mam z nim najmniejszych problemów.Jako były użytkownik se k750i mogę powiedzieć że funkcjonalnie te telefony są w jednej lidze z tym że benq ma lepszy wyświetlacz i kosztuje dużo mniej

  • 0

    251. ~Tomek 1899  2007-05-21 12:22:46  host: dxa186.internetdsl.tpnet.pl

    do Pending : z zewnetrznymi klawiszami tez tak mam ze po paru minutach po zablokowaniu nie reagują na nic wiec tak musi byc... marin : mam softa v58 i mam takie problemy jakie pisze, zreszta jak wielu posiadaczy tego fona... nie dziw sie jak ludzie oceniaja ten telefon tylko ciesz ze jeszcze poki co (i oby jak najdluzej) dzialal Ci tak jak dziala... moje poczatkowe wrazenia tez byly na plus (jak wyzej widac) ale z uplywem czasu coraz bardziej sie zawiodlem... zastanawiam sie nad zmiana softa ale nie wierze za bardzo ze to cos pomorze... tylko dzis do godziny 12 zawiesil mi sie 2 razy.. wczesiej przez caly dzien dochodzilo do 7-10 razy... porazka... pozdrawiam

  • 0

    252. ~  2007-05-21 19:12:44  host: unregister049027239087.c27.msk.pl

    Telefon REWELACYJNY nic dodać nic ująć ci co piszą ze sie im zwiesza i jest lipny to chyba pomylili modele albo mają go 1 dzień Polecam

  • 0

    253. ~Tomek 1899  2007-05-22 16:10:33  host: acfo142.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dzwonilem dzis do komisu z ktorego zamowilem tego fona i mowie co sie dzieje i pytam co jest... koles zapytal sie czy mam w nim karte pamieci i jaka jest - powiedzialem ze mam 1gb a on ze gigowa karta powoduje wieszanie sie telefonow i ze ludzie zglaszali do nich to... nie zapytalem sie czy 512mb tez tak dziala na telefon czy jest juz lepiej :/ zobacze jak telefon bedzie chodził 2-3 dni bez micro SD i wtedy sie okaze czy bedzie ok... macie moze w swoich ef81 512mb? majac tą karte tez wiesza i zamula sie wam telefon?

  • 0

    254. ~KIRd  2007-05-22 19:57:06  host: nat-143.ghnet.pl

    sorki moze mi ktos powiedziec bo mam problem z tym fonem bo : jak robie zdjecie i zapisuje mi na karcie pamieci w folderze "obrazki" a ja pozniej chce przeniesc to zdjecie z folderu "obrazki: do folderu ktroy tez sie znajduje na karcie pamieci i w folderze obrazki ale ma nazfe np szkola, wyskakuje mi wtedy blad ze nie mozna czy wy to samo macie ?

  • 0

    255. ~curling  2007-05-22 20:16:37  host: cpn88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witajcie !!!!!!!!!!!!!! Zwracam się do wszystkich użytkowników BenQ Siemens EF81 o podanie adresów stron do aplikacji i różnych bajerów do tego telefonu. Szukam Szukam i nie moge nic wyszukać. Może ktoś z Was ma wiedzę gdzie można znaleźć jakieś dodatki. Każda wypowiedź będzie cenna. Dzięki za pomoc.

  • 0

    256. ~marin  2007-05-22 23:02:20  host: fho114.internetdsl.tpnet.pl

    Do Tomek 1899.Rozpracowałem wasz kłopot z zewnętrznymi klawiszami Oto instrukcja jak zrobić żeby klawisze działały i można było je blokować i odblokowywać kiedy się chce: Menu Ustawienia Wyświetlacz Oszcz energii (ustawiamy wył) W tym momencie klawisze są aktywne cały czas A co do twoich zarzutów dla telefonu to muszę powiedzieć że fakt że sygnałki idą cicho ale słychać wyraźnie ale rozmowa jest dobrej głośności.Nadal polecam telefonik

  • 0

    257. ~Bajgon  2007-05-23 13:14:29  host: bzm188.internetdsl.tpnet.pl

    czy ten aparat ma autofocus?

  • 0

    258. ~olo 1122  2007-05-23 19:02:11  host: host-89-229-135-246.chelm.mm.pl

    Jak większosc,też miałem obawy czy kupic ten telefon.Po kilku dniach wiem,że zrobiłem dobrze,jak dla mnie za te pieniądze rewelacja.Nic sie nie wiesz,wszystko działa jak w niemieckiej maszynie.Pewnie i tak nie przekonam nieprzekonanych,ale moze warto się skusic,w końcu 400zł to nie aż tak wiele.

  • 0

    259. ~Saimon  2007-05-23 22:35:33  host: eih202.internetdsl.tpnet.pl

    Witam. DO wszystkich, którzy mają problemy z Kartami Pamięci. 1 Gb chodzi bez problemu pod warunkiem, że nie kupujecie Kingstona lub innego badziewia. Kupcie sobie kartę 1gb SanDisk Ultra II.

  • 0

    260. ~Tomek 1899  2007-05-25 22:25:11  host: acge176.neoplus.adsl.tpnet.pl

    po kilku dniach bez micro SD telefon o wiele lepiej dziala :) moze nie na miare oczekiwac ale jest roznica... do Saimon: skad wiesz ze Kingstona (taką ja mam...) karty są zle a 1gb SanDisk Ultra II działają bez zarzutu? moze cos w tym jest :o niestety nie mam czasu aby "bawic sie" i "rozpracowywac" telefon :( i dlatego np. nie wiem jak ustawic (lub czy w ogole mozna) by podczas robienia zdjecia nie bylo sygnalu... lub podczas gdy mam podlaczony zestaw sluchawkowy to dzwonek "leci" przez glosnik a nie sluchawki (no lipa z tym na maxa :P ) do marin: z tą oszczednoscia energii to wiedzialem o co chodzi ale ze bateria trzyma 2 dni to sie oszczedza na wszystkim :P nie zmienilem zdania i mimo wielu plusów i minusów nie polecam telefonu... niestety... ps-dziwi mnie to ze recenzje "ekspertów" z niektorych stron www są az tak dobre i nie dostrzegają ewidentnych wad...

  • 0

    261. ~Bastek  2007-05-26 11:17:24  host: w3cache.zetosa.krakow.pl

    Mam ten telefon i kartę pamięci 1 GB GOODRAM! czasami telefon nie widzi karty i trzeba go włączyć ponownie!! czasami też karta sie zawiesza i nie da sie nic wgrać!! trzeba wtedy sformatować kartę i wgrywać wszystko na nowo!! ale tylko raz mi się tak zdażylo !! kartę już mam ponad miesiąc :)

  • 0

    262. ~niespodziewica  2007-05-26 12:08:22  host: elh134.internetdsl.tpnet.pl

    helo mam ten telefon i wg mnie jest naprawde rewelacyjny z tym ze nie mam pojecia jak tworzyc playlisty mp3, ktos wie?

  • 0

    263. ~  2007-05-26 12:44:00  host: 46.63.jawnet.pl

    Telefon posiadam okolo 15 dni. Z tego co czytam niektorzy pisza ze maja problemy z nim, zwiechy itp. Ja chyba trafilem na dobrą serie modelu. Z poczatku bateria szybko siadala zwlaszcza jak sie odsluchiwalo mp3, po kilku naladowaniach ten problem troszke zanikl, chociaz i tak trzeba czesto ladowac. Bez uzywania multimediow bateria jest dosc wytrzymala jak na taki wyswietlacz. Aparat robi dobre zdjecia, ale tylko na zewnatrz i w dzien, przy robieniu zdjec w domu jakosc drastycznie spada.Za ta cene naprawde jest godny polecenia. Oprogramowanie do USB w wersji PL i instrukcje obslugi PL, mozna znalezc na internecie(ja szukalem 10 minut)

  • 0

    264. ~szaramyszka6@autograf.pl  2007-05-27 13:56:27  host: staticline12549.toya.net.pl

    pytanie do posiadaczy tego telefonu w sieci orange- jak ustawic telefon aby odbierał i wysyłał mmsy? konfigurowałam telefon tak jak jest napisane na stronce orange- nic , byłam w salonie - nic ( moze dlatego,że babka z obsługi nie kumata była) i nie mam pojęcia jak to ustawic albo kto mi pomoże to rozwiązac: prosz o pomoc- anusia:)

  • 0

    265. ~Saimon  2007-05-27 17:14:51  host: eih202.internetdsl.tpnet.pl

    Do Tomek 1899. Najprościej tłumacząc - dlaczego SanDisk Ultra II a nie Kingston ?? SanDisk Ultra II: maks. szybkość zapisu - 09 MB/s maks. szybkość odczytu - 10 MB/s Kingston: maks. szybkość zapisu- 5,5 MB/s maks. szybkość odczytu - 7,85 MB/s Dlatego telefon nie radzi sobie z innymi badziewiami. Pozdrawiam!

  • 0

    266. ~zeeon  2007-05-27 20:31:50  host: c65-3.icpnet.pl

    MMS - Orange: google.pl - druga pozycja -> wybierasz model telefonu->dalej->konfiguracja MMS->pokaz

  • 0

    267. ~zeeon  2007-05-27 20:33:16  host: c65-3.icpnet.pl

    zapomnialem napisac, ze w google wpisujemy "mms orange"

  • 0

    268. ~zeeon  2007-05-27 20:34:05  host: c65-3.icpnet.pl

    u mnie zadzialalo bez problemu

  • 0

    269. ~zeeon  2007-05-27 21:24:42  host: c65-3.icpnet.pl

    u mnie zadzialalo bez problemu

  • 0

    270. ~Ga  2007-05-27 22:02:23  host: edy229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    do tomek131436 sciagniuj sobie nowy mpm ze stronki BS'a :D

  • 0

    271. ~anka  2007-05-27 23:07:04  host: ip-80.54.190.113.eltronik.net.pl

    mam pytanko,jak zrzucic mp3 przez usb na niego?please o odzew!

  • 0

    272. ~lukas  2007-05-28 15:06:15  host: 6.ksiezyc.pl

    a ja taki problem ze mi sie nic nie chce skopiowac na ten telefon.okienko niby wyskakuje ale pasek postepu wcale nie rusza:(i co wy na to????

  • 0

    273. ~siwy2008  2007-05-28 15:26:05  host: dss193.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłem fona na allegro za 409 z przesyłką gwarancją na 1 rok polecam nie wiesza się nie wyłącza jest cool aparat cacko:) naprawde warto:)

  • 0

    274. ~ryan  2007-05-28 20:13:06  host: dts235.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chcialbym wiedziec czy mozna zmieniac w tym BS dzwonki smsów na mp3... ?

  • 0

    275. ~Italiano  2007-05-28 20:22:49  host: klakier.blt.pl

    Od bardzo długiego czasu chodze po forum i czytam wasze opinie o tym telefonie. Telefon wydaje mi sie fajny ale mam do was bardzo dla mnie istotne pytanie. Czy nie wydaje sie wam ten telefon za duży? Nie widziałem go na żywo ale ze zdjęć wygląda na byczy. Prosze bardzo o odpowiedź na moje gg: 7004251. Z góry dziękuje i pozdrawiam

  • 0

    276. ~Tomek 1899  2007-05-29 23:02:53  host: acgi12.neoplus.adsl.tpnet.pl

    i bez micro SD telefon sie wiesza :/ moze rzadziej ale wiesza i zamula... koniec zabawy... wysylam na gwarancje... ale nie ludze sie ze bedzie lepiej... do Saimon: w sumie masz racje ale skoro i bez micro SD zawiechy lapie to juz nie wnikam :P Sprzedaje telefon po odebraniu z gwarancji i wiecej komentow chyba nie napisze... Ostatni raz - NIE POLECAM... pOZDRAWIAM

  • 0

    277. ~alalalalalai  2007-05-30 08:23:31  host: bzb194.internetdsl.tpnet.pl

    opłaca sie go kupic prosze o żetelną odpowiedz zastanawiam sie nad kupnem za 449 zl na 2 letniej gwarancji ale bez karty pamięci opłaca sie go kupić????????????? prosze o odpowiedz

  • 0

    278. ~ewa  2007-05-31 16:04:47  host: static-62-233-180-142.devs.futuro.pl

    a ja mam ten telefonik i nie narzekam. jak już wielu powiedziało, za tę cenę jest świetny.

  • 0

    279. ~Boniek  2007-05-31 19:19:42  host: chello089079017113.chello.pl

    mam pytania : jak wgrać soft do tego telefonu i skad go wziąść? Ma ktoś jakieś strony z motywami , grami , tapetami to tego tel ??? ... ;]

  • 0

    280. ~  2007-05-31 21:10:41  host: aclv82.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zgadzam sie z "marin" bo żeby klawisze na klapce dzialaly trzeba wylaczyc tryb oszczedzania energii. Ja mam wlaczony ale zeby dzialaly te klawisze podnosze odrobine klapke i opuszczam ja i jest ok! DO KIRd: musisz uruchomic tel ponownie i wszystko jest dobrze wtedy. Ja po 2 tyg uzytkowania tego tel jestem zadowolony. Bateria po kazdym ladowaniu dziala dluzej!!! UWAGA NIE MA POTRZEBY FORMOWANIA BATERII 3 X 12h

  • 0

    281. ~raph  2007-06-01 20:33:03  host: ip-87-204-120-107.netia.com.pl

    Witam, niedawno kupilem na allegro telefon benq siemens ef81 i chcialem sie Was zapytac czy tez macie luzy w klawiaturze wewnętrznej????

  • 0

    282.  2007-06-01 20:38:30

    Właśnie mi też się wydaje że jest trochę duży... chociaż ma podobną wielkość jak v3 (widziałem v3 i niezbyt mi się zawsze podobała bo faktycznie rozpłaszczona trochę jest...) tylko, że klapka sie otwiera cała a nie tak jak w motce gdzie cała klapka się nie otwiera. Trochę kicha no ale co zrobić. Teraz raczej pisania esemesa nie będzie dało sie ukryć, ale może warto się poświęcić.

  • 0

    283. ~olo  2007-06-02 15:00:33  host: host-89-229-136-200.chelm.mm.pl

    @raph luzy w klawiaturze wewnętrznej to norma,wszystki tak mają, ale poza tym po dwóch tygodniach urzytkowania stwierdzam,że wszystko chodzi jak w niemieckiej maszynie,nic się nie wiesza soft stabilny,oby tak dalej.

  • 0

    284. ~Tomek 1899  2007-06-02 23:53:12  host: acgj177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    co do wygladu telefonu to ja tez mialem watpliwosci przed kupnem ale kiedy wyjalem z pudelka to milo sie zdziwilem... prezencje ma zajebista... swietnie wyglada na zywo... tak jak napisalem-foty na necie nie odzwierciedlaja tego jak wyglada gdy trzymasz go w rece... ale co z tego skoro to zlom jest :P wlozylem po tygodniu micro SD i znowu zamula na maxa :/ na dodatek nikt nie chce kupic go ode mnie :P powtarzam sie ale ten telefon to nie wypał... a szkoda bo taki ladny... pozdrawiam ;)

  • 0

    285. ~Darek  2007-06-04 09:01:38  host: aafd97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witajm mam telefon 10 miesiecy.i ejstem z niego cholernie zadowolny...zmiana softa zmienia go nie do poznannia..szybkosc dzialania jest niesamowita moj brat ma nokie e50 i tak wolno chodzi tejajco ze koniec..zawiesza sie..kicz...teraz sobie kupie takeigo samoego ale nowego bo ten jest troche zniszczony...ja nei oszczedzam telefonu...jest ze mna w pracy...jakosc dzwieku na sluchwkach jest zaje,,,ta.pozdro dla posiadajacych.szkoda ze nie bedzie nastepcy-ef82 heh....ps dalem za niego 1300 a teraz 350...:)

  • 0

    286. ~olo  2007-06-04 09:36:00  host: host-89-229-136-200.chelm.mm.pl

    Mam pytanie,jak wgrac do tego fona aplikacje,gry?

  • 0

    287. ~Thomasso  2007-06-04 10:58:31  host: acn221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jest super >Malutki >ma świetny wyświetlacz i jakość dźwięku (głośniczek wymiata) świetny aparat na prawdę super zdjęcia... ale niestety nie ma lampy błyskowej no i zdjęcia przy cienkim świetle trochę szumią :/ Telefon ogólnie śmiga nigdy mi się nie zawiesił karta pamięci też zamiata i nie widzę żadnych problemów tylko bateria niestety trochę cienko trzyma NO ALE CO SIĘ DZIWIĆ skora ma dwa wyświetlacze i takie tam inne bzdety które ostro ciągną... Mi telefon trzyma około tygodnia... ALE jeśli się cały czas z niego korzysta ogląda filmiki rozmawia i pisz esy bez przerwy ma się cały czas odpalone podświetlanie to 1 dzień w porywach do 2 no ale po to ma się już ładowarkę... OGÓLNIE BARDZO POLECAM telefon jak na taką cenę to po prostu wymiata inne telefony nawet droższe wymiękają... THX :)

  • 0

    288. ~ryan  2007-06-04 14:04:55  host: aang159.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moze mi ktos krok po korku napisac jak zmienic ten ruski jezyk ...?

  • 0

    289. ~charls  2007-06-05 15:29:19  host: 80.50.232.202

    czy orientujecie sie czy można do niego domątować gps?? jak tak to prosil bym o linka

  • 0

    290. ~nowy  2007-06-06 13:54:09  host: 82-8-2-83-chelmno.marton.net.pl

    który telefon wybrać motke razr v6maxx czy ten fon lub ef91??prosze o pomoc

  • 0

    291. ~nowy  2007-06-06 15:56:55  host: 82-8-2-83-chelmno.marton.net.pl

    który telefon wybrać motke razr v6maxx czy ten fon lub ef91

  • 0

    292. ~serek293  2007-06-08 16:19:41  host: eud79.neoplus.adsl.tpnet.pl

    chopaki ten fonik to ma autofokus?

  • 0

    293. ~Paweł  2007-06-08 16:33:06  host: chello084010182059.chello.pl

    Czesc mam problem 1 raz mi dzialay sluchawki w ef81 a teraz slychac tylko muzyke na komie a na sluchawkach nie POMOCY ::(:(

  • 0

    294. ~Rocky  2007-06-08 18:39:37  host: boa2.futuremedia.pl

    mam pytanie czy opłaca się kupic ten telefon jaka jest jakośc zdjec

  • 0

    295. ~Łasica  2007-06-09 10:06:19  host: exf242.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja też myślałem że telefon to cegła ale ale zaryzykowałem bo ma bardzo fajne opcje z przystępną cenę zakupiłem go na allegro i gdy go wyciągnąłem z paczki bardzo się zdziwiłem tel jest po prostu zajefajny

  • 0

    296.  2007-06-11 16:49:34

    Ten telefon w tej cenie to jest istny smiech na sali. Patrzcie na ceny sklepowe gdzie gwarancja jest roczna (gwara sklepowa) ! Telefon jest klasy V3x/xx, V6Maxx i w takiej cenie powinien chodzic. Gdyby tylko nie to, ze serwisu praktycznie nie ma bo i fabryka z niemiec splajtowala to zapomnijcie, ze by schodzil w allegro po 360pln. Pomnozcie to x2. A sam telefon to juz klasa sama w sobie, przepieky wyglad dodaje prestizu swojemu wlascicielowi z zewnatrz. Ale to co sie dzieje po otwarciu klapki to niejeden posiadac popularnych vałek z motoroli wybauszy oczy. Feria kolorow oraz ostrosci ikonek, czcionki oraz samych animacji zabija. Wyswietlacz to nie jakis stary komorkowy ekranik. To pelna gębą monitorek LCD na ktorym ogladamy filmy, zdjecia, a dzwiek wybija sie ponad przecietnosc.

  • 0

    297. ~łuki  2007-06-11 20:53:39  host: abbq170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mój fon się tylko psuje mam go już 3 tygodnie same błędy co poradzić??

  • 0

    298. ~łuki  2007-06-11 20:58:39  host: abbq170.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mój fon się tylko psuje mam go już 3 tygodnie same błędy co poradzić??

  • 0

    299. ~Kowal  2007-06-14 06:57:32  host: nat-20.ghnet.pl

    Mam telefonik parę dni i jeśli komuś potrzebne potężne (może prócz aparatu) narzędzie pracy to polecam!! Mnóstwo aplikacji, ustawień... MMS, Internet, Email. I nie słuchajcie, że się w Orange nie da tego ustawić. Wystarczy wejść na stronę Orange, wybrać telefon i wziąć "pokaż opis" i zrobić po kolei co tam pisze. Jedynym minusem to bateria. Jeśli dzwonicie bardzo dużo to może sie zdarzyć, że i po 1 dniu kaput. Ale jeśli dla Was nie jest problemem podłączyć telefon raz na dwa dni do ładowarki to brać!! P.S. Klawiatura rzeczywiście lata w poziomie do 1mm w lewo lub prawo, ale to w ogóle nie przeszkadza w pracy. Może jedynie, razić uczucia estetyczne.

  • 0

    300. ~  2007-06-14 07:01:20  host: nat-20.ghnet.pl

    do Rocky. Jeśli chcesz kupić ten telefon tylko ze względu na aparat to odradzam. Są lepsze 2mpix. Choć nie wiem czy za taką cenę jak ten. do Paweł. A próbowałeś podpiąć słuchawki i włączyć profil "zestaw słuchawkowy"? Niby u mnie sam się włącza ale warto spróbować. Pozdro

‹ Poprzednia | 1 | 2 | 3 | Następna ›

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-205-150-215.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jaki sposób zakupu telefonu jest bardziej opłacalny?

T-Mobile: telefon od operatora nie musi być droższy

 

Zobacz wynik | Opinie (7)

Archiwum Ankiet